Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. februar /11 SVØMMEPOSTEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. februar 2008 1/11 SVØMMEPOSTEN"

Transkript

1 Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 8. februar /11 Nummer 1, 16. årgang Redaktør: Nora Thomsen Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: Fax: Hjemmeside: Generelt Stadig liv i SvømmePosten Som beskrevet i de sidste to numre af SvømmePosten i 2007, er vi på vej mod nye kommunikationstider i Dansk Svømmeunion, hvor vi blandt andet skifter SvømmePosten ud med et nyt webbaseret nyhedsbrev. Da vi imidlertid ikke endnu er helt på plads med det nye koncept, udsender vi her en ekstra udgave af SvømmePosten. Dette blot til orientering for eventuelt undrende læsere. Intern kommunikationsstrategi vedtaget af bestyrelsen På et bestyrelsesmøde i Dansk Svømmeunion i januar måned præsenterede unionens elitechef, Lars Sørensen, et oplæg til en intern kommunikationsstrategi. Bestyrelsen godkendte oplægget, hvilket betyder, at vi nu for alvor kan påbegynde en række nye kommunikationstiltag. Som nævnt tidligere i SvømmePosten, vil vi for fremtiden kommunikere med mere differentierede målgrupper, og ikke blot samle alle informationer i ét nyhedsbrev. Samtidig er der ingen tvivl om, at hjemmesiden fremover skal bruges mere aktivt til at synliggøre de værdier, som udgør Dansk Svømmeunions fundament. Også flere af unionens referater og beslutningsnotater vil komme under lup og ændre karakter både hvad angår form og indhold. I løbet af februar måned vil vi på hjemmesiden offentliggøre centrale dele af den interne kommunikationsstrategi. Særlig hotelaftale for klubber medlem af Dansk Svømmeunion Som medlem af Dansk Svømmeunion har du, når du rejser på vegne af din svømmeklub, mulighed for at booke værelser på udvalgte hoteller til særlige favorable priser. Dette skyldes en samarbejdsaftale indgået mellem Danmarks Idræts-Forbund og hotel-kæderne Scandic Hotels og Choice Hotels for Aftalen gælder således kun disse hotel-kæder. Ved reservation hos Scandic Hotels skal aftalenummer D opgives. Ved reservation hos Choice Hotels skal der henvises til DIF-aftalen. Foruden bookning af værelser, dækker aftalen også konference-aktiviteter. Læs mere om priser og vilkår nedenfor: Scandic Hotel Scandic Konference Choice Hotel Choice Konference

2 8. februar /11 Gratis download af DIFs emnehæfter DIFs mange emnehæfter inden for ledelse, træning med mere er nu gratis at downloade fra DIFs hjemmeside. Det fremgår af nummer 1, Førhen har man kun kunnet få DIFs emnehæfter mod betaling. Men fra 1. januar 2008 kan man spare de penge, hvis man selv skriver materialet ud på sin printer. Samtidig går DIF over til Print on Demand-princippet. I praksis betyder det, at bestilte emnehæfter (det er stadig muligt at bestille emnehæfterne hos DIF) bliver trykt samtidig med bestillingen. Dermed bliver de trykte emnehæfter lidt billigere. De nye priser fremgår af DIFs hjemmeside Følgende emnehæfter er gratis at downloade pr. 1. januar 2008: Ledelse Godt møde - effektiv mødeledelse Idræt og ledelse Klubben som et hold - bestyrelsen som et team Klubbens Årsplan Ledelse et spørgsmål om stil Lederrekruttering - flere gør mindre Medlemssucces - rekruttering og fastholdelse PR bliv synlig Økonomi - styr tallene Psykologi Idrætspsykologi Med målet i tankerne Idræt for børn og unge Minisport - en idræt for børn Skal idrættens børn nå stjernerne? Idræt for børn og unge Træning Aerob Præstationsevne Anaerob Præstationsevne Bevægelighedstræning Ernæring Fysisk træning Idræt også for sindslidende Idræt og træning Idrætsmassage Sansemotorik og tekniktræning Styrketræning Testning Trænerrollen Træningsplanlægning Idrætsskader Børneidrætsskader Idrætsskader - nej tak Idrætsskader - hvad gør man - kend din rolle Folder om idrætsskader og smertestillende medicin Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har indgået samarbejde med Team Danmark og Gigtforeningen omkring lanceringen af en større kampagne, som sætter fokus på brugen af smertestillende medicin i forbindelse med træning og konkurrence. Som led i denne kampagne er folderen Det skal du vide om idrætsskader og smertestillende medicin udarbejdet. Folderen er sendt til samtlige idrætsforeninger under DIF og kan også downloades HER. Folderen kan endvidere fås ved henvendelse til DIF Post og Print på telefon: og pr. På DIFs hjemmeside (søg på gigtmedicin) kan du læse mere om forebyggelse og behandling af idrætsskader samt om brug og misbrug af smertestillende medicin. Ovenstående informationskampagne er støttet af TrygFonden. Forsikringsdækning ved idrætsrejser Den kollektive rejseforsikring under idrættens forsikringsaftale med Tryg dækker de områder, som falder bort på det gule sygesikringskort fra årsskiftet. Det fremgår af nyhedsbrevet nummer 20, Alle DIFs specialforbund og idrætsforeninger er omfattet af den kollektive forsikringsaftale Tryg Idræt. Det inkluderer en idrætsrejseforsikring. Når forbund og foreninger har medlemmer på idrætsrejse, er de rejsende dækket på samme måde efter 1. januar 2008 som før. Det vil sige, at Tryg dækker de huller, som fra den dato opstår i den offentlige rejsesygesikring. Læs mere om den fælles, kollektive rejseforsikring, police og betingelser for rejseforsikringen på Tryg Idræts hjemmeside > Fælles forsikringer > Rejse.

3 8. februar /11 Svømmeklubber som drivkraft bag fitnesscentre i fremtiden Svømmeklubber og øvrige foreninger under DIF og DGI kan fremover søge om lån og rådgivning til at etablere foreningsdrevne fitness-centre. Ovenstående spændende tiltag blev præsenteret på et pressemøde tirsdag, den 29. januar i Idrættens Hus. De to organisationer, DIF og DGI, skyder hver tre millioner kroner ind i projektet om året i fire år - beløb udelukkende til lånebevillinger. Her udover lægger begge organisationer hver to millioner kroner i projektet til brug til rådgivning og instruktøruddannelser. Fælles pressemeddelelse, udsendt af DIF og DGI Læs også mere på følgende link: Nyt fra Breddesektionen Breddekonsulent ansat i Dansk Svømmeunion Maria Thuesen Beck er pr. 1. januar ansat på deltid i Dansk Svømmeunion som breddekonsulent for Region Nord. Marias jobfunktion vil være at fungere som unionens kontakt og bindeled til svømmeklubber lokalt - primært i Region Nord. Maria vil varetage en bred vifte af opgaver i Region Nord, eksempelvis: - salg og formidling af koncepter og produkter - rådgivning, sparring og bistand af/med klubberne - opsøgende arbejde i forhold til nuværende og potentielle medlemsklubber - projektledelse Maria er selv tidligere svømmer fra Aalborg Svømmeklub. Hun har fungeret som både træner og instruktør på alle hold fra småbørn med ledsager, plask & leg, til voksne med vandskræk og k-hold. Er uddannet fra Danmarks Trænerskole i 2000 og er ligeledes uddannet idrætspædagog. Maria har været ansat som idrætskonsulent ved Aalborg kommune med opgaver såsom projektledelse og udfærdigelse af kommunens sundhedspolitik samt diverse uddannelsesprogrammer. Maria Thuesen Beck kan kontaktes dagligt på mobil: og har følgende Dansk Svømmeunion byder Maria velkommen i organisationen, og håber at alle vil tage godt imod hende. Dansk Svømmeunion Maria Thuesen Beck er den første breddekonsulent ansat i Dansk Svømmeunions nye organisation.

4 8. februar /11 Breddekonsulenter til Dansk Svømmeunion (genopslag) Dansk Svømmeunion søger i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund to halvtids eller en fuldtids breddekonsulent til understøttelse af Dansk Svømmeunions breddearbejde i Region Midt (Midtjylland) og Region Syd (sydlige Jylland og Fyn). Der er tale om en unik mulighed for at komme til at varetage et job med mange forskellige facetter i et sportsligt såvel som politisk miljø. Job Breddekonsulenterne skal varetage: - kontakt mellem svømmeklubberne og Dansk Svømmeunion - salg og formidling af koncepter og produkter - rådgivning, sparring og bistand af/med klubberne - opsøgende arbejde i forhold til nuværende og potentielle medlemsklubber - projektledelse - udvikling af klubber, ledere og instruktører Organisation Du vil blive en del af et team af regionale konsulenter under ledelse af Dansk Svømmeunions direktør og breddechef. Arbejdet tilrettelægges i samarbejde med regionsudvalg og breddesektion med udgangspunkt i Dansk Svømmeunions politiske program. Du skal kunne arbejde hjemmefra og være bosiddende i regionen. Arbejdstiden vil være en kombination af hverdage, aftener og weekender. Profil Vi søger personer med rødder inden for idræt og med indsigt i foreningsverdenen. Det kan være inden for vandpolo, synkro, udspring, livredning eller svømning, men også fra andre idrætsgrene. Du har sandsynligvis en baggrund som leder, træner eller aktiv. Som ansøger skal du have kompetencer indenfor følgende områder: - Formulering i skrift og tale - Formidling i forsamlinger - Initiativrig og kunne omsætte idé til handling - Erfaring med projektledelse - Teamarbejde - Imødekommende og serviceminded - MS Office bruger - Kørekort og bil Løn ifølge aftale inklusive pensionsordning. Ansøgning Send din ansøgning vedlagt C.V. til direktør Pia Holmen på eller til Dansk Svømmeunion, Ryttergaardsvej 118, 3520 Farum senest tirsdag, den 1. april Ansættelse forventes at starte 1. august For yderligere information om stillingerne er du velkommen til at kontakte direktør Pia Holmen på telefon: / eller breddechef Morten Kjær på telefon: / Dansk Svømmeunion er det tredjestørste specialforbund under DIF med 205 medlemsklubber og medlemmer. I den nyetablerede breddesektion er målsætningen at sikre en ambitiøs udvikling af breddearbejdet til gavn for klubberne og det enkelte medlem, samt understøtte de regionale udvalg med breddekoncepter, der tager udgangspunkt i aktiviteter for børn, unge, voksne, ældre, ledere og trænere. De fem regioner udgøres af Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland/Fyn, Nordsjælland og Sydsjælland.

5 8. februar /11 Regionsmøder 2008 Region Nordjylland Regionsmødet afholdes onsdag, den 12. marts klokken i Aabybro Idrætsforenings klubhus, Viaduktvej 28 b, 9440 Aabybro. Tilmelding skal være Allan Thorup Svenningsen i hænde senest tirsdag, den 4. marts på eller på telefon: Region Midtjylland Regionsmødet afholdes tirsdag, den 1. april klokken i Ikast Svømmeklub, klublokalet, Vinkelgade 9, 7430 Ikast. Tilmelding skal være regionslederen Svend Sander i hænde senest torsdag, den 27. marts på eller på telefon: Region Syd Regionsmødet afholdes torsdag, den 27. marts klokken i lokalerne Skt. Jørgens gård, Hospitalsgade 4, 6000 Kolding. Tilmelding skal være Erik R. Augustinussen i hænde senest tirsdag, den 18. marts på eller på telefon: Region Sjælland Nord Regionsmødet afholdes mandag, den 31. marts med mødestart klokken Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvor mødet skal afholdes. Hold øje med Dansk Svømmeunions hjemmeside herom - eller kontakt eventuelt Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær på telefon: Region Sjælland Syd Regionsmødet afholdes tirsdag, den 25. marts klokken til klokken i Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46 B, 4100 Ringsted. Tilmelding skal være regionslederen Jørgen B. Larsen i hænde senest tirsdag, den 18. marts på eller på telefon: Møderne afvikles i henhold til nedennævnte dagsorden: 1. Velkomst - herunder valg af dirigent. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Orientering/beretning ved regionslederen. 4. Orientering ved regionens aktivitetsansvarlige. 5. Valg til regionsudvalget. 6. Planlægning af arrangementskalender. 7. Eventuelt. Enkelte regioner sender indbydelse foruden spørgeskema direkte til klubberne pr. .

6 8. februar /11 Svømning Nyt fra svømmesektionen Svømmesektionen efterlyser arrangører: Øst ÅM gruppe 1 og 2, GP3, DM-B, Øst Kortbanemesterskab 2008 Det er endnu ikke lykkedes at finde interesserede medarrangører til ovenstående mesterskaber, hvorfor de nu udbydes en sidste gang. Det vil da være ærgerligt, hvis et eller flere af disse fem mesterskaber må aflyses. Øst ÅM gruppe 1 og 2 skal afvikles den samt den april. Øst Kortbanemesterskab 2008 afvikles i perioden september. Alle tre mesterskaber ønskes afviklet på kortbane. Svømmesektionen er indstillet på, at flere klubber går sammen om arrangementet, ligesom svømmesektionen i videst muligt omfang vil være behjælpelig med planlægning og eventuelt afvikling. Der er bestilt el-tid. Interesserede arrangører kan henvende sig til lederen af svømmesektionen, Lise Møller eller til sagsbehandler i øst, Connie Florin for yderligere oplysninger. GP3 skal afholdes den maj og ønskes afviklet på langbane. Der er ingen geografisk binding, og svømmesektionen stiller sig til rådighed i forbindelse med planlægning og afvikling. Der er bestilt el-tid. Interesserede arrangører kan henvende sig til lederen af svømmesektionen, Lise Møller eller til sagsbehandler Svend Sander for yderligere oplysninger. DM-B ønskes om muligt placeret i eller så tæt på København som muligt, også selvom det betyder, at mesterskabet må afvikles på kortbane. Stævnet skal afvikles indenfor tre dage i perioden juli, dog helst den juli. Svømmesektionen er indstillet på, at flere klubber går sammen om arrangementet, ligesom svømmesektionen i videst muligt omfang vil være behjælpelig med planlægning og eventuelt afvikling. Der er fri tilmelding til alle løb i DM-B (altså ingen kravtider). De enkelte stævneafsnit vil ved behov blive begrænset til en længde af cirka fire timer pr. afsnit. Der er bestilt el-tid. Interesserede arrangører kan henvende sig til lederen af svømmesektionen, Lise Møller eller til sagsbehandler i øst, Connie Florin for yderligere oplysninger. Mesterskabsfolder og DM-H folder 2008 Mesterskabsfolderen for 2008 vil være offentliggjort på hjemmesiden senest den 10. februar. DM-H folderen for 2008 vil være offentliggjort på hjemmesiden senest den 17. februar. Folderne vil være at finde under Svømning > Mesterskaber. Speakertræf noget for dig? Svømmesektionen er hele tiden på udkig efter interesserede speakere. Skulle du være i besiddelse af almindelig basisviden om svømning og være nysgerrig overfor, hvad speakerjobbet indeholder, er Speakertræf lige noget for dig. Send en mail eller ring til Ricki Clausen og hør, hvad det drejer sig om. mobil: Skal du være med i 2008? Medaljer til flere fra 2008 Svømmesektionen har besluttet, at flere skal have mulighed for at vinde medalje fra Der indføres derfor følgende nye præmieringer: Ved DM-B gives i alle løb medaljer til henholdsvis juniorer og ældre samt årgangssvømmere. Ved Øst og Vest Kortbanemesterskaber gives medaljer til både junior- som seniorsvømmere. Ved DM-K indføres medaljer til juniorer i 800 og 1500 m fri svømning.

7 8. februar /11 Medlem af mesterskabsudvalget og sagsbehandler i vest søges På områdemødet søndag, den 6. april på Dalum Landbrugsskole skal den nye struktur i svømmesektionen søsættes. Det betyder, at der blandt andet skal vælges medlemmer til det nye mesterskabsudvalg. Mesterskabsudvalget beskæftiger sig med alt vedrørende både de nationale mesterskaber og øst-/vestmesterskaberne. Et af medlemmerne i udvalget vil være kontaktperson og overordnet ansvarlig for de mesterskaber, der holdes i vest. I flere år har Lise Petersen haft denne opgave, men hun har nu lyst til at bruge sin tid på vedligeholdelse af resultat- og licensdatabase samt andre lignende opgaver. Kunne du have lyst til at være sagsbehandler og kontaktperson i vest og dermed medlem af mesterskabsudvalget, er det altså nu, muligheden er til stede. Du vil få en god indføring i området af Lise Petersen, og du vil have mulighed for at søge råd og vejledning både hos hende som hos de øvrige medlemmer af mesterskabsudvalget. Du vil desuden få stillet det nødvendige IT-udstyr til rådighed, ligesom der gives telefontilskud og transportudgifter dækkes. Mesterskabsudvalget holder fire - fem møder årligt. Såfremt du kun er interesseret i at være sagsbehandler for nogle af mesterskaberne i vest, vil vi også gerne høre fra dig. Du kan få yderligere oplysninger ved at kontakte Lise Petersen på telefon: eller Invitation til møde om mesterskabsstruktur og talentudvikling Dansk Svømmeunions svømmesektion inviterer interesserede medlemsklubber til møde om mesterskabsstruktur og talentudvikling. Dagsordenen vil være som følger: Drøftelse af strukturen for Danmarks Mesterskaber for Hold. Synspunkter på de øvrige mesterskaber. Talentudvikling Aldersrelateret Trænings Koncept (ATK) ved talentudvikler Michael Hinge. Anbefalinger fra kommende bog om ATK i svømning. Øvrige punkter til drøftelse. Møderne afholdes: Onsdag, den 20. februar ELRO Arena - Randershallerne, lokale 3, Fynsgade 1,8900 Randers. Tilmelding senest 18. februar. Tirsdag, den 26. februar Kvik Kastrup, (oprindeligt planlagt til 27. februar), klublokalet, Røllikevej 4, 2770 Kastrup. Tilmelding senest 24. februar. Onsdag, den 6. marts Fredericia Idrætscenter, (oprindeligt planlagt til 6. februar), Vestre Ringvej 100, 7000 Fredericia. Tilmelding senest 4. marts. Alle møder starter klokken og forventes afsluttet senest klokken Tilmelding til møderne til nedenstående kontaktperson. Kontaktperson: Morten Kjær, klubchef Telefon:

8 8. februar /11 DM-H Åben Klasse og Årgangsklasse: Til- og afmelding, holdplacering samt arrangører til resterende Åben Klasse stævner i 2008 Åben Klasse: Sidste rettidige frist for til- og afmelding var tirsdag den 1. januar Årgangsklassen: Sidste rettidige frist for til- og afmelding er tirsdag den 1. april DM-H Åben Klasse den 29. og 30. marts deltagere og indplacering: Svømmeligaen (arr. Køge) 1. division (arr. Esbjerg) Sigma NS STO 95, 1 West Swim Esbjerg Lyngby Farum VAT KVIK Kastrup Triton AGF 1 STE 1 Aalborg Holstebro Gladsaxe A6, 1 Herning 1 Ringsted Køge (Helsingør 1 afmeldt) 2. division (arr. Hvidovre) 3. division (arr. Haderslev) Gentofte Haderslev ST Hovedstaden Roskilde S-68 Hjørring Holbæk Svømmeklubben Syd Frederikssund MK 31 Svendborg Hvidovre AGF 2 USG 1 Helsingør Søllerød GTI Vest Brøndby (KVIK 2 afmeldt) 4. division Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Herning 2 Fredericia Hørsholm Horsens Ringe Vallensbæk Skovbakken Sønderborg A 6, 2 IHF Kolding Odsherred STE 3 Vejen Slagelse Pingvinen STO 95, 2 USG 2 Triton-Vejle Nyborg Dragør STE 2 Gentofte 2 Silkeborg Hillerød Vordingborg Arrangører Sted: Sted: Sted: Vildbjerg Sportscenter Nyborg Svømmeland? Sports Allé 6 Storebæltsvej Vildbjerg 5800 Nyborg Alle henvendelser om at blive arrangør rettes til Lise Møller på eller på telefon: /

9 8. februar /11 Mesterskaber 2009 Svømmesektionen annoncerer efter interesserede lokalarrangører til alle mesterskaber i Datoerne kan findes såvel her som på hjemmesiden under Mesterskaber > Kommende mesterskaber. Ansøgning sker ved at udfylde blanketten, der hentes på hjemmesiden under Mesterskaber > Ansøg om mesterskab. Blanketten sendes i udfyldt stand til den respektive sagsbehandler. Ansøgningsfristen er den 31. marts Den endelige fordeling vil blive offentliggjort på områdemødet den 6. april Kalender 2009 Mesterskaber 2009 DATO STED LBM Grand Prix 2 - vest LBM Grand Prix 2 - øst 27. februar 1. marts Danske Åbne Masters kortbane marts? DM-L, DJM-L, Danish Open april DM-B april DM-H Åben Klasse, Svømmeliga april DM-H Åben Klasse, 1. division april DM-H Åben Klasse, 2. division april Helsingør DM-H Åben Klasse, 3. division april DM-H Åben Klasse, 4. division (flere arr.) april ÅM gruppe 1 - vest ÅM gruppe 1 - øst marts ÅM gruppe 2 vest ÅM gruppe 2 - øst marts Danske Åbne Masters langbane? DÅM gruppe juni DÅM gruppe juni Grand Prix stævne juli EJM juli Prag (Tjekkiet) Ungdoms OL? juli Tampara (Finland) VM - langbane 26. juli 2. august Rom (Italien) KBM Grand Prix 1 - vest KBM Grand Prix 1 - øst september DM-K, DJM-K okt. DM-H Årgangsklasse, indledende november EM - kortbane december Istanbul (Tyrkiet) DM-H Årgangsklasse, finale december Afgøres januar 09 Internationalt Nyt fra FINA Fire kandidater ønsker værtskab for VM på kortbane 2012 Følgende fire nationer ønsker at forestå værtskabet for VM på kortbane i 2012: Argentina, Hong Kong, Østrig og Tyrkiet. Hvem, der bliver den heldige udvalgte af ovennævnte fire kandidater, besluttes og offentliggøres i forbindelse med VM på kortbane 2008, som afholdes i perioden april i engelske Manchester. Her afholder FINA bureaumøde den 12. april, hvor beslutningen træffes. VM på kortbane 2010 afholdes i Dubai.

10 8. februar /11 Udspring Seminar med fokus på udspring nu og i fremtiden Søndag, den 13. januar, blev der sat fokus på udsprings udbredelse anno 2008 samt sportens fremtidsmuligheder. I dag er 646 personer registreret som aktive udøvere på landsplan. Seminaret, som var arrangeret og tilrettelagt af Dansk Svømmeunion, trak mange interesserede til. Alle var opsatte på, at det er NU, der skal tages fat, hvis sporten skal have en reel chance her hjemme. Det blev et godt og konstruktivt seminar, som resulterede i tre indsatsområder: træneruddannelse, organisation og kommunikation. Læs mere om seminaret HER. Dansk Svømmeunion Elitesvømning Spændende OL-site klar den 8. februar 2008 Fredag, den 8. februar, er dagen, hvor der præcis er et halvt år til De olympiske Lege 2008 i Beijing begynder. På denne særlige dag lancerer Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund en ny fælles hjemmeside, som sætter fokus på OL fra alle tænkelige, primært danske, vinkler. Her kan man følge med i hvilke aktive, der løbende kvalificerer sig til OL, i hvilke discipliner, og med hvilke resultater. Her bliver de danske OL-deltagere præsenteret, således vi alle kan få et indblik i, hvem, de forskellige eliteudøvere er, hvordan de ser ud, og hvad, der lige præcis udgør deres idrætsrelaterede styrker. Det bliver naturligvis også sitet, hvor du vil kunne se præsentationer af Danmarks OL- svømmeprofiler. Er du med andre ord en smule OL-interesseret, kan du lige så godt nu begynde at kigge forbi her får du et grundigt og samtidig meget levende indblik i, hvad, der rører sig på OL-fronten fra nu og frem til den store åbningsdag, fredag, den 8. august, hvor verdens største og mest prestigefyldte idrætsbegivenhed begynder. Dansk Svømmeunion

11 8. februar /11 Livredning Det internationale livredningsforbund (ILS) vil reducering af drukneulykker via statements Det internationale livredningsforbund (ILS) peger på en række anbefalinger/ tiltag som led i arbejdet med at nedbringe antallet af drukneulykker worldwide. Anbefalingerne er samlet i et udsendt statement. ILS, som Dansk Svømmeunion er medlem af, har udsendt en standpunktserklæring vedrørende svømning. Erklæringen bygger blandt andet på ILS Drowning Report 2007, hvor det dokumenteres, at der i 2002 i Europa druknede mennesker. Det gør drukning til den tredjestørste ulykkesrelaterede dødsårsag efter trafikulykker og faldulykker. Dansk Svømmeunion arbejder målrettet efter at forfølge anbefalingerne fra ILS for at reducere antallet af drukneulykker blandt danskere, blandt andet, at alle, uanset baggrund, skal have mulighed for at lære at svømme. ILS pressemeddelelse, udsendt den 7. januar 2008 ILS position statement Ta på træningslejr på Bornholm Gudhjem svømmehal tilbyder: Træningsfaciliteter/kortbane Vi har alt i træningstilbehør Overnatning i seks-personers huse Forplejning efter eget ønske Transport til og fra færge Ring og hør nærmere Gudhjem svømmehal: Adresse: Sportsvænget 16, 3760 Gudhjem Se også hjemmesiden på:

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 11. marts 2005 1/10 Nummer 2, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 31. marts 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 10. februar 2006 1/14 Nummer 1, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 15. marts 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 20. september 2004 1/17 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 20. september 2004 1/17 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 20. september 2004 1/17 Nummer 6, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 26. oktober 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 6. maj 2004 1/11 Nummer 3, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 26. maj 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

SVØMMESEKTIONEN. 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen Fremgår af bilag 2 på siderne 10-12

SVØMMESEKTIONEN. 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen Fremgår af bilag 2 på siderne 10-12 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Sektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 4 9 Efter behandling af beretningen vil der blive drøftelse af følgende emner i minde grupper:

Læs mere

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex.

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex. Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 14. marts 2003 1/7 Nummer 2, 11. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 4. april 2003 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion

Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion Velkommen til: Generalforsamling i Dansk Svømmeunion 2008 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 3. Forelæggelse og godkendelse af

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 7. oktober 2005 1/14 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 7. oktober 2005 1/14 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 7. oktober 2005 1/14 Nummer 6, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 2. november 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006 SRØ Årspris 2005 Jon Thonesen modtog SRØ s Årspris 2005 Prisen blev overrakt af Jette Sulsbrück ved Sanex Grand Prix I stævnet i Triton Ballerup, Søndag den 5. marts 2006 2 2006 April 2006 Info SRØ 16.

Læs mere

Bent Birkemose er natten til mandag den 23. oktober pludselig afgået ved døden.

Bent Birkemose er natten til mandag den 23. oktober pludselig afgået ved døden. Bent Birkemose er natten til mandag den 23. oktober pludselig afgået ved døden. Nekrolog om Bent Birkemose 3 Medlemstal 3 NYT I VEST Nr. 69 NOVEMBER JULI 2006 2006 Svømme Region Vest s forretningsudvalg

Læs mere

Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00

Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00 Velkommen til: Dansk Svømmeunions generalforsamling Lørdag, den 24. april 2010 klokken 13.00 Bilag 1 Bestyrelsens beretning for 2009 Kaj Aagaard (formand) John Pihlkjær (næstformand) Kjeld Egebo Larsen

Læs mere

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE 2 BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Indledning BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Idrætsforeningerne skal favne bredt fra 6-årige begyndere og ambitiøse teenagere til voksne motionister og professionelle atleter.

Læs mere

Henning R. Jensen Torben Mogensen Erik S. Neergaard Allan Hansen

Henning R. Jensen Torben Mogensen Erik S. Neergaard Allan Hansen Nr. 11 december 2001 TEMA: Henning R. Jensen Torben Mogensen Erik S. Neergaard Allan Hansen Lørdag den 23. februar 2002 træder Poul Hyldgaard tilbage som formand for Dansk Boldspil-Union. Fire kandidater

Læs mere

Uddannelsestilbud fra DIF Viden, værktøjer og inspiration

Uddannelsestilbud fra DIF Viden, værktøjer og inspiration Uddannelsestilbud fra DIF 2 Uddannelsestilbud fra DIF Indledning 3 Træning SPOT-kurser 5 Uddannelser 8 Klubudvikling og -ledelse 11 Ledelse i specialforbund 15 Skole og institution 17 Det tilbyder vi også

Læs mere

27-12-2011 TRÆNERNYT DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING. December 2011 www.dsts.org

27-12-2011 TRÆNERNYT DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING. December 2011 www.dsts.org 27-12-2011 DANSK SVØMMETRÆNER SAMMENSLUTNING TRÆNERNYT December 2011 www.dsts.org 1 INDHOLD INDHOLD... 2 LEDER... 3 Godt og blandet... 9 Tip en 12 er for svømmeåret 2012... 10 Med stopure og tykke luffer...

Læs mere

Repræsentantskabsmøde lørdag den 7. marts 2015 kl. 09:00 Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens

Repræsentantskabsmøde lørdag den 7. marts 2015 kl. 09:00 Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens Repræsentantskabsmøde lørdag den 7. marts 2015 kl. 09:00 Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens 1.) Konstatering af møderet og stemmetal Jørgen Bitsch, Formand DMU, bød Hovedbestyrelsen og de fremmødte klubrepræsentanter

Læs mere

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Introduktion Svømning er blandt de mest træningskrævende sportsgrene, og belønningen for de mange timer i

Læs mere

Dansk Svømmeunions politiske program

Dansk Svømmeunions politiske program Dansk Svømmeunions politiske program Formål med det politiske program Sikre den røde tråd imellem Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) politiske program og Dansk Svømmeunions politiske program. Sikre at udover

Læs mere

Friluftsrådets inspirationskatalog 2010-2011

Friluftsrådets inspirationskatalog 2010-2011 Friluftsrådets inspirationskatalog 2010-2011 Friluftsrådet Scandiagade 13 2450 København SV Tlf. 33 79 00 79 Fax 33 79 01 79 fr@friluftsraadet.dk www.friluftsraadet.dk Kredssektionen Tlf. 33 28 04 17 kreds@friluftsraadet.dk

Læs mere

LOKALFORENINGS HÅNDBOG. Dansk ICYE

LOKALFORENINGS HÅNDBOG. Dansk ICYE LOKALFORENINGS HÅNDBOG Dansk ICYE Revideret 28.11.2014 1 Lokalforeningshåndbog Forord... 4 Lokalforeninger fordelt på postnumre... 4 Lokalforeningens formål... 4 Vedtægter... 5 Lokalforeningens bestyrelse...

Læs mere

Årsmagasin 2011 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF

Årsmagasin 2011 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Særnummer af Magasinet Kano & Kajak DANSK KANO & KAJAK FORBUND En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Personaleoversigt Direktør Christian Jacobsen. Tlf.: 4326 2099 christian.jacobsen@kano-kajak.dk

Læs mere

Årsmagasin 2012 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF

Årsmagasin 2012 DANSK KANO & KAJAK FORBUND. En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Særnummer af Magasinet Kano & Kajak DANSK KANO & KAJAK FORBUND En samlet oversigt over alle aktiviteter, tilbud og informationer fra DKF Hvorfor kano og kajak? Udviklingskonsulent, Michael Jakobson: Efter

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Brøndby den 4. november 2009 Referat REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2009 Comwell Roskilde a-s Vestre Kirkevej 12, 4000 Roskilde Søndag den 19. april 2009 kl. 10.00 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Willy

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON PRAKTISKE OPLYSNINGER I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine tilbud af kurser, netværk og øvrige uddannelsesaktiviteter

Læs mere

NF-NYT. nr. 1 februar 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen

NF-NYT. nr. 1 februar 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen NF-NYT nr. 1 februar 2015 - årgang 27 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen Indhold Indhold... 2 Kontaktoplysninger... 3 Foreningen orienterer... 4 Opslagstavlen... 8 Andre organisationer...

Læs mere

Farvel til Synkroleder Elsa Gravgaard side 3

Farvel til Synkroleder Elsa Gravgaard side 3 Farvel til Synkroleder Elsa Gravgaard side 3 Farvel til Økonomileder Villy Nissen side 3 Elsa Gravgaard 3 Villy Nissen 3 Visioner 4 SRV Kortbane 9 Valle Cup 11 NYT I VEST Nr. 5 JUNI 2006 Svømme Region

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

Stævnekalender. www.dbsf.dk

Stævnekalender. www.dbsf.dk Dansk Bueskytteforbunds officielle tidsskrift Bueskydning nr.7 September 2008 1 www.dbsf.dk Stævnekalender Dato Måned Sted Arrangør Type Ude 2008 1-6 9 Llwynnpia, Wales FITA VM Felt Arrowhead 7 9 Grønningen,

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Årsberetning 2014

Dansk Håndbold Forbunds Årsberetning 2014 s Årsberetning 2014 Årsberetning 2013-2014 Indholdsfortegnelse Beretning 2013-2014 Formandens Beretning S. 6 Oversigt bestyrelse og udvalg S. 12 Eliteudvalget S. 15 Turneringsudvalget S. 18 Dommerudvalget

Læs mere

NF-NYT. nr. 2 maj 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen. Foto: Louise Boserup

NF-NYT. nr. 2 maj 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen. Foto: Louise Boserup NF-NYT nr. 2 maj 2015 - årgang 27 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen Foto: Louise Boserup Foto: Louise Boserup Indhold Indhold... 2 Kontaktoplysninger... 3 Foreningen orienterer... 4 Opslagstavlen...

Læs mere