Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. februar /11 SVØMMEPOSTEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 8. februar 2008 1/11 SVØMMEPOSTEN"

Transkript

1 Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 8. februar /11 Nummer 1, 16. årgang Redaktør: Nora Thomsen Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: Fax: Hjemmeside: Generelt Stadig liv i SvømmePosten Som beskrevet i de sidste to numre af SvømmePosten i 2007, er vi på vej mod nye kommunikationstider i Dansk Svømmeunion, hvor vi blandt andet skifter SvømmePosten ud med et nyt webbaseret nyhedsbrev. Da vi imidlertid ikke endnu er helt på plads med det nye koncept, udsender vi her en ekstra udgave af SvømmePosten. Dette blot til orientering for eventuelt undrende læsere. Intern kommunikationsstrategi vedtaget af bestyrelsen På et bestyrelsesmøde i Dansk Svømmeunion i januar måned præsenterede unionens elitechef, Lars Sørensen, et oplæg til en intern kommunikationsstrategi. Bestyrelsen godkendte oplægget, hvilket betyder, at vi nu for alvor kan påbegynde en række nye kommunikationstiltag. Som nævnt tidligere i SvømmePosten, vil vi for fremtiden kommunikere med mere differentierede målgrupper, og ikke blot samle alle informationer i ét nyhedsbrev. Samtidig er der ingen tvivl om, at hjemmesiden fremover skal bruges mere aktivt til at synliggøre de værdier, som udgør Dansk Svømmeunions fundament. Også flere af unionens referater og beslutningsnotater vil komme under lup og ændre karakter både hvad angår form og indhold. I løbet af februar måned vil vi på hjemmesiden offentliggøre centrale dele af den interne kommunikationsstrategi. Særlig hotelaftale for klubber medlem af Dansk Svømmeunion Som medlem af Dansk Svømmeunion har du, når du rejser på vegne af din svømmeklub, mulighed for at booke værelser på udvalgte hoteller til særlige favorable priser. Dette skyldes en samarbejdsaftale indgået mellem Danmarks Idræts-Forbund og hotel-kæderne Scandic Hotels og Choice Hotels for Aftalen gælder således kun disse hotel-kæder. Ved reservation hos Scandic Hotels skal aftalenummer D opgives. Ved reservation hos Choice Hotels skal der henvises til DIF-aftalen. Foruden bookning af værelser, dækker aftalen også konference-aktiviteter. Læs mere om priser og vilkår nedenfor: Scandic Hotel Scandic Konference Choice Hotel Choice Konference

2 8. februar /11 Gratis download af DIFs emnehæfter DIFs mange emnehæfter inden for ledelse, træning med mere er nu gratis at downloade fra DIFs hjemmeside. Det fremgår af nummer 1, Førhen har man kun kunnet få DIFs emnehæfter mod betaling. Men fra 1. januar 2008 kan man spare de penge, hvis man selv skriver materialet ud på sin printer. Samtidig går DIF over til Print on Demand-princippet. I praksis betyder det, at bestilte emnehæfter (det er stadig muligt at bestille emnehæfterne hos DIF) bliver trykt samtidig med bestillingen. Dermed bliver de trykte emnehæfter lidt billigere. De nye priser fremgår af DIFs hjemmeside Følgende emnehæfter er gratis at downloade pr. 1. januar 2008: Ledelse Godt møde - effektiv mødeledelse Idræt og ledelse Klubben som et hold - bestyrelsen som et team Klubbens Årsplan Ledelse et spørgsmål om stil Lederrekruttering - flere gør mindre Medlemssucces - rekruttering og fastholdelse PR bliv synlig Økonomi - styr tallene Psykologi Idrætspsykologi Med målet i tankerne Idræt for børn og unge Minisport - en idræt for børn Skal idrættens børn nå stjernerne? Idræt for børn og unge Træning Aerob Præstationsevne Anaerob Præstationsevne Bevægelighedstræning Ernæring Fysisk træning Idræt også for sindslidende Idræt og træning Idrætsmassage Sansemotorik og tekniktræning Styrketræning Testning Trænerrollen Træningsplanlægning Idrætsskader Børneidrætsskader Idrætsskader - nej tak Idrætsskader - hvad gør man - kend din rolle Folder om idrætsskader og smertestillende medicin Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har indgået samarbejde med Team Danmark og Gigtforeningen omkring lanceringen af en større kampagne, som sætter fokus på brugen af smertestillende medicin i forbindelse med træning og konkurrence. Som led i denne kampagne er folderen Det skal du vide om idrætsskader og smertestillende medicin udarbejdet. Folderen er sendt til samtlige idrætsforeninger under DIF og kan også downloades HER. Folderen kan endvidere fås ved henvendelse til DIF Post og Print på telefon: og pr. På DIFs hjemmeside (søg på gigtmedicin) kan du læse mere om forebyggelse og behandling af idrætsskader samt om brug og misbrug af smertestillende medicin. Ovenstående informationskampagne er støttet af TrygFonden. Forsikringsdækning ved idrætsrejser Den kollektive rejseforsikring under idrættens forsikringsaftale med Tryg dækker de områder, som falder bort på det gule sygesikringskort fra årsskiftet. Det fremgår af nyhedsbrevet nummer 20, Alle DIFs specialforbund og idrætsforeninger er omfattet af den kollektive forsikringsaftale Tryg Idræt. Det inkluderer en idrætsrejseforsikring. Når forbund og foreninger har medlemmer på idrætsrejse, er de rejsende dækket på samme måde efter 1. januar 2008 som før. Det vil sige, at Tryg dækker de huller, som fra den dato opstår i den offentlige rejsesygesikring. Læs mere om den fælles, kollektive rejseforsikring, police og betingelser for rejseforsikringen på Tryg Idræts hjemmeside > Fælles forsikringer > Rejse.

3 8. februar /11 Svømmeklubber som drivkraft bag fitnesscentre i fremtiden Svømmeklubber og øvrige foreninger under DIF og DGI kan fremover søge om lån og rådgivning til at etablere foreningsdrevne fitness-centre. Ovenstående spændende tiltag blev præsenteret på et pressemøde tirsdag, den 29. januar i Idrættens Hus. De to organisationer, DIF og DGI, skyder hver tre millioner kroner ind i projektet om året i fire år - beløb udelukkende til lånebevillinger. Her udover lægger begge organisationer hver to millioner kroner i projektet til brug til rådgivning og instruktøruddannelser. Fælles pressemeddelelse, udsendt af DIF og DGI Læs også mere på følgende link: Nyt fra Breddesektionen Breddekonsulent ansat i Dansk Svømmeunion Maria Thuesen Beck er pr. 1. januar ansat på deltid i Dansk Svømmeunion som breddekonsulent for Region Nord. Marias jobfunktion vil være at fungere som unionens kontakt og bindeled til svømmeklubber lokalt - primært i Region Nord. Maria vil varetage en bred vifte af opgaver i Region Nord, eksempelvis: - salg og formidling af koncepter og produkter - rådgivning, sparring og bistand af/med klubberne - opsøgende arbejde i forhold til nuværende og potentielle medlemsklubber - projektledelse Maria er selv tidligere svømmer fra Aalborg Svømmeklub. Hun har fungeret som både træner og instruktør på alle hold fra småbørn med ledsager, plask & leg, til voksne med vandskræk og k-hold. Er uddannet fra Danmarks Trænerskole i 2000 og er ligeledes uddannet idrætspædagog. Maria har været ansat som idrætskonsulent ved Aalborg kommune med opgaver såsom projektledelse og udfærdigelse af kommunens sundhedspolitik samt diverse uddannelsesprogrammer. Maria Thuesen Beck kan kontaktes dagligt på mobil: og har følgende Dansk Svømmeunion byder Maria velkommen i organisationen, og håber at alle vil tage godt imod hende. Dansk Svømmeunion Maria Thuesen Beck er den første breddekonsulent ansat i Dansk Svømmeunions nye organisation.

4 8. februar /11 Breddekonsulenter til Dansk Svømmeunion (genopslag) Dansk Svømmeunion søger i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund to halvtids eller en fuldtids breddekonsulent til understøttelse af Dansk Svømmeunions breddearbejde i Region Midt (Midtjylland) og Region Syd (sydlige Jylland og Fyn). Der er tale om en unik mulighed for at komme til at varetage et job med mange forskellige facetter i et sportsligt såvel som politisk miljø. Job Breddekonsulenterne skal varetage: - kontakt mellem svømmeklubberne og Dansk Svømmeunion - salg og formidling af koncepter og produkter - rådgivning, sparring og bistand af/med klubberne - opsøgende arbejde i forhold til nuværende og potentielle medlemsklubber - projektledelse - udvikling af klubber, ledere og instruktører Organisation Du vil blive en del af et team af regionale konsulenter under ledelse af Dansk Svømmeunions direktør og breddechef. Arbejdet tilrettelægges i samarbejde med regionsudvalg og breddesektion med udgangspunkt i Dansk Svømmeunions politiske program. Du skal kunne arbejde hjemmefra og være bosiddende i regionen. Arbejdstiden vil være en kombination af hverdage, aftener og weekender. Profil Vi søger personer med rødder inden for idræt og med indsigt i foreningsverdenen. Det kan være inden for vandpolo, synkro, udspring, livredning eller svømning, men også fra andre idrætsgrene. Du har sandsynligvis en baggrund som leder, træner eller aktiv. Som ansøger skal du have kompetencer indenfor følgende områder: - Formulering i skrift og tale - Formidling i forsamlinger - Initiativrig og kunne omsætte idé til handling - Erfaring med projektledelse - Teamarbejde - Imødekommende og serviceminded - MS Office bruger - Kørekort og bil Løn ifølge aftale inklusive pensionsordning. Ansøgning Send din ansøgning vedlagt C.V. til direktør Pia Holmen på eller til Dansk Svømmeunion, Ryttergaardsvej 118, 3520 Farum senest tirsdag, den 1. april Ansættelse forventes at starte 1. august For yderligere information om stillingerne er du velkommen til at kontakte direktør Pia Holmen på telefon: / eller breddechef Morten Kjær på telefon: / Dansk Svømmeunion er det tredjestørste specialforbund under DIF med 205 medlemsklubber og medlemmer. I den nyetablerede breddesektion er målsætningen at sikre en ambitiøs udvikling af breddearbejdet til gavn for klubberne og det enkelte medlem, samt understøtte de regionale udvalg med breddekoncepter, der tager udgangspunkt i aktiviteter for børn, unge, voksne, ældre, ledere og trænere. De fem regioner udgøres af Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland/Fyn, Nordsjælland og Sydsjælland.

5 8. februar /11 Regionsmøder 2008 Region Nordjylland Regionsmødet afholdes onsdag, den 12. marts klokken i Aabybro Idrætsforenings klubhus, Viaduktvej 28 b, 9440 Aabybro. Tilmelding skal være Allan Thorup Svenningsen i hænde senest tirsdag, den 4. marts på eller på telefon: Region Midtjylland Regionsmødet afholdes tirsdag, den 1. april klokken i Ikast Svømmeklub, klublokalet, Vinkelgade 9, 7430 Ikast. Tilmelding skal være regionslederen Svend Sander i hænde senest torsdag, den 27. marts på eller på telefon: Region Syd Regionsmødet afholdes torsdag, den 27. marts klokken i lokalerne Skt. Jørgens gård, Hospitalsgade 4, 6000 Kolding. Tilmelding skal være Erik R. Augustinussen i hænde senest tirsdag, den 18. marts på eller på telefon: Region Sjælland Nord Regionsmødet afholdes mandag, den 31. marts med mødestart klokken Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvor mødet skal afholdes. Hold øje med Dansk Svømmeunions hjemmeside herom - eller kontakt eventuelt Dansk Svømmeunions klubchef Morten Kjær på telefon: Region Sjælland Syd Regionsmødet afholdes tirsdag, den 25. marts klokken til klokken i Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46 B, 4100 Ringsted. Tilmelding skal være regionslederen Jørgen B. Larsen i hænde senest tirsdag, den 18. marts på eller på telefon: Møderne afvikles i henhold til nedennævnte dagsorden: 1. Velkomst - herunder valg af dirigent. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Orientering/beretning ved regionslederen. 4. Orientering ved regionens aktivitetsansvarlige. 5. Valg til regionsudvalget. 6. Planlægning af arrangementskalender. 7. Eventuelt. Enkelte regioner sender indbydelse foruden spørgeskema direkte til klubberne pr. .

6 8. februar /11 Svømning Nyt fra svømmesektionen Svømmesektionen efterlyser arrangører: Øst ÅM gruppe 1 og 2, GP3, DM-B, Øst Kortbanemesterskab 2008 Det er endnu ikke lykkedes at finde interesserede medarrangører til ovenstående mesterskaber, hvorfor de nu udbydes en sidste gang. Det vil da være ærgerligt, hvis et eller flere af disse fem mesterskaber må aflyses. Øst ÅM gruppe 1 og 2 skal afvikles den samt den april. Øst Kortbanemesterskab 2008 afvikles i perioden september. Alle tre mesterskaber ønskes afviklet på kortbane. Svømmesektionen er indstillet på, at flere klubber går sammen om arrangementet, ligesom svømmesektionen i videst muligt omfang vil være behjælpelig med planlægning og eventuelt afvikling. Der er bestilt el-tid. Interesserede arrangører kan henvende sig til lederen af svømmesektionen, Lise Møller eller til sagsbehandler i øst, Connie Florin for yderligere oplysninger. GP3 skal afholdes den maj og ønskes afviklet på langbane. Der er ingen geografisk binding, og svømmesektionen stiller sig til rådighed i forbindelse med planlægning og afvikling. Der er bestilt el-tid. Interesserede arrangører kan henvende sig til lederen af svømmesektionen, Lise Møller eller til sagsbehandler Svend Sander for yderligere oplysninger. DM-B ønskes om muligt placeret i eller så tæt på København som muligt, også selvom det betyder, at mesterskabet må afvikles på kortbane. Stævnet skal afvikles indenfor tre dage i perioden juli, dog helst den juli. Svømmesektionen er indstillet på, at flere klubber går sammen om arrangementet, ligesom svømmesektionen i videst muligt omfang vil være behjælpelig med planlægning og eventuelt afvikling. Der er fri tilmelding til alle løb i DM-B (altså ingen kravtider). De enkelte stævneafsnit vil ved behov blive begrænset til en længde af cirka fire timer pr. afsnit. Der er bestilt el-tid. Interesserede arrangører kan henvende sig til lederen af svømmesektionen, Lise Møller eller til sagsbehandler i øst, Connie Florin for yderligere oplysninger. Mesterskabsfolder og DM-H folder 2008 Mesterskabsfolderen for 2008 vil være offentliggjort på hjemmesiden senest den 10. februar. DM-H folderen for 2008 vil være offentliggjort på hjemmesiden senest den 17. februar. Folderne vil være at finde under Svømning > Mesterskaber. Speakertræf noget for dig? Svømmesektionen er hele tiden på udkig efter interesserede speakere. Skulle du være i besiddelse af almindelig basisviden om svømning og være nysgerrig overfor, hvad speakerjobbet indeholder, er Speakertræf lige noget for dig. Send en mail eller ring til Ricki Clausen og hør, hvad det drejer sig om. mobil: Skal du være med i 2008? Medaljer til flere fra 2008 Svømmesektionen har besluttet, at flere skal have mulighed for at vinde medalje fra Der indføres derfor følgende nye præmieringer: Ved DM-B gives i alle løb medaljer til henholdsvis juniorer og ældre samt årgangssvømmere. Ved Øst og Vest Kortbanemesterskaber gives medaljer til både junior- som seniorsvømmere. Ved DM-K indføres medaljer til juniorer i 800 og 1500 m fri svømning.

7 8. februar /11 Medlem af mesterskabsudvalget og sagsbehandler i vest søges På områdemødet søndag, den 6. april på Dalum Landbrugsskole skal den nye struktur i svømmesektionen søsættes. Det betyder, at der blandt andet skal vælges medlemmer til det nye mesterskabsudvalg. Mesterskabsudvalget beskæftiger sig med alt vedrørende både de nationale mesterskaber og øst-/vestmesterskaberne. Et af medlemmerne i udvalget vil være kontaktperson og overordnet ansvarlig for de mesterskaber, der holdes i vest. I flere år har Lise Petersen haft denne opgave, men hun har nu lyst til at bruge sin tid på vedligeholdelse af resultat- og licensdatabase samt andre lignende opgaver. Kunne du have lyst til at være sagsbehandler og kontaktperson i vest og dermed medlem af mesterskabsudvalget, er det altså nu, muligheden er til stede. Du vil få en god indføring i området af Lise Petersen, og du vil have mulighed for at søge råd og vejledning både hos hende som hos de øvrige medlemmer af mesterskabsudvalget. Du vil desuden få stillet det nødvendige IT-udstyr til rådighed, ligesom der gives telefontilskud og transportudgifter dækkes. Mesterskabsudvalget holder fire - fem møder årligt. Såfremt du kun er interesseret i at være sagsbehandler for nogle af mesterskaberne i vest, vil vi også gerne høre fra dig. Du kan få yderligere oplysninger ved at kontakte Lise Petersen på telefon: eller Invitation til møde om mesterskabsstruktur og talentudvikling Dansk Svømmeunions svømmesektion inviterer interesserede medlemsklubber til møde om mesterskabsstruktur og talentudvikling. Dagsordenen vil være som følger: Drøftelse af strukturen for Danmarks Mesterskaber for Hold. Synspunkter på de øvrige mesterskaber. Talentudvikling Aldersrelateret Trænings Koncept (ATK) ved talentudvikler Michael Hinge. Anbefalinger fra kommende bog om ATK i svømning. Øvrige punkter til drøftelse. Møderne afholdes: Onsdag, den 20. februar ELRO Arena - Randershallerne, lokale 3, Fynsgade 1,8900 Randers. Tilmelding senest 18. februar. Tirsdag, den 26. februar Kvik Kastrup, (oprindeligt planlagt til 27. februar), klublokalet, Røllikevej 4, 2770 Kastrup. Tilmelding senest 24. februar. Onsdag, den 6. marts Fredericia Idrætscenter, (oprindeligt planlagt til 6. februar), Vestre Ringvej 100, 7000 Fredericia. Tilmelding senest 4. marts. Alle møder starter klokken og forventes afsluttet senest klokken Tilmelding til møderne til nedenstående kontaktperson. Kontaktperson: Morten Kjær, klubchef Telefon:

8 8. februar /11 DM-H Åben Klasse og Årgangsklasse: Til- og afmelding, holdplacering samt arrangører til resterende Åben Klasse stævner i 2008 Åben Klasse: Sidste rettidige frist for til- og afmelding var tirsdag den 1. januar Årgangsklassen: Sidste rettidige frist for til- og afmelding er tirsdag den 1. april DM-H Åben Klasse den 29. og 30. marts deltagere og indplacering: Svømmeligaen (arr. Køge) 1. division (arr. Esbjerg) Sigma NS STO 95, 1 West Swim Esbjerg Lyngby Farum VAT KVIK Kastrup Triton AGF 1 STE 1 Aalborg Holstebro Gladsaxe A6, 1 Herning 1 Ringsted Køge (Helsingør 1 afmeldt) 2. division (arr. Hvidovre) 3. division (arr. Haderslev) Gentofte Haderslev ST Hovedstaden Roskilde S-68 Hjørring Holbæk Svømmeklubben Syd Frederikssund MK 31 Svendborg Hvidovre AGF 2 USG 1 Helsingør Søllerød GTI Vest Brøndby (KVIK 2 afmeldt) 4. division Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Herning 2 Fredericia Hørsholm Horsens Ringe Vallensbæk Skovbakken Sønderborg A 6, 2 IHF Kolding Odsherred STE 3 Vejen Slagelse Pingvinen STO 95, 2 USG 2 Triton-Vejle Nyborg Dragør STE 2 Gentofte 2 Silkeborg Hillerød Vordingborg Arrangører Sted: Sted: Sted: Vildbjerg Sportscenter Nyborg Svømmeland? Sports Allé 6 Storebæltsvej Vildbjerg 5800 Nyborg Alle henvendelser om at blive arrangør rettes til Lise Møller på eller på telefon: /

9 8. februar /11 Mesterskaber 2009 Svømmesektionen annoncerer efter interesserede lokalarrangører til alle mesterskaber i Datoerne kan findes såvel her som på hjemmesiden under Mesterskaber > Kommende mesterskaber. Ansøgning sker ved at udfylde blanketten, der hentes på hjemmesiden under Mesterskaber > Ansøg om mesterskab. Blanketten sendes i udfyldt stand til den respektive sagsbehandler. Ansøgningsfristen er den 31. marts Den endelige fordeling vil blive offentliggjort på områdemødet den 6. april Kalender 2009 Mesterskaber 2009 DATO STED LBM Grand Prix 2 - vest LBM Grand Prix 2 - øst 27. februar 1. marts Danske Åbne Masters kortbane marts? DM-L, DJM-L, Danish Open april DM-B april DM-H Åben Klasse, Svømmeliga april DM-H Åben Klasse, 1. division april DM-H Åben Klasse, 2. division april Helsingør DM-H Åben Klasse, 3. division april DM-H Åben Klasse, 4. division (flere arr.) april ÅM gruppe 1 - vest ÅM gruppe 1 - øst marts ÅM gruppe 2 vest ÅM gruppe 2 - øst marts Danske Åbne Masters langbane? DÅM gruppe juni DÅM gruppe juni Grand Prix stævne juli EJM juli Prag (Tjekkiet) Ungdoms OL? juli Tampara (Finland) VM - langbane 26. juli 2. august Rom (Italien) KBM Grand Prix 1 - vest KBM Grand Prix 1 - øst september DM-K, DJM-K okt. DM-H Årgangsklasse, indledende november EM - kortbane december Istanbul (Tyrkiet) DM-H Årgangsklasse, finale december Afgøres januar 09 Internationalt Nyt fra FINA Fire kandidater ønsker værtskab for VM på kortbane 2012 Følgende fire nationer ønsker at forestå værtskabet for VM på kortbane i 2012: Argentina, Hong Kong, Østrig og Tyrkiet. Hvem, der bliver den heldige udvalgte af ovennævnte fire kandidater, besluttes og offentliggøres i forbindelse med VM på kortbane 2008, som afholdes i perioden april i engelske Manchester. Her afholder FINA bureaumøde den 12. april, hvor beslutningen træffes. VM på kortbane 2010 afholdes i Dubai.

10 8. februar /11 Udspring Seminar med fokus på udspring nu og i fremtiden Søndag, den 13. januar, blev der sat fokus på udsprings udbredelse anno 2008 samt sportens fremtidsmuligheder. I dag er 646 personer registreret som aktive udøvere på landsplan. Seminaret, som var arrangeret og tilrettelagt af Dansk Svømmeunion, trak mange interesserede til. Alle var opsatte på, at det er NU, der skal tages fat, hvis sporten skal have en reel chance her hjemme. Det blev et godt og konstruktivt seminar, som resulterede i tre indsatsområder: træneruddannelse, organisation og kommunikation. Læs mere om seminaret HER. Dansk Svømmeunion Elitesvømning Spændende OL-site klar den 8. februar 2008 Fredag, den 8. februar, er dagen, hvor der præcis er et halvt år til De olympiske Lege 2008 i Beijing begynder. På denne særlige dag lancerer Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund en ny fælles hjemmeside, som sætter fokus på OL fra alle tænkelige, primært danske, vinkler. Her kan man følge med i hvilke aktive, der løbende kvalificerer sig til OL, i hvilke discipliner, og med hvilke resultater. Her bliver de danske OL-deltagere præsenteret, således vi alle kan få et indblik i, hvem, de forskellige eliteudøvere er, hvordan de ser ud, og hvad, der lige præcis udgør deres idrætsrelaterede styrker. Det bliver naturligvis også sitet, hvor du vil kunne se præsentationer af Danmarks OL- svømmeprofiler. Er du med andre ord en smule OL-interesseret, kan du lige så godt nu begynde at kigge forbi her får du et grundigt og samtidig meget levende indblik i, hvad, der rører sig på OL-fronten fra nu og frem til den store åbningsdag, fredag, den 8. august, hvor verdens største og mest prestigefyldte idrætsbegivenhed begynder. Dansk Svømmeunion

11 8. februar /11 Livredning Det internationale livredningsforbund (ILS) vil reducering af drukneulykker via statements Det internationale livredningsforbund (ILS) peger på en række anbefalinger/ tiltag som led i arbejdet med at nedbringe antallet af drukneulykker worldwide. Anbefalingerne er samlet i et udsendt statement. ILS, som Dansk Svømmeunion er medlem af, har udsendt en standpunktserklæring vedrørende svømning. Erklæringen bygger blandt andet på ILS Drowning Report 2007, hvor det dokumenteres, at der i 2002 i Europa druknede mennesker. Det gør drukning til den tredjestørste ulykkesrelaterede dødsårsag efter trafikulykker og faldulykker. Dansk Svømmeunion arbejder målrettet efter at forfølge anbefalingerne fra ILS for at reducere antallet af drukneulykker blandt danskere, blandt andet, at alle, uanset baggrund, skal have mulighed for at lære at svømme. ILS pressemeddelelse, udsendt den 7. januar 2008 ILS position statement Ta på træningslejr på Bornholm Gudhjem svømmehal tilbyder: Træningsfaciliteter/kortbane Vi har alt i træningstilbehør Overnatning i seks-personers huse Forplejning efter eget ønske Transport til og fra færge Ring og hør nærmere Gudhjem svømmehal: Adresse: Sportsvænget 16, 3760 Gudhjem Se også hjemmesiden på:

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Velkommen. Præsentation TAK for hjælpen LF SWIM

Velkommen. Præsentation TAK for hjælpen LF SWIM 26/8-2012 Velkommen Præsentation TAK for hjælpen LF SWIM Aktivitetskalender for efterår 2012 / forår 2013. Hvorfor ser den sådan ud? Hvor ser jeg om mit barn har kravtider til mesterskabsstævnerne? Officials

Læs mere

SVØMMEPOSTEN. Generelt

SVØMMEPOSTEN. Generelt x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 18. december 2006 1/9 Nummer 8, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 28. januar 2007 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: 4439 4450

Læs mere

DIF Træner 1 og 2 For trænere der vil blive (endnu) bedre

DIF Træner 1 og 2 For trænere der vil blive (endnu) bedre DIF Træner 1 og 2 For trænere der vil blive (endnu) bedre DIF s idrætsteoretiske del i Århus og Brøndby Gode trænere kan starte her Den gode træner skal ikke bare mestre taktik og teknik i sin idræt, men

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 11. marts 2005 1/10 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 11. marts 2005 1/10 Nummer 2, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 31. marts 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 31. marts 2006 1/10 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 31. marts 2006 1/10 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 31. marts 2006 1/10 Nummer 2, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 25. april 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET

FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner FOR TALENT- OG ELITE- TRÆNERE ELLER DEM DER GERNE VIL VÆRE DET DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 27. maj 2005 1/15 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 27. maj 2005 1/15 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 27. maj 2005 1/15 Nummer 3, 13. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 23. juni 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

DIF tilbyder nu hele idrætsteoretiske uddannelses pakker til specialforbundene

DIF tilbyder nu hele idrætsteoretiske uddannelses pakker til specialforbundene Træneruddannelse DIF tilbyder nu hele idrætsteoretiske uddannelses pakker til specialforbundene DIF s idrætsteoretiske del i Århus og Brøndby træneruddannelse Målgruppen Træneruddannelserne retter sig

Læs mere

Eksempler er: Ringsted Cup, Spar Nord Cup, Køge Open, Lyngby Open, Ruds Vedby Legene.

Eksempler er: Ringsted Cup, Spar Nord Cup, Køge Open, Lyngby Open, Ruds Vedby Legene. Konkurrencesvømning 1) Stævneoversigt 2) Generelt, forklaring af bl.a. gyldige tider, kravtider, Langbane og Kortbane 3) Aldersinddeling 4) Stilarter 5) Selve stævnet, forklaring af bl.a. Løb, Heat og

Læs mere

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SVØMNING 01.00 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT: EMNE: SIDE: 01.00 Indholdsfortegnelse 1 02.00 Danmarks Idræts Forbund Mesterskaber 2 02.01 Dansk Svømmeunions Mesterskaber 2 02.10 Generelle bestemmelser 3-6 03.00 Danmarksmesterskaberne

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2012 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN Her kan du læse mere om NTC og om: Bolig Spiseordning Skole, job og uddannelse Træningstider Økonomi Procedure for optagelse Kommunikation

Læs mere

SVØMMESEKTIONEN. 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen Fremgår af bilag 2 på siderne 10-12

SVØMMESEKTIONEN. 3. Drøftelse af målsætning og handleplan for sektionen Fremgår af bilag 2 på siderne 10-12 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Sektionens beretning Den skriftlige beretning fremgår af bilag 1 på siderne 4 9 Efter behandling af beretningen vil der blive drøftelse af følgende emner i minde grupper:

Læs mere

Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i Fritidscenteret. Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i fritidscenteret.

Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i Fritidscenteret. Frokost mellem 12:30 14:30. Frokost foregår i forhallen i fritidscenteret. Dato: 24-25. marts 2007 Svømmehal: Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2, 2600 Glostrup 1. Bassinet er 25 m. med 6 baner og el-tid Stævnestart: Stævneafsnit 1 Lørdag 24. marts kl. 11:30 Stævneafsnit

Læs mere

Tilmelding senest 3.november 2011 på mail: koegeopen@ksk.dk

Tilmelding senest 3.november 2011 på mail: koegeopen@ksk.dk 25-27. november 2011 Køge svømmeland & Herfølge svømmehal Adresser Køge Svømmeland, Ølby Center 104, DK-4600 Køge Gr. 1+2 og finaler Herfølge Svømmehal, Scheelsvej 2, DK-4681 Herfølge Gr. 3+4 Hallerne

Læs mere

Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register

Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register Personer med betalingsanmærkninger i RKI register Betalingsanmærkninger Sag-snit pr. Snit beløb Snit beløb Analyse Personer Vækst Beløb totalt pr. sag Januar 2008* 462.565 185.084 4,37% 2,50 kr 7.301.684.757

Læs mere

VELKOMMEN TIL MESTERSKABSÅRET 2013/2014

VELKOMMEN TIL MESTERSKABSÅRET 2013/2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til mesterskabsåret 2013/2014 2 Terminer/steder 3 Generelle bestemmelser 5 Kvalifikationsperiode 5 Kvalifikation 5 Anmeldelse 5 Procedure for tilmelding/anmeldelse 5 Mesterskabsgebyr

Læs mere

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark I Konvergensprogram 2014 er der forudsat en realvækst i det offentlige forbrug fra 2015-2020. Med nulvækst fra 2015 vil det offentlige forbrug være 20

Læs mere

Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m opmålt bassin 8 baner med El-tid Afsvømning i lille bassin (6 x 15 m.)

Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m opmålt bassin 8 baner med El-tid Afsvømning i lille bassin (6 x 15 m.) Ringsted Svømmeklub og Dansk Svømmeunion inviterer til DANSKE OPEN MASTERS PÅ KORTBANE 2011 (DOM-K) Dato 5. og 6. marts 2011 Svømmehal Indsvømning Ringsted svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted 25 m

Læs mere

Pst!! 12/2008 København den 14. august 2008. Sommerferien overstået. Dansk Fægte Forum. Danmark har fået formandsposten i det nordiske forbund

Pst!! 12/2008 København den 14. august 2008. Sommerferien overstået. Dansk Fægte Forum. Danmark har fået formandsposten i det nordiske forbund Dansk Fægte-Forbund Pst!! 12/2008 København den 14. august 2008 Sommerferien overstået Pst!! er nu tilbage igen efter en dejlig sommerferie, hvor tiden er blevet brugt til at finde nye måder, hvor på information

Læs mere

Sportsafdelingen indstillede Jes Gydensen Da der ikke var modkandidater Blev JG valgt.

Sportsafdelingen indstillede Jes Gydensen Da der ikke var modkandidater Blev JG valgt. Referat: Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion, 2014 Dato: 27. april 2014 Tidspunkt: 9.00 12.00 Mødested: Hotel Scandic, Kolding Referent: Margit Beckmann Nr. Punkt 1. Valg af dirigent Referat Mikkel von

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre 2012

Hjemmehjælp til ældre 2012 Ældre Sagen august 2013 Hjemmehjælp til ældre 2012 Færre hjemmehjælpsmodtagere og færre minutter pr. modtager I 2012 var der godt 130.000 over 65 år, der var visiteret til at modtage hjemmehjælp, mens

Læs mere

21/11 23/11-2014. Køge Svømmeland & Herfølge Svømmehal

21/11 23/11-2014. Køge Svømmeland & Herfølge Svømmehal 21/11 23/11-2014. Køge Svømmeland & Herfølge Svømmehal Adresser Køge Svømmeland, Ølby Center 104, DK-4600 Køge Gr. 1+2 og finaler Herfølge Svømmehal, Scheelsvej 2, DK-4681 Herfølge Gr. 3+4 Hallerne Stævnet

Læs mere

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter

Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Informationsfolder til svømmere og forældre i Thisted Svømmeklub om klubbens stævneaktiviteter Introduktion Svømning er blandt de mest træningskrævende sportsgrene, og belønningen for de mange timer i

Læs mere

kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé

kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé Vi har i dette notat se nærmere på pasningsudgifterne pr. barn i landets kommuner og regioner. Vi fandt

Læs mere

Danmarks Rulleskøjte Union. Træneruddannelser Fitness & speedskating

Danmarks Rulleskøjte Union. Træneruddannelser Fitness & speedskating Danmarks Rulleskøjte Union Træneruddannelser Fitness & speedskating Niveau I Niveau II Kursusstart efterår 2010 Information Idrætsudøvere - uanset alder og niveau stiller krav om et højt fagligt niveau

Læs mere

Se hvad nulvækst koster i besparelse i din kommune og region

Se hvad nulvækst koster i besparelse i din kommune og region Se hvad nulvækst koster i besparelse i din kommune og region Nulvækst fra og med 2014 svarer til en nedskæring på 22 mia. kr. og 33.000 job i forhold til regeringens Konvergensprogram 2013. I dette papir,

Læs mere

Foto: Andreas Merrald

Foto: Andreas Merrald Foto: Andreas Merrald DIF Diplomtræner NÅR DU VIL VÆRE BLANDT DE BEDSTE DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med i eliten

Læs mere

Dansk Svømmeunions handleplan. Det vil vi. Dansk Svømmeunion SVØM Leg & Vind. Med udgangspunkt i Dansk Svømmeunions politiske program

Dansk Svømmeunions handleplan. Det vil vi. Dansk Svømmeunion SVØM Leg & Vind. Med udgangspunkt i Dansk Svømmeunions politiske program Det vil vi Dansk Svømmeunion SVØM Leg & Vind Med udgangspunkt i Dansk Svømmeunions politiske program Vision og mission Vision Vi vil være Danmarks bedste idrætsorganisation. Mission At skabe de bedste,

Læs mere

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE Vi har regnet på den nye af en for et gennemsnitligt parcel- eller rækkehus i de forskellige kommuner. Allerede i dag er der stor forskel på erne og dermed også stor

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2009 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE

EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE 2 3 EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE DIF tilbyder i samarbejde med Dansk Svømmeunion(SVØM), Dansk Tennis Forbund(DTF) og Dansk Håndbold Forbund (DHF) et treårigt udviklingsforløb

Læs mere

Den danske fattigdom er mest udbredt på Sjælland

Den danske fattigdom er mest udbredt på Sjælland Den danske fattigdom er mest udbredt på Sjælland Regeringens ekspertudvalg for fattigdom har udarbejdet en dansk fattigdomsgrænse. På baggrund af den nye fattigdomsgrænse viser tal fra AE, at antallet

Læs mere

Sygeplejersker i lederstillinger 1 i KL og DR, i perioden 2007 til 2013

Sygeplejersker i lederstillinger 1 i KL og DR, i perioden 2007 til 2013 Bettina Carlsen Juni 2013 Sygeplejersker i lederstillinger 1 i KL og DR, i perioden 2007 til 2013 - I såvel kommunerne (KL) som regionerne (DR) er andelen og antallet af fuldtidsbeskæftigede sygeplejersker

Læs mere

Profilmodel 2010 på kommuner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2010 på kommuner fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2010 på kommuner fremskrivning af en ungdomsårgangs sniveau Af Tine Høtbjerg Henriksen Profilmodellen 2010 er en fremskrivning af, hvordan en ungdomsårgang 1 forventes at uddanne sig i løbet

Læs mere

Nyhedsbrev december 2014

Nyhedsbrev december 2014 Nyhedsbrev december 2014 Glædelig jul og godt nytår - svømmeskolen starter igen den 6. januar. Svømmeskolebørnene og instruktørerne holder en velfortjent juleferie, mens konkurrencesvømmerne fortsætter

Læs mere

DIF DIPLOMTRÆNER For elitetrænere eller dem der gerne vil være det

DIF DIPLOMTRÆNER For elitetrænere eller dem der gerne vil være det DIF DIPLOMTRÆNER For elitetrænere eller dem der gerne vil være det DIF Diplomtræner: NÅR DU VIL VÆRE BLANDT DE BEDSTE DIF Diplomtræner er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også

Læs mere

Dansk Svømmeunion Områdemøde svømning 30. april 2006

Dansk Svømmeunion Områdemøde svømning 30. april 2006 Lise Møller bød velkommen til områdemødet for svømning på Vejle Idrætshøjskole. 1. Valg af dirigent Sektionen foreslog Marianne Sørensen af advokatfirmaet Bech Bruun som dirigent. Marianne blev valgt med

Læs mere

Oline-Lokalebørs Statistikken

Oline-Lokalebørs Statistikken Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. Juli. Kvartal 9 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Fortsat stigende ledighed Ledigheden for kontorlokaler stiger fortsat. Således er ledigheden på landsplan steget med, procentpoint

Læs mere

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet.

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet. Ældre Sagen september 213 Efterlønsmodtagere Antallet af efterlønsmodtagere falder Fra 27 til 212 er antallet af fuldtids-efterlønsmodtagere 1 faldet fra 138.11 til 13.272 personer svarende til et fald

Læs mere

Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2012. Udarbejdet af Håndværksrådet Marts 2012 Senest opdateret d. 13. juli 2012

Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2012. Udarbejdet af Håndværksrådet Marts 2012 Senest opdateret d. 13. juli 2012 Kommunale erhvervsaffaldsgebyrer 2012 Udarbejdet af Håndværksrådet Marts 2012 Senest opdateret d. 13. juli 2012 Region Hovedstaden Alle beløb ekskl. moms Kommune - Gruppe 1 Adm. Gebyr Ordning - Gruppe

Læs mere

Der kan frit citeres fra rapporten med angivelse af kilde.

Der kan frit citeres fra rapporten med angivelse af kilde. Publikationen er udgivet af Servicestyrelsen Skibhusvej 52B, 3. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: servicestyrelsen@servicestyrelsen.dk www.servicestyrelsen.dk Der kan frit citeres fra rapporten med

Læs mere

HF s elitetræneruddannelse

HF s elitetræneruddannelse HF s elitetræneruddannelse Oversigt Dansk Håndbold Forbund s Elitetræneruddannelse blev omstruktureret i 2000. Siden er den løbende blevet opdateret og tilpasset de aktuelle krav. Denne folder beskriver

Læs mere

Dronning Dorothea Cup Kolding 2013 26., 27., 28. april 2013

Dronning Dorothea Cup Kolding 2013 26., 27., 28. april 2013 Dronning Dorothea Cup Kolding 2013 26., 27., 28. april 2013 Kolding Svømmeklub og Slotssøbadet har hermed fornøjelsen at indbyde din klub til et enestående stævne, afviklet i to bassiner samtidigt! Et

Læs mere

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE

DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Idrættens Træner Akademi DIF OG TEAM DANMARKS ELITETRÆNER UDDANNELSE Bliv en bedre og mere målrettet træner. Lær at optimere dine idrætsudøveres præstation og få viden om, hvordan du udvikler elite- og

Læs mere

Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne

Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne E-Sundhedsobservatoriet - Årskonference 2013 Poul Erik Kristensen, KL Overordnet plan for FMK implementering i kommuner Mobilisering Integrationsprojekt

Læs mere

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT INDHOLDSFORTEGNELSE PUNKT EMNE 1. Generelt 2 2. Indbydelse og propositioner 2 3. Anmeldelse 2 4. Startlisten/programmet 3 5. Resultatlisten 3 6. Tidtagning 4 7. Præmier 4 8. Reklamer på badetøj 4 9. Reklamer

Læs mere

Folk i job flytter til storbyområderne

Folk i job flytter til storbyområderne Folk i job flytter til storbyområderne I perioden 009 til 011 er 36.000 personer flyttet fra en kommune til en anden i Danmark. Der er dog stor forskel på arbejdsmarkedstilknytningen blandt folk, som flytter

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15

Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15 Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del Bilag 6 Offentligt Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15 Inklusionsgraden for hele landet

Læs mere

Nykredit Gentofte Open 2015. 25. 27. september. Invitation

Nykredit Gentofte Open 2015. 25. 27. september. Invitation Nykredit Gentofte Open 2015 25. 27. september Invitation Gentofte Svømme Klub har fornøjelsen at invitere din klub til dette enestående stævne for Senior, Junior & Årgangsgrp. 1 & 2 på kortbane Praktiske

Læs mere

Danskernes formuer udvikler sig utroligt skævt

Danskernes formuer udvikler sig utroligt skævt Danskernes formuer udvikler sig utroligt skævt Danmarks Statistik har offentliggjort en ny opgørelse af formuerne blandt danske familier. Det er første gang, at Danmarks Statistik offentliggør formuestatistik,

Læs mere

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP,

www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, www.haderslevsvommeklub.dk INDBYDELSE HADERSLEV SVØMMEKLUB har hermed igen den store fornøjelse at indbyde jer til SYD CUP, som i 2011 afvikles den 28. september - 30. september 2012 Vi håber og tror på,

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde

Generelt. Aqua Camp 2006 - for friske sild og barske vandhunde Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 10. februar 2006 1/14 Nummer 1, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 15. marts 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Tabel 1.a: Oversigt over ledighedsforløb Vælg A-kasse:

Tabel 1.a: Oversigt over ledighedsforløb Vælg A-kasse: Tabel 1.a: Oversigt over ledighedsforløb Vælg A-kasse: Hovedstaden-Sjælland Albertslund Allerød Ballerup Bornholm Brøndby Egedal Faxe Fredensborg Frederiksberg Frederikssund Furesø Gentofte Gladsaxe Glostrup

Læs mere

DANISH OPEN MASTERS 2010

DANISH OPEN MASTERS 2010 DANISH OPEN MASTERS 2010 D. 8. MAJ 2010 PÅ LANGBANE I GENTOFTE Gentofte Svømmeklub og Dansk Svømmeunion inviterer til Danish Open Masters på langbane i Kildeskovshallen i Gentofte d. 8. maj 2010. Dato:

Læs mere

Patienters oplevelser på landets sygehuse

Patienters oplevelser på landets sygehuse Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Patienters oplevelser på landets sygehuse Spørgeskemaundersøgelse blandt 26.045 indlagte patienter 2006 tabelsamling Enheden for Brugerundersøgelser

Læs mere

22-24 januar 2016. En super stævneoplevelse med tilbud om overnatning og bespisning.

22-24 januar 2016. En super stævneoplevelse med tilbud om overnatning og bespisning. 22-24 januar 2016 Få et internationalt afsæt til langbanesæsonen ved Arena Lyngby Open. Over tre dage afvikles løb i alle alderskategorier med chance for kontante præmier i finaler og Challenge. En super

Læs mere

Befolkningens alderssammensætning hvor mange ældre er der?

Befolkningens alderssammensætning hvor mange ældre er der? Befolkningens alderssammensætning hvor mange ældre er der? Folkepensionsalderen er i dag 65 år. Derfor er det her valgt at tage udgangspunkt i de 65+årige som ældre, selvom folkepensionsalderen tidligere

Læs mere

den 25. - 27. september Kom og få en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige... Topdeltagelse med flere danske, norske og svenske landsholdssvømmere.

den 25. - 27. september Kom og få en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige... Topdeltagelse med flere danske, norske og svenske landsholdssvømmere. tildegrafisk.dk den 25. - 27. september Kom og få en svømmeoplevelse ud over det sædvanlige... Bedste præsentation efter Finas pointtabel: Svøm stærkt og vind... 1. 5.000 kr. / 2. 3.000 kr. / 3. 2.000

Læs mere

Efteruddannelse i arbejdet med udsatte børn og unge

Efteruddannelse i arbejdet med udsatte børn og unge Efteruddannelse i arbejdet med udsatte børn og unge For at styrke en forebyggende indsats i forhold til udsatte børn og unge, er der i perioden 2010-12 afsat 33 mio. kr. (11 mio. kr. pr. år) hertil jf.

Læs mere

Store forskelle på, hvor i landet tandlægebesøget bliver fravalgt

Store forskelle på, hvor i landet tandlægebesøget bliver fravalgt Store forskelle på, hvor i landet besøget bliver fravalgt Antallet af danskere, der ikke har været til 3 år i træk, er vokset med 10 pct. fra 2003 til 2008. Og der er store forskelle på hvor i landet,

Læs mere

Kvalitetssikringsrapport Kvalitetssikring af produktionsnummer og antal tilbud

Kvalitetssikringsrapport Kvalitetssikring af produktionsnummer og antal tilbud November 2013 Kvalitetssikringsrapport Kvalitetssikring af produktionsnummer og antal tilbud November 2011 februar 2012 INDHOLD Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Metode og målgruppe til kvalitetssikringen...

Læs mere

Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger.

Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger. 1 Formandsberetning ved generalforsamlingen den 26. februar 2013. Jeg skal nu aflægge min første beretning som formand for Nakskov Svømmeklub. Denne beretning er nr. 88 i rækken af aflagte beretninger.

Læs mere

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03 ELITEIDRÆTSKLASSER 76 81 37 00 7.-9. KLASSE olen.indd 1 06/11/13 12.03 VEJLE ER ELITEKOMMUNE1 VELKOMMEN: Velkommen som ny elev og forælder på NOVAskolen. Vi glæder os til at have jer på holdet, der vægter

Læs mere

VolleyLiga Klubmøde. Onsdag den 25. februar 2015 Idrættens Hus

VolleyLiga Klubmøde. Onsdag den 25. februar 2015 Idrættens Hus VolleyLiga Klubmøde Onsdag den 25. februar 2015 Idrættens Hus Dagsorden 1. Velkomst og Præsentation 2. Standartkontrakter & Amatøraftaler 3. TV og Mediebilledet 4. VolleyLigaen 2016 5. Internationalt 6.

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 6. maj 2004 1/11 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 6. maj 2004 1/11 Nummer 3, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 26. maj 2004 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere

Etisk Kodeks i idrætten

Etisk Kodeks i idrætten Etisk Kodeks i idrætten Hvordan sikres en god relation mellem træner og svømmer, der ikke mistænkeliggør trænerens adfærd? Danielle Keller Dansk Svømmeunion September 2009 Projekt i samarbejde med DIF

Læs mere

Nyt fra Breddekonsulent Øst 04/2008:

Nyt fra Breddekonsulent Øst 04/2008: Nyt fra Breddekonsulent Øst 04/2008: DFF s hjemmeside lever og har det godt: I det sidste års tid har jeg som breddekonsulent og sekretariatsmedarbejder arbejdet meget for, at DFF s hjemmeside indeholder

Læs mere

Stadig flere elever går på privatskole

Stadig flere elever går på privatskole Procent Stadig flere elever går på privatskole Et ud af seks børn eller 16,5 pct., der netop har startet det nye skoleår, går på privatskole. Det er en stigning på 36,4 pct. siden 2. Tendensen er landsdækkende.

Læs mere

INDSPIL NR. 46. Februar 2015

INDSPIL NR. 46. Februar 2015 INITIATIVPRIS Frem til 15. februar 2015 modtages indstillinger til INITIATIVPRISEN, som Kalundborg Y s Men s Club uddeler hvert år. Prisen går til en person, en organisation eller en forening, som med

Læs mere

Hovedbestyrelsens forslag til strukturændringer til behandling på landsforeningens generalforsamling 4. november 2006

Hovedbestyrelsens forslag til strukturændringer til behandling på landsforeningens generalforsamling 4. november 2006 Hovedbestyrelsens forslag til strukturændringer til behandling på landsforeningens generalforsamling 4. november 2006 Denne side indeholder koncentrater af de forslagstekster, der jf. vedtægterne skal

Læs mere

Bilag til rapport: Doktorleg i børnehaven

Bilag til rapport: Doktorleg i børnehaven Bilag til rapport: Doktorleg i børnehaven www.børnogseksualitet.dk Bilag 1. Antal børnehaver i kommunerne I kolonne 1 er angivet alle de 98 kommuner i Danmark. I kolonne 2 er opgjort antal børnehaver i

Læs mere

Long Track Speed Skating

Long Track Speed Skating Long Track Speed Skating Talentudvikling og elitesatsning DANSK SKØJTE UNION 2015-2016 Opdateret August 2015 Indhold 1.0 Formålet med dokumentet... 2 2.0 Baggrund... 2 3.0 DIF projekt... 2 3.1 DIF Junior...

Læs mere

De store kommuner taber på jobcentrene

De store kommuner taber på jobcentrene - mela - 08.12.2008 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 De store kommuner taber på jobcentrene Allerede til sommer overtager kommunerne ansvaret for de statslige dele af jobcentrene.

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 22. december 2004 1/13 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 22. december 2004 1/13 SVØMMEPOSTEN Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 22. december 2004 1/13 Nummer 8, 12. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 17. januar 2005 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum

Læs mere

HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM ÅR

HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM ÅR Transportudvalget 2011-12 L 78 Bilag 5 Offentligt Bevarlandtaxaernes landsdækkende undersøgelse af land- og bytaxier i Danmark NY UNDERSØGELSE OM UDKANTSDANMARK: HVER TREDJE TAXI PÅ LANDET LUKKET PÅ FEM

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Carsten W.

Læs mere

DANMARKS IDRÆTSFORBUND & DANSK SVØMMEUNION AFTALE OM NATIONALE UDTAGELSESKRITERIER OL RIO DE JANEIRO 2016

DANMARKS IDRÆTSFORBUND & DANSK SVØMMEUNION AFTALE OM NATIONALE UDTAGELSESKRITERIER OL RIO DE JANEIRO 2016 DANMARKS IDRÆTSFORBUND & DANSK SVØMMEUNION AFTALE OM NATIONALE UDTAGELSESKRITERIER OL RIO DE JANEIRO 2016 Introduktion FINA s internationale kvalifikationskrav og DIF s generelle danske OL-udtagelseskrav

Læs mere

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 16. oktober 2006 1/13 SVØMMEPOSTEN

Generelt. x. februar 2001 x/x. Dansk Svømmeunion. Nyhedsbrevet. 16. oktober 2006 1/13 SVØMMEPOSTEN x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 16. oktober 2006 1/13 Nummer 6, 14. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 5. november 2006 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon: 7743 4400

Læs mere

PRISLISTE ONLINE PRODUKTER

PRISLISTE ONLINE PRODUKTER LISTE ONLINE PRODUKTER ONLINE start ONLINE basis ONLINE PROFIL 1 ONLINE PROFIL 2 ONLINE PROFIL 3 ONLINE PROFIL 5 Kort tekst på resultatside (uden billede, tekst og link) (uden billede, tekst og link) 2

Læs mere

Data og kommentarer vedrørende kvantitativ beskrivelse af pædagogers ansættelse i deltids- eller heltidsstillinger

Data og kommentarer vedrørende kvantitativ beskrivelse af pædagogers ansættelse i deltids- eller heltidsstillinger Data og kommentarer vedrørende kvantitativ beskrivelse af pædagogers ansættelse i deltids- eller heltidsstillinger I forbindelse med fase 1 i projektet Deltidsstillinger til fuldtidsstillinger for pædagoger

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Folkeskolelærernes undervisningstid

Folkeskolelærernes undervisningstid Folkeskolelærernes undervisningstid, 2013/14 - Folkelærernes gennemsnitlige undervisningsandel er i skoleåret 2013/14 36,2 procent (brutto) og 41,9 procent netto for kommuner på 2005-arbejdstidsaftalen.

Læs mere

Lokalforhandlinger Tips og inspiration

Lokalforhandlinger Tips og inspiration Lokalforhandlinger Tips og inspiration 2014 Det handler om dit job, din økonomi og din hverdag Kontakt din kreds, hvis du og kollegerne ønsker gode råd og inspiration før lønforhandlinger. Måske vil det

Læs mere

Status for særlig uddannelsesydelse februar 2013

Status for særlig uddannelsesydelse februar 2013 21. februar 2013 Michel Klos Status for særlig uddannelsesydelse februar 2013 Regeringen og Enhedslisten indgik i forbindelse med finansloven for 2013 en aftale om at etablere en ny særlig uddannelsesordning

Læs mere

DAMUSA Sammenfatningsrapport 1. Vælg en af nedenstående muligheder: "Jeg er..." Svarprocent: 100% (N=1448)

DAMUSA Sammenfatningsrapport 1. Vælg en af nedenstående muligheder: Jeg er... Svarprocent: 100% (N=1448) 1. Vælg en af nedenstående muligheder: "Jeg er..." Svarprocent: 100% (N=1448) Spørgsmålstype: Vælg en Nuværende elev 244 17% Tidligere elev 69 5% Kommende elev (står på venteliste) 43 3% Underviser 67

Læs mere

Pas godt på de frivillige: FÅ EN FRIVILLIG-ANSVARLIG

Pas godt på de frivillige: FÅ EN FRIVILLIG-ANSVARLIG Pas godt på de frivillige: FÅ EN FRIVILLIG-ANSVARLIG UDEN FRIVILLIGE INGEN FORENING Så enkelt kan det siges. Som forening har I både formand, kasserer, ungdomsansvarlig, sponsoransvarlig osv. Men har I

Læs mere

VolleyLiga Klubmøde. Tirsdag den 23. september 2014 Idrættens Hus

VolleyLiga Klubmøde. Tirsdag den 23. september 2014 Idrættens Hus VolleyLiga Klubmøde Tirsdag den 23. september 2014 Idrættens Hus Dagsorden 1. Velkomst og Præsentation 2. Ligaportal / Dataprojekt (10. min) 3. Kampafvikling (10. min) 4. Licenssystem (5. min) 5. Internationalt

Læs mere

Svømmehallerne er placeret ca. 20 min. gang fra hinanden. 2002 og yngre 2000 2001 1998 1999 1997 og ældre 07.30. 08.00 09.00 14.

Svømmehallerne er placeret ca. 20 min. gang fra hinanden. 2002 og yngre 2000 2001 1998 1999 1997 og ældre 07.30. 08.00 09.00 14. 24. 26. JANUAR Dato 24. 26. Januar 2014 Sted afsnit fredag-lørdag-søndag: Aldersgruppe 1-2: Lyngby Svømmehal (langbane), Lundtoftevej 53, Lyngby. Aldersgruppe 3-4: Trongården Svømmehal (kortbane), Trongårdsvej

Læs mere

Tilsyn med fortidsminder

Tilsyn med fortidsminder Tilsyn med fortidsminder Kulturarvsstyrelsen overtager tilsynet med fortidsminder Kulturarvsstyrelsen har det nationale ansvar for vores ca. 30.000 fortidsminder. nordjyllands historiske museet for thy

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby 1. maj 2006 Referat fra bestyrelsesmøde,

Læs mere

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex.

Generelt. KODA/Gramex afgifter Dansk Svømmeunion er blevet opmærksom på, at der ved en del svømmestævner bør betales afgifter til KODA/Gramex. Dansk Svømmeunion x. februar 2001 x/x Nyhedsbrevet 14. marts 2003 1/7 Nummer 2, 11. årgang Redaktør: Nora Thomsen Deadline for næste nr.: den 4. april 2003 Ryttergaardsvej 118, 2. sal 3520 Farum Telefon:

Læs mere