HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside"

Transkript

1 Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår Øvelse 2, individuel øvelse HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside 1. Lidt om hvad du har lært Du har i øvelse 1 lært at lave en HTML5-side med afsnit, overskrifter og et billede. Du har også lært at lave et link til en anden hjemmeside, bruge lister til at ordne indhold og at validere din kode som et vigtigt afsluttende skridt. Start med at læse hele øvelsesvejledningen igennem, så du ved, hvilke trin du skal igennem. Bemærk at øvelsen skal løses individuelt. 2. Målsætning 2.1. Hvad vil dagens øvelse dække I dag skal du lære at arbejde med opbygningen af en hjemmeside. Der skal altså laves endnu en underside. Derudover skal du lære lidt mere om links at lave mail- og billedelinks. Du skal også lære at mærke grundlæggende sideindhold op med header- og aside-tags. Desuden skal du lære at gruppere overskrifter og links til at lave din første on-page menu. Udover at organisere indhold og navigation på selve hjemmesiden på en overskuelig måde for brugeren (f.eks. ved punktopstillinger og menuer), er det også vigtigt at holde orden i de filer, som du arbejder med på hjemmesiden både for din egen skyld men også for dem, der måske senere skal arbejde videre med at udvikle den hjemmeside, du arbejder på. Derfor indeholder øvelsen også lidt træning i fra starten at tænke over, hvordan du placerer filerne i forhold til hinanden i din projektmappe og, hvordan du navngiver filerne. Sidst vil du få en introduktion til tabeller. Tabeller bruges til at præsentere data, lidt som du måske kender det fra Excel eller et andet regnearkprogram. 3. Beskrivelse I denne øvelse skal du arbejde videre med den personlige hjemmeside, men det er vigtigt du ikke skriver videre i de samme dokumenter som i øvelse 1. Øvelse 1 skal stadig være tilgængelig. Når du begynder at løse øvelse 2 skal du oprette en mappe til opgaven - kald den f.eks. opg2 - og kopiere de nødvendige filer over i mappen (index.html og cv.html). På den måde kan vi stadig rette den første øvelse, selvom i arbejder videre med øvelse 2. I øvelsen skal du arbejde med:

2 At mærke indhold op med header-, og aside-tags. Gruppere overskrifter med hgroup-tagget til en on-page menu. At tilføje en underside med noget mere tekstindhold f.eks. om dig selv, en interesse eller anden fyldtekst. At tilføje link punkt i menuen til den nye underside. Menuen skal gå igen på tværs af dine HTML-dokumenter. At lave et link til din mailadresse, så besøgende kan skrive til dig ved at klikke på linket. At benytte et billede som link. 4. Koden 4.1. Placer underside og billeder i undermapper og tilret links Sidste gang fik du kodet en forside og en CV-side. Du fik også lavet en mappe til billeder - og det er godt, for det gælder om at holde god orden i dine dokumenter fra starten. I begyndelsen vil det måske føles lidt overdrevet, fordi du ikke har så mange filer, der skal holdes orden i. På sigt, når de projekter, du arbejder med, bliver større, vil det dog være rigtig rart med god orden, så du selv (og dem, der skal overtage vedligeholdelse og udvikling af hjemmesiden) kan finde rundt i filerne. I øvelse 1 prøvede du at lave en mappe til dine billeder. Nu skal du også lave en til de forskellige afdelinger af dit site - dine undersider. Du kan evt. også vælge at lave en mappe til billeder specielt til undersiderne det er op til dig. Det vigtigste er, at du finder et system, som er logisk og intuitivt, og at du er konsekvent i brugen af dette system, så det er nemt at finde rundt i dit site-materiale. Husk at rette alle de relative links til i de enkelte html-dokumenter, så browseren kan finde filen i den rette mappe. Som du husker er formen for dette: <a href= mappe_navn/fil_navn.html >Linktekst der vises i browseren</a> Dette er, hvis du skal sende browseren ned i en mappe fra den position, du står i nu. Hvis du derimod skal fra den position, du står i nu nede i en mappe, og et mappeniveau op, skriver du '..' foran skråstregen for at sige 'gå ud af den mappe, jeg er i nu', hvorefter du angiver /filnavn på samme vis som ovenfor: <a href=../fil_navn.html >Linktekst</a> Når du begynder at løse øvelse 2 skal du oprette en mappe til opgaven - kald den f.eks. opg2 - og kopiere de nødvendige filer over i mappen (index.html og cv.html). På den måde kan vi stadig rette den første øvelse, selvom i arbejder videre med øvelse Tilføj link til at sende en mail På dit digitale visitkort skal man selvfølgelig også kunne finde dine kontaktoplysninger, herunder din mailadresse. Og den skal du lave som et link, så man kan klikke på den og sende en mail til dig nemt.

3 Et maillink har samme form som et almindeligt link, hvor du bruger <a href=... >...</a>, men i stedet for en URL eller et filnavn skriver du mailto:mailadresse i anførselstegnene. For eksempel <a href= mailto:stg@itu.dk >. Som linktekst kan du vælge at skrive selve adressen, eller du kan skrive en anden tekst, fx 'skriv en mail til mig'. Her har vi lavet et lille kontakt-afsnit på forsiden. Læg mærke til, at man kan se mailadressen for neden i browseren, hvis man holder musen over linket, ligesom du med almindelige links kan se den adresse, der linkes til samme sted. Tilføj kontaktoplysninger og maillink på din hjemmeside Tilføj et link, som er et billede Du kan også vælge at bruge et billede som link, og det skal du selvfølgelig også prøve. Lav f.eks. et link til en af de andre studerendes hjemmeside med et billede af vedkommende eller et link til ITUs hjemmeside, Facebook eller LinkedIn ved at bruge et logo. (Du kan som regel gemme logoer som billeder ved at højreklikke på dem på den pågældende hjemmeside). Husk nu at gemme det billede, du vil bruge i den rette mappe! Formen for et billedlink er igen til at genkende. Du skriver <a href=... > som med et hvilket som helst andet link, men i mellem <a...> og lukketag'et </a>, hvor du normalt angiver en linktekst, sætter du i stedet et billede ind. Som du prøvede i øvelse 1, henviser du til et billede ved at angive <img src= mappe/billede.jpg alt= alternativ tekst, hvis billedet ikke vises />. Du kan se et eksempel herunder. Hvis man holder musen henover billedet kan man se linkadressen nederst i browseren, ligesom med mailadressen: 4.4 Opret ny underside, hvor du fortæller om dig selv Nu skal du oprette endnu en underside ud fra din skabelon - du kan også gemme din CV-side med et nyt navn og slette det indhold som skal udskiftes. Kald den f.eks. Om mig i titlen og gem den som ommig.html. Tilføj også menuen, som du lavede i øvelse 1, på din nye side.

4 Tilpas menuen på alle sider, så den kommer til at indeholde et link til Om mig. Husk at holde tungen lige i munden når du opdaterer din menu - det kan godt være svært at få links på alle tre sider til at virke ordentligt. På nuværende tidspunkt er din menu header på din side. For at markere dette, skal menuen omfattes af et header-tag, som i eksemplet nedenfor. Senere hen bliver der tilføjet mere indhold til din header. Koden til din nye side skulle gerne se nogenlunde ud som herunder: <!DOCTYPE html> <html lang="da"> <head> <meta charset="utf-8" /> <title>mine interesser</title> </head> <body> <header> <nav> <ul> <li><a href= index.html >Forside</a></li> <li><a href= cv.html >Mit CV</a></li> <li><a href= >Kommende menupunkt</a></li> </ul> </nav> </header> <article> Sidens indhold </article> <footer> Validator-link </footer> </body> </html> Du skal nu tilføje noget tekst og eventuelt nogle billeder på din nye side. Teksten kan handle om dig selv, dine interesser eller et andet emne. Brug ikke mere end minutter i øvelsestimen på teksten. Du behøves altså ikke skrive teksten selv, men må gerne kopiere fra et sted på nettet. Omfanget af teksten skal være ca. ½-1 A4-side og bestå af mindst 3 afsnit à mindst 5 sætninger med overskrifter. Opmarker teksten med de nødvendige semantiske elementer, du lærte at bruge i øvelse 1. I løbet af næste uge vil du lære at designe udseendet af dine sider. Så tænk ikke over, hvis det ikke helt ser ud, som du gerne vil have. Nu skal vi tilføje noget mere indhold til din nye side i form af endnu et nyttigt redskab i html, en tabel.

5 4.5. Opret en tabel med fx dine yndlingsfilm Tabeller er, ligesom lister, gode til at gøre information overskuelig for modtageren. De er særligt velegnede til at vise informationer der har sammenlignelige karakterer, for eksempelvis priser, udgivelsesår, og andre specifikationer. Her er det tanken, at du skal lave en simpel tabel over fem af dine yndlingsfilm, med filmnavne, årstal, samt hvor mange gange du har set filmen. Hvis du har lyst til at lave en tabel over noget andet, f.eks. over dine seneste løbeture, er du velkommen til det. En tabel består grundlæggende af 4 elementer: <table> Det element der definerer selve tabellen. <tr> (table row) <th> (table head) <td> (table data) De vandtrette rækker i tabellen. Celler til overskrifter. Laver lodrette celler til data (opdeler de vandrette rækker). Skrevet i HTML5 vil det grundlæggende princip se således ud: <table border="1"> <tr> <th>header 1</th> <th>header 2</th> </tr> <tr> </tr> </table> <td>row 1, cell 1</td> <td>row 1, cell 2</td> Der er tilføjet en border på 1, for at give et bedre overblik mens vi arbejder med tabellen. I en browser vil den sandsynligvis ligne dette: Da din tabel skal have 5 vandrette rækker, en til hver film, med 3 celler i hver, er du nødt til at indsætte flere <tr> med tre <td> i hver, samt en ekstra <th>. HUSK, at det er tilladt at genbruge koden du allerede har i stedet for at skulle skrive det hele fra bunden. Men hold tungen lige i munden. Det kan evt. være en ide at tegne tabellen i hånden først, for at få bedre overblik, så rækker, celler, og data bliver placeret rigtigt. Dette er en god øvelse i at neste kode, hvilket for overskuelighedens skyld også bør fremgå visuelt i din kode.

6 4.6. Brug af <aside> til beslægtet indhold Du kan bruge aside til at opmarkere indhold, der er beslægtet med resten af indholdet i en artikel eller på en side. Det bliver ofte brugt til lokale menuer, men du kan f.eks. også bruge det til din tabel over yndlingsfilm eller en faktaboks over dit emne, som du kan se i kodeeksemplet her: <aside> <h1>facts om danske navne</h1> <ul> <li>i 2011 boede der Sigurd er i Danmark.</li> <li>danmarks mest populære navn er Anne ( januar 2012).</li> <li> Jensen hedder i alt til efternavn.</li> <li>i 1988 skulle drenge helst hedde Kasper og piger skulle helst hedde Camilla.</li> <li>flest kvinder skiftede navn i I alt kvinder fik nyt fornavn.</li> </ul> <p><strong>kilde:</strong><cite><a href= >Danmarks Statistik</a></ cite></p> </aside> Lav en faktaboks eller opmarker allerede eksisterende indhold på din side, der kan stå alene men er beslægtet med resten af indholdet på siden. Find eventuelt inspiration i grundbogens kapitel 3 til, hvad du kan bruge <aside> til Validering af site Til sidst skal du som i øvelse 1 validere dit site vha. validator.w3.org, så du kan være sikker på, det overholder HTML5 standarden, som er defineret af World Wide Web Consortium (W3C). Vi gentager her en del af vejledningen fra sidste gang, hvis nu du har glemt det :-) Vær opmærksom på, at du skal validere hver enkelt af dine undersider én ad gangen. Når du indtaster URL'en til din forside validerer den KUN forsiden og ikke de tilknyttede undersider, selvom de er forbundne via links. Derfor skal du også validere hver enkelt underside ved at indtaste URL'en for dem en ad gangen, for at få tjekket hele dit site. Gå ind på validator.w3.org og indtast URL'en til den side, du vil validere ( dit_brugernavn/). Klik på Check. Sitet tjekker din kode og vender oftest tilbage med en rød side og teksten "Errors found while checking this document as HTML5!". Nedenunder vises en en liste over de fejl, den mener at kunne finde, og så må du starte fra en ende af og rette fejlene. Det kan godt i starten virke lidt overvældende, hvis man har mange fejl-meddedelser, men tager man en dyb indånding, kan man som regel godt tyde ud af fejlmeddelelserne, hvad der er galt. Og så skal man huske på, at en fejl øverst i dokumentet sagtens kan medføre 20 fejl længere nede. Når den øverste fejl er rettet, forsvinder de andre muligvis af sig selv. Er koden derimod i orden efter standarderne (enten i første hug eller efter rettelser) vil validatoren vise en grøn tillykke-side med teksten "This document was successfully checked as HTML5!".

7 Husk at validere alle dine sider ved at skrive linket til dem hver især ind i validatoren. Når det er lykkedes dig at få valideret dine sider korrekt, skal du kopiere adressen fra linket nederst på validator-siden og indsætte det som et link (<a>) i dine html-filer. Eksempelkode på validator-link <footer> <p><a href=" uri=http%3a%2f%2fwww.itu.dk%2fpeople%2fdit-brugernavn%2f">validator</a></p> </footer> Når man som bruger klikker på linket på dine sider, vil man blive sendt videre til validatorservicen, som viser resultatet af valideringstjekket; at siden er opbygget af valid HTML5-kode efter den pågældende standard. 5. Aflevering 5.1. Deadline Din deadline for aflevering er tirsdag den 21. februar 2012 inden kl Du har altså en lille uge til at poste din hjemmesides link ( på kursus-bloggen, på den underside der hører til din hjælpelærer. Du poster bare linket som en kommentar Tjekliste Af den hjemmeside, du afleverer, skal det være synligt, at du har været igennem hele denne øvelse. Inden du afleverer på bloggen bør du derfor gennemgå denne tjekliste for at sikre at: sitet har mindst to undersider ( cv og om mig ). der er en tabel på en af undersiderne, om dine yndlingsfilm (eller noget andet der interesserer dig). undersiderne og forsiden er tilgængelige fra en menu, som er lagt i et header-tag, og går igen på alle siderne. noget indhold er organiseret i et aside-tag. undersider og billeder på dit site er organiseret i undermapper. der er mindst et maillink på dit site. der er mindst et billedelink på dit site. koden på alle dine (under)sider validerer og har fået indsat en validator-knap på hver side.

HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside Tekstformatering med CSS

HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside Tekstformatering med CSS Øvelse 2, individuel øvelse HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside Tekstformatering med CSS 1. Lidt om hvad du har lært Du har i øvelse 1 lært at lave en HTML5-side med afsnit,

Læs mere

Øvelse 1, individuel øvelse billeder, links og undersider

Øvelse 1, individuel øvelse billeder, links og undersider Øvelse 1, individuel øvelse billeder, links og undersider 1. Målsætning I dag skal du lære om principperne bag HTML5 -om hvordan form og indhold er adskilt, og hvordan koden binder dem sammen. Det er et

Læs mere

Introduktion til HTML5: Tekst, punktlister, billeder, links og undersider

Introduktion til HTML5: Tekst, punktlister, billeder, links og undersider Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Øvelse 1, individuel øvelse Introduktion til HTML5: Tekst, punktlister, billeder, links og undersider 1. Målsætning

Læs mere

CSS fortsat: Boksmodel, floating & positionering

CSS fortsat: Boksmodel, floating & positionering Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Øvelse 4, individuel øvelse CSS fortsat: Boksmodel, floating & positionering 1. Lidt om hvad du har lært Du har i øvelse

Læs mere

Grundformen for et website: aside, tabeller, formularer og tekstformatering

Grundformen for et website: aside, tabeller, formularer og tekstformatering Design til digitale kommunikationsplatforme Formiddag (Hold 1), IT Universitetet, Efterår 2013 Øvelse 2, individuel øvelse Grundformen for et website: aside, tabeller, formularer og tekstformatering 1.

Læs mere

CSS introduktion: Tekstformatering med CSS

CSS introduktion: Tekstformatering med CSS Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Øvelse 3, individuel øvelse CSS introduktion: Tekstformatering med CSS 1. Lidt om hvad du har lært Du har i øvelse

Læs mere

Web sider. Introduktion: Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det verdesomspændende internet virker og hvordan man snakker med det?

Web sider. Introduktion: Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det verdesomspændende internet virker og hvordan man snakker med det? Introduktion: Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det verdesomspændende internet virker og hvordan man snakker med det? I dag skal du lære at lave hjemmesider, så du også kan bidrage til at opbygge

Læs mere

TYPO3 TRIN FOR TRIN 3

TYPO3 TRIN FOR TRIN 3 TYPO3 TRIN FOR TRIN 3 De indledende øvelser er fuldstændig de samme som i TYPO3 TRIN FOR TRIN 1 side 1-2. Du åbner altså din browser, skriver ale.dk/typo3 i Adressefeltet, og klikker på ordet Side i menuen

Læs mere

Lav dine egne hjemmesider/websider

Lav dine egne hjemmesider/websider Sider, der skal publiceres på World Wide Web, laves i et særligt format, html, som fortæller browseren, hvordan den skal vise tekst og billeder. Html (Hypertext markup language) er meget fleksibelt og

Læs mere

Webteknologi evalueringsopgave Vinter 2011-2012 - Niels Sundstrup

Webteknologi evalueringsopgave Vinter 2011-2012 - Niels Sundstrup Niels Sundstrup Webteknologi evalueringsopgave Vinter 2011-2012 - Niels Sundstrup Webteknologi - Carl- Henrik Nielsen - Syddansk Universitet, Kolding - Udlevering: 12. januar 2012 Aflevering: 19. januar

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Byg web sider. Introduktion:

Byg web sider. Introduktion: Introduktion: Du kender nu nogle enkle HTML tags, så nu er det på tide, at du kommer i gang med at lave din første side! Når du har nogle HTML-sider klar skal du have dem lagt op, så dine venner kan se

Læs mere

Lundtofte skole 2007/08. Åbn FrontPageExpress og Explorer begge programmer skal være åbne når du laver hjemmesiden.

Lundtofte skole 2007/08. Åbn FrontPageExpress og Explorer begge programmer skal være åbne når du laver hjemmesiden. Det vigtigste Hjemmeside i FrontPageExpress Åbn FrontPageExpress og Explorer begge programmer skal være åbne når du laver hjemmesiden. Lav en mappe til din hjemmeside. Find først din mappe på skolens netværk,

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Dokumentation. Workflow. Grafisk produktion. Trine Alexandersen 1. hovedforløb

Dokumentation. Workflow. Grafisk produktion. Trine Alexandersen 1. hovedforløb Dokumentation Workflow Grafisk produktion Trine Alexandersen 1. hovedforløb Jeg har valgt at vise min egen hjemmeside som workflow. Siden er min e-portfolio som skal vise hvad jeg lærer under min uddannelse

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Aptana editor til MAC og Windows

Aptana editor til MAC og Windows 1 Aptana editor til MAC og Windows http://aptana.com/products/studio3/download For at downloade Mac versionen skal du klikke på : Customize Your Download og der efter klikke på MAC OS X. Indtast navn og

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

Naja Schlüter Roskilde Tekniske Gymnasium 26/ Interessentanalyse

Naja Schlüter Roskilde Tekniske Gymnasium 26/ Interessentanalyse Interessentanalyse Jeg fik til opgave at skulle lave en ny studieweb som er min egen personlige side. Min studieweb skal bruges til lidt information og så vil jeg løbende igennem de to år jeg har igen

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

BørneIntra hjemmesidekursus

BørneIntra hjemmesidekursus BørneIntra hjemmesidekursus hjemmesidekursus Januar 2012 Indhold 1 Introduktion... 5 1.1 Kursets formål... 5 1.2 Hjemmesiden opbygges i PersonaleIntra... 5 2 Hjemmesidens indhold... 6 2.1 Hjemmesidens

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til elever Brugerhåndbog til elever

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til elever Brugerhåndbog til elever www.pralemappen.dk v5 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til din pralemappe 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Dine data...side 3 1.4 Sidens opbygning...side 4

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot?

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot? 5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab 1 5.1 Introduktion til kanalen 1 5.2 HTML-grab kanalside 1 5.2.1 Hvad er et spot? 2 5.2.2 Opret et nyt spot 2 5.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 5.2.4 Rediger

Læs mere

Vejledning Tabeller (data tabeller)

Vejledning Tabeller (data tabeller) . Vejledning Tabeller (data tabeller) Datatabeller vs. Layouttabeller Beskrivelse af en tilgængelig datatabel Opret en tilgængelig (simpel) tabel indsæt eller fjern en række eller kolonne Indsæt spænd

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Velkommen. sidste runde

Velkommen. sidste runde Velkommen sidste runde Spørgsmål om ekstraopgaven og et par oplysninger Mail v /Niels Adressebog Opret ny Tilføj til adressebog fra en modtaget mail Vedhæfte filer Signatur Lave egne mapper Indsætte billeder

Læs mere

Implementeringsvejledning

Implementeringsvejledning Certifikat Certifikat Med og uden gradient #3FBFEF #1A7CA1 Smalt certifikat Med og uden gradient Kan benyttes på steder med begrænset højde Mini certifikat Med og uden gradient Kan benyttes hvis certifikatet

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

Active Builder - Brugermanual

Active Builder - Brugermanual Active Builder - Brugermanual Version: Release 2.0 Sprog: Dansk Copyright 2014 - Talk Active ApS INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. HURTIGT OVERBLIK... 4 1.1 Vælg URL:... 4 1.2 Vælg en skabelon:...

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Kalender med mailingliste

Kalender med mailingliste Kalender med mailingliste Side 1 af 11 Log ind på din hjemmeside, som du gør, når du opdaterer den. Gå herefter ind på afsnittet Moduler. Tryk på Installer udfor Kalender. Side 2 af 11 Nu dukker nedenstående

Læs mere

Guide til upload af ruter og interessepunkter på Endomondo

Guide til upload af ruter og interessepunkter på Endomondo Guide til upload af ruter og interessepunkter på Endomondo Denne guide indeholder følgende emner: A. Rettigheder B. Oprettelse af profil på Endomondo C. Oprettelse af selve ruten D. Redigering af oprettet

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Frontend redigering af kredssider og brug af kalender Logge ind og lave simpel redigering... Side 2-3 Opret ny side... Side 4 Læg billede

Læs mere

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16 GRAFISK WORKFLOW Indhold Grafisk workflow Procesbeskrivelse Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 2 Html, css og seo 6 Grafisk workflow Opgaven At skabe et nyt og

Læs mere

2. H vis du vil br uge egen computer til øvelser ne

2. H vis du vil br uge egen computer til øvelser ne W ebdesign og webkommunikation 2, I T U niversitetet, forår 2011. I ntroduktion til det praktiske 1. Målsætning Før vi går i gang med kurset, skal du have de helt lavpraktiske ting på plads, så du er helt

Læs mere

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version xgalleri xgalleri opstod ud fra ønsket om at lægge en større samling billeder på nettet. Der findes mange programmer, som kan bruges til at lægge datafiler på nettet; men de fungerer typisk på den måde,

Læs mere

Kapitel 17 Oprette websider:

Kapitel 17 Oprette websider: Kom i gang med... Kapitel 17 Oprette websider: Gemme dokumenter som HTML-Filer OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere.

Læs mere

Se hjemmesiden på:

Se hjemmesiden på: Se hjemmesiden på: www.share-connect.dk Dokumentation Opgavebeskrivelse Det lokale erhvervsnetværk, Share & Connect skulle have designet og programmeret sin nye hjemmeside, hvor de ville kunne have mulighed

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere

Fronter for elever - Første undervisning

Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning 1 Kom godt i gang 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 0) Nulstille unilogin i UMS - (Elev) 4 1) Logge på Fronter

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Vejledning til vedligehold af

Vejledning til vedligehold af Vejledning til vedligehold af www.ajsport.dk Udarbejdet af Helle M. Klausen Indhold Sådan logger du på... 2 Sådan logger du af... 2 Hvad er ikke tilladt under vedligehold af www.ajsport.dk?... 2 Kan www.ajsport.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

! }! FORSIDE! <html>! <head>!

! }! FORSIDE! <html>! <head>! FORSIDE opgaver body { background-color:#33adff; } header { background:#33adff; color:white; text-align:center; padding:5px;

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. 1 Grafisk workflow

GRAFISK WORKFLOW. 1 Grafisk workflow GRAFISK WORKFLOW 1 Opgavebeskrivelse I forbindelse med et nyt online koncept Web in a box skulle jeg lave en Photoshop-skabelon, der kan eksportere materiale til en hjemmeside automatisk. Selve konceptet

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

Dokumentation for administration af it-systemer i PD30

Dokumentation for administration af it-systemer i PD30 Dokumentation for administration af it-systemer i PD30 1. Sikkerhed 2. Mail 3. Cloud Drive 4. Elektronisk reservation 5. Hjemmeside 1. Sikkerhed Sikkerheden for it-systemerne i PD30 hænger tæt sammen med

Læs mere

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step Af Gitte Winter Graugaard Nov. 2013, Sigil version 0.7.2 1 Her følger en intro skridt for skridt til at oprette en e- bog i SIGIL og publicere den på SAXO

Læs mere

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges Huskeseddel til uv-evaluering 1. Sådan oprettes en undersøgelse Klik på ikonet Surveys og dernæst det grønne plus Ny undersøgelse. Navngiv din undersøgelse og vælg under Basic options, om der skal være

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere

ELEMENTER Jeg vælger fonten Raleway, som er en af Googles mange gratis webfonte. Det er en grotesk skrift, som især bruges til websites, da de på

ELEMENTER Jeg vælger fonten Raleway, som er en af Googles mange gratis webfonte. Det er en grotesk skrift, som især bruges til websites, da de på Grafisk design Design af hjemmeside til indretningsarkitekt med firma navn enrico indret, som jeg tidligere har designet logo for. Firmaet laver udelukkende erhvervsindretning og målgruppen for sitet er

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Google websites. https://sites.google.com. Pædagogiske og didaktiske mål

Google websites. https://sites.google.com. Pædagogiske og didaktiske mål Google websites https://sites.google.com Pædagogiske og didaktiske mål Et værktøj til at samle og dele klassens materialer og noter på ét sted med mulighed for et lækkert layout. Der kan lægges dokumenter

Læs mere

Datalogi HTML Aarhus Katedralskole

Datalogi HTML Aarhus Katedralskole HTML HTML er en forkortelse for HyperText Markup Language og er således et markeringssprog og ikke et programmeringssprog! HTML bruges til at opmærke indholdet på en hjemmeside, og skal ses som en måde

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Manual til LOF s hjemmeside November 2018

Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Indholdsfortegnelse 1. Login i Umbraco... 4 1.1 Glemt adgangskode... 4 2. Ordbog... 5 2.1 Ordbog Hjemmeside... 5 2.2 Ordbog Umbraco... 6 3. Forhåndsvisning...

Læs mere

Opret din egen blog og publicer dit første indlæg med 8 enkle trin

Opret din egen blog og publicer dit første indlæg med 8 enkle trin Opret din egen blog og publicer dit første indlæg med 8 enkle trin NB: Det vigtigste at forstå, når du arbejder med blogs, er at der er et interface, hvor du arbejder og et interface, som læsere/brugere

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION WORK- FLOW DREAMWEAVER CS5 DESIGN & KODNING AF LANDING PAGE. a.link, a.hover, a.visited. Wrapper. paragraph CSS. h1 h2.

GRAFISK PRODUKTION WORK- FLOW DREAMWEAVER CS5 DESIGN & KODNING AF LANDING PAGE. a.link, a.hover, a.visited. Wrapper. paragraph CSS. h1 h2. GRAFISK PRODUKTION OG WORK- FLOW CSS Wrapper paragraph h1 h2 DREAMWEAVER CS5 Class Tags Kodning Design a.link, a.hover, a.visited HTML Kundekontakt Komposition og modulopbygning Skelet Pixels Layout Usabillity

Læs mere

Flash Logic Free CMS. Manual og brugervejledning

Flash Logic Free CMS. Manual og brugervejledning Flash Logic Free CMS Manual og brugervejledning Indhold: 1. Funktionalitet 2. Fil-oversigt 3. Baggrundsbillede 4. Banner-billede 5. Redigering af tekst 6. Brug af html-tags 7. Web site navn 8. Upload til

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Tweet dine råd. - og gør dem levende med Vine og Instagram

Tweet dine råd. - og gør dem levende med Vine og Instagram Tweet dine råd - og gør dem levende med Vine og Instagram Indhold Twitter Opret Twitter Indstillinger og Twitter Skriv en Tweet Brug af Twitter Brug af flere Twitter konti Vine Opret Vine Optag Vine Del

Læs mere

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.:

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.: Brugervejledning til hjemmeside Kristian Kalajdzic Denne vejledning har til formål at hjælpe dig til at tilgå, vedligeholde og benytte din hjemmeside. Vejledningen henvender sig til hjemmesider bygget

Læs mere

Dokumentation. Karen-Louise Fejerskov

Dokumentation. Karen-Louise Fejerskov Dokumentation Grafisk Workflow Et af produkterne, jeg skulle lave, var et redesign af FreQuence s info hjemmeside. A B Punkt 1 Ansvar: Jeg har selv stået for opsætningen af hjemmeside og selv bestemt,

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

WEB kursus I. Grundkursus i CMS

WEB kursus I. Grundkursus i CMS WEB kursus I Grundkursus i CMS 1 Link til manual på intranet: http://intranet.regionsyddanmark.dk/cmsmanual Nyttig information Support telefonnummer: 65 41 32 25 Support e-mail: websupport@regionsyddanmark.dk

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Mappestruktur- og logik i VuptiWeb er stort set den samme som på vores computer.

Mappestruktur- og logik i VuptiWeb er stort set den samme som på vores computer. 6 MEDIEARKIV Mediearkivet bruges til opbevaring af filer (billeder og dokumenter), som vi bruger på vores hjemmeside. Før vi kan vise et billede eller linke til en fil, skal de uploades til mediearkivet.

Læs mere

Manual for Synkron hjemmesider

Manual for Synkron hjemmesider Manual for Synkron hjemmesider Denne manual tilhører: Brugernavn: (username) Adgangskode: (password) 1 Start med sitetræet: Sitetræet er centralt. Det er her, dit website er. Det er her, du bygger dine

Læs mere

Google-sites CSrnAdzB1esfLAmU0O3tOKa3y

Google-sites   CSrnAdzB1esfLAmU0O3tOKa3y Google-sites Side 1 Google-sites https://www.youtube.com/watch?v=p6bmcaiwvrs&list=plqznj7 CSrnAdzB1esfLAmU0O3tOKa3y Google-sites er Googles bud på et hjemmesideprogram. Lige som Googledocs er styrken at

Læs mere

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW.

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk CSS - en gennemgang Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Der er lidt CSS historie

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

... øvelser. Fortæl mig, og jeg glemmer. Vis mig, og jeg husker. Involver mig, og jeg forstår. Konfutse

... øvelser. Fortæl mig, og jeg glemmer. Vis mig, og jeg husker. Involver mig, og jeg forstår. Konfutse ... øvelser Fortæl mig, og jeg glemmer. Vis mig, og jeg husker. Involver mig, og jeg forstår Konfutse 2 WORDPRESS ØVELSER ØVELSE 1: OPRET 2 POSTS OG 2 PAGES... 3 Opret posts... 3 Opret Page... 4 ØVELSE

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

Luvit mini-manual. Kom i gang med Luvit

Luvit mini-manual. Kom i gang med Luvit Luvit mini-manual Januar 2009, Jane Andersen Kom i gang med Luvit Hvad er Luvit? Luvit er et web-baseret it-system, som indeholder et kursus undervisningsmaterialer, øvelser og elektroniske konferencer,

Læs mere