Øvelse 1, individuel øvelse billeder, links og undersider

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Øvelse 1, individuel øvelse billeder, links og undersider"

Transkript

1 Øvelse 1, individuel øvelse billeder, links og undersider 1. Målsætning I dag skal du lære om principperne bag HTML5 -om hvordan form og indhold er adskilt, og hvordan koden binder dem sammen. Det er et eksempel på et meget responsiv, eller rettere sagt elastisk elektronisk dokument. Det bliver responsiv i at teksten ville altid strække sig ud til vinduets bredte. For jer der gerne ville have lidt mere udfordring må i meget gerne begynde at bruge CSS til at lave om på tekst og farve. Det gør du blandt andet ved:. at lave en enkel hjemmeside at skrive din første HTML5 at tilføje et billede at lave dit første link at lave en skabelon for dine HTML5-sider, så du nemt og hurtigt kan tilføje undersider til din hjemmeside at tilføje et CV på en ny underside at opstille en punktliste at linke mellem din forside og underside at validere koden som en vigtigt afslutning i alle kodeprocesser 2. Beskrivelse I denne øvelse skal du lave en personlig hjemmeside, som bliver dit elektroniske ansigt udadtil på kurset og i øvrigt. Siden skal være tilgængelig via internettet på dit_brugernavn. Denne adresse bliver også postet på kursets hjemmeside, så alle nemt kan tjekke hinandens websider ud. Et eksempel på slutresultatet af dagens strabadser ses nedenfor. Du behøver ikke skrive din livshistorie, skriv kort det du tror kan være relevant for andre på ITU at vide om dig og som du har lyst til at fortælle om dig selv. Gør det kort og nemt at gå til.

2

3 3. Koden 3.1. Eksempel Koden til et site i HTML5 ser i sin simpleste form ud som nedenfor. Start med at læse eksemplet igennem. Du vil i kodeeksemplet kunne genkende de helt basale HTML5-elementer: <html>, der omslutter hele dokumentet <head>, der indeholder information om sitet <body>, hvor sitets indhold, som vises i browservinduet, er placeret 3.2 Opret dit HTML-dokument Åbn Notepad++ hvis du bruger PC. Er du Mac-bruger kan du benytte dig af Coda men vær opmærksom på at Coda kun er gratis i en begrænset periode. Istedet kan du bruge et gratis program som TextWrangler. Det er muligt at bruge Dreamweaver men gør det udelukkende i kodevinduet, hvis ikke du er erfaren med HTML Du skal nu kopiere koden fra afsnittet ovenfor over i Notepad++. Marker det du vil kopiere ovenfor og tryk ctrl + c. Gå derefter til Notepad og tryk ctrl + v. (Når du kopierer fra PDF-filen kan der nogle gange opstå en en fejl som udskifter almindelige citationstegn " " med venstre.og højrevendte citationstegn. Denne udskiftning medfører at din kode ikke vil validere -vær derfor opmærksom på om citationstegnene er almindelige som i koden ovenfor). I Notepad++ vælger du File og Save as. Kald filen skabelon.html. I drop-down menuen Filtype vælges Hyper Text Markup Language file (*.html;*.htm;*.shtml;*.shtm;*.xhtml). Dette er vigtigt, ellers vil siden ikke kunne vises. Placer filen på H-drevet i roden af din public_html mappe hvis du

4 arbejder på skolens computer. Arbejder du egen computer skal du bruge en ftp (sevejledningfrasidstegang) Tryk Save. (Bruger du Mac skal du på samme måde sikre dig at encoding er sat til Unicode (UTF-8) når du gemmer din tekstfil -udover det er det vigtigt at du husker at tilføje endelsen.html til dit filnavn) (Vil du vide lidt mere om Document Type Definition osv., henvises til grundbogens kap. 3) Du har nu oprettet en skabelon du kan bruge, hver gang du skal oprette en ny side. Vælg igen Save as... i Notepad++ og gem filen som index.html, så du nu både har en fil ved navn skabelon.html og en ved navn index.html. 3.3 Skriv den første HTML og tjek den i en browser Kodeeksempel: Sørg for at have index.html åben. Du skal nu gengive det kodeeksempel, du ser ovenfor, ved at skrive løs i Notepad++, men indsæt dit eget navn. Hold tungen lige i munden! Tastefejl kan give mange kvaler. Bemærk at det især er vigtigt, de forskellige tags bliver nested korrekt -altså er åbnet og lukket i den rigtige rækkefølge. Derfor er det en rigtig god idé, at du skaber overblik i koden ved at bruge linjeskift og indryk. Selvom du laver indryk/mellemrum og linjeskift, gør det ikke nogen forskel for browseren. Til gengæld er det meget nemmere for dig og andre at vende tilbage til koden senere. Husk også at gemme undervejs ved at trykke ctrl + s. Nu skal sitet tjekkes i en browser: For at se dokumentet i aktion, åbner du din favoritbrowser og indtaster adressen til dit public-drev ( -glæd dig nu over, at din første hjemmeside er i luften. Bemærk, at browsere automatisk finder og åbner index.html som standard. Havde du kaldt filen f.eks. minside.html, ville det være nødvendigt at skrive hele adressen i adressefeltet

5 ( Er der derimod ikke en index.html fil, og angiver man ikke en specifik fil, vil der dukke en oversigt over mapper og filer op i stedet Overskrifter og indhold Næste skridt er at lave to afsnit mere med tekst. Lav for eksempel en paragraf hvor du skriver lidt om dig selv og en med information om faget her. De to paragraffer skal have underoverskrifter <h2>, der passer til indholdet. Du har allerede brugt <article> til at markere det selvstændige indhold på siden, nemlig hele artiklen om dig. Hvert underafsnit er samtidig en sektion i sig selv. Husk derfor at opmarkere dem som <section>. Eksempelvis vil en artikel om frugter være indrammet af <article>, mens den specifikke artikel om banan og æble vil indrammes af <section>. Er du yderligere i tvivl om, hvordan du skal bruge <article> og <section> kan du kikke på Kodeeksempel: Gem dokumentet og se hvordan det ser ud i browseren ved at klikke F5 (mac: cmd+r), når du står i browservinduet. Husk at tjek i alle devices du ejer.

6 3.5. Tilføj billede Nu skal du tilføje et billede til din hjemmeside. Start med at oprette en mappe på dit public-drev, og kald den billeder. Find et billede af dig selv, navngiv det f.eks. dit_fornavn-dit_efternavn.jpg, og placer det i denne mappe (hvis du ikke har et billede af dig selv lige nu, kan du finde et andet, men sørg for at billedet er på inden du afleverer på bloggen, så vi kan genkende dig). Der er forskellige gode tips til navngivning af mapper og filer, hvor de vigtigste er fremhævet her. At følge disse mindsker risikoen for fejlindtastninger, giver pænere URL'er og gør det nemmere at lave links korrekte, så hav dem i baghovedet, når du arbejder med din hjemmeside.. Giv korte, men meningsfulde navne Brug kun små bogstaver Ingen æ, ø og å (eller andre mærkelige tegn) da browserne ikke kan fortolke dem ordentligt Ingen mellemrum, brug evt. bindestreg eller underscore i stedet For at indsætte et billede i koden, skal du bruge <img>-elementet. Til <img> hører som minimum de to attributter src (source) og alt (alternate). Src-attributtens tilhørende værdi angiver, hvor billedfilen ligger i forhold til det dokument, man vil placere billedet i -her altså index.html. Alt-attributtens værdi angiver derimod en beskrivende tekst til billedet, og denne er obligatorisk: <img src= sti-til-billedet alt= beskrivende-tekst /> Bemærk at <img>-elementet er ET såkaldt tomt element. Der er altså intet indhold i elementet, kun attributterne, og derfor heller intet slut-tag, men derimod et mellemrum og en skråstreg sidst i tagget, som alle tomme elementer skal have. Tilføj nu dit billede under den første paragraf, og husk at angive den korrekte sti til billedet som værdi til src-attributten og en beskrivende tekst til billedet i altattributten.

7 Gem og tjek i alle devices du ejer 3.6. Tilføj link Næste opgave er at tilføje et link på din side. Hele nettets struktur er som bekendt bygget op om links, og de findes i forskellige afskygninger:. links til eksterne hjemmesider links til interne sider på samme site (hvis man har flere sider -og jo det skal nok komme) links til et bestemt sted i samme HTML-dokument links til mail-adresser links direkte til filer. Fælles for dem alle er, at man benytter elementet <a> (anchor) med tilhørende attribut href (hypertext reference) og en værdi. Så den generiske opskrift på et link er: <a href="sted-der-skal-linkes-til">det-som-skal-klikkes-på</a> I denne opgave skal du lave et link til kursets hjemmeside, altså en ekstern hjemmeside, i den tredje paragraf, og det-som-skal-klikkes-på skal være ordene Webdesign og Webkommunikation. Kig på eksemplet nedenfor og skriv koden ind i din index.html.

8 Gem og test linket i browseren. Vær opmærksom på, at browseren automatisk vil dekorere et link med den klassiske blå farve og understregning. Dette er en default-fortolkning, som er styret af browserens indbyggede styling. Udseendet af link-teksten skal vi senere på kurset lære at ændre ved hjælp af CSS (Cascading Style Sheets) Opret din første underside Brug nu din skabelon til at oprette din første underside som skal indeholde dit CV -gem siden med et passende navn, eksempelvis cv.html [File > Save as ]. Husk tips til god navngivning nævnt tidligere i vejledningen. På denne side skal du nu skrive dit CV ind. Husk at benytte de tags, som du har lært at bruge til at mærke teksten op -fx tekstafsnit (<p>) og overskrifter (<h1>, <h2>...). vigtig tekst (<strong>), fremhævet tekst (<em>) m.v. Tænk over, at den tekst, du skriver skal læses/skimmes på nettet og ikke nærstuderes på et stykke printet papir meningen er, at den skal være en del af dit online visitkort, som giver et hurtigt overblik over, hvem du er og, hvad du kan. Det kan du bl.a. understøtte ved at strukturere teksten i korte overskuelige afsnit.

9 Koden for cv-siden ses nedenfor. Der er kun brugt h-tags og p-tags til at mærke koden op med, men man kunne f.eks. også vælge at bruge strong-tag'et til at markere årstal eller andre tekstelementer som det betydningsmæssigt giver mening at fremhæve som noget særligt i teksten. Læg også mærke til, hvordan koden er sat op i overskuelige afsnit og med tab.indrykninger som gør det nemmere at overskue koden og finde ud af hvilke dele af koden der passer til de forskellige afsnit man ser i browseren Tilføj punktopstilling For at gøre dit CV mere overskueligt kan du benytte dig af punktopstillinger f.eks. til at lave en liste med din uddannelseshistorik eller erhvervserfaring. Der er to former for punktopstillinger, du kan benytte: ordered list (ol) og unordered list (ul). For at lave dem bruger du henholdsvis <ol></ol> og <ul></ul> rundt om den tekst, der skal være i punktopstillingen. For hvert punkt i listen bruger du list item (li) ved at næste teksten mellem <li> og </li>. Formen bliver altså (her en unordered list): <ul> <li>første punkt</li> <li>andet punkt</li> </ul> En ul laver almindelige bullets som standard og en ol laver nummererede punkter. Her et eksempel på punktopstillinger i Michael Jacksons CV.

10

11 Punktopstillinger kan bruges til meget mere end blot at opstille tekst, f.eks. er de gode til menuer, da de ligesom alt andet kan styles på alle mulige spændende måder med CSS, som du vil lære senere på kurset.

12 3.9. Lav links mellem forside og underside Lige nu kan man kun finde dit CV ved at skrive URL'en i browseren, dvs. fx people/dit_brugernavn/cv.html Men det er jo ikke så smart, at man skal kende den præcise adresse inklusiv filnavnet (cv.html) for at finde dit CV, så du skal nu lave nogle links mellem den nye underside og din forside (index.html), som jo vises automatisk i browseren, når man skriver URL'en people/dit_brugernavn/ Her bruger vi igen en punktopstilling starten på en menu! Tidligere prøvede du at lave et link til et eksternt site, kursets hjemmeside. Nu skal du lave et link til en HTML-side, som hører til dit eget site. Derfor behøver du ikke at sende browseren ud på internettet med for at finde din underside. Du kan nøjes med at lave et relativt link ved at angive stien til, hvor din underside er placeret i forhold til den fil, hvor linket er i (din index-side i dette tilfælde). Det foregår altså på samme måde, som da du skulle angive stien til dit billede. For at lave et relativt link skal du bruge <a href= her_skrives_stien ></a> ligesom med eksterne links. Du kan læse om dette i kapitel 6 i bogen og i slides til denne uges forelæsning. <a href = cv.html >Mit CV</a> Vi har lagt cv.html i samme mappe som index.html derfor ser linket således ud: Så simpelt! Da vi gerne vil have linket i en simpel menu lavet med en punktopstilling, tilføjer vi: <nav> <ul> <li><a href= index.html >Forside</a></li> <li><a href= cv.html >Forside</a></li> <li><a href= >Kommende menupunkt</a></li> </ul> </nav> Læg her mærke til, at <a...></a> placeres inden i <li></li> -for linket er jo netop selve indholdet i det pågældende punkt i listen. <nav>-tagget bruges til at markere vigtig navigation som f.eks. din sides globale navigation. For at gøre det nemmere for brugeren at komme rundt på sitet, skal du selvfølgelig gentage menuen på CV undersiden. For at gøre det, brugeren ser og navigerer igennem konsistent, benytter vi præcis samme menu på alle sider. Her kan du se et eksempel fra Michael Jacksons hjemmeside.

13

14 4.0 -Validering af site Til sidst skal du lære at validere dit site vha. validator.w3.org, så du kan være sikker på, det overholder HTML5 standarden, som er defineret af World Wide Web Consortium (W3C). Det er nu, det kommer til at give mere mening med den ekstra kode, vi har i dokumentets top, da den videregiver alle de nødvendige informationer om f.eks. standard, doctype og encoding til validatoren. Gå ind på validator.w3.org og indtast URLen til den side, du vil validere ( dit_brugernavn/) Klik på knappen Check. Sitet tjekker din kode og vender oftest tilbage med en rød side og teksten "Errors found while checking this document as HTML5!". Nedenunder vises en en liste over de fejl, den mener at kunne finde, og så må du starte fra en ende af og rette fejlene. Hvorfor validerer min side ikke? Det kan godt i starten virke lidt overvældende, hvis man har mange fejl meddelelser, men tager man en dyb indånding, kan man som regel godt tyde ud af fejlmeddelelserne, hvad der er galt. Og så skal man huske på, at en fejl øverst i dokumentet sagtens kan medføre 20 fejl længere nede. Når den øverste fejl er rettet, forsvinder de andre muligvis af sig selv. Et meget godt billede af HTML5 er som perler på en snor, dvs. når et tag bliver åbnet og ikke lukket igen eller lukket forkert, så vil browseren blive ved med at lede efter det rigtige lukke-tag, og alt indimellem fortolkes måske forkert. Er koden derimod i orden efter standarderne (enten i første hug eller efter rettelser) vil validatoren vise en grøn tillykke-side med teksten "This document was successfully checked as HTML5!". Er koden valideret korrekt, kan man nederst på denne grønne side se to små ikoner. Når din side er valideret korrekt Når det er lykkedes dig at få valideret din side korrekt, skal du kopiere adressen fra linket nederst på validator-siden og indsætte det som et link (<a>) i dine html-filer. 4.1 Aflevering Din deadline for aflevering er onsdag 11 sept før midnat. Du har altså en uge til at poste din hjemmesides link ( på kursus-bloggen, på den underside der hører til din hjælpelærer. Du poster bare linket som en kommentar. Af din aflevering skal det være synligt, at du har været igennem denne øvelse. Det betyder, at:. Du har oprettet tre HTML-sider, lagt dem på ITU s servere og postet en fungerende URL på din hjælpelærers blogside til index.html.

15 Du har tilføjet et billede af dig selv. Du har tilføjet fungerende links i et tekstafsnit. Sitet har mindst to sider -et CV og en forside. Der er indsat links mellem de to sider -altså mellem index.html og cv.html Din HTML-kode er udarbejdet som HTML5 og validerer i overensstemmelse med W3C s standarder.

Introduktion til HTML5: Tekst, punktlister, billeder, links og undersider

Introduktion til HTML5: Tekst, punktlister, billeder, links og undersider Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Øvelse 1, individuel øvelse Introduktion til HTML5: Tekst, punktlister, billeder, links og undersider 1. Målsætning

Læs mere

HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside

HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Øvelse 2, individuel øvelse HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside 1. Lidt om hvad du

Læs mere

CSS introduktion: Tekstformatering med CSS

CSS introduktion: Tekstformatering med CSS Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Øvelse 3, individuel øvelse CSS introduktion: Tekstformatering med CSS 1. Lidt om hvad du har lært Du har i øvelse

Læs mere

Grundformen for et website: aside, tabeller, formularer og tekstformatering

Grundformen for et website: aside, tabeller, formularer og tekstformatering Design til digitale kommunikationsplatforme Formiddag (Hold 1), IT Universitetet, Efterår 2013 Øvelse 2, individuel øvelse Grundformen for et website: aside, tabeller, formularer og tekstformatering 1.

Læs mere

Web sider. Introduktion: Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det verdesomspændende internet virker og hvordan man snakker med det?

Web sider. Introduktion: Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det verdesomspændende internet virker og hvordan man snakker med det? Introduktion: Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det verdesomspændende internet virker og hvordan man snakker med det? I dag skal du lære at lave hjemmesider, så du også kan bidrage til at opbygge

Læs mere

HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside Tekstformatering med CSS

HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside Tekstformatering med CSS Øvelse 2, individuel øvelse HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside Tekstformatering med CSS 1. Lidt om hvad du har lært Du har i øvelse 1 lært at lave en HTML5-side med afsnit,

Læs mere

Internet vs WWW. Internettet er IKKE det samme som www. Internettet Er et netværk af computere Gør det muligt af dele information

Internet vs WWW. Internettet er IKKE det samme som www. Internettet Er et netværk af computere Gør det muligt af dele information web som medie Internet vs WWW Internettet er IKKE det samme som www. Internettet Er et netværk af computere Gør det muligt af dele information Internet protokoller (forskellige måder at udveksle information

Læs mere

Vejledning i opbygning af Tillidszonen

Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning til FOAs lokale afdelinger i opbygningen af deres del af Tillidszonen FOA Fag og Arbejde Januar 2006 1 Indholdsfortegnelse Forbunds- og afdelingsdel...3

Læs mere

CSS fortsat: Boksmodel, floating & positionering

CSS fortsat: Boksmodel, floating & positionering Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Øvelse 4, individuel øvelse CSS fortsat: Boksmodel, floating & positionering 1. Lidt om hvad du har lært Du har i øvelse

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk Grafisk workflow Se siden her: www.cormas.dk Dokumentation 4 Procesbeskrivelse 5 Inspirationssøgning 6 Skitser 8 Layout i Photoshop 9 Farver 10 Font 11 Flowchart 12 Wireframe 13 Storyboard 14 kontakt.html

Læs mere

Byg web sider. Introduktion:

Byg web sider. Introduktion: Introduktion: Du kender nu nogle enkle HTML tags, så nu er det på tide, at du kommer i gang med at lave din første side! Når du har nogle HTML-sider klar skal du have dem lagt op, så dine venner kan se

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Sitecore - basisvejledning Version 2. September 2010

Sitecore - basisvejledning Version 2. September 2010 Sitecore - basisvejledning Version. September 00 Sådan opretter du en ny artikelside... Sådan omdøber du et artikelnavn så du får vist æ,ø og å... Sådan udgiver (publiserer) du nyt eller redigeret indhold...4

Læs mere

Skrivebordet Windows 10

Skrivebordet Windows 10 Få adgang til Stifinder, Indstillinger og andre apps, du bruger ofte, i venstre side af menuen Start. Hvis du vil se alle dine apps og programmer, skal du vælge Alle apps. Vises der en pil til højre for

Læs mere

Om styles / typografier / typografiark / stylesheets

Om styles / typografier / typografiark / stylesheets Om styles / typografier / typografiark / stylesheets (dvs. Cascading StyleSheet ~ CSS) CSS er et sprog til at definere layout på HTML-dokumenter. CSS indeholder flere muligheder for layout end HTML og

Læs mere

4 ARBEJDE MED SEKTIONER

4 ARBEJDE MED SEKTIONER 4 ARBEJDE MED SEKTIONER Sektioner er en ny måde at vise indhold på. I bund og grund handler det om, at vi opdeler en side i en eller flere sektioner, som kan vise indhold på en række forskellige måder.

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND

GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND INDHOLDSFORTEGNELSE Login og ændring af adgangskode 2 Oprettelse/redigering af artikler 3 Indsæt billede i en artikel 7 Sæt et link i en artikel 13

Læs mere

Tillykke Med Fødselsdagen

Tillykke Med Fødselsdagen HTML & CSS 1 Tillykke Med Fødselsdagen All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Beskrivelse af fejlen Salmebogen på CD-ROM har visse problemer med at fungere i Internet Explorer

Læs mere

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version xgalleri xgalleri opstod ud fra ønsket om at lægge en større samling billeder på nettet. Der findes mange programmer, som kan bruges til at lægge datafiler på nettet; men de fungerer typisk på den måde,

Læs mere

PHP Quick Teknisk Ordbog

PHP Quick Teknisk Ordbog PHP Quick Teknisk Ordbog Af Daniel Pedersen PHP Quick Teknisk Ordbog 1 Indhold De mest brugte tekniske udtryk benyttet inden for web udvikling. Du vil kunne slå de enkelte ord op og læse om hvad de betyder,

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

IKT og Videnrepræsentationer

IKT og Videnrepræsentationer IKT og Videnrepræsentationer CSTBI-2 2010 5. kursusgang Introduktion til html Kjeld Svidt ks@civil.aau.dk Personlige hjemmesider De enkelte gruppemedlemmer kan lave egne hjemmesider i mappen public_html

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

2. H vis du vil br uge egen computer til øvelser ne

2. H vis du vil br uge egen computer til øvelser ne W ebdesign og webkommunikation 2, I T U niversitetet, forår 2011. I ntroduktion til det praktiske 1. Målsætning Før vi går i gang med kurset, skal du have de helt lavpraktiske ting på plads, så du er helt

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

Lav dine egne hjemmesider/websider

Lav dine egne hjemmesider/websider Sider, der skal publiceres på World Wide Web, laves i et særligt format, html, som fortæller browseren, hvordan den skal vise tekst og billeder. Html (Hypertext markup language) er meget fleksibelt og

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del I Christoph Schepers Studieskolen 8/2012 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Installer Dropbox (punkt 1-3).. 3 Åbn Dropbox

Læs mere

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor 05.060 E-mail mailinglister i Revimentor Revimentor giver mulighed for at revisor kan benytte mailinglister til sende e-mails kunder eller kontaktpersoner hos kunder. Dette kan bruges til nyhedsmail eller

Læs mere

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Indhold Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Kontrolpanelet 2 Brugerniveauer 2 Log ud 3 Profil 4 Generel Info (vigtigt) 5 Tilføj nyt indlæg(1) 6 Tilføj nyt indlæg(2) 7 Tilføj nyt

Læs mere

Manual til Vandværksløsninger

Manual til Vandværksløsninger Intro Hjemmesidens opbygning 1 Manual til Vandværksløsninger 1. Intro Hjemmesidens opbygning Intro Hjemmesidens opbygning 2 Hjemmesidens opbygning, som brugeren ser den Intro Hjemmesidens opbygning 3 Siden

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

Superskolernes kampagne

Superskolernes kampagne Superskolernes kampagne Projekt i Kommunikation/IT Roskilde Tekniske Skole Side 1 af 12 Indhold Indledning... 3 Målgruppeanalyse - Kanylemodel... 4 Begrundelse for valg af medie... 5 Grovskitsering...

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Webteknologi evalueringsopgave Vinter 2011-2012 - Niels Sundstrup

Webteknologi evalueringsopgave Vinter 2011-2012 - Niels Sundstrup Niels Sundstrup Webteknologi evalueringsopgave Vinter 2011-2012 - Niels Sundstrup Webteknologi - Carl- Henrik Nielsen - Syddansk Universitet, Kolding - Udlevering: 12. januar 2012 Aflevering: 19. januar

Læs mere

Velkommen til dag 9 i IT for let øvede

Velkommen til dag 9 i IT for let øvede Velkommen til dag 9 i IT for let øvede Spørgsmål til dag 10 send venligst ønsker på mail inden torsdag til Peter og Per Gennemgående opgave og Excel v/peter Lidt Internet tips Filer og mapper Øvelse med

Læs mere

TinyMCE Bruger Guide. Forord. Contents

TinyMCE Bruger Guide. Forord. Contents TinyMCE Bruger Guide Forord TinyMCE er en platformuafhængig web baseret Javascript HTML WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor udgivet som Open Source under LGPL af Moxiecode Systems AB. Dette er

Læs mere

DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES STRANDGADE 56 1401 COPENHAGEN K DENMARK TEL +45 32 69 87 87 diis@diis.dk www.diis.

DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES STRANDGADE 56 1401 COPENHAGEN K DENMARK TEL +45 32 69 87 87 diis@diis.dk www.diis. DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES STRANDGADE 56 1401 COPENHAGEN K DENMARK TEL +45 32 69 87 87 diis@diis.dk www.diis.dk LÆG TEKST (OG NYHEDER) PÅ DIIS.DK! August 2010, Jfr Intern vejledning

Læs mere

Sådan laver du ansættelsesbreve

Sådan laver du ansættelsesbreve Sådan laver du ansættelsesbreve med HR-Løn flettefil Januar 2011 1 Introduktion Vil du gerne kunne lave ansættelsesbreve nemt og hurtigt? Og vil du gerne have, at de er sat op med jeres institutions brevpapir,

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

QUICKGUIDE TIL XMEDIA

QUICKGUIDE TIL XMEDIA QUICKGUIDE TIL XMEDIA 1 UPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL "MINE MAPPER" 2 ARBEJD MED EN SKABELON 3 OPRETTELSE AF PDF 4 ÅBN OG ARBEJD VIDERE MED EN SKABELON 1 OPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL MINE MAPPER Opret

Læs mere

Undervisningsmateriale - Rapport

Undervisningsmateriale - Rapport Kom/IT Undervisningsmateriale - Rapport Klasse 1.7 Mathias Saxe H. Jensen 10-05-2011 Side 1 af 10 Indhold Forside... 1 Indledning... 3 Problemstilling... 3 Målgruppe... 3 Problemformulering... 4 Kommunikationsplan...

Læs mere

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk BRUGERMANUAL 8. MARTS 2012 Ruteplanlægning i RUT Røde Korsindsamlingen RødeKors.dk INDHOLD 1 Introduktion til RUT... 3 2 Sådan finder du og logger på RUT... 4 3 Et par tips... 4 4 Planlægning af ruter...

Læs mere

Datalogi HTML Aarhus Katedralskole

Datalogi HTML Aarhus Katedralskole HTML HTML er en forkortelse for HyperText Markup Language og er således et markeringssprog og ikke et programmeringssprog! HTML bruges til at opmærke indholdet på en hjemmeside, og skal ses som en måde

Læs mere

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider. Indholdsfortegnelse Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.... 2 Brugernavn og kodeord.... 2 Selve tekstbehandleren... 3 Indsættelse af billeder... 4 Metadata...

Læs mere

Der findes mange ting på nettet, som du kan hente ned på din computer bl.a. billeder, tekstdokumenter og installationsfiler til programmer.

Der findes mange ting på nettet, som du kan hente ned på din computer bl.a. billeder, tekstdokumenter og installationsfiler til programmer. Microsoft browser Edge Når du skal på internettet i Windows 10, bruger du som udgangspunkt programmet Microsoft Edge. Det er en helt ny, simpel internetbrowser med en række spændende funktioner. Du kan

Læs mere

Retningslinjer for redigering og skrivestil på ballerup.dk

Retningslinjer for redigering og skrivestil på ballerup.dk Sidst opdateret: 14. feb. 2011 Retningslinjer for redigering og skrivestil på ballerup.dk Indhold Introduktion... 1 Midtersektion... 2 Overskriften/titlen:... 2 Hovedbillede/Topbillede:... 2 Resume:...

Læs mere

Sitecore - basisvejledning Oktober 2012

Sitecore - basisvejledning Oktober 2012 Sitecore - basisvejledning Oktober 0 Indholdsfortegnelse Sådan opretter du en ny artikelside... 3 Sådan omdøber du et artikelnavn så du får vist æ, ø og å... 4 Undgå at din artikel bliver publiceret i

Læs mere

Nyhedsbreve - brugerdokumentation

Nyhedsbreve - brugerdokumentation Nyhedsbreve - brugerdokumentation Indholdsfortegnelse Nyhedsbreve på SSI.dk... 2 Nyhedsbrevssamling (kun dansk)... 2 Nyhedsbrev... 2 Nyhedsbrevsartikelmappe... 2 Nyhedsbrevsartikel... 2 HTML-baseret mailindhold

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Afsluttende opgave Webdesign Den 24. maj 2007 Klasse 1.2

Afsluttende opgave Webdesign Den 24. maj 2007 Klasse 1.2 Side 1 af 1 Afsluttende opgave i Kom/IT Den afsluttende opgave har jeg valgt at lave alene. Jeg har valgt opgave 1. webdesign, på grund af min interesse for dette. Opgaven går ud på at designe et brugervenligt

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med "Opret nyt slideshow". Dette fører en til "Rediger slideshow".

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med Opret nyt slideshow. Dette fører en til Rediger slideshow. Hjælp til Praksisskærm Redigering i Praksisskærm Redigeringsdelen består af 2 sider. Den ene side - "Oversigt over slideshows" indeholder oversigten over ens slideshows. Den anden - "Rediger slideshow"

Læs mere

Xerox. Øvelse med tekst og billeder Nattergalen

Xerox. Øvelse med tekst og billeder Nattergalen Xerox Øvelse med tekst og billeder Nattergalen 1. opsætning af dokument i InDesign: - Klik File > New. I dialogboksen udfyldes indstillingerne som vist herunder. Det er vigtigt, at tage stilling til størrelser

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

Flash Logic Free CMS. Manual og brugervejledning

Flash Logic Free CMS. Manual og brugervejledning Flash Logic Free CMS Manual og brugervejledning Indhold: 1. Funktionalitet 2. Fil-oversigt 3. Baggrundsbillede 4. Banner-billede 5. Redigering af tekst 6. Brug af html-tags 7. Web site navn 8. Upload til

Læs mere

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW.

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk CSS - en gennemgang Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Der er lidt CSS historie

Læs mere

Vejledning Aarhus Universitets wordskabeloner

Vejledning Aarhus Universitets wordskabeloner Vejledning Aarhus Universitets wordskabeloner Opdateret den 13. maj 2014 Indhold Introduktion... 3 Sådan opretter du et nyt dokument via menuen 'AU'... 4 Dialogboksen Dokumentoplysninger... 6 Side1: Dokumentoplysninger...

Læs mere

Naja Schlüter Roskilde Tekniske Gymnasium 26/ Interessentanalyse

Naja Schlüter Roskilde Tekniske Gymnasium 26/ Interessentanalyse Interessentanalyse Jeg fik til opgave at skulle lave en ny studieweb som er min egen personlige side. Min studieweb skal bruges til lidt information og så vil jeg løbende igennem de to år jeg har igen

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Herning Centerby Guide til Umbraco

Herning Centerby Guide til Umbraco Herning Centerby Guide til Umbraco marts 2016 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

MANUAL AF FILIP WALLBERG & RUNE MICHELSEN

MANUAL AF FILIP WALLBERG & RUNE MICHELSEN MANUAL AF FILIP WALLBERG & RUNE MICHELSEN NB! Denne manual er også fuldt ud anvendelig til arbejdet på radionyheder.dk og tvnyheder.dk, da disse sites er bygget op i nøjagtig samme system! Indhold Om

Læs mere

Webside score dictionary.com

Webside score dictionary.com Webside score dictionary.com Genereret September 09 2016 21:42 PM Scoren er 33/100 SEO Indhold Titel Dictionary.com Meanings and Definitions of Words at Dictionary.com Længde : 68 Perfekt, din titel indeholder

Læs mere

Grafisk produktionsforståelse

Grafisk produktionsforståelse 04 Grafisk produktionsforståelse Design og koding af steentrae.dk 24 Svendeprøveportfolio Steentrae.dk Responsivt website med CMS I forlængelse af min Grafisk design-del, har jeg her valgt at fokusere

Læs mere

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Brug denne vejledning, når du skal udarbejde din undervisningsportfolio i Blackboards portfolio værktøj. Ved at følge alle trinene nedenfor får du udarbejdet

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version xgalleri xgalleri opstod ud fra ønsket om at lægge en større samling billeder på nettet. Der findes mange programmer, som kan bruges til at lægge da- tafiler på nettet; men de fungerer typisk på den måde,

Læs mere

Billedbeskæring & Irfan View

Billedbeskæring & Irfan View Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Hvordan redigerer jeg billeder?...2 Installation af Irfan View...2 Opsætning af Irfan View...5 Gem med en fornuftig billedtype...5 Irfanview på dansk...6 Brug

Læs mere

IntraWeb med SkoleKom Version 2.1, april 2003 Brugervejledning Tilrettelæggelse & indhold via FirstClass Klient version. 7.*

IntraWeb med SkoleKom Version 2.1, april 2003 Brugervejledning Tilrettelæggelse & indhold via FirstClass Klient version. 7.* IntraWeb med SkoleKom Version 2.1, april 2003 Brugervejledning Tilrettelæggelse & indhold via FirstClass Klient version. 7.* Indhold 1 Indledning og læsevejledning... 3 1.1 Indholdsleverandører og administratorer...

Læs mere

Mini brugermanual CMD 5.1

Mini brugermanual CMD 5.1 Mini brugermanual CMD 5.1 Kom i gang For at tilgå CMD skal du åbne en web browser og indtaste URL en på dit CMD website i adressefeltet, hvorefter dialogboksen til log in vises. 1. Indtast dit brugernavn

Læs mere

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16 GRAFISK WORKFLOW Indhold Grafisk workflow Procesbeskrivelse Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 2 Html, css og seo 6 Grafisk workflow Opgaven At skabe et nyt og

Læs mere

PPHansen.dk. Introduktion til websiden. En fag præsentationsside af Palle Preben Hansen

PPHansen.dk. Introduktion til websiden. En fag præsentationsside af Palle Preben Hansen Introduktion til websiden PPHansen.dk En fag præsentationsside af Palle Preben Hansen Eksamensopgave i Webdesign og Grafiske værktøjer, 5. semester SIV. Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Udviklingsprocessen...

Læs mere

Webside score khtsb.com

Webside score khtsb.com Webside score khtsb.com Genereret April 04 2019 09:19 AM Scoren er 50/100 SEO Indhold Titel Welcome to XAMPP Længde : 16 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver. Beskrivelse XAMPP is an

Læs mere

3 OPRETTELSE AF SIDER

3 OPRETTELSE AF SIDER 3 OPRETTELSE AF SIDER En af VuptiWebs styrker er muligheden for at oprette forskellige sidetyper og - ikke mindst - sider, som automatisk henter data fra vores administrationsprogram (DOFPro). I første

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Christoph Schepers Indhold I Ret opgaver i Word Markér fejl i farver (nemt og hurtigt).. Brug Words egne retteværktøjer:

Læs mere

Brunata WebMon Brugermanual for beboer

Brunata WebMon Brugermanual for beboer Brugermanual for beboer QB 10.1430 / 25.01.2011 Indhold Side Hvad er Brunata WebMon beboeradgang? 2 Hvem har adgang til systemet? 2 Din Browser 2 Sådan ændrer du skriftstørrelsen 2 Forsiden 3 Navngiv selv

Læs mere

Opret en formular i Dreamweaver

Opret en formular i Dreamweaver Opret en formular i Dreamweaver. Åben det html-dokument hvor du vil have din formular skal være på. 2. Klik i det felt (DIV eller tabel) hvor du vil have din formular skal være. Du kan se du er i feltet

Læs mere

Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015

Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015 SecureAware Quiz Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015 Om dette dokument Dette dokument beskriver brugen af quizmodulet i SecureAware.

Læs mere

Forslag til arbejdsgang ved tilrettelæggelse af en WebQuest

Forslag til arbejdsgang ved tilrettelæggelse af en WebQuest Forslag til arbejdsgang ved tilrettelæggelse af en WebQuest Ressourcer på webstedet: http://lotte.udsen.person.emu.dk Få ideer fra webstedets "Samlinger af WebQuests". Udfyld det vedlagte arbejdsark. (Dvs.

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Webside score google.com

Webside score google.com Webside score google.com Genereret Januar 14 2019 10:26 AM Scoren er 37/100 SEO Indhold Titel Google Længde : 6 Kan optimeres; Optimalt bør din titel indeholde mellem 10 og 70 karakterer (med mellemrum)

Læs mere

Word. Strukturering, henvisninger m.m.

Word. Strukturering, henvisninger m.m. Word Strukturering, henvisninger m.m. August 2015 Strukturer dokumentet I kan tildele de forskellige dele af teksten, specielt afsnitsoverskrifter, forskellige niveauer, vha. typografi-paletten 2 Strukturer

Læs mere

Brug af Office 365 på din Android-telefon

Brug af Office 365 på din Android-telefon Brug af Office 365 på din Android-telefon Startvejledning Tjek mail Sæt din Android-telefon op til at sende og modtage mail fra din Office 365-konto. Tjek din kalender, uanset hvor du er Hav altid styr

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 4: Videofiler (basis)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 4: Videofiler (basis) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 4: Videofiler (basis) Christoph Schepers Indhold I Arbejd med videoer på YouTube 3 Opret din egen YouTube kanal (punkt 1-2).. 3 Saml videoer i afspilningslister

Læs mere

WORKFLOW & PRODUKTION

WORKFLOW & PRODUKTION OPGAVE Jeg har lavet et fiktiv website for en hundekennel. Det er mit bud på hvordan sådan en eventuelt kan se ud. PROGRAMMER Photoshop Dreamweaver Illustrator WORKFLOW & PRODUKTION KENNEL BISCO Dokumentation

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 Bloggen er et online medie for både de store og de små, høje og lave, lange og brede. Bloggen er for alle på nettet også de andre. En blog, også kaldet

Læs mere

Computer og print ved skriftlige prøver på Laursens Realskole

Computer og print ved skriftlige prøver på Laursens Realskole Forudsætninger for at anvende it til prøverne: 1. Ved nogle skriftlige prøver er det tilladt at bruge it-udstyr. It-udstyr betyder en computer + en smartphone og/eller en tablet. FLY-funktionen SKAL være

Læs mere