Roadmap til håndtering af EU-persondataforordningen. Klaus Kongsted, Vejle, den 21. maj 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Roadmap til håndtering af EU-persondataforordningen. Klaus Kongsted, Vejle, den 21. maj 2015"

Transkript

1 Roadmap til håndtering af EU-persondataforordningen Klaus Kongsted, Vejle, den 21. maj 2015 DUBEX SECURITY & RISK MANAGEMENT UPDATE 2015

2 Agenda Hvordan ser det ud i dag? Hvem vedrører forordningen? Skal min organisation gøre noget? - Hvad? - Hvornår? Kan/skal vi forberede os nu? Er der nogle vi kan lære af? Roadmap

3 Hvordan ser det ud i dag? Den nuværende persondatalov Fra år 2000, løbende smårevisioner Bunder hovedsaglig i et EU-direktiv Tre niveauer af personoplysninger Følsomme oplysninger (lovovertrædelser, helbred, seksualitet, religion mm.) Oplysninger om rent private forhold Ikke-følsomme oplysninger Som udgangspunkt anmeldelsespligt for registre Lang række undtagelser Bliver i stort omfang ikke fulgt, sanktioner stærkt begrænsede...

4 Sanktioner?

5 Den nye forordning, med EU-Parlamentets ændringer Forordning direkte lovgyldighed i alle lande Ensartede regler i hele EU / EØS samt one-stop myndighedsudøvelse Retten til at få slettet oplysninger (ikke kun til at blive glemt ) Kun registrering ved aktivt samtykke Ingen forhåndsgodkendelse af registre (til myndighed) Breach Notification Som udgangspunkt inden for 24 timer Data Protection Officer (databeskyttelsesansvarlig) SMV er som udgangspunkt undtaget (< 250 ansatte) Obligatorisk Privacy Impact Assesment SMV er som udgangspunkt undtaget (< 250 ansatte) Store bøder (højeste af EUR 100 mio eller 2% / 5% af omsætning)

6 Roadmap EU-Kommisionens oprindelige forslag 25/ LIBE giver OK EU s kommite for Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender (LIBE) giver OK for videre fremdrift 22/ Ministerrådsvedtagelse Helt grundlæggene ændringer kan ikke foretages uden at genstarte processen. Endelig, fuld gyldighed Ikke flere overgangsbestemmelser /18 Høringsrunde Politikere og høringsberretigede organisationer i alle EUlande kunne kommentere EU-parlamentsvedtagelse ændringer. Vedtaget 12/ Delvis ikræfttrædelse Overgangsordninger på op til to år for visse elementer

7 Forberedelse Forberedelsen starter NU: Dokumentér databehandlingssystemer Lav baseline Log adgang Kryptér data også data i transit Stil krav til tredjeparts-databehandlere Identificér risikofaktorer Forbered Data Privacy Impact Assessments Lav plan for DPO er tag udgangspunkt i ISO 2700x

8 Er vi forberedte?

9 Myndighedsudøvelse, jurisdiktion One-stop myndighedsudøvelse Organisationerne er som udgangspunkt kun underlagt deres egen nationale datamyndighed Ikke-EU/EØS-virksomheder, der udbyder varer/ydelser til EU-borgere/- virksomheder, er også underlagt. Også gratis -ydelser!

10 Lobby-arbejde fra landene - eksempel Hvis nogen stadig skulle være i tvivl om hvem der bestemmer i EU:

11 Lobby-arbejde fra landene - eksempel Hvis nogen stadig skulle være i tvivl om hvem der bestemmer i EU:

12 Data Protection Officers Refererer direkte til ledelsen Udpeget for fire år, beskyttet mod afskedigelse (sammenligneligt med sikkerhedsrepræsentanter) eksternt sourcede dog to år SMV er (< 250 ansatte) kun hvis databehandling er kernevirksomhed * dog alle offentlige myndigheder Få lande har i dag tvungne DPO er Tyskland er tættest på Formentlig ofte ekstern Find dem snart der bliver rift om dem! *: Og/eller behandler over 5000 data-subjekter/år

13 Hvem er DPO erne? Skal have ekspertkendskab til: Relevant lovgivning (Data Protection Act) Databeskyttelse Privacy Assesments hvor mange har den kombination? Må ikke have interessekonflikter (?) Ansvarlig for forordningens overholdelse i organisationen Point-of-contact for data-subjekter og myndigheder Ansvarlig for procedurer, risikovurderinger, dokumentation, DPIA mm. Klageansvarlig Ansvarlig over for revision Potentielt under strafansvar

14 Informeret samtykke og right-to-be-erased Informeret samtykke Eksplicit samtykke for registrering Som udgangspunkt en rettighed for borgeren Ikke kun opt-out Kræver i praksis formentlig afkrydsningsbokse eller lignende Breach Notification-krav (se senere) Right to be erased EU-Parlamentets udvidelse fra right-to-be-forgotten EU-domstolen har yderligere stadfæstet princippet Naturligvis ikke absolut (kriminalregistre etc.) Som udgangspunkt en rettighed for borgeren Store konsekvenser tænk på gamle backups Og så har borgerne ret til at få deres data flyttet til anden udbyder ( Right to data portability )

15 Breach Notification Inden for 24 timer (under visse omstændigheder 72) Også hvis data ligger hos tredjepart Både til myndigheder og berørte borgere Krav til mængden af information Tidspunkt Karakter af lækket data Hvor mange entiteter der er omfattet Undtagelser hvis det kan påvises data er ubrugelige (effektivt krypterede) Overstiger allerede vedtagne krav til TelCos Ligner eksisterende krav i Tyskland og Frankrig Kræver i praksis effektive loghåndteringssystemer og IAM Kræver i praksis 7x24 beredskab eget eller SOC-leverandør

16 Data Protection Impact Assessment Ofte kaldet Privacy Impact Assessment (PIA) Obligatorisk når der er særlige risici Erstatter anmeldelsespligten til national myndighed SMV er (< 250 ansatte) kun hvis databehandling er kernevirksomhed * Offentlige myndigheder undtaget, hvis behandlingen er et EU-krav Risikobaseret tilgang ledelsen burde juble Der findes en del frameworks tilgængelige Vigtigt at få sat i system, og integreret del af projektplaner *: Og/eller behandler over 5000 data-subjekter/år

17 Hvad indeholder en (D)PIA? Risikovurdering med udgangspunkt i datasubjekterne! Dokumentation Organisatoriske foranstaltninger Tekniske foranstaltninger Compliance i forhold til forordningen Evt. høring af datasubjekter Evt. høring af myndigheder (ved forøget risiko) Evt. foretagen begrænsning af risici Konsekvensanalyser Yderligere dokumentationskrav uden for (D)PIA Formål Kontaktoplysninger Evt. tilladelser/hjemmel Klageadgang Kontrolforanstaltninger Subjekttyper, datatyper, modtagere, sletningskrav, evt. overførsler

18 PIA frameworks - eksempler

19 Yderligere henvisninger Fact-sheet om EU-Parlamentets ændringer til Kommissionens forslag 2_en.pdf Samlet oversigt over Parlamentets ændringer og Ministerrådets nuværende positioner (tungt!) 4column-2015.pdf DI ITEK s skabelon for Privacy Impact Assessment 20skabelon%20for%20Privacy%20Impact%20Assessment.p df

20 Tak! Kontakt for yderligere information

Hvilke forberedelser kræver EUpersondataforordningen? Klaus Kongsted, kka@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015

Hvilke forberedelser kræver EUpersondataforordningen? Klaus Kongsted, kka@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015 Hvilke forberedelser kræver EUpersondataforordningen? Klaus Kongsted, kka@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015 Agenda Hvordan ser det ud i dag? Hvem vedrører forordningen? Skal min organisation gøre noget?

Læs mere

Security & Risk Management Summit

Security & Risk Management Summit Security & Risk Management Summit Søborg 6. november 2014 Partnere: Roadmap til håndtering af EU-persondataforordningen Klaus Kongsted, CEO, Dubex Søborg, den 6. november 2014 DUBEX SECURITY & RISK MANAGEMENT

Læs mere

Persondataforordningen & kommuner. Vejle, 5. maj 2015 Advokat, partner Nis Peter Dall. Baseret på persondatadirektivet (fra 1995)

Persondataforordningen & kommuner. Vejle, 5. maj 2015 Advokat, partner Nis Peter Dall. Baseret på persondatadirektivet (fra 1995) Persondataforordningen & kommuner Vejle, 5. maj 2015 Advokat, partner Nis Peter Dall Forordningen I dag Persondataloven (fra 2000) Baseret på persondatadirektivet (fra 1995) Forskelle i implementering

Læs mere

Forordningen: Data Protection Officer, jura og sikkerhed. Lars Boye, Dubex A/S ESL-efteruddannelsen, den 9. marts 2016

Forordningen: Data Protection Officer, jura og sikkerhed. Lars Boye, Dubex A/S ESL-efteruddannelsen, den 9. marts 2016 Forordningen: Data Protection Officer, jura og sikkerhed Lars Boye, Dubex A/S ESL-efteruddannelsen, den 9. marts 2016 Præsentation Dubex A/S Specialister i og laver kun IT-sikkerhed siden 1997 60 medarbejdere

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen Den offentlige uddannelsesdag, 4. oktober 2013 Ved partner Thomas Munk Rasmussen og persondataspecialist, ph.d. Charlotte Bagger Tranberg 2 Aktuelt persondataret Brud på sikkerheden

Læs mere

Persondataforordningen og offentlige organisationer

Persondataforordningen og offentlige organisationer Persondataforordningen og offentlige organisationer Nis Peter Dall, advokat, partner BvHD Gladsaxe, den 30. oktober 2012 www.bvhd.dk Forordning, ikke et direktiv 2 1 Forordning, ikke direktiv Hvad betyder

Læs mere

Grab n Go: Session 2 EU s persondataforordning og hvad så?!? 17. marts 2016

Grab n Go: Session 2 EU s persondataforordning og hvad så?!? 17. marts 2016 Grab n Go: Session 2 EU s persondataforordning og hvad så?!? 17. marts 2016 Introduktion 2016 Deloitte 2 Introduktion: Den nye EU-persondataforordning Rationale Forskelle i hastigheden af lovgivningsmæssige

Læs mere

EU s persondataforordning. Chefkonsulent Karsten Vest Nielsen Kontor for It-sikkerhed og Databeskyttelse

EU s persondataforordning. Chefkonsulent Karsten Vest Nielsen Kontor for It-sikkerhed og Databeskyttelse EU s persondataforordning Chefkonsulent Karsten Vest Nielsen Kontor for It-sikkerhed og Databeskyttelse Disposition Kort om forordningen Implementering - Processen i Justitsministeriet og UVM i forhold

Læs mere

Det skal du have styr pa inden 2018

Det skal du have styr pa inden 2018 Det skal du have styr pa inden 2018 Nedenfor kan du få et overblik over, hvad din virksomhed skal have styr på inden den ny persondataforordning træder i kraft. Dataansvarlig eller databehandler I persondatalovens

Læs mere

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Persondataforordningen Overblik over initiativer og ansvar Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Rasmus Lund Advokat, partner Leder af persondata team Agenda Henning Mortensen, DI har givet overblik

Læs mere

Persondataforordningen. Henrik Aslund Pedersen Partner

Persondataforordningen. Henrik Aslund Pedersen Partner www.pwc.dk Persondataforordningen Morgenmøde Henrik Aslund Pedersen Partner Revision. Skat. Rådgivning. Hvorfor en ny Persondataforordning? EU persondataforordning - Morgenmøde Hillerød 2 Hvorfor en ny

Læs mere

Tjekliste til arbejde med persondata. Branchefælleskab for Intelligent Energi

Tjekliste til arbejde med persondata. Branchefælleskab for Intelligent Energi Tjekliste til arbejde med persondata Branchefælleskab for Intelligent Energi Dataanvendelse i energisektoren Smart Grid, Smart Energi, Smart City og Smart Home er bare nogle af de begreber, som relaterer

Læs mere

Deloitte, Finansagenda 2015 Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting. Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen

Deloitte, Finansagenda 2015 Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting. Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen Deloitte, Finansagenda 2015 Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen Et højt niveau af it-sikkerhed og privatlivsbeskyttelse er med til

Læs mere

INTRO TIL PERSONDATAFORORDNINGEN. Væsentligste nyskabelser af relevans for IT-leverandører 8. juni 2016

INTRO TIL PERSONDATAFORORDNINGEN. Væsentligste nyskabelser af relevans for IT-leverandører 8. juni 2016 INTRO TIL PERSONDATAFORORDNINGEN Væsentligste nyskabelser af relevans for IT-leverandører 8. juni 2016 DAGENS PROGRAM 1. Introduktion Dagens emne Dagens indlægsholder Persondataforordningen 2. Persondata

Læs mere

Er I klar til den nye persondataforordning?

Er I klar til den nye persondataforordning? Er I klar til den nye persondataforordning? Nye regler om persondata på vej I december 2015 blev der opnået enighed om en ny persondataforordning. Forordningen indeholder en række nye og ændrede regler

Læs mere

Overblik over persondataforordningen

Overblik over persondataforordningen Overblik over persondataforordningen København, den 26. maj 2016 2 Agenda Hvad er personoplysninger? Status på persondataforordningen Væsentligste ændringer: Oplysningskategorier Behandlingsbestemmelser

Læs mere

Den nye persondataforordning. 17. maj 2016

Den nye persondataforordning. 17. maj 2016 Den nye persondataforordning 17. maj 2016 2 Agenda Hvad er personoplysninger? Status på processen mod forordningens ikrafttrædelse Væsentligste ændringer: Oplysningskategorier Behandlingsbestemmelser Skærpede

Læs mere

Den nye persondataforordning. Advokat Marie Albæk Jacobsen DEIC-konference, den 6. oktober 2015

Den nye persondataforordning. Advokat Marie Albæk Jacobsen DEIC-konference, den 6. oktober 2015 Den nye persondataforordning Advokat Marie Albæk Jacobsen DEIC-konference, den 6. oktober 2015 2 Den kommende forordning Kommissionens forslag til en persondataforordning, KOM(2012)11 af 25. januar 2012

Læs mere

Persondatareguleringen. Hvorfor, hvornår, systemet og lidt om maj 2018

Persondatareguleringen. Hvorfor, hvornår, systemet og lidt om maj 2018 Persondatareguleringen Hvorfor, hvornår, systemet og lidt om maj 2018 Hvorfor? I er så meget i et brændpunkt for persondataretten, at vi er nødt til at stige op i helikopteren. Hvad tænker EU? Hvad tænker

Læs mere

Den nye persondataforordning Indlæg den Ejendomsforeningen Fyn. A focused subheading Date

Den nye persondataforordning Indlæg den Ejendomsforeningen Fyn. A focused subheading Date Den nye persondataforordning Indlæg den 24.10.2016 Ejendomsforeningen Fyn v/jesper POWERPOINT Løffler Nielsen TEMPLATE TITLE A focused subheading Date Emner 1. Kort introduktion til forordningen 2. Hvordan

Læs mere

Persondataforordningen Data Protection Officer. Advokat, Marie Albæk Jacobsen

Persondataforordningen Data Protection Officer. Advokat, Marie Albæk Jacobsen Persondataforordningen Data Protection Officer Advokat, Marie Albæk Jacobsen 2 Data Protection Officer - DPO Data Protection Officer (DPO) Databeskyttelsesrådgiver Ny bestemmelse - har ikke tidligere været

Læs mere

BIG DATA OG PERSONDATABESKYTTELSE

BIG DATA OG PERSONDATABESKYTTELSE BIG DATA OG PERSONDATABESKYTTELSE B R A I N S B U S I N E S S / I C T N O R T H - K O N F E R E N C E D. 1 3. S E P T E M B E R 2 0 1 6 S Ø R E N S A N D F E L D J A K O B S E N P R O F E S S O R, P H.

Læs mere

Konsekvensanalyse/Data Protection Impact Assessment (DIA)

Konsekvensanalyse/Data Protection Impact Assessment (DIA) /Data Protection Impact Assessment (DIA) Nye instrumenter i persondataretten Janne Glæsel (Gorrissen Federspiel) Max Sørensen () Oversigt 01 Kort om konsekvensanalyse/data Protection Impact Assessment

Læs mere

EU-Persondataforordningen. Steen Okkels Nørby, Supply Chain Manager/Projektleder hos NOVAX, IT-branchen 20 år,

EU-Persondataforordningen. Steen Okkels Nørby, Supply Chain Manager/Projektleder hos NOVAX, IT-branchen 20 år, Steen Okkels Nørby, Supply Chain Manager/Projektleder hos NOVAX, IT-branchen 20 år, NOVAX, Kontorer i Lystrup og Taastrup, +50 ansatte, Virksomhed med vækstambitioner vil fordoble resultat på 3 år, Udvikler,

Læs mere

Den nye persondataforordning. 2. februar 2017

Den nye persondataforordning. 2. februar 2017 Den nye persondataforordning 2. februar 2017 Vores persondata compliance team er forankret i afdelingen for Corporate Compliance & Investigations Det største advokatkontor i Danmark* Retsområder Arbejdsret

Læs mere

TEMAMØDE 16. MARTS 2016

TEMAMØDE 16. MARTS 2016 TEMAMØDE 16. MARTS 2016 INFORMATIONSSIKKERHED Henrik Rask / AAU DAGENS PROGRAM ISO27001 m.fl., kort beskrivelse af hvad det er for noget Informationssikkerhed.aau.dk Stil gerne spørgsmål undervejs Sikkerhedshåndbog

Læs mere

Hvordan sikres personfølsomme data - og adgangen til disse så persondataloven overholdes. Klaus Kongsted, CRO, Dubex A/S Dubex A/S, den 5.

Hvordan sikres personfølsomme data - og adgangen til disse så persondataloven overholdes. Klaus Kongsted, CRO, Dubex A/S Dubex A/S, den 5. Hvordan sikres personfølsomme data - og adgangen til disse så persondataloven overholdes Klaus Kongsted, CRO, Dubex A/S Dubex A/S, den 5. maj 2015 Den nuværende persondatalov Fra år 2000, løbende smårevisioner

Læs mere

Persondata, compliance og datasikkerhed. Ved Charlotte Bagger Tranberg

Persondata, compliance og datasikkerhed. Ved Charlotte Bagger Tranberg Persondata, compliance og datasikkerhed Ved Charlotte Bagger Tranberg 2 Agenda Indledende bemærkninger Status på den kommende persondataforordning Persondata compliance Datasikkerhed Indledende bemærkninger

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 27 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 27 Offentligt Europaudvalget 2016-17 EUU Alm.del EU Note 27 Offentligt Europaudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Uddannelses- og Forskningsudvalget og Retsudvalget EU-konsulenterne EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer

Læs mere

Persondataforordningen. Konsekvenser for virksomheder

Persondataforordningen. Konsekvenser for virksomheder Persondataforordningen Konsekvenser for virksomheder Sikkerhedsforanstaltninger (A32) Sikkerhedsforanstaltninger Der skal iværksættes passende tekniske og organisatoriske sikkerhedstiltag Psedonymisering

Læs mere

Plesner Certifikat i Persondataret

Plesner Certifikat i Persondataret Plesner Certifikat i Persondataret Plesner Certifikat i Persondataret Med vedtagelsen af EU s persondataforordning indføres et krav om udpegning af en Data Protection Officer (DPO) for en række organisationer,

Læs mere

PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER. Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf

PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER. Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf. 21 45 22 48 bfb@danskfjernvarme.dk PERSONDATALOVEN OG PERSONDATAFORORDNINGEN Persondataloven Lov om behandling af personoplysninger,

Læs mere

Sådan bliver din virksomhed klar til at håndtere PERSONDATA. efter de nye regler!

Sådan bliver din virksomhed klar til at håndtere PERSONDATA. efter de nye regler! Sådan bliver din virksomhed klar til at håndtere PERSONDATA efter de nye regler! 2 Det er de færreste virksomheder, der kender EU-forordningens nye krav til behandling af personoplysninger. Vi håber derfor,

Læs mere

DEN KOMMENDE EU-FORORDNING

DEN KOMMENDE EU-FORORDNING DEN KOMMENDE EU-FORORDNING Aarhus, 5. april 2016 Daiga Grunte-Sonne, advokat SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 KØBENHAVN Ø CVR. NR: DK 62 60 67 11 DEN KOMMENDE EU-FORORDNING Januar 2012 Forslag fra Kommissionen

Læs mere

Plesner Certifikat i Persondataret

Plesner Certifikat i Persondataret Plesner Certifikat i Persondataret Plesner Certifikat i Persondataret Med vedtagelsen af EU's persondataforordning indføres et krav om udpegning af en Data Protection Officer (DPO) for en række organisationer,

Læs mere

Advokat (H), partner Anders Aagaard. Ledelsesansvar for IT-sikkerhed

Advokat (H), partner Anders Aagaard. Ledelsesansvar for IT-sikkerhed Advokat (H), partner Anders Aagaard Ledelsesansvar for IT-sikkerhed 1 AGENDA Ledelsens opgaver og ansvar Persondataforordningen Cases 2 Ledelsens opgaver og ansvar Selskabsloven hard law: SL 115: I kapitalselskaber,

Læs mere

EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data

EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data Her er de væsentligste hovedpunkter i aftalen Den 15. december blev EU s lovgivende institutioner enige om udformningen af EU Persondataforordningen.

Læs mere

Nyt om persondata. Birgitte Toxværd, advokat

Nyt om persondata. Birgitte Toxværd, advokat Nyt om persondata Birgitte Toxværd, advokat 1 C-468-10 ASNEF og C-469/10 FECEMD 2 Oplysningskategorier Personnummer 11 Racemæssig el. etnisk baggrund, politisk, religiøs el. filosofisk overbevisning, fagforening,

Læs mere

Rigsarkivets konference 2. november 2016

Rigsarkivets konference 2. november 2016 Pligten til at huske retten til at blive glemt Rigsarkivets konference 2. november 2016 Birgit Kleis, kommitteret i Datatilsynet Persondatabeskyttelse: afvejning af hensyn Privatlivets fred Informations-

Læs mere

Forordningens sikkerhedskrav

Forordningens sikkerhedskrav Forordningens sikkerhedskrav Klaus Kongsted, Dubex DI, 12. oktober 2016 Agenda Hvordan håndteres Risikovurdering Passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger Godkendte adfærdskodekser og certificering

Læs mere

Rollen som DPO. September 2016

Rollen som DPO. September 2016 Rollen som September 2016 2 Udpegning af Hvilke organisationer (både dataansvarlige og databehandlere) skal have en (artikel 37)? Offentlige myndigheder (undtagen domstole) Private virksomheder, hvis kerneaktivitet

Læs mere

ertifikat i ersondataret Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

ertifikat i ersondataret Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet ertifikat i ersondataret Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet CERTIFICERET PROGRAM 2 CERTIFICERET PROGRAM Rust din organisation til de nye dataregler Nye EU-regler

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN - TOPDANMARKS ARBEJDE MED AT SKABE COMPLIANCE. DI ITEK 14. juni 2016 Koncern IT-sikkerhedschef Brian Lind

PERSONDATAFORORDNINGEN - TOPDANMARKS ARBEJDE MED AT SKABE COMPLIANCE. DI ITEK 14. juni 2016 Koncern IT-sikkerhedschef Brian Lind PERSONDATAFORORDNINGEN - TOPDANMARKS ARBEJDE MED AT SKABE COMPLIANCE DI ITEK 14. juni 2016 Koncern IT-sikkerhedschef Brian Lind 1 1 MIT KØREKORT 16 år i Topdanmark i it-sikkerhedschefstolen Complianceansvarlig

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord 19 ALMINDELIG DEL 21

Indholdsfortegnelse. Forord 19 ALMINDELIG DEL 21 Indholdsfortegnelse Forord 19 ALMINDELIG DEL 21 1. Forordningen 23 1.1. Tilblivelse, ikrafttrædelse og retsvirkninger 23 1.1.1. Chartret om grundlæggende rettigheder 23 1.1.2. Tilblivelsen 23 1.1.3. Forordningens

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN 10. December 2015. Pia Kirstine Voldmester Advokat (H), Partner

PERSONDATAFORORDNINGEN 10. December 2015. Pia Kirstine Voldmester Advokat (H), Partner PERSONDATAFORORDNINGEN 10. December 2015 Pia Kirstine Voldmester Advokat (H), Partner Persondatareglerne i dag status EU-Kommissionen Udvalgte evalueringskonklusioner Beskyttelsen er ikke tilstrækkelig

Læs mere

Persondataretlig compliance i praksis. Uddannelsesdagen 28. maj 2015 v/ partner Thomas Munk Rasmussen og partner Mikkel Friis Rossa

Persondataretlig compliance i praksis. Uddannelsesdagen 28. maj 2015 v/ partner Thomas Munk Rasmussen og partner Mikkel Friis Rossa Persondataretlig compliance i praksis Uddannelsesdagen 28. maj 2015 v/ partner Thomas Munk Rasmussen og partner Mikkel Friis Rossa Compliance hvorfor er det vigtigt nu? Øget fokus på persondata Den teknologisk

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN...

PERSONDATAFORORDNINGEN... INVITATION TIL MORGENMØDE PERSONDATAFORORDNINGEN LIGE FØR JUL NÅEDE MAN OMSIDER POLITISK TIL ENIGHED OM DEN NYE PERSONDATAFORORDNING, DER HAR SPØGT I HORISONTEN I ADSKILLIGE ÅR. FORORDNINGEN VENTES AT

Læs mere

BILAG 3: PRIVATLIVSFREMMENDE TEKNOLOGIER

BILAG 3: PRIVATLIVSFREMMENDE TEKNOLOGIER BILAG 3: PRIVATLIVSFREMMENDE TEKNOLOGIER Beskyttelsen af personoplysninger kan forbedres ved at designe sin teknologi således, at den reducerer graden af indgriben i de registreredes privatliv. Dette kaldes

Læs mere

Security & Risk Management Summit 2016

Security & Risk Management Summit 2016 Security & Risk Management Summit 2016 DGI Byen, den 3. november 2016 Premium partner: Partnere: Digital risikostyring bør sidestilles med finansiel risikostyring! Jørgen Bardenfleth, Bestyrelsesformand,

Læs mere

SISCON årskonference 2016 Bella Sky Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting. Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen

SISCON årskonference 2016 Bella Sky Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting. Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen SISCON årskonference 2016 Bella Sky Birgitte Kofod Olsen, partner, Ph.D., Carve Consulting Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen Birgitte Kofod Olsen Jurist (1991) med Ph.D.-grad i biometri

Læs mere

KL s holdning til Europa-Kommissionens generelle forordning om databeskyttelse

KL s holdning til Europa-Kommissionens generelle forordning om databeskyttelse Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 5 Offentligt KL s holdning til Europa-Kommissionens generelle forordning om databeskyttelse Baggrund Europa-Kommissionen fremlagde den 25. januar 2012 forslag

Læs mere

Nyskabelser I persondataforording - DI's redskaber til compliance

Nyskabelser I persondataforording - DI's redskaber til compliance Nyskabelser I persondataforording - DI's redskaber til compliance DI og DI Digitals sikkerhedsaktiviteter Bidrage til bedre tryghed i erhvervslivet og det øvrige samfund Informationssikkerhed Virksomhederne

Læs mere

Persondataforordningen -

Persondataforordningen - Persondataforordningen - Sådan bliver ungdomsuddannelsesinstitutionerne klar til de nye regler v/advokaterne Niels Banke og Martin Sønnersgaard 1 To centrale spørgsmål Hvordan påvirker de nye persondataregler

Læs mere

ERFA-MØDE 8. & 15. dec. 2016

ERFA-MØDE 8. & 15. dec. 2016 ERFA-MØDE 8. & 15. dec. 2016 DAGENS AGENDA 15:00 Velkommen & Nye funktioner version 9.5.1 Ekstra nytårs release, diverse 16:00 Kaffepause 16:15 GDPR - Best Practice ved implementering i CM 17:00 Dialog,

Læs mere

6.1 Introduktion. Af Jeppe Høyer Jørgensen, LETT Advokatpartnerselskab Indhold. Denne artikel har følgende

6.1 Introduktion. Af Jeppe Høyer Jørgensen, LETT Advokatpartnerselskab Indhold. Denne artikel har følgende HR Dokumenter Forlaget Andersen A/S 6.1 Introduktion Af Jeppe Høyer Jørgensen, LETT Advokatpartnerselskab jej@lett.dk Indhold Denne artikel har følgende 1. Indledning 2. Persondataloven gældende regler

Læs mere

Persondata i sundhedsapps

Persondata i sundhedsapps 11. OKTOBER 2016 Side 1 Persondata i sundhedsapps Side 2 Overblik og indflyvning Indflyvning Persondataloven bliver til databeskyttelsesforordningen Gælder for elektronisk behandling af personoplysninger

Læs mere

FORSYNINGSTRÆF 2016 PERSONDATARET HVORFOR NU EGENTLIG DET?

FORSYNINGSTRÆF 2016 PERSONDATARET HVORFOR NU EGENTLIG DET? FORSYNINGSTRÆF 2016 - BEHANDLING AF PERSONDATA Line Markert, advokat Egil Husum, advokat 4. og 11. februar 2016 PERSONDATARET HVORFOR NU EGENTLIG DET? side 2 Er persondataretten relevant for forsyningsselskaber?

Læs mere

HVORDAN KAN CONTROLMANAGER UNDERSTØTTE LEDELSESRAPPORTERING

HVORDAN KAN CONTROLMANAGER UNDERSTØTTE LEDELSESRAPPORTERING HVORDAN KAN CONTROLMANAGER UNDERSTØTTE LEDELSESRAPPORTERING - OPSAMLING PÅ SISCON S EFTERÅRSKONFERENCE ControlManager by Siscon 1 DAGEN I DAG Informationssikkerhed på agendaen i bestyrelsen EU-forordningen

Læs mere

Gå-hjem-møde Persondataforordning

Gå-hjem-møde Persondataforordning Gå-hjem-møde Persondataforordning Lars Japp Haslund Advokat (CIPM/CIPP/E) Bech-Bruun Mette Haagensen Advokat, juridisk konsulent Ejendomsforeningen Danmark Tidsplan 15.00 Velkomst 15.10 Persondataforordningen

Læs mere

Sikkerhed & Revision 2016 den 2. september B:4 Stream B Governance, Risk & Compliance

Sikkerhed & Revision 2016 den 2. september B:4 Stream B Governance, Risk & Compliance OVERVEJELSER I FORHOLD TIL NY PERSONDATAFORORDNING HERUNDER DPO Sikkerhed & Revision 2016 den 2. september 2016 B:4 Stream B Governance, Risk & Compliance AGENDA Præsentation Hvorfor Persondata Hvor er

Læs mere

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del Bilag 21 Offentligt Retsudvalgets høring om myndigheders behandling af personoplysninger Sikkerheden i den outsourcede it-drift Christiansborg,

Læs mere

PERSONDATA - INDSAMLING, BEHANDLING OG OPBEVARING AF FORBRUGSDATA I FORSYNINGSSEKTOREN

PERSONDATA - INDSAMLING, BEHANDLING OG OPBEVARING AF FORBRUGSDATA I FORSYNINGSSEKTOREN PERSONDATA - INDSAMLING, BEHANDLING OG OPBEVARING AF FORBRUGSDATA I FORSYNINGSSEKTOREN PRÆSENTATION DAN B. LARSEN Advokat (H), Partner hos DAHL Advokatfirma Udvalgte beskæftigelsesområder: Forsyningsselskaber

Læs mere

Risikostyring ifølge ISO27005 v. Klaus Kongsted

Risikostyring ifølge ISO27005 v. Klaus Kongsted Risikostyring ifølge ISO27005 v. Klaus Kongsted Agenda Dubex A/S Formålet med risikovurderinger Komponenterne Risikovurderinger Dubex A/S fakta og værdier Den førende sikkerhedspartner De bedste specialister

Læs mere

Struktur på privatlivsimplikationsrapporten

Struktur på privatlivsimplikationsrapporten Struktur på privatlivsimplikationsrapporten Appendiks 6 Håndbog i: Privatlivsimplikationsanalyse IT og Telestyrelsen INDHOLDSFORTEGNELSE Struktur på rapport over privatlivsimplikationsanalysen... 3 Introduktion...

Læs mere

EU-FORORDNING OM PERSONDATA I UDKAST

EU-FORORDNING OM PERSONDATA I UDKAST Indsæt billede: et billede skal du skifte til placeringen: PowerPointBilleder (L:), hvor alle Bech-Bruun billederne er gemt og Skift billede: Du skifter til et andet billede, ved at slette det eksisterende

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0609 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0609 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0609 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 15. november 2010 Kontor: Statsretskontoret Sagsnr.: 2010-7614-0030 Dok.: OTE40148 G R U N D - O G N Æ R H E D S N O T A T vedrørende

Læs mere

Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1. Bech-Bruun Intelligence. Persondata og it-sikkerhed

Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1. Bech-Bruun Intelligence. Persondata og it-sikkerhed Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1 Bech-Bruun Intelligence Persondata og it-sikkerhed Survey-rapport April 2015 2 Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater

Læs mere

Vejledning om informationssikkerhed

Vejledning om informationssikkerhed Vejledning om informationssikkerhed Birgitte Drewes, afdelingschef, Sundhedsdatastyrelsen Marchen Lyngby, fuldmægtig, Sundhedsdatastyrelsen Vejledningen kan downloades her: http://sundhedsdatastyrelsen.dk/da/rammer-og-retningslinjer/om-informationssikkerhed

Læs mere

Politik for whistleblowing Saferoad-koncernen (eller virksomheden )

Politik for whistleblowing Saferoad-koncernen (eller virksomheden ) Politik for whistleblowing Saferoad-koncernen (eller virksomheden ) Indholdsfortegnelse 1. Indledning 5 2. Whistleblowing-systemet 5 3. Sådan rapporteres en bekymring via whistleblowing-systemet 7 4.

Læs mere

ISO 27001 som ledelsesværktøj til risikostyring i den digitaliserede virksomhed. Lars Boye, lab@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015

ISO 27001 som ledelsesværktøj til risikostyring i den digitaliserede virksomhed. Lars Boye, lab@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015 ISO 27001 som ledelsesværktøj til risikostyring i den digitaliserede virksomhed Lars Boye, lab@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015 Udfordringer mht. persondata eksempler For mange brugere har adgang til

Læs mere

Hvorfor er informationssikkerhed et ledelsesansvar?

Hvorfor er informationssikkerhed et ledelsesansvar? Hvorfor er informationssikkerhed et ledelsesansvar? - EU-persondataforordningens konsekvenser Persondataspecialist, ph.d., Charlotte Bagger Tranberg Informationssikkerhed er et ledelsesansvar Arbejdet

Læs mere

Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes. Kort om Datatilsynet.

Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes. Kort om Datatilsynet. Cloud og persondataloven Forskningsnetkonferencen 2011 Klarskovgaard Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes. Sten Hansen IT-chef

Læs mere

Har din virksomhed styr på persondata og datasikkerhed?

Har din virksomhed styr på persondata og datasikkerhed? Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del Bilag 22 Offentligt Har din virksomhed styr på persondata og datasikkerhed? Corporate Counsel Academy Advokat, partner Janne Glæsel, jgl@gorrissenfederspiel.com Advokat

Læs mere

Muligheder og risici ved eprivacy

Muligheder og risici ved eprivacy Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0010 Bilag 1 Offentligt Jesper Lund IT-Politisk Forening Europaudvalget, 3. februar 2017 Muligheder og risici ved eprivacy Tak for invitationen til dette møde. Min baggrund

Læs mere

Persondata og whistleblowerordninger. Nyhedsbrev

Persondata og whistleblowerordninger. Nyhedsbrev Persondata og whistleblowerordninger Nyhedsbrev STORMØDE: JUSTITSMINISTERIET OG ERHVERVSSTYRELSEN DISKUTEREDE PERSONDATA- FORORDNINGENS FORTOLKNING MED ERHVERVSLIVET 10.2.2017 Den 9. februar 2017 afholdt

Læs mere

Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender ARBEJDSDOKUMENT

Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender ARBEJDSDOKUMENT EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 06.07.2012 ARBEJDSDOKUMENT om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger

Læs mere

CYBERFORSIKRING OFFENTLIG KONFERENCE

CYBERFORSIKRING OFFENTLIG KONFERENCE CYBERFORSIKRING OFFENTLIG KONFERENCE Den 23 September 2015 Introduktion Kan en forsikring afdække det økonomiske tab, hvis den risiko organisationen er eksponeret for bliver en realitet? Agenda: Eksponering

Læs mere

Cloud jura hvilke regler gælder I skyen? DeiC konferencen, 1. oktober 2014 Pia Ullum, Legal Director, CSC Danmark A/S

Cloud jura hvilke regler gælder I skyen? DeiC konferencen, 1. oktober 2014 Pia Ullum, Legal Director, CSC Danmark A/S Cloud jura hvilke regler gælder I skyen? DeiC konferencen, 1. oktober 2014 Pia Ullum, Legal Director, CSC Danmark A/S Customer Managed Hvorfor vælger man som kunde Cloud? Customer Customer No cloud (On-Premise)

Læs mere

Lidt om mig selv. Konsulentstillinger hos hhv. KMD og WM-data. Uddannelse: Data Protection Officer, IT & digitaliseringsledelse, Cand. Merc.

Lidt om mig selv. Konsulentstillinger hos hhv. KMD og WM-data. Uddannelse: Data Protection Officer, IT & digitaliseringsledelse, Cand. Merc. Lidt om mig selv 2015 nu Konsulent/DPO med fokus på informationssikkerhed og persondatasikkerhed 2007 2015 IT-chef og sikkerhedsansvarlig i Haderslev Kommune 2003 2007 Chef for fælles Udviklings og Driftscenter

Læs mere

Lidt om mig. Records management - drivers

Lidt om mig. Records management - drivers Status over records i den offentlige og den private sektor Aalborg Universitet IVA, 3. april 2014 Tine Weirsøe, Scandinavian Information Audit Indhold Records drivers Records programmet Records i processerne

Læs mere

Den nye persondataret

Den nye persondataret Peter Blume Den nye persondataret Forordning 2016/679 om persondatabeskyttelse Med en omtale af direktiv 2016/680 (politipersondataret) Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2016 Peter Blume Den nye persondataret

Læs mere

Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren

Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Uddannelse til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO) til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren.

Læs mere

Marts 2017 Advokat Pernille Nyholm Gaarskjær, Bech-Bruun

Marts 2017 Advokat Pernille Nyholm Gaarskjær, Bech-Bruun Persondataforordningen i praksis Marts 2017 Advokat Pernille Nyholm Gaarskjær, Bech-Bruun 2 Bech-Bruun, vores persondatateam og erfaringer Vi har et af Danmarks største og stærkeste persondatateam! Vores

Læs mere

Datasikkerhed i forbindelse med fjernaflæsning. 10-05-2016 Hans Jørgen Jørgensen

Datasikkerhed i forbindelse med fjernaflæsning. 10-05-2016 Hans Jørgen Jørgensen Datasikkerhed i forbindelse med fjernaflæsning 10-05-2016 Hans Jørgen Jørgensen Der er flere sider af datasikkerhed i målersystemer Datakvalitet Sikring af, at det er de korrekte data, der når frem til

Læs mere

PERSONDATAKONFERENCEN - FORORDNINGENS DOKUMENTATIONSKRAV. Advokat Pia Kirstine Voldmester

PERSONDATAKONFERENCEN - FORORDNINGENS DOKUMENTATIONSKRAV. Advokat Pia Kirstine Voldmester PERSONDATAKONFERENCEN - FORORDNINGENS DOKUMENTATIONSKRAV Advokat Pia Kirstine Voldmester DOKUMENTATIONSKRAV OG INTERN KONTROL Udspringer af Forordningsforlagets krav om accountability Ønske om realitet

Læs mere

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED Privacy og brugen af data Sikkerhed & Revision 5. september 2014 Birgitte Kofod Olsen, Formand,RfDS, Partner, Carve Counsulting Rådet for Digital Sikkerhed RfDS blev stiftet

Læs mere

Information Lifecycle Management

Information Lifecycle Management Information Lifecycle Management Persondataforordningen og Privacy-by-design Frederik Helweg-Larsen, Principal, Devoteam fhl@devoteam.com 12. oktober 2016 2 3 Principper for behandling af personoplysninger

Læs mere

Undervisningsplan for certifikat i persondataret

Undervisningsplan for certifikat i persondataret Indhold Om undervisningen... 2 Dag 1: 29. april 2017... 3 Dag 1: Introduktion til persondataretten... 3 Dag 1: Forberedelse Introduktion til persondataretten... 3 Dag 1: Grundlæggende persondataret, første

Læs mere

IT-SIKKERHED. Michael Hald, konsulent, KL INFORMATIONSDAG OM DEN FÆLLESKOMMUNALE HANDLINGSPLAN OG DEN FÆLLESOFFENTLIGE DIGITALISERINGSSTRATEGI

IT-SIKKERHED. Michael Hald, konsulent, KL INFORMATIONSDAG OM DEN FÆLLESKOMMUNALE HANDLINGSPLAN OG DEN FÆLLESOFFENTLIGE DIGITALISERINGSSTRATEGI IT-SIKKERHED Michael Hald, konsulent, KL Fælleskommunalt program for bedre datasikkerhed og implementering af EU s databeskyttelsesforordning EU s forordning om persondatasikkerhed Baseline Awereness ISO

Læs mere

Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren

Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Data Protection Officer Til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Uddannelse til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO) til lægemiddelindustrien og sundhedssektoren.

Læs mere

Persondataforordningen Agenda

Persondataforordningen Agenda Agenda Hvordan kom EU på dagsorden i HOFOR Hvordan forbereder HOFOR sig på at blive compliant Oplæg til foranalyserapport Uddrag af HOFORs foranalyserapporten Finn Asmussen Chefkonsulent IT Direkte: 27

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

VEJLEDNING Persondataforordningen - Implementering i danske virksomheder

VEJLEDNING Persondataforordningen - Implementering i danske virksomheder VEJLEDNING Persondataforordningen - Implementering i danske virksomheder DI Digital 1787 København V. 3377 3377 digital.di.dk digital@di.dk DI Digital et branchefællesskab i Dansk Industri for virksomheder

Læs mere

Justitsministeriet EU-formandsskabssekretariatet

Justitsministeriet EU-formandsskabssekretariatet Justitsministeriet EU-formandsskabssekretariatet jm@jm.dk STRANDGADE 56 DK-1401 KØBENHAVN K TEL. +45 32 69 88 88 FAX +45 32 69 88 00 CENTER@HUMANRIGHTS.DK WWW.MENNESKERET.DK WWW.HUMANRIGHTS.DK DATO 2.

Læs mere

Vær i kontrol! Compliantkan du være ved et tilfælde!

Vær i kontrol! Compliantkan du være ved et tilfælde! Vær i kontrol! Compliantkan du være ved et tilfælde! ETABLERET I 1993 SPECIALISERET I IT SIKKERHED MED DANSKE OG INTERNATIONALE SAMARBEJDSPARTNERE OG IT SIKKERHEDSPECIALISTER KONSULENTYDELSER, SIKKERHEDSTJENESTER

Læs mere

Digitalisering og jura et umage par?

Digitalisering og jura et umage par? 11. JANUAR 2017 Side 1 Digitalisering og jura et umage par? v/ advokatfuldmægtige Kirsten Petersen og Rasmus Grønved Nielsen, Kammeradvokaten Side 2 Tema og oversigt Digitalisering af den offentlige forvaltning

Læs mere

Persondataforordningen. Nye regler om persondata

Persondataforordningen. Nye regler om persondata Persondataforordningen Nye regler om persondata Nye regler om persondata Personoplysninger Personoplysninger er defineret som: Enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk

Læs mere

ARTIKEL 29-GRUPPEN VEDRØRENDE DATABESKYTTELSE

ARTIKEL 29-GRUPPEN VEDRØRENDE DATABESKYTTELSE ARTIKEL 29-GRUPPEN VEDRØRENDE DATABESKYTTELSE 00327/11/DA WP 180 Udtalelse 9/2011 om industriens reviderede forslag til en ramme for konsekvensvurderinger vedrørende privatlivs- og databeskyttelse i forbindelse

Læs mere

DEN NYE PERSONDATAFORORDNING START JERES COMPLIANCE-TJEK MED DISSE 6 TRIN

DEN NYE PERSONDATAFORORDNING START JERES COMPLIANCE-TJEK MED DISSE 6 TRIN DEN NYE PERSONDATAFORORDNING START JERES COMPLIANCE-TJEK MED DISSE 6 TRIN August 2016 Tina Brøgger Sørensen Partner Daiga Grunte-Sonne Advokat Mette Hansen Hølledig Advokatfuldmægtig Mobil: +45 61 20 35

Læs mere