Appendiks: - Rammeaftalens parter, mål og principper - Oversigt over kommunernes tilbagemeldinger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Appendiks: - Rammeaftalens parter, mål og principper - Oversigt over kommunernes tilbagemeldinger"

Transkript

1 Appendiks: - Rammeaftalens parter, mål og principper - Oversigt over kommunernes tilbagemeldinger

2 Politiske niveau Administrativt niveau Rammeaftalens parter, mål og principper. Rammeaftalens parter Samarbejdet om rammeaftalen involverer følgende politiske og administrative organer. 17 Kommunalbestyrelser Bruger- og interesseorganisationer Regionsrådet rnes Kontaktråd Kontaktudvalget Kommunale forvaltninger Styregruppen for Rammeaftale Region Sjælland Netværksgrupper med medlemmer fra både kommuner og region: Ad hoc netværksgrupper Netværksgrupper Politiske organer Regionsrådet i Region Sjælland og de 17 kommuners kommunalbestyrelser. kontaktrådet(kkr), nedsat af KL til at samordne kommunernes virksomhed i region Sjælland, består af de 17 borgmestre og 16 supplerende medlemmer i alt 33 medlemmer. Kontaktudvalget(KKU) bestående af de 17 borgmestre i regionen og formanden for Regionsrådet. Kontaktudvalget sikrer samarbejdet mellem kommunalbestyrelserne og Regionsrådet. På det politiske niveau træffes beslutningerne som led i rammeaftalen først og fremmest i de enkelte kommunalbestyrelser og i Regionsrådet. Det sker som udgangspunkt ved kommunalbestyrelsernes og Regionsrådets godkendelse af selve rammeaftalen. Imellem de årlige rammeaftaler behandler KKR/Kontaktudvalget sager med tilknytning til rammeaftalen.

3 Administrative organer Styregruppen for rammeaftalen er nedsat af KKR og består pt af: Bruno Lind Næstved (formand) Kenn Thomsen Holbæk Poul Bjergved Slagelse Lone Feddersen Lejre Rita Pedersen Solrød Gitte Løvgren Odsherred Mogens Raun Andersen Roskilde Alma Larsen Guldborgsund Michael Nørgaard - Regionen På administrativt niveau er styregruppen initiativtager til og ansvarlig for de samarbejdsprojekter, der skal virkeliggøre rammeaftalens målsætninger. Under styregruppen er nedsat en række netværksgrupper, som arbejder på tværs af kommunerne og som kommer med input til rammeaftalens udviklingsstrategi og bidrager med faglig sparring mv. ift. styregruppen. Netværksgrupper Permanente netværksgrupper Tovholder kommune Kontaktperson styregruppe Børn og unge Roskilde Rita Pedersen Voksne handicappede (*) Holbæk Kenn Thomsen Voksne sindslidende Odsherred Gitte Løvgreen Specialundervisning og Slagelse Poul Bjergved hjælpemidler 1 (*) Voksne udviklingshæmmede, fysisk handicappede samt mennesker med autisme og hjerneskade Styregruppen har ligeledes nedsat en permanent økonomigruppe. Andre permanente grupper Tovholder kommune Kontaktperson styregruppe Økonomi Næstved Bruno Lind 1 Netværksgruppen Specialundervisning og Hjælpemidler blev ultimo 2011 delt i to, så der på hjælpemiddelområdet var et netværk ledet af Holbæk. Specialrådgivningen i Holbæk varetager netværksaktiviteter ift. hjælpemidler efter aftale med de berørte kommuner.

4 Parternes gensidige forpligtelser Kommunalbestyrelserne i regionen udarbejder en udviklingsstrategi, der danner grundlag for den kommende styringsaftale, jfr. 10 i bekendtgørelse nr. 205 om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde. Udviklingsstrategien udarbejdes på baggrund af et samlet overblik over tilbud der ligger i regionen, samt kommunalbestyrelsernes og regionsrådets overvejelser over sammenhængen mellem behovet for tilbud og det samlede udbud af tilbud. Regionsrådet bidrager til udviklingsstrategien for så vidt angår de tilbud, der aktuelt drives af regionen, eller som kommunalbestyrelserne påtænker at anmode regionen om at etablere med henvisning til 5 i lov om social service. Fælles mål og principper Med til at tegne samarbejdet i region Sjælland er 7 principper, som kommunerne har fastlagt i regi af kontaktrådet for samarbejdet vedrørende forsyning og udvikling af tilbud på social- og specialundervisningsområdet. Aftalen er indgået i 2008 mellem de 17 kommuner. 1. At alle kommuner arbejder for, at tilbuddenes indhold og metodeanvendelse løbende udvikles og svarer til god praksis på området. 2. At kommunerne på tværs drøfter kvalitetsudvikling, sammenhæng mellem pris og effekt, den samlede tilbudsportefølje m.v. 3. At såvel brugerkommuners overvejelser om ændringer i indsats og brug af tilbud m.m. som driftskommuners overvejelser om etablering af nye tilbud eller ændring/nedlæggelse af eksisterende tilbud drøftes så tidligt som muligt mellem driftskommune og brugerkommune (og om nødvendigt i relevant KKR-regi). 4. At det drøftes i KKR-regi hvilke områder/tilbud, der skal samarbejdes om. 5. At indgåelse af forsyningsaftaler eller lignende mellem to eller flere kommuner også skal inddrage hensyn til, at aftalen giver mulighed for hensigtsmæssig opgaveløsning for kommunerne i området som helhed. 6. At aftaler om køb/salg af pladser og andre ydelser bør afbalancere såvel sælgerkommunens økonomi som køberkommunens hensyn. 7. At driftsherren vedstår sig ansvaret for, at det enkelte tilbud drives økonomisk effektivt. Udvikling af tilbud hviler på tilsvarende fælles mål og visioner. Det er aftalt, at regionens tilbud, uanset driftsherre, skal sikre; borgere med særlige behov, adgang til specialiserede tilbud og behandling, således at den brede vifte af tilbud og den særlige ekspertise borgerne benytter sig af, understøttes og udvikles. borgerne en dynamisk og fleksibel socialsektor, der tager afsæt i den enkeltes ønsker, behov og muligheder. borgerne en socialsektor, hvor ressourcerne udnyttes optimalt. borgerne en sammenhængende og koordineret indsats på tværs af kommune- og regionsgrænser og på tværs af sektorer, dog ud fra et nærhedsprincip.

5 Den socialpolitiske linje tegnes af den enkelte kommune, der formulerer mål og visioner for egne tilbud. Tilbud defineres som organisatorisk enhed (institutionsniveau), da det vurderes som mest praktisk-administrativt hensigtsmæssigt og tættest på lovgivningens intention Dette er også drøftet med KL og Socialministeriet KL er enig i denne definition som den mest praktisk-administrativt hensigtsmæssige og herunder den som rummer størst fleksibilitet ifht. tilpasning af tilbuddenes kapacitet, kategorisering af tilbud mv. Socialministeriet har i udarbejdelsen af lovgivningen tænkt på et tilbud som den administrative enhed dette også af praktisk-administrative hensyn. Dette stemmer oftest overens med institutionsniveauet og også paragraffen i de fleste tilfælde. Socialministeriet lægger på den måde op til at et tilbud er det administrative institutionsniveau. Man skal dog være opmærksom på om der i nogle tilfælde kan være en forskel på institutionsniveauet og den administrative enhed i tilfælde hvor det administrative niveau rummer flere institutioner.

6 Oversigt over kommunernes tilbagemeldinger 1) Børn og unge rnes tilbagemeldinger Børn og Unge - Efterspørgsel: n forventer samlet at efterspørge flere eller færre pladser: Holbæk 66 Der forventes reduktion i antallet af ungeanbringelser med 20 pladser i 2015 Køge 52/44 Der opleves et øget behov for døgnpladser til børn/unge med Autismediagnoser Vordingborg SEL 66.6 n har behov for et tilbud til familier med børn i aldersgruppen 0-6 år hvor der kan arbejdes med intensiv familiebehandling i døgnregi og/eller delvist døgnregi. Vordingborg SEL 66.6 n har behov for tilbud hvor der børn er i døgn og/eller dag aflastning. Det gælder både med og uden funktionsnedsættelser. Børn og Unge - Udbud: n forventer at ændre sine tilbud indenfor området. 36 Særligt klubtilbud udbyder STU tilbud fra I tilknytning hertil overvejes et fritidstilbud Næstved 66 Forventer færre opholdssteder idet de lukker pladser Vordingborg SEL 66.6 I løbet af 2014 åbner døgninstitution med målgruppen jf. SEL : Døgnophold, jf. 55, for både forældremyndighedsindehaveren, barnet eller den unge og andre medlemmer af familien i en plejefamilie, på et godkendt opholdssted eller på en døgninstitution, jf. 66, nr. 1, 5 og 6, eller i et botilbud, jf Vordingborg SEL 66.6 I løbet ad 2014 åbner et eller flere aflastningshuse til aflastning i henhold til SEL og SEL 84 Børn og Unge ingen ændringer Faxe, Guldborgsund, Kalundborg, Lejre, Lolland, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød, Sorø, Stevns, Region Sjælland Børn og Unge Bemærkninger/overvejelser ift. udviklingen på området Lejre Opholdssteder for børn og unge 66, I enkelte tilfælde har det været svært at finde egnet opholdssted til børn og unge med behov for et meget specialiseret tilbud inden for rammeaftaletilbuddene. Behovet er i disse tilfælde blevet dækket af private opholdssteder. Konkret drejede det sig om et barn med en kombination af

7 stk. 5 Næstved 66 multihandicap og udad reagerende adfærd samt en ung med autisme i kombination med skizofreni Der arbejdes på en kvalificering af Familieplejen 2)Misbrug rnes tilbagemeldinger Stofmisbrug - Efterspørgsel: n forventer samlet at efterspørge flere eller færre pladser. Faxe 108 Faxe kommune mangler 1 til 2 pladser om året på et botilbud til mennesker som lider af svære sindslidelser med truende og destruktiv sdfærd. Det kan også handle om psykiatriske brugere, som har en dobbeltdiagnose. Slagelse 105 Længerevarende botilbud til voksne /Almenboligloven Ændringen består i behov for udflytninger fra forsorgshjempladser til længerevarende botilbud for borgere med misbrug Stofmisbrug - Udbud: n forventer at ændre sine tilbud indenfor området. Slagelse 105 Længerevarende botilbud til voksne /Almenboligloven Pr. 1. april 2014 etableres 5 skæve boliger i Slagelse. Støtte ydes som efterværn efter Servicelovens 110 hhv. støtte efter servicelovens 85 Der er tale om et behov der har været kendt i en periode Solrød 101 Solrød kommune har struktureret sine samtaleforløb og oprettet et ambulant behandlingstilbud for stofmisbrugere Ambulant behandling Solrød. Tilbuddet er oprettet i Tilbudsportalen og i stofmisbrugsdatabasen og der er øget fokus på registrering i begge samt en ændret procedure for visitering med øget fokus på screening og ensartethed i journaliseringen Procedureændring, oprettelse af tilbud og et øget fokus på dokumentering er del af et overordnet arbejde med at løfte kvaliteten af indsatsen i Solrød. Stofmisbrug ingen ændringer, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Sorø, Stevns, Vordingborg, Region Sjælland

8 3) Voksne handicappede rnes tilbagemelding: Voksne handicappede - Efterspørgsel: n forventer samlet at efterspørge flere eller færre pladser. Døgntilbud SEL Samt ABL 105, stk. 2 og 115, stk. 2 og 4 Der er stigende efterspørgsel efter primært midlertidige tilbud som følge af tilgang af unge, som overgår fra børn- /ungeområdet til voksenområdet. Hertil kommer en stigning i efterspørgslen efter ABL 105, stk. 2 og 115, stk. 2 og 4 (med støtte efter SEL 83 og 85), som i stigende grad bruges som alternativ til både midlertidige og længerevarende botilbud. Efterspørgslen efter længerevarende tilbud er stagneret. har stadig et stort fokus på etablering af lokale tilbud på det specialiserede socialområde for derigennem at skabe større fleksibilitet i tilbudsviften. Samlet set forventes ingen ændringer i efterspørgslen i 2014 på det specialiserede socialområde. Kalundborg 107 Den samlede efterspørgsel forventes at falde med omkring 10 pladser, da kommunen selv etablerer Netværksboliger i begyndelsen af Målgruppen er borgere indenfor psykiatri- og handicap. Sorø Voksne handicappede, SEL 103, dagtilbud n efterspørger færre pladser på området svarende til en nedgang på 4 pladser i alt. Slagelse 104 Flere af eleverne på STU bor hjemme, det medfører at flere gør brug af tilbuddet Voksne handicappede - Udbud: n forventer at ændre sine tilbud indenfor området. Roskilde 107/108 Planlægger etablering af 108-botilbud til målgruppen af ældre udviklingshæmmede Slagelse Dagtilbud voksne/serviceloven 103 Pladser reguleres fra 65 til 75 svarende til aktuel efterspørgsel Pladstallet blev nedreguleret fra 75 til 65 med spørgeskemaet til år 2014, med baggrund i forventning til pensionsreformen ville give færre borgere adgang til et dagtilbud. Efterspørgslen fra egen og andre kommune har dog samlet fastholdt

9 Slagelse Slagelse Slagelse Midlertidige botilbud til voksne/serviceloven 107 Længevarende botilbud til voksne/serviceloven 108 Længerevarende botilbud til voksne/almenboligloven 105 niveauet fra 2013 Der etableres 8 midlertidige botilbud til voksne med autisme. Etableringen forventes at ske i første halvår Årsagen er en manglende midlertidige botilbud til unge der afslutter en STU uddannelse som afklaring og overgang til en kommende bolig Efterspørgslen er fordelt ligeligt mellem egen og andre kommuner Der nedlægges 42 botilbud efter servicelovens 108 pr. 1. maj 2015 i forbindelse med de 42 borgere flytter til 2 nye botilbud efter almenbolig lovens 105. Årsag er gennemførelse af beslutning om forbedring af boligstandarden for voksne handicappede. Pr. 1. maj 2015 etableres: 24 almene boliger i Korsør til voksne udviklingshæmmede med demens. 18 almene boliger i Slagelse til voksne unge udviklingshæmmede (ungemiljø/-kollegie) Årsag er gennemførelse af beslutning om forbedring af boligstandarden for voksne handicappede. 2. halvår 2017 etableres: 25 almene boliger i Slagelse til voksne med autisme. Der er tale om nye pladser til voksne på venteliste Der sker samtidigt en specialisering i.f.t. målgrupperne der skal bo i de 2 botilbud der tages i brug 1. maj 2015 Vordingborg 105. Der er 6 nye pladser i alt på Autismecenter Storstrøm fordelt således: Autismecenter Storstrøm - Gl. afd. Orehoved nedlagt Autismecenter Storstrøm - Grimstrupvej Gr. 1. har nu 4 pladser (4 nedlagt) Autismecenter Storstrøm Unge tilbuddet hedder nu Autismecenter Storstrøm-Orehoved har nu 5 pladser (tidligere 4) Autismecenter Storstrøm-Chr. Richardsvej hedder nu Autismecenter Storstrøm-Kullkærvej og har 12 pladser (tidligere 6) Vordingborg 105 Der er oprettet et nyt tilbud til unge handicappede med 10 pladser. Tilbuddet hedder Bo og Naboskab Præstø-Ungebyen Voksne handicappede ingen ændringer Faxe, Guldborgsund, Holbæk,Køge, Lejre,Lolland, Næstved, Odsherred,

10 Ringsted, Solrød, Stevns, Region Sjælland Voksne handicappede Bemærkninger/overvejelser ift. udviklingen indenfor området Næstved Kontanthjælpsreformen forventes at få betydning for efterspørgslen på SEL 103, i det det må forventes, at flere kommer på kontanthjælp i stedet for førtidspension 4) Voksne sindslidende rnes tilbagemelding: Voksne sindslidende - Efterspørgsel: n forventer samlet at efterspørge flere eller færre pladser. Faxe ABL. 105 Faxe mangler botilbud til voksne sindslidende Faxe 108 Faxe kommune mangler 1 til 2 pladser om året på et botilbud til mennesker som lider af svære sindslidelser med truende og destruktiv sdfærd. Det kan også handle om psykiatriske brugere, som har en dobbeltdiagnose. Døgntilbud SEL Samt ABL 105, stk. 2 og 115, stk. 2 og 4 Målgruppe: Voksne Handicappede Voksne Sindslidende Der er stigende efterspørgsel efter primært midlertidige tilbud som følge af tilgang af unge, som overgår fra børn- /ungeområdet til voksenområdet. Hertil kommer en stigning i efterspørgslen efter ABL 105, stk. 2 og 115, stk. 2 og 4 (med støtte efter SEL 83 og 85), som i stigende grad bruges som alternativ til både midlertidige og længerevarende botilbud. Efterspørgslen efter længerevarende tilbud er stagneret. har stadig et stort fokus på etablering af lokale tilbud på det specialiserede socialområde for derigennem at skabe større fleksibilitet i tilbudsviften. Samlet set forventes ingen ændringer i efterspørgslen i 2014 på det specialiserede socialområde. Kalundborg 107 Den samlede efterspørgsel forventes at falde med omkring 10 pladser, da kommunen selv etablerer Netværksboliger i begyndelsen af Målgruppen er borgere indenfor psykiatri- og handicap. Køge 103 n forventer at efterspørge de nedenfor nævnte pladser.(jf.udbud) Pladserne kan naturligvis anvendes af andre kommuner, jf. rammeaftalen.

11 Voksne sindslidende - Udbud: n forventer at ændre sine tilbud indenfor området. Faxe ABL. 105 I budgetaftalen for 2014/ 2015 er der godkendt et prioriteringsforslag om opførelsen af 6 almene boliger til målgruppen voksne sindslidende. Støtten til beboere vil ydes efter servicelovens 85. Tilbuddet er beregnet til Faxe s egne beboere. Faxe 108 Faxe mangler 1 til 2 pladser om året på et botilbud til mennesker som lider af svære sindslidelser med truende og destruktivt adfærd. Det kan også handler om psykiatriske brugere, som har en dobbelt diagnose Køge 103 n forventer at udvide kapaciteten til borgere med sindslidelse med 22 pladser Lolland 107 Sindslidende (ofte med flere diagnoser som i mange tilfælde kræver høj skærmning) Udvidelsen er et element i kommunens udviklingsplan for socialpsykiatrien På grund af væsentligt stigning i antallet af borgere i målgruppen der er kendetegnende ved stærke individualister, som i meget ringe grad ønsker og / eller magter fællesskab. Ligeledes at borgernes psykiske problemstillinger er af en sådan karakter, at højskærmning af såvel den enkelte som af botilbuddets øvrige beboere kan være en nødvendighed. Borgerne kan i variabelt omfang have udadreagerende adfærd, denne adfærd forudsættes dog at være af mindre omfang. Udvidelse af egne tilbud med 5 pladser Voksne sindslidende ingen ændringer Guldborgsund, Holbæk, Lejre, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød, Sorø, Stevns, Vordingborg, Region Sjælland Voksne sindslidende Bemærkninger/overvejelser ift. udviklingen indenfor området Sorø Som led i en udviklingsstrategi for socialpsykiatriområdet har Sorø etableret et aktivitetshus, som omfatter både 103, 104, 85 tilbud samt uvisiterede interne pladser (svarende til 104) Sorø forventer som følge heraf, en dalende efterspørgsel over tid efter 103 og 104 pladser. Der er dog ikke besluttet en konkret reduktion af antallet af pladser til udmøntning i 2015, derfor indmeldes ingen konkrete ændringer på nuværende tidspunkt.

12 5)Herberg og Forsorgshjem rnes tilbagemeldinger Herberg-/Forsorgshjem efterspørgsel og udbud - Efterspørgsel: n forventer samlet at efterspørge flere eller færre pladser. - Udbud: n forventer at ændre sine tilbud indenfor området. 110 Borgere kan optages i tilbuddene ved egen henvendelse, hvilket gør, at området kan være vanskeligt at styre. Derfor har meget fokus på at sikre en tæt og hurtig opfølgning i sagerne for derigennem at have styring med området. Køge 110 Der opleves til stadighed fuld belægning på 110 tilbuddene Dette skal nok ses i sammenhæng med ændrede regler på forsørgelsesområdet (kontanthjælp) Lejre 110 Det opleves indimellem, at der er booket på herbergerne/forsorgshjemmene, hvorfor det må antages at kapaciteten burde være større. Den nye kontanthjælpsreform, hvor kontanthjælpen nu ændres til uddannelsesydelse og i den forbindelse nedsættes for borgere under 30 år kan frygtes, at betyde at der vil være flere unge som sættes ud af boliger, hvorfor behovet for forsorgshjem/herberg forventes at stige Ringsted 110 Ringsted finder overordnet kapaciteten passende Roskilde 110 Som følge af kontanthjælpsreformen kan forventes flere, der ikke har råd til at betale husleje, og vil være uden bolig. Det vil især være unge under 30, som vil have den lave kontanthjælp. Hvordan det påvirker efterspørgslen på herberg/forsorgshjem er dog usikkert. Herberg og forsorgshjem ingen ændringer Faxe, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Slagelse, Solrød, Sorø, Stevns, Vordingborg, Region Sjælland 6)Kvindekrisecentre rnes tilbagemeldinger Kvindekrisecentre efterspørgsel og udbud - Efterspørgsel: n forventer samlet at efterspørge flere eller færre pladser - Udbud: n forventer at ændre sine tilbud indenfor området 109 Borgere kan optages i tilbuddene ved egen henvendelse, hvilket gør, at området kan være vanskeligt at styre. Derfor

13 har meget fokus på at sikre en tæt og hurtig opfølgning i sagerne for derigennem at have styring med området. Køge 109 Kapaciteten opleves generelt tilstrækkelig, dog er der som regel meget høj belægning på tilbud liggende i region Sjælland Lejre 109 Der er behov for en fælleskommunal aftale om mulig boliganvisning på tværs af kommunaegrænser for kvinder som efter ophold på kvindekrisecenter har behov for ny bolig i et område der ikke ligger tæt på tidligere samlever. Dvs boliganvisning på tværs i særlige tilfælde. Ringsted 109 Ringsted finder overordnet kapaciteten passende Slagelse 109 n har kun delvist indflydelse på hvor mange kvinder der tager ophold på krisecentret, idet det er krisecentret selv der kan visitere, hvis kvinden er omfattet af målgruppen. Slagelse kommune, Rådgivning og Udbetaling som administrerer området finder, at der findes det tilstrækkelige antal pladser i forhold til efterspørgslen Indholdet af tilbud kan variere meget fra krisecenter til krisecenter. n har kun delvis indflydelse på hvilket krisecenter en kvinde vælger, og derforogså hvilket kvalificeret udbud af ydelser krisecentret kan tilbyde. Kvindekrisecentre - Ingen ændringer Faxe, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Roskilde, Solrød, Sorø, Stevns, Vordingborg, Region Sjælland 7)Specialundervisning for voksne rnes tilbagemeldinger Specialundervisning - Efterspørgsel: n forventer samlet at efterspørge flere eller færre pladser. Alle kommuner Lov om specialundervisning 1 Stk. 3 (voksne) Ingen ændringer Specialundervisning - Udbud: n forventer at ændre sine tilbud indenfor området. Alle r Lov om specialundervisning 1 Stk. 3 (voksne) Ingen ændringer

14 Specialundervisning Ingen ændringer Faxe,, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød, Sorø, Stevns, Vordingborg, Region Sjælland 8) Specialundervisning i Folkeskolen (jf. folkeskoleloven 20, stk.2:) - rnes tilbagemeldinger Specialundervisning i folkeskolen - Efterspørgsel : n forventer samlet at efterspørge flere eller færre pladser Alle kommuner Folkeskoleloven 20, stk.2) Ingen ændringer* Specialundervisning i folkeskolen - Udbud: n forventer at ændre sine tilbud indenfor området. Alle r Folkeskoleloven 20, stk.2) Ingen ændringer Specialundervisning i folkeskolen Ingen ændringer Faxe,, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød, Stevns, Vordingborg, Region Sjælland Specialundervisning for børn Bemærkninger/overvejelser ift. udviklingen indenfor området *Sorø I forhold til børn og unge: Sorø indberettede til rammeaftale 2012, at kommunens dalende efterspørgsel efter udenkommunale tilbud, som følge af etablering af supercentre, forventedes at fortsætte i årene fremover. Dette er stadig gældende og tendensen til dalende efterspørgsel efter udenkommunale tilbud, forventes at blive forstærket yderligere i 2015 og fremover, som følge af kommunens udviklingsarbejde i forhold til inklusion af børn og unge i kommunens interne tilbud. Der kan dog ikke indberettes et konkret omfang og sted i forhold til den forventede dalende efterspørgsel, da der er tale om en overordnet inklusionsstrategi. Sorø efterspørger fortsat højtspecialiserede tilbud, svarende til samme niveau som sidste år.

15 9) Hjælpemidler rnes tilbagemeldinger Ingen tilbagemeldinger fra kommunerne på dette område. 10) Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger rnes tilbagemeldinger Lands- og landsdelsdækkende tilbud (sociale tilbud og specialundervisningstilbud) - Ingen ændringer Faxe,, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød, Sorø, Stevns,Vordingborg, Region Sjælland Lands- og landsdelsdækkende tilbud (sociale tilbud og specialundervisningstilbud) Bemærkninger: Faxe Kofoedsminde Faxe anvender Kofoedsminde efter behov. På nuværende tidspunkt har Faxe kommune ingen brugere visiteret til Kofoedsminde Faxe Grev Instituttet for Blinde og Svagtsynede (Københavns ) Center for Døvblindhed og Høretab (Region Nordjylland) Center for Høretab (Region Syddanmark) Kofoedsminde (Region Sjælland) Synscenter Refsnæs Refsnæs/Rådgivning (Region Sjælland) Kolonien Filadelfia (Region Sjælland) Instituttet for Blinde og Svagsynede (Københavns ) Center for Døve (Gladsaxe ) Faxe har en enkelt bruger visiteret til instituttet P.t. tilflytter tilknyttet Centeret muligvis bibeholdes behovet for betjening af denne elev.

16 Børneklinikken Muligvis lille stigning i behov (Københavns ) Skolen på Kastelsvej Intet behov efter sommer 2015 (Københavns ) Geelsgårdsskolen (Region Hovedstaden) Lands og landsdelsdækkende tilbud (samlet set) De lands- og landsdelsdækkende tilbud vil også fremadrettet indgå i tilbudsviften til vurdering af det bedst egnede tilbud til s borgere. Umiddelbart vurderer ikke, at der vil ske væsentlige ændringer i forhold til det nuværende behov. Der er ingen behandlingsmæssige/teknologiske forandringer af nævneværdig art, som får betydning for ydelser, og udviklingstendensen er stabil. Køge Skolen på Kastelsvej (Københavns ) Køge tilstræber at tilbyde børn undervisning i nærområdet. Elever på stedet vil fortsætte Køge Geelsgårdsskolen Køge tilstræber at tilbyde børn undervisning i nærområdet. Elever på stedet vil fortsætte Ringsted Lands og landsdelsdækkende tilbud (samlet set) Ringsted s samlede forventning til de lands- og landsdelsdækkende tilbud set i forhold til behov er, at antal pladser og indhold er uændrede. Ringsted s forventning til udviklindstendenser for de lands- og landsdelsdækkende tilbud er, at de kan tilpasses de til enhver tid stillede krav, som løbende kan variere i forbindelse med ændring af målgrupper, nye behandlingsmetoder m.v. Udfornindgen kan så være, om det er muligt, at det kan ske i takt med de stillede krav om forandring. Sorø Der forventes et uændret aktivitetsniveau Sikrede afdelinger - Ingen ændringer Faxe, Guldborgsund, Kalundborg, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød, Sorø, Stevns, Vordingborg Sikrede afdelinger - Bemærkninger: Sikret afdeling i Brønderslev (Region Nordjylland), fra september 2012 Koglen (Region Midtjylland)

17 Grenen (Region Midtjylland) Egely (Region Syddanmark ) Bakkegården (Region Sjælland) Stevnsfortet (Region Sjælland) Sølager (Region Hovedstaden Sønderbro (Københavns ). Sikrede afdelinger (samlet set) Behovet for pladser på særlig sikret psyk.afdeling er steget, grundet behov for Pædagogiskpsykiatrisk-observationer. Forventer ingen ændringer i det forventede antal pladser, med undtagelse af de under Grenen nævnte specifikke pæd.psyk.obs er. ser en tendens i forhold til, at målgruppens problematikker oftere også indeholder psykiatrisk relaterede problemstillinger. Holbæk Sikrede afdelinger Der forventes en stigning i efterspørgslen efter sikrede pladser til målgruppen med estimeret 20 pladser i Det bemærkes at der tale om uledsagede mindreårige asylansøgere fra asylcenter Vipperød, primært fra Nordafrika. Der er ikke tale om årspladser, men om akutte pladser af kortere varighed svarende til varetægtsfængslinger og observationsforløb. Køge Sikrede afdelinger (samlet set) Ingen ændringer i behovet. Udbuddet er tilstrækkeligt Ringsted Sorø Sikrede afdelinger (samlet set) Ringsted s samlede forventning til Sikrede afdelinger, set i forhold til behov er, at antal pladser og indhold er uændrede. Ringsted s forventning til udviklindstendenser for de sikrede afdelinger er, at de kan tilpasses de til enhver tid stillede krav i forhold til kvalitet og indhold, således at der samlet seter overensstemmelse mellem udbud og efterspørgsel. Udfornindgen kan så være, om det er muligt, at det kan ske i takt med de løbende stillede krav om forandring. Der forventes et uændret aktivitetsniveau

18 Bilag: Bilag 1: Allonge: Specialundervisning i Folkeskolen 2015 Bilag 2: Paragrafområder i rammeaftalen for det specialiserede social og undervisningsområde Bilag 3: Oversigt over lands-& landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Bilag 4: Tilbudsoversigt 2015 Bilag 5: Notat vedrørende lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger

Rammeaftalens parter, parternes gensidige forpligtelser og fælles mål & principper

Rammeaftalens parter, parternes gensidige forpligtelser og fælles mål & principper Politiske niveau Administrativt niveau Appendiks Styringsaftale 2015: Rammeaftalens parter, parternes gensidige forpligtelser og fælles mål & principper Rammeaftalens parter Samarbejdet om rammeaftalen

Læs mere

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau.

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau. Oversigt over de fem udviklingsstrategier for social- og specialundervisningsområdet Overordnede tendenser/visioner Der vurderes ikke aktuelt at være behov for i 2015 at indgå tværkommunale aftaler og/eller

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel April 2017 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 5 2. Samlet kapacitet og belægning

Læs mere

Rammeaftalens parter, parternes gensidige forpligtelser, fælles mål & principper og oversigt over kommunernes tilbagemeldinger

Rammeaftalens parter, parternes gensidige forpligtelser, fælles mål & principper og oversigt over kommunernes tilbagemeldinger Bilag 1: Appendiks til Rammeaftale 2016: Rammeaftalens parter, parternes gensidige forpligtelser, fælles mål & principper og oversigt over kommunernes tilbagemeldinger Indholds fortegnelse Bilag 1: Appendiks

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger.

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. BILAG 4: UDVIKLINGSTENDENSER INDENFOR LANDS- OG LANDSDELSDÆKKENDE TILBUD Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. SOCIALE TILBUD Målgrupperne

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning April 2018 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 4 2. Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

BILAG Udviklingsstrategi 2013

BILAG Udviklingsstrategi 2013 BILAG Udviklingsstrategi 2013 Bilag...2 Bilag 1: Tilbud omfattet af Udviklingsstrategien...2 Bilag 2: Særlige forhold...3 Bilag 3: Tendenser og behov...6 Bilag 4: Procedurer for koordinering af lands og

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 INTRODUKTION TIL SPØRGESKEMA Skemaet er udarbejdet med henblik på at få belyst hvilke planer og forventninger kommunerne har til afvigelser i udbud og efterspørgsel

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Maj 2016 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Maj 2015 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Høje-Taastrup kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Kontaktperson Pernille Petersen Tlf. nr. 43591821 Mail.: pernillepet@htk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Pladstal. Region Sjælland. Kilde: Takstanalyse 931 (14%) 75 (1%)

Pladstal. Region Sjælland. Kilde: Takstanalyse 931 (14%) 75 (1%) Pladstal UDVIKLING I PLADSTAL I REGION SJÆLLAND PLADSTAL FORDELT PÅ DRIFTSHERRER 2016 7.800 7.600 7.400 560 (8%) 153 (2%) 613 (9%) 75 (1%) 267 (4%) Region Sjælland 931 (14%) 7.200 279 (4%) 151 (2%) 280

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Tårnby Dragør kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Opsamling på børneskemaer

Opsamling på børneskemaer Bilag 2: Kommunernes tilbagemeldinger til rammeaftale 2019 - børneområdet Opsamling på børneskemaer Rammeaftale 2019 Sekretariat Rammeaftale Sjælland Indhold Indhold... 2 Indledning... 2 Resume... 3 Sammenhæng

Læs mere

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte Bilag 1: Nordjysk Socialaftale 2018-2019 Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte 1. januar 2018 Udvikling og koordinering er et bilag til Nordjysk Socialaftale 2018-2019, som giver en uddybende

Læs mere

Rammeaftale 2013 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2013 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde Rammeaftale 2013 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde Kommunerne i region Sjælland og Regionen Sjælland Indholdsfortegnelse Forord 3 Rammeaftalens parter 4 Politiske organer 5 Administrative

Læs mere

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte Bilag 1: Nordjysk Socialaftale 2018-2020 Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte 24. august 2018 Udvikling og koordinering er et bilag til Nordjysk Socialaftale 2018-2020, som giver en

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Februar 2013 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands-

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune Hvidovre kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune Kontaktperson Morten Blicher/Heidi Hviid Tlf. nr. 36393734/36393292 Mail.: mbh@hvidovre.dk Skemaet er tænkt som et

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Halsnæs kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Halsnæs kommune Halsnæs kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Halsnæs kommune Kontaktperson Stig Hjermind Tlf. nr. 24985493 Mail.: sthj@halsnaes.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hillerød kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hillerød kommune Hillerød kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hillerød kommune Kontaktperson Mette M. Skovbo Tlf. nr. 72321111 Mail.: mesk@hillerod.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Side 1 af 11 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Frederikssund kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Politikermøde Rammeaftale Sjælland 29. april 2016 Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Camilla T. Dalsgaard 2 Seks delanalyser - fire rapporter 1. Voksenområdet: Udgifter, brugere

Læs mere

Rammeaftale Specialundervisning. mellem. Regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelserne i regionen

Rammeaftale Specialundervisning. mellem. Regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelserne i regionen Rammeaftale Specialundervisning mellem Regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelserne i regionen 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 1.1Lovkrav til rammeaftale på specialundervisningsområdet...4

Læs mere

Rammeaftale Specialundervisning. mellem. Regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelserne i regionen

Rammeaftale Specialundervisning. mellem. Regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelserne i regionen Rammeaftale Specialundervisning mellem Regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelserne i regionen 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Lovkrav til rammeaftale på specialundervisningsområdet...

Læs mere

Budget og nøgletal 2014

Budget og nøgletal 2014 Budget og nøgletal 2014 BUDGET BUDGET 2014 Region Sjælland 17.154 Sundhed 15.970 Socialområdet 625 Regional Udvikling 559 Sundhed 93,1% Socialområdet 3,6% Regional Udvikling 3,3% SUNDHED / BUDGET 2014

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Kommunerne i region Sjælland og Regionen Sjælland

Kommunerne i region Sjælland og Regionen Sjælland Rammeaftale 2013 Møde i KKR Sftelland dert Q0/3-201 2-- Dagsordenens punkt 2.1.a. Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde Kommunerne i region Sjælland og Regionen Sjælland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Bornholm kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Bornholm kommune Bornholm kommune Side 1 af 15 sider. Bornholm kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) ANGIV KONTAKTPERSON(ER) I KOMMUNEN OG KONTAKTOPLYSNINGER (I BOKSEN NEDENFOR)

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) ANGIV KONTAKTPERSON(ER) I KOMMUNEN OG KONTAKTOPLYSNINGER (I BOKSEN NEDENFOR) S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Egedal kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Kontaktperson Hans Nordskov Hansen Tlf. nr. 72596451 Mail.: hans.hansen@egekom.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 2011 Bilag: - Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning på voksen Hørsholm

Læs mere

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Læsø Kommune

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Læsø Kommune S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune Albertslund kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Albertslund kommune Kontaktperson Lisa Overgaard Jesper Bergenholttz 43 68 65 50 Tlf. nr. 43 68 61 06 Mail.: Lisa.Overggard@albrtslund.dk

Læs mere

Kommunens tekst forventes indsat i de hvide felter. Felterne udvides efterhånden som der skrives.

Kommunens tekst forventes indsat i de hvide felter. Felterne udvides efterhånden som der skrives. Side 1 af 13 sider. Gribskov kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v.

Læs mere

Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011. Opbygning

Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011. Opbygning Del 2. Behov for og forventet forbrug af tilbud i 2011 I denne del skal der svares på: Overordnede spørgsmål vedr. kommunens rolle som efterspørger af tilbud set i forhold til foregående år (2009/2010)

Læs mere

Rammeaftale 2015 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet.

Rammeaftale 2015 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet. Rammeaftale 2015 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet. Kommunerne i region Sjælland og Regionen Sjælland Indholds fortegnelse Sammenfatning 3 Indledning

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune Brøndby kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Brøndby kommune Kontaktperson Neel Lind Tlf. nr. 43282619 Mail.: negli@brondby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederikssund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederikssund kommune Frederikssund kommune Side 1 af 15 sider. Frederikssund kommune Kontaktperson Pernille Foged Tlf. nr. 47351407 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2017

BUDGET OG NØGLETAL 2017 BUDGET OG NØGLETAL 2017 BUDGET BUDGET 2017 Millioner kroner Region Sjælland 18.401 Sundhed 17.156 Socialområdet 679 Regional Udvikling 566 Sundhed 93,2% Socialområdet 3,7% Regional Udvikling 3,1% SUNDHED

Læs mere

Rammeaftale 2018 KKR. Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2018 KKR. Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2018 Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Udviklingsstrategi 2018 Styringsaftale 2018 Indhold

Læs mere

FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 18. december Besvarelser bedes fremsendt:

FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 18. december Besvarelser bedes fremsendt: S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2009 fra Tønder Kommune

Den kommunale redegørelse til rammeaftale 2009 fra Tønder Kommune Dato for afsluttet indberetning: 30 april 2008 Dato for politisk godkendelse: 29 maj 2008 Redegørelsen er godkendt i de respektive fagudvalg primo april og skulle efter planen have været forelagt Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederiksberg kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederiksberg kommune Frederiksberg kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederiksberg kommune Kontaktperson Det sociale voksenområde: Claus Jarset Tlf. nr. 3821 5040 Mail.: clja01@frederiksberg.dk Skemaet

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2018 Januar 2018 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2018

BUDGET OG NØGLETAL 2018 BUDGET OG NØGLETAL 2018 BUDGET BUDGET 2018 Millioner kroner Region Sjælland 18.760 Sundhed 17.522 Socialområdet 666 Regional Udvikling 572 Sundhed 93,4% Socialområdet 3,6% Regional Udvikling 3,0% SUNDHED

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Allerød kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Allerød kommune Allerød kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Allerød kommune Kontaktperson Gitte Overgaard Tlf. nr. 4810 0244 Mail.: Giov@alleroed.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Januar 2014 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands- og

Læs mere

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Aalborg Kommune, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Aalborg Kommune, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2016

BUDGET OG NØGLETAL 2016 BUDGET OG NØGLETAL 2016 BUDGET BUDGET 2016 Millioner kroner Region Sjælland 17.927 Sundhed 16.727 Socialområdet 636 Regional Udvikling 564 Sundhed 93,4% Socialområdet 3,4% Regional Udvikling 3,2% SUNDHED

Læs mere

Kick-off møde for rammeaftalen 2018

Kick-off møde for rammeaftalen 2018 FREDAG D. 25 NOVEMBER 2016 Kick-off møde for rammeaftalen 2018 Dialog om udvikling af rammeaftale 2018 for det specialiserede socialområde Dagens program 08.30 VELKOMMEN OG DAGENS PROGRAM 08.45 OPLÆG FRA

Læs mere

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 Kontaktforum 15. juni 2009 Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 En årlig lovpligtig rammeaftale i hver af de 5 regioner (SEL 6) 1 Rammeaftalen er et planlægnings- og udviklingsværktøj som skal

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2013

BUDGET OG NØGLETAL 2013 BUDGET OG NØGLETAL 2013 BUDGET BUDGET 2013 Millioner kroner Region Sjælland 17.101 Sundhed 15.934 Socialområdet * 610 Regional Udvikling 557 * Socialområdet inkl. specialundervisning Sundhed 93,2% Socialområdet

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune 1 af 11 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Marts 2013

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Marts 2013 0 4 0 0 0 0 00 00 8 0000 490 0 00 0 3 0 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2013 Marts 2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter på socialområdet...

Læs mere

Pladstal. Region Sjælland. Kilde: Takstanalyse 931 (14%) 75 (1%)

Pladstal. Region Sjælland. Kilde: Takstanalyse 931 (14%) 75 (1%) Pladstal UDVIKLING I PLADSTAL I REGION SJÆLLAND PLADSTAL FORDELT PÅ DRIFTSHERRER 2016 7.800 7.600 7.400 560 (8%) 153 (2%) 613 (9%) 75 (1%) 267 (4%) Sjælland 931 (14%) 7.200 279 (4%) 151 (2%) 280 (4%) 7.000

Læs mere

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009 Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i December Indholdsfortegnelse Indledning. 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter.. 4 1.1 Kapaciteten.. 4 1.2 Driftsomkostninger.. 4 1.3 Anlægsomkostninger..

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok Tårnby Dragør kommune dok. 1996007 Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok. 1996007 Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Herlev kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Herlev kommune Herlev kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Herlev kommune Kontaktperson Kenneth Engstrøm Tlf. nr. 44526080 Mail.: kenneth.engstrom@herlev.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2017 Maj 2017 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet.

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune Helsingør kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Helsingør kommune Kontaktperson Elsa Undén Hende Tlf. nr. 49283258 Mail.: euh43@helsingor.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Kontaktperson Karina Paludan Meyer Mette Hammer Sørensen Tlf. nr. 72 35 5604 72 35 4814 Mail.: kpm@furesoe.dk mhs@furesoe.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014 0 4 0 0 8 4 0 0 0 49 3 00 02 0 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2014 April 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kapitel 1. De samlede aktiviteter på socialområdet...

Læs mere

Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011

Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011 Roskilde den 23. maj 2012 Særligt dyre anbringelser i region sjælland 2011 Udarbejdet af arbejdsgruppe bestående af: Dorte Olsen, Kalundborg kommune Leif Stockholm, Region Sjælland Pia Winther, Roskilde

Læs mere

BESVARELSEN ER FORETAGET AF:

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Bord 1 Bord 2 Bord 3 Bruno Lind Charlotte Houlberg Inger Marie Vynne

Bord 1 Bord 2 Bord 3 Bruno Lind Charlotte Houlberg Inger Marie Vynne Bordplan Bord 1 Bord 2 Bord 3 Jørgen Solmose Henrik Aakast Kenneth Nielsen Kaje Brolykke Eiding Lars Kunov Peter Vonsild Arne Pedersen Dan Kiving Lene Danielsen Morten Løvschall Lars Aarøe Hansen Niels

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest mandag den 16.marts 2015 BESVARELSEN SENDES TIL:

Læs mere

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Direktørmøde Rammeaftale Sjælland 5. maj 2017 Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Kasper Lemvigh 2 Tre rapporter 1. Voksenområdet: Udgifter, brugere og enhedsudgifter 2. Børneområdet:

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2019

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2019 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2019 Januar 2019 Indledning Danske Regioner udgiver hvert år en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet.

Læs mere

Bilag 2 Udviklingsstrategi i Rammeaftale 2018

Bilag 2 Udviklingsstrategi i Rammeaftale 2018 Bilag 2 sstrategi i Rammeaftale 2018 i kapacitet og belægning i styper fordelt på målgrupper i sstrategien 2018 Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2018 1 Bilag 2 sstrategi i Rammeaftale

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2015

BUDGET OG NØGLETAL 2015 BUDGET OG NØGLETAL 2015 BUDGET BUDGET 2015 Region Sjælland 17.498 Sundhed 16.329 Socialområdet 603 Regional Udvikling 566 Sundhed 93,3% Socialområdet 3,5% Regional Udvikling 3,2% SUNDHED / BUDGET 2015

Læs mere

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet 1 Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet Indhold Oversigt over de oplysninger, som skal foreligge inden 1. maj 2009 1. Nye

Læs mere

Rammeaftale 2014 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet.

Rammeaftale 2014 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet. Rammeaftale 2014 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet. Kommunerne i region Sjælland og Regionen Sjælland Indholds fortegnelse Sammenfatning: 3 Indledning

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2019

BUDGET OG NØGLETAL 2019 BUDGET OG NØGLETAL 2019 BUDGET BUDGET 2019 Millioner kroner Region Sjælland 19.232 - heraf: Sundhed 17.884 Socialområdet 761 Regional Udvikling 587 Sundhed 93,0% Socialområdet 4,0% Regional Udvikling 3,0%

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:gribskov kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gribskov kommune Kontaktperson Jeanette Nina de Mailly Tlf. nr. 7249 6630 Mail.: jndma@gribskov.dk Skemaet er tænkt som

Læs mere

S K E M A V E D R Ø R E N D E I N D B E R E T N I N G T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

S K E M A V E D R Ø R E N D E I N D B E R E T N I N G T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 S K E M A V E D R Ø R E N D E I N D B E R E T N I N G T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 16. marts 2015 BESVARELSEN

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Københavns kommune Side 1 af 14 sider. Københavns kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Notat Til: Børne og Sundhedsudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 211 Bilag: - Hørsholm s informationer til Rammeaftalen 211 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Hørsholm

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:hørsholm kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hørsholm kommune Kontaktperson Simon Lund Tlf. nr. 48 49 11 71 Mail.: slu@horsholm.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:egedal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Egedal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Rammeaftale 2013 Udviklingsstrategi for specialundervisningsområdet

Rammeaftale 2013 Udviklingsstrategi for specialundervisningsområdet Rammeaftale 2013 Udviklingsstrategi for specialundervisningsområdet Kommunerne i region Sjælland og Regionen Sjælland Indholdsfortegnelse Forord 3 Rammeaftalens parter 5 Politiske organer 6 Administrative

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema omfatter alle målgrupper

Læs mere

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson:

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Michael Mogensen Tlf. nr. Mappen indeholder følgende ark: Paragraf 20 stk 2 Undervisning på døgn

Læs mere

Volumen og udvikling på det specialiserede sociale område i Syddanmark

Volumen og udvikling på det specialiserede sociale område i Syddanmark Område: Det sociale område Afdeling: Psykiatristaben Journal nr.: Dato: 20. august 2010 Udarbejdet af: Kirsten Frost Lorenzen E-mail: Kirsten.Frost.Lorenzen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631052 Revideret

Læs mere

Rammeaftale. Det specialiserede socialområde. mellem. Kommunalbestyrelserne i regionen og Regionsrådet i Region Sjælland. 3.

Rammeaftale. Det specialiserede socialområde. mellem. Kommunalbestyrelserne i regionen og Regionsrådet i Region Sjælland. 3. Rammeaftale Det specialiserede socialområde mellem Kommunalbestyrelserne i regionen og Regionsrådet i Region Sjælland 2012 3. Udkast 1 Indhold 1.Forord... 3 2.Rammeaftalens parter...6 Politiske organer...8

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Brøndby kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Brøndby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:brøndby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Brøndby kommune Kontaktperson Margarita Christensen Tlf. nr. 43282623 Mail.: mch@brondby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Rammeaftale. Det specialiserede socialområde. mellem. Kommunalbestyrelserne i regionen og Regionsrådet i Region Sjælland. 3.

Rammeaftale. Det specialiserede socialområde. mellem. Kommunalbestyrelserne i regionen og Regionsrådet i Region Sjælland. 3. Rammeaftale Brev ID 1477576 Det specialiserede socialområde mellem Kommunalbestyrelserne i regionen og Regionsrådet i Region Sjælland 2012 3. Udkast 1 Indhold 1. Forord... 4 2. Rammeaftalens parter...

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Glostrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Glostrup kommune Glostrup kommune Side 1 af 13 sider. Glostrup kommune Kontaktperson Social Service: Johan Kroesen PPR: Søren Post Mail.: johan.kroesen@glostrup. dk Soren.post@glostrup.dk Tlf. nr. Skemaet er tænkt som

Læs mere

UDKAST TIL NOTAT. 4. marts Kasper Lemvigh og Camilla T. Dalsgaard. Udvikling i takster på det specialiserede socialområde

UDKAST TIL NOTAT. 4. marts Kasper Lemvigh og Camilla T. Dalsgaard. Udvikling i takster på det specialiserede socialområde UDKAST TIL NOTAT 4. marts 2016 Kasper Lemvigh og Camilla T. Dalsgaard Udvikling i takster på det specialiserede socialområde En analyse af sociale tilbud drevet af kommunerne i Region Sjælland, 2010-2014

Læs mere

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016

I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 I N D B E R E T N I N G S S K E M A T I L U D V I K L I N G S S T R A T E G I E N I R A M M E A F T A L E 2016 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest mandag den 16.marts 2015 BESVARELSEN SENDES TIL:

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Høje Taastrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Høje Taastrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:høje Taastrup kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Høje Taastrup kommune Kontaktperson Pernille Petersen Tlf. nr. 43591821 Mail.: pernillepet@htk.dk Skemaet er tænkt

Læs mere