SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Menighedsrådsvalget står for døren Vær orienteret. Læs side 4-7.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Menighedsrådsvalget står for døren Vær orienteret. Læs side 4-7."

Transkript

1 SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2000 sept. - okt. - nov. Menighedsrådsvalget står for døren Vær orienteret. Læs side 4-7.

2 Døbte 4. juni i Rødding kirke: Christinna Tauber Jakobsen Kirkegade 28, Rødding. 11. juni i Løvel kirke: Oliver Kloster Rundlin Korsbakken 11, Rødding. 11. juni i Løvel kirke: Jakob Dahl Klausen Næstegårdvænget 9, Løvel. 25. juni i Pederstrup kirke: Mathias Krogh Nielsen, Vråvej 7, Vrå. 13. august i Løvel kirke: Sofie Jensen Märcher, Ålborgvej 147, Løvel. Viede 10. juni i Løvel kirke: Pia Gammelgaard og Poul Mølgård, Skovmærkevej 7, Viborg. 8. juli i Rødding kirke: Rikke Møller Nielsen og Thomas Mørk, Skovbakkevej 55, Viborg. 5. august i Rødding kirke: Britt Lützhøft og Jens Rønberg, Jellingegade 3, st.th. København Begravede 15. juni i Løvel kirke: Poul Christian Andersen, Tjele Møllevej 10, Vammen. 13. juli i Rødding kirke: Oluf Børge Jensen, Ingstrup Møllevej 13, Ingstrup. 5. august i Pederstrup kirke: Mette Marie Alentoft, Tjele Møllevej 10, Vammen. 9. august i Løvel kirke: Erik Nygaard Kristensen, Mosevænget 3, Løvel. 10. august i Rødding kirke: Magnus Richard Andreasen, Ingstrupvej 20, Rødding. Deadline for næste nummer af SOGNET: 1. november

3 Ny graver i Pederstrup Laila Sørensen er fra 1. juni ansat som graver og kirketjener ved Pederstrup kirke. Laila er i gang med en uddannelse ved Randers kunstskole. Desuden udfolder hun sin kreativitet i familiens hus og have i Tapdrup. Sammen med sin mand, Søren Sørensen, der er kontrolassistent, passer hun et deltidslandbrug og de tre døtre på 12, 11 og 6 år. Når nogen tidligere spurgte efter en titel, var Lailas svar som regel fodermester ude og inde. Nu kan titlen udvides med Graver og kirketjener. Menigheden i Pederstrup ønsker Laila Sørensen velkommen til det arbejde, som hun allerede er godt i gang med. Laila i kamp mod ukrudtet på Pederstrup kirkegård.

4 Valg til menighedsrådene Her i efteråret skal der vælges medlemmer til landets ca menighedsråd. I alt ca mennesker får som opgave at sikre den kirkelige trivsel i sognene og sørge for alt det praktiske omkring driften af folkekirken lokalt. Det er nu, du har mulighed for at få indflydelse på valget og dermed på folkekirken. Vis din interesse for det kirkelige liv i sognet ved at deltage i menighedsrådets obligatoriske orienteringsmøde, som er den vigtige optakt til valget. Aase Dalager Fmd. for Pederstrup menighedsråd Jeg har været i menighedsrådet i næsten tolv år, og selv om jeg ved, at man ikke står i kø for at komme i menighedsråd, har jeg valgt at stoppe, når denne valgperiode udløber. Trods sognets yderst beskedne størrelse er der dog i de tolv år sket en del store og små ting, som man som menighedsrådsmedlem og måske ikke mindst som formand har været involveret i. Vi har fået bygget et fint og velfungerende graverhus, fået ny præst, ny graver et par gange på det sidste, for bare at nævne noget. I et lille sogn som vores, kan det være svært at samle ret mange kirkegængere til de almindelige gudstjenester. Vi har derfor i samråd med biskoppen valgt at skære antallet af gudstjenester ned, så der kun er gudstjeneste den sidste søndag i hver måned. Det har vist sig at være en god idé. Det hjælper nok, at der kun er gudstjeneste i Pederstrup den søndag, men antallet af kirkegængere er blevet væsentligt bedre. Vi er seks medlemmer i Pederstrup Menighedsråd, og ved det kommende valg ønsker tre eller måske endog fire ikke at genopstille. Skal vi blive ved med at have et selvstændigt menighedsråd, eller skal vi lægges ind under Løvel eller Rødding? Det er I/vi som borgere i Pederstrup Sogn selv med til at bestemme. Vi vil derfor opfordre alle til at møde op, når vi indkalder til opstillingsmøde i november. Det er et spændende arbejde, men sognets størrelse sætter naturligvis grænser for udfordringer og udfoldelsesmuligheder. Et forenings- eller bestyrelsesarbejde bringer ofte en i kontakt med beslægtede arbejdsområder. Personligt er jeg blevet meget engageret i Kirkens Korshærs arbejde. Jeg er frivillig medarbejder i Varmestuen i Viborg en gang om ugen, sidder i Storkredsudvalget for Møldrup og Tjele Kommuner og i butiksudvalget for Genbrugshjørnet i Skals. Dette arbejde har jeg valgt at prioritere først, og efter tolv år i menighedsrådet må andre kunne tage min plads.

5 Eva Norup Lauritsen, medl. af Rødding menighedsråd Nu er det igen ved at være tid for valg til menighedsrådet, og som ved alle tidligere valg, vil der blive afholdt et orienteringsmøde, hvor det nuværende menighedsråd vil informere om menighedsrådets arbejder og kompetencer. For at det kan blive et godt og konstruktivt møde er det vigtigt, at du kommer og giver dit besyv med. Efter orienteringsmødet vil der, såfremt der er stemning herfor, være mulighed for at lave en liste til valget. Hvem vil på sådan en liste? Jeg har nu været medlem af rådet i to perioder og kan kun anbefale, at man lader sig opstille. Det er blandt andet gennem et engageret og aktivt menighedsråd, der skaffes liv og vækst i sognet. Der er i rådet mulighed for at få indflydelse på mangt og meget af det, der foregår i og omkring kirken, og som verden er i dag med mange forskellige religioner og trossamfund side om side, er der måske en ekstra grund til, at vi styrker de værdier, som folkekirken bygger på. At være menighedsrådsmedlem er ikke noget stort og uoverskueligt; det spænder vidt, lige fra praktiske opgaver så som kirkekaffe og grundlovsfest til de mere administrative som arbejdsgiver for kirkebetjening, ansættelse af præst, Orienteringsmøder Menighedsrådene holder deres obligatoriske orienteringsmøder følgende dage: Rødding: 12. september kl i Rødding forsamlingshus. Løvel: 6. september kl i Løvel forsamlingshus. Pederstrup: 13. september kl på Løvelbro Bistro vedligeholdelse og forvaltning af kirkens ejendomme. Så alt i alt er det meget bredt, og der er altid et eller andet, som man kan kaste sig over og sætte sit præg på. I håb om at dette har vakt din interesse, så du kan tænke dig en plads i rådet, eller i det mindste at have indflydelse på, hvem der skal sidde der, ses vi til orienteringsmødet i Rødding forsamlingshus den 12. september. Menighedsrådsløftet: "Jeg lover på ære og samvittighed at udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så den kan byde gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst." Sådan er ordlyden af den erklæring, som ethvert nyvalgt menighedsrådsmedlem skal underskrive straks efter valget.

6 Hvad laver et menighedsråd? Liv og vækst At sørge for gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst. Det lover ethvert nyt menighedsrådmedlem. Hvordan menighedsrådet tolker ordene»liv og vækst«, er der stor forskel på fra sogn til sogn - og sådan bør det også være. Udfoldelsesmulighederne for det lokale menighedsråd er mange, når det gælder bestræbelserne på at skabe liv i og omkring kirken til gavn og glæde for sognets beboere. Et snævert samarbejde mellem præst og menighedsråd og en stadig samtale i menighedsrådet om, hvad man netop i det sogn forstår ved»liv og vækst«er en nødvendighed, når menighedsrådsløftet skal holdes. Præste- og bispevalg En af menighedsrådenes vigtige opgaver er at vælge ny præst. For selvom menighedsrådet ikke er arbejdsgiver for præsten, er rådet med til at udpege ham eller hende. Hvis en ansøger til et pastorat med kun en præst indstilles med 2 / 3 af menighedsrådets stemmer, bliver indstillingen fulgt af de kirkelige myndigheder. Når et bispeembede bliver ledigt, er det menighedsrådene i stiftet, der stemmer om, hvem der skal være ny biskop. Arbejdsgiver Menighedsrådet er arbejdsgiver for en række kirkeligt ansatte, så som kordegne, kirkesangere, organister, kirketjenere, gravere m.fl. I takt med de øgede krav, bl.a. på arbejdsmiljøområdet, er arbejdsgiverrollen blevet en krævende opgave for menighedsrådet. I det daglige er det den valgte kontaktperson, der sørger for samarbejdet med de ansatte. Kirkebygningen Kirken er ofte sognets ældste og smukkeste bygning, og det er menighedsrådets ansvar, at den holdes i god og forsvarlig stand. Et kig ud over landet viser, at denne opgave løses særdeles tilfredsstillende. Menighedsrådet har også ansvaret for øvrige bygninger, der hører den lokale kirke til. Præstegårdsjord og -skov Mange steder på landet hører der stadig et bortforpagtet landbrug og også af og til skov til et sogn. Dette er en - ikke altid lige nem - arbejdsopgave for menighedsrådet. Kirkegårdsdrift Kirkegårdsdriften sorterer også under menighedsrådene, der således har ansvaret for takster og bestemmelser på området. Kulturelle og sociale aktiviteter På ethvert sognebudget er der mulighed for på en særskilt konto at afsætte et beløb til koncertvirksomhed i kirken. En aktivitet, som organisten naturligvis har indflydelse på. Mange menighedsråd tager desuden initiativ til kulturelle aktiviteter som foredrag, studiekredse, m.v. Udgifterne til nogle af de her nævnte initiativer dækkes via det såkaldte»rådighedsbeløb«.

7 Økonomi Menighedsrådene har et stort økonomisk ansvar, idet de forvalter omkring tre fjerdedele af folkekirkens samlede udgifter. Regnskaberne revideres af professionelle revisorer. Det er det enkelte menighedsråd, der i samarbejde med andre sogne i provstiet og med det folkevalgte provstiudvalg har ansvaret for økonomien, og som sørger for, at kirkeskatten holdes på et rimeligt niveau. Hvem har valgret? Valget til et menighedsråd gælder for fire år, regnet fra et kirkeårs begyndelse - det vil sige fra første søndag i advent. Ethvert medlem af folkekirken, der er fyldt 18 år, har valgret. Har man ikke dansk indfødsret, skal man have haft bopæl her i landet mindst et år forud for valget for at kunne stemme. Hvem kan vælges? Enhver, der har valgret, er valgbar til et menighedsråd, med mindre vedkommende ved endelig dom eller vedtagelse af bøde er straffet for en handling, der i almindeligt omdømme gør ham uværdig til at sidde i et menighedsråd. Det er det nyvalgte menighedsråd, der i givet fald skal tage stilling til spørgsmålet, om en kandidat har mistet sin valgbarhed på grund af straf. Biskoppen fungerer dog som appelinstans i sådanne yderst sjældne, men dog forekommende tilfælde. Biskoppens afgørelse kan indbringes for kirkeministeren. Regler for opstilling af kandidater Det er en grundregel, at en kandidatliste mindst skal omfatte en kandidat og fem stillere. På en kandidatliste må der højst være seks kandidater flere, end der skal vælges til det pågældende råd, og der må højst være 15 stillere. Hvis flere lister ønsker at indgå listeforbund kan det lade sig gøre, men det skal godkendes af alle stillere og kandidater på de pågældende lister. Kandidaterne kan opstilles enten sideordnet eller prioriteret. Det er stillerne, der afgør dette spørgsmål, inden kandidatlisten afleveres til en af de personer, som valgbestyrelsen har bemyndiget til at modtage kandidatlisterne. Hemmelig og skriftlig afstemning At deltage i et menighedsrådsvalg adskiller sig i princippet ikke fra deltagelse i andre valg til offentlige organer. Stemmeafgivningen er skriftlig og hemmelig og foregår normalt ved, at man møder personligt frem på det annoncerede valgsted. Er man forhindret i at møde på selve dagen, er der dog mulighed for at afgive brevstemme i perioden fra 24. oktober til og med 10. november ved henvendelse til folkeregisteret. Under særlige omstændigheder - f.eks. hvis man som søfarende er på langfart, eller man er på sygehus eller plejehjem og på grund af sygdom eller manglende førlighed er ude af stand til at bevæge sig til valgstedet - kan man efter nærmere regler afgive sin stemme på bopælen/institutionen/skibet.

8 Gudsfrygt eller menneskefrygt Frygt ikke dem, der slår legemet ihjel, men ikke kan slå sjælen ihjel, men frygt derimod ham, der kan lade både sjæl og legeme gå fortabt i Helvede. Sælges ikke to spurve for en skilling? Og ikke én af dem falder til jorden, uden at jeres fader er med den. Men på jer er selv alle hovedhår talt. Frygt derfor ikke, I er mere værd end mange spurve.«kun en tåbe frygter ikke havet. Sådan lyder den venlige advarsel fra søsportens sikkerhedsråd. Påstanden er den, at på havet bør vi færdes med en vis frygtsomhed. For havet kan være frygteligt. Det kan være livsfarligt at se bort fra det. Det frygtelige skal vi frygte. På den anden side set kan det være ligeså livsødelæggende at leve i frygt for det, som ikke er farligt. Der er mennesker, som bliver voldsomt hæmmede i deres livsudfoldelse, fordi de frygter noget, som ikke er frygteligt. De kan ikke opholde sig bestemte steder. De kan ikke gøre bestemte ting. Frygten bremser dem, selvom det er helt uden fornuftig grund. Frygt er ikke bare noget negativt, som vi helst skal være foruden. Frygten er en reaktion, som hører med til livet. Men vi skal lære at vende frygten det rigtige sted hen sådan at vi kun frygter det, som er frygteligt. Inden Jesus sender de første 12 disciple ud i verden på egen hånd, lærer han dem noget om frygt. Han forklarer dem opgaven. I skal prædike om himmeriget, som er kommet nær. I skal helbrede syge, opvække døde og uddrive dæmoner. Opgaven i sig selv kan nok føles frygtindgydende. Og ikke nok med det. De skal oven i købet forvente at møde modstand. Jeg sender jer som får blandt ulve, siger Jesus. Når de forfølger jer i en by, så flygt til den næste. Der er byer nok. Men overalt er der mennesker, som vil fange jer og piske jer stræbe jer efter livet. MEN frygt ikke for dem, siger Jesus. Det er lettere sagt end gjort. En kæmpestor arbejdsbyrde og en masse menneskelig modstand. I yderste konsekvens livsfare. Og så siger Jesus, at det skal de ikke være bange for. Det er ikke en letkøbt opmuntring Jesus kommer med. Han siger ikke til disciplene: Gå I nu bare. Det er ikke så farligt. I skal se - jeres fjender er ikke så slemme endda. Jesus sender ikke disciplene af sted med den slags billige bemærkninger. Han beskriver opgaven og han forklarer dem realistisk om den modstand de vil møde. Og så siger han alligevel til dem: Det er ikke dér, I skal placere jeres frygt. I skal se både jeres opgave og folks reaktion i et større perspektiv. Et evighedsperspektiv. Så kommer frygten til at vende det rigtige sted hen. I skal vide, at alt hvad mennesker kan gøre imod jer, er så uendelig kortvarigt. Det er øjeblikkes mod-

9 stand. Det er sekunders bagtalelse. Det er et overfladisk strejf af smerte. Det opleves ikke sådan, mens det står på. Da føles det som verdens undergang. Men i et større perspektiv svinder det ind. Mennesker skal I ikke frygte, siger Jesus. Det værste, der kan ske, er, at de slår jer ihjel. Det er heller ikke så lidt, synes vi. Men også det vil Jesus sætte ind i det større perspektiv. Vi er ikke selv herrer over vort liv. Men andre mennesker er heller ikke herrer over os. Et andet menneske kan skade os - og i værste fald slå vor krop ihjel. Men livet er mere end kroppen. Det er pointen i det, som Jesus siger. Kun Gud er herre over selve livet. Han har blæst sin egen livsånde ind i os og gjort hver af os til en levende sjæl. Og den levende sjæl tager Gud vare på, både mens vi lever - og den dag vi dør. Kun Gud er herre over livet. Og derfor er det kun Gud, vi skal frygte. Vi er ikke så vant til at tale om gudsfrygt. Vi taler hellere om Guds kærlighed og om Gud, der er som en far for os. Det er heller ikke forkert. Men når vi kalder Gud for far, så skal vi ikke se den bløde faderskikkelse for os. Den lidt fjerne person, som passer sit arbejde og kommer sent hjem. Som ikke stiller krav og sætter grænser. Som hellere køber sig fri af konflikterne. Sådan en far er Gud ikke. Der er noget sandt i det gudsbillede. Men der mangler noget væsentligt: Gudsfrygten. Gudsfrygt er noget andet end frygt for mennesker. For Gud er anderledes end mennesker. Mennesker kan være lunefulde og foranderlige. Vi kan frygte for, hvad et andet menneske kan finde på. Vi kan være bange for at et andet menneske vil misbruge os for at skaffe sig selv fordele. Men den frygt skal vi ikke have i forhold til Gud. For Gud er ikke lunefuld. Gud er trofast imod sit eget væsen. Han forandrer ikke sindelag. Han glemmer ikke og bliver ikke stresset og irritabel og fjern. Alt det skal vi ikke frygte. I forhold til Gud kan vi kun frygte, at vi svigter ham. Gudsfrygt er bekymringen for at krænke Guds majestæt. At frygte Gud er, at give Gud den autoritet og den respekt, som er hans. Når vi frygter Gud, så behøver vi til gengæld ikke at frygte noget som helst andet. Det er evangeliets gode budskab. Når Gud får lov til at være Gud, så bliver vi mennesker. Som mennesker skal vi ikke afværge alle ulykker. Vi skal ikke afskaffe al ondskab. Vi skal ikke bekæmpe døden og undergangen. Det er Guds ansvar. Vi kan være ligeså ubekymrede som fuglene i skoven. Deres ubetydelige liv er i Guds hånd. Så er også vort liv og vor død - vor lykke og ulykke - i Guds hånd. Så lader vi det hvile der. Mens vi samler os om det som er vort ansvar: At frygte Gud og elske vor næste. NPJ

10 Kreaturgræsning på Løvel kirkegård Ejvind Sørensen, Løvel, har fundet denne interessante, gamle brevveksling mellem biskop, provst og kirkeejeren i Løvel. Biskop Øllgaard tilskrev 30. april 1833 provst Theilgaard følgende: Der er for mig ført besværing over, at løse kreaturer, køer eller får, skal endog indelukkes til græsning på Løvel kirkegård og beskadige og nedrive ældre og nye opkastede gravforhøjninger. Uagtet det nu vel må være kirkesangeren eller en anden, som af de dertil berettigede har erholdt tilladelse til at benytte græsset på kirkegården, så må benyttelsen indskrænkes således, at den ikke strider mod øjemedet af kirkegårdens indhegning, nemlig at sikre gravenes fred og forhindre forstyrrelse af det hvorved de efterlevende vil hædre deres jordede og vedligeholde erindringen om dem, være dette endog blot de simple sædvanlig med græstørv beklædte jordforhøjninger, thi enhver sådan forstyrrelse krænker følelser, der bør holdes i ære og strider efter min formening mod den ret, enhver tiendeyder og sognebeboer har til at fordre ro for sine grave. Jeg må derfor i forberørte anledning have Deres højærværdighed anmodet om at pålægge vedkommende sognepræst at undersøge, om og hvorvidt den påklagede uskik finder sted på Løvel kirkegård, samt ifald den finder sted, at tilkendegive vedkommende, at de bør afholde sig fra al tøjring af kvæg og kreaturer på kirkegården, hvornæst sognepræsten vilde indberette, hvorvidt den givne advarsel har frugtet, og uskikken er ophørt, for at i fornødent fald indstilling til anden og højere øvrighed kan ske. Dette påbud foranledigede kirkeejeren, proprietær Bay, Sødal til den 12/ overfor biskoppen at fremsætte sit syn på sagen: I anledning af, at der fra prædikestolen i Løvel er kundgjort en skrivelse af Deres højærværdighed om forbud mod ufred på kirkegården ved græsningens afbenyttelse, tillader jeg mig ærbødigst at henvende mig til Deres højærværdighed selv med følgende andragende denne sag vedkommende. For nogle år siden var kirkegården i Løvel undergivet en skammelig ufred, så at beboerne med en velbegrundet anke herover henvendte sig til mig som kirkens ejer. Jeg søgte at råde bod herpå ved at anskaffe tvende låse til kirkelågerne, hvoraf præsten modtog den ene, degnen den anden, og en kort tid derpå var der god fred, men senere indsneg sig misbrug på begge sider derved, at

11 lågerne ikke holdtes lukket. Degnen herover for at låse hver gang fra sin side, hvorhos han dog befandtes af flere årsager meget uefterrettelig, som tog en god forandring, da han efter biskoppens foranstaltning dimitteredes fra den ham givne konstitution som skolelærer og kirkesanger på grund af mådelige forhold. Både den nuværende og den forhenværende skolelærer har benyttet græsningen med løse kreaturer på kirkegården. Anordninger og i særdeleshed Kanceliets forskellige fortolkninger af disse hjemler udtrykkelig kirkeejerne tilladelse til at overdrage græsningen til andres afbenyttelse, når derved gravenes fred og anden skade undgås, og der ingen slags gravminder, som udfordrer særdeles fred, er til hinder herfor, så forespørger jeg ærbødigst, om det ej må være tilladt fremdeles at overdrage græsningens benyttelse til skolelæreren, således at enhver grundet klage over forstyrrelsen af gravfreden undgås. Læreren har tilkendegivet mig at være villig til at rette sig efter enhver klage og undgå enhver ufred ved græsningens afbenyttelse, samt i fald nogen ønsker det, straks at afstå fra den hele græsning, for hvilket hidtil intet vederlag har været affordret af mig, uden det, at han har haft tilsyn med, at ingen større uorden eller ufred foregik ved kirken og kirkegården, så udbeder jeg mig Deres højærværdigheds gunstige resolution i den anledning. Bay For en ordens skyld skal det bemærkes, at den sortbrogede på billedet ikke har været på kirkegården, men er anbragt der ved hjælp af computerteknik.

12 Dåbsbibler Første søndag i advent er der børnegudstjeneste både i Løvel og i Rødding kirke. De børn, som er født i 1997 og døbt i en af pastoratets kirker får en særlig indbydelse til at være med. I år er det nemlig deres tur til at få deres dåbs-bibler. Alle andre børn både større og mindre er selvfølgelig også velkomne til at være med ved de to gudstjenester. Det er gammel skik, at vi ved høstgudstjenesten deler af vor rigdom med dem, som har haft en ringere høst. De voksne giver som regel penge. Men ved høstgudstjenesten i Rødding får børnene igen i år mulighed for at give af havens frugter til fattige børn i andre lande. Tag lidt æbler, blommer, løg, gulerødder, majs, blomster... osv med i kirke. Ved kirkekaffen bagefter sælger vi de gode sager og sender pengene til børn, som har hårdt brug for dem. Høstgudstjenester Løvel: 10. sept. kl Pederstrup: 17. sept. kl Rødding: 1. okt. kl Gaven til børnene er i år Sesams børnebibel. Her er en side fra bogen, som naturligvis er med farveillustrationer.

13 Genbrugssten i Pederstrup Sagn og skikke Mange fejrer stadig Mortensdag 11. november med gås. Sandsynligvis er det en rest af en gammel hedensk offerskik. Men vi har knyttet skikken til en legende om biskoppen i Turon, der hed Martin (Morten). Han skal have skjult sig i gåsestien, da pavens udsendinge 11. november kom for at udnævne ham til bisp, hvad han ikke var meget for. Gæssene skræppede op og forrådte hans skjulested, og det blev han så vred over, at han bestemte, at der hver den 11. november skulle slagtes gæs. En mere barsk version af historien går ud på, at den hellige Martin fik et gåseben galt i halsen og inden han døde udslyngede sin forbandelse over alle gæs. I stenpikningen omkring Pederstrup kirke kan man se en 'genbrugssten'. Den ligger ved korets nordøstlige hjørne. Stenen er let buet. Det er efter al sandsynlighed en sokkelsten fra kirkens gamle apsis. Apsis er navnet på den halvrunde tilbygning, som findes ved koret på mange romanske kirker. Sådan en tilbygning havde Pederstrup kirke også engang. Den krumme sokkelsten bekræfter det. Stenen blev fundet i sandet under korgulvet ved sidste restaurering i 1980 erne. Hvis man 'sigter' langs korets østmur, vil man kunne se adskillige sten fra den gamle apsis, som nu er indmuret der. Altså sten med en vis krumning. De sidder alle ret højt. I forbindelse med restaureringen blev der lagt piksten omkring hele kirken. Dér fik sokkelstenen så sin plads nær sin oprindelige placering.

14 20/10 Familiemylder med fællesspisning. 3/11 ABD-fest i Houlkær kirke. 21/11 Generalforsamling hos Ragna og Bent Jørgensen, Ingstrup Møllevej 8. 8/12 Julefamiliemylder i Fredebo. Lørdagsklubben 16/9 Bespisningen af de Vi bager til forældrekaffen. 30/9 Jesus gør mennesker glade. Vi bygger et landskab. 14/10 Den gode hyrde. Vi ser film og snakker om kæledyr. 28/10 Helbredelsen af den lamme. Vi bygger en by af papkasser. 4/11 Den barmhjertige samaritaner. Vi laver doktortasker. 18/11 Tilgivelse. Vi skriver og tegner en bog. 2/12 Lysets konge kommer. Vi drypper stearin. 3/12 Børnegudstjeneste i Rødding og Løvel. KFUM & KFUK 8/9 Familiemylder ved Fredebo. 26/9 Bibeltime hos Lisbeth og Jens Pedersen, Kokholmvej 41. 4/10 Senioraften i Houlkær kirke, v/ forstander Henrik Stubkjær, Diakonhøjskolen. Bibelkredsen 5/9 Ragna og Bent Jørgensen, Ingstrup Møllevej 8. 3/10 Anna og Sten Vestergaard, Fædalhøjvej 5. 8/11 Bodil og Jens Vestergaard, Fædalhøjvej 3. 5/12 Anna og Laurits Nielsen, Iversvej 2. Fredebo 22/9 Høstfest ved sognepræst Thomas Felter, Vesterbølle. 27/10 Møde i Fredebo. 17/11 'Menneske først og kristen så'. Jørgen Smed, Danmission, fortæller og viser lysbilleder fra Cambodia. Viborgkredsens Indre Mission 19/9 Husmoderdag i Hans Tausens Hus. 14/11 Efterårsmøde i Hans Tausens Hus.

15 Kirkehøjskolen Kirkehøjskolen i Tjele præsenterer en ny række foredrags- og debataftner. I anledning af menighedsrådsvalget i efteråret 2000 lægger vi ud med to aftner med kritisk fokus på kirkens struktur. 12. okt. kl på Ørum skole. Fråds eller smalhals. Forvaltning af kirkens midler, ved nationaløkonom, menighedsrådsformand, stud.teol. og lektor på Danmarks pædagogiske Universitet, Ejvinn Krukow. 7. nov. kl på Hammershøj skole. Magtstruktur i Folkekirken, ved cand.teol., MF, Margrete Auken. Fra en tidlligere kirkehøjskoleaften med Balkaneksperten Karsten Fledelius. Menighedsrådene holder deres obligatoriske orienteringsmøder følgende dage: Rødding: 12. september kl i Rødding forsamlingshus. Løvel: 6. september kl i Løvel forsamlingshus. Pederstrup: 13. september kl på Løvelbro Bistro Sognepræst: Niels Peter Jacobsen, Kirkegade 14, Rødding, tlf nplj@km.dk Kasserer for alle 3 sogne: Sonja Tougaard, Løvelbrovej 3, tlf Rødding sogn: Kirkesanger: Karin Antonsen, Sødalvej 37, Rødding, tlf Organist: Kirstine Sørensen, Engvej 4, Tapdrup, tlf Graver: Anton Lauritsen, Meldgårdsvej 25, Rødding, tlf Formand: Bodil Frøsig, Meldgårdsvej 105, Rødding, tlf Kirkeværge: Jens Peter Giversen, Kirkegade 9, Rødding, tlf Løvel sogn: Kirkesanger: Hanne Hornum, Vildsvinehøjen 4. Viborg, tlf Kirkesanger ved begravelser: Rigmor Rasmussen, Lokesvej 5, tlf Organist: Jens Christensen, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Graver: Kai Jensen, Gillebakken 33, Løvel, tlf Formand: Vera Kristensen, Kistrupvej 9, tlf Kirkeværge: Karsten Rasmussen, Sødalvej 6, Løvel, Pederstrup sogn: Kirkesanger: Hanne Hornum, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Organist: Jens Christensen, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Graver: Laila Sørensen, Højtoften 11, Tapdrup, tlf Formand: Aase Dalager, Vråvej 24, Vrå, tlf Kirkeværge: Dorrit Pedersen, Løvelbrovej 6, Pederstrup, tlf

16 GUDSTJENESTER Rødding Løvel Pederstrup 3/9 11.s.e.trin ingen 10/9 12.s.e.trin 9.00 Telt H ingen 17/9 13.s.e.trin 9.00 ingen H 24/9 14.s.e.trin ingen JH ingen 1/10 15.s.e.trin H+K+B ingen 8/10 16.s.e.trin JH ingen ingen 15/10 17.s.e.trin ingen ingen 22/10 18.s.e.trin ingen /10 19.s.e.trin ingen JH ingen 5/11 Alle Helgen ingen ingen 12/11 21.s.e.trin ingen 19/11 22.s.e.trin ingen JH ingen 26/11 Sidste s. i kirkeåret ingen ingen /12 1.s.i advent B B ingen JH = Jesper Hornstrup, Vammen Telt = Gudstjeneste i teltet på sportspladsen B = Børnegudstjeneste. H = Høstgudstjeneste

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9 SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2004 sept. - okt. - nov. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9 Siden sidst Døbte 31. maj i Rødding kirke: Josefine Stisen Varnum, Sødalvej 35, Rødding.

Læs mere

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 1 7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Denne solbeskinnede

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2002 sept. - okt. - nov. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet. Siden sidst Døbte 16. juni i Rødding kirke: Laura

Læs mere

Velkommen. Til orienterings- og opstillingsmøde

Velkommen. Til orienterings- og opstillingsmøde Velkommen Til orienterings- og opstillingsmøde 1 To møder i ét Del 1 Orienteringsmøde På orienteringsmødet fortæller menighedsrådet om dets arbejde og om reglerne for valget. Menighedsrådet er vært for

Læs mere

Menighedsrådet. valgbarhed jf. valgloven 3 og menighedsrådslovens 6 stk. 2. Aabenraa den 23. november 2016

Menighedsrådet. valgbarhed jf. valgloven 3 og menighedsrådslovens 6 stk. 2. Aabenraa den 23. november 2016 Menighedsrådet Aabenraa den 23. november 2016 Referat af offentligt konstituerende menighedsrådsmøde Onsdag den 23. november 2016 kl. 19.00 på Folkehjemmet Sarah Arnkjær valgte salmen Blomstre som en rosengård

Læs mere

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer: Lihme 9.00 751 Gud ske tak og lov, Dåb: 448 Fyldt af glæde, 52 Du herre Krist, 41 Lille Guds barn, 807 Den lange lyse sommerdag Lem 10.30 751 Gud

Læs mere

Prædiken 7. s.e. Trinitatis

Prædiken 7. s.e. Trinitatis Prædiken 7. s.e. Trinitatis Salmer DDS 2: Lover den Herre DDS 401: Guds ord det er vort arvegods DDS 355: Gud har fra evighed givet sin søn // DDS 52: Du Herre Krist DDS 447: Herren strækker ud sin arm

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 1999 sept. - okt. - nov. Døbte 6. juni i Løvel kirke: Viktor Nørskov Christensen Batum Hedevej 12. 6. juni i Løvel kirke: Katrine Krog Stigsen Vansøgårdvej

Læs mere

Tillykke med valget. Det nyvalgte menighedsråd afholder sit konstituerende møde, inden dets funktionsperiode begynder Jf. 6.

Tillykke med valget. Det nyvalgte menighedsråd afholder sit konstituerende møde, inden dets funktionsperiode begynder Jf. 6. Tillykke med valget Hvordan konstituerer man sig? Det nyvalgte menighedsråd afholder sit konstituerende møde, inden dets funktionsperiode begynder Jf. 6. Indkaldelse til mødet foretages af det først valgte

Læs mere

Menighedsrådets opgaver og kompetencer

Menighedsrådets opgaver og kompetencer Menighedsrådets opgaver og kompetencer Alle folkekirker ledes af et menighedsråd Menighedsrådet - beslutter hvilke aktiviteter der skal være i kirken - fastlægger gudstjenesteformer f.eks. salmesangsgudstjenester,

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904.

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904. M enighedsrå d Hvad er et menighedsråd? Et menighedsråd er den danske folkekirkes mindste demokratiske enhed, og i Danmark er der omkring 2.000 menighedsråd, som bestyrer landets sognekirker I 1856 blev

Læs mere

Lørdag den 23. februar 2013. Erling Andersen - eran@km.dk 1

Lørdag den 23. februar 2013. Erling Andersen - eran@km.dk 1 Lørdag den 23. februar 2013 1 Vi skal snakke om Hvad skal vi i grunden som menighedsråd? Hvad gør vi ved det der med målsætninger og visioner? Hvad skal vi stille op med de andre sogne? En formiddag med

Læs mere

MÅNEDSBREV. November 2011. Nummer 10 44. årgang. Denne måneds aktiviteter. Næste måneds aktiviteter

MÅNEDSBREV. November 2011. Nummer 10 44. årgang. Denne måneds aktiviteter. Næste måneds aktiviteter MÅNEDSBREV Nummer 10 44. årgang November 2011 Denne måneds aktiviteter November Gildemøde Foredrag ved Hans Peter Tams tirsdag den 15. november 2011 kl. 19:00 i Kirkecentret. Y s-men er inviteret som gæster.

Læs mere

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige 6. s. e. Trin. - 27. juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken 10.00 754 691 392 / 385 472 655 Christian de Fine Licht Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (19, 16 26): Og

Læs mere

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner / s.i fasten 8. marts 2015 Dom kl Luk 11.

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner / s.i fasten 8. marts 2015 Dom kl Luk 11. Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner 747-336 - 448-292 / 69-208 - 217 3.s.i fasten 8. marts 2015 Dom kl.10.00 Luk 11.14-28 Vi er nu et godt stykke inde i den del af kirkeåret,

Læs mere

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 1 1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Menighedsrådet, der tager ansvar for den lokale kirke og menighed, er grundlaget for den danske folkekirke

Menighedsrådet, der tager ansvar for den lokale kirke og menighed, er grundlaget for den danske folkekirke Menighedsrådsløftet Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for

Læs mere

4. søndag efter påske

4. søndag efter påske 4. søndag efter påske Salmevalg Nu ringer alle klokker mod sky Kom, regn af det høje Se, hvilket menneske Tag det sorte kors fra graven Talsmand, som på jorderige Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Der er en hårdhed i livet, som i sig selv ingen mening giver. Prædiken til den 10. juli Dagen der i kirkens kalender kaldes for

Der er en hårdhed i livet, som i sig selv ingen mening giver. Prædiken til den 10. juli Dagen der i kirkens kalender kaldes for Der er en hårdhed i livet, som i sig selv ingen mening giver Prædiken til den 10. juli 2016. Dagen der i kirkens kalender kaldes for 7. søndag efter trinitatis. Teksten der prædikes over er fra Matthæus

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2001 dec. - jan. - febr. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2. Siden sidst Døbte 29. juli i Pederstrup kirke: Carl Emil Hjorth Christiansen, Vråvej

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 1999 dec. - jan. - febr. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård Døbte 29. august i Pederstrup: Sara Egholm Lyngsø, Gl. Røddingvej

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Samarbejde mellem 6 sogne.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Samarbejde mellem 6 sogne. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2001 sept. - okt. - nov. Samarbejde mellem 6 sogne. Her ses en del af holdet bag den nye sognemedhjælper. Fra venstre: Knud Østergaard, Hans Kristiansen,

Læs mere

Ordinært møde i Holmens Kirkes Menighedsråd onsdag den 17. november 2016 kl Mødet finder sted i Store Skriftestol. Indkaldelse og dagsorden

Ordinært møde i Holmens Kirkes Menighedsråd onsdag den 17. november 2016 kl Mødet finder sted i Store Skriftestol. Indkaldelse og dagsorden MENIGHEDSRÅDET Formanden 8. november 2016 Ordinært møde i Holmens Kirkes Menighedsråd onsdag den 17. november 2016 kl. 1600 Mødet finder sted i Store Skriftestol Indkaldelse og dagsorden Deltagere: Anders

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde den kl

Referat af menighedsrådsmøde den kl Menighedsrådsmøde Dalum Kirke Den 19.10.2016 Referat af menighedsrådsmøde den 26.10.2016 kl. 19.00 Afbud: Vibeke Kjeldsen, Jens Dahl og Torben Krebs Alle nyvalgte kommende medlemmer til rådet 2017 til

Læs mere

Konstituerende møde Den 2. november 2016 kl. 19,00 I Vedsted kirke og Fælleshuset, Menighedslokalet Vedsted

Konstituerende møde Den 2. november 2016 kl. 19,00 I Vedsted kirke og Fælleshuset, Menighedslokalet Vedsted Menighedsrådet Dagsorden & Protokol Menighedsrådsmøde Konstituerende møde Den 2. november 2016 kl. 19,00 I Vedsted kirke og Fælleshuset, Menighedslokalet Vedsted Menighedsrådsmedlemmer m. fl.: Afbud fra:

Læs mere

Kristen eller hvad? Linea

Kristen eller hvad? Linea Forord Du er ret heldig Du sidder lige nu med en andagtsbog, der er den første af sin slags i Danmark. En andagtsbog som denne er ikke set før. Den udfordrer måden, vi tænker andagter på, og rykker grænserne

Læs mere

Velkommen Dagsorden til orienteringsmøde:

Velkommen Dagsorden til orienteringsmøde: Velkommen Dagsorden til orienteringsmøde: 1. Velkomst 2. Menighedsrådets opgaver og kompetence 3. Redegørelse for menighedsrådets arbejde siden sidste valg 4. Redegørelse for kommende opgaver for menighedsrådet

Læs mere

VALG JELLING MENIGHEDSRÅD Tirsdag den 13. september kl i Sognehuset

VALG JELLING MENIGHEDSRÅD Tirsdag den 13. september kl i Sognehuset VALG JELLING MENIGHEDSRÅD 2016 Opstillingsmøde Tirsdag den 13. september kl. 19.30 i Sognehuset Menighedsrådsvalget I 2016 er der valg til Jelling Menighedsråd, der skal vælges 8 medlemmer og op til 6

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2006 juni - juli - august Ved sidste års grundlovsfest stod spejderne til søs. Bålet blev tændt på en tømmerfl åde og kanoerne blev brugt til at

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15 1 14. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. august 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/30/428/508//5/439/319/427 Åbningshilsen Hvad skal denne gudstjeneste handle om? Om at rykkes ud af selv og slå

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 21,28-44

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 21,28-44 1 20. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 21. oktober 2012 kl. 10.00. Salmer: 443/434/290,v.5-6/347//589/439/421/332 Uddelingssalme: se ovenfor: 421 Åbningshilsen Vi er gået i kirke denne efterårssøndag.

Læs mere

22. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 18, 1-14

22. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 18, 1-14 22. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Mattæus 18, 1-14 Herre Jesus, stærk og mild, gyd din kraft, og tænd din ild i vort lunkne indre! Du, som gør den svage stærk, gør os varme for dit værk,

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

Tidslinje vedrørende menighedsrådsvalget den 8. november 2016

Tidslinje vedrørende menighedsrådsvalget den 8. november 2016 Tidslinje vedrørende menighedsrådsvalget den 8. -erne henviser til lov om valg til menighedsråd og afsnittene i cirkulæret. FØR VALGET: Onsdag 1. juni 2.6. Sidste frist for meddelelse til biskoppen i stiftet

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi Gudstjeneste i Gørløse & Lille Lyngby Kirke den 5. juni 2016 Kirkedag: 2.s.e.Trin/B Tekst: Jer 15,10+15-21; Åb 3,14-22; Luk 14,25-35 Salmer: Gørløse: 736 * 618 * 305 * 272 * 474 * 613 LL: 736 * 618 * 272

Læs mere

Menighedsrådsvalget den 8. november Tidsskema

Menighedsrådsvalget den 8. november Tidsskema Menighedsrådsvalget den 8. november 2016 Tidsskema OPGAVER DATOER -erne henviser til lov om valg til menighedsråd og afsnittene i cirkulæret. Seneste frist for meddelelse til biskoppen i stiftet om oprettelse

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis

7. søndag efter Trinitatis 7. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 661: Gud ene tiden deler 518: På Guds nåde i al våde 655: Er du modfalden, kære ven 675: Gud, vi er i gode hænder Dette hellige

Læs mere

SOGNET Tiderne skifter. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11.

SOGNET Tiderne skifter. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2001 marts - april - maj Tiderne skifter 9.00 10.00 9.30 10.30 Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11. Døbte 3. december i Rødding kirke:

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

22.s.e.trin.B Matt 18,1-14 Salmer: Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig.

22.s.e.trin.B Matt 18,1-14 Salmer: Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig. 22.s.e.trin.B. 2016 Matt 18,1-14 Salmer: 750-289-593 52-423-31 Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig. Havde de ikke forstået noget som helst. Men det er jo såre

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 14. april 2017 Kirkedag: Langfredag/A Tekst: 1 Mos 22,1-18; Es 52,13-53,12; Mk 15,20-39 Salmer: SK: 195 * 189 * 191 * 188,1-2 * 192 LL: samme Nogle gange,

Læs mere

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. 1 August sept. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 16. august 11.søndag Kl. 10.30 Lægmandsgudstjene ste Kl. 12.00 Gudstjeneste på tysk: Tysk præst:

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl , Matt

Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl , Matt Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl 139.1-12, Matt. 5.13-16 Forleden var jeg på Frederiksberg kirkegård. Det er jeg som regel, når jeg er i København, fordi jeg har en nevø, der er begravet

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg Dokumentnr.: 387231 Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg I medfør af 17 f og 17 g, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 609 af 6. juni 2007, fastsættes:

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Takstregulativ og vedtægt

Takstregulativ og vedtægt Takstregulativ og vedtægt for Hjordkær kirke Aabenraa provsti ( Aabenraa kommune) Haderslev stift I For benyttelse af kirken TAKSTREGULATIV A. til gudstjenester a. der afholdes af kirkens præst eller en

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2002 dec. - jan. - febr. Søndagsskolen i Pederstrup, 1938 Den sognehistorieske arbejdsgruppe efterlyser stadig billeder, som kan belyse 1900-tallet

Læs mere

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 24. august 2016 Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 Kort om menighedsrådene Menighedsrådene er folkekirkens lokale ledelse og består af et antal valgte medlemmer (mindst fem) og sognets præster. Alle

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken.

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken. Gud, overbevis os om, at du er den, du er og lad din sandhed frigøre os, så vi bliver virkelig frie ved din elskede Søn, Jesus Kristus. Amen. Tekst: Joh 8.31-36 1 Reformatoren Martin Luther spurgte aldrig

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer. Lem 10.30: 435 Aleneste Gud, 306 O Helligånd kom til os ned, 675 Gud vi er i gode hænder, 41 Lille Guds barn, 438 Hellig, 477 Som korn, 10 Alt hvad

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2002 marts - april - maj Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10. Døbte Siden sidst Begravede 2. december

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

13.s.e.trin. II 2016, friluftsgudstjeneste i apotekerhaven

13.s.e.trin. II 2016, friluftsgudstjeneste i apotekerhaven Når der er en flok, så må der også være en leder. Det er noget, enhver hund ved. Hvis en hund er i en familie, hvor ingen tager lederskabet, så tager hunden det. For der skal være en, der bestemmer. Både

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Septuagesima 24. januar 2016

Septuagesima 24. januar 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Brug dine talenter! Salmer: 744, 263, 276; 714, 209,1 373 Evangelium: Matt. 25,14-30 "Godt, du gode og tro tjener" Gud har i dåben givet os nogle meget store gaver: genfødslen

Læs mere

Vision og Strategi for Bellahøj Utterslev Sogn, 2. udgave, april 2013.

Vision og Strategi for Bellahøj Utterslev Sogn, 2. udgave, april 2013. Vision og Strategi for Bellahøj Utterslev Sogn, 2. udgave, april 2013. Menighedsrådet Bellahøj - Utterslev Sogn Frederikssundsvej 125A 2700 Brønshøj 27.05.2013 Bellahøj-Utterslev Sogns menighedsråds lovbestemte

Læs mere

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn Frugtfaste Faste er en vej til at rense ud i dit liv og åbne din ånd. Her finder du en frugtfaste, som varer 10 dage. Selve programmet, kræver ikke meget af dig, kun at du er frisk på at spise frugt morgen,

Læs mere

Konstituerende møde. Formandens initialer:

Konstituerende møde. Formandens initialer: På mødet deltog: Troels Dahlgaard Stummann, Per Rønager Bøjstrup; Susanne Sjølander, Kevin Bøgelund Pihl, Minna Irene Siegumfeldt, Jakob Riis, Nanette Zahrtmann, Ole Winkler Pedersen, (forlod mødet efter

Læs mere

Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi er af Gud Faders små!

Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi er af Gud Faders små! PRÆDIKEN SØNDAG DEN 14. FEBRUAR 2016 1.SIF VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: 1. Mos. 4,1-12; Jak. 1,9-16; Luk. 22,24-32 Salmer: 749,624,639,292,206 Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi

Læs mere

Om menighedsrådet. Menighedsrådets hovedopgaver

Om menighedsrådet. Menighedsrådets hovedopgaver Om menighedsrådet Menighedsrådets hovedopgaver Menighedsrådenes hovedopgaver er ifølge menighedsrådsloven at styre sognets kirkelige og administrative anliggender, samt at virke for gode vilkår for evangeliets

Læs mere

Vedtægt af 1. februar 2009

Vedtægt af 1. februar 2009 Vedtægt af 1. februar 2009 for valg af menighedsråd i bispedømmet København Kap. I Valg til menighedsråd m. v. Definitioner og valgperiode 1 Ved "menighed" forstås i denne vedtægt en bestemt gruppe katolikker,

Læs mere

18. søndag efter trin. Joh. 15,1-11

18. søndag efter trin. Joh. 15,1-11 18. søndag efter trin. Joh. 15,1-11 729, 730, 750, 728 / 368, 477, 11 Ørslev, høst Som vintræsgrene til Kristus bundet, af Kristus brugt, skal vi i hverdagens nærkamp bære Guds nådes frugt! Amen Hver stubbet

Læs mere

Præsentation. v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift

Præsentation. v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift Præsentation v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift Viborg Stift strækker sig fra Aggersborg i nord til Blåhøj i syd og fra Fjaltring i vest til Hammershøj

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5.

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5. 1 af 6 Prædiken søndag d. 6. november 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, 20-31 & Åb 21,3-5. Alle Helgen Salige er I som græder, Salige er I som er fattige, Salige er

Læs mere

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 1 1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Det er forår og faste. Og 1.

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18.

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2004 juni - juli - august Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18.00 Se side 7 Jacob og Rasmus ved søen i Ingstrupmølle

Læs mere

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 3. november 2016 Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 Kort om menighedsrådene Menighedsrådene er folkekirkens lokale ledelse og består af et antal valgte medlemmer (mindst fem) og sognets præster. Alle

Læs mere

Bibelløb med spørgsmål

Bibelløb med spørgsmål Bibelløb med spørgsmål Ved gennemførelsen af dette bibelløb bliver der et spørgsmål til hvert kapitel i Børnebibelen. Ubemandede poster Løbet lægger op til poster uden bemanding, hvor børnene i stedet

Læs mere

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke Vedtægter for Søhøjlandets Kirke en Evangelisk Luthersk Frimenighed 1 Navn og hjemsted Menighedens navn er Søhøjlandets Kirke, og er oprettet i 2008 som valgmenighed med navnet Søhøjlandets Valgmenighed.

Læs mere

Ligeledes drøftede vi kirkepersonalesamarbejde ved kirkelige handlinger sognene imellem.

Ligeledes drøftede vi kirkepersonalesamarbejde ved kirkelige handlinger sognene imellem. Visionsdag Åbenraa Provsti. Gruppe 3. Samarbejde mellem sogne, kontaktpersoner, kirkeværge og faggrupper på kirkegård og i kirken. Graver Jes Iversen Rise, Graver Steen Jensen Åbenraa Kontaktperson Rosmarie

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Visioner for kirkelivet i vore to sogne: Staby-Madum pastorat.

Visioner for kirkelivet i vore to sogne: Staby-Madum pastorat. Visioner for kirkelivet i vore to sogne: Staby-Madum pastorat. Menighedsrådsløftet. Undertegnede erklærer herved påære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2005 sept. - okt. - nov. Rødding får venskabsmenighed i Tanzania Else Bjerg og Sune Hjertmann Frederiksen besøgte i sommer Tanzania. Resultatet blev

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11 1 3. søndag efter påske II. Sct. Pauls kirke 17. april 2016 kl. 10.00. Salmer:674/434/219/206//230/430/379/efter bortsendelsesordene: Hos dig er glæde (129 salmer nr. 936)/375 Åbningshilsen Lagde I mærke

Læs mere

Det er meget vigtigt, at vi er med så langt. Det er også vigtigt for mig, at vi kan følge hinanden i dette. For fortællingen om

Det er meget vigtigt, at vi er med så langt. Det er også vigtigt for mig, at vi kan følge hinanden i dette. For fortællingen om Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 8. december 2013 Kirkedag: 2.s.i advent/b Tekst: Matt 25,1-13 Salmer: SK: 268 * 447 * 49 * 258 * 272 * 275,2 * 275,3-6 LL: 268 * 258 * 272 * 275,2 * 275,3-6

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 04-06-2017. Tekst. Johs. 14, 22-31. Kærlighed til Kristi ord. Pinsedag har sin egen tone, glædens musik, som løfter og gør glad. Vore salmedigtere har fundet denne tone, givet den ord som

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Hvorfor mødes vi her? 41... Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år. Beretning

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret

Sidste søndag i kirkeåret Sidste søndag i kirkeåret Salmevalg 403: Denne er dagen 448: Fyldt af glæde 321: O Kristelighed 638: O, kommer hid dog til Guds søn 121: Dejlig er jorden Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus

Læs mere

Tekster: Zak 9,9-10; Joh 12, Herren god 177 Kom, sandheds konge 438 Hellig, hellig, hellig Jesus er mit liv i live 59 Jesus os

Tekster: Zak 9,9-10; Joh 12, Herren god 177 Kom, sandheds konge 438 Hellig, hellig, hellig Jesus er mit liv i live 59 Jesus os Tekster: Zak 9,9-10; Joh 12,1-16 Salmer: 176 Se hvor nu 179 Herren god 177 Kom, sandheds konge 438 Hellig, hellig, hellig 200. 1 Jesus er mit liv i live 59 Jesus os I år kan man palmesøndag vælge mellem

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere