HUL FOR HUL BESKRIVELSE VÆRLØSE GOLFKLUB

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HUL FOR HUL BESKRIVELSE VÆRLØSE GOLFKLUB"

Transkript

1 HUL FOR HUL BESKRIVELSE VÆRLØSE GOLFKLUB AUGUST 2008

2 # 1 Hul 1 Par m 445 m 390 m Hul 1 er på mange måder et godt golf hul, men tees er ikke vinklet optimalt mod fairway, og doglegget i drivet mangler definition. Gul tee flyttes mod venstre for at opnå en bedre vinkel til fairway, således at det ikke længere er placeret direkte i synsfeltet for hvid tee. Rød tee flyttes mod venstre væk fra indersiden af doglegget for at opnå en bedre vinkel til fairway. De to eksisterende fairway bunkers i højre sløjfes. Den mindre bunker erstattes af beplantning, som på sigt vil definerer doglegget ved trækronens volumen. En ny fairway bunker etableres i venstre ca. 225 m fra hvid tee. Denne skal sammen med beplantningen i højre udstikke rammen for drivet. Ny fairway bunker i højre ved 2. slaget skal presse spillet mere mod venstre. Den eksisterende bunker kan på sigt blive helt overflødig men bevares indtil videre. En mindre beplantning i højre ved ny fairway bunker og foran det lille hegn skal på sigt supplerer den eksisterende beplantning og give mere volumen. En oprensning af søkanten ville bestemt pynte på udsigten i tilslaget til green Der ryddes op i beplantning ved sø og fairway udvides så meget som muligt mod venstre og frem mod sø. Om muligt oprenses siv på søbred væk fra green således at vandspejlet bliver synligt på afstand. Eksisterende green bunker bevares. For at give visuel dybde for tilslaget til green, etableres en ny bunker i bule midt bag green.

3 # 2 HUL 2 Par m 410 m 375 m Hul 2 er i dag et flot lille par-4, dog med en simpel strategi og intern OB mod hul 1 som følge af det meget skarpe dogleg. Nyt gul tee etableres ca. 20 m foran og lidt til venstre for eksisterende gul/hvid tee. Som naturlig afskærmning for udslag fra hvid og gul tee ned af hul 1, etableres en beplantning umiddelbart til venstre for tee. Hvis beplantningen lykkes kan denne evt. overflødiggøre behovet for intern OB. 2 nye fairway bunkers etableres i højre side af fairway til definition af hulform ca. 210 m og 230 m fra hvid tee. Omkring søen trimmes/forstærkes beplantningen, så der gives mulighed for på forskellige vis at spille over vandet, enten i drive eller ved 2. (3. 4 ) slag. For at bevare strategien er det dog vigtigt at punktbeplantninger langs søbredden bevares. En ny fairway bunker etableres på den fjerne side af fairway på linie med tiger line fra hvid/gul tee. Bunkerens funktion er at stoppe for store drives, give sigtelinie og definere hullets ramme. Eksisterende green samt omkringliggende onduleringer og 2 green bunkers sløjfes. Som et af de få steder på banen er der (såfremt hul 9 vinkels anderledes) plads til en forlængelse af hullet. Dette vil sammen med en mere strategisk udnyttelse af det skarpe dogleg kunne give et sjovere om end sværere par-4, der derudover rigtigt detaljeret desuden vil kunne blive en super visuel oplevelse. Nyt greenkompleks etableres på bakken bag den eksisterende green ca. hvor det bagerste tee på hul 9 er i dag. Greenkomplekset udformes så hullet bliver et bogey par-4 altså et svært par 4 men med god plads til at lægge op.

4 # 3 HUL 3 Par m 330 m 290 m Hul 3 er et interessant par-4 som dog udvandes voldsomt med klipningen af roughen til højre for den eksisterende fairway bunker på bakken i højre. Gul tee flyttes mod højre for at opnå en bedre vinkel til fairway således, at det ikke længere er placeret direkte i synsfeltet for hvid tee. Rød tee sænkes så forreste del af tee er i terræn og ikke længere stritter op i landskabet. Eksisterende fairway bunker i venstre sløjfes, så der gives mere plads til spil langs venstre side. Fairway bunker i højre sløjfes og erstattes med en serie af mindre bunkers som bedre kan underbygge hele doglegget. Rigtigt implementeret vil dette bunkerkompleks kunne fremstå imponerende. Eksisterende busk på søkant bevares/suppleres til angivelse af afstand til vandkant. Beplantning etableres kort af green i højre til udfordring af de spillere som måtte ønske at nuppe for meget af doglegget. Ny green bunker etableres i skråning ved greenens venstre forkant til forskønnelse af hullet og der skabes mulighed for snedige pindplaceringer.

5 # 4 HUL 4 Par m 163 m 137 m Hul 4 har netop undergået en forandring i forbindelse med etableringen af regnvandsbassin fra ny bebyggelse. Der er stadig en del opretning tilbage fra etableringen bl.a. omkring åløb og omkring teesteder, hvor overgangen fra teeflade til skråning er uhensigtsmæssigt skarp/markant og bestemt ikke køn. Forreste venstre green bunker renoveres så sand bliver synligt. Højre green bunker renoveres så sandet trækkes længere op af knolden og herved bedre kan ses på afstand. Ny green bunker etableres bag green i venstre for at fange de spillere som ellers ville vælge at slå for langt for at undgå problemerne foran green. Bunkerne vil også visuelt indramme green. Opretning er også krævet på nordsiden af søkanten mod tees, hvor vandet stadig synes at løbe bag tees frem for at rende i de etablerede overløb nå vandstanden er høj.

6 # 5 HUL 5 Par m 333 m 280 m Hul 5 er fra tee et af banens smukkeste huller, doglegget mangler dog definition, og flere bunkers trænger til justeringer af strategisk og kosmetisk karakter. Hvid tee forlænges bagud ud med ca. 20 m. så drivet bliver mere udfordrende i forhold til doglegget. 2 nye fairway bunkers etableres i højre til understøttelse af doglegget og spil væk fra hul 1. Fairway bunkeren i venstre ved drive bibeholdes. Eksisterende fairway bunker i højre flyttes mod green. Ny fairway bunker etableres kort af green i venstre som pendant til de nye bunkers i doglegget og således at øjet ledes mod green. Venstre greenbunker renoveres så sandet i den bagerste del af bunkerne bliver synligt på afstand. Højre greenbunker udvides fortil og bagkanten afstikkes så mere sand synliggøres. Til venstre for green etableres to beplantninger, som dels skal dække visuelt for spillerne på næste tee og dels med tiden skal danne en naturlig barriere for spil ned af hul 5 fra hvid tee på hul 6.

7 # 6 HUL 6 Par m 445 m 390 m Hul 6 ligger både uhensigtsmæssigt i forhold til terræn og spillet på hul 5 huller er et forceret par-5 og må vurderes som et af banens svageste huller. Hullet mangler klart definition og skal det være et par-5 bør der afgørende være intern OB mellem hul 5 og 6. Rød tee flyttes bagud til højre så der opnås en langt bedre indgangsvinkel til fairway. Træerne ca. 200 m fra hvid tee i venstre fjernes/flyttes, så der gives mulighed for en mere hensigtsmæssig spillevinkel til fairway. Træerne forcerer i dag spillerne til at slå mere i højre end rimeligt er, (hvilket i øvrigt gør spil ned af hul 5 endnu mere attraktivt). Til definition af hullet etableres en ny fairway bunker i den lille bule i venstre ca. 170 m fra hvid tee. To nye fairway bunkers etableres i venstre til understregelse af dogleg ca. 215 og 225 m fra hvid tee. De to venstre af de eksisterende tre fairway bunkers sløjfes. Den venstre af de 3 eksisterende fairway bunkers renoveres så sandet bliver mere synligt set fra foden af bakken. På hver sin side af fairway etableres der lige over bakketoppen beplantning til nødvendig definition af hulforløb - port. Kort af green i venstre etableres en ny bunker og den eksisterende greenbunker renoveres så sandet bliver mere synlig på afstand. Hullet foreslås dog ikke ændret til et par-4 idet drivet da ville blive direkte i bakken og tilslaget til green absolut blindt med mindre meget længde blev taget af hullet. Bag green er der et hæsligt kik til parcelhusbebyggelse mv. som gør det svært umiddelbart at spotte flaget på green. Som pendant til den nye green bunker i venstre etableres ny green bunker i højre. Bag green langs vejen etableres en beplantning som skal afskærme mod bebyggelse - helst i god højde (10m+) men ellers i minimum m højde (klippet hæk eller fritvoksende buste) så golfbanen får lidt rum og flaget på green kan ses.

8 # 7 HUL 7 Par m 382 m 315 m Hul 7 er et smukt golf hul men dog pt. med et for svagt understreget dogleg (klippet jordbunke) som heller ikke tilgodeser trafikken på vejen til højre for hullet. Hvid og rød tee er også begge uhensigtsmæssigt placeret. Udsigten fra hvid tee skæmmes gevaldigt af det foranliggende gule tee. Hvid tee flyttes ca m mod venstre væk fra baneafgrænsningen så gul tee ikke længere generer synsfeltet. Rød tee flyttes lidt bagud og ca. 25 m til venstre for at opnå bedre spillevinkel til fairway. Til understregelse af dogleg og retfærdiggørelse af jordbunke i højre etableres ny fairway bunker ca. 195 m fra hvid tee. Ny beplantning etableres til definition af hullet i venstre side mellem hul 4 og hul 7. Ny beplantning etableres på sidste del af jordbunke i højre til understregelse af dogleg. Om muligt oprenses siv på begge sider af søbred således at vandspejlet bliver mere synligt. Ny beplantning etableres kort før green i højere til dirigering a spil. Forkant af green oprettes så overgangen fra forgreen til green bliver flydende. Grim kant fra forgreen til greenflade.

9 # 8 HUL 8 Par m 340 m 286 m Drivet på hul 8 er smukt defineret af et par gamle egetræer men 2. slaget er desværre nærmest blindt pga. terrænets krumning. Hvid tee flyttes til højre og lidt bagud så der opnås en bedre indgangsvinkel til fairway. Der etableres en suppleringsbeplantning til venstre for den eksisterende eg i venstre. Ny fairway bunker etableres i højre ca. 260 m fra hvid tee. Bunkeren skal give hullet visuel definition. Bag den nye fairway bunker i højre etableres ny beplantning på top af knold. Beplantningen skal give hullet mere ramme og visuelt erstatte de halvdøde træer som i dag stå imellem de to gamle ege på hver side af fairway. De to eksisterende fairway bunkers i venstre erstattes af ny beplantning som vil få mere volumen en de kun delvis synlige eksisterende bunkers. Bunkeren kort af green sløjfes for at give en rimelig indgang til green. Ny beplantning etableres til højre for green som pejling for greenplacering. Eksisterende bunker til venstre for green bibeholdes. Herover flot view af drivet fra det nuværende tee, men spillemæssigt er vinklen til fairway bedre fra hvor det nye tee foreslås placeret (herunder) og så vindes der også et par meter.

10 # 9 HUL 9 Par m 130 m 110 m Hul 9 er et lidt kejtet placeret i forhold til det forrige hul. Med en 90 graders drejning af spillelinie til nye tees bag green 8, vil der ikke alene frigives plads til en forlængelse af hul 2 det vil også give en bedre indgangsvinkel til den eksisterende green 9. Nye tees etableres bag green 8. Nyetableret jordvold mellem nye tees og green fjernes. Bunkeren kort før green i højre bibeholdes. Bunkeren midt for green renoveres så sandet synliggøres. De 2 eksisterende bunkers bag green omdannes til græsbunkeres og bunkeren til højre for green renoveres så sandet bliver mere synligt. Beplantning etableres til højre for green og bag denne for at indramme hullet. Vand eller ej, kan der komme et rigtig fint par-3 ud af at ændre spillevinklen til green.

11 # 10 HUL 10 Par m (390 m) 350 m 300 m Hul 10 har pga. terrænet og manglende definition banens svageste drive men derudover ligger tees også i skudlinien for forsøg fra 18 på at nå green i 2 slag. Hvid tee er på alle måder uheldigt placeret pladsen mangle ganske enkelt. Såfremt green 18 flyttes, flyttes hvid tee tilbage mod højre og væk fra Driving range. Hvis green 18 ikke flyttes, rykkes hvis tee blot til modsatte side af nuværende gangsti. Ca m fremme for eksisterende gul tee etableres der på venstre side af fairway nye beplantninger der sammen men en ny beplantning på højre side af fairway skal indramme hulforløbet. Ny fairway bunker etableres for foden af eksisterende knold ca. 60 m kort af green i venstre. Ny green bunker etableres på venstre side af green ved eksisterende knold. Den eksisterende bunker på højre side af green opdeles i 3 mindre bunkeres og der etableres en mindre beplantning på toppen af den knold bag bunker. De to nye bunkers tættest på hul 10 etableres, så de har sand facade mod spillet på hul 10 og den sidste bunkers så den har sand facade mod spille på hul 17. Hvor skal vi hen du! drivet på hul 10 mangler for alvor definition.

12 # 11 HUL 11 Par m 347 m 318 m Hul 11 er et af banens svageste huller. Hul 11 løber parallelt med hul 6 og ligger ligesom dette heller ikke godt i terræn og er ej heller særlig veldefineret. Alle de nuværende tee på hul 10 har retning mod gården! Rød tee flyttes lidt bagud og ca. 15 mod venstre for at opnå en bedre indgangsvinkel til fairway og et bedre gangforløb. 2 nye fairway bunkers etableres i det skrånende terræn i højre side af fairway ca m fra hvid tee. I venstre side af fairway etableres en ny fairway bunker ca. 210 m fra hvid tee. Den eksisterende fairway bunker i højre renoveres og flyttes længere ned af knold. Ny fairway bunker etableres forrest i knold i højre ca. 95 m kort at midt green. Greenbunker længst fra green renoveres så den få mere sandfacade og flyttes lidt mod center af fairway. Begge green bunkers omlægges til græsbunkers da de ikke på rimelig vis kan gøres synlige ved tilslaget til green. På kanten af eksisterende green bunker i venstre etableres mindre beplantning som pendant til forreste green bunker i højre og som afstandsgiver til green. Som på hul 6 er kikket til green meget rodet og uskønt pga. den bagvedliggende bebyggelse og det kan være rigtig svært at se flaget på green. Ingen tvivl om at beboerne nyder godt af udsigten, men set fa banes side, er der tale om værdiforringelse. Som bag hul 6 bør der bag green langs vejen etableres en beplantning der kan afskærme mod bebyggelse - helst i god højde (10m+) men ellers i minimum m højde (klippet hæk eller fritvoksende buste) så golfbanen får lidt rum og flaget på green kan ses. Selv om der kan blive problemer i forhold til parcelhusejerne så skæmmer deres bebyggelse golfbanen voldsomt og klubben bør derfor arbejde hårdt for at få etableret mere beplantning bag green såvel som bag green 6.

13 # 12 HUL 12 Par 3 Hul 12 ligger lidt akavet i terræn. Trods opbyggede tees ses kun den meget opbyggede bagerste del af green og bunkers er kun synlige for høje spillere. Mere alvorligt, så er green placeret uhensigtsmæssigt tæt på Ryethøjvej greencentrum er bare ca. 30 m fra vejkant. Siden banens etablering er Værløse blevet udbygget helt til banegrænsen og med den nye bebyggelse etableret sidste år er trafiktrykket på Ryethøjvej ikke blevet mindre. Det anbefaledes derfor klubben at planlægge et re-design af hul 12. Det afsatte felt viser området indenfor hvilket hullet kan udlægges. Et egentlig forslag er ikke givet idet mulighederne for etablering af et godt par-3 vil være meget afhængig af mulighederne for jordarbejde inden for området. Der er således i første omgang behov for at få kortlagt hvor meget jordarbejde der må/kan fortages indenfor området. Et nyt hul vurderes umiddelbart til at kunne opnå en længde af m. Den offentlige trafik kommer tæt på spille på hul 12

14 # 13 HUL 13 Par m 462 m 422 m Hul 13 er et potentielt godt men pt. ikke særligt raffineret hul. Der spille lidt for tæt på hul 16 og efter drivet er hullet ikke videre interessant. Hvid tee flyttes mod højre op af skråning til en mere indbydende vinkel til fairway. Gul tee flyttes lidt frem og til højre for at komme lidt væk fra hul 16. Rød tee flyttes lidt bagud til venstre igen for at komme længere væk fra spillet på hul 16. Den eksisterende fairway bunker i højre renoveres. Sandet synliggøres og den venstre og skulte del af bunkere sløjfes. Beplantningen bag den eksisterende fairway bunker i højre suppleres. Den eksisterende fairway bunker i venstre reduceres i størrelse kan evt. efterlades som græsbunker. Den bagerste del renoveres så sandet bliver mere synligt. 1-2 nye fairway bunkers etableres langt af drive i venstre til visuel definition af hulforløbet og som drilsk element efter et kort drive. Til visuel understregelse af dogleg etableres en ny fairway bunker i højre ca. 275 m fra nyt hvid tee. Ny beplantning etableres i højre til definition af hul forløb og som punktadskillelse mod hul 16. Hullet mangler definition men en bedre placering af bunkeres, beplantning og tid vil kunne rette op på dette. Ny beplantning etableres i venstre bag hvid tee hul 14. Før den eksisterende green bunker i højre etableres en mindre beplantning til fysisk og visuel adskillelse af hul 13 og fairway bunkers i venstre renoveres forskydes en smule og synliggøres. Som visuel effekt og til dirigering spil mod højre etableres ny bunker i venstre lige kort af green i lille bule i terræn ca. 45 m fra green centrum. På hver side af fairway kort af green etableres ny beplantning til definition af indgang til green. På spilleline midt for green etableres ny green bunker som forsvar mod lange 2. slag til green

15 # 13 HUL 13 Par m 462 m 422 m Hul 13 er et potentielt godt men pt. ikke særligt raffineret hul. Der spille lidt for tæt på hul 16 og efter drivet er hullet ikke videre interessant. Hvid tee flyttes mod højre op af skråning til en mere indbydende vinkel til fairway. Gul tee flyttes lidt frem og til højre for at komme lidt væk fra hul 16. Rød tee flyttes lidt bagud til venstre igen for at komme længere væk fra spillet på hul 16. Den eksisterende fairway bunker i højre renoveres. Sandet synliggøres og den venstre og skulte del af bunkere sløjfes. Beplantningen bag den eksisterende fairway bunker i højre suppleres. Den eksisterende fairway bunker i venstre reduceres i størrelse kan evt. efterlades som græsbunker. Den bagerste del renoveres så sandet bliver mere synligt. 1-2 nye fairway bunkers etableres langt af drive i venstre til visuel definition af hulforløbet og som drilsk element efter et kort drive. Til visuel understregelse af dogleg etableres en ny fairway bunker i højre ca. 275 m fra nyt hvid tee. Ny beplantning etableres i højre til definition af hul forløb og som punktadskillelse mod hul 16. Hullet mangler definition men en bedre placering af bunkeres, beplantning og tid vil kunne rette op på dette. Ny beplantning etableres i venstre bag hvid tee hul 14. Før den eksisterende green bunker i højre etableres en mindre beplantning til fysisk og visuel adskillelse af hul 13 og fairway bunkers i venstre renoveres forskydes en smule og synliggøres. Som visuel effekt og til dirigering spil mod højre etableres ny bunker i venstre lige kort af green i lille bule i terræn ca. 45 m fra green centrum. På hver side af fairway kort af green etableres ny beplantning til definition af indgang til green. På spilleline midt for green etableres ny green bunker som forsvar mod lange 2. slag til green

16 # 14 HUL 14 Par m 308 m 257 m Et kønt og potentielt et sjovt lille par-4 dog pt. med Mickey Mouse tendenser Der mangler plads i landingsområdet og trods siddende højt på bakken er green opbygget og har derudover plateaudeling. Kan man slå langt er det fristende at gå efter green i drivet. I forbindelse med renovering udvides hvid tee mod venstre. Fairway på venstre side af dogleg udvides med m i bredden. Bunkeren i inderside af dogleg i højre sløjfes, så flere opfordres til at forsøge at slå over søen i drivet og sådan at det flade landingsområde bag søen bliver mere tilgængeligt. To nye fairway bunkers etableres længere oppe af bakken i højre til beskyttelse af hullet mod de spiller der ellers ville forsøge slå direkte efter green. Hvis det er muligt at sænke green i terræn (jf. gammel opfyldninger) anbefales green 14 redesignet. Renovering af green bunker vil være en del af nyt green kompleks. Green sidder allerede højt men blev alligevel opbygget yderligere ved anlæggelsen. Er der ingen jordbundsmæssige begrundelse for dette bør man bestemt overveje at omlægge green.

17 # 15 HUL 15 Par m 134 m 112 m Et smukt lille par-3 men med et par skønhedspletter. Ved renovering af tee sænkes rød tee så det ikke i samme grad begrænser udsigten til green fra gul tee. Trapperne op til tees er meget bombastiske og urbane og klæder bestemt ikke hullet der bør søges alternativer som passer bedre ind i naturen. Funktionelt eller ej så pynter det ikke med beton i golflandskabet.

18 # 16 HUL 16 Par m 385 m 325 m Hul 16 ligger ligesom et par af de andre huller på banen ikke optimalt i terrænet. Fra kort før landingsområdet for drivet og til og med green skråner alt kraftigt mod højre. Drivet er ikke videre veldefineret og selv om green er ombygget for få år siden, er den stadig uskøn, spillemæssig urimelig og har få flagplaceringsmuligheder. Alt skråner mod højre når der drives fra hvid tee, men til gengæld er der heller ikke et rimeligt landingsområde at slå efter. Ved renovering af tee udvides hvid tee mod højre og fremefter. Til understregelse af dogleg og visuel optimering af hullet etableres en serie af fairway bunkers i venstre side af fairway i en afstand af 210 til ca. 240 m fra hvid tee. For at give visuel ligevægt og hullet strategi etableres 2 nye fairway bunkers i højre side af fairway ca meter fra hvid tee. Den store eksisterende fairway bunker i højre sløjfes og der udføres jordarbejder som kan optimere landingsområdet for drivet. En ny fairway bunker etableres i højre hvor den eksisterende fairway bunker sluttede ind mod fairwayen. Green anbefales re-desigent igen. Hvis terrænet kan/må sænkes, foreslås hele greenen sænket til niveau med forkant af green bunker midt for green så dybden bag green mod beplantningen kan udnyttes i greenens længderetning. Green og omgivelser udformes så de passer til et langt par-4 og tager hensyn til det meget skrånende terræn samt placeringen tæt ved hul 13. Med et langt 2. slag inde kan en smal diagonal green med plateau og bagfald godt virke skræmmende.

19 # 17 HUL 17 Par m 274 m 239 m Et rigtig interessant lille par-4 dog med en lidt uklar strategi. Hvid tee er placeret lidt akavet og tæt på spillet på hul 16. Flyttes hvis tee frem vil green dog blive inden for driveafstand for en del spillere. Da både hvid tee på hul 16 og 10 green ikke ligger langt fra 17 green bør hvid tee på hul 17 bibeholdes hvor det er, såfremt det ikke hidtil har givet problemer i forhold til spil på hul 16. Man kan pt. ikke se meget fra hvid tee. Ved renovering af tees hæves hvid tee en anelse (0.4m). Aht. udsynet holdes en smal stribe i spillelinien fra tee til fairway fri for rough. Rød tee flyttes lidt mod venstre så det kommer ud af synsfeltet ved udslag fra gul tee. For at definerer det lille dogleg etableres en ny fairway bunker i højre side af fairway ca. 240 m fra hvid tee. Højre green bunker forskydes den halve bunker brede med højre så der bliver en lille åbning til green. I venstre mellem fairway bunker og hvid tee på hul 16 og 18 etableres et par mindre beplantninger som dels skal afskærme visuel mod tee på hul 16 og 18 og dels skal give hul 17 mere definition. De to eksisterende green bunkers til venstre for green og bunkeren kort af green bibeholdes. Bunkeren bag green ændres som beskrevet under hul 10 Flot udsigt fra gul tee men ærgerligt at rødt tees placering er så skæmmende.

20 # 18 HUL 18 Par m 457 m 388 m Hul 18 har på mange måder et problematisk layout. Drivet fra hvid tee er blindt pga. beplantningen foran tee. Drivet fra gul tee er ikke videre veldefineret eller attraktivt og dertil kommer så greens noget akavede placering i den gamle have ved klubhuset. Greens placering er nok hyggelig men er i spillemæssig sammenhæng meget lidt attraktiv dels pga. generne i forhold til hul 10 (intern OB. igen) men også fordi det kræver en godt portion held frem for evner at finde vej gennem træerne til green. For at give bedre plads til både hul 18 og 10 og samtidig opnå et mere reelt afslutningshul foreslås green flytte. Skal hul 18 bevares som par-5 skal arealet mod vest, syd for parkeringsplades udnyttes. I så tilfælde skal 3 forhold afklares, ejerskab, omlægning af trampesti, samt mulighederne for etablering af en green indenfor 100 m beskyttelseszonen omkring gravhøjen Christianshøj. Der har tidligere være gravet meget voldsomt i området og også meget tæt på gravhøjen. Der burde derfor være en mulighed for at opnå tilladelse til etablering af et greenkompleks indenfor zone så længe dette gøres lempeligt set i forhold til terræn og omgivelser generelt. Som illustreret er center af green placeret på linen med 100 m zonen og bunkers foreslået etablere udenfor denne. (Green kan drejes men vil da komme tæt på parkeringspladsen og derudover side dårligt i landskabet ud fra en spillemæssig og visuel betragtning). Skal eksisterende hvid tee stadig anvendes er det afgørende at beplantningen mellem tee og fairway til alle tider holdes nede. Ny fairway bunker etableres i knold i højre side af fairway ca. 215 m fra hvid tee. Eksisterende fairway bunkers i venstre renoveres så sandet kan ses på afstand. Ny beplantning etableres bag hvid/gul tee på 15. Eksisterende fairway bunker ved 2. slag i venstre renoveres så sandet i bunker synliggøres. Ved bunker ud for 2. slag i venstre etableres ny beplantning til definition af hulforløb. De to ege kort af ny green bevares og en ny beplantning etableres umiddelbart til venstre for disse således at den korte vej til green på sigt vanskeliggøres. Green etableres med bunkers på højre side til opsamling af terrænspring og udenfor den 100 m beskyttelseszone omkring Christianshøj. Er det ikke en mulighed at bibeholde hul 18 som par-5 forslås hullet afkortet til par-4 på ca m fra hvid tee. Ny Greenplacering

21 # Træningsfaciliteter Chip Pitch Put Træningsområdet bag green 8 og 9 vil som følge af de fremsatte ændringsforslag skulle sløjfes. Med flytningen af green 18, vil den gamle green og hele haveområdet omkring klubhuset dog fremover kunne anvendes som øveområde, enten i sin nuværende stand eller mere optimalt efter en omlægning der tilgodeser træning. Gangarealet fra hul 9 til hul 10 som går bag udslaget på drivingrange, fremstår i dag nedslidt, lidt rodet og diffust. Spillerne færdes hellere på græsset end på stien og da alle skal forbi drivingrangen og denne i øvrigt kan ses fra klubhuset, kunne området godt fortjene en bedre præsentation. Ved etablering af en ca meter høj hæk langs stiforløbet vil udsigten fra terrassen ikke blive blokeret, men måtter og beton vil blive skjult, ligesom hækken også vil afgrænse gangareal og træningsområdet.

22

Nordborg Golfklub. Perspektiv plan for Nordborg Golfklub 2014 2018.

Nordborg Golfklub. Perspektiv plan for Nordborg Golfklub 2014 2018. Perspektiv plan for Nordborg Golfklub 2014 2018. Denne plan er udarbejdet af baneudvalget med input og ideer fra personer rundt om baneudvalget. Denne udviklingsplan vil beskrive banepleje og målsætning

Læs mere

Masterplan Maribo Sø Golfklub.

Masterplan Maribo Sø Golfklub. Masterplan Maribo Sø Golfklub. Hvorfor en Masterplan? Det er ca. 28 år siden, at Maribo Sø Golfklub blev grundlagt. Spillet har i samme periode været i en rivende udvikling, hvilket gør, at bl.a. udstyret

Læs mere

Alt afhængig af vækstbetingelserne begynder formning af klipninger i forhold til klippeplanen, typisk i april måned.

Alt afhængig af vækstbetingelserne begynder formning af klipninger i forhold til klippeplanen, typisk i april måned. Skovbo, 15/6 2017 Vision og tanker omkring banens udseende: Klubben ønsker at alle golfspillere skal have en god oplevelse, når de spiller Skovbo Golfklub. Banen skal være fair og smuk at spille. Roughen

Læs mere

TØNDER GOLFKLUB UDVIKLINGSPLAN FOR TØNDER GOLFKLUB S 18 HULS-BANE. Godkendt på bestyrelsens møde den 16. december 2016.

TØNDER GOLFKLUB UDVIKLINGSPLAN FOR TØNDER GOLFKLUB S 18 HULS-BANE. Godkendt på bestyrelsens møde den 16. december 2016. TØNDER GOLFKLUB UDVIKLINGSPLAN FOR TØNDER GOLFKLUB S 18 HULS-BANE Godkendt på bestyrelsens møde den 16. december 2016. INTRODUKTION Denne rapport opsummere de beslutninger, som bestyrelsen i TGK har truffet

Læs mere

Hul 1 TEE B gul. Hul 2 TEE C hvid. Hul 3 Tee B gul.

Hul 1 TEE B gul. Hul 2 TEE C hvid. Hul 3 Tee B gul. Hul 1 TEE B gul. Fra TEE stedet kan du se flaget på green, men pas på bunker i højre side umiddelbart før green, samt på out of bound ved asfaltvejen i venstre side af fairway. Hul 2 TEE C hvid. Fra TEE

Læs mere

Fredensborg Golf Club Handlingsplan for Banen 2014 2017 Ajourført juli 2015

Fredensborg Golf Club Handlingsplan for Banen 2014 2017 Ajourført juli 2015 Fredensborg Golf Club Handlingsplan for Banen 2014 2017 Ajourført juli 2015 Handlingsplan Banens handlingsplan er udviklet med fokus på klubbens vision og strategi. Planen skal fremadrettet sikre, at banens

Læs mere

De seneste års forbedringer.

De seneste års forbedringer. INDLEDNING Albertslund Golfbane placeret i et gammelt kulturområde, tæt ved Store Vejleå og afgrænset mod sydøst af motorring 4, og mod vest en cykel/gangsti der støder op til kommunegrænsen til Høje-Taastrup.

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå af en græsblanding,

Læs mere

Udviklingsplan for AGC s bane

Udviklingsplan for AGC s bane Udviklingsplan for AGC s bane Forord Vi kan med rette være stolte af banen i Asserbo, der af mange golfspillere anerkendes som en af de smukkeste baner i Danmark. De mange afvekslende visuelle indtryk

Læs mere

Baneguide. - til Odsherreds smukkeste golfbane

Baneguide. - til Odsherreds smukkeste golfbane Baneguide - til Odsherreds smukkeste golfbane Velkommen til Odsherred Golfklub Denne baneguide giver dig det værktøj i hænde, som kan være med til at vise vej og give gode råd til runden på vores smukke

Læs mere

Først de lidt større ting som vil være markant visuelle i den kommende sæson:

Først de lidt større ting som vil være markant visuelle i den kommende sæson: Nyhedsbrev fra Baneudvalget i Sorø Golfklub Baneudvalget vil gerne give lidt informationer om nogle af de ting som udvalget har besluttet ændret i 2018, såvel som almene informationer der kan være til

Læs mere

Baneplan 2020 for Asserbo Golf Club - rev WG 2

Baneplan 2020 for Asserbo Golf Club - rev WG 2 - rev. 2015 WG 2 Forord Vi kan med rette være stolte af banen i Asserbo, der af mange golfspillere anerkendes som en af de smukkeste baner i Danmark. De mange afvekslende indtryk overrasker stadig selv

Læs mere

BANERAPPORT TØNDER GOLF KLUB, 10. OKTOBER 2016

BANERAPPORT TØNDER GOLF KLUB, 10. OKTOBER 2016 BANERAPPORT TØNDER GOLF KLUB, 10. OKTOBER 2016 INTRODUKTION Mødedato og tidspunkt: 14. september 2016, kl. 09.00 14.00 Deltagere: Bendix Gammelgaard, Chefgreenkeeper, Tønder Golf Klub (TGK) Hans Christian

Læs mere

Baneguide. Vallø Golf. 18 hullers banen. Hjertestarter. Toilet

Baneguide. Vallø Golf. 18 hullers banen. Hjertestarter. Toilet Baneguide Vallø Golf 8 hullers banen Hjertestarter Toilet Hullængder er målt fra teemarkering til midten af greenen. Afstande til greenen er målt til forkanten af greenen. 6 8 46 0-60 Et langt par 4 hul

Læs mere

Udviklingsplan for Viborg Golfklubs bane

Udviklingsplan for Viborg Golfklubs bane Udviklingsplan for Viborg Golfklubs bane 2007-2016 Indledning: Baneudvalget og bestyrelsen for Viborg Golfklub har gennem de seneste 2 år arbejdet på gennemførelse af en langsigtet plan for vor golfbanes

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå

Læs mere

Ree Golfklub, Baneudvalget Opgaveoversigt 2014

Ree Golfklub, Baneudvalget Opgaveoversigt 2014 Greens Flagplaceringer Bolden skal kunne ligge stille 3 fod omkring flaget, f.eks. 6. hul Opgradering af forklæder Gøde og efterså med rødsvingel, som har en bedre bæreevne Bunkers Ensartede bunkers Efterfylde

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund. Nordsjælland Open. den 12. september Arrangør: PI Nordsjælland

Dansk Politiidrætsforbund. Nordsjælland Open. den 12. september Arrangør: PI Nordsjælland Dansk Politiidrætsforbund Nordsjælland Open den 12. september 2014 Arrangør: PI Nordsjælland Velkommen til Nordsjælland Open i golf 2014 Det er en stor glæde at byde kollegaer, sportsudøvere, dommere,

Læs mere

Kronjylland Open i golf

Kronjylland Open i golf Kronjylland Open i golf Den 21. juni 2013 Randers Fjord Golfklub Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI-Randers Velkommen til Kronjylland Open Golf 2013 Som formand for Randers Politi Idrætsforening vil

Læs mere

Referat af Baneudvalgsmøde

Referat af Baneudvalgsmøde Referat af Baneudvalgsmøde 7.07.2008 Deltager Birgit, Jette, Ewan og Steen Udvalget gennemgik banen med henblik på at liste op hvad medlemmer og greenfeespillere kan tænkes at observere på en runde. Udvalg

Læs mere

Holbæk Golfklub BANEPLAN Generelle forhold

Holbæk Golfklub BANEPLAN Generelle forhold 2012-2016 Generelle forhold Oprensning af søer Hvert 3. år Udskifte skraldespande (type med poser) (2013-2014) Samme sandtype i alle bunkers (2014-2015) Opretning af er (2013-2017) Udvidelse af indspilsområde

Læs mere

sikkerhedvejledning ved anlæg af golfbaner

sikkerhedvejledning ved anlæg af golfbaner sikkerhedvejledning ved anlæg af golfbaner Hovedsponsor: indhold Hensynet til sikkerheden Ingen 100 procents garanti Golfbanens afgrænsning Sikkerhedszoner Hvor langt slår en spiller? Banens topografi

Læs mere

Velkommen til medlemsmøde. Velkomst v. Formand William Grahn.

Velkommen til medlemsmøde. Velkomst v. Formand William Grahn. Velkommen til medlemsmøde Velkomst v. Formand William Grahn. Banen Kristian Ravn Laumann orienterer. Præsentation af bunkerplan Skov arbejde Hul 15 gul teested Opretning af teesteder Fyrlunden i venstre

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

BANERAPPORT, DECEMBER

BANERAPPORT, DECEMBER BANEPLAN 2019 1 FORORD BANEPLAN 2019 er den praktiske planlægning af udvalgte områder fra BANERAPPORT, DECEMBER 2018, efter at denne har været diskuteret og blev godkendt på bestyrelsesmødet, den 1. februar

Læs mere

PUTT : JORDEN RUNDT PUTT : JORDEN RUNDT PUTT : JORDEN RUNDT. Du får et point, når bolden går i hul.

PUTT : JORDEN RUNDT PUTT : JORDEN RUNDT PUTT : JORDEN RUNDT. Du får et point, når bolden går i hul. PUTT : JORDEN RUNDT Placer tre bolde x fod fra hullet, og putt dem mod hullet. Du får et point, når bolden går i hul. Putt fra: 0 fod 0 fod 0 fod 04 4 fod 05 5 fod 06 6 fod 07 7 fod 08 8 fod 09 9 fod 0

Læs mere

Banegennemgang med Line Mortensen på Grenaa Golfklubs bane søndag den 19. juni 2011.

Banegennemgang med Line Mortensen på Grenaa Golfklubs bane søndag den 19. juni 2011. Banegennemgang med Line Mortensen på Grenaa Golfklubs bane søndag den 19. juni 2011. Generelle kommentarer: - teesteder er lange - rød og gul tee bør placeres således, at der er samme spilleretning fra

Læs mere

Pris 30 kr. Velkommen til JELLING GOLFKLUB

Pris 30 kr. Velkommen til JELLING GOLFKLUB Pris 30 kr Velkommen til JELLING GOLFKLUB Baneguide 2016 SYN LIG HED er en tillidssag TRYK, WEB OG DEKO Vi guider din virksomhed til sejer BSM Reklame Boeskærvej 11A, 2. sal, 7100 Vejle www.bsm-reklame.dk

Læs mere

Dansk Baneguide

Dansk Baneguide Dansk Baneguide 009-00 Danish Air Photo Velkommen til Solrød Golf Klub Solrød Golf klub går nu ind i sin. fulde sæson som 8 huls golfbane. Og der er sket mangt og meget på de år som er gået, siden klubben

Læs mere

Spil, evaluer & træn

Spil, evaluer & træn Spil, evaluer & træn Putting Øvelse 1: Uret rundt 8 tees 1 bold 1 putter Placer 8 tees 1 meter fra hullet. Vælg en start tee. Put fra teen og hen imod hullet. Hvis puttet holes bevæger du dig en tee med

Læs mere

Cross-Country & Adventure baneguiden

Cross-Country & Adventure baneguiden Cross-Country & Adventure baneguiden Baneguide: Læs baneguiden omhyggelig. Her finder du oplysninger om tee-stedets placering, fairwayforløb og hvilke greens du skal spille til. Læg specielt mærke til

Læs mere

BANERAPPORT SKOVBO GOLFKLUB, 9. JUNI 2016

BANERAPPORT SKOVBO GOLFKLUB, 9. JUNI 2016 BANERAPPORT SKOVBO GOLFKLUB, 9. JUNI 2016 INTRODUKTION Mødedato og tidspunkt:. juni 2016, kl. 08.00 11.00 Deltagere: Jesper Ulriksen, Baneudvalgsformand, Skovbo Golfklub (SGK) Mads Kragh, Chefgreenkeeper,

Læs mere

Velkommen til. Derfor kan vi byde dig på en spændende golfrunde, hvor især indspil til greens skal være nøjagtige. God fornøjelse!

Velkommen til. Derfor kan vi byde dig på en spændende golfrunde, hvor især indspil til greens skal være nøjagtige. God fornøjelse! Baneguide Velkommen til Det er med stor glæde, vi kan præsentere dig for denne baneguide, til gavn for førstegangsbesøgende og som arbejdsredskab for spillere, der ønsker større udbytte af runder eller

Læs mere

Velkommen til. Derfor kan vi byde dig på en spændende golfrunde, hvor især indspil til greens skal være nøjagtige. God fornøjelse!

Velkommen til. Derfor kan vi byde dig på en spændende golfrunde, hvor især indspil til greens skal være nøjagtige. God fornøjelse! Baneguide H U L P L A C E R I N G E R Velkommen til Det er med stor glæde, vi kan præsentere dig for denne baneguide, til gavn for førstegangsbesøgende og som arbejdsredskab for spillere, der ønsker større

Læs mere

1. Hvad siger reglerne om det tilfælde, hvor du rammer dig selv eller dit udstyr (i parmatcher tillige din makker) med din egen bold i slagspil?

1. Hvad siger reglerne om det tilfælde, hvor du rammer dig selv eller dit udstyr (i parmatcher tillige din makker) med din egen bold i slagspil? Teoriprøve Prøven er bestået, såfremt der er højest 2 fejl i golfregel spørgsmålene og højest 1 fejl i etikette spørgsmålene. Der er en time til besvarelsen, og der må bruges golfregler og andet kaninlitteratur

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Etiketteprøve for Søllerød Juniorer. Spørgsmålene besvares ved at sætte kryds ud for det rigtige svar.

Etiketteprøve for Søllerød Juniorer. Spørgsmålene besvares ved at sætte kryds ud for det rigtige svar. Etiketteprøve for Søllerød Juniorer Vejledning til etiketteprøve: Prøven består af 20 spørgsmål. Spørgsmålene besvares ved at sætte kryds ud for det rigtige svar. Husk at skrive dato, navn og medlemsnummer

Læs mere

Søllerød Golfklubs Cross-Country Baneguide

Søllerød Golfklubs Cross-Country Baneguide Søllerød Golfklubs Cross-Country Baneguide Score kort: Matchen er en Two-ball Bestball, stableford over 12 huller, dvs. at hver spiller på holdet spiller sin egen bold. Holdets bedste score (inkl. opnåede

Læs mere

BANERAPPORT, NOVEMBER

BANERAPPORT, NOVEMBER BANEPLAN 2018 1 FORORD BANEPLAN 2018 er den praktiske planlægning af udvalgte områder fra BANERAPPORT, NOVEMBER 2017, efter at denne har været diskuteret og blev godkendt på bestyrelsesmødet, den 29. november

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

Kronjylland Open i golf

Kronjylland Open i golf Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI-Randers Kronjylland Open i golf den 20. juni 2014 Randers Fjord Golfklub Velkommen til Kronjylland Open Golf 2014 Den første gang var et forsøg den anden gang var

Læs mere

Dagens program er: Regler for spil på. Tee sted. Green. Andre småting.

Dagens program er: Regler for spil på. Tee sted. Green. Andre småting. Dagens program er: Regler for spil på Tee sted. Green. Andre småting. SPIL på Tee sted Man skal slå ud mellem Teemarkeringerne og højst 2 køllelængder bagud. 2 køllelængder Spilleren må stå hvor han vil!

Læs mere

Med Golfhäftet gennem Sverige

Med Golfhäftet gennem Sverige Med Golfhäftet gennem Sverige Tekst og foto: Jesper Vinzents Der er rigtigt mange golfbaner i Sverige og med Golfhäftet i baggen er der gode muligheder for at spille med rabat (halvt greenfee). Desuden

Læs mere

Kære medlem. Dan Berthelin Formand Golfafdelingen

Kære medlem. Dan Berthelin Formand Golfafdelingen Kære medlem. Det er mig en fornøjelse at kunne byde velkommen til Golfafdelingens Klubmesterskab 2010, som er vores 10-års-jubilæumsmatch. Klubmesterskabet er et af de vigtigste elementer i bestyrelsens

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

Område 1. (Rød 1) Område 2. (Rød 1) Område 3. (Rød 1)

Område 1. (Rød 1) Område 2. (Rød 1) Område 3. (Rød 1) Område 1. (Rød 1) Et område bestående af eg, skovfyr i uklippet rough. Sidste del ved rød tee hul Rød 1, bestående af fyr med god afstand så der kan klippes imellem dem. Den første del af området fra Rød

Læs mere

Velkommen til Lemvig Golfklub

Velkommen til Lemvig Golfklub BANEGUIDE Velkommen til Lemvig Golfklub Klubbens bane er anlagt af to gange. Ni huller blev indviet i 1989 og de sidste ni i 1992. Der blev i 2004/2005 foretaget ændringer på banen i forbindelse med byggeri

Læs mere

UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS

UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS For at skabe en bedre trafikal løsning i det hårdt belastede kryds ved Lille Skt Mikkelsgade og

Læs mere

Begynder i Aalborg Golf Klub

Begynder i Aalborg Golf Klub Begynder i Aalborg Golf Klub Indholdsfortegnelse Velkommen 2 Prøvemedlemskab 3 Leje af udstyr 3 Krav til et DGU-kort 3 Prøveforløbet 4 Lektioner 4 Regelprøve 4 Etikettegodkendelse 4 Banetilladelse 4 Dine

Læs mere

Rudersdal kommune 22-11-2012. Ansøgning om placering af infostander og renovering af Porten mellem golfbanen og Hestkøbgaard.

Rudersdal kommune 22-11-2012. Ansøgning om placering af infostander og renovering af Porten mellem golfbanen og Hestkøbgaard. Hestkøbvænge 4 DK-3460 Birkerød +45 4581 7444 www.fggolf.dk kontor@fggolf.dk Rudersdal kommune 22-11-2012 Ansøgning om placering af infostander og renovering af Porten mellem golfbanen og Hestkøbgaard.

Læs mere

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) Mølle 6 Mølle 5 Mølle 4 Mølle 3 VINDMØLLER VED VINDTVED 64 Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (højre del) Mølle 2 Mølle

Læs mere

REGELPRØVE. Aarhus Golf Club. Regelmæssigt Rundt Regel- og Handicapudvalget

REGELPRØVE. Aarhus Golf Club. Regelmæssigt Rundt Regel- og Handicapudvalget REGELPRØVE arhus Golf lub Regelmæssigt Rundt Regel- og Handicapudvalget Den store blå regelprøve Prøven (PDF) består af 17 spørgsmål med et separat svarark (Word) og et scorekort med et fiktivt handicap.

Læs mere

Hillerød Golf Klub. 18 hulsbanen

Hillerød Golf Klub. 18 hulsbanen Hillerød Golf Klub Velkommen VELKOMMEN TIL HILLERØD GOLF KLUB Vores bane måler 5367 / 5247 / 4879 / 4443 meter, men det vil snart opdages, at den har kvaliteter, der belønner det præcision frem for længde.

Læs mere

Plejeplan for Dragsholm Golf Club

Plejeplan for Dragsholm Golf Club Plejeplan for Dragsholm Golf Club Plejeplanen er lavet i forbindelse med overdragelsen af banedriften fra Dragsholm Golf Club til Dragsholm Golf Anlæg januar 2015. Plejeplanen indeholder nogle standarder,

Læs mere

40- kr. PRO tip, terrænprofil, greenområde mv. Baneguide. Bjerregårdsvej 23 DK 9240 Nibe Tlf.:

40- kr. PRO tip, terrænprofil, greenområde mv. Baneguide. Bjerregårdsvej 23 DK 9240 Nibe Tlf.: 40- kr. PRO tip, terrænprofil, greenområde mv. Baneguide Bjerregårdsvej 23 DK 9240 ibe Tlf.: +45 9835 7770 www.sebberklostergolfklub.dk Foto Jens Morten VELKOMME til Sebber Kloster Golf Klub Vi byder vore

Læs mere

Velkommen til Odsherred Golfklub og rigtig god tur.

Velkommen til Odsherred Golfklub og rigtig god tur. Baneguide 2016 Velkommen til Odsherred Golfklub og rigtig god tur. Praktiske bemærkninger: Toiletfaciliteter findes efter 4. og 12. hul, samt i omklædningsrum i klubhuset (efter hul 9). Drikkevand findes

Læs mere

Rough Der er kommentarer om at: - Den er meget svær at finde bolden i grundet højt kløvergræs og brombærkrat.

Rough Der er kommentarer om at: - Den er meget svær at finde bolden i grundet højt kløvergræs og brombærkrat. Referat fra møde i baneudvalg 1. august kl. 17.00 i klubhuset Til stede: Jesper Thøger Christensen, Jørgen Pedersen, Christian Balzer og Leif Jensen Afbud: Kristian Jeppesen Referent: Jesper Thøger Christensen

Læs mere

Baneudvalgsmøde den 07.05.2013.

Baneudvalgsmøde den 07.05.2013. Baneudvalgsmøde den 07.05.2013. Deltagere: Afbud: Poul Hansen PH, Finn Gertov FG, Alf Abildgaard AA, Johnny Vilsen (greenkeeper), Børge Larsen BL (ref.) Knud Erik Kristensen KEK, Hans Jørgen Andersen HJA.

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: Fyns PI. FYN OPEN maj

Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: Fyns PI. FYN OPEN maj Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: Fyns PI FYN OPEN 2019 3. maj 2 VELKOMMEN TIL FYN OPEN 2019 Så blev det tid til Fyn Open igen. Og i år er Fyn Open mindst lige så vigtig som tidligere. DPIF s golfudvalg

Læs mere

PLAYSPOTS SCT. JACOBI SKOLE GRÅSTEN SKOLE ENGLYSTSKOLEN GØRDING SKOLE OTTERUP SKOLE. ...udendørs klasseværelser til bevægelse

PLAYSPOTS SCT. JACOBI SKOLE GRÅSTEN SKOLE ENGLYSTSKOLEN GØRDING SKOLE OTTERUP SKOLE. ...udendørs klasseværelser til bevægelse GRÅSTEN SKOLE SCT. JACOBI SKOLE idekatalog udarbejdet af: peter holst arkitektur & landskab, december 2010 ENGLYSTSKOLEN GØRDING SKOLE OTTERUP SKOLE PLAYSPOTS...udendørs klasseværelser til bevægelse englystskolen

Læs mere

Birdie - Regelprøve for Søllerød Juniorer. Spørgsmålene besvares ved at sætte kryds ud for det rigtige svar. Der kan være flere svar til spørgsmålene.

Birdie - Regelprøve for Søllerød Juniorer. Spørgsmålene besvares ved at sætte kryds ud for det rigtige svar. Der kan være flere svar til spørgsmålene. Birdie - Regelprøve for Søllerød Juniorer Vejledning til birdie prøve: Prøven består af 25 spørgsmål. Spørgsmålene besvares ved at sætte kryds ud for det rigtige svar. Der kan være flere svar til spørgsmålene.

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund. Sjælland Open. Den 18 juni 2010 Korsør Golfklub. Arrangør: PI-Slagelse

Dansk Politiidrætsforbund. Sjælland Open. Den 18 juni 2010 Korsør Golfklub. Arrangør: PI-Slagelse Dansk Politiidrætsforbund Sjælland Open 2010 Arrangør: PI-Slagelse Den 18 juni 2010 Korsør Golfklub Sjælland Open Slagelse Politi Idrætsforening har hermed fornøjelsen at invitere til Sjælland Open i golf

Læs mere

FAQ om FGK's golfbane

FAQ om FGK's golfbane FAQ om FGK's golfbane (Ofte stillede spørgsmål) Indhold Banens turnering. Hvad er det for en turnering?... 2 Banens længde.... 3 Bunkerriven. Hvor skal den ligge?... 4 Flaget.... 5 Hvem bestemmer hvor

Læs mere

Velkommen til Odsherred Golfklub og rigtig god tur.

Velkommen til Odsherred Golfklub og rigtig god tur. Baneguide 2019 Velkommen til Odsherred Golfklub og rigtig god tur. Praktiske bemærkninger: Toiletfaciliteter findes efter 4. og 12. hul, samt i omklædningsrum i klubhuset (efter hul 9). Drikkevand findes

Læs mere

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev. Kalundborg Kommune September 2010

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev. Kalundborg Kommune September 2010 Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev Kalundborg Kommune September 2010 Fotopunkter til visualisering i nærzonen N 14 13 3 2 1 4 12 11 5 9 10 7 6 8 20 Fotopunkter til visualisering

Læs mere

Tønder Golfklub. Newsmail Nr sept ) Helhedsplan for den fremadrettede udvikling af 18- huls-banen.

Tønder Golfklub. Newsmail Nr sept ) Helhedsplan for den fremadrettede udvikling af 18- huls-banen. Tønder Golfklub Newsmail Nr. 5 2016. 22. sept. 2016 1) Helhedsplan for den fremadrettede udvikling af 18- huls-banen. Onsdag, den 14. september havde bestyrelsen igen besøg af banekonsulent Thomas T. Jepsen

Læs mere

Banens markeringer. PAR 5

Banens markeringer. PAR 5 forside Baneguide side 7 62 34 gærde 281 257 152 234 Åbningshullet er et langt par 5 hul. Teeslaget slås efter de to træer i gærdet, for at holde bolden i den skrånende fairway. Hold dit andet slag på

Læs mere

S. 1 5 SKITSEFORSLAG

S. 1 5 SKITSEFORSLAG S. 1 5 H E N D R I K S H O L M S KO L E, L I L L E G Å R D O G G R Ø N N E G Å R D SKITSEFORSLAG 08.03.2018 GRØNNE GÅRD LILLE GÅRD S. 2 5 H E N D R I K S H O L M S KO L E, G R Ø N N E G Å R D LOKALITET:

Læs mere

KØBENHAVNS GOLFKLUB, 3. JULI 2015

KØBENHAVNS GOLFKLUB, 3. JULI 2015 BANERAPPORT KØBENHAVNS GOLFKLUB, 3. JULI 2015 INTRODUKTION Mødedato og tidspunkt: Fredag den 26-06-2015 start kl. 7.10 slut 13.00 Deltagere: Allan Brandt DGU, chefgreenkeeper Martin Nielson, direktør Christian

Læs mere

Rungsted Golf Klub - Blueprint 2018

Rungsted Golf Klub - Blueprint 2018 Blue Print 2018 Indholdsfortegnelse Generelle noter 3 Tees 3 Fairways 4 Rough 4 Træer 4 Åer/grøfter 4 Bunkers 5 Greens og green omgivelser 5 Veje/stier 6 Turf-nursery 6 Markeringer på banen 6 Hul 1 8 Hul

Læs mere

Par-3 banen G O LFK LU B. Baneguide

Par-3 banen G O LFK LU B. Baneguide Par-3 banen 3 2 4 5 1 GILLELEJE G O LFK LU B Baneguide 60 56 m fra tee Hul 1 68 m til midt-green 86 60 m herfra til midt-green Hul 2 102 m 91 72 Hul 3 105 m 53 Hul 4 60 m 51 41 45 Hul 5 63 m 1) Tidsbestilling

Læs mere

Præsenteret på LPGC Generalforsamling

Præsenteret på LPGC Generalforsamling LPGC udviklingsplan 2018-2023 Præsenteret på LPGC Generalforsamling 13. marts 2018 Ledreborg Palace Golf Club BAGGRUND Bestyrelsen vil overfor klubbens medlemmer gerne synliggøre, hvilke tiltag Baneudvalg,

Læs mere

BANEGUIDE. Par

BANEGUIDE. Par BANEGUIDE Par 7 5 59 BANEOVERSIGT LÆNGDER 5.900-5.00-5.000 -.00 7 STI TIL HUL 7 VAND STI TIL HUL 8 Driving range Putting green Par banen KLUBHUS 0 VELKOMMEN TIL GOLFKLUBBEN STORSTRØMMEN Klubben blev stiftet

Læs mere

Danske politimesterskaber i Golf 2013 Torsdag den 22. august

Danske politimesterskaber i Golf 2013 Torsdag den 22. august Danske politimesterskaber i Golf 2013 Torsdag den 22. august Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI-Silkeborg Forord af politidirektør Jens Kaasgaard Jeg vil gerne ønske Silkeborg Politis Idrætsforening

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund. Fyn Open. den 25. april 2014. Arrangør: Odense-PI

Dansk Politiidrætsforbund. Fyn Open. den 25. april 2014. Arrangør: Odense-PI Dansk Politiidrætsforbund Fyn Open den 25. april 2014 Arrangør: Odense-PI Velkommen til Fyn og til Fyn Open i golf Myter om golf har der i årenes løb været mange af. Golf er for de rige og Golf er kun

Læs mere

VEJLEDNING TIL TEORIPRØVE TID TIL RÅDIGHED

VEJLEDNING TIL TEORIPRØVE TID TIL RÅDIGHED VEJLEDNING TIL TEORIPRØVE Prøven består af 30 spørgsmål. Spørgsmålene er opdelt i 3 grupper. Nogle spørgsmål er Etikette spørgsmål Andre spørgsmål er om Definitioner Og resten af Spørgsmål er Regel spørgsmål

Læs mere

Disc golf - Vest Aarhus disc golf klub

Disc golf - Vest Aarhus disc golf klub Standard for kategorisering af disc golf baner Udgivet den 15-10-2014 Dok. Nr. 01.01 - version 1 Formål: At kategorisere disc golf baner i Danmark, så brugere af banerne ved, hvad de kommer ud til. Intro:

Læs mere

Følgende områder var i fokus:

Følgende områder var i fokus: Besøg på Sydsjællands Golfklub Mogenstrup d. 28. november 2012. Formålet med besøget var at møde greenkeeperne og høre om deres udfordringer i forhold til træerne, at få et hurtigt overblik over nogle

Læs mere

Kokkedal Regelaften 27. maj 2009

Kokkedal Regelaften 27. maj 2009 Kokkedal Regelaften Golfregel 26: Vandhazarder Regelspørgsmål: En spiller slår sit drive i den gule vandhazard. Spilleren vælger at spille bolden, som den ligger. Spillerens 2. slag forbliver i vandhazarden.

Læs mere

HVISSINGEGRØFTEN D. 2 JULI 2018

HVISSINGEGRØFTEN D. 2 JULI 2018 HVISSINGEGRØFTEN D. 2 JULI 2018 STI, 4 M EKSISTERENDE FORHOLD - 2 ZONER GRØFT Idag fremstår rummet opdelt pga hegn. STI, 2 M STI, 2 M FREMTIDIG FORHOLD - ÅBENT FREMTIDIG FORHOLD - BEPLANTNINGSSEKTION Ved

Læs mere

Mål og metoder for Greenkeepernes arbejde med banen. Alle tal tages fra medlemsmålingerne, suppleret med gæstemålingerne hvor relevant.

Mål og metoder for Greenkeepernes arbejde med banen. Alle tal tages fra medlemsmålingerne, suppleret med gæstemålingerne hvor relevant. Mål og metoder for Greenkeepernes arbejde med banen Banen generelt Alle tal tages fra medlemsmålingerne, suppleret med gæstemålingerne hvor relevant. GIC, målskema banen generelt: Målområde / årstal 2014

Læs mere

Alssund Golfklub. Bane Guide

Alssund Golfklub. Bane Guide Alssund Golfklub Bane Guide Alssund Golfklub - Bane Guide Velkommen Velkommen til Alssunds Golfklubs bane. Vi glæder os over, at du har valgt at spille golf her, og håber du nyder banen og naturen. Banen

Læs mere

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Oversigtskort Forhistorie om plejen og områdets udvikling Området for fældning- og plejeplanen illustreres af kortudsnittet herover og omfatter

Læs mere

Nordsjælland Open i golf

Nordsjælland Open i golf Nordsjælland Open i golf Dansk Politiidrætsforbund Den 26. september 2012 Arrangør: PI-Nordsjælland Velkommen til Nordsjælland Open i golf 2012 Det er en stor glæde at byde kollegaer, sportsudøvere, dommere,

Læs mere

Sjælland Open i golf Fredag d. 24. april 2015

Sjælland Open i golf Fredag d. 24. april 2015 Sjælland Open i golf Fredag d. 24. april 2015 Trelleborg Golfklubs bane Oksebrovej 13 4200 Slagelse Arrangør: PI Slagelse Dansk Politiidrætsforbund Lad os sammen slå et slag for Slagelse Endnu engang har

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Søllerød Golfklub. 18 huls banen

Søllerød Golfklub. 18 huls banen Søllerød Golfklub 18 huls banen Søllerød Golfklub - 18 huls banen Velkommen Velkommen til Søllerød Golfklub! Hjertelig velkommen til en af Nordsjællands smukkeste og mest varierede golfbaner beliggende

Læs mere

Vedrørende lokalplan , sommerhusområde, Rødhus klitvej, Rødhus.

Vedrørende lokalplan , sommerhusområde, Rødhus klitvej, Rødhus. Til Jammerbugt kommune Vedrørende lokalplan 18-001, sommerhusområde, Rødhus klitvej, Rødhus. Indsigelse mod del af lokalplanen. Som ejere af matrikelnummer 0117bh, Rødhus Klitvej 202, 9490 Pandrup, vil

Læs mere

Mødereferat baneudvalgsmøde mandag den 19. februar 2018 kl

Mødereferat baneudvalgsmøde mandag den 19. februar 2018 kl Mødereferat baneudvalgsmøde mandag den 19. februar 2018 kl. 16.30 Deltagere: Baneafdelingen Bo Vaaben (BV) (formand og ref.) Hans Peter Ingvorsen (HP) Marianne Kristensen (MK) René Kildsgaard (RK) Paul

Læs mere

DRIVING RANGE KLUB HUS A R T - W O R K

DRIVING RANGE KLUB HUS A R T - W O R K Baneguide 2012 4 7 3 5 8 2 6 DRIVING RANGE 9 1 1 KLUB HUS 6 7 5 4 2 9 18 10 P 3 8 17 12 11 14 16 13 15 A R T - W O R K Velkommen til Køge Golf Klub Banens første 9 huller er anlagt i 1970 og de sidste

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund. Danske politimesterskaber i. Golf 2012. Tirsdag den 21. august. Arrangør: PI-Thisted

Dansk Politiidrætsforbund. Danske politimesterskaber i. Golf 2012. Tirsdag den 21. august. Arrangør: PI-Thisted Danske politimesterskaber i Dansk Politiidrætsforbund Golf 2012 Arrangør: PI-Thisted Tirsdag den 21. august Forord af politidirektør Jens Kaasgaard Jeg vil gerne ønske Thisted Politis Idrætsforening tillykke

Læs mere

Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover

Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover Udarbejdet på baggrund af vurderingsrapporten; Dambakken, 3 og 6. aug. 2009 ved Marianne Lyhne.

Læs mere

SÆSON Selvom der netop er varslet et par dage med koldt vejr er det dog et faktum at det lunere vejr og en ny golfsæson er lige på trapperne.

SÆSON Selvom der netop er varslet et par dage med koldt vejr er det dog et faktum at det lunere vejr og en ny golfsæson er lige på trapperne. SÆSON 2009 Så nærmer tiden sig Selvom der netop er varslet et par dage med koldt vejr er det dog et faktum at det lunere vejr og en ny golfsæson er lige på trapperne. Inden vi for alvor tager hul på en

Læs mere

Disc golf - Vest Aarhus disc golf klub

Disc golf - Vest Aarhus disc golf klub Standard for kategorisering af disc golf baner Formål: At få sat styr på kategorisering af disc golf baner i Danmark, så folk ved hvad de kommer ud til. Version 01 udgivet den 15-10-2014 Intro: For at

Læs mere

1. træning Daverød Dam. Indledende bemærkninger

1. træning Daverød Dam. Indledende bemærkninger 1. træning Daverød Dam Indledende bemærkninger Fælles info om træningen Vandapportering A D B Træningen består af en øvelse med træner og to selvtræningsøvelser. Vi starter med at gennemgå selvtræningsøvelserne

Læs mere

Havedrømme og afstemning af forventninger

Havedrømme og afstemning af forventninger og afstemning af forventninger Haveidealer barokhaven, landmandshaven og den engelske landskabshave De historiske idealer ses ofte i byens offentlige parker. Til gengæld er mange af vores boligområder

Læs mere

ZÉÄy. Velkommen som ny golfspiller i Trelleborg Golfklub Slagelse. (Blandt venner kaldet TGS).

ZÉÄy. Velkommen som ny golfspiller i Trelleborg Golfklub Slagelse. (Blandt venner kaldet TGS). Velkommen som ny golfspiller i Trelleborg Golfklub Slagelse. (Blandt venner kaldet TGS). En væsentlig ting at holde sig for øje er at alle golfspillere på et eller andet tidspunkt har været begyndere Det

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14 U D V I K L I N G S F OR S L A G F OR JON S T R U P C E N T R U M S. 3 15 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion 5 Aktiviteter 6 Jonstrup i dag 8 Fremtidens Jonstrup 10 Skitse 12 Visualisering 14 Dato : 22.02.2017

Læs mere