Dagens program er: Regler for spil på. Tee sted. Green. Andre småting.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagens program er: Regler for spil på. Tee sted. Green. Andre småting."

Transkript

1 Dagens program er: Regler for spil på Tee sted. Green. Andre småting.

2 SPIL på Tee sted Man skal slå ud mellem Teemarkeringerne og højst 2 køllelængder bagud. 2 køllelængder Spilleren må stå hvor han vil! Tee skal være indenfor Tee stedets afgrænsning. Tee må være op til 4 lang (101,6 mm) Man tee er ikke op før forudgående spiller har slået ud (etikette ingen straf )

3 SPIL på Tee sted Bolden er ikke i spil, hvis man ikke slår et slag fra Tee stedet. F.eks.: 2 køllelængder Hvis man skubber den ned under adressering eller før. Tee op igen ingen straf Hvis man slår ud udenfor Tee stedets afgrænsning. + 2 strafslag + fornyet udslag (3. slag). Samme hvis man slår ud fra forkert Tee sted. F.eks. Herrerne slår ud på hul 7 før de spiller hul 6. HUSK: Tee markeringer er en integreret del af banen, og giver derfor hverken lempelse som flytbar eller ikke flytbar hindring. Hvis de flyttes er det forbedring af leje eller stance Giver + 2 strafslag.

4 SPIL på Tee sted Bolden er i spil, når man har adresseret, taget stance og foretaget et slag med sin kølle med det formål at slå til bolden 2 køllelængder...også selvom man ikke rammer bolden (men den måske falder ned af tee) den spilles blot videre uden strafslag (man må fjerne tee). også selvom den var i bevægelse, da man slog ud (f.x. blæsevejr). og den skal spilles til den er i hul Husk ham, der smed bolden i vandet fra green; den må ikke behandles som tabt bold (med +1 strafslag) men er spil til forkert erstatningsbold (+2 strafslag). Samme konsekvens, hvis man skifter til en sø bold, f.eks. På hul 9 og 15.

5 SPIL på Tee sted Provisorisk eller anden bold Provisorisk bold eller anden bold fra Teested skal spilles efter andre spillere fra samme Tee har slået ud (etikette). 2 køllelængder Hvis flere skal spille provisorisk eller anden bold, bevares rækkefølgen. Desværre siger reglerne ikke noget om udslag for hold med udslag fra både gul/rød tee, så man må antage at udslag fra gul tee afsluttes med eventuelt provisoriske/nye bolde, før udslag fra rød tee begynder.

6 SPIL på Green I definitionerne for Green stå der: En bold er på greenen, når nogen del af den berører greenen. Denne bold ligger typisk hvor den ender, hvis den ruller stille mod kanten af green. Da den ligger delvist på forklædet og delvist på green, og er derfor pr. definition på green, og green regler skal anvendes.

7 SPIL på Green På green må bolden løftes efter markering og renses, men ikke erstattes. Hvis den løftes uden markering koster det 1 strafslag. Husk den spiller, der kaster bolden i vandet får 2 strafslag, fordi han ikke færdigspiller hullet med den bold, han slog ud (nyt fra 1988, før måtte han forlade matchen fordi han ikke kunne gennemføre) Der er ingen krav til markeringsmærke, kortvarigt kan skosnude eller putter næse benyttes. Hvis markeringsmærke eller bold bevæges under markering, er der ingen straf. Hvis markeringsmærke eller bold ellers bevæges af spiller eller partner koster det 1 strafslag.

8 SPIL på Green Løse naturgenstande må fjernes på green, og hvis bolden eller boldmarkeringsmærket på greenen tilfældigt flyttes herved, skal bolden eller boldmarkeringsmærket genplaceres uden strafslag. Sand og løs jord er løse naturgenstande på green, men kun på green. Når en bold er i bevægelse, må en løs naturgenstand, der kunne påvirke boldens bevægelse, ikke fjernes. +2 strafslag, hvis man gør det. Nedslagsmærker og ujævnheder fra reparation af gamle huller må rettes op før putting, men intet andet må ændres. Ujævnheder må således ikke trampes ned.

9 SPIL på Green Bold skal genplaceres på samme sted ved markeringsmærket af spilleren, partneren eller den person, der løftede den. Hvis markeringsmærke er i vejen for en anden puttelinje, stance eller slag kan den markeres 1 eller flere køllehovedlængder ud til en af siderne. Markeringsmærke skal genplaceres på samme sted, før bold genplaceres. Hvis man glemmer at markere tilbage, eller genplacerer fra et forkert markeringsmærke, og spiller en bold fra forkert sted, hvilket koster +2 strafslag, og han skal færdigspille hullet med bolden, som den er. Hvis man samtidigt spiller en forkert bold, er der ingen yderligere strafslag.

10 SPIL på Green Ved enhver lempelse på green skal bolden placeres og ikke droppes. F.eks. lempelse fra unormale overfladeforhold eller tilfældigt vand. På green har man også lempelse for gener i spillelinien. Fastlagte sprinklerdæksler ved eller tæt på green er ikkeflytbare forhindringer. Vi har lokale regler for sprinklerhoveder nær green som følger:

11 SPIL på Green Lempelse ved sprinklerhoveder tæt på green: Der opnås lempelse uden straf, hvis sprinklerdækslet er til gene i spillelinien såfremt: 1. sprinklerdækslet er inden for to køllelængder fra green på det hul, der spilles, og 2. bolden ligger inden for to køllelængder fra sprinklerdækslet, og 3. bolden ligger uden for greenen, men ikke i en hazard Hvis man ligger der kan man løfte bolden og droppe på det nærmeste sted, hvor bolden lå: 1. som ikke er nærmere hullet, 2. hvor sprinklerdækslet ikke er til gene i spillelinien og 3. som hverken er i en hazard eller på en green.

12 SPIL på Green Ved enhver lempelse på green skal bolden placeres og ikke droppes. f.x. hul 15 F.eks. lempelse fra unormale overfladeforhold eller tilfældigt vand, også i spillelinien! Men ved lempelse i forbindelse med parallel vand hazard (vores hul 15) skal der droppes, selvom det er på green (eneste situation, hvor der må droppes på green).

13 SPIL på Green Hvis flagstangen ikke er passet, fjernet eller holdt i vejret, før spilleren udfører et slag, må man ikke røre den hvis det kunne påvirke bolden bane! Flagstangen må derimod gerne fjernes, når den er passet, efter at en spiller har slået sit slag, også selvom bolden ville have ramt flagstangen lagt på green og således ville have påvirket boldens bane (nyt fra 2008).

14 Regelbogen har følgende noter, som nærmest er etikette : SPIL på Green Note 1: Hvis flagstangen er i hullet, og nogen står nær ved den, mens et slag udføres, anses han for at passe flagstangen. Note 2: Hvis flagstangen, før slaget, med spillerens vidende bliver passet, fjernet eller holdt i vejret af nogen, og spilleren ikke har gjort indsigelse, anses han for at have bemyndiget det. Note 3: Hvis nogen passer flagstangen eller holder den i vejret, mens et slag udføres, anses han for at passe flagstangen, indtil bolden kommer til hvile. Til trods for disse noter, får man stadigvæk strafslag, hvis man rammer flagstangen ved et slag fra green, uanset at man havde en begrundet formodning om at en anden passede flagstangen.

15 SPIL på Forkert Green Hvis man lander på en forkert green, f.eks. slår en skævert fra 11. tee eller fra 13. fairway og lander på 10. green, så skal man droppe ud indenfor 1 køllelængde fra nærmeste punkt for lempelse, (defineret som for unormale overfladeforhold) Ikke tættere på hullet fuldstændigt som ved unormale overfladeforhold eller område under reparation.

16 Out of bounds markering Grænsen til OOB er indersiden af OOBpælene, og hele bolden skal være bag den linie for at være OOB. Småting, jeg er spurgt om? Out of bounds markering (hvide pæle) er ikke en del af banen. De hvide pæle står udenfor banen, og er derfor hverken flytbar hindring eller ikkeflytbar hindring. Der er derfor ingen lempelse uanset hvor meget de er til gene. Spiller må gerne stå OOB. Her på hul 5 er spilleren så uheldig at han må spille på tværs af banen fordi pælen er til gene for sving langs banen, og han får ingen lempelse.

17 Småting, jeg er spurgt om? Uspillelig bold fra bunker: Det er tilladt at erklære en bold uspillelig i bunker, men: 1. Drop skal enten foregå i bunker. 2. Eller tilbage, hvorfra man slog sidste slag.

18 Så er det vist nok for i dag

DARTREGLER. Ikke alle darts scorer

DARTREGLER. Ikke alle darts scorer DARTREGLER Hvem skal starte? Almindeligt træningsspil kan afgøres ved, at hver spiller kaster en dart. Den, der rammer nærmest bull, starter. Denne form for afgørelse kaldes»middle for diddle«. I nogle

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

3.2. Grundlæggende Spilleregler

3.2. Grundlæggende Spilleregler 3.2. Grundlæggende Spilleregler 3.2.1. 1 Skakspillets natur og mål 1.1 Et parti skak er et spil mellem to modstandere som skiftevis flytter deres brikker på et kvadratisk bræt, kaldet et "skakbræt". Spilleren

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Johnbold foregår så hurtigt at mange fotos vil være rystede og viser dobbelte steger, hvor der i virkeligheden kun er én streg.

Johnbold foregår så hurtigt at mange fotos vil være rystede og viser dobbelte steger, hvor der i virkeligheden kun er én streg. Johnbold Johnbold er så hurtigt og spændende at man har brug for to dommere Johnbold giver mere motion end noget andet havespil Johnbold gør ikke forskel på mænd og kvinder Johnbold egner sig bedst til

Læs mere

1. Kræfter. 2. Gravitationskræfter

1. Kræfter. 2. Gravitationskræfter 1 M1 Isaac Newton 1. Kræfter Vi vil starte med at se på kræfter. Vi ved fra vores hverdag, at der i mange daglige situationer optræder kræfter. Skal man fx. cykle op ad en bakke, bliver man nødt til at

Læs mere

Fodboldloven 2014/2015

Fodboldloven 2014/2015 Fodboldloven 2014/2015 Dansk Boldspil-Union Fodboldloven 65. udgave 2014/2015 Udgivet af Dansk Boldspil-Union Layout/Dtp: Bettina Emcken/bete@dbu.dk, Lise Fabricius/lise@dbu.dk, Jacob Roar Hansen/roar@dbu.dk

Læs mere

I særlige tilfælde kan wildcards dog tildeles udenlandske spillere.

I særlige tilfælde kan wildcards dog tildeles udenlandske spillere. DGU ELITE TOUR FOR HERRER 2015 Betingelser for deltagelse Spillerne kan kun stille op for deres hjemmeklub. Spillerne skal kunne dokumentere fuldgyldigt medlemskab af denne hjemmeklub, som skal være en

Læs mere

Vejledning for turneringsledere

Vejledning for turneringsledere Vejledning for turneringsledere Formål: I bestræbelserne på at sikre en ensartet og høj kvalitet i afviklingen af sæsonens mange klubturneringer i Sorø Golfklub har turneringsudvalget fundet det væsentligt

Læs mere

Lav et gameshow til tv2-zulu!

Lav et gameshow til tv2-zulu! Lav et gameshow til tv2-zulu! Et problemorienteret projektarbejde gennemført i 1. og 2.g (matematik A og B) Indhold Præsentation af klasserne og rammerne for forløbet...3 Projektets overordnede udviklingssigte...3

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

Guide. Giv dig selv en FYSISK og MENTAL udfordring. sider. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

Guide. Giv dig selv en FYSISK og MENTAL udfordring. sider. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Guide Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 12 sider Giv dig selv en FYSISK og MENTAL udfordring Ud af comfortzonen med Krisztina Maria FYSISK OG MENTAL UDFORDRING INDHOLD:

Læs mere

Tempo Ole Skou august 2012 Side 1. Tempo

Tempo Ole Skou august 2012 Side 1. Tempo Tempo Ole Skou august 2012 Side 1 Tempo Indhold Først en lille anekdote fra vores praktik.... 1 Kronologisk tid/oplevet tid.... 2 To slags tempo.... 3 Æstetik og kronometrisk stabilt tempo. På den ene

Læs mere

Den vigtigste regel er dog: anvendelsen af den sunde fornuft.

Den vigtigste regel er dog: anvendelsen af den sunde fornuft. Denne publikation udarbejdet til breddehåndbolden fortæller om de vigtigste håndboldspilleregler og kommer med eksempler og forklaringer, der gør det lettere at forstå, hvad de enkelte regler betyder omsat

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

Brøndbyløbet 11 færdige poster

Brøndbyløbet 11 færdige poster Brøndbyløbet 11 færdige poster Brøndby-løbet er et stjerneløb, det vil sige at alle poster er inden for et afgrænset område, og deltagerne hele tiden skal tilbage til START posten før de går videre til

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Sådan gør du i GeoGebra.

Sådan gør du i GeoGebra. Sådan gør du i GeoGebra. Det første vi skal prøve er at tegne matematiske figurer. Tegne: Lad os tegne en trekant. Klik på trekant knappen Klik på punktet ved (1,1), (4,1) (4,5) og til sidst igen på (1,1)

Læs mere

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn DAVID G. BENNER At åbne sig for Gud Lectio divina som ramme for et liv i bøn 5 Indhold Introduktion: Forvandlende åbenhed over for Gud 7 1. Mere end du kan forestille dig 11 2. Forberedelse til det guddommelige

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Hesten skal altid arbejde i en holdning, hvor det er fysisk muligt for den at udføre det, vi forlanger af den. Hesten må altså ikke på nogen

Læs mere

F I N N H. K R I S T I A N S E N KUGLE SIMULATIONER MÅLSCORE I HÅNDBOLD G Y L D E N D A L

F I N N H. K R I S T I A N S E N KUGLE SIMULATIONER MÅLSCORE I HÅNDBOLD G Y L D E N D A L RÆSONNEMENT & 1BE V I S F I N N H. K R I S T I A N S E N GNING 2 EGNEARK KUGLE 5 MÅLING SIMULATIONER 3 G Y L D E N D A L MÅLSCORE I HÅNDBOLD Faglige mål: Håndtere simple modeller til beskrivelse af sammenhænge

Læs mere

Hvad er meningen? Et forløb om opinionsundersøgelser

Hvad er meningen? Et forløb om opinionsundersøgelser Hvad er meningen? Et forløb om opinionsundersøgelser Jette Rygaard Poulsen, Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus Hans Vestergaard, Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus Søren Lundbye-Christensen, AAU 17-10-2004

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege! Leg og læring i bevægelsesbåndet Kom lad os lege! Kom lad os lege! er en inspirationsplakat til børn i indskolingen. Dette hæfte indeholder gamle og nye lege samt reglerne på legene. Vi synes, at der er

Læs mere

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Interview med Michael Ziegler, chefforhandler for KL, til bogen Lærernes kampe kampen for skolen Interviewer: Hanne Birgitte Jørgensen Hvad

Læs mere