Den ukorrekte Avis. Avisen, der stikker ud, når andre stikker af

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den ukorrekte Avis. Avisen, der stikker ud, når andre stikker af"

Transkript

1 1 Den ukorrekte Avis Avisen, der stikker ud, når andre stikker af DUA nr. 117 Marts 2014 Satire Ironi Alvor Humor Der var engang nogen, der troede på multikulturen som vejen til paradiset. Mange er blevet skuffet, og stadig færre holder fast i troen på multikulturen. De trofaste for ikke at sige troende tilhængere, forsvarer den om de så skal bruge løgne. Værst er medierne, som fortier og fordrejer, men mærkeligt nok kan man i intellektuelle kredse sjældent få øje på propagandaen for multikulturens herligheder. Den største dumhed findes lige midt i intelligensens højborg. No-Kays Forlag ISSN

2 2 Leder Gang på gang oplever vi, at danskere overfaldes af muhamedanere (ikke kinesere, ikke thailændere, ikke russere, ikke tyskere) og bliver ilde tilredt. Nogle får smadret tænder, andre bliver hjerneskadet, fordi de er blevet trampet i hovedet. Pressen siger af en eller anden grund ikke så meget om det, men vi får Gud-ske-lov oplysninger herom gennem e- mail, som er en Guds gave i disse fortielsens og cesurens tider. Nu skete det altså for en af vore medkombattanter, som fik et ansigt som en farvepalæt. På fortovet mødte han en muhamedaner, som ikke ville træde til side, som vores ven gjorde, men styrede direkte imod sit offer og svinede ham til verbalt samt truede med, at han ville slå ham ihjel. Det kom til håndgemæng, vores ven lod følelserne løbe af med sig, langede ud og blev slået til jorden. Her er det ikke spørgsmål om, hvem der havde ret, eller hvis skyld det var, men om, hvorfor vi skal udsættes for den slags. Hvorfor kan danskerne ikke længere få lov til at gå i fred? Og hvorfor skal danskerne finde sig i det? Og hvor er de politikere, som vi har valgt til at varetage vore interesser? Piger bliver voldtaget, ældre mennesker tør ikke gå ud om aftenen, andre bliver antastet ved højlys dag. Den fromme elite vil hertil svare, at sådan gør også danskerne, men forskellen er, at omfanget af dansk vold er meget lille sammenlignet med den muhamedanske vold, som er sat i system, et system i en ideologi, som gør herrefolket, muhamedanerne, til overmennesker og resten til dhimmier. Den danske befolkning har ikke bedt om denne importvare. Den fromme elite vil også hævde, at sådan er de ikke alle sammen, og man får lyst til at skrige dem ind i ansigtet: Hvad rager det os, så længe danskerne udsættes for systematiske overgreb? Under sidste verdenskrig var de tyske soldater generelt flinke og ikke voldelige. Sådan var de ikke alle, nej, men vi ville ikke have dem. Var der nogen, der mente, at vi ikke kunne sende dem hjem??? Det er ikke til at vide, om politikerne er dumme eller ligeglade med det danske folk. Vi får politikerlede. Deres kynisme er ufattelig. Vi må vælge nogle andre, men problemet er, at der stort set ikke er andre at tage af end dem, der søger ind i politik for prestigens skyld, ikke fordi de er idealister, ikke fordi de vil varetage det danske folks interesser eller vil det danske folk det godt. De burde sættes på porten alle sammen. Vi burde alle udvise vores foragt for dem i flok. Vi burde forlade partipolitik og rejse en folkeopstand. Det er sagt før, men en dag må det vel lykkes. Redaktøren Frankrig Endnu en moske er blevet dekoreret med stumper af grise. Den marokanske i Sounna de Blois, en by mellem Orléans og Tours, blev vanhelliget 11.februar February. La NouvelleRépublique and Atlasinfo) Tilbederne ankom ved moskeen for at finde et svinehoved og andre stumper af grise på siden sammen med sloganet MLE Frankrig, som var blevet sprayed på døren til moskeen. Man ved ikke, hvad bogstaverne betyder. Hvor er danskerne?

3 3 Rollemodel fremhævet på TV - nu er han sigtet for afpresning Åse Clausen Bjerg En gadeplansmedarbejder, som er ansat til at holde unge ude af kriminalitet, sidder nu varetægtsfængslet. Hvornår holder naiviteten op? Engang hjalp jeg er kurdisk kvinde fra Tyrkiet med at oprette et kvindekrisecenter for voldsramte muhamedanske kvinder i København. Hun fik Indenrigsministeriets bevågenhed og fik derfra en del penge til indretningen. Der blev holdt stor reception ved indvielsen, og det havde ligeledes mediernes interesse, som skrev om den fantastiske Ayshia og hendes bedrifter. Men festen sluttede brat efter kort tid. Man fandt ud af, at Ayshia havde brugt pengene til sig selv, og hun fik et pålæg om at betale dem tilbage. Under andre omstændigheder hvis altså det var mig der havde gjort det samme, var jeg havnet bag tremmer. Men nu var det altså en muhamedaner, og så ser det hele jo anderledes ud. Mens Obama fortsætter med at behage det iranske regime, lægger regimets videoer om tilintetgørelsen af Israel ud på nettet. BareNakedIslam Grænseløs uhæderlighed! Spydpigen Svar på en artikel i Vestkysten, hvor biskop Marianne Christiansen mener, at moskeer kan pynte blandt Haderslevs smukke huse. Biskop Marianne Christiansens artikel i Vestkysten er helt utrolig Der synes ikke at være nogen grænse for skamfølelse hos biskoppen over, hvad hun forsøger at bilde folk ind. Taktikken er velkendt: med masser af søde, romantiske ord, som skal få enhver lytter til at overgive sig uden mere tankevirksomhed end det, som findes i artiklen. For det må jo være en bevidst fremfærd af manipulation og løgnagtighed, for så ukyndig kan en præst umulig være og end mindre en biskop! Hvor mange kalashnikover kan vi rumme? Har hun ikke hverken hørt eller set eller læst om de grufulde kristenforfølgelser, der foregår ude i den store verden? Det må de i Cairo, og det må vi i Haderslev. Kan hun med mindste rimelighed sam menligne menneskers muligheder for tankeog ytringsfrihed og levevis i Haderslev og i Cairo? Saudiarabien praktiserer særdeles hård hændede religiøse regler imod sin befolkning. Videre hævder Marianne Christiansen "Grundloven gav religionsfrihed for alle borgere". Nej, det gjorde den faktisk ikke, og i munden på en biskop bliver det en direkte løgn! Grundloven siger i 67: Borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning, dog at intet læres eller foretages, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden.

4 4 Anerkendt svensk kommunist Michael Wie er en svensk sanger, som i sine sange blandt andet drømmer om galger rundt omkring i Sverige naturligvis til modstanderne af kommunismen. Han har mange voldelige sange, og hans sange spilles ofte i de svenske medier. Han hyldes til og med som helt. Hvad skal det ikke ende med? Hvad med kommunismens forbrydelser? de aktivt ind og beslaglægger de våben, som muhamedanerne siges at ligge inde med? B De fleste hunkønsvæsner" tænker med følelserne" og er optaget af deres indtil nu trygge verden med familiehygge, shopping, og rejser. Dem kan du og jeg ikke råbe op, før de får islamisternes krav smidt ind af vinduet, hvor de bor. Men jeg arbejder selv videre på at vi får et bedre samfund - vi må holde gejsten oppe. Og hvem frygtede nazismen under sidste krig? Mange gjorde ikke. De blev sidenhen fordømt. Men hvad med dem, der i dag ikke frygter islam, som i sit væsen er meget værre? Vi må håbe, at deres tid kommer. Brevsprækken Platuglen Hvad mener du? Vi er allerede godt på vej til et bedre samfund. B Kvindesagen har svigtet groft. Det første skete, dengang de råbte "Kvindkamp er klassekamp". Næste kiks skete, da de ikke turde gå i brechen for deres muslimske medsøstre. Muhamedanere mener: Danmark er Nazi samfund. Det er mange muslimers syn på Danmark, som har givet dem ophold. De prøver at sammenligne sig med jøderne, men muslimer skal jo udrydde jøderne ud fra koranen. Ny parti i Danmark - Dansk Muslim parti- DAMP, blev startet d i Gladsaxe. Leder af partiet er kontorarbejder Tuure Toivikko. Uden muslimsk parti er det ikke muligt at få menneskerettigheder eller undgå forskelsbehandling i Danmark,, siger de.??? DANMARK ER NAZI SAMFUND Nå! B Politiet har slået til på forskellige adresser og fundet både hash og beslaglagt motorcykler og andet i rockerkredse, men hvornår går En gang var der stolte kvinder til. B Danmark rådner op indefra, og stanken (Stanken) breder sig. B Nu har man travlt med at udvise velintegrerede børn, børn som har deres kammerater og sociale netværk i landet. Det synes forrykt, når vi hele tiden oplever, at andre voksne fremmede ikke kan udvises. Var det ikke mere på sin plads ar udvise de kriminelle eller dem, der på anden måde ligger samfundet til last? Bruger politikerne da ikke hovedet?

5 5 Den multietniske debat er temmelig enslydende i alle partier. Kristne i Nigeria Med os bli r alt godt! Multikulturel debat Vi løser alle problemer global.christianpost.com Alle problemer løses ved dialog. Derfor bliver de ikke løst! Nu rabler det. Spydpigen Marianne Christiansen, biskop i Haderslev, ville ikke tie i forsamlinger som påbudt. Nu har hun oven i købet som biskopinde i Haderslev kastet sig i selen for at understøtte muhamedanere, muslimer, moskeer med minareter, kristendommens undergang og andet ondt. Hun bør straks fjernes fra sit embede. Hvis hun ikke skulle blive straffet yderligere i dette liv, så bliver hun, når hun ankommer til himlens port, for dér kan hun ikke komme ind. Hun kan heller ikke komme gennem nåleøjet, for hun er en for stor kamel. Ja, hun er ækel! Hun har vist sig som antikristen. Eksporter hende til Mellemøsten. Lad hende indgå i et harem, så hun kan lære de muslimske vilkår at kende. Derefter hører vi gerne hendes nye stillingtagen. Hendes embedsførelse er ikke i orden. Hun kæmper for muslimer og ikke for kristne. Hun skal væk! Hun er da et godt menneske. Der er grufulde billeder på internettet, som viser arten af forfølgelse af de kristne, specielt i Nigeria. Marianne Christiansen og andre biskopper burde skamme sig. Redaktøren Overfald eller overfald Der går rygter om, at en af vore medkombattanter er blevet overfaldet, og sådan ser hans ansigt også ud, men det er nu en sandhed med modifikationer. Sagen er, at han ret beset selv gik til angreb på en muhamedaner, men dog efter at være blevet hånet og truet og chikaneret på alle tænkelige måder, og selv om han kan bokse, så var hans modstander også bokser, og med ca. 50 års aldersforskel måtte resultatet blive, som det blev Det var ærgerligt af flere årsager. Dels fordi vi kunne unde den unge araber nogle bank, dels fordi det ikke tjener vores sag at gå i clinch med de fremmede, men følelserne kan løbe af med os alle. Det kan godt være, at vi kan sige, at det var dumt, men den situation kan vi alle sammen komme ud for. Nu siger velmenende, at han skal være glad for, at han ikke fik smadret sine tænder, at han ikke blev trampet i hovedet. Nå, ja, set fra den vinkel, men det er skammeligt, at det overhovedet fandt sted. Mange danskere har angiveligt mén efter at være blevet groft overfaldet af indvandrere, mens Overdanmark vender ryggen til. Vi er tvunget til at bide uretfærdigheden i os. Det er desværre vore betingelser.

6 6 Selvom han juridisk set var skyldig, så føler vi med ham og forbander den dag i 1983, hvorefter man lukkede op for indvandringen i en lind strøm. Fuck Vesten Vi elsker da de fremmede Mediernes evindelige angreb på højrefløjen Torsdag d. 11 marts skrev Ekstra Bladet på forsiden, at en dansker var blevet overfaldet af nazister i Malmö ved en demonstration 8. marts på kvindernes internationale kampdag. Der var altså angiveligt et sammenstød mellem de rigtige og højreradikale, som altså blev betegnet som nazister. Man sagde i tv, at det svenske politi arbejdede med at finde ud af, hvem der havde begyndt slagsmålet, men iflg. Ekstrabladet gik de højreorienterede til angreb på de uskyldige venstreorienterede, og EB udtrykte stor bekymring for den udbredelse af nazistiske ideer, som iflg. avisens skulle være på fremmarch i hele Europa. Men hvor vidste EB fra, at det var nazister. Heilede de, eller havde de armbind med hagekors på? I TV nyhederne DR1 sagde man, at nogle af uro-magerne var fra Svenskernes parti, som man påstod havde rødder i nazismen, og den antagelse smitter jo af på Danskernes Parti, som herefter igen associeres med nazismen. Propagandaen er tyk og ikke gennemskuelig for alle. Fra Hans Wikipedia og censur Undskyld, at jeg påkalder mig jeres opmærksomhed. Jeg var engang meget aktiv med at videreudvikle internetleksikonet Wikipedia, og jeg så det som et gode. Spred fri viden til alle. Men nu ved jeg, at det er censureret viden. En af de gamle store mænd inden for Wiki,»Palnatoke«, redigerede artiklen om Dansk Samling og spurgte i den medfølgende kommentar:» Er historien efter 1972 overhovedet relevant? Partiet har været uden betydning siden ?«Jeg ser for mig, at nu skal der ske noget her også, fordi Dansk Samling ikke er politisk korrekt efter de venstredrejedes observans. De siger, at Wikipedia skal være neutral, men de mener politisk korrekt ud fra et venstrefløjssynspunkt. Desværre er der jo mange, der bruger Wikipedia som et leksikon uden at være klar over farerne. Til denne gamle wikipedianer kaldet Palnatoke skrev jeg på hans brugerdiskussionsside følgende: n:palnatoke#dansk_samling Læs det! I må gerne overveje at bakke mig op in loco. Sidstnævnte link indeholder også min tekst om et politisk parti, der ikke blev fundet værdigt til optagelse - selv om det hele skulle være så neutralt - gå på opdagelse - og lad os finde ud af, hvordan vi kan tage en kamp op... Så galt kan det gå Åse Clausen Bjerg Jeg var i London og havde bestilt et hotelværelse over internettet. Jeg havde med vilje bestilt et billigt hotel, da jeg bildte mig ind, at jeg bare skulle have en seng at sove i. Da jeg kom til Manor Park, hvor jeg skulle bo, oplevede jeg at være kommet til et kæmpe område kun beboet af indvandrere. Der var ingen eng-

7 7 lændere. Her talte man ikke engelsk, og folk gik rundt i deres burkaer og hijaber og for mændenes vedkommende i deres lange kjortler og kalot. Da jeg fandt mit hotel, var det et rækkehus, hvor ringklokken var revet af og der sad gamle reklamer i brevsprækken. En fremmed lukkede op, og heller ikke han talte engelsk kun et par ord til husbehov. Han viste mig værelset, et lille værelse på 5 kvadratmeter uden vindue. Der var godt nok en seng og et lille bord. toget uden billet og stod af ved London Liverpool Street Station, hvor jeg ikke kunne komme ud uden at stikke en billet ind i billetmaskinen. Jeg var så nødt til at gå helt tæt bag en mand, så jeg slap ud på hans billet. Jeg var herpå henvist til at spørge folk på gaden, hvor det og det lå, og hvordan jeg kom der og der hen. Først besøgte jeg et bibliotek, hvor jeg spurgte efter islam kritiske bøger, fordi jeg ville kontakte forlagene med henblik på samarbejde, men der fandtes ikke islamkritiske bøger på biblioteket. Så viste bibliotekaren mig boghylden med bøger om islam, og her fandtes en del bøger om islams herligheder ingen kritisk analyse af islam. Censuren er strengere i England end i Danmark. I Foyles, den store boghandel, havde de i det mindste hørt om Ayaan Hirsi Ali og Souad (Levende Brændt) og kunne skaffe bøgerne, men de var ukendte på biblioteket. En seng at sove i Derudover var der et strygejern og en kop. Jeg spurgte efter bøjler, og han kom med to bøjler, som han hægte op i lampen. Så kunne mit overtøj hænge der. Mit øvrige tøj måtte ligge på gulvet, hvor der krøb myrer rundt. Så opdagede jeg, at der ikke var så meget toiletpapir, og jeg forsøgte at kalde på værten, som jeg troede var et sted på hotellet, men han var gået og kom ikke tilbage resten af ugen. En af gæsterne ringede til ham og bad om toiletpapir, som blev leveret, og så så vi ikke mere til ham. Jeg har altid været vant til, at der på engelske hoteller ligger guider til Byen, så man kan se, hvad der foregår, og ligeledes har jeg altid kunnet få fat i et bykort og en et kort over togene i undergrunden. Der var ikke nogen af delene. Så ville jeg tage undergrundstoget til et civiliseret sted i London, men begge billetautomater var ude af drift. På stationen var der kun en kiosk, som blev betjent af fremmede, og da jeg bad om hjælp, forstod de ingen ting. Jeg var så nødt til at hoppe på Minipakistan i London Da jeg kom hjem om aftenen, ville jeg gå en aftentur og kigge ind i restauranter og pubber og opleve folkestemningen, men det kunne ikke lade sig gøre af gode grunde: Der sad kun mænd i deres kjortler og med deres lange skæg og talte ikke engelsk men så skulende ud. Jeg skyndte mig at gå igen, velvidende at enlige kvinder er et lovligt bytte for islamiske sexlystne mænd, så jeg gik hjem på hotellet og kunne ikke foretage mig andet end at ligge i sengen og se TV for jeg havde jo ikke en

8 8 stol. Det lykkedes mig dog at finde en lille tyrkisk restaurant, hvor de talte lidt engelsk til husbehov, men efter aftensmaden ilede jeg hjem. Hvad kan vi vente os her? Long live our gracious Quran. Humor En gammel kolonimagt hjælper naturligvis sine venner. Hvem betaler prisen for multi-kulturen? Åse Clausen Bjerg Ved du, at et lands infrastruktur går i opløsning ved 10 %n indvandring? Et stort jordskælv med en styrke på 8.1 på Richter skalaen rammer Mellemøsten. To millioner mennesker dør og over en million bliver såret. Irak, Iran og Syrien er totalt ruinerede og deres regeringer ved ikke, hvor de skal starte med hjælpen til at genopbygge landene. Resten af verden er i chok USA sender tropper til at bevare freden. Saudi Arabien sender olie. De latinamerikanske lande sender tøj. New Zealand og Australien sender får, kvæg og mad. De asiatiske lande sender arbejdskraft så landet og infrastrukturen kan blive genopbygget. Canada sender læger og forsyninger. Stor Britanien ikke at forglemme sender to millioner muslimer i erstatning. Sladrehankene Ja, men det ved magteliten ikke. New Zealand er multikulturel. Her lever vi side om side i fredelig sameksistens, blev sagt af en beboer i New Zealand Så vidt vides lever den oprindelige befolkning, maorierne, som minoritet i deres eget land, som er overtaget af hvide vestlige mennesker, som styrer landet efter deres egne præmisser. Maoriernes land styres ikke længere af dem selv, og de blev offer for den vestligt indrettet multikultur, som smadrede deres egen kultur, eller i det mindste satte den ud på et sidespor. De betalte prisen, og de led, som ethvert folk gør, som få frataget sin identitet. Det er klart, at de nu-boende hvide ikke har blik for, at maorierne er et knækket folk, og de, der er kommet til i nyere tid kan naturligvis ikke mærke maoriernes sorg men synes, at alt er idel lykke, for alt foregår på deres præmisser. Den samme skæbne er overgået mange andre folkeslag, sydafrikanere, indianere og de grønlandske eskimoer for at nævne nogle få. Deres kultur og etnicitet er smadret af de hvide, som har overtaget deres land. Vi kan bedst se det i Grønland, som danskerne ødelagde ved at presse deres egne normer ned over hovedet på den oprindelige befolkning, og selv-

9 9 om Grønland i dag har selvstyre og i det store og hele styrer deres eget land, så er man enig om, at den grønlandske kultur er ødelagt. Vi siger, at grønlænderne er danskere. Nej. Vist er de ikke danskere, og den betegnelse vil de fleste grønlændere nok have sig frabedt. De er grønlændere, og det er de stolte af. Hvad ellers. Deres sympati for Danmark kan nok ligge på et meget lille sted. De har ikke tilgivet danskerne, og det forstår man godt. Men de vestlige hvide har ikke lært af historien, og i dag er det de oprindelige europæere, der ligger i fare for at blive underlagt en fremmed magt, i dette tilfælde islam, som langsomt skubber de danske kulturtraditioner tilbage og overtager styringen med islamisk dominans, godt hjulpet på vej af hvide europæere. Føj for forræderi. Om mange år ud i fremtiden kan fremtidens europæere måske hvis de får lov til at se historien, som den var lære, hvordan deres forfædre led under multietniceringsprocessen. Fremmede overtog magten og de blev til fremmede i deres eget land. Mange af os begynder at glæde os over, at vi har levet det meste af vores liv i fredelig samdrægtighed med hinanden, og at vi kan forlade dette multietniske multikultikuller inden alt for længe. Men vi er bekymrede for vore efterkommere. Og vi er rasende på vore politikere. de bliver diskrimineret, når de søger et arbejde, og de er ugle sete alle vegne. Vi er jo mennesker alle sammen, og vi tænker ens og opfører os ens netop fordi vi er mennesker, men det har danskerne ikke forstået. De tænker nazistisk. Men når Danmark bliver islamisk, så kommer der andre boller på suppen. Så vil de racistiske danskere mærke, hvordan de har saboteret både sig selv og hele fredsprocessen. Der bliver ikke fred i verden, før end islam dominerer. Oplysninger om, hvordan man indretter et samfund med størst mulig frihed vil komme med islam. Så genvinder landet friheden, som har været tilsløret i tusinder af år. Frihed er målet, frihed for kvinder, som når de er indhyllet i burka er frie for mænds tilnærmelser og kan gå i fred. Burkaen er symbol på kvindernes frihedskamp. Sådan er det. Danske mænd er svage. De kan ikke holde deres kvinder nede. Elvirasdatter Danmark kan risikere at blive islamiseret, siger de, men hvad så? Lever vi ikke lige så godt af den grund? De siger også, at de fremmede er kriminelle, men det er danskerne jo også, og så er danskerne tilmed nazister, mens muslimer jo er fredens folk. Det har vi vidst i mange år, men nu er det kommet officielt frem gennem det nye muslimske parti Dansk Muslim Parti DAMP. Hvad skulle Danmark gøre uden det? Muslimerne kæmper jo for freden, men de kan dårligt få lov til at leve i Danmark. De bliver diskrimineret, når de vil have en bolig, De siger, at polygami trives i Danmark, men jeg siger ingenting. Hvem mon undersøger det? Eller er alle ligeglade? Sladretasken

10 10 Folk fra hele verden er indstillet på at sætte livet på spil for at komme ind i Europa, men Europa bliver ikke større i udstrækning. Vejen til paradis for nogle men undergang for alle. Men hvor skal vi alle sammen være, hvis indvandringen fortsætter? I allerede mange år har vi været for mange. Hvis vi sammenligner Europa med Afrika, hvor de fleste indvandrere kommer fra og ser, hvor mange mennesker, der er på det afrikanske kontinent, hvad skal vi så stille op, hvis det bliver en moderne trend for afrikanere at rejse sig og gå imod Europas grænser? Hvor skal vi være, og hvad vil politikerne gøre? Det er ikke nok at standse indvandringen ad politisk vej. Indvandrere vil presse illegalt på Europas grænser, og er de først kommet ind, så har de ret til at få deres sag behandlet. For det første er det en dyr foranstaltning både asylbehandling, hjemsendelse og opholdstilladelse med tilhørende sociale ydelser. Hvad mon politikerne vil stille op? For det andet er det en demografisk umulighed at huse så mange mennesker. Ansvarlig redaktør Åse Clausen Bjerg

11 11 Den Ukorrekte Avis Ekstra tillæg Fra Kvindernes kampdag d. 8 marts. Foredrag ved Mag. Scient, Britta Mogensen og Åse Clausen Bjerg Det har mod forventning været meget svært at samle kvinderne om det, der burde interessere dem aller mest, nemlig overlevelsen af deres svært tilkæmpede frihed i et multikulturelt samfund. Det burde trække folk til huse, men det gør det ikke i øjeblikket. De, der interesserer sig mest for sagen er mærkværdigvis nok mænd. Èn sagde oven i i købet, at kvindesagen er en vindersag. Ja, det er den, hvis vi får fat i den rigtige ende. Britta Mogensen Britta Mogensen fortalte om, hvordan de kvinder, som er kommet til Vesten fra tredje verden bliver mere rettroende end deres forældre og i højere grad bliver radikaliseret især de højtuddannede, og det er jo ikke det, vore gode humanister og de sandhedssøgende medier gerne vil fortælle os. Vi får tudet ørerne fulde, at vi skal satse på de højtuddannede indvandrere men det synes at være til vores egen undergang. De højtuddannede vender i stor stil danskerne ryggen og tager afstand fra vore skikke. De vil gerne have andel i den danske velfærd, men deres tankegang og adfærd er helt udansk. Ja de går sågar i nogen udstrækning ind for stening, og det drejer sig som sagt om højtuddannede, som synes, at den form for afstraffelse er acceptabel. De mest rabiate muslimske kvinder vælger selv at indhylle sig, mens mange andre er tvunget til det, selv om en del bliver fritaget for tvang. Uddrag af manuskriptet Ære/skam som markør for kvinders adfærd Når kontrollen er så vigtig, skyldes det hensynet til familiens ære. Meget kort kan ære/skam skæres ned til mænds ære, kvinders skam. Det betyder, at alt, hvad kvinder gør, påvirker mænd. Kvinder er så farlige for mænds ære, at de må være under konstant kontrol. De må ikke tale med mænd, de ikke er i familie med, må ikke se på dem, må ikke være alene med dem. Kvindens dyd skal bevares for alt i verden. Det er hendes seksualitet, der overgives til manden ved ægteskab, hvor kontrollen med kvinden også overgår til ægtemanden og hans familie. Der må aldrig kunne rejses tvivl om, hvem der er far til de børn, hun føder. Hvis kvinden udsættes for sladder, som kan være helt ubegrundet, kan hun udstødes af familien og samfundet, og det går ud over familiens ære, som skal opretholdes for enhver pris, om det så skal betyde drab på den kvinde, som rammes af sladderen. Kvinder kan likvideres, hvis de overtræder de almindelige forbud for kvinder. Det sker ved familiens accept og planlægges nøje. Det sker også i Vesten i Danmark. Hele manuskriptet vil blive lagt på hjemmesiden /Kvindernes forum

12 12 I betragtning af sagens grusomhed er det mærkeligt, at ikke flere kvinder interesserer sig for den sag. Det kan overgå fremtidens danske kvinder, specielt, når indgifteriet tager fart. Cand. mag. Åse Clausen Bjerg sluttede blandt andet af med en række spørgsmål til publikum, seere og lyttere. Det islamiske kvindesyn Alle kvinder også Vestens kvinder er underlagt dette kvindesyn. Det kan overgå næste generations kvinder og deres børn. Da det islamiske kvindesyn vinder større og større indpas i Danmark og forstærkes og fortættes i sharia-zonerne, er der god grund til, at vi kvinder passer på os selv. Accepterer du, at du og dine døtre anses for at være djævle og fulde af løgn? Accepterer du, at du og dine døtre anses for at være urene i kraft af, at I er kvinder? Accepterer du, at du og dine døtre tilhører og ejes af en mand, fordi I er kvinder? Accepterer du, at mænd iflg. shariaen har lov til at voldtage dig og dine døtre, hvis ikke I er tildækkede? Accepterer du, at den seksuelle lavalder skal være 9 år? Ved ægteskab med en muslim: Accepterer du, at du og dine døtre skal straffes korporligt af mænd, hvis I er ulydige? Accepterer du, at dine døtre skal kunne sælges som brude i et islamisk land? Accepterer du, at dine børn risikerer at blive omskåret? Accepterer du at udsætte dit barn for at blive kidnappet? Accepterer du, at din datter kan tvangsgiftes? Accepterer du, at din datter gøres kriminel og kan straffes, hvis hun bliver voldtaget? Kvinder i Danmark er på vej til at blive ofre for den gode ligegyldighed. Er det sådanne tilstande, vi vil byde vore børn og børnebørn? Videoen kan ses på

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN 6. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Hvidbjerg v. Å Mattæus 19, 16-26 Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN De vidste det allerede i 1241, da jyske lov

Læs mere

Jeg har min Gud til at se mig

Jeg har min Gud til at se mig Jeg har min Gud til at se mig Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op. Tahrir fortæller om at være muslimsk pige i et dansk samfund. Jeg kom til Danmark fra Irak lige på det tidspunkt, hvor

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015.docx 12-07-2015. side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015. Tekst. Matt. 5,20-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015.docx 12-07-2015. side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015. Tekst. Matt. 5,20-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015. Tekst. Matt. 5,20-26. Ord udgør en meget stor og vigtig del af vores liv. Man kan næsten sige det, at ord er liv. Nogen af os er snakker meget, andre snakker

Læs mere

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen!

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen! Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, men jeg foretrækker ørkenen! 17 Hmm Hvorfor det? Fordi den er ren! Det bliver ikke let at komme ind i Turban-fortet Det er

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet Tekster: Zak 9,9-10, Fil 2,5-11, Matt 21,1-9. Salmer: 176: Se, hvor nu Jesus træder (mel.: Min død er mig til gode) 177: Kom, sandhedskonge (mel.: Her ser jeg da et lam at gå) 172: Se, vi går op til Jerusalem

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. 1 Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle af dem sagde:»det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul,

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

dit liv. dine muligheder to kulturer

dit liv. dine muligheder to kulturer dit liv. dine muligheder Ung i to kulturer hvad vælger du? Hvad står jeg for? Hvem er jeg? Vil jeg giftes? Og med hvem? At være ung handler bl.a. om at vælge. At vælge til og vælge fra og at finde svar

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE I tirsdags lige efter påske, stod jeg og ventede på toget på Ålborg Station. Jeg havde forinden gået igennem Kildeparken og set en flok dranker

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Protection Training Academy. Kvinder, hverken spørger efter, inviterer til eller fortjener, at blive overfaldet og voldtaget.

Protection Training Academy. Kvinder, hverken spørger efter, inviterer til eller fortjener, at blive overfaldet og voldtaget. Protection Training Academy SAFE INSTINCT Selvforsvar for Kvinder Kvinder, hverken spørger efter, inviterer til eller fortjener, at blive overfaldet og voldtaget. Langt de fleste kvinder er sjældent bevidste

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Studie. De tusind år & syndens endeligt

Studie. De tusind år & syndens endeligt Studie 15 De tusind år & syndens endeligt 83 Åbningshistorie Der, hvor jeg boede som barn, blev det en overgang populært at løbe om kap i kvarteret. Vi have en rute på omkring en kilometer i en stor cirkel

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Søndag seksagesima 2015 Hurup

Søndag seksagesima 2015 Hurup Søndag seksagesima 2015 Hurup Markus 4, 1-20 Herre, lær mig at lytte til det, du vil med mig, og gør mig fri af det, som binder mig til mit eget. AMEN Moar! kaldte den ene af drengene. Mor var ude i køkkenet.

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28.

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28. Bruger Side 1 12-03-2017 Prædiken til 2.søndag i fasten 2017. Tekst. Matt. 15,21-28. Først. Hvor stærkt er et reb? Jeg har fået hængt et reb op her. Hvad kan det bære? Foreslå at vi hænger et barn op i

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

dit liv. dine muligheder to kulturer

dit liv. dine muligheder to kulturer dit liv. dine muligheder Ung i to kulturer hvad vælger du? At være ung handler bl.a. om at vælge. At vælge til og vælge fra og at finde svar på et uendeligt antal spørgsmål. Med valg følger nye muligheder,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. 30-08-2015 side 1 Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. En kollega sagde engang noget, som jeg kom til at tænke på, da jeg skulle forberede prædikenen til i dag over den barmhjertige

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

20.s.e.trin. I 2017 Bejsnap

20.s.e.trin. I 2017 Bejsnap Kim Larsen har skrevet en sang, der hedder festen. Den handler om at gå rundt en kold nat og få øje på et sted, hvor der er fest. Omkvædet til sangen lyder: Da jeg bankede på, var der en, der åbnede døren

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer. Lem 10.30: 435 Aleneste Gud, 306 O Helligånd kom til os ned, 675 Gud vi er i gode hænder, 41 Lille Guds barn, 438 Hellig, 477 Som korn, 10 Alt hvad

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1 25-01-2015 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Matt. 17,1-9 Hvem skal vi tro på? Moses, Muhammed eller Jesus? I 1968 holdt Kirkernes Verdensråd konference i Uppsala i Sverige,

Læs mere

Prædiken til 12. s. e. trin kl. 10.00 og Engesvang. Dåb.

Prædiken til 12. s. e. trin kl. 10.00 og Engesvang. Dåb. 1 Prædiken til 12. s. e. trin kl. 10.00 og Engesvang. Dåb. 749 I østen stiger solen op 448 fyldt af glæde 396 Min mund og mit hjerte 443 Op til Guds hus vi gå Knud Jeppesen 468 v. 45 af O Jesus på din

Læs mere

LOVEN. Side 3.. Moses 4. Guds lov 6. Hør mine bud 8. En anden gud 10. En kalv af guld 12. Vreden 16. Bålet 18. De ti bud 20. Ingen kalv af guld 22.

LOVEN. Side 3.. Moses 4. Guds lov 6. Hør mine bud 8. En anden gud 10. En kalv af guld 12. Vreden 16. Bålet 18. De ti bud 20. Ingen kalv af guld 22. Side 3 LOVEN historien om Moses og de 10 bud Moses 4 Guds lov 6 Hør mine bud 8 En anden gud 10 En kalv af guld 12 To tavler 14 Vreden 16 Bålet 18 De ti bud 20 Ingen kalv af guld 22 Teltet 24 Side 4 Moses

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11 Foto: Cathrine Søvang Mogensen Min far voldtog mig 200 gange Gerningsmænd slipper godt fra det, når seksuelle overgreb på børn ikke anmeldes. Line blev seksuelt misbrugt af sin far i hele sin opvækst.

Læs mere

Den Blå Moske i Istanbul er det helt store Af Mads Sindberg Christensen

Den Blå Moske i Istanbul er det helt store Af Mads Sindberg Christensen Den Blå Moske i Istanbul er det helt store Af Mads Sindberg Christensen Vi her i Danmark er begyndt at kigge efter nye steder at rejse hen. Men efter som vi snart har været alle steder i vesten, kigger

Læs mere