FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE SEPTEMBER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE SEPTEMBER"

Transkript

1 FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE SEPTEMBER 2016

2 I DEL: BESØG PÅ SKÆRBÆKVÆRKET II DEL: NYE GRÆNSEBRYDENDE SAMARBEJDER SKÆRBÆK & FREDERICIA 15. SEPTEMBER 2016 Fjernvarmeindustrien (DBDH og FIF Marketing) har fornøjelsen af at invitere til det 5. årsmøde, hvor vi glæder os til at samle medlemmer, forsyningsselskaber, leverandører, politikere og øvrige interessenter i branchen til en indholdsrig dag med virksomhedsbesøg, inspirerende oplæg og god dialog. Årsmødet vil være opdelt i to afsnit og afsluttes med en netværksmiddag. Formiddagen foregår på Skærbækværket, hvor vi både får en rundvisning på værket samt fortællingen bag omstillingen af værket. Eftermiddagen foregår på Trinity Hotel beliggende lige ned til det smukke Lillebælt, hvor vi går i dybden med dagens tema: Nye grænsebrydende samarbejder. VIRKSOMHEDSBESØG: SKÆRBÆKVÆRKET Anders Nordstrøm, Commercial direktør, DONG Energy DONG Energy Bioenergy & Thermal Power har de seneste år gennemført en af de største transformationer blandt kraftvarmeproducenter i Europa. For få år siden var forretningen centreret omkring kulbaseret el-produktion, mens den i dag er centreret omkring grøn kraftvarmeproduktion baseret på bæredygtig biomasse samt salg af systemydelser. Indlægget vil forklare rationalet bag omstillingen og give en status på denne. Hans Bjørn, adm. dir., TVIS Overskudsvarmen fra Skærbækværkets el-produktion udgør omtrent 55 procent af fjernvarmen til Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle. Derfor har TVIS siden 2008 arbejdet målrettet med en fortsat stabil varmeaftale på biomasse, der rækker 20 år ud i fremtiden. Efter en udbudsproces med tilbudsindhentning fra to aktører indgik TVIS i 2014 en aftale med DONG Energy om at ombygge Skærbækværket til biomasse. Kommerciel drift forventes til april TVIS køber ikke værket, men finansierer 80 % af de 1,8 milliarder til ombygningen og får til gengæld eneretten til at aftage varmeproduktionen. Forsyningsstabiliteten forbliver fortsat høj. Fjernvarmen bliver stort set CO2-neutral, og samtidig vil forbrugernes varmeregning blive lavere. Leif Høgh Sørensen, projektleder, DONG Energy Leif Høgh Sørensen beskriver SKV Træflis projektet, og kommer herunder ind på det overordnede tekniske koncept, baggrund og driftsformer samt selve anlægget og en beskrivelse af delkomponenter. Endelig får vi en status for projektet og de kommende aktiviteter.

3 Efter besøget på Skærbækværket er der samlet bustransport til Trinity Hotel og Konferencecenter, hvor vi starter med at få serveret en lækker frokost. TEMA: NYE GRÆNSEBRYDENDE SAMARBEJDER EU har gennem Energiunionen fokus på at forbedre energisammenkoblingerne mellem landene og modernisere infrastrukturen. Det skaber nye muligheder for eksport for danske virksomheder i fjernvarmesektoren. Samtidig vil sektoren i Danmark inden for en håndfuld år være omstillet på alle niveauer, og nye samarbejdsformer på tværs af forsyninger vil opstå. Dagens tema er nye grænsebrydende samarbejder, på tværs af landegrænser, på tværs af forsyningsformer, på tværs af industri og forsyning. Dagens indlægsholdere deler deres egne erfaringer og syn på fordele og ulemper ved de nye muligheder for samarbejder. Vi slutter af med at stifte nærmere bekendtskab med fænomenet nudging. Hvad er det, og kan det overhovedet bruges i fjernvarmesektoren i relation til vores kunder?

4 OPLÆGSHOLDERE Energiunionen nye eksportmuligheder for den danske energisektor Troels Ranis, branchedirektør, DI Energi Energiunionen skal sætte fart på EU s 2030 mål med udbygning af mere vedvarende energi, øget energieffektivitet og lavere udslip af CO2. Det betyder nye og flere investeringer og mere fjernvarme og fjernkøling står højt på den europæiske dagsorden. Det kan give nye eksportmuligheder for den danske energisektor. Samtidig skaber BREXIT usikkerhed om de fremtidige markedsmulighederne i EU s næststørste økonomi. Troels Ranis, branchedirektør i Dansk Industri, sætter EU og energisektoren under lup. Multiforsyning - er det blot en spareøvelse? Kim Behnke, vicedirektør, Dansk Fjernvarme Forsyningsministeriet og Finansministeriets dagsorden er entydig der skal effektiviseres i forsyningssektoren. Effektivisering er også konsolidering i form af varianter fra samarbejde til fusion. Bliver multiforsyningsselskaber til gavn for forsyningernes forbrugere og kunder, eller blot en smart sparerøvelse? Forsyningssektoren tegner sig for årlige milliardinvesteringer til gavn for grøn omstilling med høj forsyningssikkerhed. Er det muligt at kræve effektiviseringer uden at leverandørerne, industriel og rådgiverne mister omsætning? Digitale helhedsløsninger til forsyningsbranchen Jesper Skovhus Andersen, direktør, Ringkøbing Fjernvarmeværk a.m.b.a. Er det som udgangspunkt formålstjenligt for et fjernvarmeselskab at samarbejde på tværs af forsyningsbranchen for herved at udnytte stordriftsfordelen? MV gruppen består af 8 forskellige selskaber fra henholdsvis el, varme og vandsektoren, som i fællesskab har indkøbt ca målere samt etableret fjernaflæsning med tilhørende WEB-løsninger. Spørgsmålet er: Har projektet været en succes for varmeværket, og hvor har der været særlige udfordringer? Praktisk samarbejde mellem forsyningsselskaber bedre service for kunderne? Marc Roar Hintze, adm. direktør, Assens Fjernvarme. På trods af, at danske forsyningsselskaber danner forbillede i mange af de lande vi eksporterer energiteknologiske løsninger til, beskyldes forsyningsselskaberne fra hjemlig politisk hold for ikke at være effektive nok. Der stilles krav til effektivisering blandt andet gennem konsolidering og samarbejde. Med udgangspunkt i et projekt mellem Assens Fjernvarme og Assens Forsyning stilles der skarpt på, de udfordringer og fordele samarbejde kan medføre, samt hvorvidt lovgivning, leverandører og produkter er parate til at støtte op om effektiviseringen. Og resulterer samarbejdet i bedre service for kunderne?

5 OPLÆGSHOLDERE Strategiske overvejelser og tiltag på tværs af kommunegrænser Christian Niederbockstruck, direktør, Fjernvarme Horsens Med udgangspunkt i Fjernvarme Horsens ses på muligheder og udfordringer for eksisterende og fremtidig varmebehov og produktion i Østjylland. Hvor skal varmen komme fra på lokal, kommunal og på sigt regional plan? Skal der stadig produceres lokalt eller skal der anlægges store transmissionssystemer. Hvordan kan vi etablere løsninger, der dækker vore behov her og nu og samtidig er så fleksible, at de kan indgå i et større system på den lange bane? Skaber konsortier på tværs succes? Henrik Kærgaard, udviklingschef på Tværs, NIRAS Henrik Kærgaard fra NIRAS fortæller om nogle vigtige forudsætninger for, at denne type af tiltag måske vil kunne lykkes i praksis i dagens verden og virkelighed. Oplægget tager udgangspunkt i et eksempel fra vandsektoren et eksportsamarbejde mellem Grundfos, AVK, Kamstrup, Schneider Electric, Leif Koch, NIRAS, Nordvand, HOFOR og DTU om en samlet dansk projektløsning på vandtab og lækager fra vandforsyningssystemer, NRW (Non Revenue Water, som globalt udgør i gennemsnit 40% af producerede vandmængder). Projektet hedder LEAKman og er i gang at etablere demonstrationsfaciliteter hos Nordvand og HOFOR. Nudging - er det noget for fjernvarmen? Sille Krukow; Chief Behavioral Designer hos KRUKOW I Sille Krukows indlæg skal vi stifte bekendtskab med begrebet Nudging. Nudging fokuserer på forskning af menneskelige adfærdsmønstre og tager udgangspunkt i at vi ofte agerer irrationelt, selvom vi tror, at vores handlinger er rationelle og velovervejede. Silles oplæg vil introducere de basale principper, metoder og rule of thumbs bag adfærdsdesign, og ligeledes præsentere praktiske og pudsige cases, så deltagerne kan føle sig klogere på og blive inspireret af adfærdsdesign som en strategisk virksomhedsindsats.

6 AFTENARRANGEMENT TRINITY HOTEL & KONFERENCE Efter dagens faglige oplæg og debat glæder vi os til at nyde aftenen i hyggeligt fællesskab og dejlige omgivelser på Trinity Hotel & Konference. Gå ikke glip af denne vigtige del af årsmødet. Fjernvarmeindustrien favner alle dele af branchen, og denne uformelle del af dagen er en unik mulighed for at pleje sit sociale netværk og tale med gamle såvel som fremtidige forretningspartnere.

7 PROGRAM ÅRSMØDE PART I Venue: Skærbækværket. N.B. Mødested kl : Trinity Hotel & Konference, Gl. Færgevej 30, Snoghøj, 7000 Fredericia Bustransport til Skærbækværket fra Trinity Morgenkaffe og registrering Venue: Skærbækværket Velkomst v/ Peter Jorsal, Fjernvarmeindustrien Velkomst og præsentation v/anders Nordstrøm, DONG Energy Præsentation v/hans Bjørn, TVIS Præsentation v/leif Høgh Sørensen, DONG Energy Rundvisning på Skærbækværket Bustransport til Trinity Hotel & Konference ÅRSMØDE PART II Venue: Trinity Hotel & Konference, Gl. Færgevej 30, Snoghøj, 7000 Fredericia Frokost Velkomst v/ Peter Jorsal, Fjernvarmeindustrien Troels Ranis, DI Energi Kim Behnke, Dansk Fjernvarme Jesper Skovhus Andersen, Ringkøbing Fjernvarmeværk a.m.b.a. Marc Roar Hintze, Assens Fjernvarme Christian Niederbockstruck, Fjernvarme Horsens Henrik Kærgaard, Niras Sille Krukow, Krukow Årsmøde, uddeling af fondsmidler, v/fif Marketing i FIF Marketing Netværk Velkomstdrink efterfulgt af middag

8 Tilmelding Tilmelding til årsmødet foregår via dette link senest den 24. august 2016: Tryk her for tilmelding Priser: A ) B ) C ) Årsmøde inkl. forplejning i løbet af dagen , kr ex. moms Aftenarrangement , kr. 800 ex. moms Overnatning, Trinity Hotel & Konference, Gl. Færgevej 30, Snoghøj, 7000 Fredericia, kr. 800 ex. moms Vi har forhåndsreserveret værelser, og tilbyder disse efter først til mølle princippet. Vel mødt til en spændende dag i midten af Danmark!

Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2015. www.fjernvarmeindustrien.dk

Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2015. www.fjernvarmeindustrien.dk Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2015 I DEL: BESØG HOS VOJENS FJERNVARME II DEL: OPLÆG OG DEBAT: FOSSILFRIT DANMARK - KAN VI? VIL VI? VOJENS & GRAM, 10. SEPTEMBER 2015 Fjernvarmeindustrien (DBDH

Læs mere

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2013

FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2013 n o ti a it v n I FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2013 1. DEL: SITE VISIT OG TEMA OM GRØN ENERGI SAMT UDVIKLING AF NYE TEKNOLOGIER 2. DEL: OPLÆG OG DEBAT: GREEN CITY DEVELOPMENT. ER DER PLADS TIL FJERNVARME

Læs mere

Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014

Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014 Invitation FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2014 I DEL: BESØG HOS MAABJERG ENERGY CONCEPT II DEL: OPLÆG OG DEBAT: FORRETNINGSUDVIKLING I FJERNVARMEBRANCHEN - INNOVATIVE LØSNINGER HOLSTEBRO & VEMB, 11. SEPTEMBER

Læs mere

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017 INVITATION Medlemsmøde INNOVATION OG SAMARBEJDE - ØGET EKSPORT RINGE, 22. NOVEMBER 2017 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til efterårets medlemsmøde den 22.

Læs mere

FJERNVARMESELSKABERNES STRATEGISKE UDFORDRINGER

FJERNVARMESELSKABERNES STRATEGISKE UDFORDRINGER REGIONALMØDER 2016 FJERNVARMESELSKABERNES STRATEGISKE UDFORDRINGER Uffe Bro Formand Dansk Fjernvarme Marts 2016 Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk INDHOLD Fjernvarmens strategiske

Læs mere

FOSSILFRI DANMARK KAN VI? VIL VI?

FOSSILFRI DANMARK KAN VI? VIL VI? AKTUEL ENERGIPOLITIK FOSSILFRI DANMARK KAN VI? VIL VI? Kim Mortensen direktør Dansk Fjernvarme kmo@danskfjernvarme.dk 9.. september 2015 FJERNVARMENS AKTUELLE STATUS Dansk Fjernvarmes positioner Nyt Energi-,

Læs mere

MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY

MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY Invitation MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY - BETYDNING FOR DEN MODERNE BYS INFRASTRUKTUR, OG EFTERFØLGENDE EKSPORTMULIGHEDER NYBORG, 12. JUNI 2014 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer

Læs mere

PÅ CHRISTIANSBORG ENERGIPOLITISK KONFERENCE 26. MARTS 2015

PÅ CHRISTIANSBORG ENERGIPOLITISK KONFERENCE 26. MARTS 2015 ENERGIPOLITISK KONFERENCE PÅ CHRISTIANSBORG 26. MARTS 2015 Fjernvarmeindustrien (DBDH & FIF Marketing) inviterer til energipolitisk fjernvarmedag i Fællessalen på Christiansborg den 26. marts kl. 13.30-17.30

Læs mere

Fjernvarmeindustriens Årsmøde 15. september 2016 Strategiske overvejelser og tiltag på tværs af kommunegrænser

Fjernvarmeindustriens Årsmøde 15. september 2016 Strategiske overvejelser og tiltag på tværs af kommunegrænser Fjernvarmeindustriens Årsmøde 15. september 2016 Strategiske overvejelser og tiltag på tværs af kommunegrænser Christian Niederbockstruck Fjernvarme Horsens Strategiske overvejelser og tiltag på tværs

Læs mere

Fjernvarmens grønne omstilling i Danmark

Fjernvarmens grønne omstilling i Danmark Fjernvarmens grønne omstilling i Danmark x Hvem er vi? indkøber varme hos DONG/Studstrupværket Forbrændingsanlægget i Lisbjerg RenoSyd i Skanderborg Skanderborg Fjernvarme Overskudsvarme leverer varme

Læs mere

UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN

UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN FDKV UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 19. marts 2016 INDHOLD Den energipolitiske dagsorden De vigtigste sager lige nu Regulering

Læs mere

GRØN ENERGI FJERNVARMESEKTOREN UDFORDRINGER OG MULIGHEDER. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 7.

GRØN ENERGI FJERNVARMESEKTOREN UDFORDRINGER OG MULIGHEDER. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 7. GRØN ENERGI FJERNVARMESEKTOREN UDFORDRINGER OG MULIGHEDER Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 7. februar 2017 FJERNVARME = VÆKST Fjernvarmesektoren gennemgår en markant grøn

Læs mere

FJERNVARME SOM KRUMTAP I ENERGIFORSYNINGEN

FJERNVARME SOM KRUMTAP I ENERGIFORSYNINGEN FÆLLES OM FREMTIDENS FORSYNING FJERNVARME SOM KRUMTAP I ENERGIFORSYNINGEN Kim Behnke, Vicedirektør kib@danskfjernvarme.dk 11. april 2019 FN VERDENSMÅL Fjernvarmesektoren arbejder og samarbejder om verdensmålene.

Læs mere

Kunden i Fokus INVITATION

Kunden i Fokus INVITATION KLIMADEBAT Kunden i Fokus INVITATION DBDH Årsmøde 1. afdeling: Cool it or Too Cool? 2. afdeling: Kunden i Fokus - Design Thinking og CSR som løftestang København, 25. august 2011 DBDH inviterer til åbent

Læs mere

FOSSILFRI DANMARK KAN VI? VIL VI?

FOSSILFRI DANMARK KAN VI? VIL VI? FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2015 FOSSILFRI DANMARK KAN VI? VIL VI? Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 10. september 2015 FJERNVARMENS AKTUELLE STATUS Dansk Fjernvarmes positioner

Læs mere

Fjernvarmeindustriens årsmøde 15. september 2016

Fjernvarmeindustriens årsmøde 15. september 2016 Fjernvarmeindustriens årsmøde 15. september 2016 Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S Årsmødets tema: Nye grænsebrydende samarbejder Program Om TVIS og samarbejdet med kommuner, varmeselskaber,

Læs mere

FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING

FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING Præsentation ved Danske Vandværkers konference: Regulering af drikkevandet på Christiansborg den 21. februar 2018 KENDER I FRI? BRANCHEORGANISATION

Læs mere

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN FRI ÅRSMØDE 2017 DAGENS PROGRAM Kl. 13.40-13.50: Velkomst ved FRI's formand Carsten Toft Boesen Kl. 13.50-14.10: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt Kl. 14.10-14.40: Märtha Rehnberg,

Læs mere

INVITATION FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE SEPTEMBER.

INVITATION FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE SEPTEMBER. INVITATION FJERNVARMEINDUSTRIENS ÅRSMØDE 2017 7. SEPTEMBER I DEL: BESØG PÅ AMAGER RESSOURCE CENTER (ARC) II DEL: EU s VINTERPAKKE NYE VÆKSTMULIGHEDER FOR DANSK FJERNVARME OG FJERNKØLING KØBENHAVN, 7. SEPTEMBER

Læs mere

TALISERING DBDH STRATEGI DIGITALISERING I FJERNVARMESEKTOREN INNOVATIONSTORVET. INVITATION Medlemsmøde SKANDERBORG PARK, 6.

TALISERING DBDH STRATEGI DIGITALISERING I FJERNVARMESEKTOREN INNOVATIONSTORVET. INVITATION Medlemsmøde SKANDERBORG PARK, 6. TALISERING INVITATION Medlemsmøde DBDH STRATEGI DIGITALISERING I FJERNVARMESEKTOREN INNOVATIONSTORVET SKANDERBORG PARK, 6. DECEMBER 2018 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere

Læs mere

ØSTJYSK FJERNVARME - SAMARBEJDE OM FJERNVARME OVER KOMMUNEGRÆNSER

ØSTJYSK FJERNVARME - SAMARBEJDE OM FJERNVARME OVER KOMMUNEGRÆNSER ØSTJYSK FJERNVARME - SAMARBEJDE OM FJERNVARME OVER KOMMUNEGRÆNSER Christian Niederbockstruck Horsens Varmeværk a.m.b.a Energikonference 2012 Region Midtjylland 02.02.2012 Baggrund for fjernvarmesamarbejde

Læs mere

DANSK FJERNVARMES REGIONALMØDE Direktør Kim Mortensen

DANSK FJERNVARMES REGIONALMØDE Direktør Kim Mortensen DANSK FJERNVARMES REGIONALMØDE 2016 Direktør Kim Mortensen SIDEN SIDST I FJERNVARMENS HUS ENERGISPAREAFTALE REGULERING / IB LARSEN UDVALGET ENERGIPOLITISK STATUS FOKUSPUNKTER I 2016 DANSK FJERNVARME DEN

Læs mere

NYT FRA DANSK FJERNVARME

NYT FRA DANSK FJERNVARME DFJ NYT FRA DANSK FJERNVARME Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 19. maj 2016 INDHOLD Den energipolitiske dagsorden De vigtigste sager lige nu. Regulering af fjernvarmen 500

Læs mere

STORE VARMEPUMPER I FJERNVARMESYSTEMET

STORE VARMEPUMPER I FJERNVARMESYSTEMET STORE VARMEPUMPER I FJERNVARMESYSTEMET Temadag om varmepumper, overskudsvarme og regeringens forsyningsstrategi Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 29. september 2016 ENERGIPOLITIK

Læs mere

FJERNVARMESEKTOREN KLIMATILPASNING OG BÆREDYGTIGHED FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER, FRI

FJERNVARMESEKTOREN KLIMATILPASNING OG BÆREDYGTIGHED FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER, FRI FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER, FRI FJERNVARMESEKTOREN KLIMATILPASNING OG BÆREDYGTIGHED Kim Mortensen Direktør Dansk Fjernvarme kmo@danskfjernvarme.dk 2. marts 2017 FJERNVARME = VÆKST Fjernvarmesektoren

Læs mere

MULTIFORSYNING BLOT EN SPAREØVELSE? Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 15. september 2016

MULTIFORSYNING BLOT EN SPAREØVELSE? Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 15. september 2016 MULTIFORSYNING BLOT EN SPAREØVELSE? Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 15. september 2016 DANSK FJERNVARME BRANCHEFORENINGEN Dansk Fjernvarme er den foretrukne brancheforening;

Læs mere

ORGANISATORISK STATUS OG UDVIKLING I FJERNVARMESEKTOREN - SAMARBEJDE MELLEM FJERNVARMEVÆRKER

ORGANISATORISK STATUS OG UDVIKLING I FJERNVARMESEKTOREN - SAMARBEJDE MELLEM FJERNVARMEVÆRKER FLEX CITIES, TEMADAG, 20. AUGUST 2014 ORGANISATORISK STATUS OG UDVIKLING I FJERNVARMESEKTOREN - SAMARBEJDE MELLEM FJERNVARMEVÆRKER MORTEN HOFMEISTER SAMARBEJDE MELLEM FJERNVARMEVÆRKER Status for samarbejde

Læs mere

VEDVARENDE ENERGI I FJERNVARMESYSTEMET. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 19. december 2016

VEDVARENDE ENERGI I FJERNVARMESYSTEMET. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 19. december 2016 VEDVARENDE ENERGI I FJERNVARMESYSTEMET Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 19. december 2016 VEDVARENDE ENERGI HVAD SIGER EU? Forslag opdatering VE direktiv i Vinterpakken Forslag

Læs mere

CYBER-SIKKERHED OG DIGITALISERING

CYBER-SIKKERHED OG DIGITALISERING FÆLLES OM FREMTIDENS FORSYNING CYBER-SIKKERHED OG DIGITALISERING Kim Behnke, vicedirektør, kib@danskfjernvarme.dk HVORNÅR BLIVER DET FJERNVARMENS TUR? DIGITALISERING ER NUTID OG FREMTID VÆKSTTEAM ANBEFALINGER

Læs mere

ENERGIPOLITISK FJERNVARMEDAG FJERNVARMEINDUSTRIEN. Energipolitisk konference på Christiansborg (DBDH & FIF MARKETING) INVITERER TIL

ENERGIPOLITISK FJERNVARMEDAG FJERNVARMEINDUSTRIEN. Energipolitisk konference på Christiansborg (DBDH & FIF MARKETING) INVITERER TIL INVITATION Energipolitisk konference på Christiansborg FJERNVARMEINDUSTRIEN (DBDH & FIF MARKETING) INVITERER TIL ENERGIPOLITISK FJERNVARMEDAG LANDSTINGSSALEN, CHRISTIANSBORG DEN 30. MARTS KL. 13.30-17.30

Læs mere

FJERNVARME PÅ BIOMASSE

FJERNVARME PÅ BIOMASSE HALMENS DAG 2016 FJERNVARME PÅ BIOMASSE HVILKEN ROLLE FÅR HALM? Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 25. april 2016 INDHOLD Fjernvarmeanalysen fra 2014 Fjernvarmen er kommet

Læs mere

IDA GRØN FREMTID MED FJERNVARME OG FJERNKØLING. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6. april 2017

IDA GRØN FREMTID MED FJERNVARME OG FJERNKØLING. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6. april 2017 IDA GRØN FREMTID MED FJERNVARME OG FJERNKØLING Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kbe@danskfjernvarme.dk 6. april 2017 SIKKER FORSYNING OGSÅ I 2025 Forsyningen af det moderne samfund med el, gas,

Læs mere

DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI Netværk Eksport Kommunikation Politik

DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI Netværk Eksport Kommunikation Politik DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI 2019-2022 Netværk Eksport Kommunikation Politik DBDH STRATEGI 2019-2022 STRATEGIEN 2019-2022 DBDH arbejder med en 4-årig strategiperiode. I denne

Læs mere

Halmgruppen PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 18. maj 2017

Halmgruppen PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 18. maj 2017 Halmgruppen PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kbe@danskfjernvarme.dk 18. maj 2017 SIKKER FORSYNING OGSÅ I 2030 Forsyningen af det moderne samfund med el, gas,

Læs mere

Invitation I SOLENS TEGN. Medlemsmøde. Dronninglund, 26. maj 2011. DBDH - part of the solution. www.dbdh.dk

Invitation I SOLENS TEGN. Medlemsmøde. Dronninglund, 26. maj 2011. DBDH - part of the solution. www.dbdh.dk Invitation Medlemsmøde I SOLENS TEGN Dronninglund, 26. maj 2011 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til sommermedlemsmøde den 26. maj 2011 kl. 12.00. Denne gang

Læs mere

FOKUS PÅ POLEN 27. NOVEMBER 2014 ODDER PARKHOTEL, TORVALD KØHLSVEJ 25, 8300 ODDER

FOKUS PÅ POLEN 27. NOVEMBER 2014 ODDER PARKHOTEL, TORVALD KØHLSVEJ 25, 8300 ODDER Invitation MEDLEMSMØDE FOKUS PÅ POLEN 27. NOVEMBER 2014 ODDER PARKHOTEL, TORVALD KØHLSVEJ 25, 8300 ODDER DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til medlemsmøde den

Læs mere

Dansk Fjernvarmes 56. Landsmøde

Dansk Fjernvarmes 56. Landsmøde 30.-31. oktober 2014 Aalborg Kongres & Kultur Center Program Dansk Fjernvarmes 56. Landsmøde PROGRAM Torsdag den 30. oktober Tid til forandring! Så er det igen tid til to dage med fokus på en fjernvarmebranche

Læs mere

fjernvarmen i det fremtidige energisystem Høring 29. januar 2009 i Folketinget om Er fjernvarmesektoren klar og parat til fremtidens udfordringer?

fjernvarmen i det fremtidige energisystem Høring 29. januar 2009 i Folketinget om Er fjernvarmesektoren klar og parat til fremtidens udfordringer? Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 157 Offentligt Høring 29. januar 2009 i Folketinget om fjernvarmen i det fremtidige energisystem Er fjernvarmesektoren klar og parat til fremtidens udfordringer?

Læs mere

ENERGIDAGSORDEN EFTERÅR 2016

ENERGIDAGSORDEN EFTERÅR 2016 ERFA HALM OG TRÆFLIS ENERGIDAGSORDEN EFTERÅR 2016 Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 10. november 2016 DANSK FJERNVARME-FAKTA 50 kommunalt ejede forsyninger og selskaber, som

Læs mere

FJERNVARMENS UDFORDRINGER OG MULIGHEDER I ET ELEKTRIFICERET ENERGISYSTEM ANALYSECHEF JESPER KOCH, GRØN ENERGI

FJERNVARMENS UDFORDRINGER OG MULIGHEDER I ET ELEKTRIFICERET ENERGISYSTEM ANALYSECHEF JESPER KOCH, GRØN ENERGI FJERNVARMENS UDFORDRINGER OG MULIGHEDER I ET ELEKTRIFICERET ENERGISYSTEM ANALYSECHEF JESPER KOCH, GRØN ENERGI Fjernvarmen i 2050 Hvorfra Hvordan Hvorledes? Fjernvarmen i gang med en kolossal omstilling

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2018 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2018 2020 2 Vision og mission DI Energi arbejder for, at virksomheder i energibranchen har de bedst mulige optimale rammevilkår. Det er en forudsætning for,

Læs mere

2016 slår alle temperaturrekorder Planeten er ophedet

2016 slår alle temperaturrekorder Planeten er ophedet VEKS strategi 2020 2016 slår alle temperaturrekorder Planeten er ophedet Hvad har vi opnået.. Effektivt og fleksibelt transmissionssystem for 20 distributionsselskaber Forsyner 100-vis af kunder i Køge

Læs mere

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2013

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2013 TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER SAMT UDSALGSSTEDER Kolding den 3. oktober 2013 MH/hhh Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2013 Torsdag den 21. november 2013 Trinity Hotel & Konference

Læs mere

Erhvervspotentialer i energibranchen

Erhvervspotentialer i energibranchen Energitopmøde 2012 28. jun. 12 Erhvervspotentialer i energibranchen Hans Peter Branchedirektør Dagsorden Intro til DI Energibranchen Vi har en stærk energisektor Muligheder i grøn omstilling Udnyttelse

Læs mere

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør DANSK FJERNVARME FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør STÆRK FAGLIG RÅDGIVNING / BRANCHENS TALERØR / STORT UDBUD AF UDDANNELSE OG ARRANGEMENTER VI ER TIL FOR MEDLEMMERNE Dansk

Læs mere

Indkaldelse til ordinær DM generalforsamling og DM Temadag

Indkaldelse til ordinær DM generalforsamling og DM Temadag TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER SAMT UDSALGSSTEDER Kolding den 7. oktober 2009 Indkaldelse til ordinær DM generalforsamling og DM Temadag Det vil glæde os rigtig meget at se alle vore medlemmer og ledende

Læs mere

TILLYKKE MED VALGET! God arbejdslyst! Direktør Kim Mortensen, Dansk Fjernvarme

TILLYKKE MED VALGET! God arbejdslyst! Direktør Kim Mortensen, Dansk Fjernvarme Ny i bestyrelsen 1 TILLYKKE MED VALGET! Velkommen i bestyrelsen, og velkommen i en branche, der står midt i store forandringer. Her kan du virkelig gøre en forskel med dit engagement og din viden. Direktør

Læs mere

ERFA Kraftvarme og varmepumper PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 13.

ERFA Kraftvarme og varmepumper PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 13. ERFA Kraftvarme og varmepumper PERSPEKTIVER PÅ FJERNVARMESEKTOREN Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kbe@danskfjernvarme.dk 13. juni 2017 ENERGIKOMMISSIONEN Har perspektiv for perioden 2020-2030

Læs mere

Strategi for DBDH Fjernvarmebranchens samlede eksportorganisation og stærkeste netværk

Strategi for DBDH Fjernvarmebranchens samlede eksportorganisation og stærkeste netværk Strategi for DBDH 2016-2018 Fjernvarmebranchens samlede eksportorganisation og stærkeste netværk Marked og omverden Mere end halvdelen af verdens mennesker bor i byer. FN forventer, at byerne skal huse

Læs mere

Danish Board of District Heating

Danish Board of District Heating Danish Board of District Heating Fjernvarmeindustrien DBDH s Generalforsamling Torsdag den 19. marts 2013 Formandens mundtlige beretning 19. marts 2013/HCB Indledning Endnu engang er vi samlet til Fjernvarmeindustrien

Læs mere

Præsentation af REFER-CDR

Præsentation af REFER-CDR Turbo på grøn fjernvarme i Region Midtjylland Præsentation af REFER-CDR Renewable Energy for Emission Reduction in Central Denmark Region www.regionmidtjylland.dk Hvem er vi? Region Midtjylland Regional

Læs mere

Projekt Flex Cities Region Midtjyllands FjernvarmeVækst-program

Projekt Flex Cities Region Midtjyllands FjernvarmeVækst-program Projekt Flex Cities Region Midtjyllands FjernvarmeVækst-program Velkommen til Temamøde Scandic Bygholm Park i Horsens! 20. august 2014 Østjysk Fjernvarme Per Kristensen, kristensen comsult 1 1. Velkomst

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI Læs om: TVIS INVESTERER I BIOMASSE FORSØG MED LAVTEMPERATUR ER EN SUCCES FJERNVARMESELSKABER SLÅR SIG SAMMEN

NYHEDSBREV JUNI Læs om: TVIS INVESTERER I BIOMASSE FORSØG MED LAVTEMPERATUR ER EN SUCCES FJERNVARMESELSKABER SLÅR SIG SAMMEN NYHEDSBREV JUNI 2014 Læs om: Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S TVIS INVESTERER I BIOMASSE Side 2 FJERNVARMESELSKABER SLÅR SIG SAMMEN Side 5 FORSØG MED LAVTEMPERATUR ER EN SUCCES Side 4 VENTILER

Læs mere

Forslag til målsætning for produktion af vedvarende energi i Hjørring Kommune i år 2025 og Energiplan 2.0

Forslag til målsætning for produktion af vedvarende energi i Hjørring Kommune i år 2025 og Energiplan 2.0 Forslag til målsætning for produktion af vedvarende energi i Hjørring Kommune i år 2025 og 2030 ÅR VIND SOL BIOGAS FJERNVARME 2010 (Baseline) 2010 360 TJ 0 TJ 230 TJ 45 % vedvarende energi Energiplan 2.0

Læs mere

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde DANSK ERHVERVSFREMMES ÅRSMØDE 2019 København, den 31.10 1.11.2019 Velkommen til Årsmødet 2019 Siden seneste årsmøde er der sket rigtig meget i

Læs mere

11/10/2017 Ny rapport giver fire bud på fremtidens forsyningssektor - Altinget: forsyning

11/10/2017 Ny rapport giver fire bud på fremtidens forsyningssektor - Altinget: forsyning ƒforsyning Ny rapport giver re bud på fremtidens forsyningssektor Klaus Ulrik Mortensen 11. oktober 2017 kl. 3:00 0 kommentarer (Foto: Colourbox) SCENARIER: En statslig multiforsyning, som styrer hele

Læs mere

ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017

ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017 REGIONALMØDERNE 2017 ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017 Kim Mortensen Direktør Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 28. februar til 21. marts 2017 DEN ENERGIPOLITISKE DAGSORDEN Rammevilkår for fjernvarmesektoren

Læs mere

Biogas i fremtidens varmeforsyning. Direktør Kim Mortensen

Biogas i fremtidens varmeforsyning. Direktør Kim Mortensen Biogas i fremtidens varmeforsyning Direktør Kim Mortensen Hvor meget fjernvarme? Nu 1,6 mio. husstande koblet på fjernvarme svarende til 63 % På sigt ca. 75 % - dvs. ca. 2 mio. husstande i byområder Udenfor

Læs mere

FREMTIDENS GRØNNE KRAFTVÆRKER - BIOMASSENS ROLLE. Energipolitisk Konference oktober 2018 Jane Egebjerg Andersen Forsyningsdirektør, HOFOR

FREMTIDENS GRØNNE KRAFTVÆRKER - BIOMASSENS ROLLE. Energipolitisk Konference oktober 2018 Jane Egebjerg Andersen Forsyningsdirektør, HOFOR FREMTIDENS GRØNNE KRAFTVÆRKER - BIOMASSENS ROLLE Energipolitisk Konference 2018 4. oktober 2018 Jane Egebjerg Andersen Forsyningsdirektør, HOFOR HOFOR Danmarks største forsyningsvirksomhed inden for vores

Læs mere

FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER, ÅRSMØDE 2018

FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER, ÅRSMØDE 2018 FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER, ÅRSMØDE 2018 BREAKOUT: FORSYNING HVAD ØNSKER DE LOKALE POLITIKKERE, SOM EJERE AF FORSYNINGSSELSKABERNE? V/OLE BONDO CHRISTENSEN, FORMAND VESTFORBRÆNDING OLE BONDO CHRISTENSEN

Læs mere

Systemeksport af fjernvarme

Systemeksport af fjernvarme Grøn Energi Systemeksport af fjernvarme Februar 2015 Systemeksport af fjernvarme Plan for danske virksomheders muligheder for at eksportere fjernvarmesystemer 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Risici

Læs mere

ÅRSMØDE DANSK ENERGI REpRæsEnTAnTskAbsmøDE GEnERAlFoRsAmlinG ÅRsmøDE

ÅRSMØDE DANSK ENERGI REpRæsEnTAnTskAbsmøDE GEnERAlFoRsAmlinG ÅRsmøDE Repræsentantskabsmøde Generalforsamling Årsmøde årsmøde 09.06.2010 dansk energi Sådan får vi energi til mere Vi arbejder for, at Danmark har energi til vækst. At danskerne har sikker energi. At vi har

Læs mere

Beretning for RVV a.m.b.a. Rønne Vand A/S og Rønne Varme A/S. Velkommen til RVV 's 18. ordinære generalforsamling.

Beretning for RVV a.m.b.a. Rønne Vand A/S og Rønne Varme A/S. Velkommen til RVV 's 18. ordinære generalforsamling. 1 Beretning 2017-18 for RVV a.m.b.a. Rønne Vand A/S og Rønne Varme A/S Velkomst / indledning. Velkommen til RVV 's 18. ordinære generalforsamling. Velkommen til forbrugernes og andelshavernes egne selskaber.

Læs mere

Skærp dine kompetencer indenfor. Interessenthåndtering. Et kursusdøgn målrettet direktørkredsen blandt Dansk Erhvervsfremmes medlemmer

Skærp dine kompetencer indenfor. Interessenthåndtering. Et kursusdøgn målrettet direktørkredsen blandt Dansk Erhvervsfremmes medlemmer Skærp dine kompetencer indenfor Interessenthåndtering Et kursusdøgn målrettet direktørkredsen blandt Dansk Erhvervsfremmes medlemmer Et vigtigt håndværk man altid kan forbedre Processen omkring reformen

Læs mere

Strategisk Energiplanlægning - hvad sker der i Nordjylland?

Strategisk Energiplanlægning - hvad sker der i Nordjylland? Strategisk Energiplanlægning - hvad sker der i Nordjylland? Dansk Fjernvarmes regional møde i Sæby den 12. marts 2015, oplæg ved Thomas Jensen, energiplanlægger Hjørring Kommune, projektleder for Et Energisk

Læs mere

NYT FRA DANSK FJERNVARME

NYT FRA DANSK FJERNVARME Halmgruppen Fællesmøde for Flis- og brændselspillegruppen samt Halmgruppen NYT FRA DANSK FJERNVARME Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 10. oktober 2017 FJERNVARMENS HUS Fjernvarmens

Læs mere

FJERNVARMEN KAN LØSE STOR DEL AF 70 PCT. MÅLET

FJERNVARMEN KAN LØSE STOR DEL AF 70 PCT. MÅLET Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget 2018-19 (2. samling) KEF Alm.del - Bilag 83 Offentligt FJERNVARMEN KAN LØSE STOR DEL AF 70 PCT. MÅLET 100% CO 2 -NEUTRAL FJERNVARME I 2030 Kim Mortensen & Michael

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. Husk 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Bliv inspireret af de kreative, og bliv klogere på de

Læs mere

2016 slår alle temperaturrekorder Planeten er ophedet

2016 slår alle temperaturrekorder Planeten er ophedet VEKS strategi 2020 2016 slår alle temperaturrekorder Planeten er ophedet Hvad har vi opnået.. Udviklet og driver i samarbejde med CTR og HOFOR Varmelast.dk, som optimerer den fælles, økonomiske lastfordeling

Læs mere

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2014

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2014 TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER SAMT UDSALGSSTEDER Kolding den 10. oktober 2014 KNi/hhh Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2014 Fredag den 21. november 2014 Trinity Hotel & Konference

Læs mere

Energidag - House of Energy. Kim Christensen, Group CEO

Energidag - House of Energy. Kim Christensen, Group CEO Energidag - House of Energy Kim Christensen, Group CEO Integrerede Energisystemer kræver samarbejde mellem aktører Med det formål at: Reducere det samlede relative energiforbrug Sikre en hurtig og effektiv

Læs mere

MØDEINDUSTRIENS DAG 2016

MØDEINDUSTRIENS DAG 2016 MØDEINDUSTRIENS DAG 2016 BLIV KLOGERE PÅ UDFORDRINGER OG TRUSLER HØR OM LØSNINGER OG MULIGHEDER FIND VEJEN VIDERE IGENNEM FAGFÆLLESSKABER MØD BÅDE BRANCHEN OG REBELLERNE Munkebjerg Hotel i Vejle mandag

Læs mere

KLIMAINDSATSEN 2015 2016

KLIMAINDSATSEN 2015 2016 KLIMAINDSATSEN 2015 2016 AARHUS BYRÅD HAR BESLUTTET Aarhus Byråd: Klimaplaner 2007 Aarhus CO2-neutral i 2030 2008 Klimaplan 2009 2009 CO2 og Aarhus Kommune som virksomhed 2010 Klimaplan 2010-2011 CO2 og

Læs mere

Struktur og omstilling, der fremmer verdensmål

Struktur og omstilling, der fremmer verdensmål Struktur og omstilling, der fremmer verdensmål Disposition Min baggrund - Lobbyist Potentialet i fjernvarme Stort ved tværgående samarbejde Politiske implikationer Offentlig planlægning og investering

Læs mere

INVOLVERING AF MEDLEMMER DANSK FJERNVARME

INVOLVERING AF MEDLEMMER DANSK FJERNVARME Halmgruppen Erfa-møde om administration og regnskab INVOLVERING AF MEDLEMMER DANSK FJERNVARME Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 11. Og 12. oktober 2017 FJERNVARMENS HUS Fjernvarmens

Læs mere

ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017

ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017 TEMADAG OM NY LOVGIVNING ENERGIDAGSORDEN FORÅR 2017 Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 12. januar 2017 ENERGIPOLITISKE HASTESAGER 2016-17 Lovgivning om regulering af fjernvarmesektoren

Læs mere

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være:

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være: Beretning for 2018. Mission og Vision Grøn omstilling FN s verdensmål Bortfald af grundbeløb Status på Dupont leverancerne Jeg ved godt, at jeg havde dette med på sidste års generalforsamling, men da missionen

Læs mere

VARMEPLAN. DANMARK2010 vejen til en CO 2. -neutral varmesektor

VARMEPLAN. DANMARK2010 vejen til en CO 2. -neutral varmesektor VARMEPLAN DANMARK2010 vejen til en CO 2 -neutral varmesektor CO 2 -udslippet fra opvarmningssektoren kan halveres inden 2020, og opvarmningssektoren kan blive stort set CO 2 -neutral allerede omkring 2030

Læs mere

Offshore - hvor nemt kan det være?

Offshore - hvor nemt kan det være? Offshore - hvor nemt kan det være? Invitation ITB arrangerer i samarbejde med en række medlemmer en konference, som sætter fokus på off-shore softwareudvikling. Konferencen finder sted på: Hotel Haraldskær,

Læs mere

MØDEINDUSTRIENS DAG 2016

MØDEINDUSTRIENS DAG 2016 MØDEINDUSTRIENS DAG 2016 BLIV KLOGERE PÅ UDFORDRINGER OG TRUSLER HØR OM LØSNINGER OG MULIGHEDER FIND VEJEN VIDERE IGENNEM FAGFÆLLESSKABER MØD BÅDE BRANCHEN OG REBELLERNE Munkebjerg Hotel i Vejle mandag

Læs mere

Temadag om store varmepumper

Temadag om store varmepumper Temadag om store varmepumper Torsdag 6. december 2018 Arrangeret af projektet: Markedsgennembrud for store varmepumper i fjernvarmesystemet Projekt Markedsgennembrud for store varmepumper STØTTET AF Hvorfor?

Læs mere

FAQ om biomasseværket

FAQ om biomasseværket FAQ om biomasseværket SKANDERBORG HØRNING FJERNVARME Kraftvarmepligten? Skanderborg Byråd har i 2005 med samtykke fra Energistyrelsen godkendt Skanderborg Fjernvarmes flisprojekt. Projektet indeholder

Læs mere

STORE VARMEPUMPER I FJERNVARMESYSTEMET. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 9. september 2016

STORE VARMEPUMPER I FJERNVARMESYSTEMET. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 9. september 2016 STORE VARMEPUMPER I FJERNVARMESYSTEMET Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 9. september 2016 DEN POLITISKE UDFORDRING Varmepumper i fjernvarmesektoren Regeringen vil gerne have

Læs mere

DBDH s Generalforsamling. Torsdag den 30. marts Formandens mundtlige beretning

DBDH s Generalforsamling. Torsdag den 30. marts Formandens mundtlige beretning 26. marts 2017 DBDH s Generalforsamling Torsdag den 30. marts 2017 Formandens mundtlige beretning 1 Indledning Velkommen til velkommen til DBDH s generalforsamling -, hvor vi også i år har sat hinanden

Læs mere

Velkommen. Kim Christensen, Group CEO

Velkommen. Kim Christensen, Group CEO Velkommen Kim Christensen, Group CEO Energiaftale - aktører Entreprenører Universiteter Forbrugere - opgaven - - er er at er at sænke at forske udføre det i nye entreprenør,- relative energi, energiforbrug

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder

Invitation. - kun for kvinder Invitation Woman 2014 Torsdag d. 28. august 2014 - kun for kvinder Præstér, når det gælder! - og oplev suset fra saltvandsindsprøjtningen i mange aspekter af dit liv. Ikke mindst på jobbet! Energi, glæde,

Læs mere

Projekt Flex Cities Region Midtjyllands FjernvarmeVækst-program

Projekt Flex Cities Region Midtjyllands FjernvarmeVækst-program Projekt Flex Cities Region Midtjyllands FjernvarmeVækst-program Fokusgruppe strategimøde Det østjyske bybånd 29. april 2014 Per Kristensen kristensen consult aps Regeringens/Folketingets mål: 2020: 50

Læs mere

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2017

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2017 Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren Forsyningssurvey August 2017 INDHOLD Emne Forord Hovedkonklusioner Undersøgelsesresultater Bilag 2 FORORD Pluss og EY har for andet år gennemført

Læs mere

Naturgas - en nødvendig del af løsningen...

Naturgas - en nødvendig del af løsningen... Naturgas - en nødvendig del af løsningen... Årsmøde i Dansk Gas Forening 25.-26. november 2010 Hotel Nyborg Strand Kan man forestille sig en verden uden brug af fossile brændsler? Er det overhovedet realistisk?

Læs mere

Temadag STORE VARMEPUMPER SAMARBEJDE OM GRUNDVAND TIL VARME. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6.

Temadag STORE VARMEPUMPER SAMARBEJDE OM GRUNDVAND TIL VARME. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6. Temadag STORE VARMEPUMPER SAMARBEJDE OM GRUNDVAND TIL VARME Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 6. december 2018 DANSK FJERNVARME 400 medlemmer 1,7 mio. husstande har fjernvarme

Læs mere

FORKANTS DANMARK. -Globale udfordringer lokale muligheder. Udviklingschef Niels Larsen 2013

FORKANTS DANMARK. -Globale udfordringer lokale muligheder. Udviklingschef Niels Larsen 2013 FORKANTS DANMARK -Globale udfordringer lokale muligheder Udviklingschef Niels Larsen 2013 UDFORDRINGER/MULIGHEDER Infrastruktur Placering Offentlige arbejdspladser Bosætning Uddannelser Arbejdspladser

Læs mere

BÆREDYGTIG BIOMASSE. DONG Energy 4. oktober 2017

BÆREDYGTIG BIOMASSE. DONG Energy 4. oktober 2017 BÆREDYGTIG BIOMASSE DET LANGE PERSPEKTIV, MARKED, TEKNOLOGI OG FREMTID DONG Energy 4. oktober 2017 DONG Energy går forrest i energiomstillingen Global markedsleder indenfor havvind Biomasse Nul Kul fra

Læs mere

INTERNATIONALE KOMMUNER

INTERNATIONALE KOMMUNER INTERNATIONALE KOMMUNER 2017 DIN INDGANG TIL EU ALLE SYDDANSKE KOMMUNER HAR MULIGHED FOR AT ARBEJDE MED EU OGSÅ DEN, DU BOR ELLER ARBEJDER I. Hvad end det gælder projekter eller partnerskaber om energi,

Læs mere

Program for FALS årskonference 11.marts og 12. marts 2019 Fuglsangcenteret Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia Tlf

Program for FALS årskonference 11.marts og 12. marts 2019 Fuglsangcenteret Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia Tlf Program for FALS årskonference 11.marts og 12. marts 2019 Fuglsangcenteret Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia Tlf. 76 20 21 00 Tema I hvor høj grad holder de klassiske Dyder i fremtidens ledelse? Dag

Læs mere

FJERNVARMEREGULERING OG VARMEFORSYNING TIL DEN ALMENE SEKTOR. 1. oktober 2019

FJERNVARMEREGULERING OG VARMEFORSYNING TIL DEN ALMENE SEKTOR. 1. oktober 2019 FJERNVARMEREGULERING OG VARMEFORSYNING TIL DEN ALMENE SEKTOR 1. oktober 2019 30 ansatte Primært økonomer Fokusområder Energi, klima og miljø Sundhed Transport Offentlige og private kunder 50% private 50%

Læs mere

STÆRKSTRØMSTEKNOLOGI SOM DYNAMO FOR ET VEDVARENDE ENERGISYSTEM

STÆRKSTRØMSTEKNOLOGI SOM DYNAMO FOR ET VEDVARENDE ENERGISYSTEM Program Torsdag den 1. marts 2012 kl. 10.00-17.00 Auditorium 38, bygn. 306, Matematiktorvet, 2800 Kgs. Lyngby STÆRKSTRØMSTEKNOLOGI SOM DYNAMO FOR ET VEDVARENDE ENERGISYSTEM KAN ET INTELLIGENT ELNET VÆRE

Læs mere

INTEGRATION AF ENERGISYSTEMERNE

INTEGRATION AF ENERGISYSTEMERNE INTELLIGENT ENERGI INTEGRATION AF ENERGISYSTEMERNE Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 18. november 2015 100 % VEDVARENDE ENERGI ER IKKE UTOPI I DANMARK Sammenhængende effektive

Læs mere

KIM SØGAARD CLAUSEN MULIGHEDER FOR STØTTE I FJERNVARMEVÆKST

KIM SØGAARD CLAUSEN MULIGHEDER FOR STØTTE I FJERNVARMEVÆKST KIM SØGAARD CLAUSEN MULIGHEDER FOR STØTTE I FJERNVARMEVÆKST GRØN ENERGI FJERNVARMENS UDVIKLINGS- OG ANALYSEENHED FJERNVARMEVÆKST 2015 FjernvarmeVækst 2015 er et vækstprogram, der skal sikre en grønnere

Læs mere

Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra 14 kommuner og Region Sjælland.

Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra 14 kommuner og Region Sjælland. Sag til K-17 19.april og KKR 11.juni 2013; Strategisk Energiplanlægning på tværs af kommunegrænser. Baggrund Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra

Læs mere

Cleantech. Udvikling Fyn 2.0

Cleantech. Udvikling Fyn 2.0 Cleantech Udvikling Fyn 2.0 Hvad er Cleantech? Hvad er Cleantech? Energilagring Bæredygtige materialer Energieffektivisering Vand og spildevand CLEANTECH Infrastruktur Distribution Luft og miljø VE og

Læs mere