Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 17. december december 2013 Varme 13/03631

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 17. december december 2013 Varme 13/03631"

Transkript

1 Punkt 8 Energitilsynets møde den 17. december december 2013 Varme 13/03631 /PNV/JBS Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2012 til energispareindsatsen hos net- og distributionsvirksomhederne indenfor el, naturgas og fjernvarme Resumé 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet forud for sekretariatets offentliggørelse af en benchmarking af omkostningerne til energispareindsatsen indenfor el, naturgas og fjernvarme. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej Valby Tlf Mail post@energitilsynet.dk Web 2. Elnet- og gasdistributionsselskaberne får dækket de faktiske omkostninger til en omkostningseffektiv opfyldelse af selskabernes energispareforpligtelser gennem en midlertidig forhøjelse af deres indtægtsrammer. Fjernvarmeselskaberne kan indregne de faktiske omkostninger til opfyldelse af deres energispareforpligtelser i varmeprisen. De samlede energibesparelser i henhold til aftale af 20. november 2009 om realisering af energibesparelser i net- og distributionsselskaber opgøres af Energistyrelsen. 3. Elnet- og gasdistributionsselskaberne har anmeldt deres faktiske energibesparelser i 2012 og omkostningerne knyttet hertil til Energitilsynet i forbindelse med reguleringsregnskaberne for For fjernvarmeselskaberne har sekretariatet modtaget en liste fra Dansk Fjernvarme over de realiserede energibesparelser opgjort i terajoule (TJ). Med udgangspunkt i denne liste har sekretariatet rettet henvendelse til værkerne og indhentet de samlede omkostninger til de realiserede energibesparelser. 5. Benchmarkingen af omkostninger til opnåelse af energibesparelser i 2012 viser, at de gennemsnitlige omkostninger har været på godt 28 øre/kwh for fjernvarmevirksomhederne, mens de har været på 44 øre/kwh for netvirksomhederne i elforsyningen og ca. 38 øre/kwh naturgasdistributionsvirksomhederne. 6. I forbindelse med benchmarkingen af energibesparelsesomkostninger i 2012 har net- og distributionsselskaberne indberettet energibesparelser på ca. 2,1 mio. MWh og omkostninger knyttet hertil på 783,1 mio. kr til Ener-

2 2/18 gitilsynet. Det giver en gennemsnitlig omkostning til energispareindsatsen på ca. 38,1 øre/kwh, jf. tabel 1 nedenfor. Tabel 1. Sammenfatning af omkostningerne til energispareindsatsen indenfor el, gas og fjernvarme, Omkostning mio. kr. Indberettet besparelse i MWh Gennemsnitsomkostning øre/kwh Netvirksomheder i elforsyningen 450, ,3 Naturgasdistributionsvirksomheder 144, ,4 Varmedistributionsvirksomheder 188, ,3 I alt 783, ,1 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af besparelses- og omkostningstal fra energiselskaberne samt energibesparelser, for fjernvarmeområdet, indberettet til Dansk Fjernvarme. Anmærkning: Tallene i tabel 4 skal fortolkes i lyset af den opgørelsesmetode, der er fastlagt i energispareaftalen af 20. november De realiserede energibesparelser på ca. 2,1 mio. MWh i 2012 kan ikke direkte tages som mål for, hvor mange MWh energiforbruget er reduceret det pågældende år. De 2,1 mio. MWh er derimod et vægtet 1 mål for den sparede energimængde. 7. Ca. 75 pct. af elnetselskabernes energibesparelser er opnået til gennemsnitsomkostninger på under 50 øre/kwh, hvilket er lavere end det tilsvarende tal på 79 pct. for Ligesom året før har alle tre gasdistributionsselskaber i 2012 haft gennemsnitsomkostninger på under 50 øre/kwh. For fjernvarmeselskaberne er ca. 96 pct. af energibesparelserne realiseret til under 50 øre/kwh. 8. Fjernvarmevirksomhederne har i gennemsnit lavere omkostninger til opnåelse af energibesparelser end elnet- og gasdistributionsselskaberne. Samtidig er der større spredning i fjernvarmeselskabernes omkostninger til opnåelse af energibesparelser end hos elnet- og gasdibutionsselskaberne. 9. I de tre år, hvor Energitilsynet har gennemført en benchmarking af omkostninger til energispareindsatsen, har de gennemsnitlige omkostninger for alle tre sektorer under et været relativt konstant på mellem 35 og 38 øre/kwh, dog med en lille stigning i omkostningerne på 2,5 øre/kwh fra 2011 til I 2010 og 2011 har både elnetselskaberne og gasdistributionsselskabernes omkostninger ligget omkring 42 øre/kwh, men i 2012 har omkostningerne i de to sektorer bevæget sig i hver sin retning, hvilket har ført til en forskel i omkostninger på ca. 6 øre/kwh. Fjernvarmedistributionsselskaber- 1 Vægtet med såkaldte prioriteringsfaktorer, der er angivet i bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder, og som korrigerer for energibesparelsens levetid. Prioriteringsfaktorer anvendes også for energibesparelser realiseret ved konvertering mellem forskellige energiarter.

3 3/18 ne har alle 3 år været billigst, med omkostninger der er øre/kwh lavere end el- og gasområdet. Orientering 11. Energitilsynet har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering taget sekretariatets orientering til efterretning.

4 4/18 Sagsfremstilling 12. Benchmarkingen af omkostninger til energispareindsatsen i kalenderåret 2012 gennemføres i overensstemmelse med 19 i Bekendtgørelse nr. 677 af 21. juni 2010 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder ændret ved Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder af 9. november Benchmarkingen viderefører dermed de benchmarkings Energitilsynet i henhold til bekendtgørelsen om energispareydelser 2 var forpligtet til at foretage for energibesparelser i kalenderårene 2010 og Rammerne for virksomhedernes energispareindsats er fastlagt i forsyningslovene ved en lovændring i Med lovændringen blev indsat enslydende bestemmelser i de tre forsyningslove, hvorefter ministeren bl.a. fik mulighed for at fastsætte regler om opgaver og mål for besparelsesindsatsen. De konkrete vilkår for indsatsen er udmøntet i aftalen af 20. november 2009 mellem den daværende klima- og energiminister og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie om selskabernes fremtidige energispareindsats 4, samt i ovennævnte bekendtgørelse om energispareydelser. 14. Af bilag 4 til aftalen af 20. november 2009 vedrørende markedsorientering og gennemsigtighed fremgår, at der med henblik på at sikre en øget anvendelse af eksterne aktører og større gennemsigtighed i forbindelse med selskabernes besparelsesindsats bl.a. ville blive taget initiativ til synliggørelse af omkostningerne til opnåelse af besparelserne. 15. Det følger af energispareaftalen af 20. november 2009 at Energistyrelsen får indberetningerne og offentliggør selskabernes årlige realiserede energibesparelser, mens indsamling af omkostninger til energispareindsatsen varetages af Energitilsynet. 16. Det er Energistyrelsen, som fører tilsyn med overholdelsen af bekendtgørelsens bestemmelser og offentliggør status for energiselskabernes energispareindsats mv. Derfor indeholder dette notat alene en præsentation af de indrapporterede tal. Notatet indeholder således ikke en nærmere analyse af virksomhedernes energibesparelser. 17. Net- og distributionsvirksomhederne kan sikre realiseringen af energibesparelser inden for alle energiarter i hele landet. Ved energispareaktiviteter 2 Bekendtgørelse nr. 677 af 21. juni 2010 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder. Der henvises til 19, stk. 8, som blev ændret i bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder af 5. november Bekendtgørelsen er vedlagt som bilag 1 og ændringen til bekendtgørelsen er vedlagt som bilag 2. 3 Lov nr. 520 af 7. juni Energispareaftalen er tilgængelig på følgende adresse:

5 5/18 forstås bl.a. aktiviteter, som reducerer behovet for tilførsel af energi til slutforbrugeren, herunder effektivisering af energianvendelsen i anlæg og bygninger m.v. hos forbrugerne, initiativer hos forbrugerne, der medfører energibesparelse i forsyningssystemet, såsom øget afkøling af fjernvarmevand på forbrugsstedet, reduktion af nettabene samt opførelse af kollektive solvarmeanlæg i forbindelse med fjernvarmeforsyning. 18. Dette er baggrunden for, at Energitilsynet etablerer og offentliggør benchmarkingen. 19. Net- og distributionsvirksomhederne 5 skal efter reglerne i bekendtgørelsen sikre realisering af omkostningseffektive energibesparelser til gavn for energiforbrugerne og samfundet. 6 Virksomhedernes indsats skal medvirke til at øge den samlede besparelsesindsats, og den skal have særlig fokus på realisering af energibesparelser i slutforbruget, som ikke ville være blevet realiseret på nuværende tidspunkt uden virksomhedernes indsats. Besparelsesindsatsen er rettet mod det endelige energiforbrug, dvs. slutforbruget af energi i Danmark inklusive nettab. 20. Ifølge 19 i Bekendtgørelse nr. 677 af 21. juni 2010 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder ændret ved Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder af 9. november 2012 får net og distributionsselskaberne dækket de faktiske omkostninger til en omkostningseffektiv opfyldelse af selskabernes energispareforpligtelser gennem en midlertidig forhøjelse af deres indtægtsrammer. Fjernvarmeselskaberne kan indregne de faktiske omkostninger til opfyldelse af deres energispareforpligtelser i varmeprisen. 5 Der henvises til definitionen heraf i Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 2 6 Udover realisering af besparelsesmål skal net- og distributionsvirksomhederne sikre, at alle forbrugere i forsyningsområdet årligt får information om udviklingen i deres forbrug af energi, give oplysning til alle forbrugerkategorier i forsyningsområdet om mulighederne for at opnå energibesparelser samt kortlægge virksomhedernes energilevering i deres forsyningsområde fordelt på forbrugerkategorier og kategorier af energianvendelse.

6 6/18 Lovgrundlag 21. I henhold til 1 stk. 1, i Bekendtgørelse nr. 677 af 21. juni 2010 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder pålægges net og distributionsvirksomheder at realisere omkostningseffektive energibesparelser: Net- og distributionsvirksomheder skal i overensstemmelse med bestemmelserne i denne bekendtgørelse fremme realiseringen af omkostningseffektive energibesparelser til gavn for energiforbrugerne og samfundet 22. Typen af energispareaktiviteter, der kan indregnes som energibesparelser defineres i Bekendtgørelse nr. 677 af 21. juni 2010 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 2, stk. 2: Med energispareaktiviteter forstås 1) Aktiviteter som reducerer behovet for tilførsel af energi til slutforbrugeren, herunder: a) Effektivisering af energianvendelsen i produkter, anlæg, processer og bygninger hos forbrugerne, eller b) Udbredelse af nye energiproducerende anlæg hos forbrugerne, som netto reducerer behovet for levering af energi, herunder lokale vedvarende energianlæg som solfangere og solceller samt vindmøller, der er tilsluttet i egen installation. I bygninger, som er tilsluttet fjernvarme kan der dog ikke medregnes en effekt af lokale solvarmeanlæg. 2) Initiativer hos forbrugerne, der medfører energibesparelse i forsyningssystemet, såsom øget afkøling af fjernvarmevand på forbrugsstedet. 3) Reduktion af nettabene. 4) Opførelse af kollektive solvarmeanlæg i forbindelse med fjernvarmeforsyning. 5) Besparelser i forbindelse med ventilation, belysning, pumper, varmeanlæg samt forbrug i administrationsbygninger hos kollektive produktionsanlæg i det omfang dette forbrug afregnes via en forbrugsmåler og således ikke er et internt egetforbrug. Besparelser på selve produktionsanlæggene, herunder kedler, turbiner, gasmotorer, røggasrensning og -køling m.v. med tilknyttet udstyr som f.eks. motorer, reguleringsudstyr m.v. kan ikke medregnes. Energistyrelsen offentliggør en liste over de kollektive produktionsanlæg på Energistyrelsens hjemmeside på Bekendtgørelse nr. 677 af 21. juni 2010 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 8, stk. 7 omhandler mulighed for handel med besparelser: Retten til at indrapportere energibesparelser, som er realiseret og dokumenteret efter stk. 1-6, og som således kan tilskrives en given net- eller distributionsvirksomhed, kan efterfølgende, evt. via mellemmand, overdrages fra den pågældende net- og distributionsvirksomhed til en anden net- og distributionsvirksomhed.

7 7/ Bekendtgørelse nr. 677 af 21. juni 2010 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 12 giver retningslinjer for, hvordan brancheforeninger skal stå for indsamling af data om realiserede energibesparelser: Net- og distributionsvirksomhederne skal samarbejde i fornødent omfang om realiseringen af energibesparelser i medfør af denne bekendtgørelse, jf. dog kapitel 5.Stk. 2. Net- og distributionsvirksomhederne skal udpege samarbejdsorganer for virksomheder inden for hver af energiarterne elektricitet, naturgas og fjernvarme. Virksomhederne kan oprette et fælles samarbejdsorgan for to eller alle energiarter. Stk. 3. Samarbejdsorganerne skal udføre følgende opgaver: 1) Hvert samarbejdsorgan skal hvert år udarbejde en rapport i skemaform med samlet opgørelse af de deltagende virksomheders realiserede energibesparelser på grundlag af dokumentation som nævnt i 9. Rapporten indsendes til Energistyrelsen. Styrelsen udarbejder, efter drøftelse med de berørte organisationer, standardskemaer for rapporten med oplysning om frist for indsendelsen. 2) Samarbejdsorganerne skal, hvor der vurderes at være behov herfor, i fællesskab aftale principper for tilskrivning og opgørelse af energibesparelser og dokumentation herfor, jf. 8, 9 og 11. Stk. 4. De net- og distributionsvirksomheder som deltager i samarbejdsorganet dækker i fællesskab samarbejdsorganets omkostninger. Stk. 5. Omkostningerne efter stk. 4 fordeles forholdsvist mellem virksomhederne på grundlag af den enkelte virksomheds levering af energi til forbrug igennem virksomhedens distributionsnet i forhold til den samlede levering inden for pågældende energiart. Et samarbejdsorgan kan dog anvende standardbeløb for forskellige kategorier af net- og distributionsvirksomheder til dækning af samarbejdsorganets omkostninger som nævnt i stk. 3, nr. 1 og i Bekendtgørelse nr. 677 af 21. juni 2010 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder ændret ved Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder af 9. november vedrører dækning af omkostninger. Stk. 1, 3 og 4 beskriver hvordan selskaberne får dækket deres omkostninger ved energispareindsatsen og i stk. 8 beskrives Energitilsynets forpligtelse til udarbejdelse af en benchmarking i 2011, 2012 og 2013: 19, stk. 1.: Net- og distributionsvirksomhederne får dækket de faktiske omkostninger til opfyldelse af deres energispareforpligtelser i henhold til denne bekendtgørelse. Der kan kun medregnes omkostninger i forbindelse med aktiviteter, som er en del af en omkostningseffektiv opfyldelse af besparelsesforpligtelserne. Stk. 3.: I får elnet- og naturgasdistributionsvirksomhederne dækket deres omkostninger, som følger af de nye myndighedspålagte for-

8 8/18 pligtelser gennem en midlertidig forhøjelse af deres indtægtsrammer. Samtidig reduceres virksomhedernes indtægtsrammer fra den 1. januar 2010 med de omkostninger til den hidtidige energispareindsats, som har indgået i indtægtsrammerne. For elnetvirksomhederne sker dette gennem en reduktion af reguleringspriserne, således at indtægtsrammerne for 2010 reduceres med det beløb, som den enkelte virksomhed anvendte til energispareaktiviteter i Disse beløb korrigeres med pristalsreguleringen og eventuelt pålagte effektivitetskrav. For naturgasdistributionsvirksomhederne sker der for hvert selskab en reduktion med de faktiske omkostninger til energibesparende foranstaltninger i I holdes omkostninger i forbindelse med opfyldelse af besparelsesforpligtelsen uden for indtægtsrammereguleringens generelle regler om benchmarking og udmøntning af effektivitetskrav. Stk. 4.: Fjernvarmevirksomhedernes omkostninger til opfyldelse af forpligtelserne kan indregnes i tarifferne som en nødvendig omkostning i overensstemmelse med bestemmelserne i varmeforsyningsloven. Stk. 5. Omkostninger og indtægter i forbindelse med opfyldelse af besparelsesforpligtelsen holdes regnskabsmæssigt adskilt fra virksomhedernes øvrige omkostninger og indtægter. I forbindelse med aflæggelsen af årsrapporten/anmeldelse af priseftervisning til Energitilsynet indrapporterer net- og distributionsvirksomhederne omkostningerne til opfyldelse af besparelsesforpligtelsen til Energitilsynet. Tilsynet kan fastsætte retningslinjer for virksomhedernes opgørelse og dokumentation af omkostningerne. Stk. 8.: I 2011, 2012 og 2013, når regnskabstallene fra det forudgående år foreligger, etableres en benchmarking, som viser de enkelte virksomheders samlede omkostninger i forbindelse med besparelsesindsatsen og omkostninger per sparet kwh. 26. Virksomhederne skal sikre, at der for årene realiseres dokumenterbare energibesparelser i et omfang, der mindst opfylder energibesparelsesmålsætninger, som angivet i bilag 1 til bekendtgørelsen, jf. tabel 2. Tabel 2. Energibesparelsesmålsætninger, gennemsnit pr. år i perioden PJ 1) MWh Netvirksomheder i elforsyningen 2, Naturgasdistributionsvirksomheder 1, Varmedistributionsvirksomheder 1, I alt 5, Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af bekendtgørelsen og egne beregninger. Note: Ovenstående besparelsesmål for net- og distributionsvirksomheder gælder i helhed for alle de virksomheder i brancherne, der er omfattet af forpligtelsen. 1 ) Omregningsfaktor: 1 PJ = 1 mio. GJ. 3,6 GJ = 1 MWh. 1 MWh = kwh.

9 9/18 Benchmarking af omkostninger til energibesparelsesindsatsen 27. I det følgende gennemgås benchmarking af omkostninger til energibesparelser for først elnetselskaberne, dernæst gasdistributionsvirksomhederne og endelig fjernvarmevirksomhederne. 28. Det skal understreges, at de betragtninger og vurderinger, der fremgår af dette notat udelukkende vedrører benchmarkingen af energispareindsatsen, og derfor ikke har betydning for fastsættelsen af den midlertidige forhøjelse af el- og gasdistributionsselskabernes indtægtsrammer. Elnetselskaberne 29. Elnetselskaberne har indberettet omkostninger til opfyldelse af besparelsesforpligtelsen og energibesparelser i kwh til Energitilsynet i elselskabernes reguleringsregnskaber for De energibesparelser, der er indberettet til Energitilsynet, kan afvige fra Energistyrelsens tal 7. De opnåede energibesparelser, som er indberettet i reguleringsregnskaberne benyttes i benchmarkingen af elselskabernes energispareaktiviteter, da de indberettede omkostninger er knyttet til de energibesparelser, de er indberettet sammen med. 30. I relation til benchmarkingen af elnetselskabernes energispareaktiviteter skal det bemærkes, at 4 selskaber (ud af 72) ikke har anmeldt nogen energibesparelse eller omkostning 8 og et selskab har anmeldt en omkostning per sparet kwh, der overstiger 100 øre/kwh. Sidstnævnte vurderes at være urealistisk højt og vurderes derfor at være et udtryk for datafejl. Derfor indgår de 5 selskaber ikke i benchmarkingen. Selskabet, hvis omkostninger overstiger 100 øre/kwh, udgør samlet under 0,01 pct. af elnetselskabernes indberettede energibesparelser i Samlet set har elnetselskaberne haft omkostninger på ca. 450 mio. kr. i forbindelse med opnåelsen af energibesparelser på MWh i Elnetselskaberne har således foretaget energibesparelser i 2012 til en gennemsnitspris på 44,3 øre/kwh. I 2011 var gennemsnitsprisen 42,1 øre/kwh. 32. Størstedelen (51 af 67) af elnetselskaberne har omkostninger til energibesparelserne på 50 øre/kwh eller lavere jf. figur 1. 7 Det er Energistyrelsen, der opgør de realiserede energibesparelser i henhold til aftale af 20. november 2009 om realisering af energibesparelser. Indberetningerne til Energitilsynet benyttes udelukkende som grundlag for energisparebenchmarken fordi de er knyttet til de omkostninger, der er indberettet til Energitilsynet. 8 2 selskaber har ikke indberettet energibesparelser og 2 selskaber har indberettet 0 kwh energibesparelser i 2012.

10 10/18 Figur 1. Gennemsnitsomkostninger til energispareindsatsen i øre/kwh per elnetselskab, 2012 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af elnetselskabernes anmeldelser til Energitilsynet. 33. Da elnetselskabernes besparelsesforpligtelse varierer med selskabernes størrelse, giver figur 1 dog ikke et tydeligt billede af de samlede omkostninger i forhold til de opnåede besparelser. 34. Sekretariatet for Energitilsynet har derfor i figur 2 opgjort gennemsnitsomkostningerne i forhold til mængden af opnåede besparelser. Figuren viser, hvor stor en andel af besparelserne, der er opnået i et givet prisinterval. Det fremgår, ca. 74,8 pct. af de samlede besparelser svarende til ca MWh - er blevet foretaget til en omkostning på 50 øre/kwh eller lavere. I 2011 blev ca. 79 pct. af energibesparelserne realiseret til 50 øre/kwh eller lavere.

11 11/18 Figur 2. Elnetselskabernes energibesparelser opdelt efter gennemsnitsomkostninger, 2012 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af elnetselskabernes anmeldelser til Energitilsynet. Naturgasdistributionsvirksomhederne 35. De tre gasdistributionsselskaber har anmeldt omkostninger til opfyldelse af besparelsesforpligtelsen og faktiske energibesparelser i kwh til Energitilsynet i forbindelse med reguleringsregnskaberne for Samlet set har gasdistributionsselskaberne haft omkostninger på ca. 144,1 mio. kr. i forbindelse med opnåelsen af energibesparelser på MWh svarende til en gennemsnitsomkostning på 38,4 øre/kwh. 37. Alle tre gasdistributionsselskaber har i 2012 gennemsnitlige omkostninger til opnåelse af energibesparelser på 50 øre/kwh eller lavere. Det samme var tilfældet i 2011.

12 12/18 Tabel 3. Gasdistributionsselskabernes besparelser og tilsvarende omkostninger, 2012 Selskab Indberettet besparelse (kwh) Omkostninger ifm. Energibesparelser Omkostninger per opnået besparelse (øre/kwh) HMN Naturgas I/S ,1 Dong Gas Distribution A/S ,4 Naturgas Fyn Distribution A/S ,0 I alt ,4 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af gasdistributionsselskabernes anmeldelser til Energitilsynet. Fjernvarmevirksomhederne 38. Fjernvarmevirksomhedernes priseftervisninger kan ikke benyttes som grundlag for benchmarkingen. Det skyldes bl.a., at energibesparelserne opgøres pr. kalenderår, hvorimod priseftervisningen er udformet efter fjernvarmevirksomhedernes regnskabsår, som langtfra altid er kalenderåret. Indberetningerne i priseftervisningen omfatter desuden ikke interne omkostninger forbundet med energibesparelserne, eksempelvis administrationsomkostninger, mens disse omkostninger af selskaberne kan medregnes i opgørelsen af omkostninger ved energibesparelser. 39. Sekretariatet udsendte derfor en mail til de relevante virksomheder med anmodning om at få indberettet de samlede omkostninger, der for virksomhederne var forbundet med at realisere de indberettede energibesparelser for kalenderåret På grundlag af den tilsendte oversigt fra Dansk Fjernvarme over fjernvarmevirksomhedernes realiserede energibesparelser opgjort i TJ og de til Energitilsynet indberettede omkostninger til opnåelse af energibesparelser opgjort i kroner, har sekretariatet udarbejdet en benchmark. 41. Listen fra Dansk Fjernvarme indeholdte energibesparelser for 351 selskaber. Energispareforpligtelsen omfatter kun distributionsselskaber, hvorfor fjernvarmeselskaber, der udelukkende er produktions- eller transmissionsselskaber, ikke indgår i benchmarkingen. Ud af de 351 fjernvarmedistributionsselskaber har 25 selskaber, på trods af flere rykkere, ikke indberettet omkostninger til opnåelse af besparelser og disse udelades derfor af benchmarkingen. Samlet set udgør disse selskaber ca. 2 pct. af de samlede energibesparelser for fjernvarmeselskaberne i Benchmarkingen medtager ikke oplysninger om de virksomheder, hvor omkostningerne til opnåelse af besparelserne er indberettet med 0 øre/kwh eller lavere. 9 Dette vedrører 7 selskaber. Det er sekretariatets vurdering, at disse indberetninger både dækker over energibesparelser, hvor besparelser- 9 Det drejer sig om et enkelt fjernvarmeselskab, der har indberettet en negativ energibesparelse og positive omkostninger, hvilket resulterer i negative omkostninger pr. sparet kwh.

13 13/18 ne faktisk er opnået uden nogen form for omkostning, men også over energibesparelser, der har medført omkostninger, men hvor det ikke umiddelbart har været muligt at opgøre denne omkostning. 43. De energibesparelser, hvor den gennemsnitlige omkostning for opnåelse af 1 kwh besparelse overstiger 100 øre/kwh, er ligeledes holdt ude af sammenligningen. Gennemsnitsomkostningerne for den dyreste fjernvarmevirksomhed er på øre/kwh, og det vægtede gennemsnit for denne kategori, på 24 selskaber, er på 352,8 øre/kwh. 44. Det er sekretariatets vurdering, at der i vid udstrækning må være tale om indberetning af fejlbehæftede oplysninger. Under dette års indhentning af data, fik sekretariatet, gennem kommunikation med adskillige værker, oplyst en markedspris for 1 kwh besparelse i intervallet øre. Fjernvarmeselskaberne kan købe energibesparelser hos andre net- og distributionsselskaber indenfor el, gas og fjernvarme, og markedsprisen udtrykker prisen på disse besparelser. 45. De energibesparelser, der er indberettet til en omkostning på 0 øre/kwh eller lavere, eller til en omkostning på over 100 øre/kwh samt de energibesparelser, hvor der ikke er indberettet en omkostning udgør samlet ca. 5 pct. af de samlede indrapporterede energibesparelser. Dette vedrører 56 ud af 351 fjernvarmeselskaber. Benchmarkingen baserer sig således på 295 selskaber, svarende til ca. 95 pct. af de samlede indrapporterede energibesparelser i kwh. 46. Samlet set har fjernvarmevirksomhederne haft omkostninger på ca. 189 mio. kr. i forbindelse med opnåelsen af energibesparelser på MWh. Fjernvarmevirksomhederne har således i 2012 foretaget energibesparelser til en gennemsnitlig omkostning på 28,3 øre/kwh, jf. figur 3. I 2011 var gennemsnitsprisen 24,4 øre/kwh.

14 14/18 Figur 3. Fjernvarmeværkernes gennemsnitsomkostninger til energispareindsatsen i øre/kwh, 2012 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af besparelse i TJ fra Dansk Fjernvarme og fjernvarmevirksomhedernes oplysninger til Sekretariatet for Energitilsynet vedr. omkostninger til energibesparelser. 47. Størstedelen (273 af 295) af virksomhederne har omkostninger til energibesparelser på 50 øre/kwh eller lavere. 48. Da fjernvarmeselskabernes besparelsesforpligtelse varierer med selskabernes størrelse, giver ovenstående figur dog ikke et tydeligt billede af de samlede omkostninger i forhold til de opnåede besparelser. 49. Figur 4 nedenfor viser, hvor stor en andel af energibesparelserne, der er opnået i et givet prisinterval.

15 15/18 Figur 4. Fjernvarmeværkernes energibesparelser opdelt efter gennemsnitsomkostninger, 2012 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af besparelse i TJ fra Dansk Fjernvarme og fjernvarmevirksomhedernes oplysninger til Energitilsynet vedr. omkostninger til energibesparelser. 50. Det fremgår af figur 4, at ca. 57 % af fjernvarmedistributionsselskabernes energibesparelser, svarende til MWh, er realiseret til en pris mellem 0 og 30 øre pr. kwh. 96 % af fjernvarmedistributionsselskabernes energibesparelser er realiseret til en pris på under 50 øre/kwh.

16 16/18 Vurdering Sammenfatning af omkostningerne til energispareindsatsen indenfor el, gas og fjernvarme, I tabel 4 er energibesparelserne indenfor el, gas og fjernvarme sammenfattet. Det ses, at der i 2012 er indberettet energibesparelser på 2,1 mio. MWh og omkostninger knyttet hertil på 783,1 mio. kr. Det giver en gennemsnitlig omkostning til energispareindsatsen på 38,1 øre/kwh. 52. Netvirksomheder i elforsyningen har haft gennemsnitsomkostninger på ca. 44,3 øre/kwh, mens naturgasdistributionsvirksomheder har haft gennemsnitsomkostninger på ca. 38,4 øre/kwh. Disse to kategorier står for ca. 68 pct. af den samlede energibesparelse for energiselskaberne på varme, elog gasområdet. 53. Fjernvarmevirksomhederne havde de laveste gennemsnitlige omkostninger på 28,3 øre/kwh. Spredningen i gennemsnitsomkostninger for varmeselskaberne er dog større end for el- og gasselskaberne. Fjernvarmeområdet udgør ca. 32 pct. af de samlede energibesparelser, på varme, el- og gasområdet, men kun ca. 24 pct. af omkostningerne. 54. I relation til en sammenligning af de gennemsnitlige omkostninger pr. kwh-besparelse kan der være opgørelsesmæssige forskelle mellem realiseringen af besparelser ved investeringer i eget net (hvor meget af en given investering bør henføres til energibesparelser og hvor meget til for eksempel vedligeholdelse) og så køb af energibesparelser eksternt. Købes energibesparelser eksternt er det nemmere at opgøre omkostningerne herved. Tabel 4. Sammenfatning af omkostningerne til energispareindsatsen indenfor el, gas og fjernvarme, 2012 Indberettet Omkostning besparelse i Gennemsnitsomkostning mio. kr. MWh øre/kwh Netvirksomheder i elforsyningen 450, ,3 Naturgasdistributionsvirksomheder 144, ,4 Varmedistributionsvirksomheder 188, ,3 I alt 783, ,1 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af besparelses- og omkostningstal fra energiselskaberne samt energibesparelser, for fjernvarmeområdet, indberettet til Dansk Fjernvarme. Anmærkning: Tallene i tabel 4 skal fortolkes i lyset af den opgørelsesmetode, der er fastlagt i energispareaftalen af 20. november De realiserede energibesparelser på ca. 2,1 mio. MWh i 2012 kan ikke direkte tages som mål for, hvor mange MWh energiforbruget er reduceret det pågældende år. De 2,1 mio. MWh er derimod et vægtet 10 mål for den sparede energimængde. 10 Vægtet med såkaldte prioriteringsfaktorer, der er angivet i bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder, og som korrigerer for energibesparelsens levetid. Prioriteringsfaktorer anvendes også for energibesparelser realiseret ved konvertering mellem forskellige energiarter.

17 17/18 Tabel 5. Sammenfatning af omkostninger pr. sparet kwh til energispareindsatsen indenfor el, gas og fjernvarme, Gennemsnitsomkostning øre/kwh 2010* Netvirksomheder i elforsyningen 41,8 42,1 44,3 Naturgasdistributionsvirksomheder 42,0 42,3 38,4 Varmedistributionsvirksomheder 28,6 24,4 28,3 I alt 37,3 35,6 38,1 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af besparelses- og omkostningstal fra energiselskaberne samt energibesparelser, for fjernvarmeområdet, indberettet til Dansk Fjernvarme. * Reduktion af nettab realiseret i 2010 blev i modsætning til senere energibesparelser ikke vægtet med prioriteringsfaktorerne anført i bilag 2 i energispareaftalen af 20. november 2009, jf. 9, stk. 1, nr. 4, i bekendtgørelse nr. 677 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder. 55. I de tre år, hvor Energitilsynet har gennemført en benchmarking af omkostninger til energispareindsatsen, har de gennemsnitlige omkostninger for alle tre sektorer under et været relativt konstant på mellem 35 og 38 øre/kwh, dog med en lille stigning i omkostningerne på 2,5 øre/kwh fra 2011 til Dette kan skyldes at en større andel af energibesparelserne i 2012 blev realiseret i elsektoren 11, hvilket påvirker den samlede gennemsnitspris for de tre sektorer, da fjernvarmesektoren generelt har haft lavere gennemsnitsomkostninger end el- og naturgasområdet og derfor har trukket gennemsnitsprisen ned. 56. I 2010 og 2011 har både elnetselskaberne og gasdistributionsselskabernes omkostninger ligget omkring 42 øre/kwh, men i 2012 har omkostningerne i de to sektorer bevæget sig i hver sin retning, hvilket har ført til en forskel i omkostninger på ca. 6 øre/kwh. Fjernvarmedistributionsselskaberne har alle 3 år været billigst, med omkostninger der er øre/kwh lavere end el- og gasområdet. 57. Resultaterne i tabel 4 og 5 skal fortolkes under hensyn til de ovenfor beskrevne problemer med opgørelsen af energibesparelser og omkostningerne knyttet hertil, og de store variationer i de indberettede omkostninger, der har ført til at flere indberetninger er blevet sorteret fra, fordi de vurderes at være udtryk for datafejl. Sekretariatet for Energitilsynet, Energistyrelsen og brancheorganisationerne arbejder løbende på at reducere disse datausikkerheder. 11 Elnetselskabernes energibesparelser udgjorde i ,7 % af de samlede energibesparelser på el-, gas- og varmeområdet. I 2011 udgjorde elnetselskabernes andel af energibesparelserne 43,4 %, imens de i 2012 udgjorde 49,4 %. Derfor havde elnetselskabernes gennemsnitlige omkostning pr. sparet kwh større betydning for de tre energiområders samlede omkostninger pr. sparet kwh i 2012.

18 18/18 Orientering 58. Energitilsynet har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering taget sekretariatets orientering til efterretning.

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer»

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer» ENERGITILSYNET Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2011 til energispareindsatsen hos net- og distributionsvirksomhederne indenfor el, naturgas

Læs mere

Punkt 5 Energitilsynets møde den 19. december Rammerne for virksomhedernes indsats

Punkt 5 Energitilsynets møde den 19. december Rammerne for virksomhedernes indsats Punkt 5 Energitilsynets møde den 19. december 2011 19-12-2011 Varme/Detail & Distribution 4/0906-0300-0024 /JMC/MLD/KHA Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2010 til energispareindsatsen hos

Læs mere

Energisparebenchmark for 2013

Energisparebenchmark for 2013 Punkt 5 Energitilsynets møde den 28. oktober 2014 3. oktober 2014 Varme 14/05337 /PNV Energisparebenchmark for 2013 Resumé 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet forud for sekretariatets

Læs mere

Energisparebenchmark for 2013

Energisparebenchmark for 2013 Punkt 5 Energitilsynets møde den 28. oktober 2014 (reviderede tal) 19. november 2014 Varme 14/05337 /PNV Energisparebenchmark for 2013 Resumé 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet

Læs mere

ENERGISPAREBENCHMARK 2016

ENERGISPAREBENCHMARK 2016 PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 31. OKTOBER 2017 ENERGISPAREBENCHMARK 2016 11. oktober 2017 Center for Energibesparelser RESUMÉ 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet om offentliggørelse

Læs mere

ENERGISPAREBENCHMARK 2015

ENERGISPAREBENCHMARK 2015 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 36 Offentligt PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 25. OKTOBER 2016 ENERGISPAREBENCHMARK 2015 25. oktober 2016 Varme 15/07538 TOFR RESUMÉ 1.

Læs mere

ENERGISPAREBENCHMARK 2014

ENERGISPAREBENCHMARK 2014 PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 27. OKTOBER 2015 ENERGISPAREBENCHMARK 2014 29. oktober 2015 Varme 15/07538 TOFR RESUMÉ 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet forud for sekretariatets

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. marts 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. marts 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. marts 2010 26. marts 2010. Nr. 308. Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder I medfør af 22, stk. 5, og 88 og 92 i lov om elforsyning,

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder I medfør af 22, stk. 4 og 8, 70, stk. 2, 88, 90, nr. 1 og 92 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012,

Læs mere

3. Priserne fastsættes af netvirksomhederne efter metoder, som de har anmeldt til og fået godkendt af Energitilsynet, jf. 73 a og 76, stk. 1, nr.

3. Priserne fastsættes af netvirksomhederne efter metoder, som de har anmeldt til og fået godkendt af Energitilsynet, jf. 73 a og 76, stk. 1, nr. PUNKT [X] RETSBILAG ENERGITILSYNETS FORMØDE DEN 14. MARTS 2017 RETSGRUNDLAG 21. februar 2017 Detail & Distribution 16/05929 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser m.v., der har relevans

Læs mere

BILAGSOVERSIGT TIL BENCHMARKING AF ENERGISPAREOMKOSTNINGER 2016

BILAGSOVERSIGT TIL BENCHMARKING AF ENERGISPAREOMKOSTNINGER 2016 PUNKT 7 BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 31. OKTOBER 2017 BILAGSOVERSIGT TIL BENCHMARKING AF ENERGISPAREOMKOSTNINGER 2016 5. oktober 2017 Energibesparelser BILAGS NR. SIDE CONTENTS 1. 1-4 Retsgrundlag

Læs mere

BILAG 1 - Lovgrundlag

BILAG 1 - Lovgrundlag BILAG 1 - Lovgrundlag 1. I henhold til 1, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1452 af 16. december 2013 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder pålægges net- og distributionsvirksomheder at

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 1452 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2598/1244-0030

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2014

Status for energiselskabernes energispareindsats 2014 Den 29. april 2015 Status for energiselskabernes energispareindsats 2014 Net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie har samlet indberettet energi på 9,2 PJ i 2014. Dette

Læs mere

Status for Energiselskabernes Energispareindsats 2015

Status for Energiselskabernes Energispareindsats 2015 Status for Energiselskabernes Energispareindsats 2015 Kontor/afdeling Center for Erhverv og Energieffektivitet Dato 7. juni 2016 J.nr. 2016-6298 PJA/MCR/PB Sammenfatning Net- og distributionsselskaberne

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2016

Status for energiselskabernes energispareindsats 2016 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 287 Offentligt Status for energiselskabernes energispareindsats 2016 Kontor/afdeling Center for Systemanalyse, Energieffektivitet og Global

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt FAKTAARK OM ENERGIBESPARELSER NOTAT 22. oktober 2015 LOJ 1. Baggrund Net- og distributionsselskaber inden for fjernvarme, el,

Læs mere

Udkast af 31. maj 2017 til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Udkast af 31. maj 2017 til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 252 Offentligt Udkast af 31. maj 2017 til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22,

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats pr. 30. juni 2007

Status for energiselskabernes energispareindsats pr. 30. juni 2007 NOTAT 4. januar 8 J.nr. 329/352-7 Ref. FG/MCR Generel energipolitik og energibesparelser Side 1/5 Status for energiselskabernes energispareindsats pr. 3. juni 7 Baggrund I henhold til bekendtgørelsen om

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Udkast til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Udkast til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22, stk. 4, 51, stk. 3, 69, stk. 2, 70, stk. 2, 78, stk. 7-8 og 12, 88 og 90, nr. 1, i lov om elforsyning,

Læs mere

Benchmark for energibesparelser i 2017

Benchmark for energibesparelser i 2017 Benchmark for energibesparelser i 217 ANALYSE DEN 7. JAUAR 219 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 25 Valby Tlf. 4171 54 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/15 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2018

Status for energiselskabernes energispareindsats 2018 Status for energiselskabernes energispareindsats 2018 Kontor/afdeling Center Energieffektivitet Dato 9. juli 2019 J.nr. 2019 91148 AVH/AKHO Net- og distributionsselskaberne har siden 2006 haft en forpligtelse

Læs mere

Tabel 1: Energiselskabernes samlede indberettede besparelser 2013

Tabel 1: Energiselskabernes samlede indberettede besparelser 2013 Den 27. maj 2014 Status for energiselskabernes energispareindsats 2013 Net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie har tilsammen indberettet realiserede energi på 8,4 PJ

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2017

Status for energiselskabernes energispareindsats 2017 Status for energiselskabernes energispareindsats 2017 Kontor/afdeling Center for Systemanalyse, Energieffektivitet og Global Rådgivning Dato 2. juli 2018 J.nr. 2018 12210 AKHO/TKJ Net- og distributionsselskaberne

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 1394 af 02/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi,- Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2015-6443

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 79 Offentligt Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1 I medfør af 2 a, 22, stk. 4, 70, stk. 2, 88 og 90,

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2010

Status for energiselskabernes energispareindsats 2010 N O T AT 6. juni 2011 J.nr. 2601/1244-0008 Ref. FG/JTJ Energieffektivisering Status for energiselskabernes energispareindsats 2010 Net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og

Læs mere

BILAGSOVERSIGT TIL DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION

BILAGSOVERSIGT TIL DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION PUNKT 4 BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 28. MARTS 2017 BILAGSOVERSIGT TIL DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION 28. marts 2017 Detail & Distribution

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 830 af 27/06/2016 Udskriftsdato: 22. april 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-6909 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 L 165 Bilag 3 Offentligt Udkast til Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22 stk. 4, 51 a, stk. 5, 69,

Læs mere

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015.

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. Punkt 10. Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. 2012-38084. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender, at den indsats, der er beskrevet

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 11 Offentligt Udkast til Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22, stk. 4, 51 a, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 840 af 28/06/2017 Udskriftsdato: 22. februar 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-7242 Senere

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke SK Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør CVR: 26863899 23. februar 2018 Detail & Distribution 17/06898 MGHJ AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR SK ELNET A/S FOR REGU- LERINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Administrationsgrundlag for energiselskabernes spareindsats

Administrationsgrundlag for energiselskabernes spareindsats NOTAT 23. maj 2013 J.nr. Ref. pvl/jtj/tsk Administrationsgrundlag for energiselskabernes spareindsats 2013-2015 Energiselskabernes spareindsats for 2013-15 er udmøntet i Energispareaftalen af 13. november

Læs mere

Nyt fra Energistyrelsen. Tina Sommer Kristensen ERFA-træf Maj 2015

Nyt fra Energistyrelsen. Tina Sommer Kristensen ERFA-træf Maj 2015 Nyt fra Energistyrelsen Tina Sommer Kristensen ERFA-træf Maj 2015 Indhold Status for energiselskabernes energispareindsats Opfyldelse af sparemålet Omkostninger Hvad viser evalueringen? Aktiviteter og

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Grindsted El-net A/S CVR-nr. 25 98 84 77 Tårnvej 24 7200 Grindsted 5. april. 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05691 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR GRINDSTED EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Aktuelt. Energiselskabernes Energispareindsats. 25. april 2017 Maria Rizzo

Aktuelt. Energiselskabernes Energispareindsats. 25. april 2017 Maria Rizzo Aktuelt Energiselskabernes Energispareindsats 25. april 2017 Maria Rizzo Det vil jeg fortælle om Kort intro Energispareindsatsen gennem tiden Den nye aftale Ændringer i forhold til aftalen af 2012 Omfattet

Læs mere

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret El-net Kongerslev A/S c/o Verdo Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr.: 39 65 94 92 Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 717 af 08/07/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. august 2019 Ministerium: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Forsyningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2019-6575

Læs mere

Denne aftale er en opfølgning på den politiske aftale af 21. februar 2008 om den danske energipolitik

Denne aftale er en opfølgning på den politiske aftale af 21. februar 2008 om den danske energipolitik Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 48 Offentligt. Aftale af 20. november 2009 mellem klima- og energiministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Aal El-Net A M B A CVR-nr. 22188410 Industrivej 18 6840 Oksbøl 5. april 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05711 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR AAL EL-NET A M B A FOR REGULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 91 Offentligt Lovtidende A Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22, stk. 4, 51 a,

Læs mere

VEJLEDNING FOR 2017 OM OPGØRELSE OG INDBERETNING AF OMKOST- NINGER FORBUNDET MED ENERGISPAREYDELSER I NET- OG DISTRIBUTIONSVIRKSOMHEDER.

VEJLEDNING FOR 2017 OM OPGØRELSE OG INDBERETNING AF OMKOST- NINGER FORBUNDET MED ENERGISPAREYDELSER I NET- OG DISTRIBUTIONSVIRKSOMHEDER. VEJLEDNING VEJLEDNING FOR 2017 OM OPGØRELSE OG INDBERETNING AF OMKOST- NINGER FORBUNDET MED ENERGISPAREYDELSER I NET- OG DISTRIBUTIONSVIRKSOMHEDER. UDARBEJDET AF SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET, FEB 2018

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Nakskov Elnet A/S CVR-nr. 29 60 30 81 Stavangervej 13 4900 Nakskov 13. februar 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06886 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR NAKSKOV ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET Denne

Læs mere

Handlingsplan for energibesparelser Energirådgivning. v/ Bent Stubkjær, DONG

Handlingsplan for energibesparelser Energirådgivning. v/ Bent Stubkjær, DONG Handlingsplan for energibesparelser Energirådgivning v/ Bent Stubkjær, DONG Formand for Gasselskabernes DSM-udvalg Vejen frem mod den nye aftale 29. december 2004 10. juni 2005 22. september 2005???? 2005????

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2012

Status for energiselskabernes energispareindsats 2012 Status for energiselskabernes energispareindsats 2012 Net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie har tilsammen indberettet realiserede energibesparelser på 8.524 TJ i 2012,

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Læsø Elnet A/S CVR-nr. 33 06 37 41 Doktorvejen 2 Byrum 9940 Læsø 10. april 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05698 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR LÆSØ ELNET A/S FOR RE- GULERINGSÅRET 2016 Denne

Læs mere

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen.

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net 13. oktober 2014 Sagnr. 14/10480 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Nets (herefter Energi Fyn) anmeldelse af ny metode

Læs mere

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber I medfør af 69 b, stk. 3, i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 1009 af 27. juni 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne

Læs mere

Forpligtelser til energibesparelser og værktøjer til at indfri dem. Af Christian Byrjalsen, Energicenter Aalborg

Forpligtelser til energibesparelser og værktøjer til at indfri dem. Af Christian Byrjalsen, Energicenter Aalborg Forpligtelser til energibesparelser og værktøjer til at indfri dem Af Christian Byrjalsen, Energicenter Aalborg Energicenter Aalborg Byrådet traf i 1992 beslutning om etablering af Energicenter Aalborg

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Folketinget, Christiansborg 1240 København K 23. oktober 2015 ENERGISELSKABERNES ENERGISPAREFORPLIGTELSE

Læs mere

Status på øget energispareindsats

Status på øget energispareindsats Status på øget energispareindsats Per Jensen Funktionschef HMN Naturgas I/S 19-05-2010 1 Disposition Tilbageblik Den nye indsats i perioden 2010 2020 Hvad er der sket? Hvem har hvilke udfordringer? Spørgsmål

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Forsyning Helsingør Elnet A/S CVR-nr. 32 65 42 15 Haderslevvej 25 3000 Helsingør 18. april 2018 Detail & Distribution Sags nr. 18/05690 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S FOR

Læs mere

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S.

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S. ELINORD A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn CVR-nr.: 25615581 Afgørelse Reguleringspris for ELINORD A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af ELINORD A/S (herefter Elinord)

Læs mere

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber I medfør af 69 b, stk. 3, i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 114 af 9. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke N1 A/S Tietgensvej 4 8600 Silkeborg CVR-nr. 28 33 18 78 23. februar 2018 Detail & Distribution 17/06869 MGHJ AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR N1 A/S FOR REGULERINGS- ÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder en

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Indberetning

Indberetning 27/3/2018 Indberetning 27-03-2018 Periode: 31-12-2017 Værk: TREFOR Varme A/S Indberetningsskema 1: Ialt 29.693.637 kwh kwh Fjernvarme Naturgas Olie El Kul mv. Biomasse Øvrigt Husholdninger Specifik opgørelse

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt Notat om kontrol- og sanktionsmulighederne under Energispareordningen Kontor/afdeling EKII Dato 7. marts

Læs mere

4) de satser, der kan anvendes ved indregning af forrentning efter stk. 1, herunder at indskudskapitalen

4) de satser, der kan anvendes ved indregning af forrentning efter stk. 1, herunder at indskudskapitalen PUNKT 4 RETSBILAG 1 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. SEPTEMBER 2017 RETSGRUNDLAG 26. september 2017 Detail & Distribution 17/04369, 17/04370, 17/04371 MSS, ENJE 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser

Læs mere

Etablering af et system for energisparebeviser som led i øgede forpligtelser for net- og distributionsselskaber

Etablering af et system for energisparebeviser som led i øgede forpligtelser for net- og distributionsselskaber NOTAT 23. april 2007 J.nr. Ref. JL Side 1/7 Etablering af et system for energisparebeviser som led i øgede forpligtelser for net- og distributionsselskaber Baggrund Som led i udmøntningen af Energispareaftalen

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats og rammerne fra 2016. Tina Sommer Kristensen DGC Gastekniske Dage Maj 2015

Status for energiselskabernes energispareindsats og rammerne fra 2016. Tina Sommer Kristensen DGC Gastekniske Dage Maj 2015 Status for energiselskabernes energispareindsats og rammerne fra 2016 Tina Sommer Kristensen DGC Gastekniske Dage Maj 2015 Indhold Status for energiselskabernes energispareindsats Evalueringen resultater

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Verdo Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr. 29312435 14. februar 2018 Detail & Distribution 17/06905 KAAS AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR VERDO RANDERS FOR RE- GULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

Energiselskabernes energispareindsats

Energiselskabernes energispareindsats . Aftale af 13. november 2012 om Energiselskabernes energispareindsats mellem klima-, energi- og bygningsministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie repræsenteret

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Dansk Energis høringssvar til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder samt indtægtsrammebekendtgørelse

Dansk Energis høringssvar til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder samt indtægtsrammebekendtgørelse Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Sendt pr. email til kgr@ens.dk samt irk@ens.dk Dok. ansvarlig: TJS Sekretær: EDR Sagsnr: s2017-045 Doknr: d2017-6747-9.0 04-05-2017 Dansk Energis høringssvar

Læs mere

DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION

DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION PUNKT [X] ENERGITILSYNETS FORMØDE DEN 14. MARTS 2017 DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL 21. februar 2017 Detail & Distribution 16/05929 noj, hech RESUMÉ 1. Sagen vedrører

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Kibæk Elværk A.m.b.A. CVR-nr. 13 54 98 18 Kastanie Allé 10 6933 Kibæk 28. juni 2018 Detail & Distribution 18/05695 ENJE AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR KIBÆK ELVÆRK A.M.B.A. FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR-nr. 25 58 79 87 2. marts 2018 Detail & Distribution 16/06905 og 17/07173 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Energi Fyn Net A/S

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015. Bornholms El-Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 11. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06071 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BORNHOLMS EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen. TRE-FOR Elnet 16. januar 2014 Sagnr. 13/13842 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldt metode til fastsættelse af rådighedsbetaling Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TRE-FORs anmeldelse af ny

Læs mere

Energiselskabernes energispareindsats

Energiselskabernes energispareindsats Aftale af 16. december 2016 om Energiselskabernes energispareindsats mellem energi-, forsynings- og klimaministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie repræsenteret

Læs mere

Ja Nej kr kr. Vælg ja eller nej i listen. kr. kr kr kwh

Ja Nej kr kr. Vælg ja eller nej i listen. kr. kr kr kwh Radius Elnet A/S CVR-nr.: 29 91 54 58 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

Meddelelse til Kommissionen om metoder til anvendelse af ordningerne for energispareforpligtelser

Meddelelse til Kommissionen om metoder til anvendelse af ordningerne for energispareforpligtelser I MP LE ME NTERING AF E NE RG I - E FFEKTIVITE TSDI RE K TIVET 27. november 2013 J..nr. 2532/1650-0001 Ref. PB/ Byggeri og energieffektivitet Meddelelse til Kommissionen om metoder til anvendelse af ordningerne

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Frederikshavn Elnet A/S CVR-nr. 25 61 55 81 Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn 7. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr.: 17/06871 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FREDERIKSHAVNS ELNET A/S FOR Denne

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke HJERTING TRANSFORMATORFORENING CVR-nr. 14 59 61 19 Bytoften 8 6710 Esbjerg V 18. maj 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05693 MSS/MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR HJERTING TRANSFORMA- TORFORENING FOR

Læs mere

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net).

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net). Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 6. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06069 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGI FYN FAABORG NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Dinel A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR-nr. 25 70 69 00 8. maj 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05687 MSS/MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR DINEL A/S FOR REGULE- RINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby. Udgivelse: April Sagsnr.: Dokumentnr.

Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby. Udgivelse: April Sagsnr.: Dokumentnr. Udgiver: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Udgivelse: April 2015 Sagsnr.: 2014-190737 Dokumentnr.: 2014-190737-2 Titel: Status for ressource- og energispareindsats

Læs mere

Status for ressource- og energispareinsats for April 2016 AALBORG FORSYNING

Status for ressource- og energispareinsats for April 2016 AALBORG FORSYNING Status for ressource- og energispareinsats for 2015 April 2016 AALBORG FORSYNING Udgiver: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Udgivelse: April 2015 Sagsnr.:

Læs mere

DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION

DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 28. MARTS 2017 DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL 28. marts 2017 Detail & Distribution 16/05929 noj, hech RESUMÉ 1. Sagen vedrører Dansk

Læs mere

Ja Nej kr kr. kr. 0 kr kr kwh

Ja Nej kr kr. kr. 0 kr kr kwh Evonet A/S CVR-nr.: 25154150 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/ Kun

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for DONG Gas Distribution A/S

Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for DONG Gas Distribution A/S ENERGITILSYNET 1. september 2014 DETAIL & DISTRIBUTION 12/09427 /LBA Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for DONG Gas Distribution A/S I henhold til

Læs mere

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger 25. april 2014 / MAPA, TS Deres ref. Retningslinjer for indberetning af afviklingsplaner for differencer 1. Indledning I det følgende specificerer Sekretariatet for Energitilsynet retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

Aftalen mellem dansk fjernvarme og energiministeren

Aftalen mellem dansk fjernvarme og energiministeren Aftalen mellem dansk fjernvarme og energiministeren Hovedindhold af aftalen om energibesparelser nedskrevet til "kort format". Med baggrund i det energipolitiske forlig af 21. februar 2008 indgås der aftale

Læs mere

Aftale af 22. august 2006 mellem. transport- og energiministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas og olie repræsenteret ved

Aftale af 22. august 2006 mellem. transport- og energiministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas og olie repræsenteret ved Aftale af 22. august 2006 mellem transport- og energiministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas og olie repræsenteret ved Dansk Energi - Net HNG og Naturgas Midt-Nord, DONG,

Læs mere

Notat om aftaler med slutbrugere om gårdbiogasanlæg ifm. energiselskabernes energispareindsats indgået før 31. december 2016

Notat om aftaler med slutbrugere om gårdbiogasanlæg ifm. energiselskabernes energispareindsats indgået før 31. december 2016 Notat om aftaler med slutbrugere om gårdbiogasanlæg ifm. energiselskabernes energispareindsats indgået før 31. december 2016 Kontor/afdeling Center for Systemanalyse, Energieffektivitet og Global Rådgivning

Læs mere

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Midtfyns Elforsyning amba Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Forsyningstilsynet har modtaget Midtfyns Elforsyning amba anmeldelse af metode for fastsættelse af standardgebyrer

Læs mere

Ja Nej kr kr. kr kr kr kwh

Ja Nej kr kr. kr kr kr kwh N1 A/S CVR-nr.: 28331878 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/ Kun hvide

Læs mere

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016 CVR-nr. 25 70 69 00 Udarbejdet efter bekendtgørelse nr. 195 af 4. marts 2016 Indhold Ledelsespåtegning vedrørende reguleringsregnskab 2016 - mængdebaseret 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Anvendt

Læs mere

Tilskud til energioptimering

Tilskud til energioptimering Tilskud til energioptimering Præsentation Peter Jonsson, Maskinmester, 48 år. Kommer fra SE Big Blue, som er SE s energirådgivningsselskab Baggrund er over 20 års erfaring med ledelse af tekniske afdelinger

Læs mere

Energi Viborg Elnet A/S

Energi Viborg Elnet A/S Energi Viborg Elnet A/S CVR-nr.: 10036461 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

NKE Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom:

NKE Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: NKE Elnet A/S CVR-nr.: 27412823 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere