Referat af 23. møde i naturforvaltningsudvalget d. 28. februar 2003

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af 23. møde i naturforvaltningsudvalget d. 28. februar 2003"

Transkript

1 REFERAT SKOV- OG NATURSTYRELSEN Økonomikontoret J.nr. SN Ref. mik Referat af 23. møde i naturforvaltningsudvalget d. 28. februar 2003 Den 13. marts 2003 I mødet deltog: Bodil Ekner, Direktoratet for FødevareErhverv Thomas Færgeman, Danmarks Naturfredningsforening Lars Møller Nielsen, Dansk Skovforening Ole Bjørn Johansen, Dansk Familielandbrug Arne Holten, Danmarks Jægerforbund Michael Brockenhuus-Schack, Dansk Landbrug Mogens Nielsen, Friluftsrådet Begitta Blahaut, Amtsrådsforeningen Karen Post, Dansk Landbrug Jens K. Thygesen, Danmarks Sportsfiskerforbund Egon Østergård, Dansk Ornitologisk Forening Ole Skou Rasmussen, Kommunernes Landsforening Bent Aaby, Nationalmuseet, naturvidenskabelig og kulturhistorisk ekspertise Fra Skov- og Naturstyrelsen: Hans Henrik Christensen (formand) Peter Brostrøm Mikael Kirkebæk (referent) Afbud fra: Anni Hornum, Turismens Fællesråd Bente Villumsen, Miljøstyrelsen Maria Feldfos, Finansministeriet

2 Formanden bød velkommen og konstaterede, at det var lang tid siden sidste møde, hvilket beror på de omlægninger der er sket i Skov- og Naturstyrelsen og tilhørende budgetter Godkendelse af referat fra 22. møde Referatet blev godkendt uden bemærkninger 2. Meddelelser Følgende nye medlemmer blev budt velkommen: Karen Post (Landboforeningerne/Dansk Landbrug) Michael Brockenhuus-Schack (Tolvmandssektionen/Dansk Landbrug) Lars Møller Nielsen (Dansk Skovforening) Maria Feldfos (Finansministeriet) Arne Holten (Danmarks Jægerforbund) Formanden gjorde opmærksom på, at Dansk Landbrug efter fusionering af de to tidligere landboforeninger nu har 3 repræsentanter i udvalget, hvilket ikke virker hensigtsmæssigt. Antallet skal ned. 3. Naturforvaltningsindsatsen i 2003 Formanden gennemgik sammensætningen af midler til naturforvaltningen 2003, og understregede at mulighederne for at igangsætte nye projekter er relativt begrænsede, idet kræfterne primært anvendes til at videreføre allerede igangsatte projekter. P.t. kan de frie midler således opgøres til omkring 2 mio.kr. Lars Møller Nielsen spurgte til hvilke projekter, der rummes inden for den ordinære del af midlerne../. Mikael Kirkebæk oplyste, at listen netop er ved at blive færdiggjort, og at den vil blive tilsendt udvalgets medlemmer. (Erstattes af udkast til årsberetning) Birgitta Blahaut og Ole Skou Rasmussen spurgte til mulighederne for at gennemføre kulturmiljø-projekter efter ressortændringen mellem Skov- og Naturstyrelsen og Kulturministeriet. Hans Henrik Christensen oplyste, at det stadig vil være tilfældet, men kun hvor kulturmiljøet indgår som en del af et naturforvaltningsprojekt. Rene kulturmiljøprojekter løftes derimod ikke længere.

3 Bodil Ekner fandt det vigtigt at holde fast i kulturdimensionen, også set i relation til de kommende nationalparker. 3 Udvalget diskuterede herefter nationale naturområderne (se punkt 9 på dagsordenen) 4. Kriterier for jagt- og vildtforvaltningsmidler Peter Brostrøm orienterede om aftale med Danmarks Jægerforbund omkring fordelingen af de jagttegnsmidler (ca. 16,5 mio. kr.), der overføres til naturforvaltningsområdet. Bodil Ekner spurgte til om tilskudsordningen på de 2 mio. kr. var ren national d.v.s. ej EU orienteret. Peter Brostrøm bekræftede dette. Egon Østergård spurgte om der var tale om allerede igangværende projekter eller nye, og spurgte i øvrigt til, hvordan de øvrige brugeres interesser tilgodeses i denne type projekter. Mogens Nielsen fandt det afgørende, at brugerrådene også blev inddraget i jagt-projekterne. Birgitta Blahaut støttede synspunktet. Hans Henrik Christensen og Peter Brostrøm understregede styrelsens generelle forpligtelse til at tilgodese mange forskellige interesser, også i disse sager, hvilket man kan have tillid til vil ske. Arne Holten var tilfredse med udsigten til de kommende jagtprojekter og forudså ikke problemer i forhold til andre interesser. Egon Østergård fandt puljen til vandhuller positiv, da det vil give meget natur for pengene, og fordi det i øvrigt støtter amternes indsats på området. Fandt det også positivt, at der kan lukkes for jagt i de mærkede projekter, hvis der indfinder sig sårbare og prioriterede arter. Bent Aaby syntes det var et flot tiltag med støtte til de små vildtområder bl.a. fordi det stemmer overens med anbefalinger i Wilhelmudvalget.

4 5. Skovrejsning 4 Hans Henrik Christensen orienterede om skovrejsningsindsatsen, som nu er sammensat af 18 mio. kr. fra den ordinære pulje og i 2003 yderligere 20 mio. kr. fra naturforliget. Indsatsen koncentrerer sig nu om de projekter, hvor der er medfinansiering fra kommuner og vandværker. Fremover indgås kun nye aftaler, hvor der er 100 % medfinansiering af jordkøb eventuelt i form af overdragelse af jord til Skov- og Naturstyrelsen, og i det omfang der er bevillingsmæssig baggrund for dem. Fremhævede skovrejsningsprojekterne som en succeshistorie for efterspurgt brugsnatur. Henviste til aftalen med Københavns Energi, som var tilsendt udvalget. Ole Skou Rasmussen spurgte til, om man troede på udbredelsen af 100 %-modellen. Beregninger i Århus kommune viser, at 50 % medfinansiering af jordkøb netop får investeringen til at hænge sammen. Alternativet er sprøjtefrie og økologiske landbrugsarealer. Peter Brostrøm var overbevist om, at interessen for skovrejsning dels skyldes, at skovrejsning giver en permanent sikring af grundvandsbeskyttelsen i kraft af fredskovspligten, dels at der generelt opleves en stor efterspørgsel efter bynære grønne områder. Bodil Ekner rejste spørgsmål om muligheden for andre end amter og kommuner kunne erhverve jord til grundvandsbeskyttelsesformål jf. drikkevandsbetænkningen. Mikael Kirkebæk oplyste, at aftalen ikke alene tilgodeser grundvandsbeskyttelse, og at aftalen teknisk set er indgået med Københavns Kommune, idet Københavns Energi er en virksomhed under kommunen. Desuden har vandværker hjemmel i Vandbeskyttelsesloven til at opkræve midler til grundvandsbeskyttelse. Der er således ikke nogen juridiske problemer i konstruktionen. Lars Møller Nielsen fandt det glædeligt, at der var kommet gang i den statslige skovrejsning, men fremhævede, at det ofte, når vi er ude på landet, kan løses billigere i privat regi, da jorden ikke først skal erhverves til formålet. Gjorde desuden opmærksom på, at den statslige skovrejsning kan finansieres ved frasalg af allerede etablerede skovarealer mod passende deklarationer der sikrer de offentlige interesser. Lars Møller Nielsen mente, at der nok ville være købere til den slags arealer. Hans Henrik Christensen og Peter Brostrøm bekræftede, at private også kan agere på området, men fandt det tvivlsomt, hvor mange der ville være interesseret i at agere i de meget publikumsanvendte bynære områder.

5 Michael Brockenhuus Schack fandt udviklingen meget interessant, men opfordrede til, at det offentlige ikke binder for mange penge i løsningerne, idet private dermed kunne blive udelukket fra markedet. 5 Peter Brostrøm oplyste, at man ikke mener der er plads til ret mange nye samarbejdsaftaler indenfor de nuværende kendte økonomiske rammer. Skov- og Naturstyrelsen finder det afgørende kun at igangsætte projekter, der er en rimelig sandsynlighed for at kunne gennemføre. 6. Velfærd Hans Henrik Christensen gennemgik principper for anvendelse af velfærdsmidlerne, som i år er på 6 mio. kr. og henviste til den udsendte velfærdsprofil. Disse midler matches af Friluftsrådet. Ole Skou Rasmussen spurgte til om velfærdsprofilen indgår i en større sundhedssammenhæng, og fandt det i øvrigt meget positivt med initiativet. Karen Post ville vide, om indsatsen også gælder uden for styrelsens arealer. Hans Henrik Christensen oplyste, at det som udgangspunkt handler om initiativer på styrelsens arealer, men at det beror på en konkret vurdering, hvorfor det ikke kan udelukkes, at man kan støtte initiativer uden for. Skal også ses i relation til Friluftsrådets midler til velfærdsindsatsen, som typisk vil dække initiativer uden for styrelsens arealer../. Referatet bilægges aftale med Friluftsrådet om anvendelse af de mio. kr. til velfærdsindsatsen. Det kan efterfølgende oplyses, at Skovog Naturstyrelsens velfærdsprofil indgår som en del af Regeringens moderniseringsprogram fra maj Jens K. Thygesen spurgte til de fortsatte restriktioner for offentligheden på styrelsen søarealer som konsekvens af udlejningspraksis. Fandt det mærkeligt i en tid, hvor offentligheden skal have mere adgang jævnfør velfærdsprofilen. Gjorde opmærksom på, at lokale sportsfiskerforeninger gerne varetager administrationen af styrelsens søer og vandløb med henblik på at sikre offentligheden adgang til og brug af disse.

6 Peter Brostrøm gjorde opmærksom på, at styrelsen også har en opgave rent økonomisk, hvorfor der forsat vil være områder, hvor styrelsen skal tjene penge. f.eks. gennem udleje. Jagt er et andet område, hvor der nødvendigvis må tjenes penge. 6 Hans Henrik Christensen bemærkede, at fiskeri ikke er noget stort indtægtsområde for styrelsen, at synspunktet er noteret, og at styrelsen vil se nærmere på det, hvis der er ressourcer til det. Det kan supplerende oplyses, at styrelsens fiskeripolitik findes på hjemmesiden ( Det samlede sø- og vandløbsareal på styrelsens arealer i 2002 udgør ca ha. I 2002 er indtjeningen ifm. udleje opgjort til ca kr. I dag er fiskeriet opdelt i 3 kategorier, hvoraf en omfatter søer, hvor fiskeriet er frit. Disse fremgår også af hjemmesiden under 7. LIFE og habitatområder Hans Henrik Christensen orienterede om, at såvel midler indenfor den ordinære ramme som de særligt nye afsatte 10 mio.kr. vil blive anvendt i forhold til habitatområderne. Det er styrelsens klare dagsorden at styrke indsatsen ved bl.a. at lægge op til et antal LIFE-ansøgninger. Derfor har styrelsen også valgt at afsætte et nyt årsværk til indsatsen. Dette vil muliggøre en bedre forberedelse af LIFE ansøgningerne i forhold til EU-systemet, hvilket har vist sig nødvendigt. Mikael Kirkebæk orienterede om, at styrelsen for nyligt sammen med statsskovdistrikterne har undersøgt mulighederne for LIFE-ansøgninger i Der tegner sig et billede af 3 projekter, idet de alle får karakter af temaprojekter, som vil dække et større geografisk områder, og som vil blive udført i samarbejde med andre parter. De 3 projekter vil handle om højmoser (Lindet, Haderslev, Falster, Buderupholm, Hanherred distrikter), overdrev (Fussingø, Silkeborg, Kronborg, Odsherred, Fyns og Falster distrikter) og strandenge (Jægersborg, Falster, Fyn, Haderslev m.fl. distrikter). For sidstnævntes vedkommende forventer styrelsen at indgå som partner, idet Vejle Amt er koordinator og ansøger. Der kan ikke i øjeblikket gives et klart bud på areal og økonomi under de enkelte projekter, men det forventes, at der skabes klarhed over det i den kommende tid. Tilsvarende må det forventes, at der skal igangsættes forundersøgelser i indeværende år, som vil blive finansieret indenfor årets bevillingsramme. Endelig undersøger styrelsen nærmere 2 andre projekter med henblik på ansøgning i de kommende år det drejer sig om Ribe Å / Snæbel indsats og et Gudenådals projekt.

7 Jens K. Thygesen opfordrede til mere fokus på Ribe Å i forbindelse med en indsats for Snæbelen. 7 Mikael Kirkebæk understregede, at styrelsen er fuldt opmærksom på en indsats for Snæblen, og at emnet også politisk har stor opmærksomhed. Egon Østergård spurgte til, hvorfor strandengsprojektet ikke inkluderede de vestjyske strandengsarealer, som også er plejekrævende. Lars Møller Nielsen nævnte desuden Vejlerne, som et områder der sagtens kunne bære et projekt, og spurgte til hvorfor der ikke snart gøres en indsats her. Det kan efterfølgende oplyses, at strandengsprojektet fokuserer på prioriterede kystlaguner i de indre danske farvande, samt tilsvarende biotoper i Skåne (vestlige østersøkyster). Projektet er således fra starten afgrænset naturmæssigt og geografisk for at sikre en målrettet indsats. Det kan efterfølgende oplyses, at mulighederne for et projekt for Vejlerne er ved at blive undersøgt. Således foreligger der en teknisk forundersøgelse for de østlige Vejler (1,2 mio. kr. betalt af Naturforvaltningsmidler) og der er afsat midler til en forundersøgelse af de vestlige Vejler ( kr. også naturforvaltningsmidler). Det er styrelsens vurdering, at et eventuelt LIFE projekt for vejlerne bør ske samlet, hvorfor hele projektgrundlaget skal være tilstede inden det kan overvejes../. Oversigt over projektarealer, der indgå i det igangværende Klithede-projekt vedlægges referatet. På styrelsens hjemmeside findes flere informationer om projektet. Michael Brocenhuus-Schack udtrykte bekymring for, at lodsejerne blev en brik i spillet omkring habitatområderne. Henviste til, at også fredninger spiller ind, og opfordrede derfor DN og Skov- og Naturstyrelsen til at koordinere eksempelvis fredningsprioriteringen. Thomas Færgemann understregede, at DN forsat ser fredninger som et nødvendigt redskab i forbindelse med en indsats i forhold til habitatområder, og at man tidligere havde ønsket en samlet fredningsplan fra styrelsen, men at dette ikke var muligt.

8 Hans Henrik Christensen udtrykte, at Danmark ikke som sådan har noget problem pt. i forhold til den tidsplan, der er for en indsats på habitatområdet. Desuden forventes det, at ændringer i lovgivningen vil skabe resten af de nødvendige redskaber til at kunne håndtere habitatinteresserne. 8 Thomas Færgemann fremførte, at Irland dommen viste, at der mangler beskyttelsesværktøjer. 8. Nye projekter m.v. Hans Henrik Kristensen og Mikael Kirkebæk gennemgik de nu forelagte projekter, hvis projektsum er over 3 mio. kr. Det drejer sig om 3 nye skovrejsningsprojekter, samt strandparken ved Springforbi. Der var ingen bemærkninger til de 3 skovrejsningsprojekter (Solbjerg, Korsør og Skælskør), som optages på listen over prioriterede indsatsområder for statslig skovrejsning. Bent Aaby spurgte til om der anvendes særlige tilplantningskriterier ifm. den statslige skovrejsning. Hans Henrik Christensen og Mikael Kirkebæk svarede, at der tages mange særlige hensyn bl.a. i form af etablere åbne arealer i den nye skov, naturlig succession, nedlæggelse af dræn i muligt omfang og frilægning af tidligere rørlagte vandløb. Desuden henvistes der til, at styrelsen har udarbejdet et særligt sæt retningslinier for god statslig skovrejsning. Thomas Færgemann udtrykte, at DN forsat støtter projektet ved Springforbi, men spurgte til, hvorfor der er tale om et reduceret projekt. Hans Henrik Christensen oplyste, at reduktionen bundede i en økonomisk betragtning omkring, hvordan man fik mest for de investerede penge, og at en del af investeringen vedrører almindelig kystsikring, som er påtrængende. Thomas Færgemann spurgte til om ikke kystbeskyttelsesdelen vedrører driften af arealerne. Hans Henrik Christensen svarede, at dette kunne bekræftes.

9 Lars Møller Nielsen havde svært ved at se det rimelige i at bruge så mange penge på et projekt i tider med ressourceknaphed, selvom han sagtens kunne overbevises om den store friluftsmæssige værdi i projektet. 9 Ole Skou Rasmussen mente, at der var tale om et meget smukt kystsikringsprojekt til gavn for friluftslivet og kunne støtte det. Vedrørende opkøbsplanen for Vandplasken var Lars Møller Nielsen, Bodil Ekner og Bent Aaby enige om, at man i tider med ressourceknaphed og taget i betragtning, at opkøbsplanen ikke har fungeret i 16 år kunne opgive den. Thomas Færgemann var enig, men fandt det principielt forkert. 9. Forsøg med nationale naturområder Flere udvalgsmedlemmer spurgte til hvor mange penge, der nu er tilrådighed for processen med pilotprojekter for nationale naturområder. Hans Henrik Christensen oplyste, at der er mio. kr. til rådighed, idet de oprindelige 20 mio.kr. afsat i finansloven nu er suppleret af Friluftrådets midler, og at det vil foregå som en koordineret proces. Konsekvensen af, at der er stillet 20 mio. kr. til rådighed fra Friluftsrådet er, at der nu undersøges yderligere 2 områder, nemlig Skjern Å/Borris hede samt området omkring Roskilde Fjord. Tiden vil vise, hvilke af de nu 7 (5 + 2) områder, som undersøges, der udpeges som pilotprojekter. Det forventes, at pilotprojekterne kan besluttes løbende. Områderne kaldes nu for nationalparker. Michael Brockenhuus Schack spurgte om man nu ikke var på vej væk fra Wilhlemudvalgets anbefalinger. Hans Henrik Christensen oplyste, at Miljøministeren naturligvis lytter til de anbefalinger han får. Anni Hornum har telefonisk meddelt, at turisme-organisationerne finder Friluftsrådets initiativ meget glædeligt, fordi det udvider antallet af områder i spil. Hun finder det også fornuftigt at inddrage Skjern Å, når der nu er ofret betydelige offentlige midler på projektet. Thomas Færgemann ønskede at vide, hvordan de afsatte midler agtes anvendt.

10 Hans Henrik Christensen oplyste, at man skulle se projektet med nationalparker over lang tid, men at de aktuelt afsatte midler forventes at skulle gå til lokale styregrupper, der kan udvikle grundlaget for en efterfølgende beslutning om realisering af dette. Man må forvente forskelligt indhold da områderne er forskellige. Men det forventes også, at midlerne, i et eller andet omfang, skal bruges til synlige spor, som f.eks. stier, formidling o.lign., mens egentlige større beskyttelsestiltag og anlæg næppe kan rummes i øjeblikket. 10 Jens K. Thygesen spurgte til adgangsforholdene i områderne, som han vurderede meget vigtige. Hans Henrik Christensen sagde, at adgangsforholdene som udgangspunkt ikke ændres i forhold til aktuel status, men at det naturligvis beror på det lokale grundlag, man måtte blive enige om. Ole Skou Rasmussen mente der var mange økonomiske forbehold. I kraft af, at der er tale om pilotprojekter kan man ikke forvente store fysiske omlægninger. Fandt det vigtigt, at man meldte de økonomiske præmisser ud i forhold til at få kommunernes engagement i sagen. Bodil Ekner fremhævede, at det i forbindelse med økonomiske virkemidler også var vigtigt at tænke i retning af mulig EU-medfinansiering under landdistriktsprogrammet. Hans Henrik Christensen fandt medfinansiering meget vigtigt i forbindelse med realisering af nationalparker. Her tænkes også på gearing af nationale midler med f.eks. EU-finansiering, og fandt det oplagt, at forskellige støtteordninger målrettes denne indsats. Thomas Færgemann udtrykte, at DN er meget engageret i sagen, og fandt de 40 mio. kr. et godt grundlag for det videre arbejde. DN har bemærket, at der skal nedsættes en national følgegruppe, hvor overordnede spørgsmål kan behandles. Birgitta Blahaut foreslog at naturforvaltningsudvalget kunne være den nationale følgegruppe. Ole Bjørn Johansen ønskede at vide, om man med Friluftsrådets udspil nu også inddrog private arealer/lodsejere og spurgte til hvor langt midlerne i den sammenhæng kunne række. Hans Henrik Christensen henviste til, at det netop er sådanne forhold, som pilotprojekterne skal afklare.

11 Mogens Nielsen fandt det vigtigt at fastholde pilotkonceptet og dermed få udviklet koncepterne for områderne. Fandt også en national følgegruppe vigtig. 11 Bent Aaby forventer en forskellighed i områdernes fremtidige forvaltning. Mente der ingen storhed og perspektiv var i områderne, og henviste til, at det i Holland var lykkedes at etablere parker op til hektar over år. Vigtigt ikke at fiksere grænserne. Michael Brockenhuus Schack var bekymret over en sådan udvikling, idet man skal huske på de økonomiske interesser i områderne. Fandt det vanskeligt at få styr på substans og indhold i nationalparkbegrebet, hvilket giver anledning til usikkerhed og bekymring. Betonede, at der ses meget forskelligt på mulighederne. Thomas Færgemann forstår bekymringen og lægger derfor også vægt på at mulighederne udvikles lokalt. Ønsker også størrelsesmæssigt volumen. Ole Skou Rasmussen understregede vigtigheden af at fastholde de positive tilkendegivelser og lade størrelse og indhold udvikle sig lokalt. Lars Møller Nielsen spurgte til, hvornår prioriteringsfasen vil finde sted. Hans Henrik Christensen oplyste, at det formentlig bliver marts, men at man i øvrigt kunne forestille sig en løbende udpegning i takt med at projekterne modnedes. Noterede sig at Naturforvaltningsudvalget ønskede at blive inddraget til dialog omkring det videre arbejde. 10. Bevillingsdisponering Mikael Kirkebæk gennemgik principperne for de udsendte lister og kunne oplyse om, at fordelingen af midlerne til de 4 formål stort set har svaret til den oprindelige fordelingsnøgle. Hans Henrik Christensen oplyste, at listerne på sædvanlig vis vil indgå i årsberetningen, som nu laves for perioden , og i øvrigt alene udgives på internettet, hvilket der er gode erfaringer med. Lars Møller Nielsen spurgte til, hvorfor arealkøb under aftalen med Københavns Energi optrådte på listen, når de nu er fuldt finansieret fra Københavns Energi. Mikael Kirkebæk oplyste, at dette skyldes, at styrelsen formelt set skal tildeles en bevilling, selvom udgiften medfinansieres 100 %. Indtægter optræder generelt ikke i disse bevillingsli-

12 ster, hvorfor den endelige samlede bevillingstildeling ifølge listerne i det enkelte år vil overstige det beløb, der oprindelig var afsat på finansloven. Skov- og Naturstyrelsen har hjemmel til at genanvende indtægter på området. Der er modtaget beløb fra Københavns Energi svarende til de afholdte udgifter til erhvervelse af arealerne Eventuelt Der blev spurgt til status for Vilholt Mølle sagen. Det kan efterfølgende oplyses, at der for Vejle Amt er gennemført en konsekvensanalyse i forhold til arterne (f.eks. damflagermus, odder mm) der er grundlag for habitatområdeudpegningen. Denne konsekvensanalyse ønsker styrelsen og Vejle Amt udvidet med en konsekvensanalyse for de naturtyper der er indeholdt i det supplerende udpegningsgrundlag ( f.eks. vandløb med vandplanter mm) Den samlede rapport forventes at foreligge i Der blev spurgt til projektet om trafikskadede dyr. Det kan efterfølgende oplyses, at indsatsen har sin oprindelse i styrket naturforvaltning fra 2001, hvor det specifik indgik i det politiske forlig omkring naturforvaltningsindsatsen, at der skulle gøres en særlig indsats ifm. trafikskadede dyr. Der gennemføres blandt andet en kortlægning af sorte pletter. Arbejdet sker i samarbejde med Schweisshundeførerne, Falck m.fl. og DMU. Resulatet af arbejdet er endnu ikke endeligt afrapporteret../. Der blev spurgt til handlingsplan for Åmosen. Åmosenrapporten vedlægges referatet. Ole Skou Rasmussen nævnte, at Årslev Engsø den 19. marts 2003 efter mange års forberedelse realiseres.

Kapitel 17. Naturforvaltning

Kapitel 17. Naturforvaltning Kapitel 17. Naturforvaltning 17.1. Indledning 17.2. Naturforvaltningsudvalget. 17.3. Bevillinger 17.4. Amtskommunernes rolle i naturforvaltningsarbejdet 17.5. Planlægningsgrundlag 17.6. Forkøbsret og ekspropriation

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat af 25. møde i naturforvaltningsudvalget d. 17. maj 2005 i Skov- og Naturstyrelsen, København.

Referat af 25. møde i naturforvaltningsudvalget d. 17. maj 2005 i Skov- og Naturstyrelsen, København. REFERAT SKOV- OG NATURSTYRELSEN Økonomikontoret J.nr. SN 2001-402-0185 Ref. mik Referat af 25. møde i naturforvaltningsudvalget d. 17. maj 2005 i Skov- og Naturstyrelsen, København. 16. juni 2005 I mødet

Læs mere

Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan

Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan Bilaget gennemgår de overordnede principper for den nærmere organisering af indsatsen for virkemidlerne vådområder og P-ådale under

Læs mere

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/6 Referat fra 4. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl. 10.30 13.30 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Anmodning om igangsætning af VVM-procedure ved gennemførelse af vådområdeprojekt i Alling Ådal mellem Robdrup og Vester Alling.

Anmodning om igangsætning af VVM-procedure ved gennemførelse af vådområdeprojekt i Alling Ådal mellem Robdrup og Vester Alling. Til Randers kommune Favrskov kommune Syddjurs kommune Norddjurs kommune Fussingø Statsskovdistrikt J.nr. SNS-434-00109 Ref. kjelj Den 20. marts 2007 Anmodning om igangsætning af VVM-procedure ved gennemførelse

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

Indstilling. Tillæg til Aftale om samarbejde mellem Århus Kommune og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen om skovrejsning. 1.

Indstilling. Tillæg til Aftale om samarbejde mellem Århus Kommune og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen om skovrejsning. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. september 2008 Tillæg til Aftale om samarbejde mellem Århus Kommune og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen om skovrejsning ved

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode.

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode. Falster Statsskovdistrikt Landsdelscenter Storstrøm J.nr. Ref. Juni 2007 Nyt brugerråd efter kommunalreformen Brugerrådets sammensætning Efter kommunalreformen er det nødvendigt at ændre sammensætningen

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov.

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 73490 Brevid. 2055563 Ref. JEST Dir. tlf. 46 31 3404 jensst@roskilde.dk 4. februar 2015 NOTAT: Gulddysse Skov: status og fornyet samarbejdsaftale Status Gundsø Kommune, Naturstyrelsen

Læs mere

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner 1. maj 2018 Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Herning Kommune Dato: 17. april 2018 Varighed: kl. 12.00-14.30 Referent: Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Deltagere: Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Bente Krog Niels Erik Physant Henrik Præstholm

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sølsted Mose Natura 2000-område nr. 100 Habitatområde H89 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Sølsted Mose Udgiver: Tønder Kommune År: 2017 Forsidefoto: Dyndsmerling,

Læs mere

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Aftale mellem: Kommunernes Landsforening Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Miljøministeriet Formål: Støtte frivillige lokalt forankrede frilufts- og

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde Mødedeltagerne og de øvrige indbudte Feldborg Statsskovdistrikt J.nr. SNS-4332-00116 Ref. jepsc Den 13. december 2007 Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer

Læs mere

DU ER MED TIL AT BESTEMME

DU ER MED TIL AT BESTEMME DU ER MED TIL AT BESTEMME Nationalpark Mols Bjerge forventes indviet tidligst i sommeren 2009. Du har allerede nu mulighed for at gøre din indflydelse gældende. Formålet med en nationalpark er at bevare,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for

Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for 2016-21 Noter fra møde med interessenter og organisationer den 10. marts 2014. Danmarks Naturfredningsforening (Sønderborg,

Læs mere

I/S Odder Vandværk. Referat. Generalforsamling

I/S Odder Vandværk. Referat. Generalforsamling I/S Odder Vandværk Referat Generalforsamling Dato 27.03.2008 Tidspunkt Kl. 19.30 Sted Odder Parkhotel Deltagere Der blev udleveret 64 stemmesedler, heraf 3 ved fuldmagt. Der var i alt 73 fremmødte. Referent

Læs mere

Udkast til Natura 2000-handleplan

Udkast til Natura 2000-handleplan Udkast til Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54 Habitatområde H50 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Yding Skov og Ejer Skov Natura 2000-område nr. 54

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om driften af statsskovene (beretning nr. 7/02) I. Indledning 1. Jeg afgav den 11.

Læs mere

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode Sagsnr. 01.05.18-P17-1-16 Dato 1-9-2016 Sagsbehandler Sofia Mulla Kølmel Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode 2010-15 og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode 2016-21.

Læs mere

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 33 Mødedato: 01.02.2017 Tidspunkt:kl. 9-16 Sted: Mødelokale 8 Til stede fra udvalget: REFERAT Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil

Læs mere

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk Naturparker Naturpark Åmosen (2014) (Sorø, Kalundborg og Holbæk Kommuner) Naturpark Vesterhavet (2014) (Varde Kommune) Naturpark Maribosøerne (2014) (Guldborgsund og Lolland Kommuner) Naturpark Amager

Læs mere

R 17 - Offentligt. (Redegørelsen er optrykt i den ordlyd, hvori den er modtaget).

R 17 - Offentligt. (Redegørelsen er optrykt i den ordlyd, hvori den er modtaget). R 17 - Offentligt Skriftlig redegørelse (Redegørelsen er optrykt i den ordlyd, hvori den er modtaget). Redegørelse af 19/5 06 om nationalparker. (Redegørelse nr. R 17). Miljøministeren (Connie Hedegaard):

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221.

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221. 1 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Udkast til høring Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 2 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kystskrænterne ved Arnager Bugt Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan for Kystskrænterne ved Arnager Bugt

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr.

Læs mere

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov.

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 73490 Brevid. 2055563 Ref. JEST Dir. tlf. 46 31 3404 jensst@roskilde.dk 19. marts 2015 NOTAT: Gulddysse Skov: status og fornyet samarbejdsaftale Status Gundsø Kommune, Naturstyrelsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. Der tilføjes et nyt fast punkt: Opfølgning fra sidste møde

1. Godkendelse af dagsorden. Der tilføjes et nyt fast punkt: Opfølgning fra sidste møde Møde den: 30.11.2011 AU,Teknisk Forvaltning bygning 5128-215 UNI-lab projektgruppe REFERAT Til stede: Søren Trangbæk (ST) TEK Anders Roed (AR) SUN, Lars Mitens (LM) SUN, Christina Breddam (CB) DJF, Bjarne

Læs mere

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2533603 Ref. JNAL / 8LC 21. marts

Læs mere

Mødet blev afholdt på Kulturmaskinen i mødelokale Andersen i tidsrummet kl til

Mødet blev afholdt på Kulturmaskinen i mødelokale Andersen i tidsrummet kl til Grønt Råd By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen 10. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning RADIO- OG TV-NÆVNET NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning 6. maj 2003 Referat af arbejdsgruppens 3. møde den 11. april 2003 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Til stede:

Læs mere

Skovrejsning Natur og Miljø juni 2009

Skovrejsning Natur og Miljø juni 2009 Skovrejsning 2009-2012 Natur og Miljø juni 2009 1 Hvorfor skal vi have mere skov? Kommuneplan 2009. Kommuneplan 2009 indeholder en udpegning af nye skovrejsningsområder. Sammenlagt er udpeget ca. 3200

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Naturforvaltningen. Skovvangsvej Århus N

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Naturforvaltningen. Skovvangsvej Århus N ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Naturforvaltningen. Skovvangsvej 97. 8200 Århus N INDSTILLING Til Århus Byråd 1. december 2004 via Magistraten J.nr. 03/00442 Den Ref.: Tlf.nr. Ole Skou Rasmussen

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

14. maj 2009 J.nr.: NKN-111-00041 ssc. Delafgørelse I sagen om fredning af Næstved Øvelsesplads og tilstødende skove

14. maj 2009 J.nr.: NKN-111-00041 ssc. Delafgørelse I sagen om fredning af Næstved Øvelsesplads og tilstødende skove Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www. nkn.dk CVR: 18210932 14. maj 2009 J.nr.: NKN-111-00041 ssc Delafgørelse I sagen om fredning af Næstved Øvelsesplads

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg 2010-2013 Oversigt over Anlæg Anlæg totalt 24.475 7.500 7.500 7.500 Afledt drift totalt 0 200 200 200 Udvalg I alt nye sforslag 6.500 3.500 3.500 3.500 Afledt drift af ovenstående Tude Ådal - naturgenopretning

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Referat af ekstra ordinær generalforsamling i K/S Danskib 19

Referat af ekstra ordinær generalforsamling i K/S Danskib 19 Referat af ekstra ordinær generalforsamling i K/S Danskib 19 Den 12. september 2007 kl. 17.00 afholdtes der ekstraordinær generalforsamling på selskabets adresse Tuborg Havnevej 18, 2900 Hellerup. Dagsordenen

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2016 Forsidefoto:

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Velkommen til Nationalparkskolen

Velkommen til Nationalparkskolen Velkommen til Nationalparkskolen Målet med introduktionskurset(basiskursus 1) er, at du får: kendskab til Nationalpark Thys organisation, lovgivningen bag og planerne for udvikling i nationalparken. kendskab

Læs mere

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196

Natura 2000-handleplan Lønborg Hede. Natura 2000-område nr. 73. Habitatområde H196 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Lønborg Hede Natura 2000-område nr. 73 Habitatområde H196 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021, Lønborg Hede Udgiver: Ringkøbing-Skjern Kommune År: 2017 Forsidefoto:

Læs mere

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017.

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017. Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vandrådet for Østersøen Sagsnr.: 16/23735 Dok.nr.: 123805/17 Afdeling for Byg Land og Miljø Sagsbehandler Paul Debois 55 36 24 12 pde@vordingborg.dk 29-08-2017 Referat

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø

Natura 2000-handleplan Stubbe Sø Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Natura 2000-område nr. 48 Habitatområde H44 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stubbe Sø Udgiver: Syddjurs Kommune År: 2017 Forsidefoto: Trævlekrone fra

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Danske Naturparker. - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet

Danske Naturparker. - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet Danske Naturparker - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet Syv pilotprojekter fra 2009-2012 Naturpark Vesterhavet Naturpark Åmosen Naturpark Randers Fjord Naturpark Præstø Fjord Naturpark

Læs mere

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Grønt Danmarkskort Opgaven 1. Kommunalbestyrelserne skal oprette lokale naturråd,

Læs mere

kl. 12.30 13.00 (efterfølgende let frokost) Forskerparken Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn Dansk Skovforening

kl. 12.30 13.00 (efterfølgende let frokost) Forskerparken Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn Dansk Skovforening Referat Bestyrelsesmøde nr. 8 i Naturturisme I/S Dato: Onsdag den 10. december 2008 Tidspunkt: Sted: kl. 12.30 13.00 (efterfølgende let frokost) Forskerparken Bestyrelsesmedlemmer: Jørgen Otto Jørgensen

Læs mere

Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar Forskningsråd for Natur og Univers

Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar Forskningsråd for Natur og Univers Natur og Friluftsliv J.nr. SNS-302-00066 Ref. jpa Den 14. februar 2008 Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar 2008 I mødet deltog: Niels Elers Koch Allan Bechsgaard Hans Hedegaard

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus Mødedeltagerne SKOV- OG NATURSTYRELSEN Midtjylland J.nr. SNS-4332-003337/00334 Ref. jepsc Den 30. april 2009 Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning

Læs mere

I. Indledning: Et historisk rids baggrund, lovgivning og en opsummering af de overordnede resultater

I. Indledning: Et historisk rids baggrund, lovgivning og en opsummering af de overordnede resultater I. Indledning: Et historisk rids baggrund, lovgivning og en opsummering af de overordnede resultater 9.00 Kaffe og registrering 9.30 Det lange perspektiv Skiftende formål med naturgenopretning Søren B.P.

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fredag den 29. september 2017 kl. 13:00 17:15 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

næstformand,teknik- Miljøudvalget

næstformand,teknik- Miljøudvalget REFERAT Teknik og Miljø Miljø Sagsnr. 95151 Brevid. 1287389 Ref. HCJ Referat af lodsejermøde den 27. juni 2011 kl. 17 00-20 00 gensidig information om vådområdeprojekt Salmosen 30. januar 2012 Deltagere:

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Sted: Tilstede: Øvrige deltagere: Afbud: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen, Jan Blicher,

Læs mere

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok?

Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Beskytter lovgivningen den danske natur godt nok? Naturhistorisk forening for Nordsjælland den 25. april 2012 Hanne Stensen Christensen (Chef for Natur og Vandkontoret Næstved Kommune) Hvad vil jeg sige?

Læs mere

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere:

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Mødereferat Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Odder kommune, Teknisk udvalg v/elvin J. Hansen (formand for Grønt Råd) Danmarks Naturfredningsforening Lokalkomité Odder v/ Dorthe

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

Uddybende projektbeskrivelse. Ridestier på Sydfyn og Øerne

Uddybende projektbeskrivelse. Ridestier på Sydfyn og Øerne Uddybende projektbeskrivelse Ridestier på Sydfyn og Øerne Indledningsvis præsenteres partnerskabet Naturturisme I/S, og den udvikling som partnerskabet har besluttet at igangsætte på Sydfyn og Øerne. Dette

Læs mere

Valg af repræsentanter til Vandråd Limfjorden

Valg af repræsentanter til Vandråd Limfjorden Valg af repræsentanter til Vandråd Limfjorden På forespørgsel fra Sekretariatskommunen i Randers Fjord oplandet har Naturstyrelsen oplyst: Hver enkelt organisation kan kun være repræsenteret med ét medlem,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Nipgård Sø. Natura 2000-område nr. 36. Habitatområde H36

Natura 2000-handleplan Nipgård Sø. Natura 2000-område nr. 36. Habitatområde H36 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nipgård Sø Natura 2000-område nr. 36 Habitatområde H36 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-21 for Nipgård Sø Udgiver: Silkeborg Kommune År: 2017 Forsidefoto: Nipgård Sø.

Læs mere

Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009

Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009 Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009 Alle landets kommuner kan søge om at blive en breddeidrætskommune. Bag initiativet med breddeidrætskommuner står Kulturministeriet i partnerskab

Læs mere

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge.

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Organisationsbestyrelsesmøde 22. juni 2011 Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Til stede var organisationsbestyrelsesmedlemmerne,

Læs mere

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013.

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. juni 2013 Skovrejsning 2014-2017 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Status for Skovrejsning 2009 2012 og forslag til ny skovhandlingsplan

Læs mere

Erfaringer med grundvandsbeskyttelse gennem offentlig og privat skovrejsning ved Odense ATV Jord og Grundvand Vintermøde 6.

Erfaringer med grundvandsbeskyttelse gennem offentlig og privat skovrejsning ved Odense ATV Jord og Grundvand Vintermøde 6. Erfaringer med grundvandsbeskyttelse gennem offentlig og privat skovrejsning ved Odense ATV Jord og Grundvand Vintermøde 6. Marts 2012 Sektionsleder, landinspektør Morten Hartvigsen Email: moha@orbicon.dk

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sønder Lem Vig og Geddal Strandenge Natura 2000-område nr. 32 Habitatområde H32 1 Kolofon Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Sønder Lem Vig og Geddal Strandenge Natura

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Hans Christian Thoning varetog mødeledelsen og bad parterne om kort at fremlægge deres synspunkter.

Hans Christian Thoning varetog mødeledelsen og bad parterne om kort at fremlægge deres synspunkter. Dato 3. februar 2011 Sagsbehandler E-mail Thomas Holst Christensen thc@esbjergkommune.dk Mødenotat Afmærkning af sejlruter i Vadehavet Mødedato: 24. januar 2011 på Esbjerg Rådhus Mødedeltagere: Hans Christian

Læs mere

Denne hvidbog omhandler de høringssvar, der er indkommet i høringsperioden til Forslag til Natura 2000-handpleplan Æbelø, havet syd for og Nærå Strand

Denne hvidbog omhandler de høringssvar, der er indkommet i høringsperioden til Forslag til Natura 2000-handpleplan Æbelø, havet syd for og Nærå Strand Hvidbog vedr. offentlig høring af Forslag til Natura 2000-handleplan for 110 Odense Fjord Denne hvidbog omhandler de høringssvar, der er indkommet i høringsperioden til Forslag til Natura 2000-handpleplan

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov NOTAT Naturstyrelsen Vadehavet J.nr. NST-422-01354 Ref. PJENS FEB 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N99 Kongens Mose og Draved Skov Forslag til Natura 2000-plan

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd.

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd. NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 13. december 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 13. december 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Kristian Toustrup,

Læs mere

Natura 2000-handleplan Dueodde. Natura 2000-område nr. 188 Habitatområde H164

Natura 2000-handleplan Dueodde. Natura 2000-område nr. 188 Habitatområde H164 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Dueodde Natura 2000-område nr. 188 Habitatområde H164 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Dueodde Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere