Forside: Derfor har jeg valgt MMD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forside: Derfor har jeg valgt MMD"

Transkript

1 Forside: Derfor har jeg valgt MMD Mit valg er primært truffet ud fra mine kreative interesser, som bl.a. er farvesammensætning, tegne, male og hvad jeg ellers finder spændende og udfordrende inden for denne genre. Ved at koble det kreative sammen med hvor jeg befinder mig rent personligt, fandt jeg frem til, at tiden var kommet til at tage udfordringen op med en ny uddannelse. På sigt skal det gerne ende ud med at interesse og arbejde kan kombineres på en rigtig spændende måde. Mine planer når jeg er færdig med MMD Når jeg ser i krystalkuglen er det lidt sløret, hvad jeg skal som uddannet MMD er. Mit mål er som det første at få så meget ud af uddannelsen som muligt. Der kommer hele tiden nye ting i min bagagen, som åbner øjne og sind for nye ideer og muligheder. Derfor ser jeg uddannelsen som en udfordring, der skal udforskes både fagligt og personligt. Min baggrund Efter endt 9.kl tog jeg en HG eksamen på Skive Handelsskole. Derefter gik jagten ind på at få en læreplads som grafiker. Det lykkedes ikke og det blev i stedet til en læreplads som salgsassistent i byens boghandel. Det har jeg været rigtig glad for og det har givet mig mulighed for at flytte rundt i landet og arbejde inden for detailhandel. I 2005 starter jeg på Flextronics i Skive som montrice og operatør. I 2007 kommer jeg i deres kvalitetsafdeling, hvor jeg bl.a. har ansvaret for returvarer og lageret med afvigende produkter. Der er jeg indtil udgangen af 2011, hvor Flextronics desværre vælger at afvikle deres aktiviteter i Danmark. Hvad skal man så? Jeg valgte HG-turbo på Skive Handelsskole for at blive frisket lidt op på de boglige kompetencer. Og derefter videre til MMD uddannelsen.

2 Om mig: Kontaktoplysninger husk billede Tina Holst Salshøjvej Vinderup Mobil: Mail: Mine forventninger til MMD-uddannelsen Jeg forventer et struktureret og lærerigt forløb, hvor der er plads til den enkelte. Både hvad angår personligheder og vores meget forskellige kompetencer. 1. semester har budt på nye og spændende udfordringer, som både har været svære og grænseoverskridende. Det forventer jeg også af de andre semestre, selvom det ikke altid er sjovt når man står i det. Men ser man tilbage på en opgave eller et projekt, kan man altid bruge noget der fra og tage med videre i uddannelsen. Den personlige udvikling sammen med de nye kompetencer gør, at det er et spændende forløb, som gerne skal klæde os godt på til branchens udfordringer og krav. Mine forventninger til mig selv er at hænge i, selvom nogle af fagene kræver rigtig meget og er svære for mig at lære.

3 Interaktion: Min forståelse af faget Opbygningen af websider med design, html-koder og alt hvad det indebærer. Tidligere erfaring Det er første gang jeg stifter bekendtskab med interaktionsudvikling. Progression Jeg er nok kommet dertil, hvor jeg langt inde i tunnelen kan se et lille lysskær. Det er vildt spændende og nogle af tingene er ved at være på plads inde i mit hoved. Det har virkelig været en rejse i en helt ny verden. Aldrig har jeg været så forvirret og hjælpeløs i forhold til en pc. Det har givet mig tankerne, at det nok ikke lige var denne uddannelse jeg skulle fortsætte på. Men når der så kommer en lille ting som lykkedes kan stoltheden og glæden ingen ende tage. Men det tager tid for mig at lære og der bliver virkelig kæmpet. Det er også et fag hvor jeg tydeligt kan se min egen udvikling. Det er positiv og giver mig viljen til at fortsætte med rejsen. Interaktion Html: Havde aldrig set noget i den stil overhovedet. Havde ingen anelse om hvordan sådan noget var sat sammen. Men har jo så fundet ud af, at det er her man fortæller hvad en hjemmeside skal indeholde og hvordan den skal bygges op. Jeg er ved at lære et helt nyt sprog og det skal gennem tasterne for så at komme op på skærmen som et færdigt resultat. Det er spændende og tiden flyver afsted når jeg går i gang. Interaktion CSS, javascript og PHP: CSS er stylesheetet til selve websiden. Der er her der bl.a. vælges farver, skrifttyper osv. Alt styling til siden skal helst foregå her. Det giver overblik og på denne måde kan man hurtigt lave en ændring på alle siderne, da de alle er koblet sammen med stylesheetet. Man kan vælge at lave sit stylesheet helt fra bunden eller hente bootstrap, hvor der er et kæmpe udvalg af koder som kan bruges til hjælp i opbygningen af grid, navbar osv. Javascript kan f.eks. bruges til animationer på en webside. Eller hvis et felt f.eks. skal være på 7 karakter kan den fortælle hvis der mangler indtastninger. PHP kan bruges til at sende en mail til en server. Jeg har brugt den på min side, om mig, hvor man kan sende mig en mail. Dvs. PHP sender den skrevne mail videre til min mailadresse.

4 Interaktion CMS: Content Manement System er et indholdsstyringssystem, hvor man på en nem og enkelt måde kan styre informationerne. Der er et hav af forskellige open source CMS er på nette som man kan benytte. Der kan bl.a. nævnes Wordpress, Joomla og Umbraco. De er delt ind med frontend og backend. Frontend, det er det som brugeren kan se og bruge. Her læser kunden/brugeren. Backend, det er det, hvor vores skribenter osv. går ind. Her administrerer vi. Vi har arbejdet lidt med Wordpress, men det fik jeg aldrig til at virke. Så det har jeg endnu ikke den store erfaring med. Men det lyder som en nem måde at arbejde på, da der er en del skabeloner osv. Kommunikation: Min forståelse af faget Vi lærer at udtrykke os bl.a. i form af tekst, billeder og grafik. Alt sammen for at få budskabet ud til vores kundes målgruppe. Vi lærer at analysere layout og se innovative på opgaverne. At se kritisk på en teksts exordium og corpus elementer og arbejde videre med den og f.eks. beskrive en personas. Vi kommer rundt om mange ting, både billeder og tekst, fra idégennerering til slutprodukt. Vores indhentede data og ideér har vi også arbejdet med i rapportskrivning, hvor vi går ud fra den akademiske metode, som giver et godt overblik hele vejen gennem rapporten. Tidligere erfaring På handelsskolen har vi arbejdet en del med reklame og målgruppeanalyse. Så der har jeg fået et lille indblik i hvordan man kan starte på en opgave og derved komme rundt om mange modeller og metoder. Progression Intet skal være tilfældigt på en website. Der er en grund til det er sat op som det er. Den skal have et brugervenligt navigationsdesign. Det er ikke noget jeg har tænk over før, men nu ser jeg med kritiske og nysgerrige øjne på de forskellige websider jeg besøger. Antennerne er ude, fordi jeg er blevet mere bevidst om tekst og billeders betydning. Både når det står for sig selv og hvis det vises sammen. Desk og field research: Når man påbegynder en opgave er det vigtigt at indsamle informationer for at be- og afkræft nogle spørgsmål og teorier. Dette kan gøres gennem desk & field research. Desk research er ting vi kan lave derhjemme og findes på forskellige websider. Field research er informationer som findes i marken. Her skal vi aktiv ud og spørge folk via spørgeskema, interview eller lignende. Lige meget hvilken research man vælger skal man sikre sig valide og pålidelige data, som skal ramme den rigtige målgruppe med alder osv. Jeg syntes det er en tung del af kommunikationsdelen. Men på den anden side kommer man frem til mange spændende informationer om bl.a. samfund og socialklasser.

5 Målgruppe: Vi har haft en del om målgrupper i faget kommunikation. For at kunne kommunikere optimalt er vi nødt til at kende målgruppen. Dette kan vi bl.a. komme til ved at inddele målgruppen i segmenter som f.eks. livsstil, indkomst osv. Minerva og Gallup Kompas er gode værktøjer når befolkningen skal deles op i segmenter. Til at give en detaljeret beskrivelse har vi bl.a. brugt 10 trin til personas. Ligesom desk og field researh syntes jeg det er en tung del af faget. Men det er en utrolig vigtig del for at vi skal kunne lave vores arbejde ordentligt. Kunden skal være sikker på at vi henvender os til deres målgruppe. For hver gang vi arbejder med en opgave hvor målgrupper kommer ind over bliver jeg mere opmærksom på nye sider af analyser og måden at behandle og analysere dem på. Kommunikationsteori: Her lærer vi at henvende og til brugeren. Vi har bl.a. brugt IMK-modellen, som har teksten i centrum. Der skal skabes interaktion og det sker først når både afsender og modtager er aktive. Det er vigtigt at sprogbruget er til den rigtige genre. F.eks. til Politiken eller Alt for Damerne. Jeg har i vores 1. projekt arbejdet med kommunikationsdelen og det er svært at nå til den rette og præcise tekst. Så jeg kommer til at kunne udvikle mig meget på dette område. Informationsarkitektur: Informationsarkitekturen skal opbygges i et hierarki som føles naturligt for brugeren. Jeg tænker på det som indretningen af et hus. Er det f.eks. til en børnefamilie eller til et ældre ægtepar. Der vil være stor forskel på hvordan de hver især skal have indretningen. Det er det samme med indretningen af en webside. Som informationsarkitekt skal vi være gode til at sætte os i brugerens sted for at få siden så brugervenlig som muligt. Jeg har haft god læring af de klippe klistre plancher vi har lavet i vores projekt. Det giver et godt overblik over vores ideer at få dem ned på papiret. Det vil jeg helt klart også bruge i andre opgaver. Virksomheden: Min forståelse af faget: I faget virksomheden har vi mest arbejdet med organisation. Overordnet set er det virksomhedens opbygning som vi kommer rundt om. I forbindelse med projekt 2 have vi stor glæde af området med teams og projektorganinsation. Man kan med fordel lave Belbins analyse for at se hvilken rolle man har i teamet. Det viser gruppen på en anden måde og kan give svar på mange ting i forbindelse med gruppearbejdet og hvorfor folk reagerer og arbejder som de gør. Tidligere erfaring: Jeg har ikke tidligere haft faget virksomheden. Progression: Jeg har været en del år på fabrik. Det har gjort, at jeg selv føler, at jeg har en naturlig forståelse for mange af tingene. Det har været en kæmpe fordel og det er et fag jeg syntes er rigtig spændende. Der er et fag med meget teori og det har jeg det godt med. Det er derfor en anden måde at arbejde på i forhold til de andre fag vi har. De er mere åbne og ikke altid målrettet på samme måde som organisationsdelen. Det er noget jeg gerne vil arbejde videre med, fordi det interessere mig og også er en vigtig del i min uddannelse.

6 Design og visualisering: Min forståelse af faget: I design og visualisering lærer vi at udtrykke os på en anden måde end kun tekst. Det kan være gennem farver og billeder både på skærmen og på papir. Det er et fag som har et utroligt stort indhold. Lige fra Photoshop til grafisk designhistorie. Der kommer rigtig mange informationer, som vi skal koble sammen i vores viden, som derefter skal ende ud med f.eks. en webside. Tidligere erfaring: Jeg har ikke tidligere haft faget design og visualisering. Men min kreative side har jeg altid brugt i form af at tegne, male og hvad der ellers lige har fanget min nysgerrighed. Progression: Det er en anden måde at arbejde på end jeg før har gjort på skolebænken. Men jeg har altid holdt af at tegne, male og sætte farver sammen. Så det er et fag jeg er rigtig glad for. Det at vi både arbejder på skærmen og på papir er en hyggelige måde at kombinere det hele på. Photoshop: Min forståelse af faget: Jeg er blevet klar over at der er uendelige muligheder i dette program. Bl.a. har vi fået en rundvisning i fritlægning, brugen af de forskellige værktøjer og billedbehandling. Vi har også fået forståelsen for vigtigheden i opbygningen af et grid i forhold til udformningen af en webside. Pixels, farvemætning, alfa masker og komprimering af billeder er også ting vi har været omkring. Så de grundlæggende ting i Photoshop har vi fået viden om. Det er et program som giver uendelige muligheder for at udtrykke sig med farver og billeder. Tidligere erfaring: Har aldrig mødt dette program før. Progression: Photoshop er endnu en af det ting, som næsten har overbevist mig om at min karriere ikke skulle forgå ved en skærm. Det har været en hård kamp bare at komme der til, hvor jeg er nu. Det er et fag hvor det går rigtig stærkt hvis man som jeg ikke kunne noget af det i forvejen. Toget kører, og så er det altså med at prøve at holde fast og følge med. Min forståelse for en lille del af de forskellige værktøjer er ved at være lidt på plads. Men kun de helt almindelige ting, som er uden krummelurer. Mit syn på programmet er, at det kan alt. Og det er vildt fascinerende dem som kan alle de smarte ting. Så der skal arbejdes videre og kæmpes. Illustrator: I Illustrator har vi arbejdet med fritlægning og brugen af værktøjer. Opbygningen af et billede i forskellige lag, så der altid kan ændres en lille detalje. Skal men lave et logo er det også her. Det ligner meget Photoshop med opbygningen og de forskellige værktøjer. Efter at have arbejdet lidt i Illustrator gav det mig større forståelse for Photoshops opbygning, da jeg syntes det er mere enkelt at arbejde i Illustrator, men grundprincipperne er de samme. Så også her skal der hænges i og arbejdes med de muligheder som programmet byder på.

7 Farvelære: Vi lærer at se tingene omkring os på en mere farveglad måde. At være opmærksom på vores omgivelser, med de farver og former den byder os. I farvelære har vi malet en del billeder på papir for at få forståelsen af farver og deres kontraster. Det er super hyggeligt at få lov til at male med lækre farver og have tiden til at fordybe sig i en farves kunnen i forhold til f.eks. hvid eller sort. Små farvebrikker med inspiration fra vores hjem har vi malet og sat sammen på en planche. På samme måde skal vi lave en Skive farvepalette. Her samler vi ensfarvet emballegepapir, så det også kan komme på en planche og derved afspejle tidens farver. Jeg syntes det er lidt af en udfordring, sådan lige at forstå de her kreative fag, hvor man har fingrene nede i malingen. Jeg elsker det og det er en utrolig lærerig måde at udfolde og udfordre sin kreativitet på. Idé og konceptudvikling: Det er meget forskelligt hvor designere henter deres inspiration. Det kan være i naturen, i ugeblade eller nye idéer kan udspringe fra ting som andre har lavet. Jeg syntes også det kan være til stor hjælp at lade sig inspirere af andre mennesker og deres måde at tænke på. At få idéen til et design syntes jeg er rigtig svært. Jeg kan have en idé i hovedet, men at få det ind på skærmen og stadig få det til at se ud, som min forestilling, er en udfordring. Jeg har også fundet ud at jeg er langsom til at få idéer til design. Jeg kan godt sidde lidt fast i det stilrene lige design. Så min udfordring er helt klart at komme ud af den skal. Grafisk designhistorie og stilarter: Her har vi været igennem tiden fra 1770 og frem til Vi lærer at analysere de forskellige tider og derved kan vi koble møbler, arkitektur, smykker osv. til en bestemt stilart og tidsperiode. Herved får man en idé om hvordan samfundet har set ud og hvilke genstande der er produceret i de 11 forskellige perioder vi har været omkring. Min opgave var Art Nouveau og det er en utrolig spændende periode. Og underlig hvor forskellig og hvor meget perioden har påvirket design og arkitektur i de forskellige lande. Vi har også set på et hav at plakater med reklamer. At gætte årstallet ud fra farver, typografi og f.eks. påklædning er svært men også sjovt at se hvor forkert man kan gætte. Reklamerne er et tydeligt bevis på de store forskelle på hvor lang fremme man var i hvert enkelt land. Det snyder helt vil. De 20 Designprincipper: Brugeren er i centrum når der skal designes. Forstås vores design ikke falder det hele til jorden. Vi har været igennem bogen 20 Designprincipper og derved har vi fået en forståelse for hvor afgørende designet er for brugeren. Det er vores opgave at undersøge og analysere inden vi beslutter os for det endelige design. Derved får vi den perfekte start til at kunne designe en visuel brugergrænseflade med de rigtige elementer. Brugercentreret design: I faget har vi været rundt om selve designet og indretningen af websiden. Det er ikke nok med en god idé til en webside. Det betyder at man som designer ikke blot skal tænke på et sejt design. Det færdige design skal kunne bruges af den rette bruger. Derfor er det i forløbet med selve designet en god ide at tage brugeren med på råd og ikke vente til sidst. På denne måde kan man som designer fange mange fejl inden man står med et færdigt produkt. Når brugeren involveres i forløbet er det muligt at målrette opgaven og ikke i god tro arbejde i en helt forkert retning. I faget har vi analyseret Dania s hjemmeside, hvor vi har brugt et 13 punkts diagram og givet point efter godt og skidt. Det giver et godt billede af hvordan vi som bruger opfatter siden.

8 Læring: Gruppearbejde har aldrig lige været min kop te. Men det er en nødvendighed på sådan en uddannelse som MMD og for den sags skyld også i de fleste virksomheder. På HG-turbo arbejde vi også en del i grupper men ikke til de store opgaver. Dem måtte vi godt lave individuel. Jeg har med årene lært at vælge mine kampe med omhu. Og går det ikke, må man jo rydde op bagefter. Jeg kan godt se, med de opgaver vi får her på uddannelsen, kræver det en gruppe. Ligesom det også vil gøre i en virksomhed med en given opgave. Der er mange kompetencer, som skal ind over et projekt, for at få det perfekte resultat. Jeg har så også fundet ud af, at der er stor forskel på grupper. Nogle fungerer og nogle gør ikke. Nogle passer jeg ind i og andre gør jeg ikke. Til vores Projekt 2 havde vi bare en helt perfekt gruppe. Der var ikke tvivl om folks kompetencer og hvordan de skulle bruges. Det kørte bare og det er en rigtig dejlig fornemmelse og giver også mig et andet syn på gruppearbejde. Men de individuelle opgaver kan jeg rigtig godt lide, da jeg på denne måde kommer ind over alle delene. Jeg skal ikke tænke på, om jeg føler, at jeg præsterer nok i forhold til de andre. Eller om det er godt nok det jeg bidrager med. Fordel ved gruppearbejde er at man ikke står alene med noget. Når samarbejdet fungerer, er der en god støtte og forståelse. Udover dette, syntes jeg, at man tit lærer at se tingene fra en anden vinkel. Dette er meget brugbar for mig i senere opgaver. Min læringsstiltest viser at jeg er teoretikeren og det giver mig et godt billede af mig som person og hvorfor jeg reagerer og arbejder som jeg gør. Det er ikke fremmed for mig det som testen beskriver. Jeg har i flere år arbejdet med at ryste noget perfektionisme af mig. Det er svært, men jeg er kommet et stykke af vejen. Jeg tror også det er derfor gruppearbejde kan generer mig lidt. Jeg vil gerne have overblikket og lige læse det hele igennem inden aflevering. Jeg skal være 110 % på at der ikke er stavefejl osv. De projekter vi har haft her, har jeg forsøgt at lægge det fra mig. Udadtil i hvert fald. Selvom det stresser mig indvendig. Læringsstiltesten er en god hjælp til gruppearbejdet, fordi det giver nogle svar til samarbejdet. Om det fungerer eller ej og evt. hvorfor. Jeg syntes, det er dejlig at vide at alle 4 genrer er lige gode. Men den perfekt gruppe skabes, hvis det er en god blanding fra alle genrer. Ud over dette er det en god guide til nogle punkter man med fordel kan arbejde med og styrke hos sig selv. Portfolio: Det er mit portfolio, du er landet på. Det har været en spændende og personlig opgave. I processen at skrive og lave mit portfolio har mine tanker virkelig været i gang. Det, at huske, hvad vi har arbejdet med kan godt være svært. Også at beskrive hvad min forståelse og læring har været. Og ja, så er der jo lige html delen. Det er en udfordring i sig selv. Jeg er ikke helt tilfreds med det færdige resultat. Ville godt have brugt lidt længere tid på html og Photoshop. Men det er ikke altid, der kun er eksamens projekt i en børnefamilie. Og slet ikke i december. Så det har også været en stor del af opgaven at disponere tiden rigtigt. Men det er et portfolio, som jeg vil bygge videre på resten af uddannelsen. Det er jo sjovt at se tilbage i de forskellige opgaver og på samme tid et godt opslagsværk.

9

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

Midtvejsprojekt. Udarbejdelse af portfolio 1. semester 2012. URL: http://webhotel.eamv.dk/mmd270850/portfolio/

Midtvejsprojekt. Udarbejdelse af portfolio 1. semester 2012. URL: http://webhotel.eamv.dk/mmd270850/portfolio/ Midtvejsprojekt Udarbejdelse af portfolio 1. semester 2012 URL: http://webhotel.eamv.dk/mmd270850/portfolio/ Malene Thomsen Erhversakademi Midtvest MMD 1.A 26. oktober 2012 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion...

Læs mere

Tina Holst Simon Mortensen 29-11-2013 Christian Pilgaard Mette Fagerlund Projekt 2 Skive Theater De unge i centrum

Tina Holst Simon Mortensen 29-11-2013 Christian Pilgaard Mette Fagerlund Projekt 2 Skive Theater De unge i centrum Side 1 af 32 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Problemstilling... 4 Problemformulering... 4 Afgrænsning... 4 Målgruppe... 5 10 trin til personas... 5 Delkonklusion... 8 Beskrivelse af 3 relevante hjemmesider...

Læs mere

Indhold. Præsentationsdesign... 15. Realiseringstrinnet... 16 Søgemaskineoptimering... 16 Foranalyse... 18 Kravspecifikation... 18 Karakteristik...

Indhold. Præsentationsdesign... 15. Realiseringstrinnet... 16 Søgemaskineoptimering... 16 Foranalyse... 18 Kravspecifikation... 18 Karakteristik... Præsentationsdesign... 15 Indhold Indledning... 4 Problem-beskrivelse... 5 Problemformulering... 6 Metode... 7 Foranalyse... 7 Systemudviklingsmetode... 7 Karakteristik af Bryghuset Vendia... 8 Undersøgelse...

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

www.carolinegudme.dk/easj www.carolinegudme.dk/easj/admin http://www.youtube.com/watch?v=9aaoilhz6jq

www.carolinegudme.dk/easj www.carolinegudme.dk/easj/admin http://www.youtube.com/watch?v=9aaoilhz6jq Indholdsfortegnelse Indledning - Ditte, Signe Problemformulering Metode og valg Hvilken udviklingsmetode har vi valgt og hvorfor? - Simone Design Thinking - Ditte Work Breakdown Structure - Ditte Projektstyringsværktøj

Læs mere

Et krav til portfolien var at det skulle udvikles fra bunden uden brug af CSS-frameworks, samt HTML og CSS skulle valideres uden fejl.

Et krav til portfolien var at det skulle udvikles fra bunden uden brug af CSS-frameworks, samt HTML og CSS skulle valideres uden fejl. Indledning Mit sidste projekt her på 1.semester gik ud på at jeg skulle lave et redesign af mit første portfolio, som jeg lavede i starten af semesteret. Formålet var at vise hvad jeg havde lært siden

Læs mere

Skrivers-Design Portfolio

Skrivers-Design Portfolio Pia Naamansen Skriver Skrivers-Design Portfolio http://www.skrivers-design.dk/ Første Semester 2013 Vejleder Kristin Anslag: 12.350 Pia Skriver Side 1 Indholdsfortegnelse: Min bagrund: 3 Læringsmål: 3

Læs mere

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 Uddannelse: Projekt: Semester: Klasse: Vejledere: Synopsis: Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 4. Semester 2014 4MMDA Lisbeth Mathiesen Det afsluttede

Læs mere

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Rimmer på Eksperimentarium...6 Bilag 5 Spørgeguide til

Læs mere

Afsluttende opgave 2009 Kommunikation/IT

Afsluttende opgave 2009 Kommunikation/IT Afsluttende opgave 2009 Kommunikation/IT Tema: Kulløse Miljømesse Rapport af: Jacob Almann Tinnesen, Oliver Mørk og Oscar Helmersen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 1.1 Afleveret: 24-04-2009 Side 1 af

Læs mere

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Vi interviewer tre studerende den 22. og 23. april 2014 efter aftale. Vores formål er efter user tests med hver af de studerende at få kendskab til deres

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

Mit eventyr med Diplomuddannelsen

Mit eventyr med Diplomuddannelsen Mit eventyr med Diplomuddannelsen Oplæg til HK konferencen d. 24. 25. september 2009 i Fåborg Jeg vil starte med kort at præsentere mig selv. Jeg hedder Maria Bagge Nielsen, jeg er 36 år, gift og har to

Læs mere

Interaktiv 3d i Flash

Interaktiv 3d i Flash 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 2 INTRODUKTION 4 3 PROBLEMFORMULERING 4 4 PROBLEMAFGRÆNSNING 5 5 METODE OG STRUKTUR 5 5.1 Metode 6 5.2 Struktur 6 6 UDVIKLINGS IDE. 7 6.1 Bruger anvendelighed

Læs mere

Responsiv hjemmeside

Responsiv hjemmeside Kom/it niv.a 3.år Responsiv hjemmeside Hospidana Carina Aa Hansen, Mathias Larsen, Peter Lærke 2014 Forord I vores rapport vil man kunne gå ind og læse omkring hvorfor vi har valgt at opbygge vores hjemmeside

Læs mere

Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011

Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011 Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Informant: Kjeld Bruun-Jensen I: Først vil vi høre lidt om din baggrund, vi kunne godt tænke os at

Læs mere

RAPPORT. Eksamensprojekt 2014. Majbritt Jensen Karoline Hoegh Bendixen Anette Jensen Matias Gedtek 22/5-2014

RAPPORT. Eksamensprojekt 2014. Majbritt Jensen Karoline Hoegh Bendixen Anette Jensen Matias Gedtek 22/5-2014 Eksamensprojekt 2014 RAPPORT Majbritt Jensen Karoline Hoegh Bendixen Anette Jensen Matias Gedtek Indholdsfortegnelse Indledning...s. 3 Matias Gedtek Projektstyring...s.4-6 1.1Teamroller (Majbritt Jensen)

Læs mere

Portfolioudvikling. Line la Fontaine. Multimediedesigner

Portfolioudvikling. Line la Fontaine. Multimediedesigner Portfolioudvikling Line la Fontaine Multimediedesigner Indholdsfortegnelse - Designvalg s. 1-9 - Målgruppe s. 1 - Wireframes/skitser s. 1-5 - Informationsarkitektur s. 6-7 - Farver s. 8 - Typografi s.

Læs mere

Indhold... 1. Titelblad... 4. Forord... 5. Ansvarsfordeling... 5. Indledning... 6. Problemfelt... 6. Problemstilling... 6. Problemformulering...

Indhold... 1. Titelblad... 4. Forord... 5. Ansvarsfordeling... 5. Indledning... 6. Problemfelt... 6. Problemstilling... 6. Problemformulering... Indhold Indhold... 1 Titelblad... 4 Forord... 5 Ansvarsfordeling... 5 Indledning... 6 Problemfelt... 6 Problemstilling... 6 Problemformulering... 7 Afgrænsning... 7 Research & Analyse... 8 Målgruppe...

Læs mere

T o b i a s W e x i ø S o n n e MultiMedieDesigner CPH-Business 1/26

T o b i a s W e x i ø S o n n e MultiMedieDesigner CPH-Business 1/26 T o b i a s W e x i ø S o n n e MultiMedieDesigner CPH-Business 1/26 Indholdsfortegnelse - Intro - Mindmap - Designvalg - Farvevalg - Logo - Ensartethed - Farver - Det gyldne snit - Fleksibilitet & brugbarhed

Læs mere

Portfolie Redesign. www.gaardbodesign.dk. Multimediedesigner CPH Business 1. sem. eksamensprojekt - Clmul-b12e Januar 2013. Jens Jákup E.

Portfolie Redesign. www.gaardbodesign.dk. Multimediedesigner CPH Business 1. sem. eksamensprojekt - Clmul-b12e Januar 2013. Jens Jákup E. Portfolie Redesign www.gaardbodesign.dk Multimediedesigner CPH Business 1. sem. eksamensprojekt - Clmul-b12e Januar 2013 Jens Jákup E. Gaardbo indholdsfortegnelse design... gestaltlove... opbygning...

Læs mere

Gruppe: 2 Hold: MulB Årgang 2013 Lærere: Merete Geldermann Lützen & Jesper Hinchely

Gruppe: 2 Hold: MulB Årgang 2013 Lærere: Merete Geldermann Lützen & Jesper Hinchely Bannerpage: http://spicegirls.creativefolder.dk/bannerpage/ Landingpage: http://spicegirls.creativefolder.dk/ René Skovgaard Andersen cph-ra73@cphbusiness.dk Stig Hamborg Nielsen cph-sn9@cphbusiness.dk

Læs mere

Touch N Shop. Gruppemedlemmer: Isabella From Sørensen- Studie nr. 50023. Maja Munksgaard Danborg - Studie nr. 49365

Touch N Shop. Gruppemedlemmer: Isabella From Sørensen- Studie nr. 50023. Maja Munksgaard Danborg - Studie nr. 49365 Touch N Shop Humtek- Efterår 2013 3 Semester Hus 4.1 Gruppemedlemmer: Isabella From Sørensen- Studie nr. 50023 Maja Munksgaard Danborg - Studie nr. 49365 Matthías Terney Arason Studie nr. 50423 Mia Bruun

Læs mere

Hvad kan Dokk1 bruges til?

Hvad kan Dokk1 bruges til? Projekt 2.1 Hvad kan Dokk1 bruges til? Folkelab URL: www.emilankersen.dk/theroom Antal anslag inkl. bilag: 68.882 Gruppemedlemmer: Camilla Vogt, Christina Brandt, Nina Andersen & Katja Henriksen Vejledere:

Læs mere

Website projekt 2, 2. semester. Indentitet, mad og livsstil

Website projekt 2, 2. semester. Indentitet, mad og livsstil Lasse M. Bruun Overgaard www.lbodesign.dk Mark Halding www.markhalding.dk Peter Konrad www.peterkonrad.dk Jonathan Abel www.abel.mynosmedia.dk Mark Rein www.andersrein.dk Website projekt 2, 2. semester.

Læs mere

Portfolio. Afsluttende projekt 1. semester. dec. 2014 jan. 2015. Simone Strecker Carstensen. MulA

Portfolio. Afsluttende projekt 1. semester. dec. 2014 jan. 2015. Simone Strecker Carstensen. MulA Portfolio Afsluttende projekt 1. semester dec. 2014 jan. 2015 Simone Strecker Carstensen MulA Contents Moodboard... 3 Projektplanlægning... 4 PBS og WBS... 4 Dokumentation af udviklingsproces... 5 Wireframe

Læs mere

An interactive installation for Odense Zoo

An interactive installation for Odense Zoo An interactive installation for Odense Zoo DA6, 4 personer Aflevering d. 24. Oktober 2014 MMD Odense Councellors: Anng, Molk, Dajo & Vici http://goo.gl/tfis7w 32.705 anslag Indholdsfortegnelse Resumé Indledning

Læs mere

Noget om forandringsprocesser

Noget om forandringsprocesser 130 Noget om forandringsprocesser Det er med meditation som med motion. Det virker med sikkerhed, hvis du praktiserer regelmæssigt. Men som med motion, kan det være svært at få meditation kørt ind i sin

Læs mere

Trivial Square Computerspil og HCI Projekt i Service og kommunikation Roskilde HTX 2006 Asger Munk Ballegaard Afleveret den 15/12 2006

Trivial Square Computerspil og HCI Projekt i Service og kommunikation Roskilde HTX 2006 Asger Munk Ballegaard Afleveret den 15/12 2006 Asger Munk Ballegaard Side 1 15-12-2006 Trivial Square Computerspil og HCI Projekt i Service og kommunikation Roskilde HTX 2006 Asger Munk Ballegaard Afleveret den 15/12 2006 Side 1 af 18 Asger Munk Ballegaard

Læs mere