Høringssvar til plejeplan for Farum Vest-fredningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar til plejeplan for Farum Vest-fredningen"

Transkript

1 Høringssvar til plejeplan for Farum Vest-fredningen Forslaget til plejeplanen har været i høring hos organisationer og grundejere i perioden 26. juni 8. august Der er indkommet 10 høringssvar med bemærkninger og forslag til ændringer. Høringssvarene er sammenfattet i følgende oversigt, hvoraf det også fremgår, hvordan forvaltningen har behandlet ændringsforslagene. Modtaget fra Kommentar Handling / bemærkning Granbeplantningen matr. nr. 22a: beplantningen fungerer som skjul for en række dyr, er en del af forbindelseslinje og adgangsvej for dyr mellem Kilde Enge og områderne på den anden side af Hestetangsvej. Ønsker ikke at det bliver fældet. 1 Kirsten Buhl og Søren Gram Hestetangsvej Græsarealer ml. Hestetangsvej og Kilde Enge: matr. nr. 21a er omfattet af økologiordning, der pt. begrænser antallet af dyr. Der går i dag det maksimale antal dyr på arealet. Ønsker ikke faste krav om høslet eller øget græsningstryk. 3 Delområde 3, landskabet: er imod en rydning i selve ådalen, fordi den har ligget uforstyrret hen i over 50 år, og den uplejede, våde naturskov, som i mellemtiden er opstået, er en sjældenhed i de danske skove i dag. En rydning af ådalen vil også skabe udsyn til den trafikerede 4 Grundejerforeningen Gedebakken ulige numre Ganløsevej og til elmaster, bygninger o.lign. Foreningen har en aftale med Lillevangsgård om høslet på foreningens fællesareal en eller to gange om året. Lillevangsgård planlægger selv tidspunkt for høslettet, da det skal passe sammen med høslet på gårdens øvrige arealer. Nogle år ligger slettet inden lupinerne sætter frø, men det kan ikke garanteres hvert år. Hvis der ønskes en anden ordning, må kommunen træde til. 5 Ønsker mulighed for løbende fældning og nyplantning af træer og buske på foreningens areal, så bevoksningen Det væsentligste formål med fredningen er de landskabelige hensyn. Naturværdien af beplantningen er begrænset og der vil opnås en betydelig landskabelig værdi ved at fjerne den. Tekst tilpasses, så det fremgår.. Indgår ikke i denne plejeplan, da ådalen ligger uden for det fredede område.. Stemmer overens med plejeplanens forslag. Tekst tilpasses.

2 vedbliver med at have ca. samme omfang som i dag eller lidt mindre. 6 DN Furesø Ønsker en præcisering af, at Lillevangsstien fra Lillevangspark forbindes med gang- og cykelstien langs med Lillevangsvej, så det er muligt at komme fra den ene til den anden sti med scooter, rollator, kørestol og barnevogn. 7 Det foreslås at rydde træopvækst langs med skovdiget ind mod Farum Lillevang, så man kan se stendiget, og så det er skovens træer, der danner skovbryn. 8 DOF Furesø Bakker generelt varmt op om planen, og skønner at plejeplanen vil være til gavn for en række arter af fugle tilknyttet det åbne land. 9 Afsnit 2.2: det bør nævnes at National Cykelrute 2 løber ad Hestetangsvej, og at det derfor ikke kun er Farums borgere, som bruger området. 10 Stien langs Mølleåen fra Gedevasebro benyttes af mange, og denne plejeplan skal gerne bidrage til mulighederne for en sammenhængende oplevelse, f.eks. ved en rundtur i området. 11 Foreningen er ikke enig i forslaget om at fælde rækken af birketræer, og mener ikke at træerne er en uønsket visuel barriere. I stedet foreslås en plantning af lave buske og træer et andet sted i fredningen. 12 Ad : Vandhul 1 ved Lillevangsgård. Foreningen frygter at det at give de mange heste adgang til vandhullet vil føre til en massiv optrampning og eutrofiering af vandhullet. 13 Ad : her er antallet af heste mindre, og det vil ikke være problematisk at indrage vandhullet i hestefolden. 14 Ad : Vandhul 3, Skovhegnet. Mener hellere at man skal opfiske karperne på en gang og dermed sikre vandkvaliteten.. Der opføres en rampe fra Lillevangsvej til stien i forbindelse med anlæg af cykelsti langs Lillevangsvej.. Forslag videresendes til Naturstyrelsen, som har ansvar for pleje af diget. Taget til efterretning.. Nationale cykelruter er under revision og ændres muligvis.. Der er flere muligheder for rundture i området. Forslaget bevares i revideret form. Forslaget bevares i revideret form. 15 Ad : Lillevangsstien. Gør opmærksom på, at Se nr. 6.. Vandhul i privat have.

3 adgangen til stien fra Lillevangsvej i dag udgøres af en ½ m høj skrænt, der gør det umuligt at passere med barnevogn, cykel mv. Dette bør bringes i orden. 16 Foreningen tilslutter sig forslaget om at forbedre adgangen til Lillevangskoven via en markeret sti og en trappe over stendiget. 17 Ad : Landskabet. Foreningen tilslutter sig forslaget om at fælde hegnet af hvidgraner, og foreslår at der i stedet plantes et løvhegn med hjemmehørende, bærbærende buske og træer. 18 Granbeplantningen matr. nr. 22a: Foreningen tilslutter sig fuldt forslaget om at fælde granbeplantningen. 19 Foreningen mener, at det levende hegn langs med Hestetangsvej bør ryddes delvist, da det efterhånden har vokset sig meget højt og bredt. En delvis rydning vil også skabe udsigt/indsigt, og det vil mindske behovet for den årlige vedligeholdelse. 20 Levende hegn langs veje og stier generelt: Foreningen mener af rekreative og visuelle hensyn, at levende hegn ikke bør få karakter af lukkede, grønne mure. Der bør i plejeplanen gives mulighed for løbende at rydde/fælde enkelte træer og buske, så der sikres en vis indsigt til arealerne bagved. Det gælder aktuelt på Mosevangsvej og Hestetangsvej. 21 Ad : Vandhul ved Birkholm. Gamle stynede popler kan være redeplads for hulrugende fugle, så de bør bevares. Forudsat at der ikke er flere heste end i dag, kan vandhullet godt inddrages i folden. 22 Ad : ønsker et højere græsningstryk eller høslet på græsarealerne for at fremme udviklingen mod overdrev. 23 Matr. 24a: ligger brak og bruges til udbringning af dyregødning hvilket fremmer uønsket, kvælstofelskende vegetation med brændenælder og høje urter. Foreningen så gerne nogle mere konkrete forslag til en bedre anvendelse Plejeplanen foreslår spredt plantede buske så udsigten over landskabet ikke forhindres. Ændring Forslaget indarbejdes i plejeplanen., se i øvrigt nr. 19. Stemmer overens med forslag., se i øvrigt nr. 2. Planen foreslår høslæt eller afgræsning.

4 og pleje af området. 24 Ad : Rekreativ færdsel. Foreningen er usikker på tolkningen af fredningens tekst om offentlig adgang til hegnede områder og kravet om passage i hegnene og undlader derfor at kommentere på forslaget om låger i hegnet til matr. nr. 22a. 25 Ad : Foreningen tilslutter sig fuldt forslaget om, at der ikke skal være flere vejtræer ved indkørslen til Farum. 26 Foreningen tilslutter sig fuldt forslaget om to høslæt på Gedebakkens fællesareal. Ændring Se nr Tilslutter sig forslaget om to årlige slåninger af vejkanter. 28 Tilslutter sig forslaget om info-skilte. 29 Tilslutter sig forslaget om røde markeringspæle med piktogrammer. 30 Ad : Naturgenopretning. Foreningen mener, at det kunne blive et meget spændende projekt, der vil kunne betyde et meget væsentligt løft til både landskabet, naturen og den rekreative værdi. Taget til efterretning. 31 Grundejerforeningen Akaciegården Ønsker en redegørelse for, om den foreslåede genetablering af et åbent åløb vil passere eller på anden måde berøre foreningens jord. 32 Foreningens bestyrelse vil modsætte sig ethvert plejetiltag, der gør indgreb i retten til at drive normal landbrugsmæssig drift. 33 Ønsker at kommunen skriftligt bekræfter, at der ikke vil blive gjort indgreb i grundejerforeningens muligheder for at drive normal landbrugsmæssig drift Allan og Gunver Madsen, Mosevangsvej 31 Ejendommen Lindedal er fejlagtigt angivet som Birkholm. Vandhullet går ind på deres ejendom, så hvis hestene gives adgang til vandhullet, skal der der etableres en hegnslinje i skellet. 36 Modsætter sig ethvert forslag om at øge den rekreative færdsel på Mosevangsvej. Plejeplanen indeholder ikke forslag, der berører eksisterende landbrugsarealer. Plejeplanen indeholder ikke forslag, der berører eksisterende landbrugsarealer. Plejeplanen indeholder ikke forslag, der berører eksisterende landbrugsarealer. Ændring Der tages højde for forholdet ved etablering.. Mosevangsvej er som markvej iflg.

5 naturbeskyttelsesloven åben for færdsel til fods og cykel. 37 Mark Hartwig, Mosevangsvej 47 Ønsker stiforbindelse imellem Mosevangsvej og Hestetangsvej som ridesti. Forslag fjernes, se nr Bemærkning om søer i Mølleådalen. Ligger udenfor Farum Vest-fredningen og indgår ikke i denne plan 39 Benedikte Strømbo og Niels P. Hansen, Hestetangsvej 90 Mener ikke, at birketræsrækken er en hindring for udsynet og at trærækken opfattes af beboerne som et landskabselement, der ønskes bevaret. Forslag bevares i revideret form, se også nr Mener ikke, at kommunen kan gennemføre fældning og rydning med en plejeplan, og at det vil kræve en ændring af fredningen at gennemføre. Dette gælder for alle de foreslåede fældninger. 41 Mener ikke, at der kan etableres låger i hegnet på matr. nr. 22a, da der ikke er givet erstatning for en sti over marken. 42 Bemærkning om en manglende signatur på oversigtskortet af et levende hegn mellem Hesselkildegård og Møllevang. 43 Klaus Frimodt og Henviser til høringssvar fra Niels P. Hansen og Benedikte Se ovenstående.. Naturklagenævnets kendelse af 25. juni siger, at plejemyndigheden kan foretage naturpleje, herunder afgræsning, høslæt, fjernelse og/eller etablering af beplantninger. Pleje skal ske uden udgift for den enkelte ejer og med ejernes samtykke eller i mangel heraf med fredningsnævnets godkendelse. 7 vedr. veje og stier siger, at uanset fredningen kan der efter fredningsnævnets godkendelse etableres stier og parkerings- og rastepladser for områdets rekreative udnyttelse. 8 vedr. ret til færdsel og ophold siger, at ved eventuel kreaturhegning og afgræsning i forbindelse med landskabspleje skal der etableres passager i hegnene. 8 kan dog forstås sådan, at det kun er ved nye etableringer af hegn, at der skal etableres passage i hegnet. Såfremt der ikke kan opnås en frivillig aftale, bortfalder forslaget.

6 Mette Lauritzen Hestetangsvej Foreningen Naturparkens Venner Strømbo, som de erklærer sig enige i. Mener, at den visuelle sammenhæng imellem delområde 1 og 2 i planen bedst kan tilgodeses ved at man kraftigt udtynder birketræshegnet og begrænser anden træbevoksning. 45 Mener at det levende hegn langs nordsiden af Hestetangsvej er en større visuel barriere og at det bør udtyndes. 46 Vil gerne minde kommunen om i højere grad at sikre lokalplanbestemmelser i grænseområderne til fredningen, herunder beplantningsbælte ved Plejecenter Lillevang og bevarelse af karakteristisk beplantning ved de tidligere sommerhuse på Hestetangsvej. Forslag bevares i revideret form, se også nr. 11. Se nr Bemærkning videregives til Byudvikling og Erhverv. Andre ændringer i forhold til høringsforslaget Delområde 1: Der etableres beplantning med hjemmehørende træer og buske langs med Slangerupvej ud for den kommende dagligvarebutik og langs en mindre strækning af Lillevangsvej for at sløre udsynet til butiksområdet fra fredningen. Delområde 1: Stiforløb fra Skovhegnet til Lillevangskoven anlægges i øst-vestgående retning i stedet for nord-sydgående som indtegnet på fredningskortet. Matrikel og ejerforhold er uændret.

Høringsbemærkninger til revision af plejeplan for Storebjerg-fredningen

Høringsbemærkninger til revision af plejeplan for Storebjerg-fredningen Høringsbemærkninger til revision af plejeplan for Storebjerg-fredningen Der er indkommet 7 høringssvar, derudover kommentarer fra DN Furesø efter markvandring i september 2015. Høringspart Bemærkning Kommunens

Læs mere

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Oversigtskort Forhistorie om plejen og områdets udvikling Området for fældning- og plejeplanen illustreres af kortudsnittet herover og omfatter

Læs mere

Borgermøde 29. oktober Plejeplan for Storebjergfredningen

Borgermøde 29. oktober Plejeplan for Storebjergfredningen Borgermøde 29. oktober 2009 19.30 21.30 Plejeplan for Storebjergfredningen 1 Dagsorden 1. Velkommen + introduktion til aftenens indhold 2. Fredningsbestemmelserne 3. Vidensindsamling 4. Områdeinddeling

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Høringssvar og bemærkninger fra Administrationen

Høringssvar og bemærkninger fra Administrationen Høringssvar og bemærkninger fra Administrationen vedr. plejeplan for fredningen: Tunneldale ved Ganløse og Slagslunde Acadresag nr. 17/14241 Januar 2018 Partshøring af forslag til plejeplan for fredningen

Læs mere

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov 12. juni 2019 Endeligt udkast til høring Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov Udarbejdet af Naturstyrelsen Fyn Juni 2019 1 Indledning Naturstyrelsen har i 2018 opkøbt 2 mindre arealer på til

Læs mere

Furesø vejkanter fotos. Farum. Maj 2012

Furesø vejkanter fotos. Farum. Maj 2012 1 Furesø vejkanter fotos.. Maj 2012 Vejstrækning Vejside Vurdering *) Foto Kommentarer Høveltevej sydlig 4, vestvendt skrænt Begge sider af vejen fra Motorvejen og til Høveltevangsvej bør slås tidligt.

Læs mere

Furesø, den Til Furesø Kommune Stiager Værløse. Sendt pr. mail til

Furesø, den Til Furesø Kommune Stiager Værløse. Sendt pr. mail til DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING I FURESØ KOMMUNE Furesø, den 28.3.2018 Til Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse Sendt pr. mail til bme@furesoe.dk Høringssvar til Udkast til revideret plejeplan for Skallepanden

Læs mere

Grøn Plan for Furesø Kommune

Grøn Plan for Furesø Kommune Bilag 2 Dato: 16. november 2012 Sags id: 190-2011-52029 Dok. nr.: 190-2012-175424 Grøn Plan 2013-2024 for Furesø Kommune Høringssvar Oversigt Furesø Kommune har modtaget syv høringssvar til Forslag til

Læs mere

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016

Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Tilskud til naturpleje og friluftsliv 2016 Vejledning og ansøgningsskema Har du en god idé? I 2016 er det igen muligt af få tilskud til naturpleje, naturgenopretning og friluftsprojekter i Hedensted Kommune.

Læs mere

Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3?

Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3? Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3? Frederiksborg Amt, Landglégbsafdelingen, oktober 2005 Udgiver: Tekst, foto og kort: Kort: ISBN: Frederiksborg Amt, Teknisk Forvaltning Janni Lindeneg Copyright

Læs mere

Introduktion Danmarks Naturfredningsforening (DN) har rejst et forslag om fredning af områderne Nordbjerg, Vesterklit og Sønderbjerg på Anholt.

Introduktion Danmarks Naturfredningsforening (DN) har rejst et forslag om fredning af områderne Nordbjerg, Vesterklit og Sønderbjerg på Anholt. Oplæg til drøftelse af fredningsforslag for Nordbjerg, Vesterklit og Sønderbjerg på Anholt", forud for offentligt møde på Anholt den????? 2008. J.nr. 08/6551 Introduktion Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Kort vurdering af landskabet omkring Elbæk Husene. 1/13. Udarbejdet af Landskabsarkitekt Lars Bach Designhaver ApS.

Kort vurdering af landskabet omkring Elbæk Husene. 1/13. Udarbejdet af Landskabsarkitekt Lars Bach Designhaver ApS. Kort vurdering af landskabet omkring Elbæk Husene. 1/13 1956 Specielt inden for det markerede felt har området forandret sig meget siden 1956. Strandengen / overdrevet var dengang uden nogen form for bevoksning.

Læs mere

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning

Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje. og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015. Vejledning til ansøgning Tilskudsordning til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter i Vejle Kommune i 2015 Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2015 en pulje, hvor private, organisationer og interessegrupper

Læs mere

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014 Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg 25. februar 2014 Afgørelse om, at markvej/sti ved Anebjergvej 22, Gl. Laven, 8600 Silkeborg, skal være åben for offentligheden og påbud om fjernelse af

Læs mere

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde.

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Notat Vurdering af beplantningsbælte/hegn omkring Helnæs Campingplads Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Revideret

Læs mere

Kommentarer til forslag til lokalplan 1120, boligområde ved Stjærvej i Stjær

Kommentarer til forslag til lokalplan 1120, boligområde ved Stjærvej i Stjær Kommentarer til forslag til lokalplan 1120, boligområde ved Stjærvej i Stjær Generelt: Vi vil gerne have byudvikling i Stjær, men det skal være inden for kommuneplanens rammer, så vi bevarer det karakteristiske

Læs mere

Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1).

Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1). Storstrøm J.nr. NST-4161-00037 Ref. MRO Den 27. juni 2013 SKOVREJSNINGSPLAN - FÆLLESEJESKOVEN Indledning Naturstyrelsen har overtaget arealer ved Fælleseje ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov

Læs mere

Adgang til naturen. Folderen. Dette er en generel DVL-introduktion til adgangsområdet. (Udarbejdet af DVLs adgangsgruppe revideret 2018)

Adgang til naturen. Folderen. Dette er en generel DVL-introduktion til adgangsområdet. (Udarbejdet af DVLs adgangsgruppe revideret 2018) Adgang til naturen Folderen Naturen må gerne betrædes men træd varsomt indeholder alle bestemmelser. Find den på www.mst.dk eller på www.dvl.dk under medlemmer/adgangsregler Dette er en generel DVL-introduktion

Læs mere

Indsiger Resumé af indsigelse Administrationens bemærkninger Peter Sindt Tofteaasen Glostrup

Indsiger Resumé af indsigelse Administrationens bemærkninger Peter Sindt Tofteaasen Glostrup Bemærkninger i forbindelse med høring af Forslag til lokalplan HL4.1 Børneinstitution på Skovsletten Forslaget har været fremlagt i høring fra den 4. november 2015 til den 6. januar 2016 Ved høringsfristens

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

Indsiger Indsigelsens indhold Forvaltningens bemærkninger Ansøgers, Lars Martin Vognsens, bemærkninger

Indsiger Indsigelsens indhold Forvaltningens bemærkninger Ansøgers, Lars Martin Vognsens, bemærkninger Endelig vedtagelse af lokalplan 067-707 for et sommerhusområde ved Hegedal Strand indsigelser fra høringsperioden 23. januar 2017 20. marts 2017 Indsiger Indsigelsens indhold Forvaltningens bemærkninger

Læs mere

JUUL & FROST. arkitekter

JUUL & FROST. arkitekter JUUL & FROST arkitekter ORIENTERINGSMØDE OM FLYVESTATION VÆRLØSE 12. MARTS 2005 HUR Regionplan 2005 Fingerplanen Offentlig høring 02. februar 27. april HUR Regionplan 2005 Nye udlæg Kileforlængelse Forslag

Læs mere

Adgang til naturen. Naturen må gerne betrædes. men træd varsomt. Folderen. er udgivet af Naturstyrelsen

Adgang til naturen. Naturen må gerne betrædes. men træd varsomt. Folderen. er udgivet af Naturstyrelsen Adgang til naturen Folderen Naturen må gerne betrædes men træd varsomt er udgivet af Naturstyrelsen Dette er en generel DVL-introduktion til adgangsområdet. Den fulde tekst findes i folderen (Udarbejdet

Læs mere

Plejeplan for Lille Norge syd

Plejeplan for Lille Norge syd Plejeplan for Lille Norge syd Plejeplanen er udarbejdet for en femårig periode (2008-2013) Plejeplanen skal sikre, at arealet plejes i henhold til fredningens formål Miljø- og naturafdelingen, Teknik-

Læs mere

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling 01-10- 2012 Frederikshavn Kommune/Natur Sagsbehandler: sili Administrative

Læs mere

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN Skanderborg Andelsboligforening og Midtjysk boligselskab 301917 IDÉOPLÆG - 02.09.2016-1 OM OPGAVEN 2 - SKANDERBORG - SKOLESTIEN OM OPGAVEN Opgaven er at udforme ideoplæg til en ny fælles sti omkring Skanderborg

Læs mere

Plejeplan for Granly fredningen

Plejeplan for Granly fredningen Plejeplan for Granly fredningen Fredningen Granly fredningen er tinglyst den 27. september 1963 på dele af matr. nr. 5 ca, 5 cb, 5 cf, 5 ch, 5 cm, 5 cn, 5 cu, 5 cv og 5 cx samt hele 5 di og 5 hq, Annisse

Læs mere

Høringssvar Forvaltningens kommentarer Ændringer på baggrund af høringssvar

Høringssvar Forvaltningens kommentarer Ændringer på baggrund af høringssvar Samling af høringssvar for Plejeplan for Skallepanden 2018 Der er indkommet et enkelt høringssvar fra Danmarks Naturfredningsforening (herefter DN). Dette svar indeholder en række punkter. Afsnit i plejeplan

Læs mere

Forslag til justering af afgrænsning af Natura 2000-område nr Habitatområde 123. Øvre Mølleådal, Furesø og Frederiksdal Skov.

Forslag til justering af afgrænsning af Natura 2000-område nr Habitatområde 123. Øvre Mølleådal, Furesø og Frederiksdal Skov. DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING I FURESØ KOMMUNE Furesø, den 31.12.2017 Til Miljøstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Sendt via Miljøstyrelsens høringsside Forslag til justering af afgrænsning af

Læs mere

Natur- og Stipuljen 2017

Natur- og Stipuljen 2017 Natur- og Stipuljen 2017 Støtteordning til naturgenopretning, naturpleje og friluftslivsprojekter i Vejle Kommune Vejledning til ansøgning Vejle Kommune afsætter igen i 2017 en pulje, hvor private, organisationer

Læs mere

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune Friluftsliv i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune 1 Antal Spørgeskema om friluftsliv Respondenter 43 personer, 29 mænd,

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Hermed ansøges om tilladelse til at gennemføre en rydning af op til 5 kiler ind i

Læs mere

Vi foreslår, at halvdelen af disse firkanter plantes til med træer, som ret tidligt opstammes,

Vi foreslår, at halvdelen af disse firkanter plantes til med træer, som ret tidligt opstammes, Naturstyrelsen, Søhøjlandet Favrskov Kommune Hinnerup Vandværk Frivillige aktører i Skovrådet Borgerforening takker for et informativt borgermøde i torsdags den 24.11.2016. Vi sender vores oplæg til anvendelse

Læs mere

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn.

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Til Trine Ross Laursen. Vi er betænkelige og kede af at Aage V. Jensens Naturfond har valgt,

Læs mere

Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst. Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ R DOVRE MOTORRING 3 BYSTIEN

Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst. Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ R DOVRE MOTORRING 3 BYSTIEN Glostrup Kommune OXBJERGVEJ SORTEVEJ SKOVSLETTEN SORTEVEJ BYSTIEN MOTORRING 3 R DOVRE BIRKESKOVEN BYSTIEN FRALIGSVEJ PAUL BERGS ES VEJ MOTORRING 3 Lokalplan HL10 for et nyt boligområde i Hvissinge Øst

Læs mere

HVIDBOG. Sybergland, rekreativt naturområde ved Kerteminde. Kerteminde Kommune

HVIDBOG. Sybergland, rekreativt naturområde ved Kerteminde. Kerteminde Kommune HVIDBOG Kerteminde Kommune Sybergland, rekreativt naturområde ved Kerteminde Sammendrag af indkomne høringssvar med administrationens bemærkninger og anbefalinger til den videre politiske behandling. Den

Læs mere

Kommentarer til forslag til lokalplan nr af december Fra Borgergruppen for Ammmendrup udstykningen.

Kommentarer til forslag til lokalplan nr af december Fra Borgergruppen for Ammmendrup udstykningen. Kommentarer til forslag til lokalplan nr.106.05 af december 2005. Fra Borgergruppen for Ammmendrup udstykningen. 22. december 2005. Kommentarer til forslag til lokalplan nr.106.05 af december 2005 fra

Læs mere

Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv.

Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv. Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg Ansøgning om anlæg af vandledning under vandløb mv. Baggrund og projektbeskrivelse NIRAS A/S ansøger hermed på vegne af Energi Viborg Vand A/S om nedgravning

Læs mere

På baggrund af de indkomne høringssvar og forvaltningens ændringsforslag foreslås nedenstående ændringer:

På baggrund af de indkomne høringssvar og forvaltningens ændringsforslag foreslås nedenstående ændringer: Bilag 4 Forslag til ændringer ved endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 318 for et boligområde ved Vordevej og Villumhøj i Løgstrup samt Kommuneplan 2006 - Rammebestemmelser for Viborg Kommune

Læs mere

Teknik og Miljø. Tude Ådal Efterfølgende naturpleje

Teknik og Miljø. Tude Ådal Efterfølgende naturpleje Teknik og Miljø Tude Ådal Efterfølgende naturpleje Naturkvalitetsplan 2010-2014 Formål Formålet med denne folder er at besvare de oftest stillede spørgsmål, som vi i Slagelse Kommune er blevet mødt med

Læs mere

00133.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00133.00. Fredningen vedrører: Troense Kyst. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

00133.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00133.00. Fredningen vedrører: Troense Kyst. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 00133.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00133.00 Fredningen vedrører: Troense Kyst Domme Taksationskomm issionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 29-08-1924 Kendelser Deklarationer FREDNNGSNÆVNET>

Læs mere

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup PALUDAN ApS Hesnæsvej 71 Hesnæs 4850 Stubbekøbing HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 3338 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation til oprensning af søer

Læs mere

Plejeplan for dele af Kettrup Klit Fredningen Planen er udarbejdet 2011 Vand og Natur Teknik- og Miljøforvaltningen

Plejeplan for dele af Kettrup Klit Fredningen Planen er udarbejdet 2011 Vand og Natur Teknik- og Miljøforvaltningen Plejeplan for dele af Kettrup Klit Fredningen Planen er udarbejdet 2011 Vand og Natur Teknik- og Miljøforvaltningen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Beliggenhed, areal og ejendomsforhold... 2

Læs mere

Gennemgang af bemærkninger til Fredning af Vedbæk Smidstrupområdet

Gennemgang af bemærkninger til Fredning af Vedbæk Smidstrupområdet Gennemgang af bemærkninger til Fredning af Vedbæk Smidstrupområdet Løbenr. 3 lodsejer Ivan Hansen Matr. nr. 19a - Delområde 3 (de åbne landskaber) og lille del af Delområde 1 (kan dyrkes landbrugsmæssigt)

Læs mere

Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej 46, 4300 Holbæk.

Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej 46, 4300 Holbæk. VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Dato: 02-10-2018 Sagsb.: Michael Leth-Espensen Sagsnr.: 18/33908 Dir.tlf.: 72364139 E-mail: milee@holb.dk Mødenotat Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Natur- og Stipuljen 2019

Natur- og Stipuljen 2019 Vejledning til ansøgning Natur- og Stipuljen 2019 Støtteordning til naturgenopretning, naturpleje og friluftslivsprojekter i Vejle Kommune Nu kan du igen søge om støtte til at genoprette og pleje naturen

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til naturpleje i Vallerød Mose og Alsmosen

Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til naturpleje i Vallerød Mose og Alsmosen Center for Teknik Ådalsparkvej 2, Hørsholm 2970 A/B Opnæsgård Dato: 05.10.2018 Center for Teknik Team Miljø horsholm.dk Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til naturpleje i Vallerød Mose og Alsmosen

Læs mere

Velkommen. Forslag til Stiføring i Gammel Skagen. Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012

Velkommen. Forslag til Stiføring i Gammel Skagen. Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012 Velkommen Forslag til Stiføring i Gammel Skagen Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012 Dagsorden Velkomst og formål v/ Centerchef Søren Vestergaard Rammerne for stiplanlægning

Læs mere

NOTAT. 1. Deltagerne på mødet blev præsenteret. 2. Gennemgang af planlovens rammer for hvad der kan optages bestemmelser for i en lokalplan.

NOTAT. 1. Deltagerne på mødet blev præsenteret. 2. Gennemgang af planlovens rammer for hvad der kan optages bestemmelser for i en lokalplan. NOTAT Deltagere: Martin Løbel, Skibsegen 102 Sigurd Nielsen, Skibsegen 77, repræsentant Grundejerforeningen Skibsegen Helene Kreutzfeldt, P. W. Tegners Vej, repræsentant Grundejerforeningen Borupgård Vest

Læs mere

Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej 46, 4300 Holbæk.

Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej 46, 4300 Holbæk. VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Dato: 02-10-2018 Sagsb.: Michael Leth-Espensen Sagsnr.: 18/33908 Dir.tlf.: 72364139 E-mail: milee@holb.dk Mødenotat Den 26. september 2018 afholdtes møde på ejendommen Maglesøvej

Læs mere

Ønsker at stiforbindelsen langs østsiden af området fastholdes, da den udgør en vigtig skolesti mellem Stenløse og de nord for liggende områder.

Ønsker at stiforbindelsen langs østsiden af området fastholdes, da den udgør en vigtig skolesti mellem Stenløse og de nord for liggende områder. Lokalplan nr. 8 Maglevad fjernvarmecentral Oversigt over høringssvar samt planafdelingens bemærkninger og indstilling Høringssvar nr. Afsender indhold Planafdelingens bemærkninger Forslag til ændring af

Læs mere

Idé-oplæg til fredning af Trelde Skov Borgermøde 26. september 2018

Idé-oplæg til fredning af Trelde Skov Borgermøde 26. september 2018 Idé-oplæg til fredning af Trelde Skov Borgermøde 26. september 2018 Aftenens forløb 18:30 19:45 Klik for at tilføje tekst Velkomst og rammer for dette møde Baggrund for forslag om fredning af Trelde Skov

Læs mere

Afgørelse. Adgang til stranden. 28. august 2018

Afgørelse. Adgang til stranden. 28. august 2018 Susan Holten-Andersen og Flemming Terpager Samsøe-Schmidt Plejerupvej 12 4571 Grevinge 28. august 2018 Afgørelse _ Adgang til stranden Odsherred Kommune er blevet gjort opmærksom på, at en borger, som

Læs mere

20061128 TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring.

20061128 TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring. Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring. Indledning. I henhold til bekendtgørelse nr 424 af 7. september 1983 om vandløbsregulering m.v., har det af Niras udarbejdede projektforslag været

Læs mere

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder.

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder. Sagsnr. 01.05.15-K08-1-08 Cpr. Nr. Dato 11-12-2014 Navn Sagsbehandler Dorthe Brinck Lillelund Oversigt over forløb År 1987 Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Lønborg Hede et uudnyttet potentiale

Ringkøbing-Skjern Kommune Lønborg Hede et uudnyttet potentiale Ringkøbing-Skjern Kommune Lønborg Hede et uudnyttet potentiale Lønborg Hede Tæt på Ringkøbing Fjord og Skjern åens enge Projektafgrænsning Natura 2000-områder: Skjern Å Ringkøbing Fjord Lønborg Hede Trusler

Læs mere

Forslag til Plejeplan for. Bronzealderlandskabet ved Madsebakke

Forslag til Plejeplan for. Bronzealderlandskabet ved Madsebakke Forslag til Plejeplan for Bronzealderlandskabet ved Madsebakke Udarbejdet forår 2012 Titel: Forslag til plejeplan for bronzealderlandskabet ved Madsebakke. Udgiver: Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø

Læs mere

Naturplan Granhøjgaard marts 2012

Naturplan Granhøjgaard marts 2012 1 Naturplan Granhøjgaard marts 2012 Jørgen & Kirsten Andersen Udarbejdet af skovrider Søren Paludan, Paludan Skov og Naturkonsulent Landbrug Landskab Natur Jagt Park 2 Indhold Sammendrag... 3 Rydning af

Læs mere

+ Notat. Notat om høringssvar vedrørende nabohøring af sti ved Regimentsvej Farum Kaserne

+ Notat. Notat om høringssvar vedrørende nabohøring af sti ved Regimentsvej Farum Kaserne + Notat Notat om høringssvar vedrørende nabohøring af sti ved Regimentsvej Farum Kaserne I nedenstående skema sammenfattes hovedsynspunkterne fra de enkelte høringssvar. Forvaltningens anbefalinger fremgår

Læs mere

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom.

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom. Dato 29. april 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/16555-24 Side 1/6 Ekspropriation af en del af matr. nr. 76e Vadskærgård Hgd, Tørring Vejdirektoratet

Læs mere

Skævinge Skov. Grundvandsbeskyttelse og ny afgrænsning for Skævinge Skov. v/hofor. Skovrejsning ønsket/uønsket i kommuneplanen v/hillerød Kommune

Skævinge Skov. Grundvandsbeskyttelse og ny afgrænsning for Skævinge Skov. v/hofor. Skovrejsning ønsket/uønsket i kommuneplanen v/hillerød Kommune Skævinge Skov Borgermøde den 9. april 2018 Dagsorden for mødet: Velkomst v/naturstyrelsen Grundvandsbeskyttelse og ny afgrænsning for Skævinge Skov. v/hofor Skovrejsning ønsket/uønsket i kommuneplanen

Læs mere

Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde,

Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde, Rammeområde: 1339-51 Tillæg 16 til Kommuneplanen Anvendelse i dag: Natur, kultur, fritidsområde Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde, nationalt samlingssted Miljøscreeningsdato: 7/3 2018 Miljøpåvirkning:

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter VEJLEDNING TIL ANSØGNING Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter Fredericia Kommune afsætter årligt en pulje, hvorfra private, organisationer og interessegrupper kan søge om tilskud til

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 12-010. Boligområde syd for Gub Sø

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 12-010. Boligområde syd for Gub Sø Teknik og Miljø 15.9.14/aml Sagsnr. emn-2014-04472 Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 12-010. Boligområde syd for Gub Sø Nr. Afsender 1 EnergiMidt Infrastruktur A/S Tietgensvej 2-4

Læs mere

RFR Rørvig Foreningsråd

RFR Rørvig Foreningsråd RFR Rørvig Foreningsråd Projektforslag Reetablering af parti af det historiske Højsandet i Rørvig Forslagets begrundelse og hovedidé Den 16 meter høje indlandsklit, Højsandet, består af rent flyvesand,

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen. 07935.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07935.00 Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park Domme Taksatio ns kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-07-2000 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 a.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 a. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. marts 2015 J.nr.: NMK-512-00116 Ref.: LTP AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af passage/sti i Silkeborg Kommune Natur- og

Læs mere

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. SOAN Dir. tlf. 46 31 35 06 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 596 for boliger

Læs mere

Beplantningsplan for Hulvejen 2014

Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Indholdsfortegnelse GENERELT... 2 OMRÅDERNE 1, 2, 3 OG 4... 3 OMRÅDE 5... 4 OMRÅDE 6... 5 OMRÅDE 7 OG 8... 6 OMRÅDE 9... 7 OMRÅDE 10... 8 OMRÅDE 11... 9 OMRÅDE 12...

Læs mere

Hvor? Problem Hvad gør vi? Bestyrelsens beslutning Æbletræer på trekanten v. stien til skoven

Hvor? Problem Hvad gør vi? Bestyrelsens beslutning Æbletræer på trekanten v. stien til skoven Noter fra havevandring på Terrasserne 14. september 2015.09.15 Vi havde en rigtig fin vandring sammen med Allan. 10 12 medlemmer trodsede udsigten til regn og deltog nogle stødte til, andre faldt fra.

Læs mere

Dato: 2. oktober Skovbrugerrådet Naturstyrelsen Hovedstaden Dyrehaven Klampenborg

Dato: 2. oktober Skovbrugerrådet Naturstyrelsen Hovedstaden Dyrehaven Klampenborg DN Lyngby-Taarbæk Formand: Hans Nielsen, Kastanievej 4 B, st. mf. 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 30 57 42 17, e-mail: hans@nielsen.mail.dk Dato: 2. oktober 2016 Skovbrugerrådet Naturstyrelsen Hovedstaden Dyrehaven

Læs mere

Bilag 4. - Beskrivelse af udsigter ved Klintebjerg og Fladvandet

Bilag 4. - Beskrivelse af udsigter ved Klintebjerg og Fladvandet Dato: 25. januar 2013 Senest opdateret: 15. maj 2013 Til: Fredningssagen for Klintebjerg og Fladvandet Sagsbehandler: Ann Berit Frostholm, 31 19 32 28, abf@dn.dk Bilag 4 - Beskrivelse af udsigter ved Klintebjerg

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse/bemærkninger Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse/bemærkninger Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med høringssvar til forslag til lokalplan nr. 9.7, Landsby og kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2013. Der er modtaget i alt 5 høringssvar til forslag til lokalplan nr. 9.7, Landsby og kommuneplantillæg

Læs mere

"Draget" - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde.

Draget - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde. Naturgenopretning på Knudshoved Odde. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen. Knudshoved Odde er et unikt naturområde i Sydsjælland, et overdrevslandskab med mange små bakker adskilt af flade arealer, hvor man

Læs mere

Orientering om, Ejeren af Bakkedraget 22 klager over, at ejeren af Spurvevej 16 har fjernet hegn og skeldige langs stien mellem lokalplanområderne

Orientering om, Ejeren af Bakkedraget 22 klager over, at ejeren af Spurvevej 16 har fjernet hegn og skeldige langs stien mellem lokalplanområderne By- og Udviklingsforvaltningen Byggesag Orientering om, Ejeren af Bakkedraget 22 klager over, at ejeren af Spurvevej 16 har fjernet hegn og skeldige langs stien mellem lokalplanområderne Dato 29. marts

Læs mere

Forvaltningens bemærkninger til høringssvar. Sagsnr

Forvaltningens bemærkninger til høringssvar. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 5 Forvaltningens bemærkninger til høringssvar Nedenfor kommenteres høringssvarene for hver karré. Høringssvarerne er inddelt i de tematikker,

Læs mere

Afgørelse i sag om tilsyn med beplantningsplaner for fredede arealer i Tibirke Bakker

Afgørelse i sag om tilsyn med beplantningsplaner for fredede arealer i Tibirke Bakker Afgørelse i sag om tilsyn med beplantningsplaner for fredede arealer i Tibirke Bakker Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 20. maj 2015 Sag NMK-522-00219 Natur- og Miljøklagenævnet har tru et afgørelse

Læs mere

Fredningsområdet. Planlægningsmæssige forhold

Fredningsområdet. Planlægningsmæssige forhold Naturklagenævnets afgørelse af 21. december 2007 om fredning af Langsødalen og Kedelsødalen med omgivelser i Allerød og Frederikssund Kommuner (sag nr. NKN-111-00024) Fredningsnævnet for Frederiksborg

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet januar 2015

Natur- og Miljøklagenævnet januar 2015 Natur- og Miljøklagenævnet Email: nmkn@nmkn.dk Byplan Øverødvej 2 2840 Holte Tlf. 46 11 25 00 Byplan@rudersdal.dk www.rudersdal.dk Fredning af Søllerød Naturpark Udtalelse fra Naturstyrelsen og Rudersdal

Læs mere

Naturstyrelsen har købt et areal ved Ladby ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1).

Naturstyrelsen har købt et areal ved Ladby ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se kort 1). Storstrøm J.nr. NST-4161-00037 Ref. MRO Den 17. juni 2013 SKOVREJSNINGSPLAN - LADBYSKOVEN Indledning Naturstyrelsen har købt et areal ved Ladby ved Næstved på ca. 35 ha, for at lave ny skov og natur (se

Læs mere

LOKALPLAN FIELLES FRIAREAL SYD FOR HASSELVEJ, GISTRUP AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING MAR 1984

LOKALPLAN FIELLES FRIAREAL SYD FOR HASSELVEJ, GISTRUP AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING MAR 1984 LOKALPLAN 03-011 FIELLES FRIAREAL SYD FOR HASSELVEJ, GISTRUP AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS AFDELING MAR 1984.......,.....:.:.:.:.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.~:.: :.:.:.:.~...........*... *...*.*.*.-.*.*.*.*.*.*.*.-...-...-...................................................................

Læs mere

Naboorientering - Høringsskema

Naboorientering - Høringsskema Naboorientering - Høringsskema Dato: 04-07-2018 Sags nr.: 18/11607 Dok.nr.: 77627/18 Høringssvar nr. ninger fra Bemærk- 1 Alf Blume 68678) 2 DN- Furesø 76415) Bemærkninger Ansøgers kommentarer Forvaltningens

Læs mere

Der er generel tilfredshed og ros til naturparkplanen, ligesom der er opbakning til mærkningen af naturområdet som Dansk Naturpark.

Der er generel tilfredshed og ros til naturparkplanen, ligesom der er opbakning til mærkningen af naturområdet som Dansk Naturpark. Forslag til naturparkplan for Naturpark Mølleåen 2017-2021 Høringssvar med forvaltningens bemærkninger Forslag til naturparkplanen har været i høring i otte uger i perioden 16. juni 12. august 2016. Kommunen

Læs mere

Sagsid: P Høringssvar samlet

Sagsid: P Høringssvar samlet Sagsid: 01.02.05-P16-4-16 Høringssvar samlet Anonymiseret Høringssvar fra private er anonymiseret. Høringssvar fra myndigheder, organisationer, foreninger m.fl. er ikke anonymiseret. Side 1 Vedr.: Lokalplan

Læs mere

Plejeplan for arealerne omkring Haverslevvej nær Gravlev

Plejeplan for arealerne omkring Haverslevvej nær Gravlev Plejeplan for arealerne omkring Haverslevvej nær Gravlev en del af fredningen Gravlevdalen, Rebild Bakker og opstrøms dele af Lindenborg Å INDLEDNING Denne plejeplan omfatter et delområde under fredningen

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BRUGERRÅD FOR GYR- STINGE SØ

REFERAT AF MØDE I BRUGERRÅD FOR GYR- STINGE SØ REFERAT AF MØDE I BRUGERRÅD FOR GYR- STINGE SØ Udvalgsnavn Brugerråd for Gyrstinge Sø Mødedato Tirsdag, den 5. februar 2019 Mødetidspunkt Kl. 16 17.30 Mødested Møderum 2, Rønnedevej 9, Ringsted. Deltagere

Læs mere

Bemærkninger og ændringsforslag til Forslag til Lokalplan Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplan

Bemærkninger og ændringsforslag til Forslag til Lokalplan Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplan Bemærkninger og ændringsforslag til Forslag til Lokalplan 19-014 Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplan 1 3/7-18 Lise Lybæk og Michael Knudsen 1) Ønsker at deres ejendom ikke medtages

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal Stråmosen naturgenopretning i Ølstykke i Egedal 18. april 2016 extern Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt, placering, og ejerskab... 4 3. Tidligere initiativer og status...

Læs mere

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Dette notat er senest ændret den 9. april 2014. Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Indhold: 1. Nødvendigt for skovdriften 2. Fredning 3. Marker og klitter 4. Åbne naturarealer

Læs mere

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017.

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Grundejerforeningen Lodskovvadvej Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Dato: 10. februar 2017 Angående

Læs mere

Plejeplan for Ellingebjerg i. Odsherred Kommune. Benjamin Dyre. Odsherred Kommune. Juli 2015 J.nr. 306-2013-11855

Plejeplan for Ellingebjerg i. Odsherred Kommune. Benjamin Dyre. Odsherred Kommune. Juli 2015 J.nr. 306-2013-11855 2015 Plejeplan for Ellingebjerg i Odsherred Kommune Benjamin Dyre Odsherred Kommune Juli 2015 J.nr. 306-2013-11855 Indhold Indledning... 3 Formål... 4 Beskrivelse af Ellingebjerg... 4 Juridiske forhold...

Læs mere

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby.

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby. Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B.03.03.01 Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby. Center for Teknik og Miljø september 2015 Indkomne bemærkninger 1. Bjarne Pedersen. Dokumentnr. 60. Ønsker ikke

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til plantning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen i Bornholms Regionskommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til plantning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen i Bornholms Regionskommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. september 2013 J.nr.: NMK-503-00059 Ref.: bemad AFGØRELSE i sag om dispensation til plantning af juletræer indenfor

Læs mere