SERVICEERHVERVENES INTERNATIONALE TALERØR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SERVICEERHVERVENES INTERNATIONALE TALERØR"

Transkript

1 fremtiden starter her... SERVICEERHVERVENES INTERNATIONALE TALERØR Dansk Erhvervs medlemstilbud

2 Indhold Dansk Erhverv og medlemmernes internationale aktiviteter 3 International afdeling tilbyder 4 Få indflydelse på lovgivning i Danmark og EU 7 Individuel interessevaretagelse 8 Konferencer og gå hjem-møder 9 Virksomhedsbesøg til og fra udlandet Nyhedsbreve Få rabat på eksportdokumenter 10 Kontakt Dansk Erhvervs internationale rådgivningsteam 11

3 Serviceerhvervenes internationale talerør / Dansk Erhvervs medlemstilbud 3 Få international rådgivning og netværk Har du udfordringer med internationale handelshindringer? Eller har du internationale ambitioner vedr. eksport eller import? Er der lovgivning på vej i Danmark eller EU, som har betydning for din virksomhed? Hele 67 procent af Dansk Erhvervs medlemmer har internationale aktiviteter i form af eksport, import eller etablering i udlandet. Dem hjælper vi både, når der er brug for rådgivning om internationalisering eller behov politisk benarbejde for at fjerne handelshindringer. kammer, og er derfor førstevalg for mange udenlandske virksomhedsdelegationer, som ønsker at etablere kontakter til dansk erhvervsliv. Det giver vores medlemmer en unik mulighed for at skabe kontakt til og møde internationale virksomheder, når de besøger Danmark, og når danske virksomheder ønsker at besøge nye markeder og kunder. STÆRKT TALERØR FOR SERVICEBRANCHEN Dansk Erhverv repræsenterer mere end medlemsvirksomheder inden for serviceerhvervene, hvoraf størstedelen er involveret i internationale aktiviteter. Med de mange virksomheder i ryggen er Dansk Erhverv serviceerhvervenes talerør på det internationale område. Vi arbejder hele tiden for at sikre et velfungerende indre marked uden handelshindringer og skæv konkurrence. Som medlem af Dansk Erhverv får du adgang til konferencer, studieture, netværk og nyhedsbreve så du er sikker på at få seneste nyt om markedsmulighederne uden for landets grænser. Samtidig kan du få hjælp til at indgå internationale agent- og distributøraftaler og få halv pris på nødvendige eksportcertifikater og dokumenter. ET NATURLIGT VALG FOR INTERNATIONALE VIRKSOMHEDER Dansk Erhverv er internationalt kendt som det danske handels- Vi glæder os til at byde dig velkommen. Med venlig hilsen Jens Alsbirk Chef for EU og international afdeling

4 4 Serviceerhvervenes internationale talerør / Dansk Erhvervs medlemstilbud International afdeling tilbyder Som medlem af Dansk Erhverv får din virksomhed gavn af vores stærke hold af konsulenter, som har mange års erfaring fra ansættelse i internationale virksomheder, Eksportrådet og EU-Kommissionen. Vores konsulenter sidder klar til at besvare medlemsvirksomhedernes spørgsmål. Dansk Erhverv har et meget tæt samarbejde bl.a. med Eksportrådet, Eksport Kredit Fonden og Væksthusene. Vi rådgiver din virksomhed om, hvordan du kan få gavn af deres ydelser. Få også fordel af særlige tilbud og samarbejdsaftaler, som Dansk Erhverv har indgået med andre medlemsvirksomheder med ekspertise inden for internationalisering. MEDLEMSTYPER OG -TILBUD Dansk Erhverv har tre typer medlemskaber, Basis, Full-Service og Arbejdsgiver, som giver en række fordele for medlemsvirksomhederne. De er nærmere beskrevet på INTERNATIONAL HOTLINE GIVER DIG SVAR PÅ: Hvad kan jeg få af økonomisk støtte til at eksportere? Hvem skal jeg kontakte på danske ambassader og i EU s institutioner? Hvordan indgår jeg internationale agent- og distributøraftaler? Hvordan finder jeg information om toldsatser? Hvor er der nye markedsmuligheder for min virksomhed? Hvordan finder jeg information om antidumping-sager? Hvilken indflydelse kan jeg få på frihandelsforhandlinger? Er jeg udsat for ulovlige handelshindringer, og hvordan får jeg hjælp? Hvor finder jeg en samarbejdspartner i udlandet? Hvordan får jeg rabat på eksportcertifikater og Carnet?

5 Serviceerhvervenes internationale talerør / Dansk Erhvervs medlemstilbud 5 HVAD FÅR DU SOM MEDLEM? Rådgivning og strategisk sparring vedr. eksport og import Generel interessevaretagelse Konferencer, markedsbesøg og gå-hjem møder Rabat på eksportdokumenter Rådgivning om internationale salgs- og leveringsbetingelser, indkøbsbetingelser, agentkontrakter og eneforhandleraftaler Internationalt nyhedsbrev. TIL FULL-SERVICE- OG ARBEJDSGIVER- MEDLEMMER AF DANSK ERHVERV TILBYDES DERUDOVER: Individuel rådgivning og strategisk sparring vedr. eksport og import Undersøgelse af konkrete toldsatser og oprindelsesregler Overvågning og rådgivning vedr. antidumpingsager Etablering af direkte kontakt til handelsattacheer og beslutningstagere både hjemme og ude Procesbehandling og opfølgning af sager om ulovlige handelshindringer i EU Gratis bistand ved de danske domstole ved brud på eneforhandleraftaler eller agentkontrakter.

6 6 Serviceerhvervenes internationale talerør / Dansk Erhvervs medlemstilbud Få indflydelse på lovgivning i Danmark og EU Hvad betyder ny EU-lovgivning for din forretningsmodel? Hvordan får vi en mere fair konkurrence i EU? Få vejledning til at forstå og imødekomme nye de love og regler, der hvert år kommer fra EU. Vores Bruxelles-kontor er et aktivt medlem af flere europæiske organisationer og overvåger årligt over 100 stykker ny lovgivning eller lovgivningsrevisioner i EU. Kontoret er åbent for alle Full-Service og Arbejdsgivermedlemmer. Med Dansk Erhvervs tætte forhold til de ministre, politikere og embedsmænd i Danmark og EU, der varetager Danmarks interesser i udlandet, arbejder vi hele tiden aktivt for skabe de bedst mulige handelsbetingelser for medlemsvirksomhederne i EU og globalt. Det gælder ikke kun de hjemlige ministerier og Folketinget, men også de danske ambassader i udlandet og EU-parlamentet. Vi har desuden et stort netværk tilknyttet Verdenshandelsorganisationen i Geneve og i EU-Kommissionen i Bruxelles. Dansk Erhverv huser den danske del af det verdensomspændende netværk af handelskamre The International Chamber of Commerce (ICC), der har hovedsæde i Paris og er repræsenteret i mere end 130 lande gennem medlemmer, der består af både enkelt virksomheder samt sammenslutninger af organisationer, handelskamre og erhvervsliv. Dette giver Dansk Erhverv en særlig indgang til både offentlige og private beslutningstagere verden over, som kan være en hjælp for dan ske virksomheder i deres internationalisering og i relation til, at yde indflydelse på retningslinjerne for global handel. VI ARBEJDER FOR SERVICESEKTOREN I EUROPA Dansk Erhverv har fået en central rolle som den eneste danske repræsentant i EU-Kommissionens nye højniveaugruppe, som skal se på, hvordan servicesektoren i EU kan bidrage til at skabe vækst og job i Europa. Arbejdet skal munde ud i en række konkrete initiativer, som vil være et naturligt omdrejningspunkt for kommende EU-lovgivning. INTERNATIONALE MÆRKESAGER ER BL.A. AT: Styrke EU s indre marked Etablere frihandelsaftaler med vigtige handelspartnere Bekæmpe protektionisme Sikre en fornuftig og fair dansk eksportfremmepolitik.

7 Serviceerhvervenes internationale talerør / Dansk Erhvervs medlemstilbud 7 FÅ INDFLYDELSE PÅ VORES LOBBYARBEJDE: Som medlem inviteres du løbende til at levere input til konkrete initiativer, der skal forbedre handelsbetingelserne i EU eller internationalt, eksempelvis med at fjerne specifikke toldsatser eller tekniske handelshindringer i en frihandelsaftale. Du kan gratis deltage i Dansk Erhvervs kursus om EU s lovgivningsproces og indflydelsesmulighederne. Arrangementet afholdes to gange årligt.

8 8 Serviceerhvervenes internationale talerør / Dansk Erhvervs medlemstilbud Individuel interessevaretagelse Dansk Erhverv lægger stor vægt på at fremme medlemsvirksomhedernes internationale interesser. Til Full-Service og Arbejdsgivermedlemmer tilbyder Dansk Erhverv derfor: Individuelle ydelser for Full-Service og Arbejdsgiver: Målrettet varetagelse af din virksomheds handelsinteresser, for eksempel i forbindelse med ny EU-lovgivning eller frihandelsaftaler. Planlægning af og deltagelse i møder mellem din virksomhed og relevante beslutningstagere og embedsfolk i Danmark, EU og resten af verden. Eksklusive rundbordssamtaler mellem medlemsvirksomheder med fælles interesser og højtstående beslutningstagere. Dansk Erhverv kan hjælpe med at få virksomheder placeret i højniveaugrupper af særlig strategisk betydning.

9 Serviceerhvervenes internationale talerør / Dansk Erhvervs medlemstilbud 9 Rejser, inspiration, viden og netværksmuligheder VIRKSOMHEDSBESØG TIL OG FRA UDLANDET Udvid dit netværk, og få nye muligheder for samhandel, når Dansk Erhverv arrangerer rejser til vigtige markeder for at skabe nye kontakter, etablering- og samhandelsmuligheder. Dansk Erhverv arrangerer også deltagelse i messer med vores samarbejdspartnere. Det gøres til den billigst mulige pris og ofte med økonomisk støtte fra Eksportrådet. KONFERENCER OG GÅ HJEM-MØDER Hvert år afholder Dansk Erhverv konferencer og gå hjem-møder om aktuelle markedsmuligheder eller udfordringer, som vores medlemmer bør kende til. Møderne handler om alt fra betydningen af nye frihandelsaftaler til ny antidumping told eller små og mellemstore virksomheders muligheder i Kina. Deltagelse er som udgangspunkt gratis for Dansk Erhvervs medlemmer. Vi lytter altid til gode idéer! INTERNATIONALT NYHEDSBREV Tilmeld dig vores elektroniske nyhedsbrev Internationalt Nyt. Nyhedsbrevet kommer i din indbakke 10 gange årligt med sidste nyt om nye markedsmuligheder, importregler, konferencer, indflydelsesmuligheder og meget mere. Tilmeld dig på Din virksomhed er altid velkommen til at efterspørge konkrete arrangementer, som kan være til gavn for din virksomhed. Hvis en tilpas stor gruppe af medlemsvirksomheder har samme interesse, kan din idé blive til virkelighed.

10 10 Serviceerhvervenes internationale talerør / Dansk Erhvervs medlemstilbud Få rabat på eksportdokumenter 50 PROCENT RABAT PÅ OPRINDELSESCERTIFIKATER Dansk Erhverv er bemyndiget til at udstede oprindelsescertifikater og at påtegne eksportdokumenter. De dokumenter, der ofte kræves påtegnet, er: Fakturaer Sundhedscertifikater Pakkelister Kontrakter Diverse erklæringer og lignende. ATA-CARNET I Danmark udstedes og garanteres ATA-Carnet er af Dansk Erhverv. ATA-Carnet er et tolddokument, som erstatter ind- og udførselspapirer samt sikkerhedsstillelse for told og afgifter i de fleste vigtige handelslande i forbindelse med midlertidig indførsel og transit. ATA-Carnet er kan anvendes ved: Varer til messe eller udstillingsgods Vareprøver og varer til demonstration Professionelt udstyr. Medlemmer af Dansk Erhverv får 50 pct. rabat på et Carnet, og undgår at skulle betale depositum ved 1. gangs udstedelse af Carnet et. Legalisering og påtegning kan foretages fysisk hos Dansk Erhverv eller elektronisk via . Dansk Erhvervs medlemmer sparer 50 procent på certifikater. KURERSERVICE COMET CONSULAR SERVICE En række eksportdokumenter skal påtegnes i Udenrigsministeriet og på ambassaden fra det land, som varen skal eksporteres til. Dansk Erhverv har derfor indgået en aftale med Comet Consular Service, som påtager sig hurtigt og effektivt at få dokumenterne igennem disse instanser. ERKLÆRINGER OG PÅTEGNINGER I visse handelsforhold kræver køberen en erklæring eller en påtegning af en faktura fra et nationalt handelskammer. Dansk Erhverv udfylder denne funktion i Danmark og kan derfor udstede erklæringer på for eksempel virksomhedens likviditetsgrundlag, tro og loveerklæring osv.

11 Serviceerhvervenes internationale talerør / Dansk Erhvervs medlemstilbud 11 Kontakt Dansk Erhvervs internationale rådgivningsteam KØBENHAVN BRUXELLES Jens Alsbirk Chef for EU og International afdeling Kristoffer Klebak International chef & souschef Nynne Norman Scheuer Eksportkonsulent Kasper Ernest Leder af Bruxelles-kontoret T T T T (0)

12 Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Vi repræsenterer virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning, oplevelse, transport og service. DANSK ERHVERV BØRSEN 1217 KØBENHAVN K T F

fremtiden starter her... ARBEJDS- GIVER Medlemskab

fremtiden starter her... ARBEJDS- GIVER Medlemskab fremtiden starter her... ARBEJDS- GIVER Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning

Læs mere

fremtiden starter her... DANSK ERHVERV bliv medlem

fremtiden starter her... DANSK ERHVERV bliv medlem fremtiden starter her... DANSK ERHVERV bliv medlem INDHOLD 03 VI STYRKER FREMTIDENS ERHVERV 04 RÅDGIVNING OG HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED 05 VI ARBEJDER FOR DIN VIRKSOMHEDS OG DIN BRANCHES INTERESSER 06 SÅDAN

Læs mere

Lær af. eksportsucceserne

Lær af. eksportsucceserne Lær af eksportsucceserne Politiske anbefalinger og eksportværktøjer der styrker de mindre og mellemstore virksomheders internationale konkurrencedygtighed DESIGNIT A/S ORANA A/S Termonova A/S LINIMATIC

Læs mere

M u l i g h e d e r i E u r o p a

M u l i g h e d e r i E u r o p a Muligheder i Europa Ydelser NordDanmark en aktiv del af EU NordDanmarks EU-kontors vigtigste opgaver er at skabe kontakter og finansieringsmuligheder for norddanske virksomheder og offentlige institutioner

Læs mere

Direktørens beretning 2014

Direktørens beretning 2014 Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg har glædet mig rigtig meget til denne dag. Glædet mig til igen at deltage i en generalforsamling, hvor mere end 200 lokale erhvervsfolk viser interesse og opbakning

Læs mere

DI din vej til vækst og indflydelse DIN VIRKSOMHEDS

DI din vej til vækst og indflydelse DIN VIRKSOMHEDS DI din vej til vækst og indflydelse DIN VIRKSOMHEDS FORDELE Indhold Velkommen til DI... 1 Rådgivning... 4 Forretningsudvikling... 9 Regionalforeninger og brancher...12 Internationale services...14 DI s

Læs mere

Troværdighed og evnen til at samle autobranchen er nøgleord for Bilbranchen

Troværdighed og evnen til at samle autobranchen er nøgleord for Bilbranchen ØGLEORD AMLE AUTOBRANCHEN ROVÆRDIGHED >: ilbranchen Troværdighed og evnen til at samle autobranchen er nøgleord for Bilbranchen èê Autobranchen er kendetegnet ved at rumme mange og forskelligartede virksomheder.

Læs mere

Få fuldt udbytte af dit VOV medlemskab

Få fuldt udbytte af dit VOV medlemskab Få fuldt udbytte af dit VOV medlemskab VOV stiller en lang række strategisk - og økonomisk vigtige fordele til rådighed for sine medlemsvirksomheder. Forretningsnetværk, messer- og udstillinger og politiske

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til projektet "Mere internationalisering, mere vækst, mere Midtjylland"

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til projektet Mere internationalisering, mere vækst, mere Midtjylland Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til projektet "Mere internationalisering, mere vækst, mere Midtjylland" Bilag til Regionsrådets møde den 12. december 2007 Punkt nr. 24 Eksport

Læs mere

Strategi for Danske Advokater

Strategi for Danske Advokater Strategi for Danske Advokater 1. Indledning Dette notat præsenterer Danske Advokaters strategi for de kommende år. Mens strategien lægger linjen for en længere periode og derfor er forholdsvis generel

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

Fødevarer. Din organisation og talerør

Fødevarer. Din organisation og talerør DI Fødevarer Din organisation og talerør » FEM gode grunde til at melde sig ind i DI fødevarer Ekspertise når du har brug for hjælp, sparring eller vejledning Indflydelse på rammerne for at drive fødevarevirksomhed

Læs mere

På job 09 Struktur 23

På job 09 Struktur 23 Dit forbund i arbejdslivet Et arbejdsmarked i udvikling 3 ARKITEKTFORBUNDET 5 Vi arbejder for 7 På job 9 Profilering 11 Globalisering og netværk 13 Kompetence og indsigt 15 Rådgivning på arbejdspladsen

Læs mere

Mere internationalisering. Mere vækst. Mere Midtjylland.

Mere internationalisering. Mere vækst. Mere Midtjylland. Mere internationalisering. Mere vækst. Mere Midtjylland. Oplæg til et strategisk samarbejde mellem Danmarks Eksportråd (Udenrigsministeriet), Region Midtjylland og Væksthus Midtjylland om at styrke internationaliseringen

Læs mere

Erhvervsstrategi 2015-2018

Erhvervsstrategi 2015-2018 Erhvervsstrategi 2015-2018 Erhvervsstrategi 2015-2018 Fredensborg Kommune er en klassisk pendlerkommune, hvor folk bosætter sig for på en gang at nyde naturen og samtidig have kort afstand til arbejdspladsen

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

MERE HANDEL NYE JOB HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED MED EKSPORTFREMME OG ØKONOMISK DIPLOMATI

MERE HANDEL NYE JOB HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED MED EKSPORTFREMME OG ØKONOMISK DIPLOMATI MERE HANDEL NYE JOB HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED MED EKSPORTFREMME OG ØKONOMISK DIPLOMATI PÅ ARBEJDE FOR DANSK ERHVERVSLIV Med 40 nye initiativer stiller alle ministre sig bag eksporten. Regeringen giver danske

Læs mere

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Dit faglige netværk Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Som medlem får du adgang til viden og inspiration, fagligt og socialt fællesskab, rådgivning og en masse kontante fordele. Med et kontingent

Læs mere

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk Viden der styrker ida.dk Ingeniørforeningen, IDA er en interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Til at lære mere om IDAs mange fordele EN GOD fagforening GÅR ALTID FORREST

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Foreningen for globale danskere. Danes Worldwide

Foreningen for globale danskere. Danes Worldwide Danes Worldwide Foreningen for globale danskere Danes Worldwide Flere end 250.000 danskere opholder sig uden for Danmark i kortere eller længere tid af vidt forskellige årsager. Danes Worldwide er talerør

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

Baggrundsinformation og vejledning

Baggrundsinformation og vejledning Baggrundsinformation og vejledning KOM STÆRKT FRA START Kompetencer og startkapital til sociale iværksættere FÅ HJÆLP TIL BEDRE RESULTATER Forretningsudvikling for socialøkonomiske virksomheder Ansøgningsprocessen

Læs mere

PROSAs arbejdsplan for 2011-2012 vedtaget efter delegeretforsamling 20.-21. november 2010.

PROSAs arbejdsplan for 2011-2012 vedtaget efter delegeretforsamling 20.-21. november 2010. PROSAs arbejdsplan for 2011-2012 vedtaget efter delegeretforsamling 20.-21. november 2010. Det naturlige valg for it-professionelle Det, der startede som en finansiel krise i 2008, har nu bidt sig fast

Læs mere

Om medlemskab. Dyrlægeforening

Om medlemskab. Dyrlægeforening Om medlemskab af Den Danske Dyrlægeforening Fællesskab, faglighed og fagforening Den Danske Dyrlægeforening (DDD) er den danske dyrlægestands faglige organisation de ansatte dyrlægers fagforening og praksisejernes

Læs mere

Handlingsplan 2015 Business Center Bornholm. Vejen til Vækst Fremtidens Erhvervsservice

Handlingsplan 2015 Business Center Bornholm. Vejen til Vækst Fremtidens Erhvervsservice Handlingsplan 2015 Business Center Bornholm Vejen til Vækst Fremtidens Erhvervsservice 1 Indhold i hovedrubrikker: 1. Strategi og baggrund 2. Overordnede mål 3. Konkrete handlinger 4. Løbende evaluering

Læs mere

Engroshandel og rådgivning er Danmarks vigtigste eksportbrancher

Engroshandel og rådgivning er Danmarks vigtigste eksportbrancher Dansk Erhverv styrker sine 230 regionale repræsentanter Side 8-9 Medlemsavis for 20.000 virksomheder og 100 brancheforeninger i Dansk Erhverv # 6 25.-27. februar 2009 www.danskerhverv.dk Engroshandel og

Læs mere

tønder handelsgymnasium & handelsskole

tønder handelsgymnasium & handelsskole tønder handelsgymnasium & handelsskole information om HHX & HG UDDANNELSERNE kære kommende elev Snart skal du træffe et valg - hvilken ungdomsuddannelse skal vælges? Det kan være et vanskeligt valg, som

Læs mere

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor Finansforbundet Det naturlige valg i den finansielle sektor finansforbundet 2012 / Tekst: kommunikation / layout: katrine kruckow / foto: jasper carlberg Velkommen! Finansforbundet er en naturlig del af

Læs mere

DET INDRE MARKED EU S KERNEOPGAVE I 20 ÅR. budt brugen af hormoner i europæisk kød. bøf til aftensmad eller ser fjernsyn med ven-

DET INDRE MARKED EU S KERNEOPGAVE I 20 ÅR. budt brugen af hormoner i europæisk kød. bøf til aftensmad eller ser fjernsyn med ven- DET INDRE MARKED EU S KERNEOPGAVE I 20 ÅR Hver gang du køber ny mobiltelefon, spiser budt brugen af hormoner i europæisk kød. bøf til aftensmad eller ser fjernsyn med ven- Fjernsynet er lavet, så det overholder

Læs mere