Frederiksværk Havn a.m.b.a. Masterplan for Frederiksværk Havn - bæredygtig udvikling. til glæde og gavn for ejere, brugere og kommunens borgere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frederiksværk Havn a.m.b.a. Masterplan for Frederiksværk Havn - bæredygtig udvikling. til glæde og gavn for ejere, brugere og kommunens borgere"

Transkript

1 Frederiksværk Havn a.m.b.a. Masterplan for Frederiksværk Havn - bæredygtig udvikling til glæde og gavn for ejere, brugere og kommunens borgere Bestyrelsen for Frederiksværk Havn A.m.b.a. har udarbejdet en syv-års plan for havnens udvikling. Formålet med planen er at skabe en levende havn i tæt kontakt med den omgivende natur, som en integreret del af Frederiksværk by og som en aktiv del af Halsnæs kommune. Havnen skal have plads til både erhverv, kultur og fritid. Den skal være en miljørigtig, integreret del af Frederiksværk by. Den skal være et bæredygtigt og livligt område præget af god arkitektur og mange aktiviteter. Et sted mennesker ønsker at opholde sig, drive virksomhed og komme på besøg. For havnen vil først og fremmest leve i kraft af de mennesker, som færdes på området. Havnen skal være et energicentrum for aktiviteter med tilknytning til hav, fritid og miljø. Området mellem havnen og byen skal inddrages i både byens og havnens liv. Erhvervslivet på havnen skal være af forskellig karakter og omfatte både liberalt erhverv, fiskeri samt et levende café- og restaurationsmiljø.

2 Trafikken skal afvikles med størst mulig hensyntagen til de bløde trafikanter og miljøet De mange forskellige interesser og ønsker til havnen er forsøgt koordinere og afvejet imod hinanden i planen her. Det er klart, at en sådan Masterplan løbende skal opdateres, hvis vi vil have en havn som lever, som har tiltrækningskraft og som er et væsentligt aktiv for både by og kommune. Og det er præcis det, der er formålet.. Kommunikation Kommunikationen mellem bestyrelse, andelshavere og brugere skal forbedres og moderniseres. Frederiksværk Havns hjemmeside på internettet skal være det centrale kommunikationssted. Fysiske rammer Havnens faste anlæg, bygninger og infrastruktur skal udvikles og udbygges en takt, der sikrer, at knopskydning undgås, og at udviklingen sker i harmoni og i overensstemmelse med brugernes ønsker og behov. Socialt og fysisk miljø Det sociale og fysiske nærmiljø på havnen og i dens omgivelser skal have grøn profil. Meget skal derfor udvikles i samklang med kommunen.

3 År Hjemmesiden: Internetsiden skal have nyt udseende og opbygges i en slags lag, hvor brugere, ejere og bestyrelse har adgang til at få og sende forskellige informationer. Brugerne og besøgende skal kunne få relevante oplysninger om havnen og bestyrelsens beslutninger. Bestyrelsen og andelshaverne skal kunne kommunikere med hinanden uden, at udenforstående kan læse med. Bestyrelsen skal kunne kommunikere indbyrdes og hente relevante dokumenter fra en central enhed. Hjemmesiden skal også kunne anvendes til at udsende nyhedsbreve, budskaber m.v. til offentligheden/politikere eller hvem der nu er relevante i den givne sammenhæng. Der skal kunne udsendes målrettede infobreve til særlige grupper: Andelshaverne, Frederiksværk Handel, private erhverv på havnen og andre som for eksempel søfartsstyrelsen, forsvaret, miljømyndigheder etc. Kommunikationspolitik: Der skal udarbejdes en entydig kommunikationspolitik, så beslutninger kommunikeres ud til de relevante modtagere og hvor forkert eller ingen kommunikation undgås. Der skal udarbejdes en politik for kommunikationen med medierne. Der skal udarbejdes en politik for hvordan havnens brugere inddrages i beslutningsprocesserne og debatten, så ingen føler sig uden for og alle føler medejerskab af havnen. Miljøstation: Der skal etableres en miljøstation, hvor affald såsom spildolie, tomme flasker, brugte batterier og andet kan samles i blandt andet containere. Det skal sende et signal om, at vi ønsker et bedre miljø på havnen, i lighed med de øvrige miljø projekter, som er under udarbejdelse. Oprensning af Kanalen: Kanalen skal oprenses, da vandgennemstrømningen er forringet væsentligt i de 14 år, havnen har eksisteret. Ifølge aftale mellem kommunen og roklubben skal kanalen være sejlbar for roklubbens kajakker. Plutten: Vi skal i samarbejde med kommunen have tilladelse til at opfylde Plutten. Dernæst kan vi begynde at lave aftaler om at køre kontrolleret ren jord til opfyld. Her vil det være en stor fordel, hvis vi kan bruge det oprensede materiale fra kanalen. Plutten skal opfyldes, så vi kan få et

4 større areal til at skabe det fiskermiljø, vi ønsker at opbygge i den del af havnen. Samtidig vil flere grønne arealer og kønne hytter være med til at forskønne området. Lige nu er der 25 på venteliste til en hytte. Projektering af flere byggefelter: Der er stigende interesse for at etablere maritimt relaterede erhverv på havnens område. Det vil betyde et stort plus for havnens brugere med bedre service, og det vil være med til at trække byens borgere til havnen. Byggefelterne ønskes udnyttet til at opføre f.eks. en hal til opbevaring og reparation af både. Ligeledes ønsker vi at sikre byggefelter til en fremtidig havneudvidelse. Byggefelterne ønskes bl.a. placeret i forbindelse med Plutten og en vinterplads så langt tilbagetrukket som muligt. Projektering omkring af strøm på broerne: Der nedsættes en projektgruppe til at undersøge behovet for mere strøm til broerne. Den skal inddrage de økonomiske konsekvenser i en eventuelt plan. Der tages en beslutning om strøm på broerne på grundlag af projektgruppens arbejde. Masteskure: Med byggefelterne på plads,skal der ske en udvidelse af masteskurene. De eksisterende masteskure flyttes og sambygges med nye masteskure på vinterpladsen og det hele indhegnes (for både at forskønne skurene og sikre mod tyverier).. Flere pladser i havnen: Der er stadig lange ventelister, og mange af de eksisterende bådejere får større og større både. Vi skal til stadighed være opmærksomme på udviklingen og vurdere behovet for udvidelse. BLÅ FLAG: Vi vil have det BLÅ FLAG for lystbådehavne. Blå Flag kriterier er udarbejdet ud fra følgende 4 hovedområder: Vandkvalitet Miljøundervisning og information Drift, service og faciliteter Sikkerhed Vi lever allerede op til de fleste.

5 År Diskussionsblog: Der indføres en blog på hjemmesiden, hvor der for eksempel bliver mulighed for dialog andelshaverne imellem. Papirmængden nedsættes: Der indføres en ordning, så andelshavere m.fl. kan tilmelde sig og få udsendelser og anden information fra havnen på mail. På længere sigt skal de fleste papirudsendelser udfases med store portobesparelser til følge. Bådhal: Vi ønsker at der bygges en bådhal på ca kvadratmeter på det nye byggefelt. Fiskermiljø: Når Plutten er færdig opfyldt, skal der bygges ca. 20 nye fiskerskure med en arkitektur som de eksisterende. Kanal, Café og en ny bro: Vi vil etablere platforme ud i vandet, og en gangbro mellem caféområdet og området ved mastekranen på øen. Dette vil give bådfolket bedre adgangsforhold til blandt andet de nyopførte masteskure, som vil blive placeret på vinterpladsen og landkrabber mulighed for at komme helt tæt på vandet (Pjaske med fødderne og lade børnene fiske med net). Bredden skal afstemmes således at der stadig kan komme kajakker mv. gennem kanalen. HavneParken: Vi vil give området mellem By og Havn et navn; HavneParken. Området skal fremstå som et rekreativt lege-, oplevelses-, og udsigtsområde over By, Havn og Fjord med stier og beplantning. Kønne Kanaler: Vi vil udnytte kanalerne bedre. Der skal etableres flere optagnings- og isætningssteder for kanoer og kajakker, evt. kano- og robådsudlejning. Der skal oprettes et naturovernatningssted med shelter (primitiv hytte), bålplads og legeplads.

6 Kongernes Nordsjælland: Vi ønsker at markere udløbet fra kanalen, som er indgangen og udgangen fra den kommende nationalpark i Nordsjælland, Kongernes Nordsjælland. År Professionel hjælp til hjemmesiden: For at fastholde og videreudvikle kommunikationen skal hjemmesidens forvaltning overlades til et professionelt firma, så altid er opdateret med de sidste nye tiltag. Udvikle nyt bestyrelses-koncept: Bestyrelsesarbejdet skal være attraktivt, og den siddende bestyrelse ønsker at udarbejde et nyt koncept, så der altid er optimale betingelser for bestyrelsesarbejdet. Allerede i dag indgår som en naturlig del af bestyrelsesarbejdet, men på sigt kan bestyrelsesmøder via konferencetelefoni, video o.l. mget vel komme på tale. Ny Strategiplan: Masterplanen for Frederiksværk Havn skal justeres og tilpasses årligt. Tankanlæg: Vi skal arbejde med en løsning til et nyt tankanlæg med benzinstander og mulighed for at betale med Dankort. Bådoptagning: Vi skal have vores eget bådoptagningsanlæg. Det vil give større fleksibilitet ved optagning og isætning af både og være en god hjælp ved akutte situationer som for eksempel havari.

7 Parkering: I forbindelse med en havneudvidelse skal parkeringsproblemerne på Øen løses. Der er ikke mange muligheder for en forbedring under de givne forhold. Havneudvidelse: Vi har lange ventelister og skal derfor overveje en havneudvidelse på langt sigt. En større havn vil også give et bedre grundlag for de erhvervsdrivende til at få en forretning til at køre til gavn for bådejerne. Der ses tre muligheder for at udvide den eksisterende havn: 1. Havnen forlænges Sydvest ud i fjorden. 2. Havnen udvides ved at slaggemolen gennembrydes og den gamle sydmole fjernes, så alle broerne kan forlænges. Denne løsning vil give en mere samlet havn. 3. Havnen udvides mod Nordvest i bugten Toiletbygninger: Ved en havneudvidelse vil flere toiletter, blive nødvendige. Derfor skal der anlægges en toiletbygning på Øen. Udvidelse af vinterpladsen: Der skal skabes mere plads til vinteropbevaring af bådene, uanset hvilken havneudvidelse vi vælger. Vi skal være opmærksomme på, at vi skal undersøge eventuelt krav om lokalplan. En sådan udvidelse vil også skabe plads til både autocampere og biler ved arrangementer i området (cirkus m.v.) Mastekran: Der bliver behov for endnu en mastekran. En udvidelse af havnen vil øge presset på kranen. Løsningen skal indarbejdes i budget i forbindelse med havneudvidelse. Oprensning af havnen: Der er mange steder i havnen, hvor der er 50 cm aflejringer på bunden. De skal fjernes. Den lave dybde kan give problemer for havnens brugere og gæster. Flere bygninger på havnen: Der skal arbejdes med en udbygning af erhvervene på havnen, fortrinsvis med maritimt islæt. Vi ser også gerne, at der kommer flere søsportsklubber af forskellig art, og det ville være

8 dejligt med et informationskontor, som kunne arbejde sammen med et turistkontor i byen. Vand og Vejr: Vi vil etablere en udsigtsplads på havnen, i form af en forhøjning på molehovedet. Derved gives mulighed for en naturoplevelse tæt på/ude i selve fjorden. Adgangsforhold vil blive skabt i forbindelse med etablering af en bro 0. Sol og Strand: Vi ønsker, at der bliver etableret en sandstrand i bunden af bugten - gerne med Blåt Flag. Byen mangler en badestrand. En strand vil være med til at skabe mere sommerliv og et bedre forretningsgrundlag på havnen. Fritid og Fornøjelse: Vi ønsker at der bliver etableret et nyt afmærket sammenhængende (gang/cykel /Mountainbike) stisystem (HavneRuten), knyttet til Fjordstien; herunder en opgradering af gangstien fra Sømærkevej over Classens dige til en cykel-, løbe- og gangsti. Havneruten føres helt op til byen via HavneParken. Flytning af genbrugsstationen: Vi vil foreslå Halsnæs kommune, at flytte genbrugsstationen til et industriområde for at skabe plads til et sammenhængende rekreativt område, evt. med campingplads og hytter. Industriminder: Vi vil etablere en historisk rute, som giver et billede af Frederiksværk som industriby. Den skal være på et par kilometers længde og omfatte Nordmolen, HavneParken, Krudtværket, DFJ s (De Forenede Jernstøberier) og Stålvalseværket. Unik Udsigt: Vi vil etablere et markant vartegn, eventuelt i form af et udsigtstårn, Hanehoved, eller ved hjælp af en maritim genstand (farvandsafmærkning/tønde) placeret på toppen af højen i HavneParken. Derved kan der skabes et tydeligt synligt kendemærke/vartegn for Havnen, der kan ses både fra byen og fra vandet.

9 Leg og Lær: Vi vil undersøge interessen og muligheden for at etablere legepladser, der inddrager natur og vand. Fritidsfiskere: Vi vil bibeholde og styrke fiskermiljøet på havnen. Bestyrelsen september 2009 Revideret 2010/2011 Frederiksværk Havn Stedet hvor der er rart at være

Projektbeskrivelse: Jolle- og kajakhus

Projektbeskrivelse: Jolle- og kajakhus NAPPEDAM BÅDELAUG Projektbeskrivelse: Jolle- og kajakhus Side!1 NAPPEDAM BÅDELAUG NAPPEDAM BÅDELAUG BYGGER NYE KLUBFACILITETER FOR JOLLE- OG KAJAKAFDELING Baggrundsinformation en bådehavn for foden af

Læs mere

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn Velkommen til Nykøbing Sj. Havn www.odsherredhavne.dk Gæstesejler i Nykøbing Sj. Havn Nykøbing Sj. Havn er et dejligt sted at overnatte. Havnen ligger tæt på byens gågade med mange restauranter og butikker.

Læs mere

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn

Velkommen til Nykøbing Sj. Havn Velkommen til Nykøbing Sj. Havn Det ny havnekontor www.odsherredhavne.dk Gæstesejler i Nykøbing Sj. Havn Nykøbing Sj. Havn er et dejligt sted at overnatte. Havnen ligger tæt på byens gågade med mange restauranter

Læs mere

Ribe Sejlklub. Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie. - det maritime Ribe. ved

Ribe Sejlklub. Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie. - det maritime Ribe. ved ved Ribe Sejlklub - det maritime Ribe Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie Indledning Området indenfor Ribe Kammersluse har sit eget helt unikke miljø med små hytter på den nordlige kanalvold

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst Tårnby

Læs mere

Kortudsnit 37. Kysten 1:20.000. Titel: Vision for Grønne Kiler og Blå Veje Tekst/illustrationer/skitser m.v.

Kortudsnit 37. Kysten 1:20.000. Titel: Vision for Grønne Kiler og Blå Veje Tekst/illustrationer/skitser m.v. DIT SKlVE DÉ DI N I Kortudsnit 37 Kysten 1:20.000 med fokus på det rekreative, f.eks. attraktiv badestrand, bålpladser, bevægelse og motion Titel: Vision for Grønne Kiler og Blå Veje Sted: Det Gamle Rådhus,

Læs mere

Onsevig Havn et øje til fremtiden

Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn er en privat havn ejet af de der har fast plads i havnen. Onsevig Havn bruges af et utal af mennesker, der bruger havnen på forskellig måde. kr. 1000 900

Læs mere

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT Udarbejdet af Absolut Landskab i samarbejde med Mist+grassat. Projektet er udarbejdet i forbindelse med Turismepotentialeplaner i Søndervig og, Erhvervsmæssig

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12 Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn Praksis Arkitekter - 30.05.12 HOVEDGREB Hovedgrebet tager afsæt i den eksisterende runde havn fra 1930erne. Omkring denne etableres en ellipseformet ydermole der lægger

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 8. november 2013 Detailplan for FTL-havnens østside Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Forslag til anvendelse

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 Oversigt over ideer og forslag fra workshop på Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 alfabetisk med navn og kontaktoplysninger Ideer / forslag Kontaktperson m.m. Adgangsveje / stier, Rørvig

Læs mere

Friluftsstrategi

Friluftsstrategi Friluftsstrategi 2017-2024 3 5 6 8 9 10 11 Vision for friluftslivet Mål for friluftslivet Handlinger for friluftslivet Tilgængelighed og sammenhænge Regionale ruter og muligheder Friluftsliv i byen Formidling

Læs mere

KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune

KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune Detailplan for Vestsiden af FTL-havnen Side 1 af 11 Baggrund for detailplanen Juni 2012 vedtog byrådet Dispositionsplan for Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen samt arealerne mellem Grenaabanen og Skovvejen/

Læs mere

Nyhedsbrev Efterår 2015

Nyhedsbrev Efterår 2015 HELSINGØR HAVNE Nyhedsbrev Efterår 2015 Vedtægter og Ordensregler for Helsingør Nordhavn Hjemmeside: www.helsingor-havne.helsingor.dk Gratis WI-FI Der skal ikke bruges kode. Ny Servicebygning Herover havnens

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Side 1 Indhold Stedet... 3 Formål... 6 Omfang... 8 Mængde beregning... 8 Økonomi.... 8 Bilag.: Tegnings materiale. MASTERPLAN FOR UDBYGNING OG OMBYGNING AF DOVERODDE

Læs mere

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I Østre Strandvej Lyngvej Duevej Staunings Ø Idéoplæg til bedre sammenhæng mellem by og strand i Solrød Kommune. Solrød Kommunes største attraktion

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

Idekatalog Masterplan for Sæby

Idekatalog Masterplan for Sæby IDEKATALOG MASTERPLAN FOR SÆBY Idekatalog Masterplan for Sæby Idekatalog fra Sæby Havns Beboerforening for området Sæby Havn, Strandgade, Klostergyden, Den gamle fabriksgrund, Nordstranden og Søndre strand

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

Hjemmeside. Spørgeskemaundersøgelse December 2008 I alt 61 svar.

Hjemmeside. Spørgeskemaundersøgelse December 2008 I alt 61 svar. 1 Hjemmeside 4 3 3 2 2 1 Hvor mange gange pr måned har du været inde på havnens hjemmeside? aldrig 2 Spørgeskemaundersøgelse December 28 I alt 61 svar. Mere end 8 % svarer, at de er

Læs mere

Frederikssund Lystbådehavn. Tilfredshedsundersøgelse 2014

Frederikssund Lystbådehavn. Tilfredshedsundersøgelse 2014 Frederikssund Lystbådehavn Tilfredshedsundersøgelse 2014 Bestyrelsens tolkning af undersøgelsen Fremgang Fortsat tilfredshed med havnes drift og vedligehold Forsat tilfredshed med den service der ydes

Læs mere

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN MINDET AARHUS Å DOKK 1 - LETBANE PAKHUS 13 TOLDBODEN HACK KAMPMANNS HAVNEPLADSEN LETBANE REKREATIV BIBLIOTEK OG PLADS FORBINDELSE BORGERSERVICE, CYKEL- GANGSTI HØJVANDSSLUSE

Læs mere

TRANSFORMASJON AV FORUS

TRANSFORMASJON AV FORUS FAKTABOKS: Projekt: Udvikling af Vision Forus - en fremtidssikret strategi for udviklingen af Forus Næringspark Klient: Forus Næringspark AS Areal: ca. 645 km, 1.000.000 m2 erhvervsejendomme Periode: Rådgivning

Læs mere

Generalforsamling Hou Lystbådehavn 2019

Generalforsamling Hou Lystbådehavn 2019 Generalforsamling Hou Lystbådehavn 2019 2018 er forbi og det er tid til at evaluere på det år der er gået, og samtidig se frem på hvilke udfordringer der venter Hou Lystbådehavn i 2019-2020. I lighed med

Læs mere

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Visionen for LAG Randers-Favrskov er at støtte og udvikle tiltag, der forbedrer mulighederne for erhvervsliv og attraktive levevilkår i området. Vi vil

Læs mere

På mødet blev der opfordret til at nedfælde 3 punkter til ønsker i forbindelse med havneudvidelse.

På mødet blev der opfordret til at nedfælde 3 punkter til ønsker i forbindelse med havneudvidelse. Referat 30. juni 2014 Udvidelse Fur Havn Borgermøde torsdag den 26. juni 2014 kl. 17.00 19.00 i Fur Forsamlingshus Til stede: Mette Kirstine Thomsen, COWI Karin Munch Nielsen, Schønherr Kim Hald, Skive

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET

BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET STOLPEGAARD - FÆLLES FACILITETER ET STENKAST FRA HAVET UNIK PLACERING INDFLYTNINGSKLAR FRA 2,7 MIO. KR. GØR DRØMMEN TIL VIRKELIGHED: BYG JERES HUS I EN ÆBLELUND TÆT VED HAVET Byg jeres drømmehus i det,

Læs mere

Renovering og byfornyelse

Renovering og byfornyelse Renovering og byfornyelse 2018-2021 26 mio kr til investering i Bogense, Otterup, Morud og Søndersø Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 30. januar 2018 Indhold Formål... 2 Budget... 3 Tidsplan...

Læs mere

DAGSORDEN. Det Maritime Råd. Møde nr. 4

DAGSORDEN. Det Maritime Råd. Møde nr. 4 DAGSORDEN Det Maritime Råd Møde nr. 4 Mandag den 27 august 2012 kl. 17.00 Sted: Sejlklubbens lokaler på Bogense Havn Deltagere: Dagsorden Referat Formand for Teknik og Miljøudvalget, Kim Johansen (KJ)

Læs mere

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014

Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Udbudsmateriale Vejers Strand Camping 2014 Til rekvirenter af udbudsmateriale vedrørende forpagtning af Vejers Strand Camping Præsentation af Vejers Strand Camping. De fysiske rammer Vejers Strand Camping

Læs mere

7. Bilag. Delområde 1A - Eksisterende forhold. DELOMRÅDE 1 A Eksisterende forhold NORD. Delområde 1A - Eksisterende forhold. Prøvestenen.

7. Bilag. Delområde 1A - Eksisterende forhold. DELOMRÅDE 1 A Eksisterende forhold NORD. Delområde 1A - Eksisterende forhold. Prøvestenen. Delområde 1A - forhold røvestenen Lille Bedding Institution Strand Forening Forening Forening Fritløbsområde for hunde midlertidigt boldbur toiletbygning Adgangsvej Kolonihaver Kolonihaver Kolonihaver

Læs mere

Kommuneplan for Langeland Kommune

Kommuneplan for Langeland Kommune Kommuneplan 2009 2021 for Langeland Kommune 1. Rudkøbing Havneområder 1.H.1 Lystbådehavnen 1.H.2 Trafikhavnen Fremtidig anvendelse Bebyggelsens art og ydre fremtræden Lystbåde og fiskerihavn med faciliteter

Læs mere

1. Rudkøbing Havneområder

1. Rudkøbing Havneområder 1. Rudkøbing Havneområder 1.H.1 Lystbådehavnen 1.H.2 Trafikhavnen Fremtidig anvendelse Bebyggelsens art og ydre fremtræden Lystbåde og fiskerihavn med faciliteter i form af klubhuse, bygninger til grej

Læs mere

Legeplads til børn Ville være dejligt med flydebroer og lettere anløb til diesel Flere pladser - og større havnepladser iøvrigt. Havnen er perfekt :-)

Legeplads til børn Ville være dejligt med flydebroer og lettere anløb til diesel Flere pladser - og større havnepladser iøvrigt. Havnen er perfekt :-) Legeplads til børn Ville være dejligt med flydebroer og lettere anløb til diesel Flere pladser - og større havnepladser iøvrigt. Havnen er perfekt :-) Evt. overvågning på gangbroerne. Toiletter ved nordbassin

Læs mere

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 Tillæg nr. 13 - FORSLAG KOMMUNEPLAN 2013 Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 maj 2016 Redegørelse Baggrund Den tidligere helhedsplan for DSB-arealerne fra 2005 har vist sig vanskelig at realisere,

Læs mere

Kommissorium for Gl. Havn

Kommissorium for Gl. Havn Trafik- og Vejafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Dato: 12. maj 2010 Sagsnr.: 201001613-15 Kommissorium for Gl. Havn Indledning I forbindelse med budgetforhandlinger

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 1 Lene Schaumburg arkitekt og indehaver 2 INDHOLD POTENTIALEANALYSE PRÆSTØ INDRE BY 2013 indledning 1 Baggrund og rammer 2 Præstø i dag 3

Læs mere

Projekt: Lokalplan 36-009 for boliger ved Rytterholt og et område til sommerhuse ved Holten Sejs/Svejbæk og Kommuneplantillæg 32.

Projekt: Lokalplan 36-009 for boliger ved Rytterholt og et område til sommerhuse ved Holten Sejs/Svejbæk og Kommuneplantillæg 32. Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Nyhedsbrev 27. januar 2014

Nyhedsbrev 27. januar 2014 Nyhedsbrev 27. januar 2014 Det grønne partnerskab om Kyststien ved Hov Det er længe siden, at det grønne partnerskab bag kyststien ved Hov har informeret om de planer og idéer, som partnerskabet gerne

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY

ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY RANONIA ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY 1 Ringkøbing eller Ranonia er det ældst kendte sted(navn) i Danmark, idet en græsk opdagelsesrejsende omtaler stedet allerede år 325 f.kr. Ringkøbing distancerer

Læs mere

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande Katalog Ideer til forskønnelse af kommunens strande Byrådet har i perioden 2020 til 2022 afsat i alt 3 mio. kr. til forskønnelse af Nivå Strandpark og kommunens andre strande. Nordsjællands Park og Vej

Læs mere

Det resterende rådighedsbeløb søges med denne sagsfremstilling anvendt til etablering af følgende projekter. Mulige placeringer af strandtoiletter

Det resterende rådighedsbeløb søges med denne sagsfremstilling anvendt til etablering af følgende projekter. Mulige placeringer af strandtoiletter Ejendomscentret Rådhuspladsen 1 DK 3300 Frederiksværk 19. oktober 2017 Side 1 af 8 Af det afsatte rådighedsbeløb i 2016 til opgradering af toiletter ved badestrande på 1.450.000 kr. resterer ultimo oktober

Læs mere

Generalforsamling 2018

Generalforsamling 2018 Generalforsamling 2018 Så er der igen gået et år, og det er tid til at komme med bestyrelsens beretning for året der gik i Hou Lystbådehavn Jeg vil i år, lige som tidligere, først fortælle om hvad der

Læs mere

Naturcenter Auderød Havn en portal til de helt store naturoplevelser på Arresø.

Naturcenter Auderød Havn en portal til de helt store naturoplevelser på Arresø. Naturcenter Auderød Havn en portal til de helt store naturoplevelser på Arresø. Store naturoplevelser I 2013 blev Naturcenter Auderød Havn stiftet, som en paraplyorganisation for 5 foreninger, som alle

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

Vedbæk Havn 11. november 2010 Udbygning af havnen og tilhørende faciliteter på land

Vedbæk Havn 11. november 2010 Udbygning af havnen og tilhørende faciliteter på land Vedbæk Havn 11. november 2010 Udbygning af havnen og tilhørende faciliteter på land - Kort beskrivelse af omfanget af udbygningsplanerne Udvidelsen af Vedbæk Havn omfatter fl ere elementer: En havneudvidelse.

Læs mere

Høringssvar vedr. lokalplanforslag for Amager Strandpark

Høringssvar vedr. lokalplanforslag for Amager Strandpark KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg TMF BU CBP Byplan Syd 22. november 2018 Sagsnr. 2018-0270795 Høringssvar vedr. lokalplanforslag for Amager Strandpark Dokumentnr.

Læs mere

Referat af møde i Nordhavnens Rådgivende Brugerudvalg. Den 18.9.2014 26.3.2015

Referat af møde i Nordhavnens Rådgivende Brugerudvalg. Den 18.9.2014 26.3.2015 Referat af møde i Nordhavnens Rådgivende Brugerudvalg Den 18.9.2014 26.3.2015 Til stede: Benny Carlsen (Helsingør Havne) Jan Christensen (Helsingør Havne) Jesper Steenberg (Helsingør Havne) Per Andersen

Læs mere

Badevandsprofil Sanddobberne

Badevandsprofil Sanddobberne Badevandsprofil Sanddobberne Ansvarlig myndighed: Odsherred Kommune Natur, Miljø og Trafik Rådhusvej 75 4540 Fårevejle Tlf: 59 66 60 08 E-mail: vand@odsherred.dk Hjemmeside: www.odsherred.dk Medlemsstat

Læs mere

Svar senest onsdag den 24. august 2016

Svar senest onsdag den 24. august 2016 Holbæk Marinas udvikling 2016- Ny lokalplan for Holbæk Marina (HM) trådte i kraft i juni 2016. Den tilgodeser marinabestyrelsens tanker om udvikling af området i de kommende år. Bestyrelsen har mange ideer,

Læs mere

DAGSORDEN WORKSHOP D. 7. APRIL 2014:

DAGSORDEN WORKSHOP D. 7. APRIL 2014: DAGSORDEN WORKSHOP D. 7. APRIL 2014: 1. Velkomst og formål med mødet ved Birger Jensen, Formand - Miljø, Klima og Trafi k 2. Præsentationsrunde 3. Oplæg v. Hasløv og Kjærsgaard. 4. Emner til debat v. Haslev

Læs mere

Bestyrelsesmøde Rønnerhavnen

Bestyrelsesmøde Rønnerhavnen Bestyrelsesmøde Rønnerhavnen REFERAT 2/5-2016 KL. 15.30 RØNNERHAVNEN MØDETYPE ARRANGØR REFERENT DELTAGERE AFBUD Bestyrelsesmøde Bestyrelsen Henrik M. Christensen Johannes Frøstrup, Henrik M. Christensen,

Læs mere

Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE. TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne

Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE. TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne HAVNENYT Tilfredshedsundersøgelser i 4 havne I juli måned 2017 har vi foretaget tilfredshedsundersøgelser i Vordingborg

Læs mere

LOKALPLANENS INDHOLD. Anvendelse Lokalplanen fastlægger området til rekreativt formål.

LOKALPLANENS INDHOLD. Anvendelse Lokalplanen fastlægger området til rekreativt formål. Rettelsesblad Lokalplan 055 EU 29.09.2014 Naturbeskyttelse Der er langs lokalplanområdets sydlige afgrænsning et vandløb, som er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3. Trafikale forhold Lokalplanområdet

Læs mere

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011 Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011 Lokalrådet December 2011 1 Kilde. Kms/Hillerød kommune 2 Baggrund Sommeren 2011 afholdt lokalrådet for Alsønderup sogn en visionsdag på Kulsviergården i Alsønderup,

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

Flere penge. Hvem er SAS Juniorafdeling. Hvad har vi lært? Hvad skal vi nu? Inspiration. Lidt historie Projekter. Skælskør Amatør-Sejlklub

Flere penge. Hvem er SAS Juniorafdeling. Hvad har vi lært? Hvad skal vi nu? Inspiration. Lidt historie Projekter. Skælskør Amatør-Sejlklub Flere penge Hvem er SAS Juniorafdeling Lidt historie Projekter Hvad har vi lært? Hvad skal vi nu? Inspiration Kilde Google . Stiftet 1915 Sammenhold og nærhed 300 Medlemmer (2014) 50 juniorer 125 bådpladser

Læs mere

Ringsted, Til: Ringsted Kommune, Teknik og Miljøcenter. Bilag: 1. Billede af parkering 2. Velkomst til Haraldsted Sø

Ringsted, Til: Ringsted Kommune, Teknik og Miljøcenter. Bilag: 1. Billede af parkering 2. Velkomst til Haraldsted Sø Ringsted, 17-07-2014 Til: Ringsted Kommune, Teknik og Miljøcenter Bilag: 1. Billede af parkering 2. Velkomst til Haraldsted Sø Emne: Indsigelse i forbindelse med nabo-orientering omkring RIKA s ønske om

Læs mere

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 Oversigt over ideer og forslag fra workshop på Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 - inddelt e Rækkeetiketter Dragsholm Brug af Dragsholms bygninger / stalde Ellinge Lyng Fugletårn i

Læs mere

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan for SØDRING UDBYHØJ Randers Kommune Udarbejdet foråret 2013 Indhold Introduktion til arbejdet med landsbyplanen... 3 Planer og bindinger... 9 Indledning... 5 Værdier...

Læs mere

Frederikshavn Kommune - Sæby havneudvidelse D Oplæg ved Dan B. Hasløv, Arkitekt MAA

Frederikshavn Kommune - Sæby havneudvidelse D Oplæg ved Dan B. Hasløv, Arkitekt MAA Oplæg ved Dan B. Hasløv, Arkitekt MAA - Visionen - Tidsplan for planlægning og miljøvurdering Slide 2/25 Hvorfor en havneudvidelse? - Masterplan Sæby og Vækstsporet Oplevelser og Turisme - Efterspørgsel

Læs mere

Lynæs Havn Spørgeskema Undersøgelse 2008

Lynæs Havn Spørgeskema Undersøgelse 2008 27-1-9 Lynæs Havn Spørgeskema Undersøgelse 8 Svar Pct per bro 9 8 7 6 4 B1 B2 B3 B4 B B6 B7 B8 B9 B B11 B12 B13 B14 B1 B16 B18 Konklusion : Rimeligt fordelt intet brokup 1 27-1-9 Svar pct for postnummer-intervaller

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

FerieCamp. Danmarks sjoveste

FerieCamp. Danmarks sjoveste FerieCamp Danmarks sjoveste Lyst til femstjernet ferie i det fri? Så ta familien med på opdagelse i vandkanten på Camp Hverringe nær Kerteminde. Ikke langt fra godset, skoven, byen og en ægte øde ø med

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Nr. 23 Marts 2018 For et område ved Ved Isefjorden Natur og Udvikling 1 Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune. Oplag:

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013

KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Nr. 23 November 2017 For et område ved Ved Isefjorden Natur og Udvikling 1 Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune. Oplag:

Læs mere

3 Formålet med projektet Forbedre forholdene for medlemmerne af Bådelauget, kajakklubben og besøgende udefra.

3 Formålet med projektet Forbedre forholdene for medlemmerne af Bådelauget, kajakklubben og besøgende udefra. 1 Projekttitel Mellerup Bådelaug Del af bedre adgang til Randers fjord for alle. 2 Oplysninger om ansøger Mellerup Bådelaug er en privat lystbådehavn, der er 81 medlemmer af havnen med lige så mange havnepladser

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

Sejlklubben Sundet. Ordensreglement og Information. for. Landpladsen

Sejlklubben Sundet. Ordensreglement og Information. for. Landpladsen Sejlklubben Sundet Ordensreglement og Information for Landpladsen Version 1.1 1. juli 2008 Indhold 1. Indledning.... 4 2. Generelt... 4 Vedligeholdelse af din båd.... 4 2.1. Slibning og skrabning.... 4

Læs mere

NÅR DU HAVNER I. Velkommen GUIDE TIL STRUER LYSTBÅDEHAVN

NÅR DU HAVNER I. Velkommen GUIDE TIL STRUER LYSTBÅDEHAVN GUIDE TIL STRUER LYSTBÅDEHAVN NÅR DU HAVNER I STRUER Velkommen Havneguiden er udarbejdet af Havnekontoret, kulgade 6, 7600 Struer Telefon +45 97 85 02 28 E-mail: struerhavn.dk OVERSIGTS KORT OVER HAVNEN

Læs mere

ÅRSMØDE FOR RUNGSTED HAVN 2018 Rungstedgård 29. november 2018

ÅRSMØDE FOR RUNGSTED HAVN 2018 Rungstedgård 29. november 2018 ÅRSMØDE FOR RUNGSTED HAVN 2018 Rungstedgård 29. november 2018 Velkomst v/ JT Brugerundersøgelse v/ JT De 4 udviklingsprojekter v/ JT Økonomi 2018 og budget 2019 v/ AS Året der gik 2018 v/ AS Året der kommer

Læs mere

Rungsted Havn Efterår 2005 55 53,2N 12 33,2E. Optagning og søsætning

Rungsted Havn Efterår 2005 55 53,2N 12 33,2E. Optagning og søsætning Rungsted Havn Efterår 2005 Optagning og søsætning 55 53,2N 12 33,2E 1 Bådoptagning 2005 og Søsætning 2006 På tegningen kan det ses hvilke områder af p-pladserne der fyldes op i de angivne tidsperioder,

Læs mere

Oversigtsplan. DELOMRÅDE 1 A Eksisterende forhold. Prøvestenen. Bedding Lille Helgoland Institution. Strand. Forening Forening. Forening.

Oversigtsplan. DELOMRÅDE 1 A Eksisterende forhold. Prøvestenen. Bedding Lille Helgoland Institution. Strand. Forening Forening. Forening. røvestenen Bedding Lille Helgoland Institution Strand Forening Forening Forening Fritløbsområde for hunde Eksisterende midlertidigt boldbur Eksisterende toiletbygning Adgangsvej Kolonihaver Kolonihaver

Læs mere

ELLIPSEN. Et landemærke ved fjorden i Frederikssund. Strandvej 2 ApS, Frederikssund. KHS arkitekter as, Gl. Lundtoftevej 3B, 2800 Lyngby

ELLIPSEN. Et landemærke ved fjorden i Frederikssund. Strandvej 2 ApS, Frederikssund. KHS arkitekter as, Gl. Lundtoftevej 3B, 2800 Lyngby ELLIPSEN Et landemærke ved fjorden i Frederikssund Projektforslag d. 1. august 2015 Strandvej 2 ApS, Frederikssund KHS arkitekter as, Gl. Lundtoftevej 3B, 2800 Lyngby ELLIPSEN 2 VI VIL SÆTTE FREDERIKSSUND

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 21. oktober 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26 48

Læs mere

Pilotprojekter med merværdieksempler

Pilotprojekter med merværdieksempler Pilotprojekter med merværdieksempler Pilotprojekter - hvor flyver de hen? Initiativer til understøtning af Klimarobuste kyster Initiativ 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Regeringens

Læs mere

VELKOMMEN TIL KrygerHus

VELKOMMEN TIL KrygerHus VELKOMMEN TIL KrygerHus Kunne du tænke dig at bo med skoven som nabo, med flotte grønne skrænter, i en læfyldt skovlomme og samtidigt med en storslået udsigt over byen, fjorden og Ådalen? Her hersker stilheden,

Læs mere

Bemærkninger fra bordene dialogmøde Gjøl Havn, torsdag den 11. maj 2017

Bemærkninger fra bordene dialogmøde Gjøl Havn, torsdag den 11. maj 2017 Bemærkninger fra bordene dialogmøde Gjøl Havn, torsdag den 11. maj 2017 Nedenfor er gengivet til udsagn, som deltagerne i mødet skrev på de omdelte papirer Hvilken retning skal Gjøl Havn udvikle sig i?

Læs mere

Emner til Planstrategi 2018

Emner til Planstrategi 2018 Emner til Planstrategi 2018 Til Planstrategi 2018 foreslås fire hovedemner med en række underpunkter, der evt. kan justeres undervejs i processen. I det nedenstående vil underpunkterne blive uddybet. By

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

Forslag til lokalplan for Frederiksværk Lystbådehavn

Forslag til lokalplan for Frederiksværk Lystbådehavn Forslag til lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn December 2018 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er blandt

Læs mere

DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE

DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE FAKTA: Beliggenhed: 6960 Hvide Sande Samlet budget: Kr. 3.405.000 Der ansøges om kr. 700.000 ved Underværker Organisation: Holmsland Klit Turistforening Kontakt: Katrine

Læs mere

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg,

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Herning d. 6. sep. 2018 Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Vi har gennem en årrække forsøgt at finde en løsning på campingpladsen i Sunds. Vi har været af mange

Læs mere

Greve Marina, Strand & NaturPark

Greve Marina, Strand & NaturPark Greve Marina, Strand & NaturPark Greve Marina & Udsigtsmole Greve Strand & Havbad Greve NaturPark & Villa Sitka Idékatalog Vision Kultur, natur, havne- og badetur - nye oplevelser hver gang! Greve kommune

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI Resen ligger nord for Skive i umiddelbar forlængelse af Skive by. Området skiller sig således ud fra de andre caseområder ved ikke at være en landsby men en bydel på

Læs mere