Guide til start af rejsebureau

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til start af rejsebureau"

Transkript

1 Guide til start af rejsebureau Ønsker du at starte eget rejsebureau, har du mange muligheder for at glæde folk og samtidig leve af det. Der er dog også mange faktorer, du skal tage i betragtning, inden du starter et rejsebureau. Du får en guide her Fakta om rejsebranchen At rejse er at leve. H.C. Andersens velkendte ord er noget vi i Danmark har taget til os. Danmark har længe været et rejselystent land, og er det fortsat. Tager man et kig på EUlandene, ligger danskernes rejselyst på en tredjeplads, kun overgået af Tyskland og Østrig. En undersøgelse foretaget af EU-kommissionen sidste år klargjorde, at 74 % af alle danskerne ikke vil lade sig påvirke af den økonomiske krise, når det kom til behovet for at rejse. Dette tal lå markant over undersøgelsens gennemsnit på 41 %. Incitamentet til at starte eget rejsebureau i Danmark er derfor stort. Efterspørgslen er der, og det gælder blot om at opfylde danskernes behov på bedst mulig vis. Derfor er der også flere hundrede rejsebureauer i Danmark, når alle de små selskaber tælles med. Hvilken type rejsebureau? Behovene hos danskerne er meget forskellige, og derfor er mulighederne indenfor opstart af eget rejsebureau uendelige mange. Faktisk kunne der være lige så mange rejsekoncepter, som der er rejselystne mennesker. Der er helt sikkert stadig uopdagede rejsekoncepter, som kun venter på at blive sat i gang: Af velkendte rejsekoncepter kan disse nævnes: Charterrejser: De velkendte charterrejser, hvor Familien Danmark tager sydpå til sol, varme, palmer og lækkert badevand. Flere rejsebureauer tilbyder pakkerejser, som inkluderer både flybillet og hotel. Campingferier: Camping både i Danmark og udlandet er også populært. Her er der ofte tale om kør-selv ferie Golfrejser: Rejser, der kan gøre sig gældende overalt i verden. Rejseselskaberne tilbyder ofte pakkerejser med både flybillet, hotel og adgang til nærliggende golfbane(r)

2 Kulturrejser: Henvender sig mest til de videbegærlige, der ønsker at tilegne sig viden på rejsen. Destinationerne kan være mange, og rejserne er ofte kendetegnet ved, at rejsebureauet har tilknyttede rejseledere, der har grundig viden om den pågældende destination. Sprogrejser: Henvender sig ofte til unge, der ønsker at lære et sprog bedre at kende. Her tilbyder rejseselskaberne en kombination af seværdigheder på destinationen samt undervisning i det pågældende sprog. Destinationerne er som regel engelsk - eller spansktalende lande. Rundrejser: Rejser, hvor flere lande besøges. Det kan eksempelvis være en rundrejse i Asien, hvor rejsebureauet har sørget for flybilletter landene imellem, samt indkvartering på diverse hoteller og vandrehjem. Krydstogter: Foregår på store krydstogtskibe. Her sejles der som oftest om natten, mens dagene består i besøg i forskellige byer. Skirejser: Rejser, der tit inkluderer indkvartering på hotel samt adgang til pister og skilifter. Nogle selskaber sørger også for transport til og fra destinationen i form af bus, tog eller fly. Spa - og wellnessrejser: Rejsebureauerne tilbyder her en pakkerejse bestående af transport og indkvartering på deciderede wellness-hoteller Studierejser: Henvender sig til ungdoms- og videregående uddannelser. Opgaven for rejsebureauerne er, at lave en kombination af transport, indkvartering og studiemæssige besøg/seværdigheder Sportsrejser: Inkluderer transport, indkvartering på hotel, samt billetter til sports events. Dette eksempel ses fx i forbindelse med fodboldkampe. Backpacker Forretningsrejser Tema rejser vandreture, cykelferie, dykkerferie, trekking, foto, mm Kør selv ferier, hvor man lejer feriebolig i udlandet hos rejsearrangøren i DK. Der er således utrolig mange målgrupper og segmenter at henvende sig til. Ud over disse nævnte koncepter findes der selvfølgelig mange andre varianter. Også varianter, der kombinerer ovenstående. Din mulighed for at skabe et rejsebureau kan både være at fokusere på de velkendte koncepter og i form af et koncept, du selv udvikler. Kun fantasien sætter grænser - det, der tæller er, om der er efterspørgsel efter den rejse, du ønsker at tilbyde.

3 Første skridt: Udarbejd en god forretningsplan Du har sikkert hørt det mange gange før: Forretningsplanen er et vigtigt skridt imod drømmen om at drive eget rejsebureau. Normalt siger man, at 80 % af, hvad der vil gøre rejsebureauet til en succes, finder sted før åbningen. Forretningsplanen skal du bruge til to ting: 1. Du skal vise den frem til eventuelle investorer, banker o.l. 2. Du skal bruge den til at samle dig selv. Normalt har man så mange ideer, at det hele bliver uoverskueligt og ufokuseret. Derfor vil forretningsplanen fungere som en slags ledestjerne for, hvor du skal hen med dit rejsebureau. Forretningsplanen bør som minimum bestå af følgende: Idégrundlag: Idégrundlaget er en kort og præcis beskrivelse af rejsebureauets eksistensberettigelse og det helt specielle ved dit rejsebureau Personlige ressourcer: Inden du for alvor går igang med opstarten af dit rejsebureau, bør du overveje, hvad dine motiver er for at starte rejsebureauet. Dette kan virke som en øjenåbner for dig selv, og sikrer, at du går helhjertet ind i projektet. Produktet/ydelsen: Essensen af dit rejsebureau. Hvad kan dit produkt frem for konkurrenternes? Hvilke parametre vil du konkurrere på? Beskrivelse af markedet: Hvem er din målgruppe, og hvilke/hvor mange konkurrenter har du? Salg og marketing: Jo bedre din beskrivelse af markedet er, jo bedre kan du tilrettelægge din markedsføring og salg. Med en god beskrivelse af markedet ved du,

4 hvordan du rammer din målgruppe bedst markedsføringsmæssigt, samt hvordan din markedsføring differentierer sig fra konkurrenternes. Budgetter: Budgetterne viser de økonomiske rammer for dit rejsebureau. Her fastslår du, om dine idéer økonomisk kan hænge sammen. Normalt udarbejdes der fire budgetter: Etableringsbudget, der viser, hvad det vil koste at etablere rejsebureauet Driftsbudgettet, der viser, om fremtidig omsætning og omkostninger hænger sammen Likviditetsbudget, der viser cashflowet i rejsebureauet - altså om du kan betale dine kreditorer til tiden Privatbudget, der viser de privatøkonomiske konsekvenser af etableringen Finansiering: Her vises det, hvordan du vil finansiere ovenstående budgetter. Du kan naturligvis vælge at inddrage flere elementer i forretningsplanen. Disse elementer skal blot ses som et minimum. Startkapital Hvor stor en startkapital, du behøver, afhænger meget af, hvilken type rejsebureau du ønsker at starte. Der skal selvsagt flere økonomiske midler til at starte et rejsebureau, der tilbyder pakkerejser, end et rejsebureau, der kun tilbyder dele af en rejse. Endvidere afhænger den fornødne startkapital også af, om du ønsker at tilbyde dyre rejser i form af eksempelvis safari, rundrejse eller krydstogt, eller om du ønsker at tilbyde busrejser eksklusiv indkvartering på hoteller og vandrerhjem mv. Naturligvis afhænger startkapitalen også af, hvilken virksomhedsform, du ønsker. Rent lovmæssigt er der følgende krav: Enkeltmandsvirksomhed/Interessentskab: Ingen krav til startkapital Iværksætterselskab (IVS): Ved stiftelse af et iværksætterselskab (IVS) skal der være en selskabskapital på minimum 1 kr. Til gengæld er selskabet forpligtet til at opspare mindst 25% af årets overskud indtil der er opsparet kr (svarende til minimumskapitalen for ApS). Anpartselskab (ApS): Ved stiftelse af et anpartsselskab skal der være en selskabskapital på minimum kr i form af kontanter eller andre værdier.

5 Aktieselskab (A/S): Ved etablering af et aktieselskab skal der være en selskabskapital på minimum kr i form af kontanter eller andre værdier. Ud over ovenstående lovkrav, er der også opstillet krav fra Rejsegarantifonden. Rejsegarantifonden er et organ, der dækker de rejsendes omkostninger, såfremt rejsebureauet går konkurs inden eller under en rejse. Rejsegarantifonden stiller mindst følgende krav: Har du en omsætning på mellem kr. om året, skal du stille en garanti på kr. Har du en omsætning på over om året, skal du stille en garanti på kr. Der er yderligere skalatrin, hvis omsætningen kommer over 10/15/50 mio. osv. Endvidere kan rejsegarantifonden gå ind at vurdere dit bureaus økonomi med henblik på ændring af garantistillelsen. Oftest vil nystartede rejsebureauer skulle stille forhøjet garanti, fordi Rejsegarantifonden ikke har regnskaber til at vurdere virksomhedens økonomiske fundament. Den første garantistillelse sker på baggrund af dine budgetter. Ovenstående er blot de lovmæssige krav til startkapitalen. Ud over disse skal du også medregne følgende faktorer, når du vurderer din startkapital: Kapital til markedsføring Kapital til bestilling/booking af værelser, billetter o.l. Kapital til eventuel ansættelse af personale Kapital til eventuel leje/køb af kontor Kapital til udarbejdelse af hjemmeside Kapital til andre nødvendigheder Forhandling af priser Et meget, meget vigtigt aspekt som ejer af et rejsebureau er evnen til at forhandle priser hos såvel transportudbydere og hoteller. Noget som mange rejsebureauer har knækket nakken på, er omkostningsniveauet. Det du hele tiden skal være opmærksom på, er enhedsomkostningerne - altså den omkostning, der er forbundet med hver enkelt kunde i dit rejsebureau. Og det handler naturligvis om at forhandle sig til så lave priser som muligt, uanset om det drejer sig om flybilletter, busbilletter, hotelovernatninger eller andet.

6 Den pris du kan få hos dine samarbejdspartnere afhænger af blandt andet følgende: Hvor mange personer, du bestiller for: Skal du eksempelvis bestille værelser på et hotel, vil enhedsprisen pr. værelse blive billigere jo flere værelser du bestiller. Derfor skal du gøre dig meget nøje overvejelser, om hvor mange rejser du kan sælge, for selvom du vil kunne få værelserne billigere ved at bestille 100 frem for 50, skal der naturligvis være aftagere til dem. Hvor god tid du bestiller i: Jo tidligere, du bestiller, des bedre priser får du (måske!) Dit personlige forhold til modparten: Det er en god idé at have gode relationer til sine samarbejdspartnere. Det skaber fleksibilitet - også på prisen. Hvad indgår der i aftalen: Prisen afhænger også af, hvilke betingelser, som aftalen er indgået under. Det er nemlig muligt for nogle bureauer at lave aftaler, hvor der bestilles for x antal personer, men hvor det er muligt at frasælge/annullere dele af ordren indenfor et bestemt tidsinterval. Inden du opstarter rejsebureau, er det derfor meget vigtigt, at du undersøger og forhandler priser, således, at du ved, hvad dine rejser skal koste for dine kunder. Rejsegarantifondens regler Rejsegarantifonden er til for dine kunders skyld. Rejsegarantifondens opgave er at dække økonomiske tab for de rejsende, såfremt det anvendte rejsebureau går konkurs inden eller under rejsen. Rejsegarantifonden dækker de økonomiske tab ved to tilfælde: Dit rejsebureau sælger pakkerejser: Det er f.eks., når dit produkt både indeholder indkvartering på hotel samt transport til og fra destinationen Dit rejsebureau sælger flybilletter og at din kunde i forbindelse med køb af en flybillet har tilkøbt en konkursdækning, som du som rejsebureau skal tilbyde din kunde for mindst 20 kr. Rejsebureauet afregner dette kvartalsmæssigt med rejsegarantifonden. Endvidere kan der være andre tilføjelser eller undtagelser, som du kan læse om her: Pakkerejseloven Når du sælger rejser, skal du være opmærksom på, at du begiver dig ind på et område, der har stor mediemæssig bevågenhed og desuden er underlagt ekstraordinært mange love og regler

7 for at sikre forbrugerne bedst. Pakkerejseloven regulerer det ansvar, du har overfor dine kunder, og det er vigtigt at være opmærksom på, at den giver dig et nærmest ubegrænset ansvar. Kunden har derfor ofte krav på afslag i rejsens pris, hvis der er fejl eller mangler ved rejsen som fx forsinkelse, ændring af hotel eller lignende. Reglerne stiller derfor også krav til din likviditet, da du skal kompensere kunden uanset om det er din eller dine underleverandørers skyld. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig godt ind i reglerne, når du skal vurdere din virksomheds økonomi, og undersøger mulighederne for at forsikre dig mod dette ansvar, hvilket du bl.a. kan gøre ved at rette henvendelse til nogle af de forsikringsselskaber, der har fokus på rejsebranchen. Det kunne f.eks. være Europæiske eller Gouda. Placering Et vigtigt parameter for dit rejsebureau er naturligvis placeringen. Handlen af rejser baseres mere og mere på online medier. Faktisk sælges mere end 65% af alle rejser i Danmark via fjernsalg. Derfor bør du i høj grad overveje, om ikke det vil være en god idé at udarbejde en professionel hjemmeside. Endvidere bør du gøre dig overvejelser om den fysiske placering af dit rejsebureau. Hvis du ønsker at drive dit rejsebureau udelukkende via nethandel, er det muligt at starte bureauet fra din bopæl. Hvis du ønsker at kunne møde dine kunder fysisk, er du selvsagt nødt til at skaffe dig mere professionelle rammer. Det vigtigste at overveje i forhold til den fysiske placering af dit rejsebureau er, om du skal leje eller købe dig til en professionel base. Af Martin Jørgensen, Ekspertvalg.dk Vil du vide mere Ovenstående guide er en rigtig god inspirationskilde, men er naturligvis ikke fyldestgørende. Der kan være mange andre faktorer, der er vigtige at vide i forhold til opstart af rejsebureau. Derfor har vi lavet et iværksætterkursus, som du kan læse mere om her:

Væksthus Midtjylland: Den Dynamiske Forretningsplan Dit værktøj til at udarbejde en forretningsplan

Væksthus Midtjylland: Den Dynamiske Forretningsplan Dit værktøj til at udarbejde en forretningsplan Væksthus Midtjylland: Den Dynamiske Forretningsplan Dit værktøj til at udarbejde en forretningsplan DEN DYNAMISKE FORRETNINGSPLAN 4. REVIDEREDE UDGAVE 2009 Mogens Thomsen Forfatter: Mogens Thomsen, post@mogensthomsen.dk

Læs mere

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel.

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel. Rengøring Rene omgivelser er en livsbetingelse for de fleste. Men mange vil gerne have hjælp til arbejdet. Enten fordi de ikke kan selv, eller fordi de vil bruge deres tid på noget andet. God rengøring

Læs mere

Guide til etablering af socialøkonomisk virksomhed

Guide til etablering af socialøkonomisk virksomhed Guide til etablering af socialøkonomisk virksomhed 1 Om denne guide Guiden henvender sig til kommunernes erhvervsrådgivning og til beskæftigelsesforvaltninger og jobcentre og beskriver de særlige opmærksomhedspunkter

Læs mere

Er en kiosk noget for dig?

Er en kiosk noget for dig? Kiosk Kioskerne har spillet en stor rolle i danskernes dagligdag. Man går lige ind efter en pakke smøger og en cola. Eller spiller sin ugentlige lottokupon. Kioskerne gør det nemt og hurtigt at købe småting.

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

Kom godt i gang som selvstændig

Kom godt i gang som selvstændig 1 Kom godt i gang som selvstændig 2 3 Indhold 04 MA har svarene på dine selvstændige spørgsmål 05 Det vil vi råde dig til at undersøge på forhånd 08 Sådan kan du forsikre dig 12 Honorarog freelancearbejde

Læs mere

Café. - om at starte en café

Café. - om at starte en café Café - om at starte en café Danskerne har penge til forbrug. De spenderer mere og mere på at spise og drikke ude. Caféerne er meget populære. De er uhøjtidelige mødesteder. Man ser ofte nye, sjove og smarte

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Fra lejebolig til andelsbolig. - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening

Fra lejebolig til andelsbolig. - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening Fra lejebolig til andelsbolig - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening Hvad er en privat andelsboligforening? En privat andelsboligforening er en forening, som har til formål at eje og drive

Læs mere

13 forretningsmodeller i dansk kystturisme

13 forretningsmodeller i dansk kystturisme 13 forretningsmodeller i dansk kystturisme 13 FORRETNINGSMODELLER I DANSK KYSTTURISME Undersøgelsen er del af projekt Oplevelsesbaseret Kystturisme ERDFK-12-0030 Forsidefoto: Ole Akhøj, VisitDenmark Mediacenter

Læs mere

Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor

Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor Få gode råd til: - Hvordan du dokumenterer og forklarer din forretning i dag - Hvordan du dokumenterer og præsenterer dine planer for i morgen 2 Klar

Læs mere

Er stadesalg noget for dig?

Er stadesalg noget for dig? Stand på marked Alle dage har der været handlende, som solgte varer fra stader, telte og vogne. Engang var det mælkemanden, fiskehandleren, brødudsalget og børstenbinderen. De sørgede for, at folk langt

Læs mere

En guide til at lave en marketingplan

En guide til at lave en marketingplan Sådan... En guide til at lave en marketingplan Sådan får du succes med at lave en marketingplan En god marketingplan vil angive dine forretningsmål, målsætninger og målgrupper og vigtigst af alt angive

Læs mere

Når du har planer om en ny bolig

Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig Når du har planer om en ny bolig At blive boligejer er en stor begivenhed i livet og derfor sjældent noget, man beslutter fra den ene dag til den anden. For hvad er der

Læs mere

Forord Pas på med kreditkort

Forord Pas på med kreditkort På vej mod konkurs? Forord Formålet med denne pjece er at give dig svar på nogle af de væsentlige spørgsmål, som melder sig, hvis din virksomhed er under rekonstruktion eller er gået konkurs. Det er ofte

Læs mere

Få styr på din virksomheds forretningsmodel og skab mere værdi for dig selv og dine kunder

Få styr på din virksomheds forretningsmodel og skab mere værdi for dig selv og dine kunder Få styr på din virksomheds forretningsmodel og skab mere værdi for dig selv og dine kunder -en introduktion til elementerne i Osterwalders Business Model Canvas Udarbejdet for Væksthus Midtjylland i forbindelse

Læs mere

Spin off - set med virksomhedens øjne

Spin off - set med virksomhedens øjne FORRETNINGSVÆRKTØJER Spin off - set med virksomhedens øjne Guide til virksomhedsejeren, der ønsker at udvikle sin virksomhed ved at igangsætte eller understøtte spin-off Spin-off - Virksomhed Side 1 FORRETNINGSVÆRKTØJER

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. side 1

Indholdsfortegnelse. side 1 GUIDEN Indholdsfortegnelse Du mangler et sted 2 Vær opsøgende 2 Du har fundet et sted 3 Projektets omfang 3 Kontakt med ejeren 3 Første møde 3 Rammerne omkring selve mødet 3 Projektbeskrivelse 3 Økonomien

Læs mere

ABC. Til dig som søger projektstøtte

ABC. Til dig som søger projektstøtte ABC Til dig som søger projektstøtte KOLOFON Nordisk Kulturfond 2010 Teksten må anvendes frit, så længe kilden angives tydeligt, og formålet er til ikke-kommerciel brug. Design og produktion: Mar Mar Co.

Læs mere

Din virksomhed i WE-økonomien

Din virksomhed i WE-økonomien Din virksomhed i WE-økonomien Vi er intenst forbundne. Vi er indbyrdes afhængige. Vi er del af en global økonomi med lange, komplekse værdikæder. Vi udveksler produkter, tjenester og viden som aldrig før.

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Håndbog i FORENINGSARBEJDE

Håndbog i FORENINGSARBEJDE 1 Håndbog i FORENINGSARBEJDE Kulturelle Samråd i Danmark 2 Håndbog i foreningsarbejde er udgivet af Kulturelle Samråd i Danmark Farvergade 27D, 3., 1463 København K Tlf.: +45 33 93 13 26 www.kulturellesamraad.dk

Læs mere

Stor risiko for dobbeltbeskatning

Stor risiko for dobbeltbeskatning 4. KVARTAL 2014 VÆRDIFULD VIDEN OM ØKONOMI Stor risiko for dobbeltbeskatning iværksætterselskaber Fra den 1. januar 2014 blev det muligt at stifte et iværksætterselskab (IVS) med blot én krone i selskabskapital.

Læs mere

KVINDER KAN FÅ SUCCES MED EGEN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE

KVINDER KAN FÅ SUCCES MED EGEN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE KVINDER KAN FÅ SUCCES MED EGEN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE forord Flere kvinder skal med på væksttoget Iværksætterkulturen i Danmark blomstrer med mange nye og innovative virksomheder. Iværksættere

Læs mere

Giv jeres virksomhed et forspring

Giv jeres virksomhed et forspring Giv jeres virksomhed et forspring Sæt fokus på forretningen og find vej i de danske innovations- og erhvervsfremmetilbud Sådan har andre virksomheder fundet finansiering: Jydsk Aluminium Industri: Vækstkaution

Læs mere

Noget om strategiplanlægning

Noget om strategiplanlægning Noget om strategiplanlægning I mange mange år har jeg regelmæssigt beskæftiget mig med strategiplanlægning. Sammen med klienter, da jeg var partner og direktør i PA Consulting Group, naturligvis også for

Læs mere

Fokus på vækst! 1.5. sådan forøges virksomhedens forrentning af kundekapitalen gennem salgs- og marketingeffektiviseringer. 1.

Fokus på vækst! 1.5. sådan forøges virksomhedens forrentning af kundekapitalen gennem salgs- og marketingeffektiviseringer. 1. Fokus på vækst! Fokus på vækst! sådan forøges virksomhedens forrentning af kundekapitalen gennem salgs- og marketingeffektiviseringer af direktør Jesper Elling, je@sjp.dk og partner Jesper Krogh Jørgensen,

Læs mere

Fordelene ved at være franchisetager i REMA1000

Fordelene ved at være franchisetager i REMA1000 Købmand i Del 1 Hvad er franchising? Et franchise er en tilladelse en tilladelse til at andre bruger ens navn eller brand til at tjene deres egne penge. I en franchiseløsning er der i bund og grund kun

Læs mere