Det blå værelse - Rådhuset

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det blå værelse - Rådhuset"

Transkript

1 Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 21. marts 2016, kl Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft, Vagn Carlsen, Anne Lassen, Carsten Lind Olsen og Anje Holmstad. Fraværende: Ole Frithioff Mødeleder: Carsten Lind Olsen Referent: Lene Maria Nielsen 1. Gæster Ingen Dialog 2. Valg af ny næstformand Jette Lützhøft er valgt som ny næstformand i stedet for Jens Guldborg, som er gået bort. 3. Danske Ældreråd samt orientering. Dialog Ingen. 4. Dagsordenspunkter til møderne med (Marlene Willemann Würgler tirsdag den 24. maj 2016, kl i Det Blå værelse. Ib og Duygu kl Ingen yderligere punkter. Forflytninger i Hjemmeplejen efteruddannelse således at man kun skal være en person til forflytning med lift. Arbejdsskadeudvikling? Oasen/Egegården Ventelister på Poppelgården, plejehjem og dagcentre. x 2 årligt juni og november/december. Triageringsværktøj? Statistikker Fald i antal indlæggelser- Statistisk materiale? Hvilke særlige risikogrupper ser man blandt de ældre, der får krav på forebyggende hjemmebesøg, når loven ændres til +80 og særlige risikogrupper? Og hvordan finder man disse særlige grupper. Er det: Sanselabile, misbrugere, enker, svær sygdom, isolerede, anden etniske. Andet. Ældrerådet ønsker en beskrivelse. Baggrunden for at søge frivillige med kompetencer? Forebyggelige indlæggelser hvad gør Helsingør Kommune? Ankesager om rehabilitering.

2 Plejehjemslæge. Personaleomsætning 2014 og Værdighedspolitik. Hvad kom der ud af borgermødet? En kommunalbestyrelse kan ikke afvise at yde hjemmehjælp alene med henvisning til, at borgeren ikke magter at gennemføre rehabiliteringsforløbet. Det, at man ikke magter, kan jo skyldes allehånde fysiske, psykiske og sociale årsager, som er reelle for den enkelte. OG Nødvendig hjælp og støtte skal ydes under rehabiliteringsforløbet (Dette har ældrerådet døbt tidlig og rettidig indsats. Hvordan vil man administrere disse 2 lovbestemmelser? 5. Dagsordenspunkter til fællesmøde med Socialudvalget den 05. april I bedes være forberedte, sådan at I har nogle meninger om, hvilke ting vi skal drøfte med socialudvalget. Værdighedspolitik Madudbringning Kan det tænkes, at Socialudvalget vil drøfte hvorvidt visiterede til madudbringning kan få pengene udbetalt og dermed selv vælge leverandør i lighed med feks. køb af støttestrømper. Nyt punkt: Sagen om udmøntning af besparelser sættes på fællesmødet den 11. oktober Høringssvaret fra Ældrerådet om udmøntning af besparelser , behandlet på mødet i Socialudvalget den , fremsendes til socialudvalgets medlemmer. Rådets medlemmer forbereder sig i forhold til opsamlingen på borgermødet om Værdighedspolitik og besparelserne. Forebyggende hjemmebesøg Forestiller Socialudvalget sig, at kollektivt forebyggende hjemmebesøg er noget, der skal arbejdes videre i med kommunen. Rehabilitering Den enkeltes personlige evne, fysik og psyke til rehabilitering. Rehabilitering er i dag en betingelse, hvis man vil gøre sig håb om hjælp, når man er blevet svækket tilstrækkeligt af den ene eller den anden årsag. Folk har forskellige tærskler for alting. Når de nu har det, hvorfor tilrettelægges så al rehabilitering i pakker og af standardvarighed, når man ved, at nogen burde rehabiliteres 3 x ugtl. Nogen 2 x ugtl. Nogen kan guides til gør det selv modeller. Nogen skal have 2 uger, nogen skal have 8 uger for at profilere på et tilbud. Når pakken er opbrugt, hvad sker der så? Afvisning af ydelsen hjemmehjælp hvis ej

3 rehabilitering En kommunalbestyrelse kan ikke afvise at yde hjemmehjælp alene med henvisning til, at borgeren ikke magter at gennemføre rehabiliteringsforløbet. Det, at man ikke magter, kan jo skyldes allehånde fysiske, psykiske og sociale årsager, som er reelle for den enkelte. Oasen Oasen videre skæbne hvis der skal bygges boliger på området. Klippekortsordningen Budgetønsker 6. Gennemgang af høringssager. Pkt Sag nr. 14/20225 Ny idrætsby Espergærde Høringssvar Sag nr. 14/20225 Ny idrætsby Espergærde Ældrerådet tager sagen til efterretning Ny idrætsby-espergærde Pkt Sag nr. 16/6322 Status på udarbejdelse af politik for værdigt ældreliv. Når reelt tegningsmateriale - som skal omsættes til handling - foreligger, ønsker Ældrerådet en gennemgang af enkelthederne i det handicapvenlige. Sag nr. 16/6322 Status for udarbejdelse af politik for værdigt ældreliv Politik-Værdi gt ældreliv Opsamlingværdigt ældreliv Ældrerådet tager sagen til efterretning. Ældrerådet imødeser, at der udover høring om politikkerne i juni måned 2016 også bliver en høring omkring anvendelsen af de sidste kr. i maj måned 2016, inden budgettet vedtages. Pkt Sag nr. 15/6196 Tilsyn med leverandører af hjemmepleje. Sag nr. 15/6196 Tilsyn med leverandører af hjemmepleje sag Tilsyn-leveran opsamling 2014 Sagen taget til efterretning med den bemærkning, at Ældrerådet finder, at tilsyn hos 5% ikke danner et validt indtryk af tilstandene. Der vil være for mange tilfældigheder, når der er så få tilsyn opsamling Tilsynspolitik -hjemmepl.-mm Pkt Sag nr. 16/2858 Kommunens uanmeldte tilsyn på plejehjem 2015 Sag nr. 16/2858 Kommunens uanmeldte tilsyn på plejehjem 2015 Taget til efterretning.

4 Sag 16/ 2858-Uanmeldte tilsyn Bemærkning er Alle bilag er tilsendt specielt og ligger på dropboxen. Pkt Sag nr. 16/6326 Embedslægens uanmeldte tilsyn. Sag nr. 16/6326 Embedslægens uanmeldte tilsyn. Taget til efterretning Sag 16/ Embedslægens tilsyn Alle bilag er tilsendt specielt og ligger på dropboxen. 7. Punkter til drøftelse og evt. beslutning. DÆs nyhedsbrev nr. 1.: Hvordan har vi det med kollektive arrangementer omkring begrebet forebyggende hjemmebesøg? Hvad vil f.eks. sige til Socialudvalget om en sådan mulighed? Kan du sidde i en rundkreds og fable om dine skavanker, piller, sociale forhold, at konen slår dig og meget andet som man er nødt til at tale om, hvis en forebygger skal have en chance. Punkterne Forebyggende hjemmebesøg, Rehabilitering og afvisning hjemmehjælp tages op på næste fællesmøde med Socialudvalget. Konstitueret områdeleder for Forebyggelse og Visitation inviteres til rådets næste møde den I bedes læse inputtet i nyhedsbrevet om dette interessante emne Jeg kunne tænke mig, at vi sender nyhedsbrevet til 2 af forebyggerne og beder dem komme til næste møde og fortælle, hvordan de vil føre det her ud i livet på en sober måde overfor den enkelte. Den enkeltes personlige evne, fysik og psyke til rehabilitering. Rehabilitering er i dag et must have, hvis man vil gøre sig håb om hjælp, når man er blevet svækket tilstrækkeligt af den ene eller den anden årsag. Folk har forskellige tærskler for alting. Når de nu har det, hvorfor tilrettelægges så al rehabilitering i pakker og af standardvarighed, når man ved, at nogen burde rehabiliteres 3 x ugtl. Nogen 2 x ugtl. Nogen kan guides til gør det selv modeller. Nogen skal have 2 uger, nogen skal have 8 uger for at profilere på et tilbud. Hvad vil vi sige til socialudvalget om det? Afventer mødet med Socialudvalget før der tages stilling. Besparelsessagen, som vi aldrig fik.

5 Status på tøjvask: Marlene Würgler skriver således: Kære Anje, Hermed orienteringssag om status for udbud af tøjvask, som Socialudvalget i dag har fået via mail. Anje skriver - på Ældrerådets vegne - læserbrev til dagbladet om besparelsen for tøjvask for de ældre. Status for udbud af tøjvask til hjemmeboende borgere Den 2. september 2014 besluttede Socialudvalget udmøntning af tidligere besluttede generelle besparelser på sundheds- og ældreområdet. En af beslutningerne var, at tøjvask til hjemmeboende borgere uden egen vaskemaskine skulle udliciteres - med virkning fra Denne konkurrenceudsættelse er netop gennemført, og vinderne er: Berendsen Textil Service A/S og De Forenede Dampvaskerier A/S. Borgerne har frit valg mellem disse to leverandører. Driftsstart forventes 1. juni Borgere omfattet af den nye tøjvaskeordning sikres minimum det samme serviceniveau som hidtil, fordi de to vindende leverandører er forpligtet til at overholde kommunens kvalitetsstandard på området. Som det fremgik af besparelsesforslaget i 2014 vil indførelsen af den nye tøjvaskeordning få den betydning for de berørte borgere, at de må undvære deres tøj i den 14 dages-periode, hvor tøjet er til vask. Der kan således være nogle borgere, der bliver nødt til at anskaffe sig ekstra tøj. Som det fremgik af besparelsesforslaget i 2014 får alle borgere, der indgår i den nye ordning, også en egenbetaling af el, vand og sæbe på 100 kr. om måneden. Det svarer til den udgift, borgerne har hertil med deres nuværende vaskeordning fx i deres boligforening. Akutvask er ikke omfattet af konkurrenceudsættelsen. I de tilfælde, hvor en borger har brug for en akutvask, kan kommunen i den nye tøjvaskeordning bestille en akutvask hos Berendsen Textil Service A/S eller De Forenede Dampvaskerier eller vælge at få løst opgaven på anden vis. I besparelsesforslaget fra 2014 fremgår det, at udlicitering af tøjvask i hjemmeplejen er estimeret til at give en årlig besparelse på kr. Dette estimat tager udgangspunkt i, at 30 % af de borgere, der bliver omfattet af den nye tøjvaskeordning frafalder deres ret til hjælp til tøjvask, fordi de ikke ønsker at indgå i den nye tøjvaskeordning. Dette svarer til erfaringerne fra andre kommuner, men det kan endnu ikke opgøres, om det samme kommer til at gøre sig gældende for Helsingør Kommune. Baseret på det nuværende antal borgere, der vil indgå i den nye tøjvaskeordning, estimeres den realiserede årlige besparelse på baggrund af udliciteringen til at ligge mellem ca kr. årligt (UDEN frafald af borgere) og (INKL frafald af borgere). En forsinkelse i udbuddet betyder, at kontraktstart med de to nye leverandører først kan ske pr. 1. juni 2016 i stedet for pr. 1. januar 2016, som forudsat i besparelsesforslaget i Det betyder, at den opnåede besparelse ikke kan realiseres i de første 5 måneder af Bedste hilsener Marlene Würgler Konstitueret centerchef Center for Sundhed og Omsorg Helsingør Kommune

6 Jeg er bekymret for, hvor meget tøj man skal være i besiddelse af ved denne ordning. Imens tøjet er til vask i 14 dage, skal man bruge tøj i 14 dage. D.v.s. man skal have alt tøj til 1 måned. Sommer og vinter. Det er et uhyre højt tøjkrav. Skal vi sætte noget i avisen om det??? 8. Arrangementer: Besøg i Helsingborg: Dato afventes Der er kommet en henvendelse fra Pensionistrådet i Helsingborg. Ældrerådet får invitation til foråret til besøg i Helsingborg. Borgermøde: Aftalt input med Center for fremtidsforskning: Der er fremsendt en række datoer til Ib K. og Duygu, som ligger imellem 14. oktober og 15. november. Afklaring af dato på vej. Forslaget er 26. oktober kl Marianne Levinsen fra centeret skriver således til os: Kære Anje Holmstad Jeg har arbejdet med området i flere omgange og vil gerne komme på besøg hos jer i Helsingør, dog skal vi selvfølgelig have en grundig samtale om ønsker til indhold mv. Lidt om mig selv. Fremtidsforsker Marianne Levinsen(Cand.scient.pol.), Fremforsk, Center for fremtidsforskning. Marianne Levinsen har siden 2006 arbejdet professionelt med fremtiden især med globalisering, sundhed, sundhedsvæsen, arbejdsmarked, uddannelse, de unge, ældre, offentlig service, virksomheder, arbejdspladsen, organisationer, kommunikation, og forbrugere i Danmark og Skandinavien. Er en engageret foredragsholder, og har en baggrund som medarbejder, leder og konsulent i både private og offentlige virksomheder. Fra 2009 medlem af Kraks Blå bog som den første kvindelige fremtidsforsker. Hun er desuden forfatter til bogen forbrugere, detailhandel og byer i fremtiden og bestyrelsesmedlem for Aarhus Tech samt skribent i bl.a. i Jyllandspostens magasin Erhverv og Økonomi. Medforfatter til en bog om børn og unge i sundhedsvæsenet hos Arnold Busck i 2014 Jeg glæder mig til at høre fra dig og står selvfølgelig til rådighed med yderligere oplysninger. Med venlig hilsen Forskningschef og foredragsholder Marianne Levinsen (Cand.scient.pol.) Fremforsk, Center for Fremtidsforskning Balticagade 15, st. th Århus C Tlf: M: Åbning Skovfitnes 30. marts Skovfitness- Montebello Der afholdes åbning af skovfitness ved Montebello-skoven den , kl Alle er velkomne!

7 Besøg i Madhuset Hamlet Torsdag den , kl Pensionistmesse Oktober Orientering fra Ældrerådsmedlemmerne, herunder fra arbejdsgrupper m.v. Økonomiudvalget: Per Thordal Nyt Plejehjem i Hornbæk: Per Thordal Beskæftigelsesudvalget: Carsten Lind Olsen Børne- og Uddannelsesudvalget: Vagn Carlsen Sundheds- Idræts- og fritidsudvalget: Ole Frithioff Teknik, Klima og Miljøudvalget: Anne Lassen Kultur- og Turismeudvalget: Jette Lützhøft Socialudvalget: Alle Regionsældrerådet/Nordgruppen: Anje Holmstad/Vagn Carlsen Kostrådet: Vagn Carlsen og Anne Lassen Tilgængelighedsplanen: Vagn Carlsen Per deltager ikke i besøget i Madhuset Hamlet. Pensionistmessen er den 3. oktober Udvalg: intet nyt Nyt plejehjem i Hornbæk: Per er inviteret til møde hvor rådgiver skal vælges. Tilgængelighedsplanen: Vagn har været til det første møde. Det næste møde er den 25. april Pkt Regionsældrerådet. Nordgruppen. 10. Økonomi 11. Eventuelt. Det kunne være rart at få synliggjort hvem der fortsætter i Ældrerådet i næste periode. 12. Valg af mødeleder til næste møde i Ældrerådet. Carsten Lind Olsen og Jette Lützhøft regner med at genopstille. Næste møde: mandag den 25.april 2016, kl i Det blå værelse. Næste mødeleder er: Jette Lützhøft Mødet slut: 12.00

Mødet afholdes på plejehjemmet Bøgehøjgård i Hornbæk.

Mødet afholdes på plejehjemmet Bøgehøjgård i Hornbæk. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 07. marts 2016, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes på plejehjemmet Bøgehøjgård i Hornbæk. Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. februar 2016, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. februar 2016, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. februar 2016, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det blå værelse på Rådhuset Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 30. maj 2016, kl. 09.00-12.00. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Per Thordal, Vagn Carlsen, Carsten Lind Olsen, Anne

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 21. november 2016, kl. 10.00-12.00, med efterfølgende Julefrokost. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Carsten Lind Olsen,

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Marlene Harpsøe (O) Deltagere:

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 31. oktober 2016, kl. 09.00-12.00. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Carsten Lind Olsen, Anne Lassen, og Anje Holmstad,

Læs mere

Rådhuset, Det Blå Værelse

Rådhuset, Det Blå Værelse Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 06. november 2017, kl. 09.00 12.00. Rådhuset, Det Blå Værelse Deltagere: Per Thordal, Anje Holmstad, Vagn Carlsen, Ole Frithioff

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. november 2015, kl. 10.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. november 2015, kl. 10.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. november 2015, kl. 10.00-12.00. Mødet afholdes i røde værelse på Rådhuset Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft, Vagn

Læs mere

Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør.

Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde torsdag den 20. april 2017, kl. 10.00 12.00. Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør. Deltagere: Jette Lützhøft, Per Thordal, Anje

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 30. januar 2017, kl. 09.00 12.00. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Carsten Lind Olsen, Jette Lützhøft, Per Thordal,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet den 24. februar 2014, kl. 09.00-12.00

Referat fra møde i Ældrerådet den 24. februar 2014, kl. 09.00-12.00 Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet den 24. februar 2014, kl. 09.00-12.00 Mødet afholdes på Plejehjemmet Grønnehaven, Sundtoldvej 6, Biblioteket Deltagere: Anje Holmstad,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådets møde mandag den 4. januar 2016, kl

Referat fra møde i Ældrerådets møde mandag den 4. januar 2016, kl Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådets møde mandag den 4. januar 2016, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det blå værelse på Rådhuset Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 31. august 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 31. august 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 31. august 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det Røde værelse på Rådhuset. Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. marts 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. marts 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 23. marts 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes på Plejehjemmet Falkenberg i mødelokale 2.1. Deltagere: Anje Holmstad, Per

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 08. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. juni 2014, Kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. juni 2014, Kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. juni 2014, Kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det røde værelse på Rådhuset Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Mødet afholdes i Det Røde Værelse. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Referat fra møde til Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde til Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde til Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i Stengade 72, til gården. Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. Juni 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. Juni 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 01. Juni 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det Røde værelse på Rådhuset. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 27. marts 2017, kl. 09.00 12.00. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Jette Lützhøft, Per Thordal, Anje Holmstad, Anne Lassen,

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet. Mødet afholdes på plejehjemmet Montebello - Pejsestuen

Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet. Mødet afholdes på plejehjemmet Montebello - Pejsestuen Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet onsdag den 30. april 2014, Kl. 09.00-12.00 Frokost fra kl. 12.00-ca. 12.30 herefter rundvisning v/plejehjemsleder Rie Luxhøi. Mødet

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard (O) Duygu

Læs mere

Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard (O) Duygu A. Ngotho (A) Gitte

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 25. august 2014, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 25. august 2014, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 25. august 2014, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i Det Røde Værelse. Deltagere: Per Thordal, Jette Lützhøft, Vagn Carlsen,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 27. april 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 27. april 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 27. april 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det Røde værelse på Rådhuset. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette

Læs mere

Tillægsdagsorden Handicaprådet

Tillægsdagsorden Handicaprådet Tillægsdagsorden Handicaprådet : Mandag den 14. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Michael Mathiesen (C) Philip Læborg (C) Ib Kirkegaard (O) Haldis

Læs mere

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt.

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde fredag den 2. juni 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. marts 2015, kl. 09.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. marts 2015, kl. 09.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 02. marts 2015, kl. 09.00-12.00. Mødet afholdes i det røde værelse på Rådhuset. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet.

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet. Ældrerådet Dato 27.04.2015 Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. maj 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 3. december 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 3. december 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 3. december 2018 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per

Læs mere

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Lukket Referat Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 19. juni 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3.

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 19. juni 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3. 20. juni 2018. Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 19. juni 2018 kl. 10.00 til 12.30 på Hvalsø Rådhus, lokale 3. Deltagere: Afbud: Øvrige deltagere: Bjarne Bang Christensen (BBC),

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Ældrerådet. Ældrerådets møde mandag den 8. januar 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Ældrerådets møde mandag den 8. januar 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Ældrerådets møde mandag den 8. januar 2018 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua Afbud Tove Lunde Amsinck X Erling Balle Kristensen X Marianne Lund

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for tøjvask 2015 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne skal sikre,

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 21 Kvalitetsstandard for tøjvask

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 21 Kvalitetsstandard for tøjvask Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 21 Kvalitetsstandard for tøjvask 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne skal sikre,

Læs mere

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 8. september 2014 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 8. september 2014 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe Friis X Mariann Mehder X Erik Strand X Marie Jørgensen X Eva Hansen X Michael Dyre Ousted X Fritz Voss X Ole

Læs mere

Kun pkt. 1 Til info Kun pkt. 6

Kun pkt. 1 Til info Kun pkt. 6 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9. Mandag d. 02.10.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.10.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Ældrerådet. Ældrerådets møde mandag den 13. april 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Ældrerådets møde mandag den 13. april 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Ældrerådets møde mandag den 13. april 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe Friis

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 16. oktober 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3.

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 16. oktober 2018 kl til på Hvalsø Rådhus, lokale 3. 21. oktober 2018. Referat af møde i tirsdag den 16. oktober 2018 kl. 10.00 til 12.30 på Hvalsø Rådhus, lokale 3. Deltagere: Afbud: Øvrige deltagere: Bjarne Bang Christensen (BBC), Kurt Erik Larsen (KEL),

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

1. Formålet med denne lov er

1. Formålet med denne lov er Ældrerådets høringssvar med administrationens bemærkninger: Nr. Høringssvar Forvaltningens bemærkninger 1 Ældrerådet anbefaler, med henvisning til nedenstående, at en vedtagelse af de foreliggende kvalitets

Læs mere

Øvrige deltagere: Esben Vognsen-Jensen Kun pkt. 1 Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Kun pkt. 1 Centerchef, Ældrecentret

Øvrige deltagere: Esben Vognsen-Jensen Kun pkt. 1 Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Kun pkt. 1 Centerchef, Ældrecentret Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4, 5. marts 2012. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 2012 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla Gundtoft

Læs mere

Villy Krohne Kasserer Alice Pedersen Bjarne Larsen Ann Larsen Dato: Referat udsendt den 03.12.2013. Lisbeth Solgaard N. - J.

Villy Krohne Kasserer Alice Pedersen Bjarne Larsen Ann Larsen Dato: Referat udsendt den 03.12.2013. Lisbeth Solgaard N. - J. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 11, Mandag d. 02.12.2013 kl. 9.00. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 02.12.2013 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15, Egedal Rådhus

Læs mere

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5. Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Ærinder til bank og posthus. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør.

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Ærinder til bank og posthus. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør. Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Ærinder til bank og posthus. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør. 2015 Indledning I Fredensborg

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 05. oktober 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 05. oktober 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Mødelokale 1 på rådhuset, 05. oktober 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 1. oktober 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 1. oktober 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 1. oktober 2018 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten

Læs mere

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14. Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Inge Lund Petersen X Kirsten Feld

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 11. Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7, Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

Referat af møde nr. 5, Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 5, Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5, Mandag d. 07.04.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 07.04.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

Referat af møde nr. 4. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 4. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4. Mandag d. 11.04.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 11.04.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Strandcentret Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl Strandcentret Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 13.11.17 kl. 9-12 Strandcentret Plejecenter Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Referat. Ældre- og Omsorgsudvalget_ Mødedato: 14. januar Mødetidspunkt: 19:30. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende:

Referat. Ældre- og Omsorgsudvalget_ Mødedato: 14. januar Mødetidspunkt: 19:30. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Referat Mødetidspunkt: 19:30 Mødested: Udvalgsværelse 1 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 3. Samlet redegørelse om tilsyn 2018 på madservice-, indkøbs-

Læs mere

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder.

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. april 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

BESLUTNING Der indsættes et nyt punkt 3.14 om invitation til frivillig fredag Dagsorden godkendt.

BESLUTNING Der indsættes et nyt punkt 3.14 om invitation til frivillig fredag Dagsorden godkendt. Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 15. august 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 15.-04.-2015 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 15. april 2015 Tidsrum 10.00 ca. 12.30 Deltagere Connie Jensen,

Læs mere

Referat af møde nr. 12. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 12. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 12. Mandag d. 01.12.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 01.12.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10, Egedal

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 11. januar 2016 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Lillian Skjødt ( ) Vibeke Frej ( ) Annette Kjærsgaard ( ) Mogens Lehd

Læs mere

Information om tildeling af hjælp samt valg af leverandør til at udføre tildelt hjælp

Information om tildeling af hjælp samt valg af leverandør til at udføre tildelt hjælp Information om tildeling af hjælp samt valg af leverandør til at udføre tildelt hjælp Denne orientering vil give dig information om forhold, du skal være opmærksom på som modtager af hjælp. Når du af kommunens

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere

2 Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør

2 Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 2 Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp

Læs mere

Udbud og ændring i levering af hjælp til tøjvask - beslutning

Udbud og ændring i levering af hjælp til tøjvask - beslutning Udbud og ændring i levering af hjælp til tøjvask - beslutning Beslutningstema Det skal besluttes, 1. Om der skal ændres i formen, hvorpå hjælp til tøjvask til personer med nedsat psykisk eller fysisk funktionsniveau

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

Mødedato: 17. april 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 17. april 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 17. april 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering - Ældre med særlige behov - Kl. 13:15-13:45 2 2 Orientering om procedure ved

Læs mere

Referat. Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl. 13.00-16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer af Sundhedsudvalget: Hanne Simonsen (formand),

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Tirsdag den 28.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7. Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat af møde nr. 14, 3. december Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14, 3. december Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14, 3. december 2012. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 03.12.2012 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mandag den 2.02.2015 kl. 09:15 12:30 i lokale F2 på Rådhuset

Ældrerådet. Referat. Mandag den 2.02.2015 kl. 09:15 12:30 i lokale F2 på Rådhuset Ældrerådet Mandag den 2.02.2015 kl. 09:15 12:30 i lokale F2 på Rådhuset MØDEDELTAGERE Formand: Lise Lotte Due Næstformand: Hanne Vedersø Rigmor Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen Christian Heiberg

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Tirsdag den 06.05.14 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Flemming Vahlgreen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Sigurd

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 10.-02.-2016 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 10. februar 2016 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 BEMÆRK TIDSRUMMET! Deltagere

Læs mere

Referat af møde nr. 3. Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3. Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3. Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 29.02.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.7, Egedal Rådhus

Læs mere

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 08.01.2018 kl. 08:00. MEDLEMMER/DELTAGERE FUNKTION: Tid: Mandag d. 08.01.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Egedal Rådhus, Mødelokale

Læs mere

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4, Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 13.04.2015 kl. 8.30. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2016 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel Sørensen, Tirstrup Poul Andersen,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mette Herbert konter Mandag 21.11.2016 kl. 15:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kvalitetsstandarder 2017 3 Status ældre og voksne på døgninstitution - november

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2015 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Anna S. Jørgensen, Ebeltoft Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 3

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 3 Greve Seniorråd Mandag den 09.01.17 kl. 10.30-13.30 i mødelokale 3 Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Niels Kjøller

Læs mere

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads Center for Ældre og Omsorg 2 Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads og hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør Lov om social service: 83, 88-91, 94-96. 2019 Indledning

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning: Afbud:

Læs mere

2. Meddelelser fra formanden Marie Jørgensen orienterede om kommende møde i ensomhedsnetværket, hvor også fællesskabsambassadørerne deltager.

2. Meddelelser fra formanden Marie Jørgensen orienterede om kommende møde i ensomhedsnetværket, hvor også fællesskabsambassadørerne deltager. Ældrerådets møde mandag den 4. februar 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis Afbud

Læs mere

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9 Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 08.04.13 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller, formand Freddy Aldenborg Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Peer Ravn Aage Tolberg Sigurd Arnfred Larsen, sekretær Side 1 ÆR

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 14. januar 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Referat af møde nr. 1, Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 1, Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 12.01.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 12.01.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere