Rejserapport. PEER workshop i Gent oktober Public Art

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rejserapport. PEER workshop i Gent 14.-15. oktober 2004. Public Art"

Transkript

1 Rejserapport PEER workshop i Gent oktober 2004 Public Art

2 Baggrund for workshoppen Projekt Liveable City Odense deltager frem til 2006 i det EU-støttede, transnationale projekt Liveable City. I dette regi arrangerer partnerbyerne på skift PEER workshops, hvor partnerbyerne mødes og udveksler viden og erfaring inden for emner, der er særligt relevante for projektet. Workshop i Lincoln om Public Art Den oktober 2004 afholdt Lincoln en PEER Group Workshop om temaet Public Art. Formålet med Odenses deltagelse i Lincoln var at mødes med fagfolk fra de partnerbyer, der er involveret i Liveable City projektet, hente konkret inspiration til Odense og at bidrage til workshoppen med Odenses indgangsvinkel til kunst i det offentlige byrum. Emnet er særligt relevant i forhold til det arbejde, der i Liveable City regi gøres for at synliggøre historiske steder og begivenheder på kunstnerisk vis med henblik på at styrke Odenses identitet. Udgifterne til turen afholdes af Norwich, der er projektets Lead Partner. Deltagere fra Odense Anders W. Berthelsen: Journalist Lokalhistorisk forfatter Cand. mag. Medlem af Liveable City arbejdsgruppen Byrum og den historiske arv Lene Burkard: Inspektør på Brandts Klædefabrik Involveret i skulpturguide for Odense, placering af kunst i byen, og etablering af kunstruter mv.

3 Oplevelser med Liveable City og workshoppen i Lincoln Kronik af Anders W Berthelsen Bragt i Fyens Stiftstidende søndag den 14. november 2004 En by værd at bo i Odense kan lære af Lincoln i England. Og af tyske Emden, belgiske Gent, norske Trondheim og engelske Norwich. De seks byer er alle små storbyer - mellem og indbyggere - og de har alle historiske bykerner, der er værd at bevare og styrke. Det er nogle af grundene til, at netop disse seks byer samarbejder i et EU-støttet projekt, der hedder Liveable City. Liverpool City, spørger de fleste, når man fortæller om projektet. Nej. Liveable City. Det - selv for engelsktalende lidt kryptiske navn betyder en by, der er værd at bo i. Formålet med samarbejdet er at skærpe byernes historiske profiler, at skabe bedre byrum, der trækker mennesket tilbage til byen, og at styrke samarbejdet mellem offentlige og private. Projektet løber fra 2003 til For at realisere målene har Odense Kommune nedsat en række arbejdsgrupper, der beskæftiger sig med emner som byrum og den historiske arv, bevægelse i byen, markeder, drift og vedligeholdelse samt bydesign. Arbejdsgrupperne består af både kommunalt ansatte og repræsentanter for Odenses erhvervsliv og kulturliv. Resultaterne af gruppernes idéer vil vise sig i bybilledet de kommende år. Et af resultaterne er det kommende julemarked på Sortebrødre Torv. Her har Odense fundet inspiration hos flere af samarbejdspartnerne. Lincoln har således et af de største julemarkeder i Europa. Odense kan lære af alle de fem andre byer. Og de andre kan lære af Odense. Lincoln har f.eks. en levende Waterfront, som odenseanerne jo også drømmer om. Ligesom Odense ligger Lincoln inde i landet, men er forbundet med havet via en kanal og floden Trent. Ligesom Odense har Lincoln en stærk industriel historie med masser af skibstrafik. Og ligesom i Odense er skibstrafikken sygnet hen, og mange af havneindustrierne er forsvundet. Lincoln tog derfor i 1990 erne initiativ til at forvandle havneområdet til et bolig- og kulturområde. Byens universitet rykkede i 1996 ind på havnefronten, som i dag er præget af de mange studerende samt af biograf, restaurant, cafe, hotel, parkeringshus, bladhus for den lokale Lincolnshire Echo osv. Det ligner præcis den udvikling, Odense gerne vil give sin havn. Dog forhåbentlig i større skala, idet Odense Havn er noget større end Lincolns. Det er byen også. Lincoln har indbyggere.

4 Hvad Odense kan lære af havneudviklingen i Lincoln er bl.a. et tæt samarbejde mellem privat og offentligt. Vi har været så heldige at have et godt partnerskab mellem kommunen og erhvervslivet, fortalte Lincolns kommunale kunstmedarbejder, John Cairns, da repræsentanter for Odense forleden deltog i en Liveable City-konference i den midtengelske by. Konferencen havde særlig fokus på kulturen og kunsten i det offentlige rum. Byens erhvervsfolk havde let ved at indse, at en by med spændende kunst og kultur også er en fordel for dem, påpegede Cairns. Et eksempel på samarbejdet mellem kommune og erhvervsliv er de mange opsigtsvækkende kunstværker i Lincolns bybillede, især omkring havnen og den lille flod Witham, som løber midt gennem byen. Hardware-kæden B&Q sponserede, at en anerkendt billedkunstner, Callum Sinclair, fik til opgave at puste nyt liv i en gammel bro. Han forsynede den med store metalskilte, der skifter farve 14 gange i døgnet og spørger de forbipasserende Where have you been? og Where are you going?. En gasturbinefabrik sponserede en anden stærkt iøjnefaldende skulptur. Den består af to skikkelser, der rækker ud efter hinanden i luftrummet over floden Witham. Også den lokale udgave af Brandts Klædefabrik, kulturhuset Lincoln Drill Hall, skyldes et samarbejde mellem private, som ejer bygningen, og kommunen, som driver den. Udbyttet af samarbejdet mellem de seks byer ser ud til at blive gensidigt. Vi kan sandelig også lære af Odense, understregede Lincolns repræsentanter, som besøgte den danske partner sidste år. Lincoln mangler de smukke grønne områder og cykelstier, som præger Odense overalt, sagde John Cairns, der i øvrigt fremhævede togturen til Fruens Bøge og sejlturen tilbage ad Odense Å som misundelsesværdige Odenseværdier. Lincoln har til gengæld en elektrisk bus, der bringer beboere og turister fra byens hovedgade til den højtliggende middelalder-bydel med en kolossal domkirke og en borg. Og så er havn og vandløb i Lincoln fyldt med velnærede svaner, en idé til fri afbenyttelse på havnen i Odense, hvor en grim ælling som bekendt blev til en smuk svane. Også tyske Emden ved grænsen til Holland forvandler for tiden sin havnefront. Emden, som har godt indbyggere, er stadig en vigtig havneby og er bl.a. udskibningssted for Volkswagen. Kommunen og private investorer kaster imidlertid 100 millioner euro ind i en udvikling af den indre havn, som skal forsynes med havnemuseum, kanalbådfart, cafeer, restauranter, husbåde og cykelstier.

5 I øvrigt mistede Emden stort set hele sin historiske bykerne under Anden Verdenskrig. Det gjorde Odense ikke. Her satte vi i stedet byplanlæggere til at ødelægge den efter krigen. Emden har genopbygget den smadrede bykerne. Odense forsøger stadig at hele sårene efter 1960 ernes og 1970 ernes voldsomme gadegennembrud, Thomas B. Thriges Gade, mellem centrum og havn. Det problem kigger arbejdsgrupperne også på, sammen med kommunens byplanlæggere. Belgiske Gent ( indbyggere) kan ligeledes inspirere Odense.Gent er kendt for sin kultur- og kunstpolitik. Siden 1995 har byen fulgt den ledetråd, at kunst og kultur er midler, der kan få bykvarterer - også de socialt belastede - til at leve. Gent er nu en blomstrende kulturby med masser af kunst i det offentlige rum, kunne de belgiske deltagere fortælle på konferencen. Norske Trondheim ( indbyggere) har ligeledes en offensiv kunstpolitik. En fast procent af kommunens investeringer er øremærket til kunstneriske formål, og mange byrum, der tidligere var triste pladser, bl.a. parkeringspladser, er nu sprunget ud i ny kunstnerisk dragt. Den norske by prioriterer desuden en forvandling af byens centrale torv højt og har udskrevet en arkitektkonkurrence, som skal gøre torvet til et mødested uden biler. Den idé støder for tiden på en del beboerprotester. Engelske Norwich med indbyggere har ligesom Odense mange bolde i luften. En del af indsatsen går ud på bedre skiltning for byens borgere, turister og handlende. Efter en designkonkurrence har Norwich forsøgsvis sat nye skilte op i byens centrum, og nu skal borgerne komme med deres kommentarer til design og anvendelighed. De seks byer i Liveable City-samarbejdet får et tilskud fra EU på tilsammen 10 millioner euro. De penge kan ikke alene give byerne de fornødne ansigtsløftninger. Det kræver også politisk vilje og benarbejde. Og først og fremmest kræver det, at byernes erhvervsfolk spiller med - og indser, at erhvervslivet selv har gavn af byer, der sprudler og er attraktive for borgere og turister. Det har de forstået i Lincoln og mange andre steder. Lad os håbe, det også er tilfældet i Odense. Anders Wedel Berthelsen

6 Hardware-kæden B&Q sponserede, at en anerkendt billedkunstner, Callum Sinclair, fik til opgave at puste nyt liv i en gammel bro. Han forsynede den med store metalskilte, der skifter farve 14 gange i døgnet og spørger de forbipasserende Where have you been? og Where are you going?. Et eksempel på samarbejdet mellem kommune og erhvervsliv er de mange opsigtsvækkende kunstværker i Lincolns bybillede, især omkring havnen og den lille flod Witham, som løber midt gennem byen.

7 Deltagerliste for workshoppen i Lincoln Name Role/Area of Work City Annika Borg Artist Visual Arts Trondheim Kari-Elisabeth Paulsen Fiona Roberts Architect City Planning Office Events Co-ordinator Trondheim Norwich Mary-Colleen Rabb Artist with Articulate Norwich Mr Ulrich Fortmann Town & Country Planning Emden Lene Burkard Curator of Modern & Contemporary Odense Art Anders W Berthelsen Journalist & member of spatial & historic inheritance group Odense Ms Anne-Mie Hautekeete Service of Arts Gent Ms Anke D Haene Service of Arts Gent Debbie Read Director, Arts & Business Nottingham Keith Laidler Director of Development & Environmental Services Lincoln John Cairns Public Art officer Lincoln Elaine Ranyard Visitor Services Officer Lincoln Phil North Project Management Team Leader Lincoln Julie Finn Programme Officer Lincoln Steve Bird Community Services Manager Lincoln

8 Program for workshoppen Thursday 14 th October onwards Check in at the Courtyard by Marriott Hotel Address: Courtyard by Marriott Brayford Wharf North Lincoln LN1 1YW Tel: Fax: Welcome to the PEER workshop delegates Courtyard by Marriott (and travel to Castle Square) Lincoln Ghost Walk Tour Castle Square Dinner Browns Pie Shop Friday 15 th October Meet/Collect Everyone from Courtyard by Marriott Hotel Walk to Drill Hall showing the Brayford Waterfront and recent public art projects including Brayford Chimes, Wigford Way Bridge and Empowerment 9.30 New Lincoln Drill Hall Drill Hall Brief look at the venue and overview of programme by Simon Hollingsworth. Drill Hall Manager Coffee and Formal Welcome Ruston Room, Lincoln Drill Hall Including presentation on public art in the City Presentations by Partner Cities Ruston Room, Lincoln Drill Hall Delegates will be invited to present a brief overview of public art activity within their own cities. Each presentation will be for 15 mins Lunch Ruston Room, LDH Presentation Ruston Room, LDH Lincoln s Cultural Quarter the role of public art in developing improved public realm, including Q&As 1.30 Walking Tour of the Cultural Quarter Looking at the public realm, progress of the City and County Museum and plans for the Creative Industries Workspace 2.30 Coffee Ruston Room, LDH 2.45 Workshops Delegates will be split into 2 groups to discuss themes relating to the development of public art within a cultural quarter. Issues relating to management/maintenance of work; the relationship to street furniture (specifically signage), and working with stakeholders, such as local business 4.00 Summary By City of Lincoln Council 4.30 Close of Workshop Ruston Room, LDH Ruston Room, LDH 7.15 Meet/Collection delegates From Courtyard by Marriott and walk to The Barge 7.30 Dinner The Barge on the Brayford

9

NYHEDSBREV. Liveable City

NYHEDSBREV. Liveable City NYHEDSBREV Liveable City Nr. 5 - marts 2005 Side 3 I H.C. Andersens fodspor Cityguider 60-året for Danmarks befrielse Side 4 Infostandere Side 5 Children s Workshop Side 6 Liveable City udstilling Side

Læs mere

NYHEDSBREV Nr. 4 - august 2004

NYHEDSBREV Nr. 4 - august 2004 NYHEDSBREV Nr. 4 - august 2004 Nyt elektronisk nyhedsbrev Velkommen tilbage fra sommerferien og til første udgave af Liveable Citys elektroniske nyhedsbrev. Heri kan du læse om, hvad der sker i Liveable

Læs mere

Studietur til Manchester 3-5. februar 2016

Studietur til Manchester 3-5. februar 2016 Studietur til Manchester 3-5. februar 2016 Deltagerliste Søren Sten Andersen Assens Kommune Rejsegruppe 1 Finn G Johansen Assens Kommune Rejsegruppe 1 Hans Luunbjerg Kerteminde Kommune Rejsegruppe 1 Tim

Læs mere

NYHEDSBREV. Liveable City

NYHEDSBREV. Liveable City NYHEDSBREV Liveable City Nr. 8- november 2006 Indhold Side 3 Merry Christmas & Happy New Year Side 4 Bymidtens flotteste butiksfacade Side 5 Gavlmaleri på teaterhuset Side 6 Markedsbod og lyssøjler Side

Læs mere

Rejserapport. PEER workshop i Trondheim 27. -29. juli 2004. Architecture in public spaces

Rejserapport. PEER workshop i Trondheim 27. -29. juli 2004. Architecture in public spaces Rejserapport PEER workshop i Trondheim 27. -29. juli 2004 Architecture in public spaces Indhold Baggrund for PEER Workshop i Trondheim juli 2004 Workshoppens indhold Workshoppens udbytte Baggrund for workshoppen

Læs mere

Byens Rum. The Meaningful City of Tomorrow

Byens Rum. The Meaningful City of Tomorrow Byens Rum The Meaningful City of Tomorrow The vision of the future is always changing, dependent of the technology and knowledge on all fields: If you design the best building you know to design, that's

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Information Systems ICT. Welcome to. Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK)

Information Systems ICT. Welcome to. Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK) Information Systems ICT Welcome to Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK) Agenda Autumn Meeting 2013 Thursday 24:th of October 10:00 Velkomst. Status fra formanden og gennemgang af program for høstmødet

Læs mere

Lettisk optankning. UUV - Køge Bugt Greve Køge Solrød Stevns Ungdommens UddannelsesVejledning www.uuv.dk

Lettisk optankning. UUV - Køge Bugt Greve Køge Solrød Stevns Ungdommens UddannelsesVejledning www.uuv.dk 17.4.2015 Lettisk optankning En delegation fra Letland besøgte i dag Servicestationen, der er et projekt under Ungdommens Uddannelsesvejledning (UUV), hvor der er en praktisk tilgang til unge, der ikke

Læs mere

Der er saa dejligt i Byen

Der er saa dejligt i Byen Der er saa dejligt i Byen - en introduktion til The Liveable City -projektet Der var engang, hvor byen summede af menneskestemmer. Folk stimlede sammen på byens pladser, der var rum for social aktivitet,

Læs mere

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Engelsk niveau E, TIVOLI 2004/2005: in a British traveller s magazine. Make an advertisement presenting Tivoli as an amusement park. In your advertisement,

Læs mere

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder.

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Seværdigheder. Tower Bridge & Tower of London Tate museum of Modern Art British Museum Big Ben

Læs mere

Internt notatark. Emne: ICOMOS Evaluation Mission, Christiansfeld

Internt notatark. Emne: ICOMOS Evaluation Mission, Christiansfeld Internt notatark By- og Udviklingsforvaltningen Kultur Dato 10. oktober 2014 Sagsbehandler Annemtte Løkke Berg Direkte telefon 29637025 E-mail alob@kolding.dk Emne: ICOMOS Evaluation Mission, Christiansfeld

Læs mere

Sviptur til London for at se spændende ny arkitektur??

Sviptur til London for at se spændende ny arkitektur?? Sviptur til London for at se spændende ny arkitektur?? Har du lyst til en sviptur til London den 3. 6. juni 2007 og se på spændende ny arkitektur. Pris Kr. 998,- plus rejse og ophold. Prisen dækker en

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

Rejserapport. PEER workshop i Gent 4.- 5. marts 2004. Managing events in public open spaces

Rejserapport. PEER workshop i Gent 4.- 5. marts 2004. Managing events in public open spaces Rejserapport PEER workshop i Gent 4.- 5. marts 2004 Managing events in public open spaces Indhold 1) Rejserapport fra Gent 2) Rapport fra Gent: Study of the Ghent Festivities Baggrund for workshoppen Liveable

Læs mere

Program Mandag den 13. november 2017 (kun danske deltagere) Indenrigsfly til Københavns Lufthavn: Billund, Aalborg, Sønderborg, Karup

Program Mandag den 13. november 2017 (kun danske deltagere) Indenrigsfly til Københavns Lufthavn: Billund, Aalborg, Sønderborg, Karup Kursusprogram Hands on international cooperation Fire dages seminar om den internationale dimension - heraf to dages kontaktseminar sammen med lærere fra hele Europa Riga, Letland 13.-16. november 2017

Læs mere

Hvad skal der skrives under på? - A4 og A5 v/ Tais Sandal Nissen

Hvad skal der skrives under på? - A4 og A5 v/ Tais Sandal Nissen Hvad skal der skrives under på? - A4 og A5 v/ Tais Sandal Nissen A4 Associated beneficiary declaration and mandate 1/2 A4 skal underskrives og afleveres senest 1. April. Eksempel med Horsens: I, the undersigned,

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Søsterhotellerne i Fredericia

Søsterhotellerne i Fredericia Hotellet ved lillebælt Søsterhotellerne i Fredericia Tel. +45 7592 1855 www.postgaarden.dk Hotellet i city Vi hygger om vore gæster We always spoil our guests På Hotel Postgaarden og Hotel Medio sørger

Læs mere

Flag s on the move Gijon Spain - March 2010. Money makes the world go round How to encourage viable private investment

Flag s on the move Gijon Spain - March 2010. Money makes the world go round How to encourage viable private investment Flag s on the move Gijon Spain - March 2010 Money makes the world go round How to encourage viable private investment Local action groups in fisheries areas of Denmark Nordfyn The organization of FLAG

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Turen starter i Middelfart, derefter fortsættes til Fåborg og på vej hjem gøres kortvarigt ophold i Horsens. Der tænkes en overnatning på turen.

Turen starter i Middelfart, derefter fortsættes til Fåborg og på vej hjem gøres kortvarigt ophold i Horsens. Der tænkes en overnatning på turen. 1 Scenarier for studietur for NTM og PUK Scenarie 1: Indlandstur. Middelfart, Fåborg og Horsens Turen starter i Middelfart, derefter fortsættes til Fåborg og på vej hjem gøres kortvarigt ophold i Horsens.

Læs mere

Cykle Klubben Kronborg UCI Cyclocross Festival. Helsingør, Danmark. 8. oktober Technical Guide UCI C2

Cykle Klubben Kronborg UCI Cyclocross Festival. Helsingør, Danmark. 8. oktober Technical Guide UCI C2 Cykle Klubben Kronborg UCI Cyclocross Festival Helsingør, Danmark 8. oktober 2017 Technical Guide UCI C2 Organisation Name: CK Kronborg Cyclingevents Commettee Adress: Cykle Klubben Kronborg, Gefionsvej

Læs mere

Agenda Subject Time Status Annex Comments

Agenda Subject Time Status Annex Comments Board Meeting - Draft Agenda Wednesday, January, 30 th From 15.00 to 20.00 19.30: Dinner Agenda 1, Annex 01 Agenda Subject Time Status Annex Comments 1. Welcome and approval of the agenda 15.00 15.10 01

Læs mere

og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære

og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære LAGI2014 International kunst- og energikonkurrence Land Art Generator Initiative (LAGI) er en stor international kunst- og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære teams til at designe kreative,

Læs mere

Byer for mennesker - fra analyse til virkelighed

Byer for mennesker - fra analyse til virkelighed Byer for mennesker - fra analyse til virkelighed Urban Lab 1, Nr. Vosborg, 14. marts 2014 Birgitte Bundesen Svarre, PhD, MA, Gehl Architects 1. Et slag for de rette SPØRGSMÅL 2. Et slag for HVERDAGEN 3.

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

Kursus på Poynter Institute, Great Storytelling Every Day

Kursus på Poynter Institute, Great Storytelling Every Day Kursus på Poynter Institute, Great Storytelling Every Day Annette Jespersen fra DR deltog den 4. til 8. november 2013 i kurset Great Storytelling Every Day på Poynter Institute, St. Petersburg, Florida,

Læs mere

Engelsk 2015. Datoer:

Engelsk 2015. Datoer: Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for London. Cambridge universitet består af flere colleges, der alle samlet kaldes Cambridge University.

Læs mere

Gadeoptræden.... er meget velkommen på byens gågader og pladser. Læs reglerne her...

Gadeoptræden.... er meget velkommen på byens gågader og pladser. Læs reglerne her... Gadeoptræden... er meget velkommen på byens gågader og pladser Læs reglerne her... Gadeoptræden er meget velkommen på byens gågader og pladser uden tilladelse, så længe du tager hensyn og følger et sæt

Læs mere

Aarhus 2017 vision og mission

Aarhus 2017 vision og mission Aarhus 2017 vision og mission Vision Aarhus 2017 viser vores evne til at udvikle os selv og vores samfund ved at bruge kunst og kultur til at gentænke morgendagens udfordringer Mission Aarhus 2017 skaber

Læs mere

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685 er en sprogrejse for dig fra 16 år, som gerne vil have nogle ugentlige aktiviteter og udflugter Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for

Læs mere

NYHEDSBREV. Liveable City

NYHEDSBREV. Liveable City NYHEDSBREV Liveable City Nr. 7 - maj 2006 Indhold Side 3 Bymidtens flotteste butiksfacade Side 4 Gavlmaleri på teaterhuset Side 5 Mobil Turist Information Cityguides Side 6 Markedsbod og lyssøjler Side

Læs mere

Principper for kommunikation i Odense Kommune

Principper for kommunikation i Odense Kommune Principper for kommunikation i Odense Kommune Odense Kommune skal have en god kommunikation og tæt dialog mellem borgere, brugere, kommunens ansatte, virksomheder og andre samarbejdspartnere. Det skal

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

Værftshallerne. i Helsingør

Værftshallerne. i Helsingør Værftshallerne i Helsingør I det hæfte, du nu står med i hånden, har vi samlet en række spørgsmål og svar omkring Værftshallerne i Helsingør. Spørgsmålene og svarene handler om bygningerne, Nordhavnen

Læs mere

Konkrete forslag til initiativer:

Konkrete forslag til initiativer: Konkrete forslag til initiativer: 1. At forsøge at involvere udvalgte erhvervsvirksomheder som kunne være relevante for projektet. Her drejer det sig om virksomheder indenfor lys, lyd og nye medier f.eks.

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

IKT firmaer fra 12 lande mødes i Aalborg den 22. og 23. november 2007. Vi glæder os til at se dig!

IKT firmaer fra 12 lande mødes i Aalborg den 22. og 23. november 2007. Vi glæder os til at se dig! IKT firmaer fra 12 lande mødes i Aalborg den 22. og 23. november 2007 Vi glæder os til at se dig! Du og din virksomhed inviteres hermed til at deltage i Brokerage Event 2; et to-dags interaktivt seminarforløb

Læs mere

Center for Kunst og Videnskab Det talende bord

Center for Kunst og Videnskab Det talende bord Center for Kunst og Videnskab Det talende bord Center for Kunst og Videnskab har fra 11. september til 7. december 2006 haft opstillet kunst-/videnskabsinstallationen Det talende bord i Cafébiografen,

Læs mere

Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 137 Offentligt GRIB CHANCEN! På vej mod 2017 Europæisk Kulturhovedstad

Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 137 Offentligt GRIB CHANCEN! På vej mod 2017 Europæisk Kulturhovedstad Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 137 Offentligt GRIB CHANCEN! På vej mod 2017 Europæisk Kulturhovedstad 1 2017 bliver et spændende år for Danmark, som da er vært for Europæisk Kulturhovedstad,

Læs mere

OUT IN THE OPEN. Public Art Project - Aalborg. Spring 2014. Lene Kirk, Laura Reininger, Anne Sofie Juul Sørensen. Etam Cru

OUT IN THE OPEN. Public Art Project - Aalborg. Spring 2014. Lene Kirk, Laura Reininger, Anne Sofie Juul Sørensen. Etam Cru Public Art Project - Aalborg Lene Kirk, Laura Reininger, Anne Sofie Juul Sørensen Spring 2014 I Aalborg er der de sidste mange år sket en utrolig kulturel udvikling både på havnefronten og i den indre

Læs mere

Intro til CIRCuIT. Circular Construction in Regenerative Cities Mette Skovgaard, Ressourcer & Affald Teknik- og Miljøforvaltningen

Intro til CIRCuIT. Circular Construction in Regenerative Cities Mette Skovgaard, Ressourcer & Affald Teknik- og Miljøforvaltningen 27-08-2019 Mette Skovgaard, Ressourcer & Affald Teknik- og Miljøforvaltningen Intro til CIRCuIT Circular Construction in Regenerative Cities This project has received funding from the European Union s

Læs mere

Demokratiske byrum. Fra demokratisk symbol til platform for demokratisk udfoldelse

Demokratiske byrum. Fra demokratisk symbol til platform for demokratisk udfoldelse Louise Vogel Kielgast Project Manager 20. Januar 2016 Aarhus, Danmark Demokratiske byrum Fra demokratisk symbol til platform for demokratisk udfoldelse DEMOKRATI det associative * Fællesskab gennem erfaring

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Historie (Hovedfag) samfundsfag (sidefag)

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Historie (Hovedfag) samfundsfag (sidefag) US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Historie (Hovedfag) samfundsfag (sidefag) Navn på universitet i udlandet: Gent Universitet Land: Belgien Periode: Fra: 9/2 2012 Til:9/7 2012

Læs mere

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online This text is a preheader which elaborates on the content in the news letter View the news letter online Nyhedsbrev juni 2013 "HUSET" Det er med meget stor glæde, at vi kan fortælle jer en helt særlig nyhed

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kulturby2017

Faaborg-Midtfyn Kulturby2017 Til borgmester og kommunaldirektør. Faaborg-Midtfyn Kulturby2017 Syddanske kommuner er en del af den Europæiske Kulturhovedstad 2017 Faaborg-Midtfyn Kommune kan blive partner i et blomstrende kulturliv,

Læs mere

ODENSE SOM VÆKSTMOTOR? Realdania Privat Boligforum 12. oktober 2016

ODENSE SOM VÆKSTMOTOR? Realdania Privat Boligforum 12. oktober 2016 ODENSE SOM VÆKSTMOTOR? Realdania Privat Boligforum 12. oktober 2016 1 REG LAB REG LAB = REGIONAL LÆRING, ANALYSE OG BEST PRACTICE. ET MEDLEMSBASERET LABORATORIUM DER INDSAMLER, UDVIKLER OG FORMIDLER GOD

Læs mere

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser.

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. I Thomas B. Thriges Gades hjulspor Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. Turen begynder ved Ruinen bag rådhuset. 1. I forbindelse

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

Managing stakeholders on major projects. - Learnings from Odense Letbane. Benthe Vestergård Communication director Odense Letbane P/S

Managing stakeholders on major projects. - Learnings from Odense Letbane. Benthe Vestergård Communication director Odense Letbane P/S Managing stakeholders on major projects - Learnings from Odense Letbane Benthe Vestergård Communication director Odense Letbane P/S Light Rail Day, Bergen 15 November 2016 Slide om Odense Nedenstående

Læs mere

EVENT DESCRIPTION RES-e Regions

EVENT DESCRIPTION RES-e Regions EVENT DESCRIPTION RES-e Regions Title: Visions for Solar Energy & Sustainable Energy Systems for Cities Date & location: 18 April 2007, Copenhagen Organizer: SolarCity Copenhagen and DTI Number of Participants:

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes.

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes. Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav f: Et dannebrogsflag Et hus med tag, vinduer og dør En fugl En bil En blomst Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funn

Læs mere

Bov, d. 16. august 2012. Invitation til EU-studietur OPEN DAYS 2012

Bov, d. 16. august 2012. Invitation til EU-studietur OPEN DAYS 2012 Bov, d. 16. august 2012 Invitation til EU-studietur OPEN DAYS 2012 Vækstcentret Succes for den Dansk-Tyske Region vil i samarbejde med det Syddanske EU-kontor og Hanse-Office gerne invitere dig til studietur

Læs mere

Copenhagen Bekræftet SAS - Europa

Copenhagen Bekræftet SAS - Europa Roskilde Handelsskole Bakkesvinget 67 4000 Roskilde t 70 10 42 00 www.spies.dk UDSKREVET DATO : 13-08-2010 REJSEPLAN Bookingnummer: 779599 Afrejse dato: 15-08 -2010 Rejsekonsulent: John Gædicke Udskrevet

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

Experience City - Et forskningsområde med nye perspek6ver på arkitektur, rum og byliv

Experience City - Et forskningsområde med nye perspek6ver på arkitektur, rum og byliv Experience City - Et forskningsområde med nye perspek6ver på arkitektur, rum og byliv Gi9e Marling Professor Arkitekt, Ph. D. Aalborg Universitet Byudvikling i Odense kommune at lege, lære og opleve Velfærdsbyen

Læs mere

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede Kommunes største by 15.855 indbyggere *pr. 1. januar 2014 Ungdomsmiljø Bedre byplanlægning m.h.t. arkitektur Turister! Meget mere aktivt torv Mere industri (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab

Læs mere

Lincoln Christmas Market

Lincoln Christmas Market Rejserapport Julemarked i Lincoln December 2003 Lincoln Christmas Market Den 3.- 5. december 2003 besøgte Johannes Lollesgaard og Jack Nielsen (Projektgruppen Markeder) og Projektleder Helle Baker Lincolns

Læs mere

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder.

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Seværdigheder. Tower Bridge & Tower of London Tate museum of Modern Art British Museum Big Ben

Læs mere

Velkommen til 71 Nyhavn Hotel Welcome to 71 Nyhavn Hotel

Velkommen til 71 Nyhavn Hotel Welcome to 71 Nyhavn Hotel Lobby Lobby Velkommen til 71 Nyhavn Hotel mærk, hvordan du bliver en del af stedets historie Her på dette atmosfærefyldte, firestjernede hotel vil vi først begejstre dig med hotellets beliggenhed i de

Læs mere

Street Art på Vesterbro

Street Art på Vesterbro Street Art på Vesterbro! Byens Netværk 05.05.11 Tekst og foto: Stine Vejen Eriksen På Vesterbro gemmer der sig overalt skjulte visuelle skatte. Disse skatte består i gadekunst, også kendt som Street Art,

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Aarhus Nordiske Folkemøde 2015

Aarhus Nordiske Folkemøde 2015 Aarhus Folkemøde Aarhus Nordiske Folkemøde 2015 Nordic City Network og Aarhus Kommune Per Riisom Vi er et borger /politiker forum om byudvikling i nordiske byer. Det er aldrig set før. De byer vi ønsker!

Læs mere

Marketing brochure - CV

Marketing brochure - CV EXECUTIVE CV Marketing brochure - CV Hvad er formålet med en brochure / CV? Identifikation af hvilke værdier produktet / personen kan tilføre en given virksomhed. forretningsmæssig værdiforøgelse Budskabet

Læs mere

Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m2. BYENS HUS BYENS BYGGERI UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium og Skuespiluddannelsen

Læs mere

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK Udviklingskonsulent Bodil Øllgaard, Vejle Kommune Arkitekt maa. Henrik Stjernholm, StjernholmArkitektur.dk DET VIL VI

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturelt projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-lande hvert år - i 2017 Paphos (Cypern) og Aarhus Et helt

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Få inspiration til de udfordringer, du står overfor lige nu: Læs om de 16 inspirerende projekter i vores publikationer Kom

Læs mere

Opfølgning på studietur

Opfølgning på studietur Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 26. august 2015 Opfølgning på studietur Opfølgning på studietur for Teknik & Byggeudvalget, 4-5. juni 2015 Torsdag den 4. juni 8.00 Afgang fra Esbjerg med De Blå Busser,

Læs mere

VÆKSTKULTUR PÅ AARHUSIANSK. Realdania Erhvervsforum 19. marts 2015

VÆKSTKULTUR PÅ AARHUSIANSK. Realdania Erhvervsforum 19. marts 2015 VÆKSTKULTUR PÅ AARHUSIANSK Realdania Erhvervsforum 19. marts 2015 1 2 JO HØJERE UDDANNELSESNIVEAU, DESTO STØRRE VELSTAND. Værdiskabelse i kommunens erhvervsliv, 2007 (i 1000 kr.) 450 400 De byer der vinder,

Læs mere

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Januar 2011 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Tidligere handlingsplaner fra Markedsføringsgruppen har kun været 1-årige. Denne handlingsplan

Læs mere

Vejledning til brugen af bybrandet

Vejledning til brugen af bybrandet Vejledning til brugen af bybrandet Indhold Hvorfor bruge bybrandet? s. 3-4 Inspiration/ big idea s. 5-10 Syv former for bybranding s. 11-18 Brug af logoet s. 19-21 Find desuden flere cases, designelementer

Læs mere

FAB s studietur 2013 går til.. LONDON

FAB s studietur 2013 går til.. LONDON FAB s studietur 2013 går til.. LONDON byen som omdanner og fortætter Der bygges højt og tæt i de centrale byudviklingsområder. Den høje bygning, the Shard på sydsiden af Themsen ved The London Bridge -

Læs mere

Introduktion til IMCC s AM2012-delegation

Introduktion til IMCC s AM2012-delegation Introduktion til IMCC s AM2012-delegation... men først - meet n greet! IFMSA International Federation of Medical Students Associations Verdens største fagspecifikke studenterorganisation Repræsenterer

Læs mere

Her begynder historien om Odense

Her begynder historien om Odense Her begynder historien om Odense Mormors fortælling om Odense starter i vikingetiden. Der har dog sneget sig et par dinosaurer ind, der siger Vi var her sgu først. Hvorfor tror I, at Mormor har sat de

Læs mere

International Conference Famalicao/ Portugal

International Conference Famalicao/ Portugal Martin Werner Social Worker Youth Trainer Leadership of Jugendtreff Beelen Town of Beelen Suburban community in eastern Münsterland Region / Germany Close to Bielefeld, Münster & the Ruhr Area 6,650 residents

Læs mere

Odense fra stor dansk by - til dansk storby

Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense hovedby og vækstdriver Odense er Danmarks 3. største by og der bor ca. 194.000 indbyggere i kommunen Odense dækker et areal på 306 km2 Odense har ca.

Læs mere

Studietur til Edinburgh for Herning Kommunes Social- og Sundhedsudvalg

Studietur til Edinburgh for Herning Kommunes Social- og Sundhedsudvalg Studietur til Edinburgh for Herning Kommunes Social- og Sundhedsudvalg 18. 21. marts 2012 Program Søndag d. 18. marts Kl. 15.50 Afrejse Danmark Ankomst Edinburgh Med minibus fra ASA Ladywell til hotel

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Målsætninger præsentation i grupper Projektmatrice øvelse Projekter: hvad, hvordan og hvorfor? oplæg

Læs mere

PROJECT. FAIR2013 Cultural Production in European Cultural Centres. 6th to 8th of June Godsbanen, Aarhus, Denmark. Version 2. Light an Sound Projects

PROJECT. FAIR2013 Cultural Production in European Cultural Centres. 6th to 8th of June Godsbanen, Aarhus, Denmark. Version 2. Light an Sound Projects PROJECT Cultural Production in European Cultural Centres 6th to 8th of June Godsbanen, Aarhus, Denmark Light an Sound Projects CAFE Music Venue THEATRE Litterature Cheramics Open Stage Film & movies Wood

Læs mere

Den levende kulturby. Kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd. Hør Lyset, Randers. Foto: Adam Mørk.

Den levende kulturby. Kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd. Hør Lyset, Randers. Foto: Adam Mørk. Den levende kulturby Kulturaftale 2012-2015 mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd Hør Lyset, Randers. Foto: Adam Mørk. Den levende kulturby Kulturaftale 2012-2015 Du står nu med en

Læs mere

CoPraNet Danmark. Nyhedsbrev nummer 1, august 2004. Udgivet af: Størstrøms amt

CoPraNet Danmark. Nyhedsbrev nummer 1, august 2004. Udgivet af: Størstrøms amt CoPraNet Danmark Nyhedsbrev nummer 1, august 2004 EU bidrager med en million euro til forvaltning af kysterne Den Europæiske Kommission har afsat en million euro til fremme af en bedre kystzoneforvaltning.

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 214 Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 214 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 214 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 12. marts 2012 Interparlamentarisk møde i København den

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

How to enhance the level of competences within the maritime sector

How to enhance the level of competences within the maritime sector How to enhance the level of competences within the maritime sector Henriette Dybkær, Projektleder Konference: Maritime competences in the future effects from the Danish Maritime Cluster Project København,

Læs mere

Udbud på engelsk i UCL. Skabelon til beskrivelse

Udbud på engelsk i UCL. Skabelon til beskrivelse Udbud på engelsk i UCL Skabelon til beskrivelse Indhold 1. Forord... 3 2. What to do... 3 3. Skabelon... 4 3.1 Course Overview... 4 3.2 Target Group... 4 3.3 Purpose of the module... 4 3.4 Content of the

Læs mere

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2016-2018 Hvordan fortsætter vi den stærke udvikling og griber mulighederne i udviklingen af en attraktiv detailhandel i Aalborg? 1

Læs mere

Oppvekst og bomiljø. Pulsen, Assens (6.000 indb)

Oppvekst og bomiljø. Pulsen, Assens (6.000 indb) Oppvekst og bomiljø Birgitte Svarre, associate, ph.d. 4. november 2014 Konferense om planlegging, bomiljø og folkehelse Rica Hotel Seilet, Molde Pulsen, Assens (6.000 indb) 1. Byer for mennesker 2. Liv

Læs mere

Sådan skal København (og Danmark) brandes internationalt

Sådan skal København (og Danmark) brandes internationalt Sådan skal København (og Danmark) brandes internationalt INTERNT Copenhagen GWA Capacity SEMINAR Presentation to Agents 24. August 2009 09 September 2009 Wonderful Copenhagen Copenhagen anno 2009 Goodwill

Læs mere

Gågade på vej i 1974-kvarteret

Gågade på vej i 1974-kvarteret Gågade på vej i 1974-kvarteret Berit Guldmann Andersen Gågaderne blev almindelige i begyndelsen af 1970 erne, og i 1974 havde de fleste købstæder af en vis størrelse mindst en gågade. Det er baggrunden

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere