FLYGTNINGE (OG ANDRE) I DANMARK TVÆRKULTURELLE ASPEKTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FLYGTNINGE (OG ANDRE) I DANMARK TVÆRKULTURELLE ASPEKTER"

Transkript

1 FLYGTNINGE (OG ANDRE) I DANMARK TVÆRKULTURELLE ASPEKTER

2 GENEVE KONVENTIONEN

3

4 ASYL ELLER? ÅBENBART GRUNDLØS PROCEDURE. DUBLIN-FORORDNINGEN. ASYL-VURDERING OG CENTEROPHOLD.

5 Asyl En asylansøger er en udlænding, som søger om ret til at opholde sig som flygtning og opnå beskyttelse. Konventionsstatus Bestemmelsen i udlændingelovens 7, stk. 1 vedrører såkaldt konventionsstatus. Der gives i disse tilfælde opholdstilladelse, fordi udlændingen er omfattet af FN s Flygtningekonvention. Ifølge FN's Flygtningekonvention er en flygtning en person, som nærer en velbegrundet frygt for at blive forfulgt på grund af sin race, religion, nationalitet, sit tilhørsforhold til en social gruppe eller sine politiske anskuelser og som befinder sig uden for det land, hvor personen er statsborger. En opholdstilladelse meddeles som udgangspunkt for 5 år.

6 Beskyttelsesstatus Bestemmelsen i udlændingelovens 7, stk. 2 vedrører såkaldt beskyttelsesstatus. I disse tilfælde meddeles en udlænding asyl, hvis vedkommende ved en tilbagevenden til sit hjemland risikerer dødsstraf eller at blive underkastet tortur eller umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf. Bestemmelsen i udlændingelovens 7, stk. 2 er udformet i overensstemmelse med relevante konventionsbestemmelser, herunder navnlig Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 3 og tillægsprotokol nr. 6 til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. En opholdstilladelse meddeles som udgangspunkt for 5 år.

7 Midlertidig beskyttelsesstatus Hvis en person opfylder betingelserne i udlændingelovens 7, stk. 2, gives der i nogle tilfælde såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus efter udlændingelovens 7, stk. 3. Det sker, når risikoen for dødsstraf eller for at blive underkastet tortur eller umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf har baggrund i en særlig alvorlig situation i hjemlandet præget af vilkårlig voldsudøvelse og overgreb på civile. En opholdstilladelse meddeles for 1 år. Opholdstilladelsen kan forlænges første gang efter 1 år. Opholdstilladelsen forlænges herefter efter 2 år fra tidspunktet for en eventuel forlængelse, hvis det vurderes, at pågældende fortsat har behov for beskyttelse.

8 Begrænsning i adgangen til familiesammenføring I de tilfælde, hvor en udlænding bliver meddelt midlertidig beskyttelsesstatus, er det normalt en betingelse for at opnå familiesammenføring, at den herboende udlændings opholdstilladelse er blevet forlænget. Det betyder, at der normalt først kan gives familiesammenføring efter 1 år.

9

10 OPHOLDS-TILLADELSE VED OPHOLD EFTER UDL 7: VISITERING TIL KOMMUNE LØBENDE MÅNED PLUS 30 DAGE.

11 HVILKEN OPGAVE? Jamen skal de ikke bare behandles som alle andre i DK?

12

13 FLYGTNINGE HVORFOR ER DE SÅ ANDERLEDES?

14

15

16

17 jan-15 apr-15 jul-15 okt-15 jan-16 apr-16 jul-16 okt-16 jan-17 apr-17 jul-17 okt-17 jan-18 Ikke forsørgere Forsørgere årige årige årige Uledsagede Sum Beregningsmetode: Der er taget udgangspunkt i konkret kendte tal pr Indregnet konkret udgående i perioden Årlig kvote på 161 er skønsmæssigt fordelt på kategorierne Indregnet opholdstid på 2 år for uledsagede (gennemsnitlig alder ved ankomst 16 år). Herefter optaget i kategorien "ikke forsørgere" Indregnet skønnet antal familliesammenføringer på 15 voksne og 15 børn pr. år

18 Oversigt over benyttede eller tomme ældreboliger i Hedensted Kommune til brug for boligplacering af flygtninge Rogårdsvej 1a,1b,1c i Aale. Ikke ombyggede. Mølleparken 4 og 9 i Stouby, begge ombyggede. Smedetoften 8 og 13 i Stouby, begge ombyggede. Hybenvej 10, 12E og 24 i Rask Mølle, ombyggede. Hybenvej 12B og 24 i Rask Mølle, ikke ombyggede. Hornsyld: 2 boliger

19 OPHOLDS-TILLADELSE VISITERING TIL KOMMUNE LØBENDE MÅNED PLUS 30 DAGE.

20 Modtagelse af flygtninge fra asylcenter, Udlændingelovens 7stk.1 og stk.2 samt 9b eller c: Gerne 1 besøg på asylcenteret inden ankomsten til kommunen. Giver mulighed for hurtig vurdering af støttebehov, særlige opmærksomhedspunkter vedr. boligplacering og navnlig mulighed for at vurdere beskæftigelsespotientialet, tale om praktikmuligheder fra starten af. Boligsøgning iværksættes og bolig klargøres. Lokalrådet kontaktes for info om at der kommer nye beboere. Støtte til at der kan opnås kontakt imellem dem. Der gives besked til skoleforvaltning, og pladsanvisning(dagpleje, børnehave) så snart børnenes aldre kendes. Der oprettes sager og cpr nr, når der kommer papirer fra udlændingeservice. Hvis der er børn under 18 år, og der vurderes at være behov for særlig råd og vejledning eller behov for særlig støtte efter Serviceloven, tages stilling til, om der skal bevilges familiekonsulent fra starten af samt visitation til Stimulancen.

21 Modtagelse af flygtninge fra asylcenter, Udlændingelovens 7stk.1 og stk.2 samt 9b eller c: 1-2 medarbejdere til at modtage. familiekonsulent (hvis der modtages familier m. børn). Der udbetales første ydelse iht. Integrationsloven. Lægeaftale så hurtigt som muligt, så der forebygges spredning af smitsomme sygdomme i institutioner og skoler. Visitation til skole for børnene så snart som muligt efter ankomsten til kommunen. Stimulancen giver skoleboostning til skolesøgende børn. Familiekonsulenterne støtter forældrene i at kunne give børnene en god skolestart. Støtte til indkøb etablering. Jobcentret tager kontakt. Hurtigst muligt start på sprogskole og aktivering. Aktivering så vidt muligt i praktikker direkte på arbejdspladser.

22 Modtagelse af kvoteflygtninge, Udlændingelovens 8 Samme tilgang som ved andre modtagelser, blot modtages direkte i lufthavnen Bolig er for-etableret Er det vinter, tages brugt overtøj og sko med i lufthavnen Altid grundig lægeundersøgelse umiddelbart efter ankomst til DK for at sikre, at der ikke er smitsomme sygdomme eller alvorlige sygdomme i øvrigt. Helbredsundersøgelsen består sædvanligvis af flere aftaler med praktiserende læge, evt.- tropesygdomsklinik i Århus og evt. speciallæger, tandlæger m.fl.

23 Sundhedstjek: Kvoteflygtninge: Flygtninge fra asylcentre: Praktiske og konkrete opgaver ift. nyankomne flygtningefamilier: Der er ofte brug for hurtig lægeaftale for at få ordineret mere medicin, typisk psykofarmaka, og der kan også nemt være behov for hurtig tandlægehjælp pga. tandsmerter og dårlig tyggefunktion. Til disse aftaler er der behov for vejledning og støtte. Både hvis der er tale om flygtninge fra helt andre verdensdele eller flygtninge med psykiske vanskeligheder som oftest er præget af angsttilstande. Desuden er der helt konkret behov for hjælp til at finde vej til lægen eller tandlægen, finde ud af hvordan systemet med venteværelse, tidsbestilling mm. fungerer.

24 Etablering: Praktiske og konkrete opgaver ift. nyankomne flygtningefamilier: Nyankomne flygtninge har behov for hjælp til etablering. Der er typisk ikke andet end nogle tasker med tøj, og hvis det er flygtninge fra asylcentre, der er ikke møbler og ikke køkkenudstyr. Der er behov for at forældrene får støtte til at etablere et hjem, så det svarer til, hvad vi i det danske samfund forventer af et hjem med børn. Ofte er der behov for solid råd og vejledning og konkret praktisk hjælp for at hjemmet bliver egnet til børn ved at der er børneseng, lidt legetøj, skrivebord til skolebørnene og gerne lidt hygge på værelserne, så børnene føler sig hjemme. Der kan hos børnene være et stort behov for at føle sig hjemme idet de kan have været på farten igennem forskellige lande eller/og have været på forskellige Røde-Kors Flygtningecentre, inden de er ankommet til Kommunen. Jo før de føler sig hjemme, jo før er der basis for en god indlæring og positive sociale relationer i skole og dagpasning.

25 Praktiske og konkrete opgaver ift. nyankomne flygtningefamilier: Hvordan man bor i DK: For nogle flygtningefamilier er de danske boliger med elinstallationer og sanitet en helt andet verden, end de er vant til. Det kræver mange, grundige forklaringer og konkrete øvelsessituationer, før en familie fra de primitive dele af Afrika kan bruge toilet, bruser, håndvask, emhætte, ovn, kogeplader, radiatorer, støvsugere, rengøringsmidler generelt mm. Noget som er helt basalt for at man kan få en hverdag i en børnefamilie til at fungere. Affaldshåndtering er også en vejledningsopgave. VIGTIGT: udluftning, varmeforbrug

26 Praktiske og konkrete opgaver ift. nyankomne flygtningefamilier: Hygiejne, påklædning, madvaner: Dagligt bad, eller i det mindste bad 3 gange om ugen for små børn. Bleskift, skifte tøj hver dag især undertøj, deodorant til de større børn og de voksne. Ikke en selvfølge for alle. Konkret har vi i mange af vores nyeste familier, uanset og det er fra Afrika eller Mellemøsten, problemer med at de lugter af sved eller for børnenes vedkommende af tis. Der er mange af kvinderne som ikke dufter som den gennemsnitlige danske kvinde.og børnene har tit vådliggerproblematikker ved ankomsten til DK. Også de større børn. Spis grønt, groft og spar på fedt og sukker. Sørg for at børnene får en nærende morgenmad og en nærende madpakke med frugt og grønt. En naturlig ting at sige til danske familier, men det kan være rigtig svært for familier fra andre verdensdele at få deres madvaner konverteret til danske forhold. Ikke destro mindre er det en nødvendighed for at børnene kan trives i det danske system, hvor de ofte har lange dage i skole, SFO, børnehave, mens forældrene er på arbejde, i aktivering og/eller sprogskole. Påklædning i det danske vejr at børnene har det rette tøj på så de ikke er begrænsede i udfoldelsesmulighederne pga. manglende vintertøj eller manglende gymnastiktøj - - eller at de ikke bliver mobbet pga. mærkelig tøjstil a la mellemøsten.

27 Økonomi Praktiske og konkrete opgaver ift. nyankomne flygtningefamilier: Budget-budget- og atter budget. Familierne har alle svært ved at finde ud af deres økonomi det første lange stykke tid. Hvordan skal børnefamilieydelsen prioriteres? Opsparinger til børnene så skoleture og ferier ikke bliver et problem hver gang. Økonomisk husholdning, indkøb de rigtige steder mm. Tøjkøb- genbrug mm. Igen praktisk råd og vejledning.

28 Praktiske og konkrete opgaver ift. nyankomne flygtningefamilier: Kendskab til lokalområde: Hvor er der legepladser? Hvor kan man lege uden at være i fare pga. trafikken? Hvordan er det med at bruge biblioteket og de gratis glæder der findes der for børn og voksne? Hvad med busser hvordan kommer man fra hjemmet til sygehus, til lægen, til tandlægen, til vennerne i en anden by eller til den billigste indkøbsmulighed? Hvordan kontakter man naboen måske er det ikke en god ide som første kontakt - at banke på uden varsel på sin nabos dør i ældreboligerne, for at få hjælp til at læse et brev.

29 Praktiske og konkrete opgaver ift. nyankomne flygtningefamilier: Opgaver for mere samtale- og/eller behandlings indsats: Hvorfor interessere sig for at blive integreret. Vigtigheden af sprogindlæring og arbejdsmarkedstilknytning for de voksne. Introduktion til det danske skole og uddannelsessystem. Introduktion til det danske dagpleje, vuggestue og børnehavesystem. Hvordan får man en hverdag med 2 udearbejdende forældre og 2-7 børn til at hænge sammen. Danske normer og uskrevne regler/forventninger til borgere i DK. Hvordan holde fast i sin religion uden at marginalisere sig og børnene fra det danske samfund. Sygdomsopfattelse.

30

UNHCR. FN s Flygtningeorganisation

UNHCR. FN s Flygtningeorganisation UNHCR FN s Flygtningeorganisation UNHCR s Mission: UNHCR har fået mandat fra FN til at LEDE og KOORDINERE det internationale arbejde med globalt at BESKYTTE flygtninge og finde LØSNINGER på flygtningesituationen.

Læs mere

Ordforklaring. Haderslev Stifts Migrantsamarbejde

Ordforklaring. Haderslev Stifts Migrantsamarbejde Ordforklaring Haderslev Stifts Migrantsamarbejde Asyl: Beskyttelse som en stat kan give en person der er udsat for fare eller forfølgelse i sit hjemland typisk begrundet i racemæssigt, religiøst eller

Læs mere

Internt notat til frivillige og ansatte i Dansk Flygtningehjælp

Internt notat til frivillige og ansatte i Dansk Flygtningehjælp NOTAT 1. marts 2019 Internt notat til frivillige og ansatte i Dansk Flygtningehjælp De nye lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet (L140), der blev fremsat i forlængelse af finanslovsaftalen

Læs mere

ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE ASYLANSØGERE

ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE ASYLANSØGERE ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE ASYLANSØGERE Arbejdet i Røde Kors Børnesamdriften RØDE 1 UMA EN DEFINITION Når udlændinge under 18 år kommer til Danmark og søger asyl uden deres forældre eller andre voksne, som

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012 Sag 178/2011 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Poul Helmuth Petersen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 4.

Læs mere

N o t a t. Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark

N o t a t. Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark N o t a t Arbejdsmarkedskontor Øst 18. februar 2016 Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark Dette notat giver et overblik over de mange forskellige instanser og indsatser, den enkelte flygtning

Læs mere

7. november 2014 AMNESTY INTERNATIONAL DANSK AFDELING. Gammeltorv 8, 5. sal 1457 København K T: 3345 6565 F: 3345 6566

7. november 2014 AMNESTY INTERNATIONAL DANSK AFDELING. Gammeltorv 8, 5. sal 1457 København K T: 3345 6565 F: 3345 6566 AMNESTY INTERNATIONAL DANSK AFDELING Gammeltorv 8, 5. sal 1457 København K T: 3345 6565 F: 3345 6566 www.amnesty.dk amnesty@amnesty.dk 7. november 2014 Amnesty Internationals bemærkninger til udkast til

Læs mere

Beskrivelse af Integrationsteamet

Beskrivelse af Integrationsteamet NOTAT Dato: 18.12.2018 Statusnotat Integrationsteam Beskrivelse af Integrationsteamet Teamet løser opgaver omkring boligplacering, beskæftigelsesindsats og administrative opgaver iht. Lov om Integration

Læs mere

HeForShe, Ankestyrelsen 16. november 2016 Flygtninge, integration og ligestilling Mads Ted Drud-Jensen, Center for Udsatte Flygtninge

HeForShe, Ankestyrelsen 16. november 2016 Flygtninge, integration og ligestilling Mads Ted Drud-Jensen, Center for Udsatte Flygtninge HeForShe, Ankestyrelsen 16. november 2016 Flygtninge, integration og ligestilling 17-11-2016 DFH Integration 17-11-2016 Side 2 Når ligestilling bliver et spørgsmål om integration Når integration bliver

Læs mere

Temamøde AMU. Modtagelse og boligplacering af flygtninge

Temamøde AMU. Modtagelse og boligplacering af flygtninge Temamøde AMU Modtagelse og boligplacering af flygtninge Implementering af integrationspolitikken Temaet i dag: Statistik ift. flygtninge og familiesammenførte Modtagelsesprogram Bosætningsprogram Resultatmål

Læs mere

Dokument- og personelfalsk i forbindelse med en udlændings indrejse og ophold i Danmark

Dokument- og personelfalsk i forbindelse med en udlændings indrejse og ophold i Danmark Dokument- og personelfalsk i forbindelse med en udlændings indrejse og ophold i Danmark Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: dokumentfalsk;dokumentmisbrug;udlændinge;påtale og påtaleundladelse; Offentlig

Læs mere

Nyankomne flygtninge forudsætninger og baggrund VUC & HF Nordjylland, Hjørring, 6. februar 2018 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge,

Nyankomne flygtninge forudsætninger og baggrund VUC & HF Nordjylland, Hjørring, 6. februar 2018 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge, Nyankomne flygtninge forudsætninger og baggrund VUC & HF Nordjylland, Hjørring, 6. februar 2018 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp DFH Integration Oplæggets pointer

Læs mere

Udlændingestyrelsen har besluttet at give dig opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 2 (beskyttelsesstatus).

Udlændingestyrelsen har besluttet at give dig opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 2 (beskyttelsesstatus). Udlændinge- og Integrationsudvalget 2017-18 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 365 Offentligt [Ansøgers navn og adresse] Opholdstilladelse Udlændingestyrelsen har besluttet at give dig opholdstilladelse

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Juni 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning på udlændinge-

Læs mere

Flygtningene kommer fra fra hele verden

Flygtningene kommer fra fra hele verden Nyankomne flygtninge forudsætninger og baggrund Konference: Traumer og overgreb i sårbare familier og hos flygtninge Tirsdag d. 5 september 17 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp

Læs mere

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde 13-06-2018 Fakta Kvote: 2014: 27 flygtninge 2015: 88 flygtninge 2016: 70 flygtninge 2017: 24 flygtninge 2018: 6 flygtninge (kvote) 2019: 7 flygtninge (kvote) Til

Læs mere

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Udarbejdet af: Tanja Lisette Jørgensen, december 2007 1. Indledning Ægteskabsbetingelsen om lovligt ophold blev indsat i ægteskabsloven ved lov nr. 365

Læs mere

Strategi for flygtninge og familiesammenførte. Solrød Kommune

Strategi for flygtninge og familiesammenførte. Solrød Kommune Strategi for flygtninge og familiesammenførte i Solrød Kommune Forord Når en asylansøger bliver vurderet til at være i risiko for forfølgelse eller overgreb, bliver asylansøgeren tildelt asyl som beskyttelse.

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14.

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14. Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 10. januar 2014 Kontor: Asyl- og Visumkontoret Sagsbeh: Ane Røddik

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 180 Folketinget Fremsat den 14. marts 2018 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) til

Forslag. Lovforslag nr. L 180 Folketinget Fremsat den 14. marts 2018 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) til Lovforslag nr. L 180 Folketinget 2017-18 Fremsat den 14. marts 2018 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven (Midlertidig

Læs mere

Spørgsmål og svar om flygtninge i Gentofte Kommune

Spørgsmål og svar om flygtninge i Gentofte Kommune Spørgsmål og svar om flygtninge i Gentofte Kommune Her er svar på de nogle de oftest stillede spørgsmål om flygtninge i Gentofte Kommune. Har du mere generelle spørgsmål til flygtninge, kan du gå ind på

Læs mere

Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune

Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune Formål (integrationsloven) 1. Lovens formål er at sikre, at nyankomne udlændinge får mulighed for at udnytte deres evner og ressourcer med henblik

Læs mere

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 436 Offentligt Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændingestyrelsen inddrager din tidsbegrænsede opholdstilladelse,

Læs mere

Modtagelse af flygtninge i Danmark Hvad krig gør ved mennesker Psykiatridage København november 2016 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte

Modtagelse af flygtninge i Danmark Hvad krig gør ved mennesker Psykiatridage København november 2016 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Modtagelse af flygtninge i Danmark Hvad krig gør ved mennesker Psykiatridage København - 10. november 2016 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp Oplæggets pointer Flygtningene

Læs mere

1. 3 ophæves. Loven træder i kraft den 1. juni 2018.

1. 3 ophæves. Loven træder i kraft den 1. juni 2018. Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven (Midlertidig beskyttelsesstatus for visse udlændinge samt afvisning af realitetsbehandling af asylansøgninger, når ansøgeren har opnået beskyttelse

Læs mere

Forslag. Fremsat den 14. marts 2018 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) til. (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Forslag. Fremsat den 14. marts 2018 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) til. (Ophævelse af revisionsbestemmelse) 2017/1 LSF 180 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2017-5995 Fremsat den 14. marts 2018 af udlændinge-

Læs mere

Notat om praksis for meddelelse af opholdstilladelse efter udlændingelovens 9 c, stk. 1, (ganske særlige grunde).

Notat om praksis for meddelelse af opholdstilladelse efter udlændingelovens 9 c, stk. 1, (ganske særlige grunde). NOTAT Dato: 23. juni 2008 Kontor: Erhvervs- og Familiesammenføringskontoret J.nr.: 2007/4150-152 Sagsbeh.: RSK/NHL Notat om praksis for meddelelse af opholdstilladelse efter udlændingelovens 9 c, stk.

Læs mere

flygtninge & migranter

flygtninge & migranter Fakta om flygtninge & migranter i Danmark Indhold Forord................................................ 3 Hvor kommer flygtninge og migranter fra?...4 Hvor mange hjælper Danmark sammenlignet med andre

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2014-15 (2. samling) Fremsat den 3. juli 2015 af beskæftigelsesministeren (Jørn Neergaard Larsen) Forslag til Lov om ændring af lov om social pension (Harmonisering af regler

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 87 Folketinget 2015-16 Fremsat den 10. december 2015 af udlændinge-, integrations- og boligministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Udskydelse af retten

Læs mere

Fremmed i Europa fremtid og muligheder Tænketanken EUROPA 24. august 2017 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp

Fremmed i Europa fremtid og muligheder Tænketanken EUROPA 24. august 2017 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp Fremmed i Europa fremtid og muligheder Tænketanken EUROPA 24. august 2017 Mette Blauenfeldt, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp - Integration Oplæggets pointer Flygtningene

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 31 ud af 38 kvoteflygtninge for 1. 7 Flygtningekvote 1 3 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr.

Læs mere

Bor i Danmark personer bor fortstat i Danmark som flygtninge eller familiesammeførte til flygtninge.

Bor i Danmark personer bor fortstat i Danmark som flygtninge eller familiesammeførte til flygtninge. Udlændinge- og Integrationsudvalget 2017-18 UUI Alm.del Bilag 198 Offentligt Udlændinge- og Integrationsministeriet Fakta om flygtningegruppen 1997-2017 29. juni 2018 Baggrund Hvad sker med de personer,

Læs mere

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status januar 2017 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2017.

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status januar 2017 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2017. Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status januar 2017 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2017. Arbejdsmarkedsintroduktion og beskæftigelsestrappen Personer (%)

Læs mere

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status april 2016 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2016.

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status april 2016 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2016. Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status april 2016 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2016. Arbejdsmarkedsintroduktion og beskæftigelsestrappen Personer (%) forrige

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 160 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 160 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 72 endeligt svar på spørgsmål 160 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven 2014/1 LSF 72 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-941-0040 Fremsat den 14. november 2014 af justitsministeren (Mette Frederiksen)

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 1 ud af 8 kvoteflygtninge for 1 7 Flygtningekvote 1 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr. Antal

Læs mere

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Udkast: Bilag 2. Permanente boliger til flygtninge Bilaget beskriver: 1. Status på permanente boliger

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 31 ud af 38 kvoteflygtninge for 1 7 Flygtningekvote 1 3 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr.

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over flygtninge for kvote 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 1 ud af 8 flygtninge for kvote 1 7 Flygtningekvote 1 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr. Antal

Læs mere

Nuværende status på fordelingen af flygtninge ankommet efter 1. januar 2015.

Nuværende status på fordelingen af flygtninge ankommet efter 1. januar 2015. Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, november 2015 Kun flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2015 indgår i opgørelsen på denne side. Personer Andel (%) Flygtninge over 18 år ankommet

Læs mere

Familiekonsulent til flygtningefamilier I Langeland kommune

Familiekonsulent til flygtningefamilier I Langeland kommune Familiekonsulent til flygtningefamilier I Langeland kommune Målsætning Familiekonsulenternes mål er at familierne bliver selvhjulpne og engageret i lokalsamfundet. Langeland Kommune har besluttet at alle

Læs mere

Sag 12-5236. Dok.nr. 142923-14 Udviklingskonsulent for Integration og Sundhed Pia Maria Kirkgaard Nielsen 30-10-2014

Sag 12-5236. Dok.nr. 142923-14 Udviklingskonsulent for Integration og Sundhed Pia Maria Kirkgaard Nielsen 30-10-2014 Notat vedr. kommunekvoter for flygtninge Baggrund Udlændingestyrelsen udmelder hvert år landstal for flygtninge. Landstallene er et skøn over det antal flygtninge, som vil få opholdstilladelse i Danmark

Læs mere

Dokument- og personelfalsk

Dokument- og personelfalsk Dokument- og personelfalsk Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: dokumentfalsk;dokumentmisbrug;udlændinge;påtale og påtaleundladelse; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.4.2016 Status: Gældende Udskrevet:

Læs mere

Peter Starup. nedværdigende behandling eller straf.

Peter Starup. nedværdigende behandling eller straf. Er dansk asylret vedrørende»krigsflygtninge«i strid med EU-retten? En kommentar til EF-domstolens afgørelse af 17. februar 2009 i sag C-465/07, Elgafaji af Peter Starup 1. Problemstillingen I forbindelse

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven. I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr af 19. september 2014, foretages følgende ændringer:

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven. I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr af 19. september 2014, foretages følgende ændringer: Udlændingeafdelingen Dato: 24. oktober 2014 Kontor: Asyl- og Visumkontoret Sagsbeh: THH Sagsnr.: 2014-941-0040 Dok.: 1316864 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Midlertidig beskyttelsesstatus

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over flygtninge for kvote 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 1 ud af 8 flygtninge for kvote 1 7 Flygtningekvote 1 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr. Antal

Læs mere

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune Alle skal bidrage Alle flygtninge og familiesammenførte, der ankommer til Fredericia, udgør en ressource både som almindelige

Læs mere

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status december 2016 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2016.

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status december 2016 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2016. Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status december 2016 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2016. Arbejdsmarkedsintroduktion og beskæftigelsestrappen Personer Andel

Læs mere

Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier

Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier 10-1. Forvaltningsret 1121.1 123.1 12.4 296.1. Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier En afghansk kvinde

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension Socialudvalget 2014-15 L 79 Bilag 1 Offentligt Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2014-15 Fremsat den 19. november 2014 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag

Læs mere

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status marts 2017 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2017.

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status marts 2017 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2017. Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status marts 17 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 17. Arbejdsmarkedsintroduktion og beskæftigelsestrappen Personer (%) forrige

Læs mere

Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge

Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 2007/5001

Læs mere

1. Ny e-mail-adresse til henvendelser vedr. UIS s. 2. 2. Kommunernes forsørgelsespligt s. 2. 3. Familiesammenføring og offentlig forsørgelse s.

1. Ny e-mail-adresse til henvendelser vedr. UIS s. 2. 2. Kommunernes forsørgelsespligt s. 2. 3. Familiesammenføring og offentlig forsørgelse s. Nyhedsbrev til politiet til kommunerne og KL Særnummer 9. maj 2012 Nr. 2 juni 2013 Indhold: 1. Ny e-mail-adresse til henvendelser vedr. UIS s. 2 2. Kommunernes forsørgelsespligt s. 2 3. Familiesammenføring

Læs mere

Godt at vide som frivillig. Kære frivillig

Godt at vide som frivillig. Kære frivillig Kære frivillig Vi er glade for, at du har valgt at blive frivillig på vores asylcenter. Vi har samlet dette materiale for at klæde dig på til at indgå i hverdagen på asylcentret, for som frivillig er det

Læs mere

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0301 Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0301 Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0301 Bilag 3 Offentligt NOTAT Dato: 20. august 2007 Kontor: Internationalt kontor J.nr.: 2007/4050-1006 INM 258 Grundnotat vedrørende Kommissionens grønbog om det fremtidige

Læs mere

Modtagelse af udlændinge

Modtagelse af udlændinge 1 Grenaa den 11. april 2007 Modtagelse af udlændinge Lovgivning på området Ansvaret for udlændinges integration i Danmark påhviler kommunerne. Boligplacering af flygtninge Efter integrationslovens 4, stk.

Læs mere

Notat 25. marts Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140)

Notat 25. marts Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140) Notat 25. marts 2019 Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140) Fagsekretariatet Beskæftigelse og Sundhed beskriver i dette notat kort omkring

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension 2014/1 LSF 79 (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og

Læs mere

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 1 Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år Socialforvaltningens boligsociale anvisning

Læs mere

Status på Fanø Kommunes flygtningesituation

Status på Fanø Kommunes flygtningesituation Status på s flygtningesituation 1. Flygtninge ankommet Status antal flygtninge ankommet I perioden 13-1 (februar) er der ankommet 5 flygtninge (voksne og børn) til, heraf er ankommet i forbindelse med

Læs mere

Høringssvar vedrørende lovforslag L87 om ændring af udlændingeloven

Høringssvar vedrørende lovforslag L87 om ændring af udlændingeloven Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø Tlf. 3525 9200 info@rodekors.dk CVR-nr.: 20 70 02 11 Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Familiesammenføring Slotsholmsgade 10 1216 København K. Høringssvaret

Læs mere

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Organisering i Aktiv indsats og Integration Modtagelse/boligplacering Beskæftigelses

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Ændring af kriterierne for udvælgelse af kvoteflygtninge)

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Ændring af kriterierne for udvælgelse af kvoteflygtninge) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Ændring af kriterierne for udvælgelse af kvoteflygtninge) 1 I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1021 af 19. september 2014, som ændret senest ved

Læs mere

VELKOMMEN. Børnehaven. Vilstedvej Løgstør Mail:

VELKOMMEN. Børnehaven. Vilstedvej Løgstør Mail: VELKOMMEN I Børnehaven Vilstedvej 163 9670 Løgstør 99 66 85 55 Mail: legehuset@hotmail.dk Personalet Leder: Mette Souschef: Pædagog Majbritt Pædagog Annette Pædagog Lene Pædagog Janni Pædagog Boris Medhjælper

Læs mere

Tjek DK. Uge 1. Til kursist Pligt og ret

Tjek DK. Uge 1. Til kursist Pligt og ret Tjek DK Uge 1 Til kursist Pligt og ret Hvad skal der ske Hvad skal der ske nu, hvor jeg har nu, hvor jeg har fået fået asyl? asyl? Uge 1 Pligt og ret Mandag Tjek på din start i kommunen Du har fået asyl.

Læs mere

Flygtningestatistik pr. 1. januar 2017 (inkl. nyankomne flygtninge til og med 1. februar 2017)

Flygtningestatistik pr. 1. januar 2017 (inkl. nyankomne flygtninge til og med 1. februar 2017) 1. Antal og aldersfordeling estatistik pr. 1. januar 217 Figur 1.1 Modtagne flygtninge, familiesammenførte samt nyfødte pr. måned 7 6 5 4 3 2 1 214 215 216 217 214-kvoten omfatter flygtninge modtaget til

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommune har siden efteråret 2016 arbejdet med den vedtagne strategi for modtagelse og integration

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 31 ud af 38 kvoteflygtninge for 1. 7 Flygtningekvote 1 3 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr.

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K E-mail: udlaendingeafdeling@uim.dk, nrb@uim.dk WI L D E R S P L A DS 8 K 1 4 0 3 K Ø B E NH A V N K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Den danske asylprocedure

Den danske asylprocedure Side 1 - En asylansøgers vej igennem det danske asylsystem Temadag: Bibliotekerne og Integration Gentofte Hovedbiblitotek den 31. januar 2017 Mathilde Christensen, juridisk rådgiver Asyl & repatriering,

Læs mere

Integration Hvad og hvorfor. November 2015 Oplæg for Venligboerne i Randers

Integration Hvad og hvorfor. November 2015 Oplæg for Venligboerne i Randers Integration Hvad og hvorfor November 2015 Oplæg for Venligboerne i Randers Rammer for arbejdet i Integration 1. Værdier i arbejdet med integrationsborgere 2. Formål 3. Mål 4. Opgaver 5. Lovgivning og arbejdsgange

Læs mere

Udkast til revideret Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge

Udkast til revideret Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge Udkast til revideret Bekendtgørelse om boligplacering af flygtninge I medfør af 9, 10, stk. 7, og 12, stk. 7, i lov om integration af udlændinge i Danmark (integrationsloven), jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Formiddagen går dels med leg, som børnene selv får lyst til og forskellige aktiviteter, som vi tilbyder.

Formiddagen går dels med leg, som børnene selv får lyst til og forskellige aktiviteter, som vi tilbyder. En dag i børnehaven Dagen starter med morgenhygge i køkken/alrum. Institutionen tilbyder morgenmad fra kl. 06.45 til omkring kl. 07.30 til de børn, som har behov for det. Formiddagen går dels med leg,

Læs mere

Familiesammenføring til flygtninge med opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 3

Familiesammenføring til flygtninge med opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 3 Familiesammenføring til flygtninge med opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 3 Advokatforum, den 9. maj 2016 Kontorchef Lone Zeuner Ægtefæller og Børn, 2. kontor Familiesammenføring, når den

Læs mere

Sygehussocialrådgivere Landeseminar RØDE KORS 1

Sygehussocialrådgivere Landeseminar RØDE KORS 1 Sygehussocialrådgivere Landeseminar RØDE KORS 1 En flygtnings vej gennem det danske system Mødet med sygehusvæsnet 16. marts 2017 RØDE KORS 2 En flygtnings vej gennem det danske system Mødet med sygehusvæsnet

Læs mere

Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård

Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård Kontoret for Økonomi og Indkvartering Dato: 9. februar 2016 Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård 1. Hvorfor etableres Udrejsecenter Kærshovedgård? Kærshovedgård, der hidtil har fungeret som åbent fængsel,

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 55 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 55 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 55 Offentligt Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 17. november 2014 Dok.: 1349685 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Integrationsdata november 2017

Integrationsdata november 2017 Integrationsdata november Indhold: 1. Flygtninge og familiesammenførte 2. Midlertidige boliger 3. Borgere i den 3-årige integrationsperioden 4. Jobrettet indsats på integrationsområdet Særlige opmærksomhedspunkter:

Læs mere

Organiseringen vedr. den helbredsmæssige modtagelse af flygtninge i Frederiksberg kommune

Organiseringen vedr. den helbredsmæssige modtagelse af flygtninge i Frederiksberg kommune Organiseringen vedr. den helbredsmæssige modtagelse af flygtninge i Frederiksberg kommune Ved Mette Hingebjerg / socialrådgiver og koordinator for modtagelse af flygtningebørn i Frederiksberg kommune Landstal

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status juli 2016 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2016.

Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status juli 2016 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2016. Beskæftigelsesrettet indsats på flygtningeområdet, status juli 2016 Indeholder flygtninge ankommet til kommunen efter 1. januar 2016. Arbejdsmarkedsintroduktion og beskæftigelsestrappen Personer Andel

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over modtagne flygtninge for kvote og 6 fordelt pr. måned Der er sammenlagt modtaget 6 mænd for kvote 6 Der er sammenlagt modtaget 8 kvinder for kvote 6 Der er sammenlagt

Læs mere

Plan for modtagelse af kvoteflygtninge version 2

Plan for modtagelse af kvoteflygtninge version 2 Plan for modtagelse af kvoteflygtninge version 2 Planen evalueres medio 2011. Rettelser i kontaktoplysninger gives til Anne-Marie Kruse løbende. 1. Aftale om fordeling af flygtninge Socialcenteret søger

Læs mere

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Indledning Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Bilag 41 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Bilag 41 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Bilag 41 Offentligt Spalte- og sidehenvisninger til Folketingstidende vedrørende behandlingen i Folketinget af den oprindelige udlændingelov

Læs mere

under integrationsloven Strategi for en tværgående indsats i Arbejdsmarked, sundhed, social, skole- og børnecenter

under integrationsloven Strategi for en tværgående indsats i Arbejdsmarked, sundhed, social, skole- og børnecenter Strategi for en tværgående indsats i under integrationsloven Arbejdsmarked, sundhed, social, skole- og børnecenter 2015 Ringsted Kommune Nørregade 100 Tlf. 57624000 Indhold Indledning... 2 Strategiske

Læs mere

Kontoret for Indkvarteringsvilkår. Vejledning om midlertidig indkvartering efter overgivelsesdatoen. 1. Indledning

Kontoret for Indkvarteringsvilkår. Vejledning om midlertidig indkvartering efter overgivelsesdatoen. 1. Indledning Kontoret for Indkvarteringsvilkår Vejledning om midlertidig indkvartering efter overgivelsesdatoen 1. Indledning 2. oktober 2017 Udlændingestyrelsen Kommunerne har ansvaret for integration af de flygtninge,

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet har sendt ovennævnte lovudkast i høring d.18.september 2017 og anmodet om eventuelle bemærkninger

Udlændinge- og Integrationsministeriet har sendt ovennævnte lovudkast i høring d.18.september 2017 og anmodet om eventuelle bemærkninger Til udlændinge- og Integrationsministeriet 13.10.2017 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af integrationsloven og danskuddannelsesloven (Forenkling af og præciseringer af reglerne om fordeling

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af straffeloven og forskellige andre love (Initiativer mod rocker- og bandekriminalitet

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af straffeloven og forskellige andre love (Initiativer mod rocker- og bandekriminalitet Til Justitsministeriet DANSK FLYGTNINGEHJÆLP Borgergade 10, 3.sal DK-1300 København K Tlf: 3373 5000 www.flygtning.dk 26.9.2017 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af straffeloven og forskellige

Læs mere

Professionshøjskolen Metropol - tværprofessionelt samarbejde ved humanitære katastrofer med fokus på flygtninge Intersektionalitet

Professionshøjskolen Metropol - tværprofessionelt samarbejde ved humanitære katastrofer med fokus på flygtninge Intersektionalitet Side 1 Professionshøjskolen Metropol - tværprofessionelt samarbejde ved humanitære katastrofer med fokus på flygtninge Intersektionalitet Side 2 Program 1. Introduktion 2. Intersektionalitet som teori

Læs mere

Flygtninge i Gladsaxe Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Katrine Birk og Birgitte Vallø

Flygtninge i Gladsaxe Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Katrine Birk og Birgitte Vallø Flygtninge i Gladsaxe 2016 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 08.03 2016 Katrine Birk og Birgitte Vallø Dagsorden Baggrund Flygtningegrupper og familiesammenføring Modtagelse Indkvartering og boligplacering

Læs mere