Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård"

Transkript

1 Kontoret for Økonomi og Indkvartering Dato: 9. februar 2016 Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård 1. Hvorfor etableres Udrejsecenter Kærshovedgård? Kærshovedgård, der hidtil har fungeret som åbent fængsel, omdannes til udrejsecenter med en kapacitet på op til 600 personer. Etableringen af Udrejsecenter Kærshovedgård er en udmøntning af regeringens asylpakke fra efteråret Udrejsecenter Kærshovedgård etableres som supplement til det nuværende Udrejsecenter Sjælsmark. Udrejsecentret er et asylcenter og etableringen af udrejsecentret er et led i at styrke indsatsen i forhold til en hurtig og effektiv udsendelse af udlændinge uden lovligt ophold i Danmark og at tilskynde disse personer til at udrejse. 2. Hvem skal bo på Kærshovedgård? a. Voksne kvinder og mænd, der har fået endeligt afslag på asyl og hvis udrejsefrist er overskredet (persongruppen har i dag ophold på asylcentre over hele landet eller Udrejsecenter Sjælsmark). b. Personer, der er udvist ved dom (persongruppen har i dag som helt overvejende udgangspunkt ophold på Center Sandholm). c. Personer, der er på tålt ophold (persongruppen har i dag som helt overvejende udgangspunkt ophold på Center Sandholm). De øvrige personer i udsendelsesposition bliver indkvarteret på Udrejsecenter Sjælsmark (det vil være familier med børn, der har fået endeligt afslag på asyl, og personer, der har fået afslag efter en særlig procedure, fordi asylansøgningen er anset for åbenbart grundløs, samt personer, der skal tilbageføres til et andet land efter Dublin-Forordningen med henblik på at få behandlet asylsansøgningen i dette land). 3. Hvornår flytter de første beboere ind og hvornår er centret fuldt ud ibrugtaget? Ibrugtagningstidspunktet afhænger af en række forhold, navnlig bygningsmæssige udvidelser, som er under afklaring. Indtil videre planlægges med indflytning af de første beboere (op til 100 personer) i marts De første personer, der flyttes ind, er asylansøgere, som er meddelt endeligt afslag på asyl (målgruppe a) og som kommer fra asylcentre over hele landet. Det er Rigspolitiet, der vil screene gruppen af aktuelle personer i udsendelsesposition med henblik på løbende at indstille til Udlændingestyrelsen, hvem der bør flyttes til Udrejsecenter Kærshovedgård. Indflytning vil ske etapevis frem mod sommeren. De nuværende persongrupper med ophold på Center Sandholm (personer udvist ved dom og på tålt ophold) forventes indtil videre flyttet til Udrejsecenter Kærshovedgård fra omkring sommeren 2016 og frem.

2 Side 2 af 5 4. Kommer der istandsættelser og byggeri på udrejsecentret? Det eksisterende byggeri er velindrettet til udrejsecenter. Der planlægges derfor kun mindre istandsættelser af de eksisterende bygninger. Herudover er der behov for etablering af en kantine og opsætning af hegn og porte ved ejendommen. Endelig skal der opstilles pavillonbyggeri med kapacitet til 300 personer. 5. Kommer der hegn omkring udrejsecentret? Der etableres en række sikkerhedsforanstaltninger i form af opsætning af hegn med overvågningskameraer omkring centret. Internt på centret vil der ske sektionering af de forskellige persongrupper, således at overnatningsfaciliteterne for personer, der er udvist ved dom, og personer, der er på tålt ophold, er særskilt indhegnet. Der etableres endvidere adgangskontrol til centret med mulighed for visitation i forbindelse med adgangen. 6. Vil Kriminalforsorgens landbrugsdrift fortsætte? Kriminalforsorgen har i dag en økologisk landbrugsdrift på ejendommen. Landbrugsdriften fortsætter i 2016 i en overgangsordning, men vil være fysisk adskilt fra udrejsecentret. 7. Hvilke myndigheder har ansvaret for hvilke opgaver? Udlændingestyrelsen har det overordnede ansvar for indkvartering af asylansøgere og personer med ulovligt ophold. Det er Udlændingestyrelsen, der i samarbejde med politiet, Nationalt Udlændingecenter (i dag under Rigspolitiet), beslutter, hvem der skal indkvarteres på centret. Kriminalforsorgen får ansvaret for den daglige drift af udrejsecentret som hovedoperatør. Politiet, Nationalt Udlændingecenter (NUC), har ansvaret for udsendelse af personer uden lovligt ophold. NUC har ansvaret for sagsbehandlingen i udsendelsessagerne i form af motivationsfremmende samtaler, ligesom NUC har ansvaret for afviklingen af meldepligt. Det er desuden NUC, der skal indstille til Udlændingestyrelsen, at der i relation til flytningen af den pågældende person til udrejsecentret træffes afgørelse om opholdspligt på centret. Midt- og Vestjyllands Politi har ansvaret for sikkerhed og tryghed i og omkring udrejsecentret. Andre aktører vil også være til stede på centret. 8. Hvordan er sikkerheden på udrejsecentret og hvad er politiets rolle? Kriminalforsorgens personale, som består af fængselsbetjente m.fl., er til stede på centret døgnet rundt.

3 Side 3 af 5 Midt- og Vestjyllands Politi iværksætter tryghedsskabende initiativer, bl.a. i form af dialog med naboer, planlægning af faste, daglige patruljerunderinger ved centret og i øvrigt tilstedeværelse på kritiske tidspunkter og naturligvis ved opstået behov. Erfaringerne fra Udrejsecenter Sjælsmark er med i overvejelserne omkring sikring af ro og orden og tryghedsskabende initiativer. 9. Hvor længe bor beboerne på udrejsecentret? Der vil være forskel på opholdstiden for de forskellige beboergrupper. Personer, der er meddelt endeligt afslag på asyl (målgruppe a), har forventeligt en kortere opholdstid på centret. Personer på tålt ophold og personer, der er udvist ved dom (målgruppe b og c), har forventeligt en længere opholdstid på centret. 10. Hvad er profilen på beboerne på udrejsecentret? En person på tålt ophold er en person, der ikke kan udsendes til et land, hvor den pågældende risikerer f.eks. dødsstraf eller tortur, eller hvor personen ikke er beskyttet mod videresendelse til et sådant land. Det betyder, at den pågældende i princippet skal udrejse af Danmark, men at myndighederne ikke tvangsmæssigt må udsende den pågældende. Udlændingestyrelsen skal bestemme, at personer på tålt ophold skal tage ophold på et bestemt indkvarteringssted, hvor de skal bo og overnatte. På samme vis skal personer, som er udvist ved dom, tage ophold på et bestemt indkvarteringssted, hvor de skal bo og overnatte. Afviste asylansøgere, der ikke medvirker til udsendelse af Danmark, vil også pålægges opholdspligt på centret. Det er NUC, der i den konkrete sag indstiller til Udlændingestyrelsen, at der træffes afgørelse om opholdspligt for personer, der overføres til udrejsecentret, ligesom NUC herefter træffer afgørelse om meldepligt hos politiet på udrejsecenteret. 11. Hvordan er hverdagen for beboerne på udrejsecentret? Personer, som er indkvarteret på udrejsecentret, skal indgå en kontrakt med deres indkvarteringssted om deltagelse i undervisning, aktivering og nødvendige opgaver på centret. Beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård får pligt til at deltage i udførelsen af nødvendige opgaver på centret, herunder oprydning og renholdelse af udenomsarealer. Beboerne kan desuden deltage i anden individuel aktivering på eller evt. uden for centret, eksempelvis medvirke til indvendig og udvendig vedligeholdelse, reparationer og forbedringer af bygninger, inventar og fællesområder. Beboerne tilbydes gennemsnitligt op til 10 timers undervisning om ugen. Der kan for eksempel tilbydes undervisning i engelsk, modersmålsundervisning og fag, som bibringer de pågældende færdigheder, der kan hjælpe til at starte selvstændig virksomhed eller opnå beskæftigelse i hjemlandet. Der kan også tilbydes undervisning i andre fag.

4 Side 4 af 5 Undervisning og aktivering vil kunne udgøre op til 37 timer om ugen. Kriminalforsorgen udarbejder en husorden og aktivitetsprogram for beboerne. 12. Hvordan varetages sundhedsbehandling af beboerne? Beboerne på udrejsecentret er ikke omfattet af det danske sygesikringssystem og har derfor ikke adgang til de samme sundhedsmæssige ydelser som herboende personer. Det betyder, at udgifterne til sundhedsmæssige ydelser under visse betingelser dækkes af Udlændingestyrelsen, medmindre der er tale om akut behandling, som omfattes af regionernes forpligtelse. Kriminalforsorgen skal sikre, at beboerne på udrejsecentret har adgang til sundhedsbehandling ved akut opstået sygdom. Kriminalforsorgen skal endvidere sikre, at beboerne har eller gives adgang til sundhedskonsultationer, såfremt der opstår behov herfor og f.eks. sikre tilvejebringelse af nødvendig lægeordineret medicin. En række behandlinger kan iværksættes umiddelbart af det sundhedsfaglige personale på udrejsecentret. I en række tilfælde kan behandling eller undersøgelse kun iværksættes efter indhentelse af forudgående godkendelse hos Udlændingestyrelsen. 13. Hvilke økonomiske midler får beboerne på udrejsecentret? Udrejsecenter Kærshovedgård er et såkaldt cafeteriacenter, dvs. et indkvarteringssted med en vederlagsfri bespisningsordning. Det betyder, at beboerne ikke får udbetalt kontante ydelser til kost og andre fornødenheder. Beboerne på udrejsecentret får tre måltider mad om dagen i centrets cafeteria. De får desuden udleveret hygiejneartikler og evt. tøj. Beboere, som overholder en undervisnings- og aktiveringskontrakt med indkvarteringsstedet, og som medvirker til udsendelse, får udbetalt en såkaldt tillægsydelse (lommepenge) på op til 402 kr. hver 14. dag. For mange af beboerne på Kærshovedgård vil det dog gælde, at de ikke medvirker til udsendelse af Danmark og derfor ikke modtager tillægsydelse. Personer på tålt ophold og personer, der medvirker, vil have mulighed for at optjene tillægsydelse. Kriminalforsorgen og Udlændingestyrelsen overvejer lige nu etablering på centret af et mindre kioskudsalg med begrænset udvalg til beboerne. 14. Kan beboerne på udrejsecentret frit bevæge sig rundt? Beboerne er ikke frihedsberøvede og kan derfor frit komme og gå på centret. Beboerne vil dog som udgangspunkt være underlagt såkaldt opholdspligt. Det betyder, at de har pligt til at bo og overnatte på centret. Personer, som er pålagt en sådan opholdspligt, må alene overnatte uden for centret, hvis Udlændingestyrelsen har givet særskilt tilladelse. Desuden vil mange af beboerne være pålagt meldepligt hos politiet på centret flere gange om ugen. Der etableres adgangskontrol og registrering af beboernes ophold på centret, blandt andet for at sikre overholdelsen af opholdspligten på centret.

5 Side 5 af Etableres der nye transportmuligheder? Udlændingestyrelsen og Kriminalforsorgen overvejer lige nu, hvordan de transportmæssige forhold for beboerne på centret kan etableres. 16. Hvilken rolle har Ikast-Brande Kommune i tilknytning til udrejsecentret? Asylindkvartering er en statslig opgave. Ikast-Brande Kommune har ikke særlige opgaver i forhold til udrejsecentret. Ikast-Brande Kommune er i udgangspunktet myndighed i forhold til afklaring af planmæssige forhold, byggesagsbehandling mv. i forbindelse med etablering af centret. 17. Hvordan inddrages lokalbefolkningen? Udlændingestyrelsen og Kriminalforsorgen holdt borgermøde d. 3. februar 2016 i Bording. På mødet var der information om udrejsecentret og der var mulighed for at stille spørgsmål til de involverede myndigheder (Udlændingestyrelsen, Kriminalforsorgen, de forskellige dele af politiet og Ikast-Brande Kommune). Der vil blive holdt et nyt borgermøde, når centret er i drift (datoen for mødet er ikke fastsat). Midt- og Vestjyllands Politi har igangsat en række tryghedsskabende tiltag med involvering af lokalbefolkningen. Udlændingestyrelsen har aftalt en løbende kontakt til Ikast-Brande Kommune, og der udpeges kontaktpersoner fra alle myndigheder med mulighed for hurtig opfølgning efter behov. Udlændingestyrelsen, Kriminalforsorgen og Midt- og Vestjyllands Politi ønsker en tæt dialog med de nærmeste naboer til centret.

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård. Den 25. maj 2016 i Bording Hallen, Bording

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård. Den 25. maj 2016 i Bording Hallen, Bording Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård Den 25. maj 2016 i Bording Hallen, Bording Program Indledning ved Ikast-Brande Kommune Oplæg fra Udlændingestyrelsen Oplæg fra Kriminalforsorgen

Læs mere

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård. Den 3. februar 2016 i Bording Hallen, Bording

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård. Den 3. februar 2016 i Bording Hallen, Bording Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Kærshovedgård Den 3. februar 2016 i Bording Hallen, Bording Program Indledning ved Ikast-Brande Kommune Oplæg fra Udlændingestyrelsen om indkvartering, baggrund

Læs mere

Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård

Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård Kontoret for Økonomi og Indkvartering Dato: 21. marts 2016 Fakta om Udrejsecenter Kærshovedgård 1. Hvorfor etableres Udrejsecenter Kærshovedgård? Kærshovedgård, der hidtil har fungeret som åbent fængsel,

Læs mere

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark. 9. juni 2016 i Skovhus, Hørsholm

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark. 9. juni 2016 i Skovhus, Hørsholm Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark 9. juni 2016 i Skovhus, Hørsholm Indhold Asyl- og indkvarteringssituationen Kort om baggrund og rammer for udrejsecentre Ændret regime for udrejsecentre

Læs mere

Særudgave asylhåndtering og nyt udrejsecenter i Midt og Vestjyllands Politikreds. Hvad gør Midt og Vestjyllands Politi?

Særudgave asylhåndtering og nyt udrejsecenter i Midt og Vestjyllands Politikreds. Hvad gør Midt og Vestjyllands Politi? Særudgave asylhåndtering og nyt udrejsecenter i Midt og Vestjyllands Politikreds Som I alle ved, så står Danmark overfor betydelige udfordringer og nye opgaver forbundet med tilstrømningen af asylanter

Læs mere

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark

Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Præsentation til borgermøde om Udrejsecenter Sjælsmark Ved kontorchef Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen, den 17. marts 2015 i Kulturhus Trommen, Hørsholm Indhold Baggrund og rammer for udrejsecenteret

Læs mere

Institution Skjern Å, Udrejsecenter Kærshovedgård Kærshovedgård Ikast

Institution Skjern Å, Udrejsecenter Kærshovedgård Kærshovedgård Ikast Institution Skjern Å, Udrejsecenter Kærshovedgård Kærshovedgård 17 7430 Ikast Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig

Læs mere

Aftale om en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik (del 1) Nyt kapitel

Aftale om en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik (del 1) Nyt kapitel Aftale om en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik (del 1) Nyt kapitel Der kommer historisk mange flygtninge og migranter til Europa. Det presser alle lande også Danmark. Hvis Danmark oplever en væsentlig

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 165 Folketinget 2018-19 Fremsat den 20. februar 2019 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Nyaffattelse af bestemmelserne

Læs mere

Ministeren. Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K

Ministeren. Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2018-19 REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 299 Offentligt Ministeren Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget har den 11. januar 2019 stillet følgende spørgsmål

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om undervisning og aktivering m.v. af asylansøgere m.fl.

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om undervisning og aktivering m.v. af asylansøgere m.fl. BEK nr 438 af 01/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2013-961-0017 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Tilsynsbesøg i Udrejsecenter Kærshovedgård, personer på tålt ophold med opholdspligt

Tilsynsbesøg i Udrejsecenter Kærshovedgård, personer på tålt ophold med opholdspligt 2018-18 Tilsynsbesøg i Udrejsecenter Kærshovedgård, personer på tålt ophold med opholdspligt Ombudsmanden gennemførte i oktober 2017 et tilsynsbesøg i Udrejsecenter Kærshovedgård. Besøget blev gennemført

Læs mere

Ansøgningsskema IN3_da_020117

Ansøgningsskema IN3_da_020117 Ansøgningsskema IN3_da_020117 Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos venner eller familie (udlændingelovens 42 l, stk. 1) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N og O i integrationsudvalget. Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N og O i integrationsudvalget. Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Svar på Spørgsmål 75 Offentligt TALEPAPIR Dato: 25. januar 2007 Kontor: Økonomi- og Analysekontoret J.nr.: 2007-5014-12 Sagsbeh.: LKN Fil-navn:

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3)

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Ansøgningsskema Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge om tilladelse til at bo

Læs mere

Dansk Flygtningehjælp sætter pris på muligheden for at fremkomme med bemærkninger.

Dansk Flygtningehjælp sætter pris på muligheden for at fremkomme med bemærkninger. Til Udlændinge- og Integrationsministeriet uim@uim.dk, cbo@uim.dk og brj@uim.dk 9. marts 2018 Høringssvar i anledning af forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven (Håndtering af flygtninge-

Læs mere

Aftale om en strengere kontrol over for udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste Nyt kapitel

Aftale om en strengere kontrol over for udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste Nyt kapitel Aftale om en strengere kontrol over for udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste Nyt kapitel Der skal være strengere kontrol med udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste, og det skal have

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsudvalget UUI Alm.del Bilag 157 Offentligt

Udlændinge- og Integrationsudvalget UUI Alm.del Bilag 157 Offentligt Udlændinge- og Integrionsudvalget 2016-17 UUI Alm.del Bilag 157 Offentligt Not Not om konsekvenser af Højesterets dom af 17. januar 2017 vedr. opholds- og meldepligt 1. Indledning Udlændinge på tålt ophold

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3)

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Ansøgningsskema Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge om tilladelse til at bo

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 625 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 625 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 625 Offentligt Ministeren Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget har den 23. maj 2017 stillet følgende spørgsmål

Læs mere

UDKAST. Kapitel 1. Indledende bestemmelser. Bekendtgørelsens anvendelsesområde. Definitioner

UDKAST. Kapitel 1. Indledende bestemmelser. Bekendtgørelsens anvendelsesområde. Definitioner UDKAST Bekendtgørelse om anbringelse på bopælen i indkvarteringsstedet under intensiv overvågning og kontrol (bekendtgørelse om varetægtsfængsling i fodlænke i indkvarteringsstedet) I medfør af 35 b, stk.

Læs mere

Røde Kors takker for muligheden for at afgive høringssvar til ovennævnte udkast til lovforslag.

Røde Kors takker for muligheden for at afgive høringssvar til ovennævnte udkast til lovforslag. Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø Tlf. 3525 9200 info@rodekors.dk CVR-nr.: 20 70 02 11 Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Att.: Brit Gotthard Jensen Sendt

Læs mere

Præsentation til borgermøde om asylcenter i Annebergparken den 27. oktober 2014

Præsentation til borgermøde om asylcenter i Annebergparken den 27. oktober 2014 Præsentation til borgermøde om asylcenter i Annebergparken den 27. oktober 2014 Hvad? Asylansøgere i Annebergparken (1) Op til 100 pladser til uledsagede mindreårige asylansøgere (i daglig tale kaldet

Læs mere

Afgørelse om indkvartering i asylcenter for udlænding udvist ved dom. Ikke fornøden hjemmel

Afgørelse om indkvartering i asylcenter for udlænding udvist ved dom. Ikke fornøden hjemmel FOB 04.311 Afgørelse om indkvartering i asylcenter for udlænding udvist ved dom. Ikke fornøden hjemmel En udvist udlænding havde gennem mere end to år boet hos sin hustru. Udlændingestyrelsen traf afgørelse

Læs mere

Justitsministeriet har til brug for redegørelsen indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet:

Justitsministeriet har til brug for redegørelsen indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet: JUSTITSMINISTERIET 25. august 2003 Til Statsrevisoratet Ved brev af 23. april 2003 har Statsrevisoratet fremsendt Statsrevisorernes Beretning nr. 9 2002 om Udlændingestyrelsens opgavevaretagelse på asyl-

Læs mere

Øget fokus på udrejse nye muligheder for asylansøgere

Øget fokus på udrejse nye muligheder for asylansøgere Øget fokus på udrejse nye muligheder for asylansøgere Aftale mellem regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance har indgået en aftale om øget fokus på udrejse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13 Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 25. april 2013 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven (Adgang for

Læs mere

Ad. Punkt 2 - Planlagt demonstration mod asylstramninger på Nytorv 26. januar 2016 Der afholdes planlægningsmøder:

Ad. Punkt 2 - Planlagt demonstration mod asylstramninger på Nytorv 26. januar 2016 Der afholdes planlægningsmøder: Referat af demonstration foran Sandholm søndag 27. december 2015 Tovholder Nina Lørring Referent Karin Majgaard 17 Bedsteforældre Ad. Punkt 1 - Siden sidst Nina Lørring indledte med at vi i sammen mindes

Læs mere

Danmarks internationale forpligtigelser i forhold til etablering af Udrejsecenter Lindholm

Danmarks internationale forpligtigelser i forhold til etablering af Udrejsecenter Lindholm Retsudvalget 2018-19 REU Alm.del - Bilag 128 Offentligt Danmarks internationale forpligtigelser i forhold til etablering af Udrejsecenter Lindholm 17. december 2018 Notatet redegør for Danmarks internationale

Læs mere

IN1_da_140415 Ansøgning om tilladelse til at flytte i egenfinansieret bolig (udlændingelovens 42 k)

IN1_da_140415 Ansøgning om tilladelse til at flytte i egenfinansieret bolig (udlændingelovens 42 k) Ansøgningsskema IN1_da_140415 Ansøgning om tilladelse til at flytte i egenfinansieret bolig (udlændingelovens 42 k) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge om tilladelse til

Læs mere

UDKAST TIL TALE til brug for fortsættelse af besvarelsen af samråd H (tidligere BB) den 17. december 2013.

UDKAST TIL TALE til brug for fortsættelse af besvarelsen af samråd H (tidligere BB) den 17. december 2013. Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 214 Offentligt Administrationsafdelingen Dato: 12. december 2013 Dok.: 964194 UDKAST TIL TALE til brug for

Læs mere

Bekendtgørelse om anbringelse på bopælen i indkvarteringsstedet under intensiv overvågning og kontrol

Bekendtgørelse om anbringelse på bopælen i indkvarteringsstedet under intensiv overvågning og kontrol BEK nr 1198 af 02/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 4. oktober 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2017-10650 Senere ændringer

Læs mere

26. september Redegørelse. Udlændingestyrelsens og Rigspolitiets revurdering af afgørelser om henholdsvis opholdspligt og meldepligt

26. september Redegørelse. Udlændingestyrelsens og Rigspolitiets revurdering af afgørelser om henholdsvis opholdspligt og meldepligt 26. september 2019 Redegørelse Udlændingestyrelsens og Rigspolitiets revurdering af afgørelser om henholdsvis opholdspligt og meldepligt Jeg har nu afsluttet min undersøgelse af Udlændingestyrelsens og

Læs mere

IN1_da_ Ansøgning om tilladelse til at flytte i egenfinansieret bolig (udlændingelovens 42 k)

IN1_da_ Ansøgning om tilladelse til at flytte i egenfinansieret bolig (udlændingelovens 42 k) Ansøgningsskema IN1_da_180917 Ansøgning om tilladelse til at flytte i egenfinansieret bolig (udlændingelovens 42 k) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge om tilladelse til

Læs mere

ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE ASYLANSØGERE

ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE ASYLANSØGERE ULEDSAGEDE MINDREÅRIGE ASYLANSØGERE Arbejdet i Røde Kors Børnesamdriften RØDE 1 UMA EN DEFINITION Når udlændinge under 18 år kommer til Danmark og søger asyl uden deres forældre eller andre voksne, som

Læs mere

Kontoret for Indkvarteringsvilkår. Vejledning om midlertidig indkvartering efter overgivelsesdatoen. 1. Indledning

Kontoret for Indkvarteringsvilkår. Vejledning om midlertidig indkvartering efter overgivelsesdatoen. 1. Indledning Kontoret for Indkvarteringsvilkår Vejledning om midlertidig indkvartering efter overgivelsesdatoen 1. Indledning 2. oktober 2017 Udlændingestyrelsen Kommunerne har ansvaret for integration af de flygtninge,

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. RETTEN I HERNING Udskrift af dombogen D O M afsagt den 11. januar 2018 Rettens nr. 99-3668/2017 Politiets nr. 4100-84149-00008-16 Anklagemyndigheden mod Sharvin Shojaei født den 03. juni 1984 Der har medvirket

Læs mere

Udkast til forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Håndtering af flygtninge- og migrantsituationen)

Udkast til forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Håndtering af flygtninge- og migrantsituationen) Udkast til forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Håndtering af flygtninge- og migrantsituationen) 1 I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1021 af 19. september 2014, som ændret senest ved

Læs mere

Afsagt den 9. februar 2017 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Louise Saul, Arne Brandt og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 9. februar 2017 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Louise Saul, Arne Brandt og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 9. februar 2017 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Louise Saul, Arne Brandt og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). 17. afd. nr. S-2111-16: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

Udkast til forslag a ophæves. 2. Efter 35 indsættes:

Udkast til forslag a ophæves. 2. Efter 35 indsættes: Udkast til forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, lov om fuldbyrdelse af straf m.v. og straffeloven (Styrket kontrol med udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste, herunder indførelse af

Læs mere

Retningslinjer for indkvartering af mindreårige asylansøgere, som har indgået ægteskab eller er samlevende med en person, som opholder sig i Danmark

Retningslinjer for indkvartering af mindreårige asylansøgere, som har indgået ægteskab eller er samlevende med en person, som opholder sig i Danmark Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 220 Offentligt 1. juli 2016 Retningslinjer for indkvartering af mindreårige asylansøgere, som har indgået ægteskab eller er samlevende

Læs mere

Husorden for Udrejsecenter Kærshovedgård

Husorden for Udrejsecenter Kærshovedgård Husorden for Udrejsecenter Kærshovedgård 1. Generelt: Formål Husordenen for Udrejsecenter Kærshovedgaard har til formål at sikre ro og orden på udrejsecenteret og skabe tryghed for beboere, gæster og personale.

Læs mere

N o t a t. Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark

N o t a t. Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark N o t a t Arbejdsmarkedskontor Øst 18. februar 2016 Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark Dette notat giver et overblik over de mange forskellige instanser og indsatser, den enkelte flygtning

Læs mere

Udlændingenævnet har i sit høringssvar også efterlyst en mere detaljeret beskrivelse af undtagelserne.

Udlændingenævnet har i sit høringssvar også efterlyst en mere detaljeret beskrivelse af undtagelserne. TALEPAPIR 2. D E C E M BER 2 0 1 4 FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 72/2014 DEN 2.12.2014 J. NR. FORETRÆDE FOR UUI, MIDLERTIDIG BESKYTTELSESSTATUS Regeringen har på flere punkter ændret lovforslaget i lyset af

Læs mere

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om de afviste asylansøgere.

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om de afviste asylansøgere. NOTAT Dato: 16. januar 2008 Aftale om vilkår for asylansøgere. 1. Indledning Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om de afviste asylansøgere. Aftalen omfatter to dele: Første del indeholder

Læs mere

Sygehussocialrådgivere Landeseminar RØDE KORS 1

Sygehussocialrådgivere Landeseminar RØDE KORS 1 Sygehussocialrådgivere Landeseminar RØDE KORS 1 En flygtnings vej gennem det danske system Mødet med sygehusvæsnet 16. marts 2017 RØDE KORS 2 En flygtnings vej gennem det danske system Mødet med sygehusvæsnet

Læs mere

U D K A S T. Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven

U D K A S T. Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven Asyl- og Visumkontoret Dato: 14. december 2012 Kontor: Asyl- og Visumkontoret Sagsbeh: Ane Røddik Christensen Sagsnr.: 2012-941-0004 Dok.: 632993 U D K A S T Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven,

Læs mere

IN6. Ansøgningsskema. Ansøgning om godkendelse af arbejde efter udlændingelovens 14 a (asylansøgere)

IN6. Ansøgningsskema. Ansøgning om godkendelse af arbejde efter udlændingelovens 14 a (asylansøgere) Ansøgningsskema Ansøgning om godkendelse af arbejde efter udlændingelovens 14 a (asylansøgere) IN6_da_141014 Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges af asylansøgere, som ønsker at arbejde

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

Afgjort den 19. marts 2015. Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015.

Afgjort den 19. marts 2015. Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015. Aktstykke nr. 109 Folketinget 2014-15 Afgjort den 19. marts 2015 Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015. Justitsministeriet. København,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, lov om fuldbyrdelse af straf m.v. og straffeloven. Lovforslag nr. L 51 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, lov om fuldbyrdelse af straf m.v. og straffeloven. Lovforslag nr. L 51 Folketinget Lovforslag nr. L 51 Folketinget 2016-17 Fremsat den 9. november 2016 af udlændinge-, integrations- og boligministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, lov om fuldbyrdelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Fremsat den 30. januar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov)

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Fremsat den 30. januar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) 2012/1 LSF 130 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-941-0004 Fremsat den 30. januar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov)

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven

Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven LOV nr 430 af 01/05/2013 Udskriftsdato: 8. juni 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-941-0004 Senere ændringer til forskriften LBK nr 863 af 25/06/2013

Læs mere

Godt at vide som frivillig. Kære frivillig

Godt at vide som frivillig. Kære frivillig Kære frivillig Vi er glade for, at du har valgt at blive frivillig på vores asylcenter. Vi har samlet dette materiale for at klæde dig på til at indgå i hverdagen på asylcentret, for som frivillig er det

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. januar 2018 Sag 122/2017 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Hillerød den 3. maj

Læs mere

I lov nr. 539 af 29. april 2015 om ændring af lov om planlægning (Midlertidige opholdssteder til flygtninge) foretages følgende ændring:

I lov nr. 539 af 29. april 2015 om ændring af lov om planlægning (Midlertidige opholdssteder til flygtninge) foretages følgende ændring: Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven (Håndtering af flygtninge- og migrantsituationen), lov om ændring af lov om planlægning (Midlertidige opholdssteder til flygtninge) og udlændingeloven

Læs mere

Den danske asylprocedure

Den danske asylprocedure Side 1 - En asylansøgers vej igennem det danske asylsystem Temadag: Bibliotekerne og Integration Gentofte Hovedbiblitotek den 31. januar 2017 Mathilde Christensen, juridisk rådgiver Asyl & repatriering,

Læs mere

Udlændingelovens 60, stk. 1, jf. 34, stk. 4, ved den 8. februar 2010 at have undladt at efterkomme

Udlændingelovens 60, stk. 1, jf. 34, stk. 4, ved den 8. februar 2010 at have undladt at efterkomme D O M afsagt den 21. april 2015 Rettens nr. 8-4341/2014 Politiets nr. 0900-84130-00127-10 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer Denne sag er behandlet som tilståelsessag. Retsmødebegæring af 16. april 2015

Læs mere

Afviste asylansogere og andre udlaendinge i udsendelsposition i Danmark

Afviste asylansogere og andre udlaendinge i udsendelsposition i Danmark Afviste asylansogere og andre udlaendinge i udsendelsposition i Danmark O INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER Udredning nr. 6 Institut for Menneskerettigheder 2009 Indholdsfortegnelse Resumé 10 Kapitel 1.

Læs mere

Ved ankomst til centret vil du få tildelt en stue, samt generel information om centret

Ved ankomst til centret vil du få tildelt en stue, samt generel information om centret Udrejsecenter Kærshovedgård Husorden Generelt Formål På et udrejsecenter, bor mennesker med forskellige etniske, kulturelle og religiøse baggrunde. Derfor er der på centret en fælles husorden, som beskriver

Læs mere

1. Ny e-mail-adresse til henvendelser vedr. UIS s. 2. 2. Kommunernes forsørgelsespligt s. 2. 3. Familiesammenføring og offentlig forsørgelse s.

1. Ny e-mail-adresse til henvendelser vedr. UIS s. 2. 2. Kommunernes forsørgelsespligt s. 2. 3. Familiesammenføring og offentlig forsørgelse s. Nyhedsbrev til politiet til kommunerne og KL Særnummer 9. maj 2012 Nr. 2 juni 2013 Indhold: 1. Ny e-mail-adresse til henvendelser vedr. UIS s. 2 2. Kommunernes forsørgelsespligt s. 2 3. Familiesammenføring

Læs mere

Besøg i Center Sandholm personer på tålt ophold

Besøg i Center Sandholm personer på tålt ophold Besøg i Center Sandholm personer på tålt ophold 16-12-2014 Indhold Dok.nr. 14/03708-122/EDS 1. Besøg i Center Sandholm, personer på tålt ophold, i oktober 2012... 3 2. Besøg i Center Sandholm, personer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven 2008/1 LSF 69 (Gældende) Udskriftsdato: 20. maj 2019 Ministerium: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 2008/4009-93

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisning og aktivering m.v. af asylansøgere m.fl.

Bekendtgørelse om undervisning og aktivering m.v. af asylansøgere m.fl. BEK nr 497 af 03/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 10/03736 Senere ændringer til

Læs mere

Foreningen af Udlændingeretsadvokater - FAU

Foreningen af Udlændingeretsadvokater - FAU Foreningen af Udlændingeretsadvokater - FAU Hersegade 8, 4000 Roskilde, tlf. 46357322, mail: epost@anderschrjensen.dk, www.fauadv.dk Til Ministeriet for flygtninge, indvandrere og integration. J. nr. 2008/4009-03

Læs mere

TILLÆGSKONTRAKT. mellem. Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Ø. og Vesthimmerlands Kommune

TILLÆGSKONTRAKT. mellem. Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Ø. og Vesthimmerlands Kommune Dato: 19. december 2014 TILLÆGSKONTRAKT mellem Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Ø og Vesthimmerlands Kommune om opgaver varetaget i 2015 i forbindelse med asylaftalen af 19. september 2012

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven 2015/1 LSF 62 (Gældende) Udskriftsdato: 12. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2015-572 Fremsat

Læs mere

Justitsministeriet Udlændingekontoret udlafd@jm.dk mkm@jm.dk

Justitsministeriet Udlændingekontoret udlafd@jm.dk mkm@jm.dk Justitsministeriet Udlændingekontoret udlafd@jm.dk mkm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 8 1 6 L U J J @ H U M A N R I G H T

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 566 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 566 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 566 Offentligt Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

H Ø R I N G S S V A R V E D R Ø R E N D E L O V O M Æ N D R I N G A F

H Ø R I N G S S V A R V E D R Ø R E N D E L O V O M Æ N D R I N G A F Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet og Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg uibm@uibm.dk og ftlapu@ft.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2

Læs mere

Opholdspligt i Center Sandholm for udlænding på tålt ophold

Opholdspligt i Center Sandholm for udlænding på tålt ophold FOU nr 2016.27 (Gældende) Udskriftsdato: 11. juni 2019 Ministerium: Journalnummer: Folketinget Opfølgning / Opfølgning til Ingen 2016-27. Opholdspligt i Center Sandholm for udlænding på tålt ophold En

Læs mere

Opholdspligt i Center Sandholm for udlænding på tålt ophold. 18. april 2016

Opholdspligt i Center Sandholm for udlænding på tålt ophold. 18. april 2016 2016-27 Opholdspligt i Center Sandholm for udlænding på tålt ophold En advokat klagede over, at hans klient, der havde været på tålt ophold i Danmark siden 2007, fortsat var pålagt at bo i Center Sandholm.

Læs mere

/2016. September Rigsrevisionens beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere

/2016. September Rigsrevisionens beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere 24/2016 Rigsrevisionens beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere afgivet til Folketinget med Statsrevisorernes bemærkninger 147.281 1849 237 1976 September 2017 114.6 22.480 908 24 / 2016

Læs mere

Forvaltningsret Udlændinge 61.4 og Menneskerettigheder 1.1, 1.4 og Personspørgsmål 4.

Forvaltningsret Udlændinge 61.4 og Menneskerettigheder 1.1, 1.4 og Personspørgsmål 4. Afgørelse om ophold i Center Sandholm for en udlænding på tålt ophold var uproportional og blev ophævet som ugyldig, og som konsekvens heraf blev tillige afgørelse om meldepligt i centeret ophævet. Forvaltningsret

Læs mere

3 I lov om socialtilsyn, jf. lovbekendtgørelse nr. 70 af 18. januar 2017, foretages følgende ændringer:

3 I lov om socialtilsyn, jf. lovbekendtgørelse nr. 70 af 18. januar 2017, foretages følgende ændringer: Notat Forslag til lov om ændring af udlændingeloven, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge og lov om socialtilsyn (Ro og orden på indkvarteringssteder for uledsagede mindreårige udlændinge m.v.)

Læs mere

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Udarbejdet af: Tanja Lisette Jørgensen, december 2007 1. Indledning Ægteskabsbetingelsen om lovligt ophold blev indsat i ægteskabsloven ved lov nr. 365

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Lovforslag nr. L 130 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Lovforslag nr. L 130 Folketinget Lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13 Fremsat den 30. januar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven (Adgang for

Læs mere

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 436 Offentligt Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændingestyrelsen inddrager din tidsbegrænsede opholdstilladelse,

Læs mere

SU3_da_151014 Ansøgning om godkendelse af sociale foranstaltninger. Ja, sagen haster fordi:

SU3_da_151014 Ansøgning om godkendelse af sociale foranstaltninger. Ja, sagen haster fordi: Ansøgningsskema SU3_da_151014 Ansøgning om godkendelse af sociale foranstaltninger Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge om godkendelse af sociale foranstaltninger. Sådan

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål X fra Folketingets Retsudvalg den 9. april 2019

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål X fra Folketingets Retsudvalg den 9. april 2019 Retsudvalget 2018-19 REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 502 Offentligt Dato: 5. april 2019 Sagsnr.: 2019-0035-0089 Dok.: 1076184 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål X fra

Læs mere

Asylområdet ved Langeland Kommune

Asylområdet ved Langeland Kommune Asylområdet ved Langeland Kommune Asylområdet ved Langeland Kommune Indledning: Langeland Kommune overtog pr. 1. februar 2011 driften af asylcenter Holmegaard. På daværende tidspunkt havde centeret en

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Retten i Hillerød D O M afsagt den 3. maj 2016 Rettens nr. 8-2528/2015 Politiets nr. 0900-84130-00684-12 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 67 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven

Lov om ændring af udlændingeloven Udkast Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Indkvartering og forsørgelse af flygtninge og asylansøgere m.fl., og advisering af kommunerne om visse afgørelser i klagesager) 1 I udlændingeloven,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. oktober 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. oktober 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. oktober 2018 Sag 107/2018 A (advokat Esben Skjernov, beskikket) mod Rigspolitiet (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den 12. april

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en konsekvent linje over for asylansøgere, der begår kriminalitet i Danmark

Forslag til folketingsbeslutning om en konsekvent linje over for asylansøgere, der begår kriminalitet i Danmark Beslutningsforslag nr. B 97 Folketinget 2012-13 Fremsat den 3. april 2013 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie Krarup (DF), Christian Langballe (DF) og Peter

Læs mere

MARIAGERFJORD KOMMUNE UDLÆNDINGELOVEN. B: Beslutningskompetence. Godkendt: Fagenhed: Arbejdsmarked Emne: Detailkompetenceplan

MARIAGERFJORD KOMMUNE UDLÆNDINGELOVEN. B: Beslutningskompetence. Godkendt: Fagenhed: Arbejdsmarked Emne: Detailkompetenceplan 14. november 2012/ ssekretariatet Kapitel 1 Udlændinges indrejse og ophold 9, stk. 22. Er en opholdstilladelse betinget af, at den herboende person (garanten) har påtaget sig at forsørge ansøgeren, og

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B116800A - AJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 31. maj 2016 af Østre Landsrets 11. afdeling (landsdommerne Ole Græsbøll Olesen, Peter Mørk Thomsen og Peter Rostgaard Ahleson (kst.)).

Læs mere

Bedsteforældre for asyls. Demonstration foran Sjælsmark. Referat. Søndag den 11. januar kl.14-15

Bedsteforældre for asyls. Demonstration foran Sjælsmark. Referat. Søndag den 11. januar kl.14-15 Bedsteforældre for asyls Demonstration foran Sjælsmark Referat Søndag den 11. januar kl.14-15 Referent: Birgitte Kjersgaard Tovholder: Leif Bork Hansen Vi mødtes i snestorm, det var koldt og blæsende,

Læs mere

Afviste asylansøgere og andre udlændinge i udsendelsesposition i Danmark

Afviste asylansøgere og andre udlændinge i udsendelsesposition i Danmark Afviste asylansøgere og andre udlændinge i udsendelsesposition i Danmark Udredning nr. 6 Institut for Menneskerettigheder 2009 Nationale kontrolorganer 2 Afviste asylansøgere og andre udlændinge i udsendelsposition

Læs mere

Institution Vridsløselille Vridsløselille Fængsel Fængselsvej Albertslund Ombudsmandens tilsynsbesøg den 22.

Institution Vridsløselille Vridsløselille Fængsel Fængselsvej Albertslund Ombudsmandens tilsynsbesøg den 22. Institution Vridsløselille Vridsløselille Fængsel Fængselsvej 39 2620 Albertslund Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig

Læs mere

Høringssvar på lovudkast om ro og orden på børnecentre, herunder husordener, økonomiske sanktioner, magtanvendelse og tvangsanbringelse m.v.

Høringssvar på lovudkast om ro og orden på børnecentre, herunder husordener, økonomiske sanktioner, magtanvendelse og tvangsanbringelse m.v. Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø Tlf. 3525 9200 info@rodekors.dk Til Udlændinge- og Integrationsministeriet, Slotsholmsgade 10 1216 København K Sendt pr. mail til fkh@uim.dk og uim@uim.dk 9. marts

Læs mere

dhfdfhghgfhhhh UDLÆNDINGEAFDELINGEN Status på arbejdet med udsendelse af afviste asylansøgere

dhfdfhghgfhhhh UDLÆNDINGEAFDELINGEN Status på arbejdet med udsendelse af afviste asylansøgere dhfdfhghgfhhhh UDLÆNDINGEAFDELINGEN Status på arbejdet med udsendelse af afviste asylansøgere April 2008 UDLÆNDINGEAFDELINGEN Den 11. april 2008 J. nr.: 2007-5141-27 + bilag Redegørelse for status på arbejdet

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Bemærkninger til forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om fuldbyrdelse af straf mv. København, den 3.

HØRINGSNOTAT. Bemærkninger til forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om fuldbyrdelse af straf mv. København, den 3. HØRINGSNOTAT København, den 3. januar 2019 Bemærkninger til forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om fuldbyrdelse af straf mv. GENERELLE BEMÆRKNINGER Forslaget indeholder en lang række detailjusteringer

Læs mere

Dagsorden. Mødedato: 16. november 2015. Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00. Fraværende: Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen

Dagsorden. Mødedato: 16. november 2015. Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00. Fraværende: Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen Ekstraordinært møde Mødedato: 16. november 2015 Mødelokale: Multisalen, Tønder Sport og Fritidscenter Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: 16. november 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne

Læs mere

Redegørelse. Børns forhold i Udrejsecenter Sjælsmark

Redegørelse. Børns forhold i Udrejsecenter Sjælsmark 20-12-2018 Redegørelse Børns forhold i Udrejsecenter Sjælsmark 20-12-2018 Indholdsfortegnelse Dok.nr. 17/04167-184/SHS 1. Indledning og hovedkonklusioner... 4 1.1. Indledning... 4 1.2. Hovedkonklusioner...

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark og

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark    og Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark E-mail: uim@uim.dk, cakr@uim.dk og hsl@uim.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8

Læs mere

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget.

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget. Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 720 Offentligt Talepapir Arrangement: Samrådsspørgsmål AF Hvornår: Onsdag d. 15. juni 2016 kl. 13.00-14.30 DET

Læs mere

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE RAPPORT OM LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE 2013 Slotsholmsgade 10 1216 København K. Telefon 7226 8400 Telefax 3393 3510 www.justitsministeriet.dk jm@jm.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om særlig støtte til børn og unge og deres familier (vejledning nr. 3 til serviceloven)

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om særlig støtte til børn og unge og deres familier (vejledning nr. 3 til serviceloven) Til Social- og Indenrigsministeriet 24.11.2016 Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om særlig støtte til børn og unge og deres familier (vejledning nr. 3 til serviceloven) Social- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere

Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere December 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 24/2016

Læs mere