Sådan cykler vi i Korinth Cykel Motion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan cykler vi i Korinth Cykel Motion"

Transkript

1 Sådan cykler vi i Korinth Cykel Motion 1 I KCM cykler vi i grupperne M, T og R. (mountain, tur og race). Grupperne er opdelt efter gennemsnitshastighed og køretid. Vi sætter sikkerheden i højsædet. Af sikkerhedsmæssige grunde, må en gruppe aldrig køre ud med mere end maximalt 15 ryttere. Er der mere end 15 ryttere i en gruppe, deles den op i to, på én af følgende to måder: Der kan enten deles lige over i to og udpeges en 2. holdkaptajn blandt de fremmødte. Der kan køres samlet, men i to grupper med 100 meters afstand, som følger samme rute. Holdkaptajn og turleder sidder i den forreste gruppe, og de stærkeste sidder med i den bagerste gruppe, således at én af disse kan køre frontgruppe op ved defekter o. lign. Der opsamles ved lyskryds, på bakker mm. Deltagerne cykler på eget ansvar. Alle i gruppen er ansvarlige for, at der er en god stemning på hele turen. Vi tager hensyn til hinanden, er opmærksomme og hjælper hinanden, også ved defekter eller uheld. Vær opmærksom på, hvordan du selv kører og hold øje med de nærmeste omkring dig. Kør roligt. Undgå at slingre. Hold et jævnt tråd. Når der køres tæt i en gruppe, kan en undvigemanøvre ved et hul i vejen, en sten eller lignende være årsag til uheld. Færdselsloven skal overholdes og alle følger holdkaptajnens anvisninger. Husk f.eks. at give holdkaptajnen besked, hvis du vælger at køre fra ruten. Deltagerne skal anvende cykelhjelm. Det anbefales at medbringe væske, måske lidt energi i form af f.eks. rosiner, bananer eller en energibar. Hav også altid en ekstra slange med og eller lappegrej, hvis du skulle punktere. KCM s grupper kører altid på de svagestes præmisser. Alle skal have glæde af turen. Har du gode ben, så brug dem, når holdkaptajnen giver løbet frit for spurter. Ingen bliver efterladt på ruten - alle kommer med hjem. Gruppe M - her køres der med de tykke hjul altså på MTB. Der vil ikke være holdkaptajn i denne gruppe, men de der møder op aftaler selv dagens/aftenens forløb/tur. Er der nok der møder op deles gruppen efter behov - alle kommer med "rundt" uanset træningsform og teknisk kunnen. I gruppe T kan du cykle med på helt almindelige turcykler. Hastighed km/t og distance op til 40 km eller efter aftale.

2 Gruppe R er for de cykelmotionister, som kører på racercykel og har lyst til at presse sig selv og køre intensivt. 2 Hastigheden ligger på over 25 km/t. Der køres km eller efter aftale. SIKKERHED Før du cykler ud Sørg for, at du har de fornødne forsikringer på plads, inden du cykler ud med KCM. Sørg for, at din cykel er sikker og i orden. Medbring en ekstra slange og/eller lappegrej samt pumpe. Vær praktisk påklædt. Medbring mindst 1 flaske vand/energidrik, og evt. lidt energi i form af en banan eller en energibar. Børn under 15 år, skal være ifølge med en voksen. Der skal bæres cykelhjelm! Cykling med KCM Når du cykler repræsenterer du alle motionscykelryttere og når du cykler i KCM klubtøj (bliver aktuelt når vi er tilstrækkelig med medlemmer), repræsenterer du oven i købet KCM. Vær derfor et godt eksempel for alle motionscykelryttere og for klubben. Vis hensyn! Provokér aldrig andre trafikanter! Gældende færdselsregler skal selvfølgelig overholdes. Vær et godt eksempel Hils høfligt på medtrafikanter på landeveje og skovstier, ikke noget med at gi fingeren vis god KCM ånd. Vis hensyn det smitter lad os sammen starte en epidemi Fra april til oktober foregår turene under ledelse af en holdkaptajn, dog kører gruppe M altid uden holdkaptajn. Holdkaptajn er en klubkammerat, som har lagt ruten, og dennes anvisninger skal følges. Holdkaptajn bærer ikke mere ansvar for sikkerheden end alle andre i gruppen. Alle har ansvaret for at bidrage til den gode stemning i gruppen. KCM cykler i grupper med maximalt 15 ryttere pr. gruppe. Hvis der er mere end 15 deltagere i gruppen, deles op i to grupper, før der køres ud og der udpeges en ekstra, frivillig holdkaptajn blandt de fremmødte, eller der køres i to grupper med ca. 100 m mellemrum. Uanset gruppe, cykles der på de svages betingelser. Det er okay at sidde på hjul hvis formen ikke er til føringer. Alle kommer med hjem og ingen efterlades ude på ruten.

3 Der samles op på bakkerne og hvis spredningen i styrkeforholdet i gruppen er stor, har holdkaptajnen forskellige redskaber og træningsvejledninger, som kan medvirke til, at alle i gruppen får en god cykeloplevelse, uanset styrkeforhold. Det er god KCM ånd, at de erfarne ryttere hjælper de uerfarne på en kammeratlig og diplomatisk måde Vi har alle noget at lære. 3 Når turen starter Turene starter fra pladsen ved den Korinth Hallen. Kørsel i KCM s grupper Vi cykler i rækker 2 og 2 (såkaldt paradekørsel) alt efter vejforholdene evt. 1 og 1 hvis forholdene byder det. Vi cykler aldrig 3 og 3 eller mere! Vi cykler i højre side, også selvom vejen er bred og ikke særligt trafikeret. Hvis du har brug for at ændre retning, så orienter dig bag ud før du skifter bane. Vær altid opmærksom på trafikken og vejens beskaffenhed, også selvom du sidder bagerst. Du cykler på eget ansvar, men bærer også et ansvar for de omkringliggende rytteres sikkerhed. Vi praktiserer rulleskift (Snejbjerg-skift). Formålet med denne skifteteknik er at: skabe størst mulig trafiksikkerhed. undgå der opstår 'huller' i gruppen. lære at køre i gruppe og læ for hinanden. der køres i to rækker, parvist. Når der skiftes, øger den første rytter i venstre række hastigheden en smule for at kunne trække ind foran den første rytter i højre række. Det er vigtigt, at højre række er opmærksomme på, at de ikke øger hastigheden, evt. vige en anelse. Venstre række kører frem, så der dannes par med den foranliggende rytter. der køres kæde, når der skiftes kontinuerligt - som en kæde, der ruller. Det er en fordel, hvis der er modvind eller hvis alle er trætte. Det er meget vigtigt, et højre række er opmærksom på at holde hastigheden. det er ikke nødvendigt at køre kæde på hele touren. Det er holdkaptajnen, der bestemmer, om der skal køres ''kæde eller hyggekørsel, hvor de to forreste ryttere trækker feltet i en periode. Når der skiftes, råbes kommandoen skifter, så alle i feltet er opmærksomme på, at der nu skal skiftes makker. Skiftet sker på samme måde, som når der køres kæde. Første rytter i venstre række rykker frem og glider ind foran i højre række, hvor han bliver første mand.

4 4 Snejbjerg skift 1) Skiftet indledes ved, at den forreste højre rytter (B) giver besked og tegn herom. Tegnet er en roterende bevægelse med hånden, som om han rører i en gryde, eller råber kommandoen skifter. 2) Venstre række (A - C - E - G) glider frem. 3) Forreste venstre rytter (A) glider til højre til indvendig række og bageste højre rytter (H) glider til venstre til udvendig række. 4) Endelig glider den venstre række frem på plads, og skiftet er slut. Med lidt øvelse vil skiftet foregå i en glidende, roterende bevægelse med uret, som en kæde der ruller. Det undgås, at vi fylder mere end 2 i bredden.

5 5 Gør opmærksom på, hvis du er ny og ikke kender til Snejbjergskiftet. Så vil holdkaptajnen give den fornødne instruktion. Alle holder rækken og rytmen i feltet, med andre ord, ingen løse eller flagrende ryttere i tredje eller fjerde position. Overskrid aldrig vejmidten! Det er forbudt! Det er forbudt at overhale i 3. eller fjerde position, også på bakkerne! Hold et jævnt tråd. Brems aldrig pludseligt op. Får du brug for at undvige, så forsøg at undvige til højre hellere en tur i rabatten end ud mod trafikken. Ind på en række sker altid ved at flette som iht. lynlåsprincippet. Advarselsråb De foranliggende ryttere advarer i god tid, ved forhindringer forude (f.eks. hul, pæl, glasskår, parkerede biler, modkørende trafik mv.). De foranliggende ryttere kan også gøre opmærksom på, at der ikke kommer modkørende trafik når der f.eks. krydses en vej, ved at råbe Fri! (Husk dog at denne orientering kun er vejledende, du bærer selv ansvaret når du kører ud i krydset). De bagerst liggende ryttere advarer ved bagfrakommende trafik mv. Kommandoforplantning foregår med råb eller håndsignaler. Lær håndsignalerne at kende fra mere erfarne ryttere. Forskellige advarselsråb: Stopper! - Når der stoppes op Forfra! - Ved trafik (eller fodgængere) forfra Bagfra - Ved trafik bagfra Fri!/Fri bagfra!/fri forfra! Ved passage af kryds mv. Se op!/se op venstre!/se op højre! - advarsel ved forhindringer fra siderne. Saml op! - Hvis de bagerst liggende ryttere er sakket agter ud. Bemærk! Ved kommandoen Saml op! skal farten tages af i ro og mag og nedbremsningen foretages i en rolig bevægelse. Foretag aldrig panikopbremsninger! De tabte ryttere kan netop have rejst sig op i pedalerne for at træde op til gruppen og derved risikere at tørne ind i foranliggende med stød og panikopbremsninger til følge. Pas dog på ikke at overadvare Advar kun, når det er nødvendigt. Lad være med at påpege hver eneste lille forhindring på vejen. Det kan give uro i feltet og fjerner opmærksomheden fra reelle forhindringer.

6 Overser du alligevel et hul i vejen, så kør hellere igennem det/hen over det, frem for uventede sving eller opbremsninger. Hellere en punktering end en bunke ryttere på vejen. 6 Overhal aldrig indenom! Færdselsreglerne skal nemlig overholdes og overhaling indenom er forbudt! Advarselstegn med hænderne Pas på, du ikke mister balancen på din cykel, når du slipper styret for at give tegn bag ud. Hold generelt godt fast i styret og placer hænderne yderst på styret. Orientering bagud Har du brug for at vende dig om, for at orientere dig bagud, så læg først forsigtigt en hånd på sidemanden skulder. Derved holder du balancen og undgår at miste retning. Slip aldrig styret med begge hænder på én gang, når du kører i flok! Mobiltelefoner må ikke anvendes under kørsel på cykel. Vi overholder nemlig færdselsreglerne og brug af mobiltelefon under kørsel er forbudt. Identifikation Det er en god idé at medbringe en form for identifikation, når du cykler. Skriv f.eks. navn, adresse og telefon nummer i din hjelm eller opbevar kontaktdata til en person som kan kontaktes i nødstilfælde, i en lomme eller i sadeltasken. Hvis ulykken er ude Bevar roen - få overblik - bedøm situationen. Stands ulykken - sæt nogen til at advare andre trafikanter - kom væk fra vejen. Giv førstehjælp - stands blødninger - ingen vejrtrækning/kunstig åndedræt - læg tilskadekomne på siden i aflåst sideleje - tal med pågældende og forebyg chok. Tilkald hjælp - brug oplys navn - personnummer - uheldsstedets adresse og skadens omfang. Det er en god idé, at medbringe en mobiltelefon. Få modpartens navn - adresse - bilnummer og navn på forsikringsselskab. Medbring dit navn, adresse og tlf. nr. samt sygesikringsbevis eller evt. kopi af dette. Sørg for, at tilskadekomnes familie får besked og at cyklen bringes hjem. Tal med de andre om uheldet og lær af evt. begåede fejl. Ved alvorlige uheld bør politiet tilkaldes, af hensyn til en objektiv undersøgelse og placering af erstatningsansvaret. Tlf. nr. til politiet er 114.

Får man uheld eller skal stoppe: ADVAR typisk ved at råbe defekt - træk langsomt ud af rækken og stop herefter (ræk evt. en arm i vejret).

Får man uheld eller skal stoppe: ADVAR typisk ved at råbe defekt - træk langsomt ud af rækken og stop herefter (ræk evt. en arm i vejret). Målet med denne folder er at give nye ryttere lidt basis viden omkring det at cykle i større eller mindre grupper. D.v.s. at vi fokuserer først og fremmest på at køre samlet uden at vælte hinanden. Inden

Læs mere

Mejrup Cykel Club. 1. Overhold færdselsreglerne Vis ansvar, og følg færdselsreglerne. De er lavet for at beskytte dig og andre i trafikken.

Mejrup Cykel Club. 1. Overhold færdselsreglerne Vis ansvar, og følg færdselsreglerne. De er lavet for at beskytte dig og andre i trafikken. Overordnede kørselsregler: 1. Overhold færdselsreglerne Vis ansvar, og følg færdselsreglerne. De er lavet for at beskytte dig og andre i trafikken. 2. Vis overskud Kør som en gentleman. Også selvom der

Læs mere

De 10 bud Leveregler for Vejen cykelmotion

De 10 bud Leveregler for Vejen cykelmotion De 10 bud Leveregler for Vejen cykelmotion - Tag altid dit affald med hjem, eneste undtagelse er bananskrald - Tis hvor det ikke generer omgivelserne - Overhold færdselsreglerne, også selv om det går stærkt

Læs mere

Kør sikkert I KCK. Kørsel i felt Tegngivning Køreregler

Kør sikkert I KCK. Kørsel i felt Tegngivning Køreregler Kør sikkert I KCK Kørsel i felt Tegngivning Køreregler Færdselsetiske retningslinier Lovlydig 1. Jeg er en lovlydig cykelrytter, som kender og efterlever Færselsloven 2. Jeg er særlig hjemme i Færselslovens

Læs mere

Styrker og Svagheder SMT Cykeltræning

Styrker og Svagheder SMT Cykeltræning 1 Styrker og Svagheder SMT Cykeltræning Rigtig hurtige cykel tider Den som har benene bestemmer tempo STRENGTH OPPORTUNATIES Nogle gode triatleter Hårde træningspas (hårde og lange) Godt kendskab til træningslandskab

Læs mere

1. KØR I TO RÆKKER ( SKIFT:

1. KØR I TO RÆKKER ( SKIFT: PARADEKØRSEL 1. KØR I TO RÆKKER hold sideretning ingen må køre i mellemrum, når det er en større række. Hold passende afstand ( 20 cm til 1 m afhængig af rutine) 2. SKIFT: Forreste yderste mand trækker

Læs mere

Hjælperytternes håndbog i kørsel på landevej

Hjælperytternes håndbog i kørsel på landevej Hjælperytternes håndbog i kørsel på landevej Håndbogen er en hjælp til alle Hjælperyttere, og sætter en fælles ramme for kørsel på landevej, hvad enten det er under træning, ved deltagelse i cykelløb eller

Læs mere

HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling

HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling Godt sømandskab Ansvar og sund fornuft! Sikkerhedsinstruksen For at færdes sikkert skal al cykling foregå inden for rammerne af færdselsloven. Alle HMI- cyklister skal tage

Læs mere

Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub

Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub Hvem er vi Hammerum Gjellerup Cykelklub blev stifter i 1999. Har som formål at styrke interessen for motionscykling. Klubben er medlem af DCU s motionsafdeling.

Læs mere

ER TRIKEN DER ER BAGERST HVIS DEN ER MED!

ER TRIKEN DER ER BAGERST HVIS DEN ER MED! KOLONNEKØRSEL M.V. Her har du en lille guide til kolonnekørsel m.v. Ca. 2 min før afgang gives der et signal (råb eller fløjten), her gives der en kort beskrivelse af turen, hvorefter man begynder at klargøre

Læs mere

Hjerterytterne ønsker at skabe et koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om

Hjerterytterne ønsker at skabe et koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om Hjerterytterne ønsker at skabe et koncept inden for cykelsporten, der giver motionscyklisten lyst til at kombinere motion og fællesskab med ønsket om at gøre en forskel for andre at samle ind til hjertesagen.

Læs mere

En forårsdag i Thy 2018

En forårsdag i Thy 2018 Tiden nærmer sig lørdag den 7. april, hvor årets En forårsdag i Thy løber af stablen. I dette info brev får I alle praktiske oplysninger omkring afviklingen af løbet. I bedes læse denne skrivelse grundigt

Læs mere

Håndbog til motionsryttere i ØCK

Håndbog til motionsryttere i ØCK Håndbog til motionsryttere i ØCK 1. Færdselsloven for cyklister 2. På landevejen 3. Holdkaptajnens rolle 4. 10 gode råd om gruppekørsel 5. Træningsdage i sommerperioden. 6. Træningsdage i vinterperioden.

Læs mere

Til nye medlemmer. Vel mødt og god fornøjelse. Med venlig hilsen CK DJURS. CVR-nr: 31133599. Bilag

Til nye medlemmer. Vel mødt og god fornøjelse. Med venlig hilsen CK DJURS. CVR-nr: 31133599. Bilag Til nye medlemmer CVR-nr: 31133599 Velkommen i CK DJURS. På generalforsamlingen d. 19/1 2012 blev der vedtaget, at Thorsager Motions Cykling, TMC, skifter navn til Cykel Klubben Djurs, CK DJURS. Vi håber,

Læs mere

Sæt ikke det hele over styr

Sæt ikke det hele over styr Sæt ikke det hele over styr Guide for motionscyklister i CMO 1 FORORD Cyklen er noget af det bedste mennesket har opfundet til sig selv. Med den er man i stand til tilbagelægge meget lange distancer med

Læs mere

Grænseegnens Touring Club

Grænseegnens Touring Club Kørevejledning for Denne vejledning skal tjene til, at alle som kører med Grænseegnens Touring Club har så ensartet en forståelse af vores køresystem, at det er sikkert at deltage på ture med GTC. Det

Læs mere

Ryttere i god form kører 6 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) Ryttere i mindre god form kører 4 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause)

Ryttere i god form kører 6 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) Ryttere i mindre god form kører 4 x 3/2 (3 min aktiv, 2 min pause) 14 Uvelse AT-intervaller: Der køres på den store rundstrækning (Kurreholmvej) - der skal nok bruges to runder til intervallerne. Ryttere i god form kører 6 x 3/3 (3 min aktiv, 3 min pause) Ryttere i mindre

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 Indholdsfortegnelse Brugsanvisning...side 1 Brugervejledning side 2 Tilpasning..side 3 Din første tur...side 3 Justering af sadel styr kæde side 4 Vedligeholdelse og rengøring..side 4 Ekstra udstyr.side

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. 1 Bernadotteskolen, Hellerup Skole, Maglegårdsskolen og Tranegårdskolen Cyklistprøve Rute 3 Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten kan gennemgås med eleverne og reglerne rundt

Læs mere

Sådan cykler vi ikke i ACK

Sådan cykler vi ikke i ACK Sådan cykler vi ikke i ACK Teoriprøve for håbløse cyklister Eksemplerne i prøven bygger desværre delvist på virkelige begivenheder, som tidligere er oplevet i klubben. Formålet med prøven er derfor, på

Læs mere

DANMARKS CYKLE UNION

DANMARKS CYKLE UNION 1'ILSLUTrET DANMARKS IDRÆTS-FORBUND, NCF, UEC og UCI l. K0R I TO RÆKKER - hold sideretning - ingen må kare i mellemrum, når det er en starre rzkke. Hold passende afstand ( 20 cm til l m afhzngig af rutine)

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. Dias 1 Dyssegårdsskolen, Kildegård Privatskole, Munkegårdsskolen og Rygårds Skole Cyklistprøve Rute 1 Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten kan gennemgås med eleverne og reglerne

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Din første tur Side 4 Tilpasning af cyklen Side 4 Justering af sadel Side 5 Justering af ryglæn Side 5 Justering af ryglænets stabilitet

Læs mere

KNALLERT - SIKKERT AF STED

KNALLERT - SIKKERT AF STED KNALLERT - SIKKERT AF STED Velkommen til den evaluerende knallertprøve A Du har ti minutter til at besvare alle spørgsmålene. Du skal lave en ring om det rigtige svar. Efter prøven er slut, skal du aflevere

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. 1 Ordrup Skole, Skovgårdsskolen, Sankt Joseph Søstrenes Skole og Munkegårdsskolen Cyklistprøve Rute 4 Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten kan gennemgås med eleverne og reglerne

Læs mere

- - - Teoriprøve - - -

- - - Teoriprøve - - - - - - Teoriprøve - - - læs dette godt og bestå første gang Generelle hastighedsgrænser Hvem må køre hvad? Bil Bil/anhænger Lastbil I tættere bebygget område 50 km/t I tættere bebygget område 5o km/t 50

Læs mere

Foden på egen pedal Foden på egen pedal Side 1

Foden på egen pedal Foden på egen pedal Side 1 Foden på egen pedal Side 1 Side 2 På to hjul Næsten alle danskere har en cykel. Vores flade land og korte afstande betyder, at vi cykler mere end de gør i de fleste andre lande. Det er sundt, det giver

Læs mere

På vej til skole På vej til skole Side 1

På vej til skole På vej til skole Side 1 Side 1 Skoledagen starter allerede på vej til skole En god tommelfingerregel siger, at omkring 10-12-års alderen kan børn selv overskue trafikken. Den første skoledag bringer mange oplevelser og indtryk

Læs mere

Kørsel på vej. Øvelseshæfte

Kørsel på vej. Øvelseshæfte EasyDrive.dk Administration: Tranegilde Bygade 13, 2635 Ishøj Tlf. 24 25 42 00 e-mail info@easydrive.dk Kørsel på vej Øvelseshæfte Mål med øvelserne på vej Formålet med undervisningen er at give dig færdighed

Læs mere

Skoledagen starter allerede. På vej til skole. Gode råd. En god tommelfingerregel. at børn først kan overskue trafikken omkring årsalderen

Skoledagen starter allerede. På vej til skole. Gode råd. En god tommelfingerregel. at børn først kan overskue trafikken omkring årsalderen Skoledagen starter allerede på vej til skole Den første skoledag bringer mange oplevelser og indtryk med sig, og vejen til skolen er ingen undtagelse. Det er vigtigt, at dit barn allerede i en tidlig alder

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2014

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2014 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2014 Velkommen til KMD 4:18:4 Aalborg! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Aalborg. I denne guide, vil du kunne finde svar på dine spørgsmål

Læs mere

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Denne guide vil orientere dig om de praktiske forhold i forbindelse med afholdelsen af stævnet uanset, om du deltager som individuel atlet eller som deltager

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Rette gear til rette sted. Gearskifte i modbakke GEAR OG BREMSE GEAR OG BREMSE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Rette gear til rette sted. Gearskifte i modbakke GEAR OG BREMSE GEAR OG BREMSE Nr.9966 Nr.9965 Gearskifte i modbakke glidende, eller hakkende sejtrækkeri. Rette gear til rette sted Solo eller makker-øvelse. Let øvede og øvede ryttere Let øvede og øvede Hold fokus på det glidende

Læs mere

http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07

http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07 http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07 Nu begynder den del af spørgeskemaet, som omhandler dine holdninger til og erfaringer med trafik. Det er vigtigt, at du husker

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 -

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 - - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Vores lille teoribog

Vores lille teoribog Generelle hastigheder Vores lille teoribog 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Spiritus: Højst tilladte promillegrænse

Læs mere

Velkommen til cykling 2017

Velkommen til cykling 2017 Cykling 2017 Velkommen til cykling 2017 Sæsonstart den 26. marts kl. 9.00 Med denne folder vil vi gerne byde velkommen til en ny cykelsæson. Vildbjerg Motion er en motionsklub, der lægger vægt på bredden

Læs mere

8-UGERS TRÆNINGSPROGRAM

8-UGERS TRÆNINGSPROGRAM 8-UGERS TRÆNINGSPROGRAM..TIL DIG DER VIL KØRE DIT FØRSTE CYKELLØB Fri BikeShop 1 Dette træningsprogram er til dig, som gerne vil træne dig op til dit første motionsløb, eller bare starte ud med cykling

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. Dias 1 Cyklistprøve Rute Ulrikkenborg Engelsborgskolen, Billum Private Skole, Lyngby Private Skole Sankt Knud Lavard Skole og Lyngby Friskole Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten

Læs mere

Cykling. Februar 2013 afsnit 3.8 Jernbanefritid

Cykling. Februar 2013 afsnit 3.8 Jernbanefritid Cykling Februar 2013 afsnit 3.8 CYKLING UDSKRIVNING AF LØB Afdelingen udskriver normalt 2-3 landevejsløb om året, hvoraf det ene afholdes som Jernbanemesterskab. Af praktiske grunde vil løbene normalt

Læs mere

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Denne guide vil orientere dig om de praktiske forhold i forbindelse med afholdelsen af stævnet uanset, om du deltager som individuel atlet eller som deltager

Læs mere

En forårsdag i Thy 2016

En forårsdag i Thy 2016 Tiden nærmer sig søndag den 3. april, hvor årets En forårsdag i Thy løber af stablen. I dette info brev får I alle praktiske oplysninger omkring afviklingen af løbet. I bedes læse denne skrivelse grundigt

Læs mere

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken 1 Kom sikkert og trygt rundt i trafikken Tab ikke lysten til at gå. sikkert i trafikken Tab for Alt ikke Lysten til at gaae, jeg gaaer mig hver Dag det daglige Velbefindende til og gaaer fra enhver Sygdom;

Læs mere

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn Træn trafik med dit barn Side 1 Dit barn i trafikken Dit barn skal snart starte i skole, og det betyder en ny fase i livet også i trafikken. I skal måske til at køre en anden og længere vej, end I gør

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

1 of :15

1 of :15 http://www.sparpaafarten.dk/spr3/s1.php?p=99999 1 of 1 02-11-2006 15:15 Kære deltager i Spar på farten For nogle måneder siden udfyldte du et spørgeskema omhandlende dine holdninger til og erfaringer med

Læs mere

En forårsdag i Thy 2017

En forårsdag i Thy 2017 Tiden nærmer sig søndag den 9. april, hvor årets En forårsdag i Thy løber af stablen. I dette info brev får I alle praktiske oplysninger omkring afviklingen af løbet. I bedes læse denne skrivelse grundigt

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Instruktørvejledning Køreteknik kat. C + D + C/E Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk Værksted: Esben Tlf. 20

Læs mere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark.

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark. ATLETGUIDE 2014 Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark. I denne atletguide vil du kunne finde svar

Læs mere

Læseplan for emnet færdselslære

Læseplan for emnet færdselslære Læseplan for emnet færdselslære Indhold Indledning 3 1. trinforløb for børnehaveklasse til 3. klassetrin 4 Trafikal adfærd 4 Ulykkeshåndtering 5 2. trinforløb for 4.- 6. klassetrin 6 Trafikal adfærd 6

Læs mere

Trafikken i og omkring skolen De voksne som gode rollemodeller

Trafikken i og omkring skolen De voksne som gode rollemodeller THORUP-KLIM SAMDRIFT Trafikken i og omkring skolen Forældrene opfordres til at sende børnene af sted til skole i god tid. Kun af- og pålæsning ved hallen. Parkering kun ved hallen i afmærkede båse. Vi

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 0 1 Indholdsfortegnelse. Brugsanvisning side 2 Brugervejledning side 3 Tilpasning af cyklen side 4 Din første tur side 4 Justering af sæde side 5 Justering af sædehøjde side 6 Indstilling af ryglæn side

Læs mere

Køresikkerhed for godschauffører. Navn på underviser

Køresikkerhed for godschauffører. Navn på underviser Køresikkerhed for godschauffører Navn på underviser 1 Velkommen Navn Lidt om min faglige baggrund Baggrund og mål for kurset 2 Årsager til ulykker Hvad tror I er de største årsager til dræbte og kvæstede

Læs mere

City køreskolens lille teoribog

City køreskolens lille teoribog City køreskolens lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle

Læs mere

Inderste cirkel diameter: 10 meter. Yderste cirkel diameter: 20 meter. 3. Styring/balance. Lille -slalom:

Inderste cirkel diameter: 10 meter. Yderste cirkel diameter: 20 meter. 3. Styring/balance. Lille -slalom: A. De indledende manøvrer m.v. Forslag til manøvreøvelser Øvelsesforslag til enemanøvrer (5.2) Alle øvelserne skal foregå på et lukket trafiksikkert område. 1. Igangsætning standsning 4 m hænder 4på m

Læs mere

Sikker bilist. så længe som muligt

Sikker bilist. så længe som muligt Sikker bilist så længe som muligt www.gftrafiksikker.dk Husk at forny kørekortet Hvis du vil beholde dit kørekort, skal du forny det, inden det udløber. Udløbsdatoen står på kørekortets forside under punkt

Læs mere

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN

LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN LEGE OG AKTIVITETER I NATUREN Rid og løb To ryttere og én hest/pony udgør et hold. Hesten er udstyret med grime under trensen. En afmærket strækning er inddelt i 4, 6 eller 8 nogenlunde lige lange etaper.

Læs mere

Instruktørvejledning

Instruktørvejledning Køreteknisk anlæg Fyn A/S Instruktørvejledning Køreteknik Efteruddannelse Kontaktpersoner på køreteknikken: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk

Læs mere

Velkommen til cykling 2016

Velkommen til cykling 2016 Cykling 2016 Velkommen til cykling 2016 Sæsonstart den 27. marts kl. 9.00 Med denne folder vil vi gerne byde velkommen til en ny cykelsæson. Vildbjerg Motion er en motionsklub, der lægger vægt på bredden

Læs mere

Træning forår 2016 Tirsdag

Træning forår 2016 Tirsdag Træning HAC 2016 Træning forår 2016 Tirsdag Tirsdag ansvarlig Tirsdag hjælper Uge 11 2x Nicklas og Mailund Niels Andreas Bettina Anders Jimmi Dennis Helle Uge 12 Italien Italien Italien Italien Italien

Læs mere

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM)

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) 1 Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) Dateret 27. 08. 2007 Regelsættet redigeret og opdateret d. 06-02-2011 Indhold: Vedtægter Regler for kontingent indbetaling Regler for tilmelding til arrangementer

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON VEJLE 12. FEBRUAR 2017 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Vejle 2017! Glæd dig til en fed oplevelse i naturen, i selskab med en masse andre seje deltagere.

Læs mere

Klubbesøg Oksbøl Cykel Team

Klubbesøg Oksbøl Cykel Team Klubbesøg Oksbøl Cykel Team Tak for indbydelsen Torben Henriksen Underviser Udvikling af kurser Klubbesøg Kaptajn Træner 1 Træner 2 DIF Diplomtræner Formand Træner Klubbesøg Oksbøl Cykel Team PROGRAM Kaptajnrollen

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Myldretid. Skyggen BALANCE OG KONTROL BALANCE OG KONTROL

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Myldretid. Skyggen BALANCE OG KONTROL BALANCE OG KONTROL Nr.10005 Alder: 7-70 år - Tid: 10 min. Nr.10004 Alder: 5-90 år - Tid: 5 min. Skyggen Bogstav kegler, hvor man så kan øve stavning. Myldretid Gruppeaktivitet, selv om man skal passe Tabeltræning - så man

Læs mere

Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig?

Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig? Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig? Sikker på skolevejen Alt det og meget mere kan du læse om i

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Copenhagen.

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Copenhagen. ATLETGUIDE 2013 Velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Copenhagen. I denne deltagerguide vil du kunne finde svar på dine spørgsmål vedrørende

Læs mere

Baby i trafikken. Baby i trafikken Side 3

Baby i trafikken. Baby i trafikken Side 3 Baby i trafikken Baby i trafikken Side 3 Baby i bilen Hvad siger loven? Børn under 135 cm skal være spændt fast i sikkerhedsudstyr, der passer til vægt og højde. Sikkerhedsudstyr skal være godkendt med

Læs mere

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Vi har samlet nogle af de spørgsmål som du måtte stå med hvis du overvejer at begynde i en Cykel Club. Der er sikkert mange andre ting du kunne ønske svar på, og

Læs mere

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Infomail Hærvejsløbet 2014 står lige for døren. Du er tilmeldt cykelløbet fra Silkeborg til Viborg. Vi glæder os rigtig meget til at se en masse velforberedte cykelryttere

Læs mere

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole Sikkerhed på Faarevejle Efterskole 2017 1 Indhold Badning Brand Bål Cykling Løb Natterend Passage af Skjoldsvej og Parkvænget Sejlads Skilejrskole Skoleskyderi/ Voldelig indtrængen Sløjd Trangia Badning

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 HELSINGØR 2019

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 HELSINGØR 2019 1 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 HELSINGØR 2019 Velkommen til KMD 4:18:4 Helsingør! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som atlet til KMD 4:18:4 Helsingør. Velkommen til den syvende udgave af KMD 4:18:4

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2016

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2016 1 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aalborg 2016 Velkommen til KMD 4:18:4 Aalborg! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Aalborg. I denne guide, vil du kunne finde svar på dine

Læs mere

Køreteknik Hjemmeopgave før/efter møde på køretekniskanlæg Tid: 2,9 time incl. pause.

Køreteknik Hjemmeopgave før/efter møde på køretekniskanlæg Tid: 2,9 time incl. pause. Elevens navn: Dato. Køretekniskanlæg FDM. Abildgaardsvej 17 4000 Roskilde. tlf. 4613 6100 Mødetid FDM: dato: kl: Bemærk du skal være på FDM i god tid (senest 15 min før aftalt mødetid), husk også dit ansøgningsskema

Læs mere

Færdsel og Førstehjælp på Taarbæk Skole

Færdsel og Førstehjælp på Taarbæk Skole Færdsel og Førstehjælp på Taarbæk Skole Vores færdsels- og førstehjælpsplan er opdelt i tre hovedemner, der indeholder såvel retningslinjer som anbefalinger På vej til skole Undervisning Rollemodeller

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2015

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2015 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Aarhus 2015 Velkommen til KMD 4:18:4 Aarhus! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Aarhus. I denne guide, vil du kunne finde svar på dine spørgsmål

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON HEDELAND 8. APRIL 2018 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Hedeland 2018! Vi glæder os til at se dig i Hedeland Naturpark søndag, til et sjovt race i alsidig

Læs mere

Kommunens vurdering: Rute 26/Brovej strækningen mellem Nautrup og Harre: IKKE TRAFIKFARLIG

Kommunens vurdering: Rute 26/Brovej strækningen mellem Nautrup og Harre: IKKE TRAFIKFARLIG Kommunens vurdering: Rute 26/Brovej strækningen mellem Nautrup og Harre: IKKE TRAFIKFARLIG Kære Alle Jeg bor på Brovej 5/Rute 26. Måske har I allerede læst flere af mine indlæg i debatten om trafiksikkerheden

Læs mere

Velkommen til DCU s Kaptajnuddannelse Kaptajnuddannelse

Velkommen til DCU s Kaptajnuddannelse Kaptajnuddannelse Velkommen til DCU s Målet I lærer om Kaptajnrollen I lærer om sikkerhed I lærer om signalgivning I lærer om køreformer og øver i praksis I lærer om bikehandling og øver i praksis I lærer om effektiv formidling/kommunikation

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter LEKTION 1/12 Dagens Tema: Vejrtrækning og balance Opvarmning 5 Valgfri svømning. Vejrtrækning 5 Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Hold fast i kanten med begge hænder, stræk dig ud og lig i overfladen

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2015

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2015 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2015 Velkommen til KMD 4:18:4 Kronborg! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Kronborg. I denne guide, vil du kunne finde svar på dine

Læs mere

Manøvrebane. Øvelseshæfte

Manøvrebane. Øvelseshæfte EasyDrive.dk Administration: Tranegilde Bygade 13, 2635 Ishøj Tlf. 24 25 42 00 e-mail info@easydrive.dk Manøvrebane Øvelseshæfte Mål med øvelserne på manøvrebane Du skal lære at betjene den elektriske

Læs mere

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP Kære forældre Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP Scan koden og hent app en GRATIS! Eller læs mere på www.odense.dk/skolevej Er du klar

Læs mere

Typiske ulykker med ældre bilister

Typiske ulykker med ældre bilister Typiske ulykker med ældre bilister 15 2 Typiske ulykker med ældre bilister De almindeligste ulykkesårsager i trafikken er kørsel med høj hastighed og kørsel med sprit eller narkotika i blodet. Ældre bilister

Læs mere

DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON GRIBSKOV 29. JANUAR 2017

DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON GRIBSKOV 29. JANUAR 2017 DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON GRIBSKOV 29. JANUAR 2017 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Gribskov 2017! Glæd dig til en fed oplevelse i naturen, i selskab med en masse andre seje deltagere.

Læs mere

10 gode råd om færdsel

10 gode råd om færdsel 10 gode råd om færdsel 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Træn skolevejen med jeres barn både før og efter skolestart Vælg den skolevej der er sikrest ikke kortest Opstil få og enkle regler for færdsel i trafikken Lær

Læs mere

Trafikpolitik Dueholmskolen

Trafikpolitik Dueholmskolen Trafikpolitik Dueholmskolen Indholdsfortegnelse Forord s. 2 Skolens trafikpolitik.s. 2 Skolevejen. s. 3 Undervisning.. s. 5 Rollemodeller. s. 7 Samarbejde s. 8 1 Forord Trafikpolitikken opstiller mål for

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON GRIBSKOV 11. MARTS 2018 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Gribskov 2018! Vi glæder os til at se dig i midt ude i Gribskov søndag, til et fedt race i noget

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON BLÅBJERG 25. MARTS 2018 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Blåbjerg 2018! Vi glæder os til at se dig i Blåbjerg Plantage på søndag, til et fedt race i skøn

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 0 1 Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Jeres første tur Side 4 3-trins omskifter Side 4 Tilpasning af cyklen Side 5 Justering af sæde Side 6 Justering af styrhøjde Side 6

Læs mere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 København torsdag den 15. august og fredag den 16. August i Amager Strandpark.

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 København torsdag den 15. august og fredag den 16. August i Amager Strandpark. ATLETGUIDE 2019 Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 København torsdag den 15. august og fredag den 16. August i Amager Strandpark. I denne atletguide vil du kunne finde svar på

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation. Nr.10162 Haleleg Nr.10161 som placeres i buksekanten. Herefter skal alle mod alle samle flest mulige haler ved at stjæle dem fra de andre. Man må kun fange en hale ad gangen, som så skal placeres sammen

Læs mere

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter.

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter. guide 2014 2 København er cyklernes by At cykle er sundt, det er godt for miljøet og så giver cyklisterne København en unik identitet, som sætter vores hovedstad på verdenskortet. Vi er stolte af vores

Læs mere

Træningen de sidste uger op til Ironman Cph Her kommer et par stikord til træningen plus et oplæg til de sidste 2 ½ uges træning:

Træningen de sidste uger op til Ironman Cph Her kommer et par stikord til træningen plus et oplæg til de sidste 2 ½ uges træning: Ironman CPH Til jer der skal køre Ironman CPH, kommer her lidt uddybninger til træningen den sidste tid op til konkurrencen plus lidt om målsætning og selve det at køre en ironman. Målsætning Find en god

Læs mere

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2016

ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2016 ATLETGUIDE KMD 4:18:4 Kronborg 2016 Velkommen til KMD 4:18:4 Kronborg! Det er os en stor glæde at byde dig velkommen som deltager til KMD 4:18:4 Kronborg. I denne guide, vil du kunne finde svar på spørgsmål

Læs mere

Inspirationshæfte om trafik

Inspirationshæfte om trafik Sikre Skolevejes formål er at gøre de københavnske skolebørn til sikre, trygge og kompetente trafikanter. Det sker gennem fysiske ændringer ved skoler, færdselsundervisning og trafikpolitik samt adfærdspåvirkning

Læs mere

Bilister og motionscyklister: Vejvrede er et stigende problem

Bilister og motionscyklister: Vejvrede er et stigende problem 23. marts 2015 Pressemeddelelse Bilister og motionscyklister: Vejvrede er et stigende problem Bilister og motionscyklister oplever, at konflikterne er optrappet på landevejene. Derfor går en række organisationer

Læs mere

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik 2014 Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik for Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Denne trafikpolitik er udarbejdet af Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen i samarbejde

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere