FRA BRUGER TIL BRUGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRA BRUGER TIL BRUGER"

Transkript

1 FRA BRUGER TIL BRUGER Af netværksgruppen Målgrupper og målrettet formidling

2

3 Netværksgruppen Målgrupper og målrettet formidling Fokus i netværksarbejdet: Fra Bruger til Bruger Bibliotekerne er stadig et gratis kulturelt mødested for alle samfundets borgere. I takt med udviklingen af de digitale tilbud falder både besøgs- og udlånstal på landsplan. Bibliotekerne er derfor i fremtiden ikke længere kun boghuse, men kulturcentre, hvor alle samfundsborgere kan mødes til snak og oplevelse. Vores Netværksgruppe vil gerne arbejde med at finde ud af hvordan vi hjælper den udvikling på vej, som fastholder biblioteket som samfundets vigtigste kulturelle mødested. Borgerne skal kunne føle ejerskab til deres lokale bibliotek, og vide at biblioteket giver rum for formidling af oplevelser borgerne imellem. En af personalets primære opgaver vil være at igangsætte arrangementer, det kunne f.eks. være et tilbud om opstart af læsegrupper. Netværksgruppen Målgrupper og målrettet formidling har taget udgangspunkt i den rapport, som Styrelsen for Bibliotek og Medier udgav i 2009: Folkebibliotekerne i Videnssamfundet. Her står på side 12 om åbne biblioteker: Brugernes efterspørgsel efter flere arrangementer kan bl.a. imødekommes ved, at bibliotekerne i højere grad samarbejder om fælles koncepter for arrangementer og aktiviteter, som gennemføres lokalt enten som konkrete rejsende arrangementer eller som koncepter for programsatte aktiviteter. Disse aktiviteter kan så vidt muligt også kobles til bibliotekets digitale tilbud, som det f.eks. sker med aktiviteter for børn. Der kan i højere grad arbejdes med brugerstyrede aktiviteter, debatfora og eksponering af partnerskaber. Derfor har vores netværksgruppe valgt at arbejde med en overskrift som hedder Fra bruger til bruger. Vi vil gerne have brugerne på banen, have dem til at dele deres viden, erfaringer og oplevelser med andre. På den måde levendegør brugerne biblioteket, - det er brugernes bibliotek og de selv er med til at definere indholdet. Vores arbejde er mundet ud i følgende tiltag: Smartcodes Del din begejstring Readers Corner Musik fra låner til låner

4 Smartcodes Da vi havde valgt at arbejde under overskriften formidling fra bruger til bruger, besluttede vi at vores målgruppe skulle være børn. Vi havde lyst til at arbejde med smartcodes som kort fortalt er et mønster der laves via programmet I-nigma der konverterer tekst til mønster. Dette mønster kan afkodes via et program man installerer på sin mobiltelefon. Grundet denne formidlingsform valgte vi at børnene, vi gerne ville samarbejde med, skulle være 5. og 6. klasses elever. Tanken var at hver elev skulle skrive en boganmeldelse som smartcode. Vi valgte Tørring Bibliotek som den fysiske ramme for projektet, da biblioteket havde interesse i at få etableret et samarbejde med Tørring skole og syntes smartcodeprojektet var en oplagt mulighed for dette. Vi kontaktede dansklærerne for 5. og 6. klasserne på Tørring skole. Det resulterede i et møde mellem bibliotek og skole for at afstemme forventninger til et kommende samarbejde. Aftalen blev at hver klasse skulle på to besøg på biblioteket. Besøg nr. 1 skulle indeholde en rundvisning på biblioteket samt booktalk om diverse bøger for målgruppen dette for at give eleverne inspiration til hvilken bog de havde lyst til at læse og skrive en anmeldelse om.

5 Besøg nr. 2 foregik på den måde at eleverne skulle skrive deres anmeldelse i I-nigma. Efterfølgende skulle de printe deres smartcode ud og placere den bag i bogen. Til slut blev alle de anmeldte bøger udstillet på en smarthylde skabt til projektet. Vi havde sørget for tilstrækkelig med mobiltelefoner der kunne afkode mønsteret så eleverne havde mulighed for at aflæse deres klassekammeraters anmeldelser. Projektet har efter vores vurdering været vellykket. Dette er der flere grunde til. Børnene har været positive omkring den opgave biblioteket har stillet dem. De har arbejdet energisk og været glade og engagerede under begge besøg. Særligt når de skulle gøre brug af mobilen for at aflæse koderne virkede de til at være i deres rette element. Responsen fra lærerne har været at selv de elever der normalt er svære at motivere til læsning har gået til opgaven med iver. Biblioteket har fået skabt god kontakt til skolen, og endvidere er der fulgt den sidegevinst med at mange af de deltagende børn efterfølgende er blevet oprettet som lånere på Tørring Bibliotek. Det at anvende it-teknologien og mobiltelefonen i forbindelse med formidling af børnelitteratur fungerer optimalt. Vi vurderer at Smartcodes som formidlingsform matcher målgruppen rigtig godt. Der var mange positive tilkendegivelser fra børnene, der syntes, det var en sjov og anderledes måde at formidle på. For mere information om Smartcodes kontakt: Louise Westermann Mathiesen (Hedensted Bibliotekerne) Linda Hedegaard (Horsens Kommunes Biblioteker) Nina Wegner (Horsens Kommunes Biblioteker)

6 Del din begejstring Idéen med dette tiltag er både at formidle bibliotekets normale tilbud, men også at udvide det med formidling af lokalområdets tilbud. På denne måde håber Ørsted Biblioteket at blive endnu mere et oplevelses bibliotek, samtidig med at der både oplyses, uddannes og formidles kultur. Flere borgere skulle gerne komme til at føle ejerskab for deres lokale bibliotek og dermed skulle bibliotekets status som lokalsamfundets vigtigste kulturelle mødested gerne cementeres. Alle mennesker har noget på hjerte noget de brænder for så alle er mulige aktører i dette projekt. Og så får biblioteket forhåbentlig en mængde gode arrangementer for få midler. Et eksempel En lokal statsautoriseret musikpædagog ønsker at dele sin begejstring for musik med andre. Efter en opstart i efteråret aftales det at afholde tre musikcaféer i hhv. januar, februar og marts. Biblioteket sørger for presseomtale, annoncering i den lokale ugeavis, på hjemmesider, s m.m. og er til stede ved selve musikcaféen og hjælper med alt det praktiske. Der laves udstilling af relevante bøger, cd er, noder, Dvd er. Invitation /presseomtale: Nu også Musikcafé på Ørsted Bibliotek Nyt tiltag på Norddjurs Biblioteker Efter flere år med en succesrig Strikkecafé og nogle gode Bogcaféer forsøges der nu med Musikcaféer på Ørsted Bibliotek. Det overordnede tema for musikcaféerne er Musik med rødder i litteraturen. Første gang er det Samson og Don Quijote, der er hovedpersonerne hvordan disse to helte fra verdenslitteraturen har givet inspiration til komponister og sangere.

7 Første Musikcafé på Ørsted Bibliotek er mandag d.10. januar kl Det er den lokale musikpædagog Inger-Lise Maarup, der levende vil fortælle og vise eksempler. Der er gratis adgang, men biblioteket vil gerne, at man tilmelder sig på forhånd. Vi opfordrer alle til at komme og få et par hyggelige og inspirerende timer. Og hvis man møder op første gang, er man så heldig at få lov til at komme med forslag til, hvad de næste to musikcaféer hhv. mandag d.7. februar og mandag d.7. marts skal handle om. Der vil være mulighed for at købe en kop kaffe i løbet af aftenen. Som det ses af Invitationen opfordres deltagerne til at komme med idéer til de efterfølgende musikcaféer. På den måde inddrages endnu flere og dermed øges deres engagement også i biblioteket. Til opstarten var der 12 deltagere. Til musikcaféen i februar var der over 20 deltagere. Og der er udtrykt ønske om at musikcaféerne skal forsætte både fra musikpædagogens og fra deltagerne side. Næste skridt Der planlægges en række Multicaféer, hvor de lokale foreninger m.fl. direkte inviteres til at dele deres begejstring med andre på Ørsted Bibliotek. Alle interesserede får mulighed for at deltage. Der laves omtale i aviser, på hjemmesider, ved opslag f.eks. på bibliotekets infoboard og forhåbentlig også ved mund-til-mund-metoden. Multicafé ligger dog ikke mere fast end at man f.eks. kan lave en udstilling, hvis ens begejstring er for akvareller, autografer eller automobiler. For mere information om Del din begejstring kontakt: Merete Breinhild Johansen (Norddjurs Biblioteker)

8 Readers Corner Med udgangspunkt i den fælles overskrift Fra bruger til bruger og med inspiration fra Horsens Bibliotek, har Readers Corner været et tiltag på Bjerringbro Bibliotek i januar, februar og marts måned Vores målgruppe har været alle voksenlånere i Viborg Bibliotekerne med fokus på de lånere, der benytter Bjerringbro Bibliotek. Ud fra ønsket om at bryde den traditionelle biblioteksformidling (bibliotekar låner) og skabe et forum, hvor formidlingen af bøger sker låner og låner imellem, har vi rent fysisk etableret et hjørne i biblioteket, hvor brugerne kan dele deres begejstring og interesse for bøger med andre og lade sig inspirere. Vores udgangspunkt har været det uformelle og at projektets omfang bestemmes af brugernes interesse og aktive deltagelse. I Readers Corner opfordrer vi bibliotekets brugere til at stille en god bog frem, de gerne vil anbefale andre. Hvor god man synes bogen er, indikeres med smiley-bogmærker. Den sidste søndag i hver af de tre måneder har der været Café Readers Corner i bibliotekets åbningstid fra kl Biblioteket har haft kaffe/te på kanden og hér har brugerne ganske uforpligtende kunne slå sig ned og dele læseoplevelser med hinanden. Til hvert af disse caféarrangementer har der været en bibliotekar tilstede, der på lige fod med de øvrige deltagere har bidraget med en titel eller to. På Viborg Bibliotekernes hjemmeside kan man læse om projektet og det er også meningen, at man her skal kunne læse anmeldelser af nogle af de titler brugerne anbefaler. Gerne skrevet af dem selv. Foruden bibliotekets hjemmeside har projektet været omtalt gennem annoncer og pressemeddelelser i de lokale aviser, på bibliotekets info-skærme og via mails til 8 litteraturkredse i lokalområdet. Derudover har vi lagt flyers i bibliotekets udstillede bøger og hængt plakater op, både på biblioteket og rundt omkring i byens forretninger. Ting tager tid og det må vi også sande i dette lille tiltag. Brugerne er tilbageholdende med selv at sætte bøger frem i Readers Corner, men gør det dog gerne, hvis vi som personale opfordrer dem.

9 Besøgene i søndagscaféerne har været sparsomme, men alligevel har oplevelsen været rigtig god. De, der har deltaget, har haft noget på hjerte og vi er kommet rundt om mange af folkebibliotekets tilbud. Flere og flere brugere tilkendegiver også efterhånden, at de er blevet opmærksomme på tilbuddet. I projektperioden har vi etableret et permanent caféområde på Bjerringbro Bibliotek, hvor Readers Corner også fremover vil indgå i en eller anden form. Til trods for den langsomme start har vi lyst til at videreudvikle på konceptet i vinterhalvåret 2011/2012, hvor det især bliver PR og caféarrangementernes form og indhold, vi vil sætte fokus på i samarbejde med brugerne. Også på Kjellerup Bibliotek er noget lignende undervejs i foråret Nogle yngre brugere har udtrykt behov for at mødes på biblioteket og udveksle læseoplevelser. De har lyst til både at give og få inspiration fra andre og måske danne mindre læseklubber. Det er biblioteket, der tilbyder rum og inspiration til opstart og videre forløb - deltagerne bestemmer i hvilken retning det skal udvikle sig. Det er spændende at starte noget op, hvor man ikke på forhånd ved, hvor processen fører hen, men hvor det er brugerne, der bestemmer form og indhold. For mere information om Readers Corner kontakt: Lone Starch Pedersen (Viborg Bibliotekerne) Hanne Vestergaard (Silkeborg Bibliotekerne)

10 Musik fra låner til låner Biblioteksrummet bliver dagligt benyttet af mange individuelle brugere, med mange forskellige behov og interesser. Hvordan kan biblioteket være med til at facilitere formidling af musik lånerne imellem? Via en udstilling i musikområdet samt en artikel på præsenterer musikbibliotekarerne deres yndlings cd er eller de cd er de er mest optaget af lige nu. Lånerne opfordres til ligeledes at dele ud af deres yndlings cd er og/eller de cd er de er mest optaget af lige nu. Bidragene udstilles sammen med cd erne på en fast udstillingsplads centralt i musikområdet og bidragene kan ligeledes læses på hjemmesiden, og cd erne reserveres direkte herfra. Målgruppe: Alle musiklånere på Herning Bibliotekerne, primært de der benytter musikafdelingen Formål: Musiklånerne får mulighed for at dele deres begejstring og interesse for musik med andre og lade sig inspirere. Samtidig brydes den traditionelle biblioteksformidling (bibliotekar låner) og her skabes et forum, hvor formidling sker låner og låner imellem Tekst til hjemmesiden: Mine yndlingscder Har du lyst til at fortælle andre om din yndlings musik? I musikafdelingen vil vi gerne være med til at give tips om gode cd er videre fra låner til låner. Derfor vil vi gerne høre om hvilke 3 cd er der ofte er på afspilleren hjemme hos dig og evt. hvorfor? Kom ind i musikafdelingen og udfyld en blanket eller udfyld den her på hjemmesiden så kan dit bidrag inspirere andre lånere på vores udstilling om favorit cd er! For mere information om Musik fra låner til låner kontakt: Hanne Riis Nielsen (Herning Bibliotekerne)

11 Afrunding Det er en løbende proces for bibliotekerne at udvikle og tilpasse den måde der formidles på og at udvælge de målgrupper vi ønsker at nå. Det er livsnødvendigt for at fastholde bibliotekerne som omdrejningspunkt for leverandør af kultur, informationer, borgerservice og meget andet til alle landets borgere. Derfor var det oplagt for alle i vores gruppe, at vælge netop dette netværk som en spændende udfordring og mulighed for at være med til at præge udviklingen. Trods stor entusiasme havde vi mange startvanskeligheder - opgaveformuleringen var for løs og målsætningen for uklar. Skulle vi lave en skabelon til brug for udvælgelse af målgrupper eller præsentere en eller flere konkrete produkter? Vi valgte at være konkrete og arbejde med forskellige målgrupper og formidlingsformer, som vi hver især brændte for. Overskriften Fra bruger til bruger gav god energi og lyst til at afprøve nye formidlinger på hvert vores bibliotek. Nogle projekter er allerede afviklet, andre i gang eller planlagt i løbet af foråret. Når man først er begyndt at tænke i brugeren som aktør i formidlingen er ideerne og mulighederne mange. Vi er hver især startet i et punkt, som vi helt sikkert vil arbejde videre ud fra og give vore erfaringer videre til vore kolleger, så ringene kan brede sig ud over bibliotekslandskabet. Vore brugere skal have mulighed for at få indflydelse på bibliotekernes tilbud at være aktive i stedet for passive modtagere. Det har været rigtig godt at møde nye kolleger, at se andre biblioteker i regionen og høre om andre arbejdsbetingelser. Det har givet masser af inspiration, og de projekter vi har valgt at sætte i søen bliver helt sikkert til glæde for vore brugere rundt omkring. Netværket består af: Lone Starch Pedersen, Viborg Bibliotekerne Louise Westermann Mathiesen, Hedensted Bibliotek Linda Hedegaard, Horsens Kommunes Biblioteker Nina Wegner, Horsens Kommunes Biblioteker Merete Breinhild Johansen, Ørsted Bibliotek, Norddjurs Biblioteker Hanne Vestergaard, Silkeborg Biblioteker Hanne Riis Nielsen, Herning Bibliotekerne Gruppen afslutter som netværk marts 2011.

Nu åbner. Egebjerg Demokratek. Med indvielse. Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30

Nu åbner. Egebjerg Demokratek. Med indvielse. Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30 Nu åbner Egebjerg Demokratek Med indvielse Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30 Har du lyst til at låne bøger? Vil du debattere lokale forhold? Vil du debattere kommunale forhold? Vil du læse aviser?

Læs mere

Koncept 1, Brugermatch.

Koncept 1, Brugermatch. Koncept 1, Brugermatch. Beskrivelse af idé: En mobilapp som hjælper bibliotekets brugere med at finde ligesindede. Grundidéen er at når en bruger har app en installeret og aktiv så vil brugeren udsende

Læs mere

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig Kontakt Hvis du ønsker at booke et eller flere af tilbuddene i denne folder, eller hvis du har forslag, spørgsmål eller andre kommentarer, kan du rette henvendelse til de forskellige biblioteker. Hedensted

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 <

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 < STRATEGI > for Vejle Bibliotekerne 2011 2014< VISIONEN for Vejle Bibliotekerne DIGITALT OMRÅDE OPLEVELSER, INSPIRATION OG LÆRING VISION PROFESSIONEL UDVIKLING Visionen angiver retningen, vi skal gå, i

Læs mere

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR 1.-6. KLASSER 28. JANUAR - 28. FEBRUAR 2019 Forord: Med Vinterbogen vil vi gerne sætte fokus på oplevelser ved at læse. Vinterbogen er et tilbud fra de danske biblioteker

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Ansøgning om netværksdeltagelse i 2011 & tilmelding til HELE dagen Som et led i kompetenceudviklingsindsatsen udbyder Herning Bibliotekerne endnu engang en række netværk.

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Bilag: Oversigt over afholdte aktiviteter. Odense

Bilag: Oversigt over afholdte aktiviteter. Odense Odense Dato Arrangement Brugerinvolvering 3. september 2018 Du bestemmer. Den gode bog og det gode bibliotek (signaturdebat) Optakt: Debat på Facebook og Instagram. Under arrangement: Debat med salen,

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Evaluering - kommuner

Evaluering - kommuner Baggrund I forbindelse med afslutning af Spar 20% projektet har Energi tjenesten sendt et link til en elektronisk spørgeskemaundersøgelse til alle de deltagende kommuner, som hermed fik mulighed for at

Læs mere

Horsens Kommunes biblioteksstrategi. Det fællesskabende bibliotek med borgeren i centrum

Horsens Kommunes biblioteksstrategi. Det fællesskabende bibliotek med borgeren i centrum Horsens Kommunes biblioteksstrategi Det fællesskabende bibliotek med borgeren i centrum Indledning Det moderne folkebibliotek navigerer i et komplekst og digitaliseret samfund. Det er under konstant udvikling

Læs mere

RE-PUBLISHED 2018-strategi

RE-PUBLISHED 2018-strategi E-PUBLISHED RE- RE-PUBLIS RE-P Silkeborg Bibliotekerne Strategi 2018 Silkeborg Bibliotekernes 2018-strategi handler om, det vi VIL som lokalt folkebibliotek. De handlingsplaner, vi sammen skaber og udvikler

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Evaluering af søndagscafé på Lindegården

Evaluering af søndagscafé på Lindegården Evaluering af søndagscafé på Lindegården Festsalen, Lindegårdsvej 3, Herning Arrangør: Seniorråd Vest Tovholder Bodil Markmøller 1 Evaluering af søndagscafé på Lindegården 4. oktober 2016 I december 2015

Læs mere

Introduktion til hæftet med guidelines og inspiration til LØVE-dagen

Introduktion til hæftet med guidelines og inspiration til LØVE-dagen Introduktion til hæftet med guidelines og inspiration til LØVE-dagen Dette hæfte indeholder konkrete guidelines og inspiration til, hvad du som klub, LØVE-ansvarlig, træner eller holdleder skal og kan

Læs mere

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Baggrund Formål Få børn og andre ud i naturen, Børn er i dag halvt så meget i naturen som deres bedste forældre var, da de var børn (Gallup-undersøgelse 09)

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE 1 INDLEDNING Bibliotekspolitikken er udarbejdet under hensyntagen til lovgivning, nationale biblioteksstrategier, Struer Kommunens værdier, kulturpolitik og kulturstrategier.

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Læsemesse for læseglade Foredragssalen på Vissenbjerg Bibliotek Dato for afholdelse Dato for 1. annoncering

ASSENS KOMMUNE. Læsemesse for læseglade Foredragssalen på Vissenbjerg Bibliotek Dato for afholdelse Dato for 1. annoncering ASSENS KOMMUNE Assens Kommune Rådhus AM 5 5610 Assens Dato 27.02.2017 Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler Aktivitet Overskrift Sted for afholdelse Læsemesse for læseglade

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

UDVIKLING AF SERVICEKONCEPT

UDVIKLING AF SERVICEKONCEPT UDVIKLING AF SERVICEKONCEPT Kan man det? Udvikle et servicekoncept, der gælder for alle? For hvad er service egentlig for en størrelse og hvordan vil vi gerne tilbyde den her hos os? I netværket for Den

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek?

Vil du være en del af international ArtWeek? Vil du være en del af international ArtWeek? Picture this Det er sommer lune vinde lokker folket frem turisterne har indtaget byen og havnen er fuld af liv. Mennesker mødes omkring kulinariske oplevelser,

Læs mere

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING NATIO N AL EFFEK TMÅLIN GSRAPPO RT NATIONAL KAMPAGNE FOR RB DIGITAL Erfaringer fra tidligere projekter viser, at kendskab til de digitale licenser øger brugen, og derfor har der i DDB været fokus på at

Læs mere

Litteratursiden i din undervisning

Litteratursiden i din undervisning Litteratursiden i din undervisning Hvad er Litteratursiden? Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur

Læs mere

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 VELKOMMEN Formålsbeskrivelse for samarbejdet mellem skoler og folkebiblioteket i Assens Kommune Sammen vil vi: motivere og understøtte

Læs mere

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aabenraa i Bevægelse Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 2 Indhold 1. Introduktion........ 3 2. Projektets aktiviteter........ 4 3. Projektets resultater....... 4 4. Projektets virkning.........

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 Ansøgningsskema til puljen til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg Projektets/indsatsernes titel Skriv titel på projektet/indsatserne.

Læs mere

Landbyerne læser - Syddjurs Kommunes bud på en læsekampagne under Danmark Læser

Landbyerne læser - Syddjurs Kommunes bud på en læsekampagne under Danmark Læser Landbyerne læser - Syddjurs Kommunes bud på en læsekampagne under Danmark Læser Udfoldet projektbeskrivelse Projektets formål Målgruppe(r) (inkl. overvejelser vedr. valg af målgrupper for læseaktiviteterne)

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Bibliotekerne og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Bibliotekerne og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Bibliotekerne og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4. november 2014 Jakob Heide Petersen // Københavns Biblioteker Indhold Indledning bibliotekets opgave og fokus Biblioteksstrategi i København

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

HTX BUBBLEFUN EVENT

HTX BUBBLEFUN EVENT HTX BUBBLEFUN EVENT - 2015 PLAKAT RAPPORT VIDEO Lavet af: Andreas Heise, Mathias Larsen Indledning Denne rapport er delt op i 2 dele. Da den er udarbejdet fælles i klassen og internt i grupper. Del 1 er

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

FRIVILLIG FREDAG ERHVERVSLEDER I PRAKTIK

FRIVILLIG FREDAG ERHVERVSLEDER I PRAKTIK FRIVILLIG FREDAG ERHVERVSLEDER I PRAKTIK Bliv praktikvært og få ny inspiration til foreningen HVAD ER EN PRAKTIK? Erhvervsleder i praktik er en aktivitet, der er udviklet i et samarbejde mellem IBM Danmark

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek 2019?

Vil du være en del af international ArtWeek 2019? Vil du være en del af international ArtWeek 2019? På havnen i DOK5000 i Odense 10. august 17. august 2019 Ideen med Art Week er at samle kunstnere fra hele verden. Kunstnere som gerne vil mødes og udstille

Læs mere

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning t for dit barn Dialogisk læsning At læse højt med sit barn er rigtig hyggeligt. Samtidig er det også en af de største sproggaver, du kan give

Læs mere

Tilbud til skolerne 2019/2020

Tilbud til skolerne 2019/2020 Tilbud til skolerne 2019/2020 SE OGSÅ WWW.BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK Tilbud til skolerne 2019/2020 Vores tilbud har som overordnet formål, at bidrage positivt til børn og unges: Læselyst og selvlæsning.

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK

VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK INDHOLD 4 Introduktion til vejledningshæftet 5 Hvordan starter du en læsekreds? Hvordan finder du medlemmer til en læsekreds? Hvor skal I mødes?

Læs mere

Evaluering af Find vej Dagen 2014. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år

Evaluering af Find vej Dagen 2014. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år Evaluering af Find vej Dagen 2014 Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år 21. maj 2014 Kort om evalueringen 38 DOF-klubber og tre eksterne arrangører arrangerede 5.

Læs mere

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne.

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne. 1 of 5 BILAG 1 Fremstilling for PUK-udvalget Syddjurs Biblioteks betjening af landdistrikter Ved byrådets beslutning af budget 2016, blev der udtrykt bekymring for en nedlukning af bogbussen, samtidig

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Frivillighed og velfærdssamfundet. Frivillige i bibliotekerne? Nivå Bibliotek 2012 Anders la Cour Copenhagen Business School

Frivillighed og velfærdssamfundet. Frivillige i bibliotekerne? Nivå Bibliotek 2012 Anders la Cour Copenhagen Business School Frivillighed og velfærdssamfundet Frivillige i bibliotekerne? Nivå Bibliotek 2012 Anders la Cour Copenhagen Business School Frivillighed og velfærdssamfundet Frivillige i bibliotekerne? Nivå Bibliotek

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL FORÅRETS TILBUD Ballerup Bibliotekerne er stolte over at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skolerne for foråret

Læs mere

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser.

Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Baggrund Herning Bibliotekerne udviklede i foråret 2016 et konceptet for biblioteksabonnementer

Læs mere

Frivillige på bibliotekerne

Frivillige på bibliotekerne Frivillige på bibliotekerne - 3. møde Gentofte Hovedbibliotek, d. 10. nov. 2011 Program formiddag: 08.45-09.00: Kaffe og rundstykker 09.00-10.00: Velkomst, opsamling på hjemmeopgave og arbejde i netværksgrupperne

Læs mere

Lektier Online GYM: Bilag 1

Lektier Online GYM: Bilag 1 Statsbiblioteket Lektier Online GYM: Bilag 1 Aktiviteter i projektet Pernille Holm Lindhardt 18-12-2013 Indhold Indhold... 1 Aktiviteter i projektet... 1 Rekruttering af frivillige lektiehjælpere... 1

Læs mere

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune Breddeidrætskommune Aabenraa Kommune 2013-2016 Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune På linje med Breddeidræt Formål med projektet At få eleverne til

Læs mere

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige GUIDE Sådan rekrutterer I nye frivillige Udskrevet: 2018 Indhold Sådan rekrutterer I nye frivillige.................................................... 3 2 Guide Sådan rekrutterer I nye frivillige En inspirationsguide

Læs mere

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART Sprogstart er ambitiøst på børnenes vegne! Ambitiøst fordi fordybelse kræver mod og åbenhed. Men også ambitiøst i forhold til at rumme

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

Aktivering af netværket omkring Landsstævnet. Netværksstrategi del 1

Aktivering af netværket omkring Landsstævnet. Netværksstrategi del 1 Aktivering af netværket omkring Landsstævnet Netværksstrategi del 1 Indledning Dette dokument er første del af netværksstrategien. Her præsenteres det strategiske fundament for en mere netværksbaseret

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT i foreningen livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til at motionere

Læs mere

Definition Begrundelser Potentialer 3 eksempler. Knud Schulz Borgerservice og Biblioteker Århus

Definition Begrundelser Potentialer 3 eksempler. Knud Schulz Borgerservice og Biblioteker Århus Definition Begrundelser Potentialer 3 eksempler Knud Schulz Borgerservice og Biblioteker Århus 2 Konkrete tiltag på baggrund af et samarbejde, hvor begge/alle parter bringer ressourcer ind i samarbejdet,

Læs mere

Mænds Mødesteder i naturen. Projektbeskrivelse

Mænds Mødesteder i naturen. Projektbeskrivelse Mænds Mødesteder i naturen Projektbeskrivelse Forum for Mænds Sundhed, September 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND... 3 FORMÅL... 4 MÅLGRUPPE... 4 NATUROPLEVELSESPAKKERNE... 4 PROJEKTETS MÅL... 5 FORMIDLING

Læs mere

Biblioteket er dødt længe. Statsbibliotekets kontaktdag 20. maj 2010

Biblioteket er dødt længe. Statsbibliotekets kontaktdag 20. maj 2010 Biblioteket er dødt længe leve biblioteket! Statsbibliotekets kontaktdag 20. maj 2010 Og det er? Mogens Vestergaard Formand for Bibliotekschefforeningen (2009- ) Bibliotekschef i Roskilde (2002- ) Medlem

Læs mere

Hovergården Februar 2019

Hovergården Februar 2019 Hovergården Februar 2019 Erindringsdans Det vil være onsdage i februar og marts. Med opstart Onsdag d. 6 februar kl. 11.00. Efter dans tilbydes der fælles spisning i Café Oasen, hvor prisen vil være 45

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Responses. Studieretning? Studieretning? Count Arkitekt 75. Konservator 7.4% Responses to this question 121. last 41 days. Percentage of Responses

Responses. Studieretning? Studieretning? Count Arkitekt 75. Konservator 7.4% Responses to this question 121. last 41 days. Percentage of Responses 00 82 last 4 days 0 0 4 2 November, 202 November 8, 202 November, 202 November 22, 202 November 2, 202 Studieretning? Arkitekt (2%) Design (0.%) Konservator (.4%) to this question 2 Studieretning? Arkitekt

Læs mere

Next Users At bringe bibliotekstilbud ud til de unge 2013-2014

Next Users At bringe bibliotekstilbud ud til de unge 2013-2014 Next Users At bringe bibliotekstilbud ud til de unge 2013-2014 Afsluttende konference d. 21. november 2014 Odense Centralbibliotek Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C Kambiz K. Hormoozi Dagsorden: 1. Kort

Læs mere

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 7.05.2009 Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 Cafémetoden er valgt som den gennemgående metode. Metoden er kendetegnet ved en høj grad af deltagerinvolvering

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres Åbent hus-arrangement Markedsføringsmaterialer For at sikre at I får så mange deltagere til jeres Åbent

Læs mere

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 Børns læsning Levende lokalområder Digital dannelse og digital formidling Bibliotekernes fysiske rum 1 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 FIRE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION...

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION... Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI 2016... 5 KONKLUSION... 6 1 INDLEDNING Vi har i løbet af de seneste tre år undersøgt muligheden

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

MIT MI BA T B RNS LÆR LÆRING

MIT MI BA T B RNS LÆR LÆRING MIT BARNS LÆRING hvordan kan jeg via skolebestyrelsen sikre god læring?? og Svar Kommunernes Skolebiblioteksforening 2005 Velkommen i skolebestyrelsen Skolebestyrelsesmedlemmerne har et stort og vigtigt

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk Steder med sjæl Idébank til aktiviteter i udstillingen side 1 Indholdsforetegnelse Indledning side 3 Platforme i udstillingen side 4 Samarbejdspartnere og målgrupper side 5 Ideer til brug af kulturarvscruiseren

Læs mere

Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik

Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik Skoleafdelingen Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik I denne folder kan du læse om fire gratis og obligatoriske åben skole undervisningsforløb til folkeskolerne i Hillerød Kommune. Forløbene har

Læs mere

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige GUIDE Sådan rekrutterer I nye frivillige Udskrevet: 2019 Indhold Sådan rekrutterer I nye frivillige.................................................... 3 2 Guide Sådan rekrutterer I nye frivillige En inspirationsguide

Læs mere

Med Døden til Middag Med Døden til Kaffe Med Døden til Frokost

Med Døden til Middag Med Døden til Kaffe Med Døden til Frokost Med Døden til Middag Med Døden til Kaffe Med Døden til Frokost Kom tabuet om døden til livs Danmark Spiser Sammen i uge 17 I sidste uge af april spiser hele Danmark sammen for at bekæmpe ensomhed. Danmark

Læs mere

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for den brede Københavnske befolkning. Vi har hidtil haft

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret maj 2018 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

Åben Skole - kunst, kultur og musik. Skoleafdelingen

Åben Skole - kunst, kultur og musik. Skoleafdelingen Skoleafdelingen Åben Skole - kunst, kultur og musik I denne folder kan du læse om fire gratis og obligatoriske åben skole undervisningsforløb til folkeskolerne i Hillerød Kommune. Forløbene har særligt

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Nyheder - idékatalog. Samarbejde med Ramasjang: En landsdækkende kampagne for Danmarks børn I er alle vores reportere :

Nyheder - idékatalog. Samarbejde med Ramasjang: En landsdækkende kampagne for Danmarks børn I er alle vores reportere : Nyheder - idékatalog Samarbejde med Ramasjang: En landsdækkende kampagne for Danmarks børn I er alle vores reportere : Fra 1. november er bibliotekerne omdannet til newsroom og børn har mulighed for at

Læs mere

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Vi har brug for at høre din mening! Vi tillader os at skrive til dig i et vigtigt ærinde. Din nye kommune arbejder aktivt

Læs mere

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS?

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? LÆSEKREDS SÅDAN! BØGER OG ROMANKASSER HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? I Biblioteket hjælper gerne med at skaffe bøger til jeres læsekreds. Som en særlig service har vi en række

Læs mere

Frivillige og et godt arbejdsmiljø

Frivillige og et godt arbejdsmiljø Køb bøgerne i dag Frivillige og et godt arbejdsmiljø V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration

Læs mere