Referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen"

Transkript

1 Referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl Mødested: Rådhuset, mødelokale 222, 2. sal Fraværende: Jette Kirkeby (S) og Tim Jensen ( S) Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Budget videre drøftelse af budgetforslag 2 2 Tal for din folkeskole - nøgletal og statusrapport på skoleområdet 4 3 Satspuljeaftalen for Ansøgning vedrørende opstart af samarbejde med den frivillige 17 organisation Home-Start Familiekontakt 5 Orientering fra formanden 20 6 Orientering fra medlemmerne 20 7 Forvaltningen orienterer 20

2 Side Ø Budget videre drøftelse af budgetforslag Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget udpeger temaer til de videre budgetdrøftelser i Udvalget. Sagsfremstilling Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkendte på sit møde d. 3. april 2017 budgetproces og tidsplan for budgetlægningen Det fremgik heraf, at Udvalget på møderne d. 24. april, 8. maj og 15. maj 2017 fokuserer på en række temaer, der samlet vil indgå i prioriteringer og tilpasninger i budgetforslaget. På mødet 24. april bedes Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget udpege en række temaer til de videre budgetdrøftelser. Som ramme for Udvalgets drøftelser vil Børne- og Undervisningsforvaltningen til mødet holde et oplæg omkring de opmærksomhedspunkter i budgettet, som forvaltningen i samarbejde med strategisk lederforum har identificeret. På baggrund af forvaltningens oplæg bedes Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tilkendegive, hvilke temaer, der skal fokuseres på i de videre budgetdrøftelser i foråret Videre tidsplan forår 2017: : Videre budgetdrøftelse samt udpegning af temaer til det videre arbejde med budgettet. 8. maj 2017: Videre drøftelse af budgettemaer 15. maj 2017: Videre drøftelse af budgettemaer 12. juni 2017: Mini-budgetseminar med Område-MED efterfulgt af minibudgetkonference i Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget i forhold til de samlede temaer og omprioriteringer i budgetforslaget 21. juni 2017: Dialogmøde med institutions- og skolebestyrelser 26. juni 2017: Afsluttende behandling af det samlede budgetmateriale inden sommerferien.

3 Lovgrundlag BED nr af 27/02/2017 (Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.) kapitel 2. Side 3. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget udpeger temaer for de videre budgetdrøftelser. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget udpegede følgende temaer til drøftelse på de kommende møder: tidlig forebyggende indsats, højkvalitetsdagtilbud samt inklusion og specialundervisning herunder specifikt analyse af organisering og indhold i specialundervisningstilbudene. Jette Kirkeby (S) og Tim Jensen ( S) deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

4 Side I Tal for din folkeskole - nøgletal og statusrapport på skoleområdet Resumé KL har udsendt udvalgte nøgletal på folkeskoleområdet bl.a. angående skolereformen, inklusionsindsatsen og de nye arbejdstidsregler. Børne-, Skoleog Uddannelsesudvalget orienteres om nøgletalsmaterialet samt statusrapporten på skoleområdet. Sagsfremstilling KL's bestyrelse besluttede i 2015, at KL årligt udsender udvalgte nøgletal på folkeskoleområdet, hvor formålet er at styrke overblikket og vidensgrundlaget for kommunerne. Nøgletalsoversigten kan bruges som grundlag for drøftelser i fagudvalg og fagforvaltninger om status på folkeskoleområdet, herunder for reformen, inklusionsindsatsen og de nye arbejdstidsregler. Det er nu, godt to år efter reformens ikrafttrædelse, muligt at følge den faktiske udvikling i nøgletallene og herunder elevernes resultater. Nøgletalsoversigten dækker følgende temaer: Reformens mål og øvrige resultater Kompetencedækning Inklusion Arbejdsgiverforhold Ressourcer I 2014 besluttede regeringen, at det kun er hvert andet år, der skal udarbejdes en kvalitetsrapport for skoleområdet. Børne- og Undervisningsforvaltningen har besluttet, at der i de år, hvor der ikke udarbejdes en kvalitetsrapport, udarbejdes en statusrapport, som følger op på de kommunalt fastsatte indsatsområder, som er: Læsning Matematik Trivsel

5 Statusrapporten er i modsætning til kvalitetsrapporten på skoleområdet, ikke lovpligtig. Forvaltningen har prioriteret at udarbejde en statusrapport i ulige kalenderår, der indeholder oplysninger om nationale testresultater og progression på skoleniveau og på kommuneniveau indenfor de tre indsatsområder - læsning, matematik og trivsel. Statusrapporten skal, som kvalitetsrapporten, betragtes som et dialog- og udviklingsværktøj, der bruges i dialogen mellem politikere og forvaltningen, mellem forvaltning og skoleledelse og mellem skoleledelse og skolens fagprofessionelle lærere og pædagoger. Resultaterne i statusrapporten kommer dels fra de nationale test og dels fra den nationale trivselsmåling. Sidstnævnte fremgår også af de overordnede nøgletal. Resultaterne fra de nationale test er fortrolige, i henhold til 4 i bekendtgørelse om anvendelse af test i folkeskolen(lbk 1000 af 26. oktober 2009). Rapporten er vedhæftet som lukket bilag jf. det lukkede dagsordenspunkt. Side 5. I det følgende gennemgås de overordnede nøgletal. For alle nøgletallene vises nøgletallet samt udvikling i nøgletallet for og på landsplan. For nøgletal for de øvrige kommuner henvises til bilag 1. Karaktergennemsnit i grundskolen Nøgletallet viser karaktergennemsnittet i afgangsprøve for alle 9. klasser i folkeskolen samt kommunale specialskoler for skoleåret 2015/2016. Som det fremgår af skemaet ligger karaktergennemsnittet i både Hjørring Kommune og på landsplan på 6,9. Der er ikke sket en udvikling i karaktergennemsnittet i forhold til skoleåret 2014/2015. Andel med karakteren 2 eller derover i dansk og matematik 2015/2016 Nøgletallet viser antallet af elever, der har opnået et karaktergennemsnit på mindst 2 i både dansk og matematik i forhold til alle elever. Som det fremgår har 86,6 % af eleverne i en karakter på 2 eller derover i dansk og matematik. På landsplan ligger andelen på 88,9 %. Det fremgår dog også, at andelen i er steget med 2,6 % i forhold til skoleåret 2014/2015, mens udviklingen på landsplan ligger på 0,7 %.

6 Side 6. Overgang til ungdomsuddannelse Nøgletallet viser den andel, der i løbet af 9 måneder efter at have forladt grundskolen er i gang med en ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse. Som det fremgår ligger med en andel på 79,1 %, der er startet på en ungdomsuddannelse efter grundskolen, den tilsvarende andel på landsplan udgør 77,4 %. For er der tale om en lille forøgelse i forhold til skoleåret 2014/2015, mens der på landsplan ses et generelt fald på 2,7 %. Sen skolestart august 2016 Nøgletallet viser den andel af elever, der fylder 7 år eller mere i det kalenderår, hvor de starter i 0. klasse. I udgør andelen af elever med sen skolestart 5,1 %, mens andelen på landsplan ligger på 6,1 %. Som det fremgår, er der for Hjørring Kommune tale om et fald på 1,9 % i antallet af elever med sen skolestart, mens den samme udvikling på landsplan udgør 0,6 %. Social trivsel Indikatorværdien "social trivsel" bygger på 10 spørgsmål for eleverne på mellemtrinet og i udskolingen på folkeskoler og specialskoler for børn. Spørgsmålene omhandler elevernes opfattelse af deres tilhørsforhold til skolen, klassen og fællesskabet, samt tryghed og mobning. Indikatoren går fra 1 til 5, hvor 1 er ringest mulig trivsel, mens 5 repræsenterer den bedst mulige trivsel.

7 Som det fremgår har Hjørring kommune en indikator på 4,1, hvilket er samme niveau som på landsplan. Det fremgår endvidere, at der ikke er sket en ændring i indikatoren i forhold til skoleåret 2014/2015 i, mens der er tale om en mindre udvikling på landsplan. Side 7. Faglig trivsel Indikatorværdien "faglig trivsel" bygger på 8 spørgsmål for elever på mellemtrinnet og i udskolingen på folkeskoler og specialskoler for børn. Spørgsmålene omhandler elevernes oplevelse af egne faglige evner, koncentrationsevne og problemløsningsevne. Indikator 1 er ringest mulig trivsel, mens 5 er mest mulig trivsel. For både og på landsplan ligger indikatoren på 3,7. Der har ikke været en udvikling i indikatoren vedrørende social trivsel i forhold til skoleåret 2014/2015. Støtte og inspiration i undervisningen Indikatorværdien for "støtte og inspiration i undervisningen" bygger på 7 spørgsmål for elever på mellemtrinnet og i udskolingen på folkeskoler og specialskoler for børn. Spørgsmålene omhandler elevernes oplevelse af motivation og medbestemmelse samt lærernes hjælp og støtte. Indikator 1 er mindst, mens 5 er mest mulig støtte og inspiration. Som det fremgår ligger på en indikator på 3,2, der ligger marginalt under niveauet på landsplan. Ses der på udviklingen er indikatoren for trivsel og inspiration i undervisningen faldet med 0,1 i. Ro og orden Indikatoren "Ro og orden" bygger på 4 spørgsmål for elever på mellemtrinnet og udskolingen. Spørgsmålene omhandler elevernes oplevelse af ro og støj i klassen samt klasseledelse.

8 Side 8. I forhold til indikatoren for "ro og orden" ligger på 3,7, mens niveauet på landsplan er 3,8. Der ses ikke en udvikling i Hjørring kommune, mens indikatoren på landsplan er steget med 0,1. Kompetencedækning Her vises andelen af planlagte undervisningstimer med kompetencedækning, hvor læreren enten har "undervisningskompetence" eller "kompetencer svarende til undervisningskompetence". At have undervisningskompetence i et fag betyder, at underviseren har haft det pågældende fag som linjefag på læreruddannelsen. At have kompetencer svarende til undervisningskompetence betyder, at underviseren f.eks. har en efteruddannelse, videreuddannelse, kompetencegivende uddannelse eller et længerevarende kursusforløb, der vurderes at give kompetence svarende til undervisningskompetence. Som det fremgår af skemaet, er der i en kompetencedækning på 81,2 %, mens niveauet på landsplan ligger på 83,2 %. Ses der på udviklingen er steget med 1 procentpoint i forhold til skoleåret 2014/2015, mens udviklingen på landsplan er 2,6 %. I arbejdes der via midler tilført fra A. P. Møller Mærsk målrettet med kompetenceudvikling på folkeskoleområdet. Inklusion - Segregeringsgrad 0-9 årgang. Nøgletallet viser andelen af elever fra egen kommune, der går i specialklasser på folkeskoler og specialskoler, kommunale ungdomsskoler samt interne skoler på dagbehandlingstilbud fra 0-9 årgang.

9 Segregeringsgraden for ligger i 2016 på 4,1 %, mens niveauet på landsplan ligger på 4,8 %. Ses der på udviklingen viser Hjørring Kommune en mindre stigning på 0,3 %, mens stigningen på landsplan ligger på 0,1 %. Side 9. Inklusion - Segregeringsgrad for 0. klasse. Nøgletallet viser andelen af elever fra, der går i specialklasser på folkeskoler og specialskoler, kommunale ungdomsskoler samt interne skoler på dagbehandlingstilbud i 0. klasse. Som det fremgår, udgør segregeringsgraden for 0. klasse 1,3 % i Hjørring Kommune, hvilket er et mindre fald på 0,5 % i forhold til Niveauet på landsplan ligger på 2,5 %, hvilket er uændret i forhold til Sygefravær Nøgletallet viser sygefraværsprocenten for skolelærere i folkeskole og specialundervisning. Som det fremgår af skemaet, ligger sygefraværsprocent på 5,6 både i Hjørring Kommune og på landsplan. Ses der på udviklingen, ses der i en stigning på 1,1 %, mens udviklingen på landsplan udgør 0,4 %. Ressourcer - nettodriftsudgifter pr. elev til folkeskole inkl. specialtilbud Som det fremgår af skemaet, ligger den gennemsnitlige udgift pr. elev for folkeskoler og øvrige specialtilbud på skoleområdet på kr. Den gennemsnitlige udgift på landsplan udgør kr.

10 Ses der på udviklingen i nøgletallet, fremgår det, at den gennemsnitlige udgift i er faldet med 1,9 % i forhold til 2014, mens gennemsnitsudgiften på landsplan er steget med 2 %. Side 10. Faldet i skal ses i lyset af, at den nye skolestuktur blev implementeret 1. august 2015, hvor en budgetreduktion på samlet ca. 16 mio. kr. skulle udmøntes på skoler og specialklasser. Derudover var der i 2015 i Hjørring Kommune en generel opbremsning i økonomien på grund af likviditetssituationen. Stigningen på landsplan skal forklares med, at den nye folkeskolereform og dermed det øgede timetal blev fuldt indfaset i Folkeskolereformen blev implementeret 1. august Lovgrundlag LBK nr. 747 af 20/06/2016 (folkeskoleloven) Bek nr af 26/10/2009 (bekendtgørelse om anvendelse af test i folkeskolen) Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Nøgletal i Hjørring 2. Der er et lukket fortroligt bilag til punktet i et lukket dagsordenspunkt. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tager nøgletalsmaterialet og statusrapporten til efterretning.

11 Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning. Side 11. Jette Kirkeby (S) og Tim Jensen ( S) deltog ikke i dette punkt.

12 Side Ø Satspuljeaftalen for Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget orienteres om initiativer i satspuljeaftalen for , der er relevante for børne- og undervisningsområdet og godkender, at Børne- og Undervisningsforvaltningen kan søge puljemidler efter de beskrevne vurderingskriterier. Sagsfremstilling Satspuljeaftalen for indeholder en række initiativer med relevans for børne- og undervisningsområdet. Satspuljeaftalen er indgået inden for de tre nedenstående områder: Socialområdet: Udsatte og sårbare børn og unge Der afsættes en samlet ramme på 183,8 mio. kr. i til initiativer målrettet udsatte og sårbare børn og unge. De midler, der afsættes, skal ses i sammenhæng med den varige bevilling på 10 mio. kr. årligt til Metodeudbredelsesprogrammet. Udmøntningen af rammen forhandles efterfølgende i satspuljekredsen, og er ikke kendt endnu. Adoption med samtykke som vej til opvækst i trygge rammer: Ankestyrelsen får tilført 1,0 mio. kr. til læringsteamet til rådgivning af kommunerne om mulighederne for adoption med samtykke. Forebyggelse og bekæmpelse af mobning. Der afsættes midler til en kommunikationsindsats for at udbrede og skabe ejerskab til det nye mobbesyn, til kompetenceudvikling af fagpersonale samt lovgivningsændringer, der sikrer at uddannelsessteder forebygger og griber ind over mobning. Der afsættes i 42,8 mio. kr. Mestring af skoledag og hverdagsliv for elever med autisme og ADHD samt deres klassekammerater. Der afsættes midler til forsøgsindsatser, der skal styrke elever med autisme og ADHD samt deres klassekammeraters sociale

13 kompetencer og relationer. Indsatserne rettes primært mod indskolingen. Der afsættes 18,7 mio. kr. i Side 13. Der etableres en database om børns udvikling og trivsel med henblik på at styrke arbejdet med effektmålinger af sociale indsatser rettet mod børn og unge i Danmark. Der afsættes 2,2 mio. kr og 2,2 mio. kr. i 2020 til det Nationale Forskningscenter for Velfærd - SFI. Bilag 1 indeholder den samlede aftale for socialområdet. Sundheds- og Ældreområdet: Børn og unge med psykiske udfordringer skal tilbydes en mere sammenhængende indsats og den bedst mulige udredning og behandling med henblik på at forebygge behovet for medicinsk behandling. Der afsættes 33,5 mio. kr. i til en pulje til udbredelse og implementering af forløbsprogrammerne i regioner og kommuner. Forebyggelseskampagne målrettet rygning blandt børn og unge. Der afsættes 14,0 mio. kr. i perioden til Sundhedsstyrelsen. Tidlig indsats for sårbare familier. Med henblik på at mindske ulighed i sundhed og negativ social arv, afsættes der midler til en styrket sundhedsplejeindsats over for udsatte og sårbare børn og familier. Først gennemføres der en afdækning af udsatte og sårbare børn og familier. På baggrund af afdækningens resultater afsættes der midler til prioritering af kommunale indsatser forankret i sundhedsplejen. Der afsættes 77,4 mio. kr. i perioden til tidlig indsats for sårbare familier. Midlerne udmøntes som en pulje til kommunerne, bortset fra 2,0 mio. kr. i 2017, som afsættes til udarbejdelse af afdækningen, samt 2 mio. kr. i 2019 til en evaluering. Seksuel sundhed. Forebyggelsesindsatsen ift. seksuel sundhed blandt børn og unge fortsættes. Der er fokus på kvalitetssikring af den kommunale indsats, særligt ift. arbejdet med forebyggelsespakken om seksuel sundhed, hvor der vil blive ydet rådgivning fra Sundhedsstyrelsen til kommunerne om det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde. Der afsættes 35,4 mio. kr. i perioden og derefter 12 mio. kr. årligt til Sex og Samfund. Bilag 2 indeholder aftalen for sundheds- og ældreområdet. Integrationsområdet:

14 Styrket kommunal indsats til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering. Der skal etableres et stærkere tværsektorielt samarbejde og kommunernes kompetencer skal styrkes. Der afsættes 14,0 mio. kr. i perioden Side 14. Forebyggelse af online radikalisering og bekæmpelse af ekstremistisk propaganda rettet mod børn og unge. Der afsættes 1,7 mio. kr. årligt i perioden Forebyggelse af radikalisering og social kontrol i dagtilbud, grundskolen, fritidstilbud og ungdomsuddannelser: Der gennemføres en systematisk og målrettet indsats, som skal forebygge radikalisering og negativ social kontrol. Der afsættes 4,6 mio. kr. i 2017, 10,8 mio. kr. i 2018, 9,7 mio. kr. i 2019 og 7,3 mio. kr. i Styrkelse af fagfolks kompetencer og opgør med berøringsangsten. Initiativet skal styrke fagfolks kompetencer ift. at spotte børn, unge og voksne udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol i bl.a. muslimske miljøer. Der afsættes 3,1 mio. kr., 2017, 2,1 mio. kr. i 2018, 3,5 mio. kr. i 2019 og 3,6 mio. kr. i Bilag 3 indeholder aftalen for integrationsområdet. Som det fremgår oven for, er der en del initiativer, der endnu ikke er konkretiseret. Det er således ikke på nuværende tidspunkt klarhed over, hvordan de afsatte midler til de enkelte initiativer udmøntes. Nogle af initiativerne er direkte målrettet kommunerne i form af ansøgningspuljer, hvorimod andre udmøntes af andre aktører eksempelvis Sundhedsstyrelsen, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd - SFI, Ankestyrelsen etc., men kan få indflydelse på kommunerne i form af rådgivningstilbud, ny lovgivning, informationskampagner etc. Forvaltningen vil følge udmøntningen tæt i takt med, at initiativerne bliver konkretiseret. Principper for at indsende en puljeansøgning: Da tidsplanen for puljerne endnu ikke er offentliggjort, og ansøgningsfristerne ofte er meget korte, vil Børne- og Undervisningsforvaltningen søge puljerne ud fra nedenstående vurderingskriterier: 1. At hjemtagningen af puljemidler ikke indebærer en serviceudvidelse, som enten skal rulles tilbage eller findes anden finansiering til, når puljemidlerne udløber.

15 2. At der er tale om puljemidler af en størrelsesorden, som står mål med de administrative ressourcer, der skal bruges på projektansøgning, dokumentation, regnskabsaflæggelse og evaluering. 3. At der er sammenhæng med og understøttelse af eksisterende og ønskede politiske strategier inden for områderne. Side 15. Som følge af ovenstående beskrivelser holder Børne- og Undervisningsforvaltningen øje med, hvornår puljerne offentliggøres og vurderer i den forbindelse om, der skal indsendes en projektansøgning jf. de foreslåede kriterier. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget vil efterfølgende få ansøgningen til orientering, ligesom Udvalget også vil blive informeret om de øvrige tiltag. Lovgrundlag Satspuljeaftalen for 2017 Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Satspulje - Social- og Indenrigsområdet 2. Satspulje - Sundheds- og Ældreområdet 3. Satspulje - Integrationsområdet Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkender, at forvaltningen kan fremsende ansøgninger i forbindelse med Satspuljen for 2017 jf. de beskrevne kriterier i sagsfremstillingen

16 Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning samt godkendte at forvaltningen kan fremsende ansøgninger i forbindelse med Satspuljen for 2017, jf. de beskrevne kriterier i sagsfremstillingen. Side 16. Jette Kirkeby (S) og Tim Jensen ( S) deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

17 Side P Ansøgning vedrørende opstart af samarbejde med den frivillige organisation Home-Start Familiekontakt Resumé Ansøgning fremsendes til Børne-, Skole- og Undervisningsudvalget til orientering. Socialstyrelsen har udbudt en pulje, hvorfra har søgt om 50 % finansiering af et projektsamarbejde i perioden maj 2017 til dec mellem sundhedsplejen og den frivillige organisation Home-Start Familiekontrakt. Sagsfremstilling Sundhedsplejen har sendt ansøgning til pulje ved Socialstyrelsen ift. et samarbejde med en frivillig organisation ved navn Home-Start Familiekontrakt. Samarbejdet/projektet skal ses som et led i den større omlægning af indsatsen for kommunens udsatte børn, unge og familier mod en tidligere og mere forebyggende indsats, som pt. pågår. Der ønskes som et led i denne omlægning et styrket fokus på småbørnsfamilier og i særdeleshed familier, som er i en udsat position. Samtidig er der fokus på, hvordan frivillige kræfter kan involveres på en måde, således at styrken ved det frivillige kommer i spil komplementært til den kommunale indsats gerne hvor de frivillig og kommunale kræfter samtænkes og koordineres, således at begge parter kan få glæde af hinandens kompetencer til gavn for familierne. Sundhedsplejen har derfor taget kontakt til organisationen Home Start Familiekontakt, som er et tilbud, hvor frivillige tilbyder social og praktisk støtte til familier, der oplever at være pressede i hverdagen. Det ønskes at udvikle indsatserne på småbørnsområdet i samarbejde med Home-Start, således at organisationens fokus på frivilliges indsats og ønsket om udvikling af en lokal frivillighedskultur på området kan supplere den faglige indsats til gavn for familierne. Forudsætningen for at få disse frivillige i spil via Home-Start er at etablere en lokal Home-Start afdeling med en lokal koordinator, som kan rekruttere og uddanne frivillige, matche frivillige og familierne osv. alt sammen ved brug af Home-Start konceptet grundet deres gode erfaringer i andre kommuner. Der kan således påregnes, at der i 2017 kun startes enkelte forløb, mens der i 2018 vil kunne hjælpes familier, og 2019 vil kunne hjælpes familier.

18 Samlet forventes ca. 60 familier således hjulpet gennem projektperioden fra 1. maj 2017 til 31. dec Side 18. På baggrund af de resultater, som Home-Start har i andre kommuner, forventes det, at etablering af en Home-Start lokalafdeling vil kunne være en både hensigtsmæssig og faglig god investering, som vil sikre et skridt i retningen af omlægningen mod en mere forebyggende og tidlig indsats. Ved projektets slutning ultimo 2019 vurderes det på baggrund af resultaterne, om lokalafdelingen kan fortsætte med fuld kommunal finansiering. Evalueringen efter endt forløb hos deltagerne bliver derfor også afgørende i forhold til at kunne påvises en god udvikling i familierne, hvilket kan indikere, at indsatsen har effekt. Sidste del af projektperioden vil derfor også have fokus på resultaterne samt perspektiverne ift. en evt. videre drift af Home-Start lokalafdelingen. Projektets realisering er afhængig af politisk godkendelse og vil blive fremsendt på ny til Børne-, Skole- og Undervisningsudvalget i maj/juni, når der er svar fra Socialstyrelsen vedrørende ansøgningen. Lovgrundlag Økonomi Der ansøges om i alt kr. fra puljen, og den kommunale medfinansiering er på samme beløb gældende for hele projektperioden dvs. maj 2017 dec Beløbet inkluderer alle udgifter dvs. løn til koordinator, lokaler, it-udstyr, transport, administration osv. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag

19 1. Ansøgning. Side 19. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at ansøgningen tages til efterretning. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning. Jette Kirkeby (S) og Tim Jensen ( S) deltog ikke i dette punkt.

20 Side G Orientering fra formanden Formanden orienterede om afdækning af misbrugsudfordringer i Hjørring Kommune sammen med politiet G Orientering fra medlemmerne Bjarne Mølgaard (V) orienterede om status for tilbygning af vuggestuen i Tornby G Forvaltningen orienterer Forvaltningen orienterede om ansøgning vedrørende inklusion på skoleområdet. Forvaltningen orienterede om eventuel indgåelse af partnerskab med KL vedrørende dagtilbudsområdet. Forvaltningen orienterede om licitation ved Børne- og Ungehuset Lundergaard

21 Side 21. Underskrifter Dan Andersen Svenning Christensen Jette Kirkeby Mai-Britt Beith Jensen Tim Jensen Bjarne Mølgaard Kasper Maarup Andersen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Gennemsnitlige afgangskarakterer

Gennemsnitlige afgangskarakterer Gennemsnitlige afgangskarakterer Tidspunkt 2015/2016 Karaktergennemsnit i afgangsprøve for alle 9. klasser i folkeskolen samt kommunale specialskoler. Tæller: Summen af karakterer i afgangsprøverne i dansk

Læs mere

Gennemsnitlige afgangskarakterer

Gennemsnitlige afgangskarakterer Gennemsnitlige afgangskarakterer Resultater Tidspunkt 2016/2017 Karaktergennemsnit i afgangsprøve for alle 9. klasser i folkeskolen samt kommunale specialskoler. Tæller: Summen af karakterer i afgangsprøverne

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Baggrundsnotat om nøgletalskonceptet på skoleområdet

Baggrundsnotat om nøgletalskonceptet på skoleområdet Baggrundsnotat om nøgletalskonceptet på skoleområdet Om nøgletalskonceptet Nøgletalsoversigten viser centrale nøgletal for udviklingen på folkeskoleområdet målrettet den politiske og administrative ledelse

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Nøgletal Placering Udvikling Tiltag Tema 1: Resultater Trivsel

Nøgletal Placering Udvikling Tiltag Tema 1: Resultater Trivsel Nøgletal for folkeskoleområdet 2016 Kommunernes Landsforening udarbejder udvalgte nøgletal for folkeskoleområdet. Første gang kommunerne fik tilsendt de centrale nøgletal var i december 2015. Nøgletallene

Læs mere

Nedenstående udgør Dagtilbud & Skoles opsummering af Vejen Kommunes nøgletal på skoleområdet 2016.

Nedenstående udgør Dagtilbud & Skoles opsummering af Vejen Kommunes nøgletal på skoleområdet 2016. Nedenstående udgør Dagtilbud & Skoles opsummering af Vejen Kommunes nøgletal på skoleområdet 2016. Karaktergennemsnit i grundskolen (bundne prøver) 2015/16 Det samlede karaktergennemsnit for de bundne

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Torstorp Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR. Torstorp Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Torstorp Skole 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. PRÆSENTATION AF SKOLEN... 4 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING...

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16 SILKEBORG KOMMUNE

STATUSRAPPORT 2015/16 SILKEBORG KOMMUNE STATUSRAPPORT 2015/16 SILKEBORG KOMMUNE INDHOLD 1 INDLEDNING... 2 1.1 Arbejdet med kvalitet på skoleområdet og opbygning af statusrapporten... 2 1.2 Datagrundlag... 3 Særligt om offentliggørelse af resultater

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Center Børn og Unge Journalnr: 17.01.00-A00-3-16 Ref.: Helle Grynderup Dato: 03-11-2016 Baggrund Børne- og Ungdomsudvalget godkendte

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 469,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Kend din kommune

Hjørring Kommune. Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Kend din kommune Hjørring Kommune Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen 12-02-2019 Side 1. 00.30.00-Ø00-1-19 Kend din kommune I dette notat gennemgås KL nøgletal fra publikationen Kend din kommune - brug nøgletal

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17 HØJE TAASTRUP KOMMUNE Indholdsfortegnelse FORORD... 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN... 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 4 RESULTATER... 5 Bliver alle så dygtige,

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Strandskolen Greve Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Strandskolen Greve Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Strandskolen Greve Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3 Overgang til

Læs mere

Kvalitetsrapport 2015

Kvalitetsrapport 2015 Kvalitetsrapport 205 Virksomhedsplan for Krabbeshus Heldagsskole Specialskole Indholdsfortegnelse Skolens vurdering.... Skoleåret 204/205.. Antal elever 202/203-204/205 Side 3 Side 4 Side 5 Trivsel 4.-

Læs mere

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1 Kvalitetsrapport 2016/17 marts 2018 stevns kommune 1 Baggrund for kvalitetsrapporten Der er formuleret tre overordnede nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Issø-skolen Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af Kvalitetsrapport 2018

Godkendelse af 2. behandling af Kvalitetsrapport 2018 Punkt 6. Godkendelse af 2. behandling af Kvalitetsrapport 2018 2018-003138 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender 2. behandlingen af Kvalitetsrapport 2018. Beslutning: Godkendt. Kristoffer Hjort Storm

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Egedal Kommunes skolevæsen

Kvalitetsredegørelse Egedal Kommunes skolevæsen Kvalitetsredegørelse 2016 Egedal Kommunes skolevæsen 1 Indhold INDLEDNING...4 EGEDAL KOMMUNE...5 RESULTATOPLYSNINGER...6 9. klasse prøverne...6 Karaktergennemsnit 9. klasseprøverne...6 Karaktergennemsnit

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Differentierede indikatorer for trivsel (4.-9. klassetrin)

Differentierede indikatorer for trivsel (4.-9. klassetrin) Differentierede indikatorer for trivsel (4.-9. klassetrin) Indikatoren Social trivsel bygger på 10 spørgsmål. Spørgsmålene omhandler elevernes opfattelse af deres tilhørsforhold til skolen, klassen og

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Trivsel, læring og udvikling hos børn og unge i Aarhus

Trivsel, læring og udvikling hos børn og unge i Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 23. februar 2018 Trivsel, læring og udvikling hos børn og unge i Aarhus Børn og Unges kvalitetsrapport skal behandles af Byrådet hvert

Læs mere

Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt

Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Hjørring Kommune NOTAT vedr. indgåelse af aftale med Home Start i Hjørring kommune Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Projektets formål I Hjørring Kommune

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Anna Trolles Skole Middelfart Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Anna Trolles Skole Middelfart Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Anna Trolles Skole Middelfart Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018

Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018 Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018 2018-003138 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender 1. behandlingen af Kvalitetsrapport 2018. kl. 08.30 Side 1 af 6 Sagsbeskrivelse

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Lillebæltskolen Middelfart Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Lillebæltskolen Middelfart Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Lillebæltskolen Middelfart Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3 Overgang

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Satspuljeopslag: Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Ansøgningsfrist den 5. april 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundheds- og ældreområdet

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2 Elevernes

Læs mere

Virksomhedsplan Durup Skole klassetrin

Virksomhedsplan Durup Skole klassetrin Virksomhedsplan 2017 Durup Skole 0.- 6. klassetrin Indholdsfortegnelse Skolens vurdering.... Side 3 Kommunale indsatsområder Skole- og Dagtilbudssocialrådgivere.. Side 4 Praksisnær vejledning. Side 5 Skoleåret

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:10 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning"

Orientering om Undervisningsministeriets Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning Punkt 6. Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning" 2016-004962 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, Undervisningsministeriets"Aktionsplan

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

STATUSRAPPORT 2017/2018. Rødovre Skole

STATUSRAPPORT 2017/2018. Rødovre Skole STATUSRAPPORT 2017/201 Rødovre Skole INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RAMMEBETINGELSER... 2 1.1 Kompetencedækning... 2 1.2 Elever... 3 1.3 Undervisning... 3 2 ELEVERNES TRIVSEL... 4 2.1 Trivsel i 0.-3. klasse...

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15 Mølleskolen Skanderborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15 Mølleskolen Skanderborg Kommune FOTOGRAF: JENS PETER ENGEDAL KVALITETSRAPPORT 2014/15 Mølleskolen Skanderborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader

Læs mere

Trivsel, differentierede indikatorer for trivsel (4.-9. klassetrin) - landsniveau, kommune- og skoleniveau

Trivsel, differentierede indikatorer for trivsel (4.-9. klassetrin) - landsniveau, kommune- og skoleniveau Trivsel, differentierede indikatorer for trivsel (4.-9. klassetrin) - landsniveau, kommune- og skoleniveau Obligatoriske indikatorer i kvalitetsrapport 2.0 Indikatoren Social trivsel bygger på 10 spørgsmål.

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Selsmoseskolen Høje-Taastrup Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Selsmoseskolen Høje-Taastrup Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Selsmoseskolen Høje-Taastrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR ØRSTEDSKOLEN 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR ØRSTEDSKOLEN 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR ØRSTEDSKOLEN 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4. RESULTATER 4.1. Bliver alle så dygtige, som de kan? 4.2. Elevernes

Læs mere

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale skoleforvaltninger Gennemført marts-april

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 16:10 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18 KVALITETSRAPPORT FOR Fløng Skole 20 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING Alle grafer bliver der ikke kommenteret på i selve rapporten men hovedkonklusionerne fremhæves i dette afsnit. Kompetencedækningen afspejler

Læs mere

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Vejledning om Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Ansøgningsfrist: 14. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Notat vedr. resultaterne af den nationale trivselsmåling foråret 2015

Notat vedr. resultaterne af den nationale trivselsmåling foråret 2015 Notat Center for Dagtilbud og Skoler Dagtilbud og Skoler Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Tlf. 49282782 ltp08@helsingor.dk Dato 17.09.2015 Sagsbeh. Lene Tetzlaff-Petersen Notat vedr. resultaterne af den

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Sølystskolen Silkeborg Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Sølystskolen Silkeborg Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Sølystskolen Silkeborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3 Overgang

Læs mere

Godkendelse af Kvalitetsrapport behandling

Godkendelse af Kvalitetsrapport behandling Punkt 5. Godkendelse af Kvalitetsrapport 2018-2. behandling 2018-003138 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender Kvalitetsrapport 2018. Kristoffer Hjort Storm var fraværende. Magistraten anbefaler

Læs mere

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5 NOTAT 23. oktober 2013 Folkeskolereformen Arbejdsgruppe 5 Arbejdsgruppe 5 Aftaler, arbejdstidsregler og kompetenceudvikling Kompetenceudviklingsstrategi Økonomi Opvækst- og Uddannelsesudvalget besluttede

Læs mere

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet Notatark Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet 22. maj 2019 - Sagsnr. 19/13962 - Løbenr. 125981/19 Børne- Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen justerer i kommunens

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:20 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Asferg Skole Aftalemål 2017

Asferg Skole Aftalemål 2017 Asferg Skole Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Gullestrup skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Gullestrup skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Gullestrup skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Tirsdalens Skole Aftalemål 2017

Tirsdalens Skole Aftalemål 2017 Tirsdalens Skole Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Kommunernes omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen Gennemført i april-maj 2015 Besvarelse fra 98 kommuner Temaer i undersøgelsen:

Læs mere

Havndal Skole Aftalemål 2017

Havndal Skole Aftalemål 2017 Havndal Skole Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Fløng Skole 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4. RESULTATER 4.1. Bliver alle så dygtige, som de kan? 4.2. Elevernes

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Torstorp Skole 2017/18

KVALITETSRAPPORT FOR. Torstorp Skole 2017/18 KVALITETSRAPPORT FOR Torstorp Skole 20 FORORD Denne kvalitetsrapport er udarbejdet under stort tidspres, da fristerne for aflevering har været meget kort. Bl.a. af denne årsag er kvalitetsrapporten forlagt

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Sjørslev Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR. Sjørslev Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Sjørslev Skole 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 3.1. Skolens læringsmiljøer sikrer børns ret til at udfolde egne faglige,

Læs mere

Læringssamtale med X Skole

Læringssamtale med X Skole Læringssamtale med X Skole - Dagsorden Tid og sted: Tirsdag d. 17. maj 2016, kl. 10.30 12.30. Rådhuset, Søvej 1, 8600 Silkeborg, 2. sal, lokale A233 Deltagere: Skoleleder Xxxx, pædagogisk leder Xxxxx,

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Valsgaard Skole Mariagerfjord Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Valsgaard Skole Mariagerfjord Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Mariagerfjord Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Sprog 9 2 TRIVSEL 10 2.1 Elevernes trivsel 10 2.2 Fravær 14 3 INKLUSION 15 4

Læs mere

Langsigtede mål , samt delmål for 2016

Langsigtede mål , samt delmål for 2016 Langsigtede mål 2014 2017, samt delmål for 2016 og koordineret samarbejde. Mål: Tidlig indsats Politikområde 01 og 03 Langsigtet mål: Flere børn og familiers vanskeligheder afhjælpes så tidligt som muligt

Læs mere

NOTAT. Notat vedr. resultaterne af den nationale trivselsmåling foråret 2016

NOTAT. Notat vedr. resultaterne af den nationale trivselsmåling foråret 2016 NOTAT Center for Dagtilbud og Skoler Dagtilbud og Skoler Birkedalsvej 27 3000 Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsbeh. Lene Tetzlaff-Petersen Chefkonsulent Tlf. 25 31 27 82 ltp08@helsingor.dk www.helsingor.dk Notat

Læs mere

KVALITETSRAPPORT for. Balleskolen 2016/17

KVALITETSRAPPORT for. Balleskolen 2016/17 KVALITETSRAPPORT for Balleskolen 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 3.1. Skolens læringsmiljøer sikrer børns ret til at udfolde egne faglige,

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Notat. 1 - Kompetencedækning i folkeskolen Hører til journalnummer: A Udskrevet den

Notat. 1 - Kompetencedækning i folkeskolen Hører til journalnummer: A Udskrevet den Notat 1 - Kompetencedækning i folkeskolen 20172018 Modtager(e): Børne og Skoleudvalget cc: [Navn(e)] Kompetencedækning i folkeskolen 2017/2018 Undervisere med undervisningskompetencer i det pågældende

Læs mere

Temamøde om strategi

Temamøde om strategi Temamøde om strategi Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Aabenraa Kommunes strategiske arbejde med implementering af folkeskolereformen Folkehjem Tirsdag den 12. maj kl. 19.00

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Herningsholmskolen

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Herningsholmskolen Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Herningsholmskolen 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat

Læs mere

KVALITETSRAPPORT. Skoleåret 2015/16. Skanderborg Kommune

KVALITETSRAPPORT. Skoleåret 2015/16. Skanderborg Kommune KVALITETSRAPPORT Skoleåret 2015/16 Skanderborg Kommune INDHOLD 1. LÆSEVEJLEDNING... 2 1.1. Kvalitetsrapportens datagrundlag... 2 1.2. Rapportens opbygning... 4 2. RESULTATER... 5 2.1. Elevernes faglige

Læs mere

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Den 21. juni 17 godkendte Byrådet i Frederikssund Kommune en revideret Børne- og ungepolitik. Børneog ungepolitikken er gældende fra 17-21

Læs mere

BILAG Kvalitetsrapport 2014/2015

BILAG Kvalitetsrapport 2014/2015 BILAG Kvalitetsrapport 2014/2015 Indholdsfortegnelse Nationale måltal på baggrund af testresultater.. Trivsel, differentierede indikatorer for trivsel Side 1 Side 8 Kompetencedækning. Side 18 Karaktergennemsnit..

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Vildbjerg Skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Vildbjerg Skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Vildbjerg Skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...5 Resultat

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3 a. Kommunalbestyrelsens sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Under udarbejdelse. Endelig version udsendes 8. januar 2016 Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Notat. Til: Kompetencedækning i det fælles skolevæsen 2015/2016. Indhold

Notat. Til: Kompetencedækning i det fælles skolevæsen 2015/2016. Indhold Notat Til: Fra: Notat til sagen: Anne Gaarde Fisker Kompetencedækning i det fælles skolevæsen 2015/2016 Ledelse & Udvikling Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Indhold 1.0 Baggrund... 1

Læs mere

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Indhold INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 BAGGRUND... 3 RAMMEN... 4 TEMAERNE... 4 DEN LOKALE PROCES... 5 FRIST FOR UDARBEJDELSE... 6 1 INDLEDNING Med vedtagelse

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2016/17

KVALITETSRAPPORT 2016/17 KVALITETSRAPPORT Gjessø Skole 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 3.1. Skolens læringsmiljøer sikrer børns ret til at udfolde egne faglige,

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Langeland Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Langeland Kommune KVALITETSRAPPORT Langeland Kommune Indholdsfortegnelse FORORD... 2 LÆSEVEJLEDNING... 3 Formål med kvalitetsrapporten... 3 Rapportens opbygning... 3 INTRODUKTION TIL SKOLEOMRÅDET... 5 Politiske visioner

Læs mere

Vestervangsskolen Aftalemål 2017

Vestervangsskolen Aftalemål 2017 Vestervangsskolen Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Distriktsskole Smørum Kvalitetsrapport 2018

Distriktsskole Smørum Kvalitetsrapport 2018 Distriktsskole Smørum Kvalitetsrapport 2018 1 Indhold Indledning Distriktsskolen generelt o Beskrivelse af skolens mål og visioner samt evt. lokale indsatser Resultatsoplysninger (karaktergennemsnit og

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Lind skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Lind skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Lind skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat bemærkninger...5

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2

Læs mere

Virksomhedsplan Ungdomsskolen Skive

Virksomhedsplan Ungdomsskolen Skive Virksomhedsplan 2017 Ungdomsskolen Skive Indholdsfortegnelse Skolens vurdering.... Side 3 Kommunale indsatsområder Skole- og Dagtilbudssocialrådgivere.. Side 4 Praksisnær vejledning. Side 5 Skoleåret 2016/2017..

Læs mere