Bilag 1: Regionernes redegørelse om sygehusenes praksis i forhold til kønsopdeling på sengestuer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1: Regionernes redegørelse om sygehusenes praksis i forhold til kønsopdeling på sengestuer"

Transkript

1 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 318 Offentligt (02) Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMBHO Sags nr.: Dok. Nr.: Dato: 24. januar 2014 Bilag 1: Regionernes redegørelse om sygehusenes praksis i forhold til kønsopdeling på sengestuer Af nedenstående tabel 1 ses indhentede svar fra regionerne i forhold til kønsopdeling på sengestuer. Tabel 1: Regionernes praksis i forhold til kønsopdeling på sengestuer Region Praksis i forhold til kønsopdeling på sengestuer Hovedstaden Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har stillet spørgsmål til, hvorvidt hospitalerne benytter sig at sengestuer, hvor patienter af begge køn er indlagt samtidig. I Region Hovedstaden bliver patienter af begge køn som udgangspunkt ikke placeret på samme sengestue, og det er en integreret praksis at holde kønnene adskilt på sengestuerne. På visse hospitaler kan det dog være nødvendigt i helt særlige tilfælde. Det gælder fx i situationer med - akut overbelægning - behov for isolation - patienten indlagt i såkaldte MOBS-senge (medicinske overvågningssenge), hvor der ligger særligt observationskrævende patienter - behov for fast vagt, der på etisk forsvarlig vis kan passe to patienter samtidig - hurtig etablering af ensengsstue til en svært syg eller døende patient I disse særlige situationer tages der hensyn til patienterne, og der vil være afskærmning med forhæng. Derudover vil der typisk være personale til stede på stuen. Er der særlige ønsker og behov hos den enkelte patient, gøres der en stor indsats for at imødekomme disse og tage individuelle hensyn. For at kapaciteten udnyttes optimalt kan akutafdelingerne store patientflow nødvendiggøre, at patienter af begge køn indlægges på samme sengestue. Dette har ligeledes været praksis på skadestuer og akutte medicinske afsnit. På akutafdelingerne kan der desuden findes behandlerpladser i åbne miljøer, hvor patienter af begge køn behandles på samme tid adskilt af forhæng. Tilsvarende gælder for onkologiske afdelinger, hvor kemobehandling gives på samme stue, og behandlingen kræver sædvanligvis ikke afklædning. Sjælland I Region Hovedstadens Psykiatri indlægges patienter af begge køn ikke på samme sengestue. Nykøbing F. Sygehus Nykøbing F Sygehus indlægger ikke patienter af begge køn på samme sengestue. I særlige situationer, ved overbelægning, kan der være undtagelser, hvis patienterne er indforstået hermed.

2 Side 2 Roskilde og Køge sygehuse Roskilde og Køge sygehuse har en enkelt stue, hvor der kan ligge patienter af begge køn. Dette er på en akut observationsstue, hvor alle akutte kirurgiske patienter modtages via Akutafdelingen. Denne praksis er indført, fordi det sikrer tættest mulig observation og intervention af de mest kritiske patienter. Det vil sige patienter med livstruende eller potentielt livstruende tilstande. Stuen er indrettet med særligt observationsudstyr og er under konstant observation af en erfaren sygeplejerske, hvilket giver mulighed for hurtig indgriben. Ovenstående medfører en høj grad af patientsikkerhed og er derudover ressourceeffektiv. Roskilde og Køge sygehuse vurderer løbende hensynet til patienternes behov (herunder kønsopdelte stuer) overfor den optimale behandlingsmæssige organisering. Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse På Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse er der kønsopdelte stuer på de medicinske afdelinger. I særlige situationer med voldsom overbelægning eller ved smittehensyn (epedimier; clostridium infektioner ol.) kan stuer med begge køn dog forekomme. Der vil altid blive trukket gardin for eller sat en løs skillevæg op. På de kirurgiske afdelinger kan det forekomme, at mænd og kvinder ligger på samme stue i det fælleskirurgiske ambulatorium ved en korterevarende observation. Her vil der ligeledes blive trukket gardin for eller sat skillevæg op. Holbæk Sygehus Holbæk Sygehus indlægger ikke patienter af begge køn på samme sengestue. Nordjylland På Akutafdelingen er sengestuerne og lokalet med seks hvilepladser dog ikke kønsopdelt. Baggrunden herfor er, at der er tale om meget korte indlæggelser, hvor patienterne oftest er iklædt deres eget tøj. I særlige situationer bliver der taget hensyn til kønsopdeling på denne afdeling. Sygehus Himmerland: Begge køn bliver ikke indlagt på de samme stuer. Sygehus Vendsyssel: Det forekommer yderst sjældent med indlæggelse af begge køn på samme sengestue på Sygeus Vendsyssel, og da oftest ved ægtefæller, hvis begge er indlagt samtidig. Sygehus Thy-Mors: Som udgangspunkt ligger mænd og kvinder ikke på samme stue dog følgende undtagelser: Medicinsk afdeling M 5: Hvis ægtepar er indlagt samtidig. Kirurgisk sengeafsnit: I perioder med spidsbelastning, kan reglen om at mænd og kvinder ikke ligger sammen fraviges i kortere perioder, for at undgå at patienterne skal ligge på gangen Kirurgisk dagsafsnit: Har som sådan ikke sengestuer men en kombineret opvågning og sengeafdeling her er mænd og kvinder blandet, dog afskærmet (har fungeret sådan siden 2010).

3 Side 3 Som udgangspunkt anvender hospitalet ikke sengestuer, hvor begge køn er indlagt samtidigt på nær på børne- og intensivområdet, opvågning, ortopædi-og øreområdet. I enkelte tilfælde vil det dog derudover også kunne ske på grund af manglende pladser og stort flow. Men det vil altid ske med patientens tilsagn. Herunder er emnet præciseret på klinik-niveau: Klinik Kirurgi og Kræftbehandling Ingen patienter af begge køn på samme stue, men klinikken har det til drøftelse og kan se en fordel i at gøre det. Der vil ikke skulle anvendes tid på at flytte patienter rundt på de forskellige stuer, afhængigt at hvilket køn patienten har. Det bruges der aktuelt mange gode arbejdstimer på. Det vil kunne give en anden dynamik på den enkelte stue, men det skal pointeres, det skal være frivilligt for patienten at ligge sammen med en af det andet køn. Klinik Kvinde-Barn og Urinvejskirurgi På børneområdet er der patienter af begge køn på flersengsstuerne. I urologisk speciale kan der i akutområdet være patienter af begge køn. Dette er inden for en kort periode af max 4 timer, men er betinget af flow og belægning. Dette foregår ikke på sengeafsnittet. I opvågningen er der mænd og kvinder i samme rum. Klinik Hjerte-Lunge På de fleste af afsnittene sker det en sjælden gang, at kønnene blandes. Når det sker, er alle andre mulige rum udnyttet (såsom f.eks en undersøgelsesstue). Det er for at undgå patienter på gangen og/eller, når der er flere patienter, som har brug for fast vagt, at vi kan finde på at dele vagten mellem to patienter af forskelligt køn på samme stue. På afsnit S2 blandes kønnene jævnligt på sengestuerne. S2 er et afsnit, hvor mange af patienterne kommer ind til en undersøgelse og går hjem senere på dagen eller på patienthotellet, så flowet er forholdsvist stort og den samme sengeplads kan anvendes flere gange på samme dag. Det er ikke tale om en praksis, der som sådan er indført. Men skal i stedet ses som et udtryk for, at med det forholdsvis store flow af patienter i dagligdagen ikke altid er muligt at få herre- og damepladser til at gå op. Alternativet til en plads på en stue med blandet køn vil således være en plads på gangen, som ikke er muligt pga. brandsikkerhed, og derfor bliver denne praksis med at blande kønnene således anvendt. Klinik Anæstesi Spørgsmålet omhandler ikke opvågnings- og intensivområdet, men til jeres orientering ligger mænd og kvinder sammen i både opvågnings- og intensivfunktionen. I Dagbehandling Syd, som blev etableret som "Hotelmodtagelse" i 2009, ligger mænd og kvinder også på samme stue. Klinik Medicin Her benyttes ikke sengestuer, hvor begge køn er indlagt samtidigt.

4 Side 4 Klinik Hoved-Orto: Orto Hjørring På opvågningsstuen i artroklinikken ligger patienter af begge køn på samme stue. Orto Farsø På O4 ligger der patienter af begge køn på sengestuerne det drejer sig om knæog hofte- alloplastik-patienter og den praksis blev indført samtidig med de accelererede forløb i og her blev der fokus på, at patienterne bliver indlagt i hold - dvs. de patienter, der bliver opererede samme dag, ligger på stue med hinanden og de får så hold-træning under indlæggelsen. Der opleves stor synergi-effekt af dette, og langt de fleste patienter evaluerer positivt på ordningen. Dag-kirurgiske patienter ligger også på blandede stuer. Orto Thy-Mors: Igennem flere år har mænd og kvinder ligger på samme stue. Det startede med alloplastik-patienter, hvor det blev vurderet at være en fordel at ligge sammen i forhold til træning og motivation til hinanden og det med stor succes. Også de ambulante patienter ligger sammen på tværs af køn. Til de øvrige, akutte patienter bruges samme koncept, hvis forholdene ikke kan være anderledes. Alle patienter bliver selvfølgelig informeret om disse forhold og for de der ikke kan forliges med denne tanke, bliver der naturligvis fundet en anden løsning til. Men det er meget få patienter, der ikke synes om dette. Det giver samtidig en større fleksibilitet, uden at vi skal flytte rundt med patienterne i afdelingen. Øre: Ja - i dagkirurgisk regi. Neurokirurgisk: I NHH er der på den intermediære stue indlagt patienter på tværs af køn stuen kan på det nærmeste sammenlignes en stue på intensiv afsnit. Vi har haft patienter af begge køn på en stue, siden stuen åbnede i 90erne. Neurologisk: På observationsstuen er der blandet køn, men der er personale på stuen hele døgnet. Syddanmark Apopleksiafsnittet Neurologisk: I Apopleksiafsnittet er der ikke blandet køn på stuerne. I forbindelse med fremtidig trombolysebehandling i Apopleksiafsnittet, hvor der måske kommer flere patienter til behandling på samme tid, kan det forekomme, at der vil være begge køn på samme stue. Der vil være afskærmning mellem sengene, og der vil altid være personale på stuen, fordi behandlingen kræver, at patienterne observeres tæt. Odense Universitetshospital: OUH benytter sig som udgangspunkt ikke af sengestuer, hvor begge køn er indlagt samtidig. Samtidig indlæggelse af personer af forskelligt køn på samme stue kan dog forekomme på nogle afdelinger. Årsagen vil da være akut pladsmangel, og de pågældende patienter vil være afskærmet fra hinanden.

5 Side 5 Sygehus Lillebælt: På Sygehus Lillebælt vil en praksis som den beskrevne kun i helt ekstraordinære situationer tages i anvendelse. Placeringen på en flersengs sengestue sammen med en person af andet køn vil kun forekomme, når den udgør et sikrere (højere patientsikkerhed) og trods alt mere diskret alternativ til en placering på gangen. Sygehusets vurdering er, at en sådan placering højst vil forekomme 1-2 gange om året. Den vil da kun forekomme i Akutmodtagelse, og altså ikke et sengeafsnit, hvor indlæggelsestiden typisk er lidt længere. Så snart der er en ledig sengeplads på en stue med eget køn, flyttes patienten naturligvis. Alle andre muligheder er udtømte, inden der gribes til denne løsning. Det vil sige, at man inden da fx har flyttet patienter ud på stamafsnit. En sådan placering forekommer kun i helt ekstraordinære situationer med massivt akutindtag. Når det sker, orienteres patienten naturligvis særlig grundigt om baggrunden for placeringen, og vi forsøger at tage hensyn og evt. vælge en anden patient, hvis vedkommende ikke er indforstået med den. Sygehus Sønderjylland: SHS benytter ikke sig af sengestuer, hvor begge køn er indlagt samtidig (på samme sengestue). Hvis et ægtepar er indlagt samtidig kan der dog gøres undtagelser, så ægteparret kan ligge sammen på en 2-sengsstue. Sydvestjysk Sygehus Medicinske afdelinger: I disse afdelinger findes der kun en type situation, hvor man i sjældne tilfælde kan placere mænd og kvinder sammen i kort tid det er ved behov for fast vagt pga. af et intensivt overvågningsbehov. Såfremt vi har to patienter af denne type KAN det i meget sjældne tilfælde ske, at vi placerer dem på samme stue idet en sygeplejerske så kan overvåge to patienter. Det skal påpeges, at disse patienter er fast sengeliggende og der selvfølgelig skærmes af i mellem dem. FAM: Praktiserer dele stuer således, at mænd og kvinder kan ligge på samme stue, primært på 4-sengsstuerne. Dette skyldes de nuværende fysiske rammer. Når den nye FAM står færdig i medio 2015, så vil dette ikke længere være aktuelt, da der udelukkende vil lære en-sengs stuer. Midtjylland Kirurgisk sengeafdeling: Her ligger mænd og kvinder sammen i bariatrisk kirurgi. På børneafdelingen ligger drenge og piger sammen, når det drejer sig om dagkirurgi. Det sker ikke altid under hensyntagen til patientens situation. Psykiatrien Patienterne indlægges som udgangspunkt på enestuer. Patienterne indlægges aldrig mænd og kvinder på samme stue. Regionshospitalet Randers På Regionshospitalet Randers er der indlagt personer af begge køn på Akutafdelingen og Børneafdelingen. I Akutafdelingen er mænd og kvinder indlagte

6 Side 6 på samme stue. Årsagen er dels pladsmangel og dels ønsket om ikke at rykke rundt på patienten flere gange end nødvendigt. På Børneafdelingen ligger børn af begge køn sammen indtil teenageårene. Derefter laves der henholdsvis drengeog pigestuer. På de øvrige sengestuer er der en opdeling mellem mænd og kvinder. Hospitalsenheden Horsens På Hospitalsenheden Horsens har man ikke afdelinger, hvor man systematisk lægger patienter af blandet køn sammen. Men det forekommer på enkelte sengestuer i varierende grad og af forskellige årsager: - På enkelte sengestuer lægges insulinpumpepatienter af forskelligt køn sammen. Patienterne ligger sammen, fordi de har den samme sygdom og derfor har glæde af at dele viden og udveksle erfaringer med andre patienter med de samme udfordringer som dem selv. Patienterne deler sengestue igennem et døgn for at teste deres pumper. Praksis har været gældende igennem længere tid. - På enkelte sengestuer i Kirurgisk Afdeling ligger patienter af blandet køn sammen fra tid til anden. Dvs. der er lange perioder, hvor der ikke ligger mænd og kvinder på de samme sengestuer. Det forekommer i tilfælde af pladsmangel, og kun i de tilfælde, at patienterne selv giver samtykke til det. Samtykke indhentes både hos patienten, som er på vej ind på stuen, og de patienter, som ligger på stuen i forvejen. Ønsker en patient ikke at ligge på en blandet stue, respekteres dette, og der flyttes rundt på patienterne. Denne praksis blev indført på Kirurgisk Afdeling i begyndelsen af 2013, og erfaringerne har været overvejende positive. - Praksis blev indført dels på grund af pladsmangel, dels fordi personalet sparer ressourcer ved ikke at flytte rundt på patienterne. Endelig kommer det også patienterne til gode, at der eksempelvis ikke skal flyttes rundt på sengene, når en nyopereret patient kommer ind på stuen om natten. Det giver mere ro, at patienten blot kan lægges på den sengestue, hvor der er plads. I sjældne tilfælde har det desuden været nødvendigt at lægge kvinder og mænd på samme sengestue i Akutafdelingen og på andre af hospitalets medicinske sengeafdelinger. Det forekom f.eks. på en enkelt medicinsk sengestue sidste år. Hospitalsenhed Midt (Viborg, Skive, Silkeborg, Hammel) På Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Skive samt Regionshospitalet Hammel Neurocenter er det vanlig praksis, at der ikke indlægges patienter af forskelligt køn på samme sengestue. Dog kan det få gange årligt i forbindelse med meget svær overbelægning forekomme, at patienter af samme køn kortvarigt (i få timer) opholder sig på samme sengestue. På Børneafdelingen i Viborg forekommer det, at børn af forskelligt køn op til 8-9 års alderen indlægges på samme stue. Herefter tages så vidt muligt hensyn til større børns blufærdighed m.v. Ligeledes kan det forekomme, at forældre af forskelligt køn, som ledsager indlagte børn, er placeret på samme stue, men der tages så vidt muligt hensyn til eventuelle forbehold heroverfor af religiøse eller kulturelle årsager.

7 Side 7 Regionshospitalet Silkeborg Det kan i Center for Planlagt Kirurgi forekomme, at patienter af forskelligt køn indlægges på samme sengestue. På baggrund af et "joint care" projekt, der blev indført i 2003, har man gode erfaringer med, at patienter med samme operationstype går i et samlet forløb fra informationsmøde før operationen til ambulant besøg efter operation og med fokus på raskhedsfremme, forebyggelse af komplikationer og styrkelse af Patient Empowerment. Det er som følge heraf "lighed i diagnosen", der kommer til at afgøre, hvorledes patienterne sammensættes på stuerne. Hospitalet er meget opmærksom på de etiske forhold ved patienter af forskelligt køn på samme stue. Således informeres patienterne så tidligt som muligt om, at blandet køn på stuerne kan forekomme. I enkelte tilfælde, hvor patienter eventuelt på grund af handicaps, kulturelle eller religiøse forhold ikke ønsker at være indlagt på sengestue med patient af det modsatte køn, findes der altid en anden løsning. Resultater fra patienttilfredshedsundersøgelser og udsagn fra patienterne bekræfter, at de er tilfredse med at være indlagt med andre patienter, der fejler det samme, idet de på den måde kan bruge hinandens ressourcer og erfaringer. Hospitalsenheden Vest (Herning, Holstebro) Børneafdelingen: Piger og drenge er indlagt på samme stue på neonatalafsnittet og på sengeafsnittet for børn 0-14 år. På sidstnævnte er de indlagt sammen op til ca. 6 års alderen. Herefter ligger piger og drenge hver for sig. Akutafdelingen: Der kan forekomme et mix af mænd og kvinder på observationspladser, i sengestuer anvendes det ikke. Ortopædkirurgisk afdeling: På et af sengeafsnittene er der løbende patienter af hver sit køn indlagt på samme 4-sengsstue med forhæng mellem sengene for at sikre effektiv udnyttelse af sengekapaciteten og for at undgå hele tiden at flytte rundt på patienterne, når kønsfordelingen ikke passer med sengefordelingen. Urinvejskirurgisk afdeling: Patienter indlagt til sammedags-kirurgi ligger på blandede stuer, men det svarer vel til at ligge på opvågningen. Neurologisk afdeling: Anvender som princip herre- og damestuer i sengeafsnittene (reelt i 98 % af tiden). De sidste ca. 2 % henviser til, at vi af nød og pga. mindre fleksible muligheder med ganganvendelse pga. den offentlige fokus på overbelægning i få situationer på årsplan kan have blandede køn på en 4-sengsstue natten over og enkelte timer. Modtagelsen af akutte kan også medføre få modtagelsestimer på en blandet modtagestue. Øre-Næse-Hals afdelingen: Kan ske, at man blander kønnene for de dagkirurgiske patienter, hvis/når der er pladsproblemer.

8 Side 8 Medicinsk afdeling: På de medicinske sengeafsnit i Holstebro er der jævnligt indlagt mænd og kvinder på samme stue. Det sker sjældent, at patienter ønsker at blive flyttet og i de tilfælde forsøger man at efterkomme ønsket. I Herning forekommer der meget sjældent indlæggelse af begge køn sammen på sengestuerne. Hyppigheden er på 1-2 gange årligt.

Pædiatri - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau

Pædiatri - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau LUP 2013 - Indlagte Pædiatri - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau Indlagte patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp at læse tabellerne i læsevejledningen på:

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database BILAG 1: Alle mortalitetsmål Dansk Intensiv Database Årsrapport 2015/2016 Omfatter patientforløb med indlæggelsesdato 1. juli 2015 30. juni 2016 ENDELIG VERSION TIL REGIONAL HØRING 16. november 2016 1

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Tabel 1 Genindlæggelser af, 2004 Region Nordjylland 5.966 76 1,3 Sygehus Thy - Mors 701 8 1,1 Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau LUP 2013 - Indlagte Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau Indlagte patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 64.190 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 66.001 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 65.878 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 62.735 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Notat om Region Sjællands koncept "Patienten som partner" og arbejde for at undgå overnattende patienter på gangene

Notat om Region Sjællands koncept Patienten som partner og arbejde for at undgå overnattende patienter på gangene Dato: 7. november 2016 Brevid: 3089673 Notat om Region Sjællands koncept "Patienten som partner" og arbejde for at undgå overnattende patienter på gangene Et medlem af Regionsrådet har stillet 12 spørgsmål

Læs mere

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til?

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? 31,25% 5 50,00% 8 18,75% 3 1 / 23 Q2 Hvem stiles posten som udgangspunkt til vedrørende

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database BILAG 1: Opgørelse af indikator 1-3 for patienter indlagt mere end 24 timer på intensivafdeling blandt patienter med udskrivelsestidspunkt registreret Dansk Intensiv Database Årsrapport 2014/2015 Omfatter

Læs mere

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 Til forretningsudvalget den 1uar 29 DK-88 Viborg Tel. +45 8728 5 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. status for

Læs mere

Onkologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau

Onkologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau LUP 2013 - Indlagte Onkologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau Indlagte patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen

Læs mere

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau LUP Fødende 2014 - Partnere Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau Svarfordeling for alle spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen på: www.patientoplevelser.dk/lupf14/vejledning

Læs mere

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau LUP Fødende 2015 - Kvinder Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau Svarfordeling for alle spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen på: www.patientoplevelser.dk/lupf15/vejledning

Læs mere

Overordnet bilagstabel

Overordnet bilagstabel LUP Fødende 2015 - Partnere Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau Svarfordeling for alle spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen på: www.patientoplevelser.dk/lupf15/vejledning

Læs mere

Sådan ser belægningerne ud på sygehusene

Sådan ser belægningerne ud på sygehusene Sådan ser belægningerne ud på sygehusene Jyllands-Posten har bedt regionerne oplyse de årlige belægningsprocenter på sygehusenes medicinske afdelinger. Der er ikke en officiel grænse for, hvornår der er

Læs mere

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

Dansk Intensiv Database Årsrapport 2011

Dansk Intensiv Database Årsrapport 2011 BILAG 2: Opgørelse af indikator 1-5 for patienter indlagt mere end 24 timer på intensivafdeling blandt patienter med udskrivelsestidspunkt registreret Dansk Intensiv Database Årsrapport 2011 1 januar 2011

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.541 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 37.957 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Udvikling i sygefravær i regionerne

Udvikling i sygefravær i regionerne Udvikling i sygefravær i regionerne 2012-2013 1 BILAG Bilag 1: Benchmarking af sygefravær i regionerne - baseret på data fra 2012 Bilag 2: 2012 Benchmarkrapport om sygefravær bilag 1-9 Bilag 3: Benchmarking

Læs mere

Oversigt over hospitalsindberetninger Nedenstående 6 diagrammer viser fordelingen af bivirkningsindberetninger i hele Danmark og pr. region.

Oversigt over hospitalsindberetninger Nedenstående 6 diagrammer viser fordelingen af bivirkningsindberetninger i hele Danmark og pr. region. Lægemiddelstyrelsen FOS. februar 1 HGJ Oversigt over hospitalsindberetninger 9 Lægemiddelstyrelsen har i 9 modtaget 699 bivirkningsindberetninger fra hospitalerne. Lægemiddelstyrelsens bivirkningsdatabase

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database Dansk Intensiv Database Årsrapport 2012 Omfatter patientforløb med indlæggelsesdato 1. januar 2012 31. december 2012 Indhold Dødelighed og SMR alle patientkategorier samlet... 3 Indikator 4a: Standardiseret

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.494 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database Bilag 5: Kalenderår BILAG 5: Opgørelse af indikator 1-4 på hele kalenderår Dansk Intensiv Database Årsrapport 2013/2014 Dette bilag omfatter patientforløb med indlæggelsesdato 1. januar 2013 31. december

Læs mere

Sammenhængende indsats i sundhedsvæsenet synlige resultater 2015 for Frederikshavn Kommune

Sammenhængende indsats i sundhedsvæsenet synlige resultater 2015 for Frederikshavn Kommune Skive Viborg Langeland Vordingborg Haderslev Hørsholm Struer Frederiksberg Syddjurs Lolland Notat med overblik over Sammenhængende indsats i sundhedsvæsenet synlige resultater 1 for Frederikshavn Kommune

Læs mere

Støtteperson. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Støtteperson. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Støtteperson Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Patientinformation om inddragelse af støtteperson Ved patientforløb på sygehuse kan patienter have stor gavn af, at deres pårørende

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.678 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Præsentation af planer i høring. Sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen

Præsentation af planer i høring. Sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen Præsentation af planer i høring Sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen Først: Lidt om rammerne Nordjyske egne og yderområder Aalborg Vendsyssel Thy-Mors Himmerland Yderområder 2010 2011 2012 2013

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 2014 LUP somatik 2014 Udvidet patientgrupper Kort indlæggelsestid Nationale spørgsmål

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 2014 LUP somatik 2014 Udvidet patientgrupper Kort indlæggelsestid Nationale spørgsmål Dato: 7.03.01 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 01 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig landsdækkende spørgeskemaundersøgelse af patienters oplevelser

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 (Omtryk - 23-02-2015 - Bilag tilføjet ) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 252 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 (Omtryk - 23-02-2015 - Bilag tilføjet ) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 252 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 (Omtryk - 23-02-2015 - Bilag tilføjet ) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 252 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København

Læs mere

Antal journaler med kontaktperson tildelt senest 72 t/3. besøg

Antal journaler med kontaktperson tildelt senest 72 t/3. besøg Kontaktpersonordningen, Region Midtjylland 1. halvår 2012 Hospital Afdeling SKS-kode Antal journaler gennemgået ved audit Antal journaler med kontaktperson tildelt senest 72 t/3. besøg Målopfyldelse Antal

Læs mere

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 I 2006 er der for første gang gennemført en detaljeret tilfredshedsundersøgelse på Hospitalsenheden Vest ud fra et

Læs mere

Udviklingen i. Anmeldelser, afgørelser og erstatninger

Udviklingen i. Anmeldelser, afgørelser og erstatninger Udviklingen i Anmeldelser, afgørelser og erstatninger Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Anmeldelser...3 Anmeldelser fordelt på skadevoldertype; hele landet...3 Anmeldelser fordelt på skadevoldertype...3

Læs mere

Udvikling i sygefravær i regionerne

Udvikling i sygefravær i regionerne Udvikling i sygefravær i regionerne 2011-2015 1 Sygefravær i regionerne 2011 til 2015 Der er nu data for det regionale sygefravær for 2015. I nedenstående tabeller er det valgt, at sammenligne regionernes

Læs mere

journaler journaler journaler

journaler journaler journaler Region Nordjylland - Opgørelse for indlagte patienter som skal have tildelt, Efterår 2013 Sygehus Thy-Mors Indlagte patienter i den almindelige gruppe som skal have tildelt efter 48 timer indenfor 48 timer

Læs mere

1 Indledning. 1.1 Beskrivelse og krav til en akutafdeling

1 Indledning. 1.1 Beskrivelse og krav til en akutafdeling Vejledning om overgangsordning for speciallæger i andet speciale og læger med erfaring i akutmedicin opnået inden etableringen af specialet akutmedicin 1 Indledning I henhold til 20-21 i Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg

Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg Kontaktpersonordningen, Region Midtjylland 2. halvår 2012 Hospital Afdeling SKS-kode Antal journaler gennemgået ved audit Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg Målopfyldelse Antal

Læs mere

Spørgeskema. Håndtering af patienter som får foretaget primær hoftealloplastik

Spørgeskema. Håndtering af patienter som får foretaget primær hoftealloplastik Spørgeskema Håndtering af patienter som får foretaget primær hoftealloplastik 1. september 2005 Spørgeskemaet udfyldes af speciallæge og sygeplejerske med det faglige ansvar for hoftealloplastik patienterne

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Spørgeskema Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Juni 2005 Udsendt af Health Care Consulting på vegne af Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Sikkert Patientflow. Hospitalsenhed Midt

Sikkert Patientflow. Hospitalsenhed Midt med hjerne, hjerte og vilje Sikkert Patientflow Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive Sikkert Patientflow HE Midt Specialer på Regionshospitalet Viborg, hvis patienter

Læs mere

Region Hovedstaden. Region Sjælland. Region Syddanmark. 100 Hovedstaden: Andel (%) 100 Sjælland: Andel (%) 100 Syddanmark: Andel (%)

Region Hovedstaden. Region Sjælland. Region Syddanmark. 100 Hovedstaden: Andel (%) 100 Sjælland: Andel (%) 100 Syddanmark: Andel (%) Bilag A: Forløbsdiagrammer på afdelingsniveau Forløbsdiagrammerne viser afdelingernes indikatorværdier pr. måned for,, og. Værdierne er her vist som antal pr. 1 patienter. Den stiplede vandrette linje

Læs mere

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter NOTAT Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter På baggrund af samlingen af Kardiologisk Afdeling på SUH Roskilde har Hjerteforeningen rejst 12 kritikpunkter af flytningen, som SUH forholder sig til

Læs mere

STATUS 2014. Patientstøtterne. Røde Kors JANUAR 2015. rødekors.dk

STATUS 2014. Patientstøtterne. Røde Kors JANUAR 2015. rødekors.dk STATUS 2014 JANUAR 2015 Patientstøtterne Røde Kors rødekors.dk INDHOLD Indledning... 3 26 Røde Korsafdelinger har patientstøtter... 4 Patientstøtter er til stede på mange forskellige sygehusafdelinger...

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 2014 Udvidet patientgrupper Kort indlæggelsestid Nationale spørgsmål Nationale temaspørgsmål

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 2014 Udvidet patientgrupper Kort indlæggelsestid Nationale spørgsmål Nationale temaspørgsmål Dato: 1.0.01 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 01 Dette notat opsummerer centrale tendenser fra LUP somatik 01. Resultaterne fra LUP somatik 01 er offentliggjort i uge 17. Konceptet

Læs mere

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Spareplan 2015-2019 Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Koncernledelsen i Region Midtjylland V. hospitalsledelsen, HEV www.regionmidtjylland.dk Budget-

Læs mere

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau LUP 2011 - Ambulante Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau Ambulante patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen

Læs mere

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow flow Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for flow Regionerne, Danske Regioner, TrygFonden, Dansk Selskab for sikkerhed De 12! Thy-Mors Vendsyssel Midt Randers HE Vest HE Horsens SGL Kolding Holbæk

Læs mere

Udviklingen i anvendelsen af FMK

Udviklingen i anvendelsen af FMK Udviklingen i anvendelsen af FMK Perioden okt. 2014 august 2015 www.regionmidtjylland.dk Indledning Fælles Medicinkort (FMK) er et af de vigtigste nye initiativer ift. patientsikkerheden og FMK er nu det

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 1. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 27. april 2011 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Hvad er vigtigt for dig? - dag den 6. juni

Hvad er vigtigt for dig? - dag den 6. juni Juni 2019 Center for Analyse, HR og Kvalitet Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, - dag den 6. juni - Inspirationspjece 2 Den 6. juni eller i dagene omkring denne dato stiller danske sundhedsprofessionelle

Læs mere

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow flow Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for flow Regionerne, Danske Regioner, TrygFonden, Dansk Selskab for sikkerhed Velkommen! Stine Rasmussen, projektleder for flow, Regionshospitalet i Randers

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget (Omtryk Berigtigelse af svar) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget (Omtryk Berigtigelse af svar) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 (Omtryk - 10-11-2017 - Berigtigelse af svar) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M41. Afsnit for lindrende behandling. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center

Patientinformation. Velkommen til M41. Afsnit for lindrende behandling. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center Patientinformation Velkommen til M41 Afsnit for lindrende behandling Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder vil du få relevante oplysninger om Medicinsk

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende i 2014

Den Landsdækkende Undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende i 2014 Dato 27..205 Den Landsdækkende Undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende i 204 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig landsdækkende spørgeskemaundersøgelse af patienters

Læs mere

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi !!" # $ # %&$ Jf. Hospitalsplan for Region Midtjylland vil der være reumatologisk speciallægedækning på samtlige hospitaler med fælles akutmodtagelse, enten i form af en egentlig afdeling/funktion eller

Læs mere

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for kvalitet og forskning Journal nr.: Dato: 6. december 2010 Udarbejdet af: Mads Christian Haugaard E mail: Mads.Christian.Haugaard@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

$ % $'!!%( Århus Universitetshospital, Skejby varetager desuden enkelte højtspecialiserede funktioner, se afsnit 4.

$ % $'!!%( Århus Universitetshospital, Skejby varetager desuden enkelte højtspecialiserede funktioner, se afsnit 4. !""# $ % $!&% Der vil fortsat kun være én afdeling i Region Midtjylland, som varetager såvel højtspecialiserede funktioner som regions- og hovedfunktioner inden for plastikkirurgien. Afdelingen er placeret

Læs mere

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Belægningsprocenten er et mål for, hvor stor en del

Læs mere

Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet

Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet Produktivitetsstigning på pct. på offentlige sygehuse Produktiviteten er fra 2012-2013 steget med pct. Siden 2003 er produktiviteten i gennemsnit steget med

Læs mere

Tillægsnotat vedr. tilpasning af sengekapaciteten i DNV- Gødstrup

Tillægsnotat vedr. tilpasning af sengekapaciteten i DNV- Gødstrup i Tillægsnotat vedr. tilpasning af sengekapaciteten i DNV- Gødstrup Tel. +45 78 43 00 00 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Baggrund Hospitalsudvalget behandlede på mødet d. 2. februar 2015 en sag om tilpasning

Læs mere

Indberetning af kontaktpersonordningen Region Nordjylland uge 21, Indberetning af kontaktpersonordningen Region Nordjylland uge 21, 2013

Indberetning af kontaktpersonordningen Region Nordjylland uge 21, Indberetning af kontaktpersonordningen Region Nordjylland uge 21, 2013 1. Sygehus Himmerland Indberetning af ordningen Region Nordjylland uge 21, 2013 Andel af patienter med på 3. dagen trukne Far. Medicinsk Afdeling 8005 031 15 15 100% 15 Hob. Medicinsk Afdeling 8005 032

Læs mere

Udvikling i sygefravær i regionerne

Udvikling i sygefravær i regionerne Udvikling i sygefravær i regionerne 2011-2016 1 Sygefravær i regionerne 2011 Der er nu data for det regionale sygefravær for 2016. I nedenstående tabeller er det valgt, at sammenligne regionernes sygefravær

Læs mere

Bilagstabel. Patienter fra akutmodtagelsernes oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Bilagstabel. Patienter fra akutmodtagelsernes oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Patienter fra akutmodtagelsernes oplevelser: Bilagstabel Spørgeskemaet er udsendt til i alt 9.558 patienter fra akutmodtagelserne, som har været der i perioden 19. august til 8. september 2015. 48% svarede

Læs mere

Notat om belægningsprocent på Neurologisk Afdeling og Medicinsk Afdeling på Næstved Sygehus

Notat om belægningsprocent på Neurologisk Afdeling og Medicinsk Afdeling på Næstved Sygehus Dato: 22. april 2014 Brevid: 2255380 Notat om belægningsprocent på Neurologisk Afdeling og Medicinsk Afdeling på Næstved Sygehus Med baggrund i forespørgsel i Forretningsudvalget er der foretaget en opgørelse

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 4. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 26. januar 2012 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt N O T A T 10-11-2015 Sag nr. 14/123 Dokumentnr. 56006/15 Status for indsatsen på regionernes afdelinger med særligt ansvar for patienter

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2016 2017 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Årsrapport 2016 Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Patienters oplevelser på landets sygehuse

Patienters oplevelser på landets sygehuse Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Patienters oplevelser på landets sygehuse Spørgeskemaundersøgelse blandt 26.045 indlagte patienter 2006 tabelsamling Enheden for Brugerundersøgelser

Læs mere

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 4. maj 2015 Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 Silkeborg Kommune har læst Region Midtjyllands spareplan 2015-19, og vi takker for muligheden for at kunne afgive høringssvar herom forud

Læs mere

Resultater af tilsyn med regioner 2011-2012

Resultater af tilsyn med regioner 2011-2012 Resultater af tilsyn med regioner 2011-2012 Statens Arkiver gennemførte i perioden november 2011 juni 2012 et tilsyn med regionerne, de videnskabsetiske komiteer, trafikselskaberne og regionernes institutioner

Læs mere

Det geriatriske landkort

Det geriatriske landkort Nord Ålborg Overlæge Ole B.F. Nielsen Midt Århus Else Marie Damsgaard Randers Ubesat stilling Horsens Overlæge Ishay Barat sengeafdeling (16), ambulatorium, team Antal speciallæger: 3 2 sengeafsnit, udgående

Læs mere

Bilag 2: Sygehusspecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte på sygehusene

Bilag 2: Sygehusspecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte på sygehusene Bilag 2: Sygehusspecifikke nøgletal Sygefravær blandt ansatte på sygehusene Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationenkan

Læs mere

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt SGHNAVN_uaar_p50 DRG SGH SGHNAVN 0312 1501 Gentofte Hospital 0312 2000 Hospitalerne i Nordsjælland 0312 3000 Sygehus Vestsjælland

Læs mere

Udvikling i sygefravær i regionerne

Udvikling i sygefravær i regionerne Udvikling i sygefravær i regionerne 2011 2017 1 Sygefravær i regionerne 2011 Der er nu data for det regionale sygefravær for 2017. I nedenstående tabeller er det valgt, at sammenligne regionernes sygefravær

Læs mere

Fastsættelse af aktivitetsmål 2012

Fastsættelse af aktivitetsmål 2012 Fastsættelse af aktivitetsmål 2012 1 Fastsættelse af aktivitetsmål 2012 Sammenfatning Fastsættelsen af aktivitetsmål for 2012 er anderledes end tidligere år. Målfastsættelsen sker på baggrund af de enkelte

Læs mere

Velkommen til Intensivt Afsnit. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Intensivt Afsnit, N1

Velkommen til Intensivt Afsnit. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Intensivt Afsnit, N1 Velkommen til Intensivt Afsnit Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Intensivt Afsnit, N1 Vi vil med denne pjece gerne byde Velkommen til Intensivt Afsnit Personalet består af sygeplejersker,

Læs mere

Hvad er vigtigt for borgerne i deres møde med sundhedsvæsenet? Marts 2015

Hvad er vigtigt for borgerne i deres møde med sundhedsvæsenet? Marts 2015 Hvad er vigtigt for borgerne i deres møde med sundhedsvæsenet? Marts 2015 TEMAMØDE: Patienten i centrum under indlæggelsen Den 26. august 2015 kl. 15-17 Specialkonsulent Trine Østerbye Rimdal 1 Baggrund

Læs mere

Indtægten på hospitaler m.v. (på baggrund af patienternes indbetaling af gebyr i perioden 1. juni december 2011) har været på 0,1 mio. kr.

Indtægten på hospitaler m.v. (på baggrund af patienternes indbetaling af gebyr i perioden 1. juni december 2011) har været på 0,1 mio. kr. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 270 Offentligt Til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Danske Regioners svar på Anmodning om bidrag til besvarelse

Læs mere

National rapport for borgere om kvaliteten i behandlingen af patienter med hoftebrud

National rapport for borgere om kvaliteten i behandlingen af patienter med hoftebrud National rapport for borgere om kvaliteten i behandlingen af patienter med hoftebrud 1. december 2010-30. november 2011 Kvaliteten i behandlingen af hoftebrud er i denne rapport opgjort i forhold til følgende

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 2. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 23. august 2011 Erstatter version af 13. juli 2011,

Læs mere

Evaluering af fri besøgstid på Regionshospital Nordjylland og Psykiatrien

Evaluering af fri besøgstid på Regionshospital Nordjylland og Psykiatrien Evaluering af fri besøgstid på Regionshospital Nordjylland og Psykiatrien Indledning D. 1. juli 2015 indførte Region Nordjylland fri besøgstid på regionens hospitaler og i Psykiatrien. På Kvalitetsrådsmøde

Læs mere

'("!("$ " - "."'(" $$1 "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 %0#$ 1/"%3 %!( " "1""!("!" Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: !

'(!($  - .'( $$1 !(!(0 $ 2$ 5( $ &'(6 %0#$ 1/%3 %!(  1!(! Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: ! !"#$%$ &'(")*+, & '("!("$ " - "."'(" /"("0""!1 $ &"/'% +"'")*+,-"/2!.#$% "!("3'40""!('("'3'3 "0"$ 0"0", ""1$""'"0 "#$1"%'0#$ $!&"( $ " "%"'0!!$"0"( $$1 "!(!"(0" '"!!/'' "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 7"""0#$,"/

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 910 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 910 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 910 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets

Læs mere

Det geriatriske landkort

Det geriatriske landkort Nord Ålborg Overlæge Ole B.F. Nielsen Midt Århus Else Marie Damsgaard Randers Ubesat stilling Horsens Overlæge Ishay Barat sengeafdeling (16), ambulatorium, team Antal speciallæger: 3 2 sengeafsnit, udgående

Læs mere

Bilag 3e. Option til øvrige regioner. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 3e. Option til øvrige regioner. Udbud af Medical Device Information Collection Bilag 3e Option til øvrige regioner Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med Bilag: Formålet med

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende undersøgelse af ambulante patienters oplevelser. til Regionsrådets møde den 22.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende undersøgelse af ambulante patienters oplevelser. til Regionsrådets møde den 22. Region Midtjylland Orientering om landsdækkende undersøgelse af ambulante patienters oplevelser Bilag til Regionsrådets møde den 22. oktober 2008 Punkt nr. 13 Regionsrådet Orientering om landsdækkende

Læs mere

Notat. potentialerne ved en bedre kapacitetsudnyttelse, side 53. potentialerne ved en bedre kapacitetsudnyttelse, side 101. Regionshuset Viborg

Notat. potentialerne ved en bedre kapacitetsudnyttelse, side 53. potentialerne ved en bedre kapacitetsudnyttelse, side 101. Regionshuset Viborg Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-0 Viborg Tel. +5 71 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk 1. Indledning Dette notat indeholder en status for belægningssituationen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler Region Midtjylland Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 26 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering

National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Formål med initiativet National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering var ét ud af fem initiativer i den nationale handleplan for udbredelse af telemedicin

Læs mere

FMK - Ajourføringsgraden i Region Midtjylland

FMK - Ajourføringsgraden i Region Midtjylland FMK - Ajourføringsgraden i Region Midtjylland Perioden okt. 2014 september 2015 www.regionmidtjylland.dk Indledning Fælles Medicinkort (FMK) er et af de vigtigste nye initiativer ift. patientsikkerheden

Læs mere

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg j.nr. 7-203-05-92/1/KRSB Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland har sendt Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Velkommen som pårørende på Neurologisk Sengeafsnit A110

Velkommen som pårørende på Neurologisk Sengeafsnit A110 Pårørendeinformation Velkommen som pårørende på Neurologisk Sengeafsnit A110 Velkommen til Vejle Sygehus Neurologisk Afdeling 1 2 Velkommen som pårørende på Neurologisk Sengeafsnit A110 Vi byder dig velkommen

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom 2017 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2017 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Side 2/16 Rådgivning om eksperimentel

Læs mere

Fremtidens sundhedsvæsen og Regionshospital Nordjylland, Thisted Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet

Fremtidens sundhedsvæsen og Regionshospital Nordjylland, Thisted Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet FAST-møde Plantagehuset 17. oktober Fremtidens sundhedsvæsen og Regionshospital Nordjylland, Thisted Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet kmp@sam.sdu.dk Hovedpunkter En historie

Læs mere