DBA MC købsguide vejen til et godt køb. MCBasen. Klik for at gå til emne. Før du køber brugt MC Tjek maskinen Tjekliste

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DBA MC købsguide vejen til et godt køb. MCBasen. Klik for at gå til emne. Før du køber brugt MC Tjek maskinen Tjekliste"

Transkript

1 DBA MC købsguide Klik for at gå til emne Før du køber brugt MC Tjek maskinen Tjekliste

2 Før du køber brugt MC Motorcykler er generelt mere prisfølsomme end biler. De er i endnu højere grad end 4-hjulede fornuftskøretøjer underlagt moden, de nyeste teknologiske trends, aktuelle lånemuligheder og de andre faktorer, som har indflydelse på lysten til at investere i livsstil eller hobby. Ofte er veludstyrede custommotorcykler mere prisfaste end f.eks. aggressive sportsmotorcykler. Der er mange eksempler på, at selv år gamle Harley-Davidson og Yamaha Virago motorcykler er blevet solgt med klækkelig fortjeneste, mens ejere af visse italienske og japanske sportsmaskiner i 600, 750 og 1000 ccm klassen allerede efter første sæson må afskrive op mod kr. på deres maskiner. Også selv om motorcyklen måske kun har kørt km. Det er en rigtig god grund til at købe brugt. En motorcykel afskrives i reglen med mellem 50 øre og et par kroner pr. kørt kilometer. Afskrivningens præcise størrelse beror på maskinens type, stand, udstyr og attraktivitet, men som hovedregel er den lavere på custom- og touringmaskiner end på sportsbikes og racer-replica er. Tjek maskinen Brug din sunde fornuft, når du handler: Der skal som minimum være en vis sammenhæng mellem motorcyklens kilometerstand, de udførte services/reparationer og antallet af udskiftede dele. Man kan komme ud for at en brugt maskine sælges med lige under km på tælleren, selv om alt gummi lige fra styrehåndtag til dæk og kabelafdækninger er slidt ned. Andre er repareret med uoriginale dele, der er billigere end de originale. Vi vil i det efterfølgende redegøre for en række afgørende faktorer og give dig tips til, hvad du skal være opmærksom på ved den brugte maskine, du er ved at købe. Tjekliste Brug denne tjekliste, når du skal ud og kikke på MC - så kommer du hele motorcyklen igennem og får et overblik over, hvad der er godt, og hvad der er knapt så godt ved den MC, du har kik på. MOTOR 1. Starter den straks? Evt. fejl ved batteri, startmotor, ladekredsløb og tænding kan koste dyrt. Så tjek at ledningsnettet og tændrørskabler er rent, tørt og fri for sprækker. 2. Virker chokeren/tomgangsreguleringen? Tjek trimme- og dræneskruer på karburator. Tjek at skruerne ikke er kværnede og at alle pakninger og slanger er rene, tørre og smidige. 3. Rasler ventilerne? Klikkende eller raslende støj vidner om slid og dårligt vedligehold. Bed om servicebog og check, hvornår ventiler/ventildrev er justeret sidst. 4. Rasler knastaksel-kæden/drevet? En ny knastkæde/kædestrammer kan koste en formue, og bliver delene ikke skiftet i tide, er der risiko for fatalt motorhavari. Gå sælger på klingen her.

3 5. Er motorolien ren? Sort motorolie = risiko for slemt tilslammet motor = utilstrækkelig service. Så her har den/de tidligere ejer(e) sløset og sparet alt for meget. 6. Er motorblokken ren? Snavs = ringe vedligeholdelse og/eller potentielle lækager. Pakningerne skal selvfølgelig være i orden. Kig efter revner, sprækker og sivende væsker. 7. Er tændrørene udskiftet? Især på topmoderne sportsmaskiner kan de koste en formue. Tjek tændrørenes stand: Har de den rigtige nøddebrune farve som tegn på sund drift? 8. Er luftfilteret rent? Også her kan du tjekke, om ejeren har orden i sagerne. Er filtret fyldt med sand, grus, fluer og kager af støv, har MC en lidt længe. Filtret skal være rent! 9. Er udstødningen original? Tjek for larm og lækager. Lyddæmperen skal som minimum være godkendt og lovlig. Helst også original. Så matcher tænding, karburering og udstødning. 10. Fungerer køle- og smørekredsløb? Kør maskinen rigtig varm og lad den stå længe i tomgang. Tjek slanger og pakninger og se om kølerventilatoren starter, før væsken koger. KOBLING 1. Fungerer koblingen perfekt? Malfunktion = dyr reparation forude. Koblingspladerne skal slippe helt, og tilkobling skal ske jævnt og sikkert, uden at noget skrider/rykker/ hakker. 2. Slipper koblingspladerne helt? Hvis ikke, kan det være tegn på simpel fejljustering på kabel, fejl i en hydraulisk koblingsudløser eller slid på den kostbare koblingsdåse. 3. Sker tilkoblingen helt jævnt og sikkert? Malfunktion eller fedtende koblingsplader under kraftig acceleration = tidligere overbelastning = kostbar reparation/udskiftning forude. 4. Er der overdreven friktion i kabel/hydraulik? Et nyt koblingskabel og frisk væske til den hydrauliske koblingsudløser er billige varer. GEARKASSE 1. Går skiftet let og præcist? Udskiftning af slidte skiftetromler/gearlåse koster ofte dyrt, for delene er dyre, og der fordres flere timers kompliceret mekanikerarbejde! 2. Er den udvendige skiftemekanisme i orden? Pedaler, trækstænger og led er udsatte ved styrt. Tjek efter slidmærker. Delene er heldigvis ikke voldsomt dyre at s

4 SEKUNDÆR-TRANSMISSION 1. Er kæde og kædehjul friske? Kik efter slid, slør og skæve tænder. Udskiftning af komplet kædekit koster nemt kr., og det kan ikke betale sig at spare på kvaliteten. 2. Hvilken stand er kædekittet i? Her afsløres sælgers sans for detaljerne. Er kæden ren, smurt og tilpas stram? Eller er hele navet og gearkassen belagt med smuds og slagger? 3. Er der frisk, tyktflydende olie på kardanen? Frisk, lavviskos olie i kardanhuset vidner om en bevidst og kræsen sælger. Sort slam vidner om ringe teknisk forståelse fra den tidligere ejer. 4. Er tandremmen slidt, tør eller mør? Gode tandremme holder km. Slidte, helt udtørrede eller revnede remme koster dyrt. Ligesom kæden er remmen en sikkerhedsfaktor! BREMSER 1. Er bremseskiverne skæve eller slidte? Tjek både for excentricitet (selv få hundrededele af en mm giver rystelser) og sideværts skævheder, der slider. Nye skiver koster en formue! 2. Er bremsebelægningerne i orden? Udgiften er til at overskue. Derfor bør de altid være tip-top. Tjek også at bremsestemplerne ikke binder og at pakninger ikke lækker. 3. Luft/vand i hydraulikken? Vand og luftbobler i hydraulikvæsken er tegn på gammel væske, manglende udluftning og sløset vedligehold. 4. Er bremseslangerne i orden? En svampet følelse vidner om slanger, der skal udskiftes. Kvalitet koster. Her sløses der alt for ofte. 5. Armerede eller standardslanger? Stålarmerede slanger er ofte billigere end nye originalslanger. Og i nogle tilfælde giver de bedre føling. De ridser mere og er knapt så fleksible. HJULFØRING/AFFJEDING 1. Er der slør i kronhovedlejerne? Slør vidner om manglende efterspænding, eventuel kollisionsskade eller hyppige wheelies. Nye (originale) kvalitetslejer koster dyrt. 2. Binder eller lækker forgaflen? Friktion og/eller oliespild er et sikkert tegn på slidte forringer og/eller pakdåser. Forgaflens perfekte funktion er afgørende for køreglæde og sikkerhed. 3. Er ridehøjden i orden? Forgaflen bør synke ca. 1/3 af sin totale vandring under statisk belastning. Synker den afgørende mere, er fjedrene modne til udskiftning. 4. Er støddæmpningen tilstrækkelig? Manglende støddæmpning skyldes oftest gammel eller opskummet olie eller alt for lav oliestand. 5. Er gaffelolien frisk? Gammel olie ligner ofte majonæse og kan lugte ualmindelig fælt. 6. Er der slør i svingarmslejerne? Manglende sporpræcision i svinggaffellejerne kan være decideret livsfarligt. Nye lejer koster, og du bør aldrig spare på kvaliteten her!

5 7. Lækker bagdæmperen? Endnu en komponent, der har afgørende indflydelse på din køreglæde og sikkerhed. En ny dæmper (eller et sæt) koster kr. alt efter kvalitet. 8. Bruger MC en eftermarkedsdæmpere? Billige eftermarkedsdæmpere rækker sjældent. Originale dæmpere er dyre, mens Öhlins/WP o.lign. koster ekstra. DÆK 1. Er dækkene friske? Blot få år gammelt gummi kan være livsfarligt i brug, fordi naturolierne damper ud og gummiet hærder sig usmidigt og mister klæbrighed. 2. Samme fabrikat/type for og bag? Det er afgørende for både køreglæden, styrepræcisionen og især sikkerheden, at dækkene for og bag konstruktionsmæssigt er skabt til at samarbejde. 3. Hvordan er dækkene slidt? Hvis de er høvlet af midt på, har maskinen antageligvis fået mere pisk, end godt er. De skal helst være slidt jævnt til kanten. 4. Fornuftigt dækvalg til maskinen? Gummiets mærke, type og stand fortæller, om sælger er til touring eller race. 5. Lavprisdæk eller kvalitetsvare? Rigtig mange sparer på dækkenes kvalitet og slider gummiet helt op før udskiftning. 7. HOLDER DEN KURSEN? 1. Virker alle kontakter perfekt, eller er de beskadigede ved styrt? Defekte kontakter koster en mindre formue i udskiftning. 2. Er ledningsnettet i orden? Overskårede og lappede ledninger kan vidne om tidligere styrtskader/tyveri/fejlreparationer. Et nyt kabelnet er i reglen kostbart at installere. 3. Dytter hornet korrekt? Endnu en særdeles vigtig sikkerhedsdetalje, som skal være i orden. Et nyt horn koster en bagatel. 4. Er der dug bag instrumentglassene? Fugt er ødelæggende for mekanikken og elektronikken indeni, men udskiftning er ofte meget dyr. 5. Bærer cockpittet tegn på tidligere tilbehør? Det ser jo trist ud med huller i kåbeplasten. Det er muligt at reparere, spartle og overmale plasten, men processen er dyr og tidskrævende. 6. Er spejlene originale? Eftermonterede spejle vidner om styrt. Tjek efter skjulte skader også på spejlenes stag og beslag. Uoriginale spejle vibrerer og slører i reglen mere end originale. 7. Er der ridser eller afskrabet maling på styrbroen omkring tændingslåsen? Mange ejere har kørt med et helt bundt nøgler, der slider og ridser slemt.

6 Lygter/horn/elnet/cockpit/spejle 1. Virker alle kontakter perfekt, eller er de beskadigede ved styrt? Defekte kontakter koster en mindre formue i udskiftning. 2. Er ledningsnettet i orden? Overskårede og lappede ledninger kan vidne om tidligere styrtskader/tyveri/fejlreparationer. Et nyt kabelnet er i reglen kostbart at installere. 3. Dytter hornet korrekt? Endnu en særdeles vigtig sikkerhedsdetalje, som skal være i orden. Et nyt horn koster en bagatel. 4. Er der dug bag instrumentglassene? Fugt er ødelæggende for mekanikken og elektronikken indeni, men udskiftning er ofte meget dyr. 5. Bærer cockpittet tegn på tidligere tilbehør? Det ser jo trist ud med huller i kåbeplasten. Det er muligt at reparere, spartle og overmale plasten, men processen er dyr og tidskrævende. 6. Er spejlene originale? Eftermonterede spejle vidner om styrt. Tjek efter skjulte skader også på spejlenes stag og beslag. Uoriginale spejle vibrerer og slører i reglen mere end originale. 7. Er der ridser eller afskrabet maling på styrbroen omkring tændingslåsen? Mange ejere har kørt med et helt bundt nøgler, der slider og ridser slemt. BENZINTANKEN 1. Er der rust indeni? Medbring batterilygte og et tandlægespejl så du kan tjekke tanken indeni. Vær særlig opmærksom omkring de nederste samlinger og kanter. En ny tank er kostbar! 2. Er der buler i tanken? Buler er tegn på styrt og svære at fjerne i praksis. Udretning gør tanken mindre resistent for rust og fordrer både spartling, maling, klarlak og nye dekaler. 3. Bærer tanken originale dekaler? Manglende dekaler er ofte lig med tidligere reparation af en bulet tank, og man forbløffes over, hvor dyre de nye overføringsmærkater er. 4. Har tanken fået et ekstra lag klarlak? Ridsebeskyttende foranstaltninger skal ses som kvalitetstegn og positivt vidnesbyrd om en kræsen ejer. 5. Medfølger tanktaske eller et specielt tank-overtræk af læder? Dejligt med ekstraudstyr, men lad det ikke sidde på i længere tid, da der nemt opstår kondens og rust underneden.

7 UNDER SKALLEN 1. Er motorcyklen ren bag plasten? Et rengjort stel og ren, rustfri og gerne WD40 beskyttet mekanik vidner om, at ejeren har plejet maskinen efter alle kunstens regler. 2. Er der tegn på skader/opretning? Styrtskader og forudgående stelopretning afsløres bedst, når pynten er taget af. Se efter mærker på stellet, og tjek svejsningerne for revner og rust. SÆDET 1. Er polstring og betræk i orden? Utætheder medfører forrådnelse og irriterer i dagligdagen. Se også til at hæfteklammerne, der holder betrækket fast, ikke ridser i tankens lak. 2. Hvordan ser sædet ud underneden? 3.Ekstra polstring, sænkning eller højdeforøgende beslag gavner sjældent cyklens værdi. VÆRKTØJSSÆT 1. Er værktøjssættet komplet? Det er irriterende at mangle de mest nødvendige nøgler, tænger og skruetrækkere ved nødstop og spejljustering. Husk også lappesæt og dæktrykmåler. 2. Hvordan ser maskinens bolte ud? De må ikke være kværnede. Udskiftning kan vise sig kostbar, så pas på! DOKUMENTATION 1. Er der styr på servicehæftet, garantibeviser, brugermanualen, registreringsattesten og de øvrige papirer, der skal følge med maskinen? 2. Fotodokumentation? Har sælger ejet MC en så længe, at han har en fotosamling, der dokumenterer modellens stand og evt. gennemførte ændringer gennem årene? 3. Medfølger der regninger/logbog/reparationsopgørelser? Især ved gensalg vil det være rart at for dig at kunne dokumentere maskinens historie og vedligeholdelsesstand. Få alt med! 4. Dokumentation på oprindelse? Prøv at spore evt. tidligere ejere og få også hele historien med fra dem. Dette har særlig stor betydning på veteraner og ekstra samleværdige maskiner. 5. Er motorcyklen nysynet/synsklar? Sørg for at medbringe fornøden dokumentation, så du ikke kommer i klemme, når du er lige klar til at køre. 6. Er motorcyklen behæftet med restgæld? Hos Retten i Århus (tlf mellem kl. 9 og 12) kan man hente besked. Husk stelnummeret! Tjek også hos den oprindelige forhandler

DBA Bilers købsguide vejen til et godt køb

DBA Bilers købsguide vejen til et godt køb Klik for at gå til emne Før du køber brugt bil Gule eller hvide plader Tjekliste Nysynet eller ej? Godt dækket ind Forsikring Finansiering Før du køber brugt bil Det vrimler med brugte biler på nettet.

Læs mere

BILBASENS KØBSGUIDE BILER. Hvad skal du være opmærksom på som bilkøber? Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd

BILBASENS KØBSGUIDE BILER. Hvad skal du være opmærksom på som bilkøber? Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd Forberedelse Servicebogen Kosmetisk tjek Motortjek Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd Forsikring Finansiering Opsummering Tjekliste SÅDAN GØR DU ET GODT BRUGTBILSKØB Danskerne køber i stigende

Læs mere

Før køb af akseltrykmåler!

Før køb af akseltrykmåler! Før køb af akseltrykmåler! Flere og flere vognmænd får monteret akseltrykmålere eller mobile vejesystemer i deres biler. I denne folder kan du læse lidt om hvad disse apparater kan, og hvordan de virker.

Læs mere

Køle/fryseskab. Før De tager Deres nye skab i brug. Kære kunde! Bemærk! Før De tager Deres nye skab i brug...3. Vendbare døre...11. Vigtigt!...

Køle/fryseskab. Før De tager Deres nye skab i brug. Kære kunde! Bemærk! Før De tager Deres nye skab i brug...3. Vendbare døre...11. Vigtigt!... Køle/fryseskab Kære kunde! Tillykke med Deres valg af et Gorenje køle/fryseskab. Det er et meget fornuftigt valg, da et skab fra Gorenje forener både økonomi og kvalitet i et moderne og gennemtænkt design.

Læs mere

Hvor længe holder en vindmølle?

Hvor længe holder en vindmølle? for mølleejere drift & vedligeholdelse Hvor længe holder en vindmølle? Af Strange Skriver Teknisk konsulent i Danmarks Vindmølleforening Hvor længe holder en vindmølle? Det korte svar er: Lige så længe

Læs mere

STIGA PARK VILLA READY 8211-0209-13

STIGA PARK VILLA READY 8211-0209-13 STIGA PARK VILLA READY 8211-0209-13 DA DANSK 1 SIKKERHED 1.1 GENERELT Læs anvisningerne grundigt igennem. Lær, hvordan alle reguleringer fungerer, og hvordan maskinen anvendes korrekt. Inden de anvender

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

ATV 150 cc. LO150 Gepard

ATV 150 cc. LO150 Gepard Brugsanvisning Varenr.: 9027281 ATV 150 cc. LO150 Gepard Rødlersvej 9 4733 Tappernøje Tlf + Fax 55 96 96 16 Mobil 30 23 20 90 npmotor@mail.dk ATV Model: Gepard - LO150 Varenummer: 9027281 Beskrivelse:

Læs mere

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese?

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese? NR. XX Ny protese En delprotese kan være en god løsning, når du har mistet én eller flere tænder. Hvis ingen af dine tænder kan bevares, er det i stedet en helprotese, der skal til. Denne brochure fortæller

Læs mere

FR 2213 RA FR 2215 MA FR 2215 MA 4X4. Brugsanvisning. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen.

FR 2213 RA FR 2215 MA FR 2215 MA 4X4. Brugsanvisning. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. FR 2213 RA FR 2215 MA FR 2215 MA 44 Brugsanvisning Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. INDHOLD Indhold INDHOLD Indhold... 2 INDLEDNING Til vore kunder...

Læs mere

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE

VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE VOLVO PENTA DIESEL OG BENZIN MOTORER OPLÆGNINGS- OG SØSÆTNINGSGUIDE EN GOD INVESTERING I denne folder finder du det meste af det, du bør kontrollere og checke på motor og drev i forbindelse med oplægning

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

Før De tager Deres nye køleskab i brug

Før De tager Deres nye køleskab i brug Køleskabet DA Kære kunde! Tillykke med Deres valg af et Gorenje køleskab. Det er et meget fornuftigt valg, da et køleskab fra Gorenje forener både økonomi og kvalitet i et moderne og gennemtænkt design.

Læs mere

Guide til et sikkert boligkøb. Til dig der skal købe din første bolig

Guide til et sikkert boligkøb. Til dig der skal købe din første bolig Guide til et sikkert boligkøb Til dig der skal købe din første bolig Guide til et sikkert boligkøb 4 Fra boligdrøm til drømmebolig Et boligkøb starter oftest som en drøm og skulle gerne blive ved at være

Læs mere

Din brugermanual APRILIA ATLANTIC 250 http://da.yourpdfguides.com/dref/2285385

Din brugermanual APRILIA ATLANTIC 250 http://da.yourpdfguides.com/dref/2285385 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Brugsanvisning. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. FR 2216 FA FR 2218 FA 4X4

Brugsanvisning. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. FR 2216 FA FR 2218 FA 4X4 8 Brugsanvisning Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. FR 2216 FA FR 2218 FA 44 INDHOLD Indhold INDHOLD Indhold... 2 INDLEDNING Til vore kunder... 3 Kørsel

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

CM2.16 & CM3.27. Bruger manual. Crafted with craftsman marine

CM2.16 & CM3.27. Bruger manual. Crafted with craftsman marine CM2.16 & CM3.27 Bruger manual Crafted with craftsman marine Fremdrivning 2 Crafted with CRAFTSMAN MARINE Bemærk: Manualen er både til CM2.16 og model CM3.27, derfor kan det forekomme at billeder/tegninger

Læs mere

Er du forberedt på vinterkørsel?

Er du forberedt på vinterkørsel? Er du forberedt på vinterkørsel? Dette er en guide som du kan gå frem efter, når du forbereder dig, din familie og din bil til vinterkørsel. Jo bedre du er forberedt, jo større chance for at komme sikkert

Læs mere

NBE PILLEFYR. NBE Pillefyr med Black Star kedler Fra version 6.80

NBE PILLEFYR. NBE Pillefyr med Black Star kedler Fra version 6.80 NBE PILLEFYR NBE Pillefyr med Black Star kedler Fra version 6.80 INDHOLDS FORTEGNELSE: Side 2-4 Fyrrums indretning, kondensering af røg gas. Side 5-7: Monterings vejledning. Side 8: Justering efter vægt.

Læs mere

Leasing - hvad skal du være opmærksom på?

Leasing - hvad skal du være opmærksom på? Forberedelse Budget Benzin, diesel eller el Leasing eller køb Bilen ved forhandleren Udstyr Garanti Prøvetur Service Rabat Finansiering Gode råd Forsikring Slutseddel BilBasens købsguide til nye biler

Læs mere

Rider 11/13 Rider 11 Bio/13 Bio

Rider 11/13 Rider 11 Bio/13 Bio Rider 11/13 Rider 11 Bio/13 Bio Brugsanvisning Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. 101 91 58-06 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugsanvisning til Rider 11 og Rider

Læs mere

Hegn til Heste. Informationshæfte om hegn, opsætning, materialer og lovkrav. Poda hegn Danmark A/S Øde Hastrupvej 65 4000 Roskilde Tlf.

Hegn til Heste. Informationshæfte om hegn, opsætning, materialer og lovkrav. Poda hegn Danmark A/S Øde Hastrupvej 65 4000 Roskilde Tlf. Hegn til Heste Informationshæfte om hegn, opsætning, materialer og lovkrav. Indledning Pt. side 1.0 3 Hestenes reaktionsmønster 1.1 3 Foldenes formål, udstyr og størrelse 1.2 5 Hvad er årsagen til heste

Læs mere

Avanti MXT/SA Edge Stealth/XLCT Versa Værktøjer

Avanti MXT/SA Edge Stealth/XLCT Versa Værktøjer Avanti MXT/SA Edge Stealth/XLCT Versa Værktøjer BRUGSVEJLEDNING DK RESERVEDELE KK International ApS 64812949 www.hytorc.dk Sjællandsvej 3 5400 Bogense Afsnit 1 Vigtig sikkerhedsinstruktion! Advarsel :

Læs mere

Rider 16. Brugsanvisning 101 91 33-06. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen.

Rider 16. Brugsanvisning 101 91 33-06. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. Rider 16 Brugsanvisning Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. 101 91 33-06 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugsanvisning til Rider 16 Introduktion... 2 Færdsel og

Læs mere

ER du klar til næste skybrud?

ER du klar til næste skybrud? se mere på www.klimatilpas.nu ER du klar til næste skybrud? Forebyg før det er for sent Masser af gode råd om klimatilpasning Få et gratis klimatilpasningstjek af din bolig klimatilpas.nu 1 Få et gratis

Læs mere

Brugsanvisning. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen.

Brugsanvisning. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. FR 2211 R FR 2211 M FR 2213 MA FR 2216 A FR 2216 A2 Brugsanvisning Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. INDHOLD Indhold INDHOLD Indhold... 2 INDLEDNING

Læs mere

Brugsanvisning Rider ProFlex 21 AWD. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. Dansk

Brugsanvisning Rider ProFlex 21 AWD. Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. Dansk Brugsanvisning Rider ProFlex 21 AWD Læs brugsanvisningen omhyggeligt igennem og forstå indholdet, inden du bruger maskinen. Dansk Indholdsfortegnelse Brugsanvisning til Rider ProFlex 21 AWD Introduktion...3

Læs mere

foden på egen pedal for første gang

foden på egen pedal for første gang foden på egen pedal for første gang Nogle af de første store skridt ud i livet foregår på to hjul Næsten alle danskere har en cykel. Vores flade land og korte afstande betyder, at vi cykler mere end de

Læs mere