MOTORCYKLER. Hvad skal du være opmærksom på som køber?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MOTORCYKLER. Hvad skal du være opmærksom på som køber?"

Transkript

1 Klik for at gå til emne... Forberedelse Teknik - det SKAL du tjekke Forsikring Finansiering Generelt - bl.a. tjekliste Slutseddel

2 BilBasens købsguide til køb af en brugt motorcykel Det er lige så stor en udfordring at investere i en brugt mc, som det er at købe en brugt bil. Her får du en gennemgang af de forskellige sider af et godt brugtkøb, når det handler om motorcykler. Indhold 1. Forberedelse 2. Teknik det skal du tjekke 3. Forsikring 4. Finansiering 5. Generelt 6. Tjekliste 1. Forberedelse En moderne motorcykel er sammensat af komplicerede højteknologiske komponenter, og tommelfingerreglen lyder, at jo nyere den er, jo mere avanceret er mekanikken. Har du ikke den store tekniske indsigt, er det en god ide at få en uafhængig fagmand til at hjælpe dig i gennemgangen af den brugte motorcykel. Heldigvis er mc-miljøet fyldt med entusiaster, der gerne stiller deres erfaringer til rådighed. På Internettet finder du en række hjemmesider, hvor du kan kaste dine spørgsmål ud i forum, hvorefter du hurtigt får et kompetent svar. Før købet bør du starte med at tjekke priserne på den type mc du ønsker at købe. Gå ind på mc-hjemmesider og læs de tidligere ejeres erfaringer. Du bør også forholde dig til din størrelse. Motorcyklerne er bygget til forskellige størrelser, og dernæst er typen vigtig. Er det en touring, racer, cross-tourer, custom-bike, city-scooter eller offroader. Der findes mange forskellige typer. Når du har besluttet dig, og er på vej ud til forhandleren er det en god ide at tage en ven med, der kan give en uforbeholden mening, og så gør det jo ikke noget, hvis han/hun selv har mc-erfaring.

3 2. Teknik det skal du tjekke Generelt indtryk Start med at kigge på den generelle stand på mc en. Passer den overens med beskrivelsen i annoncen, passer årstal og kilometerstand med registreringsattesten. Hvordan er den holdt? Ser den slidt ud? Er den nymalet eller lakeret? Tjek om spejlene er ens, og om de står ens. Tjek også om der er ridser på siderne af motorcyklen. Det kan være tegn på havarier og uheld. Er den komplet original, og hvis ikke, hvor meget er så ombygget. Se altid kvitteringer og gerne fotodokumentation for ombygningen. Tjek også at der er en Dataerklæring, hvis der er tale om en specialmodel. I det hele taget er det en god ide, at se en servicebog, der beskriver vedligeholdelsen af motorcyklen. Spørg især ind til bremser, olieskift og kobling. Teknisk tjek Sørg for at motorcyklen ikke er varmet op, når du kommer. Motoren skal være kold, så du kan lytte efter lyde ved koldstart. Tjek først starteren, fungerer den optimalt, og hvis der er elektronisk starter skal du starte nogle gange. Dernæst bør du kontrollere både de forreste og bagerste støddæmpere. Reagerer de hurtigt, når du lægger vægt på dem. Se også efter dækkenes stand. Er de slidte på siderne er det tegn på hurtig kørsel gennem sving. Se også efter den generelle stand. Du bør også tjekke om der er uoriginale dele på motoren. Den bør være så original som muligt. Bremser Bremserne er et kapitel for sig selv. Start med at sætte motorcyklen i frigear. Rul så frem og brems med et blidt bremsetryk. Bremsekraften skal ensartet og følge med det tryk hvormed du bremser.

4 Du kan også stille dig foran motorcyklen i frigear, og så trykke forgaflen ned. Den bør reagerer hurtigt og præcist, og frem for alt ikke være alt for blød. Er den det, er det tegn på slidtage eller manglende tryk i dæmperne og derved nedsat bremseevne. Nogle motorcykler har ABS-bremser, og dem bør du tjekke med langsom kørsel, og efterhånden køre hurtigere op til omkring 80 km/t. Gentag testen firefem gange. De må på intet tidspunkt blokere i længere tid. For bremser uden ABS bør du lave flere test ved forskellige hastigheder. Tjek at bremseevnen svarer til det tryk hvormed du bremser, og mærk efter hvornår motorcyklen blokerer. Gør det ved forholdsvis lav hastighed. Mærk også efter hvor meget forgaflen dykker under nedbremsning. Gør den det, skal den enten justeres eller udskiftes. Se også afsnittet om støddæmperne. Kobling og gearkasse Start med at koble ud, og skifte lidt op og ned mellem gearene med koblingen trykket ind. Der må gerne være lidt frigang i koblingen, og det gør ikke noget hvis koblingskablet ikke føles alt for stramt. Men giver det sig for meget, vil koblingen føles for lang og dermed bør det skiftes. Første geartest laver du med at sætte mc en i første gear, og derefter rulle den en smule fremad med koblingen trykket i bund. Det skal føles som om der ikke er nogen modstand. Næste test er den kørende, hvor du skifter mellem alle gearene. Der skal være hurtigt greb i de enkelte gear, og trækket skal føles umiddelbart efter du slipper koblingen. Dæk Hvor gamle er dækkene? Det bør du spørge om. Dernæst er det en god ide at vide hvornår de eventuelt er blevet skiftet. Kan ejeren ikke svare på spørgsmålene, kan koden på siden af dækket hjælpe til. Den fortæller præcist hvornår dækket er lavet på fabrikken. Dæk med mærket WWY er lavet før WW fortæller hvilken uge det er lavet, og Y er koden for året. Et dæk, der har påtrykt 226 er altså lavet i den 22. uge i 1996, hvilket er lig med maj måned Vær opmærksom på at koden 226 også kan betyde 22. uge 1986!

5 For dæk lavet efter 2000 er koden WWYY forstået på den måde, at WW angiver ugen for produktionen mens YY angiver de to sidste årstalscifre. 2200, betyder dermed, at dækket er lavet i den 22. uge år Det kodesæt følger alle anerkendte dækproducenter. Batteri og det elektriske system Tjek om begge nøgler virker. Mærk efter slidtage i startlåsen. Dernæst skal du tjekke lygter og bremselyset samt blinklys. Virker kørelyset og det lange lys. Gentag testen flere gange. De fleste moderne motorcykler har elektronisk starter (mens mange veteraner skal fodstartes), mærk og lyt efter om starten reagerer, og griber fat med det samme. De fleste motorcykler har en sikkerhedsmekanisme, der sikrer, at motoren slår fra, hvis støttebenet er slået ned. Du kan lave en enkel test, hvor du sætter gearet i neutral, mens støttebenet er slået ned, herefter forsøger du at starte motoren. Lykkes det er sikkerhedsmekanismen fjernet. Det bør den ikke være. Nogle racermotorcykler som eksempelvis Ducati har ikke en sådan mekanisme. Virker den elektroniske starter sløv, eller kan den ganske enkelt ikke starte, kan det være at batteriet er løbet tør for strøm eller det ikke er korrekt tilsluttet. Det kan forholdsvis nemt tjekkes, og et nyt batteri koster fra 400 kroner og opefter. Støddæmpning Dæmpernes evne er livs vigtig, og lige så central som bremsernes evne til at sænke farten. Langt de fleste motorcykler er udstyret med hydraulisk teleskopforgaffel med spiralfjedre og oliedæmpning. Det kan typisk holde til mellem omkring kilometers kørsel. Start med at tjekke om de er ensartet sat op på begge sider. Der må ikke være forskelle i niveauet på dæmperne. Du kan tjekke den forreste dæmpning på samme måde som den bagerste. Læg tryk på forgaflen, den skal gå lidt ned ved belastningen, men hurtigt rette sig op.

6 Det samme gælder det bagerste dæmpningssystem, der skal reagere på belastning, men hurtigt rette sig op igen. Du bør også lave en kørende test, hvor du mærker efter hvordan dæmperne tager imod ujævnheder i vejen, og dernæst om det føles komfortabelt ved almindelig kørsel. Se også afsnittet om bremseevnen. Træk Kæde eller kardan. Der findes to typer træk til en motorcykel. Det er en enten et kædetræk eller en kardan. Kædetrækket har den bedste kraftoverførsel, mens kardantrækket har den største holdbarhed og er nemmest at vedligeholde. Testen af kædetrækket er forholdsvis enkel. Sæt motorcyklen i frigear. Den må ikke være tændt. Tag derefter fat om kæden ved tandhjulet på bagdækket. Du må ikke kunne trække kæden så langt ud af mere end halvdelene af en tand på tandhjulet er blottet. Kan du trække kæden længere ud bør den skiftes. Der er stor forskel på holdbarheden, men kæden bør kunne holde op til kilometer. Se samtidig efter om tandhjulets tænder har en ensartet slidtage. Der må ikke være afbrækkede tænder og de må ikke være stærkt nedslidte. Kardantrækket har en meget større holdbarhed. Udstødning Se efter rust og huller. Du skal også se efter slidmærker efter kontakt med vejen eller påkørsler. Spørg eventuelt til om det er en original udstødning. Lyt om den lyder spruttende eller unormalt høj. Det er ikke unormalt med sportsudstødninger, der er udstødninger som giver lidt ekstra effekt. Da det ikke er alle som kan klare et syn, bør du være særligt opmærksom på udstød ningen. Er der flere udstødningspiber skal hver enkelt tjekkes, og følg dem så langt op så muligt. Er du i tvivl om udstødningen er lovlig eller ikke opfylder synskravene, kan du køre forbi en synshal og spørge en af inspektørerne.

7 Motor Det er en sag for eksperter, og er du i det mindste tvivl om motorens tilstand bør du søge uafhængig hjælp hos en fagmand. Du kan dog tjekke en del ting selv. Start med at se efter oliespild fra motoren. Se ligeledes efter udstødningens karakter. Den må ikke være for blå, da det er et tegn på at motoren ikke forbrænder benzinen korrekt. Start med at tjekke den ved koldstart. Hvordan lyder den, falder den hurtigt tilpas i omdrejningerne, eller forbliver den højt i omdrejningerne? BilBasen har talt med flere forhandlere, og rådet lyder ensartet fra dem alle. Er du i tvivl om motorens beskaffenhed, så tal med en ekspert. Ekstraudstyr Nogle motorcykler er rene udstyrsstykker, mens andre er strippet helt ned til det basale. Du bør tjekke alt ekstraudstyret. Fungerer det? Hvordan virker knapper og kontakter? Det handler om at gå i gang fra ende til anden, og alt skal gerne virke efter hensigten. Tjek også om det er originalt eller uoriginalt. Noget ekstraudstyr kræver ligeledes en særlig synsgodkendelse. Er du i tvivl, så er det en tur forbi synshallen. Testtur Du bør forlange at få lov til at køre en tur. Tjek hvordan forsikringen er på motorcyklen. Der skal være enten almindelige plader eller prøveplader på mc en under testturen. Lav de mekaniske og tekniske test som er beskrevet i de enkelte punkter. Mærk efter hvordan motorcyklen føles. Har den en god siddestilling i forhold til det du skal bruge den til? Føles den rigtig? Og gør den det, så er det bare om at slå til.

8 3. Forsikring Du skal forvente, at forsikringsselskaberne forlanger en høj præmie og selvrisiko, hvis det er første gang, at du skal købe en MC. Det er en god ide, at kontakte forsikringsselskabet inden du skriver slutsedlen under. Du skal få et overslag over såvel præmie som selvrisiko, så du ikke køber motorcyklen, og derefter får en uventet høj præmie når forsikringen sender girokortet ud. Du kan med fordel dokumentere din hidtidige historik, hvis du har haft bil. Forsikringsselskaberne ser samtidig på hvilken type mc du ønsker at købe. Det kan betale sig, at køre nogle år på en mindre model, og derved opnå anciennitet, der kan betyde at du sparer penge, når du ønsker en større mc. Som altid betaler det sig, at forhandle forsikringen mellem forskellige forsikringsselskaber og spille deres tilbud op mod hinanden. Forvent at en 500-ccm mc, der er under to år gammel, koster cirka kroner årligt, mens selvrisikoen kan variere meget, helt op til kroner. Langt de fleste forsikringsselskaber opererer med en sæsonbestemt forsikring, men nogle har også forsikringer for helårsbrugere af motorcyklen. Vær opmærksom på de særlige vilkår og bestemmelser for tyveri fra motorcyklen og tyveri af hele motorcyklen. 4. Finansiering/økonomi/afskrivning Heldigvis taber en motorcykel ikke det samme som en bil i afskrivning, og som altid kan det betale sig at holde den indkøbte mc i god stand. Hav altid papirer og dokumentation for service, vedligeholdelse og eventuelle reparationer. Finansieringen af en motorcykel ny som brugt svarer stort set til en bil. Det er dog ikke så vanskeligt at låne penge til ældre modeller, som det vil være til en bil. Du skal forvente en form for udbetaling, og efterfølgende en løbetid på op til syv år.

9 5. Generelt 1. Dataerklæring En del af de motorcykler der sælges på det danske marked er importerede specialmotorcykler, der ikke er typegodkendte på det danske marked. Normalt kan forhandleren hjælpe dig med at få en godkendelse af motorcyklen, men du kan også selv hente det fornødne dokument på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Dataerklaeringer/Datamc.doc Færdselsstyrelsen oplyser, Dataerklæringen skal udfyldes af køretøjsfabrikanten, af køretøjsfabrikantens repræsentant (hvilket ikke er en forhandler, men den officielle importør af mærket), eller af et anerkendt prøvningslaboratorium (fx Teknologisk Institut eller Automobil Teknisk Institut). Ved udfyldelse af Dataerklæringen erklæres, at det aktuelle køretøj opfylder en række bestemmelser, som det ikke er muligt at efterprøve med synshallens normale udstyr (fx at bilen opfylder kravene til crashtest, luftforurening og sikkerhedsselebefæstigelser). Du bør være særligt opmærksom på reglerne for gamle brugte køretøjer hvor en Dataerklæring kun er gyldig, så længe erklæringen er nyere end køretøjet. For nye køretøjer er Dataerklæringen gyldig, indtil der kommer nye regler på området. Dataerklæringen afleveres i forbindelse med køretøjets første syn hos en synsvirksomhed. 2. Hvilket kørekort skal du have? Der er to slags mc-kørekort, A-lille og A-stort. Det første er A-lille, der er til personer under 21 år. Med A-lille har du lov til at køre motorcykler med en effekt på højest. 34 hk og en vægt på min. 4,59 kg pr. hk. A-lille kan du også bruge til motorcykler med sidevogn, trailer eller trehjulet mc, samt EU-knallert-45, ellert eller kabinescooter.

10 A-stort berettiger dig til at køre de samme køretøjer, men uden begrænsning. Har du lille kørekort og er fyldt 21 år, kan du aflægge ny køreprøve og få det store. Når du har haft lille kørekort i to år, må du køre stor motorcykel uden at aflægge ny køreprøve. Du får altså automatisk en opgradering med to års erfaring. 3. Undervisningen Undervisningen omfatter mindst 48 obligatoriske lektioner á 45 minutter. Disse omfatter følgende: - 4 lektioner på manøvrebane - 13 lektioners kørsel på vej - 5 lektioner på køreteknisk anlæg - 26 lektioners teori Bestemmelserne pr. 1. juli 1999 siger, at teori og praktik skal følges ad, i henhold til logbogen, og at du først lærer noget i teori, og derefter afprøver det i praksis. 4. Teoriprøven Det de fleste frygter mest er teoriprøven, og det er derfor en god ting at øve sig, inden man går op. Nogle af de ting der altid dukker op i en teoriprøve er: - Fartgrænser - Vigepligter (højre/ubetinget) - Standsning og parkering Du kan på tage de almindelige teoriprøver til bil, der i omfang og sværhedsgrad svarer til den man kommer op i til mc-teoriprøve. 10

11 12. Tjekliste ved køb af brugt motorcykel Hvordan ser motorcyklen ud generelt Pænt holdt Almindeligt holdt Dårlig holdt Almindelig tilstand Pænt holdt og rengjort Ja Nej Rust og slidtage Dæk Fælge Motor: Ingenting, pæn holdt Let slidt og lidt rust Meget slidt og meget rust Ikke slidte, pænt holdt Almindeligt slidte Meget slidte, skal skiftes Ikke slidte, pæne velholdte Almindeligt slidte Meget slidte, skal udskiftes Oliestand & antal km til næste olieskift Pæn oliestand og lang tid til olieskift Lav oliestand, tjek for oliespild Der skal skiftes olie Væsketjek Kølervæske Bremsevæske Sprinklervæske Test kørsel bemærkninger Styretøj/ratslør Bremser/håndbremse Støddæmpning Gearskifte Kobling Elektrisk tjekliste Virker de elektriskedele/ekstraudstyr Ja Nej Garanti/reklamationsret Generelle kommentarer til motorcyklen Pæn, pænt holdt, lugter ikke Almindelig holdt, lugter ikke Beskidt, lugt af brændt olie 11

12 Vi ønsker dig held og lykke med at finde din (nye) brugte motorcykel. Med venlig hilsen BilBasen 12

13 SLUTSEDDEL Handel med brugt motorcykel mellem private SÆLGER Navn: Adresse: Postnr. & by: CPR-nummer: Telefon/mobil: KØBER Navn: Adresse: Postnr. & by: CPR-nummer: Telefon/mobil: MOTORCYKLENS DATA Mærke: Model: Stelnummer: Modelårgang: Sidst synet: Indreg. 1. gang: Med sidevogn: _ ja Nej _ Km-tæller viser: BETALING Købesum kr. (Skriv beløb med tal): Købesum kr. (Skriv beløb med bogstaver): Er der restgæld eller andre hæftelser i motorcyklen?: _ Ja Nej _ Ved _ ikke _ Overtagelsesdag - Angiv venligst dag/måned/år: Betalingsmiddel: _ Kontant Banknoteret _ check Andet SÆLGER OPLYSER Er der foretaget motorskift: Hvis ja med: _ Ja Nej _ Ved _ ikke Brugt _ Fabriksny Renoveret Angiv venligst antal kørte km efter udskiftning: Angiv venligst antal kørte km ialt: _ Tidligere anvendelse: Hvis andet, angiv venligst hvilken type anvendelse: _ Privat Andet Er motorcyklen helt eller delvis omlakeret: Hvis ja, angiv venligst hvornår: _ Ja Nej _ Ved _ ikke _ Har motorcyklen været skadet: Hvis ja, angiv venligst omfanget af skaden: _ Ja Nej _ Ved _ ikke _ Printet fra - Uden ansvar

14 SLUTSEDDEL Handel med brugt motorcykel mellem private OMREGISTRERING/AFMELDING Motorcyklen skal synes: _ Ja Nej _ Fælles omregistrering af motorcyklen på Motorkontoret: _ Ja Nej _ Sælger afleverer nummerplade på Motorkontoret: _ Ja Nej _ Køber omregistrerer/afmelder inden 3 uger: _ Ja Nej _ FORSIKRING Køber sørger selv for at tegne forsikring. Tegnet i: Under policenr. Sælgers forsikring dækker køber indtil 3 uger efter ejerskiftet. Sælger oplyser, at motorcyklens nuværende forsikring omfatter følgende: _ Ansvar Kasko _ SÆRLIGE AFTALER Sælger yder nedenstående antal mdr.s garanti: MC en sælges som prøvet og beset uden reklamation: _ Ja Nej _ Andet (anfør venligst hvilket): Printet fra - Uden ansvar

15 SLUTSEDDEL Handel med brugt motorcykel mellem private HANDLEN INDGÅET SÆLGER Sted/dato/år: KØBER Sted/dato/år: Sælgers underskrift: Købers underskrift: FOR MODTAGELSE AF KØBESUM KVITTERES HERMED Kroner (Skriv beløb i kroner): Kroner (Skriv beløb i kroner): Sted/dato/år: Sælgers underskrift: Printet fra - Uden ansvar

BILBASENS KØBSGUIDE BILER. Hvad skal du være opmærksom på som bilkøber? Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd

BILBASENS KØBSGUIDE BILER. Hvad skal du være opmærksom på som bilkøber? Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd Forberedelse Servicebogen Kosmetisk tjek Motortjek Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd Forsikring Finansiering Opsummering Tjekliste SÅDAN GØR DU ET GODT BRUGTBILSKØB Danskerne køber i stigende

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på som køber?

Hvad skal du være opmærksom på som køber? Hvad skal du være opmærksom på som køber? Forberedelse Servicebogen Kosmetisk tjek Motortjek Prøvetur Restgæld Gode råd Finansering Forsikring Vær opmærksom Opsummering Kontakt Sådan gør du et godt ATV

Læs mere

Reparation, ombygning m.v.

Reparation, ombygning m.v. Vejledning om syn af køretøjer AFSNIT 18 Reparation, ombygning m.v. 18. Indhold Side 1 18.01 Oversigt...3 18.02 Biler beregnet til motorløb...5 18.03 Motorcykler til motorløb...11 AFSNIT 18 Vejledning

Læs mere

Til din første teoritime får du en del praktiske informationer, og du kan stille spørgsmål om emner, som du ønsker afklaret.

Til din første teoritime får du en del praktiske informationer, og du kan stille spørgsmål om emner, som du ønsker afklaret. Teoriundervisning Til din første teoritime får du en del praktiske informationer, og du kan stille spørgsmål om emner, som du ønsker afklaret. Før du kan komme til køreprøve, skal du ifølge loven gennemgå

Læs mere

Guide til Indregistrering af Knallert som MC

Guide til Indregistrering af Knallert som MC En guide til registrering af Yamaha FS1 knallert som motorcykel. Der er allerede mange der har registeret deres Yamaha FS1 ere som motorcykler. På de følgende sider beskrives hvordan man gør det, nemt

Læs mere

Leasing - hvad skal du være opmærksom på?

Leasing - hvad skal du være opmærksom på? Forberedelse Budget Benzin, diesel eller el Leasing eller køb Bilen ved forhandleren Udstyr Garanti Prøvetur Service Rabat Finansiering Gode råd Forsikring Slutseddel BilBasens købsguide til nye biler

Læs mere

Bruger- & servicemanual for City Scooter. Side 1 af 23

Bruger- & servicemanual for City Scooter. Side 1 af 23 Side 1 af 23 Reklamationsbetingelser I Danmark ydes der 2 års reklamationsret på City Scooteren. Reklamationsretten træder i kraft fra købsdatoen for den endelige bruger og dækker ved alment brug og under

Læs mere

Til sidst et par gode råd til din praktiske køreprøve.

Til sidst et par gode råd til din praktiske køreprøve. H U S K E L I S T E P R A K T I S K P R Ø V E Husk til køreprøven at medbringe: Ansøgning om kørekort, din kørelæres kopi af lektionsplanen der er underskrevet og stemplet ALLE de relevante steder, dit

Læs mere

DBA Bilers købsguide vejen til et godt køb

DBA Bilers købsguide vejen til et godt køb Klik for at gå til emne Før du køber brugt bil Gule eller hvide plader Tjekliste Nysynet eller ej? Godt dækket ind Forsikring Finansiering Før du køber brugt bil Det vrimler med brugte biler på nettet.

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk Teoribog til Trailer - En praktisk håndbog til kørsel med trailer Her er alt det du skal vide for at køre trailer, såkaldt B/E. Når du vil tage trailerkørekort er der 2 forskellige typer af kort efter

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

ALD Bilforsikring. i samarbejde med If

ALD Bilforsikring. i samarbejde med If ALD Bilforsikring i samarbejde med If Vælg mellem Intro Kasko eller Intro Super: Introforsikring Intro Kasko Intro Super ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING - Dækker skader på din bil. - Lånebil

Læs mere

Fordelsværksteder Få en lånebil, mens din egen bil bliver repareret Få glasskader på din bil repareret hjemme hos dig selv

Fordelsværksteder Få en lånebil, mens din egen bil bliver repareret Få glasskader på din bil repareret hjemme hos dig selv Fordelsværksteder Få en lånebil, mens din egen bil bliver repareret Få glasskader på din bil repareret hjemme hos dig selv Fordelsværksteder Nu er fordele nok ikke det første, du tænker på, når du får

Læs mere

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Din Ankeinstans: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Porto 8,- kr. Høvejen 22, Vorup 8940 Randers SV Den rette vej til kørekortet

Læs mere

BMW Forsikring i samarbejde med If. Ren køreglæde BMW FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

BMW Forsikring i samarbejde med If. Ren køreglæde BMW FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF BMW Forsikring i samarbejde med If Ren køreglæde BMW FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF Vælg mellem Intro Kasko eller Intro Super: INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER Ansvarsforsikring (lovpligtig). Kaskoforsikring.

Læs mere

Tekniske spørgsmål til køreprøven

Tekniske spørgsmål til køreprøven Tekniske spørgsmål til køreprøven Lovens krav til styrtøjet: 1. Rattet skal kunne betjenes let, sikkert og hurtigt fra yderstilling til yderstilling uden mislyde. 2. Rattet skal være selvoprettende, dvs.

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 12886 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 34 63 24 64 Christians Biler v/christian Petersen c/o Christian Petersen Hagemannsvej 5 8600 Silkeborg Klagen vedrører:

Læs mere

SLUTSEDDEL. Handel med brugt båd mellem private (kontantsalg)

SLUTSEDDEL. Handel med brugt båd mellem private (kontantsalg) SLUTSEDDEL Handel med brugt båd mellem private (kontantsalg) Dansk Sejlunion håber, at dette udkast kan være til gavn i forbindelse med indgåelse af aftaler. Der kan naturligvis være individuelle forhold,

Læs mere

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon Dato Lektion Tid Sign. Elev Sign. Lærer Køreskolen 4690 Lektionsplan Kategori B Elevens Navn: Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690 Adresse: Telefon Uddannelse påbegyndt d. Afsluttet d. www. Køreskolen4690.dk

Læs mere

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Husk til køreprøven at medbringe: Ansøgning om kørekort, din lektionsplan, dit pas og evt. din dåbsattest. Har du opholdstilladelse, evt. tidligere udstedt kørekort, eller

Læs mere

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-301

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-301 Forsikringsbetingelser Knallertforsikring Version 20-301 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING Dækker skader på din bil. Lånebil ved

Læs mere

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne Gode råd om bremser Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne 2012 Loven siger: at mindst 50 pct. af vogntogets samlede vægt skal hvile på de bremsende hjul at bremserne på vognen skal kunne præstere

Læs mere

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Hvad enten du får et lille stenslag, eller du får en større skade på din bil, kan vi hjælpe dig med at komme videre Fordelsværksteder Privatsikring har indgået

Læs mere

Finansiering af nye og brugte HONDA motorcykler

Finansiering af nye og brugte HONDA motorcykler Finansiering af nye og brugte HONDA motorcykler Vi gør dine drømme til virkelighed The Power of Dreams Honda MC Finans Har du forelsket dig i en lækker Honda motorcykel? Så kan Honda MC Finans være med

Læs mere

Quality 725,- FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY PRISEKSEMPEL KR.

Quality 725,- FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY PRISEKSEMPEL KR. FRA 1. FEBRUAR TIL 30. APRIL 2015 FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PRISEKSEMPEL KR.: 725,- 8.950,- INKL. MONTERING OG OPSTART PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY

Læs mere

Vigtigt: Fører og passager: Kun en fører og én passager er tilladt. Max. last er 150 kg. i alt.

Vigtigt: Fører og passager: Kun en fører og én passager er tilladt. Max. last er 150 kg. i alt. Forord: Tak fordi du har købt en Kingring / JinLun JL150-5 motorcykel hos MC4you. Denne model er produceret ved hjælp af avanceret teknologi. Denne model er designet til såvel bykørsel som langture, og

Læs mere

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG STYKLISTE # ANTAL BESKRIVELSE 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG 5.2 3 WIRE BESKYTTER 5.3 1 KABELHOLDER 5.4 1 SPÆNDESKIVE 5.5 1 WIRETRÆK

Læs mere

Trailerforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-601

Trailerforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-601 Forsikringsbetingelser Trailerforsikring Version 20-601 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre Tillykke med din nye scooter fra Lindebjerg Vi hos Lindebjerg vil gerne sige tak fordi dit valgt faldt på netop et af vores produkter. Vi håber din nye scooter vil leve op til dine forventninger og give

Læs mere

1. Sådan færdigsamler du din HELIO.

1. Sådan færdigsamler du din HELIO. DSR Scandinavia Frederiksborgvej 521 4000 Roskilde www.el-knallert.dk dsr@genfinder.com ver.25-01 Brugermanual HELIO 25 fra ego Vehicles Inc. Tillykke med din nye el-knallert HELIO, og tak fordi du valgte

Læs mere

Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt

Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt 2009 Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt Navn Af Jens C. Jakobsen Århus Svæveflyveklub 12-09-2009 Indledning Denne logbog er et tillæg til hæftet Til nye elever i ASvK, som det

Læs mere

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde Falck Køreklar Kør årstiden sikkert i møde Det danske vejr er lidt af hvert Det kræver sin mand eller kvinde at holde hovedet koldt i en varm bil og hjulene på vejen i glat føre. Og det kræver sin kølervæske

Læs mere

Lektionsplan (Logbog)

Lektionsplan (Logbog) Jernbanegade 5 B, 4000 Roskilde Lektionsplan (Logbog) Eleveksemplar Undervisereksemplar * *Navn Underskrives efter hvert undervisningsmodul af kørelærer og elev. Kørelærerens eksemplar medbringes ved alle

Læs mere

Beringsplads 4, 8700 Horsens Mob.: 4084 1122

Beringsplads 4, 8700 Horsens Mob.: 4084 1122 Beringsplads 4, 8700 Horsens Mob.: 4084 1122 LEKTIONSPLAN KAT. B ELEVKOPI Navn CPR nr. Adresse Postnr./By Fast tlf./mobil Email 1 Lektion 1-2 1 Lektion = 45 min Køreuddannelsens formål og indhold. Undervisningens

Læs mere

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING. i samarbejde med If

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING. i samarbejde med If FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING i samarbejde med If VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER: INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING - Dækker skader

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Din første tur Side 4 Tilpasning af cyklen Side 4 Justering af sadel Side 5 Justering af ryglæn Side 5 Justering af ryglænets stabilitet

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

Lektionsplan. Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Elevnavn. Postnr./By. Adresse. E-mail. Tlf. Slutdato. Startdato. Kørelærer: Kørelærer: Kørelærer:

Lektionsplan. Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Elevnavn. Postnr./By. Adresse. E-mail. Tlf. Slutdato. Startdato. Kørelærer: Kørelærer: Kørelærer: Lektionsplan Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Kildemarksvej 37 4700 Næstved 28 117 117 ens lektionsplan ens lektionsplan navn Adresse Tlf Startdato Postnr./By E-mail Slutdato : Mikael Kastrup Hansen Kalbyrisvej

Læs mere

GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014

GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014 GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014 LUK OP OG SE VORES GODE TILBUD PÅ TILBEHØR OG SERVICES Sol, sommer og serviceeftersyn Er du helt klar til sommeren? FÅ REN LUFT I VOGNEN AIRCONDITIONPAKKE Klimaanlæg skal renses

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 Indholdsfortegnelse Maskinbeskrivelse... 3 Sikkerhedsregler... 4 Funktions-vejledning...

Læs mere

Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil.

Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil. Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil. En Mercedes-Benz serviceaftale giver dig tryghed som bilejer, for du ved, hvad din service kommer til at koste i hele aftaleperioden.

Læs mere

Når du skal til at tage kørekort, dukker der sikkert en masse spørgsmål op. På denne side finder du svar på de mest typiske.

Når du skal til at tage kørekort, dukker der sikkert en masse spørgsmål op. På denne side finder du svar på de mest typiske. Når du skal til at tage kørekort, dukker der sikkert en masse spørgsmål op. På denne side finder du svar på de mest typiske. Kom godt i gang med dit kørekort Hvad skal du have med? 1. Lægeerklæring med

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. DK Betjeningsvejledning El-cykel Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 09.02 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3. Reklamationsbetingelser...

Læs mere

DBA MC købsguide vejen til et godt køb. MCBasen. Klik for at gå til emne. Før du køber brugt MC Tjek maskinen Tjekliste

DBA MC købsguide vejen til et godt køb. MCBasen. Klik for at gå til emne. Før du køber brugt MC Tjek maskinen Tjekliste DBA MC købsguide Klik for at gå til emne Før du køber brugt MC Tjek maskinen Tjekliste Før du køber brugt MC Motorcykler er generelt mere prisfølsomme end biler. De er i endnu højere grad end 4-hjulede

Læs mere

Vurderingsresultat for

Vurderingsresultat for RYDDER VEJEN GENNEM BRUGTBILJUNGLEN Vurderingsresultat for Mini One 1.6 Benzin (75 HK) Bilens specifikationer Mærke: Model: Motorstørrelse: Brændstof: Mini One 1,6 (75 HK) Benzin År: 2010 Km: 59.000 Geartype:

Læs mere

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år.

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Af Bernt Pedersen 573. På billedet ses min gamle 2000 MK 2 er som den så ud da jeg solgte den tilbage i 2007. Indkøbt i 1990 for 3500 solgt igen i 2007 for 3500 ---tak for

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13467 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 34 73 97 06 Car4flex Odense ApS Thorslundsvej 1 5000 Odense C Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed Modtagne

Læs mere

Fra praktik- og fagmål til faglige opgaver - praktikperioderne i skolepraktikken

Fra praktik- og fagmål til faglige opgaver - praktikperioderne i skolepraktikken Fra praktik- og fagmål til faglige opgaver - praktikperioderne i skolepraktikken Yderligere information får du ved henvendelse til: Allan Kristiansen Uddannelsesleder tlf: 51 64 99 88 Thomas Wejrup Praktikinstruktør

Læs mere

Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B.

Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B. Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B. Den praktiske prøve til erhvervsprøven til kategori B starter med en udvidet kontrol af køretøjets udstyr. Der er udarbejdet følgende oversigt

Læs mere

Guide til køb af nye dæk

Guide til køb af nye dæk Guide til køb af nye dæk Introduktion Du sidder nu med en guide der kan hjælpe dig i dit køb af nye dæk. I guiden er der en hjælp til at finde ud af hvad det er for nogle dæk du har nu, så du kan vælge

Læs mere

Når du leverer bilen tilbage

Når du leverer bilen tilbage Når du leverer bilen tilbage Privatleasing Inspektionstjek Når aftalen på din leasede bil udløber, skal du levere bilen tilbage. Inspektionsfirmaet gennemgår bilen efter en standardiseret metode. Det betyder,

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13177 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 32 21 78 26 MB Classic/Slangerup Auto Import v/jesper Fyhr Jensen Raasigvangen 1 3550 Slangerup Klagen vedrører: Køb

Læs mere

Bilens teknik indgår som en fast del i en praktisk køreprøve.

Bilens teknik indgår som en fast del i en praktisk køreprøve. Bilens teknik... Til den praktiske prøve er Du for første gang fører af køretøjet. Som ejer eller fører følger et ansvar for at køretøjet er lovlig / forsvarlig at kører. For at kunne leve op dette ansvar

Læs mere

Autoforsikring Ansvar og kaskoskade

Autoforsikring Ansvar og kaskoskade KommuneForsikring A/S Krumtappen 2 DK-2500 Valby KommuneForsikring A/S Krumtappen 2 DK-2500 Valby CVR-nr. 25 79 25 64 Tlf. +45 77 32 55 00 Fax +45 77 32 51 00 privat@kommuneforsikring.dk www.kommuneforsikring.dk

Læs mere

D A F Bilforsikring VIDEN TIL FORSKEL. AutoBranchen Danmark. en fusion af

D A F Bilforsikring VIDEN TIL FORSKEL. AutoBranchen Danmark. en fusion af D A F Bilforsikring AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL AutoBranchen Danmark en fusion af D A F Bilforsikring D A F Bilkøb alt inklusiv D A F har i samarbejde med Mondux Assurance Agentur A/S indgået

Læs mere

BEVÆGELSESFRIHED. Du finder en praktisk, aflåselig opbevaringsboks under sædet. Lige til hjelmen eller varer fra indkøb.

BEVÆGELSESFRIHED. Du finder en praktisk, aflåselig opbevaringsboks under sædet. Lige til hjelmen eller varer fra indkøb. BEVÆGELSESFRIHED Denne 3-hjulede scooter byder på et frækt og tidsløst design med fokus på driftsikkerhed, nem vedligehold og mange praktiske detaljer, der sikrer dig en god bevægelsesfrihed uanset om

Læs mere

Du skal kunne dette udenad:

Du skal kunne dette udenad: 1 Du skal kunne dette udenad: Ansvar for køretøjet Ejeren af motorcyklen har ansvaret for, at den er i lovlig stand - dvs forsikring m.m. Føreren af motorcyklen har ansvaret for, at den er i forsvarlig

Læs mere

S3 50CC BRUGERMANUAL. www.tmsmotor.dk. TMS importeres og distribueres af Trend-import.dk

S3 50CC BRUGERMANUAL. www.tmsmotor.dk. TMS importeres og distribueres af Trend-import.dk TMS importeres og distribueres af Trend-import.dk Hovedkontor Danmark: Trend-mport.dk - Filial af Trendimport i Stockholm AB, Sverige Lunikvej 30 A 2670 Greve Telefon: 2628 8042 Telefax: 4390 7377 S3 50CC

Læs mere

AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil ANSVAR/KASKO SERVICEAFTALE REPARATIONSAFTALE

AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil ANSVAR/KASKO SERVICEAFTALE REPARATIONSAFTALE AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil ANSVAR/KASKO SERVICEAFTALE REPARATIONSAFTALE Bilforsikring AutoBranchen Danmark Bilforsikring. Den mest enkle og overskuelige privatbil

Læs mere

AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil

AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil Ansvar/Kasko ServiceAFTALE ReparationSAFTALE Bilforsikring AutoBranchen Danmark Bilforsikring. Den mest enkle og overskuelige privatbil

Læs mere

OK Bilgaranti. Få betalt din værkstedsregning. op til 12 år. Altid billig benzin

OK Bilgaranti. Få betalt din værkstedsregning. op til 12 år. Altid billig benzin OK Bilgaranti Få betalt din værkstedsregning i op til 12 år Altid billig benzin Slip for dyre værkstedsregninger med OK Bilgaranti OK Bilgaranti på www.ok.dk/ Har du en bil, hvor fabriksgarantien er udløbet

Læs mere

SLUTSEDDEL For handel med kolonihave /hus

SLUTSEDDEL For handel med kolonihave /hus SLUTSEDDEL For handel med kolonihave /hus Fødselsdato: Sælger: Navn Adresse Postnr. By: Telefon Mobil Mail Fødselsdato: Køber: Navn Adresse Postnr. By: Telefon Mobil Mail SLUTSEDDEL KOLONIHAVE/HUS 1 /

Læs mere

Information til alle rallykørere med gamle biler

Information til alle rallykørere med gamle biler Information til alle rallykørere med gamle biler Historisk Udvalg besvarer her en række typiske spørgsmål om rally med gamle biler fra før 1987. Historisk Udvalg December 2010 Kernespørgsmålet Vi starter

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13029 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 28 19 49 27 V.G. Automobiler, Nika Service v/mile Nika Kærhøjgårdsvej 46 3540 Lynge Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

Information til alle rallykørere med gamle biler

Information til alle rallykørere med gamle biler Information til alle rallykørere med gamle biler Historisk Udvalg besvarer her en række typiske spørgsmål om rally med gamle biler fra før 1994 April 2015 Kernespørgsmålet Vi starter med det spørgsmål,

Læs mere

BEVÆGELSESFRIHED. Du finder en praktisk, aflåselig opbevaringsboks under sædet. Lige til hjelmen eller varer fra indkøb.

BEVÆGELSESFRIHED. Du finder en praktisk, aflåselig opbevaringsboks under sædet. Lige til hjelmen eller varer fra indkøb. MER FRIHED MED PGO! BEVÆGELSESFRIHED Denne 3-hjulede scooter byder på et frækt og tidsløst design med fokus på driftsikkerhed, nem vedligehold og mange praktiske detaljer, der sikrer dig en god bevægelsesfrihed

Læs mere

Har du tid - så har jeg RAT

Har du tid - så har jeg RAT Gina Jaqueline Nielsen Åmosevej 84 4440 Mørkøv : 20 208 209 CVR: 30 43 98 05 LEKTIONSPLAN PERSONBIL KATEGORI B Navn: Nr. 2011 - -. Adresse: Postnr.: By: Fødselsdato/år: Telefon: Telefon: Har du tid - så

Læs mere

Erhvervsleasing. Når din leasingbil skal retur. Side 1 af 8 Erhvervsleasing JF/07.13

Erhvervsleasing. Når din leasingbil skal retur. Side 1 af 8 Erhvervsleasing JF/07.13 Erhvervsleasing Når din leasingbil skal retur Side 1 af 8 Erhvervsleasing Når aftalen på din leasede bil udløber, skal du levere bilen tilbage. Her gennemgås bilen efter en standardiseret metode. Det betyder,

Læs mere

Lejekontrakt Trailer

Lejekontrakt Trailer Lejekontrakt Trailer De generelle lejebetingelser, som kan indeholde betingelser, der kan være særligt byrdefulde for lejer, er gældende, medmindre de er fraveget ved de individuelle eller særligt, skriftligt

Læs mere

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ

GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ GÆLDER FRA 19. JANUAR 2013 KØRSEL MED MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ HAR DU STYR PÅ DE NYE REGLER? NYE REGLER OM KØREKORT TIL MOTORCYKEL, BIL OG PÅHÆNGSKØRETØJ Den 19. januar 2013 træder nye regler

Læs mere

Privatleasing. Når din leasingbil skal retur. Side 1 af 7 Privatleasing JF/07.13

Privatleasing. Når din leasingbil skal retur. Side 1 af 7 Privatleasing JF/07.13 Privatleasing Når din leasingbil skal retur Side 1 af 7 Privatleasing Når aftalen på din leasede bil udløber, skal du levere bilen tilbage. Her gennemgås bilen efter en standardiseret metode. Det betyder,

Læs mere

SKRÆDDERSYET SERVICE TIL DIT KØRETØJ

SKRÆDDERSYET SERVICE TIL DIT KØRETØJ W W W. I V E C O. c o m SKRÆDDERSYET SERVICE TIL DIT KØRETØJ www.facebook.com/iveco www.youtube.com/iveco www.twitter.com/iveco www.flickr.com/photos/ ELEMENTS 100% fordele, 100% Iveco Kære Iveco kunde,

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Vilkår for autohjælp 01.07.14

Vilkår for autohjælp 01.07.14 Vilkår for autohjælp (I samarbejde med SOS Dansk Autohjælp) Ikrafttrædelse Forsikringen træder i kraft på det ønskede tidspunkt dog tidligst 24 timer efter, at selskabet har modtaget begæring herom. Biler

Læs mere

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde,

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde, Trolla SNOWBOBBY 80 Artikel nr.: 12098 DK montagevejledning 2011/11 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM ELSCOOTERE

VÆRD AT VIDE OM ELSCOOTERE VÆRD AT VIDE OM ELSCOOTERE Før du køber elscooter Der er mange overvejelser forbundet med at købe en elscooter. Dette kan blandt andet dreje sig om elscooterens størrelse og dine behov og begrænsninger.

Læs mere

Påfyldning af olie. Kontrol af olie

Påfyldning af olie. Kontrol af olie Motorrummet Påfyldning af olie Kontrol af olie Beholder til sprinklervæske Beholder til kølervæske Beholder til bremsevæske Hovedcylinder til bremsen Beholder til servovæske Støddæmper Bremseforstærker

Læs mere

Vejhjælp er dækket via SOS Dansk Autohjælp og svarer til deres plus abonnement med følgende dækninger

Vejhjælp er dækket via SOS Dansk Autohjælp og svarer til deres plus abonnement med følgende dækninger Vejhjælp er dækket via SOS Dansk Autohjælp og svarer til deres plus abonnement med følgende dækninger Biler under 3.500 kg. Nedenstående abonnementsbetingelser gælder som tillæg til Aftalen. for biler

Læs mere

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1 2003 / 1 Betjeningsvejledning Power Line Motor TG 800 Texas Andreas Petersen A/S Knullen 2 DK-5260 Odensse S Tlf. 6395 5555 Fax 6395 5558 post@texas.dk - www.texas.dk ADVARSEL - Læs altid betjeningsvejledningen

Læs mere

Lektionsplan til Kategori B. Almindelig personbil

Lektionsplan til Kategori B. Almindelig personbil Lektionsplan til Kategori B Almindelig personbil Elevens navn: Adresse: Telefon nummer: Cpr. nr.: Lektionsplan til kategori B Køreundervisningen skal mindst omfatte: 29 teorilektioner i teorilokale og

Læs mere

storage et opbevaringskoncept til ejere af værdifulde biler, som stiller de højeste krav part of peter svendsen group a p s

storage et opbevaringskoncept til ejere af værdifulde biler, som stiller de højeste krav part of peter svendsen group a p s a p s part of peter svendsen group et opbevaringskoncept til ejere af værdifulde biler, som stiller de højeste krav baggrund Ideen til konceptet opstod fordi der er flere ejere af spændende og værdifulde

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13386 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 15 98 84 87 Vemmelev Auto v/peter Larsen Stationsvej 18 4241 Vemmelev Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

Privatleasing. Når du leverer bilen tilbage... Side 1 af 7 Privatleasing PF/08.10

Privatleasing. Når du leverer bilen tilbage... Side 1 af 7 Privatleasing PF/08.10 Privatleasing Når du leverer bilen tilbage... Side 1 af 7 Privatleasing Når aftalen på din leasede bil udløber, skal du levere bilen tilbage. FDM gennemgår bilen efter en standardiseret metode. Det betyder,

Læs mere

Toyota Privatleasing - Q and A

Toyota Privatleasing - Q and A Toyota Privatleasing - Q and A Valg af bil Jeg vil gerne lease en Toyota hvordan gør jeg? Kan jeg privatlease en brugt bil? Hvad gør jeg med salg af min nuværende bil? Kan min nuværende bil indgå i finansiering

Læs mere

Spørgsmål og svar om Bytoften s liftbusser

Spørgsmål og svar om Bytoften s liftbusser Kørsel Spørgsmål og svar om Bytoften s liftbusser Busserne har 3 hovedopgaver: Transport af brugere til og fra Aktivitetscentret (AC) Transport af beboere på Bytoften Bo- og Aktivitetscenter (BBA) Kørsel

Læs mere

UNDERVOGN TEKNISK SKOLE OPSÆTNING AF JUSTERBAR FÅ DET OPTIMALE UD AF DIN BIL

UNDERVOGN TEKNISK SKOLE OPSÆTNING AF JUSTERBAR FÅ DET OPTIMALE UD AF DIN BIL TEKNISK SKOLE FÅ DET OPTIMALE UD AF DIN BIL OPSÆTNING AF JUSTERBAR UNDERVOGN NÆSTEN ALLE SPORTSUNDERVOGNE PÅ MARKEDET ER EFTERHÅNDEN JUSTERBARE I HØJDE OG HÅRDHED. MEN HVAD BETYDER UDTRYK SOM REBOUND OG

Læs mere

Medlemsvilkår for Albertslund Delebil

Medlemsvilkår for Albertslund Delebil for Side 1 af 5 1. Generelle rettigheder og pligter 1.1. Efter at have betalt indmeldelsesgebyr, depositum samt det månedlige kontingent, jf. den til enhver tid gældende prisliste, har medlemmet ret til

Læs mere

Før du bruger dit køretøj, anbefaler vi, at du læser denne manual. Den indeholder vigtige oplysninger og tips til brug af køretøjet.

Før du bruger dit køretøj, anbefaler vi, at du læser denne manual. Den indeholder vigtige oplysninger og tips til brug af køretøjet. Kære kunde! Før du bruger dit køretøj, anbefaler vi, at du læser denne manual. Den indeholder vigtige oplysninger og tips til brug af køretøjet. Vi forbeholder os ret til når som helst, at foretage ændringer

Læs mere

Aars skole, Kirkegade 4, 9600 Aars, lokale 50 Tirsdag den 26. nov. kl. 17.00-21.00 Færdselsrelateret. Færdselsrelateret førstehjælp.

Aars skole, Kirkegade 4, 9600 Aars, lokale 50 Tirsdag den 26. nov. kl. 17.00-21.00 Færdselsrelateret. Færdselsrelateret førstehjælp. Aalestrup den 15. nov. 2013 Hej Knallertelev Du har tilmeldt dig til knallertkørekort i Ungdomsskolen. For at få kørekortet udstedt skal du have deltaget og gennemført et færdselsrelateret førstehjælpskursus,

Læs mere

3 gear 4,41 km/t Kobling: Tør dobbeltplade. Differentiale: Med spærre, kun MAK5

3 gear 4,41 km/t Kobling: Tør dobbeltplade. Differentiale: Med spærre, kun MAK5 NIBBI BRIK1 og 3 NIBBI BRIK1 er med 1 gear frem og bak, hjulstørrelse 400-8 NIBBI BRIK3 er med 2 gear frem og bak, desuden har den brede hjul 600-6 og motorhjelm. Begge modeller har gearuafhængigt kraftudtag.

Læs mere

Audi Mobilitetsservice - telefon (+45) 80 20 30 60

Audi Mobilitetsservice - telefon (+45) 80 20 30 60 Audi Mobilitetsservice - telefon (+45) 80 20 30 60 Audi Mobilitetsservice en oversigt Telefon +45 80 20 30 60 I Danmark I udlandet Mobilitetsservice Som Audi-ejer har du adgang til en unik service, der

Læs mere