MOTORCYKLER. Hvad skal du være opmærksom på som køber?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MOTORCYKLER. Hvad skal du være opmærksom på som køber?"

Transkript

1 Klik for at gå til emne... Forberedelse Teknik - det SKAL du tjekke Forsikring Finansiering Generelt - bl.a. tjekliste Slutseddel

2 BilBasens købsguide til køb af en brugt motorcykel Det er lige så stor en udfordring at investere i en brugt mc, som det er at købe en brugt bil. Her får du en gennemgang af de forskellige sider af et godt brugtkøb, når det handler om motorcykler. Indhold 1. Forberedelse 2. Teknik det skal du tjekke 3. Forsikring 4. Finansiering 5. Generelt 6. Tjekliste 1. Forberedelse En moderne motorcykel er sammensat af komplicerede højteknologiske komponenter, og tommelfingerreglen lyder, at jo nyere den er, jo mere avanceret er mekanikken. Har du ikke den store tekniske indsigt, er det en god ide at få en uafhængig fagmand til at hjælpe dig i gennemgangen af den brugte motorcykel. Heldigvis er mc-miljøet fyldt med entusiaster, der gerne stiller deres erfaringer til rådighed. På Internettet finder du en række hjemmesider, hvor du kan kaste dine spørgsmål ud i forum, hvorefter du hurtigt får et kompetent svar. Før købet bør du starte med at tjekke priserne på den type mc du ønsker at købe. Gå ind på mc-hjemmesider og læs de tidligere ejeres erfaringer. Du bør også forholde dig til din størrelse. Motorcyklerne er bygget til forskellige størrelser, og dernæst er typen vigtig. Er det en touring, racer, cross-tourer, custom-bike, city-scooter eller offroader. Der findes mange forskellige typer. Når du har besluttet dig, og er på vej ud til forhandleren er det en god ide at tage en ven med, der kan give en uforbeholden mening, og så gør det jo ikke noget, hvis han/hun selv har mc-erfaring.

3 2. Teknik det skal du tjekke Generelt indtryk Start med at kigge på den generelle stand på mc en. Passer den overens med beskrivelsen i annoncen, passer årstal og kilometerstand med registreringsattesten. Hvordan er den holdt? Ser den slidt ud? Er den nymalet eller lakeret? Tjek om spejlene er ens, og om de står ens. Tjek også om der er ridser på siderne af motorcyklen. Det kan være tegn på havarier og uheld. Er den komplet original, og hvis ikke, hvor meget er så ombygget. Se altid kvitteringer og gerne fotodokumentation for ombygningen. Tjek også at der er en Dataerklæring, hvis der er tale om en specialmodel. I det hele taget er det en god ide, at se en servicebog, der beskriver vedligeholdelsen af motorcyklen. Spørg især ind til bremser, olieskift og kobling. Teknisk tjek Sørg for at motorcyklen ikke er varmet op, når du kommer. Motoren skal være kold, så du kan lytte efter lyde ved koldstart. Tjek først starteren, fungerer den optimalt, og hvis der er elektronisk starter skal du starte nogle gange. Dernæst bør du kontrollere både de forreste og bagerste støddæmpere. Reagerer de hurtigt, når du lægger vægt på dem. Se også efter dækkenes stand. Er de slidte på siderne er det tegn på hurtig kørsel gennem sving. Se også efter den generelle stand. Du bør også tjekke om der er uoriginale dele på motoren. Den bør være så original som muligt. Bremser Bremserne er et kapitel for sig selv. Start med at sætte motorcyklen i frigear. Rul så frem og brems med et blidt bremsetryk. Bremsekraften skal ensartet og følge med det tryk hvormed du bremser.

4 Du kan også stille dig foran motorcyklen i frigear, og så trykke forgaflen ned. Den bør reagerer hurtigt og præcist, og frem for alt ikke være alt for blød. Er den det, er det tegn på slidtage eller manglende tryk i dæmperne og derved nedsat bremseevne. Nogle motorcykler har ABS-bremser, og dem bør du tjekke med langsom kørsel, og efterhånden køre hurtigere op til omkring 80 km/t. Gentag testen firefem gange. De må på intet tidspunkt blokere i længere tid. For bremser uden ABS bør du lave flere test ved forskellige hastigheder. Tjek at bremseevnen svarer til det tryk hvormed du bremser, og mærk efter hvornår motorcyklen blokerer. Gør det ved forholdsvis lav hastighed. Mærk også efter hvor meget forgaflen dykker under nedbremsning. Gør den det, skal den enten justeres eller udskiftes. Se også afsnittet om støddæmperne. Kobling og gearkasse Start med at koble ud, og skifte lidt op og ned mellem gearene med koblingen trykket ind. Der må gerne være lidt frigang i koblingen, og det gør ikke noget hvis koblingskablet ikke føles alt for stramt. Men giver det sig for meget, vil koblingen føles for lang og dermed bør det skiftes. Første geartest laver du med at sætte mc en i første gear, og derefter rulle den en smule fremad med koblingen trykket i bund. Det skal føles som om der ikke er nogen modstand. Næste test er den kørende, hvor du skifter mellem alle gearene. Der skal være hurtigt greb i de enkelte gear, og trækket skal føles umiddelbart efter du slipper koblingen. Dæk Hvor gamle er dækkene? Det bør du spørge om. Dernæst er det en god ide at vide hvornår de eventuelt er blevet skiftet. Kan ejeren ikke svare på spørgsmålene, kan koden på siden af dækket hjælpe til. Den fortæller præcist hvornår dækket er lavet på fabrikken. Dæk med mærket WWY er lavet før WW fortæller hvilken uge det er lavet, og Y er koden for året. Et dæk, der har påtrykt 226 er altså lavet i den 22. uge i 1996, hvilket er lig med maj måned Vær opmærksom på at koden 226 også kan betyde 22. uge 1986!

5 For dæk lavet efter 2000 er koden WWYY forstået på den måde, at WW angiver ugen for produktionen mens YY angiver de to sidste årstalscifre. 2200, betyder dermed, at dækket er lavet i den 22. uge år Det kodesæt følger alle anerkendte dækproducenter. Batteri og det elektriske system Tjek om begge nøgler virker. Mærk efter slidtage i startlåsen. Dernæst skal du tjekke lygter og bremselyset samt blinklys. Virker kørelyset og det lange lys. Gentag testen flere gange. De fleste moderne motorcykler har elektronisk starter (mens mange veteraner skal fodstartes), mærk og lyt efter om starten reagerer, og griber fat med det samme. De fleste motorcykler har en sikkerhedsmekanisme, der sikrer, at motoren slår fra, hvis støttebenet er slået ned. Du kan lave en enkel test, hvor du sætter gearet i neutral, mens støttebenet er slået ned, herefter forsøger du at starte motoren. Lykkes det er sikkerhedsmekanismen fjernet. Det bør den ikke være. Nogle racermotorcykler som eksempelvis Ducati har ikke en sådan mekanisme. Virker den elektroniske starter sløv, eller kan den ganske enkelt ikke starte, kan det være at batteriet er løbet tør for strøm eller det ikke er korrekt tilsluttet. Det kan forholdsvis nemt tjekkes, og et nyt batteri koster fra 400 kroner og opefter. Støddæmpning Dæmpernes evne er livs vigtig, og lige så central som bremsernes evne til at sænke farten. Langt de fleste motorcykler er udstyret med hydraulisk teleskopforgaffel med spiralfjedre og oliedæmpning. Det kan typisk holde til mellem omkring kilometers kørsel. Start med at tjekke om de er ensartet sat op på begge sider. Der må ikke være forskelle i niveauet på dæmperne. Du kan tjekke den forreste dæmpning på samme måde som den bagerste. Læg tryk på forgaflen, den skal gå lidt ned ved belastningen, men hurtigt rette sig op.

6 Det samme gælder det bagerste dæmpningssystem, der skal reagere på belastning, men hurtigt rette sig op igen. Du bør også lave en kørende test, hvor du mærker efter hvordan dæmperne tager imod ujævnheder i vejen, og dernæst om det føles komfortabelt ved almindelig kørsel. Se også afsnittet om bremseevnen. Træk Kæde eller kardan. Der findes to typer træk til en motorcykel. Det er en enten et kædetræk eller en kardan. Kædetrækket har den bedste kraftoverførsel, mens kardantrækket har den største holdbarhed og er nemmest at vedligeholde. Testen af kædetrækket er forholdsvis enkel. Sæt motorcyklen i frigear. Den må ikke være tændt. Tag derefter fat om kæden ved tandhjulet på bagdækket. Du må ikke kunne trække kæden så langt ud af mere end halvdelene af en tand på tandhjulet er blottet. Kan du trække kæden længere ud bør den skiftes. Der er stor forskel på holdbarheden, men kæden bør kunne holde op til kilometer. Se samtidig efter om tandhjulets tænder har en ensartet slidtage. Der må ikke være afbrækkede tænder og de må ikke være stærkt nedslidte. Kardantrækket har en meget større holdbarhed. Udstødning Se efter rust og huller. Du skal også se efter slidmærker efter kontakt med vejen eller påkørsler. Spørg eventuelt til om det er en original udstødning. Lyt om den lyder spruttende eller unormalt høj. Det er ikke unormalt med sportsudstødninger, der er udstødninger som giver lidt ekstra effekt. Da det ikke er alle som kan klare et syn, bør du være særligt opmærksom på udstød ningen. Er der flere udstødningspiber skal hver enkelt tjekkes, og følg dem så langt op så muligt. Er du i tvivl om udstødningen er lovlig eller ikke opfylder synskravene, kan du køre forbi en synshal og spørge en af inspektørerne.

7 Motor Det er en sag for eksperter, og er du i det mindste tvivl om motorens tilstand bør du søge uafhængig hjælp hos en fagmand. Du kan dog tjekke en del ting selv. Start med at se efter oliespild fra motoren. Se ligeledes efter udstødningens karakter. Den må ikke være for blå, da det er et tegn på at motoren ikke forbrænder benzinen korrekt. Start med at tjekke den ved koldstart. Hvordan lyder den, falder den hurtigt tilpas i omdrejningerne, eller forbliver den højt i omdrejningerne? BilBasen har talt med flere forhandlere, og rådet lyder ensartet fra dem alle. Er du i tvivl om motorens beskaffenhed, så tal med en ekspert. Ekstraudstyr Nogle motorcykler er rene udstyrsstykker, mens andre er strippet helt ned til det basale. Du bør tjekke alt ekstraudstyret. Fungerer det? Hvordan virker knapper og kontakter? Det handler om at gå i gang fra ende til anden, og alt skal gerne virke efter hensigten. Tjek også om det er originalt eller uoriginalt. Noget ekstraudstyr kræver ligeledes en særlig synsgodkendelse. Er du i tvivl, så er det en tur forbi synshallen. Testtur Du bør forlange at få lov til at køre en tur. Tjek hvordan forsikringen er på motorcyklen. Der skal være enten almindelige plader eller prøveplader på mc en under testturen. Lav de mekaniske og tekniske test som er beskrevet i de enkelte punkter. Mærk efter hvordan motorcyklen føles. Har den en god siddestilling i forhold til det du skal bruge den til? Føles den rigtig? Og gør den det, så er det bare om at slå til.

8 3. Forsikring Du skal forvente, at forsikringsselskaberne forlanger en høj præmie og selvrisiko, hvis det er første gang, at du skal købe en MC. Det er en god ide, at kontakte forsikringsselskabet inden du skriver slutsedlen under. Du skal få et overslag over såvel præmie som selvrisiko, så du ikke køber motorcyklen, og derefter får en uventet høj præmie når forsikringen sender girokortet ud. Du kan med fordel dokumentere din hidtidige historik, hvis du har haft bil. Forsikringsselskaberne ser samtidig på hvilken type mc du ønsker at købe. Det kan betale sig, at køre nogle år på en mindre model, og derved opnå anciennitet, der kan betyde at du sparer penge, når du ønsker en større mc. Som altid betaler det sig, at forhandle forsikringen mellem forskellige forsikringsselskaber og spille deres tilbud op mod hinanden. Forvent at en 500-ccm mc, der er under to år gammel, koster cirka kroner årligt, mens selvrisikoen kan variere meget, helt op til kroner. Langt de fleste forsikringsselskaber opererer med en sæsonbestemt forsikring, men nogle har også forsikringer for helårsbrugere af motorcyklen. Vær opmærksom på de særlige vilkår og bestemmelser for tyveri fra motorcyklen og tyveri af hele motorcyklen. 4. Finansiering/økonomi/afskrivning Heldigvis taber en motorcykel ikke det samme som en bil i afskrivning, og som altid kan det betale sig at holde den indkøbte mc i god stand. Hav altid papirer og dokumentation for service, vedligeholdelse og eventuelle reparationer. Finansieringen af en motorcykel ny som brugt svarer stort set til en bil. Det er dog ikke så vanskeligt at låne penge til ældre modeller, som det vil være til en bil. Du skal forvente en form for udbetaling, og efterfølgende en løbetid på op til syv år.

9 5. Generelt 1. Dataerklæring En del af de motorcykler der sælges på det danske marked er importerede specialmotorcykler, der ikke er typegodkendte på det danske marked. Normalt kan forhandleren hjælpe dig med at få en godkendelse af motorcyklen, men du kan også selv hente det fornødne dokument på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Dataerklaeringer/Datamc.doc Færdselsstyrelsen oplyser, Dataerklæringen skal udfyldes af køretøjsfabrikanten, af køretøjsfabrikantens repræsentant (hvilket ikke er en forhandler, men den officielle importør af mærket), eller af et anerkendt prøvningslaboratorium (fx Teknologisk Institut eller Automobil Teknisk Institut). Ved udfyldelse af Dataerklæringen erklæres, at det aktuelle køretøj opfylder en række bestemmelser, som det ikke er muligt at efterprøve med synshallens normale udstyr (fx at bilen opfylder kravene til crashtest, luftforurening og sikkerhedsselebefæstigelser). Du bør være særligt opmærksom på reglerne for gamle brugte køretøjer hvor en Dataerklæring kun er gyldig, så længe erklæringen er nyere end køretøjet. For nye køretøjer er Dataerklæringen gyldig, indtil der kommer nye regler på området. Dataerklæringen afleveres i forbindelse med køretøjets første syn hos en synsvirksomhed. 2. Hvilket kørekort skal du have? Der er to slags mc-kørekort, A-lille og A-stort. Det første er A-lille, der er til personer under 21 år. Med A-lille har du lov til at køre motorcykler med en effekt på højest. 34 hk og en vægt på min. 4,59 kg pr. hk. A-lille kan du også bruge til motorcykler med sidevogn, trailer eller trehjulet mc, samt EU-knallert-45, ellert eller kabinescooter.

10 A-stort berettiger dig til at køre de samme køretøjer, men uden begrænsning. Har du lille kørekort og er fyldt 21 år, kan du aflægge ny køreprøve og få det store. Når du har haft lille kørekort i to år, må du køre stor motorcykel uden at aflægge ny køreprøve. Du får altså automatisk en opgradering med to års erfaring. 3. Undervisningen Undervisningen omfatter mindst 48 obligatoriske lektioner á 45 minutter. Disse omfatter følgende: - 4 lektioner på manøvrebane - 13 lektioners kørsel på vej - 5 lektioner på køreteknisk anlæg - 26 lektioners teori Bestemmelserne pr. 1. juli 1999 siger, at teori og praktik skal følges ad, i henhold til logbogen, og at du først lærer noget i teori, og derefter afprøver det i praksis. 4. Teoriprøven Det de fleste frygter mest er teoriprøven, og det er derfor en god ting at øve sig, inden man går op. Nogle af de ting der altid dukker op i en teoriprøve er: - Fartgrænser - Vigepligter (højre/ubetinget) - Standsning og parkering Du kan på tage de almindelige teoriprøver til bil, der i omfang og sværhedsgrad svarer til den man kommer op i til mc-teoriprøve. 10

11 12. Tjekliste ved køb af brugt motorcykel Hvordan ser motorcyklen ud generelt Pænt holdt Almindeligt holdt Dårlig holdt Almindelig tilstand Pænt holdt og rengjort Ja Nej Rust og slidtage Dæk Fælge Motor: Ingenting, pæn holdt Let slidt og lidt rust Meget slidt og meget rust Ikke slidte, pænt holdt Almindeligt slidte Meget slidte, skal skiftes Ikke slidte, pæne velholdte Almindeligt slidte Meget slidte, skal udskiftes Oliestand & antal km til næste olieskift Pæn oliestand og lang tid til olieskift Lav oliestand, tjek for oliespild Der skal skiftes olie Væsketjek Kølervæske Bremsevæske Sprinklervæske Test kørsel bemærkninger Styretøj/ratslør Bremser/håndbremse Støddæmpning Gearskifte Kobling Elektrisk tjekliste Virker de elektriskedele/ekstraudstyr Ja Nej Garanti/reklamationsret Generelle kommentarer til motorcyklen Pæn, pænt holdt, lugter ikke Almindelig holdt, lugter ikke Beskidt, lugt af brændt olie 11

12 Vi ønsker dig held og lykke med at finde din (nye) brugte motorcykel. Med venlig hilsen BilBasen 12

13 SLUTSEDDEL Handel med brugt motorcykel mellem private SÆLGER Navn: Adresse: Postnr. & by: CPR-nummer: Telefon/mobil: KØBER Navn: Adresse: Postnr. & by: CPR-nummer: Telefon/mobil: MOTORCYKLENS DATA Mærke: Model: Stelnummer: Modelårgang: Sidst synet: Indreg. 1. gang: Med sidevogn: _ ja Nej _ Km-tæller viser: BETALING Købesum kr. (Skriv beløb med tal): Købesum kr. (Skriv beløb med bogstaver): Er der restgæld eller andre hæftelser i motorcyklen?: _ Ja Nej _ Ved _ ikke _ Overtagelsesdag - Angiv venligst dag/måned/år: Betalingsmiddel: _ Kontant Banknoteret _ check Andet SÆLGER OPLYSER Er der foretaget motorskift: Hvis ja med: _ Ja Nej _ Ved _ ikke Brugt _ Fabriksny Renoveret Angiv venligst antal kørte km efter udskiftning: Angiv venligst antal kørte km ialt: _ Tidligere anvendelse: Hvis andet, angiv venligst hvilken type anvendelse: _ Privat Andet Er motorcyklen helt eller delvis omlakeret: Hvis ja, angiv venligst hvornår: _ Ja Nej _ Ved _ ikke _ Har motorcyklen været skadet: Hvis ja, angiv venligst omfanget af skaden: _ Ja Nej _ Ved _ ikke _ Printet fra - Uden ansvar

14 SLUTSEDDEL Handel med brugt motorcykel mellem private OMREGISTRERING/AFMELDING Motorcyklen skal synes: _ Ja Nej _ Fælles omregistrering af motorcyklen på Motorkontoret: _ Ja Nej _ Sælger afleverer nummerplade på Motorkontoret: _ Ja Nej _ Køber omregistrerer/afmelder inden 3 uger: _ Ja Nej _ FORSIKRING Køber sørger selv for at tegne forsikring. Tegnet i: Under policenr. Sælgers forsikring dækker køber indtil 3 uger efter ejerskiftet. Sælger oplyser, at motorcyklens nuværende forsikring omfatter følgende: _ Ansvar Kasko _ SÆRLIGE AFTALER Sælger yder nedenstående antal mdr.s garanti: MC en sælges som prøvet og beset uden reklamation: _ Ja Nej _ Andet (anfør venligst hvilket): Printet fra - Uden ansvar

15 SLUTSEDDEL Handel med brugt motorcykel mellem private HANDLEN INDGÅET SÆLGER Sted/dato/år: KØBER Sted/dato/år: Sælgers underskrift: Købers underskrift: FOR MODTAGELSE AF KØBESUM KVITTERES HERMED Kroner (Skriv beløb i kroner): Kroner (Skriv beløb i kroner): Sted/dato/år: Sælgers underskrift: Printet fra - Uden ansvar

BILBASENS KØBSGUIDE BILER. Hvad skal du være opmærksom på som bilkøber? Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd

BILBASENS KØBSGUIDE BILER. Hvad skal du være opmærksom på som bilkøber? Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd Forberedelse Servicebogen Kosmetisk tjek Motortjek Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd Forsikring Finansiering Opsummering Tjekliste SÅDAN GØR DU ET GODT BRUGTBILSKØB Danskerne køber i stigende

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på som køber?

Hvad skal du være opmærksom på som køber? Hvad skal du være opmærksom på som køber? Forberedelse Servicebogen Kosmetisk tjek Motortjek Prøvetur Restgæld Gode råd Finansering Forsikring Vær opmærksom Opsummering Kontakt Sådan gør du et godt ATV

Læs mere

Bilbasens salgsguide. - 5 trin til en tryg bilhandel

Bilbasens salgsguide. - 5 trin til en tryg bilhandel Bilbasens salgsguide - 5 trin til en tryg bilhandel Det er nemmere end nogensinde at sælge bilen selv. Betaling og omregistrering kan ske med det samme, og oprettelse af annoncer sker på få minutter via

Læs mere

Bilbasens købsguide. 4 trin til et trygt bilkøb

Bilbasens købsguide. 4 trin til et trygt bilkøb Bilbasens købsguide 4 trin til et trygt bilkøb Der kan være mange penge at spare, ved at købe en brugt bil frem for en ny. Men der er naturligvis nogle ting, du bør være opmærksom på, når du køber brugt

Læs mere

Til din første teoritime får du en del praktiske informationer, og du kan stille spørgsmål om emner, som du ønsker afklaret.

Til din første teoritime får du en del praktiske informationer, og du kan stille spørgsmål om emner, som du ønsker afklaret. Teoriundervisning Til din første teoritime får du en del praktiske informationer, og du kan stille spørgsmål om emner, som du ønsker afklaret. Før du kan komme til køreprøve, skal du ifølge loven gennemgå

Læs mere

Reparation, ombygning m.v.

Reparation, ombygning m.v. Vejledning om syn af køretøjer AFSNIT 18 Reparation, ombygning m.v. 18. Indhold Side 1 18.01 Oversigt...3 18.02 Biler beregnet til motorløb...5 18.03 Motorcykler til motorløb...11 AFSNIT 18 Vejledning

Læs mere

Leasing - hvad skal du være opmærksom på?

Leasing - hvad skal du være opmærksom på? Forberedelse Budget Benzin, diesel eller el Leasing eller køb Bilen ved forhandleren Udstyr Garanti Prøvetur Service Rabat Finansiering Gode råd Forsikring Slutseddel BilBasens købsguide til nye biler

Læs mere

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Hvad enten du får et lille stenslag, eller du får en større skade på din bil, kan vi hjælpe dig med at komme videre Fordele ved Fordelsværksted Du får en lang

Læs mere

Guide til Indregistrering af Knallert som MC

Guide til Indregistrering af Knallert som MC En guide til registrering af Yamaha FS1 knallert som motorcykel. Der er allerede mange der har registeret deres Yamaha FS1 ere som motorcykler. På de følgende sider beskrives hvordan man gør det, nemt

Læs mere

Mercedes-Benz Finans, Postboks 132, 0900 Købehavn C. En del af Daimler-koncernen

Mercedes-Benz Finans, Postboks 132, 0900 Købehavn C. En del af Daimler-koncernen Mercedes-Benz Finans, Postboks 132, 0900 Købehavn C. En del af Daimler-koncernen Returnering og slutinspektion af din bil Information og tips Fair og gennemskuelig: Vores vurdering af din bil. Med denne

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

STENNEDLÆGNINGSFRÆSERE

STENNEDLÆGNINGSFRÆSERE DAIRON STENNEDLÆGNINGSFRÆSERE Stony RD 100/130 RD 150/180/200 INSTRUKTIONSBOG Importør: Lyngager 5-11 2605 Brøndby Tlf. 4326 6611 Fax 4326 6626 www.hafog.dk FORORD: Vi ønsker dem tillykke med Deres nye

Læs mere

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave KørGrønt Alt andet er helt sort Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug 4. udgave Spar op til 20 % på brændstoffet Sådan gør du Hver gang du tanker bilen, sender du en sms til 1230. Fylder du tanken helt

Læs mere

SLUTSEDDEL. Handel med brugt båd mellem private (kontantsalg)

SLUTSEDDEL. Handel med brugt båd mellem private (kontantsalg) SLUTSEDDEL Handel med brugt båd mellem private (kontantsalg) Dansk Sejlunion håber, at dette udkast kan være til gavn i forbindelse med indgåelse af aftaler. Der kan naturligvis være individuelle forhold,

Læs mere

Cargo9000 El-kabinescooter. Betjeningsvejledning v Betjeningsvejledning. (trehjulet) Modelnummer CNPW Side 1

Cargo9000 El-kabinescooter. Betjeningsvejledning v Betjeningsvejledning. (trehjulet) Modelnummer CNPW Side 1 Betjeningsvejledning Cargo9000 (trehjulet) Modelnummer CNPW6-800 Side 1 Tak fordi du har valgt at købe netop vores produkt. Vi er sikre på, at du bliver glad for dit nye komfortable køretøj. Hvis du følger

Læs mere

Brugtbilstest. Tillykke. Reg. Nr. Km. tal: Stelnr. (Forhandlerstempel)

Brugtbilstest. Tillykke. Reg. Nr. Km. tal: Stelnr. (Forhandlerstempel) Brugtbilstest Bilmærke: Dato: Reg. Nr. Km. tal: Stelnr. (Forhandlerstempel) Tillykke Du står lige nu med en Brugtbilstest i hånden. Ved at købe en bil med Brugtbilstest, sikrer du, at en uvildig synsvirksomhed

Læs mere

DBA Bilers købsguide vejen til et godt køb

DBA Bilers købsguide vejen til et godt køb Klik for at gå til emne Før du køber brugt bil Gule eller hvide plader Tjekliste Nysynet eller ej? Godt dækket ind Forsikring Finansiering Før du køber brugt bil Det vrimler med brugte biler på nettet.

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14424 Klager: Indklaget: Klagen vedrører: xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x, xx xxxx xxxxxxxx CVR-nr.: xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx

Læs mere

2013 Udgivet den 21. marts 2013. 15. marts 2013. Nr. 292. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort

2013 Udgivet den 21. marts 2013. 15. marts 2013. Nr. 292. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort Lovtidende A 2013 Udgivet den 21. marts 2013 15. marts 2013. Nr. 292. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1 I bekendtgørelse nr. 12 af 10. januar 2013 om kørekort foretages følgende

Læs mere

HVEM RINGER JEG TIL, HVIS BILEN ER INVOLVERET I ET FÆRDSELSUHELD? Hvis uheldet er ude, bedes du omgående kontakte:

HVEM RINGER JEG TIL, HVIS BILEN ER INVOLVERET I ET FÆRDSELSUHELD? Hvis uheldet er ude, bedes du omgående kontakte: KUNDEHÅNDBOG HVEM RINGER JEG TIL, HVIS BILEN ER INVOLVERET I ET FÆRDSELSUHELD? Hvis uheldet er ude, bedes du omgående kontakte: Bilabonnement Forsikring Tlf. 70 22 60 61 bilabonnement@claimscorpnetwork.com

Læs mere

Bruger- & servicemanual for City Scooter. Side 1 af 23

Bruger- & servicemanual for City Scooter. Side 1 af 23 Side 1 af 23 Reklamationsbetingelser I Danmark ydes der 2 års reklamationsret på City Scooteren. Reklamationsretten træder i kraft fra købsdatoen for den endelige bruger og dækker ved alment brug og under

Læs mere

FIAT FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

FIAT FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF 500 FIAT FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER: Introforsikring Intro Kasko Intro Super ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING Dækker skader på din bil. Lånebil

Læs mere

Til sidst et par gode råd til din praktiske køreprøve.

Til sidst et par gode råd til din praktiske køreprøve. H U S K E L I S T E P R A K T I S K P R Ø V E Husk til køreprøven at medbringe: Ansøgning om kørekort, din kørelæres kopi af lektionsplanen der er underskrevet og stemplet ALLE de relevante steder, dit

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14888 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 21437042 Autohandler Jens Toft v/jens Stadel Toft Klovnhøjvej 32 9700 Brønderslev Klagen vedrører: Køb af bil Modtagne

Læs mere

Lektionsplan. Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Elevnavn. Postnr./By. Adresse. E-mail. Tlf. Slutdato. Startdato. Kørelærer: Kørelærer: Kørelærer:

Lektionsplan. Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Elevnavn. Postnr./By. Adresse. E-mail. Tlf. Slutdato. Startdato. Kørelærer: Kørelærer: Kørelærer: Lektionsplan Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Kildemarksvej 37 4700 Næstved 28 117 117 ens lektionsplan ens lektionsplan navn Adresse Tlf Startdato Postnr./By E-mail Slutdato : Mikael Kastrup Hansen Kalbyrisvej

Læs mere

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Alt andet t er helt sor Spar op til 20 % på brændstoffet Der er masser af CO 2 og penge at spare ved at ændre sine kørevaner bare en lille smule. F.eks. stiger brændstofforbruget

Læs mere

Finansiering af nye og brugte HONDA motorcykler

Finansiering af nye og brugte HONDA motorcykler Finansiering af nye og brugte HONDA motorcykler Vi gør dine drømme til virkelighed The Power of Dreams Honda MC Finans Har du forelsket dig i en lækker Honda motorcykel? Så kan Honda MC Finans være med

Læs mere

Prøvekørsel. Tekst: Stefan Engelsfelt Foto: Asian Motor Company og Gunnar Skrydstrup. Asian Motor Company i Skørping har i over fem år importeret

Prøvekørsel. Tekst: Stefan Engelsfelt Foto: Asian Motor Company og Gunnar Skrydstrup. Asian Motor Company i Skørping har i over fem år importeret Prøvekørsel Tekst: Stefan Engelsfelt Foto: Asian Motor Company og Gunnar Skrydstrup Dadyw Regal Raptor DD 250E-9B ligger i den dyre ende af prisskalaen for kinesiske motorcykler. Dadyw gør noget ud af

Læs mere

Quality 725,- FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY PRISEKSEMPEL KR.

Quality 725,- FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY PRISEKSEMPEL KR. FRA 1. FEBRUAR TIL 30. APRIL 2015 FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PRISEKSEMPEL KR.: 725,- 8.950,- INKL. MONTERING OG OPSTART PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY

Læs mere

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk

Teoribog til Trailer. - En praktisk håndbog til kørsel med trailer. Trailer guide www.sparet-er-tjent.dk Teoribog til Trailer - En praktisk håndbog til kørsel med trailer Her er alt det du skal vide for at køre trailer, såkaldt B/E. Når du vil tage trailerkørekort er der 2 forskellige typer af kort efter

Læs mere

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde Falck Køreklar Kør årstiden sikkert i møde Det danske vejr er lidt af hvert Det kræver sin mand eller kvinde at holde hovedet koldt i en varm bil og hjulene på vejen i glat føre. Og det kræver sin kølervæske

Læs mere

Multiannoncer - bedre kørende med flere muligheder

Multiannoncer - bedre kørende med flere muligheder A A/C Autohjælp A1 A2 Aircondition service kr. Service af aircondition Inkl. efterfyldning Et service af bilens aircondition/klimaanlægget, er med til at sikre afkøling og afdugning af din bil. A4 Service

Læs mere

ALD Bilforsikring. i samarbejde med If

ALD Bilforsikring. i samarbejde med If ALD Bilforsikring i samarbejde med If Vælg mellem Intro Kasko eller Intro Super: Introforsikring Intro Kasko Intro Super ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING - Dækker skader på din bil. - Lånebil

Læs mere

DK Betjeningsvejledning Model

DK Betjeningsvejledning Model 2008/2 DK Betjeningsvejledning Model Whisper Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Danmark Tel: +45 6395 5555 - www.texas.dk Indholdsfortegnelse Registrering af produkt / reservedele... 3 Reklamationsbetingelser...

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 I medfør af 43, stk. 11, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

DK Betjeningsvejledning Model

DK Betjeningsvejledning Model 2005/2 DK Betjeningsvejledning Model Texas Sport 125 Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S - Danmark Tel: +45 6395 5555 www.texas.dk Indholdsfortegnelse Registrering af produkt / Reservedele...2 Forord...4

Læs mere

CITROËN. Gode råd fra BREMSER. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig

CITROËN. Gode råd fra BREMSER. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig BREMSER mere viden bedre vedligeholdelse Oplev hvad kan gøre for dig BREMSER mere viden bedre vedligeholdelse Et effektivt og velfungerende bremsesystem er afgørende for din sikkerhed. Det skal reagere

Læs mere

Fordelsværksteder Få en lånebil, mens din egen bil bliver repareret Få glasskader på din bil repareret hjemme hos dig selv

Fordelsværksteder Få en lånebil, mens din egen bil bliver repareret Få glasskader på din bil repareret hjemme hos dig selv Fordelsværksteder Få en lånebil, mens din egen bil bliver repareret Få glasskader på din bil repareret hjemme hos dig selv Fordelsværksteder Nu er fordele nok ikke det første, du tænker på, når du får

Læs mere

SLADDA cykelstel og drivrem

SLADDA cykelstel og drivrem 25_017 SLADDA cykelstel og drivrem Hverdagen stiller store krav til cykler. SLADDA cykel bliver testet for at sikre, at den overholder IKEAs standarder for styrke og holdbarhed. Derfor giver vi garanti

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 15142 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 29813841 Autopunkt.dk A/S Tjelevej 24 7400 Herning Klagen vedrører: Køb af bil Modtagne dokumenter: 1. Forbrugerens klage

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14726 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 34881995 Kinnerup Autokommission A/S Grindstedvej 2 9310 Vodskov Klagen vedrører: Køb af bil Modtagne dokumenter: 1.

Læs mere

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Din Ankeinstans: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Porto 8,- kr. Høvejen 22, Vorup 8940 Randers SV Den rette vej til kørekortet

Læs mere

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG STYKLISTE # ANTAL BESKRIVELSE 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG 5.2 3 WIRE BESKYTTER 5.3 1 KABELHOLDER 5.4 1 SPÆNDESKIVE 5.5 1 WIRETRÆK

Læs mere

skospecial Kun for kvinder! sds magasin // issue 01 Sommertips til personlig pleje Vind nye sko for 10.000 kr.

skospecial Kun for kvinder! sds magasin // issue 01 Sommertips til personlig pleje Vind nye sko for 10.000 kr. sds magasin // issue 01 Super skospecial Vind nye sko for 10.000 kr. Kun for kvinder! Brunch og goodybags 23 steder over hele landet 10 Sommertips til personlig pleje Laber lak, skønne olier og meget andet

Læs mere

BMW Forsikring i samarbejde med If. Ren køreglæde BMW FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

BMW Forsikring i samarbejde med If. Ren køreglæde BMW FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF BMW Forsikring i samarbejde med If Ren køreglæde BMW FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF Vælg mellem Intro Kasko eller Intro Super: INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER Ansvarsforsikring (lovpligtig). Kaskoforsikring.

Læs mere

Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt

Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt 2009 Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt Navn Af Jens C. Jakobsen Århus Svæveflyveklub 12-09-2009 Indledning Denne logbog er et tillæg til hæftet Til nye elever i ASvK, som det

Læs mere

Brugervejledning. Kistevogn Model 4,5 samt 5 og 6 m. type 4 saks og Evt. El- fremdrift

Brugervejledning. Kistevogn Model 4,5 samt 5 og 6 m. type 4 saks og Evt. El- fremdrift Brugervejledning Kistevogn Model 4,5 samt 5 og 6 m. type 4 saks og Evt. El- fremdrift Årgang 2017 Anvendelse Kistevognen er konstrueret til at hente, bringe og løfte på kisterne. Enten direkte fra bedemandens

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 03.03.09 1931 FS351-000011 Nye bestemmelser om ledsagebiler og Toldsyn Folketingets vedtagelse af lov nr. 1338

Læs mere

Lektionsplan for Kat. B

Lektionsplan for Kat. B Kari s Køreskole 40983614 Lektionsplan for Kat. B Elevens Navn : Adresse : Post nr. & by : Tlf. : Start dato : Slut dato : Lektionsplan for køreuddannelsen til kategori B Køreuddannelsen skal mindst omfatte:

Læs mere

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. 100% ORIGINAL = KVALITET. MED EN MINI FORSIKRING HENVISES DU ALTID TIL ET AUTORISERET MINI VÆRKSTED, HVOR DER BENYTTES ORIGINALE RESERVEDELE. Vil

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Din første tur Side 4 Tilpasning af cyklen Side 4 Justering af sadel Side 5 Justering af ryglæn Side 5 Justering af ryglænets stabilitet

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser MOTORCYKELFORSIKRING VERSION 20-201 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Motorcykelforsikring

Læs mere

LOG BOG LOG BOG ELEVENS LEKTIONSPLAN LEKTIONSPLAN KØRELÆRERENS. Christian Ejlers Forlag. Christian Ejlers Forlag. Kategori A.

LOG BOG LOG BOG ELEVENS LEKTIONSPLAN LEKTIONSPLAN KØRELÆRERENS. Christian Ejlers Forlag. Christian Ejlers Forlag. Kategori A. LOGBOG, 3.udgave, 1.oplag 2006/6 Redaktion: Mogens Stjernqvist og Lars-Christian Borg ISBN 87 7241 143 0 Copyright: by Christian Ejlers Forlag 1999 Design og sats: Carl-H.K. Zakrisson, www.polytype.dk

Læs mere

Trailerforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-601

Trailerforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-601 Forsikringsbetingelser Trailerforsikring Version 20-601 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret

Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Når uheldet er ude, så er du bedre sikret Hvad enten du får et lille stenslag, eller du får en større skade på din bil, kan vi hjælpe dig med at komme videre Fordelsværksteder Privatsikring har indgået

Læs mere

Betjeningsvejledning. LivingBike 369

Betjeningsvejledning. LivingBike 369 DK Betjeningsvejledning LivingBike 369 Moreland A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Version 14.1 Tel. +45 7022 7292 - www.moreland.dk - post@moreland.dk Identifikation af dele (ID) Illustrationer

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Husk til køreprøven at medbringe: Ansøgning om kørekort, din lektionsplan, dit pas og evt. din dåbsattest. Har du opholdstilladelse, evt. tidligere udstedt kørekort, eller

Læs mere

Gennemgang af bilens teknik

Gennemgang af bilens teknik Gennemgang af bilens teknik Her kan du læse om bilens teknik det er disse emner den sagkyndige vil spørge ind til, inden selve kørslen til den praktiske prøve. Der bliver typisk stillet 2-4 spørgsmål,

Læs mere

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne Gode råd om bremser Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne 2012 Loven siger: at mindst 50 pct. af vogntogets samlede vægt skal hvile på de bremsende hjul at bremserne på vognen skal kunne præstere

Læs mere

MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING Dækker skader på din bil. Lånebil ved

Læs mere

ALFA ROMEO FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

ALFA ROMEO FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF ALFA ROMEO FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF Vælg mellem Intro Kasko eller Intro Super: Introforsikring Intro Kasko Intro Super Ansvarsforsikring (lovpligtig) Kaskoforsikring Dækker skader på din bil. Lånebil

Læs mere

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-301

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-301 Forsikringsbetingelser Knallertforsikring Version 20-301 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING. i samarbejde med If

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING. i samarbejde med If FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING i samarbejde med If VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER: INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING - Dækker skader

Læs mere

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon Dato Lektion Tid Sign. Elev Sign. Lærer Køreskolen 4690 Lektionsplan Kategori B Elevens Navn: Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690 Adresse: Telefon Uddannelse påbegyndt d. Afsluttet d. www. Køreskolen4690.dk

Læs mere

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon Dato Lektion Tid Sign. Elev Sign. Lærer Køreskolen 4690 Lektionsplan Kategori B Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690 Elevens Navn: Adresse: Telefon Uddannelse påbegyndt d. Afsluttet d. www. Køreskolen4690.dk

Læs mere

BRUGSANVISNING & GARANTI / SERVICE BEVIS SKY800

BRUGSANVISNING & GARANTI / SERVICE BEVIS SKY800 BRUGSANVISNING & GARANTI / SERVICE BEVIS SKY800 . Kørsel Kontrol inden start: 1. Tjek batteri kapaciteten. (Hvis du skal køre langt, skal batteriet være fuldt opladet) 2.. Sædet kan køres frem og tilbage

Læs mere

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. VIL DU SIKRE DIN NYE BIL MED HØJERE ERSTATNING VED TOTALSKADE? ØNSKER DU EN EKSTRAGOD GLASSKADEDÆKNING PÅ DIN FORRUDE? VIL DU UNDGÅ AT BEKYMRE DIG

Læs mere

De Officielle Le Mans Regler 2015

De Officielle Le Mans Regler 2015 De Officielle Le Mans Regler 2015 24. september 2015 1 Om Spillet Le Mans er et racerbile spil, hvor hold á tre personer kører i 24 timer på den officielle Le Mans bane. Der er enkelte undtagelser i reglerne

Læs mere

SLUTSEDDEL For handel med kolonihave /hus

SLUTSEDDEL For handel med kolonihave /hus SLUTSEDDEL For handel med kolonihave /hus Fødselsdato: Sælger: Navn Adresse Postnr. By: Telefon Mobil Mail Fødselsdato: Køber: Navn Adresse Postnr. By: Telefon Mobil Mail SLUTSEDDEL KOLONIHAVE/HUS 1 /

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 15123 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 31989531 Autohuset Fredensborg v/ayhan Bas Kongevejen 86 3480 Fredensborg Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

LIVET ER FULD AF OVERRASKELSER. SERVICEPRISER BEHØVER IKKE VÆRE EN AF DEM.

LIVET ER FULD AF OVERRASKELSER. SERVICEPRISER BEHØVER IKKE VÆRE EN AF DEM. LIVET ER FULD AF OVERRASKELSER. SERVICEPRISER BEHØVER IKKE VÆRE EN AF DEM. BMW SERVICE INCLUSIVE. FAST PRIS. FULD SERVICE. Ren køreglæde SERVICEEFTERSYN. Dækket. SLIDDELE. Inklusive. UDVIDET GARANTI. Dækket.

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

Tekniske spørgsmål til køreprøven

Tekniske spørgsmål til køreprøven Tekniske spørgsmål til køreprøven Lovens krav til styrtøjet: 1. Rattet skal kunne betjenes let, sikkert og hurtigt fra yderstilling til yderstilling uden mislyde. 2. Rattet skal være selvoprettende, dvs.

Læs mere

Janus køber knallert. Elevark

Janus køber knallert. Elevark Janus køber knallert Elevark Jeppe og Janus er brødre. Jeppe er 12 år, og Janus er 15 år. De går begge to op i motorer og knallerter, og storebror Janus er ved at tage knallertkørekort. I Danmark kan man

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1) BEK nr 458 af 12/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS20000-00068

Læs mere

Kontroller m.m. i forbindelse med den praktiske prøve

Kontroller m.m. i forbindelse med den praktiske prøve Kontroller m.m. i forbindelse med den praktiske prøve Eleven skal: - kontrollere, vil sige, at eleven uden brug af værktøj i praksis skal kunne undersøge og tage stilling til om de i de pågældende kontrolafsnit

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

Vigtigt: Fører og passager: Kun en fører og én passager er tilladt. Max. last er 150 kg. i alt.

Vigtigt: Fører og passager: Kun en fører og én passager er tilladt. Max. last er 150 kg. i alt. Forord: Tak fordi du har købt en Kingring / JinLun JL150-5 motorcykel hos MC4you. Denne model er produceret ved hjælp af avanceret teknologi. Denne model er designet til såvel bykørsel som langture, og

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13467 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 34 73 97 06 Car4flex Odense ApS Thorslundsvej 1 5000 Odense C Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed Modtagne

Læs mere

Guide til køb af nye dæk

Guide til køb af nye dæk Guide til køb af nye dæk Introduktion Du sidder nu med en guide der kan hjælpe dig i dit køb af nye dæk. I guiden er der en hjælp til at finde ud af hvad det er for nogle dæk du har nu, så du kan vælge

Læs mere

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL

2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 2-HJULET UNIVERSALTRAKTOR GF2 BRUGERMANUAL 0 Dette symbol vises ved tekst og instruktioner i brugerhåndbogen og på selve maskinen og indikerer potentiel fare; hensynstagen for at sikre din egen og andres

Læs mere

BENTLEY-EFTERPLEJE EN UNIK STANDARD

BENTLEY-EFTERPLEJE EN UNIK STANDARD 1 BENTLEY-EFTERPLEJE EN UNIK STANDARD Indhold Indledning 4-5 Certificerede Bentley-teknikere 6-7 Den nyeste Bentley-teknologi 8-9 Høj kvalitetsbevidsthed 10-11 Garanteret originale dele 12-13 Omfattende

Læs mere

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL ADVARSEL Læs hele manualen inden brug. Følges sikkerhedsvejledning og manualen ikke, kan det resulterer i skader. side 1/6 Dine nye ramper vil være

Læs mere

Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil.

Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil. Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil. En Mercedes-Benz serviceaftale giver dig tryghed som bilejer, for du ved, hvad din service kommer til at koste i hele aftaleperioden.

Læs mere

GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014

GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014 GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014 LUK OP OG SE VORES GODE TILBUD PÅ TILBEHØR OG SERVICES Sol, sommer og serviceeftersyn Er du helt klar til sommeren? FÅ REN LUFT I VOGNEN AIRCONDITIONPAKKE Klimaanlæg skal renses

Læs mere

Når du skal til at tage kørekort, dukker der sikkert en masse spørgsmål op. På denne side finder du svar på de mest typiske.

Når du skal til at tage kørekort, dukker der sikkert en masse spørgsmål op. På denne side finder du svar på de mest typiske. Når du skal til at tage kørekort, dukker der sikkert en masse spørgsmål op. På denne side finder du svar på de mest typiske. Kom godt i gang med dit kørekort Hvad skal du have med? 1. Lægeerklæring med

Læs mere

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år.

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Af Bernt Pedersen 573. På billedet ses min gamle 2000 MK 2 er som den så ud da jeg solgte den tilbage i 2007. Indkøbt i 1990 for 3500 solgt igen i 2007 for 3500 ---tak for

Læs mere

fartpiloten er en kompliceret og højteknologisk hastighedsregulator er den ikke kompliceret at montere. Og den er sikker at benytte.

fartpiloten er en kompliceret og højteknologisk hastighedsregulator er den ikke kompliceret at montere. Og den er sikker at benytte. KØR MED FARTPILOT Den behageligste måde at komme fra et sted til et andet Selv om fartpiloten er en kompliceret og højteknologisk hastighedsregulator er den ikke kompliceret at montere. Og den er sikker

Læs mere

Lektionsplan (Logbog)

Lektionsplan (Logbog) Jernbanegade 5 B, 4000 Roskilde Lektionsplan (Logbog) Eleveksemplar Undervisereksemplar * *Navn Underskrives efter hvert undervisningsmodul af kørelærer og elev. Kørelærerens eksemplar medbringes ved alle

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13029 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 28 19 49 27 V.G. Automobiler, Nika Service v/mile Nika Kærhøjgårdsvej 46 3540 Lynge Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

Lektionsplan kategori B for:

Lektionsplan kategori B for: Valbyvej 1, tlf: 26482959 Navn: Lektionsplan kategori B for: cpr-nr: Adresse: Postnr: By Mobilnr: Email Start dato Slut dato Kørelærer 1 Per Egekjær Disagervej 9 tlf. 21 79 05 75 egekjaer@me.com Kørelærer

Læs mere

LUCAS JÆVNSTRØMS DYNAMOER

LUCAS JÆVNSTRØMS DYNAMOER Nedenstående er inspireret af en artikel sakset fra internettet, af en lykkelig selvlært BSA entusiast. LUCAS JÆVNSTRØMS DYNAMOER UDVIKLET AF JOSEPH LUCAS - MANDEN SOM OPFANDT MØRKET En ting som uretmæssigt

Læs mere

KÆRE BIL-ELEV. Består du ikke kontrolprøven kommer du slet ikke ud at køre, og du skal betale et nyt prøvegebyr til politiet.

KÆRE BIL-ELEV. Består du ikke kontrolprøven kommer du slet ikke ud at køre, og du skal betale et nyt prøvegebyr til politiet. KÆRE BIL-ELEV I forbindelse med aflæggelse af din praktiske køreprøve til bil indgår en såkaldt kontrolprøve. Den finder sted umiddelbart før selve kørslen og består af 3-4 tekniske spørgsmål vedr. bilen.

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14296 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 27223397 Andersen Trading ApS Malmparken 6 2750 Ballerup Klagen vedrører: Køb af bil Modtagne dokumenter: 1. Forbrugerens

Læs mere

Kontrolstof til Køreprøven - MC

Kontrolstof til Køreprøven - MC Kontrolstof til Køreprøven - MC Betjeningsudstyr: Kontakt til: tænding, elektrisk starter, motorstop og horn, positionslys, nærlys, fjernlys, blinklys. Evt. benzinhane Håndtag til gas og choker Greb til

Læs mere

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1

SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE. Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 SUPER SKUB HYDRA BRUGERVEJLEDNING OG RESERVEDELE Udg. 2 BRUGS- OG VEDLIGEHOLDESESVEJLEDNING PÅ SUPER SKUB HYDRA side 1 Indholdsfortegnelse Maskinbeskrivelse... 3 Sikkerhedsregler... 4 Funktions-vejledning...

Læs mere

2011 Mere motorcykel for pengene

2011 Mere motorcykel for pengene 2011 Mer ne e e mot g n orcykel for pe RT 125 D Her er en ATV er på to hjul? Har du adgang til en strand eller skov, så er RT 125 D en skæg knallert. En tur på stranden eller gennem Havnegade på en varm

Læs mere