BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP"

Transkript

1 BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP Et kærligt hjem til alle børn Foto: Lars Just

2 DU OG DIN LOKALGRUPPE KAN GIVE UDSATTE BØRN I LAOS OG CAMBODJA ET BEDRE LIV Kongedømmet Cambodja er den mindre kendte nabo til ferieparadiset Thailand. Cambodja kæmper i dag for at komme sig over flere årtiers konflikt, der kulminerede under De Røde Khmerers diktatur i , hvor omkring 1,5 millioner mennesker døde af sult, tortur og henrettelser. I dag lider børn i Cambodja under stor fattigdom en fjerdel af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen på ca. syv kroner om dagen. Mange forældre må efterlade deres børn for at finde arbejde i udlandet. 8,8 procent af alle børn har mistet en eller begge forældre. Mere end hvert tredje barn må arbejde for at overleve. Nogle ender på gaden eller i prostitution. Flere af de samme problemer går igen i Laos, hvor hvert tiende barn mellem 5 og 14 år er børnearbejdere. Laos har også den tragiske rekord som det mest bombede land i verdenshistorien målt per indbygger. Millioner af små ueksploderede klyngebomber fra Vietnamkrigen ligger stadig lige under jordoverfladen og lemlæster jævnligt de børn, der finder dem. Ved at støtte SOS Børnebyernes lokalgruppeindsamling til Laos og Cambodja giver du nogle af de mest udsatte børn i de to lande en tryg barndom og muligheden for en bedre fremtid. I denne folder kan du læse mere om, hvilke projekter lokalgruppernes indsamling går til og læse historier fra projekterne. Venlig hilsen Paula Guillet de Monthoux Direktør, SOS Børnebyerne

3 Fotos: Jens Honoré og Lars Just Hvor meget skal vi samle ind? Målet for lokalgruppeindsamlingen er at samle 2,4 millioner kroner ind og dermed sikre forældreløse og udsatte børn i Laos og Cambodja en tryg barndom og en bedre fremtid. Hvad kan vi samle ind til? Pengene går til fire danske SOS-projekter i Laos og Cambodja. I Cambodja går pengene til SOS-ungdomshusene i Phnom Penh. I Laos går de indsamlede penge til SOS-børnebyen og til at udvide SOS-socialcentret i Xienkhouang samt til SOS-skolen i Luang Prabang. I kan samle ind til alle projekterne, eller I kan vælge at øremærke jeres indsamlede midler til et eller flere specifikke projekter. Hvad gør vi med pengene? Som udgangspunkt går alle de penge, som I samler ind i 2015 og 2016, til Laos og Cambodja. I bedes benytte følgende bank- eller gironummer: GIRONUMMER: NETBANK: reg.nr konto nr NB: Husk at notere, hvis pengene skal øremærkes til et specifikt projekt i Laos eller Cambodja.

4 MATERIALELISTE For at understøtte jeres indsamling har vi udviklet følgende materialer, som I kan bruge ved jeres aktiviteter for at sætte fokus på børnene i Laos og Cambodja og SOS Børnebyernes arbejde. INDSAMLINGSFOLDER til uddeling ved alle arrangementer. Folderen giver interesserede mulighed for at støtte SOS Børnebyernes arbejde i Laos og Cambodja. PLAKATER (A3 og 50x70) til at skabe synlighed ved arrangementer og til at hænge op rundt om i jeres lokalområde. LABEL TIL INDSAMLINGSBØTTE: For at kunne hjælpe så mange af de mest udsatte børn i Laos og Cambodja som muligt er det en god ide at samle ind til de to lande ved jeres arrangementer. FOTOUDSTILLING (A2) af SOS Børnebyernes arbejde i Laos og Cambodja til brug ved arrangementer og til udstillinger i jeres lokalområde. FOREDRAG I POWER POINT om SOS Børnebyerne generelt samt om arbejdet i Laos og Cambodja. POSTKORT med priseksempler, der giver interesserede mulighed for at se, hvor langt deres støtte rækker. PRESSEMEDDELELSE til at skyde Laos og Cambodja-indsamlingen i gang. Som indsamlingen skrider frem, vil I løbende modtage flere pressemeddelelser.

5 SOS-mor med to af sine SOS-børn fra børnebyen i Luang Prabang i Laos. Foto: Lars Just. I vil også løbende modtage billeder og historier fra Laos og Cambodja. Kommentarer og ønsker til andet materiale modtages meget gerne. Vi håber meget, at alle grupper vil være med til at sætte fokus på børnene i Laos og Cambodja og deres behov for hjælp i de næste to år, så vi kan hjælpe så mange børn som muligt.

6 SOS BØRNEBYERNE I CAMBODJA OG LAOS I Cambodja vokser 538 børn og 138 unge op i landets fem SOS-børnebyer. SOS Børnebyerne Danmark finansierer byerne i Battambang og i Phnom Penh. I forbindelse med de to børnebyer er der ungdomshuse, to børnehaver, to skoler, et socialcenter med familieprogrammer og et træningscenter for SOS-mødre. I Laos får 775 børn og 223 unge en tryg opvækst i landets seks SOS-børnebyer. SOS Børnebyerne Danmark finansierer byerne i Vientiane, Pakse, Luang Prabang og Xiengkhouang, herunder ungdomshuse, fire børnehaver, fire skoler og et socialcenter. SOS-børnehaver og -skoler er åbne for både SOS-børn og børn fra nabolaget. Meget udsatte børn med fattige forældre modtager et stipendium, der dækker udgifterne til børnenes skolegang. SOS-socialcentrene forebygger gennem familieprogrammer, at børn mister deres familie, fordi forældre må opgive deres børn på grund af fattigdom, uvidenhed eller sygdom. Familierne undervises i ernæring, hygiejne og sundhed og bliver blandt andet tilbudt at deltage i spare- og lånegrupper, så de får bedre muligheder for at skabe deres egen indtægt.

7 SOCIALCENTER I XIENGKHOUANG I Laos hjælper SOS Børnebyen i Xiengkhouang-provinsen nogle af de mest underernærede børn til at tage på i vægt og blive sunde igen. 31 procent af alle børn i Laos er underernærede, og 48 procent af alle børn udvikler sig ikke, som de skal, på grund af under- eller fejlernæring. Omkring fem akut underernærede børn ad gangen får gennem fire-fem måneder en særlig kost. Efterfølgende får børnenes familier økonomisk støtte til at give børnene en sund og næringsrig kost i et år. De indsamlede penge skal blandt andet gå til at åbne et egentligt socialcenter, så endnu flere børn og familier kan få hjælp. MELE VOKSEDE ALT FOR LANGSOMT Mele er en lille dreng fra Xiengkhouang-provinsen i Laos. En alt for lille dreng. Selv om han er fire år gammel, er han en hel del mindre end sin treårige lillebror. Han har nemlig været så underernæret, at det gik ud over hans vækst. Meles forældre gik begge ud af skolen i sjette klasse, og hans far arbejder i dag som daglejer i byggesektoren. De havde derfor hverken penge eller viden nok til at få Mele på ret køl igen. Men nu hvor han i fire måneder har fået speciel kost og kyndig pleje af SOS-tanterne i et særligt hus for undernærede børn i SOS-børnebyen, kan han snart komme hjem igen. Hans familien får nu 20 dollars om ugen i et år, så de kan købe mad til børnene. Meles forældre har også deltaget i kurser om hygiejne og ernæring, så de har en bedre forståelse for, hvilken slags mad deres børn har brug for. Familien har også anlagt en lille køkkenhave, der forsyner dem med grøntsager, og de sparer op til at købe en gris.

8 Mele har været så underernæret, at det har skadet hans vækst. Nu får han sund og næringsrig mad takket være SOS Børnebyerne i Laos. Foto: Lars Just. Souk kommer fra en fattig familie i Laos. Med et stipendium fra SOS Børnebyerne får han nu en uddannelse. Foto: Lars Just.

9 SOS-SKOLE I LUANG PRABANG SOS Børnebyerne Danmark finansierer SOS-børnebyer i Laos hovedstad Vientiane og i Pakse, Luang Prabang og Xiengkhouang. Med til børnebyerne hører blandt andet grundskoler. Skolen i Luang Prabang har i alt 429 elever, hvoraf 145 er SOS-børn, mens 82 er udsatte børn fra lokalområdet, som får et særligt skolestipendium. Alle eleverne består den endelige eksamen. I Laos går kun fire ud af ti børn i skole i mere end seks år. NU HAR SOUK EN FREMTID Det lå ikke i kortene, at 17-årige Souk Kampengphet ville få mulighed for at gå i skole. Hans forældre arbejder som daglejere i byggesektoren og har så ustabil indkomst, at der nogle dage ikke engang er råd til mad til familiens syv børn. Derfor gik de til de sociale myndigheder og bad om hjælp til at betale for børnenes skolegang. Myndighederne gik videre til SOS Børnebyerne, der sørgede for, at Souk som den ældste i søskendeflokken fik et stipendium til SOS-skolens 10. klasse. Og det har banet vejen for en uddannelse og for drømmen om en dag at blive engelsklærer. Hvis jeg ikke havde fået et stipendium, ville jeg ikke kunne gå i skole. Så ville jeg skulle arbejde ligesom mine forældre for at hjælpe med at forsørge familien. Jeg elsker at gå i skole og er meget taknemmelig, for uden en uddannelse ville jeg ikke have mulighed for at få en god fremtid.

10 SOS-BØRNEBYEN I XIENGKHOUANG SOS-børnebyen i Xiengkhouang består af 12 familiehuse, hvor 136 børn får en tryg og kærlig opvækst hos deres SOS-mor. I forbindelse med børnebyen ligger også en børnehave, ungdomshuse og en stor SOS-skole. Skolen underviser ca. 930 børn fra klasse. I forbindelse med børnebyen er et mindre SOS-socialcenter, hvor underernærede børn og deres forældre får hjælp. HAIMI HAR FÅET EN NY MOR Haimi mistede begge sine forældre, da de gravede efter rødder i skovbunden og ramte en ueksploderet bombe. Eksplosionen var så kraftig, at den dræbte dem begge, og Haimi blev forældreløs som treårig. Derfor kom hun til børnebyen i Xiengkhouang. Haimi er den yngste i sin SOS-familie, og den som først bliver lagt i seng. Haimis SOS-mor putter hende tit i sin egen seng, for det kan hun så godt lide. Det kan blive køligt om natten i det bjergrige Xiengkhouang, så Haimi får trukket den blå dyne helt op til ørene. Sipha Pngduangta var den første SOS-mor, der flyttede ind i børnebyen i Xiengkhouang, da den blev indviet i Lige nu vokser ti børn op hos hende, og et af dem er Haimi. Det bedste ved at være SOS-mor er børnene. Jeg ved godt, at det ikke er mine biologiske børn, men de er min familie. Jeg er stolt af at være med til at give de her børn, der før ingen muligheder havde, en chance for at få en god uddannelse og at klare sig godt, siger Sipha Pongduangta.

11 Haimi fra SOS-børnebyen i Xiengkhouang er den yngste i sin familie og sover stadig til middag ofte i sin SOS-mors seng. Foto: Lars Just. Sokkhim studerer medicin på universitetet i Cambodjas hovedstad. 17 procent af de børn, som vokser op i en SOS-børneby, får en universitetsuddannelse. Foto: Jens Honoré.

12 SOS-UNGDOMSHUSE I PNOM PEHN I børnebyen i Phnom Penh flytter SOS-drengene til et af de fire SOSungdomshuse i nabolaget, når de er cirka 15 år. Her lærer de unge basale færdigheder, så de bliver klar til voksenlivet for eksempel at lave mad, vaske tøj og at lægge et husholdningsbudget. Der bor op til 15 drenge i hvert ungdomshus. I huset bor også en ungdomsleder, som passer på de unge og vejleder dem om deres karrierevalg og andre ting i de til tider svære teenageår. SNART BLIVER SOKKHIM LÆGE Sokkhim er vokset op i SOS-børnebyen i Cambodjas hovedstad sammen med sin biologiske søskende. De seks børn kom til børnebyen i 2001, da deres mor døde af en lungesygdom, og deres far ikke længere kunne forsørge dem. Som 16-årig flyttede Sokkhim ud af sin SOS-mors hus og ind i et af SOS-børnebyens ungdomshuse fem minutters gang fra børnebyen. I dag er Sokkhim 23 år og studerer medicin på universitet i Phnom Penh. Det har jeg valgt, fordi jeg gerne vil hjælpe folk med at blive raske. Jeg vil gerne være kirurg eller neurolog, siger han. I hvert ungdomshus bor også en ungdomsleder. I Sokkhims hus bor ungdomsleder Vannon Mok sammen med sin hustru og deres tre døtre. På den måde vokser de unge drenge fortsat op i familiemæssige omgivelser.

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE Indsamling til Laos og Cambodja 2017-2018 Foto: Jens Honoré DERFOR SAMLER VI IND TIL LAOS OG CAMBODJA I 2017 OG 2018 SAMLER SOS-FRIVILLIGE IND TIL FIRE DANSKSTØTTEDE PROJEKTER

Læs mere

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE Indsamling til Laos og Cambodja 2017-2018 Foto: Jens Honoré DERFOR SAMLER VI IND TIL LAOS OG CAMBODJA I 2017 OG 2018 SAMLER SOS-FRIVILLIGE IND TIL FIRE DANSKSTØTTEDE PROJEKTER

Læs mere

Uden min mor ville jeg vokse op helt alene VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER

Uden min mor ville jeg vokse op helt alene VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER Uden min mor ville jeg vokse op helt alene VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER HER ER NOGLE RETNINGSLINJER, DU SKAL FØLGE SOM INDSAMLER, SÅ ALLE FÅR EN GOD OPLEVELSE SOS Børnebyerne har indhentet tilladelse til

Læs mere

GODE RÅD OM ARV OG TESTAMENTE SKRIV ET TESTAMENTE, SOM HANDLER OM LIVET

GODE RÅD OM ARV OG TESTAMENTE SKRIV ET TESTAMENTE, SOM HANDLER OM LIVET GODE RÅD OM ARV OG TESTAMENTE SKRIV ET TESTAMENTE, SOM HANDLER OM LIVET Foto: Lars Just Haimi er puttet i sin seng i SOS-børnebyen i Xiengkhouang i Laos. Hun kom til børnebyen, da begge hendes forældre

Læs mere

HÅNDBOG FOR FRIVILLIGE

HÅNDBOG FOR FRIVILLIGE HÅNDBOG FOR FRIVILLIGE Foto: Lars Just Et kærligt hjem til alle børn HÅNDBOG FOR FRIVILLIGE INDHOLD Velkommen Frivillig hos SOS Børnebyerne Om SOS Børnebyerne Aktiviteter Toårigt indsamlingsprojekt Inspiration

Læs mere

Et kærligt hjem til alle børn HÅNDBOG FOR SOS-FADDERE

Et kærligt hjem til alle børn HÅNDBOG FOR SOS-FADDERE Et kærligt hjem til alle børn HÅNDBOG FOR SOS-FADDERE INDHOLD VELKOMMEN SOM SOS-FADDER 5 Det går dine penge til OM AT VÆRE FADDER 6 Hvad vil det sige at være fadder? 8 Hvad er en SOS-børneby? 9 Sådan kommer

Læs mere

HJÆLP OS MED AT HVERVE INDSAMLERE TIL VALGET BLIV UNGDOMSAMBASSADØR. Foto: Mariantonietta Peru

HJÆLP OS MED AT HVERVE INDSAMLERE TIL VALGET BLIV UNGDOMSAMBASSADØR. Foto: Mariantonietta Peru HJÆLP OS MED AT HVERVE INDSAMLERE TIL VALGET BLIV UNGDOMSAMBASSADØR Foto: Mariantonietta Peru DELTAG I HVERVEKAMPAGNEN OG GØR EN FORSKEL FOR FORÆLDRELØSE BØRN I ØSTAFRIKA VIL DU HJÆLPE OS MED AT HJÆLPE

Læs mere

Gode råd om arv og testamente. Hvad vil du. efterlade verden?

Gode råd om arv og testamente. Hvad vil du. efterlade verden? Gode råd om arv og testamente Hvad vil du efterlade verden? Foto: Tony Lauge Madsen Har du tænkt over din sidste gave? Hvis du betænker SOS Børnebyerne i dit testamente, giver du forældreløse børn en gave

Læs mere

Materialeliste. LAOS/CAMBODJA label. LAOS/CAMBODJA prismærker. LAOS/CAMBODJA folder. LAOS/CAMBODJA intro-hæfte. LAOS/CAMBODJA postkort

Materialeliste. LAOS/CAMBODJA label. LAOS/CAMBODJA prismærker. LAOS/CAMBODJA folder. LAOS/CAMBODJA intro-hæfte. LAOS/CAMBODJA postkort #1 CAMBODJA Materialeliste Følgende er en liste over salgsvarer og materialer, som SOS-frivillige kan bestille til brug ved SOS-arrangementer. Print listen ud og sæt kryds ved de materialer, som du vil

Læs mere

Et kærligt hjem til alle børn HÅNDBOG FOR SOS-FADDERE

Et kærligt hjem til alle børn HÅNDBOG FOR SOS-FADDERE Et kærligt hjem til alle børn HÅNDBOG FOR SOS-FADDERE INDHOLD VELKOMMEN SOM SOS-FADDER 5 Det går dine penge til OM AT VÆRE FADDER 6 Hvad vil det sige at være fadder? 8 Hvad er en SOS-børneby? 9 Sådan kommer

Læs mere

Undervisning i brugen af Cornell-noten

Undervisning i brugen af Cornell-noten Undervisning i brugen af Cornell-noten I denne lektion arbejder I med at skrive for at lære Målet for denne lektion: Du lærer at bruge Cornell-noten til at Eleverne får et Cornell-noteark og udfylder det

Læs mere

Hjælp til børn, som har mistet alt

Hjælp til børn, som har mistet alt Bispedømmets Fasteaktion 2009 Hjælp til børn, som har mistet alt Millioner af børn i det sydlige Afrika er blevet forældreløse på grund af AIDS og andre sygdomme. Du kan være med til at hjælpe 100 forældreløse

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort en afgift der ellers tilfalder staten, kan du give videre til verdens fattigste Det vil være en stor støtte for vores arbejde blandt verdens

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Et kærligt hjem til alle børn

Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyerne programpolitik Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyernes programpolitik 2 programpolitik SOS Børnebyerne Indhold 1. Den danske programpolitik... 3 2. Del af en international strategi...

Læs mere

50 år med. SOS Børnebyerne

50 år med. SOS Børnebyerne 50 år med SOS Børnebyerne FOR 50 ÅR SIDEN fandt en lille gruppe frivillige i Danmark på, at de ville hjælpe verdens forældreløse til et bedre liv. Bare en tanke. Men de troede på, at det var muligt at

Læs mere

Isumaginninnermut Naalakkersuisoqarfik Departementet for Sociale Anliggender

Isumaginninnermut Naalakkersuisoqarfik Departementet for Sociale Anliggender Isumaginninnermut Naalakkersuisoqarfik Departementet for Sociale Anliggender Februar 2010 Til dig som bor hos plejefamilie 6-12 år Februar 2010 Udgivet af: Grønlands Selvstyre 2010 Departementet for Sociale

Læs mere

VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER. Landsindsamling 10. maj 2015

VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER. Landsindsamling 10. maj 2015 VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER Landsindsamling 10. maj 2015 KÆRE INDSAMLER Tusind tak fordi du har meldt dig som indsamler for SOS Børnebyerne søndag d. 10. maj 2015. Indsamlingen foregår i tidsrummet 10-15.

Læs mere

VERDE. fra fattigdom til fremtid

VERDE. fra fattigdom til fremtid K A P VERDE fra fattigdom til fremtid NU KAN KAP VERDE SELV Det er en glædelig begivenhed i BØRNEfondens 45-årige historie, at vi nu kan afslutte vores arbejde i Kap Verde. Vores lange, seje træk har bidraget

Læs mere

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp - Hvordan din virksomhed kan gøre en endnu større forskel Hvem er Aktion Børnehjælp? Aktion Børnehjælp har siden 1965 formidlet hjælp til over 100.000 fattige

Læs mere

ÅRSBERETNING. Overalt i verden taler SOS Børnebyerne børnenes sag og arbejder for deres rettigheder. Derfor hjælper vi børn på flugt over hele verden.

ÅRSBERETNING. Overalt i verden taler SOS Børnebyerne børnenes sag og arbejder for deres rettigheder. Derfor hjælper vi børn på flugt over hele verden. ÅRSBERETNING 2015 Overalt i verden taler SOS Børnebyerne børnenes sag og arbejder for deres rettigheder. Derfor hjælper vi børn på flugt over hele verden. Indhold Så mange hjælper vi Så udbredt er SOS

Læs mere

DEL DIN HISTORIE MED OS

DEL DIN HISTORIE MED OS SOS-NYT 1/2014 MOR OG FADDER TIL TO CECILIE BECK HJÆLPER HAYA BØRNEVENLIGE OMRÅDER HER FÅR BØRN LOV AT LEGE NYE DANSKE BØRNEBYER I LAOS HVERDAG I VERDENS MEST BOMBEDE LAND TEMA 50 ÅRS JUBILÆUM DEL DIN

Læs mere

Værd at vide som SOS-fadder

Værd at vide som SOS-fadder LANGSIGTET HJÆLP TIL NØDLIDENDE BØRN Værd at vide som SOS-fadder 1 Foto: Patrick Wittmann SOS-Børnebyerne er uafhængig af politiske og religiøse interesser; uden skelen til politik, race og religion giver

Læs mere

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission Hvis man ikke allerede har gjort det, er det nu tid til indbetaling af kontingent

Læs mere

Der er brug for helhed i indsatsen. . I skal møde Jakob, Amalie og Rasmus.

Der er brug for helhed i indsatsen. . I skal møde Jakob, Amalie og Rasmus. Der er brug for helhed i indsatsen Lad mig præsentere jer for 3 børn i Danmark der møder konssekvensen af at vokse op i fattigdom:. I skal møde Jakob, Amalie og Rasmus. 1) Jakob er otte år og bor alene

Læs mere

Den forældreløse GENERATION

Den forældreløse GENERATION HIV & AIDS AF EVA NITSCHKE Den forældreløse GENERATION Fridah viser Antallet af forældreløse børn i Zambia stiger eksplosivt. Forældrene dør af aids, og den afrikanske storfamilie er ved at bryde sammen

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

LUCIA LÆSERAKETTEN 2019

LUCIA LÆSERAKETTEN 2019 LUCIA 68 LÆSERAKETTEN 2019 Lucia bag lås og slå STINE BANG ANDREAS BECK Husene ligger tæt op ad bjergsiden langs de stejle gader. Midt i det hele ligger et lille, gult hus. Foran huset leger børn i alle

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

Gud giv os fred i verden. Amen

Gud giv os fred i verden. Amen Jeg ville ønske, at jeg har en million sko, som jeg kan passe. Det ville være så rart, hvis alle levede deres liv og ingen blev skilt. Gud, du almægtige Giv mig et kreditkort med uendelige penge på. Gud

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen Mit navn er Karen Marie Sørensen, og jeg er 40 år gammel. Jeg har skænket min mand Peter Martin 8 raske børn: to sønner og seks døtre. Jeg er opvokset på landet, men efter vores bryllup besluttede Peter

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Rapport til gruppefaddere for. drengeprostituerede i Bangladesh. redbarnet.dk

Rapport til gruppefaddere for. drengeprostituerede i Bangladesh. redbarnet.dk Rapport til gruppefaddere for drengeprostituerede i Bangladesh redbarnet.dk Nyt fra projektet for drengeprostituerede i Bangladesh Vi ville ønske, vi kunne fortælle dig, at behovet for din støtte ikke

Læs mere

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF Steen M. Andersen 2 I UNICEF Generalsekretær, UNICEF Danmark UNICEF/UNI194536/KHUZAIE J eg har mødt rigtig mange udsatte børn,

Læs mere

Ham skal du kende. Lionel Messi

Ham skal du kende. Lionel Messi Ham skal du kende Lionel Messi Lionel Messi var 11 år, da en læge sagde til hans forældre, at deres søn ikke ville vokse. Han havde ikke det hor-mon i kroppen, der får os til at vokse. Derfor ville han

Læs mere

Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger...

Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger... Flere børn i skole Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger... Hvem er UNICEF I dag er UNICEF verdens største hjælpeorganisation for børn. Vi arbejder med nødhjælp,

Læs mere

Lidt for lattermusklerne:

Lidt for lattermusklerne: Lidt for lattermusklerne: Hvad får man, hvis man kaster en viagre pille op i luften? - Stiv kuling! Hvorfor giver man altid tropiske orkaner pigenavne? Fordi de er vilde og våde når de kommer, og når de

Læs mere

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien Jeg, Rikke Stauning Klestrup sagskoordinator og socialrådgiver i DanAdopt, havde under mit sidste besøg I Etiopien i marts 2014, mulighed for

Læs mere

Det svære liv i en sportstaske

Det svære liv i en sportstaske Det svære liv i en sportstaske Konference: "Når man skal dele ansvaret for et barn Christiansborg, den 31. marts 2011 Formand Peter Albæk, Børns Vilkår Hvordan deler man et barn? Svært at bo to steder

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Jennifer og minen ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM

Jennifer og minen ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM jennifer Jennifer og minen HEIDI BREHM ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM Det er en helt særlig dag. Eleverne på skolen i Warranca skal stemme. Det kilder i Jennifers mave. Hun rejser sig op foran resten af skolen.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Lys over Mali Solceller til Malis skoler. Folkecenter for Renewable Energy www.folkecenter.net Mali Folkecenter www.malifolkecenter.org.

Lys over Mali Solceller til Malis skoler. Folkecenter for Renewable Energy www.folkecenter.net Mali Folkecenter www.malifolkecenter.org. Lys over Mali Solceller til Malis skoler Ligesom det var samfundet, der i sin tid sørgede for, at befolkningen i industrilandene fik adgang til elektricitet, kan man ikke forvente, at de fattigste af alle

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL Børnepanelrapport nr. 1: 2012 Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser Hvad er et godt liv for børn i Danmark? Det vil vi rigtig gerne vide i Børnerådet. For hvis vi ved det, kan

Læs mere

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika Danmarks Indsamling 2011 Det nye Afrika Fremtiden er de unges. Unge repræsenterer håb og mod. Men på et kontinent, hvor uddannelse er svær at få, arbejdsløsheden ekstrem og dødeligheden høj, har Afrikas

Læs mere

Fattigdom er også en sindstilstand

Fattigdom er også en sindstilstand Fattigdom er også en sindstilstand Siden 2005 har danske sygeplejersker gjort det muligt for forældreløse børn af sygeplejersker at få en uddannelse. Nogle af pigerne deler her deres historier og fortæller,

Læs mere

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling De nye verdensmål for bæredygtig udvikling Nu skal I høre om nogle fælles mål for at gøre verden et bedre sted, som ledere fra alle lande har arbejdet med. Først vil nogle måske gerne vide, hvad et mål

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

DEMENTE PÅ PLEJEHJEM LIDER OM NATTEN

DEMENTE PÅ PLEJEHJEM LIDER OM NATTEN DEMENTE PÅ PLEJEHJEM LIDER OM NATTEN Lave bemandinger på plejehjem om natten rammer særligt de demensramte beboere. På grund af deres sygdom er de ofte vågne, når andre sover, og de har brug for personale,

Læs mere

Danmark behandler børneastma ineffektivt

Danmark behandler børneastma ineffektivt Danmark behandler børneastma ineffektivt Behandlingen af børneastma sker på vidt forskellige måder i de danske regioner. Det gør, at Danmark er det land i Skandinavien, som bruger flest penge på sygdommen,

Læs mere

R: Hurtigere og bedre hjælp til sårbare børn og unge nu!

R: Hurtigere og bedre hjælp til sårbare børn og unge nu! 09-11-2017 R: Hurtigere og bedre hjælp til sårbare børn og unge nu! Flere børn og unge kæmper med psykiske problemer eller får konstateret en alvorlig psykisk lidelse. Det betyder, at alt for mange ikke

Læs mere

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende?

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende? Ida i 6. klasse har afleveret en stil, hvor hun beskriver, at hun hader, at faderen hver aften kommer ind på hendes værelse, når hun ligger i sin seng. Han stikker hånden ind under dynen. Ida lader, som

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille Sølvhøi levede hele sin ungdom med spisevægring. Da hun var 15 år, prøvede hun for første gang at begå selvmord. Her er hendes

Læs mere

Women Development Center, Gulu

Women Development Center, Gulu Women Development Center, Gulu Af Elsebeth Højgaard, organist ved Kingos Kirke Fotos: Helle Harnisch og Elsebeth Højgaard DUFA har siden 2006 støttet Women Development Center i Gulu. Situationen i Norduganda

Læs mere

en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig?

en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig? en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig? HVAD er tiende? Tiende er et begreb, der bliver omtalt første gang med Abraham (1 Mos 14,20) og siden af israelitterne. Det er noget, der foregår

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Benin S KO L E S Y S T E M

Benin S KO L E S Y S T E M Benin Alliance BENIN Den vestafrikanske republik, Benin (tidligere Dahomey), grænser op til Nigeria mod øst, til Burkina Faso og Niger mod nord, til Togo mod vest og til Guinea-bugten mod syd. Hovedstaden

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi

Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi VI TÆNKER LANGSIGTET VI HAR MANGE STØTTER VI ARBEJDER BREDT VI ER TIL STEDE I AFRIKA VI RÅDGIVER OM UDFORDRINGER VI UNDERSTØTTER VERDENSMÅLENE BØRNEfonden har i

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Fundament. Ny grundskole i Hargeisa, SomalilanD

Fundament. Ny grundskole i Hargeisa, SomalilanD Fundament for fremtiden Ny grundskole i Hargeisa, SomalilanD Vi har brug for din støtte Ved årets Danmarks Indsamling blev der for alvor sat fokus på behovet for at tilbyde unge afrikanere en kvalitetsuddannelse.

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Endagadgangen enhistoriefrablødersagen

Endagadgangen enhistoriefrablødersagen Endagadgangen enhistoriefrablødersagen Anmeldelse af Birgit Kirkebæk Palle mødtes stadig med andre hiv smittede blødere. Som Palle selv følte de andre sig også efterladt af samfundet. De var blevet smittet

Læs mere

Det bedste i verden er håb

Det bedste i verden er håb Det bedste i verden er håb 1 I mit arbejde som generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp ser jeg, hvordan en lille håndsrækning kan ændre livet for verdens fattigste familier. Ofte har familiens ældste

Læs mere

SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV

SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV TUBA TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkoholmisbrugere. I TUBA kan unge mellem

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang 178 Han står på randen af sin grav 448 Fyldt af glæde 457 Du som gik foran os 470 Lad os bryde brødet sammen ved hans bord 473 Dit minde skal 366

Læs mere

ARVEN EFTER DIG. giv livet videre. Med et testamente bestemmer du selv, hvem der skal have glæde af det, du har skabt.

ARVEN EFTER DIG. giv livet videre. Med et testamente bestemmer du selv, hvem der skal have glæde af det, du har skabt. ARVEN EFTER DIG giv livet videre Med et testamente bestemmer du selv, hvem der skal have glæde af det, du har skabt 1 2 ET TESTAMENTE ER SUND FORNUFT Når du åbner denne folder, er det nok ikke første gang,

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter Når katastrofen rammer Vejledning til temaer og elevaktiviteter 0.-3. klasse Indhold 3 Til underviseren 4 Skole 6 Nødhjælp 7 Leg og tryghed 8 Fold og klip Til underviseren Aktiviteterne handler om nødhjælp

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Kinesisk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Kinesisk hilsen : ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. 祝 贺, 愿 你 们 幸 福 快 乐, 天 长 地 久 par Tillyke og varme ønsker til jer begge to på jeres. 致 以 我 对 你 们 婚 姻 真 诚 的 祝 福 par at I er blevet

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Familieliv En undersøgelse blandt 8. klasses elever i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet juni 2015

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel

og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel Din virksomhed og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel > 2 Din virksomhed kan gøre en forskel for udsatte børn i Danmark Der er børn i Danmark, der har ondt i livet på grund af mobning, ensomhed

Læs mere

Piger og kvinder i Zambia. Tænkedag 2009

Piger og kvinder i Zambia. Tænkedag 2009 Piger og kvinder i Zambia Tænkedag 2009 Baggrund De grønne pigespejdere har gennem de seneste 20 år samarbejdet med GGAZ = Girl Guides Association of Zambia. Først med et projekt i Kapisha, hvor kvinder

Læs mere

ROLLEBESKRIVELSE SOS BØRNEBYERNE, DANMARK

ROLLEBESKRIVELSE SOS BØRNEBYERNE, DANMARK ROLLEBESKRIVELSE vedr. stillingen som ADMINISTRERENDE DIREKTØR hos SOS BØRNEBYERNE, DANMARK This document is the sole and exclusive property of Egon Zehnder and cannot be distributed to third parties without

Læs mere

Ældreundersøgelse i Greve Kommune 2012 Pårørende til beboere på plejecenter

Ældreundersøgelse i Greve Kommune 2012 Pårørende til beboere på plejecenter Borgere der modtager hjemmehjælp Ældreundersøgelse i Greve Kommune 2012 Pårørende til beboere på plejecenter Metode Indsamling TNS Gallup har på vegne af Greve Kommune telefonisk kontaktet alle registrerede

Læs mere

Tema 1. Det danske klassesamfund i dag

Tema 1. Det danske klassesamfund i dag Tema 1 Det danske klassesamfund i dag Klassesamfund kan måske lyde gammeldags. Men Danmark er stadigvæk i dag et klassesamfund, og der er stor forskel på, hvad eksempelvis bankdirektøren, håndværkeren,

Læs mere

Tema 4. Forskellen på rig og fattig er stigende

Tema 4. Forskellen på rig og fattig er stigende Tema 1 Det danske klassesamfund i dag Tema 4 Forskellen på rig og fattig er stigende Siden 1985 er der sket en forskydning mellem klasserne. I 1985 tjente en person fra overklassen i gennemsnit 1,66 gange

Læs mere

Nyhedsjournalen. En gave med mening. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden

Nyhedsjournalen. En gave med mening. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden Nr. 45 nov. 2002 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Gilles Saussier En gave med mening Øjenkontakt. Det lille øjeblik, hvor barnet i tillid rækker hånden frem, det

Læs mere

Et af de andre børn på anbringelsesstedet fortæller, at Heidi på 13 år bliver slået, når hun er hjemme på weekend.

Et af de andre børn på anbringelsesstedet fortæller, at Heidi på 13 år bliver slået, når hun er hjemme på weekend. Et af de andre børn på anbringelsesstedet fortæller, at Heidi på 13 år bliver slået, når hun er hjemme på weekend. 1 Under samtale med Selmas mor observerer du, at Selmas mor har et tydeligt blåt mærke

Læs mere

Drejebog til Operation Bedstehjælp en ældredag til forskel!

Drejebog til Operation Bedstehjælp en ældredag til forskel! ÆLDRE HJÆLPER ÆLDRE Operation Bedstehjælp er en aktion for ældre og seniorgrupper i Danmark. Den kan tilrettelægges omkring FNs Ældredag den 1. oktober, som mange gerne vil markere. Operation Bedstehjælp

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Hvad mon der sker, når man skal bort?

Hvad mon der sker, når man skal bort? Hvad mon der sker, når man skal bort? Shubidua stillede spørgsmålet i Den røde tråd og vi stillede spørgsmålet i 2.c på Engdalskolen. Et stort spørgsmål at stille en flok 8-9 årige skolebørn, men vi havde

Læs mere

Kemoterapi slår immunsystemet ned. Børnene må derfor isoleres og bære mundbind for ikke at blive smittet. Selv en banal forkølelse kan være

Kemoterapi slår immunsystemet ned. Børnene må derfor isoleres og bære mundbind for ikke at blive smittet. Selv en banal forkølelse kan være Kemoterapi slår immunsystemet ned. Børnene må derfor isoleres og bære mundbind for ikke at blive smittet. Selv en banal forkølelse kan være livsfarlig. Foto/De Forenede Bibelselskaber Nordamerika Nicaragua

Læs mere

I hverdagen på Hylleholt tilstræber vi at arbejde med selvpsykologiens fire dimensioner på følgende måde.

I hverdagen på Hylleholt tilstræber vi at arbejde med selvpsykologiens fire dimensioner på følgende måde. I hverdagen på Hylleholt tilstræber vi at arbejde med selvpsykologiens fire dimensioner på følgende måde. Anerkendelse/omsorg: I anerkendelsesdimensionen er det vigtigt: At føle sig ok som man er: - Vi

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Pædagogernes fagforening, BUPL Østjylland, har for tredje år i træk lavet en spørgeskemaundersøgelse

Pædagogernes fagforening, BUPL Østjylland, har for tredje år i træk lavet en spørgeskemaundersøgelse Kære politiker. Her har du nogle beretninger om pædagogernes og børnenes virkelighed i Randers Kommune. Med dette skrift ønsker vi at sætte fokus på de rammer og vilkår, man her har besluttet for børn,

Læs mere

Skriftlig del Læseforståelse 1

Skriftlig del Læseforståelse 1 Skriftlig del Læseforståelse 1 Navn (PR-nummer ato Prøvenummer Prøveafholdende udbyder Prøvegruppenummer Tilsynsførendes underskrift !, Instruktion:. svar. Cykelsmeden Jakob Hansen på 60 år bor i en lille

Læs mere