BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP"

Transkript

1 BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP Et kærligt hjem til alle børn Foto: Lars Just

2 DU OG DIN LOKALGRUPPE KAN GIVE UDSATTE BØRN I LAOS OG CAMBODJA ET BEDRE LIV Kongedømmet Cambodja er den mindre kendte nabo til ferieparadiset Thailand. Cambodja kæmper i dag for at komme sig over flere årtiers konflikt, der kulminerede under De Røde Khmerers diktatur i , hvor omkring 1,5 millioner mennesker døde af sult, tortur og henrettelser. I dag lider børn i Cambodja under stor fattigdom en fjerdel af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen på ca. syv kroner om dagen. Mange forældre må efterlade deres børn for at finde arbejde i udlandet. 8,8 procent af alle børn har mistet en eller begge forældre. Mere end hvert tredje barn må arbejde for at overleve. Nogle ender på gaden eller i prostitution. Flere af de samme problemer går igen i Laos, hvor hvert tiende barn mellem 5 og 14 år er børnearbejdere. Laos har også den tragiske rekord som det mest bombede land i verdenshistorien målt per indbygger. Millioner af små ueksploderede klyngebomber fra Vietnamkrigen ligger stadig lige under jordoverfladen og lemlæster jævnligt de børn, der finder dem. Ved at støtte SOS Børnebyernes lokalgruppeindsamling til Laos og Cambodja giver du nogle af de mest udsatte børn i de to lande en tryg barndom og muligheden for en bedre fremtid. I denne folder kan du læse mere om, hvilke projekter lokalgruppernes indsamling går til og læse historier fra projekterne. Venlig hilsen Paula Guillet de Monthoux Direktør, SOS Børnebyerne

3 Fotos: Jens Honoré og Lars Just Hvor meget skal vi samle ind? Målet for lokalgruppeindsamlingen er at samle 2,4 millioner kroner ind og dermed sikre forældreløse og udsatte børn i Laos og Cambodja en tryg barndom og en bedre fremtid. Hvad kan vi samle ind til? Pengene går til fire danske SOS-projekter i Laos og Cambodja. I Cambodja går pengene til SOS-ungdomshusene i Phnom Penh. I Laos går de indsamlede penge til SOS-børnebyen og til at udvide SOS-socialcentret i Xienkhouang samt til SOS-skolen i Luang Prabang. I kan samle ind til alle projekterne, eller I kan vælge at øremærke jeres indsamlede midler til et eller flere specifikke projekter. Hvad gør vi med pengene? Som udgangspunkt går alle de penge, som I samler ind i 2015 og 2016, til Laos og Cambodja. I bedes benytte følgende bank- eller gironummer: GIRONUMMER: NETBANK: reg.nr konto nr NB: Husk at notere, hvis pengene skal øremærkes til et specifikt projekt i Laos eller Cambodja.

4 MATERIALELISTE For at understøtte jeres indsamling har vi udviklet følgende materialer, som I kan bruge ved jeres aktiviteter for at sætte fokus på børnene i Laos og Cambodja og SOS Børnebyernes arbejde. INDSAMLINGSFOLDER til uddeling ved alle arrangementer. Folderen giver interesserede mulighed for at støtte SOS Børnebyernes arbejde i Laos og Cambodja. PLAKATER (A3 og 50x70) til at skabe synlighed ved arrangementer og til at hænge op rundt om i jeres lokalområde. LABEL TIL INDSAMLINGSBØTTE: For at kunne hjælpe så mange af de mest udsatte børn i Laos og Cambodja som muligt er det en god ide at samle ind til de to lande ved jeres arrangementer. FOTOUDSTILLING (A2) af SOS Børnebyernes arbejde i Laos og Cambodja til brug ved arrangementer og til udstillinger i jeres lokalområde. FOREDRAG I POWER POINT om SOS Børnebyerne generelt samt om arbejdet i Laos og Cambodja. POSTKORT med priseksempler, der giver interesserede mulighed for at se, hvor langt deres støtte rækker. PRESSEMEDDELELSE til at skyde Laos og Cambodja-indsamlingen i gang. Som indsamlingen skrider frem, vil I løbende modtage flere pressemeddelelser.

5 SOS-mor med to af sine SOS-børn fra børnebyen i Luang Prabang i Laos. Foto: Lars Just. I vil også løbende modtage billeder og historier fra Laos og Cambodja. Kommentarer og ønsker til andet materiale modtages meget gerne. Vi håber meget, at alle grupper vil være med til at sætte fokus på børnene i Laos og Cambodja og deres behov for hjælp i de næste to år, så vi kan hjælpe så mange børn som muligt.

6 SOS BØRNEBYERNE I CAMBODJA OG LAOS I Cambodja vokser 538 børn og 138 unge op i landets fem SOS-børnebyer. SOS Børnebyerne Danmark finansierer byerne i Battambang og i Phnom Penh. I forbindelse med de to børnebyer er der ungdomshuse, to børnehaver, to skoler, et socialcenter med familieprogrammer og et træningscenter for SOS-mødre. I Laos får 775 børn og 223 unge en tryg opvækst i landets seks SOS-børnebyer. SOS Børnebyerne Danmark finansierer byerne i Vientiane, Pakse, Luang Prabang og Xiengkhouang, herunder ungdomshuse, fire børnehaver, fire skoler og et socialcenter. SOS-børnehaver og -skoler er åbne for både SOS-børn og børn fra nabolaget. Meget udsatte børn med fattige forældre modtager et stipendium, der dækker udgifterne til børnenes skolegang. SOS-socialcentrene forebygger gennem familieprogrammer, at børn mister deres familie, fordi forældre må opgive deres børn på grund af fattigdom, uvidenhed eller sygdom. Familierne undervises i ernæring, hygiejne og sundhed og bliver blandt andet tilbudt at deltage i spare- og lånegrupper, så de får bedre muligheder for at skabe deres egen indtægt.

7 SOCIALCENTER I XIENGKHOUANG I Laos hjælper SOS Børnebyen i Xiengkhouang-provinsen nogle af de mest underernærede børn til at tage på i vægt og blive sunde igen. 31 procent af alle børn i Laos er underernærede, og 48 procent af alle børn udvikler sig ikke, som de skal, på grund af under- eller fejlernæring. Omkring fem akut underernærede børn ad gangen får gennem fire-fem måneder en særlig kost. Efterfølgende får børnenes familier økonomisk støtte til at give børnene en sund og næringsrig kost i et år. De indsamlede penge skal blandt andet gå til at åbne et egentligt socialcenter, så endnu flere børn og familier kan få hjælp. MELE VOKSEDE ALT FOR LANGSOMT Mele er en lille dreng fra Xiengkhouang-provinsen i Laos. En alt for lille dreng. Selv om han er fire år gammel, er han en hel del mindre end sin treårige lillebror. Han har nemlig været så underernæret, at det gik ud over hans vækst. Meles forældre gik begge ud af skolen i sjette klasse, og hans far arbejder i dag som daglejer i byggesektoren. De havde derfor hverken penge eller viden nok til at få Mele på ret køl igen. Men nu hvor han i fire måneder har fået speciel kost og kyndig pleje af SOS-tanterne i et særligt hus for undernærede børn i SOS-børnebyen, kan han snart komme hjem igen. Hans familien får nu 20 dollars om ugen i et år, så de kan købe mad til børnene. Meles forældre har også deltaget i kurser om hygiejne og ernæring, så de har en bedre forståelse for, hvilken slags mad deres børn har brug for. Familien har også anlagt en lille køkkenhave, der forsyner dem med grøntsager, og de sparer op til at købe en gris.

8 Mele har været så underernæret, at det har skadet hans vækst. Nu får han sund og næringsrig mad takket være SOS Børnebyerne i Laos. Foto: Lars Just. Souk kommer fra en fattig familie i Laos. Med et stipendium fra SOS Børnebyerne får han nu en uddannelse. Foto: Lars Just.

9 SOS-SKOLE I LUANG PRABANG SOS Børnebyerne Danmark finansierer SOS-børnebyer i Laos hovedstad Vientiane og i Pakse, Luang Prabang og Xiengkhouang. Med til børnebyerne hører blandt andet grundskoler. Skolen i Luang Prabang har i alt 429 elever, hvoraf 145 er SOS-børn, mens 82 er udsatte børn fra lokalområdet, som får et særligt skolestipendium. Alle eleverne består den endelige eksamen. I Laos går kun fire ud af ti børn i skole i mere end seks år. NU HAR SOUK EN FREMTID Det lå ikke i kortene, at 17-årige Souk Kampengphet ville få mulighed for at gå i skole. Hans forældre arbejder som daglejere i byggesektoren og har så ustabil indkomst, at der nogle dage ikke engang er råd til mad til familiens syv børn. Derfor gik de til de sociale myndigheder og bad om hjælp til at betale for børnenes skolegang. Myndighederne gik videre til SOS Børnebyerne, der sørgede for, at Souk som den ældste i søskendeflokken fik et stipendium til SOS-skolens 10. klasse. Og det har banet vejen for en uddannelse og for drømmen om en dag at blive engelsklærer. Hvis jeg ikke havde fået et stipendium, ville jeg ikke kunne gå i skole. Så ville jeg skulle arbejde ligesom mine forældre for at hjælpe med at forsørge familien. Jeg elsker at gå i skole og er meget taknemmelig, for uden en uddannelse ville jeg ikke have mulighed for at få en god fremtid.

10 SOS-BØRNEBYEN I XIENGKHOUANG SOS-børnebyen i Xiengkhouang består af 12 familiehuse, hvor 136 børn får en tryg og kærlig opvækst hos deres SOS-mor. I forbindelse med børnebyen ligger også en børnehave, ungdomshuse og en stor SOS-skole. Skolen underviser ca. 930 børn fra klasse. I forbindelse med børnebyen er et mindre SOS-socialcenter, hvor underernærede børn og deres forældre får hjælp. HAIMI HAR FÅET EN NY MOR Haimi mistede begge sine forældre, da de gravede efter rødder i skovbunden og ramte en ueksploderet bombe. Eksplosionen var så kraftig, at den dræbte dem begge, og Haimi blev forældreløs som treårig. Derfor kom hun til børnebyen i Xiengkhouang. Haimi er den yngste i sin SOS-familie, og den som først bliver lagt i seng. Haimis SOS-mor putter hende tit i sin egen seng, for det kan hun så godt lide. Det kan blive køligt om natten i det bjergrige Xiengkhouang, så Haimi får trukket den blå dyne helt op til ørene. Sipha Pngduangta var den første SOS-mor, der flyttede ind i børnebyen i Xiengkhouang, da den blev indviet i Lige nu vokser ti børn op hos hende, og et af dem er Haimi. Det bedste ved at være SOS-mor er børnene. Jeg ved godt, at det ikke er mine biologiske børn, men de er min familie. Jeg er stolt af at være med til at give de her børn, der før ingen muligheder havde, en chance for at få en god uddannelse og at klare sig godt, siger Sipha Pongduangta.

11 Haimi fra SOS-børnebyen i Xiengkhouang er den yngste i sin familie og sover stadig til middag ofte i sin SOS-mors seng. Foto: Lars Just. Sokkhim studerer medicin på universitetet i Cambodjas hovedstad. 17 procent af de børn, som vokser op i en SOS-børneby, får en universitetsuddannelse. Foto: Jens Honoré.

12 SOS-UNGDOMSHUSE I PNOM PEHN I børnebyen i Phnom Penh flytter SOS-drengene til et af de fire SOSungdomshuse i nabolaget, når de er cirka 15 år. Her lærer de unge basale færdigheder, så de bliver klar til voksenlivet for eksempel at lave mad, vaske tøj og at lægge et husholdningsbudget. Der bor op til 15 drenge i hvert ungdomshus. I huset bor også en ungdomsleder, som passer på de unge og vejleder dem om deres karrierevalg og andre ting i de til tider svære teenageår. SNART BLIVER SOKKHIM LÆGE Sokkhim er vokset op i SOS-børnebyen i Cambodjas hovedstad sammen med sin biologiske søskende. De seks børn kom til børnebyen i 2001, da deres mor døde af en lungesygdom, og deres far ikke længere kunne forsørge dem. Som 16-årig flyttede Sokkhim ud af sin SOS-mors hus og ind i et af SOS-børnebyens ungdomshuse fem minutters gang fra børnebyen. I dag er Sokkhim 23 år og studerer medicin på universitet i Phnom Penh. Det har jeg valgt, fordi jeg gerne vil hjælpe folk med at blive raske. Jeg vil gerne være kirurg eller neurolog, siger han. I hvert ungdomshus bor også en ungdomsleder. I Sokkhims hus bor ungdomsleder Vannon Mok sammen med sin hustru og deres tre døtre. På den måde vokser de unge drenge fortsat op i familiemæssige omgivelser.

Uden min mor ville jeg vokse op helt alene VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER

Uden min mor ville jeg vokse op helt alene VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER Uden min mor ville jeg vokse op helt alene VÆRD AT VIDE SOM INDSAMLER HER ER NOGLE RETNINGSLINJER, DU SKAL FØLGE SOM INDSAMLER, SÅ ALLE FÅR EN GOD OPLEVELSE SOS Børnebyerne har indhentet tilladelse til

Læs mere

L RERVEJLEDNING & UNDERVISNINGS- FORSLAG

L RERVEJLEDNING & UNDERVISNINGS- FORSLAG L RERVEJLEDNING & UNDERVISNINGS- FORSLAG MOVEATHON børn hjælper børn MOVEATHON UNICEF/NYHQ04-0604/Pirozzi UNICEF/Klaus Nedergaard UNICEF/MLIA2010-00655/Asselin UNICEF/Klaus Nedergaard børn hjælper børn

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare Livet på hjemløseboformer Udvalgte resultater fra brugerundersøgelse af SFI 15 Kolofon Februar 15 Oplag: 1.5 Fotograf: Peter Elmholt (elmholt.dk) Grafisk

Læs mere

HJÆLP OS MED AT HVERVE INDSAMLERE TIL VALGET BLIV UNGDOMSAMBASSADØR. Foto: Mariantonietta Peru

HJÆLP OS MED AT HVERVE INDSAMLERE TIL VALGET BLIV UNGDOMSAMBASSADØR. Foto: Mariantonietta Peru HJÆLP OS MED AT HVERVE INDSAMLERE TIL VALGET BLIV UNGDOMSAMBASSADØR Foto: Mariantonietta Peru DELTAG I HVERVEKAMPAGNEN OG GØR EN FORSKEL FOR FORÆLDRELØSE BØRN I ØSTAFRIKA VIL DU HJÆLPE OS MED AT HJÆLPE

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem!

brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem! Børnecancerfonden har brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem! Bliv personlig donor, det koster 200 kr. årligt. Bliv virksomhedsdonor, det koster 5.000 kr. årligt.

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

En ensom kamp. Et indblik i børns sundhed og trivsel i familier med få penge

En ensom kamp. Et indblik i børns sundhed og trivsel i familier med få penge En ensom kamp Et indblik i børns sundhed og trivsel i familier med få penge En ensom kamp udgivet af Børnerådet Vesterbrogade 35A 1620 København V Tlf: 3378 3300 Fax: 3378 3301 E-mail: brd@brd.dk www.brd.dk

Læs mere

At være to om det - også når det gælder abort

At være to om det - også når det gælder abort At være to om det - også når det gælder abort Arbejdsopgave Tidsforbrug Cirka 1-2 timer Forberedelse Kopiering af artiklen At være to om det også når det gælder abort eller deling af denne pdf. Eleverne

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Hjælp forældrene med at skabe lærende hjem

Hjælp forældrene med at skabe lærende hjem Hjælp forældrene med at skabe lærende hjem Af Ingegerd Jenner Løth, lærer Dansk forskning har i 40 år igen og igen slået fast, at det især er hjemmets lærende miljø, som er afgørende for, hvordan man klarer

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Børn skal favnes i fællesskab

Børn skal favnes i fællesskab Center for Dagtilbud og Skole Børn skal favnes i fællesskab - om inklusion i Furesø Kommune BØRN SKAL FAVNES I FÆLLESSKAB 2 FORORD Alle børn og unge har brug for at indgå i et fællesskab med forældre,

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Opgaver til LæseRaketten: Opgaveforslag. side 8. Højtlæsning Elefanten uden ende side 9 Frøen side 10 Reginatu læser højt..

Opgaver til LæseRaketten: Opgaveforslag. side 8. Højtlæsning Elefanten uden ende side 9 Frøen side 10 Reginatu læser højt.. Indhold Del 1: Hele Verden i Skole 2008- hvad? side 1 Hele Verden i Skole 2008- hvorfor? side 2 Hele Verden i Skole 2008- hvordan?. side 3 LæseRaketten side 3 Indsamlingsprojektet En Ny Fremtid side 4

Læs mere

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt Det har du ret til til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt 2 Til forældre Dit barn er anbragt eller skal anbringes Det er dit barn, det handler om Serviceloven beskriver reglerne for anbringelser

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Man føler sig som en tennisbold, der bliver kastet frem og tilbage i systemet. Samtaler med socialt udsatte unge om deres møde med systemet.

Man føler sig som en tennisbold, der bliver kastet frem og tilbage i systemet. Samtaler med socialt udsatte unge om deres møde med systemet. Man føler sig som en tennisbold, der bliver kastet frem og tilbage i systemet. Samtaler med socialt udsatte unge om deres møde med systemet. Udgivet af Rådet for Socialt Udsatte Mine fremtidsdrømme består

Læs mere

Det enkle liv. "Børnene er vores katalysator" JA TAK

Det enkle liv. Børnene er vores katalysator JA TAK Det enkle liv JA TAK "Børnene er vores katalysator" Anna og Carsten flyttede fra byen til Bornholm og blev selvstændige. Det gav dem det familieliv, de altid burde have haft, fortæller de. AF HEIDI VESTERBERG.

Læs mere

Pilte og væbnere. Alle har ret til mad. Aktiviteter for: FDFs missionsprojekt i 2010-2011

Pilte og væbnere. Alle har ret til mad. Aktiviteter for: FDFs missionsprojekt i 2010-2011 Aktiviteter for: Pilte og væbnere FDFs missionsprojekt i 2010-2011 Alle har ret til mad Dette hætet har modtaget støtte fra Danidas Oplysningsbevilling www.noedhjaelp.dk www.silkeborghojskole.dk FDF.dk/zambia

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere