Hvorfor vælge MagiCAD ovenpå Revit MEP? Hvorfor ikke bare anvende Revit MEP?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvorfor vælge MagiCAD ovenpå Revit MEP? Hvorfor ikke bare anvende Revit MEP?"

Transkript

1 Hvorfor vælge MagiCAD ovenpå Revit MEP? Hvorfor ikke bare anvende Revit MEP? Indledning Dette dokument beskriver fordelene ved at afvikle MagiCAD på Revit MEP, i stedet for at køre Revit MEP uden nogen overbygning. Progman OY in Finland har gennem det sidste kvarte århundrede med succes leveret optimerede løsninger til CAD software indenfor bygningsinstallationsområdet. Løsninger som er udbredte ikke bare i Skandinavien, men også i mange andre dele af verdenen. En simpel økonomisk analyse på tilbagebetalingstid retfærdiggør denne investering. Hvis du kender til MagiCAD på AutoCAD og til udfordringerne ved projektering indenfor installationsområdet, skulle en sådan vurdering ikke være nødvendig. Hvis du i midlertidig ikke kender til fordelene ved brug af MagiCAD som strategisk værktøj, bør du nærlæse dette dokument. Det skulle gerne overbevise dig om at MagiCAD forbedre dit resultat samt din produktivitet og giver dig og dit firma et bedre udgangspunkt i samarbejdet med andre projekterende på projektet. Hvad er argumenterne? Der er mange argumenterne for at installere MagiCAD ovenpå Revit MEP. Grundlæggende kan disse deles op efter, på hvilke områder MagiCAD påvirker den samlede løsning. Her er følgende argumenter medtaget: Produktivitet Projekt håndtering Produktions model / produktions tegninger Lokalisering Standarder og ensartethed BIM (Building Information Modelling) Samarbejde Håndtering af specielle situationer Helhedsløsning Bagland fra support Du kan rejse fra A til B på mange måder. Du kan gøre det på den hurtige, fortravlede måde og ignorere den øvrige trafik, eller den kvalitetsbetonede måde hvor du blandt andet opsamler erfaringer undervejs. Ved at samle erfaringer undervejs bringer du dig selv i en mere kvalificeret udgangsposition til den kommende rejse. Den vigtige pointe her er at MagiCAD muliggør en hurtig og kvalitetsbetonet arbejdsmetode på samme tid. Du kan enten anvende den avancerede funktionalitet og intelligens eller du kan vælge at køre hurtigere frem og nå et hurtigt, men kvalificeret slut resultat. Ikke alle projekter kræver de samme dybtgående overvejelser.

2 Produktivitet: Her har argumentationen for MagiCAD på Revit MEP to udgangspunkter. 1. Intelligente objekter (contents) ikke blot generiske families 2. Forbedret funktionalitet 1. Intelligente objekter (contents) ikke blot generiske families Den største begrænsning med Revit MEP som softwaren foreligger når den installeres out of the box er manglen på intelligente objekter (contents). Der er objekter (contents), men i meget begrænset omfang. Når programmet installers har man følgende tre valg indenfor f.eks. ventilationsarmaturer: Et indblæsnings armatur, et udsugnings armatur, og en rist. Begge armaturer med firkantet diffuser plade ingen tryk-regulerings boks og den same rektangulære tilslutnings dimension. Hvis man undersøger det medfølgende bibliotek af objekter (contents) er der 52 familier (typer) hver med forskellige størrelser. Alle objekter er generiske / ikke produkt specifikke. Dette betyder i praksis at den resulterende BIM (Building Information Model) mere er en BGM (Building Graphical Model) primært med geometrisk information. Lad os sammenligne komponenter fra MagiCAD verdenen or fra Revit MEP. I MagiCAD anvendes intelligente produkt specifikke objekter. I eksemplet nedenfor ses et SVQH armatur fra Fläkt Woods. Dette er til indbygning i en væg, med trykregulerings boks, som produceres i de 8 størrelser som ses nedenfor i listen. Foruden de grafiske date indeholder objektet tryktabs kurver og lyd kurver i de forskellige størrelser, og de korrekte størrelser er anvendt for alle størrelser. Desuden gengives produktet fotorealistisk, for dette objekt gives endda også oplysning om kastelængde. Hvis du ønsker at arbejde hurtigt men kvalificeret kan disse objekter anvendes som uintelligente objekter. Bare anvend dem som sådanne. Måske ønsker du at angive luftmængde og dimensionere størrelser på kanalerne. Så gør det! Hvis man ønsker at bruge disse objekter som uintelligente look alike objekter kan det med stolthed oplyses at der ikke bare er 52 familier næsten ens objekter. Der er tusinde og atter tusinde af objekter! Angående den digitale fremtid vi alle påberåber os, at vi vil være en del af. Intelligent BIM med IFC kommunikation. Der findes ingen anden software overhovedet, som nærmer sig funktionaliteten i MagiCAD. Den måde vi arbejder på i MagiCAD er skalerbar. Hvis man som CAD operatør ønsker at arbejde med generiske objekter, kan man bruge MagiCAD objekter som dummy objekter og hurtigt men kvalificeret nå det ønskede resultat. Hvis man ønsker at anvende mere intelligens i objekterne, ja så er de forberedt for dette også.

3 Ved at anvende MagiCAD QPD produkt filer, kan du altid opdatere fra Internettet til den gældende version. Produkt data bliver løbende opdateret i samarbejde med producenterne og de nye datafiler, er tilgængelige uden beregning. Lad os se på samme område vedrørende Revit MEP. For det første vil du sandsynligvis ikke finde hvad du leder efter. Der er ikke den nødvendige mængde objekter (content) for effektiv tegningsproduktion. Du er nødsaget til at anvende den der ligner mest det ønskede eller lave dine egne objekter. Du kan give det ønskede flow og tryktab, men du kan i realiteten ikke anvende det. Fra det angivne flow kan du få kanal størrelser, men du kan ikke indregulere anlægget. Det at anvende eksterne programmer som f.eks. IES er en envejs kommunikation. Du kan eksportere din tegning og beregne, men du kan ikke få resultatet tilbage i din 3D model. Der kan laves en 2D DXF fil i IES som kan importeres til dit CAD system, men dette påvirker ikke din 3D model. Da disse objekter er generiske kan du i realiteten ikke stole på størrelserne. Vil der være den nødvendige plads til installationerne? Ingen advarsler vil blive givet hvis objekterne i den virkelige verden fylder mere, og det projekterede således ikke kan lade sig gøre i praksis. Noget andet er bruger interfacet. Man skal besidde stort produktkendskab for at finde det rette objekt. I modsætning til MagiCAD har du ikke nogen visuel genkendelses mulighed når du vælger objekter. En væsentlig fordel ved at anvende produkt specifikke objekter er pladshensynet. Du kan ikke tegne det hvis der ikke er plads nok (med mindre du overstyrer nogle opsætninger). Dette betyder omvendt at hvis du kan tegne det, og der ikke findes kollisioner, så kan det også lade sig gøre at lave det! Det samme gælder kanal størrelser. I Revit MEP kan du tegne kanaler i vilkårlige størrelser. Her f.eks. i en ø478 selv om dette ikke er en standard størrelse. I MagiCAD på Revit MEP har man kanal- og rør serier. Man kan tilføje, rette eller lave nye serier. På denne måde sikrer man at kun standard størrelser anvendes.

4 2. Forbedret funktionalitet Optimerede funktioner er et nøgleord når der vurderes på produktivitet. Som vist ovenfor er det vigtigt at have en effektiv måde at vælge objekter på når de skal indsættes. Til højre ses et eksempel på forbedret funktionalitet så det er blevet gjort lettere at finde og indsætte objekter, samtidigt med at intelligensen bevares. En stor forskel mellem Revit MEP og MagiCAD på Revit MEP er forbedret funktionalitet. Dette er og vil også i fremtiden være af stor betydning. Projekt håndtering MagiCAD på Revit har en effektiv project håndtering i project definitionen. I denne opsætning skabes, vælges og rettes information som bliver brugt i tegne- og beregnings processen. Det meste af denne information er unik for MagiCAD på Revit. Her defineres systemer, rør-/kanal serier, isolerings serier og beregnings metoder. Et andet aspekt i projekt kommandoen er tilvalg af produkter til projektet. Her er det gjort meget lettere at finde og efterfølgende bruge disse produkter. Produktions model / produktions tegninger Modsat Revit MEP kontrollerer MagiCAD hvad du tegner og hvordan du tegner det. Hvis du placerer to bøjninger efter hinanden i Revit MEP reserveres der ikke den nødvendige plads til muffer. Det betyder at du kan tegne to bøjninger tæt uden at dette kan udføres i praksis. MagiCAD tilsikrer ligeledes at du ikke indsætter ventiler på et rør der er for kort. Dette selv om det symbol (butterfly ventil f.eks.) der indsættes kan være på røret. Hvis det underliggende 3D objekt er for stort går det ikke. Endvidere er Revit MEP s stykliste fast opsat. I MagiCAD kan man definere hvad der skal tælles op og hvordan. Man kan med andre ord konfigurere sin egen stykliste. I Revit MEP har objekter en fast 2D symbol repræsentation. Du kan have en ventil med dertil hørende 2D symbol. I MagiCAD kan der vælges mellem flere forskellige symboler for samme ventiltype. Det er dog vigtigt at fastslå at når du installere programmet er der lavet en national lokalisering. Du behøver således ikke at lave dine egne symboler.

5 Lokalisering Som nævnt tidligere leveres MagiCAD med lokalisering. Det vil sige at hvis du installerer i et land hvor MagiCAD generelt sælges findes der også en lokalisering til national standard. Denne lokalisering er åben for eventuelle ønsker om ændringer til speciel standard eller specielt projekt i anden standard. Standarder og ensartethed Ved at bruge et fælles lokaliseret program sikre du at der tegnes ens i afdelingen. Hvis produkterne er generiske og mulighederne for standardisering er små kan resultatet blive at alle tegner på deres egen måde. MagiCAD funktionalitet og lokalisering giver ensartethed i slutresultatet. Tegningerne tegnes på samme måde og i samme standard. BIM (Building Information Modelling) Hvad er BIM uden information? Ved at bruge MagiCAD får du automatisk en masse intelligens i din tegning. Ud over den grafiske repræsentation vil der være intelligent informationsom hastighed, tryk tab, lys, status, størrelser, temperaturer, indregulerings værdier på ventiler og en masse anden information. Denne information gør drift og vedligehold mulig. Informationen er vigtig for at undgå fejl, og det faktum at din tegning og dine beregninger er en og samme model er vital for at undgå fejl. BIM er fremtiden. I de fleste lande vi sammenligner os med er BIM meget i fokus. For at være i stand til at levere BIM er det nødvendigt at anvende intelligent software mere intelligent en bare generiske objekter. Samarbejde Samarbejdet med de udførende bliver mærkbart reflekteret af en tegning som afspejler virkeligheden. Ved at tegne med real life products vil der være færre fejl og bedre mulighed for optimering. Samarbejdet med arkitekten og konstruktions ingeniøren vil være mere præcist. Du har en præcis model af dine installationer. Informations niveauet er ekstremt højt og alle mulige informationer er indbygget i dine objekter. I MagiCAD kan du afdække kollisioner med andre faggrupper og du har mulighed for at lave udsparinger, som direkte kan anvendes af konstruktionsingeniøren. Håndtering af specielle situationer Hvis du har et specielt projekt eller specielle udfordringer kan du drage fordel af den åbne struktur der er i MagiCAD. Funktionalitet som speciel sammenkoblinger (connection nodes) og lokalisering gør næsten alt muligt. Connection nodes gør det muligt at sammenkoble flere tegninger, men de kan også blive brugt i en og samme tegning til specielle formål som f.eks. planlagte udvidelser eller specielle situationer. Helhedsløsning MagiCAD lukker gabet mellem hvad Revit MEP kan og hvad en typisk slutbruger vil! Revit MEP er en fortræffelig platform med mange gode idéer. Det er en relativ ny/ung platform på hvilken det vil blive muligt at afvikle MagiCAD. Meget af funktionaliteten som er kendt fra MagiCAD på AutoCAD i dag vil blive implementeret i MagiCAD på Revit MEP. Noget af den ovenfor omtalte funktionalitet er klar til første udgave og anden er planlagt til at komme senere. Vigtigst er det at vide at programmerne vil blive tilgængelige i en MagiCAD suite pakke. Dette betyder at hvis du opgradere din software til MagiCAD Suite har du både MagiCAD på Revit MEP og MagiCAD på AutoCAD. De eksisterende projekter kan fortsætte i AutoCAD miljøet og du kan starte lidt efter lidet på med MagiCAD på Revit MEP. På længere sigt vil du kunne vælge platform fra projekt til projekt.

6 Bagland fra support Som vi alle ved er der ingen kæde der er stærkere end det svageste led! Bag ved programmet MagiCAD fra Progman OY i Finland, er der omkring personer med adskillige års erfaring fra installationsbranchen. Kompetente personer som ved hvad der tales om altså også når det bliver teknisk. Hvis du efter at have læst denne lille argumentation stadig tvivler, så tøv ikke med at tage kontakt. Du kan starte på

NTI BIM Tools 2011 - installationer

NTI BIM Tools 2011 - installationer NTI BIM Tools 2011 - installationer NTI BIM Tools er en meget omfattende samling hjælpeværktøjer henvendt til byggebranchen. NTI CADcenter har valgt at udgive en lang række af vores populære CAD- og BIM

Læs mere

NTI BIM Tools 2011 konstruktion

NTI BIM Tools 2011 konstruktion NTI BIM Tools 2011 konstruktion NTI BIM Tools er en meget omfattende samling hjælpeværktøjer henvendt til byggebranchen. NTI CADcenter har valgt at udgive en lang række af vores populære CAD- og BIM værktøjer

Læs mere

Nyheder i MagiCAD 2010.5 til AutoCAD Generelle nyheder VIGTIGT!

Nyheder i MagiCAD 2010.5 til AutoCAD Generelle nyheder VIGTIGT! Nyheder i MagiCAD 2010.5 til AutoCAD Den nye version af MagiCAD til AutoCAD 2011 er frigivet. Kunder med subskription aftale har allerede fået en mail med oplysninger om hvordan den nye version kan downloades.

Læs mere

Hvad er BIM? Fra et bygningsdelsperspektiv

Hvad er BIM? Fra et bygningsdelsperspektiv Hvad er BIM? Fra et bygningsdelsperspektiv BIM nævnes overalt i byggebranchen, men hvad er det? BIM er blevet et meget bredt begreb og omfatter mange aspekter af byggebranchen. Én af delene drejer sig

Læs mere

Hvad er BIM? Whitepaper. 3dbyggeri danmark. Fra et bygningsdels-perspektiv

Hvad er BIM? Whitepaper. 3dbyggeri danmark. Fra et bygningsdels-perspektiv Hvad er BIM? Fra et bygningsdels-perspektiv BIM nævnes overalt i byggebranchen, men hvad er det? BIM er blevet et meget bredt begreb og omfatter mange aspekter af byggebranchen. Én af delene drejer sig

Læs mere

Detaljering af BIM-objekter

Detaljering af BIM-objekter Detaljering af BIM-objekter BIM-objektet skal ikke være en fotorealistisk visualisering af byggematerialet - kvaliteten af de tilknyttede produktdata er vigtigere (og ofte overset). Hvilke krav stiller

Læs mere

EL- O G V V S - B R A N C H E N S U D D A N N E L S E S S E K R E T A R I A T I N S TA L L AT I O N S V E J L E D N I N G

EL- O G V V S - B R A N C H E N S U D D A N N E L S E S S E K R E T A R I A T I N S TA L L AT I O N S V E J L E D N I N G EL- O G V V S - B R A N C H E N S U D D A N N E L S E S S E K R E T A R I A T I N S TA L L AT I O N S V E J L E D N I N G Januar 2012 INDLEDNING Vvstek 2012 er en tillægsapplikation til AutoCAD 2012 udviklet

Læs mere

Aldrig har så mange fordele fyldt så lidt...

Aldrig har så mange fordele fyldt så lidt... lindab ventilation Aldrig har så mange fordele fyldt så lidt... Verdensnyhed! Med MBB sætter vi ny standard inden for trykfordelingsbokse Lydisolering Udløb Lineært konusspjæld Safe tilslutning Når præcision

Læs mere

Hvilke overvejelser bør materialeproducenten gøre om produktdata?

Hvilke overvejelser bør materialeproducenten gøre om produktdata? Data på BIM-objekter Data bliver en stadig vigtigere del af BIM-objekter. I dag har data lige så stor og i flere tilfælde større betydning end 3D-geometrien på BIM-objektet. Hvilke overvejelser bør materialeproducenten

Læs mere

ComAir Luftfordelingssystem

ComAir Luftfordelingssystem ComAir Luftfordelingssystem Air Connection præsenterer Comair Uniflex Luftfordelingssystem. Uniflex er et patenteret luftfordelingssystem for indbygning i gulv og loft, og hvor pladsen er trang. Systemet

Læs mere

En stærk kombination Informationshåndtering i byggeriet

En stærk kombination Informationshåndtering i byggeriet En stærk kombination Informationshåndtering i byggeriet NTI CADcenter A/S www.mdoc.dk Agenda Kort om Mdoc løsningen og forretningsmæssige gevinster Mdoc platformen ved Anna Sørensen Mdoc gennemgang af

Læs mere

Fremtidens luftfordelingssystem

Fremtidens luftfordelingssystem Fremtidens luftfordelingssystem NilAIR by NILAN NilAIR by NILAN Maksimal luftkvalitet på minimal plads og tid 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Om NilAIR.................................................................................................

Læs mere

NAVEKSA ITEMPLANNING IVD

NAVEKSA ITEMPLANNING IVD NAVEKSA CADCONNECT PML NAVEKSA CADConnect PML system til Microsoft Dynamics NAV Et praksisorienteret, generisk, intelligent interface mellem et CAD-system og Dynamics NAV. CADConnect understøtter også

Læs mere

Hvor finder arkitekten BIM-objekter?

Hvor finder arkitekten BIM-objekter? Hvor finder arkitekten BIM-objekter? Som digitale byggeklodser er BIM-objekter centrale i arkitektens og ingeniørens arbejde - og de fungerer som brohoved til udbuddet....men hvor finder arkitekten og

Læs mere

cuneco en del af bips

cuneco en del af bips cuneco en del af bips Agenda Brug af egenskaber i dag Nyt Revit modul til Be10 energiberegning med Rockwool Energy Design BIM Checker ved aflevering Egenskaber i fremtiden Det er nødvendigt med standardisering

Læs mere

Digitale produkt- og procesmodeller i byggeriet 4. semester kursusgang

Digitale produkt- og procesmodeller i byggeriet 4. semester kursusgang Digitale produkt- og procesmodeller i byggeriet 4. semester 2008 3. kursusgang Kjeld Svidt Institut for Byggeri og Anlæg ks@civil.aau.dk /ks/ Kjeld Svidt Slide nr. 1 Kjeld Svidt Slide nr. 2 Kjeld Svidt

Læs mere

Skaber nemt og hurtigt overblik over data fra automatiserede anlæg

Skaber nemt og hurtigt overblik over data fra automatiserede anlæg Skaber nemt og hurtigt overblik over data fra automatiserede anlæg SIA platformen er et unikt og innovativt produkt, der tilbyder data og værktøjer til at give overblikket over automatiserede anlæg En

Læs mere

Hvor finder arkitekten 3D BIM-objekter?

Hvor finder arkitekten 3D BIM-objekter? Hvor finder arkitekten 3D BIM-objekter? Som digitale byggeklodser er 3D BIM-objekter centrale i arkitektens og ingeniørens arbejde - og de fungerer som brohoved til udbuddet....men hvor finder arkitekten

Læs mere

lindab CADventPlugin til MagiCAD CADventPlugin til MagiCAD

lindab CADventPlugin til MagiCAD CADventPlugin til MagiCAD CADventPlugin til MagiCAD August 2012 Indholdsfortegnelse CADventPlugin til MagiCAD... 1 Manual til Lindab CADventPlugin til MagiCAD... 3 General Information... 3 Installation og aktivering... 3 Installationskrav...

Læs mere

Cad-Quality A/S. Part of the Addnode group

Cad-Quality A/S. Part of the Addnode group Cad-Quality A/S Part of the Addnode group Hvad er Cad-Q? Nordens førende leverandør af datastyret design, projektering, informationsmodellering og tegningsrelateret IT Findes i 28 byer i Norden Mere end

Læs mere

Samarbejde i Cloud en!

Samarbejde i Cloud en! Samarbejde i Cloud en! -Ved Lars Kanneworff & Morten Strandgaard Digitalt samarbejde Understøtter værdikæden i byggeri Man kan dele licenser ud til alle dem som deltager i projektet BIM 360 erstatter Revit

Læs mere

lindab CADventPlugin Import Duct Series CADventPlugin Import Duct Series

lindab CADventPlugin Import Duct Series CADventPlugin Import Duct Series CADventPlugin Import Duct Series Version 1.0 Indholdsfortegnelse CADventPlugin Import Duct Series... 1 Forord... 3 Den bedste start... 4 Anbefalede settings... 5 Hvis du anvender en ældre EPJ fil... 7

Læs mere

Funktionalitet og nyheder i ELPROCAD ic 5.0

Funktionalitet og nyheder i ELPROCAD ic 5.0 Funktionalitet og nyheder i ELPROCAD ic 5.0 ELPROCAD ic 5 Pro og Basic indeholder de symboler og funktioner du behøver for at tegne, Kreds-, Hovedkreds-, Ydre tilslutningsskema, Montagetegninger, PLC er

Læs mere

eco TOP » EN SERIE AF KOMPAKTE VENTILATIONSAGGREGATER MED TOPTILSLUTTEDE KANALER AIR COMFORT AIR TREATMENT

eco TOP » EN SERIE AF KOMPAKTE VENTILATIONSAGGREGATER MED TOPTILSLUTTEDE KANALER AIR COMFORT AIR TREATMENT AIR COMFORT AIR TREATMENT eco TOP» EN SERIE AF KOMPAKTE VENTILATIONSAGGREGATER MED TOPTILSLUTTEDE KANALER Energi, økonomi og ekspertise med ClimateConsult I ClimateConsult anvender vi vores ekspertise

Læs mere

FarmOnline. klima for vækst

FarmOnline. klima for vækst FarmOnline klima for vækst Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion og har mere end 40 års

Læs mere

BIM ved adjunkt Peter Moser-Nielsen Bygningskonstruktøruddannelsen VIA University College, Holstebro

BIM ved adjunkt Peter Moser-Nielsen Bygningskonstruktøruddannelsen VIA University College, Holstebro Gør tanke til handling VIA University College ved adjunkt Peter Moser-Nielsen Bygningskonstruktøruddannelsen VIA University College, Holstebro 1 Hvad er? Building Information Modelling 2 Building Information

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

Nyheder i AutoCAD Map 3D & Civil 3D Leif Sønderskov Vianova Systems

Nyheder i AutoCAD Map 3D & Civil 3D Leif Sønderskov Vianova Systems Nyheder i AutoCAD Map 3D & Civil 3D Leif Sønderskov Vianova Systems AutoCAD Map 3D 2013 Nyheder Topnyheder AutoCAD Map 3D 2013 Connect to data og redigering Flere muligheder i Connect to data Microsoft

Læs mere

Navn: Olgar Sigurd Skorastein Mortensen. Uddannelse: Bygningskonstruktør. Vejleder: Kirsten Sommerlade. Skole: VIA University College Horsens

Navn: Olgar Sigurd Skorastein Mortensen. Uddannelse: Bygningskonstruktør. Vejleder: Kirsten Sommerlade. Skole: VIA University College Horsens REVIT & MAGICAD Navn: Olgar Sigurd Skorastein Mortensen Uddannelse: Bygningskonstruktør Vejleder: Kirsten Sommerlade Skole: VIA University College Horsens Dato: 16-05-2011 7 semester speciale Titelblad

Læs mere

NTItools MINILAB. Anders Mejlhede Jensen Produkt Chef NTI CADcenter A/S amj@nti.dk. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent NTI CADcenter A/S pt@nti.

NTItools MINILAB. Anders Mejlhede Jensen Produkt Chef NTI CADcenter A/S amj@nti.dk. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent NTI CADcenter A/S pt@nti. NTItools MINILAB Peter Tranberg AEC Systemkonsulent NTI CADcenter A/S pt@nti.dk Reidar Ristesund Senior systemkonsulent bygg/bim NTI CADcenter A/S rer@ntinestor.no Anders Mejlhede Jensen Produkt Chef NTI

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål kunder

Ofte stillede spørgsmål kunder Vigtige opdateringer vedrørende maintenance plans Ofte stillede spørgsmål kunder Dette dokument giver svar på ofte stillede spørgsmål om de kommende ændringer af maintenance plans, i takt med at vi skifter

Læs mere

Kom i gang med Course Tool 1.2

Kom i gang med Course Tool 1.2 Kom i gang med Course Tool 1.2 Indhold Indledning...2 Pris beregning...2 Anvendelse...2 Open Source...2 Anbefalinger...2 Installation...3 USB-Pen...3 Download Libre Office (Draw)...3 Indstil makrosikkerhed...4

Læs mere

Fremtidens luftfordelingssystem

Fremtidens luftfordelingssystem Fremtidens luftfordelingssystem NilAIR by NILAN NilAIR by NILAN Maksimal luftkvalitet på minimal plads og tid 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Om NilAIR... 03 Sådan fungerer NilAIR... 04 Det unikke NilAIR Klik-System...

Læs mere

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Version 2011.2 DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Afsnit Indhold side 1 Generelt 3 2 Dimensionering 3 3 Nødvendigt værktøj 3 4 Generelle anbefalinger for opsætning af rørsystemet

Læs mere

- t e g n e r f r e m t i d e n

- t e g n e r f r e m t i d e n - tegner fremtiden CADSKOLEN - tegner fremtiden Oplever du, at dit tegneprogram spænder ben for dine ideer? Vil du gerne arbejde mere effektivt med dine projekter? Brænder du efter bedre at kunne forstå

Læs mere

Implementering af ny tegningsstandard C213. Praktiske erfaringer

Implementering af ny tegningsstandard C213. Praktiske erfaringer Implementering af ny tegningsstandard C213 Praktiske erfaringer Tegningsproduktion en vigtig del af ydelsen og BIM Bygningsmodellen er hjertet i BIM Tegningsproduktion en vigtig del af vores ydelser I

Læs mere

Sådan kan arkitekten arbejde for materialeproducenten

Sådan kan arkitekten arbejde for materialeproducenten Sådan kan arkitekten arbejde for materialeproducenten Digitale muligheder, effektive arbejdsgange og lovkrav - der er mange grunde til, at arkitekter og ingeniører ændrer arbejdsmetoder. Hvad betyder det

Læs mere

24-03-2009. Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Hvad skal der til. Nicolai Karved, Betech Data A/S

24-03-2009. Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Hvad skal der til. Nicolai Karved, Betech Data A/S 24-03-2009 Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Hvad skal der til. Nicolai Karved, Betech Data A/S Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Domæner og aspekter Det domæne, der primært

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Klik på linket her for en beskrivelse af hvordan du installerer CIP 4.3 opdateringen.

Klik på linket her for en beskrivelse af hvordan du installerer CIP 4.3 opdateringen. CIP 4.3 er på gaden! Opdateringen til CIP 4.3 er på gaden med en lang række nye forbedringer, der giver CIP endnu mere værdi for brugeren. Forbedringerne er centreret omkring præsentation af data i web

Læs mere

Loftdiffusor til effektiv og trækfri luftfordeling

Loftdiffusor til effektiv og trækfri luftfordeling Loftdiffusor til effektiv og trækfri luftfordeling Distributør: KE Fibertec AS Industrivej Vest 21 6600 Vejen Tlf. 75 36 42 00 info@ke-fibertec.dk www.ke-fibertec.dk Loftpaneler til diffus eller retningsbestemt

Læs mere

Markedets modellerings- og simuleringssoftware

Markedets modellerings- og simuleringssoftware Markedets modellerings- og simuleringssoftware Behov og ønsker! Parametre i valg af software! Certificering af IFC oversættere! Christian Bolding Indlæg 20 minutter Hvilke ønsker har du? Behov og ønsker:

Læs mere

Denne vejledning er omfattet af slutbruger licensaftalen til DanEDU Layers.

Denne vejledning er omfattet af slutbruger licensaftalen til DanEDU Layers. Denne installationsvejledning er fremstillet til til AutoCAD, illustrationer i denne vejledning er fra AutoCAD 2016, men burde fungere til alle versioner. Denne vejledning er omfattet af slutbruger licensaftalen

Læs mere

Implementering af det digitale byggeri

Implementering af det digitale byggeri Implementering af det digitale byggeri Proces THT Revit Plug-in KS KS Pro Stabilitet Rumgitter Robot Komponenter KS Sigma Prisberegning Solibri MS Project Tidsplan ArchiCad Database Rapport MagiCad BMF

Læs mere

VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER GUIDE TIL HÅNDTERING AF DWG, TIPS OG TRICKS

VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER GUIDE TIL HÅNDTERING AF DWG, TIPS OG TRICKS VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER GUIDE TIL HÅNDTERING AF DWG, TIPS OG TRICKS VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER INDHOLD DE FORSKELLIGE FILTYPER SKIFT VINKEL/PERSPEKTIV I AUTOCAD OM DWG FILER Håndtering af downloadede DWG

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

FarmOnline. Farm Management til fjerkræproduktion

FarmOnline. Farm Management til fjerkræproduktion FarmOnline Farm Management til fjerkræproduktion Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion og

Læs mere

Hvad er BIM? Hvad er BIM - Building Information Modelling egentligt, og hvordan kan man udnytte det i forbindelse med infrastrukturprojekter?

Hvad er BIM? Hvad er BIM - Building Information Modelling egentligt, og hvordan kan man udnytte det i forbindelse med infrastrukturprojekter? Hvad er BIM - Building Information Modelling egentligt, og hvordan kan man udnytte det i forbindelse med infrastrukturprojekter? Michael Jepsen Projektdirektør Sweco Danmark T&M Roads Project Management

Læs mere

NTItools 2012. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent Bygningskonstruktør Ved NTI CADcenter A/S i 5 år pt@nti.dk

NTItools 2012. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent Bygningskonstruktør Ved NTI CADcenter A/S i 5 år pt@nti.dk NTItools 2012 Peter Tranberg AEC Systemkonsulent Bygningskonstruktør Ved NTI CADcenter A/S i 5 år pt@nti.dk 3 forskellige fagpakker NTItools Arkitekt 2012 NTItools Konstruktion 2012 NTItools Installation

Læs mere

FarmOnline. Farm Management til svineproduktion. klima for vækst

FarmOnline. Farm Management til svineproduktion. klima for vækst FarmOnline Farm Management til svineproduktion klima for vækst Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk

Læs mere

Skitsering og rendering med Revit - BIM workflow fra skitse til præsentation

Skitsering og rendering med Revit - BIM workflow fra skitse til præsentation BIM University 2012 Skitsering og rendering med Revit - BIM workflow fra skitse til præsentation v/ André Andersen, Supporter, Arkitekt Indhold i Building Design Suites Workflow i Building Design Suite

Læs mere

PACOM UNISON SIKKERHEDSSTYRING PÅ EN NEM MÅDE

PACOM UNISON SIKKERHEDSSTYRING PÅ EN NEM MÅDE PACOM UNISON SIKKERHEDSSTYRING PÅ EN NEM MÅDE Hospitaler Den åbne, integrerede platform for sikkerhedsstyring. PACOM Unison er en åben og integreret sikkerhedsstyringsplatform, der giver dig mulighed for

Læs mere

Procedure for systemtest

Procedure for systemtest LANDBRUGS- OG FISKERISTYRELSEN Procedure for systemtest Retningslinjer for hvordan test udføres i LFST Kontrakt om Testressourcer Underbilag 1c 23. oktober 2017 Version 1.0 En beskrivelse af hvordan test

Læs mere

7.2 ALARMSYSTEM RedDetect er et moderne og komplet overvågningssystem som automatisk overvåger præisolerede rørledninger.

7.2 ALARMSYSTEM RedDetect er et moderne og komplet overvågningssystem som automatisk overvåger præisolerede rørledninger. Fugtovervågning 7:0 Fugtovervågning Formålet med et alarmsystem er: at kontrollere for fugtfejl at lokalisere fugt at konstatere afvigelser ( og sammenholde de fugtrelaterede parametre med de værdier der

Læs mere

Indervægge - Forstå beslutningstagerne og skab mersalg i en digital verden

Indervægge - Forstå beslutningstagerne og skab mersalg i en digital verden Indervægge - Forstå beslutningstagerne og skab mersalg i en digital verden Senest opdateret: Maj 2016 Om analysen 3dbyggeri danmark har udarbejdet denne brancheanalyse med udgangspunkt i generelt markedskendskab

Læs mere

Brug en bygningsdelsdatabase BIM Universe 2019

Brug en bygningsdelsdatabase BIM Universe 2019 Brug en bygningsdelsdatabase 1 Intro - Præsentation Navn: René Wieben Andersen Uddannet tømrer 2008 Uddannet bygningskonstruktør 2012 Titel : BIM Manager hos Orbicon A/S Orbicons ydelser: Miljø Forsyning

Læs mere

SESSIONSBESKRIVELSE (CAD) ETUX 2017

SESSIONSBESKRIVELSE (CAD) ETUX 2017 SESSIONS (CAD) ETUX 2017 DESIGN INTENT Bliv bevidst om intentionen bag jeres design og optimer jeres arbejdsgang. Vi gennemgår forskellige konstruktionsformer fra sketch til assembly niveau, med henblik

Læs mere

Infrastruktur i hjemmet og begreber

Infrastruktur i hjemmet og begreber Infrastruktur i hjemmet og begreber Indholdsfortegnelse Ordliste... 2 Accesspoint... 2 DHCP... 2 DSL... 2 Ethernet... 2 Firewall... 2 Flatrate... 2 Hub... 3 IP... 3 IP-adresse... 3 IP-filtrering... 3 IP-forwarding...

Læs mere

Arkitekter og ingeniører bygger bro med Revit

Arkitekter og ingeniører bygger bro med Revit 10 l cadmagasinet 39 Arkitekter og ingeniører bygger bro med Revit AF JACOB LANGE Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma var blandt de første herhjemme til at satse målrettet på Autodesk Revit til ingeniører.

Læs mere

BIMeye Cloudservice fra Cad-Q

BIMeye Cloudservice fra Cad-Q BIMeye Cloudservice fra Cad-Q BIMeye Bæredygtig CAD & Lifecycle-management til innovative og visionære design og produktionsvirksomheder BIMeye Koordiner flere modeller eller dele af modeller BIM Model

Læs mere

Byggesagens faser og workflow

Byggesagens faser og workflow Byggesagens faser og workflow En byggesags projektering strækker sig over mange faser, der gradvist øger projekteringsmaterialets detaljering. En yderligere udfordring er, at en lang række interessenter

Læs mere

C-WEB. TM Online dokumenthåndtering, tilgængelig for dig, kollegaer og samarbejdspartnere.

C-WEB. TM Online dokumenthåndtering, tilgængelig for dig, kollegaer og samarbejdspartnere. C-WEB Byggeprojekt.dk og C-WEB leverer mobile og webbaserede digitale byggerier i skyen. IT-infrastrukturen er skræddersyet efter specifikke behov og til udveksling af kvalitetssikrede byggeinformationer

Læs mere

NTI Kompetence udviklings udbud og ydelser. Uanset dit behov kan NTI hjælp dig

NTI Kompetence udviklings udbud og ydelser. Uanset dit behov kan NTI hjælp dig NTI Kompetence udviklings udbud og ydelser Uanset dit behov kan NTI hjælp dig Vores Mission At tilbyde den nyeste viden - skræddersyet og relevant for dig og din virksomhed. Vi vil gøre vores for at hjælpe

Læs mere

lindab loftarmaturer Lindab Lineo MTL, Fingerrod C, Københavns lufthavn. Ret til ændringer forbeholdes

lindab loftarmaturer Lindab Lineo MTL, Fingerrod C, Københavns lufthavn. Ret til ændringer forbeholdes Lindab Lineo, Fingerrod C, Københavns lufthavn. Ret til ændringer forbeholdes Lindab Lineo Produkt Funktioner Side STB STU Ret til ændringer forbeholdes Lindab Lineo Lindab Lineo Med spaltearmaturets smalle

Læs mere

nticonnect nticonnect er en web-platform, der gør det muligt at samle al data. NTI CADcenter A/S

nticonnect nticonnect er en web-platform, der gør det muligt at samle al data. NTI CADcenter A/S Telefon: 70 10 14 00 E-mail: nti@nti.dk Web : www.nti.dk nticonnect nticonnect er en web-platform, der gør det muligt at samle al data. NTI CADcenter A/S FORORD AF MICHAEL MØLLER JENSEN DIVISIONSCHEF,

Læs mere

Med 360 graders spredning kan indeklimaet rigtigt folde sig ud

Med 360 graders spredning kan indeklimaet rigtigt folde sig ud lindab ventilation Med 360 graders spredning kan indeklimaet rigtigt folde sig ud Plexus. Den fleksible løsning til både køling, varme og ventilation Designet er baseret på to unikke teknikker: 360 graders

Læs mere

Vejledning for koordinering af bygningselementer (Kollisionskontrol)

Vejledning for koordinering af bygningselementer (Kollisionskontrol) Udarbejdet efter international standard ISO/DIS 29481-1 Information Delivery Manual (IDM) Vejledning for koordinering af bygningselementer (Kollisionskontrol) Denne vejledning beskriver formål, procedure

Læs mere

LysDiagnose ver. 1.0 Tutorial. FABA og Go Energi (2011) LysDiagnose Tutorial s. 1/14

LysDiagnose ver. 1.0 Tutorial. FABA og Go Energi (2011) LysDiagnose Tutorial s. 1/14 LysDiagnose ver. 1.0 Tutorial FABA og Go Energi (2011) LysDiagnose Tutorial s. 1/14 Indholdsfortegnelse: Tutorial for LysDiagnose ver. 1.0 Indhold Tutorial for LysDiagnose ver. 1.0... 2 Kom godt i gang...

Læs mere

Fremtidens belysning, mere end blot lys. Kim Hardi Nielsen

Fremtidens belysning, mere end blot lys. Kim Hardi Nielsen Fremtidens belysning, mere end blot lys Kim Hardi Nielsen 1 Vi ser et øget behov for energibesparende belysningsløsninger Næsten 20% af vores elforbrug anvendes til belysning 2 75% af det samlede energiforbrug

Læs mere

ARCHICAD PILOTPROJEKT: BELLAKARRERNE 1. oktober 2014 COBE & BIM Equity

ARCHICAD PILOTPROJEKT: BELLAKARRERNE 1. oktober 2014 COBE & BIM Equity ARCHICAD PILOTPROJEKT: BELLAKARRERNE 1. oktober 2014 COBE & BIM Equity 1.0 PROJEKT: BELLAKARREERNE, BYGGEFELT 5 & 8 Dette whitepaper beskriver metode og workflow for projektering af projektet med ArchiCAD

Læs mere

Udvikling af konfigurerbar stålbrandport Ingvar. Michelsen a/s

Udvikling af konfigurerbar stålbrandport Ingvar. Michelsen a/s Produktkonfigurering i byggeriet Visuel konfiguration af bygningskomponenter Udvikling af porten Jørn Skauge og David Kjøller Arkitektskolen Aarhus Institut for A rkitektonisk Design www.aarch.dk Opbygning

Læs mere

Trykfordelingsbokse. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse

Trykfordelingsbokse. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse VBA boks -detalje. Om Lindab Comfort og design Produktoversigt / symboler Teori Loftarmaturer Loftarmaturer - synlige Vægarmaturer Dyser Dysekanaler Riste Fortrængningsarmaturer VAV Volumenstrømsregulatorer

Læs mere

Products Solutions Services. Nye muligheder, nye oplevelser. Personlig og digital. Mit Endress+Hauser.

Products Solutions Services. Nye muligheder, nye oplevelser. Personlig og digital. Mit Endress+Hauser. Products Solutions Services Nye muligheder, nye oplevelser. Personlig og digital. Mit Endress+Hauser. Nye muligheder, nye oplevelser. Personlig og digital. Mit Endress+Hauser. 2 Nye New muligheder, possibilities,

Læs mere

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. december 2016 16/10604-1 Tina Jonsen tjon@vd.dk +45 7244 2220 IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN

Læs mere

3 : 12. bips nyt. læs om:

3 : 12. bips nyt. læs om: byggeri informationsteknologi produktivitet samarbejde bips nyt 3 : 12 læs om: 4 den nye dokumenthåndteringsmanual 6 hvad du kan se på bips konferencen 20 ekj s universitetserfaringer 28 små arkitekter

Læs mere

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2. CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.2 Download udviklingssoftware... 6 2.2.1 Hent Visual Studio

Læs mere

Athena DIMENSION Varmeanlæg 4

Athena DIMENSION Varmeanlæg 4 Athena DIMENSION Varmeanlæg 4 Juni 2001 Indhold 1 Introduktion.................................. 2 2 Programmets opbygning........................... 2 3 Fremgangsmåde................................ 3

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2. Windows Vista

Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2. Windows Vista Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2 Windows Vista Oversigt Inden installationen... 3 Udpakning af softwaren... 4 Kopiér licensen ind... 6 Installationen... 7 Yderligere

Læs mere

CadConnect (CCN) tillægsmodul til MS Dynamics NAV

CadConnect (CCN) tillægsmodul til MS Dynamics NAV CadConnect CadConnect (CCN) tillægsmodul til MS Dynamics NAV Opret styklister og ruter direkte fra CAD systemer - på få minutter CadConnect skaber et integrationspunkt mellem CAD systemer og MS Dynamics

Læs mere

Sådan kommer du i gang med SAS Systemet

Sådan kommer du i gang med SAS Systemet Sådan kommer du i gang med SAS Systemet Indhold: Software Requirements for Windows VISTA Basic & Premium Installationsvejledning for SAS System Version 9.1 fra DVD Installationsvejledning for Enterprise

Læs mere

Opkvalificeringsforløb hos Nordcad

Opkvalificeringsforløb hos Nordcad Opkvalificeringsforløb hos Nordcad 4-dages efteruddannelsesforløb i ECAD værktøjer til hardware design 15.-18. januar 2018 Diagramtegning PCB design & Constraint Manager Simulering (analog/digital) 1 Muligheder

Læs mere

DaluxQA. BIM-Administrator. Udarbejdet til version 2.5.3 af DaluxQA. Lean Fuglsang

DaluxQA. BIM-Administrator. Udarbejdet til version 2.5.3 af DaluxQA. Lean Fuglsang DaluxQA BIM-Administrator Udarbejdet til version 2.5.3 af DaluxQA Lean Fuglsang 18-03-2013 Indhold 1. Introduktion... 2 2. BIM Administrator... 2 3. BIM Struktur... 2 4. Opret bygning... 3 5. Bygningsmodeller...

Læs mere

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0 MANUAL Præsentation af Temperaturloggerdata Version 2.0 Indholdsfortegnelse FORORD...3 INTRODUKTION...3 KRAV OG FORUDSÆTNINGER...3 INSTALLATION...4 OPSÆTNING...8 PROGRAMOVERBLIK...10 PROGRAMKØRSEL...11

Læs mere

SccaanDis ViT Trre USB Brugervejledning

SccaanDis ViT Trre USB Brugervejledning ScanDis ViTre USB Brugervejledning Velkommen til vejledningen i hvordan ViTre USB enheden anvendes. ViTre leveret på USB indeholder licenser til programp pakken samt ViTre programmerne samt et særligt

Læs mere

Arbejdsgrundlag for BIM implementering: Bygningskonstruktøruddannelsen i VIA Periode: S 2013

Arbejdsgrundlag for BIM implementering: Bygningskonstruktøruddannelsen i VIA Periode: S 2013 Arbejdsgrundlag for : Bygningskonstruktøruddannelsen i VIA Periode: S 13 BIM er en integreret metode til at digitalisere byggeprocessen. Igennem hele byggeriets livscyklus, fra ide til nedrivning, vil

Læs mere

ALRa

ALRa ---------------------------------------------------------- ALBATROSS Rist ---------------------------------------------------------------------- FUNKTION ALBATROSS ALR er en regulerbar rist for opnåelse

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål kunder

Ofte stillede spørgsmål kunder Vigtige opdateringer vedrørende maintenance plans Ofte stillede spørgsmål kunder Dette dokument giver svar på ofte stillede spørgsmål om ændringer af maintenance plans, i takt med at vi skifter til en

Læs mere

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy Produktpræsentation BA Systems Control made easy Produkthistorik 1995: SCADA system 1. generation frigivet 1997: BAS Series 1. generation frigivet 1999: BAS Series 2. generation frigivet - Frit programmerbar

Læs mere

SEGES Koncern Digital Personaliseret visning af information på LandbrugsInfo Ansvarlig AXH

SEGES Koncern Digital Personaliseret visning af information på LandbrugsInfo Ansvarlig AXH Notat SEGES Koncern Digital Personaliseret visning af information på LandbrugsInfo Ansvarlig AXH Projekt: 7464, Digitale Relationer og datadreven informationsformidling Oprettet 20-12-2016 Side 1 af 12

Læs mere

Aquis. Optimering af vandforsyninger

Aquis. Optimering af vandforsyninger Aquis Optimering af vandforsyninger 80 % af forsyningens investering ligger i distributionsnettet Aquis giver dig fuld kontrol 2 Fremtidens udfordringer Uden realtidsinformationer om driften, netværkets

Læs mere

Produkt Modellering & Load til Microsoft Dynamics NAV

Produkt Modellering & Load til Microsoft Dynamics NAV Produkt Modellering & Load til Microsoft Dynamics NAV Send data fra et CAD-system, modellér de ønskede produktionsdata, og opret herefter stamdata automatisk i Dynamics NAV. Formål: Hovedformålet med PM&L

Læs mere

Vinduer og døre - Forstå beslutningstagerne og skab mersalg i en digital verden

Vinduer og døre - Forstå beslutningstagerne og skab mersalg i en digital verden Vinduer og døre - Forstå beslutningstagerne og skab mersalg i en digital verden Senest opdateret: Maj 2016 Om analysen 3dbyggeri danmark har udarbejdet denne brancheanalyse med udgangspunkt i generelt

Læs mere

VEJLEDNING I ARBEJDSPROCESSEN VED INSTALLATION AF BACNET IP ENHEDER

VEJLEDNING I ARBEJDSPROCESSEN VED INSTALLATION AF BACNET IP ENHEDER VEJLEDNING I ARBEJDSPROCESSEN VED INSTALLATION AF BACNET IP ENHEDER Ansvarlig: TOPL Side 1 af 8 VEJLEDNING I ARBEJDSPROCESSEN VED INSTALLATION AF BACNET IP ENHEDER Gældende fra 26. november 2015 Version

Læs mere

Scriptor Print Mapping

Scriptor Print Mapping Scriptor Print Mapping Veldokumenteret ledelsesoverblik til værdiskabende optimering af print- og dokumentløsninger. Vores lange erfaring med drift og optimering af print- og dokumentløsninger giver vores

Læs mere

MobileCTI Dialer Installations og konfigurations vejledning

MobileCTI Dialer Installations og konfigurations vejledning MobileCTI Dialer Installations og konfigurations vejledning Vejledning i Installation og konfiguration af MobileCTI Outlook Dialer / MobileCTI TAPI Dialer Version 2.10 December 2005 www.blueposition.com

Læs mere

eq Ventilationsaggregat

eq Ventilationsaggregat eq Ventilationsaggregat eq i hovedtræk: Energieffektive Høj effektivitet Hygiejnisk DESIGN Integreret automatik Kompakt- / og modulopbygget aggregatsektioner i kombination Korrosionsklasse C4 Service venlig

Læs mere

Komponent styring Ulrich Jespersen, Nordcad Systems A/S Erik H. Nicolajsen, Radiometer Medical ApS Søren Morten Nielsen, Radiometer Medical ApS

Komponent styring Ulrich Jespersen, Nordcad Systems A/S Erik H. Nicolajsen, Radiometer Medical ApS Søren Morten Nielsen, Radiometer Medical ApS Komponent styring Ulrich Jespersen, Nordcad Systems A/S Erik H. Nicolajsen, Radiometer Medical ApS Søren Morten Nielsen, Radiometer Medical ApS Forkortelser der er vigtige at kende ERP = Enterprise Resource

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

VELUX BIM/CAD - BIPS KONFERENCEN

VELUX BIM/CAD - BIPS KONFERENCEN VELUX BIM/CAD - BIPS KONFERENCEN 2016 www.velux.dk/bimcad IKT-KRAV OG DIGITALISERING Effektivisere byggeriet Indhente gevinst i digitalisering Build before you build simulation Rationaliseringspotentiale

Læs mere