Markedets modellerings- og simuleringssoftware

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Markedets modellerings- og simuleringssoftware"

Transkript

1 Markedets modellerings- og simuleringssoftware Behov og ønsker! Parametre i valg af software! Certificering af IFC oversættere! Christian Bolding Indlæg 20 minutter

2 Hvilke ønsker har du? Behov og ønsker: Vil du binde dig til en bestemt IKT platform (fx Autodesk) og være afhængigt af et enkelt proprietært format? Vil du være platform uafhængig og dermed være afhængig af dataudveksling med et generisk dataudvekslingsformat (IFC)? Er du parat til at ændre på dine arbejdsmetoder? Er du parat til at ændre på dine samarbejdsrelationer og starte på nye samarbejdsformer? Etc. dine ønsker!! Hvilken slags software snakker vi om!! Modelleringsprogram = Software til brug ved modellering (af infrastruktur og bygninger) i daglig tale kaldet IIM værktøjer og BIM værktøjer. Applikation (APP) = Software der anvendes under et operativsystem, og som er udformet til at løse specielle opgaver. Script = Et lille program (programstump) der udfører en nøje bestemt begrænset opgave, i forbindelse med andet software (ofte et lille program der nørdes til lejligheden, for at forbedre et stykke software). Add In = Software utility eller sekundært program, der kan tilføjes til et primært program. Plug In = Et stykke software der fungerer som en tilføjelse til et andet computerprogram. Nogle plug-ins kan operere som både plug-in og såkaldt "stand alone," hvilket vil sige det kan køre uden andre programmer.

3 Hvilke behov har du? Behov for et 3D tegneprogram? Behov og ønsker: Behov for et objektbaseret modelleringsprogram (3D / 7D)? Behov for en light version eller et fuldskalaprogram? Behov for et program der kan modtage skannede informationer fra en bearbejdet punktsky (anvendes ved renoveringsopgaver)? Behov for et program der er databaserelateret? Behov for et program, der med Add In / Plug In, kan håndtere skannede informationer direkte i modellen (anvendes ved renoveringsopgaver)? Behov for modelviewer? Behov for modelchecker? Behov for let adgang til applikationssoftware? Behov for let adgang til Add In s / Plug In s? Behov for en projektweb, der er kommunikationsportal, arbejdsportal og dokumentationsportal (herunder udbudsportal)? Behov for en projektweb, der er dokumentationsportal (herunder udbudsportal)?

4 Ønsker og Behov: Kan du konkludere dine ønsker og behov? Hvad er dine ønsker til ændring af arbejdsmetoder? Hvad er dine ønsker til nye samarbejdsrelationer / samarbejdsformer? Hvad er dine ønsker til nye kommunikationsformer? Hvad er dine ønsker til en værdiskabende vidensdeling? Hvad er dine minimumskrav til et modelleringsprogram? Hvad er dine krav til licens- og andre omkostninger? Hvad er dine krav til uddannelse og jobtræning? Hvad er dine krav til applikationssoftware? Hvad er dine krav til udbud af Add In s og Plug In s? Hvad er dine krav til scripting? Etc. dine ønsker og behov, som du selv skal formulere!!

5 Parametre i valg af software! Hvordan påvirker det potentielle modelleringsprogram din virksomhed? Virksomhedens organisation: Skal organisationen ændres over år, for at gøre investeringen rentabelt? Skal der foregå en forandringsledelse, i implementeringsperioden? Skal der ske udskiftninger i ledelsen? Skal ledelsen have støtte udefra i forbindelse med fastlæggelse af strategi / taktik? Skal vi have en BIM ansvarlig? Skal det være en intern medarbejder? / Skal det være en nyansat medarbejder med særlig kompetence? Uddannelsesbehov: Kræver implementering af programmet en ny slags medarbejdere, med en anden uddannelse? Skal virksomheden af med medarbejdere? Skal virksomheden have medarbejdere med alternative uddannelser? Kræver implementeringen en efteruddannelse af medarbejderne? Skal det være åbne kurser, hvor medarbejderne møder medarbejdere fra andre virksomheder? Skal det være interne kurser? Kræver implementeringen en jobtræning af medarbejderne? Skal jobtræningen ske med interne mentorer? Skal jobtræningen ske med eksterne mentorer?

6 Parametre i valg af software! Hvordan påvirker det potentielle modelleringsprogram din virksomhed? Virksomhedens / medarbejdernes arbejdsmetode: Skal arbejdsmetoderne ændres over år, for at anvende de nye værktøjer? Kræver det nye kompetencer og dermed efteruddannelse / jobtræning? Skal der ske udskiftninger i medarbejderstaben? Skal vi have en medarbejderstab, der både kan gammel arbejdsmetode og ny arbejdsmetode? Virksomhedens samarbejdsrelationer / samarbejdsformer: Skal vi samarbejde med andre parter end vi plejer? Skal vi ændre samarbejdsform i forhold til indarbejdede samarbejdsformer? Virksomhedens kommunikationsform: Skal vi anvende projektweb som kommunikationsform i alle sager? Skal det være en kommunikationsplatform, arbejdsplatform og dokumationsplatform? Virksomhedens vidensdeling: Skal vidensdelingen foregå på en anden måde end nu?

7 Parametre i valg af software! Hvilke krav har du til dit modelleringsprogram? Geometriske krav / vektorielle krav (3D): Kan programmet håndtere geometriske / vektorielle data på en smidig og let måde? Kan programmet håndtere dobbeltkrumme flader? Kan programmet håndtere en hyperbolsk paraboloide (dobbeltkrum flade bestående af rette linjer)? Alfa Numeriske krav / krav til behandling af objektdata (4D / 7D): Er programmet i stand til at håndtere almindelige data i objekterne? Kan programmet håndtere 4D og 5D på en smidig og let måde IFC kompatibelt: Er programmet kompatibelt med IFC 2x3? Har programmet en certificeret IFC eksportoversætter? Har programmet en certificeret IFC importoversætter? Er programmet kompatibelt med IFC 4? Kan man forvente at kompatibiliteten medfører certificerede oversættere?

8 Parametre i valg af software! Hvilke krav har du til dit modelleringsprogram? Kan der leveres officielle applikationer til programmet / har softwareleverandøren selv nogle applikationer: Applikationer der styrker styringen af informationerne? Applikationer der styrker håndteringen af dataudvekslinger? Kan man bruge uofficielle applikationer til programmet (applikationer fra tredje part): Har man mulighed for at bruge tredjepartssoftware? Hvor store er mulighederne for at schripte (schripting) i programmet: Kan der lappes på uhensigtsmæssigheder med schripts? Kan superbrugeren selv schripte? Mulighederne for Add In s og mulighederne for Plug In s: Hvilke officielle Add In s er der til programmet? Hvilke uofficielle Add In s er der til programmet? Hvilke officielle Plug In s er der til programmet? Hvilke uofficielle Plug In s er der til programmet?

9 Parametre i valg af software! Hvilke krav har du til dit modelleringsprogram? Kan programmet købes i moduler: Kan man starte med et grundmodul og tilkøbe andre moduler? Kan programmet købes i en light version som kan opgraderes til et fuldskalaprogram, uden datatab: Er en evt. light version brugbar eller er det bare en kamufleret demo? Er light en en enkeltbrugerudgave? Er light en med grafiske begrænsninger og med print begrænsninger? Support fra softwareleverandørens side: Hvad kan softwareleverandøren hjælpe dig med (udover at tage dine penge)? Hvor hurtig kan han hjælpe dig? Kan han hjælpe dig med implementering / opstart af programmet? Kan han tilbyde korte værktøjskurser?

10 Parametre i valg af software! Hvilke krav har du til dit modelleringsprogram? Er versionsskiftene et udtryk for store eller små ændringer i programmet: Kommer der små ændringer hvert år, som du skal betale for? Kommer der store ændringer hvert år, som du skal betale for? Bliver du belastet af store reklamekampagner, hver gang vendor har skruet lidt i programmet? Opgradering til næste version: Hvor tit kommer opgraderingerne? Kan man hoppe en opgradering over? Kan man opgradere når man vil, eller er man tvunget til at opgradere i en givet tidspunkt? Omkostninger: Hvad koster softwaren? Enkeltlicens? / Flerbrugerlicens? / Flydende licens? Hvad koster opgraderinger? Er det en abonnementsordning? Hvad koster support? Kan man få flat rate support?

11 Metodekurser: Behov for efteruddannelse indenfor BIM: Kendskab til DDB og BIM og hvad udviklingen kommer til at betyde for det daglige arbejde Indsigtsgivende læring i: Nye aftaleforhold Nye samarbejdsrelationer Nye arbejdsmetoder Nye standarder og normer Nye kommunikationsmuligheder / herunder projekweb (Nye muligheder for vidensdeling) Værktøjskurser: Kendskab og rutine i relevante modelleringsprogrammer (som i fremtiden også bliver skitseværktøj) Kendskab og rutine i relevante tillægsprogrammer Kendskab og rutine i relevante simuleringsprogrammer Kendskab og rutine i relevante tidsplanlægnings værktøjer Kendskab og rutine i relevante kalkulationsværktøjer Kendskab og rutine i anvendelsen af projektweb som arbejdsplatform / dokumentationsplatform Det vil være klogt at klarlægge behovet og udarbejde en efteruddannelsesplan for virksomheden

12 Certificering af IFC oversættere: Anvendelsen af dataudvekslingsformatet IFC: Generelle fejlmuligheder for udveksling af data (datatab) med det generiske format IFC Eksport / Import oversætter til IFC BIM værktøj - X Oversætter - X IFC 2.3 eller IFC 4 Oversætter - Y BIM værktøj - Y Afsender Firma / Person Kompetence BIM værktøj - X Proprietær format Oversætter - X Udvekslings format Generisk format BIM værktøj -Y Proprietær format Oversætter - Y Modtager Firma / Person Kompetence Manglende Firmakompetencer / Personligekompetencer Fejl eller mangler i program Fejl eller mangler i oversætterens eksportdel og / eller importdel Fejl i format / struktur Fejl i ISO Standard Manglende nuancer i formatets struktur Fejl eller mangler i program Fejl eller mangler i oversætterens eksportdel og / eller importdel Manglende Firmakompetencer / Personligekompetencer Mange har problemer med udveksling af data med IFC mærkelig nok har man ikke så mange problemer i udlandet skyldes det, at man anvender andet software?? Inden man bliver forvirret eller frustreret bør man erkende hvor fejlkilden er, meget ofte er der tale om en menneskelig fejl (Fejl 40) eller en oversætterfejl (Softwareudviklingen er ikke optimal på oversættersiden og den anvendte softwares oversætter er ikke certificeret)

13 Certificering af IFC oversættere: buildingsmart er et åbent og neutralt internationalt non-profit samarbejde om bl.a. udvikling og anvendelse af åbne standarder for BIM (Building Information Modelling) buildingsmart s internationale hjemmeside: buildingsmart s danske hjemmeside: De fleste lande har deres egen hjemmeside, de mest progressive er: UK and Ireland buildingsmart website - German Speaking Chapter - bs Norge - bs Finland - bs Nordic Sverige, Finland og Sverige (Norge er observatør) - buildingsmart Certificering buildingsmart Certificering Den officielle liste med IFC certificeringer

14 Tak fordi i lyttede til indlægget!! SPØRGSMÅL? Hvis i har nogle spørgsmål efterfølgende, er i velkommen til at ringe eller maile til mig

Grundlæggende: IKT & BIM:

Grundlæggende: IKT & BIM: Grundlæggende: IKT & BIM: Modul 1: 07. sept. 2015 + 08. sept. 2015 + 09. sept. 2015 2. sæson 1. Dag: BIM Metoden og paradigmeskiftet / Koordinering og Kommunikation PROGRAM: 07. september 2015 Tid: Emne:

Læs mere

Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer

Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer Modul 3: 06. december 2016-08. december 2016-3. sæson 1. Dag: Aftaleforhold, arbejdsmetoder og samarbejdsrelationer Overblik og svar på indgåelse af aftaler

Læs mere

Grundlæggende: IKT & BIM:

Grundlæggende: IKT & BIM: Grundlæggende: IKT & BIM: Modul 1: 10. oktober 2016-12. oktober 2016-3. sæson 1. Dag: BIM Metoden og paradigmeskiftet / Koordinering og Kommunikation PROGRAM: 10. oktober 2016 Tid: Emne: Underviser: 08.30-09.00

Læs mere

Videregående: Implementering og optimering af IKT & BIM:

Videregående: Implementering og optimering af IKT & BIM: Videregående: Implementering og optimering af IKT & BIM: Modul 2: 16. november 2015 + 17. november 2015 + 18. november 2015 2. sæson 1. Dag: Niveauer og formater / Paradigmeskiftets juridiske konsekvenser

Læs mere

Grundlæggende: IKT & BIM:

Grundlæggende: IKT & BIM: Grundlæggende: IKT & BIM: Modul 1: 22. august 2016 + 23. august 2016 + 24. august 2016 3. sæson 1. Dag: BIM Metoden og paradigmeskiftet / Koordinering og Kommunikation PROGRAM: 22. august 2016 Tid: Emne:

Læs mere

BIM ved adjunkt Peter Moser-Nielsen Bygningskonstruktøruddannelsen VIA University College, Holstebro

BIM ved adjunkt Peter Moser-Nielsen Bygningskonstruktøruddannelsen VIA University College, Holstebro Gør tanke til handling VIA University College ved adjunkt Peter Moser-Nielsen Bygningskonstruktøruddannelsen VIA University College, Holstebro 1 Hvad er? Building Information Modelling 2 Building Information

Læs mere

Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer

Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer Modul 3: 08. november 2016 + 09. november 2016 + 10. november 2016 3. sæson 1. Dag: Aftaleforhold, arbejdsmetoder og samarbejdsrelationer Overblik og svar

Læs mere

IFC, dataudveksling. Jan Karlshøj

IFC, dataudveksling. Jan Karlshøj IFC, dataudveksling Jan Karlshøj Civ.ing, Ph.D. Chefrådgiver/Fagchef, Rambøll (jnxk@ramboll.dk) Lektor, Danmarks Tekniske Universitet (jak@byg.dtu.dk) Formand buildingsmart udvalg i bips (buildingsmart@bips.dk)

Læs mere

Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer

Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer Modul 3: 06. december 2016-08. december 2016-3. sæson 1. Dag: Aftaleforhold, arbejdsmetoder og samarbejdsrelationer Overblik og svar på indgåelse af aftaler

Læs mere

Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer

Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer Specialist: IKT aftaler og samarbejdsrelationer 1. Dag: Aftaleforhold, arbejdsmetoder og samarbejdsrelationer Overblik og svar på indgåelse af aftaler PROGRAM: 12. januar 2016 08.30 - Ankomst Indskrivning

Læs mere

IFC Egenskaber. Mohammad Hussain Parsianfar s102951 BYG DTU

IFC Egenskaber. Mohammad Hussain Parsianfar s102951 BYG DTU Mohammad Hussain Parsianfar s102951 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 3 1.1 Hvorfor er det interessant... 3 1.2 Formål... 4 2 Simplebim... 5 2.1 Præsentation af softwaren... 5 2.1.1 Brugergrænseflade...

Læs mere

Hvad er BIM? Fra et bygningsdelsperspektiv

Hvad er BIM? Fra et bygningsdelsperspektiv Hvad er BIM? Fra et bygningsdelsperspektiv BIM nævnes overalt i byggebranchen, men hvad er det? BIM er blevet et meget bredt begreb og omfatter mange aspekter af byggebranchen. Én af delene drejer sig

Læs mere

Videregående: Implementering og optimering af IKT & BIM:

Videregående: Implementering og optimering af IKT & BIM: Videregående: Implementering og optimering af IKT & BIM: Modul 2: 08. november 2016-10. november 2016-3. sæson 1. Dag: Niveauer og formater / Paradigmeskiftets juridiske konsekvenser PROGRAM: 08. november

Læs mere

Hvad er BIM? Whitepaper. 3dbyggeri danmark. Fra et bygningsdels-perspektiv

Hvad er BIM? Whitepaper. 3dbyggeri danmark. Fra et bygningsdels-perspektiv Hvad er BIM? Fra et bygningsdels-perspektiv BIM nævnes overalt i byggebranchen, men hvad er det? BIM er blevet et meget bredt begreb og omfatter mange aspekter af byggebranchen. Én af delene drejer sig

Læs mere

IKT LEDELSE & KOORDINERING

IKT LEDELSE & KOORDINERING IKT LEDELSE & KOORDINERING 10-dages uddannelse med eksamen Som deltager... rustes du effektivt til at varetage den IKT-koordinering der stilles krav om i IKT-bekendtgørelserne får du kompetencer til at

Læs mere

LÆRINGSMANUAL 3D PROJEKTERING

LÆRINGSMANUAL 3D PROJEKTERING LÆRINGSMANUAL 3D PROJEKTERING på baggrund af Concert & Conference Centre, Reykjavik, Island Indhold 1. INDLEDNING...3 2. HVORFOR 3D PROJEKTERER?...4 2.1. Projektets udformning...4 2.2. De Digitale Bygherrekrav...4

Læs mere

Vibeke Petersen Chefkonsulent. Kilde bips nyt 2, 2011

Vibeke Petersen Chefkonsulent. Kilde bips nyt 2, 2011 Vibeke Petersen Chefkonsulent Kilde bips nyt 2, 2011 Agenda for seminaret 9:00 Velkomst 9:10 Den nye bekendtgørelse vedr. IKT som var forventet at træde i kraft den 17. september 2012 Herunder vigtighed,

Læs mere

BIM Snublesten. 1. Møde Arkitektskolen Aarhus Dagsorden:

BIM Snublesten. 1. Møde Arkitektskolen Aarhus Dagsorden: 1. Møde 17.03.2011 Arkitektskolen Aarhus Dagsorden: 15.00 15.20 Velkomst og en kort præsentation af mødedeltagerne 15.20 15.45 Hvordan skal BIM klubben fungere, hvad ønsker vi os af klubben? - Skal der

Læs mere

edgemo SOFT2go Kristian F. Thomsen

edgemo SOFT2go Kristian F. Thomsen edgemo SOFT2go Kristian F. Thomsen Hvad er edgemo SOFT2go? Software pakke service koncept SOFT2go tilbyder: Adgang til download af standard applikations pakker Pakketering af virksomhedsspecifikke applikationer

Læs mere

IKT KOORDINATOR & LEDER. Tilmeld dig nu til ii2. SÆSONii

IKT KOORDINATOR & LEDER. Tilmeld dig nu til ii2. SÆSONii Uddannelsen har givet mig en stor mængde kompetencer, materialer og værktøjer til mit videre arbejde med IKT. Jeg har ligeledes fået udbygget et stærkt fagligt netværk og så har jeg fået et diplom på mine

Læs mere

Digitalisering har overhalet byggeprocessen

Digitalisering har overhalet byggeprocessen Digitalisering har overhalet byggeprocessen Fredag den 11. marts 2016 LEAN CONSTRUCTION DK Christian Lerche 2 bips er byggeriets digitale udviklingsforum bips er samarbejde med alle byggeriets parter om

Læs mere

»BIM Universe - Håndtering og deling af information. Jette Bakgaard Stolberg BIM supervisior, fagleder

»BIM Universe - Håndtering og deling af information. Jette Bakgaard Stolberg BIM supervisior, fagleder »BIM Universe - Håndtering og deling af information Jette Bakgaard Stolberg BIM supervisior, fagleder as Kort om ALECTIA A/S Vores opfattelse af BIM Vores fokus Vores erfaringer Vores ønsker »Fakta om

Læs mere

IKT Koordinator & Leder Uddannelsen - 6. sæson / Tid Emne: Underviser:

IKT Koordinator & Leder Uddannelsen - 6. sæson / Tid Emne: Underviser: Basis: IKT & BIM: Modul 1: 14. januar 2019-16. januar 2019 6. sæson 1. Dag: BIM Metoden og paradigmeskiftet / Koordinering og Processer PROGRAM: 14. januar 2019 Tid Emne: Underviser: 08.30-09.00 Ankomst

Læs mere

Opgave 1: SÆT X: (vær opmærksom på, at der kan være tale om flere krydser pr. opgave) DEN KORREKTE PROJEKTOPSTART:

Opgave 1: SÆT X: (vær opmærksom på, at der kan være tale om flere krydser pr. opgave) DEN KORREKTE PROJEKTOPSTART: IKT Koordinator & Leder Uddannelsen SVAR GRUPPE 1: Modul 2: 29. april 2014 + 30. april 2014 + 01. maj 2014 29. April 2014-4. Dag: Tilrettelæggelse af den kreative proces og projekteringen Tidsforbrug ca.

Læs mere

NYT: Hvad er der sket mellem Modul 1 og Modul 2: Christian Bolding. Indlæg 5 minutter

NYT: Hvad er der sket mellem Modul 1 og Modul 2: Christian Bolding. Indlæg 5 minutter NYT: Hvad er der sket mellem Modul 1 og Modul 2: Christian Bolding Indlæg 5 minutter Ændringer i deltagerlisten Nogle Kursister har fået ændret deres jobsituation og har derfor fået ændrede kontaktdata

Læs mere

B I M P R O C E S O G S T R A T E G I

B I M P R O C E S O G S T R A T E G I B I M P R O C E S O G S T R A T E G I EIGIL NYBO ARKITEMA FREDERIKSGADE 32 8000 ÅRHUS C EIGIL NYBO ARKITEMA B I M PROCES OG STRATEGI BUILDING INFORMATION MODELING DET DIGITALE BYGGERI DIGITALE YDELSER

Læs mere

KOMPETENCELØFT IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update

KOMPETENCELØFT IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update KOMPETENCELØFT IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update udbydes i samarbejde med: IBG CERTIFICERING Formål Vi ser det som vores vigtigste opgave at sikre, at vores brugere får det fulde udbytte

Læs mere

Bilag H - Besvarelse af kravspecifikationen

Bilag H - Besvarelse af kravspecifikationen Bilag H - Besvarelse af specifikationen I tilbudsbesvarelsen redegøres for ene i specifikationen i bilag 2. Tabellernes nummer og overskrift refererer til numre og overskrifter i bilag 2. 5.1. Den tekniske

Læs mere

Som tidligere orienteret har Danske Medier Research indgået aftale med TNS Gallup om levering af markedsmålingen af internettrafik med start fra 2016.

Som tidligere orienteret har Danske Medier Research indgået aftale med TNS Gallup om levering af markedsmålingen af internettrafik med start fra 2016. Kære udgiver, Som tidligere orienteret har Danske Medier Research indgået aftale med TNS Gallup om levering af markedsmålingen af internettrafik med start fra 2016. Allerede nu påbegynder vi implementering,

Læs mere

4,50 (af 5 mulige) IKT Koordinator & Leder. 3.SÆSON STARTER 22. aug. 2016 EVALUERING

4,50 (af 5 mulige) IKT Koordinator & Leder. 3.SÆSON STARTER 22. aug. 2016 EVALUERING Figur venligst udlånt af Schmidt Hammer Lassen 3.SÆSON STARTER 22. aug. 2016 EVALUERING 4,50 (af 5 mulige) IKT Koordinator & Leder Uddannelsen der ruster dig seriøst til rollen som IKTkoordinator i den

Læs mere

HJEMMESIDER OG avancerede WEBLØSNINGER

HJEMMESIDER OG avancerede WEBLØSNINGER Tilsted Web HJEMMESIDER OG avancerede WEBLØSNINGER Nye muligheder med Content Management Systemer (CMS) til vedligeholdelse af hjemmesider, web- og intranetløsninger. CMS betyder nem vedligeholdelse og

Læs mere

KOMPETENCELØFT. IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update. udbydes i samarbejde med:

KOMPETENCELØFT. IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update. udbydes i samarbejde med: KOMPETENCELØFT IBG Certificering IBG Kurser og Workshops IBG Update udbydes i samarbejde med: IBG CERTIFICERING Formål Vi ser det som vores vigtigste opgave at sikre, at vores brugere får det fulde udbytte

Læs mere

Fleksibilitet og Sikkerhed

Fleksibilitet og Sikkerhed Fleksibilitet og Sikkerhed WPS - Web Publishing System er den perfekte marketings- og Kommunikationsplatform, idet systemet får det optimale ud af det hurtigste og mest dynamiske medie i dag - Internettet.

Læs mere

Tid Emne: Underviser: Ankomst registrering og morgenmad Alle Pause Kaffe / The Alle

Tid Emne: Underviser: Ankomst registrering og morgenmad Alle Pause Kaffe / The Alle Modul 1: 28. - 30. oktober 2019 Basis: IKT & BIM 1. Dag: BIM Metoden og paradigmeskiftet / IKT-roller / Koordinering og Processer PROGRAM: 28. oktober 2019 Tid Emne: Underviser: 08.30-09.00 Ankomst registrering

Læs mere

VELUX BIM/CAD - BIPS KONFERENCEN

VELUX BIM/CAD - BIPS KONFERENCEN VELUX BIM/CAD - BIPS KONFERENCEN 2016 www.velux.dk/bimcad IKT-KRAV OG DIGITALISERING Effektivisere byggeriet Indhente gevinst i digitalisering Build before you build simulation Rationaliseringspotentiale

Læs mere

DDB IKT BIM Revit. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent Bygningskonstruktør NTI CADcenter A/S - 5 år pt@nti.dk

DDB IKT BIM Revit. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent Bygningskonstruktør NTI CADcenter A/S - 5 år pt@nti.dk DDB IKT BIM Revit Peter Tranberg AEC Systemkonsulent Bygningskonstruktør NTI CADcenter A/S - 5 år pt@nti.dk Agenda Bygherrekravene iht. DDB Det Digitale Byggeri Cuneco.dk Principperne omkring IKT specifikation

Læs mere

Handlingsplan for integration af buildingsmart og bips

Handlingsplan for integration af buildingsmart og bips Handlingsplan for integration af buildingsmart og bips Baggrund og formål Nærværende notat er udarbejdet som en handlingsplan der udover et executive summary for de enkelte emner indeholder en redegørelse

Læs mere

Efter et årti med BIM i Danmark: Hvor langt er vi?

Efter et årti med BIM i Danmark: Hvor langt er vi? Efter et årti med BIM i Danmark: Hvor langt er vi? Selv efter et årti er BIM stadiget af byggebranchens helt store buzzwords - og et begreb som enhver materialeproducent skal forholde sig til. Hvor peger

Læs mere

BIM-koordinering For BIM-ansvarlige og projektledere

BIM-koordinering For BIM-ansvarlige og projektledere BIM-koordinering For BIM-ansvarlige og projektledere Lær BIM koordinering Samarbejde kræver styring og struktur. De data, der produceres, skal udnyttes optimalt og bindes sammen, så de bliver værdiskabende

Læs mere

NTI CADcenter A/S Telefon: 70 10 14 00 www.nti.dk Værløse Ringsted Vejle Aarhus Aalborg

NTI CADcenter A/S Telefon: 70 10 14 00 www.nti.dk Værløse Ringsted Vejle Aarhus Aalborg Velkommen til BIM Universe 2014 NTI CADcenter A/S Hvorfor er vi her BIM Universe Programmet Programmet Dag I giver et overblik over vigtige områder Dag II er mere teknisk og ændret i år, således at cases

Læs mere

Proces orientering af IT organisationer (ITIL - implementering)

Proces orientering af IT organisationer (ITIL - implementering) Proces orientering af IT organisationer (ITIL - implementering) Af Lars Zobbe Mortensen Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Hvorfor bedst practice processer (f.eks. ITIL)?... 3 2 Beslutning om forandring...

Læs mere

- t e g n e r f r e m t i d e n

- t e g n e r f r e m t i d e n - tegner fremtiden CADSKOLEN - tegner fremtiden Oplever du, at dit tegneprogram spænder ben for dine ideer? Vil du gerne arbejde mere effektivt med dine projekter? Brænder du efter bedre at kunne forstå

Læs mere

Hvorfor vælge MagiCAD ovenpå Revit MEP? Hvorfor ikke bare anvende Revit MEP?

Hvorfor vælge MagiCAD ovenpå Revit MEP? Hvorfor ikke bare anvende Revit MEP? Hvorfor vælge MagiCAD ovenpå Revit MEP? Hvorfor ikke bare anvende Revit MEP? Indledning Dette dokument beskriver fordelene ved at afvikle MagiCAD på Revit MEP, i stedet for at køre Revit MEP uden nogen

Læs mere

3D-modeller i byggeproduktionen. Søren Spile Bygteq it

3D-modeller i byggeproduktionen. Søren Spile Bygteq it 3D-modeller i byggeproduktionen Søren Spile Bygteq it Præsentation af Bygteq it a s Ejet af Dansk Byggeri og Tekniq. Leverandører af IT-løsninger til ca. 6.000 fortrinsvis udførende virksomheder. Primært

Læs mere

Digital Konvergens. BIM I Praksis: Digital Konvergens arbejder med digitale arbejdsprocesser.

Digital Konvergens. BIM I Praksis: Digital Konvergens arbejder med digitale arbejdsprocesser. Digital Konvergens 1 BIM I Praksis: Digital Konvergens arbejder med digitale arbejdsprocesser. Indlæg på Bips konferencen 2012 Den 10. september 2012 ved Thomas Hejnfelt, Grontmij Digital Konvergens 2

Læs mere

Velkommen til. Brugerdag 2014

Velkommen til. Brugerdag 2014 Velkommen til Brugerdag 2014 Dagens program 09.00 09.15 Velkomst og opstart 09.15 09.45 Dynamics NAV & C5 v/thomas Halse, Microsoft - Produktstrategi & nyhederc5 2 NAV - 5 forslag til hvordan Dynamics

Læs mere

Talegenkendelse. Indhold. Teknologien

Talegenkendelse. Indhold. Teknologien Indhold Teknologien... 1 Vurdering af talegenkendelse på forskellige platforme... 2 Talegenkendelse som potentiale for skriftlig deltagelse... 3 Målgruppen... 4 Talegenkendelse Teknologien Talegenkendelse

Læs mere

BIM I ANLÆG. BIM Aarhus. Tilgangen til BIM Fag og grænseflader Brug og implementering Standarder og aktører Eksempler og perspektiver

BIM I ANLÆG. BIM Aarhus. Tilgangen til BIM Fag og grænseflader Brug og implementering Standarder og aktører Eksempler og perspektiver BIM I ANLÆG BIM Aarhus Kipevu Oil Terminal, Mombasa, Kenya NETVÆRKSMØDE 20170601, THOMAS LUNDSGAARD Tilgangen til BIM Fag og grænseflader Brug og implementering Standarder og aktører Eksempler og perspektiver

Læs mere

Efter et årti med BIM i Danmark: Hvor langt er vi kommet?

Efter et årti med BIM i Danmark: Hvor langt er vi kommet? Efter et årti med BIM i Danmark: Hvor langt er vi kommet? Selv efter et årti er BIM stadig et af byggebranchens helt store buzzwords - og et begreb som enhver materialeproducent skal forholde sig til.

Læs mere

24-03-2009. Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Hvad skal der til. Nicolai Karved, Betech Data A/S

24-03-2009. Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Hvad skal der til. Nicolai Karved, Betech Data A/S 24-03-2009 Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Hvad skal der til. Nicolai Karved, Betech Data A/S Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Domæner og aspekter Det domæne, der primært

Læs mere

Specialist: IKT specifikationer/aftaler og samarbejdsrelationer

Specialist: IKT specifikationer/aftaler og samarbejdsrelationer Specialist: IKT specifikationer/aftaler og samarbejdsrelationer Modul 3: 06. maj 2019-08. maj 2019-6. sæson 1. Dag: Aftaleforhold Overblik og svar på udarbejdelse af IKT specifikationer og IKT aftaler

Læs mere

Programmering 19/03-2012 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM. Projektbeskrivelse. Programmering. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen

Programmering 19/03-2012 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM. Projektbeskrivelse. Programmering. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Projektbeskrivelse Programmering Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Problemobservation.... 4 2.1 Egen erfaring... 4 3. Problemformulering...

Læs mere

Behovsanalysens perspektiver for cuneco

Behovsanalysens perspektiver for cuneco Behovsanalysens perspektiver for cuneco Seminar Ballerup 5. marts/aarhus 8. marts cunecos antagelser Antagelser bag ansøgningen om midler til cuneco Branchen har for at kunne samarbejde mere effektivt

Læs mere

E#eruddannelsesmuligheder - hvordan kommer vi videre? Konstruktørdag den 25. oktober 2014 Kim Jacobsen

E#eruddannelsesmuligheder - hvordan kommer vi videre? Konstruktørdag den 25. oktober 2014 Kim Jacobsen Tema: IKT- bekendtgørelsen E#eruddannelsesmuligheder - hvordan kommer vi videre? Konstruktørdag den 25. oktober 2014 Kim Jacobsen 2 Vores 3 ydelsesområder Rådgivning Uddannelse Forskning IKT rådgivning

Læs mere

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Digital Print Room Implementering og tilretning 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Agenda. Priser. Forskellen mellem de 3 versioner. Hardware og software. Sikkerheden og opsætning af rettigheder. Opgradering fra

Læs mere

DDB IKT BIM Revit. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent Bygningskonstruktør Tømrer NTI CADcenter A/S pt@nti.dk

DDB IKT BIM Revit. Peter Tranberg AEC Systemkonsulent Bygningskonstruktør Tømrer NTI CADcenter A/S pt@nti.dk DDB IKT BIM Revit Peter Tranberg AEC Systemkonsulent Bygningskonstruktør Tømrer NTI CADcenter A/S pt@nti.dk Agenda Anvendelse af IKT Det Digitale Byggeri Cuneco.dk Principperne omkring IKT specifikation

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE DIGITALE TILBUDSLISTER

PROJEKTBESKRIVELSE DIGITALE TILBUDSLISTER PROJEKTBESKRIVELSE DIGITALE TILBUDSLISTER cuneco en del af bips Dato 20. marts 2012 Projektnr. 14 021 Sign. SSP 1 Indledning cuneco gennemfører et projekt, der skal udvikle en standardiseret struktur og

Læs mere

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag. INTRODUKTION Dette dokument beskriver forslag til fire moduler, hvis formål

Læs mere

NØRRE BOULEVARD SKOLE

NØRRE BOULEVARD SKOLE NØRRE BOULEVARD SKOLE NØRRE BOULEVARD 57-59 7500 HOLSTEBRO TOTALRÅDGIVNING IKT YDELSESSPECIFIKATION 28. April 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Introduktion... 3 2. IKT Ledelse... 3 3. Digital kommunikation...

Læs mere

Cad-Quality A/S. Part of the Addnode group

Cad-Quality A/S. Part of the Addnode group Cad-Quality A/S Part of the Addnode group Hvad er Cad-Q? Nordens førende leverandør af datastyret design, projektering, informationsmodellering og tegningsrelateret IT Findes i 28 byer i Norden Mere end

Læs mere

E-læring og samarbejde over nettet

E-læring og samarbejde over nettet E-læring og samarbejde over nettet Vi var ikke i tvivl, da vi for nogle år tilbage valgte at satse på e-læring og udvikling af nye lærings- og samarbejdsformer. Vi havde brug for en seriøs og kompetent

Læs mere

LEAN og BIM Praktiske erfaringer

LEAN og BIM Praktiske erfaringer Praktiske erfaringer LEAN Fastlæg og optimer værdier Gennem processer som skaber værdien Reducere spild Pull ikke push Løbende forbedringer PAGE 2 Hvad er BIM BIM = Bygnings Informations Modeller buildingsmart

Læs mere

BIM-koordinering For BIM-ansvarlige og projektledere

BIM-koordinering For BIM-ansvarlige og projektledere BIM-koordinering For BIM-ansvarlige og projektledere Lær BIM koordinering Samarbejde kræver styring og struktur. De data, der produceres, skal udnyttes optimalt og bindes sammen, så de bliver værdiskabende

Læs mere

IKT- Bekendtgørelsen Hvordan løser vi udfordringerne

IKT- Bekendtgørelsen Hvordan løser vi udfordringerne 1 IKT- Bekendtgørelsen Hvordan løser vi udfordringerne Peter Hauch, arkitekt maa Udvalgsformand Bygherreforeningen Digitaliseringsudvalget Bygherrerådgiver IKT- og FM-konsulent, Arkidata Adjungeret seniorforsker

Læs mere

BIM implementerings strategi, og erfaringer fra hospitalsprojekterne

BIM implementerings strategi, og erfaringer fra hospitalsprojekterne BIM implementerings strategi, og erfaringer fra hospitalsprojekterne Intro Lidt om NIRAS Implementerings processen generelt BIM implementering i NIRAS Hospitalsbyggerierne BIM implementering i Hospitalsbyggerierne

Læs mere

løsninger vores Skårupvej 28, Ravnkilde 9610 Nørager degngrafisk.dk FRA 99,- Pr. md. Henrik Degn Indehaver Tlf. 96 72 70 81 henrik@degngrafisk.

løsninger vores Skårupvej 28, Ravnkilde 9610 Nørager degngrafisk.dk FRA 99,- Pr. md. Henrik Degn Indehaver Tlf. 96 72 70 81 henrik@degngrafisk. vores Henrik Degn Indehaver Tlf. 96 72 70 81 henrik@degngrafisk.dk Louise Elisabeth Poulsen Konsulent Tlf. 96 72 70 80 lp@degngrafisk.dk løsninger Tine Faurholdt Kreativ ansvarlig Tlf. 96 72 70 86 tf@degngrafisk.dk

Læs mere

IKT-koordinator og -leder

IKT-koordinator og -leder Figur venligst udlånt af Schmidt Hammer Lassen IKT-koordinator og -leder UDDANNELSE Få succes i den nye BIM-virkelighed 4. sæson starter 21. august 2017 Byggecentrum hedder nu Molio men kvaliteten er den

Læs mere

Dansk Passiv Brandsikring 2008-03-25. DS Certificering A/S

Dansk Passiv Brandsikring 2008-03-25. DS Certificering A/S Dansk Passiv Brandsikring 2008-03-25 Thomas Bruun DS Certificering A/S Program Certificering hvad er det Certificering Værdien af certificering Elementer i en certificeringsordning Hvordan foregår certificering

Læs mere

Eksklusive sommertilbud. Øg salget Reducér udgifterne Få pengene ind

Eksklusive sommertilbud. Øg salget Reducér udgifterne Få pengene ind At reducere omkostningerne og samtidigt øge effektiviteten er udfordrende mål for enhver virksomhed. Som Mamut Stellar 7 bruger, er du allerede godt rustet. Vi giver dig et godt tilbud, som vil hjælpe

Læs mere

Kulturministeriets it-arkitekturpolitik

Kulturministeriets it-arkitekturpolitik Kulturministeriets Kulturministeriets Januar 2012 Udgivet af Kulturministeriet Udarbejdet af Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.kulturstyrelsen.dk post@kulturstyrelsen.dk Kulturministeriets

Læs mere

Videregående: Implementering og optimering af IKT & BIM:

Videregående: Implementering og optimering af IKT & BIM: Videregående: Implementering og optimering af IKT & BIM: Modul 2: 18. marts 2019-20. marts 2019-6. sæson 1. Dag: Byggejura / Forsikringer / Tid / Økonomi / GreenBIM / Strategi m.m. PROGRAM: 18. marts 2019

Læs mere

håndtering af bygningsdele i landskab v/ Frank Hasling Pedersen, SHØNHERR A/S

håndtering af bygningsdele i landskab v/ Frank Hasling Pedersen, SHØNHERR A/S håndtering af bygningsdele i landskab v/ Frank Hasling Pedersen, SHØNHERR A/S landskabsarkitekt faget projekterer uderum i alle skalaer fra de største anlæg til de mindste sten CCS LANDSKAB DET DIGITALE

Læs mere

Novapoint Brugermøde 2013

Novapoint Brugermøde 2013 Novapoint Brugermøde 2013 - det 20ende i rækken! Årets tema er «Mere vej for pengene» Under hele brugermødet sætter vi skarp fokus på, hvordan viden omsættes til praktisk brug i hverdagen; hvordan får

Læs mere

I KT I BYGGEPROCESSEN

I KT I BYGGEPROCESSEN IKT I BYGGEPROCESSEN V. HEINE OVERBY MIA ROSENGAARD HANSEN MICHAEL LYNGSØ KRISTENSEN KRISTINA LISBETH NIELSEN 1 PROJEKTKONKURRENCE TIL DRIFT Udfordringer og gevinster ved opførsel af byggeri under statens

Læs mere

Keynote. Dit SharePoint intranet - nu og i fremtiden. #WizKonf2015. 11. marts 2015 Webtop A/S

Keynote. Dit SharePoint intranet - nu og i fremtiden. #WizKonf2015. 11. marts 2015 Webtop A/S Keynote Dit SharePoint intranet - nu og i fremtiden #WizKonf2015 1 Godt nyt - Skandinaviens største og hurtigst voksende SharePoint intranetløsning Antal Wizdom kunder Antal Wizdom brugere 155,417 5 19

Læs mere

nticonnect nticonnect er en web-platform, der gør det muligt at samle al data. NTI CADcenter A/S

nticonnect nticonnect er en web-platform, der gør det muligt at samle al data. NTI CADcenter A/S Telefon: 70 10 14 00 E-mail: nti@nti.dk Web : www.nti.dk nticonnect nticonnect er en web-platform, der gør det muligt at samle al data. NTI CADcenter A/S FORORD AF MICHAEL MØLLER JENSEN DIVISIONSCHEF,

Læs mere

Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One. RAW WorkFlow. Per Buchmann

Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One. RAW WorkFlow. Per Buchmann Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One RAW WorkFlow Per Buchmann En lille markedsundersøgelse! Hvem fotograferer i JPG format? Hvem fotograferer i RAW format? Hvem anvender PC? Hvem optimerer

Læs mere

DET DIGITALE ANLÆG BRANCHESAMARBEJDE

DET DIGITALE ANLÆG BRANCHESAMARBEJDE DET DIGITALE ANLÆG BRANCHESAMARBEJDE BIM DIGITALT ANLÆG Rasmus Lynge Fuglsang Anlæg og Drift divisionen Vejdesign Vejdirektoratets interne digitale anlægsprojekt Branchesamarbejdets Digitale anlæg BIM

Læs mere

NOTAT INFORMATIONSNIVEAUER SVAR PÅ HØRING

NOTAT INFORMATIONSNIVEAUER SVAR PÅ HØRING Notat Svar på høringskommentarer V2013-03-22.docx NOTAT cuneco en del af bips Dato 2013-03-22 Projektnr. 13011 Sign. KBP/Exigo INFORMATIONSNIVEAUER SVAR PÅ HØRING Der har været stor interesse for informationsniveaumetoden

Læs mere

DOKUMENTBROKER Koncept

DOKUMENTBROKER Koncept DOKUMENTBROKER Koncept Copyright 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Hvad er DokumentBrokeren?...1 1.1 Formål...1 1.2 Fordele...1 1.3 Baggrund...2 2 Komponenter...3 2.1 Dataflet...4 2.2 Platform og teknologi...4

Læs mere

Endvidere henvises til Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning 2012 vedr. IKT-leverancer.

Endvidere henvises til Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning 2012 vedr. IKT-leverancer. Slots- og Kulturstyrelsen Bilag 5 - IKT-aftale For byggesager med forventet entreprisesum over 5 mio. kr. (eks. moms) H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk

Læs mere

Efteruddannelsesmuligheder - hvordan kommer vi videre? Konstruktørdag den 25. oktober 2014 Kim Jacobsen

Efteruddannelsesmuligheder - hvordan kommer vi videre? Konstruktørdag den 25. oktober 2014 Kim Jacobsen Tema: IKT-bekendtgørelsen Efteruddannelsesmuligheder - hvordan kommer vi videre? Konstruktørdag den 25. oktober 2014 Kim Jacobsen K-Jacobsen A/S 24-10-2014 2 Vores 3 ydelsesområder Rådgivning Uddannelse

Læs mere

Adgangskontrol som nemt integreres i den moderne verden

Adgangskontrol som nemt integreres i den moderne verden Adgangskontrol som nemt integreres i den moderne verden TruPortal 1.5 leverer brugervenlighed og flere funktioner, så den imødekommer behovene til løsningen af forskellige opgaver TruPortal 1.5 Effektiv,

Læs mere

LEVERANCE 1.3. Model for kvalitetssikring

LEVERANCE 1.3. Model for kvalitetssikring LEVERANCE 1.3 Model for kvalitetssikring Udarbejdelse af kvalitetssikringsmodel, krav til open source kode og dokumentation og godkendelsesprocedurer m.v. Samt fokus på understøttelse af CE-mærkning. 1

Læs mere

CCS Formål Produktblad December 2015

CCS Formål Produktblad December 2015 CCS Formål Produktblad December 2015 Kolofon 2015-12-14

Læs mere

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL Copyright 2015 EG A/S FAQ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL EG Clinea Dette dokument giver svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med opgradering fra MedWin til EG Clinea Copyright 2015 EG A/S FAQ Side

Læs mere

Velkommen til - Alle gode gange tre

Velkommen til - Alle gode gange tre Velkommen til - Alle gode gange tre Der er mange virksomheder som igen overvejer nye systemer Give mulighed for at kunder og leverandører kan møde hinanden på en ny måde Skabe en større grad af gennemsigtighed

Læs mere

Wizdom med forretningsapplikation. Wizdom Business Apps

Wizdom med forretningsapplikation. Wizdom Business Apps Wizdom med forretningsapplikation 1 Wizdom Business Apps Dan Thomsen 1 Dan Thomsen Har arbejdet med forretnings applikationer til SharePoint med store danske og internationale virksomheder Har arbejdet

Læs mere

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo er et Windows 98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Win7/Win8 program, der kan holde rede på hjemmets, firmaets, foreningens eller skolens inventar

Læs mere

Eneste krav til C5 applikationen er således et frit udviklingslag. Se i øvrigt Tips og Tricks sidst i dokumentet.

Eneste krav til C5 applikationen er således et frit udviklingslag. Se i øvrigt Tips og Tricks sidst i dokumentet. Ver. 06.18 Standard versionen af C5 integrationen leveres i en udviklingslag BUS. Integrationen benytter sig IKKE af specielle tabeller, da integrationen udelukkende benytter standard C5 tabeller. Integrationen

Læs mere

Janich dk. Joomla Case sol.dk. Janich Rasmussen. Freelance Joomla! Professional. janich@gmail.com. Joomladay Danmark 2011

Janich dk. Joomla Case sol.dk. Janich Rasmussen. Freelance Joomla! Professional. janich@gmail.com. Joomladay Danmark 2011 Joomla Case sol.dk Janich Rasmussen Freelance Joomla! Professional Email: Twitter: Web: janich@gmail.com @janichdk janich.dk Joomladay Danmark 2011 Hvad er sol? Infrastruktur Tilført kompleksiteter siden

Læs mere

Velkommen til. Web-to-print software www.onprintshop.dk

Velkommen til. Web-to-print software www.onprintshop.dk Velkommen til Web-to-print software www.onprintshop.dk Web-to-Print inspiration At gøre din forretning klar til fremtidens web-to-print verden er et stort skridt! Det er ikke bare vigtigt at forstå markedet,

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Et webbaseret værktøj som gør informationerne og tallene i virksomhedens forretningssystemer tilgængelige for alle ansatte Visma

Læs mere

bips konference 2011 Forandringer i byggebranchen er = forandringer i den enkelte virksomhed

bips konference 2011 Forandringer i byggebranchen er = forandringer i den enkelte virksomhed bips konference 2011 Forandringer i byggebranchen er = forandringer i den enkelte virksomhed Hvordan håndteres forandringer i små og mellemstore virksomheder, således at virksomhedens langsigtede strategier

Læs mere

SAS Education Services

SAS Education Services SAS Education Services Indhold SAS Datamodellering Education Service...2 Tour de SAS Education Service...3 SAS Visual Analytics Education Service...4 SAS Data Integration Education Service...6 SAS Metadata-sikkerhed

Læs mere

ASPECT4 Logistik og det nye look. v. Carsten Kjær Petersen

ASPECT4 Logistik og det nye look. v. Carsten Kjær Petersen ASPECT4 Logistik og det nye look v. Carsten Kjær Petersen Velkommen Momshåndtering ved salg over grænser Gennemgang af udvalgte andre nyheder Modernisering af applikationshjælp Opdatering af lagerjournaler

Læs mere

Tidsplan og Synopsis Samt Spørgsmål

Tidsplan og Synopsis Samt Spørgsmål Tidsplan og Synopsis Samt Spørgsmål Af: Tommy Munk Thomsen TMT_Spørgsmål.indd 1 13/06/13 10.08 Synopsis Opgaven: Afsender: Målgruppe: Kommunikationsstrategi: Distribution af materialet: Farver Fremstilling

Læs mere

C-WEB. TM Online dokumenthåndtering, tilgængelig for dig, kollegaer og samarbejdspartnere.

C-WEB. TM Online dokumenthåndtering, tilgængelig for dig, kollegaer og samarbejdspartnere. C-WEB Byggeprojekt.dk og C-WEB leverer mobile og webbaserede digitale byggerier i skyen. IT-infrastrukturen er skræddersyet efter specifikke behov og til udveksling af kvalitetssikrede byggeinformationer

Læs mere