VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009!"

Transkript

1 VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009! Det er blevet tid til at opdatere certifikater på alle servere som afvikler backup over Internettet mod dmsave s backupsystemer. Certifikaterne SKAL opgraderes inden 17. april 2009, da backuppen ellers vil holde op med at køre. Af sikkerhedsmæssige hensyn kan certifikaterne ikke opgraderes automatisk, men skal lægges på alle maskiner der har dmsave s "SSL proxy klient program" installeret. De nye certifikater har en udløbsdato der hedder 4. marts Dedikerede linier Nogle kunder anvender dedikerede linier til dmsave's backupsystemer, og disse kunder behøver ikke at opdatere certifikater. Hvis man har SSL-proxy klienten installeret og ønsker at anvende den som sekundær forbindelsesmulighed, anbefales det dog, at certifikaterne opdateres. SSL-proxy kan desuden være installeret med funktion som automatisk genstart af backup service. Denne funktion vil ikke blive påvirket af manglende opdatering, men det anbefales alligevel for disse kunder at opdatere certfikaterne, så SSL-proxy klienten kan bruges som sekundær forbindelse. Nedenfor findes vejledninger til opdatering på de forskellige operativsystemer. Desuden er det beskrevet, hvorledes der kan foretages en manuel opdatering. Princip for manuel opdatering gælder for alle operativsystemer. Specifikt certifikat Certifikatet har 2 formål. Dels at sikre at det kun er dmsave's kunder som kan opnå adgang til de centrale backupsystemer, og dels at foretage 168 bit kryptering af data på den SSL forbindelse som oprettes. Krypteringen foretages på baggrund af en keystore fil. Med de certifikater som kan hentes på denne side, vil alle dmsave kunder foretage kryptering af data baseret på samme keystore fil. Inden i den krypterede datatunnel er data atter krypteret med TSM's bit kryptering. Derfor vurderer dmsave at trafikkryptering med standard certifikat over Internettet giver tilstrækkelig sikkerhed. Hvis nogle kunder på trods af dette skulle ønske kundespecifik kryptering på datatunnelen kan I rekvirere en kundespecifik keystorefil. Dette gøres på support@dmsave.com, med overskriften "Specifikt certifikat ønskes" I vil herefter få fremsendt en ny keystore fil som kan anvendes i stedet for den der følger med den downloadede pakke. Den rekvirerede keystorefil skal blot erstatte den der ligger i den downloadede pakke. Vejledning for Windows Til windows har dmsave lavet et program som automatisk foretager de nødvendige ændringer og kopierer nye certifikater ind på de maskiner, hvor programmet afvikles. Dette program kan downloades via nedenstående link

2 Enkelte servere: 1. Download certifikat opgraderingen til Windows. 2. Pak programpakken "CertificateUpgradeWindows.zip" ud. 3. Herefter eksekveres filen updatecert.exe på de maskiner som skal opdateres, og de nødvendige rettelser foretages automatisk. 4. For nogle servere kan den komme frem og prompte for godkendelse af genstart af service, hertil godkendes med et "Y" 1. I ovenstående tilfælde, er det vigtigt at man til slut tjekker at alle dmsave/exabit services es er kørende. 5. Efter opdatering testes om der er forbindelse til backupsystemet ved at starte Backup-Archive GUI fra programgruppen "Tivoli Storage Manager" Hvis programmet starter uden fejl, er opdateringen gennemført med succes. Hvis der kommer besked om TCP/IP communication failure, er der et problem efter opdateringen. Prøv da at køre opdateringen igen, og hold øje med fejlbeskeder. Hvis der fortsat er fejl, gå til punktet fejlsøgning. Mange servere: Hvis der er tale om opgradering af certifikater på mange servere kan det evt. betale sig at bruge det script som følger med dmsaves CertificateUpgradeWindows.zip. Scriptet Pstool.cmd bruger psexec fra sysinternals til at eksekvere updatecert.exe remote fra den maskine man eksekverer scriptet fra. Bemærk at denne metode er et forslag til, hvordan opgaven kan udføres på en lettere måde, men dmsave yder ikke support hjælp til at få psexec til at virke som ønsket. Specifikt certifikat Hvis du har rekvireret specifikt certifikat fra dmsave, kopieres dette ind i mappen CertificateUpgradeWindows, og erstatter blot det der allerede ligger. Vejledning til Unix/Linux Til opdatering af certifikater på Unix/Linux, leverer dmsave et script som kan foretage de nødvendige rettelser. Pakken indeholder også selve certifikaterne. Dette script kan downloades via nedenstående link 1. Download certifikat opgraderingen til Linux/UNIX - CertificateUpgradeLinux.zip. 2. Pak programpakken "CertificateUpgradeLinux.zip" ud på Linux/Unix serveren. 3. Udvid rettighederne til certificateupgrade.sh med kommandoen: chmod 774 certificateupgrade.sh 4. Eksekvér shell scriptet fra denne folder med kommandoen:./certificateupgrade.sh 5. Afprøv om der er forbindelse til backupsystemet ved at starte backupklienten op, og evt. foretage en manuel backup eller restore. Dette kan gøres via kommandolinieinterfacet dsmc i en terminal session. Dette kan på AIX f.eks. gøres med kommandoen: /usr/tivoli/tsm/client/ba/bin/dsmc incr dsm.opt På øvrige OS med kommandoen: /opt/tivoli/tsm/client/ba/bin/dsmc incr dsm.opt Hvis alt virker er opdateringen gennemført Specifikke certifikater Hvis du har rekvireret specifikke certifikater fra dmsave, lægges disse i en undermappe med navnet certificates. Hvis f.eks. certificateupgrade.sh lægges i /tmp, så lægges de specifikke certifikater i /tmp/certificates. Herefter eksekveres certificateupgrade.sh som beskrevet ovenfor.

3 Vejledning til Netware Til opdatering af certifikater på Netware hentes selve certifikaterne via dette link 1. Download nye certifikater. 2. Kopiér følgende filer til SYS:\sslprox\client: dmsave.keystore dmsavecacerts 3. Check at der ikke er andre JAVA applikationer end EXABIT.jar, der er kørende 4. Stop SSLproxy med kommandoen UNLOAD JAVA 5. Redigér filen networkmediator.properties, og ret ServerSideDnsName.0=SSLPROXYXX.DMSAVE.COM ServerSideDnsName.1=SSLPROXYXX.DMSAVE.COM til ServerSideDnsName.0=SSLXX.DMSAVE.COM(hvor X er et tal fra 0 til 9) ServerSideDnsName.1=SSLXX.DMSAVE.COM(hvor X er et tal fra 0 til 9) 6. Start SSLproxy med kommandoen nm.ncf, alternativt kan serveren genstartes om muligt. 7. Afprøv om der er forbindelse til backupsystemet ved at starte backupklienten op, og evt. foretage en manuel backup eller restore. Dette kan f.eks. gøres med kommandoen: SYS:\TIVOLI\TSM\CLIENT\DSMC INCR DSM.OPT 8. Opdateringen er gennemført Backup uden om SSL Tivolis backupklient kan i version 5.4 og højere kryptere datatrafikken med en 128bit kryptering. Man kan derfor vælge at droppe SSL og bruge Tivolis backupklient til kryptering. Hvis man ønsker at køre sin backup uden om SSL, kontakt da dmsave s tekniske afdeling for at få åbnet for denne mulighed Vejledning til manuel opdatering, fejlsøgning SSL proxy klienten/servicen har til formål at skabe kontakt over Internettet til det centrale backupsystem, transparent for backupklienten. Dette foregår ved at SSL klienten modtager data og sender det videre krypteret med SSL til dmsave's datacenter, hvor det modtages og pakkes ud, hvorefter det rammer det rigtige backupsystem. Det backupsystem som backuppen skal ligge på afhænger af de DNS adresser der står i konfigurationsfilen NetworkMediator.Properties Filen er typisk placeret i følgende foldere: 1. Windows, under C:\Program Files\exabit eller C:\Program Files\dmsave 2. Netware, under SYS:\sslprox\client 3. Unix, under /opt/exabit/sslproxy I nogle tilfælde kan SSL proxy klienten være placeret andre steder, hvis dette er ønsket under installationen. Ligeledes kan det være tilfældet, at man slet ikke anvender en SSL klient på den pågældende maskine, men at data peges gennem en anden servers SSL klient. Dette kan verificeres ved at lokalisere dsm.opt (windows og Netware)) eller dsm.sys (Linux og windows), som er Tivoli klientens konfigurationsfil, og finde parameteren tcpserveraddress. Hvis denne står til anvendes der lokal SSL proxy klient, hvis den står til noget andet, anvendes en anden servers SSL klient eller der anvendes dedikeret forbindelse.

4 Fejlsøgning 1. Hvis der efter opgraderingen ikke længere er forbindelse til backup systemet, kan dette skyldes at I anvender IP-adresser i stedet for DNS navne til konfiguration af backup over Internettet. I det tilfælde åbnes NetworkMediator.properties, jf. placeringerne ovenfor og adresserne efter parametrene ServerSideDnsName.0= og ServerSideDnsName.1= erstattes med IP-adresser, der er angivet i IP-listen på denne side i skemaet nedenfor. Vær opmærksom på at erstatte IP adresserne med adresser fra samme række. Om muligt, anvend da DNS navnene. 2. Hvis der stadig ikke er forbindelse, prøv da manuelt at kopiere certifikatfilerne ind i SSL-proxiens folder, og sikre at DNS navnene er blevet rettet fra SSLPROXYXX.DMSAVE.COM til SSLXX.DMSAVE.COM i filen NetworkMediator.Properties Derefter genstart Windows-servicen/ssl daemon eller java programmet på serveren. Alternativ genstart serveren om muligt. 3. Muligvis har I lavet regler i jeres firewall for at tillade SSL/https trafik mod de DNS adresser eller IP adresser som anvendes til backup. Ret/tilføj de nye adresser jf. nedenstående skema, så også de nye adresser er tilladte. dmsave anbefaler at der åbnes for følgende IP adresse range: /24 4. Hvis I ikke kan finde en løsning på problemet, så kontakt vores tekniske support, som gerne hjælper jer.

5 Oversigt over skift af IP adresser For at sikre fremtidig adgang til alle dmsave s systemer, anbefales det at der åbnes for al trafik mod: /24 Gamle SSL adresser Nye SSL adresser DNS name IP adresse DNS name IP adresse Backup system prim sslproxy01.dmsave.com ssl01.dmsave.com sec sslproxy02.dmsave.com ssl02.dmsave.com prim sslproxy03.dmsave.com ssl03.dmsave.com sec sslproxy04.dmsave.com ssl04.dmsave.com prim sslproxy05.dmsave.com ssl05.dmsave.com sec sslproxy06.dmsave.com ssl06.dmsave.com prim sslproxy07.dmsave.com ssl07.dmsave.com sec sslproxy08.dmsave.com ssl08.dmsave.com prim sslproxy09.dmsave.com ssl09.dmsave.com sec sslproxy10.dmsave.com ssl10.dmsave.com prim sslproxy11.dmsave.com ssl11.dmsave.com sec sslproxy12.dmsave.com ssl12.dmsave.com prim sslproxy13.dmsave.com ssl13.dmsave.com sec sslproxy14.dmsave.com ssl14.dmsave.com prim sslproxy15.dmsave.com ssl15.dmsave.com sec sslproxy16.dmsave.com ssl16.dmsave.com prim sslproxy17.dmsave.com ssl17.dmsave.com sec sslproxy18.dmsave.com ssl18.dmsave.com prim sslproxy19.dmsave.com ssl19.dmsave.com sec sslproxy20.dmsave.com ssl20.dmsave.com prim sslproxy21.dmsave.com ssl21.dmsave.com sec sslproxy22.dmsave.com ssl22.dmsave.com prim sslproxy23.dmsave.com ssl23.dmsave.com sec sslproxy24.dmsave.com ssl24.dmsave.com prim sslproxy25.dmsave.com ssl25.dmsave.com sec sslproxy26.dmsave.com ssl26.dmsave.com prim sslproxy27.dmsave.com ssl27.dmsave.com sec sslproxy28.dmsave.com ssl28.dmsave.com prim sslproxy29.dmsave.com ssl29.dmsave.com sec sslproxy30.dmsave.com ssl30.dmsave.com

6 prim sslproxy31.dmsave.com ssl31.dmsave.com sec sslproxy32.dmsave.com ssl32.dmsave.com prim sslproxy33.dmsave.com ssl33.dmsave.com sec sslproxy34.dmsave.com ssl34.dmsave.com prim sslproxy35.dmsave.com ssl35.dmsave.com sec sslproxy36.dmsave.com ssl36.dmsave.com prim sslproxy37.dmsave.com ssl37.dmsave.com sec sslproxy38.dmsave.com ssl38.dmsave.com prim sslproxy39.dmsave.com ssl39.dmsave.com sec sslproxy40.dmsave.com ssl40.dmsave.com ssl41.dmsave.com ssl42.dmsave.com ssl43.dmsave.com ssl44.dmsave.com ssl45.dmsave.com ssl46.dmsave.com ssl47.dmsave.com ssl48.dmsave.com

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Side 1 af 20 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning Indhold LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning... 1 1. Forudsætninger... 2 2. Installation... 3 3. Konfiguration... 9 3.1 LUDUS Databasekonfiguration...

Læs mere

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning Indhold LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning... 1 1. Forudsætninger... 2 2. Installation... 3 3. Konfiguration... 8 3.1 LUDUS Databasekonfiguration...

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Mail Data Protection for Microsoft Exchange Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Mail Data Protection for Microsoft Exchange Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Mail Data Protection for Microsoft Exchange Server Side 1 af 18 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09 LUDUS WEB Installations- og konfigurations-vejledning Den 7. april 2009 J.nr.: 4004 V0624 09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere

Hent og installere pakken (eller nyere hvis det findes)

Hent og installere pakken  (eller nyere hvis det findes) TSM Clienten - debian Manuel Installation af Clienten Hent og installere pakken http://mirror.netgroup.dk/tsm/klienter/ba/linux/tivsm-netgroup-client-5.5.0-0.deb (eller nyere hvis det findes) Den installeres

Læs mere

3. Menuen Start -> Programs -> OpenVPN åbnes, og "My Certificate Wizard" vælges:

3. Menuen Start -> Programs -> OpenVPN åbnes, og My Certificate Wizard vælges: Opsætning af VPN forbindelse til DRC En VPN forbindelse gør det muligt for en hjemmecomputer, eller en bærbar computer, at få adgang til DRCs interne lokalnet fra en vilkårlig internetforbindelse. Forudsætninger

Læs mere

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017)

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) Page 1 of 12 Indhold 1 Adgang til FleeDa... 3 1.1 HW og SW forudsætninger... 3 1.2

Læs mere

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE vp.online 2011 01-10-2011 Indholdsfortegnelse 1 PROBLEMER MED AT SE VP.ONLINE... 3 2 BROWSER KONFIGURATION... 6 3 SKRIVEADGANG TIL DREV... 7 4 SESSION TIMEOUT

Læs mere

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 4.1x server og klient på. Windows 2000/NT/XP

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 4.1x server og klient på. Windows 2000/NT/XP Sektornet VPN Opsætning af Novell 4.1x server og klient på Windows 2000/NT/XP UNI C oktober 2002 Sektornet VPN UNI C oktober 2002 v1.0 Af Jesper Skou Jensen 1 Installation og konfiguration af Netware IP

Læs mere

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning Indhold LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning... 1 1. Forudsætninger... 2 2. Installation... 3 3. Konfiguration... 9 3.1 LUDUS Databasekonfiguration...

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 September 2015 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 6.1.0.... 2 1. Backup af databasen... 3

Læs mere

DPR lokal persondatabase. Checkliste for CPR migrering

DPR lokal persondatabase. Checkliste for CPR migrering DPR lokal persondatabase Checkliste for CPR migrering Dokumentinformation Titel DPR lokal persondatabase, Checkliste for CPR migrering Dokumentplacering Dokumentejer Lars Bolgann Godkender CSC Dokumentlog

Læs mere

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 5.1 server og klient på. Windows 2000/NT/XP

Sektornet VPN. Opsætning af Novell 5.1 server og klient på. Windows 2000/NT/XP Sektornet VPN Opsætning af Novell 5.1 server og klient på Windows 2000/NT/XP UNI C oktober 2002 Sektornet VPN UNI C oktober 2002 v1.0 Af Jesper Skou Jensen 1 Opsætning af Novell 5.1 server og klient på

Læs mere

OS2faktor. Windows Credential Providers. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. Windows Credential Providers. Version: Date: Author: BSG OS2faktor Windows Credential Providers Version: 1.0.0 Date: 17.03.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Komponenter... 3 2 Forudsætninger... 3 3 Installation og konfiguration af OS2faktor Proxy...

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2011 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2011 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

Velkommen til OPEN Storage

Velkommen til OPEN Storage Velkommen til OPEN Storage Version: 1.3 Seneste opdatering: 03-10-2018 Udarbejdet af: Harald Hammershøi INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning side 2 Introduktion til OPENs Storage tilbud... 3 Forskellen

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2003 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens SBS 2003 SSL certifikat. For support og hjælp til anvendelsen af

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2011 SSL certifikat administration v. 1.0 Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2011 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business

Læs mere

Navision Stat (NS 9.3)

Navision Stat (NS 9.3) Side 1 af 9 Navision Stat 9.2.005 (NS 9.3) ØSY/NSIR/RASEG Dato 07.03.2019 Danske Bank Webservice Installationsvejledning Overblik Introduktion Indholdsfortegnelse Overblik... 1 Introduktion... 1 Målgruppe...

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Installationsvejledning VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Denne installationsvejledning beskriver, hvordan Check Point s VPN-klient SecureClient (version NGX R60) installeres. Med SecureClient

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Exchange 2010 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens Exchange 2010 SAN SSL certifikat. Derudover er der tekniske guides til at

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 4. september J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 4. september J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.38.3 Den 4. september 2014 J.nr. 4004-V1512-14 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

LUDUS Web version Den 20. november LUDUS Web

LUDUS Web version Den 20. november LUDUS Web LUDUS Web version 2.68.1 Den 20. november 2018 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr.

Læs mere

Smargo Smartreader+ (version 9.9.2008)

Smargo Smartreader+ (version 9.9.2008) Smargo Smartreader+ (version 9.9.2008) Med Smargo Smartreader plus er det muligt at tilføje yderlige en kortlæser til din Dreambox eller aflæse kortet på en PC-linux server. Nedenfor gives vejledning i

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2008 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2008 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

Versionsbrev LUDUS Web version LUDUS Web Den 15. september J. nr: 4004-V

Versionsbrev LUDUS Web version LUDUS Web Den 15. september J. nr: 4004-V Versionsbrev LUDUS Web version 2.16.2 J. nr: 4004-V0892-10 Journal nr.. 4004-V0892-10 LUDUS Web version 2.16.2 Side 1 af 7 1. Leverancens omfang... 3 2. Fremgangsmåde... 4 2.1 Opdatering... 4 2.2 Nyinstallation...

Læs mere

OPRETTELSE AF FIL NODE

OPRETTELSE AF FIL NODE TSM vejledning OPRETTELSE AF FIL NODE TSM - FIL BACKUP TSM - FIL BACKUP Oprettelse af Fil node 1 Download TSM 4 Installation af TSM 4 Backup 5 Restore 6 Tilpasning af backup regler 8 TSM Filbackup 1 OPRETTELSE

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 23. januar J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 23. januar J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.30.3 Den 23. januar 2013 J.nr. 4004-V0105-13 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 8.0.0

Opdatering af ISOWARE til version 8.0.0 Opdatering af ISOWARE til version 8.0.0 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 8.0.0.... 2 1. Backup af databasen... 3 2. Installation

Læs mere

Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien

Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien Trin 1: Hvem skal købe en Server? Trin 1: Hvem skal købe en Server? Lyt efter nøgle-ord der kan identificiere en kunde der endnu

Læs mere

SSSystems.local. Netværk. Sikkerhed. Webserver

SSSystems.local. Netværk. Sikkerhed. Webserver SSSystems.local Netværk Vi har valgt at bygge vores netværk på en måde der sikre at trafik fra DMZ en ikke kan komme ned til vores LAN. Både ved hjælp af firewall regler og NAT. Men for at sikre at vi

Læs mere

LUDUS Web version Den 16. august LUDUS Web

LUDUS Web version Den 16. august LUDUS Web LUDUS Web version 2.64.1 Den 16. august 2018 DXC Technology, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LUDUS Web version Den 12. juni LUDUS Web

LUDUS Web version Den 12. juni LUDUS Web LUDUS Web version 2.57.1 Den 12. juni 2017 DXC Technology, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

01. feb, 2014. Indhold

01. feb, 2014. Indhold Manual cloudco PRO 01. feb, 2014 Indhold Installation af Cloudco PRO...1 Minimums systemkrav - Windows...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Minimums Systemkrav - Unix /Linux...1 Installation af Cloudco PRO

Læs mere

LUDUS Web version Den 21. marts 2017

LUDUS Web version Den 21. marts 2017 version 2.55.4 Den 21. marts 2017 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Installation af web-konfigurationsprogrammer

Installation af web-konfigurationsprogrammer Installation af web-konfigurationsprogrammer 23. januar 2015 MODST/JAMAN 1. Generelt Denne vejledning vedrører installation af web-konfigurationsprogrammer, som anvendes til at vedligeholde (konfigurere)

Læs mere

Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2. Windows Vista

Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2. Windows Vista Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2 Windows Vista Oversigt Inden installationen... 3 Udpakning af softwaren... 4 Kopiér licensen ind... 6 Installationen... 7 Yderligere

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 28. august J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 28. august J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.33.3 Den 28. august 2013 J.nr. 4004-V1174-13 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print)

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print) IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Microsoft Windows Vista Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Installation af netværksprinter (direkte IP print) Publikationsnr.:

Læs mere

OPRETTELSE AF EXCHANGE

OPRETTELSE AF EXCHANGE TSM vejledning OPRETTELSE AF EXCHANGE TSM EXCHANGE BACKUP TSM EXCHANGE BACKUP Systemkrav til TDPExchange backup 1 Oprettelse af Exchange node 2 Download TDPExchange 5 Installation af TDPExchange 5 Backup

Læs mere

Denne vejledning tager udgangspunkt i Windows 8. Benytter du en anden Windows-version, kan betegnelserne variere en smule.

Denne vejledning tager udgangspunkt i Windows 8. Benytter du en anden Windows-version, kan betegnelserne variere en smule. Opdateret d. 20. marts 2015 Nedenfor finder du ScanNets vejledning til, hvordan du installerer Mozilla Thunderbird samt sætter en IMAPkonto op. Har du allerede Mozilla Thunderbird installeret, kan du springe

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

LUDUS Web version Den 4. marts LUDUS Web

LUDUS Web version Den 4. marts LUDUS Web version 2.71.4 Den 4. marts 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LUDUS Web Bestilling og installation af SSL-servercertifikat... 1 1. Introduktion... 2 1.1 Bestilling af certifikat fra andre udbydere...

LUDUS Web Bestilling og installation af SSL-servercertifikat... 1 1. Introduktion... 2 1.1 Bestilling af certifikat fra andre udbydere... LUDUS Web Bestilling og installation af SSLservercertifikat Indhold LUDUS Web Bestilling og installation af SSL-servercertifikat... 1 1. Introduktion... 2 1.1 Bestilling af certifikat fra andre udbydere...

Læs mere

OPRETTELSE AF SQL NODE

OPRETTELSE AF SQL NODE TSM vejledning OPRETTELSE AF SQL NODE TSM SQL BACKUP TSM SQL BACKUP Systemkrav til TDPSql backup 1 Oprettelse af SQL node 2 Download TDPSql 5 Installation af TDPSql 5 Backup 6 Restore 7 Restore via CLI

Læs mere

Systemkrav & Installationsvejledning

Systemkrav & Installationsvejledning 26. februar 2016 Indhold 1 Systemkrav... 2 2 Installation... 3 3 Aktivering af licens... 7 4 Server-installation af Skat Nova... 9 4.1 Installation... 9 4.2 Silent installation... 15 4.3 Placering af kundedata...

Læs mere

OrCAD Capture TCL IDE med Eclipse

OrCAD Capture TCL IDE med Eclipse OrCAD Capture TCL IDE med Eclipse OrCAD Capture TCL er et script sprog til at lave applikationer til OrCAD Capture. Eclipse er et gratis udviklingsmiljø med debug muligheder. Denne guide hjælper med at

Læs mere

4 Installations vejledning

4 Installations vejledning 4 Installations vejledning 1.1 Step 1 - Download Download client TSM.exe fra download.backuphosting.dk eller portal.backuphosting.dk. TSM.exe indeholder nyeste klient, både i x86 og x64 version. Klienter

Læs mere

Continia Collection Management Kom hurtigt i gang med CLC version 1.3

Continia Collection Management Kom hurtigt i gang med CLC version 1.3 Continia Collection Management Kom hurtigt i gang med CLC version 1.3 1 Baggrundshistorie for skift af CLC version fra 1.2 til 1.3 Med Collection Management version 1.15 medfølger også en ny version af

Læs mere

ISA Server 2006 Del 5. Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk

ISA Server 2006 Del 5. Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk ISA Server 2006 Del 5 Jesper Hanno Hansen Jphan@wmdata.dk Agenda Overblik over sessionen Konfigurerer RDP publisering Konfigurerer Exchange Access (OWA, RPC http og EAS) Næste Webcast Overblik over sessionen

Læs mere

Installation af kalibreringsprogrammet. (BDE versionen)

Installation af kalibreringsprogrammet. (BDE versionen) Installation af kalibreringsprogrammet. (BDE versionen) Installationen består egentlig af to (3) dele: 1 del der vedrører selv programmet med tilhørende filer ( det kan opdateres ) 2 en del der vedrører

Læs mere

LUDUS Web version Den 15. februar LUDUS Web

LUDUS Web version Den 15. februar LUDUS Web version 2.71.1 Den 15. februar 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64

Læs mere

Installation af Web-konfigurationsprogrammer

Installation af Web-konfigurationsprogrammer Installation af Web-konfigurationsprogrammer 16. august 2012 MODST/WAC 1. Generelt Denne vejledning vedrører installation af Web-konfigurationsprogrammer, som anvendes til at vedligeholde (konfigurerer)

Læs mere

Fuld installation af Jit-klient

Fuld installation af Jit-klient Fuld installation af Jit-klient Indholdsfortegnelse Systemkrav til afvikling af Jit-klienten...3 Opsætning af firewall...4 Om installationsfilen...5 Installation af MSI-filen...6 Om SSL-certifikater...13

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 24. oktober J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 24. oktober J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.52.1 Den 24. oktober 2016 J.nr. 4004-V0691-16 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

mac - installation af Maple 2018 med SKOLE-pakken

mac - installation af Maple 2018 med SKOLE-pakken mac - installation af Maple 2018 med SKOLE-pakken Download først de relevante installere til både Maple 2018 og til Skole-pakken. De downloadede filer vil som standard havne i mappen Overførsler den har

Læs mere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere Dokument: bibos installationsvejledning bibos version: 2.1.0.1 released 25. oktober 2013 Senest redigeret: 5. februar 2014 af Niels Schmidt Petersen,

Læs mere

LUDUS Web version Den 3. september LUDUS Web

LUDUS Web version Den 3. september LUDUS Web version 2.80.2 Den 3. september 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64

Læs mere

Håndbog Til CPR services. Bilag 10 Opsætning af CPR klienten til understøttelse af forskellige installationstyper

Håndbog Til CPR services. Bilag 10 Opsætning af CPR klienten til understøttelse af forskellige installationstyper Håndbog Til CPR services Bilag 10 Opsætning af CPR klienten til understøttelse af forskellige installationstyper CPR-kontoret Datavej 20, Postboks 269, 3460 Birkerød E-post: cpr@cpr.dk. Telefax 45 82 51

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

LUDUS Web version Den 9. maj LUDUS Web

LUDUS Web version Den 9. maj LUDUS Web LUDUS Web version 2.56.1 Den 9. maj 2017 DXC Technology, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LUDUS Web version Den 5. juli LUDUS Web

LUDUS Web version Den 5. juli LUDUS Web version 2.78.1 Den 5. juli 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LUDUS Web version Den 15. marts LUDUS Web

LUDUS Web version Den 15. marts LUDUS Web version 2.72.1 Den 15. marts 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LUDUS Web version Den 15. november LUDUS Web

LUDUS Web version Den 15. november LUDUS Web LUDUS Web version 2.59.2 Den 15. november 2017 DXC Technology, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Vejledning til at konfiguration af flere websites, med deling af 1 SSL certifikat og fælles IP og port. Følgende vejledning beskriver hvordan man konfigurere IIS til at bruge host header på HTTPS sites.

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 20. december J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 20. december J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.18.2 Den 20. december 2010 J.nr. 4004-V1165-10 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk, scandihealth@csc.com

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning

Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning Digital skriftlig aflevering med Lectio Censormodul Stedprøver installationsvejledning 1. Lokalt installeret afleveringsprogram til stedprøver... 2 2. Systemkrav... 3 3. Netværksopsætning... 4 4. Installation

Læs mere

DBox installationsmanual

DBox installationsmanual DBox installationsmanual Dokument version 1.24 12. marts 2014 DBox beskrivelse... 2 Tilslutningsprocedure... 3 Software... 4 Installation af DBox i klinik... 5 Installation af Osirix på Mac... 10 DBox

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

LUDUS Web version Den 13. august LUDUS Web

LUDUS Web version Den 13. august LUDUS Web version 2.79.1 Den 13. august 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 21. august J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 21. august J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.28.1 Den 21. august 2012 J.nr. 4004-V0130-12 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration

NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration Ny Unik Bolig 4 version på trapperne Det er nu ca. 2 år siden, at første version af Unik Bolig 4 blev lanceret. Siden da er der blevet arbejdet hårdt på at forbedre versionen og finde på nye smarte ting

Læs mere

LUDUS Web version Den 10. juli LUDUS Web

LUDUS Web version Den 10. juli LUDUS Web version 2.78.3 Den 10. juli 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 17. december J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 17. december J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.18.1 Den 17. december 2010 J.nr. 4004-V1164-10 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk, scandihealth@csc.com

Læs mere

Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2. Windows XP/Vista Home

Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2. Windows XP/Vista Home Installationsvejledning SAS Foundation 9.2 SAS Enterprise Guide 4.2 Windows XP/Vista Home Oversigt Inden installationen... 3 Udpakning af softwaren... 4 Kopiér licensen ind... 6 Forberedelse af scriptet...

Læs mere

Sektornet VPN - Med NemID Installationsvejledning Windows XP

Sektornet VPN - Med NemID Installationsvejledning Windows XP Sektornet VPN - Med NemID Installationsvejledning Windows XP Version 6.2 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Sektornet VPN Med NemID 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af

Læs mere

LUDUS Web version Den 26. august LUDUS Web Versionsbrev. J.nr V

LUDUS Web version Den 26. august LUDUS Web Versionsbrev. J.nr V Versionsbrev version 2.51.1 Den 26. august 2016 J.nr. 4004-V0687-16 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Compass GPS installation

Compass GPS installation Compass GPS installation Billederne i dette dokument er alle taget fra en computer med Windows XP, og kan derfor se en smule anderledes ud, hvis Compass GPS installeres på en computer med Windows 7 eller

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 27. marts 2017

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 27. marts 2017 Versionsbrev LUDUS Web version 2.55.5 Den 27. marts 2017 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com CVR-nr. 25

Læs mere

Brugervejledning i behandling af lokale mål i Operation Life

Brugervejledning i behandling af lokale mål i Operation Life Brugervejledning i behandling af lokale mål i Operation Life Installation Programmet downloades fra internettet. Åben et netlæserprogram (f.eks. Microsoft Internet Explorer) og indtast denne adresse: www.mibit.dk/oprlife

Læs mere

AgroSync installations vejledning

AgroSync installations vejledning AgroSync installations vejledning Installation af AgroSync...2 Fejl under opstart af AgroSync...6 Installation af.net Framework 1.1...7 Installation af Sentinel Driver...9 System krav...13 MSI filer...13

Læs mere

LUDUS Web version Den 4. juni LUDUS Web

LUDUS Web version Den 4. juni LUDUS Web version 2.75.3 Den 4. juni 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LUDUS Web version Den 18. oktober LUDUS Web

LUDUS Web version Den 18. oktober LUDUS Web LUDUS Web version 2.67.1 Den 18. oktober 2018 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 15. september J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 15. september J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.22.4 Den 15. september 2011 J.nr. 4004-V1044-11 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/sundhed,

Læs mere

LUDUS Web version Den 24. oktober LUDUS Web

LUDUS Web version Den 24. oktober LUDUS Web LUDUS Web version 2.67.2 Den 24. oktober 2018 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25

Læs mere

Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0

Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0 Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0 Marts 2015 MODST/SAR Generelt Dette er en vejledning i opgraderingen af LDV 2.3.1 til den nye version, LDV 2.4.0, der understøtter Navision Stat 7.0.

Læs mere

KIH Database. Systemdokumentation for KIH Databasen. 1. maj 2013. Side 1 af 13

KIH Database. Systemdokumentation for KIH Databasen. 1. maj 2013. Side 1 af 13 KIH Database Systemdokumentation for KIH Databasen 1. maj 2013 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Systemoverblik... 3 KIH Database applikationsserver... 5 Forudsætninger

Læs mere

SW6 SAI. Services 1: (Fil) service admin torsdag 7/4 05

SW6 SAI. Services 1: (Fil) service admin torsdag 7/4 05 SW6 SAI Services 1: (Fil) service admin torsdag 7/4 05 agenda Backup / Restore SW pakke management Windows Installer RPM mm Patch management Linux / Windows Backup og Restore I hvilke situationer er der

Læs mere

Advarsel: Den private nøglefil skal beskyttes.

Advarsel: Den private nøglefil skal beskyttes. Symantecs vejledning om optimal sikkerhed med pcanywhere Dette dokument gennemgår sikkerhedsforbedringerne i pcanywhere 12.5 SP4 og pcanywhere Solution 12.6.7, hvordan de vigtigste dele af forbedringerne

Læs mere

LUDUS Web version Den 11. marts LUDUS Web

LUDUS Web version Den 11. marts LUDUS Web version 2.71.5 Den 11. marts 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Projekt: VAX Integrator

Projekt: VAX Integrator Ejer: mysupply ApS Projekt: VAX Integrator 1.0.0.3 Emne: Teknisk specifikation - VAX Integrator 1.0.0.3 Dette dokument beskriver de tekniske specifikationer for VAX Integrator 1.0.0.3 samt krav til miljøet,

Læs mere

Versionsbrev LUDUS Web version LUDUS Web Den 7. september J. nr: 4004-V

Versionsbrev LUDUS Web version LUDUS Web Den 7. september J. nr: 4004-V Versionsbrev LUDUS Web version 2.16.1 J. nr: 4004-V0882-10 Journal nr.. 4004-V0882-10 LUDUS Web version 2.16.01 Side 1 af 6 1. Leverancens omfang... 3 2. Fremgangsmåde... 4 2.1 Opdatering... 4 2.2 Nyinstallation...

Læs mere