Essential Microsoft Windows Server 2012 og Exchange Server 2013 administrationerne in Danish

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Essential Microsoft Windows Server 2012 og Exchange Server 2013 administrationerne in Danish"

Transkript

1 Essential Microsoft Windows Server 2012 og Exchange Server 2013 administrationerne in Danish Udviklet af Nam Nguyen

2 Essential Windows Server 2012 and Exchange Server 2013 Administrations in Danish. EBook er en stor ressource overalt du går med nyttige vejledning til at lære at bruge Essential Windows Server 2012 og Exchange Server 2013 forvaltninger med lethed og nydelse Denne bog giver en brugervenlig introduktion til emnet, idet en klar strukturel ramme; det guider læseren gennem fagets centrale elementer med brug af illustrationer og diagrammer i hele teksten for at sikre læseren forstår selv de mest komplekse begreber. EBook er for alle, der har en interesse i Windows Server 2012 og Exchange Server 2013 forvaltninger og ønsker at forstå sine kapaciteter og tekniske beslutningstagere. Det er en stor ressource og perfekt reference for IT Professional og informationsteknologi afdeling. Få dig at lære alle disse 2 Windows Server 2012 og Exchange Server 2013 administrationerne, læring dem vil åbne utallige døre med garanti dig godt betalende job nu og i fremtiden. Bare husk en ting, at læring aldrig stopper! Læse, læse, læse! Og skrive, Skriv, Skriv! En tak til min vidunderlige kone Beth (Griffo) Nguyen og mine fantastiske sønner Taylor Nguyen og Ashton Nguyen for alle deres kærlighed og støtte, uden at deres følelsesmæssige støtte og hjælp, ville ingen af disse pædagogiske sprog ebooks og lydbånd være mulig.

3 Microsoft Windows Server 2012 Administration

4 Microsoft Windows Server 2012 R2 Microsoft Windows Server 2012 R2 har over 300 nye funktioner, og det er den første Microsoft Server OS, der har forbindelse med skyen. Forklare alle disse funktioner ville tage meget mere end et kapitel (som er naturligvis, hvorfor vi skrev en bog!), Men lad os bruge disse første par sider for at give dig den lå på jorden. Nu er vi klar over, at nogle læser denne bog er lige begyndt med Windows Server, og så for dem, alt er nyt, men mange andre af jer, der læser dette allerede kender tonsvis om Windows netværk og ville ligesom en oversigt over, hvad der er nyt i server -Denne kapitel opsummerer det, og hvor at finde det i bogen. Ved nu, har vi sad gennem ca. en million Microsoft præsentationer på Windows Server, og de alle starter på samme måde, så tilsyneladende er vi forpligtet ved lov (eller i det mindste sædvane) at præsentere følgende som den første overskrift, når du laver en oversigt. I dette kapitel vil du lære om: De dramatiske ændringer i brugergrænsefladen Ny Active Directory har styrke implementering og administration Forbedringer af PowerShell Ny teknologi, hvormed Hyper-V Forbedringer til Windows-netværk, hvilket gør det hurtigere og mere sikkert De nye styringsredskaber De vigtige elementer i IIS 8.0 Microsoft Windows Server 2012 R2 Introduktion Nå, med et slogan som, "Bygget fra skyen op," det tager ikke en mental sværvægter at regne ud hvad der var hensigten med Microsoft Windows Server 2012 R2. Så hvad er cloud-teknologi? I en nøddeskal, er det den praksis med at bruge et netværk af fjerntliggende servere til at lagre, håndtere og behandle data, snarere end en lokal server. Microsoft Windows Server 2012 R2 udvider disse teknologier til selskaber, der skal anvendes på samme måde for deres ansatte. Alle virksomhedens data ved hjælp af enten virtuelle maskiner eller individuelle arbejdsstationer kan sikkerhedskopieres direkte til skyen enten på eller uden for anlægsområdet. Cloud teknologier er den drivende kraft for den måde, verden driver forretning i dag og i den nærmeste fremtid. KAPITEL 1 NYHEDER I Microsoft Windows Server 2012 R2 Fra små virksomheder til nogle af de største datacentre i verden, Microsoft Windows Server 2012 R2 er en varm billet. Med næsten hundredvis af nye funktioner fra virtualisering, netværk,

5 opbevaring, brugervenlighed, og meget mere, Microsoft Windows Server 2012 R2 vil ikke skuffe. Malmen vi bruge det, jo mere vi kan lide det, og vi tror, du vil også! De følgende afsnit giver en kort oversigt over, hvad der er nyt i denne bog, og hvor man kan læse mere om disse funktioner. Da dette er et indledende kapitel, vil alle de emner, der her blive talt om i dybde andetsteds i bogen. Windows Server Editions Når Microsoft Windows Server 2012 blev frigivet, du havde valget mellem Standard og Datacenter udgaver i både Server Core og GUI versioner. Med udgivelsen af Windows Server 2012 R2, har du to flere udgaver at vælge imellem: Foundation og Essentials. Ikke alene hver version har forskellige funktioner, men prisen for hver licens afspejler hver version funktioner. Lad os diskutere forskellene mellem alle de udgaver. Standard Edition Dette er enterprise-klassen cloud server og er flagskibet OS. Dette kapitel vil dække i detaljer de ændringer, der påvirker Standard udgave, fordi det er det mest populære valg. Denne server er funktionsrige og vil håndtere stort set alle dine generelle behov networking. Denne server kan anvendes til MP eller individuelle roller. Det kan strippet ned til sin kerne for en endnu mere sikker og bedre ydende arbejdshest. Datacenter Edition Dette er Microsofts "tunge" virtualisering server version. Dette er bedst brugt i stærkt virtualiserede miljøer, fordi det sports ubegrænsede virtuelle instans rettigheder. Det er rigtigt, jeg sagde ubegrænset! Dette er virkelig den eneste forskel mellem Datacenter og Standard, og selvfølgelig dette afspejles i prisen; Datacenter koster omkring fire gange så meget som standardversionen. Foundation Edition Fonden indeholder de fleste centrale funktioner, der findes i de andre udgaver, men der er nogle vigtige begrænsninger, du skal forstå, før du installerer den. Active Directory hedscertifikat service-roller er begrænset til kun certifikat myndigheder. Her er nogle andre begrænsninger:

6 Det maksimale antal brugere er 15. Det maksimale antal Server Message Block (SMB) forbindelser er 30. Det maksimale antal Routing og Remote Access (RRAS) forbindelser er 50. Det maksimale antal af Internet Authentication (IAS) forbindelser er 10. Det maksimale antal Remote Desktop Services (RDS) Gateway-forbindelser er 50. Kun én CPU soklen er tilladt. Det kan ikke være vært for virtuelle maskiner eller benyttes som gæst virtuel maskine. Active Directory ÆNDRINGER Essentials Edition Denne server er beregnet til meget små virksomheder med færre end 25 brugere og 50 enheder. Dette er en meget omkostningseffektiv måde at give små virksomheder networking. Her er nogle, men ikke alle nye funktioner i Windows Server 2012 R2 Essentials: Forbedret klient implementering Kan installeres som virtuel maskine eller på en server Bruger koncernledelse Forbedret fi le historie Inkluderer BranchCache Bruger instrumentbrættet til at styre mobile enheder Inkluderer Systemgendannelse Desktop Ændringer I Windows Server 2012, Microsoft fjernede knappen Start fra nederste venstre. I R2 knappen Start er blevet sat tilbage, så du kan få adgang din ansøgning menu. Du kan stadig ramme Windows-tasten for at få adgang din menu, hvis du allerede har vænnet sig til at bruge det. Hvis du ikke er bekendt med, hvor Windows-tasten er, er det til venstre for venstre Alt-tasten på et almindeligt tastatur. Der er også et hotspot i nederste højre hjørne, hvilket bringer en lodret menulinje. Denne dynamiske menu indeholder disse knapper: menuen Start skrivebordsindstillingerne og Explorer søgning. Det nye udseende vil tage lidt at få bruges til, men vi tror, du vil kunne lide den nye UI ændringer. Server Manager har haft en større revision også og griber din opmærksomhed med sine farverige display advarsler på instrumentbrættet, når et problem eksisterer. En bruger-anmodet funktion, Server manglede var evnen til at skifte fra GUI-versionen til Server Core. Ofte gange krav ændrer, der kan kræve, at du skifte over til Server Core. Tidligere ville du have haft at gøre en komplet geninstallation af Server Core. En administrator har nu mulighed for at konvertere fra GUI-versionen til Server Core og omvendt.

7 Du kan læse mere om dette i hele bogen starter i kapitel 2, "Installation og opgradering til Windows Server 2012 R2." Active Directory Ændringer Som du måske ved, Active Directory (AD) er på mange måder hovedhjørnestenen stykke af Windows netværk, med andre ord, den centrale database af brugernes og maskine godkendelsesdata. Server 2012 R2 AD'er omfatter flere nyttige nye muligheder for Active Directory hedscertifikat Services, Active Directory Rights Management Services og Active Directory Domain Services. Kollektivt, de nye funktioner fokus på implementering og administration. Planen er at gøre det hurtigt og nemt at implementere Active Directorytjenester og til at have mere fleksibilitet adgang fi les samtidig have bedre filsikkerhed. Administrationen har også forbedret for at gøre grafisk og scriptede forvaltningen mere konsekvent og brugervenlig. Du kan læse mere om dette i kapitel 7, "Active Directory i Windows Server 2012 R2." KAPITEL 1 NYHEDER I Microsoft Windows Server 2012 R2 Active Directory Domain Services Ændringer Microsoft er altid stræber efter at gøre Active Directory Domain Services (AD DS) en mere robust mappestruktur service. I de følgende afsnit vil vi forklare hvad der er blevet forbedret vedrørende Active Directory Domain Services. Kloning Domain Controllers Microsoft Windows Server 2012 R2 giver dig mulighed for at klone et eksisterende domæne controller til at fremskynde udbredelsen. Brug af domænecontroller grænsefladen i Server Manager, kan du fremme en enkelt virtuel domænecontroller. Du kan derefter, inden for det samme domæne, implementere yderligere virtuelle domænecontrollere. Kloning vil reducere antallet af gentagne trin i implementeringsprocessen. Det vil også give du installere yderligere domænecontrollere konfigureret og godkendt af Active Directory. Dette opnås ved at skabe en kopi af en virtuel domænecontroller og derefter tilladelse til kilden controller og kører de relevante Windows PowerShell cmdlets. Windows PowerShell vil skabe en konfi guration fil med forfremmelse instruktioner. Denne fil indeholder Domain Name

8 Server (DNS) oplysninger, navn, IP-adresse og andre relevante oplysninger. Du kan læse mere om dette i kapitel 7. Finkornet Password Policy Forbedringer Active Directory gør en masse ting udover bare at holde en liste over brugernavne konto og adgangskoder, men hvis vi skulle vælge den vigtigste af sine opgaver, vi mener, det ville være rimeligt at sige, at beskytte og vedligeholde adgangskoder vil være, at opgaven. Forud for Windows Server 2008, det spørgsmål, som vi alle står over for, var, at alle i det domæne måtte følge den samme adgangskode regler. Så for eksempel, admin personale havde at følge samme regler adgangskode som salgsteam. Administratorer skal vide, hvordan at beskytte deres adgangskoder bedre end sælgere. Hvis ikke, må du hellere finde nye administratorer! I Windows Server 2008, Microsoft introducerede finkornet adgangskodepolitikker. Dette gør det muligt dig at sætte separate adgangskodepolitikker på separate grupper. Så nu kan administratorerne have deres egne politikker og sælgere kan have deres egen. I Windows Server 2012 R2, har finkornet adgangskodepolitikker blevet forbedret, således at har du nu mulighed for at oprette og administrere dine password-indstillinger objekter (PSO) ved hjælp af den Active Directory Administrative Center. Denne nye funktion bidrager til at forenkle din PSO forvaltning. Forud for Server 2012 R2, havde alle forpligtelse til offentlig tjeneste, der skal oprettes ved hjælp af Active Directory Værktøj Schema Interface (ADSI Edit). Du kan læse mere om dette i kapitel 7 også. Active Directory papirkurven

9 Vi tror, den bedste måde at forklare det Active Directory papirkurven er at give dig en virkelige verden eksempel, og hvordan denne teknologi kan redde dagen. John er junior-administrator for Wiley Bøger. Det tog ham timer at tilføje 20 nye forfattere til Active Directory. Senere, da John var færdig, han ved et uheld slettet en af selskabets Organisatoriske enheder (OU). Wiley bakker op alle deres data på en natlig grundlag ved hjælp af Microsoft Windows Sikkerhedskopiering. På grund af dette, når genoprette Active Directory, det er en alt-eller-intet gendannelse. Microsoft Windows Active Directory ÆNDRINGER Backup giver dig ikke mulighed for at genoprette bare OU. Så nu, at vi er nødt til at genskabe Active Directory, ville John tabe de timers arbejde, fordi Active Directory version ville være fra den foregående nats tape backup. Det er her, Active Directory papirkurven kan hjælpe. Med Active Directory papirkurven, kan John simpelthen gendanne OU uden at vende tilbage til en anden placering i tid ved hjælp af backup. Gennem brug af sin nye grafiske brugergrænseflade, administratorer kan nu let un-slette Active Directory-objekter uden at gå gennem den kedelige proces, Windows Server 2008, der tilbydes. Du kan se det i aktion i figur 1.1.

10 Du kan læse mere om Active Directory papirkurven i kapitel 7 så godt. PowerShell og AD administrative centrum Lige siden fremkomsten af Windows, har Microsoft leveret operativsystemer, hvis administrative værktøjer har i de vigtigste, været grafisk baserede værktøjer; i virkeligheden, kan mange Windows-administratorer gå uger ad gangen uden at skulle åbne en kommandolinje. Det er godt, fordi det betyder at lære Windows administration er nemmere for nye administratorer, end det ville være for nybegyndere, der forsøger at lære Unix / Linux administration, fordi den sidstnævnte gruppe af operativsystemer er mere stærkt afhængig af kommando-line administrative værktøjer end GUI-baserede administrative værktøjer. KAPITEL 1 NYHEDER I Microsoft Windows Server 2012 R2 Hvad væsen kommando-linje-centreret gør for Unix / Linux verden, er imidlertid at gøre automatisere administrative opgaver lettere i Unix / Linux, end det ville være at automatisere mange Windows administrative opgaver. (Du kan sætte en kommando-linje instruktion i en batch fi l, som derefter kan automatisere hvad opgave, du forsøger at udføre. Du kan ikke sætte museklik i en batch-fil.) Så, Microsoft forsøger at give Windows den "automatisere evne" at det mangler, og at Unix og Linux har med en kommando shell kaldet PowerShell. Den er designet til at lade dig tage kedelige, gentagne opgaver og automatisere dem let. Indtil nu indlæringskurve for at bruge PowerShell var ganske stejl. Microsoft Windows Server 2012 R2 introducerer PowerShell History Viewer, som giver administratorer ved hjælp af Active Directory Administrative Center for at se Windows PowerShell-kommandoer, der udføres. De PowerShell 3,0 forbedringer er som følger: Windows PowerShell workfl ow Windows PowerShell webadgang Ny Windows PowerShell ISE funktioner Understøttelse af Microsoft.NET Framework 4.0 Support til Windows 'præinstallationsværktøj Afbrudte sessioner Robust session tilslutningsmuligheder Opdateres hjælpesystem Forbedret online hjælp CIM integration Session konfi guration fi les Planlagte job og Opgavestyring integration Windows PowerShell sprog forbedringer Nye core cmdlet'er Forbedringer af eksisterende centrale cmdlet'er og udbydere

11 Fjernbetjening modul import og opdagelse Forbedret fanen færdiggørelse Modul automatisk indlæsning Modul oplever forbedringer Forenklet kommando opdagelse Forbedret logning, diagnostik, og Group Policy støtte Formatering og output forbedringer Forbedret konsol vært oplevelse Active Directory ÆNDRINGER Ny cmdlet og hosting API'er Præstationsforbedringer Runas og delt vært support Særlige karakter-håndtering forbedringer Som du kan se af den lange liste over forbedringer, Microsoft har til hensigt at gøre PowerShell (se figur 1.2) så vigtig en administrativ platform som vært for GUI værktøjer, der eksisterer i dag. Du vil læse mere om PowerShell hele bogen starter i kapitel 2, hvor du vil bruge det til at tilføje roller og funktioner. Active Directory Rights Management Services Passing sikre dokumenter og filer i din virksomhed er afgørende for selskabets oplysninger integritet. Din virksomheds CFO, for eksempel, kan have en rapport med løn til alle

12 medarbejdere i virksomheden. CFO ønsker kun andre ledere i virksomheden for at få adgang til filen. Det er her, Active Directory Rights Management Services (AD RMS) vil blive opfordret til at sikre filen. Med AD RMS CFO kan kryptere eller anvende godkendelse til fi le. Forud for Windows Server 2012 R2, AD RMS opsætning kræves, at kun en bruger med lokale administratorrettigheder lov til at installere på den computer, der var vært for SQL Serverdatabase. Det var fordi AD RMS havde brug for at læse SQL Server-indstillinger fra registreringsdatabasen under installationen. Microsoft implementeret følgende ændringer for at beskæftige sig med AD RMS og hvordan SQL Server er adgang: KAPITEL 1 NYHEDER I Microsoft Windows Server 2012 R2 AD RMS kræver nu, at installatøren har Systemadministrator- tilladelser i installationen SQL Server. Browsertjenesten til SQL Server skal køre for at lokalisere eventuelle tilgængelige SQL Server-forekomster. Eventuelle porte, der bruges af AD RMS opsætning på SQL Server-computeren skal have Firewall undtagelser aktiveret. Du bliver nødt til at gøre det muligt for TCP-port (standard port 1433) for SQL instans og UDP-port (standard port 1434) til SQL Server Browser service. Et andet stykke af AD RMS setup blev opgraderet. I tidligere server versioner, du ville have til at implementere fra den computer, hvor AD RMS blev installeret. I Windows Server 2012 R2 du har lov til at fjernstyre installere på målrettede server computere. Du kan læse mere om AD RMS starter i kapitel 7. Active Directory certifikat Services Du kan binde identiteten af tjenester, enheder og folk til en privat nøgle ved hjælp af Active Directory Certificate Services (AD CS). Dette forbedret sikkerhed funktion giver kun adgang til de deltagende programmer, der understøtter AD CS. Børsnoterede her er nogle af de ændringer, der påvirker Microsoft Windows Server 2012 R2: Server Manager integration. Implementering og administration ved hjælp af Windows PowerShell. AD CS rolle tjenester kan køre på Server Core på enhver version af Windows Server 2012 R2. Automatisk fornyelse certifikat er nu understøttet for tiltrådte computere ikke i et domæne. Certifikat fornyelse med samme nøgle håndhæves.

13 International domænenavn støtte. CA rolle service har øget sikkerhed aktiveret som standard. Du kan læse mere om AD CS starter i kapitel 7. Virtualisering Virtualisering gør det muligt at sætte flere operativsystemer på én fysisk maskine. I fortiden, ville du have brugt fire servere til dit domæne controller, Exchange Server, DNS-server og DHCP-server. Nu kan du have en fysisk kasse og fire virtuelle servere. Dette sparer penge (på hardware), og også sparer plads (fire servere før / én server nu). Virtualisering i Windows Server 2012 R2 fortsætter med at forbedre. Hyper-V Server virtualisering-breaking én fysisk server op i en flok af virtuelle maskiner -er en af de mest markante ændringer i server management i de seneste 10 år. Vi skrev "server management" med små bogstaver, fordi det bruges ikke kun i Windows Server, men i forskellige fl avors af Linux, Unix, Sun Solaris, og så videre. At være i stand til at købe en stor, kraftfuld, pålidelig stykke hardware og narre den til at tro, at det er faktisk 10 eller 20 mindre separate stykker af computer hardware og derefter installere separate server OSE'er på de stumper af "virtuel server-hardware" Virtualisering har stærkt forenklet server management til operationer store og små. Endvidere har det løst en server management problem, der har plaget server rum planlæggere i årevis: underudnyttet hardware. Værktøjet, der narrer computeren til at tro, at det faktisk er mange forskellige computere er generisk kaldes en Virtual Machine Manager (VMM). Ser du, lige siden starten af serveren computing, har de fleste organisationer foretrak at sætte hver server-funktion-mail, AD domænecontroller, filserver, webserver, databaseserver-på eget separat fysisk server. Så hvis du havde brug for en domænecontroller, en web-server, og en e- mail-server til dit domæne, vil du ofte købe tre separate server computere, sætte en kopi af Windows Server på hver en, og gøre en en DC, den ene en webserver (ved at aktivere Internet Information Services, R2 indbyggede webserver software på serveren), og én en Exchange Server. Ulempen ved dette var, at hver af disse servere sandsynligvis ville løbe med forholdsvis lav belastning niveauer: det ville ikke være overraskende at erfare, at DC kørte omkring 5 procent af CPU maksimale kapacitet, webserveren lidt mere, og server lidt mere end det. Kørsel af en flok af stykker af fysisk server-hardware under deres kapacitet betød spilder elektricitet, og det er bare ikke grøn tænkning, y'know? I modsætning hertil købe en stor fysisk

14 server og bruge en VMM til at hugge det op i (for eksempel) tre virtuelle servere ville sandsynligvis føre til en fysisk server, som arbejder nær kapacitet, sparer el og køling behov. Først, lad os dække den nye teknologi tilføjet i denne version. Da der er så mange forbedringer til Hyper-V, vi bare kort berøre hver enkelt: Client Hyper-V giver Windows-skrivebordet Hyper-V teknologi uden behov for at installere en server OS. En Hyper-V-modul til Windows PowerShell giver mere end 160 cmdlet'er til at administrere Hyper-V. Hyper-V Replica giver dig mulighed for at kopiere virtuelle maskiner mellem lagersystemer, klynger og datacentre i to steder. Dette hjælper med at give virksomhedens kontinuitet og disaster recovery. Ressource måling hjælper spore og indsamle data om brugen af netværk og ressourcer på specifikke virtuelle maskiner. Forenklede authentication grupper administratorer som en lokal sikkerhedsgruppe. Ved at gøre dette, skal skabes for at få adgang Hyper-V færre brugere. Single-root I / O-virtualisering (SR-IOV) er en ny funktion, der giver dig mulighed for at tildele en netværksadapter direkte til en virtuel maskine. Opbevaring migration gør det muligt at flytte de virtuelle harddiske til en anden fysisk opbevaring, mens en virtuel maskine kører. SMB 3.0 filshare er en ny funktion, der giver virtuelle maskiner med fælles opbevaring, uden brug af (SAN) et lagerområde netværk. Den virtuelle Fibre Channel giver dig mulighed for at virtualisere arbejdsbyrder og programmer, der kræver direkte adgang til Fibre Channel-baseret storage. Det gør det også muligt at konfigurere programmet klyngedannelse direkte i gæst operativsystem (undertiden benævnt gæst klyngedannelse). Virtual Ikke-Uniform Memory Architecture (NUMA) giver mulighed for visse højtydende applikationer, der kører i den virtuelle maskine til at bruge NUMA topologi til at hjælpe med at optimere ydeevnen. 10 KAPITEL 1 NYHEDER I Microsoft Windows Server 2012 R2 Lad os nu kort tale om nogle af de forbedringer foretaget i eksisterende Hyper-V teknologi, som mange administratorer vil fi nde nyttig. Dynamisk hukommelse kan du konfigurere Smart Personsøgning så dine virtuelle maskiner kan mere effektivt genstarte. Hvis en virtuel maskine har mindre opstart hukommelse, kan dynamisk hukommelse konfigureres til at støtte det. Import af virtuelle maskiner har modtaget en tune-up til bedre at håndtere konfi rationsindstillingerne problemer, der normalt ville forhindre en import. Indtil nu

15 processen inkluderet kopiere en virtuel maskine, men aldrig kontrolleres for konfi rationsindstillingerne spørgsmål. Levende vandringer gør det muligt at gennemføre en live migration i et nonclustered miljø. Denne forbedring vil gøre at flytte en levende virtuel maskine lettere. Større storage ressourcer, øget skala og bedre hardware fejl-håndtering tilbydes i denne version. Hensigten er at hjælpe dig med at konfigurere store, højtydende virtuelle maskiner med evnen til at skalere. Virtual Hard Disk Format (VHDX) øger den maksimale opbevaring størrelse af hver virtuel harddisk. Det nye format understøtter op til 64 terabyte lagerplads. Det leveres også med indbygget hardware beskyttelse mod strømsvigt. Dette format vil også forhindre præstation falloff på store sektor fysiske diske. Du behøver ikke længere at lukke levende virtuelle maskine til at gendanne slettede lagerplads. Virtuelle maskiner snapshots vil nu frigøre den plads snapshot forbruges når det er slettet. Du kan læse mere om dette i kapitel 27, "Virtualisering med Hyper-V." VM Chimney, også kaldet TCP o ffl OAD, er blevet fjernet, og vil ikke længere være til rådighed for gæst operativsystemer. WMI rod \ virtualisering namespace ændres til bare rod \ virtualisering \ v2 og i sidste ende vil blive taget helt ud i fremtidige Server versioner. Authorization Manager (AzMan) er også blevet frarådet i denne version, og vil blive udfaset i fremtidige udgivelser. De nye værktøjer til virtuelle maskiner ledelse vil være den nye standard. Virtual Desktop Infrastructure I Windows Server 2012 R2, har Microsoft gjort store forbedringer af den virtuelle desktop infrastruktur (VDI), med enklere administration, øget værdi, og en bedre overordnet brugeroplevelse. Støtte mobile enheder er et must i dagens marked. Virtuel desktop infrastruktur hjælper bro kompatibiliteten kløften mellem enheder ved at virtualiserer ressourcer. VDI giver stærkere sikkerhed og højere effektivitet, der forbedrer produktiviteten med en UI, at brugeren er bekendt med.microsoft Windows Server 2012 R2 og VDI gør det nemt at implementere virtuelle ressourcer på tværs af enheder. NETVÆRK ÆNDRINGER 11 Microsoft Windows Server 2012 R2 VDI, hvis der køres i et datacenter, vil give adgang til mobile enheder ved hjælp af Hyper-V og Remote Desktop Services. Microsoft tilbyder tre forskellige implementering typer i en enkelt løsning: puljede desktops, personlige desktops og remote desktop sessioner.

16 Du kan læse mere om VDI i kapitel 27. Netværk Ændringer Servere er ikke godt uden evnen til at tale med hinanden, men-naturligvis-ulempen ved at være i stand til at kommunikere med andre systemer betyder, at inficerede systemer kan forsøge at sprede deres malware glæde. ("Ønsker du at sikre din server? Let... frakoble Ethernet-kablet!") Server 2012 R2 tilbyder nogle networking ændringer for at gøre Windows netværk lidt hurtigere og lidt mere sikker. EAP-TTLS Med Windows Server 2012 R2 en eksklusiv protokol bliver indført som en Extensible Authentication Protocol (EAP) type kaldes Tunneled Transport Layer Security (TTLS). Denne protokol bruges med 802.1x Godkendte Wired og trådløs adgang. Denne nye standarderbaseret protokol giver en sikker tunnel til klientgodkendelse x giver en sikkerhed skjold, der forhindrer uautoriseret adgang til dit intranet. DNS Selvom DNS har eksisteret evigt, synes den proces, hvorved det oversætter navne at få bedre med hver version. Ændringer i Windows Server 2012 R2 påvirker både DNS-server og klient. Lad os tage et kig på ændringer for Windows Server 2012 R2. I PowerShell, har DNS-administration modtaget nogle forbedringer. DNS-serveren rolle, for eksempel, har haft nogle forbedringer til installation og fjernelse ved hjælp af PowerShell. Yderligere udvikling i PowerShell omfatter brugergrænseflade, klient forespørgsel, og server konfi guration på ældre operativsystemer. LLMNR forespørgsel timeout har været 300 ms, hvilket var ikke nok tid til computere i strømsparetilstand. Med de nye forbedringer af DNSklient, har denne timeout blevet øget til 820 ms. IP-adresse Management IP-adresse Management (IPAM) rammer er et nyt sæt af teknologier til styring, overvågning og revision IP-adresse plads. Ved at overvåge DHCP og DNS, kan IPAM lokalisere IP-adresse servere inden for dit netværk og giver dig mulighed for at administrere dem fra en enkelt central UI. NIC Teaming NIC Teaming teknologi i Windows Server 2012 R2 kan tage flere netkort og hold dem sammen til interface som én. Hvis du gør det hjælper med failover bør én enhed bliver ude af drift. Load balancing er også forbedret, når NIC er gået fordi båndbredden er kombineret i en enkelt større båndbredde.

17 Du kan læse mere om disse emner og nye funktioner i Kapitel 4, "Microsoft Windows Server 2012 R2 Networking Forbedringer", og kapitel 5, "IP Address Management og DHCP Failover." 12 KAPITEL 1 NYHEDER I Microsoft Windows Server 2012 R2 Management Tools Enhver god networking operativsystem bør tilbyde metoder til at forenkle arbejdet med at holde en server eller tusind servere op at køre. Serveren skal også holde op at køre med den mindste mængde indsats muligt på den del af de mennesker gør server administration. Ingen operativsystem har den svaret for server administration, men Windows Server har fået lidt bedre i 2012 R2 med nogle nyttige nye værktøjer. Server Manager Forud for Windows Server 2008, når en administrator skulle konfigurere og vedligeholde en server, vil administratoren nødt til at bruge mange forskellige værktøjer. Windows Server 2008 ændrede alt dette ved at indføre Server Manager, en one-stop-shop for alle dine konfi rationsindstillingerne og styringsværktøjer. I Windows Server 2012 R2 (Figur 1.3), har Microsoft udvidet denne funktionalitet yderligere. Server Manager nu lader administratorer administrere flere servere (virtuelle eller fysiske / lokal eller fjern), så længe de er ikke ældre end Windows Server 2003.

18 Tilføjelse roller og funktioner i Server Manager har fået endnu smartere. Som du gøre dine valg, det Tilføj Roller og funktioner guiden dynamisk ændrer. Guiden hjælper dig med at beslutte hvilke delmængde af værktøjer og funktioner der er behov for den ønskede rolle. Server Manager har en ny dashboard, der kan vise dig, hvis problemerne findes ved hjælp af farvekodede bokse. Hvis for eksempel opstået en fejl inde fra DNS hændelsesloggen ville DNS boksen på instrumentbrættet bliver røde. Dette er et fremragende værktøj til fejlfinding på serveren, og siden instrumentbrættet er det første, du ser, når du logger på, kan du ikke gå glip af det. Styringsværktøjer 13 Apropos fejlfinding din server, Server Manager har et væld af nye fejlfindingsværktøjer, at vi vil vise dig mere om i kapitel 2. Disse værktøjer er alle inde i rollen, indenfor Server Manager, så du ikke behøver at åbne flere programmer som Logbog eller ydeevne Analyzer at se resultaterthey're alt på ét sted! Du kan læse mere om Server manager i kapitel 2. Remote Værktøjer: WinRM og WinRS Det er tilfældet alt for ofte, at nye operativsystemer omfatter nogle virkelig vigtige og nyttige funktioner, der går stort set ubemærket. Microsoft Windows Server 2012 R2 indeholder en af disse pæne, men stort set ukendte funktioner i et nyt netværk protokol kaldet Windows Remote Management (WinRM). For at forstå hvorfor WinRM er en stor funktion, lad os overveje, hvad WinRM skal erstatte: en protokol kaldet Remote Procedure Call (RPC). Selv hvis du aldrig har hørt om RPC, chancerne er, at du har brugt det i årevis. RPC opgave er at give et program til at tale med et andet program, selv om disse programmer der kører på forskellige computere. For eksempel, hvis du nogensinde har startet Outlook til at læse din e- mail på en Exchange Server eksempel, så har du brugt RPC: det er hvordan Outlook kan trykke Exchange på skulderen og sige, "Kan jeg få min , tak?" Eller hvis du nogensinde har brugt et MMC-snap-in som DNS, DHCP eller Computeradministration at fjernstyre disse funktioner på en ekstern computer fra dit skrivebord, har du brugt RPC. RPC er en protokol, der har givet meget service i løbet af årene, men det har en stort problem: det er svært at sikre. Microsoft opfandt RPC tilbage i de dage, hvor der var ingen internet, og langt de fleste af LANs udvidet ikke længere end afstanden fra første sal til toppen gulvet i en kontorbygning, så sikkerheden ikke var alt, stor en bekymring. År senere, da sikkerhed blev en stor bekymring, Microsoft forsøgte at eftermontere sikkerheden på RPC med nogle valgfrie ændringer udvirket først af XP SP2, men ved dette punkt hesten var ude af laden, og kræver

19 RPC sikkerhed ville bare ende med at bryde flere hundrede eller måske tusindvis af RPCafhængige applikationer. Det er klart, var tiden inde til en ændring i, hvordan Windows-programmer taler med hinanden, så Microsoft besluttet at vedtage en protokol, der gjorde det samme slags ting, som RPC gjorde, med nogle få ændringer: Det er ikke proprietære, men er baseret på standarder og platform-uafhængig-der er lignende implementeringer dukker op på Linux og Mac OS. Det er en modificeret form for HTTPS. Sine meddelelser er krypteret. Det kræver godkendelse til at bruge. Komponenter i Windows 2012 R2, der bruger WinRM omfatter hændelsesloggen samling; evnen til at bruge den nye server manager snap-in på eksterne servere; og min personlige favorit, en sikker ekstern kommando shell kaldet Windows Fjernsupport Shell eller winrs. Hvis du har brug for et sikkert, lav båndbredde fjernbetjening værktøj, se til winrs. Læs mere om WinRM i kapitel 17, "Remote Server Administration." Remote Desktop Services I Windows Server har 2012 R2 Microsoft gjort store fremskridt med at forbedre brugeren og ledelseserfaring. Microsoft har til formål at forbedre brugeroplevelsen uanset 14 KAPITEL 1 NYHEDER I Microsoft Windows Server 2012 R2 type enhed, der bruges til at forbinde. De ønskede at sørge for at forbinde via et WAN eller LAN (til virtuelle desktops, RemoteApp programmer eller session-baserede desktops) giver en rig oplevelse for brugeren. Microsoft ønskede også at gøre remote desktop ledelseserfaring bedre. Vi er enige, at de gjorde det bedre ved at tilføje en central konsol, så administratorer kan styre Remote Desktop Services fra et enkelt sted. Du kan læse mere om Remote Desktop Services i kapitel 17. Group Policy Object Forbedringer Hvad fik bedre? Masser. Håndtering af Group Policy objekter (GPO'er) fik lettere med den indbyggede Group Policy Management Console. I tidligere versioner af Windows, blev et problem, at administratorer havde manuelt at tvinge en GPO til at opdatere. Selvom GPO'er opdateres automatisk hver 90 minutter, er der tidspunkter, hvor du har brug for en GPO at træde i kraft med det samme. Administratorer måtte fjernbetjeningen til den specifikke computer og køre gpupdate.exe fra kommandolinjen for manuelt at opdatere en GPO.

20 Nu, hvis en administrator ønsker manuelt tvinge en GPO opdatering, kan administratoren bruge kontekstmenuen for en OU i Group Policy Management Console og tidsplan gpupdate.exe til at køre på flere computere på samme tid. Administratorer kan også opnå dette ved hjælp af PowerShell nytte og den nye Invoke-gpupdate cmdlet'en. Her er nogle yderligere ændringer til gruppepolitik i Windows Server 2012 R2: Når vi beskæftiger os med overvågning replikering spørgsmål på det domæne-niveau, du ikke længere behøver at downloade og køre separate værktøjer. For enheder, der kører Windows RT, kan du nu konfigurere den lokale gruppe for. Som standard er det er deaktiveret, og tjenesten skal startes og indstillet til automatisk. Group Policy er blevet opgraderet til at understøtte Internet Explorer 10. Du kan læse mere om gruppepolitik i kapitel 9, "Group Policy:. AD Gauntlet og Active Directorydelegationen" Fil og udskriftsdeling Tilbage, før vi løb web eller -tjenester på vores Windows servere, vi kun brugt Server til at dele to ting: store harddiske og dyre printere. Fil og print er de ældste, der tilbydes af Microsoft-netværk, men tilsyneladende de er ikke for gammel til at lære et par nye tricks. BranchCache BranchCache er en teknologi, der optimerer WAN båndbredde ved at kopiere indhold fra enten din primære placering eller cloud server til din filial. Når indholdet er kopieret til filialen, kan brugerne få adgang til det lokalt snarere end via WAN. Have evnen til at cache fi les vil spare båndbredde og forbedre sikkerheden. BranchCache kan understøtte enhver størrelse offi ce og er ikke begrænset til, hvor mange det kan servicere. BranchCache kan implementeres med blot en enkelt gruppe (GPO). Denne teknologi bruger Windows-filserver til at opdele fi les i små krypterede stykker. Det fede ved at opdele filerne i mindre stykker er, at klientcomputere kan hente kun de stykker, der ændres. BranchCache vil også kontrollere for kopieret indhold, og kun hente én forekomst af indholdet, hvilket sparer diskplads. SERVICES 15 I Windows Server 2012 R2, BranchCache forbedringer omfatter automatisk klientcomputer konfiguration og store ydeevne og skalerbarhed stiger. Klientcomputere kan konfigureres ved hjælp af en Group Policy objekt. Hvis en GPO ikke er konfi gured til BranchCache, så BranchCache kontrollerer den hostede cache server og bruge disse indstillinger som standard.

21 En af de nye fordele ved BranchCache er evnen til at preload specifikt indhold, ligesom medierne og dvd'er, på en hosted cached server og derefter har at indhold sendes til kunden cache. En anden meget flot fordel er de forbedringer, der er blevet gjort for at give mulighed for en bedre database performance. BranchCache har gjort dette ved hjælp Extensible Opbevaring Engine (ESE). Det er den samme database teknologi, der anvendes af Microsoft Exchange Server. Det tillader skalering af en enkelt hosted cacheserver til at håndtere de øgede krav fra flere mennesker uden at skulle øge hardware. Hosted cache-servere ikke længere brug for en server certifikat udstedt af et certifikat myndighed (CA). Dette vil i høj grad reducere omkostningerne forbundet med at udsende en offentlig nøgle med flere CA'er. SMB 3.0 Windows 'filserver tjeneste bærer det officielle navn på SMB, som står unhelpfully for Server Message Block. (Blame IBM, ikke Microsoft, fordi en IBM fyr først designet det.) SMB har ændret sig lidt i forhold til sine omkring 25 år af livet, med sine største ændringer er støtte til noget større blok størrelser, så som at være i stand til at gøre brug af netværk hurtigere end 100 Mbps (dukkede op i 2000), evnen til at håndtere flere stier, og tilføjelsen af digitale signaturer, således at forpurre man-in-the-middle-angreb (dukkede op i 2001). Microsoft Windows Server 2012 R2 sport en noget omarbejdet version af SMB, der håndterer langsomme netværk bedre, håndterer kryptering mere intelligent, pedalarme op gennemløb på fi le overførsler og understøtter PowerShell. File Server Resource Manager Du kan administrere data lagret på en filserver med værktøjerne i File Server Resource Manager. Nogle af de værktøjer, der følger hjælpe dig med at automatisere klassificering og rapportering og administrere fi les og kvoter. Med Dynamic Access Control Filer Klassifikation Infrastruktur kan du styre og revision adgang til filer på filserveren. Du kan nu få mere kontrol af, hvordan dine filer er klassificering ed på dine filservere. Med de forbedrede funktioner, kan klassificere filer gøres manuelt eller automatisk. Du kan læse mere om dette emne starter i kapitel 13, "filer, mapper og Basic Aktier." Web-baserede tjenester Endelig er der den delmængde af internettet, der er blevet vigtigere end hele resten af nettet sat sammen: nettet og relaterede tjenester. De er vigtige for Windows, og de så nogle store ændringer i 2012 R2.

22 Web Server IIS Windows 'fil-tjenester kan ikke have ændret sig meget gennem årene, men det er ikke tilfældet for Windows' web-server. En af nøglerne til hærdning enhver server produkt er at holde mængden af 16 KAPITEL 1 NYHEDER I Microsoft Windows Server 2012 R2 kode udsat for internettet til et absolut minimum; hvis en web-server kan støtte, for eksempel noget, der hedder FastCGI men din hjemmeside ikke behøver FastCGI, så hvorfor køre FastCGI på en Internet-vender server og risikere muligheden for, at en person opdager en måde at bruge IIS s FastCGI at hacke serveren? Klart ikke ville du, så det ville være rart at bare fratage din webserver software af de ting, du ikke vil få brug for. (Security folk kalder dette "minimere angrebet overflade." Nogle gange tror vi de spiller for meget Halo.) Den perfekte webserver, så ville bestå af snesevis af små moduler, som hver især kunne fjernes eller tilføjes efter behov for at gøre det muligt for web-administrator for at opbygge en webserver, der gjorde præcis, hvad hun havde brug for det at gøre... men nej mere. Det var den ledestjerne til Windows Server 2008 IIS 7.0, en gennemgribende revision af IIS, herunder nogle af de nyeste sikkerhedsteknologier, herunder WinRM. (Når du laver fjernadministration af en IIS 7 boks, du ved hjælp af denne protokol i stedet for RPC.) Ingen har hacket IIS 7 endnu til min viden, de har heller ikke taget ned IIS 7.5, som er den opdatering leveres med Windows Server 2008 R2. Web-admins også ønsket renere, opgaveorienterede interface 7.x IIS administrationsværktøjer. Vide, hvordan virksomhederne lever og ånder på internettet i dagens marked, ville vi forventer intet mindre fra Microsoft end det at vinke sin teknologi tryllestav tværs webserveren. Med udgivelsen af Windows Server 2012 R2 kommer den nyeste version af web-serveren, IIS 8.0 (figur 1.4).IIS 8.0 har også modtaget et væld af nye rige funktioner til at administrere og sikre din hjemmeside. Her er et par vigtige ændringer i IIS 8.0:

23 17 Ansøgning initialisering Dynamisk IP-adresse restriktioner Centraliseret SSL Certifi kat Support CPU throttling FTP logon forsøg restriktioner Servernavn Indikation (SNI) støtte Forbedret SSL og konfi guration skalerbarhed Støtte til flere kerner skalering på NUMA hardware Selv hvis du ikke er en webslinger ved handel, det er aldrig en dårlig idé at forstå den aktuelle Windows webserver-så ikke springe kapitel 19, "Web Server Management med IIS." Microsoft Management Console Gets den Ax! I Windows Server 2012 R2 Microsoft Management Console (MMC) snap-in er forældet til Internet Information Services (IIS) manager 6.0. I fremtidige versioner af Windows Server, vil dette blive fjernet. FTP-server Microsoft får nogle ting rigtigt og nogle ting forkert. I nogle få tilfælde, at selskabet får tingene galt, som det var tilfældet med den indbyggede File Transfer Protocol (FTP) serversoftware, der fulgte med Windows for de sidste 15 år eller deromkring. Det var så klodset, var så svært at konfigurere, og tilbød sådanne minimalt nyttige logfiler og en manglende evne til at konfigurere

24 programmet ting, der burde have været barnligt let at konfigurere (såsom bruger hjem mapper), der stort set alle, der er nødvendige for en Windows FTP-server sluttede op afskalning ud et par bukke for en tredjepart FTP-server. Fra og med Windows Server 2008 og R2, men tingene ændret sig betydeligt. Så vidt vi kan se, Microsoft smidt ud af alle FTP-serveren kode og genopbygget det fra bunden. I Windows Server 2012 R2, de også tilføjet muligheden for at begrænse antallet af mislykkede logon forsøg, der kan gøres til en FTP-konto i en vis periode. Så hvis du har brug for en Windows-baseret FTP-server, flip over til IIS kapitel (kapitel 19) for at lære om de nye ændringer til FTP-serveren. Du kan læse mere om web-server management i kapitel 19. til Windows Server 2012 R2 Erfarne Windows Server administratorer og konsulenter kan føle trang til at springe dette kapitel. Du kan tænke, at du ikke behøver at gå gennem dette materiale igen. Vi opfordrer dig til at tænke to gange over det. Vi vil være der dækker de grundlæggende elementer, men vi vil også være at gå gennem nogle detaljer, som du sandsynligvis ikke allerede kender, og at du vil fi nde nyttig. Din første oplevelse af Windows Server er sandsynligvis vil være en manuel installation af operativsystemet på et laboratorium eller virtuel maskine. Afhængig af kompleksiteten af dit miljø og din opgradering / migrering planer, kan du vælge at fortsætte med manuelle installationer eller endda overveje automatiserede installationer. Uanset hvad du vælger, vil du sandsynligvis ønsker at læse dette kapitel for at forstå, hvad de typiske installation trin er. I dette kapitel vil vi dække en ren manuel installation og en manuel opgradering af Windows Server. Derfra vil vi dykke ned i installation og opgradering strategier for Active Directory. Hvis du udfører mange installationer af Windows Server, så vil du kunne lide dette næste stykke. Vi vil diskutere, hvordan du kan spare tid og tastatur slitage ved at automatisere dine installationer af Windows Server 2012 R2 ved hjælp af en automatiseret installation svar fil, som du vil oprette ved hjælp af Windows System Image Manager.

25 I dette kapitel vil du lære at: Opgrader dine gamle servere Konfigurere serveren Byg en lille serverfarm Hvad har ændret sig? Vi tror du vil finde at installere Windows Server 2012 R2 meget enklere end at installere en tidligere version af Windows Server. Hvis du har installeret Windows 8 eller Windows Server 2008, så har du en god idé om, hvad de kan forvente fra Windows Server 2012 R2- installationer.installationen rutine virkelig er blevet trimmet ned til at bede om blot det grundlæggende for at give dig en sikker installation, du derefter kan tilpasse. Lad os se på det sidste punktum. Det er noget, vi har hørt før, men du måske ikke har bemærket meget af en forskel. Du vil se det samme med Windows Server 2012 R2. Hvad betyder det? Der er meget færre funktioner installeret. Microsoft har ikke gjort nogen antagelser om, hvad du skal bruge denne server til at gøre. En ren, standard installation af 20 KAPITEL 2 INSTALLATION og opgradering til Windows Server 2012 R2 Microsoft Windows Server 2012 R2 kan ikke rigtig gøre meget. Det har ingen funktion installeret. Det er faktisk op til dig at beslutte, hvad denne server vil gøre på dit netværk, og hvad funktioner skal installeres. Resultatet af dette er, at serveren har en meget mindre angreb overflade. Hvad betyder det? Jo mere funktionalitet, du installerer på en computer, jo flere mål, du præsenterer til angriberne. Målet bør være at installere kun den funktionalitet, du har brug for, med andre ord, at reducere antallet af mål eller minimere dit angreb overflade. Desuden på sikkerheden side er det operativsystem låst ned som standard. Det første, det gør, når det i første omgang starter op er anmode om en ny administratoradgangskode. Du vil også opleve, at Windows Firewall er slået til som standard. Dette operativsystem stort set isolerer sig fra netværket, indtil du konfigurere programmet den. Microsoft giver dig total kontrol over, hvordan denne nye server interagerer med dit netværk og / eller internettet. Lyder det som det kommer til at være en masse arbejde for at få en server op at køre? Kan være, men faktisk Microsoft har gjort det temmelig let. Hvis du laver et par manuelle installationer eller opgraderinger, så kan du hurtigt konfigurere servere ved hjælp Group Policy og Server Manager.

Globeteam A/S. Windows Server 2012. Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum. SolutionsDay 2012, den 27. September, Brøndby Stadion

Globeteam A/S. Windows Server 2012. Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum. SolutionsDay 2012, den 27. September, Brøndby Stadion Globeteam A/S Windows Server 2012 Et hurtigt overblik over nyhederne og hvad betyder det for din virksomhed SolutionsDay 2012, den 27. September, Brøndby Stadion Lars Lohmann, Globeteam Principal, Infrastruktur,

Læs mere

APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR. EG Copyright

APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR. EG Copyright APPLIKATIONSARKITEKTUR ERP INFRASTRUKTUR EG Copyright Infrastruktur er mere end nogle servere... Den Mentale Infrastruktur Den Fysiske Infrastruktur Den Mentale Infrastruktur Vi vil jo gerne have vores

Læs mere

Morten Rønborg PERSONLIGHED UDDANNELSE TEKNOLOGIER ERFARING. IT-Konsulent. Desktop Engineer

Morten Rønborg PERSONLIGHED UDDANNELSE TEKNOLOGIER ERFARING. IT-Konsulent. Desktop Engineer PERSONLIGHED Jeg er ambitiøs og har en høj arbejdsmoral, sætter pris på udfordringer og løser mine opgaver med stort engagement. Igennem de forskellige opgaver jeg har varetaget er jeg blevet god til at

Læs mere

Online Backup. ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! fra kr. 125 pr. md

Online Backup. ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! fra kr. 125 pr. md Online Backup U ndgå hovedbrud hvis uheldet er ude! Med en hosted online backup løsning hos, er dine data i sikkerhed. Du kan derfor glemme alt om båndskifte og opbevaring af backup-bånd. Med online backup

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Projektopgave Operativsystemer I

Projektopgave Operativsystemer I Velkommen til projekt på Data faget 6222 Operativsystemer I! Udarbejdet af: Anders Dahl Valgreen, mail adva@mercantec.dk, mobil 23 43 41 30 I dette projekt skal din gruppe i tæt samarbejde med resten af

Læs mere

Alex Ø. T. Hansen UDDANNELSE PERSONLIGHED ERFARING TEKNOLOGIER. IT-Konsulent. System Administrator

Alex Ø. T. Hansen UDDANNELSE PERSONLIGHED ERFARING TEKNOLOGIER. IT-Konsulent. System Administrator PERSONLIGHED Et par sten på vejen ser jeg som en god udfordring. Jeg er en god teamplayer altid positiv og i godt humør. Jeg siges at være loyal og behagelig. Med mere end 10 års erfaring har jeg opbygget

Læs mere

Projektoplæg - AMU kursus 44953 - Netteknik - Server - Videregående

Projektoplæg - AMU kursus 44953 - Netteknik - Server - Videregående Velkommen til projektforløbet på Netteknik - Server - Videregående! Udarbejdet af: Anders Dahl Valgreen, mail adva@mercantec.dk, mobil 23 43 41 30 I dette projekt skal din gruppe i tæt samarbejde med resten

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2003 Opdateret 15. november 2011 Indhold 1 Indledning... 2 2 Opsætning af Outlook 2003... Error! Bookmark not

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

Hosted løsning... 3. Hosted produkter... 4. Dedikeret server hosting... 5. Virtuel server hosting... 6. Shared Office hosting... 7

Hosted løsning... 3. Hosted produkter... 4. Dedikeret server hosting... 5. Virtuel server hosting... 6. Shared Office hosting... 7 2011 Indhold Hosted løsning... 3 Hosted produkter... 4 Dedikeret server hosting... 5 Virtuel server hosting... 6 Shared Office hosting... 7 Exchange hosting... 8 Remote Backup... 9 Hosted løsning Hosting

Læs mere

Hyper-V på Windows 8 64 Bit. Indhold. Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine

Hyper-V på Windows 8 64 Bit. Indhold. Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine Hyper-V på Windows 8 64 Bit Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine Indhold Hyper-V på Windows 8 64 Bit... 1 Installation... 2 Vejledning trin for trin... 2 Etablering af Netværk... 5 Opret

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

Cloud Failover Appliance

Cloud Failover Appliance Cloud Failover Appliance Cloud Failover Appliance (CFA) er en enterprise-grads Disaster Recovery løsning, der genopretter systemer og applikationer på minutter - uden al hardwaren og kompleksiten. Med

Læs mere

Om ONEBox... 2 Faciliteter i ONEBox... 2 Overordnet teknisk overblik... 2 Multiple servere... 3 Backup... 4 Sikkerhed... 5 Domæner... 6 Web...

Om ONEBox... 2 Faciliteter i ONEBox... 2 Overordnet teknisk overblik... 2 Multiple servere... 3 Backup... 4 Sikkerhed... 5 Domæner... 6 Web... Om ONEBox... 2 Faciliteter i ONEBox... 2 Overordnet teknisk overblik... 2 Multiple servere... 3 Backup... 4 Sikkerhed... 5 Domæner... 6 Web... 7 Mail... 8 Fildeling... 9 Brugere og grupper...10 Teknisk

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

Skyfillers Online Backup. Kundemanual

Skyfillers Online Backup. Kundemanual Skyfillers Online Backup Kundemanual Kundemanual Indhold Opsætning... 2 Installation... 2 Download software... 2 Installation under Windows... 2 Installation under Mac OS X... 3 Log ind... 3 Tilpas kontoindstillinger...

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning Indhold LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning... 1 1. Forudsætninger... 2 2. Installation... 3 3. Konfiguration... 8 3.1 LUDUS Databasekonfiguration...

Læs mere

Sikker Drift. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer

Sikker Drift. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer (PC og Mac) samt virksomhedens servere og IT-infrastruktur. Sikker Drift Med Sikker Drift Standard varetager Inventio.IT

Læs mere

Safe Work Space service beskrivelse. Microsoft Windows version. Version (Maj 2018)

Safe Work Space service beskrivelse. Microsoft Windows version. Version (Maj 2018) Safe Work Space service beskrivelse Microsoft Windows version. Version 1.0.2 (Maj 2018) 1. Introduktion Dette dokument giver en detaljeret beskrivelse af de services som er indeholdt i Safe Work Space

Læs mere

Velkommen på kursus hos Microworld

Velkommen på kursus hos Microworld Velkommen på kursus hos Microworld Du ønskes velkommen på kurset Windows 8 Workshop. Dette kursusmateriale er udarbejdet for at kunne fungere som arbejdsmateriale under selve kurset, men det er også meningen,

Læs mere

Router U270 funktionsbeskrivelse

Router U270 funktionsbeskrivelse Router U270 funktionsbeskrivelse Dashboard På oversigtssiden (Dashboard) kan brugeren se informationer om forskellige indstillinger og tilslutninger til routeren, for eksempel IP adresse, MAC adresser,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 -

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 - - 1 - Indholdsfortegnelse Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3 Tag backup med UpDraft Side 4 Tag manuelt backup Side 8-2 - Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Lige meget om du har opbygget

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

Installation, håndtering og opdatering af Windows Server med System Center

Installation, håndtering og opdatering af Windows Server med System Center Automatiseret og centraliseret installation, håndtering og opdatering af Windows Server Installation og vedligeholdelse af Windows Server - operativsystemerne i datacentre og på tværs af it-miljøer kan

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2011 SSL certifikat administration v. 1.0 Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2011 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09 LUDUS WEB Installations- og konfigurations-vejledning Den 7. april 2009 J.nr.: 4004 V0624 09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE 1 Tekniske Krav 1.1 Hardware krav: En skærm gerne med touch Hvis skærmen ikke har touch, skal du bruge et tastatur og en mus Webcam Gerne i HD En ekstern lydenhed

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009!

VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009! VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009! Det er blevet tid til at opdatere certifikater på alle servere som afvikler backup over

Læs mere

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Først velkommen til din hostede Dynamics CRM. Med Outlook klienten installeret får du

Læs mere

Windows system administration 1

Windows system administration 1 Windows system administration 1 SAI sw6 F2005 Svend Mortensen Ingeniørhøjskolen i København program Windows domæne modellen Introduktion til Active Directory Brugere Grupper Rettigheder Netkonf Management

Læs mere

Mariendal IT - Hostingcenter

Mariendal IT - Hostingcenter ariendal IT - Hostingcenter ariendal IT - Hostingcenter ed vores topsikrede og professionelle hostingcenter tilbyder vi flere forskellige hostede løsninger I denne brochure kan du danne dig et overblik

Læs mere

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning Indhold LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning... 1 1. Forudsætninger... 2 2. Installation... 3 3. Konfiguration... 9 3.1 LUDUS Databasekonfiguration...

Læs mere

NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration

NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration Ny Unik Bolig 4 version på trapperne Det er nu ca. 2 år siden, at første version af Unik Bolig 4 blev lanceret. Siden da er der blevet arbejdet hårdt på at forbedre versionen og finde på nye smarte ting

Læs mere

Sikker Drift. Sikker Drift Light. Sikker Drift Standard. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer

Sikker Drift. Sikker Drift Light. Sikker Drift Standard. Sikker Drift Light inkluderer. Sikker Drift Standard inkluderer Inventio.IT s Sikker Drift sikrer proaktivt driften af dine medarbejders arbejdsstationer (PC og Mac) samt virksomhedens servere og IT-infrastruktur. Sikker Drift Sikker Drift Standard Sikker Drift Light

Læs mere

Nye funktioner i Windows 7 og Windows Server 2008 R2. Ilja Godau, Atea A/S

Nye funktioner i Windows 7 og Windows Server 2008 R2. Ilja Godau, Atea A/S Nye funktioner i Windows 7 og Windows Server 2008 R2 Ilja Godau, Atea A/S Tilgængelighed af Windows 7 Windows 7 for virksomheder Ved deres skrivebord På afdelingskontoret På farten Beskyt data & PC er

Læs mere

Softwareløsninger til dit netværk

Softwareløsninger til dit netværk www.draware.dk Softwareløsninger til dit netværk Overvågning Side 4 Analyse Side 11 Sikkerhed Side 14 Administration Side 21 Asset management Side 27 Dokumentation Side 30 Kundecitater Side 35 Bedre overblik

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 INDHOLDSFORTEGNELSE Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 Windows 7-udgaver... 10 32- eller 64-bit version af Windows 7... 11 Hardware...

Læs mere

MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter.

MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter. MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter. Hermed følger en basal dokumentation for installation af AutoPilot msi pakken. Der vil i det følgende blive forklaret brugen af 4 programmer fra Microsoft,

Læs mere

Jobliste overblik

Jobliste overblik Kompakt Jobliste. Du kan starte Jobliste på mange måder. Du kan højreklikke på start knappen eller på proceslinjen, og vælge Jobliste i menuen, der kommer til syne. Du kan også åbne Jobliste med genvejstaster

Læs mere

as a Service Dynamisk infrastruktur

as a Service Dynamisk infrastruktur Dynamisk infrastruktur Vi bygger dynamisk infrastruktur...... og holder den kørende Om jeres it-infrastruktur fungerer optimalt, er i bund og grund et spørgsmål om kapacitet. Og så er det et spørgsmål

Læs mere

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION I denne vejledning gennemgås installation af Stofa OnlineDisk samt opsætning, brugerflade og OnlineDisk Webportalen. Trin 1 Information om Stofa OnlineDisk Stofa

Læs mere

Der er god forretning i mindre og mellemstore virksomheder

Der er god forretning i mindre og mellemstore virksomheder Der er god forretning i mindre og mellemstore virksomheder KORT OM DINE KUNDERS FORDELE VED VIRTUALISERING: Øget ROI for både større og mindre virksomheder via nye faciliteter i Hyper-V Dine kunders fordele

Læs mere

Datatekniker med infrastruktur som speciale

Datatekniker med infrastruktur som speciale Datatekniker med infrastruktur som speciale H3 infrastruktur indledning H3 varer ni uger. Alle fag er uddannelsesspecifikke fag. Opbygning Alle fag i hovedforløbet afvikles i selvstændige moduler. Eventuelle

Læs mere

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg Titelblad Denne rapport er udarbejdet af Kenneth Dalbjerg, med det formål at lære noget omkring, NT PDC Server. Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Forside Titelblad

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Vejledning til at konfiguration af flere websites, med deling af 1 SSL certifikat og fælles IP og port. Følgende vejledning beskriver hvordan man konfigurere IIS til at bruge host header på HTTPS sites.

Læs mere

Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning

Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Hvis Mac OS X v10.3 eller en nyere version allerede er installeret på computeren: Alt, du behøver at gøre, er at opdatere til Leopard. Se

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2008 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2008 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

Introduktion til computernetværk

Introduktion til computernetværk Introduktion til computernetværk 24. oktober 2011 Mads Pedersen, OZ6HR mads@oz6hr.dk Slide 1 Plan i dag Netværk generelt Lokalnet Internet Router Kabel/trådløs Firewall Lokal server (forward) Warriors

Læs mere

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted).

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted). Brugervilkår og andre gode ting, som du bør vide for at være sikker online. Sikkerhed er alles ansvar En del af IKEA ånden er "jeg gør min del, du gør din del, og sammen gør vi en masse." Dette gælder

Læs mere

Administrator - installation og brug i Windows

Administrator - installation og brug i Windows 1 Administrator - installation og brug i Windows Det her beskrevne er IKKE noget nyt, og har været gældende siden Windows NT og version 2000, efterhånden 15-20 år eller mere. Denne artikel omhandler følgende

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

3. Menuen Start -> Programs -> OpenVPN åbnes, og "My Certificate Wizard" vælges:

3. Menuen Start -> Programs -> OpenVPN åbnes, og My Certificate Wizard vælges: Opsætning af VPN forbindelse til DRC En VPN forbindelse gør det muligt for en hjemmecomputer, eller en bærbar computer, at få adgang til DRCs interne lokalnet fra en vilkårlig internetforbindelse. Forudsætninger

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2003 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens SBS 2003 SSL certifikat. For support og hjælp til anvendelsen af

Læs mere

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE vp.online 2011 01-10-2011 Indholdsfortegnelse 1 PROBLEMER MED AT SE VP.ONLINE... 3 2 BROWSER KONFIGURATION... 6 3 SKRIVEADGANG TIL DREV... 7 4 SESSION TIMEOUT

Læs mere

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0 MANUAL Præsentation af Temperaturloggerdata Version 2.0 Indholdsfortegnelse FORORD...3 INTRODUKTION...3 KRAV OG FORUDSÆTNINGER...3 INSTALLATION...4 OPSÆTNING...8 PROGRAMOVERBLIK...10 PROGRAMKØRSEL...11

Læs mere

Installation. Aesiras Internet hjemmeside og webshop. Aesiras -integreret Regnskab, Handel og Internet

Installation. Aesiras Internet hjemmeside og webshop. Aesiras -integreret Regnskab, Handel og Internet Installation Aesiras Internet hjemmeside og webshop Aesiras -integreret Regnskab, Handel og Internet Installationsvejledning Tak fordi du valgte Aesiras Business & Internet. I denne vejledning vil vi guide

Læs mere

NSi Output Manager Hyppigt stillede spørgsmål. Version 3.2

NSi Output Manager Hyppigt stillede spørgsmål. Version 3.2 NSi Output Manager Hyppigt stillede spørgsmål Version 3.2 I. Generelle produktoplysninger 1. Hvad er nyt i Output Manager 3.2? Der er flere nye forbedringer i NSi Output Manager 3.2 på serversiden, først

Læs mere

Dynamicweb Exchange Opsætning

Dynamicweb Exchange Opsætning Brugervejledning Dynamicweb Exchange Opsætning OUTLOOK 2003 Document ID: UG-4008 Version: 1.30 2006.07.04 Dansk UG-4008 - Dynamicweb Exchange Opsætning, Outlook 2003 JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2005-2006

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Fuld installation af Jit-klient

Fuld installation af Jit-klient Fuld installation af Jit-klient Indholdsfortegnelse Systemkrav til afvikling af Jit-klienten...3 Opsætning af firewall...4 Om installationsfilen...5 Installation af MSI-filen...6 Om SSL-certifikater...13

Læs mere

Sæt it-sikkerheden på autopilot

Sæt it-sikkerheden på autopilot Sæt it-sikkerheden på autopilot POLICY MANAGER Det har aldrig været nemmere at centralisere sikkerhedsadministrationen F-Fecure Policy Manager indeholder værktøjer til at automatisere de fleste daglige

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2011 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en SBS 2011 server. Ved bestilling af certifikater til Small Business Server

Læs mere

Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien

Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien Salg af servere. Torben Vig Nelausen Produktchef Windows Server Familien Trin 1: Hvem skal købe en Server? Trin 1: Hvem skal købe en Server? Lyt efter nøgle-ord der kan identificiere en kunde der endnu

Læs mere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere Dokument: bibos installationsvejledning bibos version: 2.1.0.1 released 25. oktober 2013 Senest redigeret: 5. februar 2014 af Niels Schmidt Petersen,

Læs mere

Opsætning af terminalklient til Dantek BiblioMatik 20. januar 2006

Opsætning af terminalklient til Dantek BiblioMatik 20. januar 2006 Opsætning af terminalklient til 20. januar 2006 2 Opsætning af terminalklient Opsætning af terminalklient til Dette kapitel udgør en del af den samlede vejledning til. Copyright 2006 by Dantek A/S er udviklet

Læs mere

Administrator - installation og brug i Windows

Administrator - installation og brug i Windows 1 Administrator - installation og brug i Windows Grundforfattet af Allan, OZ1DIS, redigeret/udgivet af Palle, OZ6YM Det her beskrevne er IKKE noget nyt, og har været gældende siden Windows NT og version

Læs mere

TDCs Signaturserver. 11/05 - Version 1.0 2005 TDC Erhverv Sikkerhed og certifikater

TDCs Signaturserver. 11/05 - Version 1.0 2005 TDC Erhverv Sikkerhed og certifikater TDCs Signaturserver Side 2 Indhold Indledning...3 Teknisk projekt... 3 Tekniske forudsætninger... 3 Installation af klienten... 4 Udstedelse af signatur... 4 Anvendelse af signaturen... 6 Eksport af signaturen...

Læs mere

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål

Agenda. Muligheder for anvendelse. Komponenter. Features. Restore muligheder. DR og TSM integration. Repository. Demo. Spørgsmål Agenda Muligheder for anvendelse Komponenter Features Restore muligheder DR og TSM integration Repository Demo Spørgsmål Muligheder for anvendelse Data Center dmsave/lokal TSM Remote Office Application

Læs mere

Intro til Client Management

Intro til Client Management Intro til Client Management Den digitale arbejdsplads Neisa Denmark A/S info@neisa.dk Baldersbuen 40 2640 Hedehusene www.neisa.dk Tlf.: +45 4657 0333 CVR nr.: 78731311 1 Digitalisering og Disruption...

Læs mere

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Software Fra design af hjemmesider: har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Wordpress er intet mindre end et genialt program til hjemmesider. For det første er det gratis, og for

Læs mere

Introduktion OBS: Forberedelse

Introduktion OBS: Forberedelse Product: Cameras, NVRs, DVRs Page: 1 of 17 Introduktion Hik-Connect er en ny service introduceret af Hikvision, som integrerer det dynamiske Domain Name Service sammen med alarm push notifikation service.

Læs mere

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com

Erfaringer med Information Management. Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Erfaringer med Information Management Charlottehaven Jens Nørgaard, NNIT A/S jnqr@nnit.com Agenda Hvor ligger virksomhedens information gemt og hvor opstår kravet til at finde denne information. Find Find

Læs mere

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning Indhold LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning... 1 1. Forudsætninger... 2 2. Installation... 3 3. Konfiguration... 9 3.1 LUDUS Databasekonfiguration...

Læs mere

FTP-guide. Import og eksport af Engrosdata. 27. marts 2015 XSTJ. Projekt Version Dato Forfatter FTP-guide 0.9 2014-11-30 XSTJ

FTP-guide. Import og eksport af Engrosdata. 27. marts 2015 XSTJ. Projekt Version Dato Forfatter FTP-guide 0.9 2014-11-30 XSTJ FTP-guide FTP-guide Import og eksport af Engrosdata 27. marts 2015 XSTJ Projekt Version Dato Forfatter FTP-guide 0.9 2014-11-30 XSTJ Dok. 13/100808-11 Side 1 af 13 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Forord...

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Citrix Online Plugin Client Install Integra

Citrix Online Plugin Client Install Integra DBC A/S 1 af 6 2011-09-08 14:52 Citrix Online Plugin Client Install Integra Vejledning til installation af Citrix Online Plugin (Full) Forudsætninger For at få adgang til Integra driftsløsningen på DBC

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Exchange 2010 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens Exchange 2010 SAN SSL certifikat. Derudover er der tekniske guides til at

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

Installation af Oracle 10g Release 2 database

Installation af Oracle 10g Release 2 database Installation af Oracle 10g Release 2 database Oracle 10g database indeholder databasesoftware, enterprise manager, SQL*Plus m.m., HTML DB (i dag kendt som Application Express) og tilhørende HTTP Server

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.7

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.7 Side 1 af 6 1. INTRODUKTION TIL PRIVATE CLOUD... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 3 2.1. LØSNINGEN... 3 2.2. SPECIFIKATIONER... 4 2.3. NETVÆRK... 4 2.4. STORAGE-INFRASTRUKTUR... 4 3. TILLÆGSYDELSER... 5 4. FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning

FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning FAQ til Web Ansøger, Web ejendomsfunktionær, Web investeringskunde og Web bestyrelse Installationsvejledning BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK

Læs mere

Windows 7. Heine Jeppesen. Principal Consultant / Deployment Team. hje@globeteam.com. Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum 1

Windows 7. Heine Jeppesen. Principal Consultant / Deployment Team. hje@globeteam.com. Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum 1 Windows 7 Heine Jeppesen Principal Consultant / Deployment Team hje@globeteam.com Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum 1 Hvem er Heine? Konsulent i Globeteam s Deployment team, med fokus på desktop management.

Læs mere

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone Født til jobbet microsoft.com/da-dk/mobile/business/lumia-til-erhverv/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_danish.indd 1 19.11.2014 14.43 Office 365 på arbejde Giv dine medarbejdere

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10 TING, DU SKAL GØRE I DAG: Beskyt dig mod nedbrud i Windows 0 Systemgendannelse og Sikkerhedskopiering er to fremragende værktøjer i Windows 0. Brug dem allerede i dag så er din pc rigtig godt beskyttet.

Læs mere

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik 23. april 2015 MTL Forskningsservice Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik Denne vejledning beskriver opsætning og logonprocedure fra Windowsmaskiner ved ekstern logon til DST s forskerservere

Læs mere

Kom i gang med Windows 10. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-31-5. e-bogsudgave 2016. Kopiering fra denne bog er ikke tilladt.

Kom i gang med Windows 10. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-31-5. e-bogsudgave 2016. Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Kom i gang med Windows 10 Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-31-5 e-bogsudgave 2016 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Indholdsfortegnelse Forord Bruger ikke det indbyggede antivirus-program

Læs mere

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine.

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. Opsætningen her er speciel for dette lokalnetværk, der kan

Læs mere

Opsætning af klient til Hosted CRM

Opsætning af klient til Hosted CRM Opsætning af klient til Hosted CRM Dette dokument beskriver, hvordan der oprettes forbindelse til en Hosted CRM løsning hos TDC Hosting A/S Morten Skovgaard, 24. april 2006 1 Indledning... 2 2 Konfiguration

Læs mere

Filr: Næste generation af Fildeling. Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com

Filr: Næste generation af Fildeling. Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com Filr: Næste generation af Fildeling Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com Filr Infrastruktur CIFS, NCP Eksterne, uden for Firewall HTTPS Filr Appliance: Validering edir og/eller AD NCP, CIFS, HTTPS

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 September 2015 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 6.1.0.... 2 1. Backup af databasen... 3

Læs mere