Hvor godt ser dit barn?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvor godt ser dit barn?"

Transkript

1 Hvor godt ser dit barn? Et godt syn giver en bedre start i livet

2 Synet kontrollerer størstedelen af vores indtryk Som de fleste andre sanser begynder synet at udvikle sig hos fosteret efter blot nogle få uger, og dette forsætter efter fødslen. Hos børn og unge er udviklingen af denne ekstremt sofistikerede sans meget kompleks - som skitseret herunder. Sådan udvikles synet hos dit barn Når barnet fødes, er koordinationen mellem de to øjne endnu ikke funktionsdygtig. Når barnet er 5 dage gammelt, er det i stand til at fokusere i meget længere tid. Når barnet er 10 dage gammelt, kan det se konturerne af sin mors ansigt. Synsskarpheden er lav, og voksne mistænker ofte, at barnet scanner ansigtskonturen. Når barnet er 2 måneder gammelt, er synsfeltet lille og kontrastfølsomheden er lav, meget lavere end hos en voksen. Når barnet er 3 måneder gammelt, kan det følge håndbevægelser og genstande der bevæger sig. Når barnet er 6 måneder gammelt, har det udviklet stor mobilitet, og dette falder sammen med at barnet begynder at gå. Når barnet er 12 måneder gammelt, har det gjort nye mentale fremskridt, og når det er 15 måneder gammelt, har det udviklet stærke relationer til de voksne. Når barnet er 2 år, kan man iagttage en intellektuel og emotionel eksplosion forbundet med sprog, for nu at give en anden dimension af udviklingen af synet. Barnets syn kan nu sammenlignes med en voksens. Og endelig modnes synet, fra barnet er 3 til 10 år gammelt. Synet hos småbørn Nyfødtes syn screenes, især hvis der er risici til stede; med andre ord hvis forældrene har synsproblemer (f.eks. synsfejl,

3 eller skelen). Der er to fundamentale perioder i screening: Den niende måned, fordi den er signifikant i udviklingen af sysnfejl, og den 24. måned, fordi strukturen i det neurale netværk giver et godt indtryk af synssystemets præstationsevne. Enhver anormalitet i øjet eller andre og mere specifikke tegn (f.eks. hvis barnet ofte gnider sig i øjnene for at fremkalde stimulation; andre anormaliteter som f.eks. en anormalt formet pupil; anormal øjenbevægelse, øjne der ser i hver sin retning (også kendt som skelen); eller hvis barnet slår sig lidt for ofte. Hvis dit barn udviser nogle af disse tegn, tilrådes det at konsultere en optiker. Synsprøven ved 9 månedersalderen er fysiologisk, dvs. hensigten er at kontrollere strukturen i det neurale netværk. Det er i denne fase, at vi begynder at kunne se barnet socialisere og samarbejde. En undersøgelse på dette tidspunkt kan hurtigt opfange og måske løse vise unormale tilstande. Små børn, hvis forældre bruger briller, har højere risiko for at få synsfejl, og det samme gælder for for tidligt fødte babyer. Andre tegn, som forældre bør være opmærksomme på, er hvis barnets øjne ikke er koordineret, hvis barnet ikke kigger med begge øjne i samme retning, og børn der blinker meget. Syn og indlæring Synet kontrollerer størstedelen af vores indtryk og er dermed en vigtig faktor i læreprocesser. Hos mange børn er det visuelle system ikke modent nok til at opfatte elementerne i moderne undervisning. Dette kan skabe problemer i indlæringen; i processen kræves nemlig ikke bare en god synshukommelse, men også evnen til at kunne koncentrere sig på den rigtige måde, for at lukke irrelevante synsindtryk ude, som sidekammeratens spilopper eller noget der foregår ude i skolegården. En hel del af undervisningen foregår på en tavle eller et smartboard bagved læreren. Derfor skal barnet have fuld kontrol over øjnenes evne til at kunne tilpasse sig, for at kunne fokusere skiftevis på tavlen og i bøgerne. Blandt andet skal øjnene kunne indstilles på samme sted, således at bogstaverne ikke opfattes dobbelt.

4 Hurtig fokusomstilling fra tavle til bog Desuden skal barnet have opbygget samsynet for at kunne holde bogstaver og cifre skarpe i lange tidsperioder. Et godt syn danner også grundlag for en velfungerende finog grovmotorik. En manglende modenhed i det visuelle system kan blandt andet vise sig som koncentrationsbesvær, mangel på fantasi i fri leg, mangel på interesse for at lære nye tal og bogstaver, svag interesse for at lytte til historier og vanskeligheder med spil, boldspil, tegning, puslespil og meget andet. Sådan beskytter du dit barns syn Beskyt dit barns øjne med kvalitetsglas med behandlinger, der giver den bedst mulige beskyttelse. Det tilrådes at vælge de rigtige brilleglas, der er tilpasset dit barns ansigt, således at øjnene er dækket. De anatomiske proportioner ændrer sig, så brillestellene er designet specifikt til at tage højde for dette. Op til 10-årsalderen er øjets linse ikke i stand til at filtrere UVA og UVB effektivt. Det er derfor essentielt at beskytte børn mod overdrevet UV-stråling og -blænding ved at få dem til at bruge solbriller eller glas med en UV- blokerende antirefleksbehandling. Børn er særligt udsatte for risici, når det gælder de negative virkninger af eksponering for blåt lys. I dag læses der i vid udstrækning lektier online, og mange børn har adgang til (eller har deres eget) digitale udstyr, som de anvender i længere og længere tid. Briller med antirefleksbehandling som filtrerer det blå lys bort, er en god løsning, der giver øjnene den nødvendige beskyttelse.

5 Brilleglas til børn Nulux Active TrueForm - enkeltstyrkeglas til tæt og lang afstand. Mulighed for at lette synsstress på tæt afstand med TrueForm-teknologien. Nulux - enkeltstyrkeglas der kombinerer æstetik med kompromisløs synskomfort. Hilux - enkeltstyrkeglas, der er ideelle til hurtige justeringer og små korrektioner. Executive - Bifokale glas med to synsområder til lang og tæt afstand. Disse glas ordineres som regel til børn med stærk skelen eller medfødt grå stær. Progressive glas til barn -Hoya tilbyder et stort sortiment af individuelt tilpassede progressive glas, der er ideelle til børn og giver hurtig tilvænning. Disse glas ordineres som regel til børn med stærk skelen eller medfødt grå stær.

6 Briller der klarer hverdagen Hi-Vision LongLife - Markedets hårdeste antirefleksbehandling Dine brilleglas er udsat for meget, fra fedt og støv til tilfældige ridser og ændrede vejrforhold. Hoyas Hi-Vision LongLife er en innovativ og exceptionelt holdbar antireflekterende coatning, der giver et tydeligere og mere afslappet syn, samtidig med at det forlænger levetiden og udseendet af dine blændingsfri brilleglas. Hi-Vision LongLife fås i kombination med BlueControl og UV Control, og beskytter dine øjne mod det blå lys, der afgives fra digitale skærme og de skadelig virkninger fra UV-stråler. I kraft af betegnelsen Bedste Coatning i 2015 og på grundlag af resultaterne af uafhængig forskning, er Hi-Vision LongLife: Antireflekterende og giver et tydeligere og mere afslappet syn Op til syv gange større ridsebestandighed end standard overfladebehandlinger Nem at rengøre takket være de vand-, fedt-, smuds- og støvafvisende lag Exceptionelt holdbar og pålidelig holdbar støvafvisende ridsebestandig nem at rengøre vandafvisende antireflekterende WINNER

7

8 Hi-Vision LongLife UV Control - beskytter mod skadelig UV-stråling UV Control er en unik belægning, der garanterer 100% beskyttelse mod skadelige UV-stråler på alle tidspunkter. Forhindrer UV i at ælde øjnene Forhindrer UV i at beskadige øjnene Beskytter mod UV-relaterede øjengener og -sygdomme Hvad er UV? UV er en del af det lys der udsendes af solen. Selv om det er usynligt for det menneskelige øje, er UV en vigtig del af vores hverdagsliv. Det giver os det nødvendige D-vitamin, der holder os sunde og forøger vores velbefindende, takket være dets indflydelse på produktionen af endorfiner. Men UV har også en række negative effekter, f.eks. på vores hud og øjne. De fleste af os er bevidste om farerne ved UV om sommeren, men der er ikke mange, der træffer forholdsregler mod den daglige UV-påvirkning i resten af året, for selv om de skadelige effekter måske er mindre synlige end om sommeren, kan de have lige så stor virkning. UV-påvirkningen af dine øjne Skønt vi har brug for UV i vores tilværelse til at holde os glade og sunde, kan overeksponering til UV være skadelig. Det er faktisk hovedårsagen til grå stær (katarakt) og andre øjenlidelser og -sygdomme, der kan føre til blindhed, hvis de ikke behandles. UVA-stråler bidrager til aldring af øjet og kan føre til et tidligt udbrud af grå stær. UVB-stråler er ansvarlige for forbrænding af hornhinden; en smertefuld og uhelbredelig lidelse.

9 Forskellen Normale brilleglas absorberer som regel de UV-stråler, der føres hen foran øjnene på grund af de materialer, brilleglassene er fremstillet af. UV-strålerne reflekterer dog stadig ind i øjnene via brilleglassets bagside. Det er slut nu. Hoya UV Control er en unik belægning, der påføres direkte på bagsiden af dine brilleglas. Dette blokerer reflektion fra begge retninger, således at de skadelige UV-stråler forhindres i at reflektere ind i dine øjne. Sammen med det UV-bestandige glasmateriale, er UV Control den mest omfattende løsning, der tilbyder 100% beskyttelse mod skadelig UV. Hvem er det beregnet til? Vi udsættes allesammen for en stor mængde UV i dagtimerne, så du bør træffe de nødvendige foranstaltninger for at beskytte dine øjne. UV Control vil være gavnligt for mennesker, der interesserer sig for deres optiske sundhed. Børn, der tilbringer meget tid udendørs, er mere udsatte for de skadelige virkninger af UV end andre.

10 Beskytter mod blåt lys Hi-Vision LongLife BlueControl - Tag kontrol over det blå lys BlueControl er en beskyttende overfladebehandling, der neutraliserer det blå lys, der udsendes fra digitale skærme. Computere, lcd-skærme og smartphones er blevet en integreret del af hverdagslivet og arbejdet. Skønt disse apparater kan forsyne os med uendeligt mange informationer og med underholdning, kan overeksponering for det blå lys, som de udsender, være skadelig for øjets sundhed og med tiden forårsage skade på retina. Da kvaliteten af teknologien forbedres dag for dag, sker der en tilsvarende stigning i mængden af det blå lys, som apparaterne udsender. For børns vedkommende gælder det, at deres øjne endnu ikke er færdigudviklede, og de har endnu ikke de beskyttende pigmenter i øjnene, der hjælper med at bortfiltrere en del af det skadelige blå lys. Af denne grund sker størstedelen af eksponeringen for blåt lys, før barnet er 18 år. Virkningen af det blå lys på dine øjne: Flittige brugere af digitale apparater kan opleve adskillige ubehagelige lidelser. Røde og irriterede øjne Øjensmerter og -træthed Hovedpine Tåget syn Forstyrret søvn og træthed i løbet af dagen Sådan beskytter BlueControl-behandlingen øjnene: Forhindrer øjensmerter og -træthed Reducerer blænding Giver et mere komfortabelt og afslappet syn Holder øjnene i god form Giver en mere naturlig farveopfattelse

11 Vores perspektiv på syn og innovation Hoya er en global spiller inden for optisk teknologi og design og bygger på årelang erfaring med at skabe revolutionerende produkter. Vores vedvarende søgen efter innovation får næring af den ekstensive kunde-, proces- og produktanalyse. Vi har med henblik på at fusionere viden, indsigt og erfaring inden for det optiske område skabt en visionær innovationsplatform. InnoVision er kernen, som vi baserer vores teknologier, designs og serviceydelser på samt sikrer, at alt er designet med dig som bruger for øje. InnoVision hviler på 4 søjler: Visuel opfattelse Vi forestår adskillige forskningsprojekter med henblik på at kunne forstå den måde som den menneskelige hjerne responderer på forskellige optiske stimuli på. Visuel oplevelse Vi arbejder sammen med videnskabelige partnere på at finde den mest præcise korrektion og den mest optimale løsning på alle mangler i det komplekse visuelle system. Verifikation af design Konstant verifikation af det optiske design og glas-output sikrer, at vi når det ultimative mål: at skabe en løsning, der sikrer maksimal visuel ydeevne og komfort for brugeren i alle situationer og omstændigheder. Menneskelig adfærd Ved at overvåge menneskers adfærd og kortlægge deres behov og krav til forskellig livsstil, er vi i stand til at sikre, at produkterne passer perfekt til brugerne.

12 Udvikling Indlæring Sprog Motorik Et godt syn giver en bedre start i livet Et godt syn er vigtigt for dit barns udvikling. Hvis barnets syn får regelmæssig opmærksomhed allerede i en tidlig alder, kan det hjælpe barnet med at opnå målet for sine drømme. Videnskabsfolk omtaler det menneskelige øje som et essentielt indlæringsinstrument, der spiller en vital rolle i udviklingen af dit barns sprog og motoriske færdigheder. Derfor er det ekstremt vigtigt, at dit barn regelmæssigt kommer til optiker, således at det sikres, at barnets øjne er sunde og fungerer som de skal. Et problem med dit barns syn kan påvirke barnets indlæringsevne, og det kan også føre til adskillige sociale og udviklingsmæssige problemer. For at sikre, at dit barn udvikler sig som det skal, er det vigtigt at identificere og diagnosticere øjenproblemer i en tidlig alder. På denne måde kan optikere og forældre i fællesskab træffe beslutning om de mest passende og hensigtsmæssige forholdsregler, der hurtigt kan korrigere eller forbedre dit barns syn. Det kan ske, at det efter en synsprøve tilrådes, at dit barn bærer briller. Hoyas store udvalg af glas og behandlinger kan kombineres til at skabe de perfekte briller, der er tilpasset dit barns individuelle livsstil og synsbehov.

Vælg de bedste WINNER. Hoyas overfladebehandlinger i topkvalitet giver beskyttelse alle ugens 7 dage

Vælg de bedste WINNER. Hoyas overfladebehandlinger i topkvalitet giver beskyttelse alle ugens 7 dage Vælg de bedste Hoyas overfladebehandlinger i topkvalitet giver beskyttelse alle ugens 7 dage 3 innovative løsninger Uafhængige tests bekræfter, at Hoyas overfladebehandlinger stadig er de bedste. Hi-Vision

Læs mere

PAS PÅ DIT BARNS ØJNE

PAS PÅ DIT BARNS ØJNE Værd at vide om børn og syn PAS PÅ DIT BARNS ØJNE MOTORIK- OG KONCENTRATIONS- BESVÆR? DET KAN SKYLDES DÅRLIGT SYN Et velfungerende syn er afgørende for, hvordan barnet klarer sig i skolen, til sport og

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM KONTAKTLINSER

VÆRD AT VIDE OM KONTAKTLINSER VÆRD AT VIDE OM KONTAKTLINSER SÅDAN FÅR DU LINSER Når din optiker tager synsprøven til kontaktlinser, bestemmes både den nødvendige styrke og hornhindens geometriske krumning, ligesom hornhindens og øjets

Læs mere

INDUSTRI LABORATORIUM BYGGERI MEKANIK. Sikkerhedsbriller med individuel korrektion. Safety Eyewear by

INDUSTRI LABORATORIUM BYGGERI MEKANIK. Sikkerhedsbriller med individuel korrektion. Safety Eyewear by INDUSTRI LABORATORIUM BYGGERI MEKANIK Sikkerhedsbriller med individuel korrektion Safety Eyewear by Komfort og tryghed på jobbet. Sikkerhedsbriller med styrke fra Carl Zeiss Vision giver den højeste grad

Læs mere

Kikkertoptik. Kikkertoptik. Kikkertteknologi. Optiske specifikationer. Kikkertegenskaber. At købe en kikkert. Rengøring af kikkerten

Kikkertoptik. Kikkertoptik. Kikkertteknologi. Optiske specifikationer. Kikkertegenskaber. At købe en kikkert. Rengøring af kikkerten Kikkertoptik Kikkertoptik Kikkertteknologi Optiske specifikationer Kikkertegenskaber At købe en kikkert Rengøring af kikkerten Kikkertoptik Generel beskrivelse: En kikkert er et optisk præcisionsinstrument,

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM SYNSTRÆNING

VÆRD AT VIDE OM SYNSTRÆNING VÆRD AT VIDE OM SYNSTRÆNING VÆRD AT VIDE OM SYNSTRÆNING Et godt syn er ikke kun et spørgsmål om at kunne læse alt det med småt. Det handler også om, at øjnene skal være i stand til at arbejde sammen; dvs.

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL HVERDAG

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL HVERDAG VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL HVERDAG VIGTIGE KRAV TIL GODE BRILLER Du kan få glas med styrke til stort set alle slags stel. Du kan også vælge blandt et stort udvalg af farver, effekter og overfladebehandlinger.

Læs mere

Filterbriller 110905 dk FILTERBRILLER

Filterbriller 110905 dk FILTERBRILLER Filterbriller 110905 dk FILTERBRILLER 2 Hvorfor vælge Filterbriller Og ikke almindelige Solbriller? Hvilken forskel gør Filterbriller for dig? VarflrVarfö De fleste solbriller bliver valgt med den første

Læs mere

Nej farfar, det er en mus ikke en elefant! GRÅ STÆR KATARAKT. Hindrer din grå stær dig fra at se alle livets små underværker?

Nej farfar, det er en mus ikke en elefant! GRÅ STÆR KATARAKT. Hindrer din grå stær dig fra at se alle livets små underværker? Nej farfar, det er en mus ikke en elefant! GRÅ STÆR KATARAKT Hindrer din grå stær dig fra at se alle livets små underværker? GRÅ STÆR KATARAKT Ser du uskarpt, eller har du et sløret syn? Ser du matte og

Læs mere

v æ r d A t v i d E o M s y n s t r æ n i n g

v æ r d A t v i d E o M s y n s t r æ n i n g VÆRD AT VIDE OM Synstræning Værd at vide om synstræning Et godt syn er ikke kun et spørgsmål om at kunne læse alt det med småt. Det handler også om, at øjnene skal være i stand til at arbejde sammen; dvs.

Læs mere

NYHED. Din stil. Dit valg. Beskyttelsesbriller der passer til dit behov. #protectiveeyewear

NYHED. Din stil. Dit valg. Beskyttelsesbriller der passer til dit behov. #protectiveeyewear NYHED Din stil. Dit valg. Beskyttelsesbriller der passer til dit behov. #protectiveeyewear six hundred 3M SecureFit 3M SecureFit er allerede de professionelles foretrukne beskyttelsesbrille, og med den

Læs mere

Almindelig færden i solskin er ufarligt for øjnene

Almindelig færden i solskin er ufarligt for øjnene OLESYA KUZNETSOVA / SHUTTERSTOCK.COM Almindelig færden i solskin er ufarligt for øjnene Forårssolen er så småt begyndt at titte frem. Solens stråler er langt hen ad vejen ufarlige for øjet, men meget ekstensiv

Læs mere

STIL SKARPT PÅ ØJETS SUNDHED SYN OG SUNDHED

STIL SKARPT PÅ ØJETS SUNDHED SYN OG SUNDHED STIL SKARPT PÅ ØJETS SUNDHED SYN OG SUNDHED Ser du stadig godt nok? Synet er din vigtigste sans, da ca. 70 % af alle dine sanseindtryk kommer fra øjnene. Hos næsten alle mennesker udvikler synet sig livet

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL FRITIDEN

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL FRITIDEN VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL FRITIDEN VIGTIGE KRAV TIL SPECIALBRILLER Du kan få glas med styrke til stort set alle slags stel. Du kan også vælge blandt et stort udvalg af farver, effekter og overfladebehandlinger.

Læs mere

KEN nr 9263 af 15/09/1998 (Gældende) Udskriftsdato: 20. maj 2019

KEN nr 9263 af 15/09/1998 (Gældende) Udskriftsdato: 20. maj 2019 KEN nr 9263 af 15/09/1998 (Gældende) Udskriftsdato: 20. maj 2019 Ministerium: Journalnummer: J.nr.: 200909-97 Økonomi- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Bedre end solbriller

Bedre end solbriller Bedre end solbriller Filterbriller fra Multilens Hvorfor vælge Filterbriller Og ikke almindelige Solbriller? De fleste solbriller bliver valgt med den første prioriteret: At de skal være trendige. At de

Læs mere

Binokulær Nær-læsning

Binokulær Nær-læsning Binokulær Nær-læsning STYRKE OMRÅDE: ML BINOVA EASY: +1,5 til +8 D ML BINOVA PRO: +3,0 til +16 D ML BINOVA RX: Til og med +20 D og Cyl -10 D TOTAL VÆGT: 13 45 gram LÆSE AFSTAND: 70 10 cm Forudsætningerne

Læs mere

Med progressive glas behøver du ikke tage brillerne...... af og på, af og på, af og på, af og på, af og på af og på...

Med progressive glas behøver du ikke tage brillerne...... af og på, af og på, af og på, af og på, af og på af og på... Med progressive glas behøver du ikke tage brillerne...... af og på, af og på, af og på, af og på, af og på af og på... Med progressive glas behøver du kun ét par briller for at se skarpt nært og fjernt

Læs mere

Øjenværn. Øjenværn skal anvendes, hvis arbejdet ikke på anden måde kan tilrettelægges og udføres, så skadelig påvirkning af øjnene undgås.

Øjenværn. Øjenværn skal anvendes, hvis arbejdet ikke på anden måde kan tilrettelægges og udføres, så skadelig påvirkning af øjnene undgås. Øjenværn At-vejledning D.5.8 April 2007 I denne vejledning informeres om egenskaberne ved forskellige typer øjenværn, og der redegøres for en række ofte forekommende problemstillinger i forbindelse med

Læs mere

Helbred og Sikkerhed oculus.com/warnings

Helbred og Sikkerhed oculus.com/warnings Helbred og Sikkerhed oculus.com/warnings * Disse advarsler om helbred og sikkerhed opdateres jævnligt for at sikre, at de er nøjagtige og fuldstændige. Du kan se den nyeste version på oculus.com/warnings.

Læs mere

Sommer, solskin og solsikker. hinanden i solen

Sommer, solskin og solsikker. hinanden i solen Sommer, solskin og solsikker Pas på hinanden i solen Pas på de små solstråler Siesta. Solhat. Solcreme. Alle børn nyder at lege udenfor i solen og varmen. Og ophold i solen er både sundt og dejligt, men

Læs mere

10GODE RÅD. 0% Parfume TIL EN SUND OG SOLSIKKER BABY. Parabener Farvestoffer

10GODE RÅD. 0% Parfume TIL EN SUND OG SOLSIKKER BABY. Parabener Farvestoffer 10GODE RÅD TIL EN SUND OG SOLSIKKER BABY 0% Parfume Parabener Farvestoffer 10 NYTTIGE RÅD, SOM HJÆLPER DIG TIL EN SUND OG SOLSIKKER BABY SØG SKYGGE 1 Søg skygge mellem kl. 12-15, når solen står højest.

Læs mere

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal.

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Nu med Antimask teknologi, flere zoner og spraydetektering Uovertrufne Bosch teknologier forbedrer detekteringsevnen

Læs mere

Binokulær Nær-læsning

Binokulær Nær-læsning Binokulær Nær-læsning Styrke område: +4 til +20 dioptrier Synsfelt: >70º total Vægt: 26 34 gram Arbejdsafstand: 25 8 centimetrer Betragtning af et objekt ved kortere afstand gør billedet på retina større.

Læs mere

Inspektion af overflader

Inspektion af overflader Inspektion af overflader UVA 3w lommelygte Betjeningsmanual (vedligeholdelse, anvendelse og sikkerhed) Tillykke med din nye erhvervelse. Vi håber den kommer til gavn og glæde. 2 Til forebyggelse af uheld

Læs mere

ADHD er en neuropsykiatrisk lidelse, der giver børn, unge og voksne problemer med opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet.

ADHD er en neuropsykiatrisk lidelse, der giver børn, unge og voksne problemer med opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet. Spil Løs! Af Natasha, Lukas, Shafee & Mads. Del 1. Vores målgruppe er 0-3 klasse med og uden diagnoser. Brainstorm: - Praksis/teoretisk brætspil. - Kortspil med skole-relaterede spørgsmål. - Idræts brætspil.

Læs mere

FÅ ET BARN DER STRUTTER AF SELVVÆRD NYHED! KLIK HER OG LÆS MERE OM BOGEN

FÅ ET BARN DER STRUTTER AF SELVVÆRD NYHED! KLIK HER OG LÆS MERE OM BOGEN FÅ ET BARN DER STRUTTER AF SELVVÆRD I Superbarn får du masser af inspiration til at stimulere dit barn - uanset om det er tre måneder og skal lære at ligge på maven, tre år og måske lidt af en klodsmajor,

Læs mere

Bilag II IKKE-KOHÆRENT OPTISK STRÅLING

Bilag II IKKE-KOHÆRENT OPTISK STRÅLING 26. maj 2010 6 Nr. 562. IKKE-KOHÆRENT OPTISK STRÅLING Bilag II De biofysisk relevante eksponeringsværdier for optisk stråling kan fastlægges ved hjælp af nedenstående formler. De formler, der skal anvendes,

Læs mere

Grå/blå Klar PC 2 mm ridsefast og dugfrit glas 10 stk. 49,50

Grå/blå Klar PC 2 mm ridsefast og dugfrit glas 10 stk. 49,50 Lagerprogram 2015 BESKYTTELSESBRILLE 682 Sporty moderne beskyttelsesbriller der ikke kun visuelt viser sit attraktive design. Kvalitetsglas med dobbelt belægning giver overlegen modstandsdygtighed mod

Læs mere

BILAG I. Ikke-kohærent optisk stråling. λ (H eff er kun relevant i området nm) (L B er kun relevant i området nm)

BILAG I. Ikke-kohærent optisk stråling. λ (H eff er kun relevant i området nm) (L B er kun relevant i området nm) BILAG I Ikke-kohærent optisk stråling De biofysisk relevante eksponeringsværdier for optisk stråling kan fastlægges ved hjælp af nedenstående formler. De formler, der skal anvendes, afhænger af den stråling,

Læs mere

FØR OG EFTER DIN ØJENLASEROPERATION. for dit syn

FØR OG EFTER DIN ØJENLASEROPERATION. for dit syn FØR OG EFTER DIN ØJENLASEROPERATION 1 for dit syn SNART ER DU FRI FOR DIN SYNSFEJL Du har bestilt tid til en øjenlaseroperation. Det betyder, at du snart får rettet din synsfejl. Det er vigtigt, at du

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål:

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål: Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 6 6 7 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Før operatioen

Læs mere

TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktivt forbedrer din søvn gennem aktiv

TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktivt forbedrer din søvn gennem aktiv WARM COLD DRY TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktivt forbedrer din søvn gennem aktiv regulering af fugt og temperatur. TEKNOLOGIEN

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL SPORT

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL SPORT VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL SPORT VIGTIGE KRAV TIL SPORTSBRILLER Du kan få glas med styrke til både buede stel og sportsbriller, hvor der clipses et sæt glas i din styrke bag de forreste glas. Du kan også

Læs mere

Patientinformation. Se klart og tydeligt på alle afstande Mulighed for behandling med flerstyrke intraokulære linser

Patientinformation. Se klart og tydeligt på alle afstande Mulighed for behandling med flerstyrke intraokulære linser Patientinformation Se klart og tydeligt på alle afstande Mulighed for behandling med flerstyrke intraokulære linser Få fokus på dit syn Et godt syn er en vigtig del af din livskvalitet. At kunne se giver

Læs mere

168202010 Grå/blå Klar PC 2 mm ridsefast og dugfrit glas 10 stk. 49,50

168202010 Grå/blå Klar PC 2 mm ridsefast og dugfrit glas 10 stk. 49,50 Lagerprogram 2015 BESKYTTELSES BRILLE 682 Sporty moderne beskyttelsesbriller der ikke kun visuelt viser sit attraktive design. Den høje kvalitet glas med dobbelt belægning giver overlegen modstandsdygtighed

Læs mere

Indhold 2 VOS GRÅ STÆR. Øjenforeningens mission: Hjælpe øjenpatienter til at forbedre eller bevare synet, så blindhed undgås

Indhold 2 VOS GRÅ STÆR. Øjenforeningens mission: Hjælpe øjenpatienter til at forbedre eller bevare synet, så blindhed undgås Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 5 6 8 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Operation for

Læs mere

Værd at vide om TRAFIKSYN. - vælg de rigtige briller til din kørsel

Værd at vide om TRAFIKSYN. - vælg de rigtige briller til din kørsel Værd at vide om TRAFIKSYN - vælg de rigtige briller til din kørsel TRAFIKSYN 3 Synet er din vigtigste sans også i trafikken Kom ind og prøv vores synsprøve, før du prøver Politiets synsprøve Når man bevæger

Læs mere

Synsnedsættelse hos børn. Kontakt information. Telefontid

Synsnedsættelse hos børn. Kontakt information. Telefontid Hvad ser mit barn? Synsnedsættelse hos børn Denne pjece henvender sig først og fremmest til forældre til børn med synsnedsættelse. Det er imidlertid også vores håb, at den vil blive læst af professionelle,

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål:

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål: Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 5 6 8 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er? Hvem får? Symptomer på Hvad skyldes? Hvornår skal man opereres? Operation for Efter operationen Efterstær Hvem opererer?

Læs mere

De mange intelligenser

De mange intelligenser De mange intelligenser Børnehaven Regnbuen November 2008 De mange intelligenser I Regnbuen arbejder vi pædagogisk ud fra Howard Gardners teori, De mange Intelligenser. Han mener, at mennesket har mange

Læs mere

Din personlige linseguide

Din personlige linseguide Gode råd om linser: 1. Vælg de linser der er sundest for dine øjne, passer bedst til din døgnrytme, dit arbjde og dine fritidsinteresser. 2. Brug kun anbefalede kontaktlinsevæsker. 3. Genbrug aldrig væsker.

Læs mere

linsetyper til grå stær, bygningsfejl og alderssyn Men oplyses patienten herom? Operation for grå stær lyder ukompliceret, ed operation for

linsetyper til grå stær, bygningsfejl og alderssyn Men oplyses patienten herom? Operation for grå stær lyder ukompliceret, ed operation for Nye linsetyper til grå stær, bygningsfejl og alderssyn Men oplyses patienten herom? Thomas Olsen Professor, dr.med. Øjenafdelingen Aarhus Universitetshospital Ilustrationer: Mediafarm Fotos: Torben Klint

Læs mere

3M/Sikkerhed. Beskyttelsesbriller. Komfort & Beskyttelsesbriller Design

3M/Sikkerhed. Beskyttelsesbriller. Komfort & Beskyttelsesbriller Design 3M/Sikkerhed Beskyttelsesbriller Komfort & Beskyttelsesbriller Design 2 Indhold 3M briller 3M serier 3M info Glasfarver 2 Godkendelse 2 Standardegenskaber og fordele 3 Andre egenskaber og fordele 3 Classic

Læs mere

ADHD - (damp) Kilde : ADHD-Foreningen

ADHD - (damp) Kilde : ADHD-Foreningen ADHD - (damp) Kilde : ADHD-Foreningen Hvad er ADHD? Bogstaverne ADHD står for Attention Deficit/Hyperactivity Disorder - det vil sige forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet. ADHD er en

Læs mere

Mere end et almindeligt gardin. Sunrolls ApS Hammergårdsvej 20 8983 Gjerlev Tel 70 22 98 22 Email info@sunrolls.dk

Mere end et almindeligt gardin. Sunrolls ApS Hammergårdsvej 20 8983 Gjerlev Tel 70 22 98 22 Email info@sunrolls.dk Mere end et almindeligt gardin Sunrolls ApS Hammergårdsvej 20 8983 Gjerlev Tel 70 22 98 22 Email info@sunrolls.dk Fremtidens rullegardin Funktionelle og moderne gardiner Fremtidens rullegardin, som udover

Læs mere

Guide til valg af kikkert

Guide til valg af kikkert Guide til valg af kikkert At vælge kikkert behøver ikke at være svært, vi beskriver her lidt om teknikken i en kikkert og giver en oversigt over de forskellige typer og deres anvendelsesområder. Vi håber

Læs mere

Du skal ikke finde dig i det. Din skærm skal stå skarpt uden at du skærer ansigt. Løsningen hedder skærmbriller

Du skal ikke finde dig i det. Din skærm skal stå skarpt uden at du skærer ansigt. Løsningen hedder skærmbriller Du skal ikke finde dig i det Din skærm skal stå skarpt uden at du skærer ansigt. Løsningen hedder skærmbriller En enkel løsning som skærmbriller kan være nøglen til, at du opnår større koncentrationsevne,

Læs mere

Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering

Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering Pædagogisk diplomuddannelse SPECIALPÆDAGOGIK Mål for læringsudbytte skal kunne håndtere specialpædagogiske problemstillinger i sit professionelle virke inden for almenpædagogiske praksisfelter, såvel som

Læs mere

Enestående ydelse Specialfremstillede lupbriller og LED-systemer i dansk design

Enestående ydelse Specialfremstillede lupbriller og LED-systemer i dansk design Enestående ydelse Specialfremstillede lupbriller og LED-systemer i dansk design Essensen af det vi laver Hos ExamVision kombinerer vi dansk design med et engagement både i æstetik og funktionalitet. Vi

Læs mere

Indhold. Tekst: Overlæge, dr.med. Carsten Edmund. 6. udgave september 2006

Indhold. Tekst: Overlæge, dr.med. Carsten Edmund. 6. udgave september 2006 Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 5 6 8 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Operation for

Læs mere

Optik til. synshandicappede. CSU-Slagelse har hovedsæde i Slagelse og undervisningsafdelinger i Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Sorø og Ringsted.

Optik til. synshandicappede. CSU-Slagelse har hovedsæde i Slagelse og undervisningsafdelinger i Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Sorø og Ringsted. CSU-Slagelse har hovedsæde i Slagelse og undervisningsafdelinger i Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Sorø og Ringsted. Centret yder rådgivning, vejledning og undervisning til: Voksne med synsvanskeligheder

Læs mere

Hjælp til tørre øjne EN PJECE OM HVORDAN TØRRE ØJNE KAN BEHANDLES

Hjælp til tørre øjne EN PJECE OM HVORDAN TØRRE ØJNE KAN BEHANDLES Hjælp til tørre øjne EN PJECE OM HVORDAN TØRRE ØJNE KAN BEHANDLES D I T SY N E R V I GT I G T Hvad kan være symptomer på tørre øjne? Tørre øjne kan vise sig på mange forskellige måder som for eksempel:

Læs mere

Synsfelt øje og hjerne

Synsfelt øje og hjerne 60 m 36 m 12 m f i G U R 1 f i G U R Kikkertsyn kun centrum af synsfeltet er bevaret Synsfelt øje og hjerne Computerstyret synsfeltundersøgelse gør det muligt for øjenlægen at opdage sygdomme i øje og

Læs mere

Bogen om barnets signaler

Bogen om barnets signaler Bogen om barnets signaler Præsenteret af Landsforeningen Præmatures Vilkår præmatures vilkår...født for tidligt Landsforeningen Præmatures Vilkår er stiftet af forældre og fagpersoner i 2009 med følgende

Læs mere

VARIABLE Den originale knælestol

VARIABLE Den originale knælestol VARIABLE Den originale knælestol Design: Peter Opsvik Koncept Din krop bevæger sig i takt med stolens blive vippende bevægelse Den åbne vinkel mellem din over- og underkrop forbedrer blodomløbet Dine mave-

Læs mere

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Perfekt tilpassede linoleumsgulve med LPX og PUR Eco Den fabrikspåførte overfladebehandlingen beskytter linoleummet mod snavs, letter den daglige rengøring og forlænger

Læs mere

Symptomer manglende fysisk funktionalitet hos et barn.

Symptomer manglende fysisk funktionalitet hos et barn. Osteopati ved indlæringsvanskeligheder. Om indlæringsvanskeligheder. Indlæringsvanskeligheder kan hindre et barn i at udvikles optimalt. På trods af at alle børn er selvstændige individer med hver sine

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

DAGPLEJEN BARNETS BOG

DAGPLEJEN BARNETS BOG DAGPLEJEN BARNETS BOG I Odsherred Kommune arbejder vi med dokumentation af barnets liv i dagplejen. Metoden er Barnets bog. Når barnet starter i dagplejen Ved opstart af dagpleje tilbydes et hjemmebesøg

Læs mere

Nicklas ser ikke farer ved noget Han skubber til de andre Han har et voldsomt temperament Sansemotorisk træning skabte en helt anden Nicklas!

Nicklas ser ikke farer ved noget Han skubber til de andre Han har et voldsomt temperament Sansemotorisk træning skabte en helt anden Nicklas! Nicklas ser ikke farer ved noget Han skubber til de andre Han har et voldsomt temperament Sansemotorisk træning skabte en helt anden Nicklas! Af Lajla Kristiansen og Hanne Fosgerau, pædagoger og uddannede

Læs mere

TRAIN YOUR EYES - SCREENING SKÆRMARBEJDE NAVN: ALDER: FIRMA: DATO:

TRAIN YOUR EYES - SCREENING SKÆRMARBEJDE NAVN: ALDER: FIRMA: DATO: TRAIN YOUR EYES - SCREENING SKÆRMARBEJDE NAVN: ALDER: FIRMA: DATO: TRAIN YOUR EYES - SCREENING SKÆRMARBEJDE TrainYourEyes er et internationalt firma, med hovedsæde i Danmark, som har specialiseret sig

Læs mere

Flex Ultra solceller. Ren og uafhængig strøm på din vej!

Flex Ultra solceller. Ren og uafhængig strøm på din vej! Flex Ultra solceller Ren og uafhængig strøm på din vej! X-Sol Danmark Siden 2010 har X-Sol Danmark produceret og leveret fleksible solceller til opladning af batterier, altså off-grid løsninger. Vi har

Læs mere

Intervention i forhold til psykologiske og udviklingsmæssige karakteristika hos børn og unge med Usher syndrom.

Intervention i forhold til psykologiske og udviklingsmæssige karakteristika hos børn og unge med Usher syndrom. Intervention i forhold til psykologiske og udviklingsmæssige karakteristika hos børn og unge med Usher syndrom. Fagkonference om Usher Syndrom Udarbejdet af Bente Ramsing Eikholt Drammen, November 2013

Læs mere

Høreapparatet, som åbner op for en verden af læring

Høreapparatet, som åbner op for en verden af læring Høreapparatet, som åbner op for en verden af læring Med Oticon Opn Play kan dit barn trives i en fantastisk kaotisk verden Det er slut med at overbelaste børns hjerner Børn bliver konstant bombarderet

Læs mere

Børn og Unge, Skole og Børn. Gitte Petersen, afsnitsleder og Lone Korsgaard, sikkerheds-og netværkskonsulent

Børn og Unge, Skole og Børn. Gitte Petersen, afsnitsleder og Lone Korsgaard, sikkerheds-og netværkskonsulent SAMARBEJDE OM SIKKERHED Roskilde Kommune Børn og Unge, Skole og Børn Gitte Petersen, afsnitsleder og Lone Korsgaard, sikkerheds-og netværkskonsulent August 2017 PRÆSENTATION AF OPLÆGET. Sikkerhedsplaner

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission:

Indhold. Øjenforeningens mission: Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 6 6 7 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Før operationen

Læs mere

1962: dialyt 2012: victory ht

1962: dialyt 2012: victory ht /// VICTORY HT EN REVOLUTION. SKABT AF TRADITIONER. Da Carl Zeiss i 1962 introducerede den første 8x56 Dialyt model, redefinerede de samtidigt begrebet håndkikkerter. Denne klassiske Carl Zeiss model dannede

Læs mere

Filterglas ved erhvervet hjerneskade

Filterglas ved erhvervet hjerneskade Karsten Haarh, NeuroOptometrist Filterglas ved erhvervet hjerneskade Syn og hjerne 2017 Hvornår kan de bruges? Lysfølsomhed og blændingsgener øjenrelateret ( 112, bilag 2 punkt 7) Nedsat kontrastsyn -

Læs mere

Syn og hjernefunktioner.

Syn og hjernefunktioner. Syn og hjernefunktioner. De fleste forbinder synet med øjnene. Og det er da også rigtigt, at det vi ser opfanges af øjnene, men det er hjernen der tolker og forstår det, vi ser. Det er også hjernen, der

Læs mere

Indhold. Synet og trafiksikkerhed Synskrav og kørekort Kørekortets gyldighed Synskrav til kørekort Test din synsstyrke

Indhold. Synet og trafiksikkerhed Synskrav og kørekort Kørekortets gyldighed Synskrav til kørekort Test din synsstyrke Trafiksyn Indhold 3 3 5 6 8 Synet og trafiksikkerhed Synskrav og kørekort Kørekortets gyldighed Synskrav til kørekort Test din synsstyrke 9 11 13 17 17 Hvis du vil vide mere... Synsstyrken Briller og kontaktlinser

Læs mere

Fodfil til batteri Model Nr: 2184

Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Indledning Tillykke med dit køb! Denne hårdhudsfjerner er et nyskabende produkt, der er beregnet til at blødgøre tør, ru og

Læs mere

Oplysninger om synsproblemer hos psykisk udviklingshæmmede. Screening af synsproblemer blandt personer med Downs syndrom.

Oplysninger om synsproblemer hos psykisk udviklingshæmmede. Screening af synsproblemer blandt personer med Downs syndrom. Oplysninger om synsproblemer hos psykisk udviklingshæmmede Screening af synsproblemer blandt personer med Downs syndrom. Synscentralen Storstrøms Amt Januar 2006 Baggrund Mange psykisk udviklingshæmmede

Læs mere

Nyt mini-teleskop kan opereres ind i øjet

Nyt mini-teleskop kan opereres ind i øjet Nyt mini-teleskop kan opereres ind i øjet og forbedre synet hos patienter med AMD Et nyt mini-teleskop kan nu indopereres i øjet som ved en grå stær operation og forstørre nethindebilledet på et område

Læs mere

Nyt fra forskningsfronten

Nyt fra forskningsfronten Nyt fra forskningsfronten Astrid Rosenstand Lou læge, ph.d.-studerende Øjenklinikken, Rigshospitalet Hvad stiller hjernen op, når synet svækkes? A ldersrelaterede sygdomme - ikke mindst øjensygdomme -

Læs mere

Hvem er vi... Ann Bleshøy. Jes Bleshøy

Hvem er vi... Ann Bleshøy. Jes Bleshøy Hvem er vi... Vi er Ann og Jes, søskende, og 4. generation i Bleshøy familien. Som indehavere viderefører vi med stolthed den forretning, som blev grundlagt i 1887, da vores oldefar startede med at sælge

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål:

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål: Trafiksyn Indhold 3 3 5 7 7 9 11 12 14 16 17 18 Synet og trafiksikkerhed Synskrav og kørekort Kørekortes gyldighed Synskrav til kørekort Synsstyrken Test din synsstyrke Synsfeltet Dobbeltsyn Kontrast og

Læs mere

VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN BEHANDLING FOR ALDERSSYN

VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN BEHANDLING FOR ALDERSSYN VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN BEHANDLING FOR ALDERSSYN 1 Nu véd jeg, at jeg altid kommer til at se godt, og at jeg aldrig behøver at være bekymret for grå stær! Karen Maria Olesen, statistiker, 58 år 2

Læs mere

Forløbsplan for Optik

Forløbsplan for Optik Forløbsplan for Optik Kerneområde Brilleglas, teknologi og værkstedsoptik og Optik Uddannelseselement Optik og Brilleglas, teknologi og værkstedsoptik 1 Placering 1. semester Omfang 10 ECTS-point Læringsudbytte

Læs mere

HD Vision Demonstrator

HD Vision Demonstrator HD Vision Demonstrator NY METODE TIL VISUALISERING AF SFÆRISK ABERRATION DOKUMENTATION FRA ET SEMINAR PÅ NOORS SLOT DEN 13. JUNI 2008. Hvordan forklarer du sfærisk aberration for dine kunder? Hvad gør

Læs mere

Infrarød Screening. med Total Vision anatomi software

Infrarød Screening. med Total Vision anatomi software Infrarød Screening med Total Vision anatomi software Infrarød Screening med Total Vision anatomi software Der er ubegrænsede muligheder med vores høje kvalitetsinfrarød screeningssystem. Energetic Health

Læs mere

imo-learn MOVED BY LEARNING

imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn MOVED BY LEARNING Lær inkorporeret læring at kende, lær imo-learn at kende imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn omdefinerer den måde, vi lærer på, og sikrer en revolutionerende ny læringsoplevelse.

Læs mere

Børn og hørelse. Generel information om børns hørelse, høretab og den hjælp der er tilgængelig i den forbindelse

Børn og hørelse. Generel information om børns hørelse, høretab og den hjælp der er tilgængelig i den forbindelse Børn og hørelse 7 Generel information om børns hørelse, høretab og den hjælp der er tilgængelig i den forbindelse Denne brochure er nummer 7 i en serie fra Widex om hørelse og dertil knyttede emner. Hørelsens

Læs mere

synets forandringer med alderen

synets forandringer med alderen scanpix synets forandringer Carsten edmund overlæge, dr.med. lektor rigshospitalet, Øjenklinikken illustrationer: mediafarm med alderen I alderen mellem 40 og 50 år erfarer stor set alle, at armene er

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål:

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål: Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 5 6 8 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Operation for

Læs mere

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove Made to move L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove At flytte grænserne har været en af vores ledestjerner længe. Det var næsten symbolsk,

Læs mere

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi 1 Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi Frederiksbjerg Dagtilbud er en del af Børn og Unge i Aarhus Kommune, og dagtilbuddets kerneopgave, vision og strategi er i harmoni med magistratens

Læs mere

Tillykke, du er gravid.

Tillykke, du er gravid. Tillykke, du er gravid. Denne informationsfolder kan være relevant for dig og din familie hvis: 1. I overvejer at få lavet en test for at se, om jeres barn har Downs syndrom. 2. I i forbindelse med 1.

Læs mere

3M Beskyttelsesbriller

3M Beskyttelsesbriller 3M Beskyttelsesbriller www.3msikkerhed.dk 3M a/s Afd. for Sikkerhedsprodukter Fabriksparken 15 2600 Glostrup Tel: 43 48 01 00 Fax: 43 96 85 96 E-mail: 3Mdanmark@mmm.com Indhold Indledning 2 3Ms Beskyttelsesbriller

Læs mere

Pædagogisk vejledning til institutioner

Pædagogisk vejledning til institutioner Pædagogisk vejledning til institutioner Sikkerhedstemaerne: Brand, Skov, Vand, Vinter, Sol, Regnvejr og Trafik 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Forberedelser op til Sikkerhedsugen... 3 Formål...

Læs mere

Værd at vide om briller til sport

Værd at vide om briller til sport Værd at vide om briller til sport Cykling Cykelbrillen skal have et aerodynamisk wrap around design, der er med til at holde vind og insekter væk fra øjnene. Så har du hele tiden et klart udsyn, og øjnene

Læs mere

VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN ØJENLASERBEHANDLING

VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN ØJENLASERBEHANDLING VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN ØJENLASERBEHANDLING 1 Når jeg tænker på, hvor sikkert det er at få ordnet sit syn, så forstår jeg ikke, at jeg ikke fik det gjort noget før! Kirsten Skovgaard, skovarbejder,

Læs mere

Status- og udviklingssamtale. Barnet på 9 14 måneder

Status- og udviklingssamtale. Barnet på 9 14 måneder ørn som er på vej til eller som er begyndt i dagpleje eller vuggestue og Status- og udviklingssamtale. Barnet på 9 14 måneder 1. Sociale kompetencer Barnet øver sig i sociale kompetencer, når det kommunikerer

Læs mere

Forskning har medført, at operation for makulahul i mange tilfælde kan genskabe det tabte syn

Forskning har medført, at operation for makulahul i mange tilfælde kan genskabe det tabte syn Forskning har medført, at operation for makulahul i mange tilfælde kan genskabe det tabte syn FOTO: EDLER VON RABENSTEIN/SHUTTERSTOCK.COM Ulrik Correll Christensen Overlæge, lektor, ph.d., FEBO Rigshospitalet

Læs mere

mobil, praktisk, billig

mobil, praktisk, billig mobil, praktisk, billig Sådan fungerer det: til individuelle hytter, som følger det testede Igloo Veranda koncept. Igloerne og overdækningen flyttes. for ca. 2 x 5 enkelthytter og deres respektive løbegårde

Læs mere

Udvendige skilte Inspiration

Udvendige skilte Inspiration Udvendige skilte Udvendige skilte Inspiration Udvendig skiltning giver ofte et vigtigt førstehåndsindtryk af en virksomhed, hvor kvalitet, pålidelighed og professionalisme præsenteres for kunden. Modulex

Læs mere