Hvem er vi... Ann Bleshøy. Jes Bleshøy

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvem er vi... Ann Bleshøy. Jes Bleshøy"

Transkript

1

2 Hvem er vi... Vi er Ann og Jes, søskende, og 4. generation i Bleshøy familien. Som indehavere viderefører vi med stolthed den forretning, som blev grundlagt i 1887, da vores oldefar startede med at sælge briller fra en lade i Notmark på Als. Han vidste, at nedsat syn ikke længere var noget man behøvede at acceptere som et produkt af dårlig belysning og øjets naturlige ældning. Man kunne med briller få sit normale syn tilbage, og dermed igen se sine omgivelser klart og tydeligt. Der er løbet meget vand i åen siden Peter Bleshøy startede i Butikken har skiftet udseende og adresse nogle gange. Langt vigtigere er det imidlertid, at vi i dag ved meget mere om øjets anatomi, og med en omfattende uddannelse bag os, langt bedre kan diagnosticere og afhjælpe forskellige synsfejl. Hos Bleshøy Optik gør vi brug af omfattende teknisk måleudstyr. Dermed opnår vi et informationsniveau om øjets tilstand, som ingen i sin vildeste fantasi for blot få år siden kunne forestille sig. Med disse informationer kan vi bl.a. afsløre synsfejl, som er et resultat af vores nutidige livsstil. Vi har også et godt samarbejde med landsdelens øjenlæger, og vores fælles mål er, at afhjælpe synsfejl og oplyse om de nyeste forskningsresultater. Hos Bleshøy Optik har vi dagligt glæden, ved at hjælpe mange mennesker med at få deres normale syn igen. Vi bliver aldrig trætte af, at opleve begejstringen og overraskelsen, når den rigtige styrke er fundet og vores kunder oplever før og efter forskellen. Ann Bleshøy Jes Bleshøy

3 Leje af briller... Hvorfor købe briller Vidste du, at du hos Bleshøy Optik kan leje briller? Du kan leje både enkelt- og flerstyrke briller i 12 eller 24 måneder. Særligt hvis du ønsker at råde over flere par briller, så du har nogle til enhver lejlighed, er det en fordel at leje frem for at eje. Det bedste af det hele; efter endt lejeperiode er brillerne dine. Fordelen for dig er, at du ved at leje ikke skal afsætte penge til på én gang, at betale brillens fulde pris, samt at du i hele lejeperioden får vedligeholdt brillen, uden at det koster ekstra. KOM IND I BUTIKKEN OG HØR NÆRMERE!

4 Synsprøve... Få syn for sagen En synsprøve er ikke kun en synstest men meget mere! Når vi gennemfører en synsprøve skal du afsætte en time så lang tid tager det nemlig at teste øjnene for bygningsfejl, skader, synsrelaterede problemer, øjensygdomme og kort- og langsynethed. HELT PRÆCIS GENNEMFØRER VI FØLGENDE: VISUSTEST ANAMNESE STYRKEKONTROL AMSLERTEST OPTHALOSKOPI EFTERSYN AF NUVÆRENDE BRILLE KONKLUSION PHONDUSUNDERSØGELSE M. FOTOGRAFERING TRYKMÅLING AMD TEST SPALTELAMPEUNDERSØGELSE M. FOTOGRAFERING Via synssansen opfanger vi 80 % af vores informationer, og vi tilbringer både på arbejdet og i fritiden mange timer bag en computer- eller TV-skærm. Netop skærmarbejde er relativt hårdt for synet, da man her har betragtningsafstand på ca cm. Det er langt under de ca. 6 meter, som for øjnene er den ideelle og mest skånsomme arbejdsafstand. Derfor er et godt syn i dag vigtigere end nogensinde. Som ved tandlægen, der også undersøger for andet end huller, er synsundersøgelsen det altomfattende check af én af dine vigtigste sanser.

5 VORES OMFATTENDE SYNSUNDERSØGELSE ER IKKE GRATIS. DIN FORDEL: EN TOTAL STATUS PÅ ØJNENES OG SYNETS TILSTAND. (VARIGHED: 60 MIN.) EN OPFØLGENDE REMINDER-SYNSPRØVE (INDKALDT PR. BREV) TILBYDES GRATIS (VARIGHED: 30 MIN.) EN UDVIDET REMINDER- SYNSPRØVE (= SYNSUNDERSØGELSE) KOSTER ET MINDRE BELØB (VARIGHED: 30 MIN.)

6 Brillestel... Brillernes karakter Præcis som med sko og tøj skifter også brillemoden. Når vi bladrer i familiealbummet, ser vi tydeligt, hvordan briller skiftevis har været store termoruder og små runde professorbriller. Selvom vi kun ser vores egne briller, når vi betragter os selv i spejlet, er det alligevel vigtigt, at vi føler os godt tilpas med den måde de påvirker vores udseende og dermed vores personlighed. Vi kender alle, at vi møder en person, hvor det første man tænker er: De briller passer bare ikke til ham eller hende. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, at selvom du sjældent selv ser dine briller, er det noget som dine omgivelser lægger mærke til og husker dig på. Fremkomsten af nye materialer til både brillestel og -glas har givet designere fantastiske muligheder, og gør det muligt at fremstille briller, der stort ikke vejer noget. Vi har hele tiden fingeren på pulsen, og er du allergiker kan vi give dig den nødvendige rådgivning om de forskellige materialers fordele og ulemper. KOM OG PRØV MERE END 1500 BRILLESTEL

7 Brillestel... Ethvert øje er unikt Individuel 3D måling med Visioffice integrerer flere parametre, der er vigtige for et naturligt syn. Data om øjnene sammenholdes med informationer om det valgte brillestel, og ikke mindst dine øjnes adfærd og bevægelsesmønstre. Det giver os helt nye muligheder for præcis slibning og personlig tilpasning af dine nye brilleglas. Din fordel ved, at der tages højde for bl.a. øjets omdrejningspunkt og hoveddrejninger, er eyecode brilleglas med fem gange større præcision af de optiske egenskaber. Det lyder næsten for godt til at være sandt men kom ind og oplev forskellen og lad dig overbevise! Bag 3D måling står Essilor verdens største producent af brilleglas. Et innovativt firma, som bl. a. introducerede brilleglas i plastik. Fordelene er lettere briller, der aflaster næseryggen. Samtidig er de brilleglas i plastik ekstremt robuste en fordel for aktive mennesker i alle aldre. EYECODE GLAS ET BEKVEMT SYN UDEN FORSTYRRELSER

8 Solbriller... Solbriller er cool briller VI FORHANDLER BL.A. FØLGENDE MÆRKER: EMPORIO ARMANI GIORGIO ARMANI SWAROVSKI VALENTINO SILHUETTE PREGO DIOR BLUE BAY Med solbriller beskytter du dine øjne mod solens skadelige UV-stråler og undgår generende reflekser. Dyrker du skisport, golf, vandsport eller tilbringer du mange timer bag rattet, findes der endda særlige solbriller, der er tilpasset disse formål. Men et par solbriller er meget mere end sund fornuft. De giver dig også mulighed for at eksperimentere med din personlige stil og giver dit ansigt en helt ny karakter. Kom ind prøv, prøv, prøv - og lad dig inspirere! Vi kan fortælle dig en masse om særlige egenskaber, hvad du skal være opmærksom på, og til hvilke formål de forskellige egner sig. Vi sælger solbriller med glas fra bl.a. : Ray Ban Adidas Serrangiti Rudy Project Bollé Polaroid Har du også lyst til at høre vores mening om, hvad der ser godt ud og bedst opfylder dine behov, fortæller vi det gerne, men vær forberedt på, at vi er ærlige!

9 Kontaktlinser... Briller, der virker, men ikke kan ses TIL PLEJE AF DINE KONTAKTLINSER HAR VI NATURLIGVIS OGSÅ ET STORT UDVALG I RENSEVÆSKER, TIL ALLE DE FORSKELLIGE TYPER Er du blandt dem, der synes at briller bare er for besværlige og ikke passer til det regnfulde danske vejr eller dit daglige virke? Så er kontaktlinser måske den rigtige løsning. Der findes en lang række af forskellige linsetyper, og der kommer hele tiden flere til. Bløde kontaktlinser er de mest almindelige. De findes både med styrke til korrigering af nær- og langsynethed, som toriske til korrigering af bygningsfejl og endda som læselinse, hvis man har brug for flerstyrke-linser. Hårde kontaktlinser var de første, der kom på markedet og for nogle er de fortsat den rigtige løsning. De kan korrigere for nær- og langsynethed samt bygningsfejl. Derudover kan de anvendes til personer, der har øjensygdommen keratoconus (keglehornhinde), da det kræver en mere formstabil linsetype. Derudover findes der flere forskellige speciallinser. De findes også som bløde og hårde, da der er stor forskel på, hvad der i hvert enkelt tilfælde er den bedste løsning. Endelig findes der også SoClear, som er store hårde linser og Oblate til opererede laserhornhinder. Der findes også Ortho-K sovelinser, der retter synsfejlen imens du sover.

10 AMD aldersrelaterat maculadegeneration... Den oversete livsstilssygdom AMD er en øjensygdom, der medfører en forringelse af den centrale del af nethinden, kaldet macula. Tidlige symptomer på AMD kan omfatte et forvrænget syn, således at f.eks. lige linjer opfattes som bølgede og udviskede. På senere udviklede stadier af sygdommen vil personer, der er ramt af AMD få problemer med at læse, køre bil og genkende ansigter. Årsagerne til AMD er dels arveligt betinget, men også ens kost, levevis, vægt og den store synder rygning, har stor indflydelse på din risiko for at udvikle sygdommen. FÅ FORETAGET EN AMD TEST I BUTIKKEN NU! RING OG AFTAL TID PÅ TELEFON Som med så mange andre sygdomme, giver en tidlig opdagelse de bedste chancer for minimering af de negative effekter, der er en konsekvens af AMD. Foreningen Værn om Synet har lavet en brochure der beskriver, hvad man skal være opmærksom på - den udleveres gratis i butikken. Hos Bleshøy Optik kan vi måle øjets tilstand, og sammenholdt med nogle spørgsmål vurdere din risiko for AMD. Det tager kun 15 minutter, men det kan vise sig at være de vigtigste 15 minutter i dit liv.

11 Kikkerter og lupper... Mere end sølvbryllupsog jubilæumsgaver SOM OPTIKERE KAN VI HJÆLPE DIG MED AT FINDE DEN HELT RIGTIGE, OGSÅ TIL SØLVBRYLLUPS- OG JUBILÆUMSGAVER Der findes kikkerter og lupper til 1000 forskellige formål. Vi har ikke dem alle men næsten! I hvert fald har vi Sønderborgs største udvalg af kikkerter og lupper. Udvalget omfatter både de almindelige og de mere specielle til særlige formål, så hos Bleshøy Optik finder du bl.a. : Jagtkikkerter Søkikkerter Teaterkikkerter Rejsekikkerter Stjernekikkerter Udsigtskikkerter Lupper er ikke kun for mønt- og frimærkesamlere. Faktisk burde ethvert hjem med respekt for sig selv, have en god lup klar i skuffen. Med den i hånden finder du let splinten i fingeren, trådet symaskinen, eller klaret andre af de småting, der ellers let kan drille. En god lup kan også være en god hjælp, hvis man har forringet syn og dermed nedsat læseevne.

12 Perlegade Sønderborg Telefon: bleshoy@mail.tele.dk Åbningstider: Mandag - torsdag kl Fredag kl Lørdag kl

VÆRD AT VIDE OM KONTAKTLINSER

VÆRD AT VIDE OM KONTAKTLINSER VÆRD AT VIDE OM KONTAKTLINSER SÅDAN FÅR DU LINSER Når din optiker tager synsprøven til kontaktlinser, bestemmes både den nødvendige styrke og hornhindens geometriske krumning, ligesom hornhindens og øjets

Læs mere

NÅR DINE BØRN SKAL KLÆDES RIGTIGT PÅ

NÅR DINE BØRN SKAL KLÆDES RIGTIGT PÅ NÅR DINE BØRN SKAL KLÆDES RIGTIGT PÅ DIT VALG - VORES EKSPATISE Tillykke med dit valg af Synoptik. Vi er glade for du har valgt os til at hjælpe dit barn til et nyt og bedre syn. Vi vil i denne folder

Læs mere

VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN BEHANDLING FOR ALDERSSYN

VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN BEHANDLING FOR ALDERSSYN VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN BEHANDLING FOR ALDERSSYN 1 Nu véd jeg, at jeg altid kommer til at se godt, og at jeg aldrig behøver at være bekymret for grå stær! Karen Maria Olesen, statistiker, 58 år 2

Læs mere

FØR OG EFTER DIN LINSEUDSKIFTNING. for dit syn

FØR OG EFTER DIN LINSEUDSKIFTNING. for dit syn FØR OG EFTER DIN LINSEUDSKIFTNING 1 for dit syn SNART ER DU FRI FOR DIN SYNSFEJL Du har bestilt tid til en linseudskiftning (RLE). Det betyder, at du snart får rettet din synsfejl. Det er vigtigt, at

Læs mere

Værd at vide om briller til sport

Værd at vide om briller til sport Værd at vide om briller til sport Cykling Cykelbrillen skal have et aerodynamisk wrap around design, der er med til at holde vind og insekter væk fra øjnene. Så har du hele tiden et klart udsyn, og øjnene

Læs mere

synets forandringer med alderen

synets forandringer med alderen scanpix synets forandringer Carsten edmund overlæge, dr.med. lektor rigshospitalet, Øjenklinikken illustrationer: mediafarm med alderen I alderen mellem 40 og 50 år erfarer stor set alle, at armene er

Læs mere

STIL SKARPT PÅ ØJETS SUNDHED SYN OG SUNDHED

STIL SKARPT PÅ ØJETS SUNDHED SYN OG SUNDHED STIL SKARPT PÅ ØJETS SUNDHED SYN OG SUNDHED Ser du stadig godt nok? Synet er din vigtigste sans, da ca. 70 % af alle dine sanseindtryk kommer fra øjnene. Hos næsten alle mennesker udvikler synet sig livet

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL HVERDAG

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL HVERDAG VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL HVERDAG VIGTIGE KRAV TIL GODE BRILLER Du kan få glas med styrke til stort set alle slags stel. Du kan også vælge blandt et stort udvalg af farver, effekter og overfladebehandlinger.

Læs mere

Værd at vide om TRAFIKSYN. - vælg de rigtige briller til din kørsel

Værd at vide om TRAFIKSYN. - vælg de rigtige briller til din kørsel Værd at vide om TRAFIKSYN - vælg de rigtige briller til din kørsel TRAFIKSYN 3 Synet er din vigtigste sans også i trafikken Kom ind og prøv vores synsprøve, før du prøver Politiets synsprøve Når man bevæger

Læs mere

Nej farfar, det er en mus ikke en elefant! GRÅ STÆR KATARAKT. Hindrer din grå stær dig fra at se alle livets små underværker?

Nej farfar, det er en mus ikke en elefant! GRÅ STÆR KATARAKT. Hindrer din grå stær dig fra at se alle livets små underværker? Nej farfar, det er en mus ikke en elefant! GRÅ STÆR KATARAKT Hindrer din grå stær dig fra at se alle livets små underværker? GRÅ STÆR KATARAKT Ser du uskarpt, eller har du et sløret syn? Ser du matte og

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL SPORT

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL SPORT VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL SPORT VIGTIGE KRAV TIL SPORTSBRILLER Du kan få glas med styrke til både buede stel og sportsbriller, hvor der clipses et sæt glas i din styrke bag de forreste glas. Du kan også

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL FRITIDEN

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL FRITIDEN VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL FRITIDEN VIGTIGE KRAV TIL SPECIALBRILLER Du kan få glas med styrke til stort set alle slags stel. Du kan også vælge blandt et stort udvalg af farver, effekter og overfladebehandlinger.

Læs mere

PAS PÅ DIT BARNS ØJNE

PAS PÅ DIT BARNS ØJNE Værd at vide om børn og syn PAS PÅ DIT BARNS ØJNE MOTORIK- OG KONCENTRATIONS- BESVÆR? DET KAN SKYLDES DÅRLIGT SYN Et velfungerende syn er afgørende for, hvordan barnet klarer sig i skolen, til sport og

Læs mere

synets forandringer med alderen

synets forandringer med alderen scanpix synets forandringer Carsten edmund overlæge, dr.med. lektor rigshospitalet, Øjenklinikken illustrationer: mediafarm med alderen I alderen mellem 40 og 50 år erfarer stor set alle, at armene er

Læs mere

420 110 Brillestel til stærke glas og til børn

420 110 Brillestel til stærke glas og til børn Prisliste pr. 1. januar 2015 Svagsyns-optik Kode Alle priser er pr. stk. 101 Undersøgelseshonorar, incl. rapportskrivning - momsfri 102 Genafprøvning, incl. rapportskrivning - momsfri 103 Tilpasning af

Læs mere

SKARPT SYN PÅ ALLE AFSTANDE. s.2 LEDER. s.2 SYNSTJEK ER SUNDHEDSTJEK. s.6 LINSER FOR ALLE. s.7 TRAFIK OG SYN. Her. Her

SKARPT SYN PÅ ALLE AFSTANDE. s.2 LEDER. s.2 SYNSTJEK ER SUNDHEDSTJEK. s.6 LINSER FOR ALLE. s.7 TRAFIK OG SYN. Her. Her s.2 LEDER s.2 SYNSTJEK ER SUNDHEDSTJEK s.6 LINSER FOR ALLE s.7 TRAFIK OG SYN Prøv flerstyrke-kontaktlinsen der giver SKARPT SYN PÅ ALLE AFSTANDE Her Og her Her PRØV 10 DAGE GRATIS Få anvist den nærmeste

Læs mere

Prisaftale. Randers Kommune og Optikere i Randers og omegn

Prisaftale. Randers Kommune og Optikere i Randers og omegn Prisaftale mellem Randers Kommune og Optikere i Randers og omegn vedr. optiske synshjælpemidler omfattende optik til personer med medicinsk-optisk definerede varige øjenlidelser. Gældende fra 1. januar

Læs mere

BRILLER TIL BØRN. Vores optikere kan sagtens foretage en synsprøve. på dit barn og forny briller, når bare dit

BRILLER TIL BØRN. Vores optikere kan sagtens foretage en synsprøve. på dit barn og forny briller, når bare dit BØRN & BRILLER BRILLER TIL BØRN Dit barns syn er først helt udviklet i 6 års alderen. Indtil skolealderen bliver dit barns syn undersøgt af sundhedsplejersken og din egen læge ved de obligatoriske børneundersøgelser.

Læs mere

OPERATION FOR GRÅ STÆR

OPERATION FOR GRÅ STÆR OPERATION FOR GRÅ STÆR i Øjenklinikken Lone Tingsgaard Det er nu muligt at blive opereret for grå stær i Øjenklinikken Lone Tingsgaard. Vi vil gøre vores bedste for at give dig et smidigt operationsforløb

Læs mere

Multilens 8-sid. DK 2002-05-21 16.41 Sida 1 VIL DU VIDE MERE OM. Maculadegeneration. [forandringer i den gule plet]

Multilens 8-sid. DK 2002-05-21 16.41 Sida 1 VIL DU VIDE MERE OM. Maculadegeneration. [forandringer i den gule plet] Multilens 8-sid. DK 2002-05-21 16.41 Sida 1 VIL DU VIDE MERE OM Maculadegeneration [forandringer i den gule plet] Multilens 8-sid. DK 2002-05-21 16.41 Sida 2 Hvad betyder macula og degeneration? Macula

Læs mere

Før og efter din linseudskiftning

Før og efter din linseudskiftning Før og efter din linseudskiftning 1 2016-03 Jonas, øjenlæge hos Memira 2 Snart er du fri for din synsfejl Du har bestilt tid til en linseudskiftning (RLE), som vil korrigere din synsfejl. Der findes en

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission:

Indhold. Øjenforeningens mission: Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 6 6 7 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Før operationen

Læs mere

Din personlige linseguide

Din personlige linseguide Gode råd om linser: 1. Vælg de linser der er sundest for dine øjne, passer bedst til din døgnrytme, dit arbjde og dine fritidsinteresser. 2. Brug kun anbefalede kontaktlinsevæsker. 3. Genbrug aldrig væsker.

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål:

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål: Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 6 6 7 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Før operatioen

Læs mere

Patientinformation. Se klart og tydeligt på alle afstande Mulighed for behandling med flerstyrke intraokulære linser

Patientinformation. Se klart og tydeligt på alle afstande Mulighed for behandling med flerstyrke intraokulære linser Patientinformation Se klart og tydeligt på alle afstande Mulighed for behandling med flerstyrke intraokulære linser Få fokus på dit syn Et godt syn er en vigtig del af din livskvalitet. At kunne se giver

Læs mere

Brille gudie til din ansigtsform

Brille gudie til din ansigtsform Brille gudie til din ansigtsform rektangulært Langt og smalt. Kan have mere eller mindre fylde ved kæbepartiet. størrelsen skal være harmonisk til ansigtets størrelse. Et smalt stel vil gøre underansigtet

Læs mere

Information om operation for grå stær.

Information om operation for grå stær. Dr. med Ken Ninn-Pedersen, Speciallægeklinikken CENTRALEN, Roskildevej 296, 2610 Rødovre. (Hjemmeside: www.ninn-pedersen.dk) Information om operation for grå stær. (informationsvejledningen er udviklet

Læs mere

Dr. Grimgraves UHYGGELIGE ØJEÆBLER

Dr. Grimgraves UHYGGELIGE ØJEÆBLER TM Jeg formoder, at jeg er nødt til at introducere mig. Jeg er dr. Grimgrave, en specialist i medicinske eksperimenter. Jeg er blevet bedt om at forelæse om dine øjne og hvordan de virker, men jeg kan

Læs mere

Sikker senior - bag rattet

Sikker senior - bag rattet Sikker senior - bag rattet Side 1 Side 2 Sikker bag rattet Bare fordi du er kommet lidt op i årene, har du ikke nødvendigvis problemer som bilist. Men det kan være rart at vide, hvad du kan gøre for at

Læs mere

Indhold. Tekst: Overlæge, dr.med. Carsten Edmund. 6. udgave september 2006

Indhold. Tekst: Overlæge, dr.med. Carsten Edmund. 6. udgave september 2006 Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 5 6 8 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Operation for

Læs mere

Nyt mini-teleskop kan opereres ind i øjet

Nyt mini-teleskop kan opereres ind i øjet Nyt mini-teleskop kan opereres ind i øjet og forbedre synet hos patienter med AMD Et nyt mini-teleskop kan nu indopereres i øjet som ved en grå stær operation og forstørre nethindebilledet på et område

Læs mere

FØR OG EFTER DIN ØJENLASEROPERATION. for dit syn

FØR OG EFTER DIN ØJENLASEROPERATION. for dit syn FØR OG EFTER DIN ØJENLASEROPERATION 1 for dit syn SNART ER DU FRI FOR DIN SYNSFEJL Du har bestilt tid til en øjenlaseroperation. Det betyder, at du snart får rettet din synsfejl. Det er vigtigt, at du

Læs mere

Du skal ikke finde dig i det. Din skærm skal stå skarpt uden at du skærer ansigt. Løsningen hedder skærmbriller

Du skal ikke finde dig i det. Din skærm skal stå skarpt uden at du skærer ansigt. Løsningen hedder skærmbriller Du skal ikke finde dig i det Din skærm skal stå skarpt uden at du skærer ansigt. Løsningen hedder skærmbriller En enkel løsning som skærmbriller kan være nøglen til, at du opnår større koncentrationsevne,

Læs mere

INDUSTRI LABORATORIUM BYGGERI MEKANIK. Sikkerhedsbriller med individuel korrektion. Safety Eyewear by

INDUSTRI LABORATORIUM BYGGERI MEKANIK. Sikkerhedsbriller med individuel korrektion. Safety Eyewear by INDUSTRI LABORATORIUM BYGGERI MEKANIK Sikkerhedsbriller med individuel korrektion Safety Eyewear by Komfort og tryghed på jobbet. Sikkerhedsbriller med styrke fra Carl Zeiss Vision giver den højeste grad

Læs mere

- bag rattet. Sikker Senior

- bag rattet. Sikker Senior Sikker senior - bag rattet Side 1 Sikker bag rattet Bare fordi du er kommet lidt op i årene, har du ikke nødvendigvis problemer som bilist. Men det kan være rart at vide, hvad du kan gøre for at forebygge

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål:

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål: Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 5 6 8 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Operation for

Læs mere

Resultater af forskningsprojektet LED lys til ældre

Resultater af forskningsprojektet LED lys til ældre Resultater af forskningsprojektet LED lys til ældre Line Kessel, 1.reservelæge, phd, FEBO Øjenafdelingerne Roskilde Sygehus og Glostrup Hospital Kan man ved hjælp af ændret indendørsbelysning forbedre

Læs mere

PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER

PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER PROFIL OPTIK STILLER SKARPT PÅ MEDIEINVESTERINGERNE DIRECT MAIL SPILLER LIGE OP MED TV OG LOKALAVISER Profil Optik har både direct mail, tv og lokalaviser med i mediemixet. Via salgsmodellering har kæden

Læs mere

Prisaftale. Thiele, Profil Optik, Nyt Syn & Slots Optik

Prisaftale. Thiele, Profil Optik, Nyt Syn & Slots Optik Prisaftale mellem Randers Kommune (indkøbskontoret) og Optikere i Randers og omegn repræsenteret ved Thiele, Profil Optik, Nyt Syn & Slots Optik om optiske synshjælpemidler omfattende optik til personer

Læs mere

Forskning har medført, at operation for makulahul i mange tilfælde kan genskabe det tabte syn

Forskning har medført, at operation for makulahul i mange tilfælde kan genskabe det tabte syn Forskning har medført, at operation for makulahul i mange tilfælde kan genskabe det tabte syn FOTO: EDLER VON RABENSTEIN/SHUTTERSTOCK.COM Ulrik Correll Christensen Overlæge, lektor, ph.d., FEBO Rigshospitalet

Læs mere

v æ r d A t v i d E o M s y n s t r æ n i n g

v æ r d A t v i d E o M s y n s t r æ n i n g VÆRD AT VIDE OM Synstræning Værd at vide om synstræning Et godt syn er ikke kun et spørgsmål om at kunne læse alt det med småt. Det handler også om, at øjnene skal være i stand til at arbejde sammen; dvs.

Læs mere

Halvdelen af ældres faldulykker skyldes nedsat kontrastsyn!

Halvdelen af ældres faldulykker skyldes nedsat kontrastsyn! Halvdelen af ældres faldulykker skyldes nedsat kontrastsyn! Men hvad er kontrastsyn? Og kan nedsat kontrastsyn afhjælpes? Henrik Holton Optiker, f.a.a.o. Synscentralen Vordingborg Måling at øjets kontrastevne

Læs mere

AFAKE på et øje, straffes økonomisk? Hvorfor skal øjenpatienter, der bliver

AFAKE på et øje, straffes økonomisk? Hvorfor skal øjenpatienter, der bliver Figur 1 Snit i hornhinden Nedkrænget hornhinde Uklar linse Johnnie Jørgensen Optometrist Husum Special Optik Illustrationer: Mediafarm Hvorfor skal øjenpatienter, der bliver AFAKE på et øje, straffes økonomisk?

Læs mere

Min beretning om. Diagnosticering af alderspletter på nethinden (AMD) kan være en krævende opgave

Min beretning om. Diagnosticering af alderspletter på nethinden (AMD) kan være en krævende opgave Patienthistorie Diagnosticering af alderspletter på nethinden (AMD) kan være en krævende opgave Har meget lidt syn på højre øje (ca. 10%), hvilket skyldes en medfødt synsfejl. Min mor, som i dag er 87

Læs mere

Prisaftale. mellem. Syddjurs Kommune og optikere. vedrørende

Prisaftale. mellem. Syddjurs Kommune og optikere. vedrørende Prisaftale mellem Syddjurs Kommune og optikere vedrørende optiske synshjælpemidler omfattende optik til personer med medicinsk-optisk definerede varige øjenlidelser Gældende fra den 1. november 2012 Prislisten

Læs mere

Grå stær i fuld bedøvelse

Grå stær i fuld bedøvelse Til patienter og pårørende Grå stær i fuld bedøvelse Information om operation Vælg farve Øjensygdomme Mødetider Du vil inden operationen modtage en indkaldelse med oplysninger om dato, hvor og hvilket

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM SYNSTRÆNING

VÆRD AT VIDE OM SYNSTRÆNING VÆRD AT VIDE OM SYNSTRÆNING VÆRD AT VIDE OM SYNSTRÆNING Et godt syn er ikke kun et spørgsmål om at kunne læse alt det med småt. Det handler også om, at øjnene skal være i stand til at arbejde sammen; dvs.

Læs mere

Indhold 2 VOS GRÅ STÆR. Øjenforeningens mission: Hjælpe øjenpatienter til at forbedre eller bevare synet, så blindhed undgås

Indhold 2 VOS GRÅ STÆR. Øjenforeningens mission: Hjælpe øjenpatienter til at forbedre eller bevare synet, så blindhed undgås Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 5 6 8 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er grå stær? Hvem får grå stær? Symptomer på grå stær Hvad skyldes grå stær? Hvornår skal man opereres? Operation for

Læs mere

Det gælder dit syn - Vælg kvalitet og sikkerhed frem for alt Ø JENLÆGERN ES CE N T E R

Det gælder dit syn - Vælg kvalitet og sikkerhed frem for alt Ø JENLÆGERN ES CE N T E R Det gælder dit syn - Vælg kvalitet og sikkerhed frem for alt Ø JENLÆGERN ES CE N T E R HOS OS KAN DU ROLIGT BEDE OM DET BEDSTE, FOR DET ER DET ENESTE, VI TILBYDER Bruger du briller eller kontaktlinser

Læs mere

FORÅR09. BRILLER FRA 49 kr./md. inkl. gratis certificeret synsprøve VI GØR EN SYNLIG FORSKEL. udbetaling

FORÅR09. BRILLER FRA 49 kr./md. inkl. gratis certificeret synsprøve VI GØR EN SYNLIG FORSKEL. udbetaling De 7 Synoptiske Standarder Som kunde i har du en række fordele, der giver dig ekstra sikkerhed både økonomisk og i forhold til dit syn. Vi kalder fordelene De 7 Synoptiske Standarder, og du kan se dem

Læs mere

Før og efter din øjenlaser

Før og efter din øjenlaser Før og efter din øjenlaser 1 Sølvi, Optiker hos Memira 2016-03 2 Snart er du fri for din synsfejl Du har bestilt tid til en øjenlaseroperation, som vil korrigere din synsfejl. Der findes en del anvisninger,

Læs mere

Til patienter og pårørende. Grå stær. Information om ambulant operation for grå stær. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt.

Til patienter og pårørende. Grå stær. Information om ambulant operation for grå stær. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Til patienter og pårørende Grå stær Information om ambulant operation for grå stær Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Øjenklinikken HUSK at hente øjendråber på apoteket! Navn Cpr. nr. Deres kontaktperson

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Hvad giver dig 100 % bevægelsesfrihed?

Hvad giver dig 100 % bevægelsesfrihed? KONKNSER Hvad giver dig 100 % bevægelsesfrihed? F O R E il alt for alle Der er mange fordomme om kontaktlinser. Sandheden er, at kontaktlinser på mange måder er den mest optimale måde at sikre sig et godt

Læs mere

Patientinformation. Trabekulektomi. Information om ambulant operation for grøn stær/glaukom

Patientinformation. Trabekulektomi. Information om ambulant operation for grøn stær/glaukom Patientinformation Trabekulektomi Information om ambulant operation for grøn stær/glaukom Kvalitet Døgnet Rundt Øjenafdelingen Mødetider Dato for operation dag den 20 kl i øjenambulatoriet Sydvang 1,

Læs mere

Ældre og Synshandicap. Hyppige øjensygdomme, behandlings- og rådgivningsmuligheder

Ældre og Synshandicap. Hyppige øjensygdomme, behandlings- og rådgivningsmuligheder Ældre og Synshandicap. Hyppige øjensygdomme, behandlings- og rådgivningsmuligheder Der er mange former for aldersrelaterede funktionsnedsættelser. For synets vedkommende er der flere store folkesygdomme,

Læs mere

Patientinformation. Information. om ambulant operation i øjets glaslegeme

Patientinformation. Information. om ambulant operation i øjets glaslegeme Patientinformation Information om ambulant operation i øjets glaslegeme Kvalitet Døgnet Rundt Øjenafdelingen Mødetider Dato for operation dag den 20 kl i øjenambulatoriet Sydvang 1, Sønderborg Dato for

Læs mere

40% Næsten. af svagsynede kan forbedre synet dramatisk med en ny brille. Ny dansk undersøgelse: - men de ved det bare ikke og tror heller ikke på det!

40% Næsten. af svagsynede kan forbedre synet dramatisk med en ny brille. Ny dansk undersøgelse: - men de ved det bare ikke og tror heller ikke på det! Ny dansk undersøgelse: Næsten 40% af svagsynede dramatisk med en ny brille - men de ved det bare ikke og tror heller ikke på det! Henrik Holton Optiker, f.a.a.o. Mange mennesker med nedsat syn har ofte

Læs mere

GRÅ STÆR PATIENTINFORMATION PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - KONTAKT@SKOERPING.

GRÅ STÆR PATIENTINFORMATION PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - KONTAKT@SKOERPING. PATIENTINFORMATION GRÅ STÆR PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - KONTAKT@SKOERPING.DK WWW.SKOERPING.DK VELKOMMEN TIL PRIVATHOSPITALET SKØRPING!

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

JUNI. Must have. Sommerens. historie. solbrille. en sand HURTIGE. Verdens flotteste. TIL lindberg. læsebriller

JUNI. Must have. Sommerens. historie. solbrille. en sand HURTIGE. Verdens flotteste. TIL lindberg. læsebriller 03 # 2009 JUNI Sommerens Must have solbrille historie en sand Verdens flotteste læsebriller 10 HURTIGE TIL lindberg 10 HURTIGE TIL henrik lindberg, arkitekt MAA, direktør Lindberg A/S 1. Hvad inspirerede

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål:

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål: Grå stær Indhold 3 3 4 4 5 5 5 6 8 9 10 11 Hvad betyder stær? Det normale øje Hvad er? Hvem får? Symptomer på Hvad skyldes? Hvornår skal man opereres? Operation for Efter operationen Efterstær Hvem opererer?

Læs mere

Værd at vide om solbriller

Værd at vide om solbriller Værd at vide om solbriller S Å D A N V Æ L G E R D U R I G T I G T Få solen som du vil have den... Beskyt dig mod UV-stråler På en rigtig sommerdag, hvor solen skinner fra en skyfri himmel, er der intet

Læs mere

12. s. e. trin. II 2018 Friluftsgudstjeneste, apotekerhaven i Ølgod

12. s. e. trin. II 2018 Friluftsgudstjeneste, apotekerhaven i Ølgod Det sete afhænger af øjnene, der ser. Det er en gammel sandhed, at vi opfatter verden forskelligt. En situation kan opfattes helt forskelligt af to personer, selv om begge var til stede samtidig. En ting

Læs mere

CENTER FOR KOMMUNIKATIONS TILBUD TIL VOKSNE SYNSHANDICAPPEDE

CENTER FOR KOMMUNIKATIONS TILBUD TIL VOKSNE SYNSHANDICAPPEDE CENTER FOR KOMMUNIKATIONS TILBUD TIL VOKSNE SYNSHANDICAPPEDE Synsafdelingen CENTER FOR KOMMUNIKATION Center for Kommunikation drives af Herning Kommune, og er et tilbud til borgere i Lemvig Kommune, Struer

Læs mere

DAN. Før- og efter-billeder

DAN. Før- og efter-billeder DAN - og efter-billeder Den meget virkningsfulde teknologi bag RENU 28 udgør en naturlig tilgang til en blid og effektiv behandling, der hjælper din hud med at ældes nænsomt samtidig med, at den opfylder

Læs mere

Syn og optik. Dansk Blindesamfund Landsforening af blinde og svagsynede i Danmark

Syn og optik. Dansk Blindesamfund Landsforening af blinde og svagsynede i Danmark Syn og optik Dansk Blindesamfund Landsforening af blinde og svagsynede i Danmark Syn og optik Udgivet af: Dansk Blindesamfund Thoravej 35 2400 København NV Tlf.: 38 14 88 44 Fax: 38 14 88 00 E-mail: info@dkblind.dk

Læs mere

Øjenambulatoriet. Vejledning for patienter om operation for GRÅ STÆR

Øjenambulatoriet. Vejledning for patienter om operation for GRÅ STÆR Øjenambulatoriet Vejledning for patienter om operation for GRÅ STÆR Næstved Sygehus Øjenhuset, - afdeling grå stær19 - grå stær Sengeafdeling Hvad er grå stær? Hornhinde Regnbuehinde Syns nerven Den gule

Læs mere

Synet efter de 40: At holde øje med sit syn Banebrydende nyt studie om overgangssyn og dets indvirkning på livet

Synet efter de 40: At holde øje med sit syn Banebrydende nyt studie om overgangssyn og dets indvirkning på livet Synet efter de 40: At holde øje med sit syn Banebrydende nyt studie om overgangssyn og dets indvirkning på livet - 1 - Forord Folk er mere bevidste om deres helbred end nogensinde før. Medierne gør deres

Læs mere

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv 3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv og få mere nærhed og nydelse Af sexolog Susan Ahrensbach www.susana.dk 1. Mere øjenkontåkt Intimitet er lig intensitet Når intimiteten er høj føles samværet

Læs mere

LIFESTYLE ABONNEMENT - BEST PRACTICE

LIFESTYLE ABONNEMENT - BEST PRACTICE LIFESTYLE ABONNEMENT - Workshop Hvad gør de butikker, der har haft gode resultater med Lifestyle Abonnement? Hvad kan vi gøre i vores butik for at øge salget? INTRODUKTION Vi har samlet de metoder, som

Læs mere

Patientinformation. Grå Stær. Information om ambulant operation for grå stær

Patientinformation. Grå Stær. Information om ambulant operation for grå stær Patientinformation Grå Stær Information om ambulant operation for grå stær Kvalitet Døgnet Rundt Øjenafdelingen Mødetider Operation på 1. øje i Øjenambulatoriet Sydvang 1, Sønderborg dag den 20 kl Medbring

Læs mere

Det er lige henne om hjørnet

Det er lige henne om hjørnet Sæsonen 2015-2016 Det er lige henne om hjørnet - der står fotografen og håber på at få de helt rigtige optagelser. Måske er det børnene i jeres børnehave Unger tænker på! Det bliver jeres børn der får

Læs mere

Indhold. Synet og trafiksikkerhed Synskrav og kørekort Kørekortets gyldighed Synskrav til kørekort Test din synsstyrke

Indhold. Synet og trafiksikkerhed Synskrav og kørekort Kørekortets gyldighed Synskrav til kørekort Test din synsstyrke Trafiksyn Indhold 3 3 5 6 8 Synet og trafiksikkerhed Synskrav og kørekort Kørekortets gyldighed Synskrav til kørekort Test din synsstyrke 9 11 13 17 17 Hvis du vil vide mere... Synsstyrken Briller og kontaktlinser

Læs mere

Måden du tænker på baner vejen for din personlige vækst

Måden du tænker på baner vejen for din personlige vækst SELVVÆRD & MENTAL MODSTANDSKRAFT Den 27. september, Jakobskirken, Roskilde Irene Oestrich, Psykolog., Ph.D., Adj. professor SKOLEN FOR EVIDENSBASERET PSYKOTERAPI REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Måden du

Læs mere

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 Spørgsmål: Hvorfor er din krop (form, vægt, udseende, almen sundhed

Læs mere

GRÅ STÆR PATIENTINFORMATION CFR HOSPITALER SKØRPING - HIMMERLANDSVEJ SKØRPING. TLF FAX

GRÅ STÆR PATIENTINFORMATION CFR HOSPITALER SKØRPING - HIMMERLANDSVEJ SKØRPING. TLF FAX PATIENTINFORMATION GRÅ STÆR CFR HOSPITALER SKØRPING - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - sbook@cfrhospitaler.dk WWW.CFRHOSPITALER.DK VELKOMMEN TIL CFR HOSPITALER SKØRPING!

Læs mere

Synsfelt øje og hjerne

Synsfelt øje og hjerne 60 m 36 m 12 m f i G U R 1 f i G U R Kikkertsyn kun centrum af synsfeltet er bevaret Synsfelt øje og hjerne Computerstyret synsfeltundersøgelse gør det muligt for øjenlægen at opdage sygdomme i øje og

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

VÅD AMD alderspletter på nethinden

VÅD AMD alderspletter på nethinden VÅD AMD alderspletter på nethinden Indhold 3 3 4 5 5 8 10 10 Våd AMD truer læsesyn og kørekort inden for få uger Test dit syn regelmæssigt Symptomer på våd AMD Lægelig konstatering af våd AMD Behandling

Læs mere

Oplysninger om synsproblemer hos psykisk udviklingshæmmede. Screening af synsproblemer blandt personer med Downs syndrom.

Oplysninger om synsproblemer hos psykisk udviklingshæmmede. Screening af synsproblemer blandt personer med Downs syndrom. Oplysninger om synsproblemer hos psykisk udviklingshæmmede Screening af synsproblemer blandt personer med Downs syndrom. Synscentralen Storstrøms Amt Januar 2006 Baggrund Mange psykisk udviklingshæmmede

Læs mere

GRÅ STÆR. Hellerup Lyngby Odense Aarhus

GRÅ STÆR. Hellerup Lyngby Odense Aarhus GRÅ STÆR Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping 1 VELKOMMEN TIL CAPIO CFR SKØRPING Vi glæder os til at kunne hjælpe dig til et bedre syn her på Capio CFR i Skørping. Med denne pjece vil vi informere dig

Læs mere

Om svagsynshjælpemidler

Om svagsynshjælpemidler Om svagsynshjælpemidler Indledning Hensigten med denne pjece er at informere om en række svagsynshjælpemidler, som kan medvirke til at lette den daglige tilværelse for svagsynede borgere i Københavns Kommune.

Læs mere

Bedre end solbriller

Bedre end solbriller Bedre end solbriller Filterbriller fra Multilens Hvorfor vælge Filterbriller Og ikke almindelige Solbriller? De fleste solbriller bliver valgt med den første prioriteret: At de skal være trendige. At de

Læs mere

Hvad gør jeg, når jeg bliver svagsynet?

Hvad gør jeg, når jeg bliver svagsynet? af PETER LEBECH forstander SYNSCENTRaLEN, VORDINGBORG Hvad gør jeg, når jeg bliver svagsynet? Det er en dyb personlig krise helt eller delvist at miste synet uanset alder. Denne artikel kan måske hjælpe

Læs mere

KEN nr 9263 af 15/09/1998 (Gældende) Udskriftsdato: 20. maj 2019

KEN nr 9263 af 15/09/1998 (Gældende) Udskriftsdato: 20. maj 2019 KEN nr 9263 af 15/09/1998 (Gældende) Udskriftsdato: 20. maj 2019 Ministerium: Journalnummer: J.nr.: 200909-97 Økonomi- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Rutinen ruster. - men det er der råd for

Rutinen ruster. - men det er der råd for Rutinen ruster - men det er der råd for 1 2 Rutinen ruster Bare fordi du er kommet lidt op i årene, har du ikke nødvendigvis problemer som bilist. Men det kan være rart at vide, hvor du kan forvente problemer

Læs mere

OM BRILLER, KONTAKTLINSER og operation for nærsynethed

OM BRILLER, KONTAKTLINSER og operation for nærsynethed Nørrebrogade 8000 Aarhus C Tlf. 8949 3247 www.sundhed.dk OM BRILLER, KONTAKTLINSER og operation for nærsynethed Ophavsretten tilhører Kommunikationsafdelingen, AS, 1/2011-0527 patientinformation ØJENAFDELING

Læs mere

VÅD AMD. Alderspletter på nethinden

VÅD AMD. Alderspletter på nethinden VÅD AMD Alderspletter på nethinden Indhold 3 3 4 5 5 8 10 10 Våd AMD truer læsesyn og kørekort inden for få uger Test dit syn regelmæssigt Symptomer på våd AMD Lægelig konstatering af våd AMD Behandling

Læs mere

Det er lige henne om hjørnet

Det er lige henne om hjørnet Sæsonen 2015-2016 Det er lige henne om hjørnet - der står fotografen og håber på at få de helt rigtige optagelser. Måske er det eleverne på netop jeres skole, Unger tænker på! Det bliver jeres elever der

Læs mere

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål:

Indhold. Øjenforeningens mission: Hjælpe seende til at bevare synet så blindhed undgås. Bliv medlem af Øjenforeningen og støt vort mål: Trafiksyn Indhold 3 3 5 7 7 9 11 12 14 16 17 18 Synet og trafiksikkerhed Synskrav og kørekort Kørekortes gyldighed Synskrav til kørekort Synsstyrken Test din synsstyrke Synsfeltet Dobbeltsyn Kontrast og

Læs mere

Synscentralen Vordingborg

Synscentralen Vordingborg Synscentralen Vordingborg Januar 2014 Servicedeklaration: Synscentralen er et tilbud til alle blinde og svagsynede borgere i kommunerne Faxe, Guldborgsund, Lolland, Næstved og Vordingborg. Synscentralen

Læs mere

VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN ØJENLASERBEHANDLING

VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN ØJENLASERBEHANDLING VÆRD AT VIDE FØR OG EFTER DIN ØJENLASERBEHANDLING 1 Når jeg tænker på, hvor sikkert det er at få ordnet sit syn, så forstår jeg ikke, at jeg ikke fik det gjort noget før! Kirsten Skovgaard, skovarbejder,

Læs mere

Til patienter og pårørende. Kenalog. Information om ambulant behandling. Vælg farve. Øjensygdomme

Til patienter og pårørende. Kenalog. Information om ambulant behandling. Vælg farve. Øjensygdomme Til patienter og pårørende Kenalog Information om ambulant behandling Vælg farve Øjensygdomme 2 Tværsnit gennem øjeæblet 3 Indsprøjtning med binyrebarkhormon Indsprøjtning med binyrebarkhormon under øjets

Læs mere

Synshjælpemidler til svagtseende (briller, linser og lup)

Synshjælpemidler til svagtseende (briller, linser og lup) Synshjælpemidler til svagtseende (briller, linser og lup) Af Kirsten Lau Baggesen, speciallæge i øjensygdomme 52 Hvornår er man svagsynet? Man er svagsynet, når man - trods en rigtig tilpasset brille -

Læs mere