Sogne- og Kirkebladet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sogne- og Kirkebladet"

Transkript

1 Hem Hindborg Dølby Sogne- og Kirkebladet august november årgang Nr.3 Vi har to spændende og højaktuelle foredrag i efteråret. Yderligere omtale inde i bladet. Foredrag med Mikkel Crone: Pakistans kirke onsdag d. 22. oktober kl Sangaften for at hylde Brorsons 350 årsdag Onsdag d. 29. oktober kl Foredrag med Kirsten Valeur: Slaveriet indenfor islam torsdag d. 20. november kl Vi samles i konfirmandstuen og synger et udvalgt udpluk af Brorsons skønne salmer for at hylde ham på 350 årsdagen for hans død. Organist Jette Larsen vil akkompagnere til. Morten Rydal vil krydre aftenen med at fortælle om Brorson. Der serveres kaffe med brød. Se flere billeder fra arrangementerne på Sogne- og Kirkebladet udkommer næste gang i uge 49 Læs bl.a. om: Efterårets arrangementer præstens klumme Hindborgaften Ældreudflugten Nyt fra Hem Kirkegård -

2 Gudstjenesteliste Dato Hem Hindborg Dølby Tjenestegørende præst 7/ Claus Muld 14/ Rydal 21/ Rydal (Høstgudstjeneste) 28/ Rydal 5/ B Rydal 12/ Claus Muld 19/ Rydal 26/ Rydal 2/ Rydal (allehelgen) 9/ Rydal 16/ Rydal 23/ Afløser 30/ Rydal 7/ Rydal (afslutning m. minikonf.) 11/ Luciaaften 14/ Rydal 21/12 Afløser 24/ Rydal 25/ Rydal 26/ Rydal 28/ Rydal 1/ Rydal Ret til ændringer i gudstjenestelisten forbeholdes. Kirkebil: For sognets ældre stiller vi kirkebil til rådighed. Skive Taxa tlf.: Fra kirke Fra kirkebogen 1/5 10/ Døbte: Johan Nørhave Uth (Hindborg kirke) Isabel Fabricius Vestergaard Triana (Hem kirke) Alma Fabricius Vestergaard Triana (Hem kirke) Celina Ørsnes Thorgaard Nielsen (Hem kirke) Viede: Birgit Marie Rømer Dahl og Bent Henrik Dahl (Hem kirke) Begravede: Aage Mehlsen Nielsen (Hem kirke) Linda Elisabet Jensen (Hem kirke)

3 Stort fremmøde til årets Hindborg-aften Ikke mange småbyer i Danmark kan prale med en deltagerprocent på 68 til deres fællesarrangementer. Og det midt under et fodbold-vm. Men det kan de i Hindborg. Af sognets 123 beboere valgte hele 56 i alle aldre at deltage i menighedsrådets årlige Hindborg-aften i Dorthe og Niels Christensens fine gildesal på Lykkegård. Blandt de fremmødte var også flere tilflyttere. Flaget var hejst og bordene smukt dækket med blå duge og små buketter af gule og blå markblomster. Alle gæsterne ankom bærende på kurve og tasker, for til Hindborg-aften medbringer man selv service og drikkevarer. Så sørger menighedsrådet for bespisningen. Da de sidste var ankommet, bød menighedsrådets formand, Kristen Boel velkommen, særligt til Niels Mortensen, Skive By arkivar, som var inviteret til at fortælle om Hindborg, som det så ud for 100 år siden. Herefter sang man I Danmark er jeg født, og som en håndsrækning til de nytilkomne, tog man inden buffeten en hurtig præsentationsrunde, hvor hver deltager sagde sit navn og hvor han eller hun boede. Under middagen overrakte formanden traditionen tro en blomst til nybagte forældre blandt de fremmødte. Niels Mortensen fik herefter ordet og fortalte med vanligt overblik og viden om bl.a. fattiggården, missionshuset, forsamlingshuset og skolen. Niels Mortensen kunne bl.a. fortælle, at sognet havde ca. dobbelt så mange beboere omkring år Vækkelserne havde også haft udløbere til Hindborg: Møderne omkring missionshuset kunne i de bedste år samle omkring 1000 mennesker, og de grundtvigske kredse omkring forsamlingshuset stod ikke tilbage. Niels Mortensens foredrag blev kommenteret ivrigt rundt om ved bordene. I flere tilfælde måtte Niels Mortensen for en sikkerheds skyld spørge nogle af de ældre beboere til råds: Havde det nu sin rigtighed, hvad han havde læst i de gamle protokoller? Efter foredraget var der arrangeret et overdådigt kagebord med lækre, hjemmebagte kager. Flere af de deltagende var på forhånd blevet spurgt, om de ville bidrage med en kage efter eget valg. Den officielle del af mødet sluttede med sang, men som altid blev folk hængende ved bordene til en snak. Efter mødet konstaterede en tilfreds Kristen Boel, at Hindborg-aftenen tydeligvis er kommet for at blive og at succesen fortsættes næste år.

4 Ældreudflugten Den 3. juni kl 8.45 startede vi ud fra Hem kirke efter opsamling i Dølby og Hindborg. Vi var 44 glade mennesker, solen skinnede, chaufføren havde som noget nyt taget øl og sodavand med, der kunne købes for 10 kr. så ingen behøvede at tørste. Første stop var Baunekirken i Tjørring sogn. Kirken blev indviet i I dagene op til indvielsen regnede det så kraftig, at det regnede ned i kirken. Baunekirkens tag blev aldrig tæt, og indtil 2005 var der indkøbt 25 spande. Menighedsrådet besluttede senere at renovere kirken, og i 2012 blev den genindviet. På Vilbjerg hotel spiste vi laks og kalvesteg med tilbehør. På turen havde vi Johannes Fuglsang med som "gammel" Vilbjerg-dreng. Han fortalte lidt om området og bl.a. skolen, som i dag er lokalhistorisk arkiv, der i dagens anledning blev åbnet for os. Turen gik derefter videre til Møltrup optagelseshjem. Her fik vi en orientering om stedet. Hjemmet har pt.100 logerende i alle aldre. Her får man kost og logi for et mindre beløb og er forpligtet til at arbejde efter evne i gartneri, landbrug eller værksted. Tak til Møltrup for god rundvisning og dejligt kaffebord. Foredrag med Kirsten Valeur: Slaveriet indenfor islam Torsdag d. 20. november kl i præstegården Mens vi i Vesten har haft et opgør med slaveriet, findes det stadig i den islamiske verden, hvor det er et acceptabelt fænomen. Det vurderes, at der er over hundredtusind slaver i lande som Saudi-Arabien, Sudan, Mauretanien og Mali. Der er set kastrerede eunukker som vogtere af de hellige steder i Mekka og Medina, hvor de sørger for en adskillelse mellem kønnene og en sømmelig opførsel. Pilgrimsrejsende på vej til Mekka er blevet taget som slaver. Der er slaver ved paladser, vinmarker, frugthaver, roserier og som hushjælp. Pas inddrages, og slaver udsættes for trusler, vold og voldtægter. Slaveriet har en grundfæstet position indenfor islam som en indlejret bestanddel af denne ideologi. Dette skyldes profeten Muhammeds position som rollemodel og eksempel til evig efterfølgelse. Eftersom Muhammed havde slaver, taler adskillige af islams hellige tekster for brugen af slaver. Denne eviggyldige billigelse af slaveri betyder, at det indenfor islam betragtes som helligbrøde at ville forbyde slaveri. Minikonfirmander Årets minikonfirmander begynder tirsdag den 23. september 2014 kl i præstegården.

5 Hem Ældrecenter Venneforeningen ved Hem ældrecenter arranger for efterlønnere og pensionister: Torsdag d. 18. september kl Kaffe ved Lyby strand + besøg på en kvæggård og se malkning. (kr.45,-) Nyt fra Hem Kirkegård En rigtig fin sommer har vi haft - sommerblomsterne har stået flot med deres fine, friske farver Henover efterår og vinter påtænker vi at sætte diverse planter på enkelte udgåede gravsteder. Helt nøjagtig hvilke planter det drejer sig om, er ikke endeligt fastlagt. Men tankerne roterer lidt omkring bl.a. lyng, tuegræsser og andre flerårige stauder. Tanken med de små oaser skulle være at skabe mere variation samt give et spil af farver henover de fire årstider. Måske kunne der også hentes inspiration til plantevalg hjemme i egen have Onsdag d. 24. september kl Ålegilde på Hem Ældrecenter. Onsdag d. 5. november kl Kontaktrådets generalforsamling. på Hem Ældrecenter Se opslag hos kirkerne, købmand og ældrecenter ang. tilmelding og transport. "Sangformiddag" Første tirsdag i hver måned, er der sang på Hem Ældrecenter fra kl. 10:00 til 11:30 Kom og vær med. Det er rigtigt hyggeligt. Sang skaber glæde. Gudstjenester på Hem Ældrecenter 21/8 kl /9 kl /10 kl /11 kl Ordinære menighedsrådsmøder Hem: 17/9 kl Hindborg: Ikke datosat Dølby: 7.oktober 25.november Fællesmøde for Hem, Hindborg og Dølby menighedsråd tirsdag den 30. september kl i præstegården Første del af mødet er det offentlige budgetmøde, hvor de enkelte menighedsråds budgetter for 2015 vil blive gennemgået. Desuden er der mulighed for at se regnskabet for 2013 og få en gennemgang af sæsonens arrangementer.

6 Foredrag med Mikkel Crone: Pakistans kirke onsdag d. 22. oktober kl i præstegården De renes land eller mørkets hjerte? - Om den kristne minoritet i Pakistans Nordvestgrænseprovins. Pakistan befinder sig i dag i en borgerkrigslignende tilstand. I grænseegnene op mod Afghanistan har Talibanbevægelsen vokset sig stærk, og den forsøger med hyppige terrorangreb at destabilisere den skrøbelige stat. Netop i det område der udover at være arnested for islamistisk terror også i de seneste år har været hårdt ramt af naturkatastrofer lever et kristent mindretal under konstante trusler og angreb fra militante islamister. Der er et stærkt historisk bånd mellem de kristne i Pakistans Nordvestgrænseprovins og Danmark. Siden lægemissionær Marie Holst i 1898 fik sit virke i egnen omkring Peshawar og Mardan, har der været et stort dansk engagement i området. Selskabet til Støtte for Pakistans Kirke yder stadig økonomisk og moralsk støtte til menighederne i grænseprovinsen. Mikkel Crone Nielsen, formand for Selskabet til støtte for Pakistans Kirke, har rejst i Pakistan og besøgt menighederne i området. I foredraget vil han udover at give en generel introduktion til landet Pakistan -fortælle om forholdene for de kristne i området og vise billeder fra rejsen. Konfirmandundervisningen På grund af den nye skolereform er konfirmandundervisningen lagt om. Efter forhandlinger med Skivehus Skole ser det kommende undervisningsforløb således ud: Konfirmanderne begynder torsdag den 23. oktober kl Herefter er der undervisning fast hver torsdag indtil jul. Så er der en pause i undervisningen til og med vinterferien. Torsdag den 19. februar 2015 begynder undervisningen igen fast hver torsdag indtil konfirmationen. Ud over de nævnte torsdage vil der være to hele undervisningsdage, som sker i samarbejde med Skivehus Skole. Lektionerne slutter ca. kl , hvor konfirmanderne bliver kørt med bus ind til Skivehus skole. Aften for dølbyboere tirsdag den 23. september kl.18 Vores menighedsrådsformand har skaffet et scoop af en oplægsholder til årets Dølbyaftenen, nemlig vores borgmester Peder Chr. Kirkegaard, som vil komme og tale om, hvad Skive kommune vil gøre for de små landsbyer. Aftenen vil også byde på fællesspisning og kaffe med hyggeligt samvær.

7 Med jævne mellemrum hører man om arkæologer og forskere, der forsøger at finde Paradisets Have fra Biblen et eller andet sted i Mellemøsten. Det er hidtil aldrig lykkedes dem, og jeg tror helt ærligt heller ikke, det nogensinde vil lykkes dem. For det er faktisk en vigtig pointe i kristendommen, at Paradis slet ikke er her i verden. Paradis findes overhovedet ikke her på jorden. Jo, misforstå mig ikke: Vel er der fuldt af dejlige steder på jorden, men altså Paradiset som et sted, hvor alle mennesker lever lykkeligt i fred uden krig, vold, uretfærdighed, sorg og død det finder vi aldrig her. Op gennem historien har mennesker gang på gang forsøgt, om de dog så ikke kunne skabe sig det Paradis ved egne kræfter: Det fuldstændig retfærdige, lige, sikre, frie og lykkelige samfund, men hver gang er det endt i sin modsætning. I sidste århundrede toppede det med Hitler, Stalin og Mao og deres regimer. Alle ville de med deres ideer skabe Paradis på jord, men i stedet skabte de helvede på jord. Ikke desto mindre lever drømmen om Paradiset endnu. I dag dyrker man ikke store politiske ideologier. I dag hælder de fleste vel til, at lægevidenskaben, hjerneforskningen og den teknologiske udvikling en dag ude i fremtiden vil gøre os lykkelige. Selv tror jeg ikke rigtig på det. Kristendommen er en god vaccination mod den slags. Jesus talte sjældent om Paradiset. Han talte derimod ofte om, at Guds rige er kommet nær. For ham var Paradiset eller det lykkelige samfund helt uden for menneskelig rækkevidde. Vi mennesker er syndere, der altid er os selv nærmest. Derfor strander alle vores planer. Men han mente, at nu var han, Mesteren, Messias, Guds Søn selv kommet for at opsøge syndere, og hvor han blev troet dèr var Guds rige kommet nær. Jesus kunne meget vel have sagt: I skal slet ikke skabe Paradis på jorden engang. For hvad skal jeres fremtidsplaner hjælpe de syge, de fattige, de sårede i dag? I kan bruge kræfterne på noget bedre: I kan lade dem mærke, at Guds rige virkelig er kommet nær i dag ved selv at vise barmhjertighed og hjælpsomhed overfor dem. Meget ville være vundet, hvis vi kunne glemme vores ideer om det perfekte samfund og i stedet gøre gavn for hinanden i dag. I mine øjne er kristendom altid en opfordring til jordnært at være menneske på jorden som den er. Vi skal ikke skabe Paradis eller frelse hinanden. Det klarer vor Herre. Vi kan nøjes med at hjælpe i det små: Hente et glas vand, rette en pude, dele to øl og en snak, række hånd med ting, som ligger inden for vores rækkevidde. Hvis vi tænker sådan, er der mere end nok at gøre. Sangkoret Vi øver i Hem kirke: 16/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10 og 28/10 alle dage kl

8 Sæt X i kalenderen Menighedsrådenes arrangementsliste kl Høstgudstjeneste, Dølby kirke Efterfølgende traktement i våbenhuset kl Aften for dølbyboere Bespisning i forsamlingshuset med oplæg fra borgmester Peder Chr. Kirkegaard kl Foredrag i præstegården Mikkel Crone: Pakistans kirke kl Læsekredsen starter ny sæson i præstegården kl Sangaften i konfirmandstuen, hvor Brorsons 350 årsdag fejres. Rydal fortæller. Der serveres kaffe med brød kl Allehelgensgudstjeneste i Hem kirke kl Foredrag i præstegården af Kirsten Valeur: Slaveriet indenfor islam kl Afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander i Hem Kirke kl Luciaaften/ Syng julen ind i Hem kirke Læsekredsen/Bibelkredsen Torsdag den 23. oktober kl er det tid at finde læsebrillerne frem igen, for da begynder en ny sæson i læsekredsen. Har du somme tider tænkt: Jeg burde nu også se at få læst i Biblen? Har du det sådan med andre store bøger også? Og er det så blevet ved tanken? Så kom og vær med. Det er altid udbytterigt at læse og særligt sammen med andre. Der kræves ingen forudsætninger. Alle er hjertelig velkommen. Hem Formand: Lene Lundsgård Tlf.: Kasserer: Niels Jørgen Drejer Tlf.: Kirkeværge: Bente Damsgaard Tlf.: Kirkebetjeningen Graver: Susanne B. Laursen Mobil: Vejviser til Sognene Sognepræst: Morten Rydal Brøndumvej 34,7800 Skive Tlf.: Hindborg Formand: Kristen Boel Tlf.: Kasserer: Niels Christensen Tlf.: Kirkeværge: Verner Kristensen Tlf.: Kirkebetjeningen Graver: Johan Jepsen Mobil: Dølby Formand: Jane Jensen Tlf.: Kasserer: Alice Dølby Nielsen Tlf.: Kirkeværge: Laust Ladefoged Tlf.: Kirkebetjeningen Graver: Johan Jepsen Mobil: Sognepræst: Morten Rydal Brøndumvej 34,7800 Skive Tlf.:

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. Juni september 2013 2. årgang Nr. 2

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. Juni september 2013 2. årgang Nr. 2 Hem Hindborg Dølby Sogneog Kirkebladet Juni september 2013 2. årgang Nr. 2 Gudstjenesteliste Hem Hindborg Dølby Præst 9/6 19.30 10.15 Rydal 16/6 10.15 B Rydal 23/6 10.15 B Rydal 30/6 9.00 Birgitte kjær

Læs mere

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. November februar 2013/14 2. årgang Nr. 4

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. November februar 2013/14 2. årgang Nr. 4 Hem Hindborg Dølby Sogneog Kirkebladet November februar 2013/14 2. årgang Nr. 4 Gudstjenesteliste Dato Hem Hindborg Dølby Tjenestegørende præst 8/12 10.15 Rydal (afslutn. m. minikonf.) 15/12 10.15 Rydal

Læs mere

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. September november 2013 2. årgang Nr. 3

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. September november 2013 2. årgang Nr. 3 Hem Hindborg Dølby Sogneog Kirkebladet September november 2013 2. årgang Nr. 3 Gudstjenesteliste Hem Hindborg Dølby Præst 8/9 10.15 Rydal 15/9 10.15 Rydal (høstgudstjeneste) 22/9 9.00 Biritte Kjær 29/9

Læs mere

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. Februar maj 2014 3. årgang Nr. 1

Hem Hindborg Dølby. Sogneog. Kirkebladet. Februar maj 2014 3. årgang Nr. 1 Hem Hindborg Dølby Sogneog Kirkebladet Februar maj 2014 3. årgang Nr. 1 Gudstjenesteliste Dato Hem Hindborg Dølby Tjenestegørende præst 9/2 10.15 Rydal 16/2 16.00 Birgitte Kjær 23/2 10.15 Rydal 2/3 10.15

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hem Hindborg Dølby. Juni august 2014 3. årgang Nr. 2

Hem Hindborg Dølby. Juni august 2014 3. årgang Nr. 2 Hem Hindborg Dølby Juni august 2014 3. årgang Nr. 2 Sogneog Kirkebladet Læs bl.a. om: Engle er sendebude - konfirmandbillede 2014 - Forfulgte kristne - Københavnere på Hem kirkegård - Præsentation af menighedsrådsmedlem

Læs mere

Hem Hindborg Dølby Sogne- og Kirkebladet marts august 2015 4. årgang Nr.1

Hem Hindborg Dølby Sogne- og Kirkebladet marts august 2015 4. årgang Nr.1 Hem Hindborg Dølby Sogne- og Kirkebladet marts august 2015 4. årgang Nr.1 Tirsdag den 13. januar kom Gårdsangerne fra Thy" til Hem kirke. Ca. 200 begejstrede mennesker fra fjern og nær fyldte kirken med

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Sogne- og Kirkebladet

Sogne- og Kirkebladet Hem Hindborg Dølby Sogne- og Kirkebladet januar maj 2016 5. årgang Nr.1 september januar 2015/16 4. årgang Nr.2 Døbte: Alexander Skibsted (Dølby kirke) Otto I Jogvanstovo Bach (Dølby kirke) Matilde Pehrson

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 55.årg. Oktober November December -Januar Nr.1 Prædiken til 4. søndag e.trinitatis. Tekster: 2. Samuelsbog 11, 26-12,7a og Lukasevangeliet 6,36-42 For lidt siden

Læs mere

Høsttanker og nye begyndelser.

Høsttanker og nye begyndelser. Kirkenyt for Tingsted kirke september-oktober 2018 Høsttanker og nye begyndelser. Efteråret står og tripper i kulissen. Efter den varmeste sommer i mands minde, er det som skal vi vende os, lidt mere end

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Sogne- og Kirkebladet

Sogne- og Kirkebladet h Hem Hindborg Dølby Sogne- og Kirkebladet maj september 2016 6. årgang Nr.2 Konfirmeret i Dølby kirke 2016 Benned Kathrine Rosendal Jacobsen - Mads Emil Svenningsen - Jens Foged Østergaard - Mads Weber

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal.

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal. Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 403: Denne er dagen, som Herren har gjort DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

ibelong Er vi fælles om at være alene?

ibelong Er vi fælles om at være alene? ibelong Er vi fælles om at være alene? Formål: Teenagerne skal se, at de ikke står alene midt i deres liv med både op- og nedture. De er en del af et kristent fællesskab på flere måder. Forslag til programforløb:

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2014

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2014 Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2014 Fællesspisning Fredag, den 11. april kl. 18.30 i forsamlingshuset. Menû: Hamburgerryg m/kartofler, aspargessovs og gemûse. Rå frugt

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke efterår 2016

Kirkenyt for Tingsted kirke efterår 2016 Kirkenyt for Tingsted kirke efterår 2016 Denne sommer er anderledes end alle andre jeg kan huske. Normalt plejer medierne at have travlt med at få beretninger fra sommerlandet til at fylde aviser og websiders

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... internetadresser... Her bor de. Vigtige Internetadresser

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... internetadresser... Her bor de. Vigtige Internetadresser Her bor de... internetadresser... Her bor de Vigtige Internetadresser Sognepræst Mogens Nørsøller Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: MONO@km.dk Mandag er fridag Sekretær og regnskabsfører Britta

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Skærtorsdag. 2016. B. Johs 13,1-15. Salmer: 455-471-260 613-476-474 Der var engang en mand, som var rejst ud for at finde lykken. Han havde hørt, at

Skærtorsdag. 2016. B. Johs 13,1-15. Salmer: 455-471-260 613-476-474 Der var engang en mand, som var rejst ud for at finde lykken. Han havde hørt, at Skærtorsdag. 2016. B. Johs 13,1-15. Salmer: 455-471-260 613-476-474 Der var engang en mand, som var rejst ud for at finde lykken. Han havde hørt, at der i en by var et sted, hvor alle var lykkelige. Der

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Guide til konfirmandprojekt

Guide til konfirmandprojekt Guide til konfirmandprojekt - møde mellem konfirmander og unge muslimer Præster siger om projektet... Konfirmanderne blev meget glade og stolte af deres egen tro. Det var en helt anden måde at snakke om

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE December 2014 - Januar - Februar 2015 36. årgang nr. 198 Jeg glemmer aldrig den klokkeklang, der fyldte julen derhjemme, mens sneen lå over mark og vang, og nordenvinden

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26..

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Det var sådan lidt underligt at vælge første salme til gudstjenesten i dag. Jeg skulle måske have

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum 6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum Joh. 15,26-16,4: At være vidne. Det er festdag i dag. Flaget er hejst. Det hvide kors på den røde baggrund. Opstandelsens hvide kors lyser på langfredagens

Læs mere

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 Kære ErhvervsKvinde 2010.. Er helt nyt år står for døren. Tilbage ligger 2009 med alle de oplevelser, glæder, sorger og erfaringer det gav os. Foran os ligger 365

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen.

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 3. november 2013 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 566 * 571 * 787 * 569 Langt de fleste af os, vil der en dag blive

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

BREDSTRUP - PJEDSTED SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER

BREDSTRUP - PJEDSTED SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER KIRKEBLAD BREDSTRUP - PJEDSTED SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2018 Konformation Pjedsted. St. Bededag. 27. april 2018 Konformation Bredstrup. 29. april 2018 Hvad er Livets vilkår? Sensommeren er begyndt,

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 10. april 2016 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 331:

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

Referat fra Menighedsrådsmøde. Dato Tirsdag den 19 November 2013 kl. 17:00 til 21:00. Konfirmandstuen, Rødding Præstegård

Referat fra Menighedsrådsmøde. Dato Tirsdag den 19 November 2013 kl. 17:00 til 21:00. Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Rødding Menighedsråd Referat fra Menighedsrådsmøde Dato Tirsdag den 19 November 2013 kl. 17:00 til 21:00 Mødested: Deltager: Afbud fra: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Anger Nissen, Svend Enevoldsen,

Læs mere

Sogne- og Kirkebladet december marts 2014/15 3. årgang Nr.4

Sogne- og Kirkebladet december marts 2014/15 3. årgang Nr.4 Hem Hindborg Dølby Sogne- og Kirkebladet december marts 2014/15 3. årgang Nr.4 Tirsdag d. 13. januar kl. 19.00. i Hem kirke Filmaften: Den glemte sandhed Lucia aften i Hem Kirke d. 11-12-2014 kl. 19.00

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Sognebladet Oddense-Otting

Sognebladet Oddense-Otting Sognebladet Oddense-Otting SEPTEMBER 2013 Det er så nemt - at skifte til os Det er lettere end du tror! Og vi gør det helt uden besvær for dig. Vi skal bare have din underskrift lettere bliver det ikke

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2013. Hurup Mattæus 5, 1-12 Herre, vær os nær, når vi sørger. Vær os nær, når vi skal tage os af vore spæde. Vær os nær, når vi lever. Vær os nær, når vi dør. AMEN Det lille barn er

Læs mere

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis For ikke meget mere end et år siden stod jeg på en intensiv afdeling på Kolding sygehus sammen med min familie, vi stod omkring min bedstefar, vi havde

Læs mere