PLANT INFORMATION PLANT EXECUTION OPERATOR INTERFACE CONTROL. Kursusbrochure

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PLANT INFORMATION PLANT EXECUTION OPERATOR INTERFACE CONTROL. Kursusbrochure"

Transkript

1 PLANT INFORMATION PLANT EXECUTION OPERATOR INTERFACE CONTROL Kursusbrochure 2014

2 Bliv klogere, gør det rigtigt fra starten. Udnyt værktøjerne bedst muligt. Daniel Svensson, Uddannelsesansvarlig, Novotek AUTOMATISERINGSKURSUS HOS NOVOTEK Udviklingen inden for vores branche går hurtigt. For at følge med i den seneste teknik er det nødvendigt, at du opdaterer dine kundskaber og færdigheder, både for din egen og for din arbejdsgivers skyld. Mange undersøgelser viser, hvilken uundværlig nytte uddannelse har med hensyn til at fremme ansattes effektivitet, kreativitet og arbejdsglæde. Novotek tilbyder et bredt udbud af kurser i vores produkter. Både skemalagte standardkurser og tilpassede kurser hos jer eller her hos os. VIDEN ER PENGE Vores skemalagte uddannelsesvirksomhed drives i vores uddannelseslokaler i Glostrup og Horsens. Vi afholder også kurser hos vores kunder, samt kundetilpassede specialkurser. For Novotek er det af største betydning at give den bedste og mest kvalificerede uddannelse, således at brugerne af vores produkter og systemer kan løse deres opgaver bedre og hurtigere. UDSTYR OG KURSUSMATERIALE På kurserne arbejder to deltagere sammen på en computer for på denne måde at stimulere til diskussion og flere indfaldsvinkler ved problemløsning. På kurserne gives omfattende praktisk øvelse i programmerings- og konfigurationsværktøj. Den nødvendige teori kombineres med mange realistiske øvelsesopgaver, som giver deltageren viden om og overblik over praktisk brug af moderne automatiseringsteknik. Kurserne holdes på skandinaviske sprog og kursusmaterialet er på engelsk eller skandinaviske sprog. Samtlige programmer findes i engelsk version og har dermed menuer og hjælpefunktioner på engelsk. Alt kursusmateriale indgår i prisen. Antal deltagere pr. kursus er 3-10 personer.

3 BESTILLING Kursusbestilling kan sendes via til eller foretages direkte pr. telefon Bestillingen kan også faxes til En bekræftelse på bestillingen sendes til kursisten. FANDT DU IKKE DET, DU SØGER? Er der ikke noget tidspunkt på skemaet, der passer, så arrangerer vi kurser efter behov, enten i vores kursuslokaler eller hos jer. Ring til os, så finder vi frem til det kursus, der bedst passer til jeres behov. Kontakt os for yderligere information på administration@novotek.dk eller ring KURSUSUDGIFTER, FAKTURERING OG LOGI Kursusudgifterne faktureres ved bestilling og skal være betalt inden kursusafholdelsen. Betaling i DKK. Frokost og kaffe indgår i kursusprisen. Der vil blive lagt moms til samtlige priser. Kursusdeltagerne står selv for hotelbookning, transport osv., hvis intet andet er aftalt. Kontakt Novotek A/S, hvis information om hoteller ønskes. AFBESTILLING OG AFLYSNING Kursusdeltagere, der afbestiller senere end to uger før kursusstart, bliver afkrævet det fulde kursusbeløb. Hvis der afbestilles tofire uger før kursusstart, afkræves der det halve beløb. Der afkræves ingen kursusudgifter ved tidligere afbestilling. Reservering eller flytning af kursus skal ske senest to uger før kursusstart, da hele kursusudgiften ellers vil blive afkrævet. Din plads på kurset kan dog gives til en anden. Novotek forbeholder sig retten til at aflyse kurser ved for lavt deltagerantal, sygdom eller anden hændelse uden for virksomhedens kontrol. Ved aflyst kursus tilbyder vi plads på et senere kursus. KURSUSGARANTI Novoteks kursuscenter har som målsætning at holde kurser af høj kvalitet. Hvis en deltager kan påvise, at kurset ikke er det rette, eller at det ikke har omfattet det angivne indhold, har denne mulighed for at tage et andet kursus. Kursusdeltageren har ret til, uden ekstra omkostninger, at deltage i samme eller et mere relevant kursus ved en senere lejlighed efter aftale. Det er dog nødvendigt, at dette krav stilles af deltageren selv under kurset.

4 Kursusudbud 2014 U201 PROFICY IFIX GRUNDKURSUS Grundlæggende kursus i ifix HMI/ SCADA. Kurset lægger vægt på funktioner som billedopbygning, database, alarmhåndtering og historik, ligesom I/O-komunikation. I kurset indgår også en introduktion til VBA (Microsoft Visual Basic for Applications). VBA anvendes som scriptsprog i ifix. Kurset henvender sig til udviklere, system- og IT-ansvarlige, konsulenter med flere. U203 PROFICY IFIX FORTSÆTTELSEKURSUS Avanceret ifix-kursus som fortsætter der, hvor ifix-grundkurset slutter. På kurset lærer man at anvende de mere avancerede funktioner ifix. OPC Server & Clients, Scheduler, sikkerhedssystem, optimering, fejlfinding og introduktion til relationsdatabaser med SQL block, alarm til ODBC og VisiconX. Kurset kræver forkundskaber, der svarer til grundkursus U201. U204 PROFICY ifix VBA Avanceret anvendelse af VBA (Microsoft Visual Basic for Applications). Vi går bl.a. igennem VBA-terminologi, VBA Help med intelligence, funktioner, forms, VBA debugging tools, fejlhåndtering. Kurset kræver U201. U301 PICTURE PACK & COMPONENTS* Kurset gennemgår funktionerne i Novotek Picture Pack og et udvalg af Novoteks ekstrakomponenter til ifix. Vi gennemgår installation og anvendelse af vores komponenter til rapporter, alarmblokering, alarmstatistik, drifttidsmåling og alarmsending til GSM. Kurset kræver forkundskaber, der svarer til grundkursus U201. Kursuslængde: 3 dage DKK U401 PROFICY MACHINE EDITION QUICKPANEL WORKSHOP* Grundlæggende kursus i GE s universalprogrammeringsværktøj. Vi gennemgår Machine Editions arbejdsmiljø, hvordan man skaber projekter og konfigurerer et QuickPanel med IP-adresser og I/O. IEC programmeringssprog anvendes. Vi arbejder med integrerede objekter og logik og grafik i ét. Vi konfigurerer datalogninger og alarmer, tegner operatørpaneler, publicerer dem på panelet og deres indbyggede webserver til overvågning via en webbrowser. Du lærer også om scripthåndtering og fejlsøgningsværktøj. Kursuslængde: 3 dage DKK * Kursus dato er ikke fastlagt, holdes efter ønske.

5 U402 PROFICY MACHINE EDITION LOGIC DEVELOPER PLC* Grundlæggende gennemgang af udviklingsværktøjet Proficy ME Logic Developer som håndterer styresystemer indenfor hele familien af GE s industrielle styresystemer. Fokus er på udviklingsmiljøet med de forskellige muligheder for at generere programmer med logisk sprog og på kommunikation med de forskellige enheder i systemfamilien (90/30,90/70, VersaMax, RX7i och RX3i PLCs). U403 PROFICY ME PACSYSTEM RX3i/7i* Grundlæggende kursus i GE s programmeringsværktøj for PACSystemer. Vi gennemgår brugerfladen i Machine Edition, hvordan man laver projekter og konfigurerer et PACSystem med I/O adresser og I/O. Der bruges IEC programmeringssprog. U410 PROFICY PLANT APPLICATIONS FUNDAMENTALS* Proficy Plant Applications Fundamentals er grundlæggende og et krav for videregående kurser i Plant Applications. Kurset gennemgår arkitektur og design samt hvordan man konfigurerer software. Endvidere får man lov til at ekstrahere data og vise disse i webinterface og får samtidig et overblik over rapporteringsmuligheder i Plant Applications. Kursuslængde: 3 dage DKK U411 PROFICY PLANT APPLICATIONS EFFICIENCY* Grundlæggende kursus i GE s effektivitetsmodul Efficiency for stilstands- og spildanalyse. Med dette standardprodukt beregnes TAK/OEE (tilgængelighed, anlægsudnyttelse og kvalitetsmangelomkostninger/overall Equipment Effectiveness). Vi gennemgår, hvordan man konfigurerer forskellige produktionsmodeller og årsagstræ. Rapporter skabes med Proficy Excel Add-in. Du lærer, hvordan man analyserer årsagerne omkring et produktionsstop. Kurset kræver forkundskaber, der svarer til grundkursus U410. U412 PROFICY PLANT APPLICATIONS QUALITY* Kurset omfatter konfiguration af Proficy PA med henblik på at udtrække kvalitetsrelaterede måltal for et anlæg. Der gennemgås også udvikling og konfiguration af kvalitetsrapporter samt skabelse af kvalitets- og processpecifikationer. Konfiguration af standard- og SPC alarmer for out of spec situationer og indhentning af analyser omkring hændelser/variabelværdier er også eksempler på hvad der indgår i kurset. * Kursus dato er ikke fastlagt, holdes efter ønske.

6 U701 PROFICY PROCESS SYSTEMS* På kurset gennemgås grundlæggende konfiguration og opsætning af PPS: operatørstation, konfigurationsstation, systemserver og applikationsserver. Anvendelse af PPS funktionsblokke, opbygning af processbilleder, alarmhåndtering i controller, logning af trenddata etc. U811 PROFICY HISTORIAN Kurset viser, hvordan man sammenføjer produktionsdata fra f.eks. ifix med information fra andre systemer. Installation, dataindsamling fra ifix, OPC og filer. Import af eksisterende FIX-historik. Gennemgang af konfigurationsprogrammet Historian Administrator. Dataanalyse og rapportering med Excel Add-in. Forbindelse til ifix diagramobjekt, Excel-rapporter med ifix Scheduler samt Historian SDK og OLE DB provider. U813 NOVOTEK REPORT PLUS GRUNDKURSUS Kurset omfatter udvikling af kraftfulde, dynamiske og webbaserede produktionsog miljørapporter. Deltageren lærer at bygge nye rapporter ud fra skabeloner, samt udvikle nye skabeloner selv. Skemalægning af rapporter til print og fil samt avanceret konfiguration af systemet, f.ex. kobling mod Proficy Historian, dynamiske tider samt backuphåndtering. Desuden konfigurering af rapporter mod generelle databaser via SQL. Integration af rapporter i andre applikationer, f.eks. ifix. I forbindelse med U DKK U821 PROFICY REAL TIME INFORMATION PORTAL Vi arbejder med Proficy Portal Enterprise Edition, men kurset passer også til dig, som har Standard Edition. På kurset lærer du at lave forbindelser med Proficy Historian, ifix, OPC og relationsdatabaser. Du får lov til at skabe SQL-spørgsmål uden programmering, ekstrahere data til Excel, lave persontilpassede beslutningsstøttebilleder med bl.a. historiske trends, batchtrends, XY-plotter, datatabeller, SPC-diagrammer m.m. Desuden går vi igennem, hvordan du kan opsætte og administrere dit Proficy Portal-system under Microsoft Windows-operativsystem og Internet Information Server. U910 PROFICY SCHEDULER/ROB-EX* Proficy Scheduler er en løsning til effektiv produktionsplanlægning integreret med ERP, MES eller som fritstående enhed. På kurset lærer du grundprincipperne samt at konfigurere Proficy Scheduler til planlægning i din virksomhed; det vil sige at modellere din virksomhed og definere stamdata som grundlag for planlægningen. Du lærer at løse typiske opgaver som planlægning af kapacitetsudnyttelse og flaskehalsplanlægning, manuel planlægning og automatisk planlægning med regler o.s.v. Kurset består af præsentationer og praktiske øvelser. Efter kurset er du klar til starte med at udføre din løbende produktionsplanlægning med Proficy Scheduler. * Kursus dato er ikke fastlagt, holdes efter ønske.

7 Kursusskema 2014 = Glostrup, DK = Horsens, DK = Larvik, NO = Malmö, SE Kursus Dage Jan Feb Marts April Maj Juni U , 21-24, U U204 2 i SE og 4 i DK /NO , 8-11, U U U U U U U U U , , U , U , U Kursus Dage Juli Aug Sept Okt Nov Dec U , 19-22, 19-22, U /9-3/10 U204 2 i SE og 4 i DK /NO U /11 4-7, 4-7, , U , 2-4 U U U , U , U , U U , , U , U U , 16-17

8 Mere information om vores kurser kan findes på Novotek A/S Naverland 2, 2600 Glostrup Tel ref. #

www.saskurser.dk Praktisk information Tilmelding Du tilmelder dig telefonisk på 7028 2973 eller på:

www.saskurser.dk Praktisk information Tilmelding Du tilmelder dig telefonisk på 7028 2973 eller på: Praktisk information Kursussteder Kurserne afholdes i SAS Knowledge & Education Centre på følgende adresser: København - Købmagergade 7-9, 1150 København K Skanderborg - Kr. Kielbergsvej 3, 8660 Skanderborg

Læs mere

Kursuskatalog 2018 TwinCAT 2 TwinCAT 3

Kursuskatalog 2018 TwinCAT 2 TwinCAT 3 Kursuskatalog 2018 TwinCAT 2 TwinCAT 3 Kursusoversigt 2018 Modul 30 TC3 Basic Kursus K183001 K183002 K183003 K143004 Dato 20. 21.02.18 01. 02.05.18 21. 22.08.18 06. 07.11.18 Modul 31 TC3 EtherCAT Diagnose

Læs mere

Kursuskatalog 2017 TwinCAT 2 TwinCAT 3

Kursuskatalog 2017 TwinCAT 2 TwinCAT 3 Kursuskatalog 2017 TwinCAT 2 TwinCAT 3 Kursusoversigt 2017 Modul 30 - TC 3 Basic Kursus K173001 K173002 K173003 K173004 Dato 21.-22.02.17 02.-03.05.17 22.-23.08.17 07.-08.11.17 Modul 31 - TC 3 EtherCAT

Læs mere

Kursuskatalog 2015 TwinCAT2 TwinCAT3

Kursuskatalog 2015 TwinCAT2 TwinCAT3 Kursuskatalog 2015 TwinCAT2 TwinCAT3 Kursusoversigt 2015 Modul 30 - Basic Kursus K153001 K153002 K153003 K153004 Dato 24.-25.02.15 12.-13.05.15 01.-02.09.15 10.-11.11.15 Modul 32 - OOP programmering Kursus

Læs mere

Schneider Electric Kursuskatalog 2010-2011

Schneider Electric Kursuskatalog 2010-2011 Schneider Electric Kursuskatalog 2010-2011 1 Kursusoversigt Schneider Electric - Uddannelse...3 Lidt om Schneider Electric...3 Lidt om Uddannelsesafdelingen...3 Hvor afholdes kurserne?...4...4 Kontakt

Læs mere

Schneider Electric Kursuskatalog

Schneider Electric Kursuskatalog Schneider Electric Kursuskatalog 2011-2012 1 Kursusoversigt Schneider Electric - Uddannelse...3 Lidt om Schneider Electric...3 Lidt om Uddannelsesafdelingen...3 Hvor afholdes kurserne?...4...4 Kontakt

Læs mere

Kursusprogram VLT Drives 2012 www.vlt.dk

Kursusprogram VLT Drives 2012 www.vlt.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Kursusprogram VLT Drives 2012 www.vlt.dk Vil du have den nyeste viden? VLT Grundkursus Kursus 1 VLT Grundkursus GRUNDKURSUS i Danfoss VLT frekvensomformere. Kurset henvender

Læs mere

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Digital Print Room Implementering og tilretning 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Agenda. Priser. Forskellen mellem de 3 versioner. Hardware og software. Sikkerheden og opsætning af rettigheder. Opgradering fra

Læs mere

Kursuskatalog 2019 TwinCAT 3

Kursuskatalog 2019 TwinCAT 3 Kursuskatalog 2019 TwinCAT 3 1 Kursusoversigt 2019 TwinCAT 3 Basis Kursus K19300-01 K19300-02 K19300-03 K19300-04 Dato 29.+30.01.19 30.04+01.05.19 20.+21.08.19 05.+06.11.19 TwinCAT 3 Diagnose (fejlsøgning

Læs mere

Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended

Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended Basic Modul 1 Software Kursus K120101 K120102 K120103 K120104 K120105 K120106 Dato 31.1-1.2.12 6.-7.3.12 8.-9.5.12 21.-22.8.12 2.-3.10.12 20.-21.11.12 Modul

Læs mere

Kursuskatalog 2013 TwinCAT Basic og Extended

Kursuskatalog 2013 TwinCAT Basic og Extended Kursuskatalog 2013 TwinCAT Basic og Extended Kursusoversigt 2013 - Basic Modul 1 Software Kursus K130101 K130102 K130103 K130104 K130105 Dato 29.- 30.01.13 05.-06.03.13 07.-08.05.13 27.-28.08.13 22.-23.10.13

Læs mere

Kursuskatalog 2014 TwinCAT 3.1

Kursuskatalog 2014 TwinCAT 3.1 Kursuskatalog 2014 TwinCAT 3.1 Kursusoversigt 2014 Modul 30 Basic Kursus K143001 K143002 K143003 K143004 Dato 25. 26.02.14 13. 14.05.14 02. 03.09.14 04. 05.11.14 Modul 31 Konvertering fra TC2 til TC3 Kursus

Læs mere

Kursuskatalog og lidt om vores andre ydelser

Kursuskatalog og lidt om vores andre ydelser Kursuskatalog 2016 -og lidt om vores andre ydelser Har du et uddannelsesbehov? DBVision udbyder en lang række kurser indenfor databaser og it-drift. Alle vores kurser er baseret på undervisningsmateriale,

Læs mere

Improving your performance

Improving your performance Novotek & GE Fanuc Improving your performance COWI temadag 06.11.2008 For more information visit us at www.novotek.com Page 1 Temadag COWI Agenda Temadag COWI Novotek & GE Fanuc Proficy Change Management

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

Kursusoversigt for juli 2007 januar 2008

Kursusoversigt for juli 2007 januar 2008 Matcher dine kompetencer din rolle og dine opgaver Kursusoversigt for juli 2007 januar 2008 MERE KURSUS FOR FÆRRE PENGE Vores ekspertundervisere er kvalificerede instruktører, der arbejder som SAS konsulenter,

Læs mere

Enalyzer Survey Solution. Kursusbeskrivelser. Kursuskalender 2012, 2. halvår - København/Vejle. Nyt kursus. om mobile undersøgelser

Enalyzer Survey Solution. Kursusbeskrivelser. Kursuskalender 2012, 2. halvår - København/Vejle. Nyt kursus. om mobile undersøgelser Kursusbeskrivelser Kursuskalender 2012, 2. halvår - København/Vejle Nyt kursus om mobile undersøgelser Best Practices Nyt kursus om mobile undersøgelser Udnyt de mange nye muligheder med mobile undersøgelser

Læs mere

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT DYNATEAM COURSE MANAGEMENT Dynateam Course Management CRM 2013 løsning Course Management Course Management Dynateam tilbyder virksomheder der sælger kurser, uddannelser og events en overskuelig, brugervenlig

Læs mere

Softwareløsninger til dit netværk

Softwareløsninger til dit netværk www.draware.dk Softwareløsninger til dit netværk Overvågning Side 4 Analyse Side 11 Sikkerhed Side 14 Administration Side 21 Asset management Side 27 Dokumentation Side 30 Kundecitater Side 35 Bedre overblik

Læs mere

AGIDON Kursushæfte. Effek viser dine arbejdsgange! Kursushæfte

AGIDON Kursushæfte. Effek viser dine arbejdsgange! Kursushæfte Programopsætning AGIDON Kursushæfte Effek viser dine arbejdsgange! Kursushæfte Indholdsfortegnelse Introduktion 0-1 Velkommen...0-1 Indhold af kursusmateriale til Microsoft Dynamics...0-2 Dokumentationskonventioner...0-3

Læs mere

EDUCATIONAL SERVICES Kursus katalog

EDUCATIONAL SERVICES Kursus katalog EDUCATIONAL SERVICES Kursus katalog DeltaV AMS Instrument OVER 50 UDDANNELSESCENTRE I 35 LANDE, VERDEN OVER Vi er hermed glade for at forsyne dig med vores uddannelseskatalog. Vore kurser, både de instruktørledede

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

Skaber nemt og hurtigt overblik over data fra automatiserede anlæg

Skaber nemt og hurtigt overblik over data fra automatiserede anlæg Skaber nemt og hurtigt overblik over data fra automatiserede anlæg SIA platformen er et unikt og innovativt produkt, der tilbyder data og værktøjer til at give overblikket over automatiserede anlæg En

Læs mere

Mobile løsninger til salg, service og flådestyring. Jens Davidsen CEO WPA Mobile ApS.

Mobile løsninger til salg, service og flådestyring. Jens Davidsen CEO WPA Mobile ApS. Mobile løsninger til salg, service og flådestyring Jens Davidsen CEO WPA Mobile ApS. Indhold Historien Teknik Fordele Produkt Erfaringer Prisen Introduktion Historien Microsoft Lande / sprog Kunder DONG

Læs mere

Programmering af. Nyt specialkursus i Excel. Makrooptageren Excel VBA Automatisering Funktions udvidelse

Programmering af. Nyt specialkursus i Excel. Makrooptageren Excel VBA Automatisering Funktions udvidelse Confex-Kursus: Den 18.-19. november 2009 i København Den 3.-4. december 2009 i København ekstra dato Programmering af makroer i EXCEL Nyt specialkursus i Excel Begynder bruger Videregående Avanceret Makrooptageren

Læs mere

APEX i Praksis Martin B. Nielsen. Navn. MBNDATA Emne

APEX i Praksis Martin B. Nielsen. Navn. MBNDATA Emne APEX i Praksis Martin B. Nielsen Navn MBNDATA Emne Foredragsholderen Oracle/APEX Arkitekt/udvikler/DBA Siden Oracle v.5 (1988) APEX Siden 2007, men før (Database provider, HTMLDB) MBNDATA siden 1996 MBNDATA

Læs mere

SQL ny front-end

SQL ny front-end SQL 2016 - ny front-end Overblik De største nyheder i SQL Server 2016 finder vi på front-enden, hvor en helt ny og redesignet rapporteringsplatform i Reporting Services er den fremadrettede grundstamme

Læs mere

SKAB SUCCES SOM LEVERANDØR AF DIALOG MANAGER

SKAB SUCCES SOM LEVERANDØR AF DIALOG MANAGER www.dmsoftware.dk DM PARTNER ACADEMY Dialog Manager SKAB SUCCES SOM LEVERANDØR AF DIALOG MANAGER Slotsmarken DK-2970 Hørsholm Denmark Tel +45 45 76 69 00 Fax +45 45 76 69 0 dmsoftware@dmsoftware.dk At

Læs mere

Spar tid og penge med SERTICA Maintenance

Spar tid og penge med SERTICA Maintenance Tid til optimering Spar tid og penge med SERTICA Maintenance D Frigør ressourcer i den tekniske afdeling, og forlæng levetiden på dit udstyr med SERTICA - et fleksibelt softwaresystem, der administrerer,

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 2. halvår

Læs mere

Børsnoteret Swedish Stock Exchange Grundlagt 1986, 30 års jubilæum, 110+ medarbejdere. - distributør - Nordeuropa Afdelinger i 6 lande

Børsnoteret Swedish Stock Exchange Grundlagt 1986, 30 års jubilæum, 110+ medarbejdere. - distributør - Nordeuropa Afdelinger i 6 lande Børsnoteret Swedish Stock Exchange Grundlagt 1986, 30 års jubilæum, 110+ medarbejdere - distributør - Nordeuropa Afdelinger i 6 lande ifix SCADA /SRO, Historian, Report + Aktiviteter Salg Support Kurser

Læs mere

Schneider Electric Kursuskatalog 2012-2013

Schneider Electric Kursuskatalog 2012-2013 Schneider Electric Kursuskatalog 2012-2013 Schneider Electric, Hørkær 12B, DK-2730 Herlev, 8820 4060 Kursusoversigt Schneider Electric - Uddannelse... 3 Lidt om Buildings Business i Schneider Electric...

Læs mere

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog med kurser i Personregistrering 2. halvår 2013 Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog med kurser i personregistrering

Læs mere

Danpot C5 Kursusprogram Indhold

Danpot C5 Kursusprogram Indhold Danpot C5 Kursusprogram Indhold Modul 1 - Introduktion til Microsoft Dynamics C5... 2 Modul 2 - Microsoft Dynamics C5 Finans og bogholderi... 3 Modul 3 - Danpot C5... 4 Modul 4 Timeregistrering... 5 Modul

Læs mere

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy Produktpræsentation BA Systems Control made easy Produkthistorik 1995: SCADA system 1. generation frigivet 1997: BAS Series 1. generation frigivet 1999: BAS Series 2. generation frigivet - Frit programmerbar

Læs mere

Spar tid og penge med Sertica Maintenance

Spar tid og penge med Sertica Maintenance Tid til optimering Spar tid og penge med Sertica Maintenance D Frigør ressourcer i den tekniske afdeling, og forlæng levetiden på dit udstyr med Sertica - et fleksibelt softwaresystem, der administrerer,

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2016 og 1. halvår 2017 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering

Læs mere

Få de rette værktøjer. Kursusplan forår 2011 IDG-Kurser introducerer helt nye kursus- og workshoptilbud

Få de rette værktøjer. Kursusplan forår 2011 IDG-Kurser introducerer helt nye kursus- og workshoptilbud Få de rette værktøjer Kursusplan forår 2011 IDG-Kurser introducerer helt nye kursus- og workshoptilbud Velkommen til en ny kursus-sæson IDG s kurser opdeles i fire hovedgrupper: Og velkommen til en stribe

Læs mere

Kursusprogram VLT Drives Efterår 2013 www.vlt.dk

Kursusprogram VLT Drives Efterår 2013 www.vlt.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Kursusprogram VLT Drives Efterår 2013 www.vlt.dk Grundkursus VLT Basis KURSUS 1 Kurset henvender sig til teknisk personale, som arbejder med projektering, installation og

Læs mere

MES. GOSystems et agilt MES-koncept. (+45)

MES. GOSystems et agilt MES-koncept. (+45) MES GOSystems et agilt MES-koncept (+45) 97 52 50 22 info@frontmatec.com www.frontmatec.com GOSystems Frontmatecs MES-løsning er baseret på vores egen MES-platform GOSystems. GOSystems er en platform,

Læs mere

Generel fremstillingsindustri - MES

Generel fremstillingsindustri - MES Generel fremstillingsindustri - MES Ordrestyret pakkeanlæg I forbindelse med en optimering af processerne på fabrikken, ønskede Budweg Caliper at minimere brugen af papirer og manuelle arbejdsprocesser.

Læs mere

Automation Projektledelse Networking. Energi & forsyning. Automation Projektledelse Networking

Automation Projektledelse Networking. Energi & forsyning. Automation Projektledelse Networking Energi & forsyning Energi & Forsyning SRO standardisering i forsyningsvirksomheder Økonomisystem Kundecentersystem Dokument & projektstyringssystem Portal og kommunikation Ledelsesrapporteringssystem Asset

Læs mere

Business intelligence til it-medarbejdere

Business intelligence til it-medarbejdere Business intelligence til it-medarbejdere AGIDON Kursushæfte Effek viser dine arbejdsgange! Kursushæfte Indhold Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Introduktion 5 Velkommen... 5 Indhold af kursusmateriale

Læs mere

CV for Christian Plougmann Hag

CV for Christian Plougmann Hag CV for Christian Plougmann Hag Navn Christian Plougmann Hag Født 1970 Civilstand Gift, 2 børn IT-erfaring siden 1991 Personlig profil Christian er en kapacitet, der med sine mange års erfaring med J2EE/JavaEEsystemudvikling,

Læs mere

Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M221 PLC er

Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M221 PLC er Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten Modicon M221 Få det maksimale ud af dine maskiners ydeevne med MachineStruxure Den NÆSTE generation af MachineStruxure er en komplet automationsløsning,

Læs mere

Vandforsyning. Trendsættende SRO-systemer siden (+45)

Vandforsyning. Trendsættende SRO-systemer siden (+45) Vandforsyning Trendsættende SRO-systemer siden 1983 (+45) 97 52 50 22 info@frontmatec.com www.frontmatec.com Tillad os at præsentere Frontmatec SRO-løsninger til vandforsyningsbranchen Vandforsyningernes

Læs mere

System & Metode ApS præsenterer. En effektiv dokumentportal

System & Metode ApS præsenterer. En effektiv dokumentportal System & Metode ApS præsenterer En effektiv dokumentportal Den 7. september 2006 Velkommen Martin Hecht Olsen, Direktør System & Metode blev etableret i 1989 IBM Business Partner Salg direkte til kunde

Læs mere

Industri Uddannelsescenter

Industri Uddannelsescenter Industri Uddannelsescenter 2 Indhold Indhold Certificering Oversigt certificeringsprocess... 4 Diagram over certificeringsprocessen... 5 Maskin Certificering PLC programmering IEC61131, baseret på SoMachine...

Læs mere

Nyheder i Remote Support Platform 3.0

Nyheder i Remote Support Platform 3.0 Nyheder Remote Support Platform for SAP Business One Dokumentversion: 1.0 08.10.12 Alle lande Typografiske konventioner Typografi Eksempel Ord eller tegn citeret fra skærmbilledet. Disse omfatter feltnavne,

Læs mere

Kursusprogram VLT Drives 2015. www.vlt.dk

Kursusprogram VLT Drives 2015. www.vlt.dk Kursusprogram VLT Drives 2015 Grundkursus VLT Basis KURSUS 1 Målgruppe Kurset henvender sig til teknisk personale, som arbejder med projektering, installation og vedligeholdelse af udstyr, hvori der indgår

Læs mere

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Et webbaseret værktøj som gør informationerne og tallene i virksomhedens forretningssystemer tilgængelige for alle ansatte Visma

Læs mere

TIA-portalen V13 Engineeringværktøjet, som gør det mere effektivt

TIA-portalen V13 Engineeringværktøjet, som gør det mere effektivt Engineered with TIA Portal Innovation Tour 2014 TIA-portalen V13 Engineeringværktøjet, som gør det mere effektivt siemens.dk/tia-portal Maskinbyggerens problemstillinger Salgsafdelingens udfordringer Har

Læs mere

Modent system i rivende udvikling. Septimana er en løsning til mange opgaver. Septimana omfatter mange moduler, til løsning af f.eks.

Modent system i rivende udvikling. Septimana er en løsning til mange opgaver. Septimana omfatter mange moduler, til løsning af f.eks. Løsninger til din arbejdsdag Systemerne fra I-Arkaden er udviklet i tæt samarbejde med dagligdagens brugere, og er derfor lavet til at løse arbejdsdagens opgaver så glidende som muligt. Modent system i

Læs mere

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber GRATIS Morgenmøde Den 13. maj Få det optimale ud af din webshop NYE KOMMUNIKATIONSREDSKABER Få mere ud af din webshop.

Læs mere

Ansat i FOA fagforening, hvor jeg bl.a. arbejder med integration og sagsbehandlingssystemer.

Ansat i FOA fagforening, hvor jeg bl.a. arbejder med integration og sagsbehandlingssystemer. 1/9 Firmapræsentation... 3 Martin Larsen... 3 Kontaktoplysninger... 3 Arbejdsform... 4 Hvad udfører vi?... 4 Forudsætninger... 4 Hvorfor gør vi det?... 4 Hvordan gør vi det?... 4 Hvad koster det?... 4

Læs mere

10. Rapporter i BBR... 2

10. Rapporter i BBR... 2 Indholdsfortegnelse 10. Rapporter i BBR... 2 10.1 Reporting Services arkitektur... 2 10.2 Reporting Services i Nyt BBR... 3 10.3 Faste BBR-rapporter... 4 10.3.1 Kort beskrivelse af de 10 faste rapporter...

Læs mere

Installation af Oracle 10g Release 2 database

Installation af Oracle 10g Release 2 database Installation af Oracle 10g Release 2 database Oracle 10g database indeholder databasesoftware, enterprise manager, SQL*Plus m.m., HTML DB (i dag kendt som Application Express) og tilhørende HTTP Server

Læs mere

BU2 kursus d januar 2019 sidste tilmeldingsfrist er d. 11. januar Prisen for dette kursus er 2000,00 kr. + evt. overnatning.

BU2 kursus d januar 2019 sidste tilmeldingsfrist er d. 11. januar Prisen for dette kursus er 2000,00 kr. + evt. overnatning. SÆSONENS KURSER Kurser i sæsonen 2018/2019 Herunder finder du sæsonens planlagte kurser: BU1 kursus Vest for Storebælt d. 2.-3. februar 2019 sidste tilmeldingsfrist er d. 18. januar 2018. Prisen for dette

Læs mere

Fjernvarme. Trendsættende SRO-systemer siden (+45)

Fjernvarme. Trendsættende SRO-systemer siden (+45) Fjernvarme Trendsættende SRO-systemer siden 1983 (+45) 97 52 50 22 info@frontmatec.com www.frontmatec.com Tillad os at præsentere Frontmatec I en foranderlig verden med konstant ændrede vilkår og rammer,

Læs mere

Gratis reservationssystem på Internettet

Gratis reservationssystem på Internettet Gratis reservationssystem på Internettet www.bookingportal.com Introduktion Valuenetics a/s introducerer nu version 2, af sit bookingsystem til sportsklubber, foreninger, virksomheder og private. Systemet

Læs mere

LINUX. Kurser & Certificeringer

LINUX. Kurser & Certificeringer LINUX Kurser & Certificeringer 2007 Linux-kurser hos SuperUsers og KompetenceCenteret SuperUsers er Danmarks største UNIX-kursuscenter, og i samarbejde med KompetenceCenteret, afholdes Linux-kurser. Kurserne

Læs mere

Indholdsfortegnelse 2. ITIL Foundation 4 Indhold 4 Forudsætninger 4 Undervisning 4

Indholdsfortegnelse 2. ITIL Foundation 4 Indhold 4 Forudsætninger 4 Undervisning 4 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 ITIL Foundation 4 Indhold 4 Forudsætninger 4 Undervisning 4 ServiceNow Fundamentals (tidl. System Administrator) 7 Indhold 7 Forudsætninger 7 Undervisning 7 Pris

Læs mere

TOFTILD TRÆNING & TEKNIK KURSER 2019

TOFTILD TRÆNING & TEKNIK KURSER 2019 TOFTILD TRÆNING & TEKNIK KURSER 2019 Toftild Aalborg Budolfi Plads 9 9000 Aalborg Tlf. 9810 3211 www.parykker.dk Grundlæggende parykkursus For dig, som vil lære alt om standardparykker. Gennemgang af de

Læs mere

TIA-portalen V13 Simatic HMI

TIA-portalen V13 Simatic HMI Engineered with TIA Portal Innovation Tour 2014 TIA-portalen V13 Simatic HMI siemens.dk/tia-portal Totally Integrated Automation Portal løsninger Ønsker Løsninger at optimere oppetiden Integreret systemdiagnosticering

Læs mere

Bruger Manual. Version: 3.03. Add-On Products Skovgade 2 DK-7100 Vejle Europe Denmark Phone: +45 7944 7000 Fax: +45 7944 7001

Bruger Manual. Version: 3.03. Add-On Products Skovgade 2 DK-7100 Vejle Europe Denmark Phone: +45 7944 7000 Fax: +45 7944 7001 Bruger Manual Version: 3.03 Add-On Products Skovgade 2 DK-7100 Vejle Europe Denmark Phone: +45 7944 7000 Fax: +45 7944 7001 Mail: info@add-on.com Internet: www.add-on.com Ingen dele af denne publikation

Læs mere

NemTid. Produktbeskrivelse

NemTid. Produktbeskrivelse NemTid Produktbeskrivelse Overordnet: NemTid er et værktøj til styring af tid og tidsforbrug. Udover registrering af komme/gå tider kan NemTid holde styr på følgende: Arbejdstider, herunder ugeprofiler.

Læs mere

Generel fremstillingsindustri - MES

Generel fremstillingsindustri - MES Generel fremstillingsindustri - MES Automation af industrielle produktioner Der er store muligheder i automation af industrielle produktioner med industrisoftware. Vores erfaring er, at der både er store

Læs mere

Lærebøger til Microsoft Business Solutions Navision 3.70

Lærebøger til Microsoft Business Solutions Navision 3.70 Lærebøger til Microsoft Business Solutions Navision 3.70 Prisliste juni 2007 Finans I - Introduktion til Navision - Opsætning af et nyt regnskab - Bogføring med kassekladde - Momsafregning - Afslutning

Læs mere

IT værksted 2018 EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE. Klik for tilmelding. Tilmelding: Medarbejdere

IT værksted 2018 EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE. Klik for tilmelding. Tilmelding: Medarbejdere IT værksted 2018 Klik for tilmelding Tilmelding: Medarbejdere EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE UDGAVE 01/2018 Velkommen - til dit lokale center for efteruddannelse!

Læs mere

10. Rapporter i BBR... 2

10. Rapporter i BBR... 2 Indholdsfortegnelse 10. Rapporter i BBR... 2 10.1 Reporting Services arkitektur...2 10.2 Reporting Services i Nyt BBR...3 10.3 Faste BBR rapporter...4 10.4 Selvgenerede BBR rapporter...5 10.5 BBR-Meddelelser...5

Læs mere

Visualisering. Kan opdeles i 2 dele Præsentations værktøj Portal

Visualisering. Kan opdeles i 2 dele Præsentations værktøj Portal Innofactor Plc 2000-2012 Visualisering Stigende krav til visualisering Brugervenlighed - flere brugere skal kunne anvende og lave visualiseringer Dynamisk Æstetisk Flere forskellige former for visualiseringer

Læs mere

186 sider. Pris kr. 290,- ekskl. moms og forsendelse.

186 sider. Pris kr. 290,- ekskl. moms og forsendelse. Lærebøger til Microsoft Business Solutions Navision Attain 3.60 Lagerføres kun i få eksemplarer leveringstid på ca. 1 uge må påregnes Prisliste june 2007 Finans I - Introduktion til Navision Attain - Opsætning

Læs mere

EXACTO BUDGETING KOM HURTIGERE I MÅL MED BUDGETTET

EXACTO BUDGETING KOM HURTIGERE I MÅL MED BUDGETTET EXACTO BUDGETING KOM HURTIGERE I MÅL MED BUDGETTET ER JERES BUDGETPROCES EN TIDSRØVER? BENYTTER I JER AF MANGE EXCEL-FILER, NÅR I BUDGETTERER? MED EXACTO BUDGETING KAN I NØJES MED ÉN EXCEL-FIL OVEN PÅ

Læs mere

IT værksted 2018 EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE. Klik for tilmelding. Tilmelding: Medarbejdere

IT værksted 2018 EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE. Klik for tilmelding. Tilmelding: Medarbejdere IT værksted 2018 Klik for tilmelding Tilmelding: Medarbejdere EFTERUDDANNELSE - TÆT PÅ DIG! KURSUSCENTER TOHA - TØNDER HANDELSSKOLE UDGAVE 01/2018 Velkommen - til dit lokale center for efteruddannelse!

Læs mere

Demonstration af SAS Activity-Based Management v7.1

Demonstration af SAS Activity-Based Management v7.1 Demonstration af SAS Activity-Based Management v7.1 Chefkonsulent Martin Ravnholt, SAS Institute Copyright 2011 SAS Institute Inc. All rights reserved. Hvad vil jeg tale om den næste time? Nyeste modellerings-

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 1. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 1. halvår

Læs mere

Automatisk kursustilmelding Mail tilmelding, venteliste, bekræftelse og påmindelses automatisering på SMS

Automatisk kursustilmelding Mail tilmelding, venteliste, bekræftelse og påmindelses automatisering på SMS Uddannelsesstyring Sags og dokumenthåndtering med opgavestyring til påmindelser. Kvalitet i kommunikation Skabeloner til brevfletning af breve, kursusbevis, deltager og fremmøde lister og labels. Automatisk

Læs mere

Danfoss Labelprint Solution PCSYS Label Print Server. 1 Danfoss Group IT

Danfoss Labelprint Solution PCSYS Label Print Server. 1 Danfoss Group IT Danfoss Labelprint Solution PCSYS Label Print Server 1 Danfoss Group IT Carsten Davidsen Global MFG Solution Manager Nordborgvej 81 DK-6430 Nordborg Direct: +45 7488 6261 Mobile: +45 2949 5051 E-mail:

Læs mere

Installationsguide til SAP Business One 2005 SP1 (SBO 2005)

Installationsguide til SAP Business One 2005 SP1 (SBO 2005) Installationsguide til SAP Business One 2005 SP1 (SBO 2005) Installationen af SBO 2005 Service Pack 1består af flere enkeltkomponenter. Først og fremmest skal der installeres en database til at indeholde

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Aug jun 2011

Studieplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Aug jun 2011 Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug 2010 - jun 2011 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Grenaa Tekniske Gymnasium htx Programmering C Klavs

Læs mere

VI STARTER DÉR, HVOR DU GÅR I STÅ

VI STARTER DÉR, HVOR DU GÅR I STÅ Kom hurtigere i mål med dine Excel-opgaver VI STARTER DÉR, HVOR DU GÅR I STÅ Excel-kurser 2018 for dig, der allerede er hjemmevant i Excel Har du prøvet at være på Excel-kursus og haft oplevelsen af, at

Læs mere

Informations- og datamodellering

Informations- og datamodellering Informations- og datamodellering Lær at analysere og dokumentere din organisations forretningsbegreber, interesseområder og data på en konsistent måde der er nem at kommunikere med ledere, designere, udviklere

Læs mere

Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb

Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb Indhold Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb... 1 Supervision... 1 Booking af datoer... 1 Praktiske

Læs mere

3CX Phone System. Introduktion til 3CX Phone System. Copyright 2002 ACNielsen a VNU company. www.draware.dk

3CX Phone System. Introduktion til 3CX Phone System. Copyright 2002 ACNielsen a VNU company. www.draware.dk 3CX Phone System Introduktion til 3CX Phone System Om 3CX Phone System 3CX Phone System er en software-baseret PBX til Windows Baseret på den åbne SIP Standard Virker med alle større udbydere af SIP telefoner,

Læs mere

Internet Information Services (IIS)

Internet Information Services (IIS) Internet Information Services (IIS) Casper Simonsen & Yulia Sadovskaya H1we080113 06-11-2013 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 2 Hvorfor:... 2 Hvad:... 2 Hvordan:... 2 Problembehandling... 3 Introduktion...

Læs mere

BAS 920. Datablad. BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk

BAS 920. Datablad. BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk BAS 920 BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk BAS 920 tilhører en familie af frit programmerbare kontrollere designet til at være skalerbare fra helt små til meget store

Læs mere

RCS WTM Time Manager. RCS WTM Time Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer

RCS WTM Time Manager. RCS WTM Time Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer RCS WTM Time Manager RCS WTM Time Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer RCS WTM Time Manager er et enkelt og effektivt system til at registrere time- og ressourceforbruget

Læs mere

Introduktion til OPC Access

Introduktion til OPC Access Introduktion til OPC Access OPC Access anvendes til at kommunikere med jeres produktionsudstyr via OPC. OPC Access kombinerer en SQL Server med OPC, således at jeres produktionsudstyr kobles sammen med

Læs mere

Lokal undervisningsplan niv. 3 (GF2 Data)

Lokal undervisningsplan niv. 3 (GF2 Data) Lokal undervisningsplan niv. 3 (GF2 Data) 1. Grundforløb... 2 1.1. (Introduktion til GF2)... 2 1.2. (Intro og temaforløb)... 2 1.3. (IT Essentials)... 4 1.4. (Introduction to Networks)... 6 1.5. (Programmering)...

Læs mere

Avanceret teknisk overvågningsplatform og dataindsamling. - til nem digitalisering

Avanceret teknisk overvågningsplatform og dataindsamling. - til nem digitalisering Avanceret teknisk overvågningsplatform og dataindsamling - til nem digitalisering Logos Logit - Grundidé Web og app baseret overvågningssystem Alt der kan måles på Sikkerhed Datalognin Dokumentation Logos

Læs mere

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09 LUDUS WEB Installations- og konfigurations-vejledning Den 7. april 2009 J.nr.: 4004 V0624 09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere

MES Industriel IT SCADA Automation. Frontmatec. Fødevarer. (+45)

MES Industriel IT SCADA Automation. Frontmatec. Fødevarer. (+45) MES Industriel IT SCADA Automation Frontmatec Fødevarer (+45) 97 52 50 22 info@frontmatec.com www.frontmatec.com Tillad os at præsentere Frontmatec Vi har over 30 års erfaring med MES Industriel IT og

Læs mere

OPC Access 3.0 opdatering via Stored Procedure

OPC Access 3.0 opdatering via Stored Procedure OPC Access 3.0 opdatering via Stored Procedure Dette dokument gennemgår et eksempel på, hvordan OPC Access 2.0 kan konfigureres til at opdatere en database via en stored procedure. OPC ACCESS 2.0 OPDATERING

Læs mere

Acadre kursuskatalog. Juli 2016

Acadre kursuskatalog. Juli 2016 Acadre kursuskatalog Juli 2016 1 Velkommen til Acadre kursuskatalog Velkommen til Acadre kursuskatalog. Formpipe tilbyder i kataloget et bredt udvalg af standard Acadre kurser til såvel slutbrugere, superbrugere

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - GENEREL

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - GENEREL Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - GENEREL 2.0. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION GENEREL Installation af HSYCO/Alarms Manager gennemføres bedst

Læs mere

KURSUSLØSNING. Kursusadministration og seminarhåndtering. Dynateam A/S Customer Relationship Management System

KURSUSLØSNING. Kursusadministration og seminarhåndtering. Dynateam A/S Customer Relationship Management System KURSUSLØSNING Kursusadministration og seminarhåndtering Dynateam A/S Customer Relationship Management System Kursusløsning til dit overblik over alle processer og aktiviteter! er alle processer Hvem er

Læs mere

Udviklingen fra 1945 til 2011

Udviklingen fra 1945 til 2011 Udviklingen fra 1945 til 2011 Hvorfor fokuser på pumpers energiforbrug? Energi forbrug (El) Hvor meget af Danmarks elforbrug bruges af pumper? Ca. 20 % til pumpedrift Vandværkernes energiforbrug Hvor meget

Læs mere