PLANT INFORMATION PLANT EXECUTION OPERATOR INTERFACE CONTROL. Kursusbrochure

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PLANT INFORMATION PLANT EXECUTION OPERATOR INTERFACE CONTROL. Kursusbrochure"

Transkript

1 PLANT INFORMATION PLANT EXECUTION OPERATOR INTERFACE CONTROL Kursusbrochure 2014

2 Bliv klogere, gør det rigtigt fra starten. Udnyt værktøjerne bedst muligt. Daniel Svensson, Uddannelsesansvarlig, Novotek AUTOMATISERINGSKURSUS HOS NOVOTEK Udviklingen inden for vores branche går hurtigt. For at følge med i den seneste teknik er det nødvendigt, at du opdaterer dine kundskaber og færdigheder, både for din egen og for din arbejdsgivers skyld. Mange undersøgelser viser, hvilken uundværlig nytte uddannelse har med hensyn til at fremme ansattes effektivitet, kreativitet og arbejdsglæde. Novotek tilbyder et bredt udbud af kurser i vores produkter. Både skemalagte standardkurser og tilpassede kurser hos jer eller her hos os. VIDEN ER PENGE Vores skemalagte uddannelsesvirksomhed drives i vores uddannelseslokaler i Glostrup og Horsens. Vi afholder også kurser hos vores kunder, samt kundetilpassede specialkurser. For Novotek er det af største betydning at give den bedste og mest kvalificerede uddannelse, således at brugerne af vores produkter og systemer kan løse deres opgaver bedre og hurtigere. UDSTYR OG KURSUSMATERIALE På kurserne arbejder to deltagere sammen på en computer for på denne måde at stimulere til diskussion og flere indfaldsvinkler ved problemløsning. På kurserne gives omfattende praktisk øvelse i programmerings- og konfigurationsværktøj. Den nødvendige teori kombineres med mange realistiske øvelsesopgaver, som giver deltageren viden om og overblik over praktisk brug af moderne automatiseringsteknik. Kurserne holdes på skandinaviske sprog og kursusmaterialet er på engelsk eller skandinaviske sprog. Samtlige programmer findes i engelsk version og har dermed menuer og hjælpefunktioner på engelsk. Alt kursusmateriale indgår i prisen. Antal deltagere pr. kursus er 3-10 personer.

3 BESTILLING Kursusbestilling kan sendes via til eller foretages direkte pr. telefon Bestillingen kan også faxes til En bekræftelse på bestillingen sendes til kursisten. FANDT DU IKKE DET, DU SØGER? Er der ikke noget tidspunkt på skemaet, der passer, så arrangerer vi kurser efter behov, enten i vores kursuslokaler eller hos jer. Ring til os, så finder vi frem til det kursus, der bedst passer til jeres behov. Kontakt os for yderligere information på eller ring KURSUSUDGIFTER, FAKTURERING OG LOGI Kursusudgifterne faktureres ved bestilling og skal være betalt inden kursusafholdelsen. Betaling i DKK. Frokost og kaffe indgår i kursusprisen. Der vil blive lagt moms til samtlige priser. Kursusdeltagerne står selv for hotelbookning, transport osv., hvis intet andet er aftalt. Kontakt Novotek A/S, hvis information om hoteller ønskes. AFBESTILLING OG AFLYSNING Kursusdeltagere, der afbestiller senere end to uger før kursusstart, bliver afkrævet det fulde kursusbeløb. Hvis der afbestilles tofire uger før kursusstart, afkræves der det halve beløb. Der afkræves ingen kursusudgifter ved tidligere afbestilling. Reservering eller flytning af kursus skal ske senest to uger før kursusstart, da hele kursusudgiften ellers vil blive afkrævet. Din plads på kurset kan dog gives til en anden. Novotek forbeholder sig retten til at aflyse kurser ved for lavt deltagerantal, sygdom eller anden hændelse uden for virksomhedens kontrol. Ved aflyst kursus tilbyder vi plads på et senere kursus. KURSUSGARANTI Novoteks kursuscenter har som målsætning at holde kurser af høj kvalitet. Hvis en deltager kan påvise, at kurset ikke er det rette, eller at det ikke har omfattet det angivne indhold, har denne mulighed for at tage et andet kursus. Kursusdeltageren har ret til, uden ekstra omkostninger, at deltage i samme eller et mere relevant kursus ved en senere lejlighed efter aftale. Det er dog nødvendigt, at dette krav stilles af deltageren selv under kurset.

4 Kursusudbud 2014 U201 PROFICY IFIX GRUNDKURSUS Grundlæggende kursus i ifix HMI/ SCADA. Kurset lægger vægt på funktioner som billedopbygning, database, alarmhåndtering og historik, ligesom I/O-komunikation. I kurset indgår også en introduktion til VBA (Microsoft Visual Basic for Applications). VBA anvendes som scriptsprog i ifix. Kurset henvender sig til udviklere, system- og IT-ansvarlige, konsulenter med flere. U203 PROFICY IFIX FORTSÆTTELSEKURSUS Avanceret ifix-kursus som fortsætter der, hvor ifix-grundkurset slutter. På kurset lærer man at anvende de mere avancerede funktioner ifix. OPC Server & Clients, Scheduler, sikkerhedssystem, optimering, fejlfinding og introduktion til relationsdatabaser med SQL block, alarm til ODBC og VisiconX. Kurset kræver forkundskaber, der svarer til grundkursus U201. U204 PROFICY ifix VBA Avanceret anvendelse af VBA (Microsoft Visual Basic for Applications). Vi går bl.a. igennem VBA-terminologi, VBA Help med intelligence, funktioner, forms, VBA debugging tools, fejlhåndtering. Kurset kræver U201. U301 PICTURE PACK & COMPONENTS* Kurset gennemgår funktionerne i Novotek Picture Pack og et udvalg af Novoteks ekstrakomponenter til ifix. Vi gennemgår installation og anvendelse af vores komponenter til rapporter, alarmblokering, alarmstatistik, drifttidsmåling og alarmsending til GSM. Kurset kræver forkundskaber, der svarer til grundkursus U201. Kursuslængde: 3 dage DKK U401 PROFICY MACHINE EDITION QUICKPANEL WORKSHOP* Grundlæggende kursus i GE s universalprogrammeringsværktøj. Vi gennemgår Machine Editions arbejdsmiljø, hvordan man skaber projekter og konfigurerer et QuickPanel med IP-adresser og I/O. IEC programmeringssprog anvendes. Vi arbejder med integrerede objekter og logik og grafik i ét. Vi konfigurerer datalogninger og alarmer, tegner operatørpaneler, publicerer dem på panelet og deres indbyggede webserver til overvågning via en webbrowser. Du lærer også om scripthåndtering og fejlsøgningsværktøj. Kursuslængde: 3 dage DKK * Kursus dato er ikke fastlagt, holdes efter ønske.

5 U402 PROFICY MACHINE EDITION LOGIC DEVELOPER PLC* Grundlæggende gennemgang af udviklingsværktøjet Proficy ME Logic Developer som håndterer styresystemer indenfor hele familien af GE s industrielle styresystemer. Fokus er på udviklingsmiljøet med de forskellige muligheder for at generere programmer med logisk sprog og på kommunikation med de forskellige enheder i systemfamilien (90/30,90/70, VersaMax, RX7i och RX3i PLCs). U403 PROFICY ME PACSYSTEM RX3i/7i* Grundlæggende kursus i GE s programmeringsværktøj for PACSystemer. Vi gennemgår brugerfladen i Machine Edition, hvordan man laver projekter og konfigurerer et PACSystem med I/O adresser og I/O. Der bruges IEC programmeringssprog. U410 PROFICY PLANT APPLICATIONS FUNDAMENTALS* Proficy Plant Applications Fundamentals er grundlæggende og et krav for videregående kurser i Plant Applications. Kurset gennemgår arkitektur og design samt hvordan man konfigurerer software. Endvidere får man lov til at ekstrahere data og vise disse i webinterface og får samtidig et overblik over rapporteringsmuligheder i Plant Applications. Kursuslængde: 3 dage DKK U411 PROFICY PLANT APPLICATIONS EFFICIENCY* Grundlæggende kursus i GE s effektivitetsmodul Efficiency for stilstands- og spildanalyse. Med dette standardprodukt beregnes TAK/OEE (tilgængelighed, anlægsudnyttelse og kvalitetsmangelomkostninger/overall Equipment Effectiveness). Vi gennemgår, hvordan man konfigurerer forskellige produktionsmodeller og årsagstræ. Rapporter skabes med Proficy Excel Add-in. Du lærer, hvordan man analyserer årsagerne omkring et produktionsstop. Kurset kræver forkundskaber, der svarer til grundkursus U410. U412 PROFICY PLANT APPLICATIONS QUALITY* Kurset omfatter konfiguration af Proficy PA med henblik på at udtrække kvalitetsrelaterede måltal for et anlæg. Der gennemgås også udvikling og konfiguration af kvalitetsrapporter samt skabelse af kvalitets- og processpecifikationer. Konfiguration af standard- og SPC alarmer for out of spec situationer og indhentning af analyser omkring hændelser/variabelværdier er også eksempler på hvad der indgår i kurset. * Kursus dato er ikke fastlagt, holdes efter ønske.

6 U701 PROFICY PROCESS SYSTEMS* På kurset gennemgås grundlæggende konfiguration og opsætning af PPS: operatørstation, konfigurationsstation, systemserver og applikationsserver. Anvendelse af PPS funktionsblokke, opbygning af processbilleder, alarmhåndtering i controller, logning af trenddata etc. U811 PROFICY HISTORIAN Kurset viser, hvordan man sammenføjer produktionsdata fra f.eks. ifix med information fra andre systemer. Installation, dataindsamling fra ifix, OPC og filer. Import af eksisterende FIX-historik. Gennemgang af konfigurationsprogrammet Historian Administrator. Dataanalyse og rapportering med Excel Add-in. Forbindelse til ifix diagramobjekt, Excel-rapporter med ifix Scheduler samt Historian SDK og OLE DB provider. U813 NOVOTEK REPORT PLUS GRUNDKURSUS Kurset omfatter udvikling af kraftfulde, dynamiske og webbaserede produktionsog miljørapporter. Deltageren lærer at bygge nye rapporter ud fra skabeloner, samt udvikle nye skabeloner selv. Skemalægning af rapporter til print og fil samt avanceret konfiguration af systemet, f.ex. kobling mod Proficy Historian, dynamiske tider samt backuphåndtering. Desuden konfigurering af rapporter mod generelle databaser via SQL. Integration af rapporter i andre applikationer, f.eks. ifix. I forbindelse med U DKK U821 PROFICY REAL TIME INFORMATION PORTAL Vi arbejder med Proficy Portal Enterprise Edition, men kurset passer også til dig, som har Standard Edition. På kurset lærer du at lave forbindelser med Proficy Historian, ifix, OPC og relationsdatabaser. Du får lov til at skabe SQL-spørgsmål uden programmering, ekstrahere data til Excel, lave persontilpassede beslutningsstøttebilleder med bl.a. historiske trends, batchtrends, XY-plotter, datatabeller, SPC-diagrammer m.m. Desuden går vi igennem, hvordan du kan opsætte og administrere dit Proficy Portal-system under Microsoft Windows-operativsystem og Internet Information Server. U910 PROFICY SCHEDULER/ROB-EX* Proficy Scheduler er en løsning til effektiv produktionsplanlægning integreret med ERP, MES eller som fritstående enhed. På kurset lærer du grundprincipperne samt at konfigurere Proficy Scheduler til planlægning i din virksomhed; det vil sige at modellere din virksomhed og definere stamdata som grundlag for planlægningen. Du lærer at løse typiske opgaver som planlægning af kapacitetsudnyttelse og flaskehalsplanlægning, manuel planlægning og automatisk planlægning med regler o.s.v. Kurset består af præsentationer og praktiske øvelser. Efter kurset er du klar til starte med at udføre din løbende produktionsplanlægning med Proficy Scheduler. * Kursus dato er ikke fastlagt, holdes efter ønske.

7 Kursusskema 2014 = Glostrup, DK = Horsens, DK = Larvik, NO = Malmö, SE Kursus Dage Jan Feb Marts April Maj Juni U , 21-24, U U204 2 i SE og 4 i DK /NO , 8-11, U U U U U U U U U , , U , U , U Kursus Dage Juli Aug Sept Okt Nov Dec U , 19-22, 19-22, U /9-3/10 U204 2 i SE og 4 i DK /NO U /11 4-7, 4-7, , U , 2-4 U U U , U , U , U U , , U , U U , 16-17

8 Mere information om vores kurser kan findes på Novotek A/S Naverland 2, 2600 Glostrup Tel ref. #

Produktskolen Kursuskatalog Efterår 2012

Produktskolen Kursuskatalog Efterår 2012 Produktskolen Kursuskatalog Efterår 2012 1 Forord Formål Formålet med Produktskolen er at informere og efteruddanne fagfolk inden for el-branchen i brugen af vores produkter og applikationer. Vi vil gerne

Læs mere

Produktskolen Kursuskatalog Efterår 2011

Produktskolen Kursuskatalog Efterår 2011 Produktskolen Kursuskatalog Efterår 2011 1 Forord Formål Formålet med Produktskolen er at informere og efteruddanne fagfolk inden for el-branchen i brugen af vores produkter og applikationer. Vi vil gerne

Læs mere

EDUCATIONAL SERVICES Kursus katalog

EDUCATIONAL SERVICES Kursus katalog EDUCATIONAL SERVICES Kursus katalog DeltaV AMS Instrument OVER 50 UDDANNELSESCENTRE I 35 LANDE, VERDEN OVER Vi er hermed glade for at forsyne dig med vores uddannelseskatalog. Vore kurser, både de instruktørledede

Læs mere

Det handler om at vælge rigtigt - første gang!

Det handler om at vælge rigtigt - første gang! AuditPlus - Revisorbranchens foretrukne løsning Det handler om at vælge rigtigt - første gang! Indhold AuditPlus - en brancheløsning til revisorene...side.2 Processer...Side.3 Magnus Informatik...Side.4

Læs mere

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S.

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Guide - Kom i gang Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Alle rettigheder haves af Sigma Estimates A/S. Materialet må ikke kopieres, og er

Læs mere

Indhold. Forord 4. Fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg 5. Bygningsautomatik 7. Energikurser 9. Lovpligtige og lovmæssige kurser 12

Indhold. Forord 4. Fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg 5. Bygningsautomatik 7. Energikurser 9. Lovpligtige og lovmæssige kurser 12 Indhold Forord 4 Fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg 5 Bygningsautomatik 7 Energikurser 9 Lovpligtige og lovmæssige kurser 12 Robotkurser 16 Salg og service 18 Styring og regulering 19 It- og

Læs mere

Kompetenceudvikling. kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer. Kurser 2015

Kompetenceudvikling. kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer. Kurser 2015 Kompetenceudvikling kvalitet miljø arbejdsmiljø fødevarer Kurser 2015 Henning Nyekjær Indehaver af QMS-Consult hny@qmsconsult.dk Mobil: +45 2462 3664 Lone Meng Kursusadministration/bogholderi lme@qmsconsult.dk

Læs mere

værdier - kompetencer - potentialer - kommunikation præsentation - troværdighed - integritet - personlighed kurser 2013 / 2014

værdier - kompetencer - potentialer - kommunikation præsentation - troværdighed - integritet - personlighed kurser 2013 / 2014 ValueLab værdier kompetencer potentialer kommunikation præsentation troværdighed integritet personlighed troværdig kommunikation kurser 2013 / 2014 ValueLab Hareskovvej 19 DK 4400 Kalundborg T: 23 10 44

Læs mere

- tegner fremtiden. KURSUSKATALOG - ny viden til dig!

- tegner fremtiden. KURSUSKATALOG - ny viden til dig! - tegner fremtiden KURSUSKATALOG - ny viden til dig! INDHOLD CADSKOLEN 3 LØSNINGER 4 UDDANNELSE 5 AUTODESK CERTIFICERING 6 SPECIELT TILPASSET 7 REVIT ARCHITECTURE 8-13 Grundlæggende Videregående Få styr

Læs mere

TeamLink Workflow Elektronisk fakturastyring

TeamLink Workflow Elektronisk fakturastyring Side 1 TeamLink Workflow Elektronisk fakturastyring TeamLink A/S Tel.: +45 70 26 66 11 www.teamlink.dk fakturastyring@teamlink.dk Uanset om du har 2.000 eller 200.000 indgående fakturaer pr. år, er processen

Læs mere

RCS WTM Time Manager. RCS WTM Time Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer

RCS WTM Time Manager. RCS WTM Time Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer RCS WTM Time Manager RCS WTM Time Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer RCS WTM Time Manager er et enkelt og effektivt system til at registrere time- og ressourceforbruget

Læs mere

KURSER OG EFTERUDDANNELSE efterår 2014

KURSER OG EFTERUDDANNELSE efterår 2014 Kursusafdelingen KURSER OG EFTERUDDANNELSE efterår 2014 læs mere på www.ahkurser.dk it Økonomi og regnskab salg og markedsføring Ledelse Administration Kommunikation Iværksætteruddannelse 1 Akademi- og

Læs mere

Automatiseret vagtplanlægning

Automatiseret vagtplanlægning Automatiseret vagtplanlægning P1 projekt, Aalborg Universitet Datalogi TEK-NAT Basis Gruppe A224 Rune Wejdling Nicholas Tinggaard Andreas Dalsgaard Kristian Riishøj Niels Husted Michael Møller Jakob Knudsen

Læs mere

hydraulik/pneumatik og flow diagrammer. Desuden findes symboler til PLCer, sensorer og transducere, intelligent husinstallation,

hydraulik/pneumatik og flow diagrammer. Desuden findes symboler til PLCer, sensorer og transducere, intelligent husinstallation, FUNKTIONSOVERSIGT PC SCHEMATIC Automation er en CAD-løsning til dokumentation af automation, installation, pneumatik og hydraulik. Programmet sætter dig i stand til at bruge din tid så effektivt som muligt,

Læs mere

Bredana CRM Foodservice brancheløsning

Bredana CRM Foodservice brancheløsning Bredana CRM Foodservice brancheløsning Vejen til optimal styring af salgs- og marketing processerne i foodservicebranchen baseret på Microsoft Dynamics CRM www.bredana.dk Indhold» Vi kan hjælpe dig med

Læs mere

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

Åbent it-værksted. It-kurser IKV Individuel KompetenceVurdering Økonomi og regnskabskurser

Åbent it-værksted. It-kurser IKV Individuel KompetenceVurdering Økonomi og regnskabskurser Åbent it-værksted UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern Ringkjøbing Handelsskole KompetenceGruppen, Skjern It-kurser IKV Individuel KompetenceVurdering Økonomi og regnskabskurser Kursusplan 21. oktober -

Læs mere

Vejledning til IT-forretningsanalyse

Vejledning til IT-forretningsanalyse Vejledning til IT-forretningsanalyse Denne vejledning hjælper med at få stillet de nødvendige spørgsmål om kundens IT-løsning, så du efterfølgende kan rådgive om forbedringer, sikkerhed og nye måder at

Læs mere

Efteruddannelseskurser. Medie og Kommunikation Forår 2015. Kontakt og info vedr. tilmelding: www.cmok.dk

Efteruddannelseskurser. Medie og Kommunikation Forår 2015. Kontakt og info vedr. tilmelding: www.cmok.dk Efteruddannelseskurser Medie og Kommunikation Forår 2015 Kontakt og info vedr. tilmelding: www.cmok.dk Amukoordinator Kjeld Pedersen, 51 580 674 (efter kl. 14) Roskilde Tekniske Skole Center for Medie

Læs mere

Regnskabskurser på Business Centret. bliv klædt på til arbejdet i en regnskabsafdeling med Business Centrets intensive, praksisorienterede kurser

Regnskabskurser på Business Centret. bliv klædt på til arbejdet i en regnskabsafdeling med Business Centrets intensive, praksisorienterede kurser Regnskabskurser på Business Centret bliv klædt på til arbejdet i en regnskabsafdeling med Business Centrets intensive, praksisorienterede kurser regnskabskurser få tallene til at arbejde for dig business

Læs mere

EFTER UDDAN. NELSE Kursuskatalog andet halvår 2011

EFTER UDDAN. NELSE Kursuskatalog andet halvår 2011 EFTER UDDAN NELSE Kursuskatalog andet halvår 2011 Obligatorisk efteruddannelse for godkendte revisorer Generel efteruddannelse for revisorer og bogføringsvirksomheder Et samarbejde mellem Kursuscentret

Læs mere

A&D Information. Sikkerhed. Høj produktivitet går igennem Plant Intelligence. Prisfald på SCALANCE X switches. Simotion understøtter interpolation

A&D Information. Sikkerhed. Høj produktivitet går igennem Plant Intelligence. Prisfald på SCALANCE X switches. Simotion understøtter interpolation A&D Information Automation and Drives Nr. 1 marts 2008 Høj produktivitet går igennem Plant Intelligence Sikkerhed Prisfald på SCALANCE X switches Simotion understøtter interpolation 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kravspecifikation for Business Intelligence System

Kravspecifikation for Business Intelligence System Kravspecifikation for Business Intelligence System Forord Denne kravspecifikation er udarbejdet af Business Intelligence-gruppen under Knowledge Lab. Kravspecifikationen er udarbejdet som led i opfyldelsen

Læs mere

VALUE YOUR TIME TIMELOG PROJECT 5.7 NY RESSOURCEPLANLÆGGER PROJEKTER I ANDEN VALUTA OG MEGET MERE...

VALUE YOUR TIME TIMELOG PROJECT 5.7 NY RESSOURCEPLANLÆGGER PROJEKTER I ANDEN VALUTA OG MEGET MERE... VALUE YOUR TIME NY RESSOURCEPLANLÆGGER PROJEKTER I ANDEN VALUTA OG MEGET MERE... www.timelog.dk info@timelog.dk Introduktion Et år med nye standarder for projektstyring 2 Christoffer Lanstorp Head of IT

Læs mere

PROFESSIONEL IT-LØSNING TIL GOLFKLUBBER. > Mere service, mere kontrol, mindre administration

PROFESSIONEL IT-LØSNING TIL GOLFKLUBBER. > Mere service, mere kontrol, mindre administration PROFESSIONEL IT-LØSNING TIL GOLFKLUBBER > Mere service, mere kontrol, mindre administration DET BEHØVER IKKE AT VÆRE SÅ SVÆRT En fleksibel og enkel løsning... Bruges der unødvendig tid på at styre dagligdagen

Læs mere

Alt er muligt med XMO Oplevelser med XMO

Alt er muligt med XMO Oplevelser med XMO Alt er muligt med XMO Oplevelser med XMO INDHOLDSFORTEGNELSE XMO er det mest anvendte lægesystem i Danmark XMO lægesystem er din sikkerhed for en effektiv hverdag i praksis. XMO er det mest anvendte lægesystem

Læs mere

Statusrapport pr. 15. januar 2013 vedrørende medlemssystem til DBS og fælles regnskabssystem til DBS og BiD

Statusrapport pr. 15. januar 2013 vedrørende medlemssystem til DBS og fælles regnskabssystem til DBS og BiD Danske Baptisters Spejderkorps IT-udvalget Statusrapport pr. 15. januar 2013 vedrørende medlemssystem til DBS og fælles regnskabssystem til DBS og BiD Udarbejdet af IT-udvalget i Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

Apropos Kommunikation KURSUSKATALOG

Apropos Kommunikation KURSUSKATALOG Apropos Kommunikation KURSUSKATALOG praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Pædagogiske mål: I alle vores aktiviteter tager vi stilling til, hvad der skal til for at skabe læring for den enkelte. Det

Læs mere

ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE. Kom nemt i gang!

ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE. Kom nemt i gang! ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE Kom nemt i gang! Hvordan gør jeg? Vejledning til værktøjet Dette værktøj er udviklet af Quartz+Co til Dansk Byggeri og 3F. Det bygger videre på rapporten Øget Produktivitet

Læs mere

TN Transport og Spedition PROJEKT

TN Transport og Spedition PROJEKT 1 TN Transport og Spedition PROJEKT TN Transport og Spedition PROJEKT 2 semesters projekt på datamatiker uddannelsen på UCN. Skrevet efteråret 2009. DM67 gruppe : Jeanette Nielsen 21-12-2009 Side 1 2 TN

Læs mere