M I L J Ø M I N I S T E R I E T

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "M I L J Ø M I N I S T E R I E T"

Transkript

1 Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 245 Offentligt M I L J Ø M I N I S T E R I E T SKOV- OG NATURSTYRELSEN Landsplanområdet J.nr. SN /LP Ref. MIC Sjette redegørelse om "lovovervågning" vedrørende helårsbeboelse i sommerhusområder Den 20. december Indledning Ifølge 1 i bekendtgørelse nr. 119 af 21. februar 2000 om kommunalbestyrelsens afgivelse af oplysninger om helårsbeboelse i sommerhusområder, som ændret ved bekendtgørelse nr. 281 af 15. april 2005 skal kommunerne hvert år senest den 1. maj indsende oplysninger til miljøministeren (Skov- og Naturstyrelsen) om administrationen af reglerne om helårsbeboelse i sommerhusområder. Bekendtgørelsen knytter sig til lov nr af 23. december 1998 ( stoploven ) og lov nr. 371 af 2. juni 1999 ( afviklingsloven ). Disse to love udgør regelgrundlaget for en varig løsning af problemet med ulovlige helårsbeboelser i sommerhusområderne. Hvor stoploven har til formål at sætte en stopper for nye ulovlige bosættelser i sommerhusområderne, kan afviklingsloven beskrives som rammen om en afvikling af de gamle ulovlige helårsbeboelser i løbet af en 10-årig periode. Det er hensigten, at kommunernes indberetninger til miljøministeren løbende skal kunne skabe grundlag for et samlet, landsdækkende overblik over udviklingen med hensyn til helårsbeboelser i sommerhusområderne, såvel lovlige som ulovlige. Miljøministeren vil i perioden på baggrund af kommunernes indberetninger årligt afgive en redegørelse til Folketinget. I Folketingsåret 2004/2005 afgav ministeren en i forhold til afviklingslovens 10-årige tidshorisont midtvejsredegørelse til Folketinget. Kommunerne er blevet anmodet om sammen med indberetningerne at orientere om dispensationsafgørelser truffet i perioden. Dette har en stor del af kommunerne gjort, medens der fra de øvrige kommuner har været medsendt/er indhentet relevante oplysninger om dispensationsafgørelserne. Denne redegørelse indeholder hovedtal og tendenser fra kommunernes indberetninger i 2005.

2 2. Generelt om kommunernes indberetninger 2 Kommunernes indberetninger vedrører: - Forbudet mod helårsbeboelse i sommerhusområder (planlovens 40, stk. 1) og adgangen til at dispensere fra forbudet i særlige tilfælde (planlovens 40, stk. 2). - Pensionistreglen (planlovens 41). - Afvikling af ulovlige helårsbeboelser iht. afviklingsloven (lov nr. 371 af 2. juni 1999). - Kommunernes tilsyns- og håndhævelsesforpligtelser (planlovens 51 og 51 a). Redegørelsen bygger næsten udelukkende på de taloplysninger, som kommunerne har afgivet ved at udfylde og indsende de skemaer, der er optrykt som bilag til bekendtgørelse nr. 119 af 21. februar Bekendtgørelsen er som anført i midtvejsredegørelsen af 18. oktober 2004 blevet gennemgået med henblik på at smidiggøre kommunernes fremtidige indberetning. Indberetningerne sker således fremover på grundlag af bekendtgørelse nr. 281 af 15. april Kommunernes oplysninger er i videst muligt omfang umiddelbart blevet lagt til grund for redegørelsen. Følgende forudsætninger for indberetningerne og redegørelsen kan fremhæves: - Der findes ca sommerhuse (boliger i sommerhusområder) i Danmark af landets 271 kommuner (inkl. København og Frederiksberg) har egentlige sommerhusområder, jf. herved planlovens 34, stk. 3. De øvrige 117 kommuner er således reelt ikke omfattet af hverken bekendtgørelsen eller redegørelsen. - Medmindre der i redegørelsen udtrykkeligt er anført andet, er samtlige oplysninger om helårsbeboelser i sommerhusområderne baseret på registreringer i CPR. - Alle opgørelser er baseret på de oplysninger, der forelå pr. 31. marts 2005, dvs. ved udgangen af vinterhalvåret 2004/ Resultater af kommunernes indberetninger Resultaterne af indberetningerne kan inddeles i 3 hovedgrupper: - Status for helårsbeboede sommerhuse (afsnit 3.1.). - Status for administrationen af planlovens 51 a om flyttepåbud m.v. (afsnit 3.2.). - Status for administrationen af planlovens 40, stk. 2, om dispensationer i særlige tilfælde (afsnit 3.3.).

3 3.1. Status for helårsbeboede sommerhuse 3 I bilag 1 er givet en oversigt over kommunernes oplysninger om helårsbeboede sommerhuse pr. 31. marts 2005 fordelt på amter, medens bilag 2 viser udviklingen siden lovovervågningen startede. Følgende hovedtal kan fremhæves: - På landsplan er der ca helårsbeboede sommerhuse, dvs. ca. 8,4 % af det samlede antal sommerhuse. Heraf er ca sommerhuse lovligt beboede. - Af de helårsbeboede sommerhuse er ca. 39 % beliggende i Frederiksborg Amt, hvori ca. 15 % af det samlede antal sommerhuse ligger. - De ca lovligt beboede sommerhuse er fordelt således efter hjemmelsgrundlag: - Ca i kraft af pensionistreglen (planlovens 41). - Ca i kraft af bevaret helårsstatus (planlovens 40, stk. 1), dispensationer i særlige tilfælde (planlovens 40, stk. 2) eller amnestien i 1983 (lov nr. 207 af 25. maj 1983). - Ca i kraft af afviklingsloven (lov nr. 371 af 2. juni 1999), heraf ca. 57 % beliggende i Frederiksborg Amt. Antallet af afviklingsdispensationer fordelt over landet pr. 31. marts 2005 fremgår af bilag 5. - I bilag 3 er udviklingen i helårsbeboede sommerhuse fordelt på pensionistreglen, afviklingsdispensationer og andet grundlag primært 40, stk. 2, dispensationer i særlige tilfælde. I bilag 4 findes den samme fordeling fordelt på amter. - Ved udgangen af vinterhalvåret 2004/2005 var ca. 400 sommerhuse ulovligt helårsbeboede (i det efterfølgende sommerhalvår, dvs. indtil den 1. oktober 2005, har det været lovligt at benytte sommerhusene til beboelse) Status for administrationen af planlovens 51 a (flyttepåbud m.v.) På baggrund af kommunernes oplysninger kan nedenstående hovedtal fremhæves (de tilsvarende hovedtal fra sidste års redegørelse er nævnt i parentes): - I vinterhalvåret 2004/2005 er der meddelt i alt ca flyttepåbud (1.300). Dette tal omfatter både personer, der er flyttet ind i sommerhalvåret 2004 og blevet boende i vinterhalvåret, og personer, der er flyttet ind i selve vinterhalvåret. - Af de nævnte ca (1.300) flyttepåbud er ca. 780 (860) blevet efterkommet rettidigt ved flytning fra sommerhuset inden 14 dage. - Der er indgivet politianmeldelse i ca. 190 (280) sager. I 37 (25) tilfælde er der vedtaget eller idømt en bøde. - Der er pålagt daglige tvangsbøder i ca. 160 (230) sager. 4 (3) personer har betalt disse tvangsbøder.

4 3.3. Status for administrationen af planlovens 40, stk. 2 (dispensationer i særlige tilfælde) 4 Reglen i planlovens 40, stk. 2, giver kommunerne mulighed for i særlige tilfælde at dispensere fra forbudet mod helårsbeboelse i sommerhusområder. Ifølge kommunernes oplysninger er der i perioden meddelt i alt 970 (697) dispensationer efter planlovens 40, stk. 2. I Frederiksborg Amt er der meddelt 198 dispensationer svarende til ca. 20 % af det samlede antal dispensationer. Østre Landsret har i en afgørelse fra 1996 fastslået, at uanset det i lovmotiverne til planloven er forudsat, at kommunerne fortsat, vil være tilbageholdende med at dispensere til helårsbeboelse, findes loven og dens forarbejder ikke at være til hinder for, at en kommune kan give dispensation i andre tilfælde end dem, som er dækket af hidtidig praksis, hvis kommunen efter en saglig og konkret vurdering skønner, at der foreligger et særligt tilfælde. Det kan også ud fra indberetningerne konstateres, at kommunerne meddeler dispensation også i andre situationer end dem, der er beskrevet i de hidtidige statslige vejledninger. I den forbindelse bemærkes også, at en del af dispensationerne gives for en enkelt vinterperiode ofte i forbindelse med akut opståede boligproblemer som følge af skilsmisse, jobskifte eller lign. Generelt indikerer antallet af dispensationer, der de seneste år har været stigende, at kommunerne er begyndt at anvende en mere lempelig praksis i deres administration af planlovens 40, stk. 2, og vurdering af, hvornår der foreligger et sådant særligt tilfælde, at dispensation kan meddeles. 4. Tilsynet med kommunerne I perioden 1. april marts 2005 har de kommunale tilsynsmyndigheder ikke afgivet udtalelser vedrørende administrationen af reglerne om helårsbeboelse i sommerhusområder. Statsamtet København har imidlertid på baggrund af en avisartikel anmodet Miljøministeriet om at komme med en vejledende udtalelse om administration af dispensationer i henhold til planlovens 40, stk. 2, til personer, som har fået afviklingsdispensation. Ministeriet oplyste i november 2005, at de generelle regler også er gældende for personer med afviklingsdispensation. Det vil sige, at det forudsættes, at kommunerne er tilbageholdende med at dispensere til helårsbeboelse i sommerhusområder, men at kommunerne ud fra kommunale forudsætninger selv kan vurdere, hvornår der foreligger et sådant særligt tilfælde, at dispensation kan meddeles, når blot det sker efter en saglig og konkret vurdering. Dispensationspraksis kan herved blive forskellig fra kommune til kommune.

5 5. Klager til Naturklagenævnet om retlige spørgsmål 5 Naturklagenævnet har i perioden 19. september september 2005 afgjort ca. 65 klager vedrørende retlige spørgsmål i forbindelse med kommunale afgørelser i relation til reglerne om helårsbeboelse i sommerhusområder. Naturklagenævnet har opretholdt kommunens afgørelse i 29 sager, 30 sager er afvist og 6 sager er hjemvist. Indførelsen af gebyr i Naturklagenævnet har betydet en stigning i antallet af afviste sager, således er 9 sager afvist, fordi klagesagsgebyret ikke var indbetalt rettidigt. 6. Konkluderende bemærkninger Kommunernes indberetninger giver anledning til nedenstående bemærkninger i lyset af de forudsætninger og forventninger, som Folketinget lagde til grund ved stop- og afviklingslovenes vedtagelse: - Det samlede antal helårsbeboede sommerhuse er i forhold til sidste år faldet med Antallet af lovligt helårsbeboede sommerhuse er faldet med 69. Antallet af sommerhuse, der som følge af reglerne i planlovens 41, pensionistreglen, lovligt benyttes til helårsbeboelse, fortsætter med at stige markant. Der er tale om en stigning på 11 % fra til Antallet af sommerhuse, der er lovligt bebo ede i kraft af afviklingsloven, er i forhold til sidste år faldet med knapt 20 % (fra ca til ca ). Hvor tallet de seneste år er faldet med omkring 10 % årligt, har faldet det seneste år været markant højere ca. det dobbelte Det bemærkes i den forbindelse, at afviklingsdispensationerne har en 10-årig tidshorisont, og altså løber frem til AKF (Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut) har anslået, at antallet af ulovligt beboede sommerhuse efter en overgangsperiode på ti år som følge af bl.a. naturlige fraflytninger nok vil være bragt ned til godt 2000, jf. rapporten Helårsbeboelse i sommerhuse, marts En prognose, der fortsat virker realistisk, idet det foreliggende talmateriale over den hidtidige udvikling peger i samme retning. - Antallet af ulovligt beboede sommerhuse har de seneste år ligget stabilt på ca Det bemærkes herved, at der må forventes et (mindre) antal ulovligt beboede sommerhuse ved udgangen af hvert vinterhalvår. Dette tal vil bl.a. indeholde verserende sager og vil også være påvirket af, at stoplovens virkemidler (flyttepåbud m.v.) ifølge loven ikke gælder for indflytninger, der sker efter den 1. marts. - Antallet af meddelte flyttepåbud er i forhold til sidste år faldet med knapt 20 %.

6 - Der er fortsat et mindre antal tilfælde, hvor flyttepåbud, der ikke er blevet efterkommet rettidigt ( 280), ikke resulterer i en politianmeldelse (191)/ pålæggelse af daglige tvangsbøder ( 157). 6 - Antallet af meddelte dispensationer efter planlovens 40, stk. 2, er i forhold til sidste år steget fra 697 til 970, altså med næsten 40 %.

Skriftlig redegørelse. (Redegørelsen er optrykt i den ordlyd, hvori den er modtaget).

Skriftlig redegørelse. (Redegørelsen er optrykt i den ordlyd, hvori den er modtaget). Skriftlig redegørelse (Redegørelsen er optrykt i den ordlyd, hvori den er modtaget). Redegørelse af 28/10 04 om forløbet af de første 5 år af stop- og afviklingsordningen vedrørende helårsbeboelse i sommerhusområders

Læs mere

3. Overordnede oplysninger vedrørende Frederikssund Kommune.

3. Overordnede oplysninger vedrørende Frederikssund Kommune. Notat 27. marts 2007 OS Dispensationer til helårsanvendelse af sommerhuse Administrationspraksis og bemyndigelse Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Lovens bestemmelser 3. Overordnede oplysninger vedrørende

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 2. september 2004 via Magistraten J.nr. 01.07.04.A26.001.04(51) Ref.: Tlf.nr.

Læs mere

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver Sammenskrivning af Lov om kolonihaver Dette er en sammenskrivning af Lovbekendtgørelse nr. 790 af 21. juni 2007 med følgende ændringslove indarbejdet i teksten: Lov nr. 1571 af 20. december 2006 Lov nr.

Læs mere

Vejledning til kommunerne om håndhævelse af forbuddet mod helårsbeboelse i sommerhuse i sommerhusområder

Vejledning til kommunerne om håndhævelse af forbuddet mod helårsbeboelse i sommerhuse i sommerhusområder Vejledning til kommunerne om håndhævelse af forbuddet mod helårsbeboelse i sommerhuse i sommerhusområder 8. september 2009, rettet den 18. september 2009 2 1. Indledning 1.1 Baggrund Det 70 år gamle forbud

Læs mere

Vejledning til kommunerne om håndhævelse af forbuddet mod helårsbeboelse i sommerhuse i sommerhusområder

Vejledning til kommunerne om håndhævelse af forbuddet mod helårsbeboelse i sommerhuse i sommerhusområder Vejledning til kommunerne om håndhævelse af forbuddet mod helårsbeboelse i sommerhuse i sommerhusområder udkast af 23. juni 2009 2 1. Indledning 1.1 Baggrund Det 70 år gamle forbud mod helårsbeboelse i

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt Folketings Miljø- og Planlægningsudvalg J.nr. SNS-145-00041 Den 19. maj 2006 Redegørelse for anvendelsen af planlovens bestemmelser om

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2006 Frederiksholms Kanal 16 Den 18. september 2006 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2005-609-0051

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2006 Frederiksholms Kanal 16 Den 18. september 2006 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2005-609-0051 RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2006 Frederiksholms Kanal 16 Den 18. september 2006 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2005-609-0051 Sagsbehandlingstiden i straffesager. Klager fra sigtede over lang sagsbehandlingstid

Læs mere

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden Kapitel 20. Tilsyn 20.1. Tilsynsmyndigheden 20.2. Tilsynets udøvelse 20.3. Selvhjælpsbestemmelser 20.4. Pligt til lovliggørelse 20.5. Istandsættelse af fortidsminder 20.6. Myndighedernes adgang til offentlige

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr må ingen grund bebygges på mere end 1/10 af arealet.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr må ingen grund bebygges på mere end 1/10 af arealet. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 14-06-2019

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

Jeg er derfor forpligtiget til at udarbejde et forslag til landsplandirektiv på baggrund af ansøgninger fra kommuner og regionplanmyndigheder.

Jeg er derfor forpligtiget til at udarbejde et forslag til landsplandirektiv på baggrund af ansøgninger fra kommuner og regionplanmyndigheder. Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 144 Offentlig S A M R Å D S N O T I T S DEPARTEMENTET J.nr. SN 2001-101- 0894 Den 8. december 2004 Notits til brug for miljøministerens besvarelse af

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 4. november 2009 til en borger

Statsforvaltningens brev af 4. november 2009 til en borger Statsforvaltningens brev af 4. november 2009 til en borger 04-11- 2009 Du har på vegne en række sommerhusejere i Kettingskov i brev af 12. oktober 2008 klaget over, at Sønderborg Kommune ikke har sørget

Læs mere

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges.

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges. 2012-2. Aktindsigt i sag om udlevering til udenlandsk myndighed afgøres efter retsplejelovens regler En journalist klagede til ombudsmanden over Justitsministeriets afslag på aktindsigt i ministeriets

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v.

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v. LBK nr 949 af 03/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. 029-00113 Senere ændringer til forskriften LOV nr 86 af 28/01/2014

Læs mere

i sagen om sagsbehandlingstiden i Skov- og Naturstyrelsen og Miljøklagenævnet

i sagen om sagsbehandlingstiden i Skov- og Naturstyrelsen og Miljøklagenævnet ENDELIG REDEGØRELSE Endelig redegørelse i sagen om sagsbehandlingstiden i Skov- og Naturstyrelsen og Miljøklagenævnet Det er min endelige opfattelse at sagsbehandlingstiden i både Skov- og Naturstyrelsen

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 06-10-2017

Læs mere

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion 2-x. Forvaltningsret 1113.1 114.3 115.1 123.1. Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion En friskole glemte at søge Økonomistyrelsen om fleksjobrefusion inden ansøgningsfristen udløb.

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan nr skal beboelsesbygninger orienteres med længderetningen nord-syd eller øst-vest.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan nr skal beboelsesbygninger orienteres med længderetningen nord-syd eller øst-vest. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 05-12-2018

Læs mere

Der overføres 8 m² fra udhus/garage til beboelse, sådan at samlet bebyggelse har et areal på maks. 135 m².

Der overføres 8 m² fra udhus/garage til beboelse, sådan at samlet bebyggelse har et areal på maks. 135 m². Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg

Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine

Læs mere

Udtalelse afgivet af Indenrigs- og Sundhedsministeriet om Garverigrunden

Udtalelse afgivet af Indenrigs- og Sundhedsministeriet om Garverigrunden UDT nr 9008 af 27/03/2002 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsministeriet, j.nr. 2001/1078/701-1 Senere ændringer

Læs mere

Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning

Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning Afgørelser Reg. nr.: 08126.00 Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 06-01-1958

Læs mere

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale Til ejer og interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 ang. opførelse af garage på ejendommen matr. nr. 55BÆ Hune By, Hune, beliggende Pirupshvarrevej 79, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 ang. opførelse af garage på ejendommen matr. nr. 55BÆ Hune By, Hune, beliggende Pirupshvarrevej 79, 9492 Blokhus. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 15-11-2017

Læs mere

Lov om kolonihaver og lov om ændring af lov om planlægning og jordkøbsloven

Lov om kolonihaver og lov om ændring af lov om planlægning og jordkøbsloven Side 1 af 5 Til kommunalbestyrelser og Hovedstadens Udviklingsråd samt til orientering til amtsråd DEPARTEMENTET LANDSPLANAFDELINGEN 6. Kontor J.nr. D 201-0003 Ref. Jo Den 20. juni 2001 Lov om kolonihaver

Læs mere

Muligheder for regulering af helårsbeboelse, findes i henholdsvis planloven og i boligreguleringsloven, jf. nedenfor.

Muligheder for regulering af helårsbeboelse, findes i henholdsvis planloven og i boligreguleringsloven, jf. nedenfor. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget 30. august 2019 Orientering om ændret praksis for servitutter - helårsbeboelse Konklusion Teknik- og

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Herning Kommune, afslag på landzonetilladelse til ændret anvendelse, Røddingvej

AFGØRELSE i sag om Herning Kommune, afslag på landzonetilladelse til ændret anvendelse, Røddingvej Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 12. november 2013 J.nr.: NMK-31-00750 Ref.: MILMA AFGØRELSE i sag om Herning Kommune, afslag på landzonetilladelse til ændret

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. facadehøjde på ejendommen matr. nr. 33CP Hune By, Hune, beliggende Bregnehøjvej 7A, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. facadehøjde på ejendommen matr. nr. 33CP Hune By, Hune, beliggende Bregnehøjvej 7A, 9492 Blokhus. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 21-11-2017

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 til udvidelse af eks. sommerhus matr.nr. 69BT HUNE BY, HUNE beliggende Sdr. Strandvej 17 (Planlovens 19 og 20).

Dispensation fra Lokalplan 161 til udvidelse af eks. sommerhus matr.nr. 69BT HUNE BY, HUNE beliggende Sdr. Strandvej 17 (Planlovens 19 og 20). Erik Jacobsen Koldingvej 165 8800 Viborg Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Erik Nielsen Direkte 7257 7376 pon@jammerbugt.dk 04-06-2015

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 9 taget skal danne en vinkel mellem 20 og 30 grader med den vandrette plan.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 9 taget skal danne en vinkel mellem 20 og 30 grader med den vandrette plan. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A. Den 22. august 2011 blev i sag nr. 73/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplan-

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplan- Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-08-2017

Læs mere

Til myndigheder, foreninger mv.

Til myndigheder, foreninger mv. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Novoflex ApS Danas Plads 18,2 th 1915 Frederiksberg C Att.: Nikolaj Edwards Afgørelse sendt pr. mail til: novoflexaps@gmail.com KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf.

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 27-004 til flytning af forsinkelsesbassin på ejendommen matr. nr. 36b Åby By, Åby, Skovparken, 9440 Aabybro

Dispensation fra Lokalplan 27-004 til flytning af forsinkelsesbassin på ejendommen matr. nr. 36b Åby By, Åby, Skovparken, 9440 Aabybro Jammerbugt Forsyning A/S Lundbakvej 5 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele

Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele Bente Busk Søbakken 11 Rødding 8830 Tjele Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 8. december 2004 J.nr.: 03-33/200-0216 JP Afgørelse

Læs mere

1. Tanken skal fjernes uden udgift for det offentlige, når den ikke længere anvendes til affaldsprodukter/slam eller gylle.

1. Tanken skal fjernes uden udgift for det offentlige, når den ikke længere anvendes til affaldsprodukter/slam eller gylle. John Langdahl Gunderuplundvej 10 8370 Hadsten Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse til ændret anvendelse af eksisterende gylletank

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 4 6 stk. 4d skal huse orienteres i længderetning nord/syd eller øst/vest.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 4 6 stk. 4d skal huse orienteres i længderetning nord/syd eller øst/vest. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 14-11-2017

Læs mere

Ansøgning Der ansøges om lovliggørende dispensation til tag af sorte betontagsten, hvilket er i strid med nedenstående bestemmelser.

Ansøgning Der ansøges om lovliggørende dispensation til tag af sorte betontagsten, hvilket er i strid med nedenstående bestemmelser. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine G. Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 03-10-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. opførelse af udhus på ejendommen matr. nr. 39AT Hune By, Hune, beliggende Sætergaardsstien 6B, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. opførelse af udhus på ejendommen matr. nr. 39AT Hune By, Hune, beliggende Sætergaardsstien 6B, 9492 Blokhus. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine Grøntved Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 02-07-2018

Læs mere

Skatteankestyrelsen besluttede at realitetsbehandle 9 borgeres klager over deres årsopgørelser,

Skatteankestyrelsen besluttede at realitetsbehandle 9 borgeres klager over deres årsopgørelser, Skatteankestyrelsen besluttede at realitetsbehandle 9 borgeres klager over deres årsopgørelser, selv om klagerne var indgivet efter klagefristens udløb. Side 1 5 Resumé 22. november 2018 En advokat klagede

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed afslag på ansøgning om anvendelse af betontagsten som tagbeklædning.

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed afslag på ansøgning om anvendelse af betontagsten som tagbeklædning. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Jf. Byplanvedtægt nr. 2 5 stk. 3 gælder for bygninger beliggende inden for delområde II, at bygningernes længderetning skal være øst-vestlig.

Jf. Byplanvedtægt nr. 2 5 stk. 3 gælder for bygninger beliggende inden for delområde II, at bygningernes længderetning skal være øst-vestlig. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 28-04-2017

Læs mere

Afgørelse i sagen om anvendelsen af ejendommen Vojensvej 11 i Hvidovre Kommune

Afgørelse i sagen om anvendelsen af ejendommen Vojensvej 11 i Hvidovre Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. februar 2005 J.nr.: 03-33/150-0266 ARS Afgørelse i sagen

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplanvedtægtens

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplanvedtægtens Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 07-07-2017

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation i medfør af Planlovens 19.

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation i medfør af Planlovens 19. Else Johansson Søren Christensen Egevej 38 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Hjemmel for afgørelsen Afgørelsen er truffet med hjemmel i Planlovens 2 51, stk. 5. Skanderborg Sø Camping Horsensvej 21 8660 Skanderborg

Hjemmel for afgørelsen Afgørelsen er truffet med hjemmel i Planlovens 2 51, stk. 5. Skanderborg Sø Camping Horsensvej 21 8660 Skanderborg Skanderborg Sø Camping Horsensvej 21 8660 Skanderborg Sendt på mail til: Skanderborg Sø Camping [info@campingskanderborg.dk] Dato: 16-09-2014 Sagsnr.: 14/65351 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 1.78 Bispehaven etape II, boligområde ved Hovensvej, Aabybro

Dispensation fra Lokalplan 1.78 Bispehaven etape II, boligområde ved Hovensvej, Aabybro Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 09-07-2007 Sagsnr.: 1849-14929 Dispensation fra

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-01-2018

Læs mere

Hedensted Kommunalbestyrelse Niels Espesvej 8 8722 Hedensted

Hedensted Kommunalbestyrelse Niels Espesvej 8 8722 Hedensted Hedensted Kommunalbestyrelse Niels Espesvej 8 8722 Hedensted 20-12- 2010 TILSYNET A rettede den 11. februar 2009 henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som ifølge styrelseslovens 1 kapitel VI

Læs mere

Du har anført, at dine klienter ikke benytter vejen og derfor ikke skal deltage i udgifterne til istandsættelsen,

Du har anført, at dine klienter ikke benytter vejen og derfor ikke skal deltage i udgifterne til istandsættelsen, Dato 14. oktober 2014 Dokument 14/09655 Side Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til istandsættelse af del af S - jeres ref. 254294 kmd/ivb Du har ved brev af 4. juli 2014 på vegne af A klaget over

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan området skal varmeforsynes med naturgas.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan området skal varmeforsynes med naturgas. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 29-11-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Gældende bestemmelser Ansøgningen indebærer, at der meddeles en dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4:

Gældende bestemmelser Ansøgningen indebærer, at der meddeles en dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4: Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine Grøntved Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 03-12-2018

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energitilsynets

Læs mere

Dispensation fra byplanvedtægt nr. 1 ang. bebyggelsesgrad på ejendommen matr. nr. 68GH Hune By, Hune, beliggende Vestvej 3, 9492 Blokhus.

Dispensation fra byplanvedtægt nr. 1 ang. bebyggelsesgrad på ejendommen matr. nr. 68GH Hune By, Hune, beliggende Vestvej 3, 9492 Blokhus. 1 - Dispensation fra Byplanvedttægt nr. 1- afgørelse p Hører til journalnummer: 01.02.05-P25-20-16 Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Til ansøger Bent Toft

Læs mere

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen: Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf. 47 33 87 32 E-mail: nordsjaelland@fredningsnaevn.dk Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum Karin og Niels Guldager Guldagervej 45 Ejersted 9493 Saltum Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 6.5: ingen bygning må lægges nærmere ved anden mands grund end 5 m.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 6.5: ingen bygning må lægges nærmere ved anden mands grund end 5 m. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Gældende bestemmelser Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 4: Ingen grund må bebygges mere end 1/10 af arealet.

Gældende bestemmelser Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 4: Ingen grund må bebygges mere end 1/10 af arealet. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 06-11-2017

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening:

Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening: Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening: 19-03- 2007 TILSYNET Danmarks Naturfredningsforening har i skrivelse af 20. maj 2005 rettet henvendelse til Statsamtet Vestsjælland,

Læs mere

Ansøgning Der ansøges om dispensation til en anden orientering af bebyggelsen, hvilket er i strid med nedenstående bestemmelser.

Ansøgning Der ansøges om dispensation til en anden orientering af bebyggelsen, hvilket er i strid med nedenstående bestemmelser. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 01-03-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Til 1. a) Før nr. 1 indsættes som nyt nummer: 01. I 8 og 36, stk.1, ændres de kommunale organisationer til: KL. [Manglende konsekvensændring]

Til 1. a) Før nr. 1 indsættes som nyt nummer: 01. I 8 og 36, stk.1, ændres de kommunale organisationer til: KL. [Manglende konsekvensændring] Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) L 86 - Bilag 14 Offentligt Miljøministerens ændringsforslag til L 86 - forslag lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet, lov om vandløb, lov om sommerhuse

Læs mere

Jens Christian Nørenberg Villadsen Donna Villadsen Ingstrupvej 29 V. Hjermitslev 9700 Brønderslev

Jens Christian Nørenberg Villadsen Donna Villadsen Ingstrupvej 29 V. Hjermitslev 9700 Brønderslev Jens Christian Nørenberg Villadsen Donna Villadsen Ingstrupvej 29 V. Hjermitslev 9700 Brønderslev Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg Carsten Klausen Rafns Alle 10 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4, 6 stk. 5 til facadehøjde på 2,75 m på ovennævnte ejendom.

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4, 6 stk. 5 til facadehøjde på 2,75 m på ovennævnte ejendom. Til myndigheder, foreninger, mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Hedensted Kommune, Natur og Miljø Tjørnevej Uldum. Havdambrug. 1. Indledning

Hedensted Kommune, Natur og Miljø Tjørnevej Uldum. Havdambrug. 1. Indledning Hedensted Kommune, Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 13. september 2018 Journalnr.: 214648 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Sekretær: Lene Fjord Hocksdahl

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. september 2014 J.nr.: NMK-33-02251 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til en reduceret grundstørrelse for matr. nr. 67Oi Hune By, Hune, beliggende Maren Hjortelsvej 2, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til en reduceret grundstørrelse for matr. nr. 67Oi Hune By, Hune, beliggende Maren Hjortelsvej 2, 9492 Blokhus. Landinspektør Anders Dalum St. Ajstrupvej 70 9240 Nibe Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 245 ang. størrelse af overdækket areal på ejendommen matr.nr. 3BH Ejersted By, Saltum, beliggende Tølhøj

Dispensation fra Lokalplan 245 ang. størrelse af overdækket areal på ejendommen matr.nr. 3BH Ejersted By, Saltum, beliggende Tølhøj Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 04-04-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

Påbud om lovliggørelse af spildevandsforhold

Påbud om lovliggørelse af spildevandsforhold Påbud om lovliggørelse af spildevandsforhold Udtalt over for miljøstyrelsen, at der i mangel af udtrykkelige regler om adgangen til at kræve lovliggørelse af spildevandsforhold alene kunne stilles krav

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev. Ansøger Indsiger Interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

Kapitel 2 Opfyldelse af boligkravet

Kapitel 2 Opfyldelse af boligkravet Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold BEK nr 814 af 20/07/2004 (Gældende) LBK Nr. 945 af 01/09/2006 Kapitel

Læs mere

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt [XXX] Afgørelsen er fremsendt pr. e-mail til adressen: [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold

Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold 10-5. Forvaltningsret 115.1. Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold En mand fik visum til Danmark og rejste ind i landet. I forbindelse med visumsagen stillede hans herboende

Læs mere

Der meddeles afslag på ansøgning om lovliggørelse af udhus på ejendommen i henhold til Planlovens 19.

Der meddeles afslag på ansøgning om lovliggørelse af udhus på ejendommen i henhold til Planlovens 19. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine G. Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 18-06-2018 Sagsnr.:

Læs mere

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen "A Danmark A/S mod Finanstilsynet".

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen A Danmark A/S mod Finanstilsynet. Kendelse af 8. marts 2001. 00-177.318. Aktindsigt nægtet. Der var ikke grundlag for at lade klageren indtræde i en verserende sag, der vedrørte hans pensionsforhold. Lov om forsikringsvirksomhed 66 a og

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 37 ang. grundstørrelse på ejendommen matr. nr. 1AS Torup Strandhuse, V. Torup, beliggende Skovstien 10, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 37 ang. grundstørrelse på ejendommen matr. nr. 1AS Torup Strandhuse, V. Torup, beliggende Skovstien 10, 9690 Fjerritslev. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 23-04-2019

Læs mere

Afgørelse af klager over udgiftsfordeling til vejsynskendelse privat fællesvej mellem Alkærlundvej og Risbjergvej kommunens sags ID 2015/14053

Afgørelse af klager over udgiftsfordeling til vejsynskendelse privat fællesvej mellem Alkærlundvej og Risbjergvej kommunens sags ID 2015/14053 Dato 2. december 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon 7244 3065 Dokument 16/12073 og 16/13306 Side 1/5 Afgørelse af klager over udgiftsfordeling til vejsynskendelse privat fællesvej

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til udstykning af ejendommen matr.nr. 57at Hune By, Hune, beliggende Højmarksvej 35, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til udstykning af ejendommen matr.nr. 57at Hune By, Hune, beliggende Højmarksvej 35, 9492 Blokhus. Mona Brask Laursen Gildestræde 8 2620 Albertslund Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Karsten T. Jørgensen Direkte 7257

Læs mere

Ansøgning Der er ansøgt om at placere et udhus på 10 m² 0,5 meter fra skel mod nord.

Ansøgning Der er ansøgt om at placere et udhus på 10 m² 0,5 meter fra skel mod nord. Mette Tidselbak Torngårdsparken 34 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257

Læs mere

Ejendommen er omfattet af Lokalplan 4.14, delområde 1, vedtaget i 2001 af daværende Aabybro Kommune. Jammerbugt Kommune er påtaleberettiget.

Ejendommen er omfattet af Lokalplan 4.14, delområde 1, vedtaget i 2001 af daværende Aabybro Kommune. Jammerbugt Kommune er påtaleberettiget. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget

Bekendtgørelse af lov om fremme af besparelser i energiforbruget LBK nr 1065 af 12/11/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 15. maj 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2807/1491-0019

Læs mere

Opholds- og arbejdstilladelse til udlænding, der levede i homoseksuelt parforhold med dansker

Opholds- og arbejdstilladelse til udlænding, der levede i homoseksuelt parforhold med dansker Opholds- og arbejdstilladelse til udlænding, der levede i homoseksuelt parforhold med dansker Anmodet justitsministeriet om at ville undergive en sag om opholds- og arbejdstilladelse til en person, der

Læs mere

Vejledning om behandling af klager over Det Frie Forskningsråds afgørelser

Vejledning om behandling af klager over Det Frie Forskningsråds afgørelser Vejledning om behandling af klager over Det Frie Forskningsråds afgørelser INDLEDNING Denne vejledning beskriver reglerne om adgangen til at klage over Det Frie Forskningsråds afgørelser og ministeriets

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. december 2013 J.nr.: NMK-33-01384 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse

Læs mere

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, Delområde S3-I, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev Kommune i 2006.

Gældende bestemmelser Ejendommen er omfattet af Lokalplan 53, Delområde S3-I, der er vedtaget af den daværende Fjerritslev Kommune i 2006. Til ejerne af ejendommen: Lene og Lars Henrik Hall Solvej 4 A 2840 Holte Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Jura. J.nr. M DBH. Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005

Jura. J.nr. M DBH. Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005 Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 294 Offentligt N O T A T MILJØSTYRELSEN Jura J.nr. M 1034-0389 DBH Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005 Håndhævelsespakken

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 2.11 til genopførelse af sommerhus på Gormsvej 23 i Blokhus.

Dispensation fra Lokalplan 2.11 til genopførelse af sommerhus på Gormsvej 23 i Blokhus. Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 03-11-2009 Sagsnr.: 2009-19421 Dispensation

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan ang. bo-enheder på ejendommen matr. nr. 5AI Brovst By, Brovst, beliggende Poppelvej 3, 9460 Brovst.

Dispensation fra Lokalplan ang. bo-enheder på ejendommen matr. nr. 5AI Brovst By, Brovst, beliggende Poppelvej 3, 9460 Brovst. EDC Mæglerne Morten Brix Jernbanegade 8 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk

Læs mere

indeklima, energiforbrug og installationer], jf. BR10 kap. 1.3.1 stk. 1. Det er ansøgers ansvar, at disse bestemmelser bliver overholdt.

indeklima, energiforbrug og installationer], jf. BR10 kap. 1.3.1 stk. 1. Det er ansøgers ansvar, at disse bestemmelser bliver overholdt. REBILD ARKITEKTERNE ApS Hobrovej 91 9530 Støvring Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Henrik Hansen Direkte 7257 7383 hnh@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 53 til andet tagmateriale på ejendommen matr. nr. 1YØ Slettegård, Hjortdal, beliggende Tulipanvej 11, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 53 til andet tagmateriale på ejendommen matr. nr. 1YØ Slettegård, Hjortdal, beliggende Tulipanvej 11, 9690 Fjerritslev. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Pernille Maria Voss Direkte 7257 7785 pmv@jammerbugt.dk 29-05-2017

Læs mere

Holger Jensen Skivumvej 92 Skivum 9240 Nibe. Landzonetilladelse på ejendommen Løgstørvej 141, Trend, 9640 Farsø.

Holger Jensen Skivumvej 92 Skivum 9240 Nibe. Landzonetilladelse på ejendommen Løgstørvej 141, Trend, 9640 Farsø. Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Holger Jensen Skivumvej 92 Skivum 9240 Nibe Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Landzonetilladelse på ejendommen

Læs mere