gud og legestue 4 spændende og inspirerende måder at forkynde bibelens beretninger for de allermindste.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "gud og legestue www.soendagsskoler.dk 4 spændende og inspirerende måder at forkynde bibelens beretninger for de allermindste."

Transkript

1 gud og legestue spændende og inspirerende måder at forkynde bibelens beretninger for de allermindste.

2 2 forord Gud og legestue Et materiale udarbejdet af Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) til brug i kristne legestuer for de mindste (fra 0-2 år). Vi ønsker med dette materiale at give 4 ideer til, hvordan man på kreative måder kan fortælle bibelhistorie for de mindste ved brug af enkle hjælpemidler. Når man holder rundkreds med sang og bibelhistorie i legestuen, er det både for børn og forældre. Primært skal det være børnene, vi taler med. Derfor er enkelhed rigtig vigtigt, som vi også gerne vil formidle igennem dette materiale. Opmærksomhed fra tilhørerne er nødvendig, hvis de skal lytte. Derfor er det en god idé at have ting med, som børnene kan se, røre ved eller lytte til. Derved opnår de en bedre koncentration. Syng forskellige sange, og lad bibelfortællingen evt. kun vare et par minutter. Vi opfordrer til, at du, hver gang du fortæller bibelhistorie, åbner Bibelen, viser et billede fra børnebibelen eller en figur (play-mobil, lego eller hjemmelavet) af Jesus. På den måde lærer børnene, at nu er det fortælle-tid eller Jesus-tid. Afslut med at bede en bøn og/eller Fadervor sammen med børn og voksne. Brug evt. fagter til. (Se s. 10). Materialet giver ideer til forskellige bibeltekster/vers med udvalgte pointer, der kan formidles til legestuedeltagere igennem 4 udvalgte hjælpemidler: 1. Aktive børn i bevægelse 2. Brug af lyde 3. Brug af ting 4. Brug af sange Vort ønske er, at disse ideer får brugeren til at tænke videre, så materialet i sin enkelhed vil virke som inspiration landet over. Materialet henviser til det øvrige legestuemateriale, som er udgivet af DFS. ( Legestue og bibelfortælling og Lille sang ). Materialerne forhandles via Forlagsgruppen Lohse. Ideerne er samlet af: Børnekonsulent Berit Skødt, Århus, med inspiration fra legestueleder Lene Præsteholm, Lunderskov, samt materialekonsulent Lissen Margård Bendix Jensen, Hinnerup, som konsulent på materialet. Vi ønsker Guds velsignelse med at fremme bibelfortællingen blandt de mindste. f/tekst- og materialeudvalget Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler

3 1 Aktive børn i bevægelse Fortæl kort beretningen med brug af fagter, mimik og bevægelser. Børn vil gerne efterligne de voksne, så brug derfor god tid på at vise fagterne, mimikken og bevægelserne, så børnene kan nå at være med. Vær opmærksom på, at de helt små børn ikke kan lave bevægelserne, men vis dem alligevel, og prøv, så tit det er muligt, at inddrage tilhørerne - både børnene og de voksne. Han ville gerne kunne se, og en dag kom Jesus forbi, og det kunne han høre. (Rør ved dine ører) Han råbte på Jesus for at få hjælp. Jesus hjalp ham, så han kunne se igen. (Åben dine øjne) Bartimæus blev så glad, at han rakte hænderne i vejret og sagde: Hurra! (Ræk hænderne i vejret, og sig hurra) Jesus mætter Jesus elsker alle børn Tekst: Mark 10,13-16 Pointe: Jesus elsker alle børn og voksne og ønsker at være sammen med dem. Ide: Der var nogle mødre, der fik øje på Jesus, de vinkede og gik hen til ham. (Vink med den ene hånd) Disciplene så dem og ville ikke have, de forstyrrede Jesus. (Ræk en pegefinger frem, og ryst med den) Men Jesus ville gerne have besøg af børnene, for han elsker dem og kunne give dem noget. (Giv dig selv et knus) Jesus elsker alle børn og voksne og vil være tæt på os. (Giv en et knus) Bartimæus kommer til at se Tekst: Mark 10,46-52 Pointe: Jesus hjalp Bartimæus, han vil også hjælpe os i dag. Ide: Bartimæus kunne ikke se sin mor, sin far eller fx et træ. (Prøv at lukke dine øjne) Han kunne slet ikke se noget. Men han kunne godt mærke noget. (Prøv at mærke på en anden) Tekst: Luk 9,10-17 Pointe: Jesus har omsorg for os mennesker. Ide: Mange mennesker ville gerne høre, hvad Jesus havde at sige. (Sæt hænderne bag øret) Mange blev sultne, men de havde ingen mad. (Læg hænderne på maven) Dog var der en lille dreng, der havde 5 brød og 2 fisk i sin madpakke. (Tæl først til 2 og derefter til 5 med fingrene) Jesus takkede for maden, og der blev delt masser af mad ud. (Fold dine hænder) Der var sket noget fantastisk: Der var mad til alle, for Gud havde hjulpet. (Klap i hænderne) Gud har omsorg for os helt ned i vores maver. (Knus din mave) Zakæus møder Jesus Tekst: Luk 19,1-10 Pointe: Jesus vil være venner med alle. Ide: Zakæus havde ingen venner, fordi han havde taget noget, der ikke var hans. (Lad, som om du putter noget i lommerne)

4 idé Derfor var han ked af det. (Se ked ud af det) En dag kom Jesus forbi den by, hvor Zakæus boede. Han var lille, og derfor kravlede han op i et træ for bedre at kunne se, når Jesus kom. (Lav kravlebevægelser, som om du kravler op i et træ) Jesus kiggede op i træet. (Læg hånden over øjnene, og kig op) Jesus sagde, at han skulle komme ned, for Jesus ville være hans ven. (Lav en vinkebevægelse, mens du kigger op) Zakæus blev rigtig glad. (Se glad ud, og ræk begge hænder i vejret) Jesus glemte de dumme ting, Zakæus havde gjort. (Læg hænderne bag ryggen) Brug evt. sangen om Zakæus fra Lille sang (s. 11), Lohses Forlag. De fire venner Tekst: Luk 5,17-26 Pointe: Jesus vil hjælpe os, når vi kommer til ham. Ide: En mand var meget ked af det, han kunne nemlig ikke gå på sine ben. (Se ked ud af det. Peg på dine ben, og sid helt stille med dem) Men heldigvis havde han fire venner, der fik en god ide. (Tæl til 4 med dine fingre) De fire venner ville have manden med hen til Jesus. Men der var så mange mennesker i huset, hvor Jesus var, at de ikke kunne komme ind. (Se ked ud af det) Men så fik de en ide. (Se glad ud og peg på hjernen) De gik op på taget med deres ven. (Gå nogle skridt med hænderne) Så lavede de et hul i taget og hejste ham ned til Jesus. Jesus kigger op. (Tag hånden op for øjnene, og kig op) Da manden kom helt ned til Jesus, gjorde Jesus ham rask, så han kunne gå igen. Manden blev rigtig glad. Utroligt, hvad Jesus kan. (Se glad ud. Sig: Juhu, og gå rundt) Stormen på søen Tekst: Luk 8,22-25 Pointe: Jesus bestemmer også over vejret. Ide: Engang var Jesus ude og sejle med sine venner. Pludselig blev han træt, så han lagde sig ned og sov. (Læg hænderne sammen, og læg dem på kinden med hovedet på skrå) Men så begyndte det at blive blæsevejr. (Lav blæsevejr ved at puste og vifte med hænderne) Disciplene blev bange for bølgerne var høje. (Se bange ud. Stræk armene i vejret, og lav bølger) Disciplene vækkede Jesus. (Lad, som om I rusker i en, der sover, og råb: Jesus) Jesus vågnede. Han rejste sig og sagde: Stille! (Rejs jer, og sig: Shh) Blæsten lagde sig, der blev helt stille. (Vær helt stille) Tænk, hvad Jesus kan. (Se glad ud) Jesus i graven Tekst: Joh 20,11-23 Pointe: Gud kan alt. Han gjorde Jesus levende igen. Ide: Da Jesus døde, blev han lagt i en grav. Hans venner var kede af det. (Lav en grav med hænderne. Prøv at se ked af det ud. Sid helt stille) Men da der var gået 3 dage, gjorde Gud ham levende igen. (Tæl til 3 med fingrene. Lav store bevægelser med kroppen) Jesus kom ud af graven og besøgte sine venner. (Vis en lukket og en åben grav med hænderne) De blev meget overrasket og glade for at se ham. Tænk, at Gud havde gjort ham levende igen. (Se overrasket og glad ud) Brug evt. sangen: Der er sket noget godt fra Lille sang (s. 51), Lohses Forlag.

5 2 Brug af lyde Prøv at inddrage forskellige lyde i din fortælling. Fx: trommer, rasleinstrumenter, en klokke og andet, du kan finde, fx en spand og en grydeske. Husk at bruge rigtig god tid på lydene. Fortæl beretningen langsomt og med pauser, så lydene kan opfanges af børnene. Du kan evt. spørge børnene, om de kan høre lydene. Vær opmærksom på, at din stemme også kan bruges på forskellige måder. Skiftevis mellem at tale højt og tale sagte, vær heller ikke bange for at være helt stille i nogle sekunder. 5 Noa og arken Tekst: 1 Mos 6-9,17 Pointe: Gud reddede Noa, dyrene og os. Ide: Gud sagde til Noa, at han skulle bygge en ark, fordi der skulle komme oversvømmelse. Noa adlød. Han begyndte og fik bygget et stort skib. (Spil på tromme, og fortæl, at han begyndte at hamre) Gud sendte mange dyr 2 og 2 hen til Noa, som skulle med i arken. (Vis 2 fingre. Sig forskellige dyrelyde) Da arken var færdig, gik de alle sammen ind i arken, og Gud lukkede døren. (Lav gå-lyde, og spil på tromme, når du fortæller, at Gud lukkede døren) Så begyndte det at regne i mange dage i 40 dage regnede det. (Spil på et rasleinstrument lav dryppelyde med munden) Gud passede på Noa og alle dyrene inde i arken, så de kunne overleve. De blev ikke våde af regnen. (Spil på rasleinstrumentet) Men en dag holdt regnen op, og arken stødte på grund. (Spil på trommen, når arken støder på grund) Noa og alle dyrene kom ud af arken, de var glade. (Klap i hænderne, og dans til musik) Gud hjalp Noa og dyrene. Han hjælper også os. Jesu indtog i Jerusalem Tekst: Mark 11,1-11 Pointe: Jesus vil være alles konge. Ide: Engang kom Jesus ridende på et æsel ind i byen Jerusalem. (Brug en tromme, som spiller æslets gå-gang ) Folk blev glade for at se Jesus. De råbte hurra og spillede på instrumenter. (Lad børnene række hænderne i vejret, mens du spiller på tromme eller andre instrumenter) Folket ville gerne have Jesus til konge, og de vinkede til ham. (Vink med hånden) Jesus ville ikke være det, de forstod ved en konge i Jerusalem. Han ville være alles konge i himlen. Det er han i dag. Hurra for det. (Råb: Hurra, mens der spilles for kongen)

6 2 Jesus vasker fødder på andre Tekst: Joh 13,1-15 Pointe: Jesus vil lære os, hvordan vi skal gøre noget godt for hinanden. Ide: Engang skulle Jesus ind og spise sammen med nogle venner. (Lav trampelyde) Før de skal til at spise, begynder Jesus at vaske disciplenes fødder. (Tag en dukke og et fad vand med. Vask fødderne på dukken, mens du får vandet til at plaske eller vask en af de voksnes fødder) Det var dejligt for de var snavsede. Jesus vaskede deres fødder, fordi han ville være god ved dem. (Tør fødderne på dukken el. den voksne. Giv strømper på igen) Han vil være deres og vores bedste ven og vise, at vi skal være gode ved hinanden. Brug evt. sange om fodvaskningen fra Lille sang (s. 49), Lohses Forlag. Manden ved tempelporten Tekst: ApG 3,1-10 Pointe: Gud brugte Peter til at hjælpe, han kan også bruge os. Ide: Engang kom Peter og Johannes gående op til templet. (Spil på tromme til deres gå gang) En lam mand sad og bad om penge. (Tag nogle penge frem, og lad dem klirre mod hinanden) Peter siger, han ikke har nogen penge, men han kan give ham noget andet. Gud kan hjælpe ham og få ham til at gå igen. Manden ser glad ud og siger: Ja tak. (Se glad ud) Det sker, og manden kan gå på sine ben. Manden bliver glad og danser rundt. (Spil danselyde på trommen, og lad børnene danse) Gud brugte Peter, og Gud bruger os dig og mig. (Lav klappelyde ved at klappe naboen i hånden på dig og mig ) Peter i fængslet Tekst: ApG 12,1-17 Pointe: Gud hører bøn og hjælper Peter ud. Ide: Engang var Peter i fængsel. Han var bundet og havde lænker på. (Lav raslelyde med noget, der minder om lænker, fx skeer eller kæder) Han havde nogle venner, der bad for ham. (Fold hænderne) Gud sendte en engel, der hjalp Peter ud af fængslet. (Brug et klokkespil, når du fortæller om englen) Peter blev glad, fordi Gud havde hjulpet ham. Gud kan alt. (Klap i hænderne) 6

7 3 Brug af ting Tag evt. et tæppe, en kuffert eller taske med, og gem de ting, der skal bruges til dagens fortælling. Lad det altid være spændende at kigge efter, hvad der er. Brug gerne ting, som børnene kender. Brug god tid på tingene, sørg for at de ting, du har med, er nogle, som børnene kan røre ved, putte i munden osv. Du kan evt. også printe billeder ud fra nettet og laminere dem (PS: Husk at klippe de skarpe kanter af). Børnene kan evt. få et billede med hjem fra dagens tekst. Bolden - Gud skaber jorden Tekst: 1 Mos 1,1-2,4 Pointe: Gud har skabt jorden og alt, hvad der er på den. Ide: Tril en bold rundt, og fortæl, hvordan Gud har skabt jorden og alt, hvad der er på den. Blad, blomst eller frugt - Guds skaberværk Tekst: 1 Mos 1,11-12 Pointe: Gud har skabt alt. Ide: 1. Send bladet/blomsten rundt blandt børn og voksne. Tal om, hvor flot det/den er. Tænk, at Gud har skabt det/den og meget andet. Giv dem hver et blad/en blomst med hjem. 2. Spis fx en slags frugt. Fortæl, at Gud har skabt alting. Skær fx et æble ud, og del Guds gave med hinanden. Solen og legetøjsdyr Guds skaberværk Tekst: 1 Mos 1,14-25 Pointe: Gud har givet os alt. Ide: Fortæl, at Gud skabte solen, skyerne, dyrene osv. Tegn/form en sol oppe i luften med hænderne, og lav fx dyrebevægelser. 7

8 3 Spejl Gud skaber mennesket Tekst: 1 Mos 1,26 Pointe: Gud elsker os, som vi er. Ide: Lad et spejl gå rundt, tal om, at alle er forskellige. Gud har skabte os forskelligt, han har skabt os, som vi er. Faktisk er vi et billede af Gud. Han elsker os alle lige højt. Brug evt. billeder af forskellige mennesker som du har fundet på nettet. Tal om deres forskellighed. Kongekrone vi er Guds børn Tekst: Joh 14,2 Pointe: Vi er noget særligt for Gud. Ide: Tag et slot eller en krone med, tal om kongen og dronningen på slottet. En konge og dronning har prinser og prinsesser. Vi er kongebørn, vi er noget helt særligt for Gud. Gud har en særlig plads til os i himlen. Lygte Bibelen Tekst: Sl 119,105 Pointe: Gud har givet os Bibelen. Ide: Som en lygte kan vise vej, sådan kan Bibelen også vise vej. Se billederne i børnebibelen, der hjælper en til at huske beretningerne. Der kan man nemlig læse om det, der er godt at huske. Landmand Gud passer på os hver dag 8 Telefonen bønnen Tekst: Matt 6,6 b+ Es 59,1b Pointe: Vi må altid snakke med Gud. Ide: Begynd med at ringe til nogen. Der er ingen hjemme, eller også er der optaget. Måske har du en vigtig besked, der skal gives. (Lav evt. rollespil). Når vi ringer til nogen, kan det være, at vi ikke kan få fat i dem, vi gerne vil snakke med. Måske må vi nøjes med at lægge en besked på en telefonsvarer. Når vi ringer til Gud, er han altid hjemme. Vi behøver ikke at vente. Gud hører os, når vi taler til ham. Bed en fri bøn el. Fadervor til afslutning. Dukke Guds omsorg Tekst: Es 43,4a +1 Pet 5,7b Pointe: Gud har omsorg for os. Ide: Når et barn er ked af det, trøster forældrene. En mor hører på sit barn og prøver at hjælpe det. Hvis barnet falder og slår sig, trøster moderen det. (Sæt evt. et plaster på dukken). Gud hjælper også os, når vi er kede af det. Han er som en mor og far, der trøster os. Tekst: Matt 28,20b Pointe: Gud passer på os hver dag. Ide: En landmand passer godt på sine dyr. Hav evt. en bondegård med og en landmand og nogle dyr. Landmanden giver dyrene mad og vand. Han passer på, at de ikke er syge, men sørger for, at de har det så godt som muligt - hver eneste dag. Gud giver os mad og vand hver dag. Han passer på os, ligesom landmanden passer på sine dyr. Gave Jesus som gave Tekst: Joh 3,16 Pointe: Jesus er vores gave fra Gud. Ide: Tag en gave med, der kan evt. være slik eller rosiner i gaven. Når vi giver folk gaver, gør vi det for at glæde andre. Gud har givet os Jesus som gave. Han har omsorg for os.

9 4 Brug af sange Det er rigtig godt at lære børn at synge. Tag derfor udgangspunkt i en legestuesang. Mange sange handler om Bibelens budskab. Her er der sangforslag fra sangbogen Lille sang, der kan købes hos Forlagsgruppen Lohse. Der er noder til de 66 sange, hvoraf 34 af de nye er på cd, der følger med hæftet. Læs bibelteksten, og brug sangene ved at genfortælle teksten med inspiration fra Legestue og Bibelfortælling, Lohses Forlag. Se yderligere ideer i Lille sang. Bryd gerne sangen op mens der synges, og brug tid på at gentage en linje, et vers eller en hel sang, da børnene elsker gentagelser. Daniel og løverne Tekst: Dan 1, 1-7;6 Legestue og Bibelfortælling (s. 130), Lohses Forlag. Lille sang (s. 21), Lohses Forlag. Pointe: Gud passer på os. Ide: Fortæl beretningen ved at bruge sangen: Løvekulen. Efter sangen kan man evt. bruge sangen: En sulten løve. Zakæus Tekst: Luk 19,1-10 Legestue og Bibelfortælling (s. 114), Lohses Forlag. Lille sang (s. 11), Lohses Forlag. Pointe: Jesus vil være venner med alle. Ide: Fortæl teksten ved brug af sangteksten og fagterne til: Jeg er en lille mand. Syng derefter sangen 2 gange. Peter, Jakob og Johannes Tekst: Luk 5, 1-11 Legestue og Bibelfortælling (s. 156), Lohses Forlag. Lille sang (s. 42), Lohses Forlag. Pointe: Jesus hjælper sine venner. Ide: Genfortæl beretningen, mens I synger sangen: Peter, Jakob og Johannes. Hyrden og fåret 9 Tekst: Luk 15,1-7: (side 13) Legestue og Bibelfortælling (s. 116), Lohses Forlag. Lille sang (s. 13), Lohses Forlag. Pointe: Jesus ved altid, hvor vi er. Ide: Fortæl teksten ved at vise et lille lam, der bliver væk. Lad børnene finde lammet. Fortæl, at Jesus altid kan finde os. Syng derefter sangen: Se det lille lam, flere gange, evt. ved brug af de idéforslag, der står på siden. Drengen med madpakken Tekst: Joh 6,1-13 Legestue og Bibelfortælling (s. 120), Lohses Forlag. Lille sang (s. 16), Lohses Forlag. Pointe: Jesus vil sørge for os. Ide: Brug billederne fra Lille sang (s. 83). Fortæl teksten ved at synge sangen: Jesus er et øde sted, samtidig. Jesus som tjener Tekst: Joh 13, 4-15 Legestue og Bibelfortælling (s. 170), Lohses Forlag. Lille sang (s. 49), Lohses Forlag. Pointe: Jesus vil vise, hvordan vi skal være over for hinanden. Ide: Genfortæl teksten ved at bruge sangen: Jesus fandt et vaskefad.

10 til fadervor Fadervor Her er et forslag til en ny og kreativ måde at bede Fadervor på. Brug fagterne og bevægelserne, eller lav dine egne. Målret dem efter din målgruppe. Har du helt små børn, så lad evt. kun de voksne lave fagterne og bevægelserne. Fadervor med fagter og bevægelser er udarbejdet af Britta Søes og Berit Skødt. Vor Fader, du som er i himlene! Helliget blive dit navn, komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden, giv os i dag vort daglige brød, (vugger armene foran dig) (på himlene peg op med begge pegefingre, og lav en halv måne) (fold hænderne) (hænder i vejret, træk dem langsomt nedad) (dan en cirkel om dig selv) (peg op) (cirkel som jorden) (som om vi former boller) forlad os vor skyld, (som om du driller en finger kører på den anden finger ) som også vi forlader vore skyldnere, (giv dig selv et knus) og led os ikke ind i fristelse, men fri os fra det onde. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. (hænder op foran som forsvar) (skub hænder ud til siden) (hænder over hovedet, dan et tag som et tårn) (spil med musklerne) (hænderne frem til lovprisning) (cirkelbevægelse foran kroppen, som slutter med et klap på Amen ) (et klap/samle hænderne). 10

Peter og den lamme mand

Peter og den lamme mand APG 3,1-10, MESTERENS EFTERFØLGERE, S. 57-59 Peter og den lamme mand Huskevers: Vær med til at hjælpe ROM 12,13 Budskabet: Jeg kan hjælpe andre. Katja slog sit ben. Se bandagerne. Se hendes krykker. Katja

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Tales of GloryTil brug i dit hjem

Tales of GloryTil brug i dit hjem Daniels Gud er den stærkeste og hjælper sit folk 1 Daniel i løvekulen Tales of GloryTil brug i dit hjem Målgruppe: 2 9 år Bibeltekst: Dan 6,6-27 Rekvisitter: Grundsæt. Pointe: Daniels Gud er den stærkeste

Læs mere

BARTIMÆUS DUKKETEATER Af: Berit Skødt

BARTIMÆUS DUKKETEATER Af: Berit Skødt BARTIMÆUS DUKKETEATER Af: Berit Skødt Tekst: Mark 0, 46-52 Tema: Rekvisitter: Jesus kan gøre undere. Han er Guds søn. Vi må bede til Jesus om at hjælpe os Dukketeater med store hånddukker Dialogstykke

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Vi forklarer børn, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Ham tilhører alt for altid! Vi fortæller

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

DEN STORE FEST. Tales of Glory

DEN STORE FEST. Tales of Glory Jesus indbyder til fest i Himlen. De, der siger ja tak til indbydelsen; får lov til at være med 1 DEN STORE FEST Tales of Glory Til brug i dit hjem Målgruppe: 2 9 år Bibeltekst: Lukas 14, 15-24 Rekvisitter:

Læs mere

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25)

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 4 Nu kan jeg se! Ugens tekst og referencer: Joh 9,1-38. Den store Mester, kap. 51. Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) Hovedformålet er,

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

Jeg bygger kirken -5

Jeg bygger kirken -5 Jeg kirken - Udholdenhed og forfølgelse Mål: At være kristen er ikke bare nemt og dejligt. Det vil koste os alt. Mange gange vil vi føle en trang til at opgive, og tit oplever vi, at andre er imod os,

Læs mere

Vi er en familie -6. Gør som Jesus

Vi er en familie -6. Gør som Jesus Vi er en familie -6 Gør som Jesus Mål: Børn lærer, at vi må efterligne Jesus. Jesus viser os, hvordan vi elsker hinanden i praksis. Det er godt at gøre ligesom Jesus og tjene hinanden. I denne undervisning

Læs mere

Luk op for Jesus -1. Jesus ønsker ikke, at du kommer væk fra ham.

Luk op for Jesus -1. Jesus ønsker ikke, at du kommer væk fra ham. Luk op for Jesus -1 Jesus ønsker ikke, at du kommer væk fra ham. Mål: Lær børnene, at Jesus ønsker, at vi lever tæt på ham, så han kan velsigne og bevare os. Tekst: Mat. 18, 10-14 (Lignelsen om det vildfarne

Læs mere

Endelig helbredt! Tema: I Guds familie beder vi for hinanden. KAPITEL 7

Endelig helbredt! Tema: I Guds familie beder vi for hinanden. KAPITEL 7 32 KAPITEL 7 APG 12, 1-19. MESTERENS EFTERFØLGERE, S.80-86 Endelig helbredt! Har du nogen sinde kendt nogen, som var i vanskeligheder? Hvordan kunne du hjælpe dem? Peters venner bad og bad og bad for ham,

Læs mere

BOG 4. Indholdsfortegnelse. Nr. 4 ud af 10. Oversigt over de 10 bøger: Hvem er Jesus? Forord

BOG 4. Indholdsfortegnelse. Nr. 4 ud af 10. Oversigt over de 10 bøger: Hvem er Jesus? Forord Indholdsfortegnelse Forord 5 Præsentation af hjælpemidler 6 Brug af tekstvejledningerne 8 Oversigt over vejledningerne 9 - Drengen Jesus begynder sit virke 10 - Jesu undere 13 - Jesu disciple 23 - Jesu

Læs mere

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Gud er min far -1 Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Mål: Børnene ser Guds egenskaber som far: kærlig, tilgivende, givende og omsorgsfuld og børnene lærer nye måder at prise Gud på

Læs mere

Jeg bygger kirken -3

Jeg bygger kirken -3 kirken - Bøn og fællesskab Mål: Kirken forbindes ofte med en bygning, men kirken er meget mere end det. Kirken består af mennesker. Kirken er til for, at vi kan have fællesskab med Gud og med hinanden.

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

Kaptajn Na amans lille tjenestepige

Kaptajn Na amans lille tjenestepige 2 KONG 5,1-17; PROFETER OG KONGER, S. 122-124. Kaptajn Na amans lille tjenestepige Huskevers: Tjen hinanden i kærlighed. GAL 5,13 Budskabet: Jeg kan dele Guds kærlighed. Simon er mors hjælper. Se, hvordan

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom Ledervejledning TeenTools Katekismus er et ledermateriale som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder eller dig som har andet arbejde med teenagere kan bruge og finde inspiration i. Vi siger forkyndelse

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Jeg vil se Jesus -4. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og en forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan

Læs mere

HENVISNINGER: 1 MOS 6-9, PATRIARKER OG PROFETER, S. 47-57. Huskevers: Om Herrens store godhed vil jeg synge. SL 89,1. Budskabet:

HENVISNINGER: 1 MOS 6-9, PATRIARKER OG PROFETER, S. 47-57. Huskevers: Om Herrens store godhed vil jeg synge. SL 89,1. Budskabet: HENVISNINGER: 1 MOS 6-9, PATRIARKER OG PROFETER, S. 47-57 Noas store båd Huskevers: Om Herrens store godhed vil jeg synge. SL 89,1 Budskabet: Jeg takker Gud, fordi han passer godt på mig. Her er José.

Læs mere

Gud har en plan -1. Plan nr.1: Jeg elsker dig altid!

Gud har en plan -1. Plan nr.1: Jeg elsker dig altid! Gud har en plan -1 Plan nr.1: Jeg elsker dig altid! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 1: At elske mennesker - altid. Gud har skabt os i kærlighed, og han fortsætter med at elske os, selvom vi fejler. Tekst:

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Børnene lærer, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Vi fortæller børnene, at deres Far i himlen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Med Jesus i båden - påske

Med Jesus i båden - påske Med Jesus i båden - påske Jesus tilgiver Mål: Forklar børnene, at Jesus altid elsker os og ønsker at tilgive os alle vore fejl. Tekst: Joh. 21, 1-19 (Peter bliver tilgivet). Visualisering: Pynt rummet

Læs mere

Gud er min far -4. Forlad os vor skyld, som også vi forlader vores skyldnere

Gud er min far -4. Forlad os vor skyld, som også vi forlader vores skyldnere Gud er min far -4 Forlad os vor skyld, som også vi forlader vores skyldnere Mål: Børnene hører om Guds nåde og tilgivelse. De får tillid til at tage imod Guds nåde og tilgivelse. Børnene indser, hvor vigtigt

Læs mere

Paulus og skibsforliset

Paulus og skibsforliset APG 27;28, MESTERENS EFTERFØLGERE, S. 234-237. Paulus og skibsforliset Huskevers:.syng om alle hans undere. SL 105,2 Budskabet: Jeg vil fortælle andre om Jesus. Se stormvejret. Nanna har sin regnfrakke

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til

Du må være med! -2. Den, der ikke rigtig hører til Du må være med! -2 Den, der ikke rigtig hører til Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Hvad er det, du siger -5

Hvad er det, du siger -5 Hvad er det, du siger -5 Det sker, som Gud siger. Mål: Børn indser, at Gud mener det, han siger. Når vi hører eller læser noget, som Gud har sagt, kan vi stole på, at det sker, som han har sagt. Vi behøver

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig!

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Gud har en plan -4 Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 4: At Gud vil bruge dem. Gud har skabt mennesker, fordi han ønsker et samarbejde med dem. Han har givet jorden til mennesker,

Læs mere

Studie 10. Herrens nadver

Studie 10. Herrens nadver Studie 10 Herrens nadver 57 Åbent spørgsmål Har du nogensinde oplevet, at hele din verden blev vendt på hovedet i løbet af et øjeblik? Hvad skete der? Åbningshistorie Forstår du, hvad jeg har gjort for

Læs mere

Forkyndelsesmateriale om Helte

Forkyndelsesmateriale om Helte Forkyndelsesmateriale om Helte Overordnet forløb: Oplæg til Tema Sang M&L nr. 23 Voxpop Menneskesøn fra Tarzan Heltestationen Refleksion Bøn Sang M&L nr. 86 Oplæg til tema (1 min) Fortælleren kommer ind

Læs mere

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 Den onde djævel havde skabt et spejl, som kunne forvrænge alting, alt skønt blev grimt. De små djævle lo og var fornøjede,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt Jeg kender Jesus -3 Jesus kan alt Mål: Målet er, at børnene ved, at Jesus kan alt. Jesus er Herre over enhver situation og kan gribe ind i enhver situation. Der er ikke noget, der er håbløst, når Jesus

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Lektion 1 DU ER GUDS BARN (Jesus velsigner børnene)

Lektion 1 DU ER GUDS BARN (Jesus velsigner børnene) Lektion 1 (Jesus velsigner børnene) MÅL Børnene skal forstå, at de er Guds børn fra fødslen. Han ser på dem som sine prinser og prinsesser. TIL LEDEREN Vi ønsker at formidle sandheden om Herrens dyrebare

Læs mere

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus -

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus - Storyline: Dette er historien om Gajus Werner Alexander, en dagdrømmende dreng på 6 år, der bliver kontaktet af jorden, fordi den har brug for hjælp. Gajus beder alle Jordens børn om hjælp, og det lykkes

Læs mere

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31.

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31. HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Gud skabte jorden Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31 Budskabet: Gud skabte alt det smukke, fordi han elsker os. Kan

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Marimbas Rejse En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Opført af: Cahit Ece (musiker) Jimmi Mhukayesango (fortæller) I hæftet finder du historien om Marimba og forslag

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -4

Min Gud er en stor, stor Gud -4 Min Gud er en stor, stor Gud -4 Min Gud er den eneste Gud! Mål: At lære børnene, at Gud er den første, den sidste og den eneste Gud. Ingen/intet er større end ham. Tekst: 1. Kongebog 18, 17-39 (Elias på

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen.

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen. 1 Konfirmationer 2012. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: Sl. 8 og Joh. 10.11-16.... Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen Kristi Jesus tog hjem til sin far i himlen Mål: Børn hører om Jesus himmelfart og genkomst. De hører om den opgave, som Jesus gav sine disciple. De hører, at Jesus ikke har efterladt os, men stadigvæk

Læs mere

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. februar 2014 Kirkedag: 4.s.e.H3K/B Tekst: Matt 14,22-33 Salmer: SK: 720 * 447 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 LL: 720 * 23 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 Jesus

Læs mere

Best Friends Forever! -3

Best Friends Forever! -3 Best Friends Forever! -3 Jeg står ved den åbne grav. Mål: Vi fejrer med børnene, at Jesus lever! Vi kan være bedste venner for altid! Sikken en fest! Tekst: Jesus genopstår (Joh. 20, 1-10 + 19-23). Visualisering:

Læs mere

Halleluja, mere af dig -4

Halleluja, mere af dig -4 Halleluja, mere af dig -4 Mere af Guds kraft Mål: At give børn en længsel efter at blive fyldt med (mere af) Guds kraft. Tekst: 2. Kongebog 4, 18 37 (Elisa vækker en dreng op fra de døde). Visualisering:

Læs mere

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap Kom og se! Det bliver sagt flere gange i dagens evangelium. Kom og se! Der er gået vilde rygter om Jesus, og rygterne får folk til at ville se, om der er noget om snakken. Man kan sige, at vi i dag hører

Læs mere

IBELCAMPING Bibeltimer 2013

IBELCAMPING Bibeltimer 2013 BØRNEHÆFTE IBELCAMPING Bibeltimer 2013 tema lad Dyrene fortælle Dette hæfte tilhører: Tema: Gud ville menneskers og dyrs overlevelse Duen, ravnen og de øvrige dyr i Guds redningsbåd (Noas ark) Bibelord

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig Jeg kender Jesus -4 Jesus hører mig Mål: Målet er, at børnene ved, at når de beder til Jesus, så hører Jesus dem. De behøver ikke være i tvivl, om Jesus nu også hører dem, for Jesus hører alle. Børnene

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Hvad er det, du siger -2

Hvad er det, du siger -2 Hvad er det, du siger -2 Alt, hvad Gud siger, er sandt og godt. Mål: Børn indser, hvor meget godt Gud har skabt ved sit ord. Når Gud taler, så sker det. Det bliver, ligesom han har sagt sikken en magt

Læs mere

SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS FADERVOR Den vigtigste kristne bøn er Fadervor. Det er en bøn, som Jesus lærte sine disciple. I den bøn bliver det tydeligt, at vi kan bede til

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Tekster: 2 Mos 3,1-7; 2 Mos 3,10-14, ApG 4,7-12, Joh 14,1-11 Salmer: Lihme 9.00

Tekster: 2 Mos 3,1-7; 2 Mos 3,10-14, ApG 4,7-12, Joh 14,1-11 Salmer: Lihme 9.00 Tekster: 2 Mos 3,1-7; 2 Mos 3,10-14, ApG 4,7-12, Joh 14,1-11 Salmer: Lihme 9.00 236 Påskeblomst Dåb 448 Fyldt af glæde 13 Måne og sol 164 Øjne, I var (mel. Nutzhorn) 15 Op al den Rødding 10.30 749 I østen

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Luk op for Jesus -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Luk op for Jesus -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Luk op for Jesus -4 Jesus ønsker dit hjerte. Mål: Lær børnene, at det er Jesus største ønske, at vi giver vort hjerte til ham. Så vil hele vort liv, alt det vi er, og alt det vi har, tilhøre ham. På den

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Jesus helbreder en lille pige

Jesus helbreder en lille pige MARK 5,21-43, DEN STORE MESTER, S. 230-233. Jesus helbreder en lille pige Huskevers: frem for alt ønsker jeg, at du må have det godt og være rask. 3 JOH 2 Budskabet: Vi kan have omsorg for andre. Har du

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

LEKTIE. Unge mand, rejs dig op! Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper andre, som er kede af det.

LEKTIE. Unge mand, rejs dig op! Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper andre, som er kede af det. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 5 Unge mand, rejs dig op! Ugens tekst og referencer: Luk 7,11-17. Den store Mester, kap. 32. Huskevers: Gud har besøgt sit folk. (Luk 7,16) Hovedformålet er, at børnene Ved,

Læs mere

1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7. Budskabet:

1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7. Budskabet: 1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Josefs nye kjortel Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7 Budskabet: Gud elsker mig og har omsorg for mig. Se den smukke gave. Hvem er

Læs mere

Projektuge/ læseteater i kristendommens tegn! Mandag starter vi stille og roligt. Men dagene ligner stort set hinanden.

Projektuge/ læseteater i kristendommens tegn! Mandag starter vi stille og roligt. Men dagene ligner stort set hinanden. Projektuge/ læseteater i kristendommens tegn Forløbet: Mandag starter vi stille og roligt. Men dagene ligner stort set hinanden. Morgensang fortælling med 0. og 1. klasse - lille puster Præsentation af

Læs mere

Prædiken til nytårsdag 2014 (II)

Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Aroskirken d. 1.1 2014 Læsetekster: Salme 90 og Jakob 4,13-17 Prædikentekst: Matt 6,5-13 Tema: Også i 2014 skal Jesus være Herre. Indledning Nytårsskifte. Eftertænksomhedens

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Jeg kender Jesus -5. Jesus tilgiver mig

Jeg kender Jesus -5. Jesus tilgiver mig Jeg kender Jesus -5 Jesus tilgiver mig Mål: Målet er, at børnene ved, at Jesus har magt til at tilgive alt, og at han renser os fra synd. Når vi bekender det forkerte, vi har gjort, og vender os fra det,

Læs mere

Respekt! Jeg frygter Gud! -2

Respekt! Jeg frygter Gud! -2 Respekt! Jeg frygter Gud! -2 Jeg siger undskyld. Mål: Børnene ser værdien og vigtigheden i at sige undskyld til Gud. De lærer, at der altid er en vej tilbage, når de har fejlet. Bibeltekst: Jonas Bog 2,

Læs mere

Jeg vil ligne Jesus - ekstra

Jeg vil ligne Jesus - ekstra Jeg vil ligne Jesus - ekstra Afslutning Mål: Undervisningen Jeg vil ligne Jesus bliver zoomet ind på os selv og vores hverdag. Børn forstår, at vi, i vores hverdag, kan ligne Jesus, ved Helligåndens hjælp.

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Det lover jeg dig -5

Det lover jeg dig -5 Det lover jeg dig -5 Gud belønner lydighed. Mål: Børn forstår, at Gud altid holder, hvad han lover, og at man kan stole på ham. Når Gud laver en pagt (højtidelig løfte/aftale) med mennesker, så lover han

Læs mere

Du må være med! -4. Børn må være med

Du må være med! -4. Børn må være med Du må være med! -4 Børn må være med Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning, at de er

Læs mere

Tekster: Sl 116, 1 Kor 11,23-26, Joh 13,1-15

Tekster: Sl 116, 1 Kor 11,23-26, Joh 13,1-15 Tekster: Sl 116, 1 Kor 11,23-26, Joh 13,1-15 Salmer: 180 Hører til, I høje Himle 456 Vor Herre Jesus 179 Herren god (mel. Bøj, o Helligånd) 457 Du som gik foran os (Asger Pedersen) 438 Hellig 192.7 Du,

Læs mere