Afgørelse vedrørende regnskabskontrol af Danske Andelskassers Bank A/S' årsrapport for 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse vedrørende regnskabskontrol af Danske Andelskassers Bank A/S' årsrapport for 2016"

Transkript

1 Danske Andelskassers Bank A/S Att.: Direktion og bestyrelse Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele 26. januar 2018 Afgørelse vedrørende regnskabskontrol af Danske Andelskassers Bank A/S' årsrapport for 2016 Finanstilsynet påbyder Danske Andelskassers Bank A/S at offentliggøre supplerende/korrigerende information til årsrapporten for 2016, hvor fejlene under punkt bliver rettet, og de manglende oplysninger bliver givet. Danske Andelskassers Bank skal endvidere sikre sig, at ledelsesberetningen fremover indeholder oplysninger om ledelsens forventninger til årets resultat, og at der ikke alene udmeldes en resultatforventning til et alternativt resultatmål, som basisindtjening, jævnfør punkt 1.9. FINANSTILSYNET Århusgade København Ø Tlf Fax CVR-nr ERHVERVSMINISTERIET Af den supplerende/korrigerende information skal det fremgå, at den tidligere offentliggjorte årsrapport indeholder fejl, hvorledes fejlene påvirker årsrapporten, og at den supplerende/korrigerende information offentliggøres efter påbud fra Finanstilsynet. Bankens ledelse skal afgive en ledelsespåtegning, som omfatter den supplerende/korrigerende information for årsrapporten for Heraf skal det fremgå, hvorvidt den supplerende/korrigerende information er i overensstemmelse med Finanstilsynets påbud. Den supplerende/korrigerende information vedrørende årsrapporten for 2016 skal revideres af bankens revisor. Banken skal offentliggøre den supplerende/korrigerende information på samme måde og de samme steder, som årsrapporten for 2016 blev offentliggjort. Den supplerende/korrigerende information skal offentliggøres og indsendes til Finanstilsynet hurtigst muligt og senest d. 8. februar Såfremt bankens årsrapport for 2017 bliver offentliggjort den 28. februar 2018, kan banken vælge at undlade at offentliggøre supplerende/korrigerende information til årsrapporten og i stedet rette de anførte forhold som fejl i årsrapporten for Det skal i givet fald angives, at årsrapporten for 2016

2 2 var fejlbehæftet, og der skal oplyses om, hvilke fejl der er tale om. Disse oplysninger skal gives for 2016 og ikke kun for Finanstilsynet henleder bankens opmærksomhed på artikel 17, jf. artikel 7, i markedsmisbrugsforordningen om intern viden og bestemmelserne i 37 i lov om kapitalmarkeder 1. Finanstilsynet vurderer, at bankens årsrapport for 2016 indeholder følgende fejl (punkt ): 1.1 Manglende oplysninger og fejl i løbetidsanalyser Bankens løbetidsanalyse af ikke-afledte finansielle forpligtelser viser fejlagtigt, at anfordringsindlån har en løbetid over et år, hvilket er en overtrædelse af IFRS 7, afsnit 39(a), jf. IFRS 7, afsnit B11C(a). Derudover er garantier ikke fordelt på tidsintervaller i løbetidsanalysen, hvilket også er en overtrædelse af IFRS 7, afsnit 39(a) Bankens løbetidsanalyse af finansielle aktiver, som besiddes til styring af likviditetsrisiko omfatter også ikke-finansielle aktiver, og en del af de finansielle aktiver kan ikke bruges til styring af likviditetsrisiko. Dette er en overtrædelse af IFRS 7, afsnit 39(c). 1.2 Manglende oplysninger om kreditkvalitet af udlån som hverken er forfaldne eller nedskrevne Koncernregnskabet indeholder ikke oplysninger om kreditkvaliteten af den del af udlånene, som hverken er forfaldne eller nedskrevne. Dette er overtrædelse af IFRS 7, afsnit 36(c). 1.3 Manglende oplysninger i følsomhedsanalyse af markedsrisiko Koncernregnskabet indeholder ikke følsomhedsoplysninger om aktierne uden for handelsbeholdningen. Dette er en overtrædelse af IFRS 7, afsnit 40(a). Desuden indeholder koncernregnskabet ikke oplysninger om de metoder og forudsætninger, som bliver anvendt ved udarbejdelse af valutakursrisikooplysningerne. Dette er en overtrædelse af IFRS 7, afsnit 40(b). 1 Lov nr. 650 af 8. juni 2017.

3 3 1.4 Manglende oplysninger i pengestrømsopgørelsen Pengestrømsopgørelsen viser ikke de enkelte bestanddele af likviderne, og der foretages ikke en afstemning af likvidernes elementer til de tilsvarende balanceposter. Dette er en overtrædelse af IAS 7, afsnit Manglende oplysninger i anvendt regnskabspraksis Det fremgår ikke af anvendt regnskabspraksis, at banken ved første indregning måler udlån og indlån til dagsværdi med tillæg af de transaktionsomkostninger, som er direkte forbundet med erhvervelsen eller udstedelsen af det finansielle instrument og fradrag for de modtagne gebyrer og provisioner, der indgår som en integreret del af den effektive rente. Dette er en overtrædelse af IAS 1, afsnit Manglende oplysninger om afgiven sikkerhedsstillelse Koncernregnskabet indeholder ikke oplysninger om vilkår og betingelser for den sikkerhedsstillelse, som banken har afgivet over for andre pengeinstitutter, som den har mellemværender med. Dette er en overtrædelse af IFRS 7, afsnit 14(b). 1.7 Hoved- og nøgletalsoversigt for koncernen fremgår ikke af koncernregnskabet Koncernregnskabet indeholder ikke en hoved- og nøgletalsoversigt for koncernen. Dette er en overtrædelse af 87 a i bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. 2 (herefter regnskabsbekendtgørelsen), jf. 4, stk. 1, i IFRS-bekendtgørelsen Manglende oplysninger om transaktioner og aftaler mellem banken og datterselskaber Årsregnskabet indeholder ikke oplysninger om transaktioner og aftaler mellem banken og dens datterselskaber. Dette er en overtrædelse af 124, stk. 1, i regnskabsbekendtgørelsen. 2 Bekendtgørelsen nr. 281 af 26. marts 2014, som efterfølgende er ændret ved bekendtgørelse nr. 707 af 1. juni 2016 og bekendtgørelse nr af 5. september Bekendtgørelse nr af 16. december 2008.

4 4 1.9 Manglende beskrivelse af årets resultat i ledelsesberetningen Ledelsesberetningen indeholder ikke oplysninger om ledelsens forventning til årets resultat for 2017, men alene oplysninger om forventninger til basisindtjening. Dette er ikke i overensstemmelse med 131, stk. 1, nr. 6, i regnskabsbekendtgørelsen. Vedrørende de øvrige adspurgte forhold har Finanstilsynet taget bankens redegørelser og bemærkninger til efterretning. 2. Sagsfremstilling Finanstilsynet har foretaget en kontrol af Danske Andelskassers Banks årsrapport for Dette er sket som led i den kontrol af finansielle virksomheders års- og delårsrapporter, som Finanstilsynet udfører i medfør af 213 i lov om kapitalmarkeder. Årsrapporten omfatter et koncernregnskab, som er aflagt efter International Financial Reporting Standards (IFRS) som godkendt af EU, og danske oplysningskrav til børsnoterede finansielle virksomheder, jf. IFRS-bekendtgørelsen. Årsrapporten omfatter også et årsregnskab for moderselskabet Danske Andelskassers Bank, som er aflagt efter lov om finansiel virksomhed 4, herunder regnskabsbekendtgørelsen. Koncernregnskabet og årsregnskabet er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Revisionspåtegningen er uden modifikation af konklusionen eller fremhævelser. Finanstilsynet har i forbindelse med kontrollen af bankens årsrapport for 2016 konstateret fravigelser og forhold, som Finanstilsynet i brev af 27. juli 2017 anmodede om bankens bemærkninger til henholdsvis redegørelser for. Banken sendte i brev af 22. august 2017 sine bemærkninger til og redegørelser for de nævnte forhold til Finanstilsynet. På et telefonmøde den 31. august 2017 mellem banken og Finanstilsynet blev forholdene i regnskabskontrollen drøftet. Den 20. november 2017 blev udkast til afgørelse sendt i partshøring hos Danske Andelskassers Bank. Banken afgav sit høringssvar den 11. december Lovbekendtgørelse nr af 26. september 2017.

5 5 Banken havde bemærkninger til punktet om manglende beskrivelse af årets resultat i ledelsesberetningen og til punktet om manglende oplysninger om afgiven sikkerhedsstillelse. Banken skrev, at den tog de øvrige punkter til efterretning. Banken forklarede i forlængelse heraf, at de fleste punkter er indarbejdet i dens halvårsrapport for 2017, og at de resterende vil blive indarbejdet i årsrapporten for Manglende oplysninger og fejl i løbetidsanalyser På side 191 i koncernregnskabet viser banken en løbetidsanalyse af sine finansielle forpligtelser inddelt i tidsintervallerne under 1 år, 1-5 år og over 5 år. Banken viser også, at den har garantier for mio. kr. Garantierne er dog ikke placeret i nogle af tidsintervallerne. Bankens indlån udgør i alt mio. kr. ud af de samlede kontraktuelle pengestrømme på mio. kr. Heraf har banken placeret indlån for mio. kr. i tidsintervallet under 1 år, mio. kr. i tidsintervallet 1-5 år, og 325 mio. kr. i tidsintervallet over 5 år. På side 190 i koncernregnskabet skriver banken følgende: Indlån omfatter anfordringstilgodehavender. Anfordringsindlån har kontraktmæssig kort løbetid, men betegnes som en stabil fundingkilde med forventet løbetid over 1 år. Af note 24 i bankens koncernregnskab fremgår det, at banken har anfordringsindlån til en bogført værdi af mio. kr. På side 190 i koncernregnskabet viser banken en løbetidsanalyse af aktiverne og forpligtelserne fordelt på tidsintervallerne under 1 år og over 1 år. Finanstilsynet anførte i sit brev af 27. juli 2017, at anfordringsindlån skal vises i det tidligste tidsinterval, jf. IFRS 7, afsnit B11C, og at garantier skal fordeles ud på tidsintervaller i løbetidsanalysen. Finanstilsynet vurderede umiddelbart, at Danske Andelskassers Banks koncernregnskab fraveg fra IFRS 7, afsnit 39(a). Finanstilsynet henviste i den forbindelse til IFRS 7, afsnit B11C(a), hvoraf følgende fremgår: hvis en modpart selv kan vælge, hvornår et beløb skal betales, allokeres forpligtelsen til den periode, hvor virksomheden tidligst kan afkræves betaling. Eksempelvis medtages finansielle forpligtelser, som kan kræves tilbagebetalt af virksomheden på anfordring (f.eks. anfordringsindskud) i det tidligste tidsinterval.

6 6 I brevet anførte Finanstilsynet desuden, at en del af de anførte aktiver i løbetidsanalysen ikke er finansielle aktiver, og at en del af de finansielle aktiver givetvis ikke besiddes til styring af likviditetsrisiko (f.eks. sektoraktier og indskud i BEC). Finanstilsynet vurderede umiddelbart, at disse aktiver ikke burde indgå i løbetidsanalysen, jf. IFRS 7, B11E. Finanstilsynet anmodede om bankens redegørelse for, om disse aktiver kan indgå i løbetidsanalysen, og om valget af tidsintervallerne under 1 år og over 1 år var tilstrækkeligt til at opfylde oplysningskravet i IFRS 7, afsnit 39(c). I sit høringssvar af 22. august 2017 forklarede banken, at den ikke styrer likviditetsrisikoen på basis af forfaldsanalysen for finansielle forpligtelser. Banken skrev desuden, at IFRS 7, afsnit 34(a) og B10A anfører, at kvantitative oplysninger om likviditetsrisikoen skal baseres på den interne rapportering til ledelsen. Banken medgav, at oplysningerne skal baseres på den kontraktuelle løbetid, og at der i øvrigt skal gives forklaring, hvis de faktiske betalinger kan være på et tidligere tidspunkt end det viste i forfaldsanalysen. Banken skrev desuden, at den i halvårsrapporten for 1. halvår 2017 vil indarbejde en del af ændringerne, mens den resterende del af ændringer indarbejdes i delårsrapporten pr. 30. september Ifølge banken henstår der usikkerhed om løbetidsfordelingen af de stillede garantier. I brevet forklarer banken endvidere, at det i begyndelsen af note 38 i koncernregnskabet fremgår, hvordan banken styrer likviditetsrisikoen. Banken anfører, at løbetiden af finansielle aktiver ikke indgår som et væsentligt element i styringen af likviditetsrisikoen, og at en løbetidsanalyse af de finansielle aktiver derfor ikke er nødvendig for at vurdere arten og omfanget af likviditetsrisikoen. Da præsentationen af balancen ikke er opdelt i langfristede og kortfristede aktiver, har banken valgt at præsentere en opdeling af balancens poster på under 1 år og over 1 år, jf. IAS 1, afsnit Manglende oplysninger om kreditkvalitet af udlån som hverken er forfaldne eller nedskrevne I sit brev af 27. juli 2017 anførte Finanstilsynet, at en virksomhed skal give oplysninger om kreditkvaliteten af den del af udlånene, som hverken er forfaldne eller nedskrevne, jf. IFRS 7, afsnit 36(c). Finanstilsynet kunne ikke umiddelbart finde oplysninger herom i koncernregnskabet. Derfor vurderede Finanstilsynet umiddelbart, at koncernregnskabet fraveg fra IFRS 7, afsnit 36(c), hvilket banken blev anmodet om at give sine bemærkninger til. I sit brev af 22. august 2017 forklarede banken, at regnskabslæseren får detaljeret information om udlån, der hverken er forfaldne eller nedskrevne. Dette skyldes, at banken på side 184 viser en specifikation af den samlede udlåns-

7 7 portefølje før nedskrivning fordelt på engagementsstørrelser. Derudover giver banken også detaljerede oplysninger om udlån, hvorpå der er nedskrevet på side 179 og om forfaldne men ikke nedskrevne udlån på side 181. Banken forklarede desuden, at der på side 187 vises en opdeling på kreditratings af bankens obligationsbeholdning og tilgodehavender hos kreditinstitutter. I brevet fremgår det, at banken vil overveje, om specifikationerne i note 35 skal ændres i forbindelse med udarbejdelse af årsrapporten for 2017, så oplysninger om udlån, som hverken er forfaldne eller nedskrevne, eksplicit fremgår af årsrapporten. 2.3 Manglende oplysninger i følsomhedsanalyse af markedsrisiko Af note 36 i koncernregnskabet fremgår oplysninger om bankens markedsrisiko. Banken oplyser bl.a., at den har aktier for 4,2 mio. kr. i handelsbeholdningen, og aktier for 365,8 mio. kr. uden for handelsbeholdningen. Banken oplyser desuden, at et aktiekursfald på 10 pct. af handelsbeholdningen får en driftseffekt på -0,3 mio. kr., hvilket medfører en ændring i egenkapitalen på - 0,0 pct. Banken oplyser endvidere, at valutakursindikator 1 i pct. af kernekapital inklusive kernekapital efter fradrag udgør 1,6, og at valutakursindikator 2 udgør 0. Derudover oplyser banken, at den har aktiver i fremmed valuta for mio. kr. og passiver i fremmed valuta for 57 mio. kr. I høringsbrev af 27. juli 2017 skrev Finanstilsynet, at en virksomhed skal oplyse en følsomhedsanalyse for hver type af markedsrisiko, som den er udsat for, jf. IFRS 7, afsnit 40(a). Virksomheden skal desuden give oplysninger om de metoder og forudsætninger, som er blevet anvendt ved udarbejdelsen af disse følsomhedsoplysninger, jf. IFRS 7, afsnit 40(b). Finanstilsynet skrev desuden, at banken giver oplysninger om værdien af valutakursindikator 1 og 2, men banken oplyser ikke, hvilke forudsætninger og metoder der ligger bag disse indikatorer. Dette vurderede Finanstilsynet umiddelbart som en fravigelse fra IFRS 7, afsnit 40(b). Angående aktierne uden for handelsbeholdningen vurderede Finanstilsynet desuden, at banken også burde give følsomhedsoplysninger for disse, da de udgjorde 99 pct. af bankens aktiebeholdning. Finanstilsynet vurderede, at den manglende oplysning herom udgjorde en fravigelse fra IFRS 7, afsnit 40(a).

8 8 I sit høringssvar af 22. august 2017 forklarede banken, at oplysningerne om valutakursindikator 1 og 2 gives på baggrund af, og i overensstemmelse med Finanstilsynets offentliggjorte retningslinjer herom. Banken mente derfor ikke, at der var tale om en fravigelse, men den vil dog overveje fremover at give en henvisning til Finanstilsynets offentliggjorte retningslinjer om valutakursindikator 1 og 2. Banken vurderede endvidere, at følsomhedsoplysningen om effekten af en negativ ændring i valutakurserne på 2 pct. i ugunstig retning kræver yderligere forklaring. Banken forklarede desuden, at den i halvårsrapporten fra 1. halvår 2017 vil udvide følsomhedsoplysningen om aktierisiko til at omfatte hele aktiebeholdningen. 2.4 Pengestrømsopgørelsen (oplysninger om likvidernes elementer) Af årsrapportens pengestrømsopgørelse fremgår det, at bankens likvider udgøres af Kassebeholdning og tilgodehavende hos centralbanker og kreditinstitutter med løbetid under 3 måneder. I høringsbrev af 27. juli 2017 skrev Finanstilsynet, at likviderne ud fra ovennævnte beskrivelse udgøres af mindst to aktivposter; nemlig Kassebeholdning og anfordringstilgodehavender hos centralbanker og Tilgodehavender hos kreditinstitutter og centralbanker. Derfor er det ikke muligt for regnskabsbruger se likvidernes elementer eller en afstemning af beløbene i pengestrømsopgørelsen til de tilsvarende balanceposter. Finanstilsynet vurderede umiddelbart, at dette var en fravigelse fra IAS 7, afsnit 45. I sit høringssvar af 22. august 2017 skrev banken, at der nederst i pengestrømsopgørelsen gives en supplerende forklaring til likvider ultimo, der gør regnskabslæseren i stand til at afstemme likvider til balancen. Det er bankens vurdering, at bestemmelserne i IAS 7, afsnit 45, dermed er tilgodeset. Banken medgav dog, at der ikke er tale om en numerisk afstemning. Slutteligt forklarede banken, at den vil medtage en numerisk afstemning af likvider ifølge pengestrømsopgørelsen til balancen i halvårsrapporten for 1. halvår Manglende oplysninger i anvendt regnskabspraksis Af anvendt regnskabspraksis fremgår bl.a. følgende: Ved første indregning måles aktiver og forpligtelser til dagsværdi. Dog måles materielle aktiver på tidspunktet for første indregning til kostpris. Efterfølgende måles aktiver og forpligtelser som beskrevet for hver enkelt regnskabspost nedenfor.

9 9 Under overskriften Udlån og andre tilgodehavender til amortiseret kostpris fremgår bl.a. følgende under anvendt regnskabspraksis: Udlån og andre tilgodehavender omfatter udlån til kunder og andre tilgodehavender, herunder pantebreve og indregnes til amortiseret kostpris. Under overskriften Indlån og anden gæld fremgår følgende under anvendt regnskabspraksis: Indlån og anden gæld omfatter indlån med modparter, der ikke er kreditinstitutter eller centralbanker. Indlån og anden gæld måles ved første indregning til dagsværdi, og efterfølgende til amortiseret kostpris. Finansielle instrumenter, som efter første indregning løbende skal måles til amortiseret kostpris, skal dog ved første indregning måles til dagsværdi med tillæg af de transaktionsomkostninger, som er direkte forbundet med erhvervelsen eller udstedelsen af det finansielle instrument og fradrag for de modtagne gebyrer og provisioner, der indgår som en integreret del af den effektive rente, jf. 43, stk. 2, i regnskabsbekendtgørelsen og tilsvarende IAS 39, afsnit 43. I høringsbrev af 27. juli 2017 anførte Finanstilsynet, at regnskabsbruger ud fra beskrivelserne i anvendt regnskabspraksis bibringes det indtryk, at banken ved første indregning måler udlån og indlån til dagsværdi uden tillæg af de transaktionsomkostninger, som er direkte forbundet med erhvervelsen eller udstedelsen af det finansielle instrument og fradrag for de modtagne gebyrer og provisioner, der indgår som en integreret del af den effektive rente. Finanstilsynet anmodede om, at banken redegjorde for, hvorledes den måler indlån og udlån ved første indregning. I sit høringssvar af 22. august 2017 forklarede banken, at den ved første indregning måler udlån og indlån til dagsværdi med tillæg henholdsvis fradrag af de transaktionsomkostninger, der er direkte forbundet med erhvervelsen og udstedelsen. Efterfølgende måler banken posterne til amortiseret kostpris. Banken skrev desuden, at beskrivelsen i anvendt regnskabspraksis kan så tvivl om, hvorvidt transaktionsomkostningerne, der er direkte forbundet med erhvervelsen eller udstedelsen, ved første indregning af udlån og indlån er tillagt henholdsvis fratrukket dagsværdien, da anvendt regnskabspraksis generelt oplyser, at aktiver og forpligtelser ved første indregning måles til dagsværdi.

10 10 Banken anførte, at det specifikt fremgår, at udlån måles til amortiseret kostpris, hvorimod det også specifikt for indlån anføres, at disse ved første indregning måles til dagsværdi uden angivelse af behandlingen af transaktionsomkostninger. Banken vil fremover sikre, at beskrivelsen af anvendt regnskabspraksis ved første indregning gøres mere entydig i overensstemmelse med ovenstående. 2.6 Manglende oplysninger om afgiven sikkerhedsstillelse I note 33 i koncernregnskabet beskriver banken sin afgivne sikkerhedsstillelse, herunder den regnskabsmæssige værdi af finansielle aktiver, der er stillet som sikkerhed for forpligtelser, jf. IFRS 7, afsnit 14(a). Virksomheden skal give oplysninger om de betingelser, der er knyttet til dens sikkerhedsstillelse for forpligtelser eller betingede forpligtelser, jf. IFRS 7, afsnit 14(b). I sit høringsbrev af 27. juli 2017 skrev Finanstilsynet, at det ikke umiddelbart kunne finde oplysninger om de betingelser, der er knyttet til denne sikkerhedsstillelse i bankens koncernregnskab, hvilket Finanstilsynet umiddelbart vurderede som en fravigelse fra IFRS 7, afsnit 14(b). Banken blev anmodet om at afgive sine bemærkninger hertil. Banken forklarede i sit høringssvar af 22. august 2017, at sikkerhedsstillelse finder sted i forbindelse med marginkonti (kontanter) samt sikkerhedsstillelse i forbindelse med mellemværende med andre kreditinstitutter, hvilket fremgår af note 33. Banken forklarede desuden, at sikkerhederne øges eller reduceres i takt med ændringer af forpligtelserne. Banken skrev, at disse typer af sikkerhedsstillelse er almindeligt forekomne, og at der er tale om standardiserede og simple sikkerhedsstillelser, hvilket beskrivelsen i noten indikerer. Derfor vurderede banken ikke, at der er behov for yderligere forklaringer for at kunne forstå disse. Banken vurderede i øvrigt, at der ikke er tale om væsentlige sikkerhedsstillelser. På denne baggrund mente banken, at der var tale om en lovlig fravigelse. I sit partshøringssvar af 11. december forklarede banken ydermere, at sikkerhedsstillelsen over for andre pengeinstitutter udgør 3 pct. af balancesummen. Derfor vurderer banken, at oplysningskravet i IFRS 7, afsnit 14(b) ikke er væsentligt for regnskabet. Banken forklarede desuden, at den havde oplyst om sikkerhedsstillelsen, og at det var uklart, hvilke informationer der måtte mangle.

11 Hoved- og nøgletalsoversigt for koncernen fremgår ikke af koncernregnskabet Banken viser en femårsoversigt med hoved- og nøgletal for moderselskabet og koncernen i henholdsvis koncernregnskabet og ledelsesberetningen. Kreditinstitutter der aflægger koncernregnskab efter IFRS skal bl.a. opfylde 87 a i regnskabsbekendtgørelsen, når de udarbejder koncernregnskab, jf. 4, stk. 1, i IFRS-bekendtgørelsen. I henhold til 87 a i regnskabsbekendtgørelsen, skal der oplyses en femårsoversigt med hoved- og nøgletal i noterne i overensstemmelse med bilag 7 til regnskabsbekendtgørelsen. Finanstilsynet skrev i sit høringsbrev af 27. juli 2017, at banken fraveg fra 87 a i regnskabsbekendtgørelsen, jf. 4, stk. 1, i IFRS-bekendtgørelsen, ved at vise femårsoversigten med hoved- og nøgletal for koncernen i ledelsesberetningen. I sit høringssvar af 22. august 2017 forklarede banken, at den opfatter hovedog nøgletal som væsentlige informationer. Derfor har banken vist oplysningerne forrest i årsrapporten. Banken anerkendte, at der formelt er tale om en fravigelse, og den vil derfor ændre præsentationen til at fremgå af noterne fra og med delårsrapporten for 1. halvår Manglende oplysninger om transaktioner og aftaler mellem banken og datterselskaber I note 31 fremgår oplysninger om transaktioner med bankens bestyrelse, direktion og fonde. Banken har desuden to datterselskaber, som investerer i ejendomme. Banken oplyser ikke om transaktioner og aftaler mellem disse og banken. Banken skal oplyse om transaktioner og aftaler mellem virksomheden og nærtstående parter, herunder om grundlaget for forbindelsen med de pågældende nærtstående parter, jf. 124, stk. 1, i regnskabsbekendtgørelsen. I Finanstilsynets høringsbrev blev banken anmodet om at redegøre for, om muligt med beløbsangivelse, de transaktioner, mellemværende og aftaler der måtte eksistere mellem banken og dens datterselskaber. Af bankens høringssvar fremgår det, at banken stiller likviditet og administrativ assistance til rådighed for datterselskaber. Endvidere ejer et af dattersel-

12 12 skaberne bankens domicilejendomme, herunder bankens hovedsæde. Banken oplyser, at lejebetaling sker på markedsmæssige vilkår. Interne ydelser afregnes i øvrigt på basis af de faktiske omkostninger. Ultimo 2016 havde datterselskaberne en gæld på 16,6 mio. kr. til banken samt et tilgodehavende på få tusinde kroner hos banken. På telefonmødet den 31. august 2017 oplyste banken, at moderselskabet betalte ca. 4,5-4,8 mio. kr. i årlig leje for at benytte ejendomme, som det ene datterselskab ejer. Datterselskaberne betaler moderselskabet for interne ydelser i form af regnskabsudarbejdelse og IT-ydelser. For sidstnævnte betaler datterselskaberne ca. 0,2 mio. kr. 2.9 Manglende beskrivelse af årets resultat i ledelsesberetningen På side 110 i ledelsesberetningen beskriver banken, at den i 2016 fik et resultat før skat på 50 mio. kr. mod et resultat før skat i 2015 på -11 mio. kr. Efter skat blev resultatet i 2016 på 36 mio. kr. mod -12 mio. kr. i Banken anfører, at fremgangen i resultat før skat skyldes en stigning i nettorente- og gebyrindtægterne samt et fald i omkostninger og nedskrivninger. Årets resultat er endvidere påvirket af kurstabet i 1. kvartal på 39 mio. kr. på bankens aktier i Sparinvest Holding samt udbytte fra samme på 18 mio. kr. Desuden er resultatet påvirket af hensættelsen på 23 mio. kr. vedrørende tilpasninger af bankens organisation samt betydelige udgifter relateret til den ekstraordinære generalforsamling. Bankens skriver desuden, at 2. halvår bidrager med et positivt resultat før skat mens 1. halvår bidrog med et underskud, hvilket understreger virkningen af bankens strategi og gennemførte effektiviseringer. Resultatet for 2016 betegnes som acceptabelt. Af side 110 i ledelsesberetningen fremgår det, at basisindtjeningen blev på 163 mio. kr. i Dette ligger inden for det forventede interval på mio. kr. som oplyst i selskabsmeddelelse af 11. maj Udviklingen i basisindtjeningen skyldes stigende nettorenteindtægter og aktieudbytte samt faldende omkostninger. Af side 118 i ledelsesberetningen fremgår ledelsens forventninger til Ledelsen forventer bl.a. at fastholde væksten i udlånet via en målrettet indsats, hovedsageligt i forhold til erhvervsområdet. Banken forventer, at privatkunders efterspørgsel efter udlån i bankens primære markedsområder forsat bliver på et lavt niveau. Trods en forventning om stigende udlån forventer banken, at renteindtægterne ikke stiger tilsvarende grundet konkurrencesituationen.

13 13 Herudover forventer banken, at de forbedrede rammevilkår for landbrugserhvervet vil resultere i lavere nedskrivninger. Banken forventer desuden, at MiFID II vil få en negativ effekt på bankens provisionsindtægter, og at digitaliseringen af flere bankprocesser vil medføre øgede IT-investeringer. På baggrund af ovenstående forhold forventer banken en basisindtjening mellem mio. kr. Finanstilsynet vurderede umiddelbart i sit høringsbrev af 27. juli 2017, at det ikke er tilstrækkeligt at sammenholde årets basisindtjening med den forventede basisindtjening uden også samtidig at beskrive årets resultat sammenholdt med den forventede udvikling i årets resultat. Finanstilsynet skrev, at banken fraveg 132 i regnskabsbekendtgørelsen, og banken blev anmodet om at give sine bemærkninger hertil. I sit høringssvar af 22. august 2017 svarede banken, at 132 i regnskabsbekendtgørelsen skal ses i sammenhæng med 131, stk. 1, nr. 6, der kræver at ledelsesberetningen indeholder en beskrivelse af den forventede udvikling. Banken bemærkede, at regnskabsbekendtgørelsen ikke stiler specifikke krav til hvilke resultatmål, der skal indgå i omtale af den forventede udvikling. I forhold til muligheden for at give pålidelige oplysninger om forventninger om fremtiden har banken i lighed med de fleste andre lokale og regionale pengeinstitutter vurderet, at basisindtjeningen er den bedste indikator, idet dette resultat ikke indeholder poster, der er meget uforudsigelige såsom kursreguleringer og nedskrivninger. Kravet i 132 om opfølgning på de udmeldte forventninger til udviklingen skal derfor hænge sammen med den udmeldte forventning i henhold til 131. Derfor er banken af den opfattelse, at der ikke er tale om en fravigelse. I det udkast til afgørelse, Finanstilsynet havde sendt i partshøring til banken, havde Finanstilsynet lagt op til at give banken en påtale af, at ledelsesberetningen ikke indeholdt forventninger til årets resultat. I sit partshøringssvar af 11. december 2017 skrev banken i relation til den manglende beskrivelse af årets resultat i ledelsesberetningen følgende: Med hensyn til udmeldingen af resultatforventninger på non-gaap/apm basis er vi ikke enige i, at basisindtjeningen som alternativt resultatmål er i strid med regnskabsbekendtgørelsen. Der kan hentes støtte i ESMA s vejledning om APM. Julebrevet vedrørende årsregnskabet for 2016 anviser retningslinjer for alternative resultatmål, og banken har i 2016 fulgt disse retningslinjer. I årsrapporten for 2016 fremgår afstemninger mellem basisresultatet og resultatet før skat. Spørgsmålet er, hvorfor Danske Andelskassers Bank A/S skal være genstand for præciseringen i høringsbrevet, der først er udmeldt i julebrevet vedrørende årsregnskabet for 2017?

14 14 3. Retligt grundlag En virksomhed skal oplyse følgende om sin likviditetsrisiko, jf. IFRS 7, afsnit 39: a) en løbetidsanalyse af ikke-afledte finansielle forpligtelser (herunder udstedte finansielle garantikontrakter), som viser de kontraktlige restløbetider, b) en løbetidsanalyse af afledte finansielle forpligtelser. Denne løbetidsanalyse skal omfatte de kontraktlige restløbetider for de afledte finansielle forpligtelser, for hvilke kontraktlige løbetider er væsentlige for forståelsen af tidspunktet for pengestrømmene, c) en beskrivelse af, hvordan virksomheden styrer den likviditetsrisiko, der er forbundet med de i medfør af (a) og (b) oplyste løbetider. Ved udarbejdelsen af den analyse af kontraktlige løbetider for finansielle forpligtelser, der kræves i henhold til IFRS 7, afsnit 39(a), baserer virksomheden sig på sin egen vurdering af det mest hensigtsmæssige antal tidsintervaller. Virksomheden kan eksempelvis beslutte, at følgende tidsintervaller er hensigtsmæssige, jf. IFRS 7, afsnit B11: a) højst en måned b) mindst en måned og højst tre måneder c) mindst tre måneder og højest et år, og d) mindst et år og højst fem år. Afsnit 39(a) og (b) kræver, at virksomheden oplyser en løbetidsanalyse for finansielle forpligtelser, som viser de kontraktlige restløbetider for visse finansielle forpligtelser. For denne oplysning gælder følgende, jf. IFRS 7, afsnit B11C: a) hvis en modpart selv kan vælge, hvornår et beløb skal betales, allokeres forpligtelsen til den periode, hvor virksomheden tidligst kan afkræves betaling. Eksempelvis medtages finansielle forpligtelser, som kan kræves tilbagebetalt af virksomheden på anfordring (f.eks. anfordringsindskud) i det tidligste tidsinterval, b) c) for udstedte finansielle garantikontrakter allokeres det maksimale garantibeløb til den periode, hvor garantien tidligst kan kræves indfriet. Afsnit 39(c) kræver, at virksomheden beskriver, hvordan den styrer den likviditetsrisiko, der er forbundet med de poster, der er angivet i de kvantitative oplysninger i medfør af afsnit 39(a) og (b), jf. IFRS 7, afsnit B11E. Virksomheden skal oplyse en løbetidsanalyse af de finansielle aktiver, den besidder

15 15 til at styre likviditetsrisiko (eksempelvis finansielle, aktiver, som umiddelbart kan sælges, eller som forventes at frembringe pengestrømme til virksomheden, der modsvarer pengestrømme fra virksomheden til finansielle forpligtelser), hvis denne oplysning er nødvendig for, at brugere af virksomhedens koncernregnskab kan vurdere arten og omfanget af likviditetsrisiko. En virksomhed skal for hver kategori af finansielle aktiver give følgende oplysninger om kreditkvaliteten af finansielle aktiver, som hverken er forfaldne eller værdiforringede, jf. IFRS 7, afsnit 36(c). I Basis for Conclusions til IFRS 7, afsnit 36(c) (IFRS 7.BC54), som følger med IFRS 7, men som ikke er en del af standarden, bemærker standardsætter, at information om kreditkvaliteten giver en større indsigt i kreditrisikoen på aktiver og hjælper regnskabsbruger med at vurdere, hvorvidt sådanne aktiver med større eller mindre sandsynlighed værdiforringes i fremtiden. Da denne type information varierer fra virksomhed til virksomhed, har standardsætter besluttet ikke at fastsætte en bestemt metode til at give denne information. I stedet tillades hver enkelt virksomhed at udforme en efter virksomhedens omstændigheder passende metode, jf. IFRS 7.BC54. Af IFRS 7.BC61 fremgår det, respondenterne til udkastet til standarden bemærkede, at et value-at-risk beløb ikke ville vise effekten på resultatet eller egenkapitalen. Virksomheder som styrer efter value-at-risk, ønsker ikke at udarbejde separate følsomhedsanalyser alene for at opfylde dette oplysningskrav. Bestyrelsen for IASBs målsætning var at kræve oplysninger om følsomhed og ikke at fastsætte en bestemt slags følsomhedsoplysninger. Derfor besluttede bestyrelsen ikke at kræve oplysninger om effekt på resultatet eller egenkapitalen, hvis en virksomhed giver en alternativ følsomhedsoplysning. En virksomhed skal, hvis den ikke opfylder bestemmelse i IFRS 7, afsnit 41, give følgende oplysninger, jf. IFRS 7, afsnit 40: a) en følsomhedsanalyse for hver type markedsrisiko, virksomheden er udsat for på balancedagen, med angivelse af, hvordan resultatet og egenkapitalen ville være blevet påvirket af ændringer i den relevante risikovariabel, som var rimeligt sandsynlige på det tidspunkt b) dels hvilke metoder og forudsætninger der er lagt til grund ved udarbejdelsen af følsomhedsanalysen. Virksomheden skal give oplysning om likvidernes elementer og præsentere en afstemning af beløbene i pengestrømsopgørelsen til de tilsvarende balanceposter, jf. IAS 7, afsnit 45.

16 16 Når et finansielt aktiv eller en finansiel forpligtelse indregnes første gang, skal virksomheden måle aktivet eller forpligtelsen til dagsværdi samt i tilfælde af at et finansielt aktiv eller en finansiel forpligtelse, som ikke er indregnet til dagsværdi med indregning i resultatopgørelsen af ændringer i dagsværdi, transaktionsomkostninger, som kan henføres direkte til erhvervelsen eller udstedelsen af det finansielle aktiv eller den finansielle forpligtelse, jf. IAS 39, afsnit 43. Finansielle instrumenter skal på tidspunktet for første indregning måles til dagsværdi, jf. 43, stk. 1, i regnskabsbekendtgørelsen. Finansielle instrumenter, som efter første indregning løbende måles til amortiseret kostpris, jf. 45, stk. 1, 46, stk. 1, og 50, stk. 1, skal dog ved første indregning måles til dagsværdi med tillæg af de transaktionsomkostninger, som er direkte forbundet med erhvervelsen eller udstedelsen af det finansielle instrument, og fradrag for de modtagne gebyrer og provisioner, der indgår som en integreret del af den effektive rente, jf. 43, stk. 2, i regnskabsbekendtgørelsen. En virksomhed skal i oversigten over væsentlig anvendt regnskabspraksis oplyse følgende, jf. IAS 1, afsnit 117: a) de(t) ved udarbejdelsen af årsregnskabet anvendte målingsgrundlag og b) anden anvendt regnskabspraksis, som er relevant for forståelsen af årsregnskabet. En virksomhed skal give oplysninger om de betingelser, der er knyttet til, når finansielle aktiver er stillet som sikkerhed for forpligtelser eller betingede forpligtelser, herunder beløb, som er omklassificeret i overensstemmelse med IAS 39, afsnit 37(a), jf. IFRS 7, afsnit 14(b). Virksomheder, som udarbejder årsrapport efter IFRS og regnskabsbekendtgørelsen skal udover IFRS opfylde 2, 3, 87 a, 118, , 125, 129, og 144, i regnskabsbekendtgørelsen, jf. 4, stk. 1, i IFRS-bekendtgørelsen. En virksomhed skal give en femårsoversigt med hoved- og nøgletal i overensstemmelse med bilag 7, jf. 87 a, stk. 1, i regnskabsbekendtgørelsen. En virksomhed skal oplyse om transaktioner og aftaler mellem virksomheden og nærtstående parter, herunder om grundlaget for forbindelsen med de pågældende nærtstående parter, jf. 124, stk. 1, i regnskabsbekendtgørelsen.

17 17 Ledelsesberetningen skal beskrive virksomhedens forventede udvikling, herunder særlige forudsætninger og usikre faktorer, som ledelsen har lagt til grund for beskrivelsen, jf. 131, stk. 1, nr. 6, i regnskabsbekendtgørelsen. Ledelsesberetningen skal beskrive årets resultat sammenholdt med den forventede udvikling ifølge den senest offentliggjorte årsrapport, eller ifølge de senest i årets løb offentliggjorte forventninger, og begrunde afvigelser i resultatet i forhold hertil, jf. 132 i regnskabsbekendtgørelsen. Finanstilsynets vurdering Finanstilsynet vurderer, at Danske Andelskassers Bank har overtrådt et antal bestemmelser i IFRS og regnskabsbekendtgørelsen. Finanstilsynet har ved sin vurdering af de enkelte fravigelser lagt vægt på, at der er forholdsvis mange fravigelser, som samlet set er væsentlige. Nedenfor følger Finanstilsynets vurdering opdelt på de enkelte punkter nævnt under afgørelsen og sagsfremstillingen. 4.1 Manglende oplysninger og fejl i løbetidsanalyser Finanstilsynet vurderer, at anfordringsindlån skal placeres i det tidligste tidsinterval, jf. IFRS 7, afsnit B11C(a). Finanstilsynet bemærker i den forbindelse, at bankens anfordringsindlån udgør ca. 48 pct. af bankens samlede finansielle forpligtelser i løbetidsanalysen. Når anfordringsindlån er placeret i det mellemste tidsinterval, bibringes regnskabsbruger fejlagtigt det indtryk, at bankens likviditetsrisiko er lavere, end det faktisk er tilfældet. Finanstilsynet vurderer, at udstedte finansielle garantikontrakter skal indplaceres i løbetidsanalysens tidsintervaller, jf. IFRS 7, afsnit 39(a). IFRS 7, afsnit B11C(c) fastsætter, at for udstedte finansielle garantikontrakter allokeres det maksimale garantibeløb til den periode, hvor garantien tidligst kan kræves indfriet. Da anfordringsindlånene er placeret i et forkert tidsinterval og da udstedte finansielle garantikontrakter ikke fremgår af løbetidsanalysen, vurderer Finanstilsynet, at banken har fraveget IFRS 7, afsnit 39(a), jf. IFRS 7, afsnit B11C(a og c). Som følge af størrelsen af anfordringsindlånene og de udstedte finansielle garantikontrakter vurderer Finanstilsynet, at fravigelsen er væsentlig. Finanstilsynet bemærker i relation hertil, at øvrige eventualforpligtelser på 440 mio. kr. ikke er omfattet af oplysningskravet i IFRS 7, afsnit 39(a), for udstedte finansielle garantikontrakter.

18 18 Finanstilsynet vurderer, at banken overtræder IFRS 7, afsnit 39(c), jf. IFRS 7, afsnit B11E, da løbetidsanalysen af finansielle aktiver, som banken besidder til styring af likviditetsrisiko, ikke er opgjort korrekt. Fravigelsen skyldes, at banken har vist en løbetidsanalyse af alle aktiverne i stedet for at vise en løbetidsanalyse af de finansielle aktiver, som banken besidder til styring af likviditetsrisiko. Finanstilsynet vurderer, at fravigelsen er væsentlig, da en væsentlig del af bankens aktiver ikke er finansielle aktiver 5, og da en del af de finansielle aktiver ikke besiddes med henblik på at styre likviditetsrisikoen 6. Selvom en løbetidsanalyse af finansielle aktiver, som besiddes til styring af likviditetsrisiko, ikke er påkrævet i alle tilfælde, kan Finanstilsynet ikke tilslutte sig bankens vurdering af, at den pågældende løbetidsanalyse ikke er nødvendig for at vurdere arten og omfanget af likviditetsrisikoen i banken. Finanstilsynets vurdering beror på, at oplysninger om likviditetsrisikoen i et pengeinstitut er væsentlig for regnskabsbruger. Desuden bemærker Finanstilsynet, at der ikke er anden (kvantitativ) information i koncernregnskabet, som kan bibringe regnskabsbruger tilsvarende oplysninger. Dermed er oplysningen nødvendig for, at regnskabsbruger kan vurdere arten og omfanget af likviditetsrisikoen i banken, jf. IFRS 7, afsnit B11E. Slutteligt bemærker Finanstilsynet, at sammenligningstal ikke er påkrævet. 4.2 Manglende oplysninger om kreditkvaliteten af udlån som hverken er forfaldne eller nedskrevne Finanstilsynet vurderer, at der ikke af koncernregnskabet fremgår oplysninger om kreditkvaliteten af udlån, som hverken er forfaldne eller nedskrevne. Oplysninger om kreditkvaliteten af udlån som hverken er forfaldne eller nedskrevne, hjælper regnskabsbruger med at vurdere sandsynligheden for, at udlånene skal nedskrives i fremtiden, jf. IFRS 7, afsnit BC54. Derfor kan bankens øvrige oplysninger om kreditrisiko ikke erstatte den manglende oplysning om kreditkvaliteten af udlån, som hverken er forfaldne eller nedskrevne. Finanstilsynet vurderer, at oplysninger om kreditrisikoen er væsentlige i et kreditinstitut. Finanstilsynet vurderer i forlængelse heraf og i lyset af de forholdsvis mange fravigelser i årsrapporten for 2016, at de manglende oplysninger om kreditkvaliteten af udlån som hverken er forfaldne eller nedskrevne, udgør en væsentlig fravigelse fra IFRS 7, afsnit 36(c). 5 Eksempelvis domicilejendomme. 6 Eksempelvis sektoraktier.

19 Manglende oplysninger i følsomhedsanalyse af markedsrisiko Finanstilsynet vurderer, at banken mangler at oplyse om de metoder og forudsætninger, der bliver anvendt ved opgørelsen af bankens valutakursrisiko, som banken har valgt at udtrykke ved henholdsvis valutakursindikator 1 og 2, jf. IFRS 7, afsnit 40 (b). Finanstilsynet bemærker, at valutakursindikator 1 og 2 bliver anvendt i forbindelse med kreditinstitutternes indberetninger til Finanstilsynet. Regnskabsbruger kan derfor ikke forventes at kende til disse. Finanstilsynet vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt med en henvisning til Finanstilsynets Vejledning om tilstrækkelig basiskapital og solvensbehov for kreditinstitutter, da denne vejledning dels ikke giver tilstrækkelig tydelig information om anvendte metoder og forudsætninger, og dels er målrettet kreditinstitutterne. I forhold til de efter IFRS 7, afsnit 40(a) krævede oplysninger om aktierisiko, vurderer Finanstilsynet desuden, at det er den enkelte virksomhed, som bestemmer, hvilke mål der anvendes i følsomhedsanalysen, jf. IFRS 7, afsnit BC61. Virksomheden skal dog forklare, hvilke anvendte metoder og forudsætninger der indgår i de anvendte mål for følsomhedsanalyse. Finanstilsynet vurderer, at aktierne uden for handelsbeholdningen udgør den væsentligste del af aktierisikoen i banken. Da aktierne uden for handelsbeholdningen ikke indgår i følsomhedsanalysen for aktierisiko, medfører det, at følsomhedsanalysen ikke giver et retvisende billede af bankens samlede aktierisiko, hvilket er en væsentlig fravigelse fra IFRS 7, afsnit 40(a). 4.4 Manglende oplysninger i pengestrømsopgørelsen Finanstilsynet vurderer, at banken mangler at give oplysninger om likvidernes elementer og mangler at præsentere en afstemning af beløbene i pengestrømsopgørelsen til de tilsvarende balanceposter, jf. IAS 7, afsnit 45. Finanstilsynet bemærker i den forbindelse, at bankens likvide beholdning består af balanceposterne kassebeholdning og anfordringstilgodehavender og tilgodehavender hos kreditinstitutter og centralbanker. Sidstnævnte omfatter henholdsvis anfordringstilgodehavender samt tilgodehavender med en løbetid til og med tre måneder. Finanstilsynet vurderer, at oplysninger om likvidernes elementer generelt er væsentlige for et pengeinstitut. Finanstilsynet vurderer endvidere, at IAS 7, afsnit 45, specifikt indeholder krav om en afstemning af beløbene, hvorfor regnskabsaflægger ikke kan forvente, at regnskabsbruger selv skal kunne finde de relevante beløb i noterne og foretage denne afstemning.

20 Manglende oplysninger i anvendt regnskabspraksis På baggrund af bankens redegørelse vurderer Finanstilsynet, at bankens anvendte regnskabspraksis for måling af udlån og indlån ved første indregning sker i overensstemmelse med 43, stk. 2, i regnskabsbekendtgørelsen og den tilsvarende bestemmelse i IAS 39, afsnit 43. Finanstilsynet vurderer dog, at beskrivelsen i anvendt regnskabspraksis ikke stemmer overens med bankens faktiske anvendte regnskabspraksis, da regnskabsbruger bibringes det indtryk, at udlån og indlån ved første indregning måles til dagsværdi uden tillæg henholdsvis fradrag af transaktionsomkostninger. Finanstilsynet vurderer, at dette er en fravigelse fra IAS 1, afsnit 117, og at fravigelsen er væsentlig, da udlån og indlån udgør størstedelen af henholdsvis bankens aktiver og forpligtelser. 4.6 Manglende oplysninger om afgiven sikkerhedsstillelse Finanstilsynet vurderer, at banken skal give oplysninger om de betingelser, der er knyttet til dens sikkerhedsstillelse for forpligtelser eller betingede forpligtelser, jf. IFRS 7, afsnit 14(b). Dette kan f.eks. omfatte oplysninger om modpartens muligheder for søge sig fyldestgjort i de sikkerhedsstillede aktiver, hvis banken ikke opfylder sine betalingsforpligtelser. Den afgivne sikkerhedsstillelse udgør 3 pct. af bankens balance. Finanstilsynet vurderer, at den afgivne sikkerhedsstillelse dermed er væsentlig. Ved denne vurdering er det yderligere lagt til grund, at pengeinstitutters balancer normalt er relativt store sammenlignet med andre virksomheder. 4.7 Hoved- og nøgletalsoversigt for koncernen fremgår ikke af koncernregnskabet Finanstilsynet vurderer, at kreditinstitutter skal oplyse en femårsoversigt med hoved- og nøgletal i noterne til koncernregnskabet, som er udarbejdet i overensstemmelse med bilag 7 til regnskabsbekendtgørelsen, jf. 87 a i regnskabsbekendtgørelsen, jf. 4, stk. 1, i IFRS-bekendtgørelsen. Det er ikke tilstrækkeligt at vise hoved- og nøgletalsoversigten i ledelsesberetningen. Finanstilsynet bemærker, at ledelsesberetningen ikke er omfattet af revision. 4.8 Manglende oplysninger om transaktioner og aftaler mellem banken og datterselskaber Finanstilsynet bemærker ud fra bankens oplysninger i høringssvar og på telefonmødet, at udlånet til datterselskaberne udgør 16,6 mio. kr., hvilket svarer

21 21 til 0,3 pct. af bankens samlede udlån. Lejeudgifterne udgør ca. 1,1 pct. af bankens samlede administrationsomkostninger. Finanstilsynet vurderer, at det er en fravigelse fra 124, stk. 1, i regnskabsbekendtgørelsen, at der ikke gives oplysninger om disse. 4.9 Manglende beskrivelse af årets resultat i ledelsesberetningen Finanstilsynet bemærker, at ledelsesberetningen skal beskrive virksomhedens forventede udvikling, herunder særlige forudsætninger og usikre faktorer, som ledelsen har lagt til grund for beskrivelsen, jf. 131, stk. 1, nr. 6. Dette oplysningskrav skal vurderes i forhold til, at ledelsesberetningen også skal beskrive årets resultat sammenholdt med den forventede udvikling og begrunde afvigelser i resultatet i forhold hertil, jf. 132 i regnskabsbekendtgørelsen. Danske Andelskassers Bank bliver derfor nødt til at forholde sig til årets resultat i sin beskrivelse af bankens forventede udvikling. Banken har alene udmeldt en forventning til basisindtjening for 2017, og der ikke er udmeldt en tilsvarende forventning for årets resultat for Basisindtjening er anført at være resultat før skat eksklusive kursreguleringer, nedskrivninger, omstruktureringsudgifter og sektorløsninger m.v. Finanstilsynet vurderer, at eksempelvis nedskrivninger og kursreguleringer er en væsentlig del af en banks normale drift. Derfor har det væsentlig betydning for regnskabsbruger, at resultatforventningen også omfatter sådanne poster, der erfaringsmæssigt kan have stor betydning for en banks resultat. At banken alene udmelder forventninger til basisindtjeningen vurderer Finanstilsynet er en fravigelse fra 131, stk. 1, nr. 6, i regnskabsbekendtgørelsen sammenholdt med 132 i regnskabsbekendtgørelsen. Denne fortolkning underbygges endvidere af ESMA s retningslinjer om alternative resultatmål. Alternative resultatmål kan anvendes som supplement, men de kan ikke stå alene, og de må ikke fremhæves mere eller tilstås mere autoritet end resultatmål, der stammer direkte fra regnskabet. Basisindtjening er et resultatmål, som ikke er defineret i hverken IFRS eller regnskabsbekendtgørelsen. I relation til bankens partshøringssvar af 11. december 2017 henviser Finanstilsynet til det ovenfor anførte. Finanstilsynet skrev allerede i orienteringsbrevet/julebrevet for 2016 om alternative resultatmål og nævnte i den forbindelse eksempelvis alternative resultatmål som basisindtjening.

22 22 Som følge af blandt andet Danske Andelskassers Banks årsrapport, og drøftelser med andre pengeinstitutter i forbindelse med prospektgodkendelser, har Finanstilsynet i orienteringsbrevet/julebrevet for 2017 valgt at tydeliggøre, at en udmelding af en resultatforventning ikke alene kan ske ud fra et alternativt resultatmål, jævnfør det ovenfor anførte. Som følge af sidstnævnte og bankens partshøringssvar, hvor banken spørger om, hvorfor den skal være genstand for denne præcisering, der først er udmeldt i orienteringsbrevet/julebrevet for 2017 medgiver Finanstilsynet, at der på tidspunktet for aflæggelsen af årsrapporten for 2016 kunne være tvivl om fortolkningen af 131, stk. 1, nr. 6, i regnskabsbekendtgørelsen. Derfor giver Finanstilsynet ikke en påtale, men banken skal sikre sig, at den i kommende årsrapporter oplyser en resultatforventning til årets resultat, og ikke alene en forventning til et alternativt resultatmål som basisindtjeningen. Kopi af denne afgørelse er sendt til bankens interne og eksterne revisor. Klagevejledning Finanstilsynets afgørelse kan senest 4 uger efter at afgørelsen er modtaget, indbringes for Erhvervsankenævnet pr. til adressen ean@erst.dk eller pr. post til Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg, tlf , jf. 372, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed. Det følger af 7 i bekendtgørelse om Erhvervsankenævnet, at det er forbundet med et gebyr på kr. at klage til Erhvervsankenævnet. Ved klager over forhold, der ikke vedrører klagerens aktuelle eller fremtidige erhvervsforhold, er gebyret dog kr. Efter 15, stk. 4, i nævnte bekendtgørelse, kan nævnet eller formanden på dets vegne træffe bestemmelse om hel eller delvis tilbagebetaling af det indbetalte gebyr, hvis der gives klageren helt eller delvist medhold. Gebyret tilbagebetales, hvis klagen afvises. Offentliggørelse Finanstilsynet og banken skal offentliggøre afgørelsen i medfør af 354 a, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed. Finanstilsynet vurderer, at der ikke er noget til hinder for, at afgørelsen offentliggøres, jf. 354 a, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed.

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Bestyrelsen og direktionen for PFA Pension Sundkrogsgade 4 2100 København Ø 21. april 2015 Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Indledning I Økonomisk Ugebrev nr. 34 2014 fremgik

Læs mere

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens Andelskassen Fælleskassen Bülowsvej 48 1870 Frederiksberg C Att. Bestyrelsen og direktionen 31. maj 2017 Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens årsrapport for 2015 1. Afgørelse Finanstilsynet

Læs mere

Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis

Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis Bestyrelsen og direktionen for Nordjyske Bank A/S Torvet 4 9400 Nørresundby 15. marts 2017 Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis 1. Afgørelse Finanstilsynet påbyder

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Indholdsfortegnelse: Side: 2. Ledelsespåtegning 3. Ledelsesberetning 4. Resultat- og totalindkomstopgørelse 1. halvår 2015 5.

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016 Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016 Indholdsfortegnelse Side: 2. Ledelsespåtegning 3. Ledelsesberetning 4. Resultat- og totalindkomstopgørelse 1. halvår 2016 5. Balance

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej 50 2860 Søborg Dato 21. december 2015 FleNie J. nr. 2015-4040 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

1. kvartal 2010 for Sparekassen Lolland A/S

1. kvartal 2010 for Sparekassen Lolland A/S PERIODEMEDDELELSE 1. kvartal 2010 for Sparekassen Lolland A/S Yderligere oplysninger: Sparekassen Lolland A/S (CVR-NR. 30065743) Adm. direktør Lynge Thang Jørgensen Nygade 4, 4900 Nakskov Tlf.: 5492 3344

Læs mere

Selskabsmeddelelse 5. maj København, den 5. maj 2011 kl

Selskabsmeddelelse 5. maj København, den 5. maj 2011 kl Selskabsmeddelelse 5. maj 2011 Regnskabsmeddelelse for FIH Realkredit A/S for 1. kvartal 2011 Vedlagt fremsendes regnskabsmeddelelse for FIH Realkredit A/S for 1. kvartal 2011. FIH Realkredit A/S er et

Læs mere

Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2010

Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2010 Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2010 Selskabsmeddelelse nr. 07/2010 11. maj 2010 Kontaktperson: bankdirektør Flemming Jensen tlf. 55 86 15 36 Side 1 af 8 Hovedpunkter Regnskabet for perioden 1. januar

Læs mere

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport Bestyrelsen og direktionen for Danske Bank A/S 19. januar 2015 Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport for 2013 Finanstilsynet har foretaget en delvis 1 regnskabskontrol af Danske Bank A/S (Danske

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S. Halvårsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon

Danske Andelskassers Bank A/S. Halvårsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon Halvårsrapport pr.30.06.2006 Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon 87993000 www.dabank.dk Halvårsrapport pr.30.06.2006 Resultatopgørelse 1000 kr. Note 2006 2005 Renteindtægter 1 78.774 59.745 Renteudgifter

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S. Kvartalsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon

Danske Andelskassers Bank A/S. Kvartalsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon 87993000 www.dabank.dk Resultatopgørelse 1000 kr. Note 2006 2005 Renteindtægter 1 119.527 91.433 Renteudgifter 2 84.739 55.910 Netto renteindtægter 34.788 35.523

Læs mere

Kontakt: Bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen tlf Bankdirektør Kim Duus tlf

Kontakt: Bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen tlf Bankdirektør Kim Duus tlf Til Københavns Fondsbørs og pressen 9. november 2006 Kvartalsrapport 2006 Nykredit Bank og Nykredit Bank koncernen 1. januar 2006 30. september 2006 PERIODEN KORT FORTALT Resultat før skat på 591 mio.

Læs mere

Halvårsrapport for 1. halvår 2009

Halvårsrapport for 1. halvår 2009 Halvårsrapport for 1. halvår 2009 Lille plus i Kreditbanken i 1. halvår 2009 Banken har et overskud på 1,4 mio. kr. før skat. Resultatet bygger på en fin udvikling i renteog gebyrindtægterne, på en fornuftig

Læs mere

Nykredit Bank koncernens kvartalsrapport kan fra i dag downloades i pdf-format på

Nykredit Bank koncernens kvartalsrapport kan fra i dag downloades i pdf-format på Til Københavns Fondsbørs og pressen 11. maj 2006 Kvartalsrapport 2006 1. januar 2006 31. marts 2006 Kontakt: Bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen Bankdirektør Kim Duus Tlf. 33 42 15 10 eller 33 42

Læs mere

A/S Vinderup Bank fik udkast til afgørelse i partshøring den 7. september 2009. Banken har ved brev af 15. september 2009 kommenteret på udkastet.

A/S Vinderup Bank fik udkast til afgørelse i partshøring den 7. september 2009. Banken har ved brev af 15. september 2009 kommenteret på udkastet. FONDSRÅDET Bestyrelsen og direktionen for A/S Vinderup Bank Søndergade 30 7830 Vinderup 19. oktober 2009 Ref. IH J.nr.6245-0501 Kontrol af A/S Vinderup Banks årsrapport for 2008 Indledning Finanstilsynet

Læs mere

Årsrapporten for 2014 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab og er påtegnet uden forbehold eller supplerende oplysninger.

Årsrapporten for 2014 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab og er påtegnet uden forbehold eller supplerende oplysninger. Bestyrelsen og direktionen for Foreningen Nykredit Kalvebod Brygge 1 1560 København V 21. december 2015 J.nr. 6848-0029 Regnskabskontrol af Foreningen Nykreditkoncernens årsrapport for 2014 og halvårsrapport

Læs mere

Rekord Rens Nord ApS. Årsrapport 1. juli juni 2017 (Opstillet uden revision eller review)

Rekord Rens Nord ApS. Årsrapport 1. juli juni 2017 (Opstillet uden revision eller review) Kirkepladsen 5A 9900 Frederikshavn CVR-nr. 35816631 Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 (Opstillet uden revision eller review) 3. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Overgang til IFRS i 2005 (ikke revideret)

Overgang til IFRS i 2005 (ikke revideret) Pr. 1. januar 2005 ændres den anvendte regnskabspraksis til at være i overensstemmelse med kravene i de internationale regnskabsstandarder, IFRS. Overgangsdatoen er 1. januar 2004. De i Bekendtgørelse

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S. Uddrag af Kvartalsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon

Danske Andelskassers Bank A/S. Uddrag af Kvartalsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon Uddrag af Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon 87993000 www.dabank.dk Resultatopgørelse 1000 kr. Note 2007 2006 Renteindtægter 1 58.172 37.441 Renteudgifter 2 45.844 35.377 Netto renteindtægter

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2017 Ref./MetGyd J. nr. 2016-6492 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S. Uddrag af Kvartalsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon

Danske Andelskassers Bank A/S. Uddrag af Kvartalsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon Uddrag af Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon 87993000 www.dabank.dk Resultatopgørelse 1000 kr. Note 2007 2006 Renteindtægter 1 197.696 119.527 Renteudgifter 2 165.928 84.739 Netto renteindtægter

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S. Kvartalsregnskab pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon

Danske Andelskassers Bank A/S. Kvartalsregnskab pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon 87993000 www.dabank.dk Resultatopgørelse 1000 kr. Note 2008 2007 Renteindtægter 1 63.518 58.172 Renteudgifter 2 51.398 45.844 Netto renteindtægter 12.120 12.328

Læs mere

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S.

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S. FORTROLIGT Bestyrelsen for BioPorto A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2018 Ref./MetGyd J. nr. 2017-4580 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto

Læs mere

Københavns Fondsbørs 10. februar 2011 Ref. Michael Mikkelsen Antal sider : 10 incl. denne. København, den 10. februar 2011, kl. 19.

Københavns Fondsbørs 10. februar 2011 Ref. Michael Mikkelsen Antal sider : 10 incl. denne. København, den 10. februar 2011, kl. 19. Københavns Fondsbørs 10. februar 2011 Ref. Michael Mikkelsen Antal sider : 10 incl. denne Regnskabsmeddelelse nr. 2011.01 for FIH Realkredit A/S for 2010. Vedlagt fremsendes regnskabsmeddelelse for FIH

Læs mere

Kvartalsregnskab for perioden 1. januar 31. marts 2007

Kvartalsregnskab for perioden 1. januar 31. marts 2007 Fondsbørsmeddelelse nr. 12 / 2007 2. maj 2007 Direktionen: Carsten Roth Tlf. 59 57 60 00 Kvartalsregnskab for perioden 1. januar 31. marts 2007 Meddelelse nr. 12/2007 Kvartalsregnskab Side 1 af 7 Kvartalsregnskab

Læs mere

Selskabsmeddelelse 7. februar Vedlagt fremsendes regnskabsmeddelelse for året 2012.

Selskabsmeddelelse 7. februar Vedlagt fremsendes regnskabsmeddelelse for året 2012. Selskabsmeddelelse 7. februar 2013 Regnskabsmeddelelse for FIH Realkredit A/S for 2012 Vedlagt fremsendes regnskabsmeddelelse for året 2012. FIH Realkredit A/S er et 100 % ejet datterselskab af FIH Erhvervsbank

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2014

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2014 Bestyrelsen og direktionen for Tryg A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup 21. december 2015 Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2014 Finanstilsynet har foretaget en delvis 1 regnskabskontrol af årsrapporten,

Læs mere

FONDSRÅDET. Bestyrelsen for RIAS A/S Industrivej Roskilde

FONDSRÅDET. Bestyrelsen for RIAS A/S Industrivej Roskilde FONDSRÅDET Bestyrelsen for RIAS A/S Industrivej 9-17 4000 Roskilde 11. januar 2011 Ref. KHA J.nr. 2010-0022533 Afgørelse vedrørende delårsrapporten for 1. halvår af regnskabsåret 2009/10 for RIAS A/S,

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/1 2009 ApS Sitkagranvej 13 9800 Hjørring Årsrapport 1. oktober 2017-30. september 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/01/2019

Læs mere

Netdania Markets ApS. Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København. Årsrapport for

Netdania Markets ApS. Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København. Årsrapport for Netdania Markets ApS Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København Årsrapport for 2015 CVR-nr. 33 06 48 29 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 2. juni 2016. Jonas

Læs mere

PACTA SUNT SERVANDA ApS

PACTA SUNT SERVANDA ApS Halsskovgade 4 3 305 2100 København Ø CVR-nr. 31170672 Årsrapport for 2017 10. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15-03-2018 Christian Petri Dirigent

Læs mere

Berge Invest ApS CVR-nr J. Skjoldborgs Vej Løgstør. Årsrapport 2015

Berge Invest ApS CVR-nr J. Skjoldborgs Vej Løgstør. Årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Vestervangsvej 6 8800 Viborg Telefon 89252525 Telefax 89252550 www.deloitte.dk Berge Invest ApS CVR-nr. 28515391 J. Skjoldborgs Vej 2

Læs mere

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for 1. kvartal 2018

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for 1. kvartal 2018 Hovedkontoret Østergade 2, Hvidbjerg 7790 Thyholm Telefon 9695 5200 Fax 9695 5249 CVR 6485 5417 www.hvidbjergbank.dk Email: post@hvidbjergbank.dk NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København

Læs mere

Halvårsrapport 2017 PenSam Bank A/S CVR-nr Hjemsted Farum

Halvårsrapport 2017 PenSam Bank A/S CVR-nr Hjemsted Farum Halvårsrapport 2017 PenSam Bank A/S CVR-nr. 13 88 46 76 Hjemsted Farum Indholdsfortegnelse Udvalgte hoved- og nøgletal...2 Ledelsesberetning...4 Halvårsregnskabet Ledelsespåtegning...6 Resultatopgørelse...7

Læs mere

LOC Holding 2014 ApS Hans Hedtofts Gade København S CVR-nr Årsrapport

LOC Holding 2014 ApS Hans Hedtofts Gade København S CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Tværkajen 5 Postboks 10 5100 Odense C Telefon 63 14 66 00 Telefax 63 14 66 12 www.deloitte.dk LOC Holding 2014 ApS Hans Hedtofts Gade

Læs mere

Knold & Top Holding ApS CVR-nr Årsrapport 2012

Knold & Top Holding ApS CVR-nr Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Arosgaarden, Åboulevarden 31 Postboks 514 8100 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Knold & Top Holding ApS

Læs mere

Finanstilsynet har foretaget kontrol af Investeringsforeningen Alternativ Invests årsrapport for 2008.

Finanstilsynet har foretaget kontrol af Investeringsforeningen Alternativ Invests årsrapport for 2008. FONDSRÅDET Bestyrelsen for Investeringsforeningen Alternativ Invest og direktionen for Forvaltningsselskabet SEBinvest A/S Landemærket 10 1119 København K 18. januar 2010 Ref. bi J.nr. 6445-0318; F11165

Læs mere

C. Nielsen Holding ApS Ravnsøvej Risskov. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. januar december 2016

C. Nielsen Holding ApS Ravnsøvej Risskov. CVR-nr: ÅRSRAPPORT 1. januar december 2016 Ravnsøvej 52 8240 Risskov CVR-nr: 29 31 50 00 ÅRSRAPPORT 1. januar - 31. december 2016 (11. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den 15. februar 2017 Dirigent, Claus Loldrup Nielsen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2014.

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2014. Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Charlottenlund Stationsplads 2 2920 Charlottenlund Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk Nasdaq OMX Copenhagen

Læs mere

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1.

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1. Bestyrelsen og direktionen for Nykredit Realkredit A/S Kalvebod Brygge 1-3 1780 København V 21. december 2015 J.nr. 6848-0029 Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014,

Læs mere

Rokkedahl Landbrug Økologi ApS CVR-nr Nymøllevej 126B 9240 Nibe. Årsrapport 2015

Rokkedahl Landbrug Økologi ApS CVR-nr Nymøllevej 126B 9240 Nibe. Årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Gøteborgvej 18 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Rokkedahl Landbrug Økologi ApS CVR-nr. 35814418

Læs mere

Kim Hersland Holding ApS. Årsrapport for 2017

Kim Hersland Holding ApS. Årsrapport for 2017 Rustenborgvej 9a 2800 Kongens Lyngby CVR-nr. 37352764 Årsrapport for 2017 2. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31-05-2018 Kim Hersland Dirigent

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

ÅRSREGNSKABSMEDDELELSE 2017

ÅRSREGNSKABSMEDDELELSE 2017 Til NASDAQ Copenhagen A/S Pressen DIREKTIONEN Klampenborgvej 205 2800 Kgs. Lyngby Telefon 45 93 45 93 Telefax 45 93 45 22 BRF.dk E-mail: BRFkredit@brf.dk CVR-nr. 13 40 98 38 ÅRSREGNSKABSMEDDELELSE 20.

Læs mere

Øjefryd Kunst & Kommunikation ApS CVR-nr Årsrapport 2013/14. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den

Øjefryd Kunst & Kommunikation ApS CVR-nr Årsrapport 2013/14. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Øjefryd Kunst & Kommunikation ApS CVR-nr.

Læs mere

Nedskrivning på kunder

Nedskrivning på kunder Periodens resultat samt udvikling i aktiviteter Den Jyske Sparekasses resultat før skat for perioden 1. januar 31. marts 2018 udgør 39,6 mio. kr., hvilket vi betragter som tilfredsstillende. Resultatet

Læs mere

Delårsrapport for 1. halvår 2016

Delårsrapport for 1. halvår 2016 19.08.16 Meddelelse nr. 31, 2016 Delårsrapport for 1. halvår 2016 På et møde afholdt i dag har bestyrelsen for Monberg & Thorsen A/S godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar 30. juni 2016. Delårsrapporten

Læs mere

HS Revision & Rådgivning Komplementarrevisionsanpartsselskab

HS Revision & Rådgivning Komplementarrevisionsanpartsselskab godkendt revisionspartnerselskab Torvegade 7 DK-9490 Pandrup hs@hsrevi.dk www.hsrevi.dk Telefon: +45 99 73 03 00 CVR: DK 36 92 02 89 Bank: 9070 0450042145 Torvegade 7 9490 Pandrup CVR-nummer 36919485 Årsrapport

Læs mere

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2012.

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2012. Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Charlottenlund Stationsplads 2 2920 Charlottenlund Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk OMX Den Nordiske Børs

Læs mere

Næss Invest ApS. Årsrapport for CVR-nr Næsset Horsens

Næss Invest ApS. Årsrapport for CVR-nr Næsset Horsens Næss Invest ApS Næsset 13 8700 Horsens CVR-nr. 26 53 44 61 Årsrapport for 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/05 2018 Benthe Midtgaard Dirigent Næss

Læs mere

LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg

LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg CVR-nr. 27 40 98 73 Årsrapport 1. januar - 31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Til bestyrelsen og direktionen 21. december 2010 Ref. mma J.nr. Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Finanstilsynet har valgt at udarbejde et orienteringsbrev, hvor der

Læs mere

CRUISE I A/S. Sundkrogsgade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2015

CRUISE I A/S. Sundkrogsgade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2015 CRUISE I A/S Sundkrogsgade 7 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/05/2016 Palle Nordahl Dirigent

Læs mere

Rosenørns Allé I/S CVR-nr Fynsvej Middelfart. Årsrapport 2015

Rosenørns Allé I/S CVR-nr Fynsvej Middelfart. Årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Tværkajen 5 Postboks 10 5100 Odense C Telefon 63 14 66 00 Telefax 63 14 66 12 www.deloitte.dk Rosenørns Allé I/S CVR-nr. 35531858 Fynsvej

Læs mere

KANUT TRANSPORT ApS. Søndergaardsvej Nørre Aaby. Årsrapport 1. januar december 2017

KANUT TRANSPORT ApS. Søndergaardsvej Nørre Aaby. Årsrapport 1. januar december 2017 KANUT TRANSPORT ApS Søndergaardsvej 6 5580 Nørre Aaby Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/07/2018 Tommy J Larsen

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til. Halvårsrapport

Supplerende/korrigerende information til. Halvårsrapport Supplerende/korrigerende information til Halvårsrapport 2018 Indhold Indledning..... 3 Ledelsespåtegning... 4 Ledelsesberetning... 5 Resultat- og totalindkomstopgørelse... 7 Balance... 8 Egenkapitalopgørelse...

Læs mere

Bente Hedegaard ApS CVR-nr Årsrapport 2012

Bente Hedegaard ApS CVR-nr Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Papirfabrikken 26 8600 Silkeborg Telefon 89207000 Telefax 89207005 www.deloitte.dk Bente Hedegaard ApS CVR-nr. 32948162 Årsrapport 2012

Læs mere

Halvårsrapport 2018 PenSam Bank A/S CVR-nr Hjemsted Farum

Halvårsrapport 2018 PenSam Bank A/S CVR-nr Hjemsted Farum Halvårsrapport 2018 PenSam Bank A/S CVR-nr. 13 88 46 76 Hjemsted Farum Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning...2 Halvårsregnskabet Ledelsespåtegning...4 Resultatopgørelse...5 Balance...6 Egenkapitalopgørelse...8

Læs mere

Halvårsrapport 30. juni 2016

Halvårsrapport 30. juni 2016 Halvårsrapport 30. juni 2016 Andelskassen J.A.K Slagelse, under kontrol CVR-nr. 79 39 96 12 Indhold Ledelsesberetning Hoved- og nøgletal 3 Beretning halvårsrapport 2016 4 Regnskab Resultat- og Totalindkomstopgørelse

Læs mere

26. april 2007. Københavns Fondsbørs Pressen. Fondsbørsmeddelelse 7/2007 FIH kvartalsrapport januar-marts 2007

26. april 2007. Københavns Fondsbørs Pressen. Fondsbørsmeddelelse 7/2007 FIH kvartalsrapport januar-marts 2007 Københavns Fondsbørs Pressen 26. april 2007 Fondsbørsmeddelelse 7/2007 FIH kvartalsrapport januar-marts 2007 Tilfredsstillende resultat efter skat på 274 mio. kr. Fortsat vækst i FIHs traditionelle forretningsområder

Læs mere

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr Kapital 31/8 ApS Sødalsparken 18, 8220 Brabrand CVR-nr. 37 77 72 85 Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 28/4 2016 31/8 2017) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Delårsrapport for 1. halvår 2017

Delårsrapport for 1. halvår 2017 17. august 2017 Meddelelse nr. 13, 2017 Delårsrapport for 1. halvår 2017 På møde afholdt i dag har bestyrelsen for Monberg & Thorsen A/S godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar 30. juni 2017. Delårsrapporten

Læs mere

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Halvårsmeddelelse for 2007

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Halvårsmeddelelse for 2007 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Halvårsmeddelelse for 2007 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S s resultat for første halvår 2007 er et overskud før skat på 226 tkr. og et overskud

Læs mere

CFH Holding ApS Skovagervej Charlottenlund CVR-nr Årsrapport 2016

CFH Holding ApS Skovagervej Charlottenlund CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk CFH Holding ApS Skovagervej 6

Læs mere

Holdingselskabet af 1. juli 2014 ApS CVR-nr Ryesgade 3 F, København N. Årsrapport 2014/15

Holdingselskabet af 1. juli 2014 ApS CVR-nr Ryesgade 3 F, København N. Årsrapport 2014/15 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Holdingselskabet af 1. juli 2014

Læs mere

Halvårsrapport 2004 Totalkredit A/S (1. januar juni 2004)

Halvårsrapport 2004 Totalkredit A/S (1. januar juni 2004) Til Københavns Fondsbørs og pressen 18. august 2004 Halvårsrapport 2004 Totalkredit A/S (1. januar - 30. juni 2004) Kontakt: Koncernchef Mogens Munk Rasmussen, tlf. 33 42 10 00 Koncerndirektør Niels Tørslev,

Læs mere

KØBENHAVNS ANDELSKASSE CVR-nr HALVÅRSRAPPORT

KØBENHAVNS ANDELSKASSE CVR-nr HALVÅRSRAPPORT KØBENHAVNS ANDELSKASSE CVR-nr. 82112219 HALVÅRSRAPPORT 2010 Ledelsespåtegning Vi har dags dato aflagt halvårsrapporten for 2010 for Københavns Andelskasse. Vi anser den valgte og uændrede regnskabspraksis

Læs mere

K/S Jysk Detail, Rema 1000 Hornslet CVR-nr Marselis Tværvej Aarhus C. Årsrapport Dirigent

K/S Jysk Detail, Rema 1000 Hornslet CVR-nr Marselis Tværvej Aarhus C. Årsrapport Dirigent Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk K/S Jysk Detail, Rema 1000 Hornslet

Læs mere

Sammenslutningen Danske Andelskasser

Sammenslutningen Danske Andelskasser Sammenslutningen Danske Andelskasser Supplement til årsrapporten for 2007. Korrigerende/supplerende information til årsrapporten for 2007. I henhold til anvendt regnskabspraksis, indregnes børsnoterede

Læs mere

ANDELSKASSEN MIDTTHYS FOND

ANDELSKASSEN MIDTTHYS FOND ANDELSKASSEN MIDTTHYS FOND Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/05/2013 Karl Tavs Andersen Dirigent Side 2 af

Læs mere

1. halvår 1. halvår Hele året

1. halvår 1. halvår Hele året (1.000 kr.) HOVEDTAL / NØGLETAL I SAMMENDRAG 1. halvår 1. halvår Hele året 2001 2000 2000 Nettorente- og gebyrindtægter... 82.584 74.143 148.406 Kursreguleringer... + 3.433-18.074 + 411 Andre ordinære

Læs mere

Admiral Capital A/S Delårsrapport for perioden 1. juli 31. december 2016

Admiral Capital A/S Delårsrapport for perioden 1. juli 31. december 2016 Nasdaq Copenhagen A/S Selskabsmeddelelse nr. 1 / 2017 Aarhus, 28. februar 2017 CVR. nr. 29 24 64 91 www.admiralcapital.dk Admiral Capital A/S Delårsrapport for perioden 1. juli 31. december 2016 Bestyrelsen

Læs mere

Medarbejder Holding af 15/ ApS. Årsrapport for 2011/12

Medarbejder Holding af 15/ ApS. Årsrapport for 2011/12 Uglevej 3 7700 Thisted CVR-nr. 30533879 Årsrapport for 2011/12 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. august 2012 Martin Kjølhede Dirigent

Læs mere

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen)

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen) BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-1425 Senere ændringer

Læs mere

KRS 2012 Holding ApS CVR-nr Weidekampsgade 67, 6. tv København S. Årsrapport 2015

KRS 2012 Holding ApS CVR-nr Weidekampsgade 67, 6. tv København S. Årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Frodesgade 125 Postboks 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk KRS 2012 Holding ApS CVR-nr. 34804362

Læs mere

Silkeborg Fodbold Holding A/S CVR-nr Papirfabrikken Silkeborg. Årsrapport 2015

Silkeborg Fodbold Holding A/S CVR-nr Papirfabrikken Silkeborg. Årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Papirfabrikken 26 8600 Silkeborg Telefon 89 20 70 00 Telefax 89 20 70 05 www.deloitte.dk Silkeborg Fodbold Holding A/S CVR-nr. 27006329

Læs mere

RegnON - Aalborg IVS. Årsrapport for 2017

RegnON - Aalborg IVS. Årsrapport for 2017 Hobrovej 372 9200 Aalborg SV CVR-nr. 36049146 Årsrapport for 2017 3. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12-03-2018 Ole Nielsen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dragstrupvej 50 I ApS

Dragstrupvej 50 I ApS Dragstrupvej 50 I ApS CVR-nr. 34 09 37 41 Årsrapport for perioden 1. januar til 31. december 2014 (4. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/01

Læs mere

ny præsentation af basisindtjeningen m.v. i ledelsesberetningen.

ny præsentation af basisindtjeningen m.v. i ledelsesberetningen. Nasdaq OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1067 København K Dato: 06.02.2011 Dato: Vor ref.: Jens 06.02.2011 Ole Jensen Side: Telefon: 96331 5000 e-mail: direktionen@nordjyskebank.dk Selskabsmeddelelse

Læs mere

ASL 4 INVEST ApS. OBS: Dette er et udkast af årsrapporten. For at færdiggøre indberetningen til EogS skal du gøre følgende:

ASL 4 INVEST ApS. OBS: Dette er et udkast af årsrapporten. For at færdiggøre indberetningen til EogS skal du gøre følgende: OBS: Dette er et udkast af årsrapporten. For at færdiggøre indberetningen til EogS skal du gøre følgende: 1. 2. 3. Først afslutte indtastningen af årsrapporten. Det gør du på den sidste side under punktet

Læs mere

Thomas Pedersen, Viborg ApS Broparken 11, 2. th Viborg CVR-nr Årsrapport 2017

Thomas Pedersen, Viborg ApS Broparken 11, 2. th Viborg CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Thomas Pedersen, Viborg ApS Broparken

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2013 31. marts 2014 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

1. kvartal 1. kvartal Hele året

1. kvartal 1. kvartal Hele året (1.000 kr.) HOVEDTAL / NØGLETAL I SAMMENDRAG 1. kvartal 1. kvartal Hele året 2002 2001 2001 Nettorente- og gebyrindtægter... 38.006 38.356 160.644 Kursreguleringer... - 1.412 + 5.475 + 7.161 Andre ordinære

Læs mere

23. august 1999. Fondsbørsmeddelelse 16/99

23. august 1999. Fondsbørsmeddelelse 16/99 Københavns Fondsbørs Fondsbørsen i Luxembourg Fondsbørsen i Frankfurt Fondsbørsen i London Fondsbørsen i Düsseldorf Fondsbørsen i Amsterdam Fondsbørsen i Zürich Pressen 23. august 1999 Fondsbørsmeddelelse

Læs mere

Selene Finans Danmark ApS CVR-nr

Selene Finans Danmark ApS CVR-nr CVR-nr. 31 86 25 90 Årsrapport for regnskabsåret 14.04.14-31.12.14 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 10.03.15 Flemming Stolling Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Læs mere

GASA GRUPPEN A/S. Årsrapport for 2015

GASA GRUPPEN A/S. Årsrapport for 2015 GASA GRUPPEN A/S Lavsenvænget 1, 5200 Odense V Årsrapport for 2015 CVR-nr. 25 86 42 20 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3 /5 2016 Torben Mølkjær Dirigent

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2015 PKA AIP A/S. Gentofte Kommune CVR nr

ÅRSRAPPORT 2015 PKA AIP A/S. Gentofte Kommune CVR nr ÅRSRAPPORT 2015 PKA AIP A/S Gentofte Kommune CVR nr. 34 22 41 29 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors erklæringer 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Noter 8

Læs mere

Ejendommen Limfjordsgade 3 ApS

Ejendommen Limfjordsgade 3 ApS Ejendommen Limfjordsgade 3 ApS CVR-nr. 34 9 37 41 Årsrapport for perioden 1. januar til 31. december 218 (8. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

Basisindtjeningen fortsætter den positive udvikling, men igen store nedskrivninger

Basisindtjeningen fortsætter den positive udvikling, men igen store nedskrivninger NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Hovedkontoret Østergade 2, Hvidbjerg 7790 Thyholm Telefon 9695 5200 Fax 9695 5249 CVR 6485 5417 www.hvidbjergbank.dk Email: post@hvidbjergbank.dk

Læs mere

Jyske Bank-koncernens kvartalsrapport for 1. kvartal 2005

Jyske Bank-koncernens kvartalsrapport for 1. kvartal 2005 Københavns Fondsbørs BESTYRELSEN Vestergade 816 8600 Silkeborg Telefon 89 22 20 01 Telefax 89 22 24 96 Email: jyskebank@jyskebank.dk 26.04. Jyske Bankkoncernens kvartalsrapport for RESULTAT FØR SKAT PÅ

Læs mere

Østre Messegade 4 ApS

Østre Messegade 4 ApS Østre Messegade 4 ApS CVR: 29227292 2014-15 01.10.2014 30.09.2015 en er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den: 28. februar 2016 Østre Messegade 4 ApS Ved Bommen 7 2820 Gentofte

Læs mere

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2015 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2015 1 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Årsrapport 2014. Barsel.dk

Årsrapport 2014. Barsel.dk Årsrapport 2014 Barsel.dk Indholdsfortegnelse Ledelsens beretning Ledelsens beretning 3 Påtegninger Ledelsens regnskabspåtegning 4 Intern revisors erklæringer 5 Den uafhængige revisors erklæringer 6 Regnskab

Læs mere

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for kvartal 2018

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for kvartal 2018 Hovedkontoret Østergade 2, Hvidbjerg 7790 Thyholm Telefon 9695 5200 Fax 9695 5249 CVR 6485 5417 www.hvidbjergbank.dk Email: post@hvidbjergbank.dk NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København

Læs mere

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for 1. kvartal 2017

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for 1. kvartal 2017 Hovedkontoret Østergade 2, Hvidbjerg 7790 Thyholm Telefon 9695 5200 Fax 9695 5249 CVR 6485 5417 www.hvidbjergbank.dk Email: post@hvidbjergbank.dk NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København

Læs mere

Årsrapporten for 2008 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab og er påtegnet uden forbehold og uden supplerende oplysninger.

Årsrapporten for 2008 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab og er påtegnet uden forbehold og uden supplerende oplysninger. FONDSRÅDET Bestyrelsen og direktionen for Max Bank A/S 7. december 2009 Regnskabskontrol af årsrapporten for 2008 for Max Bank A/S Indledning Finanstilsynet har foretaget kontrol af Max Bank A/S årsrapport

Læs mere

Reborn Incorporated IVS. Årsrapport

Reborn Incorporated IVS. Årsrapport Hovedgaden 11, 1. th. 3460 Birkerød CVR-nr. 36690615 Årsrapport 20-03-2015-31-12-2015 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23-06-2016 Kevin Sass

Læs mere

Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede elektroniske

Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede elektroniske Bestyrelsen og direktionen Ewire Danmark A/S Søndergade 4 2 8000 Aarhus 14. april 2014 Ref. mar/kan J.nr. 69527-0009 Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede

Læs mere

Meddelelse nr. 07/2019: Delårsrapport 1. januar 31. marts 2019

Meddelelse nr. 07/2019: Delårsrapport 1. januar 31. marts 2019 Meddelelse nr. 07/2019 København, d. 24. april 2019 Meddelelse nr. 07/2019: Delårsrapport 1. januar 31. marts 2019 Bestyrelsen for Strategic Investments A/S har på et møde d.d. behandlet selskabets delårsrapport

Læs mere