NEDGRAVEDE AFFALDSCONTAINERE. Guide til private grundejere og boligforeninger. "Klik her og indsæt billede eller slet teksten"

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NEDGRAVEDE AFFALDSCONTAINERE. Guide til private grundejere og boligforeninger. "Klik her og indsæt billede eller slet teksten""

Transkript

1 NEDGRAVEDE AFFALDSCONTAINERE Guide til private grundejere og boligforeninger "Klik her og indsæt billede eller slet teksten"

2 Nedgravede affaldscontainere Denne guide henvender sig til grundejere, boligforeninger m.fl., der er interesseret i, at anlægge nedgravede affaldscontainere på egen grund. Guiden vejleder bygherre, rådgiver, entreprenører og andre parter gennem processen frem til selve anlægsarbejdet går i gang og den nye affaldsløsning tages i brug. Nedgravede affaldscontainere til dagrenovation erstatter Jeres tidligere affaldsløsning med hhv. spande eller stativer. Ned gravede affaldscontainere syner mindre og giver færre problemer med lugt og skadedyr. Samtidig kan de rumme større mængder affald. Nedgravede affaldscontainere er specielt udviklet til byer og boligforeninger, hvor der indsamles store mængder affald og hvor pladsen er trang. Regler for sortering af affald Reglerne for sortering af affald er de samme, uanset om man bruger nedgravede affaldscontainere eller andet affaldsmateriel (spande, stativer m.v.). Reglerne fremgår af Kommunens regulativ for husholdningsaffald. Regulativet kan læses på s hjemmeside Før I beslutter jer skal I kontakte s Affaldsgruppen, Center for Teknik og Miljø for at høre, om kapacitet og placering, så vi sikrer, at kommunens renovatør kan tømme de nedgravede affaldscontainere. Få svar hos : s regler for dagrenovation Takster og gebyrer findes på kommunens hjemmeside Kan renovatøren tømme affaldscontainerne? Spørg Affaldsgruppen på telefon

3 Nedgravede affaldscontainere til dagrenovation Kommunen indkøber, betaler og leverer jeres nedgravede containersystem. Kommunen har afsat beløb til indkøb af nedgravede affaldscontainere. Viser det sig, at behovet er større budgetrammen, prioritere kommunen en rækkefølge for indkøb og opsætning. Som boligforening eller ejerforening skal I selv stå for etableringen af Jeres nye affaldssystem til dagrenovation. Det er også Jer, der står for vedligeholdelse. Kommunen betaler for et årligt eftersyn og en årlig vask. Prisen for etableringen afhænger af hvilken entreprenør I vælger til opgaven, og hvor meget af arbejdet I selv kan udføre. I er der pligt til at sortere sin dagrenovation i restaffald og bioaffald. Det betyder, at der skal etableres min to nedgravede affaldscontainere. En til restaffald og en til bioaffald. Det er vigtigt at kapaciteten for affald passer til jeres behov. Det er kommune der afgør hvor stor en kapacitet I minimum skal have. Nedravede affaldscontainere fås typisk med et volumen på 3 m3 til bioaffald og 5 m3 til restaffald. Kommunen beregner, at der skal ca. 28 husstande til et sæt nedgravede affaldscontainere med en tømningsfrekvens hver 14 dag. Et sæt består af hhv. en nedgravet affaldscontainer til bioaffald og en til restaffald.

4 Udformning og placering Nedgravede affaldscontainere har typisk en diameter på 1,20 m for systemer og på 3 m3 og 1,75 m for systemer på 5 m3. Begge systemer stikker ca. 1,5 m ned i jorden. For at sikre brugerne let adgang, skal der som minimum afsættes et areal på en halv meters bredde foran beholderne. Sørg også for, at evt. feje- og snerydningsmaskiner kan komme til. Krav til placering: Undersøg det planlagte etableringssted for evt. kabler og rør søg gravetilladelse. Undersøg også, om der er andre ting der skal tages hensyn til. (f.eks. udhæng, træer, kabler i luften) For sikre mulig tømning, skal der være tilstrækkeligt med plads til lastbil og frit udsyn til arbejde med kranarm. Der skal være mindst 50 cm. afstand til nærmeste permanente konstruktion. (f.eks. mur, stakit, system) og 5 meter til nærmeste beboelse Som boligforening og bygherre er det jeres eget ansvar at sikre, at ledninger og lignende ikke beskadiges i forbindelse med anlægsarbejdet. Affaldscontainere må ikke placeres på køre- eller brandvej

5 Tilladelse til etablering af nedgravede affaldscontainere. Ansøgning og situationsplan - Trin for trin 1. Oplys adresse og antal husstande 2. Medsend målsatte tegninger afmærk placering(er) 3. Oplys valg af entreprenør Ansøg om gravetilladelse/færdigmelding Oplysninger fra LER Oplysninger om bortskaffelse af overskudsjord Ansøgning om gravetilladelse Som første skridt anbefales I at kontakte Affaldsgruppen i, som giver den overordnede godkendelse af projektet, mens det er Materielgården, som giver den gravetilladelse der skal foreligge, før affalds containeren må graves ned. Skal du grave i offentlig vej eller privat fælles vej, skal du søge om gravetilladelse hos kommunen, inden du går i gang med arbejdet. Du skal også sikre dig, at du har søgt om ledningsoplysninger i ledningsregisteret (LER). Oplysninger findes på kommunens hjemmeside. Sådan søger du om gravetilladelse Du søger om gravetilladelse ved at udfylde og indsende ansøgning om gravetilladelse. Skemaet findes på kommunens hjemmeside. Skemaet skal indsendes til kommunens Materielgård på vej@egekom.dk. Som hovedregel kan din ansøgning behandles indenfor tre til fem arbejdsdage. For at opnå gravetilladelse skal du som minimum overholde visse standardvilkår. Et af disse vilkår er, at du skal færdigmelde gravearbejdet til kommunen, når dit gravearbejde ophører. Sådan færdigmelder du gravearbejdet Senest 5 dage efter færdiggørelsen af arbejdet, skal I færdigmelde gravearbejdet til s Materielgård på vej@egekom.dk eller pr. post til Dam Holme 2C,. Nedgravning og etablering Private grundejere og boligforeninger betaler for etablering. Vejledende overslagspris er ca kr. for etablering af 1 sæt. Etableringen skal fortages efter kommunens anbefalinger og retningslinjer.

6 Etableringen består af: Søgning af gravetilladelse Opbrydning af eksisterende belægning/rydning af buske Udgravning Sætning, støbning Genopfyldning og komprimering Bortkørsel af opbrudt belægningsmateriale Flytning af kabler og rør Omkostninger til prøvetagning af jord Afslutning med etablering af 2 m2 SF-sten pr. system Bortkørsel af klassificeret og ikke klassificeret jord eller materiale til anvist plads Etableringsvejledning Etableringsvejledning med nærmere oplysninger kan rekvireres hos Affaldsgruppen på affald@egekom.dk eller telefon

7 Plads til renovationsbilen Alt efter hvor de nedgravede affaldscontainere etableres, kan der være behov for vendeplads til renovationsbilen. Der skal også tages hensyn til, at bilens løftekran har en begrænsning i, hvor langt den kan række til krogen i den nedgravede beholder. Kranen rækker typisk 10 meter fra midten af bilen. Over affaldscontaineren og hen til renovationsbilen skal der være op til 6 m frirum over beholderen, så kranen kan løfte indersækken ud af systemet og tømme sækken i bilen. Derudover skal kørevejen til og fra de nedgravede affaldscontainere være beregnet til køretøjer over 3500 kg. Endelig skal det være muligt at holde pladsen til renovatørens bil tilgængelig på det tidspunkt, hvor systemerne skal tømmes. Drift og vedligehold Boligforeningen har ansvaret for at drive og vedligeholde de nedgravede affaldscontainere i dagligdagen. Det omhandler også vedligeholdelse på grund af ødelagte låg, graffiti, hærværk, påkørsler o.l. Kommunen tømmer og vasker systemerne en gang årligt. Krav til p-plads, friarealer og placering Hvis det bliver nødvendigt at inddrage p-pladser eller friarealer, skal I være opmærksomme på, at kravene om p- plads og friarealer i lokalplan eller bygningsreglement, fortsat skal være overholdt. Derfor skal jeres beskrivelse af projektet indeholde en redegørelse for, hvordan I vil sikre, at kravene fortsat bliver opfyldt. Der skal udarbejdes en situationsplan. Hvis det bliver nødvendigt at inddrage p-plads eller friarealer, skal I kontakte kommunens byggesagsbehandler, som skal godkende ændringerne før arbejdet kan fortsætte. Kontakt byggesagsbehandler og få tilsendt et kort. Her afmærkes hvor I påtænker at placere de nedgravede affaldscontainere. Overskudsjord Nedgravning af affaldscontainere giver overskudsjord, som skal håndteres korrekt i henhold til jordforureningsloven. Ligger ejendommen inden for områdeklassificeringen skal flytning af overskudsjorden håndteres i henhold til Jordflytningsbekendtgørelsen. Ren overskudsjord kan genanvendes som opfyldning omkring de nedgravede affaldscontainere. I det omfang jorden ikke kan genanvendes på stedet, skal jorden bortskaffes til en godkendt modtager i henhold til de gældende regler. Målsatte tegninger Tegninger, der bl.a. indeholder målsat afsætningspunkt for nedgravede containere, giver et godt udgangspunkt for anlægsarbejdet. Eksempelvis bør det fremgå af tegningerne, hvor stor afstanden er fra et nedgravet system til et eksisterende skur. Samtidig bør koten på det nedgravede containersystem på forhånd være præcist fastsat, f.eks. i forhold til et veldefineret punkt på den eksisterende belægning. Valg af entreprenør Det er en god idé at anvende én entreprenør til hele anlægsarbejdet, så der kun er en ansvarlig for hele anlægssiden. Det anbefales også, at entreprenøren kommunikerer direkte med leverandøren, hvis leverandøren har særlige krav eller løsninger.

8 Materielgården Materielgården Dam Holme 2C Telefon: Telefontid: mandag torsdag og fredag Center for Teknik og Miljø: Affaldsgruppen Telefon: Mail: Center for Plan, Kultur og erhverv Bygge- og Planafdelingen Telefon: Åbningstider: Mandag til onsdag: Torsdag: Fredag: Telefontid: Mandag- onsdag: Torsdag: Fredag:

Vejledning ved etablering af nedgravede affaldscontainere i Rudersdal Kommune

Vejledning ved etablering af nedgravede affaldscontainere i Rudersdal Kommune Vejledning ved etablering af nedgravede affaldscontainere i Rudersdal Kommune Indledning Denne vejledning henvender sig til grundejere, boligforeninger m.fl., der er interesseret i, at anlægge nedgravede

Læs mere

Vejledning. Nedgravede affaldsbeholdere

Vejledning. Nedgravede affaldsbeholdere Vejledning Nedgravede affaldsbeholdere Nedgravede affaldsbeholdere I Ringsted Kommune er der mulighed for, at boligselskaber, ejerforeninger, andelsboligforeninger mv. (i det følgende benævnt grundejer

Læs mere

Nedgravede affaldsløsninger. - en vejledning til boligforeninger i Varde Kommune. DIN FORSYNING A/S Nedgravede Version affaldsløsninger 1/2017-MSP 1

Nedgravede affaldsløsninger. - en vejledning til boligforeninger i Varde Kommune. DIN FORSYNING A/S Nedgravede Version affaldsløsninger 1/2017-MSP 1 Nedgravede affaldsløsninger - en vejledning til boligforeninger i Varde Kommune DIN FORSYNING A/S Nedgravede Version affaldsløsninger 1/2017-MSP 1 2 Indhold Indledning... 4 Hvad er en nedgravet affaldsløsning?...

Læs mere

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.)

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger på privat grund i boligselskaber mv. Nedenstående

Læs mere

Vejledning i etablering af undergrundscontainere

Vejledning i etablering af undergrundscontainere Vejledning i etablering af undergrundscontainere Indledning Randers Kommune tømmer ikke undergrundscontainere, hvis de ikke lever op til kravene i denne vejledning! Randers Kommune indsamler dagrenovation,

Læs mere

Denne vejledning beskriver de krav der skal opfyldes når en forening ønsker at etablere nedgravede affaldssystemer.

Denne vejledning beskriver de krav der skal opfyldes når en forening ønsker at etablere nedgravede affaldssystemer. Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger i Frederikssund Kommune Ikke godkendt forslag Affaldskontoret oktober 2011 Indledning Med virkning fra årsskiftet 2011/12 har byrådet besuttet at

Læs mere

Vi designer livet. Retningslinjer for. Nedgravede affaldssystemer. Renovation tager forbehold for eventuelle ændringer til retningslinjerne.

Vi designer livet. Retningslinjer for. Nedgravede affaldssystemer. Renovation tager forbehold for eventuelle ændringer til retningslinjerne. Vi designer livet Retningslinjer for Nedgravede affaldssystemer Renovation tager forbehold for eventuelle ændringer til retningslinjerne. Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Renovation Sikkerheden

Læs mere

DELVIST NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER

DELVIST NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER DELVIST NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER - VEJLEDNING TIL ETABLERING Indledning Igennem de senere år har det været muligt at etablere delvist nedgravede affaldsløsninger ved boligforeninger og ejerforeninger

Læs mere

VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE

VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE Vejledning i etablering af undergrundscontainere Bemærk! Randers Kommune tømmer ikke dine undergrundscontainere, hvis de ikke lever op til kravene i denne

Læs mere

Nedgravede affaldsløsninger. Sådan skal du gøre

Nedgravede affaldsløsninger. Sådan skal du gøre Nedgravede affaldsløsninger Sådan skal du gøre Nedgravede affaldsløsninger Retningslinjer for etablering Hvorfor vælge en nedgravet affaldsløsning? Denne vejledning henvender sig til grundejerforeninger,

Læs mere

VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE

VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE Vejledning i etablering af undergrundscontainere Bemærk! Randers Kommune tømmer ikke dine undergrundscontainere, hvis de ikke lever op til kravene i denne

Læs mere

Nedgravede containere til restaffald

Nedgravede containere til restaffald Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Tilladelse til etablering af nedgravede containere skal søges hos By og Landskabsforvaltningen, Stigsborg Brygge 6, 9400 Nørresundby, tlf. 99 31

Læs mere

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.)

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger på privat grund i boligselskaber mv. Nedenstående

Læs mere

Aalborg Renovation Over Bækken 2, Postboks 436, 9000 Aalborg. Tlf: Etablering af nedgravede containere i Aalborg Kommune

Aalborg Renovation Over Bækken 2, Postboks 436, 9000 Aalborg. Tlf: Etablering af nedgravede containere i Aalborg Kommune Aalborg Renovation Over Bækken 2, Postboks 436, 9000 Aalborg. Tlf: 9931 4955 Etablering af nedgravede containere i Aalborg Kommune Denne pjece indeholder praktisk information vedrørende etablering af nedgravede

Læs mere

Guide. til etablering af fælles affaldsløsninger i Viborg Kommune. Revideret den 27. marts 2018.

Guide. til etablering af fælles affaldsløsninger i Viborg Kommune. Revideret den 27. marts 2018. Guide til etablering af fælles affaldsløsninger i Viborg Kommune Revideret den 27. marts 2018. Påtænker du, at etablere en fælles affaldsløsning i dit område, så kan du finde mere information her. En fælles

Læs mere

Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger og kuber

Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger og kuber Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger og kuber Denne vejledning beskriver hvad der skal opfyldes for at etablere nedgravede affaldssystemer og kuber. Nedgravede affaldssystemer til kildesorteret

Læs mere

Grøn og dynamisk - med respekt for dig

Grøn og dynamisk - med respekt for dig Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Grøn og dynamisk - med respekt for dig Tilladelse til etablering af nedgravede containere skal søges hos By og Landskabsforvaltningen, Stigsborg

Læs mere

Grøn og dynamisk - med respekt for dig

Grøn og dynamisk - med respekt for dig Sådan etableres underjordiske containere i Aalborg Kommune Grøn og dynamisk - med respekt for dig Tilladelse til etablering af underjordiske containere skal søges hos Teknik og Miljøforvaltningen, Team

Læs mere

Nedgravede affaldsstationer

Nedgravede affaldsstationer Nedgravede affaldsstationer Tilmeldningsblanket TEKNIK OG MILJØ Tilmeldningsblanket 2015 Grundejere, der ønsker at etablere og benytte de nedgravede affaldsstationer, skal udfylde denne tilmeldningsblanket,

Læs mere

Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune

Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Grøn og dynamisk - med respekt for dig Tilladelse til etablering af nedgravede containere skal søges hos By og Landskabsforvaltningen, Stigsborg

Læs mere

Vejledning. - til etablering af nedgravede affaldsbeholdere til dagrenovation og genbrug

Vejledning. - til etablering af nedgravede affaldsbeholdere til dagrenovation og genbrug Vejledning - til etablering af nedgravede affaldsbeholdere til dagrenovation og genbrug Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Regler for nedgravede beholdere... 3 1.2 Hvem kan vælge nedgravede beholdere...

Læs mere

Nedgravede affaldsløsninger. En vejledning til dig og din organisation.

Nedgravede affaldsløsninger. En vejledning til dig og din organisation. Nedgravede affaldsløsninger. En vejledning til dig og din organisation. 1 Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger og lignende I Mariagerfjord Kommune har boligselskaber, ejerforeninger,

Læs mere

Ballerup Etagebolig. Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald

Ballerup Etagebolig. Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald Ballerup Etagebolig Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald VF 2000 VF 1000 Minicontainer Affaldsbeholdere - Minicontainere - Kuber - Nedgravede beholdere Affaldsfraktioner - Mad - Restaffald

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 24. april 2018 Sagsnr.: 2017-0318478 Dokument: 2017-0318478-15 Sagsbehandler Iben Carlsen Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Læs mere

Private affaldsløsninger

Private affaldsløsninger Private affaldsløsninger agrenovation opsamlingsmateriel og krav til placering og adgang I Aarhus Kommune kan en ejendom vælge forskellige typer af opsamlingsmateriel til affald. I denne folder kan du

Læs mere

Vejledning. - til etablering af nedgravede affaldsbeholdere til dagrenovation og genbrug

Vejledning. - til etablering af nedgravede affaldsbeholdere til dagrenovation og genbrug Vejledning - til etablering af nedgravede affaldsbeholdere til dagrenovation og genbrug Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Regler for nedgravede beholdere... 3 1.2 Hvem kan vælge nedgravede beholdere...

Læs mere

GUIDE TIL ETABLERING AF NEDGRAVEDE AFFALDS - LØSNINGER

GUIDE TIL ETABLERING AF NEDGRAVEDE AFFALDS - LØSNINGER GUIDE TIL ETABLERING AF NEDGRAVEDE AFFALDS - LØSNINGER NEDGRAVEDE AFFALDSSYSTEMER Denne guide beskriver de krav der skal opfyldes ved etablering af nedgravede affaldssystemer i boligselskaber. Nedgravede

Læs mere

Affaldskontoret Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger

Affaldskontoret Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger Affaldskontoret 2018 Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger Indholdsfortegnelse 2/9 Indledning I Frederikssund Kommune kan boligselskaber, boligforeninger og lignende få afhentet kildesorteret

Læs mere

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER.

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER. VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER www.albertslund.dk/byen Ny affaldsordning i dit boligområde Som I måske allerede har hørt, besluttede kommunalbestyrelsen den 10. marts 2015, at vi skal have nye affaldsordninger

Læs mere

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER Katalog over de nye affaldsordninger, der skal hjælpe dig med at beslutte hvilken affaldsordning dit boligområde skal vælge www.albertslund.dk/byen NY AFFALDSORDNING I DIT

Læs mere

Nedgravede affaldsløsninger

Nedgravede affaldsløsninger Nedgravede affaldsløsninger i Ikast-Brande Kommune Foto fra Bøgevænget i Brande, 2015. Juli 2016 Side 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Ikast-Brande Kommune står klar med råd og vejledning:... 3 2 Konceptet...

Læs mere

UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING TIL ETABLERING

UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING TIL ETABLERING UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING TIL ETABLERING INDHOLDS- FORTEGNELSE 3 Indledning 4 Hvad er en undergrunds container? 6 Restaffald etablering 7 Papir & pap og Glas & flasker etablering 8 Dimensionering

Læs mere

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Svendborg uden affald i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Baggrund Fra september 2020 indfører Svendborg Kommune nye affaldsordninger, hvor vi skal sortere mere affald til

Læs mere

Nedgravede affaldsbeholdere. Retningslinjer for etablering af nedgravede eller delvist nedgravede affaldsbeholdere

Nedgravede affaldsbeholdere. Retningslinjer for etablering af nedgravede eller delvist nedgravede affaldsbeholdere Nedgravede affaldsbeholdere Retningslinjer for etablering af nedgravede eller delvist nedgravede affaldsbeholdere 1 Indhold 1 Regler og forudsætninger... 3 1.1 Regler for håndtering af affald... 3 1.2

Læs mere

Ballerup rækkehuse. Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald

Ballerup rækkehuse. Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald Ballerup rækkehuse Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald Villa modellen Individuelle beholdere Villaboliger - Tre tokammer beholdere (240 L) - De to todelte beholdere er - 108 cm høje -

Læs mere

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE.

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. Sagnr. 16/7119 Dokumentnr. 100969/16 BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. 25.5.16 Force majeure I tilfælde af force majeure (hertil regnes generalstrejke, strejker og/eller lockout

Læs mere

PRIVAT - NEDGRAVEDE BEHOLDER

PRIVAT - NEDGRAVEDE BEHOLDER PRIVAT - NEDGRAVEDE BEHOLDER Hvem er Bovia? Bovia er en almen boligadministration, hvis fornemmeste opgave er: At udleje, administrere, vedligeholde og modernisere boliger i samarbejde med boligorganisationer

Læs mere

Nedgravede affaldsbeholdere

Nedgravede affaldsbeholdere Nedgravede affaldsbeholdere Temadag den 31. maj 2018 Ken Eriksen, Baggrund Historisk Tidligere blev affald smidt i gaderne på anviste steder. En Koleraepidemi startede indsamling af affald i 1850 erne

Læs mere

Nye beholdere til det genanvendelige affald

Nye beholdere til det genanvendelige affald sammen om GENBRUG Nye beholdere til det genanvendelige affald Pap, papir, plast, glas og metal er værdifulde ressourcer, som kan genbruges til nye produkter. Men det kræver, at det sorteres fra og ikke

Læs mere

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2016 Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativerne for husholdnings- og erhvervsaffald.

Læs mere

nyt om affald - fra sommerhuse i Frederikssund Kommune

nyt om affald - fra sommerhuse i Frederikssund Kommune nyt om affald - fra sommerhuse i Frederikssund Kommune Kære sommerhusejer / borger Fra den 27. april 2009 får vi ens affaldsordninger i hele kommunen. Det betyder, du skal aflevere dit affald på en ny

Læs mere

Ordningen er en indsamlingsordning i form af en henteordning, hvor dagrenovation afhentes fra den enkelte ejendom.

Ordningen er en indsamlingsordning i form af en henteordning, hvor dagrenovation afhentes fra den enkelte ejendom. Forslag til regulativ for dagrenovation 30/7 2014 12 Ordning for dagrenovation 12.1 Hvad er dagrenovation Dagrenovation er affald, som er defineret som dagrenovation, jf. 3, nr. 13. 12.2 Hvem gælder ordningen

Læs mere

Indstilling. Høring - Regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Høring - Regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 3. februar 2014 Høring - Regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Læs mere

Indsamling af KOD I Horsens Kommune

Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af affald i kommunerne Erfaringer i Horsens Kommune Henrik Ørtenblad Økonomiseminar, 11. dec. 2017 Lovgrundlaget for affaldshåndtering og kommunernes ansvar

Læs mere

nyt om AFFALD - fra helårshuse i Frederikssund Kommune

nyt om AFFALD - fra helårshuse i Frederikssund Kommune nyt om AFFALD - fra helårshuse i Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse Kære borger................................... side 4 Ændringer i dit område... side 6 Nye spande hvornår og hvordan?............

Læs mere

UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING TIL ETABLERING

UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING TIL ETABLERING UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING TIL ETABLERING INDHOLDS- FORTEGNELSE 3 Indledning 4 Hvad er en undergrunds container? 6 Dagrenovation etablering 7 Genanvendelige materialer etablering 8 Dimensionering

Læs mere

Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang

Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang Sådan får du tømt hver gang Vi vil gerne tømme hver gang Vi vil gerne være sikre på at kunne tømme affaldsbeholder/-stativ hos dig hver gang. Desværre

Læs mere

Grundejerforeningen Favrholm

Grundejerforeningen Favrholm Grundejerforeningen Favrholm Forslag til løsninger for affaldsordning DEL 2 2-4 Samlet for fællesløsning Fælles for alle efterfølgende løsningsforslag: Foreslåede løsninger giver mulighed for tømning med

Læs mere

Overslagpriser for nedgravede løsning i Assens Bymidte

Overslagpriser for nedgravede løsning i Assens Bymidte Overslagpriser for nedgravede løsning i Assens Bymidte Forudsætning: Der placeres 7 stk. fuldt nedgravede genbrugsøer En standard genbrugsø vil bestå af: Container 1: Papir, pap og blød plast Container

Læs mere

Grundejerforeningen Favrholm. Forslag til løsninger for affaldsordning

Grundejerforeningen Favrholm. Forslag til løsninger for affaldsordning Grundejerforeningen Favrholm Forslag til løsninger for affaldsordning Fælles oplysninger Der er opstillet fire løsningsforslag, som der skal stemmes om Der er fordele og ulemper ved hver løsning og økonomien

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2015 Gebyrer 2016 Grundgebyr fordelt

Læs mere

GRAVETILLADELSE ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014

GRAVETILLADELSE ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014 GRAVETILLADELSE ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014 Jannie er 37 år og arbejder som byggepladsassistent for en af Danmarks største entreprenørvirksomheder. Da virksomheden arbejder meget med nedgravning

Læs mere

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner NOTAT Den 14. marts 2019 Maria Kyndi Gravesen (MKG) Godkendt af Bent Sørensen (BSO) Sagsnr. 18-00919 Merbevilling til implementering af ny affaldsordning Baggrund Den 5. maj 2015 vedtog Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Afrunding af test Af Anette Sejersen, Affald og Genbrug

Afrunding af test Af Anette Sejersen, Affald og Genbrug Afrunding af test 2016 Af Anette Sejersen, Affald og Genbrug Roskilde, oktober 2016 Hvad skal vi nå i dag? Velkomst Hvad har vi lært/resultater? Kommunikation/quiz/oplæg til gruppearbejde Gruppearbejde/sandwich

Læs mere

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Skal du opføre en carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning, er der en række regler og forhold,

Læs mere

Vejledning i etablering af nedgravede affaldsstationer

Vejledning i etablering af nedgravede affaldsstationer Vejledning i etablering af nedgravede affaldsstationer September 2018 2 Indhold Vejledning i etablering af nedgravede affaldsstationer...4 Nedgravede affaldsstationer ved flere ejere fælles løsning...4

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner 4. udgave, juli 2013 Grafisk produktion: Kommunikation, Esbjerg Kommune Teknik & Miljø. Industrimiljø Torvegade 74. 6700 Esbjerg

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2017

Natur og Miljøudvalget 2017 Affald Genbrug FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 406,50 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE 1 HOLDEPLADS/ ARBEJDSOMRÅDE 2 ADGANGSVEJ Holdepladsen er der, hvor skraldebilen er parkeret på vejen. Der skal være

Læs mere

1. JUNI 20. Brøndby Kommune

1. JUNI 20. Brøndby Kommune une ndby Komm rø B l ti r e m rne kom Skraldetante 14 1. JUNI 20 Vær parat til dine nye affaldsbeholdere i juni 2014 Den 1. juni 2014 starter den nye affaldsordning. Allerede i april/maj måned får du dine

Læs mere

Mobilsug kan anvendes af ejendomme med affaldsskakte og ejendomme uden affaldsskakte.

Mobilsug kan anvendes af ejendomme med affaldsskakte og ejendomme uden affaldsskakte. maj 17, 2004 Mobilsug Hvor kan mobilsug bruges? Mobilsug kan anvendes i en karré, hvor flere ejendomme vælger at gå sammen om etablering af en fælles renovationsløsning. Et sugeanlæg kan dimensioneres

Læs mere

Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige krav og anbefalinger Version 2

Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige krav og anbefalinger Version 2 Rådhusparken 2 2600 Glostrup Ledningsejere og deres entreprenører www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige

Læs mere

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Sortering af dagrenovation Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Affaldssortering Sortering af dagrenovation i madaffald og restaffald blev opstartet januar 1997. Hos alle de husstande i gl. Grindsted

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller organisk affald

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2019-22 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2018 2019 Kr. inkl. moms RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt

Læs mere

Overslagpriser for nedgravede løsning i Assens Bymidte

Overslagpriser for nedgravede løsning i Assens Bymidte Overslagpriser for nedgravede løsning i Assens Bymidte Forudsætning: Der placeres 7 stk. fuldt nedgravede genbrugsøer En standard genbrugsø vil bestå af: Container 1: Papir, pap og blød plast Container

Læs mere

Vejledning i etablering af nedgravede affaldsstationer Nedgravede affaldsstationer ved flere ejere/fælles løsning... 3

Vejledning i etablering af nedgravede affaldsstationer Nedgravede affaldsstationer ved flere ejere/fælles løsning... 3 April 2019 Indhold Vejledning i etablering af nedgravede affaldsstationer... 3 Nedgravede affaldsstationer ved flere ejere/fælles løsning... 3 Placering og etablering... 4 Krav til placeringen... 5 Drift

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Regulativ for husholdningsaffald Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Vejledning nedgravede affaldsløsninger til fælles bebyggelser

Vejledning nedgravede affaldsløsninger til fælles bebyggelser SILKEBORG GENBRUG OG AFFALD A/S Vejledning nedgravede affaldsløsninger til fælles bebyggelser 21-08-2018 Vejledningen bliver løbende opdateret tjek derfor for nyeste version (www.silkeborgforsyning.dk/erhverv/genbrug-og-affald).

Læs mere

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015 Albertslund Kommunes nye affaldsordninger Høringsmateriale 16. december 2014 1. februar 2015 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Rammeaftalebilag A2 Kravspecifikation, Delaftale 2

Rammeaftalebilag A2 Kravspecifikation, Delaftale 2 Rammeaftalebilag A2 Kravspecifikation, Delaftale 2 Side 1 af 8 Indhold 1 Indledning... 3 2 Kravspecifikation... 3 2.1 Krav til delvist nedgravede affaldsbeholdere... 3 Side 2 af 8 1 Indledning Nærværende

Læs mere

Nedgravede affaldsløsninger

Nedgravede affaldsløsninger Nedgravede affaldsløsninger Retningslinjer for etablering Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger I Vejle kommune har boligselskaber, ejerforeninger mv. (i det følgende kaldet ejere)

Læs mere

Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 2020

Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 2020 11. Marts 018 Notat Øget affaldssortering for husholdninger i 00 I Europa vokser mængden af affald med stor hast. Over 1,8 milliarder tons affald bliver hvert år 'produceret' i EU, og mindre end en tredjedel

Læs mere

Nye affaldsordninger 2016

Nye affaldsordninger 2016 Nye affalds 2016 Du skal snart træffe et vigtigt valg omkring nye affaldsbeholdere. Denne folder hjælper dig med at designe en løsning, der passer til netop din husstand. Sortering i fire rum Indhold Sådan

Læs mere

NYHEDSBREV - APRIL 2010

NYHEDSBREV - APRIL 2010 MANGE BOLIGAFDELINGER KAN REDUCERE DERES UDGIFTER PÅ AFFALD HERUNDER AFHENTNINGEN SAMT SOTERINGEN AF AFFALDET. Hvis der ses overordnet på strukturen i Danmark vedrørende vores affald i privatsektoren,

Læs mere

Regulativ for jordstyring

Regulativ for jordstyring Regulativ for jordstyring Februar 2012 Regulativ for jordstyring i Nyborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Områder omfattet af områdeklassificeringen

Læs mere

Gravetilladelse. A30 Vej: Husnr./Gravested: Status: Side: Element: L/B/D i m: Retning: Metode: KARL GJELLERUPS ALL

Gravetilladelse. A30 Vej: Husnr./Gravested: Status: Side: Element: L/B/D i m: Retning: Metode: KARL GJELLERUPS ALL IDENTIFIKATION Vores reference: Deres reference: 20190122 Karl Gjellerups A30 Vej: Husnr./Gravested: Status: Element: L/B/D i m: Retning: Metode: KARL GJELLERUPS ALL 30-30 Privat fællesvej 1590395 Venstre

Læs mere

Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen

Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen Punkt 7. Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen 2017-043449 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at godkender principper for gebyrer for benyttelse

Læs mere

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser.

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Version 5 (3-1-2019) Dette notat beskriver fire forslag til forbedring af indsamlingsordningerne i boligselskaber,

Læs mere

Ny af dit køkkenaffald

Ny af dit køkkenaffald Ny sortering af dit køkkenaffald Beholder med sort låg er til restaffald, beholder med grønt låg er til bioaffald. Kære borger I løbet af 2012 skal alle husstande i den tidligere Ledøje Smørum Kommune

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for samletanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 5 6 Økonomi 6 7 Henvendelser,

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

Godkendelse af container til restaffald og madaffald

Godkendelse af container til restaffald og madaffald Punkt 7. Godkendelse af container til restaffald og madaffald 2015-038690 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets godkendelse, at de containere, der fra 2017 anvendes til

Læs mere

Opbevaring af olier og kemikalier. Vejledning

Opbevaring af olier og kemikalier. Vejledning Opbevaring af olier og kemikalier Vejledning Indledning Ved opbevaring af olie og kemikalier er der risiko for forurening af jord, grundvand, søer og vandløb samt utilsigtet tilledning til kloaksystemer.

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

Helt nedgravede løsninger

Helt nedgravede løsninger Helt nedgravede løsninger Når affaldssortering, anlægsøkonomi og æstetik skal gå op i en højere enhed Hvorfor en helt nedgravet løsning? Fremtidssikrer din affaldshåndtering Med en nedgravet løsning fra

Læs mere

Nedgravede løsninger. Når affaldssortering, anlægsøkonomi og æstetik skal gå op i en højere enhed. Hvorfor en nedgravet løsning?

Nedgravede løsninger. Når affaldssortering, anlægsøkonomi og æstetik skal gå op i en højere enhed. Hvorfor en nedgravet løsning? Nedgravede løsninger Når affaldssortering, anlægsøkonomi og æstetik skal gå op i en højere enhed Hvorfor en nedgravet løsning? Fremtidssikrer din affaldshåndtering Med en nedgravet løsning fra Aerbin får

Læs mere

Århus Kommunale Værker. Århus Midtby. Brugervejledning. Marts 2004. Senest revideret : 16. marts 2004 Projekt : 30.4604.01

Århus Kommunale Værker. Århus Midtby. Brugervejledning. Marts 2004. Senest revideret : 16. marts 2004 Projekt : 30.4604.01 Århus Kommunale Værker Århus Midtby Marts 2004 Senest revideret : 16. marts 2004 Projekt : 30.4604.01 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ÅBNINGSSIDE 3 2 FæLLES RENOVATIONSSTI 3 3 NABOADGANG 4 4 VENDT TRAPPE

Læs mere

Ny regulativ tekst Gammel tekst

Ny regulativ tekst Gammel tekst Ny regulativ tekst Gammel tekst Regulativændringer 2015 Husholdningsaffaldsregulativ Blå tekst er nye rettelser Indførelse af boligforeningsordning for farligt affald Indførelse af boligforeningso rdning

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 05-06-2014 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 3 6 Overtrædelse og straf 3 7 Bemyndigelse 3 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

Orientering om kloakering dele af Rågeleje-Udsholt

Orientering om kloakering dele af Rågeleje-Udsholt Bilag 3 Orientering om kloakering dele af Rågeleje-Udsholt 29. Januar 2015 SIDE 1 Hvorfor skal Rågeleje-Udsholt kloakeres? Kloakeringen sker iht. tillæg 4 og 5 til Gribskov Kommunes spildevandsplan 2013-2017

Læs mere

Jordregulativ. Dato XXXX

Jordregulativ. Dato XXXX Jordregulativ Dato XXXX Indholdsfortegnelse 1. Formål, lovgrundlag og definitioner... 3 Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 3 2. Gyldigheds - og anvendelsesområder... 3 Ordning for jord som er

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

Nedgravede affaldsløsninger

Nedgravede affaldsløsninger Nedgravede affaldsløsninger Retningslinjer for etablering NOVEMBER 2017 Vejledning for etablering af nedgravede affaldsløsninger I Vejle kommune er der mulighed for at etablere nedgravede affaldsløsninger

Læs mere