Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017."

Transkript

1 Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr Brevid Ref. ANSE Dir. tlf Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet 30. august 2016 Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger. Den nye affaldsordning bliver implementeret i 6 etaper fra maj til november Det betyder, at der i løbet af og 2018 vil være husholdninger, der er fortsætter med den gamle ordning, indtil de bliver en del af den nye affaldsordning. Der er derfor behov for at bevare de eksisterende ydelser/gebyrer og samtidig vedtage en lang række nye gebyrer. Gebyr for deltagelse i kommunale affaldsordninger udarbejdes med hjemmel i miljøbeskyttelseslovens Kap.1 48 og affaldsbekendtgørelsens kapitel 8, Affaldsgebyrer skal hvile-i-sig-selv, dvs. at udgifter og indtægter for den enkelte ordning, over tid skal balancere. Der kan opkræves ekstra gebyr til senere anlæg og udvidelser af ordningerne, når disse er beskrevet i kommunens affaldsplan. Ved opstilling af struktur for gebyrerne er Social- og Indenrigsministeriets autoriserede kontoplan benyttet. Kontoplanen opdeler affaldsområdet i følgende struktur: Fælles formål Dagrenovation Papir, pap og glas Storskrald og haveaffald Farligt affald Genbrugsstation Øvrige ordninger Gebyrsystemet er i dag sammensat af et variabelt gebyr for indsamling af dagrenovation og et fast gebyr, der dækker de øvrige ordninger. Nedenfor er strukturen skitseret. Gebyr SI s kontoplan Fordelingsform Variabelt Dagrenovation Efter volumen og tømningsfrekvens Fast Fælles formål Papir, glas og pap Storskrald og haveaffald Farligt affald Genbrugsstation Efter boligtype, forholdsmæssig vægtet ud fra den belastning, som boligtypen har på ordningerne: Enfamiliebolig (100 pct.) Etagebolig (70 pct.) Kollegie (60 pct.) Sommerhuse (50 pct.) Kolonihaver (18 pct.)

2 Side2/5 Tabel 1: Gebyrstruktur, Roskilde Kommune, husholdningsaffald, i dag 2016 Med indførelse af en ny affaldsordning fra 1. maj, skal der fastsættes gebyr for deltagelse i ordninger, hvor der udover de eksisterende affaldsfraktioner også indsamles bioaffald samt metal og glas hjemme på adressen. Endvidere er der lagt op til brug af nedgravede affaldsløsninger i fælles affaldsløsninger. Gebyrer for nedgravede løsninger fremlægges efterfølgende. For at sikre et økonomisk incitament samt en større gennemsigtighed i gebyrstrukturen er der valgt en tredeling af gebyret, således at der fremadrettet er et variabelt gebyr og to faste gebyrer. Det variable gebyr afhænger af valg, som den enkelte husstand har truffet om serviceniveau, volumen og antal enheder, mens det faste gebyr for det genanvendelige affald er fastsat for boligtypen i kombination med beholderløsningen og det sidste faste gebyr er sammensat som hidtil (dog uden udgifter til indsamling af genanvendelige materialer papir, pap og glas). Gebyr S&I s kontoplan Fordelingsform Variabelt Dagrenovation (restaffald og bioaffald) Efter volumen og tømningsfrekvens Fast Papir, glas, pap (og metal) Efter boligtype, serviceniveau og container/nedgravet Fast Fælles formål Storskrald og haveaffald Farligt affald Genbrugsstation Tabel 2: Gebyrstruktur, Roskilde Kommune, husholdningsaffald, fremadrettet Efter boligtype, forholdsmæssig vægtet ud fra den belastning, som boligtypen har på ordningerne: Enfamiliebolig (100) Etagebolig (70) Kollegie (60) Sommerhuse (50) Kolonihaver (18) Forudsætninger for beregninger Til brug for udregning af gebyr er anvendt priser for indsamling og transport, som er indkommet via udbud i sommeren Der er taget udgangspunkt i de priser, som den entreprenør, som efter godkendelse som vindende entreprenør, har afgivet for entreprisen med indsamling og transport af affald i Roskilde Kommune i perioden 1. maj til 30. april Kontrakten afventer pt. standstill efter regler i Udbudsloven. Opgørelse af forventede affaldsmængder i de kommende affaldsordninger er fastsat ud fra de principper, som også blev anvendt ved scenarieanalyserne forud for valg af ny affaldsordning. Mængderne er baseret på teoretiske beregninger. Der er fastsat en gennemsnitmængde for indsamling af hhv. restaffald, bioaffald, papir, glas og metal pr. husholdning. Priser for behandling er udarbejdet med baggrund i de priser, KARA/NOVEREN har oplyst Roskilde Kommune forud for arbejdet med scenarieanalyserne. Flere af behandlingspriserne er konjunkturafhængige, idet de afsættes på verdensmarkedet. I praksis vil behandlingspriserne i derfor kunne være anderledes end de anvendte nøgletal ved gebyrberegningen.

3 Side3/5 Indkøb af beholdermateriel er i øjeblikket i udbud. De indkomne priser for disse indkøb vil have indflydelse på gebyrerne, idet der er medregnet et vedligeholdelsesgebyr på 4 % af indkøbsprisen i gebyret. I det forslag til gebyrstruktur, som fremlægges, har forvaltningen gjort følgende forudsætninger: 1. Det faste gebyr følger boligtypen Svarende til i dag er det faste gebyr for de enkelte boligtyper differentieret efter deres forventede belastning af de ordninger som gebyrer omfattet, hvilket er 100 % for enfamilieboliger, 70 % for etageboliger, 60 % for kollegier, 50 % for sommerhuse og 18 % for kolonihaver. Det faste gebyr er at betragte som et rådighedsgebyr. Det vil sige, at der ikke betales i forhold til om og hvor meget ordningen anvendes. 2. Ejendomme, der ikke kan tilbydes en standardydelse, betaler for den konkrete ydelse I forbindelse med implementering af den nye affaldsordning har forvaltningen anslået, at ca husholdninger af forskellige årsager ikke kan tilbydes en standardløsning svarende til deres boligtype. Dette kan for eksempel gøre sig gældende for nogle etageboliger og enfamilieboliger i Roskilde bymidte. Forvaltningen foreslår, at disse ejendomme betaler for den konkrete løsning som kan tilbydes, men med mulighed for at imødekomme særlige forhold. I forslag til Regulativ for husholdningsaffald, der fremlægges senere i år, vil denne formulering være præciseret. 3. Fast gebyr på genanvendeligt affald Forvaltningen foreslår, at der fremadrettet opkræves et særskilt gebyr for det genanvendelige affald med henblik på at opnå økonomisk incitament til øget sortering, hvor de enkelte ejendomme kan tilmelde yderligere volumen til sortering af det genanvendelige affald uden at blive sanktioneret økonomisk. 4. Nyt gebyr følger implementering af den nye affaldsordning Den nye affaldsordning bliver implementeret i 6 etaper i løbet af og Forvaltningen foreslår, at den enkelte ejendom først bliver pålignet et nyt gebyr, samtidig med at de får ydelsen til rådighed. Det betyder at fx ejendomme, der kommer med i den nye affaldsordning fra 1. maj, fra samme dato får nye affaldsgebyrer. 5. Etablering af nedgravede beholdere Forvaltningen har en løbende dialog med en lang række boligforeninger m.v., som har efterspurgt en løsning med nedgravede beholdere i stedet for minicontainere, fordi der blandt andet kan være en besparelse omkring oprydning og vedligehold. Nedgravede beholdere er dyrere i anlæg, men billigere i drift såfremt, der er mange boliger pr. affaldsø. Forvaltningen vil senere fremlægge en sag til politisk behandling om hvorledes etablering af nedgravede beholdere skal finansieres.

4 Side4/5 Nedenfor er betydningen for typiske private husstande udregnet i forhold til betalingen i 2016 For enfamilieboliger med sækkeløsning betyder den nye affaldsordning en stigning i det samlede renovationsgebyr på 77 kr. inkl. moms. (i alt kr.) ved valg af standpladsløsning og en stigning på 36 kr. inkl. moms ved valg af en skelløsning (i alt kr.) For enfamilieboliger med beholderløsning betyder den nye affaldsordning en besparelse i det samlede renovationsgebyr på 476 kr. inkl. moms. (i alt kr.) ved valg af standpladsløsning og en besparelse på 567 kr. inkl. moms ved valg af en skelløsning (i alt kr.) For etageboliger med containerløsning betyder den nye affaldsordning en besparelse i gebyret på 64 kr. inkl. moms (i alt kr.) ved valg af standpladsløsning og en besparelse på 101 kr. ved valg af skelløsning (i alt kr.) For kollegier med containerløsning betyder den nye affaldsordning en besparelse i det samlede renovationsgebyr på 35 kr. inkl. moms. (I alt kr.) ved valg af standpladsløsning og en besparelse på 49 kr. inkl. moms ved valg af en skelløsning (i alt kr.) For sommerhuse med containerløsning betyder den nye affaldsordning en stigning i det samlede renovationsgebyr på 326 kr. inkl. moms. (I alt kr.) ved valg af standpladsløsning og en stigning på 253 kr. inkl. moms ved valg af en skelløsning (i alt kr.) For kolonihaver er den tilsvarende ændring ikke beskrevet, da de enkelte kolonihaveforeninger i kommunen har meget forskellige løsning med enten beholdere til den enkelte have eller fælles løsninger for en hel forening. På næste side er ovenstående gebyrer detaljeret for de enkelte boligtyper, svarende til de løsninger med enten sække, beholdere eller minicontainere, som er hyppigst forekommende i dag I hver linje er 1. tabel gebyret i 2016, mens 2. tabel er afhentning på standplads og 3. tabel afhentning i skel. For enfamilieboliger er gebyret anført for henholdsvis en løsning med sække og med beholdere For etagebolig er vist gebyret anført for en løsning med minicontainere For kollegier er gebyret anført for en løsning med minicontainere For sommerhuse er gebyret anført for en løsning beholdere

5 Side5/5 Samlede gebyrer for de enkelte boligtyper kombineret med valg af materiel. Enfamiliebolig 2016 Enfamiliebolig Enfamiliebolig Standplads løsning ex moms inkl. moms Standplads løsning ex moms inkl. moms Skel løsning ex moms inkl. moms Dagrenovation (110 liter sæk - uge) Rest (110 l sæk) + Bio (70 l sæk) dag Rest (110 l sæk) + Bio (70 l sæk) dag Papir, pap og glas Papir, glas og metal (hjemme) + områdepladser Papir, glas og metal (hjemme) + områdepladser Fælles formål Fælles formål Fælles formål Storskrald og haveaffald Storskrald og haveaffald Storskrald og haveaffald Farligt affald 5 6 Farligt affald 5 6 Farligt affald 5 6 Genbrugspladser Genbrugspladser Genbrugspladser Variabelt gebyr Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr genanvendelige materialer Variabelt gebyr genanvendelige materialer Fast gebyr Fast gebyr Fast gebyr I alt I alt I alt Enfamiliebolig 2016 Enfamiliebolig Enfamiliebolig Standplads løsning ex moms inkl. moms Standplads løsning ex moms inkl. moms Skel løsning ex moms inkl. moms Dagrenovation (140 liter beh. - uge) Rest og bio (2402 delt beholder) - 14 dag Rest og bio (2402 delt beholder) dag Fælles formål Papir, glas og metal (hjemme) + områdepladser Papir, glas og metal (hjemme) + områdepladser Storskrald og haveaffald Fælles formål Fælles formål Papir, pap og glas Storskrald og haveaffald Storskrald og haveaffald Farligt affald 5 6 Farligt affald 5 6 Farligt affald 5 6 Genbrugspladser Genbrugspladser Genbrugspladser Variabelt gebyr Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr genanvendelige materialer Variabelt gebyr genanvendelige materialer Fast gebyr Fast gebyr Fast gebyr I alt I alt I alt Etagebolig 2016 Etagebolig Etagebolig Standplads løsning ex moms inkl. moms Standplads løsning - container fælles for 8 bolige ex moms inkl. moms skel løsning - container fælles for 8 boliger ex moms inkl. moms Dagrenovation (660 liter container - uge) (140 liter -14 dag) (140 liter -14 dag) Papir, pap og glas Papir, glas og metal (hjemme) + områdepladser Papir, glas og metal (hjemme) + områdepladser Fælles formål Fælles formål Fælles formål Storskrald og haveaffald Storskrald og haveaffald Storskrald og haveaffald Farligt affald 3 4 Farligt affald 3 4 Farligt affald 3 4 Genbrugspladser Genbrugspladser Genbrugspladser Variabelt gebyr Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr genanvendelige materialer Variabelt gebyr genanvendelige materialer Fast gebyr Fast gebyr Fast gebyr I alt I alt I alt Kollegie 2016 Kollegie Kollegie Standplads løsning ex moms inkl. moms Standplads løsning ex moms inkl. moms skel løsning ex moms inkl. moms Dagrenovation (660 liter container - uge) (140 liter -14 dag) (140 liter -14 dag) Papir, pap og glas Papir, glas og metal (hjemme) + områdepladser Papir, glas og metal (hjemme) + områdepladser Fælles formål Fælles formål Fælles formål Storskrald og haveaffald Storskrald og haveaffald Storskrald og haveaffald Farligt affald 3 4 Farligt affald 3 4 Farligt affald 3 4 Genbrugspladser Genbrugspladser Genbrugspladser Variabelt gebyr Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr genanvendelige materialer Variabelt gebyr genanvendelige materialer Fast gebyr Fast gebyr Fast gebyr I alt I alt I alt Sommerhus 2016 Sommerhus Sommerhuse Standplads løsning ex moms inkl. moms Standplads løsning ex moms inkl. moms skel løsning ex moms inkl. moms Rest og bio (2402 delt beholder) - 14 dag Rest og bio (2402 delt beholder) - 14 dag Dagrenovation (140 liter sæk- uge) (sommertømning) (sommertømning) Fælles formål Papir, glas og metal (hjemme sommer) + område Papir, glas og metal (hjemme sommer) + område Storskrald og haveaffald Fælles formål Fælles formål Papir, pap og glas Storskrald og haveaffald Storskrald og haveaffald Farligt affald 2 3 Farligt affald 2 3 Farligt affald 2 3 Genbrugspladser Genbrugspladser Genbrugspladser Variabelt gebyr Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr rest og bio Variabelt gebyr genanvendelige materialer Variabelt gebyr genanvendelige materialer Fast gebyr Fast gebyr Fast gebyr I alt I alt I alt

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2017-20 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2016 2017 AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms I løbet af 2017 bliver gebyrstrukturen på affaldsområdet ændret med implementeringen af den

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2019-22 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2018 2019 Kr. inkl. moms RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms

AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE 2016 2017 Kr. inkl. moms Faste gebyrer Gammel ordning årligt Enfamilieboliger total (100 pct.) 1.832,68 1.510 534,03 131 heraf storskrald, haveaffald 29,95 29 178,30

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2015 Gebyrer 2016 Grundgebyr fordelt

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016 TAKSTER I Administration, bolig 1309 af 18/12/2012, Kapitel 8. Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter dække udgifterne på funktion 1.38.60 Generel administration

Læs mere

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning Bilag 2 Baggrund for koncept for gebyropkrævning Indledning Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet beskriver hvordan alle gebyrer på affaldsområdet bliver fastsat. Konceptet er udarbejdet

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse SOMMERHUSE Affaldsprisen er sammensat af to gebyrer. Grundgebyret fastsættes som udgangspunkt ud fra ejendommens BBR-oplysninger. Hvis sommer huset benyttes hele året, betales grundgebyr som en almindelig

Læs mere

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald TM Veje og Grønne områder Affald og Genbrug Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 199548 Brevid. 1258412 Ref. ANSE Dir. tlf. 4631 3788 Anettesej@roskilde.dk Budgetindstilling 2012 for renovationsområdet

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr. 16-00290 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 Bilag 1: Forslag til takster på affaldsområdet i Administration, bolig fastsættelsen følger Miljøstyrelsens bekendtgørelser, hvorfor taksten Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2017 Gebyrer 2018 Grundgebyr fordelt

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014 Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Indhold Indledning... 1 Husholdningsaffald... 1 Dagrenovation... 2 Restaffald... 2 Madaffald... 2 Dispensationsmulighed for ejendomme som i dag har 14

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen

Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen Punkt 7. Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen 2017-043449 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at godkender principper for gebyrer for benyttelse

Læs mere

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Borgeren har mulighed for at gå op eller ned i beholder størrelse:

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen NOTAT Dato: 27. juni 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner Om oversigten Dette notat giver et kort overblik over nuværende og planlagte

Læs mere

Bilag Principper for affaldsgebyrer

Bilag Principper for affaldsgebyrer Bilag Principper for affaldsgebyrer Indhold Baggrund... 2 Forudsætninger for gebyrstruktur... 2 Lovmæssige krav... 3 Mulighed for opdeling af gebyret til forskellige brugergrupper... 3 Dagrenovation mad-

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Indledning. Byrådet. Baggrund for ny affaldsordning i Roskilde Kommune

Indledning. Byrådet. Baggrund for ny affaldsordning i Roskilde Kommune Byrådet Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 2208095 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Baggrund for ny affaldsordning i Roskilde Kommune 28. oktober 2015 Dette notat er opdateret

Læs mere

Planlægning - implementering af ny affaldsordning. Ny gebyrstruktur

Planlægning - implementering af ny affaldsordning. Ny gebyrstruktur Planlægning - implementering af ny affaldsordning Ny gebyrstruktur Dato: 08. august 2018 Dokument id: 92170 Version: 1.0 Udarbejdet af: Christina Rosenlund Knudsen Kontrol: Katharina Maria Pedersen Godkendt

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrene er gældende fra 1. januar 2019 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Helårsboliger 1.00. Benyttelse af genbrugspladser 1.110,39 888,31

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Overordnede målsætninger i forhold til arbejdet med nye ordninger

Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Overordnede målsætninger i forhold til arbejdet med nye ordninger NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Den nationale ressourcestrategi, som kom i efteråret 2013 og sætter de samlede mål for

Læs mere

NOTAT. De 3 løsningsmodeller for énfamilieboliger, herunder forudsætninger, sammenhænge og afhængigheder m.v.

NOTAT. De 3 løsningsmodeller for énfamilieboliger, herunder forudsætninger, sammenhænge og afhængigheder m.v. NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Bilag 1 til indstilling til Teknik- og Miljøudvalget 2. marts 2017 De 3 løsningsmodeller for énfamilieboliger, herunder forudsætninger, sammenhænge og

Læs mere

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510 Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2019 (kr. inkl. moms) HUSHOLDNINGSAFFALD FRA HAVEBOLIGER Dagrenovation 110 liter sæk 1.110 140 liter beholder 1.180 190 liter beholder 1.320 240 liter beholder

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 28-08-2009 Sag nr.: ØU 201 Sagsbehandler: Poul Jessen Petersen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen.

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen. Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2018 (kr. inkl. moms) Husholdningsaffald fra haveboliger 110 liter sæk 1.050 140 liter beholder 1.100 190 liter beholder 1.230 240 liter beholder 1.410 Containere

Læs mere

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner NOTAT Den 14. marts 2019 Maria Kyndi Gravesen (MKG) Godkendt af Bent Sørensen (BSO) Sagsnr. 18-00919 Merbevilling til implementering af ny affaldsordning Baggrund Den 5. maj 2015 vedtog Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015 Albertslund Kommunes nye affaldsordninger Høringsmateriale 16. december 2014 1. februar 2015 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller organisk affald

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2017

Natur og Miljøudvalget 2017 Affald Genbrug FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 406,50 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller

Læs mere

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET)

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET) Takstforslag renovation 2015 Årlig pris/pris pr. ydelse Renovation/genbrug 2015 2015 2014 2014 Ex moms Inkl moms Ex moms inkl moms Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2016 Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativerne for husholdnings- og erhvervsaffald.

Læs mere

Svendborg uden affald 2022

Svendborg uden affald 2022 Svendborg uden affald 2022 Svendborg Kommune skal ændre på ordningerne for husholdningsaffald for at øge mængden af affald som genanvendes. Det nationale mål er, at der skal genanvendes minimum 50% af

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet.

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet. Ændret affaldsordning i Ringsted Kommune. Sag nr. 17/670 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning I januar 2011 traf Byrådet beslutning om, hvorledes den fremtidige affaldsordning for enfamilieboliger skulle

Læs mere

Dette notat er bilag til temadrøftelse om ny affaldsordning i Roskilde Kommune til Klima- og Miljøudvalgets møde den 18. august 2015.

Dette notat er bilag til temadrøftelse om ny affaldsordning i Roskilde Kommune til Klima- og Miljøudvalgets møde den 18. august 2015. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 2159173 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat om ny affaldsordning til private husstande 7. august 2015 Dette

Læs mere

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune.

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune. AFFALDS Indholdsfortegnelse.. Indledning... 2 Almindelige beholdere... 3 2- og 4- hjulede beholder - Enfamiliehus.... 3 2- og 4- hjulede beholder - Etageejendomme... 3 2- og 4- hjulede beholder - Sommerhus

Læs mere

NOTAT. Bilag 1 til indstilling til Teknik- og Miljøudvalget 6. april Forudsætninger og sammenhænge m.v.

NOTAT. Bilag 1 til indstilling til Teknik- og Miljøudvalget 6. april Forudsætninger og sammenhænge m.v. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Bilag 1 til indstilling til Teknik- og Miljøudvalget 6. april 2017 Forudsætninger og sammenhænge m.v. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 03-11-2015 kl. 08:00

Læs mere

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Svendborg uden affald i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Baggrund Fra september 2020 indfører Svendborg Kommune nye affaldsordninger, hvor vi skal sortere mere affald til

Læs mere

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 AFFALDS 2016 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2016 2 Boligbidrag 2016 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 Ekstra tømninger 2016 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2016 7 Vask af beholdere

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald NOTAT Dato: 18. september 2015 Af: Anja Hoff Hansen og Lenette Møller Jensen Gladsaxe Kommunes affaldsordninger skal

Læs mere

AFFALD OG GENBRUG SCENARIER FOR FREMTIDEN

AFFALD OG GENBRUG SCENARIER FOR FREMTIDEN AFFALD OG GENBRUG SCENARIER FOR FREMTIDEN AFFALD OG GENBRUG ALBERTSLUND KOMMUNE VOGNPORTEN 9 2620 ALBERTSLUND WWW.ALBERTSLUND.DK/AFFALD AFFALDOGGENBRUG@ALBERTSLUND.DK AFFALD OG GENBRUG SCENARIER FOR FREMTIDEN

Læs mere

Ballerup Etagebolig. Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald

Ballerup Etagebolig. Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald Ballerup Etagebolig Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald VF 2000 VF 1000 Minicontainer Affaldsbeholdere - Minicontainere - Kuber - Nedgravede beholdere Affaldsfraktioner - Mad - Restaffald

Læs mere

NOTAT. Finansiering af indsamlingsløsninger i Furesø Kommune

NOTAT. Finansiering af indsamlingsløsninger i Furesø Kommune NOTAT Den 17. maj 2018 Heidi Juhl Hansen (HJH) Sagsnr. 17-00815 Finansiering af indsamlingsløsninger i Furesø Kommune Byrådet besluttede den 25. juni 2014 at indføre husstandsindsamling af genanvendelige

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Nye affaldsordninger 2016

Nye affaldsordninger 2016 Nye affalds 2016 Du skal snart træffe et vigtigt valg omkring nye affaldsbeholdere. Denne folder hjælper dig med at designe en løsning, der passer til netop din husstand. Sortering i fire rum Indhold Sådan

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

Affaldstakster 2019 En-familie boliger

Affaldstakster 2019 En-familie boliger Affaldstakster 2019 En-familie boliger Villaer, række- og parcelhuse AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for en-famillieboliger (villaer, parcelog

Læs mere

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2016

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2016 Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2016 iht. Affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 18. december 2012 Affaldsgebyr for private Forudsætninger: - Alle oplysninger

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

Borgere i villaer skal jf. Ressource- og Affaldsplan 2018 have flere sorteringsmuligheder for affald, så det er nemt at genanvende affald.

Borgere i villaer skal jf. Ressource- og Affaldsplan 2018 have flere sorteringsmuligheder for affald, så det er nemt at genanvende affald. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Affald og Genbrug NOTAT 03-01-2014 Sagsnr. 2014-0016912 Dokumentnr. 2014-0016912-4 Bilag 3. Notat om plads til opstilling af affaldsbeholdere.

Læs mere

202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning. Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen.

202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning. Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. 202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til affaldsgebyrer og tilhørende gebyrblad for

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/31121 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr gældende for 2011. Gebyret

Læs mere

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning Indholdsfortegnelse BILAG 1 TILBUDSLISTE 1. Hovedtilbudsliste 2. Orientering 3. Indsamling af restaffald og bioaffald 4. Indsamling af papir, glas, batterier og elektronik 5. Indsamling af plast og metal

Læs mere

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser.

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Version 5 (3-1-2019) Dette notat beskriver fire forslag til forbedring af indsamlingsordningerne i boligselskaber,

Læs mere

. Obligatoriske affaldsordninger... 3

. Obligatoriske affaldsordninger... 3 AFFALDSTAKSTER KOMMUNALE INSTITUTIONER 2019 Indholdsfortegnelse. Obligatoriske affaldsordninger... 3 Restaffald, alm. beholdere... 3 Genanvendeligt affald, alm. beholdere... 3 Offentlige nedgravede beholdere...

Læs mere

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2019

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2019 Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2019 i.h.t. affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 18. december 2012 23. juli 2018 - Sagsnr. 18/18766 - Løbenr. 186372/18

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 4. december 2012 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager I dag indsamles glasflasker, emballageglas, plastflasker og øl- og sodavandsdåser

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune Affald som Ressource 14.09.2015 Fanø Kommune Dit og Danmarks affald Her ender affaldet Ud af de samlede danske affaldsmængder bliver: 61 % genanvendt 29 % forbrændt 6 % deponeret 4 % til midlertidig oplagring

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Affaldstakster 2019 En-familie boliger

Affaldstakster 2019 En-familie boliger Affaldstakster 2019 En-familie boliger Villaer, række- og parcelhuse AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for en-famillieboliger (villaer, parcel-

Læs mere

NOTAT. bioaffald. Relative omkostninger samt fordele og ulemper ved scenarier

NOTAT. bioaffald. Relative omkostninger samt fordele og ulemper ved scenarier NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen 22. september 2016 2016-004730-6 Relative omkostninger samt fordele og ulemper ved scenarier Baggrund Det nationale genanvendelsesmål på 50% af

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Sag nr.: 155280 Dato: 17.11.2015 E-mail: hbd@j-k-as.dk Ordninger for husholdningsaffald i andre kommuner Data over 4 kommuner og Fanø er opstillet i nedenstående

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER Katalog over de nye affaldsordninger, der skal hjælpe dig med at beslutte hvilken affaldsordning dit boligområde skal vælge www.albertslund.dk/byen NY AFFALDSORDNING I DIT

Læs mere

Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund

Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal genanvende mindst 50 % af vores husholdningsaffald senest i 2018. Det

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2015 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2015 2 Boligbidrag 2015 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2015 6 Ekstra tømninger 2015 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2015 7 Vask af beholdere

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2014 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2014 2 Boligbidrag 2014 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2014 6 Ekstra tømninger 2014 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2014 7 Vask af beholdere

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

NOTAT. 1. Økonomisk konsekvens af nye affaldsordninger i Stevns Kommune

NOTAT. 1. Økonomisk konsekvens af nye affaldsordninger i Stevns Kommune NOTAT Projekt Økonomisk konsekvens af nye affaldsordninger i Stevns Kommune Kunde KARA/NOVEREN Notat nr. 3 Dato 21. oktober 2016 Til Fra Kopi til Ejvind Mortensen, KARA/NOVEREN Dorte Hvid-Jacobsen og Marianne

Læs mere

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab.

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Baggrund Bevillingen Takstfinansieret drift ligger i 2012 under bevillingstypen Efterspørgselsstyrede

Læs mere

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger:

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger: Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2014 i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 31. december 2012 Affaldsgebyrer for private. By- og Udviklingsforvaltningen

Læs mere

januar 2010 Af Jacob Brandt

januar 2010 Af Jacob Brandt januar 2010 Af Jacob Brandt A F FA L D S G E B Y R E R EFTER DEN REVIDEREDE AFFALDSBEKENDTGØRELSE Med den nye affaldsbekendtgørelse er der indført en mere detaljeret regulering af de kommunale affaldsgebyrer,

Læs mere

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger:

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger: Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2015 i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 31. december 2012 By- og Udviklingsforvaltningen Renovation, Administration

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Teknik- og miljøforvaltningen Forsyningsafdelingen

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Teknik- og miljøforvaltningen Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Teknik- og miljøforvaltningen Forsyningsafdelingen Takster og serviceniveau NOTAT Dato: 27.03.2006 Af: Anette Lykke Otto/Pia Vendelholt Christensen 1. Indledning Principperne i et takstsystem

Læs mere

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER.

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER. VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER www.albertslund.dk/byen Ny affaldsordning i dit boligområde Som I måske allerede har hørt, besluttede kommunalbestyrelsen den 10. marts 2015, at vi skal have nye affaldsordninger

Læs mere