Spørgsmål 3: Bør EU forsøge at sikre en klar opdeling af bestyrelsesformandens og den administrerende direktørs funktioner og pligter?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål 3: Bør EU forsøge at sikre en klar opdeling af bestyrelsesformandens og den administrerende direktørs funktioner og pligter?"

Transkript

1 Europa kommissionens grønbog En ramme for corporate governance i EU Vestas Wind Systems A/S svar/bemærkninger til grønbogen Generelle spørgsmål Spørgsmål 1: Bør EU's corporate governance foranstaltninger tage højde for virksomhedernes størrelse? Hvordan? Bør der indføres en differentieret og proportionel ordning for små og mellemstore børsnoterede virksomheder? Findes der i givet fald relevante definitioner eller tærskler? Hvis det er tilfældet, bedes der i forbindelse med besvarelse af nedenstående spørgsmål angives forslag til, hvordan disse kan tilpasses til SMV'er 1. Så længe corporate governance foranstaltningerne er på det nuværende niveau, findes det ikke nødvendigt at differentiere imellem forskellige virksomhedsstørrelser. Princippet er følg og forklar og det er lige legitimt at følge som at forklare. Det vil sige, hvis mindre selskaber vurderer anbefalinger til ikke at være relevante at følge på grund af selskabets størrelse, kan dette blot angives som begrundelse. Men hvis man fremover vælger at udbygge governance foranstaltningerne med yderligere tiltag, der kræver betydelige ressourcer at følge, bør det overvejes om der bør differentieres imellem de forskellige virksomhedsstørrelser. I sådanne tilfælde kunne en differentiering være i henhold til omsætning, antal medarbejdere o.l. Det er endvidere vores opfattelse, at nogle af de nationale corporate governance anbefalinger fokuserer for meget på små og ligegyldige detaljer, og såfremt arbejdet med corporate governance anbefalinger skal give den ønskede virkning bør anbefalingerne kun omhandle essentielle problemstillinger. 1. Bestyrelser Spørgsmål 3: Bør EU forsøge at sikre en klar opdeling af bestyrelsesformandens og den administrerende direktørs funktioner og pligter? Ja, EU bør sikre, at der er en klar opgavefordeling mellem, hvilke funktioner og pligter henholdsvis bestyrelsesformanden og den administrerende direktør varetager. På den måde skabes der en gennemsigtighed med hensyn til, hvordan arbejds og ansvarsfordelingen er imellem disse to vigtige ledelsesfunktioner, som tegner selskabet ud ad til. En sådan beskrivelse kunne eventuelt fremgå af selskabets forretningsordener for henholdsvis bestyrelse og direktion. 1 SMV er en forkortelse for: Små og Mellemstore Virksomheder. EU s nuværende definition af en SMV er, at virksomheden tilhører kategorien "små", hvis der er under 50 ansatte, og kategorien "mellemstor", hvis der er 50 eller flere, men under 250 ansatte. Vestas Wind Systems A/S Alsvej 21, 8940 Randers SV, Danmark Telefon: , Fax: , vestas@vestas.com, Bank: Nordea Bank Danmark A/S, Reg. nr.: 2100, Konto nr.: DKK EUR CVR-nr.: Selskabsnavn: Vestas Wind Systems A/S

2 2 / Bestyrelsens sammensætning (side 5 i grønbogen) Spørgsmål 4: Skal det i forbindelse med rekrutteringspolitikken præciseres, hvilken profil bestyrelsesmedlemmerne herunder formanden skal have for at sikre, at de har de rigtige kompetencer, og at der er en passende diversitet i bestyrelsen? Hvordan kan dette i givet fald bedst opnås og på hvilket plan, dvs. på nationalt plan, EU plan eller internationalt plan? Ja, det findes relevant, at der for det enkelte selskab forefindes en beskrivelse af, hvilke kompetencer bestyrelsen skal råde over for på bedst mulig måde at kunne udføre sine opgaver. Det vil være med til at sikre, at det er de rette kandidater med de for selskabet rette kompetencer, der bliver opstillet, og at den samlede bestyrelse bliver så tilpas bredt sammensat, at den afspejler den øgede kompleksitet og mangfoldighed, der karakteriserer den globale økonomi. En sådan beskrivelse vil også være til gavn for aktionærerne, så disse kan få kendskab til bestyrelsens kompetencer, herunder til brug for deres vurdering af, hvilke kandidatforslag de eventuelt vil opstille eller stemme på ved en generalforsamling. Såfremt det findes nødvendigt at indføre retningslinjer for dette område, er det vigtigt, at det sikres en vis fleksibilitet, der blandt andet tager højde for selskabers forskellighed. Endvidere bør sådanne eventuelle retningslinjer gennemføres på EU plan for at sikre ensartethed i hele EU. Det findes dog ikke nødvendigt, at der udarbejdes en særskilt kompetencebeskrivelse for formanden, idet der fra selskab til selskab kan være forskellige krav til, hvilke kompetencer en sådan skal bestride. Spørgsmål 5: Skal børsnoterede selskaber forpligtes til at offentliggøre, hvorvidt de har en diversitetspolitik og i givet fald beskrive dennes målsætninger og hovedindhold samt regelmæssigt aflægge beretning om fremskridt? Et selskab bør have fokus på diversitet, idet erfaringer alt andet lige viser, at dette har en positiv indflydelse på indtjening m.v. Det findes dog ikke relevant at opsætte begrænsninger og rammer herfor, idet dette kan skabe en modvilje og dermed være med til at lægge hindringer i vejen for, at dette område udvikler sig i takt med, at et selskab er moden hertil. Diversitet skal være en del af tankesættet i et selskab det vil sige en del af virksomhedskulturen og ikke blot en regel man skal følge. Det er relevant, at selskaber orienterer om arbejdet med diversitet og på den måde overfor medarbejderne, omverdenen og specielt overfor aktionærerne viser, at det er et område, man finder relevant. På denne baggrund, kan det anbefales, at selskaberne mindst en gang årligt beskriver, hvilke områder de har fokus på, deres målsætning og eventuelle fremskridt.

3 3 / 7 Spørgsmål 6: Bør børsnoterede selskaber have pligt til sikre en bedre kønsfordeling i bestyrelserne? I bekræftende fald, hvordan? Et selskab bør generelt have fokus på diversitet herunder i selskabets bestyrelse. Men det er vigtigt, at man ikke går på kompromis med hensyn til valg af eventuelle kandidater på grund af alder, nationalitet, køn osv. Selskabets ansvar med hensyn til bestyrelseskandidater er ene og alene, at der er opstillet et antal kompetente kandidater, som gør det muligt for generalforsamlingen at sammensætte en kvalificeret bestyrelse og i den forbindelse anses det som en vigtig del, at der generelt er fokus på diversitet. Det anses derfor ikke formålstjeneligt at indføre kvoteregler vedrørende kønsfordeling i en bestyrelse Tilgængelighed og tidsforbrug (side 8 i grønbogen) Spørgsmål 7: Mener De, der bør iværksættes et EU initiativ for at begrænse antallet af poster, som et menigt bestyrelsesmedlem må have? I bekræftende fald, hvordan bør det så udformes? Det vurderes ikke gavnligt, at der iværksættes et EU initiativ, der vil begrænse antallet af poster, som et menigt bestyrelsesmedlem må have. Vi er af den opfattelse, at det enkelte bestyrelsesmedlem selv er i stand til på forsvarlig vis at foretage en afvejning af, hvor mange bestyrelsesposter man kan bestride Bestyrelsesevaluering (side 8 i grønbogen) Spørgsmål 8: Skal børsnoterede selskaber opfordres til at udføre en regelmæssig (f.eks. hvert 3. år) ekstern evaluering? I bekræftende fald, hvordan kan dette gøres? Nej, det vurderes ikke relevant, at der gennemføres en ekstern evaluering af bestyrelsens arbejde og samarbejde. Det, at det anbefales, at en bestyrelse mindst en gang årligt gennemfører en selvevaluering findes tilstrækkeligt. Bestyrelsens arbejde bliver endvidere vurderet en gang årligt af eksterne selskabets aktionærer i forbindelse med afholdelse af selskabets ordinære generalforsamling. Såfremt aktionærerne har noget at udsætte på bestyrelsen og dennes arbejde, har aktionærerne den fulde ret til at udskifte medlemmerne af bestyrelsen Aflønning af ledelsen (side 9 i grønbogen) Spørgsmål 9: Bør offentliggørelse af aflønningspolitikken, den årlige aflønningsrapport (en rapport om, hvordan aflønningspolitikken blev gennemført i det forgangne år) og den individuelle aflønning af ledende og menige bestyrelsesmedlemmer være obligatorisk?

4 4 / 7 Nej, det vurderes ikke relevant, at offentliggørelse af selskabets aflønningspolitik og den individuelle aflønning af ledende og menige bestyrelsesmedlemmer gøres obligatorisk. Det vurderes tilstrækkeligt, at bestyrelsens samlede honorar godkendes af aktionærerne en gang årligt, og såfremt det vurderes formålstjeneligt, at etablere incitamentsordninger for bestyrelsen, bør der udarbejdes overordnede retningslinjer herfor, som skal godkendes af generalforsamlingen inden sådanne eventuelle ordninger effektueres. Spørgsmål 10: Bør det være obligatorisk at sende aflønningspolitikken og aflønningsrapporten til afstemning blandt aktionærerne? Nej, det vurderes ikke relevant, at aflønningspolitikken skal til afstemning blandt aktionærerne. Det handler om at skabe gennemsigtighed omkring aflønningen af bestyrelsen, og en sådan gennemsigtighed opnås ikke ved, at selskabets aflønningspolitik godkendes af aktionærerne. Den nødvendige gennemsigtighed set i forhold til, hvad der er relevant og rimeligt opnås såfremt: 1) Bestyrelsens samlede honorar godkendes af generalforsamlingen. 2) Generalforsamlingen godkender de overordnede retningslinjer i forbindelse med indførelse af incitamentsordninger for bestyrelsen. 3) Der i selskabets årsrapport, som godkendes af aktionærerne på generalforsamlingen, findes en beskrivelse af hvordan bestyrelsen honoreres (aflønningsrapport) Risikostyring (side 10 i grønbogen) Spørgsmål 11: Er De enig i, at bestyrelsen skal godkende og tage ansvaret for virksomhedens "risikoappetit" og aflægge en formålstjenlig beretning herom til aktionærerne? Bør disse offentliggørelsestiltag også omfatte vigtige relevante samfundsmæssige risici? Ja, det er bestyrelsens ansvar og selskaber bør kortlægge deres risikovillighed og en sådan rapportering bør fremlægges en gang årligt. Denne rapportering bør også indeholde relevante samfundsmæssige risici. Spørgsmål 12: Er De enig i, at bestyrelsen bør sikre, at virksomhedens risikostyringsordninger er effektive og svarer til dens risikoprofil? Ja, risikostyring og kortlægning af selskabets risici og fastlæggelse af virksomhedens risikovillighed er en af bestyrelsens væsentligste opgaver.

5 5 / 7 2. Aktionærer 2.2. Kortsigtethed på kapitalmarkederne (side12 i grønbogen) Spørgsmål 13: Angiv eventuelle EU bestemmelser, som efter Deres mening kan føre til overdreven kortsigtethed blandt investorer, og foreslå, hvordan disse bestemmelser kunne ændres for at forebygge en sådan adfærd. Bemærkning: Hensigten med anbefalingerne for god selskabsledelse er blandt andet, at de skal være med til at sikre korrekte og transparente informationer om et selskab, så investorer kan træffe købs og salgsbeslutninger baseret på oplysninger, der er transparente. For at sikre dette, er det nødvendigt at vende blikket fra selskaberne og over på investorerne. Det er vores opfattelse, at myndighederne ikke følger op på falske rygter i markedet i tilstrækkeligt omfang, og sådanne situationer er langt mere skadelige for de seriøse investorer. Det er derfor vores vurdering, at EU bør se nærmere på, hvilken konsekvens ikke dokumenteret rygtespredning og kursmanipulation skal have for investorerne, samt hvorledes man agter at anmode om indsigt i de aktiehandler, som foretages globalt for på den måde at beskytte de seriøse investorer Andre mulige hindringer for institutionelle investorers engagement (side 14 i grønbogen) Spørgsmål 17: Hvordan vil EU bedst kunne fremme aktionærsamarbejdet? Den teknologiske udvikling har gjort, at aktionærsamarbejdet allerede i dag udvikler sig hurtigere, end man har kunnet forestille sig ved hjælp af anvendelsen af sociale medier så som Twitter, Facebook o.l. Det vurderes derfor, at aktionærer, som ønsker en dialog med andre aktionærer på tværs af grænser og kontinenter har fundet de rette metoder for, hvordan sådanne fora kan oprettes. Spørgsmålet er, om disse sociale medier kan skabe det nødvendige fællesskab, eller om det er nødvendigt, at selskabet eller foreninger er den ledende figur i et sådan fora? Når vi ser på den tidsalder vi lever i og hvilke revolutionerende ting, som disse sociale medier i dag har været med til at gennemføre, vurderes disse medier, som det rette sted, at aktionærerne indgår i en dialog. På denne måde er aktionærerne også fritaget for at selskaber og foreninger o.l. blander sig i debatter og eventuelt sætter begrænsninger eller farver dialogen Stedfortrædende rådgivere Spørgsmål 18: Bør EU lovgivningen stille krav om større gennemsigtighed i forbindelse med rådgivning, herunder de anvendte analysemetoder, om rådgiveren har interessekonflikter og en evt. politik for håndtering af disse og/eller, om de har indført en adfærdskodeks? I bekræftende fald, hvordan kan det så bedst opnås?

6 6 / 7 Ja, der bør stilles krav om større gennemsigtighed i forbindelse med anvendelsen af stedfortrædende rådgivere blandt andet i forbindelse med afgivelse af stemmefuldmagter til en generalforsamling. Der mangler gennemsigtighed i de metoder, som rådgivningsfirmaerne anvender, når de stemmer på vegne af en investor. De afgivne stemmer indikerer, at rådgivningsfirmaerne anvender et standardsystem, og ikke foretager en reel vurdering og analyse af det enkelte selskabs dagsordenspunkter ej heller, hvordan eventuelle punkter underbygges af gældende national lovgivning. Dette er specielt kommet til udtryk i forbindelse med dagsordenspunkter vedrørende fuldmagter Aktionærernes identitet (side 16 i grønbogen) Spørgsmål 20: Mener De, at der er behov for en teknisk og/eller retlig europæisk mekanisme, der skal hjælpe udstederne med at identificere deres aktionærer for at fremme dialogen om corporate governance spørgsmål? I bekræftende fald, mener De også, at dette ville gavne samarbejdet mellem investorerne? Angiv nærmere oplysninger (f.eks. anvendte målsætninger, foretrukket instrument, hyppighed, detaljeniveau og omkostningsfordeling). Det er vigtigt, at der foregår en dialog mellem selskabet og aktionærerne en sådan dialog vurderes at være til gavn for begge parter. Dialog hindres dog ofte af, at selskabet ikke kan identificere aktionærerne på grund af at udenlandske aktionærers beholdning af aktier ofte puljes i nominee depoter. Det bør derfor undersøges, hvilke tiltag, der kan igangsættes for at gøre det nemmere for alle aktionærer på kryds og tværs af grænserne at have deres aktier noteret i selskabets ejerbog. Begyndelsen på en sådan proces kunne være, at der oprettes en retlig europæisk mekanisme, der kan hjælpe udsteder med at identificere deres aktionærer. Umiddelbart anses etableringen af en sådan mekanisme ikke at påvirke samarbejdet mellem investorerne Beskyttelse af minoritetsaktionærer (side 18 i grønbogen) Spørgsmål 21: Mener De, at minoritetsaktionærer har behov for yderligere rettigheder for effektivt at beskytte deres interesser i virksomheder med kontrollerende eller dominerende aktionærer? Nej, det findes ikke nødvendigt. Spørgsmål 22: Mener De, at minoritetsaktionærer har behov for mere beskyttelse mod transaktioner foretaget af nærtstående parter? I bekræftende fald, hvilke foranstaltninger bør der træffes? Nej, det vurderes ikke nødvendigt.

7 7 / Medarbejderaktier (side 19 i grønbogen) Spørgsmål 23: Skal der træffes foranstaltninger for at fremme medarbejderaktier på EU plan? I bekræftende fald, hvilke? Nej, det vurderes ikke relevant at træffe foranstaltninger, som skal fremme medarbejderaktier på EU plan. Et sådan tiltag vil ikke hjælpe globale koncerner, idet de ofte har ansatte uden for Europa såsom i Asien og USA. Der vil derfor fortsat i sådanne situationer ske forskelsbehandling af medarbejderne, hvilket ikke findes formålstjeneligt. Overvågning og implementering af corporate governance kodekser 3.2. Bedre overvågning af corporate governance (side 21 i grønbogen) Spørgsmål 24: Er De enig i, at virksomheder, der fraviger anbefalingerne i en corporate governance kodeks, skal afkræves uddybende forklaringer for sådanne fravigelser og beskrive den valgte alternative løsning? I forbindelse med selskabers kommentering af fravigelser fra lokale corporate governance kodekser, vurderes det, at det er tilstrækkeligt, at et selskab forklarer eventuelle afgivelser og beskriver den alternative løsning, idet det anses, som det væsentligste, at der skabes gennemsigtighed i selskabets ledelsesforhold. Dette begrundes med, at det i nogle tilfælde ikke anses muligt at give en uddybende forklaring. Det må derfor respekteres, at forklaringen kan være kort og præcis. Spørgsmål 25: Er De enig i, at overvågningsorganer bør bemyndiges til at kontrollere kvaliteten af oplysningerne i forklaringerne i redegørelser for corporate governance og kræve, at virksomhederne om nødvendigt fuldstændiggør forklaringerne? I bekræftende fald, præcist hvilken rolle skulle de have? Det vurderes ikke nødvendigt, at et overvågningsorgan skal kunne anmode om en fuldstændig redegørelse. Hvis man ønsker en øget kontrol, bør en sådan udføres af de generalforsamlingsvalgte revisorer i forbindelse med deres revidering af selskabets årsrapport.

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision.

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision. Sparekassen skal i forbindelse med indkaldelsen til repræsentantskabet forholde sig til Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision, der knytter sig til dele af Corporate Governance

Læs mere

Indledning. Det gældende aktionærrettighedsdirektiv. Ændringens baggrund og formål

Indledning. Det gældende aktionærrettighedsdirektiv. Ændringens baggrund og formål 21. april 2017 Æ N D R I N G E R T I L A K T I O N Æ R R E T T I G H E D S D I R E K T I V E T Indledning Den 9. april 2014 fremsatte Europa-Kommissionen sit forslag om ændring af det nugældende aktionærrettighedsdirektiv

Læs mere

Kommissorium for vederlags- og nomineringsudvalget i Coloplast A/S

Kommissorium for vederlags- og nomineringsudvalget i Coloplast A/S Kommissorium for vederlags- og nomineringsudvalget i Coloplast A/S 1. Konstituering og formål 1.1. Bestyrelsen har i henhold til 14 i Forretningsorden for Coloplast ( selskabet ) besluttet at nedsætte

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2011

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2011 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2011 I lighed med tidligere år har Komitéen for god Selskabsledelse i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S gennemført en undersøgelse

Læs mere

Bestyrelsesudvalg - arbejdsopgaver Offentliggjort den 31. januar 2018

Bestyrelsesudvalg - arbejdsopgaver Offentliggjort den 31. januar 2018 Bestyrelsesudvalg - arbejdsopgaver Offentliggjort den 31. januar 2018 Bestyrelsen har nedsat et aflønningsudvalg, et nomineringsudvalg, et revisionsudvalg og et risikoudvalg. Efterfølgende oplyses nærmere

Læs mere

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Fælleskassens afrapportering af Finansrådets ledelseskodeks sker gennem anvendelse af Skemarapportering, udviklet af Lokale

Læs mere

Inspiration til bestyrelsesarbejdet Uddrag fra Bestyrelsesarbejde i Danmark Brian Christiansen Partner, PwC

Inspiration til bestyrelsesarbejdet Uddrag fra Bestyrelsesarbejde i Danmark Brian Christiansen Partner, PwC Inspiration til bestyrelsesarbejdet Uddrag fra Bestyrelsesarbejde i Danmark 2019 Brian Christiansen Partner, PwC Bestyrelsesarbejde i Danmark 2019 Baggrundsinformation 12. udgave 10 inspirationsartikler

Læs mere

Corporate Governance god selskabsledelse

Corporate Governance god selskabsledelse Corporate Governance god selskabsledelse Indledning Danske, børsnoterede selskaber skal i deres årsrapport for 2006 og fremefter give en redegørelse for, hvordan de forholder sig til Komiteen for god selskabsledelses

Læs mere

Udkast til reviderede Anbefalinger for god Selskabsledelse Komitéens høring af 15. december 2009.

Udkast til reviderede Anbefalinger for god Selskabsledelse Komitéens høring af 15. december 2009. Komitéen for god Selskabsledelse Sekretariatet Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Kampmannsgade 1 1780 København V. Sendt til: cg-komite@eogs.dk København, den 4. februar 2010 Udkast til reviderede Anbefalinger

Læs mere

En corporate governance-ramme for europæiske virksomheder

En corporate governance-ramme for europæiske virksomheder P7_TA(2012)0118 En corporate governance-ramme for europæiske virksomheder Europa-Parlamentets beslutning af 29. marts 2012 om en corporate governance-ramme for europæiske virksomheder (2011/2181(INI))

Læs mere

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej Nærværende lovpligtige redegørelse for virksomhedsledelse er en del af Jyske Banks årsrapport 2013. Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen af årsrapporten. Finansrådets anbefalinger om god

Læs mere

Anbefaling Gode eksempler Dårlige eksempler begrundelse

Anbefaling Gode eksempler Dårlige eksempler begrundelse Gode og dårlige eksempler på afrapportering Anbefaling Gode eksempler Dårlige eksempler begrundelse 1.3.4. Det anbefales, at samtlige medlemmer af det øverste ledelsesorgan og direktionen er til stede

Læs mere

Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ARBEJDSDOKUMENT. Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling

Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ARBEJDSDOKUMENT. Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 3.6.2013 ARBEJDSDOKUMENT om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om en mere ligelig kønsfordeling

Læs mere

Kommissionens grønbog "En ramme for corporate governance i EU" KOM(2011) 164 af 5. april 2011

Kommissionens grønbog En ramme for corporate governance i EU KOM(2011) 164 af 5. april 2011 Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 287 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens grønbog "En ramme for corporate governance i EU" KOM(2011) 164 af 5. april 2011 Resumé

Læs mere

Komitéen for god Selskabsledelse

Komitéen for god Selskabsledelse Komitéen for god Selskabsledelse Fremgangsmåde for komitéens compliance undersøgelse I. Indledende bemærkninger Komitéen for god Selskabsledelse gennemfører hvert år i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen

Læs mere

Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger)

Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger) Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger) Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Generalforsamling og investorers forhold... 5 2. Bestyrelsen... 5 3. Udøvelse af stemmerettigheder/aktionærrettigheder...

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Økonomi- og Valutaudvalget 13.12.2010 2010/0000(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om grønbogen om corporate governance i finansielle institutioner (2010/0000(INI)) Økonomi- og Valutaudvalget

Læs mere

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. januar til 31. december 2015 Anbefaling s 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer

Læs mere

Topdanmark A/S Politik for mangfoldighed i bestyrelsen

Topdanmark A/S Politik for mangfoldighed i bestyrelsen Topdanmark A/S Politik for mangfoldighed i bestyrelsen Godkendelsesdato: 22. oktober 2018 Ansvarlig: Koncernsekretariat Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Baggrund 3 1.2 Revision 3 2 Formål og målsætning

Læs mere

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2019

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2019 Kommissorium for Nomineringsudvalget August 2019 Indhold 1. KONSTITUERING, FORMÅL... 3 2. MEDLEMMER... 3 3. MØDER... 3 4. NOMINERINGSUDVALGETS OPGAVER... 4 5. RESSOURCER... 5 6. RAPPORTERING... 5 7. OFFENTLIGGØRELSE...

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante 10. marts 2014 Standarder for god selskabsledelse Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante standarder for god selskabsledelse. Nedenfor redegøres for hvordan

Læs mere

i Djurslands Bank A/S

i Djurslands Bank A/S Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa Kommissorium for Nominerings- og aflønningsudvalget Gældende fra 27. januar 2017 Erstatter version af 16. december 2016 Erstatter udgave af 28. maj 2014Erstatter

Læs mere

God selskabsledelse (Corporate Governance)

God selskabsledelse (Corporate Governance) God selskabsledelse (Corporate Governance) Indledning: Det fremgår nedenfor, hvorledes Østjydsk Bank A/S forholder sig til Komitéen for god selskabsledelses er for god selskabsledelse fra maj 2013 med

Læs mere

God selskabsledelse. Anbefalingerne i Rapport om god og effektiv selskabsledelse for arbejdsmarkedspensioner.

God selskabsledelse. Anbefalingerne i Rapport om god og effektiv selskabsledelse for arbejdsmarkedspensioner. God selskabsledelse Industriens Pensions har arbejdet systematisk med anbefalingerne og har redegjort herfor i årsrapporterne. Vi har neden for i skematisk form oplyst, om vi følger anbefalingen, om vi

Læs mere

God selskabsledelse (Corporate Governance)

God selskabsledelse (Corporate Governance) God selskabsledelse (Corporate Governance) Indledning: Det fremgår nedenfor, hvorledes Østjydsk Bank A/S forholder sig til Komitéen for god selskabsledelses Anbefalinger for god selskabsledelse fra maj

Læs mere

Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger)

Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger) 24. april 2012 Fund Governance (Anbefalinger for god ledelse af investeringsforeninger) Amaliegade 31 DK 1256 København k, Tlf. +45 3332 2981 Fax + 45 3393 9506 E-mail: info@ifr.dk www.ifr.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

VEJLEDNING OM VEDERLAGSPOLITIK

VEJLEDNING OM VEDERLAGSPOLITIK VEJLEDNING OM VEDERLAGSPOLITIK Vejledning om vederlagspolitik, version 2.0, - 1. september 2015 Anbefalinger for god Selskabsledelse, maj 2013, opdateret november 2014 INDHOLD 1. FORM OG INDHOLD... 3 2.

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget 1 1. Anvendelsesområde og formål 1.1 I henhold til Lov om Finansiel Virksomhed 77c samt bestyrelsens forretningsorden punkt 1.6 er der nedsat et Aflønningsudvalg (i det følgende benævnt Udvalget) under

Læs mere

11. januar 2013 EBA/REC/2013/01. EBA-henstillinger. om tilsyn med aktiviteter vedrørende bankers deltagelse i Euribor-panelet

11. januar 2013 EBA/REC/2013/01. EBA-henstillinger. om tilsyn med aktiviteter vedrørende bankers deltagelse i Euribor-panelet 11. januar 2013 EBA/REC/2013/01 EBA-henstillinger om tilsyn med aktiviteter vedrørende bankers deltagelse i Euribor-panelet Henstillinger om tilsyn med aktiviteter vedrørende bankers deltagelse i Euribor-panelet

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Flügger A/S

Forretningsorden for bestyrelsen i Flügger A/S Forretningsorden for bestyrelsen i Flügger A/S side 1 af 6 Forretningsorden for bestyrelsen i Flügger A/S Indhold: 1 Bestyrelsens sammensætning... side 2 2 Bestyrelsens kompetencer... side 2 3 Bestyrelsesmøder,

Læs mere

Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107 b, udarbejdet i forbindelse med årsrapporten for 1. januar 31. december 2018.

Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107 b, udarbejdet i forbindelse med årsrapporten for 1. januar 31. december 2018. Corporate Governance Højgaard Holding A/S Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107 b, udarbejdet i forbindelse med årsrapporten for 1. januar 31. december 2018. Højgaard Holding A/S

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest Der afholdes ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest med tilhørende afdelinger. Enhver investor i foreningen

Læs mere

Brøndbyernes IF Fodbold A/S

Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndbyernes IF Fodbold A/S Vurdering af, at Brøndby IF s stillingtagen til retningslinier for corporate governance er i overensstemmelse med Københavns Fondsbørs retningslinier herfor. Vejledning fra

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2016

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2016 Kommissorium for Nomineringsudvalget August 2016 Indhold 1. KONSTITUERING, FORMÅL... 3 2. MEDLEMMER... 3 3. MØDER... 3 4. NOMINERINGSUDVALGETS OPGAVER... 4 5. RESSOURCER... 5 6. RAPPORTERING... 5 7. OFFENTLIGGØRELSE...

Læs mere

Den Erhvervsdrivende Fond Væksthus Syddanmark

Den Erhvervsdrivende Fond Væksthus Syddanmark Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Den Erhvervsdrivende Fond Væksthus Syddanmark Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

Kommissorium for Aflønningsudvalget Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28

Kommissorium for Aflønningsudvalget Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28 Kommissorium for Aflønningsudvalget Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28 1 Anvendelsesområde og formål 1.1 I dette kommissorium fastsættes Danske Banks Aflønningsudvalgs opgaver og beføjelser. 1.2 Aflønningsudvalget

Læs mere

REDEGØRELSE OM EFTERLEVELSE AF LEDELSESKRAV

REDEGØRELSE OM EFTERLEVELSE AF LEDELSESKRAV REDEGØRELSE OM EFTERLEVELSE AF LEDELSESKRAV 8. APRIL 2019 REDEGØRELSE OM EFTERLEVELSE AF LEDELSESKRAV I henhold til 80 c i lov om finansiel virksomhed skal C WorldWide Asset Management Fondsmæglerselskab

Læs mere

CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR

CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR. 14 70 72 04 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORMÅL... 3 2 FORMANDSKABETS OVERORDNEDE FUNKTION... 3 3 SAMMENSÆTNING OG DIREKTIONENS DELTAGELSE... 4 4 BESLUTNINGSDYGTIGHED

Læs mere

# et godt sted at være. Lovpligtig redegørelse angående væsentlige ledelseskrav

# et godt sted at være. Lovpligtig redegørelse angående væsentlige ledelseskrav # et godt sted at være Lovpligtig redegørelse angående væsentlige ledelseskrav Lovpligtig redegørelse angående væsentlige ledelseskrav iht. FIL 80 c I medfør af Lov om finansiel virksomhed (LBK nr. 911

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB ATP Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer, der

Læs mere

torsdag den 26. april 2018 kl på selskabets hovedkontor, Søndergård Alle 4, 6500 Vojens, med følgende dagsorden i henhold til vedtægterne:

torsdag den 26. april 2018 kl på selskabets hovedkontor, Søndergård Alle 4, 6500 Vojens, med følgende dagsorden i henhold til vedtægterne: Haderslev, den 23. marts 2018 Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Arkil Holding A/S til afholdelse torsdag den 26. april 2018 kl. 15.00 på selskabets hovedkontor, Søndergård Alle 4, 6500 Vojens,

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S

INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S 9. oktober 2014 Meddelelse nr. 216 INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S Bestyrelsen i SSBV-Rovsing A/S indkalder hermed til ordinær generalforsamling

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Danish Crown A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. For. Danish Crown A/S. CVR-nr VEDTÆGTER For Danish Crown A/S CVR-nr. 26 12 12 64 VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Danish Crown A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene Danish Crown Holding A/S, DC Holding

Læs mere

Anbefalinger for god selskabsledelse Komitéen for god selskabsledelse Januar 2014

Anbefalinger for god selskabsledelse Komitéen for god selskabsledelse Januar 2014 Anbefalinger for god selskabsledelse Komitéen for god selskabsledelse Januar 2014 1 Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1 Dialog mellem selskab, aktionærer

Læs mere

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Vedtægter Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Indholdsfortegnelse 1 Selskabets navn og formål 3 2 Selskabets kapital og aktier (kapitalandele) 3 3 Bemyndigelse til gennemførelse af kapitalforhøjelse

Læs mere

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr Vedtægter for Bang & Olufsen a/s CVR.nr. 41 25 79 11 1. Selskabets navn er Bang & Olufsen a/s. 2. Selskabets hjemsted er i Struer kommune. 3. Selskabets formål er i første række at eje varemærket Bang

Læs mere

Finansrådets ledelseskodeks

Finansrådets ledelseskodeks Finansrådets ledelseskodeks 22. november 2013 Den finansielle krise og følgevirkningerne af den har vist, at dele af banksektoren har været præget af dårlig ledelse og uhensigtsmæssige ledelsesstrukturer.

Læs mere

Hvilke nye regler får betydning for generalforsamlingen 2018?

Hvilke nye regler får betydning for generalforsamlingen 2018? Hvilke nye regler får betydning for generalforsamlingen 2018? Computershare, 5. december 2017 Anders Lavesen, partner i Kromann Reumert SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 COPENHAGEN Ø CVR. NO.: DK 62 60 67 11 Nye

Læs mere

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Principper for god selskabsledelse Redegørelsen vedrører perioden 2014 1 er fra ikke Forklaring på / ikke anbefalingen: 1. s kommunikation og samspil

Læs mere

Fonden Business Kolding

Fonden Business Kolding Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Business Kolding Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Følg eller

Læs mere

INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S

INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S 5. oktober 2016 Meddelelse nr. 240 INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S Bestyrelsen i SSBV-Rovsing A/S indkalder hermed til ordinær generalforsamling

Læs mere

Generalforsamling i Bang & Olufsen a/s. 1. Valg af dirigent. 5. Forslag fra bestyrelsen:

Generalforsamling i Bang & Olufsen a/s. 1. Valg af dirigent. 5. Forslag fra bestyrelsen: Til navnenoterede aktionærer i Bang & Olufsen a/s Struer, 18-09-2003 Generalforsamling i Bang & Olufsen a/s Bang & Olufsen a/s ordinære generalforsamling afholdes fredag, den 10. oktober 2003, kl. 16.30

Læs mere

Nyhedsbrev. Corporate Governance. 15. december 2017

Nyhedsbrev. Corporate Governance. 15. december 2017 15. december 2017 Nyhedsbrev Corporate Governance Opdaterede Anbefalinger for god Selskabsledelse Komitéen for god Selskabsledelse ( Komitéen ) godkendte den 23. november 2017 de opdaterede Anbefalinger

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. $ Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

EU-Kommissionens handlingsplan for selskabsret og corporate governance

EU-Kommissionens handlingsplan for selskabsret og corporate governance EU-Kommissionens handlingsplan for selskabsret og corporate governance Fokus på de varslede CGinitiativer om øget transparens og aktionærengagement Præsentationens opbygning Baggrund for KOM s handlingsplan

Læs mere

Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit

Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit Politik for aktivt ejerskab Foreningen Nykredit Marts 2017 16. marts 2017 Politik for aktivt ejerskab At være en aktiv ejer indebærer for Foreningen Nykredit, at foreningen deltager aktivt i at sikre en

Læs mere

Santa Fe Group A/S Regnskabsåret 2016 Skema til redegørelse for Corporate Governance jfr. Årsregnskabsloven 107b

Santa Fe Group A/S Regnskabsåret 2016 Skema til redegørelse for Corporate Governance jfr. Årsregnskabsloven 107b Santa Fe Group A/S Regnskabsåret 2016 Skema til redegørelse for Corporate Governance jfr. Årsregnskabsloven 107b 2. marts 2017 1 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 2015 Anbefaling Forklaring på /

Læs mere

Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav.

Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav. Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav. Med baggrund i 80 c i Lov om Finansiel Virksomhed skal pengeinstitutter på hjemmesiden redegøre for efterlevelse af en række centrale

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31. december 2015.

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31. december 2015. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Politiken-Fonden Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode:

Læs mere

CORPORATE GOVERNANCE

CORPORATE GOVERNANCE 2018 CORPORATE GOVERNANCE Danske Andelskassers Bank A/S Corporate Governance i Danske Andelskassers Bank A/S Nærværende redegørelse for Danske Andelskassers Bankkoncernens (i det følgende benævnt DAB eller

Læs mere

Væksthus Nordjylland

Væksthus Nordjylland Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Væksthus Nordjylland Skema til Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

REDEGØRELSE FOR AKTIVT EJERSKAB 2017

REDEGØRELSE FOR AKTIVT EJERSKAB 2017 REDEGØRELSE FOR AKTIVT EJERSKAB 2017 Det er Skandias forpligtelse at sikre vores kunder et så højt afkast som muligt, og med det mål for øje investerer vi kundernes midler. Det sker naturligvis under hensyntagen

Læs mere

Bestyrelsen i Rovsing A/S indkalder hermed til ordinær generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S ("Selskabet") fredag den 25. oktober 2013 kl. 15.

Bestyrelsen i Rovsing A/S indkalder hermed til ordinær generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S (Selskabet) fredag den 25. oktober 2013 kl. 15. Skovlunde 9. oktober 2013. INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S Bestyrelsen i Rovsing A/S indkalder hermed til ordinær generalforsamling i SSBV-Rovsing

Læs mere

Komitéen for god Fondsledelse

Komitéen for god Fondsledelse Præsentation af Komitéens udkast til Anbefalinger for god Fondsledelse v/ formand for Komitéen Marianne Philip 1 Baggrund 60 i lov om erhvervsdrivende fonde (vedtaget 3. juni 2014) Bestyrelsen skal redegøre

Læs mere

Corporate Governance i Roblon A/S. Roblon Corporate Governance November / v8 1

Corporate Governance i Roblon A/S. Roblon Corporate Governance November / v8 1 Corporate Governance i Roblon A/S Roblon Corporate Governance November 2015 - / v8 1 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 01.11.2014 31.10.2015 Nr i delvist Forklaring på delvist/ anbefalingen: 1. s

Læs mere

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill.

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill. Anbefalinger for god selskabsledelse Land & Leisure A/S følger i al væsentlighed Nasdaq OMX Copenhagen A/S s anbefalinger for god selskabsledelse. Land & Leisure A/S ledelse forholder sig således løbende

Læs mere

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende - Finansrådets Ledelseskodeks 2014 - Udarbejdet 2. januar 2015

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende - Finansrådets Ledelseskodeks 2014 - Udarbejdet 2. januar 2015 Frørup Andelskasse Redegørelse vedrørende - Finansrådets Ledelseskodeks 2014 - Udarbejdet 2. januar 2015 1 Indledning: Det fremgår nedenfor, hvorledes Frørup Andelskasse forholder sig til Finansrådets

Læs mere

Den lovpligtige redegørelse. om samfundsansvar 2013

Den lovpligtige redegørelse. om samfundsansvar 2013 2015 Den lovpligtige redegørelse Corporate Governance om samfundsansvar 2013 for Danske Andelskassers Bank A/S-koncernen Danske Andelskassers Bank A/S 1. Corporate Governance i Danske Andelskassers Bank

Læs mere

Corporate Governance i Roblon A/S. Roblon Corporate Governance September / v10 1

Corporate Governance i Roblon A/S. Roblon Corporate Governance September / v10 1 Corporate Governance i Roblon A/S Roblon Corporate Governance September 2017 - / v10 1 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 01.11.2016 31.10.2017 Nr i delvist Forklaring på delvist/ anbefalingen: 1.

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Nomineringsudvalget. Kommissorium for Nomineringsudvalget

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Nomineringsudvalget. Kommissorium for Nomineringsudvalget 1 1. Anvendelsesområde og formål 1.1 I henhold til Lov om Finansiel Virksomhed 80a samt bestyrelsens forretningsorden punkt 1.6 er der nedsat et Nomineringsudvalg (i det følgende benævnt Udvalget) under

Læs mere

VEDTÆGTER. For. European Wind Investment A/S CVR-nr. 31088658 KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES

VEDTÆGTER. For. European Wind Investment A/S CVR-nr. 31088658 KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES VEDTÆGTER For European Wind Investment A/S CVR-nr. 31088658 KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES KROMANN REUMERT, ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5, DK- 2100 KØBENHAVN Ø, TELEFON +45 70 12 12 11 FAX +45 70 12 13

Læs mere

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej Nærværende lovpligtige redegørelse for virksomhedsledelse er en del af Jyske Banks årsrapport 2014. Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen af årsrapporten. Finansrådets anbefalinger om god

Læs mere

Anbefaling Gode eksempler Dårlige eksempler Begrundelse

Anbefaling Gode eksempler Dårlige eksempler Begrundelse Anbefaling Gode eksempler Dårlige eksempler Begrundelse 1.1.1. Det anbefales, at det centrale ledelsesorgan bl.a. gennem investor relations arbejde sikrer en løbende dialog mellem selskabet og aktionærerne,

Læs mere

Anbefalinger for god selskabsledelse Flügger group A/S

Anbefalinger for god selskabsledelse Flügger group A/S er for god selskabsledelse Flügger group A/S Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 01.05.2018-30.04.2019 Forklaring på / anbefalingen: 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige

Læs mere

Kommissorium for aflønningsudvalget i Hvidbjerg Bank

Kommissorium for aflønningsudvalget i Hvidbjerg Bank Kommissorium for aflønningsudvalget i Hvidbjerg Bank 1. Konstituering, formål I henhold til lov om finansiel virksomhed 77 c og bestyrelsens forretningsorden har bestyrelsen nedsat et udvalg under bestyrelsen

Læs mere

Redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse

Redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Denne redegørelse indeholder en beskrivelse af, hvorledes ROCKWOOL International A/S (RI) forholder sig anbefalingerne for god

Læs mere

God selskabsledelse/corporate Governance Redegørelse for 2016

God selskabsledelse/corporate Governance Redegørelse for 2016 God selskabsledelse/corporate Governance Redegørelse for 2016 (offentliggjort 20. februar 2017) Indledning Danske pengeinstitutter skal i henhold til regnskabsreglerne i deres årsrapport give en redegørelse

Læs mere

INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S

INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S 5. oktober 2016 Meddelelse nr. 240 INDKALDELSE OG DE FULDSTÆNDIGE FORSLAG For den ordinære generalforsamling i SSBV-Rovsing A/S Bestyrelsen i SSBV-Rovsing A/S indkalder hermed til ordinær generalforsamling

Læs mere

REDEGØRELSE OM EFTERLEVELSE AF LEDELSESKRAV

REDEGØRELSE OM EFTERLEVELSE AF LEDELSESKRAV REDEGØRELSE OM EFTERLEVELSE AF LEDELSESKRAV Redegørelse om efterlevelse af ledelseskrav I henhold til 80 c i lov om finansiel virksomhed skal C WorldWide Asset Management Fondsmæglerselskab A/S (herefter

Læs mere

Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107 b, udarbejdet i forbindelse med årsrapporten for 1. januar 31. december 2017.

Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107 b, udarbejdet i forbindelse med årsrapporten for 1. januar 31. december 2017. Corporate Governance Højgaard Holding A/S Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107 b, udarbejdet i forbindelse med årsrapporten for 1. januar 31. december 2017. Højgaard Holding A/S

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr Vedtægter for Bang & Olufsen a/s CVR.nr. 41 25 79 11 1. Selskabets navn er Bang & Olufsen a/s. 2. Selskabets hjemsted er i Struer kommune. 3. Selskabets formål er i første række at eje varemærket Bang

Læs mere

Corporate Governance og God selskabsledelse i Lollands Bank. Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107b. Redegørelse for år 2018

Corporate Governance og God selskabsledelse i Lollands Bank. Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107b. Redegørelse for år 2018 Corporate Governance og God selskabsledelse i Lollands Bank Redegørelse for virksomhedsledelse, jf. årsregnskabsloven 107b. Redegørelse for år 2018 1 Indledning: Det fremgår nedenfor, hvorledes Lollands

Læs mere

Redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, Maj 2019

Redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, Maj 2019 Redegørelse vedrørende erne for god Selskabsledelse, Maj 2019 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. april 2018 31. marts 2019 delvist ikke Forklaring på delvist/ 1. s kommunikation og samspil med

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr. 26460212

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr. 26460212 VEDTÆGTER for Tryg A/S CVR-nr. 26460212 1 Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er "Tryg A/S". Selskabet driver også virksomhed under binavnene TrygVesta A/S og Tryg Vesta Group A/S. 2 Selskabets

Læs mere

Corporate Governance god selskabsledelse

Corporate Governance god selskabsledelse Corporate Governance god selskabsledelse Indledning Danske, børsnoterede selskaber skal i deres årsrapport for 2006 og fremefter give en redegørelse for, hvordan de forholder sig til Komiteen for god selskabsledelses

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Følg eller forklar erne princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet med god selskabsledelse

Læs mere

Investeringsforeningen Danske Invest og Investeringsforeningen Danske Invest Select. Politik for udøvelse af stemmerettigheder

Investeringsforeningen Danske Invest og Investeringsforeningen Danske Invest Select. Politik for udøvelse af stemmerettigheder Investeringsforeningen Danske Invest og Investeringsforeningen Danske Invest Select Politik for udøvelse af stemmerettigheder Vedtægterne for investeringsforeningerne Danske Invest og Danske Invest Select

Læs mere

Corporate Governance i Harboes Bryggeri A/S Lovpligtig redegørelse jf. 107 b i årsregnskabsloven Regnskabsåret 2016/2017

Corporate Governance i Harboes Bryggeri A/S Lovpligtig redegørelse jf. 107 b i årsregnskabsloven Regnskabsåret 2016/2017 Corporate Governance i Harboes Bryggeri A/S Lovpligtig redegørelse jf. 107 b i årsregnskabsloven Regnskabsåret 2016/2017 delvist ikke Forklaring på delvist/ 1. s kommunikation og samspil med selskabets

Læs mere

Kommissorium for Nomineringsudvalget Danske Bank A/S CVR-nr

Kommissorium for Nomineringsudvalget Danske Bank A/S CVR-nr Vejledende oversættelse af Nomination Committee Charter. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem den engelske originalversion og nærværende oversættelse vil den engelske version være gældende. Kommissorium

Læs mere

Kommissorium for Aflønningsudvalget. Maj 2018

Kommissorium for Aflønningsudvalget. Maj 2018 Kommissorium for Aflønningsudvalget Maj 2018 Indhold 1. FORMÅL... 3 2. RAMMER... 3 3. ORGANISERING... 3 4. OPGAVER... 4 5. MØDER... 4 6. SÆRLIGE UNDERSØGELSER... 5 7. RAPPORTERING... 5 8. OFFENTLIGGØRELSE...

Læs mere

OVERSIGT OVER FORHOLD, SOM KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALER ADRESSERES I ÅRSRAPPORTEN OG/ELLER PÅ SELSKABETS HJEMMESIDE

OVERSIGT OVER FORHOLD, SOM KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALER ADRESSERES I ÅRSRAPPORTEN OG/ELLER PÅ SELSKABETS HJEMMESIDE OVERSIGT OVER FORHOLD, SOM KOMITÉEN FOR GOD SELSKABSLEDELSE ANBEFALER ADRESSERES I ÅRSRAPPORTEN OG/ELLER PÅ SELSKABETS HJEMMESIDE Oversigt over forhold, som Komitéen for god Selskabsledelse anbefaler adresseres

Læs mere

Kommissorium for Vederlagsudvalget (Aflønningsudvalg) i Danske Andelskassers Bank A/S

Kommissorium for Vederlagsudvalget (Aflønningsudvalg) i Danske Andelskassers Bank A/S Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 J.nr. 12257f Kommissorium for Vederlagsudvalget (Aflønningsudvalg) i Danske Andelskassers Bank A/S 1 Konstituering og formål 1.1 I

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Nærværende redegørelse vedr. Finansrådets Ledelseskodeks er en del af Jyske Banks årsrapport 2015.

Nærværende redegørelse vedr. Finansrådets Ledelseskodeks er en del af Jyske Banks årsrapport 2015. Nærværende redegørelse vedr. Finansrådets Ledelseskodeks er en del af Jyske Banks årsrapport 2015. Finansrådets anbefalinger for god selskabsledelse Følger Den finansielle krise og følgevirkningerne af

Læs mere

Generalforsamlingen 2013 temaer og tendenser. Fuldstændig redegørelse for afstemningsresultater efter selskabslovens 101

Generalforsamlingen 2013 temaer og tendenser. Fuldstændig redegørelse for afstemningsresultater efter selskabslovens 101 Generalforsamlingen 2013 temaer og tendenser Fuldstændig redegørelse for afstemningsresultater efter selskabslovens 101 Computershare konference 11. oktober 2012 Hvad indebærer en fuldstændig redegørelse

Læs mere