DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014"

Transkript

1 DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD2014

2 VELKOMMEN TIL DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 Danmarks største læringsrum står klar til at inspirere og udfordre de mange innovative og kreative unge. Her bliver der skabt bro mellem viden, kreativitet og entreprenørskab, og det er ægte innovation og iværksætteri i studiehøjde. Derfor er det også en fornøjelse at se så mange unge, lærere, undervisere, politikere og erhvervsfolk samlet her i dag. Sammen kan vi inspirere elever og studerende til at handle på deres idéer og give dem de bedste forudsætninger for, at det lykkes. For vi har brug for innovative unge, der kan skabe værdi og vækst. Unge, som kan og vil gøre en forskel. Danish Entrepreneurship Award er det største iværksætter- og innovationsevent i Danmarks Vækst- og Iværksætteruge, og måske bliver starten på Danmarks næste iværksættereventyr grundlagt her i dag. Held og lykke til de mange unge i konkurrencerne. Til alle jer, som giver en dag til Danmarks fremtid, skylder jeg også en stor tak uden jer kan det ikke lykkes! Jeg håber, I får en fantastisk dag! Christian Vintergaard Adm. direktør, Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise

3 STORE SCENE På den store scene vil der dagen igennem være underholdning i alle afskygninger fra et inspirerende indspark over sprød musik til en eventyrlig iværksætterfortælling. Årets konferencier Det er en stor glæde at kunne præsentere årets konferencier, Catrine Engelgreen. Catrine vil med sit optimistiske væsen og sin selvironiske stil sikre, at Danish Entrepreneurship Award bliver en festdag med god energi og højt humør. Ikke mindst vil hun med Den Grønne Tråd give dig mod til at følge dit hjerte og handle på dine iværksætterdrømme. Vær forberedt på en dag, hvor du vil få rørt såvel hjernecellerne som lattermusklerne, når Catrine samler alle trådene og binder en inspirerende og udfordrende grøn sløjfe omkring Danish Entrepreneurship Award DJ Intet awardshow uden musik! På den store scene bliver DJ-pulten indtaget af Rasmus Uhre, der vil spille lækker house, mainstream med kant og legendariske klassikere. Rasmus Uhre spiller på den store scene op til den officielle velkomst og under selve awardshowet. Den Store Idé Oplev den succesfulde iværksætter og forfatter Martin Bjergegaard, som har skrevet iværksættereventyret, Den Store Idé. Eventyret handler om Ulrika og Tristan, som sammen opbygger deres virksomhed fra bunden. Martin fortæller om sine egne iværksættereventyr, forklarer hvorfor danske børn og unge har brug for en bog som denne og læser udvalgte passager fra fortællingen højt.

4 FOREDRAGSZONEN I Foredragszonen kan du høre en masse inspirerende foredragsholdere, som deler ud af deres viden og erfaring. KL. ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3 ZONE 4 VÆKSTSPRINGER Anna Nyboe Martin Vinther Olesen Linda Greve NU De nominerede pitcher Selina Juul Henrik Teisbæk Mirjam van Praag* Christian Gabriel De nominerede pitcher Lars Charlie Mortensen Jens Damgaard Kasper Birkeholm Munk Marius Klausen* Votering Finale Videregående Udd. Finale Ungdomsuddannelser Finale Grundskoler Mik Thobo- Carlsen* Finale *Foredraget foregår på engelsk. Alle foredrag stopper 10 minutter før næste oplæg. Anna Nyboe, ejer af ANNAWAY, klæder dig på til at tage styringen over din egen fremtid og karriere, når drømmejobbene ikke hænger på træerne. Henrik Teisbæk står bag en række online virksomheder, bla. Billetto og Bloggers Delight. Billetto har 30 ansatte og kontor i København, London og Stockholm. Hør Henriks erfaringer med at starte og vækste online virksomheder, at rejse kapital og udfordringerne ved at skalere til nye markeder. Kasper Birkeholm Munk, teamleder for Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, fortæller, hvordan du får din idé hurtigere på markedet ved hjælp af licensering. Lars Charlie Mortensen, direktør for Jelling Musikfestival, fortæller historien om Jelling Musikfestival fra dens spæde start til en af landets største festivaler. Linda Greve, bl.a. underviser i entreprenørskab på Aarhus Universitet og tidligere iværksætter, sætter fokus på de ord og metaforer, der bliver hæftet på entreprenører, for vi skal overveje, hvad vi italesætter.

5 FOREDRAGSZONEN Marius Klausen, medstifter af AIRTAME, fortæller historien om Danmarks største crowdfundede projekt, der er fremtidens trådløse erstatning for HDMI-kablet. NB! Foredraget bliver holdt på engelsk. Martin Vinther Olesen, medstifter af Game InVentorS, fortæller, hvordan han har brugt sin humanistiske faglighed til at være med til at skabe en virksomhed, som bl.a. står bag brætspillene EGO, More or Less og Right or Wrong. Mirjam Van Praag, Mærsk Mc-Kinney Møller Professor ved Institut for Innovation og Organisationsøkonomi på CBS, fortæller om sin anerkendte forskning inden for entreprenørskab. Foredraget bliver holdt på engelsk. Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad, deler ud af sine erfaringer med socialt iværksætteri og skabelsen af en forbrugerbevægelse. Jens Damgaard, strategi- og ledelsesrådgiver samt ekstern lektor på Aarhus Universitet, inspirerer og giver værktøjer til at etablere et Advisory Board i din virksomhed. Christian Gabriel, co-founder af crowd konsulentvirksomheden Heartreacher, vil i sin præsentation tage udgangspunkt i de praktiske erfaringer med crowdfunding og lære dig at udføre dine egne crowdfundingskampagner. Mik Thobo-Carlsen, serieiværksætter med over 20 virksomheder i bagagen, vil i sit oplæg tage udgangspunkt i, hvordan man skaber mest værdi i alle sine projekter hvilket ikke nødvendigvis inkluderer penge. Foredraget bliver holdt på engelsk NU. Seks iværksættere har i 2 måneder buret sig inde på en højskole i udkanten af Vejle med målet om at skabe en levedygtig virksomhed. Deltagerne har på kort tid stablet virksomheden Fradrag.nu på benene, og de nyudklækkede virksomhedsejere er klar til at øse ud af deres erfaringer gode som dårlige.

6 RÅDGIVNINGSZONEN I Rådgivningszonen kan du få rådgivning om patent, CVR, økonomi, skat, udvikling & vækst og meget mere. Accenture Få rådgivning om, hvordan du kan understøtte din virksomhed med IT. Dana Få vejledning, om hvad Dana som a-kasse kan gøre for dig som studerende og som nyuddannet. Danish Connection Hør om personlig branding, kreativ konceptudvikling og hvordan du laver en jobansøgning, der skaber opmærksomhed. Dansk Crowdfunding Forening Lær at bruge crowdfunding til at starte din idé eller din virksomhed med. Dansk Erhverv Få hjælp til, hvordan din virksomhed kan udvikle sig og vækste. Dansk Produktions Univers Mød konsulenter, der står klar til at vejlede dig, få en 3D-scanner til at printe en nøglering og se en drone, der flyver rundt og sender billeder direkte fra hallen. Dansk Industri Hør, hvad DI kan gøre for dig som ung iværksætter - og tip en 13 er, så kan du være med i konkurrencen om en fed præmie. Fundraiseren.dk Få rådgivning om, hvordan du kan få tilskud til dit projekt. Grouproom.com Skab overblik i dit gruppearbejde. Med fildeling, kommunikation og projektstyring samlet i ét skærmbillede er ingen i tvivl om, hvem der skal lave hvad og hvornår.

7 RÅDGIVNINGSZONEN IBiZ-Center Hør, hvordan du bruger de nyeste digitale trends til at lette arbejdsgangen i din virksomhed. F.eks. tandlægen, der bruger Google glasses eller den mobile håndværker, der ikke længere bruger sine weekender på at lave regnskaber. Iværksætterhåndbogen Bliv rådgivet af forfatterne bag Iværksætterhåndbogen, der er en praktisk drejebog til iværksætteri. Businessmentor Louise Berner Få sparring på din idé af Louise Berner, der til dagligt rådgiver iværksættere og selvstændige om, hvordan de opnår succes. Kom forbi og book din tid. Microsoft Prøv, hvad det vil sige at kode, føl magien ved selv at skabe med IT og få en snak med os om dine forretningsmuligheder inden for IT. Nordea Få vejledning om budgetlægning, finansiering, den daglige drift og få en gennemgang af din forretningsplan. Patent- og Varemærkestyrelsen Få vejledning om, hvordan du får patent på din idé eller registrerer dit varemærke. SKAT Bliv klogere på de skatteregler, der er vigtige for dig, når du starter din egen virksomhed og mød SKAT s narkohunde, der demonstrerer færdigheder. Se opslag på standen for det nøjagtige tidspunkt.

8 RÅDGIVNINGSZONEN Sociale Entreprenører i Danmark Hør om socialt iværksætteri og socialøkonomiske virksomheder og kom gerne med din egen idé måske du kan få hjælp til at realisere den. Syddansk Teknologisk Innovation Kig forbi, hvis du har idéen, for SDTI har pengene! SDTI investerer i innovative forretningsidéer og er konstant på udkig efter landets bedste unge iværksættere med gode idéer. Opfind.nu Tal med en opfinderrådgiver om potentialet ved din idé, og hvordan du kommer videre. Egner din idé sig til at blive solgt, eller skal du selv sætte den i søen? Venture Cup Hør om dine muligheder for at engagere dig i entreprenørskab som universitetsstuderende. Deltag også i mikrokonkurrencen, hvor de mest kreative elever og studerende vinder præmier. Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder Få inspiration til at starte en virksomhed med et socialt, kulturelt, beskæftigelses-, sundheds- eller miljømæssigt formål. Måske du kan og vil ændre verden med din virksomhed. Væksthus Syddanmark Få individuel kvalificeret og målrettet sparring, hvis du og din virksomhed har ambitioner om vækst.

9 RÅDGIVNINGSZONEN CUBUS I Rådgivningszonen kan du komme til fire spændende mini-speaks i vores konferencebus, CuBus. Mini-speaks for dig, der er i gang med din virksomhed. CuBus, er en rullende dagligstue. Her kan du opleve spændende oplæg, mens du sidder i behagelige og hyggelige omgivelser. Kl : Dennis Hørmann fra fundraiseren.dk Foredraget vil indeholde en bred præsentation af fundraising, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål bagefter. Foredraget bliver holdt på engelsk. Kl : Thomas Rex Frederiksen fra Speakers Club Som iværksætter oplever og lærer du noget nyt hver dag. Hvis du tør udfordre dig selv, er iværksætteri en af de bedste uddannelser livet har at byde på. Lyt med når Thomas Rex Frederiksen giver et indblik i entreprenørskab. Kl : Christian og Mads fra Syddansk Teknologisk Innovation Har du idéen og vil være iværksætter, men mangler den rige onkel til at komme i luften? Få et indblik i hvordan man får investorer med på vognen allerede i den tidlige fase. Kl : Danny Bærtelsen fra Salg&Fokus Hør hvordan du kommer i gang med dit salg allerede i prototypefasen og skab et levedygtigt fundament under din iværksættervirksomhed tidligt.

10 LÆRINGSZONEN I Læringszonen kan du blive inspireret med nye redskaber og ny viden til entreprenørskabsundervisningen. Blue Ocean Robotics Bliv præsenteret for de nyeste robotteknologier til undervisning og få et indblik i, hvor tendenserne bevæger sig hen. Design for Change og CFU Mærk problemstillinger i din egen hverdag, find idéer til at løse disse og før idéerne ud i livet med Design For Change, der er en 4-trins innovativ proces. Hør desuden om CFU, der tilbyder vejledning, udlån af læremidler til undervisere samt kurser, der knytter sig til CFU s læremiddelsamling. Skorpeskolen Privatskole Oplev lærere og elever fra den nye Skorpeskole, som fortæller om en hverdag med fokus på innovation og entreprenørskab. Mød også vinderne af verdens største innovationskonkurrence, Design for Change. Du finder Design for Change, CFU og Skorpeskolen Privatskole på samme stand. Dialoogle Oplev mulighederne ved at skabe innovation visuelt. Visuel Innovation anvender systematisk billeders evne til at sætte kreative tanker i gang og udvikle idéer og sætter derefter idéerne i spil i en innovativ proces. Erhvervsakademi MidtVest Hør om erfaringerne med 48 timers innovationscamp for både undervisere og studerende og få materialer med. KLAKX Kickstart fantasien, udfordr din indre iværksætter og kobl leg, konstruktion, fantasi og arkitektur. Klakx er et byggesystem, der stimulerer dine kreative gener så deltag i en af konkurrencerne, der tester dine evner inden for entreprenørskab.

11 LÆRINGSZONEN Lego Education og MV-NORDIC Oplev Hands on Minds on-produkter, der kombinerer det digitale med det fysiske og understøtter læring i natur & teknik samt læse- og skrivefærdigheder i dansk og fremmedsprog. Ryslinge Efterskole Hør nærmere om, hvordan efterskolen kombinerer science og projektledelse, så elever oplever at have overblik over egne projekter og samtidigt arbejder målrettet med teknologien. Projektspillet Spil med! Projektspillet hjælper på en legende og overskuelig måde elever i udskolingen og på ungdomsuddannelserne med at lave bedre projekter og skriftlige opgaver. VANERUM SiS Få inspiration til indretning af interaktive og integrerede læringsmiljøer, der skaber plads til begejstring i fremtidens skole. Solutors Oplev Vidensbrønden - det interaktive gulv til leg, læring og bevægelse og få samtidig viden om, hvordan du kan skabe interaktivitet i undervisningen. Strib Idrætsefterskole Prøv kræfter med innovative teamsamarbejdsøvelser, coaching og videnskonkurrencer inden for sportens verden. Systime Oplev ibøger, der er et nyt, komplet materiale til innovation og entreprenørskab. Toolbox Få demonstreret Toolbox, der er et planlægningsværktøj med 100 af de bedste værktøjer til innovationsforløb, andre læringsforløb, workshops eller møder. Der er demonstration af facilteringsværktøjet hver time.

12 LÆRINGSZONEN UCL Mål dine innovationskompetencer og bliv skarpere på din egen innovationskraft. Få mere at vide om selvevalueringsredskabet, der beskæftiger sig med at bestemme de generiske kompetencer indenfor entreprenørskab igennem 3,5 års professionsuddannelse. Unge forskere Hør, hvordan dit projekt kan blive klar til deltagelse i konkurrencen Unge Forskere, der er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence og mød en tidligere deltager. DANMARKS FEDESTE LÆRERVÆRELSE Midt i Læringszonen finder du også Danmarks fedeste lærerværelse med kaffebar, loungeområde, Fonden for Entreprenørskab Young Enterprises undervisningsmaterialer og sidst, men ikke mindst inspirerende Pop Up Speaks. Kaffebar Kom forbi Kaffebaren og forkæl dig selv med en kop kaffe. Du har muligheden for at få inspiration, fordybelse og en god snak om alle de indtryk, du har fået i løbet af dagen. Kaffebaren er sponsoreret af Trekantområdet Danmark. Lounge-område Lounge-området er indrettet af VANERUM SiS, der skaber rammerne for optimale lærings- og arbejdsmiljøer, der giver mod til at prøve nyt.

13 LÆRINGSZONEN Undervisningsmaterialer Kom og nærstudér vores spændende undervisningsmaterialer, hvor du kan finde inspiration til entreprenørskabsforløb i din egen klasse. Materialerne kan downloades gratis på hjemmesiden Pop Up Speaks Bliv klogere på innovation og entreprenørskab i undervisningen. Hele dagen kan du høre spændende Pop Up Speaks, der kun varer 15 minutter. KL Billund Skole Iværksætterhåndbogen Erhvervsakademi Midt- Vest UCL Svendborg Gymnasium Middelfart Kommune SOSU Esbjerg og Esbjerg Døgnrehabilitering VANERUM SiS* KEA GroupRoom KOLD College HTX *Foredraget foregår på engelsk Billund Skole Hør, hvordan et helt lokale med LEGO kan bidrage positivt til læring og kreativ udvikling. LEGO har foræret alle skoler i Billund Kommune et såkaldt LEIS-lokale, som står for LEGO Education Innovation Studio. Erhvervsakademi MidtVest Hør om Erhvervsakademi MidtVests nye tilbygning kaldet Playground, hvor der er rig mulighed for, at studerende og kursister kan udvikle deres kreative potentiale i spændende rammer. KEA Hør om Entrepreneurship in Action, der er et virtuelt valgfag i entreprenørskab, hvor målet er at understøtte studerende i at udvikle deres forretningsidéer og fagligt klæde dem på til at stille op i Start Up Programme.

14 LÆRINGSZONEN KOLD College HTX Hør om idéen, processen og udfordringerne ved at udvikle en ny international studieretning på HTX. SOSU Esbjerg og Esbjerg Døgnrehabilitering Hør om metoden, som skal bruges til at lære eleverne at tænke og handle på en nyskabende måde ved at involvere eleverne i praktikstedernes innovationsprocesser. Det Almenpædagogiske Samarbejde på Fyn Hør, hvordan en arbejdsgruppe under de fynske gymnasier har arbejdet med innovation i historie-, dansk- og fremmedsprogsundervisningen på STX. GroupRoom Kom og bliv inspireret til din undervisning, når Andreas Overbeck giver dit et værktøj, der gør samarbejdet lettere for dine elever, og som hjælper dem med at bevare overblikket gennem hele projektet. Iværksætterhåndbogen De to forfattere til Iværksætterhåndbogen, Dorthe Klyvø og Hanne Wick, vil give en kort præsentation af bogen, samt deres syn på dens anvendelighed til undervisning i iværksætteri. Middelfart Kommune Lyt med når Lars Jensen fortæller om et simpelt undervisningsforløb, hvor faget bliver værktøj frem for målsætning. Undervisningsforløbet er pakket ind i en narrativ fortælling, der kan gennemføres i alle klasser. VANERUM SiS Mød VANERUM SiS s uddannelseskonsulent Davy De Rijbel, der er uddannet folkeskolelærer i Belgien og hør mere om, hvilke interaktive muligheder, der gemmer sig i skolens interaktive whiteboards. Foredraget bliver holdt på engelsk. UCL Hør om Studentervæksthus UCL, der er mere end fysiske rammer. Studentervæksthuset tager initiativ til forskellige forløb, der støtter op om entreprenørielle læringsprocesser.

15 WORKSHOPZONEN I Workshopzonen kan du møde interessante facilitatorer, der løbende afholder spændende workshops, som du kan dukke op og deltage i. Tjek evt. eksakte tider ved de enkelte stande. Startup the Game Bliv skarpere til at tænke kreativt og styrk dine evner til at pitche idéerne på blot 10 minutter. Der er et Startup Event og et klassesæt af Startup the Game på højkant til den bedste pitch. Insero Science Academy Se det mobile innovationslaboratorium, som er et eksempel på, hvordan rum understøtter innovationsprocessen og deltag i konkurrencen om at lave dagens bedste mockup. Den Visuelle Forretningsplan Bliv introduceret til Den Visuelle Forretningsplan, der er et helt unikt værktøj til iværksætterundervisning og prøv at bruge et udvalg af de visuelle skabeloner fra bogen. Det Mobile FabLab Book 30 minutters sparring og få hjælp til at komme videre med dine idéer, dit produkt eller hjælp til at fremstille en prototype på vores maskiner som fx 3Dprintere. For virksomheder og iværksættere med CVR-nummer. Raspberry Pod Prøv at programmere og få en robot til at bevæge sig eller en diode til at blinke. Deltag i konkurrencen, hvor din skole kan vinde 15 Raspberry Pods, der er verdens første komplette kodekit til brug i undervisningen. VIA University College Test dine evner i at udvikle med teknologi. Måske du kan blive en af dem, der arbejder med nye teknologiske løsninger og opfindelser, som andre har brug for.

16 DESIGNZONEN I Designzonen kan du møde upcoming designere og se deres udstillinger. Alle er deltagere i konkurrencen DesignTalent 2014, der giver nuværende og tidligere studerende mulighed for at udstille deres design, som bedømmes af erfarne folk fra designbranchen. I Designzonen finder du også: Design to Innovate - D2i og Designskolen Kolding Mød en designkonsulent, som kan give dig tip om at få et bedre produkt eller service og prøv en designproces af, hvor du gennem fire enkle trin og ved brug af en række værktøjer kan blive klogere på, hvordan en designer arbejder. NETVÆRKSZONEN I Netværkszonen kan du møde netværk, som kan hjælpe dig godt på vej. Dansk Iværksætterforening Mød iværksætternes interesseorganisation i Danmark, som taler iværksætternes sag. Dansk Iværksætterforening udgiver også magasinet Iværksætteren, som udkommer seks gange årligt. EduKarma Hør, hvordan EduKarma kan skabe værdi for dig i dit nuværende og fremtidige studie. EduKarma er et uddannelsesnetværk, som giver studerende mulighed for at stille spørgsmål og få svar på tværs af skole, studieretning og uddannelsesniveau. YEAD Kig forbi og hør mere om et netværk med muligheder for unge innovatører og iværksættere. Yead tilbyder bl.a. events om erhvervsrelaterede emner som lederskab, innovation og networking. Projekt 1Million Drop panten i vores beholdere og panten vil gå 100 % ubeskåret til BØRNEfondens entreprenørskabsprojekter. Projekt 1Million vandt den Grøn Vækstspringer Vil du også lave et socialt projekt? Så besøg Projekt 1Million og lær af os.

17 KREATIVITETSZONEN I Kreativitetszonen kan du afprøve dine kreative evner. Grafisk Facilitering i undervisningen Få inspiration til, hvordan du kan kommunikere visuelt og lær at tegne på 15 minutter det kræver ingen tegneerfaring at være med. Byrumspolifylla Hjælp os med at lave korssting på byggehegn og lav street-art! Hovedbiblioteket i Aarhus Kom og nørd med Hovedbiblioteket i Aarhus, der kommer med en 3D-printer, nye robot-kits og arduinoer. Skarnsstreger Mal dine egne fliser og skab dit eget aftryk fra dagen. Kokedama Workshop Lav en hængende have og tag den med hjem. Planter kan godt hænge i loftet, hvis du bare kan teknikken med at lave en kokedama. Woolspire Hos Woolspire er der lagt op til garnsjov med små og nemme DIY-projekter. Kom og vær med til kreahygge.

18 KONKURRENCER PÅ DAGEN Idékonkurrencen er Danmarks største idékonkurrence, hvor unge fra grundskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser dyster på gode idéer og innovation. Forinden har elever og studerende indsendt en skriftlig præsentation, som er blevet bedømt af dommere fra erhvervslivet. På dagen præsenterer de unge deres idé over for dommerne, som bagefter giver feedback. Se Danmarks entreprenante unge og vær med til finalerne, som afvikles i Foredragszone 1-3 kl Edison er en opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, som kulminerer under Danish Entrepreneurship Award, hvor landsfinalen afholdes. I år har eleverne arbejdet med temaet Vi skaber energi, hvor de kommer med forslag til, hvordan energi i hverdagen kan forbedre vores livskvalitet. Over 3500 elever har deltaget, og de bedste har kvalificeret sig til landsfinalen via lokale finaler. Oplev innovation i børnehøjde, når eleverne dyster om Danmarksmesterskabet i Edison. Da Vinci er en udstillingskonkurrence for elever fra de naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige fag på STX, de teknologiske fag på HTX samt de håndværksmæssige og formgivende fag på EUD. Eleverne præsenterer deres idé, forskningsprojekt eller produkt for dommere. Mød de unge udstillere.

19 KONKURRENCER PÅ DAGEN DesignTalent 2014 er en udstillingskonkurrence, der sætter fokus på det store uudnyttede vækstpotentiale, der ligger i dansk design. Du kan opleve design fra upcoming designere, der i løbet af dagen vil blive bedømt af erfarne folk fra branchen, som vil udnævne Årets Designtalent. Mød de dygtige designere. Vækstspringer 2014 er en pitchkonkurrence for unge iværksættere, som allerede er i gang. Det vil sige, at de allerede har omsat for minimum kr. eksklusiv moms, har sendt minimum én faktura og har et CVR-nummer. Vækstspringerprisen indeholder to kategorier: Grøn Vækstspringerpris og Vækstspringerprisen. Se de indledende pitches kl og finalen fra kl. 14. Plakatkonkurrencen 2014 er en landsdækkende konkurrence for elever og studerende, hvor vinderen får lov til at designe den visuelle identitet for Danish Entrepreneurship Award. Årets Plakatkonkurrence blev vundet af Jesper Hjorth, der læser Digital Design og Kommunikation på IT-Universitetet i København. Vinderplakaten er sammen med de bedste forslag udstillet ved tårnet ved Edison.

20 CHILL OUT ZONEN I Chill Out Zonen kan du hænge ud med andre unge eller kaste dig over forskellige aktiviteter. Blue Ocean Robotics Prøv robotbolden Sphero, der er en fjernstyret bold, som du ganske enkelt styrer med din smartphone! Eller oplev augmented reality, hvor du kører rundt på gulvet med Sphero, men på skærmen er der fyldt med små trolde, som du skal køre over. Solutors Vær med i den sejeste konkurrence om at skabe det mest innovative læringsspil til Vidensbrønden, som er det interaktive gulv til leg, læring og bevægelse og vind en tablet. Strib Idrætsefterskole Vil du have muligheden for at vinde en super lækker håndbold? Det kræver ikke muskler så store som Hulkens eller Anders Eggerts fornemme teknik. Det kræver blot stort gå-på-mod og godt humør. Kom og prøv Strib Idrætsefterskoles sjove og udfordrende skudkonkurrencen i Chill Out Zonen. #GEW Photo #youngtre preneur #award2014 LIKE US PÅ FACEBOOK Danish Entrepreneurship Award #danish entrepre neurship award #uge47

21 LAV DIT EGET PROGRAM PLANLÆG DIN DAG Tjek programmet ud og noter her, hvad du bare ikke må gå glip af! Kl. 10:00-10:30 Velkomst på den store scene Kl. 10:30-11: Kl. 11:00-12: Kl. 13:00-14: Kl. 14:00-15: Kl. 15:00-16:00 Awardshow på den store scene

22 KORT OVER LÆRINGSRUMMET CUBUS PRAKTISK INFO Garderobe Find garderoben ved indgangen. Toiletter Find toiletterne midt i læringsrummet og ved indgangen. Mad Mad kan købes i de forskellige boder i læringsrummet. Derudover kan medbragte madpakker spises i madpakkeområdet.

23 KORT OVER LÆRINGSRUMMET PRAKTISK INFO Er der noget, du er i tvivl om? Få information på dansk og engelsk i vores infostand i rådgivningszonen og ved indgangen. Fotografer på arbejde Vi gør opmærksom på, at vi har professionelle fotografer på arbejde hele dagen, og vi forventer at bruge billederne fra dagens begivenheder efterfølgende. Hvis du (eller din familie) IKKE ønsker, at der bliver vist billeder af dig i offentlige medier på eller efter denne dag, skal du/i selv med det samme give udtryk for dette over for fotografen.

24 Skab dig et overblik over dagen og hold øje med tidsplanen. Tidsplan Velkomst på den store scene Idekonkurrence (15 min. brief) EDISON Da Vinci Vækstspringer Designtalent Zonerne i oplevelsesområdet åbner runde (afvikles ved den store scene) Nominering til finaler via højtalere kl Pause og på tur i zonerne Finaler (afvikles i Foredragszonen) Teams bedømmes fra kl 11 Pause og på tur i zonerne Teams bedømmes fra kl 11 Pause og på tur i zonerne Indledende finaler Finale under Vækstpanelet Udstillere bedømmes Afrundring fra kl Oplevelsesområdet lukker Award på den store scene Madboder i oplevelsesområdet er åbne fra kl Netværkszonen Kreativitetszonen Chill Out zonen Mentor Lounge Designzonen Læringszonen Rådgivningszonen Workshopzonen Foredragszonen TIDSPLAN

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA Hvorfor afholder vi Danish Entrepreneurship Award - DNA Med Danish Entrepreneurship Award vil vi skabe inspiration og motivation til

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2017 PROGRAM

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2017 PROGRAM DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2017 PROGRAM #award2017 Velkommen til Danish Entrepreneurship Award 2017 Danish Entrepreneurship Award er Danmarks største idéfest for elever og studerende, og her skaber

Læs mere

TIDSPLAN. Skab dig et overblik over dagen og hold øje med tidsplanen.

TIDSPLAN. Skab dig et overblik over dagen og hold øje med tidsplanen. Skab dig et overblik over dagen og hold øje med tidsplanen. TIDSPLAN RIGDOM MOD PRODUKT VIDEN INNOVATION KOMPETENCE FOKUS KREATIVITET DRIVE INITIATIV MÅL SUCCES SAMARBEJDE NYT ENTRE NEUR OPFINDSOMHED FREMTID

Læs mere

Giv din støtte til Danmarks fremtid. Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed

Giv din støtte til Danmarks fremtid. Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Entreprenørskab

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013 Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2015 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2012 Ungdomsuddannelser DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed

Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA W ORLDWIDE Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed Fonden for

Læs mere

Company Programme kan integreres i mange forskellige fag på de forskellige ungdomsuddannelser

Company Programme kan integreres i mange forskellige fag på de forskellige ungdomsuddannelser Company Programme Hvad er Company Programme? Company Programme er et learning-by-doing-forløb, hvor elever fra ungdomsuddannelserne lærer at udvikle, afprøve og realisere gode ideer inden for alt fra social

Læs mere

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE Hvordan foregår Idékonkurrencen?... 1 Hvordan bedømmes Idékonkurrencen?... 3 Regler for deltagelse i Idékonkurrencen... 4 Kontakt... 5 Tilmeldingsguide:

Læs mere

Fonden for Entreprenørskab Adm. Direktør Christian Vintergaard

Fonden for Entreprenørskab Adm. Direktør Christian Vintergaard Fonden for Entreprenørskab Adm. Direktør Christian Vintergaard Orientering omkring Fondens aktiviteter, v/christian Vintergaard Global Entrepreneurship Week (GEW): 160 deltagende lande 10 millioner deltagere

Læs mere

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne 2011-2013 Mellem, Via University College, og Region Midtjylland Indledning: Vores fremtidige konkurrenceevne styrkes af, at vi gennem vores uddannelsessystem

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI

INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI FOLDER 2013 2012 Sponsorbrochure for Region Bornholm www.ffe-ye.dk Som medlem af Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise kan du være med til at styrke det lokale erhvervsliv!

Læs mere

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN VIDEREGÅENDE UDDANNELSER

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN VIDEREGÅENDE UDDANNELSER SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Hvordan foregår Idékonkurrencen?... 1 Hvordan bedømmes Idékonkurrencen?... 3 Regler for deltagelse i Idékonkurrencen... 4 Kontakt... 5 Tilmeldingsguide:

Læs mere

Tilmelding foregår via www.startup.ffe-ye.dk og alle teams får ved tilmelding tildelt en TEAMPROFIL.

Tilmelding foregår via www.startup.ffe-ye.dk og alle teams får ved tilmelding tildelt en TEAMPROFIL. Start Up Programme Start Up Programme Start Up Programme er et entreprenørskabsforløb med konkurrencer, mødet med omverdenen og inspiration til undervisning i entreprenørskab. I forløbet arbejdes der med

Læs mere

Talentudvikling og innovation på Øregård. For dig, der vil have ekstra udfordringer

Talentudvikling og innovation på Øregård. For dig, der vil have ekstra udfordringer Talentudvikling og innovation på Øregård For dig, der vil have ekstra udfordringer Nytænkning, talent og ekstra udfordringer Øregård Gymnasium er kendt for engagerede elever, høj faglighed og et stærkt

Læs mere

Vi glæder os til at se dig til en lærerig dag!

Vi glæder os til at se dig til en lærerig dag! Vi glæder os til at se dig til en lærerig dag! D. 14. november, 2012 10-16 MESSE C, Fredericia Hvad er Danish Entrepreneurship Award 2012? Danmarks største idékonkurrence Det største arrangement i Uge46

Læs mere

Projektlederuddannelse

Projektlederuddannelse Projektlederuddannelse Ryslinge Efterskole Fra Viden til Handling Telefon: 6267 1020 www.ryslinge-efterskole.dk Det er sjovt at være projektmager - og få HELT frie tøjler Til handling På Ryslinge Efterskole

Læs mere

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Nordjyske Nyskabere er en innovationskonkurrence, som handler om at skabe grobund for, at nye ideer kan tage form og blive til virkelighed. Hvad er Nordjyske

Læs mere

Iværksætteri i uddannelsessystemet

Iværksætteri i uddannelsessystemet Iværksætteri i uddannelsessystemet Udvalget vedr. Regional Udvikling den 7. oktober 2015 v/ruth Strøm Iværksætteri Rationalet Øget produktivitet Flere job Innovation Bringer nye produkter, services og

Læs mere

Væksthuset byder velkommen

Væksthuset byder velkommen Velkommen Væksthuset byder velkommen Det er vores mål at fordoble antallet af vækstvirksomheder i regionen. Væksthuset skal være internationalt førende og være det naturlige omdrejningspunkt for vækstiværksættere

Læs mere

Fonden Overskrift for Entreprenørskab dfgdffghfg. Young Enterprise

Fonden Overskrift for Entreprenørskab dfgdffghfg. Young Enterprise Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise April 2012 Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Støttet af Større danske erhvervsvirksomheder og organisationer

Læs mere

INNOVATION & ENTREPRENØRSKAB IDÉKATALOG MED GRATIS UNDERVISNINGSMATERIALER UDVIKLET TIL GRUNDSKOLEN

INNOVATION & ENTREPRENØRSKAB IDÉKATALOG MED GRATIS UNDERVISNINGSMATERIALER UDVIKLET TIL GRUNDSKOLEN INNOVATION & ENTREPRENØRSKAB IDÉKATALOG MED GRATIS UNDERVISNINGSMATERIALER UDVIKLET TIL GRUNDSKOLEN 2 GEW.DK INTRODUKTION TIL GEW s IDÉKATALOG TIL GRUNDSKOLEN Entreprenørskab er gennem de seneste år blevet

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Aarhus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Om Danish Entrepreneurship Award 2012 s. 1. Alt det praktiske s. 2. Kort over Fredericia s. 3. Tidsplan for dagen s. 4. Kort over Hal A i MESSE C s.

Om Danish Entrepreneurship Award 2012 s. 1. Alt det praktiske s. 2. Kort over Fredericia s. 3. Tidsplan for dagen s. 4. Kort over Hal A i MESSE C s. Indhold Om Danish Entrepreneurship Award 2012 s. 1 Alt det praktiske s. 2 Kort over Fredericia s. 3 Tidsplan for dagen s. 4 Kort over Hal A i MESSE C s. 5 Foredragszonen s. 6 Workshopzonen s. 9 Rådgivningszonen

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Velkommen til Opstartsmødet i Company Programme. 26. august 2014 i Odense

Velkommen til Opstartsmødet i Company Programme. 26. august 2014 i Odense Velkommen til Opstartsmødet i Company Programme 26. august 2014 i Odense Program for dagen 10.00 Velkomst Bordet rundt (hvem er jeg, hvorfor er jeg her) Hvad er Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Århus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

Power Up - for, dig der gerne vil løfte din drøm fra idé til virksomhed.

Power Up - for, dig der gerne vil løfte din drøm fra idé til virksomhed. S.2 Power Up - for, dig der gerne vil løfte din drøm fra idé til virksomhed. Med Power Up får du de kompetencer og den viden, som du skal bruge for at starte egen virksomhed. Gennem hele forløbet arbejder

Læs mere

Power Up - for, dig der gerne vil løfte din drøm fra idé til virksomhed.

Power Up - for, dig der gerne vil løfte din drøm fra idé til virksomhed. Power Up - for, dig der gerne vil løfte din drøm fra idé til virksomhed. Med Power Up får du de kompetencer og den viden, som du skal bruge for at starte egen virksomhed. Gennem hele forløbet arbejder

Læs mere

DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES

DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES FORTÆLLINGER KONFERENCE SCANDIC ODENSE 29.01.2015 KURSER & KONFERENCER KURSEROGKONFERENCER.DK DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES FORTÆLLINGER Ungdomslivet

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE VELKOMMEN TIL DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2016 Jeg er utroligt glad for at se så mange unge, lærere, undervisere og erhvervsfolk samlet til Danmarks

Læs mere

Din guide til Innovation PÅ TVÆRS

Din guide til Innovation PÅ TVÆRS Din guide til Innovation PÅ TVÆRS Kære studerende. Dette er en guide for dig, der snart skal starte på Innovation PÅ TVÆRS. Her har vi samlet svarene på de spørgsmål, som vi tænker, at du har, og vi håber,

Læs mere

Velkommen til opstartsmødet for CP-undevisere

Velkommen til opstartsmødet for CP-undevisere Velkommen til opstartsmødet for CP-undevisere Velkomst 10.00 Bordet rundt (hvem er jeg, hvorfor er jeg her) Hvad er Fonden for Entreprenørskab Nye Company Programme-undervisere 10.30 Præsentation af Company

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Gruppeledelses konference

Gruppeledelses konference Gruppeledelses konference 14.-15. november GOD GRUPPELEDELSE WORKSHOPS TILMELDING If you make listening and observation your occupation you will gain much more than you can by talk Robert Baden-Powell

Læs mere

UNDERVISNINGSMODEL I INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB

UNDERVISNINGSMODEL I INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB UNDERVISNINGSMODEL I INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB HVAD ER UDFORDRINGEN? PRÆSENTATION HVEM ER VI? LAVE PROTOTYPER FINDE IDEER 5-TRINS MODELLEN I EN PIXIUDGAVE INDLEDNING Innovation og entreprenørskab er

Læs mere

Elsin 2013. International læringskonference Building Learning Capacity for Life

Elsin 2013. International læringskonference Building Learning Capacity for Life International læringskonference Building Learning Capacity for Life International læringskonference Building Learning Capacity for Life Hotel LEGOLAND i Billund 18. + 19. + 20. juni Fire foredrag med internationale

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Tilmelding og program til Konference om Videnstrategi for Esbjerg Kommune

Tilmelding og program til Konference om Videnstrategi for Esbjerg Kommune Tilmelding og program til Konference om Videnstrategi for Esbjerg Kommune Dato og tid: 25.09.2013 kl. 8.30-15.30 Sted: University College Syddanmark, Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø Tilmelding: science.esbjergkommune.dk

Læs mere

Elsin 2013. International læringskonference Building Learning Capacity for Life

Elsin 2013. International læringskonference Building Learning Capacity for Life International læringskonference Building Learning Capacity for Life International læringskonference Building Learning Capacity for Life Hotel LEGOLAND i Billund 18. + 19. + 20. juni Fire foredrag med internationale

Læs mere

INNOVATION KREATIVITET og DIGITAL LÆRING

INNOVATION KREATIVITET og DIGITAL LÆRING Konference Odense den 18. november 2015 INNOVATION KREATIVITET og DIGITAL LÆRING 1.- 6. klasse Skoleudvikling og innovationskultur v/ Elise Cramon skoleleder på Engbjergskolen vinder af Entrepreneurial

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Vi glæder os til at se dig til en lærerig dag!

Vi glæder os til at se dig til en lærerig dag! Vi glæder os til at se dig til en lærerig dag! D. 14. november, 2012 10-16 MESSE C, Fredericia Hvad er Danish Entrepreneurship Award 2012? Danmarks største idékonkurrence Det største arrangement i Uge46

Læs mere

Efteruddannelsestilbud

Efteruddannelsestilbud Efteruddannelsestilbud GLOBALE GYMNASIERS 2015/2016 Interkulturel kommunikation sprog og medier Ved deltagelse af 10 hold à to lærere og to elever er prisen pr. hold 40.000 kr. Over tre adskilte kursusdage

Læs mere

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber INVITATION Kulturens Laboratorium æstetiske læreprocesser i partnerskaber Hvor: Magasinet/Kulturmaskinen, 5000 Odense Hvornår: 8. juni 2017 Arrangør: Kulturens Laboratorium, Kulturregion Fyn Pris: 625.-/725.-

Læs mere

Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører

Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører Målrettet uddannelse i sponsering og fundraising for kulturaktører Hvad er kultur & kapital? Kultur & Kapital er et målrettet kursustilbud til kulturorganisationer, der arbejder med ekstern finansiering

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Tænk hvis manden bag Facebook havde holdt ideen for sig selv? Deltag i innovationskonkurrencen og gør din idé til virkelighed!

Tænk hvis manden bag Facebook havde holdt ideen for sig selv? Deltag i innovationskonkurrencen og gør din idé til virkelighed! Tænk hvis manden bag Facebook havde holdt ideen for sig selv? Deltag i innovationskonkurrencen og gør din idé til virkelighed! Hvad er Nordjyske Nyskabere? Innovation er gode ideer, der udleves Nordjyske

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Uddannelsen Ressourcedetektiv Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Under den overskrift har P-Huset nu fornøjelsen af at

Læs mere

VISION - en bæredygtig fremtid

VISION - en bæredygtig fremtid DNA & VISION MANIFEST KPH er ikke bare et kontorfællesskab for sociale, kulturelle og miljømæssige iværksættere. KPH er et møde mellem forskellige brancher med en fælles vision. En vision om en bæredygtig

Læs mere

Fremtidens UDFORDRINGER

Fremtidens UDFORDRINGER HUB NORTH - 2ND ANNOUNCEMENT Fremtidens UDFORDRINGER skal loses nu! Hub North inviterer til målrettet forretningsudvikling under ledelse af specialiserede konsulenter. Du kan sikre dig en plads ved at

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker Konference Klasserumsledelse 2013 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København Kurser.dk viden flytter mennesker Program 09.30-10.00 Morgenbuffet og registrering 10.00-10.10 Velkomst 10.10-10.55 Organisationen

Læs mere

Iværksætterkursus. Download forretningsplan og budgetplaner Som forberedelse til kurset kan du downloade skabeloner til forretningsplan og budgetter.

Iværksætterkursus. Download forretningsplan og budgetplaner Som forberedelse til kurset kan du downloade skabeloner til forretningsplan og budgetter. Iværksætterkursus Formål Formålet med kursusrækken er at give dig og din nystartede virksomhed det bedst mulige fundament fra starten. Du lærer at navigere uden om faldgruber samtidig med, at du får et

Læs mere

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION Vores mission er, at hvert eneste barn udvikler livsduelighed i samtid og fremtid at de kan skabe sig et meningsfuldt liv i egne øjne og i omverdenens, som barn og som voksen

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

Viden og inspiration til en fælles indsats for at sikre børn og unge gode oplevelser på sociale medier

Viden og inspiration til en fælles indsats for at sikre børn og unge gode oplevelser på sociale medier Viden og inspiration til en fælles indsats for at sikre børn og unge gode oplevelser på sociale medier Gratis & uafhængig platform Hvad er SoMe-Right, og hvordan arbejder vi? HVAD ER SOME-RIGHT? SoMe-Right

Læs mere

To naturvidenskabelige projekter

To naturvidenskabelige projekter To naturvidenskabelige projekter FIRST LEGO League (FLL) for de 10-16 årige I projekterne deltager 200 000 børn fra 60 lande. De arbejder med Science Technology Engineering, Art, Maths Junior FIRST LEGOLeague

Læs mere

Game Design Livet er det største af alle spil. Start med en uddannelse i det.

Game Design Livet er det største af alle spil. Start med en uddannelse i det. Game Design Livet er det største af alle spil. Start med en uddannelse i det. Præsentation Hvorfor Game Design på ZBC? Hvem er du? Studieretningsfag Obligatoriske fag Valgfag Eksempel på Komm/IT emneforløb

Læs mere

Øksnehallen, 14-15/9. Udstillerinvitation FYR OP UNDER DIN FORRETNING og udvid dit netværk!

Øksnehallen, 14-15/9. Udstillerinvitation FYR OP UNDER DIN FORRETNING og udvid dit netværk! Øksnehallen, 14-15/9 Udstillerinvitation FYR OP UNDER DIN FORRETNING og udvid dit netværk! IVÆRK&VÆKST2012 Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab resultater for både din egen

Læs mere

KIE-modellen Kreativitet, Innovation og Entrepreneurship

KIE-modellen Kreativitet, Innovation og Entrepreneurship KIE-modellen Kreativitet, Innovation og Entrepreneurship og ID-modellen Innovationsagenter der rykker! 1. kursusdag den 15. april 2013 Lizzie Mærsk Nielsen KIE-modellen Et pædagogisk-didaktisk værktøj

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

VIDEA Herning var vært for Startup Weekend

VIDEA Herning var vært for Startup Weekend Antoniya Doneva (ANTD) Fra: Antoniya Doneva (ANTD) Sendt: 13. december 2013 08:27 Til: Antoniya Doneva (ANTD) Emne: EiUs nyhedsbrev december EiUs nyhedsbrev udsendes hver anden måned for at give overblik

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent i INSERO HORSENS Cecilie Højland Strøbech Insero skaber fremtidens vækst og udvikling inden for energi og kommunikationsteknologi Insero Horsens

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 26.+27.+28. april 2016 Intensivt certificering-kursus Max. 10 deltagere Motivation Factor Job & Education er for dig, der Målgruppe Arbejder med ledige,

Læs mere

Dialog. Dialog. Lytte. Tale. Tale. Tale. Refleksion. Refleksion. Tale. Dialog. Dialog. Dialog. Refleksion. Refleksion. Refleksion. Lytte. Lytte.

Dialog. Dialog. Lytte. Tale. Tale. Tale. Refleksion. Refleksion. Tale. Dialog. Dialog. Dialog. Refleksion. Refleksion. Refleksion. Lytte. Lytte. LEGO Education BuildToExpress Kommunikation Problemløsning Kreativitet Samarbejde Dit værktøj til refleksion og dialog efleksion Fremtiden tilhører de kreative Optimal læring for alle Optimal læring for

Læs mere

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elek- tronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMASKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elek- tronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMASKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elek- tronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMASKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE 1. Ansøger Ansøger Navn: Birgitte Agersnap E-mail:

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 7.-10. klasse, basis hold 3, (12060) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 7.-10. klasse, basis hold 3, (12060) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 7.-10. klasse, basis hold 3, (12060) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 5, (12054) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 5, (12054) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 1.-6. klasse, basis hold 5, (12054) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011

Læs mere

Girls Day in Science - En national Jet

Girls Day in Science - En national Jet Girls Day in Science - En national Jet Jet Net.dk event Vejledning til Virksomheder Hvorfor denne vejledning? Denne vejledning til virksomheder indeholder ideer til, tips og eksempler på ting der tidligere

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb.

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Skøn Skole giver jer gratis hjælp til selvhjælp. Alt materiale på hjemmesiden

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 19. 20. 21. maj 2015 Intensivt certificering-kursus / Max. 10 deltagere [Målgruppe] Motivation Factor Job & Education er for dig, der Arbejder med

Læs mere

Efterår 2011 For studerende

Efterår 2011 For studerende Efterår 2011 Studentervæksthus arhus ktivitetskatalog efterår 2011 For studerende U RHUS UNIVERSITET >S Kære studerende Dette aktivitetskatalog er meget mere end 6 sider med information om tider og steder.

Læs mere

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis?

Læs mere

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE

ARKITEK- TUR. 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE ARKITEK- TUR 4 uger 11/1-7/2 2016 + evt. 2 uger 7/2-20/2 2016 BLIV KLAR TIL OPTAGELSE DRØMMER DU OM AT ARBEJ DE MED ARKITEK- TUR? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012-1 - Børn og Unge har siden

Læs mere

Formgiv dag. BOOST- Innovativ skole i Helsingør. Grundkursus dag 4

Formgiv dag. BOOST- Innovativ skole i Helsingør. Grundkursus dag 4 Formgiv dag BOOST- Innovativ skole i Helsingør Grundkursus dag 4 Læringsmål At deltagerne får kendskab til og øver teknikker og handlinger i formgiv fasen At deltagerne fortsætter deres planlægning af

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Innovationskompetence

Innovationskompetence Innovationskompetence Innovation i skolen Når vi arbejder med innovation i grundskolen handler det om at tilrette en pædagogisk praksis, der kvalificerer eleverne til at skabe og omsætte nye idéer, handle

Læs mere

Intelligent legetøj til børn, der kan måle kognitive færdigheder. Venturefinansieret iværksættervirksomhed. Forventer salg fra sommeren 2017

Intelligent legetøj til børn, der kan måle kognitive færdigheder. Venturefinansieret iværksættervirksomhed. Forventer salg fra sommeren 2017 FAKTA DXTR TACTILE PRODUKTER ANTAL MEDARBEJDERE OMSÆTNING (2016) PROJEKT FINANSIERING VIDENINSTITUTION Intelligent legetøj til børn, der kan måle kognitive færdigheder. 8 Venturefinansieret iværksættervirksomhed.

Læs mere

Velkommen til seminar om. Bedømmelse og eksamen. UNIEN og 2016 I&E

Velkommen til seminar om. Bedømmelse og eksamen. UNIEN og 2016 I&E 2016: Innovation og Entreprenørskab Velkommen til seminar om Bedømmelse og eksamen UNIEN og 2016 I&E Dias 1 Eksempler på I&E kompetencer Værdiskabelse (offentlig og privat) Kandidaterne ved hvordan deres

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Udviklet af skoler. Realiseret af Frog.

Udviklet af skoler. Realiseret af Frog. Udviklet af skoler. Realiseret af Frog. Dit læringsmiljø Vi udvikler teknologi, der giver dig tid til at undervise og skabe læring. Vi tager det næste skridt inden for undervisning og læring Fremvisning

Læs mere

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer:

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer: SPRINGBOARD D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged Platinsponsorer: CONNECT Denmarks netværk består i dag af 800 personer i 320 virksomheder 7 pitch/15 feedback ALCORLAB DNA Building Blocks for Life

Læs mere

De 7 gode vaner. styrk dit personlige lederskab

De 7 gode vaner. styrk dit personlige lederskab En af verdens mest udbredte workshops i personlig ledelse og effektivitet 2-dages workshop med FranklinCovey Danmark De 7 gode vaner styrk dit personlige lederskab Få konkrete redskaber til at øge din

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere