DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014"

Transkript

1 DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD2014

2 VELKOMMEN TIL DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 Danmarks største læringsrum står klar til at inspirere og udfordre de mange innovative og kreative unge. Her bliver der skabt bro mellem viden, kreativitet og entreprenørskab, og det er ægte innovation og iværksætteri i studiehøjde. Derfor er det også en fornøjelse at se så mange unge, lærere, undervisere, politikere og erhvervsfolk samlet her i dag. Sammen kan vi inspirere elever og studerende til at handle på deres idéer og give dem de bedste forudsætninger for, at det lykkes. For vi har brug for innovative unge, der kan skabe værdi og vækst. Unge, som kan og vil gøre en forskel. Danish Entrepreneurship Award er det største iværksætter- og innovationsevent i Danmarks Vækst- og Iværksætteruge, og måske bliver starten på Danmarks næste iværksættereventyr grundlagt her i dag. Held og lykke til de mange unge i konkurrencerne. Til alle jer, som giver en dag til Danmarks fremtid, skylder jeg også en stor tak uden jer kan det ikke lykkes! Jeg håber, I får en fantastisk dag! Christian Vintergaard Adm. direktør, Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise

3 STORE SCENE På den store scene vil der dagen igennem være underholdning i alle afskygninger fra et inspirerende indspark over sprød musik til en eventyrlig iværksætterfortælling. Årets konferencier Det er en stor glæde at kunne præsentere årets konferencier, Catrine Engelgreen. Catrine vil med sit optimistiske væsen og sin selvironiske stil sikre, at Danish Entrepreneurship Award bliver en festdag med god energi og højt humør. Ikke mindst vil hun med Den Grønne Tråd give dig mod til at følge dit hjerte og handle på dine iværksætterdrømme. Vær forberedt på en dag, hvor du vil få rørt såvel hjernecellerne som lattermusklerne, når Catrine samler alle trådene og binder en inspirerende og udfordrende grøn sløjfe omkring Danish Entrepreneurship Award DJ Intet awardshow uden musik! På den store scene bliver DJ-pulten indtaget af Rasmus Uhre, der vil spille lækker house, mainstream med kant og legendariske klassikere. Rasmus Uhre spiller på den store scene op til den officielle velkomst og under selve awardshowet. Den Store Idé Oplev den succesfulde iværksætter og forfatter Martin Bjergegaard, som har skrevet iværksættereventyret, Den Store Idé. Eventyret handler om Ulrika og Tristan, som sammen opbygger deres virksomhed fra bunden. Martin fortæller om sine egne iværksættereventyr, forklarer hvorfor danske børn og unge har brug for en bog som denne og læser udvalgte passager fra fortællingen højt.

4 FOREDRAGSZONEN I Foredragszonen kan du høre en masse inspirerende foredragsholdere, som deler ud af deres viden og erfaring. KL. ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3 ZONE 4 VÆKSTSPRINGER Anna Nyboe Martin Vinther Olesen Linda Greve NU De nominerede pitcher Selina Juul Henrik Teisbæk Mirjam van Praag* Christian Gabriel De nominerede pitcher Lars Charlie Mortensen Jens Damgaard Kasper Birkeholm Munk Marius Klausen* Votering Finale Videregående Udd. Finale Ungdomsuddannelser Finale Grundskoler Mik Thobo- Carlsen* Finale *Foredraget foregår på engelsk. Alle foredrag stopper 10 minutter før næste oplæg. Anna Nyboe, ejer af ANNAWAY, klæder dig på til at tage styringen over din egen fremtid og karriere, når drømmejobbene ikke hænger på træerne. Henrik Teisbæk står bag en række online virksomheder, bla. Billetto og Bloggers Delight. Billetto har 30 ansatte og kontor i København, London og Stockholm. Hør Henriks erfaringer med at starte og vækste online virksomheder, at rejse kapital og udfordringerne ved at skalere til nye markeder. Kasper Birkeholm Munk, teamleder for Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, fortæller, hvordan du får din idé hurtigere på markedet ved hjælp af licensering. Lars Charlie Mortensen, direktør for Jelling Musikfestival, fortæller historien om Jelling Musikfestival fra dens spæde start til en af landets største festivaler. Linda Greve, bl.a. underviser i entreprenørskab på Aarhus Universitet og tidligere iværksætter, sætter fokus på de ord og metaforer, der bliver hæftet på entreprenører, for vi skal overveje, hvad vi italesætter.

5 FOREDRAGSZONEN Marius Klausen, medstifter af AIRTAME, fortæller historien om Danmarks største crowdfundede projekt, der er fremtidens trådløse erstatning for HDMI-kablet. NB! Foredraget bliver holdt på engelsk. Martin Vinther Olesen, medstifter af Game InVentorS, fortæller, hvordan han har brugt sin humanistiske faglighed til at være med til at skabe en virksomhed, som bl.a. står bag brætspillene EGO, More or Less og Right or Wrong. Mirjam Van Praag, Mærsk Mc-Kinney Møller Professor ved Institut for Innovation og Organisationsøkonomi på CBS, fortæller om sin anerkendte forskning inden for entreprenørskab. Foredraget bliver holdt på engelsk. Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad, deler ud af sine erfaringer med socialt iværksætteri og skabelsen af en forbrugerbevægelse. Jens Damgaard, strategi- og ledelsesrådgiver samt ekstern lektor på Aarhus Universitet, inspirerer og giver værktøjer til at etablere et Advisory Board i din virksomhed. Christian Gabriel, co-founder af crowd konsulentvirksomheden Heartreacher, vil i sin præsentation tage udgangspunkt i de praktiske erfaringer med crowdfunding og lære dig at udføre dine egne crowdfundingskampagner. Mik Thobo-Carlsen, serieiværksætter med over 20 virksomheder i bagagen, vil i sit oplæg tage udgangspunkt i, hvordan man skaber mest værdi i alle sine projekter hvilket ikke nødvendigvis inkluderer penge. Foredraget bliver holdt på engelsk NU. Seks iværksættere har i 2 måneder buret sig inde på en højskole i udkanten af Vejle med målet om at skabe en levedygtig virksomhed. Deltagerne har på kort tid stablet virksomheden Fradrag.nu på benene, og de nyudklækkede virksomhedsejere er klar til at øse ud af deres erfaringer gode som dårlige.

6 RÅDGIVNINGSZONEN I Rådgivningszonen kan du få rådgivning om patent, CVR, økonomi, skat, udvikling & vækst og meget mere. Accenture Få rådgivning om, hvordan du kan understøtte din virksomhed med IT. Dana Få vejledning, om hvad Dana som a-kasse kan gøre for dig som studerende og som nyuddannet. Danish Connection Hør om personlig branding, kreativ konceptudvikling og hvordan du laver en jobansøgning, der skaber opmærksomhed. Dansk Crowdfunding Forening Lær at bruge crowdfunding til at starte din idé eller din virksomhed med. Dansk Erhverv Få hjælp til, hvordan din virksomhed kan udvikle sig og vækste. Dansk Produktions Univers Mød konsulenter, der står klar til at vejlede dig, få en 3D-scanner til at printe en nøglering og se en drone, der flyver rundt og sender billeder direkte fra hallen. Dansk Industri Hør, hvad DI kan gøre for dig som ung iværksætter - og tip en 13 er, så kan du være med i konkurrencen om en fed præmie. Fundraiseren.dk Få rådgivning om, hvordan du kan få tilskud til dit projekt. Grouproom.com Skab overblik i dit gruppearbejde. Med fildeling, kommunikation og projektstyring samlet i ét skærmbillede er ingen i tvivl om, hvem der skal lave hvad og hvornår.

7 RÅDGIVNINGSZONEN IBiZ-Center Hør, hvordan du bruger de nyeste digitale trends til at lette arbejdsgangen i din virksomhed. F.eks. tandlægen, der bruger Google glasses eller den mobile håndværker, der ikke længere bruger sine weekender på at lave regnskaber. Iværksætterhåndbogen Bliv rådgivet af forfatterne bag Iværksætterhåndbogen, der er en praktisk drejebog til iværksætteri. Businessmentor Louise Berner Få sparring på din idé af Louise Berner, der til dagligt rådgiver iværksættere og selvstændige om, hvordan de opnår succes. Kom forbi og book din tid. Microsoft Prøv, hvad det vil sige at kode, føl magien ved selv at skabe med IT og få en snak med os om dine forretningsmuligheder inden for IT. Nordea Få vejledning om budgetlægning, finansiering, den daglige drift og få en gennemgang af din forretningsplan. Patent- og Varemærkestyrelsen Få vejledning om, hvordan du får patent på din idé eller registrerer dit varemærke. SKAT Bliv klogere på de skatteregler, der er vigtige for dig, når du starter din egen virksomhed og mød SKAT s narkohunde, der demonstrerer færdigheder. Se opslag på standen for det nøjagtige tidspunkt.

8 RÅDGIVNINGSZONEN Sociale Entreprenører i Danmark Hør om socialt iværksætteri og socialøkonomiske virksomheder og kom gerne med din egen idé måske du kan få hjælp til at realisere den. Syddansk Teknologisk Innovation Kig forbi, hvis du har idéen, for SDTI har pengene! SDTI investerer i innovative forretningsidéer og er konstant på udkig efter landets bedste unge iværksættere med gode idéer. Opfind.nu Tal med en opfinderrådgiver om potentialet ved din idé, og hvordan du kommer videre. Egner din idé sig til at blive solgt, eller skal du selv sætte den i søen? Venture Cup Hør om dine muligheder for at engagere dig i entreprenørskab som universitetsstuderende. Deltag også i mikrokonkurrencen, hvor de mest kreative elever og studerende vinder præmier. Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder Få inspiration til at starte en virksomhed med et socialt, kulturelt, beskæftigelses-, sundheds- eller miljømæssigt formål. Måske du kan og vil ændre verden med din virksomhed. Væksthus Syddanmark Få individuel kvalificeret og målrettet sparring, hvis du og din virksomhed har ambitioner om vækst.

9 RÅDGIVNINGSZONEN CUBUS I Rådgivningszonen kan du komme til fire spændende mini-speaks i vores konferencebus, CuBus. Mini-speaks for dig, der er i gang med din virksomhed. CuBus, er en rullende dagligstue. Her kan du opleve spændende oplæg, mens du sidder i behagelige og hyggelige omgivelser. Kl : Dennis Hørmann fra fundraiseren.dk Foredraget vil indeholde en bred præsentation af fundraising, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål bagefter. Foredraget bliver holdt på engelsk. Kl : Thomas Rex Frederiksen fra Speakers Club Som iværksætter oplever og lærer du noget nyt hver dag. Hvis du tør udfordre dig selv, er iværksætteri en af de bedste uddannelser livet har at byde på. Lyt med når Thomas Rex Frederiksen giver et indblik i entreprenørskab. Kl : Christian og Mads fra Syddansk Teknologisk Innovation Har du idéen og vil være iværksætter, men mangler den rige onkel til at komme i luften? Få et indblik i hvordan man får investorer med på vognen allerede i den tidlige fase. Kl : Danny Bærtelsen fra Salg&Fokus Hør hvordan du kommer i gang med dit salg allerede i prototypefasen og skab et levedygtigt fundament under din iværksættervirksomhed tidligt.

10 LÆRINGSZONEN I Læringszonen kan du blive inspireret med nye redskaber og ny viden til entreprenørskabsundervisningen. Blue Ocean Robotics Bliv præsenteret for de nyeste robotteknologier til undervisning og få et indblik i, hvor tendenserne bevæger sig hen. Design for Change og CFU Mærk problemstillinger i din egen hverdag, find idéer til at løse disse og før idéerne ud i livet med Design For Change, der er en 4-trins innovativ proces. Hør desuden om CFU, der tilbyder vejledning, udlån af læremidler til undervisere samt kurser, der knytter sig til CFU s læremiddelsamling. Skorpeskolen Privatskole Oplev lærere og elever fra den nye Skorpeskole, som fortæller om en hverdag med fokus på innovation og entreprenørskab. Mød også vinderne af verdens største innovationskonkurrence, Design for Change. Du finder Design for Change, CFU og Skorpeskolen Privatskole på samme stand. Dialoogle Oplev mulighederne ved at skabe innovation visuelt. Visuel Innovation anvender systematisk billeders evne til at sætte kreative tanker i gang og udvikle idéer og sætter derefter idéerne i spil i en innovativ proces. Erhvervsakademi MidtVest Hør om erfaringerne med 48 timers innovationscamp for både undervisere og studerende og få materialer med. KLAKX Kickstart fantasien, udfordr din indre iværksætter og kobl leg, konstruktion, fantasi og arkitektur. Klakx er et byggesystem, der stimulerer dine kreative gener så deltag i en af konkurrencerne, der tester dine evner inden for entreprenørskab.

11 LÆRINGSZONEN Lego Education og MV-NORDIC Oplev Hands on Minds on-produkter, der kombinerer det digitale med det fysiske og understøtter læring i natur & teknik samt læse- og skrivefærdigheder i dansk og fremmedsprog. Ryslinge Efterskole Hør nærmere om, hvordan efterskolen kombinerer science og projektledelse, så elever oplever at have overblik over egne projekter og samtidigt arbejder målrettet med teknologien. Projektspillet Spil med! Projektspillet hjælper på en legende og overskuelig måde elever i udskolingen og på ungdomsuddannelserne med at lave bedre projekter og skriftlige opgaver. VANERUM SiS Få inspiration til indretning af interaktive og integrerede læringsmiljøer, der skaber plads til begejstring i fremtidens skole. Solutors Oplev Vidensbrønden - det interaktive gulv til leg, læring og bevægelse og få samtidig viden om, hvordan du kan skabe interaktivitet i undervisningen. Strib Idrætsefterskole Prøv kræfter med innovative teamsamarbejdsøvelser, coaching og videnskonkurrencer inden for sportens verden. Systime Oplev ibøger, der er et nyt, komplet materiale til innovation og entreprenørskab. Toolbox Få demonstreret Toolbox, der er et planlægningsværktøj med 100 af de bedste værktøjer til innovationsforløb, andre læringsforløb, workshops eller møder. Der er demonstration af facilteringsværktøjet hver time.

12 LÆRINGSZONEN UCL Mål dine innovationskompetencer og bliv skarpere på din egen innovationskraft. Få mere at vide om selvevalueringsredskabet, der beskæftiger sig med at bestemme de generiske kompetencer indenfor entreprenørskab igennem 3,5 års professionsuddannelse. Unge forskere Hør, hvordan dit projekt kan blive klar til deltagelse i konkurrencen Unge Forskere, der er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence og mød en tidligere deltager. DANMARKS FEDESTE LÆRERVÆRELSE Midt i Læringszonen finder du også Danmarks fedeste lærerværelse med kaffebar, loungeområde, Fonden for Entreprenørskab Young Enterprises undervisningsmaterialer og sidst, men ikke mindst inspirerende Pop Up Speaks. Kaffebar Kom forbi Kaffebaren og forkæl dig selv med en kop kaffe. Du har muligheden for at få inspiration, fordybelse og en god snak om alle de indtryk, du har fået i løbet af dagen. Kaffebaren er sponsoreret af Trekantområdet Danmark. Lounge-område Lounge-området er indrettet af VANERUM SiS, der skaber rammerne for optimale lærings- og arbejdsmiljøer, der giver mod til at prøve nyt.

13 LÆRINGSZONEN Undervisningsmaterialer Kom og nærstudér vores spændende undervisningsmaterialer, hvor du kan finde inspiration til entreprenørskabsforløb i din egen klasse. Materialerne kan downloades gratis på hjemmesiden Pop Up Speaks Bliv klogere på innovation og entreprenørskab i undervisningen. Hele dagen kan du høre spændende Pop Up Speaks, der kun varer 15 minutter. KL Billund Skole Iværksætterhåndbogen Erhvervsakademi Midt- Vest UCL Svendborg Gymnasium Middelfart Kommune SOSU Esbjerg og Esbjerg Døgnrehabilitering VANERUM SiS* KEA GroupRoom KOLD College HTX *Foredraget foregår på engelsk Billund Skole Hør, hvordan et helt lokale med LEGO kan bidrage positivt til læring og kreativ udvikling. LEGO har foræret alle skoler i Billund Kommune et såkaldt LEIS-lokale, som står for LEGO Education Innovation Studio. Erhvervsakademi MidtVest Hør om Erhvervsakademi MidtVests nye tilbygning kaldet Playground, hvor der er rig mulighed for, at studerende og kursister kan udvikle deres kreative potentiale i spændende rammer. KEA Hør om Entrepreneurship in Action, der er et virtuelt valgfag i entreprenørskab, hvor målet er at understøtte studerende i at udvikle deres forretningsidéer og fagligt klæde dem på til at stille op i Start Up Programme.

14 LÆRINGSZONEN KOLD College HTX Hør om idéen, processen og udfordringerne ved at udvikle en ny international studieretning på HTX. SOSU Esbjerg og Esbjerg Døgnrehabilitering Hør om metoden, som skal bruges til at lære eleverne at tænke og handle på en nyskabende måde ved at involvere eleverne i praktikstedernes innovationsprocesser. Det Almenpædagogiske Samarbejde på Fyn Hør, hvordan en arbejdsgruppe under de fynske gymnasier har arbejdet med innovation i historie-, dansk- og fremmedsprogsundervisningen på STX. GroupRoom Kom og bliv inspireret til din undervisning, når Andreas Overbeck giver dit et værktøj, der gør samarbejdet lettere for dine elever, og som hjælper dem med at bevare overblikket gennem hele projektet. Iværksætterhåndbogen De to forfattere til Iværksætterhåndbogen, Dorthe Klyvø og Hanne Wick, vil give en kort præsentation af bogen, samt deres syn på dens anvendelighed til undervisning i iværksætteri. Middelfart Kommune Lyt med når Lars Jensen fortæller om et simpelt undervisningsforløb, hvor faget bliver værktøj frem for målsætning. Undervisningsforløbet er pakket ind i en narrativ fortælling, der kan gennemføres i alle klasser. VANERUM SiS Mød VANERUM SiS s uddannelseskonsulent Davy De Rijbel, der er uddannet folkeskolelærer i Belgien og hør mere om, hvilke interaktive muligheder, der gemmer sig i skolens interaktive whiteboards. Foredraget bliver holdt på engelsk. UCL Hør om Studentervæksthus UCL, der er mere end fysiske rammer. Studentervæksthuset tager initiativ til forskellige forløb, der støtter op om entreprenørielle læringsprocesser.

15 WORKSHOPZONEN I Workshopzonen kan du møde interessante facilitatorer, der løbende afholder spændende workshops, som du kan dukke op og deltage i. Tjek evt. eksakte tider ved de enkelte stande. Startup the Game Bliv skarpere til at tænke kreativt og styrk dine evner til at pitche idéerne på blot 10 minutter. Der er et Startup Event og et klassesæt af Startup the Game på højkant til den bedste pitch. Insero Science Academy Se det mobile innovationslaboratorium, som er et eksempel på, hvordan rum understøtter innovationsprocessen og deltag i konkurrencen om at lave dagens bedste mockup. Den Visuelle Forretningsplan Bliv introduceret til Den Visuelle Forretningsplan, der er et helt unikt værktøj til iværksætterundervisning og prøv at bruge et udvalg af de visuelle skabeloner fra bogen. Det Mobile FabLab Book 30 minutters sparring og få hjælp til at komme videre med dine idéer, dit produkt eller hjælp til at fremstille en prototype på vores maskiner som fx 3Dprintere. For virksomheder og iværksættere med CVR-nummer. Raspberry Pod Prøv at programmere og få en robot til at bevæge sig eller en diode til at blinke. Deltag i konkurrencen, hvor din skole kan vinde 15 Raspberry Pods, der er verdens første komplette kodekit til brug i undervisningen. VIA University College Test dine evner i at udvikle med teknologi. Måske du kan blive en af dem, der arbejder med nye teknologiske løsninger og opfindelser, som andre har brug for.

16 DESIGNZONEN I Designzonen kan du møde upcoming designere og se deres udstillinger. Alle er deltagere i konkurrencen DesignTalent 2014, der giver nuværende og tidligere studerende mulighed for at udstille deres design, som bedømmes af erfarne folk fra designbranchen. I Designzonen finder du også: Design to Innovate - D2i og Designskolen Kolding Mød en designkonsulent, som kan give dig tip om at få et bedre produkt eller service og prøv en designproces af, hvor du gennem fire enkle trin og ved brug af en række værktøjer kan blive klogere på, hvordan en designer arbejder. NETVÆRKSZONEN I Netværkszonen kan du møde netværk, som kan hjælpe dig godt på vej. Dansk Iværksætterforening Mød iværksætternes interesseorganisation i Danmark, som taler iværksætternes sag. Dansk Iværksætterforening udgiver også magasinet Iværksætteren, som udkommer seks gange årligt. EduKarma Hør, hvordan EduKarma kan skabe værdi for dig i dit nuværende og fremtidige studie. EduKarma er et uddannelsesnetværk, som giver studerende mulighed for at stille spørgsmål og få svar på tværs af skole, studieretning og uddannelsesniveau. YEAD Kig forbi og hør mere om et netværk med muligheder for unge innovatører og iværksættere. Yead tilbyder bl.a. events om erhvervsrelaterede emner som lederskab, innovation og networking. Projekt 1Million Drop panten i vores beholdere og panten vil gå 100 % ubeskåret til BØRNEfondens entreprenørskabsprojekter. Projekt 1Million vandt den Grøn Vækstspringer Vil du også lave et socialt projekt? Så besøg Projekt 1Million og lær af os.

17 KREATIVITETSZONEN I Kreativitetszonen kan du afprøve dine kreative evner. Grafisk Facilitering i undervisningen Få inspiration til, hvordan du kan kommunikere visuelt og lær at tegne på 15 minutter det kræver ingen tegneerfaring at være med. Byrumspolifylla Hjælp os med at lave korssting på byggehegn og lav street-art! Hovedbiblioteket i Aarhus Kom og nørd med Hovedbiblioteket i Aarhus, der kommer med en 3D-printer, nye robot-kits og arduinoer. Skarnsstreger Mal dine egne fliser og skab dit eget aftryk fra dagen. Kokedama Workshop Lav en hængende have og tag den med hjem. Planter kan godt hænge i loftet, hvis du bare kan teknikken med at lave en kokedama. Woolspire Hos Woolspire er der lagt op til garnsjov med små og nemme DIY-projekter. Kom og vær med til kreahygge.

18 KONKURRENCER PÅ DAGEN Idékonkurrencen er Danmarks største idékonkurrence, hvor unge fra grundskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser dyster på gode idéer og innovation. Forinden har elever og studerende indsendt en skriftlig præsentation, som er blevet bedømt af dommere fra erhvervslivet. På dagen præsenterer de unge deres idé over for dommerne, som bagefter giver feedback. Se Danmarks entreprenante unge og vær med til finalerne, som afvikles i Foredragszone 1-3 kl Edison er en opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, som kulminerer under Danish Entrepreneurship Award, hvor landsfinalen afholdes. I år har eleverne arbejdet med temaet Vi skaber energi, hvor de kommer med forslag til, hvordan energi i hverdagen kan forbedre vores livskvalitet. Over 3500 elever har deltaget, og de bedste har kvalificeret sig til landsfinalen via lokale finaler. Oplev innovation i børnehøjde, når eleverne dyster om Danmarksmesterskabet i Edison. Da Vinci er en udstillingskonkurrence for elever fra de naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige fag på STX, de teknologiske fag på HTX samt de håndværksmæssige og formgivende fag på EUD. Eleverne præsenterer deres idé, forskningsprojekt eller produkt for dommere. Mød de unge udstillere.

19 KONKURRENCER PÅ DAGEN DesignTalent 2014 er en udstillingskonkurrence, der sætter fokus på det store uudnyttede vækstpotentiale, der ligger i dansk design. Du kan opleve design fra upcoming designere, der i løbet af dagen vil blive bedømt af erfarne folk fra branchen, som vil udnævne Årets Designtalent. Mød de dygtige designere. Vækstspringer 2014 er en pitchkonkurrence for unge iværksættere, som allerede er i gang. Det vil sige, at de allerede har omsat for minimum kr. eksklusiv moms, har sendt minimum én faktura og har et CVR-nummer. Vækstspringerprisen indeholder to kategorier: Grøn Vækstspringerpris og Vækstspringerprisen. Se de indledende pitches kl og finalen fra kl. 14. Plakatkonkurrencen 2014 er en landsdækkende konkurrence for elever og studerende, hvor vinderen får lov til at designe den visuelle identitet for Danish Entrepreneurship Award. Årets Plakatkonkurrence blev vundet af Jesper Hjorth, der læser Digital Design og Kommunikation på IT-Universitetet i København. Vinderplakaten er sammen med de bedste forslag udstillet ved tårnet ved Edison.

20 CHILL OUT ZONEN I Chill Out Zonen kan du hænge ud med andre unge eller kaste dig over forskellige aktiviteter. Blue Ocean Robotics Prøv robotbolden Sphero, der er en fjernstyret bold, som du ganske enkelt styrer med din smartphone! Eller oplev augmented reality, hvor du kører rundt på gulvet med Sphero, men på skærmen er der fyldt med små trolde, som du skal køre over. Solutors Vær med i den sejeste konkurrence om at skabe det mest innovative læringsspil til Vidensbrønden, som er det interaktive gulv til leg, læring og bevægelse og vind en tablet. Strib Idrætsefterskole Vil du have muligheden for at vinde en super lækker håndbold? Det kræver ikke muskler så store som Hulkens eller Anders Eggerts fornemme teknik. Det kræver blot stort gå-på-mod og godt humør. Kom og prøv Strib Idrætsefterskoles sjove og udfordrende skudkonkurrencen i Chill Out Zonen. #GEW Photo #youngtre preneur #award2014 LIKE US PÅ FACEBOOK Danish Entrepreneurship Award #danish entrepre neurship award #uge47

21 LAV DIT EGET PROGRAM PLANLÆG DIN DAG Tjek programmet ud og noter her, hvad du bare ikke må gå glip af! Kl. 10:00-10:30 Velkomst på den store scene Kl. 10:30-11: Kl. 11:00-12: Kl. 13:00-14: Kl. 14:00-15: Kl. 15:00-16:00 Awardshow på den store scene

22 KORT OVER LÆRINGSRUMMET CUBUS PRAKTISK INFO Garderobe Find garderoben ved indgangen. Toiletter Find toiletterne midt i læringsrummet og ved indgangen. Mad Mad kan købes i de forskellige boder i læringsrummet. Derudover kan medbragte madpakker spises i madpakkeområdet.

23 KORT OVER LÆRINGSRUMMET PRAKTISK INFO Er der noget, du er i tvivl om? Få information på dansk og engelsk i vores infostand i rådgivningszonen og ved indgangen. Fotografer på arbejde Vi gør opmærksom på, at vi har professionelle fotografer på arbejde hele dagen, og vi forventer at bruge billederne fra dagens begivenheder efterfølgende. Hvis du (eller din familie) IKKE ønsker, at der bliver vist billeder af dig i offentlige medier på eller efter denne dag, skal du/i selv med det samme give udtryk for dette over for fotografen.

24 Skab dig et overblik over dagen og hold øje med tidsplanen. Tidsplan Velkomst på den store scene Idekonkurrence (15 min. brief) EDISON Da Vinci Vækstspringer Designtalent Zonerne i oplevelsesområdet åbner runde (afvikles ved den store scene) Nominering til finaler via højtalere kl Pause og på tur i zonerne Finaler (afvikles i Foredragszonen) Teams bedømmes fra kl 11 Pause og på tur i zonerne Teams bedømmes fra kl 11 Pause og på tur i zonerne Indledende finaler Finale under Vækstpanelet Udstillere bedømmes Afrundring fra kl Oplevelsesområdet lukker Award på den store scene Madboder i oplevelsesområdet er åbne fra kl Netværkszonen Kreativitetszonen Chill Out zonen Mentor Lounge Designzonen Læringszonen Rådgivningszonen Workshopzonen Foredragszonen TIDSPLAN

Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY

Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY Notat vedrørende stillingen som projektleder i INSERO SCIENCE ACADEMY Innovation og iværksætteri i uddannelsessystemet Insero Science Academy A/S udvikler og tilbyder uddannelsestilbud inden for energi

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA Hvorfor afholder vi Danish Entrepreneurship Award - DNA Med Danish Entrepreneurship Award vil vi skabe inspiration og motivation til

Læs mere

2014-2015 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING

2014-2015 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 2014-2015 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 1 Hvad er European Business Game? EBG er en europæisk konkurrence for gymnasielever, der dyster om at etablere den bedste fiktive virksomhed. Konkurrencen

Læs mere

NATURFAGENE UD AF BOKSEN 2015

NATURFAGENE UD AF BOKSEN 2015 TIRSDAG DEN 3. SEPTEMBER - KL. 09:45-10:45 / 11:00-12:00 PR OG RA 2-3 M NATURFAGENE UD AF BOKSEN 2015 Insero Science Academy inviterer til den årlige lærerkonference Naturfagene ud af boksen d. 1.-2. september

Læs mere

Iværksætterhistorier fra IDEA House

Iværksætterhistorier fra IDEA House Iværksætterhistorier fra IDEA House DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond Vi investerer i din fremtid Er IDEA House kommet for at blive? Studentervæksthuset IDEA House blev startet i februar 2006

Læs mere

Socialøkonomisk iværksætterguide

Socialøkonomisk iværksætterguide 1 Socialøkonomisk iværksætterguide VIDEN ANALYSE PERSPEKTIV - Vi rådgiver praksis - analyserer tendenser - perspektiverer fremtiden 2 Indhold Værdien af en forretningsplan 4 Er du en socialøkonomisk iværksætter?

Læs mere

KUNSTEN AT SKABE EN CAND.SELV.

KUNSTEN AT SKABE EN CAND.SELV. KUNSTEN AT SKABE EN CAND.SELV. Entreprenørskab i uddannelserne i Region Midtjylland KUNSTEN AT SKABE EN CAND.SELV INNOVATION I FOLKESKOLEN FRA TALENTMASSE TIL ENTREPRENØRSKAB ENTREPRENØRSKAB I VIAS UDDANNELSER

Læs mere

NÅR JEG BLIVER STOR. Nordisk magasin om entreprenørskab i grundskolen

NÅR JEG BLIVER STOR. Nordisk magasin om entreprenørskab i grundskolen NÅR JEG BLIVER STOR Nordisk magasin om entreprenørskab i grundskolen GIV ELEVERNE MAGTEN OVER DERES EGEN LÆRING 16 INSPIRERENDE EKSEMPLER FRA HELE NORDEN GENERAL- SEKRETÆREN TAGER ORDET: Vi skal leve af

Læs mere

Vækster din virksomhed i 2014? - så skal dit regnskabsprogram kunne følge med

Vækster din virksomhed i 2014? - så skal dit regnskabsprogram kunne følge med Nyt design - et regnskabsprogram du kan vokse med Tjek det ud i dag Vækster din virksomhed i 2014? - så skal dit regnskabsprogram kunne følge med Med e-conomic får du: Ubegrænset og gratis support når

Læs mere

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Indholdsfortegnelse: 1: Vision, mål og værdigrundlag 2: Linjerne - mål, indhold og vision 3: Marketing 5: Netværk 6: Fysiske rammer 1 Vision, mål og værdigrundlag

Læs mere

INSPIRATION FOR INNOVATIONSAGENTER

INSPIRATION FOR INNOVATIONSAGENTER INSPIRATION FOR INNOVATIONSAGENTER Insp ira t ion for Inno vat ionsa gente R Sund By Netværket, 2013 1. udgave, 1. oplag, 2013 ISBN (trykt version): 978-87-92848-16-1 ISBN (elektronisk version): 978-87-92848-17-8

Læs mere

Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens. Ihærdig, ung virksomhed mærker ikke krisen - Dansk Gasteknik har fundet sin niche

Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens. Ihærdig, ung virksomhed mærker ikke krisen - Dansk Gasteknik har fundet sin niche 1. årgang. nr. 1. Lørdag 26. februar 2011 www.horsens-erhverv.dk ErhvervH rsens Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens Northern Greens indtager Europa - I starten handlede det om mange

Læs mere

Inkubator med fokus på arttech

Inkubator med fokus på arttech Inkubator med fokus på arttech behovsafdækning og anbefalinger Christina Melander og Tanja Bisgaard Oktober 2013 Dansk Design Center, H.C. Andersens Boulevard 27, 1553 København V, Tel 3369 3369, www.ddc.dk

Læs mere

Grøn Erhvervsvækst En engageret kommunaldirektør Ny mulighed for medarbejderudvikling Middelfart byder på gratis ferie

Grøn Erhvervsvækst En engageret kommunaldirektør Ny mulighed for medarbejderudvikling Middelfart byder på gratis ferie nr. 21 april 2012 middelfart erhvervscenter Grøn Erhvervsvækst En engageret kommunaldirektør Ny mulighed for medarbejderudvikling Middelfart byder på gratis ferie + Virksomhedsportræt + Golfdag + Nye cafémøder

Læs mere

Human Resources. Ubrugt HRpotentiale. nye medier. Møder er spild af tid. Skat på aftenskole. Apple gør det igen. Indflydelse og indsigt

Human Resources. Ubrugt HRpotentiale. nye medier. Møder er spild af tid. Skat på aftenskole. Apple gør det igen. Indflydelse og indsigt 5. september 2011 I Nr: 13 Årgang 21 Human Resources NYT OM VIDEREUDDANNELSE, LEDELSE OG LÆRING Ubrugt HRpotentiale i nye medier FOKUS: Sociale medier er et område i vækst ude i virksomhederne. Samtidig

Læs mere

Skole og produktion 2014-2015

Skole og produktion 2014-2015 Skole og produktion 2014-2015 Indhold Forord...................................... 3 Indledning..................................... 3 Aktivitet Vores lokalsamfund............... 1. - 3. kl...........

Læs mere

De danske erhvervsakademier

De danske erhvervsakademier De danske erhvervsakademier En introduktion til erhvervsakademierne, deres uddannelser, udviklingsprojekter og samarbejdet med dansk erhvervsliv. Publikationen er udgivet af: Danske Erhvervsskoler Lederne,

Læs mere

JEG SKABER EN VERDEN, HVOR JEG KAN LEGE

JEG SKABER EN VERDEN, HVOR JEG KAN LEGE 02 2015 f-f.dk FRIE DET ER DIG, DER BESTEMMER 3 TIPS TIL AT OPNÅ FLOW ÅRETS FUNKTIONÆR: Indstil din ekstraordinære kollega til prisen og præmien på 10.000 kr. TEMA: ARBEJDSLIV I FLOW SIDE 16-29 EN CIGARET

Læs mere

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR

LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR LEDELSE SOM VÆKSTGENERATOR Erfaringerne fra Vækst via Ledelse viser, at lederudvikling er et helt afgørende sted at sætte ind for at sikre øget vækst i Danmarks små og mellemstore virksomheder. Anders

Læs mere

2015-2016 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING

2015-2016 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 2015-2016 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 2 ORGANISATIONER BAG EUROPEAN BUSINESS GAME Indhold Vicedirektør Louise C. Mogensen, Finansrådet... 5 Hvad er EBG... 7 Interview med sidste års vindere fra

Læs mere

Et innovations- og iværksætteriprojekt for 6. og 7. klassetrin. Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise

Et innovations- og iværksætteriprojekt for 6. og 7. klassetrin. Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Et innovations- og iværksætteriprojekt for 6. og 7. klassetrin Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Indholdsfortegnelse 1. Om Projekt Edison 2. Tilmelding 3. LærerEdison 4. Arbejdet inden ElevEdison

Læs mere

Midtjyske Studentervæksthuse

Midtjyske Studentervæksthuse Midtjyske Studentervæksthuse Redegørelse vedrørende studentervæksthusenes arbejde i Region Midtjylland August 2009 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Virksomheds- og kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse

Læs mere

Drømmen. Mere end kun bøger på højt niveau

Drømmen. Mere end kun bøger på højt niveau samlet18.qxd 11-12-2003 10:39 Side 1 De fedeste tre år Jeg synes, det er utroligt, at man kan gå på gymnasiet og samtidig have det så sjovt, som jeg har haft det. Det har været de fedeste tre år af mit

Læs mere

EBG starter igen efter sommerferien 2012 EUROPEAN BUSINESS GAME FØR IDÉERNE UD I UNDERVISNINGEN

EBG starter igen efter sommerferien 2012 EUROPEAN BUSINESS GAME FØR IDÉERNE UD I UNDERVISNINGEN EBG starter igen efter sommerferien 2012 EUROPEAN BUSINESS GAME FØR IDÉERNE UD I UNDERVISNINGEN Gør iværksætteri til en del af undervisningen i erhvervsøkonomi, innovation og virksomhedsøkonomi i skoleåret

Læs mere

CAMP GUIDE. Genvej til unikke idéer

CAMP GUIDE. Genvej til unikke idéer Af Mette Ullersted, Torben Bager, Ulrik Blom, Christian Byrge og Tommy Borg Larsen Redaktion og layout: Helene E. Pedersen CAMP GUIDE Genvej til unikke idéer CAMP GUIDE Genvej til unikke idéer Udgivet

Læs mere

Have a cigar. gratis. år 2020? MAGASIN. magasin til sydfyn PROFIL. Kultur- og byliv Erhverv Profil Tema APRIL 2012

Have a cigar. gratis. år 2020? MAGASIN. magasin til sydfyn PROFIL. Kultur- og byliv Erhverv Profil Tema APRIL 2012 PROFIL MAGASIN Kultur- og byliv Erhverv Profil Tema APRIL 2012 Have a cigar år 2020? Jack Nicholson gør det. Ligesom Bill Clinton og Peter Aalbæk Granville Jensen Island gør i det. Canada er med sin rå

Læs mere

KØBENHAVN en levende erhvervsby

KØBENHAVN en levende erhvervsby KØBENHAVN en levende erhvervsby Vild med København Chris MacDonald har aldrig haft en business-plan, alligevel står han bag sit eget succesrige firma "Grace Health", der naturligt nok sælger Energy management.

Læs mere

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 2015/2016 STUDIERETNINGER - TEMAFAG - VALGFAG 10 CV STUDIERETNINGER De 6 studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig i den retning, du gerne vil alt efter

Læs mere

TIL DIN. far. bærbar GUIDE TIL DIG. Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013

TIL DIN. far. bærbar GUIDE TIL DIG. Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013 Også til din søster GAVE TIL DIN MOR og far Uddannelse og JOB bærbar GUIDE TIL DIG god som lokumslæsning Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013 Kom og få opdateret jeres viden Vi kender det alle

Læs mere

KURSER TIL TURISTERHVERVET I NORDJYLLAND EFTERÅR 2012

KURSER TIL TURISTERHVERVET I NORDJYLLAND EFTERÅR 2012 1 g Værtskab Markedsføring, sprog og it Strategi virksomhedsudvikling g g g g g g g g g g g g g g virksomhedsudvikling Værtskab Markedsføring, sprog og it Strategi virksomhedsvirk somhedsudvikling virksomhedsudvikling

Læs mere