Jeg stillede ham nogle af de spørgsmål, som vi er stødt på hen ad vejen og fik følgende forklaringer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg stillede ham nogle af de spørgsmål, som vi er stødt på hen ad vejen og fik følgende forklaringer."

Transkript

1 Sidste Nyt fra 2005 Efter en stille periode vågner vi så småt til live igen. 20. Marts I forbindelse med en tur til Billund Lufthavn benytter Niels lejligheden til at køre lidt mere syd på, hvilket resulterer i besøg på 4 stationer. 29. Marts Under en tur til Tversted sammen med Niels får Stine scoret 5 stationer. Blandt dem Knøsen, hvor vi undrer os over et ikke tidligere bemærket postament af mursten, som er placeret nedenfor og et stykke fra det rigtige. 29. Marts Tirsdag efter Påske talte jeg med en medarbejder hos Kort- & Matrikel-styrelsen, Johan Reiter, som i sin tid var så venlig at give mig mange oplysninger og tilsende kort m.m. Ved oplysningen om og de foreløbige resultater af vort virke blev han meget glædeligt overrasket og udtrykte stor tilfredshed med, at nogle brød sig om hans postamenter, ligesom han ønskede os held med det videre forløb. Jeg stillede ham nogle af de spørgsmål, som vi er stødt på hen ad vejen og fik følgende forklaringer. Betegnelsen GM på postamenter er forkortelse for Grad Målingen, hvis betydning egentligt stammer fra franskmændenes forsøg på at måle afstanden fra ækvator til Nordpolen, som på et vist tidspunkt var udgangspunkt for fastlæggelse af længden 1 meter. Når vi flere steder er stødt på en station med både et granitpostament og et nærtstående murstenspostament, skyldes det behovet for et noget kraftigere fundament i forbindelse med stort og tung grej - vinkelmåler - til astronomiske målinger. Murstensfundamentet kan også være opbygget, så det indeslutter granit-stenen. Det er f.eks. tilfældet på Agri Bavnehøj. Han vil også kunne give os svar på vor formodning om to slettede stationer, nemlig Espelunden i Kbh. og Sdr.Havrvig på Holmsland Klit. Da jeg fortalte, at vi havde været ved hovedstationen i Buddinge, tilføjede han, at der nu var i alt 3 hovedstationer med elektronisk måle- & kommunikations-netværk. Den ene, kaldet Suldrup, er placeret på motorvejsrastepladsen Himmerland, og den anden, kaldet Skærup, er placeret på motorvejs-rastepladsen Skærup ved Vejle. De er vist nok begge beliggende i den vestlige plads. De er nu begge tilføjet på kort og lister og venter så bare på at blive besøgt. 20. Maj Nordmanden Roger Pihl får særdeles megen pressedækning ved udgivelsen af sin bog Guide til Danmarks Bjerge.

2 Han påstår på en forunderlig og herlig facon at have besteget alle 184 højdepunkter over 100 m i Danmark. Niels har begået en fortegnelse med 519 højdepunkter over 100 m og sender et Genmæle til Bagsiden af Ingeniøren, hvis redaktør Lynch altid er god for en skæv vinkel. Det resulterer i en direkte kontakt med Nordmanden, som viser sig også at have stor indsigt i kort, højder og postamenter, Han roser vor hjemmeside, ligesom han spørger om optagelseskriterier og mener, at vi vist lider af samme sykdommen. På Bagsiden er vi nu omtalt og med et billede af formanden på Søhedens Bakke. Det viser sig, at Lynch har fotograferet postamentet på Knudshoved Odde, og måske også har en snert af sykdommen, som Nordmanden kalder det. Adressen på hjemmesiden vil senere komme på Bagsiden.

3 08. Maj På en tur i det sydøstlige Himmerland med de to gamle skolekammerater Niels og Leif er det så heldigt, at de kommer forbi 5 postamenter, som Leif kan tilføje samlingen. På Hohøj ved Mariager konstaterer de, at man i betonfundamentet faktisk kan ane omridset af det tidligere omtalte postament af mursten. Vi har nu med sikkerhed fundet forklaringen på vores tidligere forundring over disse murstenspostamenter, som dels kan være muret op uden om granitstenen, og dels være fritstående ved siden af granitpostamentet. 13. Maj Peer er for alvor kommet i gang på Sjælland. Men også på en tur over Fyn og til Jylland har han været meget aktiv. 15. Maj På familien Gundersens årlige Pinsetur i det vestlige Himmerland, Hanherred og Mors kommer man tilfældigvis forbi 5 postamenter, som alle bliver indtaget på behørig vis. 03. Juni Vi har endnu engang fået rosende omtale på Bagsiden af Ingeniøren. Hjemmesiden adresse er ligeledes angivet.

4 Redaktøren Lynch har også sendt sit billede af postamentet på Spidsen, og det er med tak herefter medtaget i samlingen. 07. Juni En lang række spotninger, som Peer kalder det, i løbet af foråret bringer ham nu højt på statuslisten. I fælleskab har vi besøgt 78.8 % af alle landets stationer. 23. Juni På en rundtur på Fyn når Leif og Niels at besøge 11 stationer. På Ravnebakke i udkanten af Odense er postamentet borte. Skabohuse ved Nyborg viste sig at være et moderne postament af en rustfri stålholder indstøbt i kraftige plastrør. Den har sikkert været anvendt som fast pejlepunkt i forbindelse med byggeriet af broen over Storebælt. Herefter mangler vi kun at besøge 2 stationer på Fyn, foruden 8 på omliggende øer. 08. August Den megen og flotte omtale af Sammenslutningens aktiviteter i "Ingeniøren" kan tydeligt aflæses i hjemmesidens statistik. April måned viser f.eks. 12 besøg, mens juni topper med 405. Siden starten i april 2004 har hjemmesiden haft 1389 besøg. Også Peer mener at kunne konstatere mere færden omkring postamenterne end tidligere 13. August På vej til Lolland benytter Niels lejligheden til at opsøge de 2 manglende stationer på Fyn.

5 På vejen hjem over det sydlige Sjælland nås også at besøge et par stationer. Mystikken omkring stationen Skovsgård ved Gyldenholm forsøges løst. Stationen er markeret med ring og nummeret på kortet fra KMS. Men stationen er ikke vist på 1 cm kortene. Ved Skovsgård findes et Bagerimuseum og en gammel vindmølle uden hat og vinger. Møllen står ganske tæt ved områdets højeste punkt, 52 m. Måske er postamentet placeret i selve møllen, eller måske skjult i kornmarken. Det kræver vist en forklaring fra KMS. 15. August Under en cykletur med "Skovkarlene" på Samsø besøger Leif øens eneste station kaldet Dyret. 27. August Tove og Birgit Larsen fra Hobro har været på ferie på Anholt og har venligst bidraget med materiale om postamentet der. September Gerda og Fritjof Nielsen, - familien fra Holeby, som også leverede os billeder fra Bornholm, har været på Omø og venligst tilsendt os materiale om postamentet der. September Niels kontakter KMS og taler med Johan Reijer om problemer med at finde enkelte postamenter. Han vender telefonisk tilbage og kan meddele, at postamenterne Ravnebakke ved Odense og Skovsgård Mølle ved Fuglebjerg er sløjfet. Blæsinge Banke ved Havrebjerg har været sløjfet, men findes nu som et betonrør i diget Oktober Leif og Niels hjemsøger det SV-lige Jylland og finder 13 stationer. Den ene - Lundsmark - er omgivet af høje majsplanter og venter derfor på senere besøg. Det på ældre kort markerede postament på Riberhus Borgruin blev konstateret. Postamentet i Ribe står ganske rigtigt på toppen af domkirkens tårn. Et times tid bruges i forgæves forsøg på at finde Nørre Løgum, hvis placering i forvejen er omgivet af usikkerhed grundet udeladelser på de fleste kort. Vi finder den ikke, men bliver senere klar over, at vi har ledt i et forkert område. Vongshøj er ret usædvanlig, idet postamentet står i bunden af et muret tårn, som har været anvendt til observationer. Vi støder flere steder på rester af den af tyskerne under første verdenskrig opbyggede forsvarslinie med op mod 800 installationer. 10. Oktober En henvendelse til Johan Reijer hos KMS bekræfter, at det ikke fundne postament ved Nørre Løgum er eksisterende. Vi får også oplysninger om den præcise placering, som ikke fremgår af hverken 4- eller 5 cm kortene.

6 18 Oktober Fra Peer er ankommet billeder og fortegnelse over de 22 besøg, han gennem flere velforberedte ture har gennemført her i eftersommeren. Dermed mangler vi kun 4 stationer på Sjælland. Det gælder bl.a. postamentet i Helsinge, som også Niels har set på afstand i kornmarken, Hesselø, som jo nok bliver lidt vanskelig og Multebjerg i Gribskov, som befinder sig på militært område, men som en kontaktperson i forsvaret har lovet hjælp med. For for hele landet fortæller status, at vi nu har nået 91,7 % af de eksisterende postamenter. 30 Oktober I løbet af weekenden har Peer besøgt flere af de manglende stationer på Sjælland. Det gjalt med militær tilladelse og eskorte Multebjerg i Grib Skov. Endvidere den længe ventende station i kornmarken i Helsinge. som nu var tilgængelig. Han fandt også efter flere genvordigheder og krumspring frem til KMS Observatoriet i Buddinge, hvor lang tid blev brugt på at undersøge de talrige installationer af forskellig og til dels ubestemmelig art. Efter denne kraftpræstation mangler han kun at besøge 3 sjællandske stationer, nemlig Hesselø, Omø og Spidsen på Knudhoved Odde. Samlet mangler vi kun Hesselø for at have Sjælland fulgt ud dækket. Peer mener med sine flyveforbindelser at kunne klare den sag i løbet af næste år. 13. November Inger Andersen i Nexø kontaktede KMS med et spørgsmål om postamenter. Her henviste man til vores hjemmeside. Hun kontaktede derefter Niels, hvilket har resulteret i en livlig og entusiastisk aktivitet på øen med besøg, billeder og data fra alle 7 postamenter. Dermed er der også opnået total dækning af stationer på Bornholm. 22. November Under weekendens tur når Peer at besøge 12 stationen. Deriblandt nye stationer som den på Strynø, de 4 på Langeland og den manglende Ingershøj på Tåsinge. Desuden en række kendte stationer på Fyn. Det bringer hans besøgstal over November Såvel Stine som Peer har forsøgt at finde stationen, som vi kalder Espelunden. På ældre kort er placeret i det Københavnske forsvarsværk Vestvolden, som over 15 km strækker sig fra Køge Bugt til Utterslev Mose. Den blev ikke fundet og derfor anset som sløjfet. Inger Andersen fra Neksø har imidlertid gennem forespørgsler og ihærdig søgen fundet stationen og fotograferet den. Tak for det. Da den er nedgravet med toppen i niveau med jordoverfladen, - som den i Klemensker -, var det måske ikke lige det, de to andre kiggede efter. Peer har nu også fundet den.

7 01. December Ved starten på dette projekt med at finde trigonometriske stationer skete det ved at lede i Topografisk Atlas ( 1: ). Stationerne navngav jeg, såfremt punktet ikke var benævnt, med navnet på den nærmeste lidt større bebyggelse. Senere hen er navne på mange punkter dukket op, når man ved at benytte KMS's hjemmeside fandt dem på et historisk 4 cm kort. Disse nye navne har efterhånden erstattet mange af de oprindelige navne i vore fortegnelser og tekster til billeder. 01. December Som det kan ses i Statusbilledet er vi nu tæt på at have besøgt 95 % af alle stationer i landet. Det kommende år vil kræve sejladser til Læsø, Hesselø, Fænø ( ingen færge ), Avernakø, Ærø og Enehøje ( ingen færge ). Endvidere kørsel til Rømø og Manø ( ebbevej ), samt opsamling et par steder i Jylland for at komme på 100 % dækning.

Vor fortegnelse over stationer er udviddet - men endnu kun delvis udfyldt - med korrigerede koordinater ifølge UTM 32 EUREF 89.

Vor fortegnelse over stationer er udviddet - men endnu kun delvis udfyldt - med korrigerede koordinater ifølge UTM 32 EUREF 89. Sidste Nyt fra 2006 21. Januar Under et familiebesøg i det sydlige Jylland får Stine lokket familien på en tur, som omfatter besøg på 5 stationer, hvoraf de to på Rømø er første gangs besøgt. 01. Februar

Læs mere

www.fortidsmindeguide.dk Sorring Loddenhøj - En højtliggende bronzealdergravhøj

www.fortidsmindeguide.dk Sorring Loddenhøj - En højtliggende bronzealdergravhøj Sorring Loddenhøj - En højtliggende bronzealdergravhøj Sorring Loddenhøj, 147 meter over havet. Her set fra nordøst. Lige ved siden af den store telemast nordøst for Sorring, ligger gravhøjen Sorring Loddenhøj.

Læs mere

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen?

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen? 14 Hvor skal vi hen? 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre Julia: Har du været i Skagen? Luis: Hvor ligger det henne? Julia: Oppe i Nordjylland. Luis: Har du været der? Julia: Næ, men jeg

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Danskernes afstand til nærmeste skadestue

Danskernes afstand til nærmeste skadestue Louise Kryspin Sørensen og Morten Bue Rath 31. August 2011 Danskernes afstand til nærmeste skadestue Antallet af skadestuer er halveret fra 69 skadestuer i 199 til 3 skadestuer i 2011. Dette afspejler

Læs mere

Resultater fra vingeundersøgelsen 2017/18

Resultater fra vingeundersøgelsen 2017/18 Resultater fra vingeundersøgelsen 2017/18 I nedenstående tabel kan man se det totale antal af vinger (N=10.227), og den procentvise kønsfordeling og antallet af unge fugle per gammel hun for de enkelte

Læs mere

Vest- og midtjyder er bedst til at bryde den sociale arv

Vest- og midtjyder er bedst til at bryde den sociale arv Vest- og midtjyder er bedst til at bryde den sociale arv Der er store geografiske forskelle på, hvor mange unge, der bryder med den negative sociale arv, og får en uddannelse efter grundskolen, når de

Læs mere

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt 22. marts 2009 Jeppe Druedahl og Chefanalytiker Frederik I. Pedersen Kontakt Direktør Lars Andersen Direkte tlf. 33 55 77 17 eller 40 25 18 34 Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt Arbejdsmarkedet

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Den pythagoræiske læresætning

Den pythagoræiske læresætning Den pythagoræiske læresætning 1. Udfyld skemaet herunder dvs. find den manglende hypotenuse ved a 2 + b 2 = c 2 : 1 20 21 2 12 35 3 28 45 4 56 33 5 119 120 6 168 95 7 52 165 8 207 224 9 315 572 10 627

Læs mere

Danskerne vil til hovedstaden! Antal boligsøgninger i forhold til indbyggere

Danskerne vil til hovedstaden! Antal boligsøgninger i forhold til indbyggere Analyse 2016: I disse kommuner vil danskerne bo og ikke bo Analysen bygger på de knap 160.000 boligsøgerannoncer og boligsøgeragenter som boligsøgere har oprettet i perioden 01/10 2015 til d. 01/10 2016.

Læs mere

Danskerne vil til hovedstaden! Antal boligsøgninger i forhold til indbyggere. Region Syddanmark

Danskerne vil til hovedstaden! Antal boligsøgninger i forhold til indbyggere. Region Syddanmark Danskerne vil til hovedstaden! Analysen bygger på knap 160.000 boligsøgninger fra Danmarks største boligportaler Boligdeal.dk og Boligønsker.dk. Søgningerne er foretaget i tidsrummet fra d. 01/10 2015

Læs mere

Nr Marine Habitatområder Kode Udpegningsgrundlag Ændring. Mudder- og sandflader blottet ved ebbe

Nr Marine Habitatområder Kode Udpegningsgrundlag Ændring. Mudder- og sandflader blottet ved ebbe 4 Hirsholmene, havet vest herfor og 1364 Gråsæl (Halichoerus grypus) Ellinge Å s udløb Ny 9 Strandenge på Læsø og havet syd 1364 Gråsæl (Halichoerus grypus) herfor 10 Holtemmen, Højsande og Nordmarken

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé

kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé Vi har i dette notat se nærmere på pasningsudgifterne pr. barn i landets kommuner og regioner. Vi fandt

Læs mere

Resultater fra vingeundersøgelsen 2016/17

Resultater fra vingeundersøgelsen 2016/17 Resultater fra vingeundersøgelsen 2016/17 I nedenstående tabel kan man se det totale antal af vinger (N=14.047), og den procentvise kønsfordeling og antallet af unge fugle per gammel hun for de enkelte

Læs mere

Resultater fra vingeundersøgelsen 2012/13

Resultater fra vingeundersøgelsen 2012/13 Resultater fra vingeundersøgelsen 2012/13 I nedenstående tabel kan man se det totale antal af vinger, den procentvise kønsfordeling og antallet af unge fugle per gammel hun for de enkelte arter. Art gl.

Læs mere

Resultater fra vingeundersøgelsen 2013/14

Resultater fra vingeundersøgelsen 2013/14 Resultater fra vingeundersøgelsen 2013/14 I nedenstående tabel kan man se det totale antal af vinger, den procentvise kønsfordeling og antallet af unge fugle per gammel hun for de enkelte arter. Art gl.

Læs mere

Resultater fra vingeundersøgelsen 2014/15

Resultater fra vingeundersøgelsen 2014/15 Resultater fra vingeundersøgelsen 2014/15 I nedenstående tabel kan man se det totale antal af vinger (i alt 13.932), den procentvise kønsfordeling og antallet af unge fugle per gammel hun for de enkelte

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år Hovedbudskaber Antallet af praktiserende læger er faldet med næsten 300 læger siden 2007 Èn ud af fire læger er

Læs mere

Nyhed! Danmark 1:50.000

Nyhed! Danmark 1:50.000 Topografiske Kort fra Nordisk Korthandel Nyhed! Danmark 1:50.000 Atlas, Glober, Kort & Guider Her i kataloget kan du se vort nye udvalg af kort over Danmark. Topografiske Kort Nordisk Korthandel, scanmaps

Læs mere

Vejene har flyttet sig med tiden Tekst og foto: Svend Kramp

Vejene har flyttet sig med tiden Tekst og foto: Svend Kramp Vejene har flyttet sig med tiden Tekst og foto: Svend Kramp Det er altid godt at blive klogere, at lære og opleve noget nyt. Det skete for mig, da jeg havde skrevet den første artikel om de gamle hulveje

Læs mere

Op mod hver fjerde ung på Sjælland er hægtet af uddannelsesvognen

Op mod hver fjerde ung på Sjælland er hægtet af uddannelsesvognen 137.000 danske unge har ingen uddannelse udover grundskolen Op mod hver fjerde ung på Sjælland er hægtet af uddannelsesvognen 137.000 unge mellem 16 og 29 år har ingen uddannelse udover grundskolen og

Læs mere

friværdi guide Her får du den største Oversigter Top ti og bund ti over friværdi 1sid8er Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

friværdi guide Her får du den største Oversigter Top ti og bund ti over friværdi 1sid8er Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Søren Bidstrup guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 1sid8er Her får du den største friværdi Oversigter Top ti og bund ti over friværdi Friværdi INDHOLD I DETTE HÆFTE: Her

Læs mere

43 | Vejle - Billund Lufthavn - Billund | Gyldig 05~08~19 | SYDTRAFIK

43 | Vejle - Billund Lufthavn - Billund | Gyldig 05~08~19 | SYDTRAFIK Rute 144 mod Esbjerg Billund, Kornmarken 3.33 3.35 3.41 4.02 4.15 4.10 4.33 4.35 4.41 5.02 5.03 5.05 5.11 5.32 5.40 5.33 5.35 5.41 6.02 6.15 6.03 6.05 6.11 6.32 6.40 6.45 6.33 6.35 6.41 7.02 7.15 7.10

Læs mere

43 | Vejle - Billund Lufthavn - Billund | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK

43 | Vejle - Billund Lufthavn - Billund | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK Rute 144 mod Esbjerg Billund, Kornmarken 3.33 3.35 3.41 4.02 4.15 4.10 4.33 4.35 4.41 5.02 5.03 5.05 5.11 5.32 5.40 5.33 5.35 5.41 6.02 6.15 6.03 6.05 6.11 6.32 6.40 6.45 6.33 6.35 6.41 7.02 7.15 7.10

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: /

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: / Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: 211808 / 2409759 Store ændringer i liggetiderne på boligmarkedet I store dele af landet var liggetiderne lavere i de første seks måneder af 2017 i forhold til sidste

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Virkninger af regeringens boligudspil: Typeeksempler énfamilieshuse

Virkninger af regeringens boligudspil: Typeeksempler énfamilieshuse Faktaark 4. oktober 2016 Virkninger af regeringens boligudspil: Typeeksempler énfamilieshuse Regeringens boligudspil vil påvirke boligejernes tebetaling på følgende vis: Automatisk tilbagebetaling af for

Læs mere

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015 undersøgelse i Aarhus kommune -2015 Den følgende rapport viser en oversigt over tilknyttede kommentarer fra pårørendeundersøgelsen 2015. 1. Kommentarer til tilfredshed med plejeboligen alt i alt? Stor

Læs mere

Der er modtaget data fra alle amter og kommuner undtagen Blåvandshuk, Dianalund, Løkken-Vrå, Marstal, Sallingsund, Sydfalster.

Der er modtaget data fra alle amter og kommuner undtagen Blåvandshuk, Dianalund, Løkken-Vrå, Marstal, Sallingsund, Sydfalster. NYHEDSBREV Fraværsstatistikken for den (amts)kommunale sektor 2006 er nu tilgængelig i en onlineversion med mulighed for selv at danne diverse rapporter over fraværet. Desuden udgives Fraværsstatistikken

Læs mere

Vejret i Danmark - efterår 2014

Vejret i Danmark - efterår 2014 Vejret i Danmark - efterår 2014 Næst varmeste siden 1874. Midlet af de daglige minimumtemperaturer kom på en andenplads, midlet af de daglige maksimumtemperaturer en tredjeplads (sammen med efteråret 2005)

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

Udviklingen i den gennemsnitlig boligstørrelse

Udviklingen i den gennemsnitlig boligstørrelse Udviklingen i den gennemsnitlig boligstørrelse Af Lasse Vej Toft, lvt@kl.dk Dato: Vælg datoælg dat Side 1 af 9 Formålet med dette analysenotat er at give et overblik over udviklingen i boligarealet per

Læs mere

Rally Danimarca Ferrari 70 år. Den 3. juni 2017

Rally Danimarca Ferrari 70 år. Den 3. juni 2017 Den 3. juni 2017 Tag med til Ferraris fødselsdag - Det bliver ikke det samme uden dig! Kære Ferrari-ejer Den 3. juni 2017 bliver dagen, hvor vi fejrer Ferraris 70 års fødselsdag i Danmark. Vi skal fejre

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2013 13.-19. juni Højskole og Folkemøde på Bornholm Højskole og Folkemøde på Bornholm 13. 19. juni 2013 I et samarbejde mellem Sydslesvigsk Forening, LOF, Grænseforeningen og Højskolen.

Læs mere

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet.

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet. Ældre Sagen september 213 Efterlønsmodtagere Antallet af efterlønsmodtagere falder Fra 27 til 212 er antallet af fuldtids-efterlønsmodtagere 1 faldet fra 138.11 til 13.272 personer svarende til et fald

Læs mere

Bilag B. Udvalgte eksempler på områder, der ikke kan anvendes til økologisk biavl

Bilag B. Udvalgte eksempler på områder, der ikke kan anvendes til økologisk biavl 1 Bilag B Udvalgte eksempler på områder, der ikke kan anvendes til økologisk biavl 2 Det danske landskab er præget af landbrug. Områder med oprindelig natur er få og små, idet det i høj grad er et kulturlandskab.

Læs mere

Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide.

Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide. Personlig profil Michael Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide. Vi kører i en lejet bil. Det er en gammel Landrover, som kun kører 8 km. Per liter ved en gennemsnitsfart på 80 km/t. Man

Læs mere

Det syddanske udbud af feriehuse og deres omgivelser

Det syddanske udbud af feriehuse og deres omgivelser Det syddanske udbud af feriee og deres omgivelser Udarbejdet af Carl Henrik Marcussen, Center for Regional- og Turismeforskning for Region Syddanmark August 203 Titel: Det syddanske udbud af feriee og

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0259 afsagt den 6. juni 2014 ****************************** KLAGER PS (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 640 1. juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere

Vejret i Danmark - marts 2017

Vejret i Danmark - marts 2017 Vejret i Danmark - marts 2017 Varm med overskud af nedbør og underskud sol ift. gennemsnit 2006-15. Næsthøjeste maksimumtemperatur i en marts måned siden 1874. Midlet af de daglige maksimum- og minimumtemperaturer

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2013 Dato: 26. september 2013 BRK/ENI/LKS/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2013 Dato: 26. september 2013 BRK/ENI/LKS/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 613 1. oktober 2013 Dato: 26. september 2013 BRK/ENI/LKS/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

PLO Analyse 2/3 af landets læger har nu lukket for flere patienter

PLO Analyse 2/3 af landets læger har nu lukket for flere patienter PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 11. september 2017 PLO Analyse 2/3 af landets læger har nu lukket for flere patienter Hovedbudskaber: Det meste af Nordjylland, det sydlige Sjælland og Lolland-Falster,

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Bagåen ved Rolfsted Mølle 2006 2007/1 Middelaldervandmølle fundet i Rolfsted Under Fyns Amts arbejde med at lave en fiskepassage og dermed fjerne den sidste hindring

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Elevprognoser Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Efterskoleforeningen Vartov, Farvergade 27 H, 2. 1463 København K Tlf. 33 12 86 80 Fax 33 93 80 94 info@efterskoleforeningen.dk www.efterskole.dk www.efterskoleforeningen.dk

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2014 Dato: 28. april 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2014 Dato: 28. april 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 635 1. maj 2014 Dato: 28. april 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2014 Dato: 24. september 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2014 Dato: 24. september 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 650 1. oktober 2014 Dato: 24. september 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Marys historie. Klage fra en bitter patient

Marys historie. Klage fra en bitter patient Artikel i Muskelkraft nr. 8, 1997 Marys historie Klage fra en bitter patient Af Jørgen Jeppesen Hvordan tror du de opfatter dig? "Som en utrolig vanskelig patient. Det er jeg helt sikker på." Er du en

Læs mere

Hvor går grænsen mellem Sejs og Svejbæk? Skrevet af Bente Rytter

Hvor går grænsen mellem Sejs og Svejbæk? Skrevet af Bente Rytter Hvor går grænsen mellem Sejs og Svejbæk? Skrevet af Bente Rytter Det er et spørgsmål, vi somme tider har fået stillet i foreningen, og svaret er, at det et godt spørgsmål, hvilket på nutidsdansk betyder,

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til december 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til december 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

HVER TREDJE VIRKSOMHED SØGER FORGÆVES EFTER MEDARBEJDERE

HVER TREDJE VIRKSOMHED SØGER FORGÆVES EFTER MEDARBEJDERE September 2016 HVER TREDJE VIRKSOMHED SØGER FORGÆVES EFTER MEDARBEJDERE Flere og flere virksomheder må opgive at finde de medarbejdere, de har brug for til at løse deres opgaver og udvikle deres forretning.

Læs mere

Analyse 19. august 2013

Analyse 19. august 2013 19. august 2013 Større geografisk koncentration af millionærer i Danmark Af Esben Anton Schultz Denne analyse ser nærmere på, hvor mange millionærer der var i Danmark i 2010, og hvordan de fordeler sig

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2014 Dato: 15. juli 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2014 Dato: 15. juli 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 643 1. august 2014 Dato: 15. juli 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til november 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til november 2018 feb-4 okt-4 jun-5 feb-6 okt-6 jun-7 feb-8 okt-8 jun-9 feb-1 okt-1 jun-11 feb-12 okt-12 jun-13 feb-14 okt-14 jun-15 feb-16 okt-16 jun-17 feb-18 okt-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Vejret i Danmark - maj 2017

Vejret i Danmark - maj 2017 Vejret i Danmark - maj 2017 Produktionstidspunkt: 2017-06-01 Tørrere, varmere og lidt solrigere end gennemsnittet for 2006-15. Midlet af de daglige minimumtemperaturer 8. højeste (sammen med maj 1998,

Læs mere

Vejret i Danmark - februar 2017

Vejret i Danmark - februar 2017 Vejret i Danmark - februar 2017 Varmere, vådere og solfattigere ift. gennemsnit 2006-2015. Blæsevejr 22-23. og 28. februar Produktionstidspunkt: 2017-03-01 Februar 2017 fik en middeltemperatur på 1,9 C

Læs mere

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Marts 2019 Redaktion: Landbrugsstyrelsen Tekst: Landbrugsstyrelsen Foto: COLOURBOX ISSN: 2246-2872 Tillæg til ISBN

Læs mere

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 2: Kommunetabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 2: Kommunetabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse om

Læs mere

Dialogen, sprog og kropssprogets betydning i mødet. V. Lisa Duus, konsulent /sundhed for etniske minoriteter duuslisa@gmail.com

Dialogen, sprog og kropssprogets betydning i mødet. V. Lisa Duus, konsulent /sundhed for etniske minoriteter duuslisa@gmail.com Dialogen, sprog og kropssprogets betydning i mødet V. Lisa Duus, konsulent /sundhed for etniske minoriteter duuslisa@gmail.com Dialogen, sprog og kropssprog Jeg var med en kvinde til læge, hvor lægen siger

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

Der er liv i interessen for kulturarven på Bornholm

Der er liv i interessen for kulturarven på Bornholm Der er liv i interessen for kulturarven på Bornholm Museer, arkiver, byforeninger og private formidler i stigende grad kulturhistorien på Internettet. Det sker via hjemmesider, og de sociale medier, især

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til september 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til september 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til oktober 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til oktober 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne

Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne TEMASTATISTIK 2018:8 Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne 2015-2018 Hver femte bolig i Danmark er en almen bolig. Den almene boligsektor er relativt størst i Brøndby og på den københavnske vestegn,

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367 54.256 65.856 54.212 55.637 57.864 53.842 48.524 57.270 58.219

Læs mere

Experians RKI-statistik, august 2019

Experians RKI-statistik, august 2019 Experians RKI-statistik, august 2019 Statistikken viser udviklingen i RKI-registret i perioden: juli 2016 juli 2019 1 Experian Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register Betalingsanmærkninger

Læs mere

Oversigt over 3 natur i de nye kommuner

Oversigt over 3 natur i de nye kommuner Oversigt over 3 natur i de nye kommuner På baggrund af data fra Miljøportalens Arealinformation præsenteres her en oversigt over fordelingen af 3 beskyttede naturtyper i de nye kommuner og regioner. De

Læs mere

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 3: Almen praksis tabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse

Læs mere

Fraflytninger i den almene boligsektor

Fraflytninger i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2016:6 Fraflytninger i den almene boligsektor 2011-2015 Antallet af eksterne fraflytninger i den almene boligsektor i 2015 udgør knap 74.000, og er næsten 2 % lavere sammenlignet med 2011.

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 50.043 70.057 67.771 67.932 74.857 73.458 68.994 90.090 102.780 96.558 97.334 167.432 176.514 167.449 169.539 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616

Læs mere

Sygeplejerskernes sygefravær i 2011 og 2012

Sygeplejerskernes sygefravær i 2011 og 2012 Bettina Carlsen Juni 2013 Sygeplejerskernes sygefravær i 2011 og 2012 Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) opgør årligt sygefraværet i kommunerne og regionerne. Dette notat omhandler udviklingen

Læs mere

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Af Katja Behrens og Thomas Lange En ungdomsårgangs kommende uddannelsesniveau fremskrives under antagelse af, at uddannelsessystemet

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 58.219 61.254 56.934 57.138 57.242 69.150 60.156 60.652 64.061 60.762 55.247 69.748 68.045 69.852 67.999 67.882 77.878 80.030 79.986 71.999

Læs mere

Fordobling af børn, der har været fattige i mindst 5 år

Fordobling af børn, der har været fattige i mindst 5 år Fordobling af børn, der har været fattige i mindst 5 år I 2011 var der over 56.000 børn, som var étårs-fattige. Ser man på gruppen af børn, som har været fattige i mindst 5 år, så er denne gruppe mere

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 47.100 51.966 48.170 48.553 85.674 87.960 96.566 87.525 89.294 90.414 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 45.380 51103 45541 45.571 42.278 45.240

Læs mere

Østjylland. Nordjylland. Vestjylland

Østjylland. Nordjylland. Vestjylland Byen København Københavns omegn Nordsjælland Østsjælland Vest- og Sydsjælland Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Byen København Københavns omegn Nordsjælland Østsjælland Vest- og Sydsjælland

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juni 2014 Dato: 23. maj 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juni 2014 Dato: 23. maj 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 638 1. juni 2014 Dato: 23. maj 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Stor forskel på byggesagsgebyrer blandt landets kommuner

Stor forskel på byggesagsgebyrer blandt landets kommuner Notat 15. februar 2018 J-nr.: 81855 / 2475454 Stor forskel på byggesagsgebyrer blandt landets kommuner En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at der fortsat er store forskelle på den timepris, som landets

Læs mere

Stormrådet. Stormflods skadestatistik - maj 2009

Stormrådet. Stormflods skadestatistik - maj 2009 Stormrådet Stormflods skadestatistik - maj 2009 1 Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Generel statistik 4 Antal skader 4 Ramte kyststrækninger 4 Antal skader pr. kommune 5 Erstatning pr. kommune 6 Sager

Læs mere

Tilsyn med fortidsminder

Tilsyn med fortidsminder Tilsyn med fortidsminder Kulturarvsstyrelsen overtager tilsynet med fortidsminder Kulturarvsstyrelsen har det nationale ansvar for vores ca. 30.000 fortidsminder. nordjyllands historiske museet for thy

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Danskernes formuer udvikler sig utroligt skævt

Danskernes formuer udvikler sig utroligt skævt Danskernes formuer udvikler sig utroligt skævt Danmarks Statistik har offentliggjort en ny opgørelse af formuerne blandt danske familier. Det er første gang, at Danmarks Statistik offentliggør formuestatistik,

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere