VIBORGS EGNSTEATER CARTE BLANCHE ÅRET DER GIK 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIBORGS EGNSTEATER CARTE BLANCHE ÅRET DER GIK 2017"

Transkript

1 VIBORGS EGNSTEATER CARTE BLANCHE ÅRET DER GIK 2017 VIBORGS EGNSTEATER CARTE BLANCHE ÅRET DER GIK 2017

2 VI SKABER NYE MØDER OG ANDERLEDES OPLEVELSER FOR MENNESKER I ALLE ALDRE Viborgs professionelle egnsteater Carte Blanche har over de sidste 15 år udviklet sin helt egen stil, og teatret er på grund af et højt kunstnerisk niveau og en konstant nysgerrighed på at udfordre sig selv og andre, en yndet og brugt samarbejdspartner i det lokale kulturliv. Derfor har 2017 igen været et meget aktivt år for Carte Blanche. Ikke mindst på grund af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus2017, hvor teatret bidrog med 3 projekter, samt Reformationsjubilæet hvor Carte Blanche i samarbejde med Viborg Domkirke skabte en anderledes iscenesættelse af kirkens rum med forestillingen re-formation. Vi er altid optaget af at skabe nye møder og anderledes oplevelser for mennesker i alle aldre.

3 Foto af Foto LARKO, Ergenc Korkmazel, Christoffer Brekne, Bo Amstrup, Karl Thaagaard, Jan Thorn Clausen og Carte Blanche

4 CARTE BLANCHE I DET GAMLE RÅDHUS VED STÆNDERPLADSEN I juni måned åbnede vi her et POP-UP-KULTURHUS. Med Carte Blanche som vært og initiativtager var det et åbent hus, hvor lokale foreninger, kulturelle idémagere og ildsjæle bidrog med egne projekter og delte idéer og oplevelser med Viborgs borgere. Kulturhuset havde mere end 70 forskellige arrangementer. Der var samtalesaloner, kunstudstillinger, virtual reality, parkour, teater, dans, koncerter, vinstue, kreative legerum for familier og meget mere. Carte Blanche og en håndfuld internationale scenekunstnere flyttede ind i huset en måned og skabte fire værker særligt til Viborg og stedet: I BYENS GAMLE HJERTE - En labyrintforestilling i kælderen under det gamle rådhus PICNIC PARKEN - Iscenesættelser af Stænderpladsen og byens rum I Domkirkeområdet LYSHUS - En performance-installation til fordybelse i mørket ARKIVET - Pop-up kulturhusets historie installation og interaktivt museum Kulturhuset kulminerede under Snapstingsugen og var resultatet af Carte Blanches 2-årige borgerinddragende projekt KUN- STEN AT LYTTE, som var teatrets bidrag i Viborg til Aarhus og Region Midtjyllands status som Europæisk Kulturhovedstad POP-UP-KULTURHUSET blev besøgt af mennesker. Carte Blanche arbejder på at flytte permanent ned i Det Gamle Rådhus som en del af kulturstrategien omkring Domkirkeområdet.

5 Foto af Christoffer Brekne

6 CARTE BLANCHE ARBEJDER PROFESSIONELT MED UNGE TALENTER re-formation Som en del af fejringen af 500-året for reformationen, skabte Carte Blanche sammen med et hold unge spillere en intim og tankevækkende iscenesættelse af Viborg Domkirke. Her kunne man opleve den stemningsfulde domkirke på en helt ny måde, og fordybe sig i kirkerummets særlige atmosfære. re-formation var en del af THE LAB, hvor Carte Blanche skaber projekter, workshops og forestillinger for og med unge mellem 17 og 27 år. Desuden afholder Carte Blanche hvert år et SUMMERLAB for unge talenter fra hele Europa. I to uger undersøger vi i fællesskab, hvordan man giver kunstnerisk form til de spørgsmål, der driver os. Alle kreative udtryk har plads i SUMMERLAB. Om det er musik, krop, objekter, konstruktioner, sang, tale, dans eller animation. I 2017 var SUMMERLAB en del af POP-UP-KULTURHUSET, hvor 20 unge fra hele Europa var med til at skabe Carte Blanches fire værker til huset. THE LAB har indtil videre lavet mere end 30 kunstneriske forløb for over 600 unge talenter.

7 Foto af Bo Amstrup, Christoffer Brekne og Carte Blanche

8 CARTE BLANCHE - ET LOKALT OG INTERNATIONALT TEATER Carte Blanche samarbejder med kunstnere fra hele Europa. Og teatret ser forbindelsen mellem det lokale og det internationale som en garanti for dels forankring og dels udvikling. Det kunstneriske niveau er højt, og derfor er Carte Blanche også efterspurgt udenfor Viborg. Teatrets forestillinger har spillet i 26 lande, hvor Carte Blanche har været kulturelle ambassadører for Viborg. I 2017 blev Carte Blanche hyret til at lave to forestillinger til Europæisk kulturhovedstad Aarhus2017. THE CARTE BLANCHE TRIBE DOKK1 På og omkring Aarhus nye bibliotek og kulturhus DOKK1 skabte vi en vandreforestilling, hvor publikum fik et nyt blik på den ikoniske Aarhus-bygning også steder, hvor publikum normalt ikke har adgang. Lige på grænsen mellem vandet og byen, natur og kultur, fortid og fremtid inviteredes publikum til at stoppe op, betragte stedet og reflektere over, hvad vi kommer af, og hvor vi er på vej hen.

9 Foto af Christoffer Brekne

10 THE CARTE BLANCHE TRIBE - Pafos, Cypern Carte Blanche blev udvalgt til at repræsentere scenekunsten i udvekslingsprogrammet mellem Aarhus2017 og Pafos2017. Vi valgte at arbejde i den del af Pafos, hvor der nu kun bor græskcypriotiske flygtninge, som før boede i den tyrkiske del af Cypern. Det viste sig at blive en meget intens, stærk og smuk oplevelse. Fordi området og dets beboere rummer så heftig og stærk en historie. Vores møde med de mennesker, deres hverdag, deres liv og tanker blev udgangspunktet for en undersøgelse af vores egne spørgsmål: Hvad er håb? Hvordan ser man skønhed og mening, hvor den er svær at finde? Hvad har vi alle som mennesker til fælles? Carte Blanche har med sin særlige tilgang til og møde med publikum udviklet et unikt teatersprog. THE CARTE BLANCHE TRIBE er en forestillingsform udviklet gennem iscenesættelser af for eksempel Viborg Bibliotek og sønæs. Klædt i hvidt fra top til tå tager spillerne publikum med på en vandring, der giver et nyt blik på den virkelighed, vi tror vi kender.

11 Foto af Foto LARKO og Ergenc Korkmazel

12 NYE TRADITIONER På Carte Blanche arbejder vi med at skabe nye traditioner, hvor man over tid kan vende sig til og blive nysgerrig på noget nyt. Og vi kan se at det virker! Vores traditioner bliver mere og mere populære år efter år. Her er et par eksempler: SUPPE & SAMTALE Et uformelt og hyggeligt samvær omkring en gryde suppe. En mulighed for at møde andre kulturinteresserede og dele både lavpraktiske og utopiske tanker, ideer og samtaler med hinanden. Vi faciliterer altid et lille forløb inden suppen med varierende indhold, eller afholder SUPPE & SAMTALE i forbindelse med andre af teatrets aktiviteter. Vi beder oftest folk om at give et spørgsmål til vores spørgsmålsarkiv, hvor vi nu har samlet over spørgsmål fra mennesker i Viborg. Disse spørgsmål bruger vi i mange andre sammenhænge, workshops, samtalesaloner mm. ENGLESTUE Englestue er blevet Carte Blanches juletradition i december. En anderledes kreativ julestue, hvor vi byder engle og julefred velkommen. ENGLESTUE skabes af forskellige kunstnere hvert år, men er hver gang fyldt med stemning og poesi. I 2017 var det en drømmefabrik skabt af det franske teaterkompagni La Golondrina. Englestue er i hverdagene åben for børnehaver og i weekenderne åben for hele familien. Vi ser ofte helt nye kulturbrugere i weekenden. Lokket med af deres børn, som har besøgt Englestue i løbet af ugen. DEN LYSENDE BY En af teatrets årlige tilbagevendende aktiviteter er lanterneudstillingen DEN LYSENDE BY. Den blev også brugt som en del af Carte Blanches bidrag til Reformationsjubilæet og Børneåbningen af Aarhus2017. Den Lysende By bliver hvert år skabt af nye klasser fra en skole i Viborg Kommune i samarbejde med kunstneren Helle Bull Sarning.

13 Foto af Bo Amstrup og Christoffer Brekne

14 CARTE BLANCHE HAR EN AKTIV KALENDER HELE ÅRET RUNDT, OGSÅ NÅR VI IKKE SELV PRODUCERER Teatret viser hvert år en håndfuld udvalgte danske eller udenlandske gæstespil af høj kvalitet. Det kan være alle mulige genrer, som præsenteres, såsom nycirkus, dans, performance eller animationsforestillinger, og oftest foregår gæstespillene i børnenes vinter- eller efterårsferier. Desuden bliver Carte Blanche også benyttet til workshops, facilitering og iscenesættelser. I 2017 iscenesatte vi for eksempel byrumskonferencen Urban Lab i Viborg, herunder workshops for alle konferencens deltagere. Tidligere har vi blandt andet lavet skrivesalon med Kulturskolens projekt Viborg skriver og arbejdet med lokale beboere i forbindelse med udviklingen af Viborg Baneby. DEN HVIDE DAME Den hvide dame er Carte Blanches maskot. Nogle gange deltager hun i teatrets iscenesættelser i 2017 som syngende engel i domkirken under re-formation. Andre gange dukker hun op som et festligt indslag i bybilledet, for eksempel til Viborg City Marathon, Generation Handball eller Snapstingsparaden.

15 Foto af Jens Bach

16 NÆSTE ÅR OG FREM I 2018 har vi 3 lokale samarbejdsprojekter: Med Viborg Museum laver vi en anderledes udstilling i den gamle landsret til Snapstingsugen. Med og på Viborg Katedralskole udvikler vi en forestilling, som også bliver et refleksionsrum for elever og lærere. Her skal vi eksperimentere med, hvordan den æstetiske oplevelse og læring går hånd i hånd. Vi opstarter et produktionssamarbejde med Viborg Kunsthal og 2 animationskunstnere fra The Animation Workshop, hvor vi i 2019 skaber et værk som er en blanding af virtual reality, forestilling og installation. Samarbejdet med Viborg Kunsthal er endnu et skridt i retning af vores ønske om at flytte ned i det gamle rådhus. Vi ved, at vi sammen med Viborg Kunsthal kan skabe et helt unikt kulturhus. Ikke alene vil vi kunne trække borgere i alle aldre til nye fælles kulturoplevelser (bygget videre på den store succes med POP-UP-KULTURHUSET), vi vil sammen med Viborg Kunsthal også kunne skabe et tværkunstnerisk produktionshus (noget man ellers kun ser i udlandet) på internationalt niveau og dermed få adgang til både nationale og europæiske fondsmidler. Vi vil kunne skabe et helt unik og levende Se mere hér: Link til film om POP-UP-KULTURHUSET: Link til høringssvar om Carte Blanche i Det Gamle Rådhus:

17 Foto af Mads Dahl, Fotorammen

18 CARTE BLANCHE - arbejder lokalt på internationalt niveau - samarbejder og udvikler nye formater med andre kulturinstitutioner - skaber nysgerrighed og nye møder - skaber nye traditioner - samler alle aldersgrupper - sætter Viborg på landkortet ude i verden - henter mange eksterne kulturkroner til Viborg

19 En visuel kortlægning af deltagere i KUNSTEN AT LYTTE, Carte Blanches bidrag til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus Undersøg kortet nærmere her:

20 Carte Blanche er støttet af Viborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen

Velkommen til Viborg Snapsting 2017

Velkommen til Viborg Snapsting 2017 Velkommen til Viborg Snapsting 2017 Viborg byder for 5. år i træk velkommen til Viborg Snapsting. Det sker den 16. 25. juni 2017. Gennem 10 dage i slutningen af juni fyldes Viborg af glade og nysgerrige

Læs mere

Velkommen til Viborg Snapsting 2017

Velkommen til Viborg Snapsting 2017 Velkommen til Viborg Snapsting 2017 Viborg byder velkommen til 5-års jubilæumsudgaven af Viborg Snapsting. Det sker den 16. 25. juni 2017. Snapsting er skønne og festlige dage, der bygger på en unik, 400

Læs mere

KUNSTEN AT LYTTE er Carte Blanches bidrag til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i Viborg.

KUNSTEN AT LYTTE er Carte Blanches bidrag til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i Viborg. KUNSTEN AT LYTTE er Carte Blanches bidrag til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i Viborg. Et to-årigt udviklingsprojekt, hvor Carte Blanche kollektivt har undersøgt og stillet spørgsmålstegn ved den

Læs mere

DET GAMLE RÅDHUS Kulturel samskabelse under samme tag

DET GAMLE RÅDHUS Kulturel samskabelse under samme tag DET GAMLE RÅDHUS Kulturel samskabelse under samme tag Høringssvar - Carte Blanche Dato 05.12.16 Verden og Viborg en ny dagsorden Et stærkere kulturcentrum i Viborg; international kunst og teater i lokalhistoriske

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland Forslag 07-05-15 Ny kulturpolitik for Region Midtjylland Region Midtjyllands nye kulturpolitik bygger videre på de gode erfaringer,

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Puppet Junior Hermed fremsendes fondsøgning til. Ansvarlig for ansøgningen Conni Humeniuk M: T:

Puppet Junior Hermed fremsendes fondsøgning til. Ansvarlig for ansøgningen Conni Humeniuk M: T: Hermed fremsendes fondsøgning til Puppet Junior 2016 Forestillinger og publikum på den Røde Plads i 2014 Børnekulturformidler og leder af Børnekulturhuset Sokkelundlille Utterslev Torv 9 2400 Kbh. NV Puppet

Læs mere

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020 3.2 KULTUR Randers Kommune - Visionsproces 2020 Kulturpolitikken i Randers Kommune Der er tre temaer i kulturpolitikken: 1. Børn og kultur Sikring af børns møde med den professionelle kunst og kultur 2.

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Velkommen til Snapsting 2015

Velkommen til Snapsting 2015 Velkommen til Snapsting 2015 Viborg byder velkommen til Snapsting - Viborg Hærvejsfestival 2015 i den sidste uge i juni. Programmet er fyldt med kultur, debat, sport, fest og fed musik. Men Snapsting?

Læs mere

EN SAMLET VISION FOR SVENDBORGS TEATERLIV. Udarbejdet af Jakob Bjerregaard Engmann

EN SAMLET VISION FOR SVENDBORGS TEATERLIV. Udarbejdet af Jakob Bjerregaard Engmann EN SAMLET VISION FOR SVENDBORGS TEATERLIV Udarbejdet af Jakob Bjerregaard Engmann Maj 2015 INDLEDNING 12.december, 2013, indgik Svendborg Kommune, Kulturministeriet og BaggårdTeatret ny egnsteateraftale

Læs mere

teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark

teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark w w w. o p g a n g 2. d k / t u r n e t e at e r teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark Slagkraft Humor Dialog BRINGER DEBATSKABENDE FORESTILLINGER OG FILMPRODUKTIONER OM KULTURMØDER

Læs mere

Parkteatret Jernbanegade Frederikssund Mail: Tlf: /

Parkteatret Jernbanegade Frederikssund Mail: Tlf: / Vision for Parkteatret som egnsteater i Frederikssund kommune. Parkteatrets vision er at være et egnsteater, der producerer forestillinger og projekter, der inddrager borgerne i Frederikssund Kommune,

Læs mere

Opsamling. midlertidighed og borgerinddragelse

Opsamling. midlertidighed og borgerinddragelse Opsamling midlertidighed og borgerinddragelse Kolofon Titel: Viborg Baneby opsamling - midlertidighed og borgerinddragelse Udarbejdet af Urban Goods for Viborg Kommune Tekst og layout: Urban Goods November

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

ET KULTURLIV, DER BLÆSER DIG OMKULD

ET KULTURLIV, DER BLÆSER DIG OMKULD flyttilsvendborg.nu ET KULTURLIV, DER BLÆSER DIG OMKULD Er du klar til et af landets absolut største og mest attraktive kulturudbud? Flyt til Svendborg og bliv blæst omkuld af en kulturrigdom uden sidestykke

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning Kulturpolitik og fokusområder 2018-2021 - udkast Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet og unikke projekter og samarbejder på tværs. Kulturen

Læs mere

KulturkaravaneNORD. Brønderslev Kommune Uge 18. Katalog og program for Torsdag den 3. maj. Fredag den 4. maj. Lørdag den 5. maj

KulturkaravaneNORD. Brønderslev Kommune Uge 18. Katalog og program for Torsdag den 3. maj. Fredag den 4. maj. Lørdag den 5. maj KulturkaravaneNORD Brønderslev Kommune Uge 18 Katalog og program for Torsdag den 3. maj Fredag den 4. maj Lørdag den 5. maj SIDE 2 Kulturkaravanen er en del af den regionale kulturaftale KulturKANten,

Læs mere

MISSIONER OG AKTIVITETER UNDER KULTURPOLITIKKEN

MISSIONER OG AKTIVITETER UNDER KULTURPOLITIKKEN NOTAT 9. AUGUST 2019 JOURNALNUMMER SKREVET AF MORTEN SVARRE ANDERSEN MISSIONER OG AKTIVITETER UNDER KULTURPOLITIKKEN Følgende dokument opsummerer input til missioner samt aktiviteter fra kulturinstitutioner,

Læs mere

ARTIST IN-RESIDENCE. Forår Chris Ziegler (DE)

ARTIST IN-RESIDENCE. Forår Chris Ziegler (DE) ARTIST IN-RESIDENCE Forår 2016 Chris Ziegler (DE) Ansøgning til Statens Kunstfonds Københavns Scenekunstudvalg 15. december 2016 Performing Bodies in Interactive Environments Baggrund Hotel Pro Formas

Læs mere

ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNST- NERISKE UDTRYKSFORMER?

ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNST- NERISKE UDTRYKSFORMER? ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNST- NERISKE UDTRYKSFORMER? Er du mellem 15 og 25 år, og tænker du på at søge en videregående uddannelse indenfor billedkunst eller andre relaterede

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival er en landsdækkende, flerkulturel filmfestival for skoler og ungdomsuddannelser. Vi rejser rundt med film og oplæg for skoler og ungdomsuddannelser.

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Ansøger: Musikteater Næstved CVR-nr:

Ansøger: Musikteater Næstved CVR-nr: Projektet kort fortalt: I maj 2019 vil Musikteater Næstved opsætte en ny og opdateret iscenesættelse af musicalen NINE-TO-FIVE med lokal talentmasse på Ny Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter, Næstved.

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven, Orkestervej Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid billedkunstnerisk grundkursus midt vest & Er du seriøst interesseret i at arbejde med billedkunstneriske udtryksformer? Er du mellem 15 og 25 år, og tænker du på at søge en videregående uddannelse indenfor

Læs mere

Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber?

Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber? TGK+ Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber? TGK i Aalborg tilbyder nu et overbygningsår for dig, der har gennemført et teater talent forløb. Du kan søge ind, hvis du f.eks. har

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum. en hilsen fra Helsingør

Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum. en hilsen fra Helsingør Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum en hilsen fra Helsingør Kulturpolitik for Helsingør Kommune mål og handleplaner Find kulturpolitikken her: http://www.helsingor.dk/politik-og-indflydelse/strategier-og-politikker/vores-vej/

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018 1993 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev januar/februar 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Borgercenter NORD, Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Med et livsnødvendigt tilskud fra Statens Kunstfonds scenekunstudvalg og fra Kultur-og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til opstartsåret

Med et livsnødvendigt tilskud fra Statens Kunstfonds scenekunstudvalg og fra Kultur-og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til opstartsåret TEaterøen ansøgning Teaterøen er Åben Med et stadigt stigende antal af kompagnier og brugere, arrangementer og gæster - med festivaler (17 gæstespil under den kommende CPH stage fx. og co-produktion med

Læs mere

Spørgsmål til besvarelse. Kompetencer og scenekunstområdet

Spørgsmål til besvarelse. Kompetencer og scenekunstområdet Spørgsmål til besvarelse Kompetencer og scenekunstområdet Hvilke konkrete scenekunstneriske uddannelsesprogrammer og /eller kompetencer mangler i særlig grad inden for det danske uddannelsessystem? Som

Læs mere

Kulturstrategi. for Næstved Kommune Mærk Kulturen

Kulturstrategi. for Næstved Kommune Mærk Kulturen Kulturstrategi for Næstved Kommune 2012-2016 Mærk Kulturen 2 Foto: Lasse Bartholin / Næstved Ungdomsskole Mærk Kulturen I Næstved tror vi på kultur. Vi tror på, at den gør noget særligt ved mennesker.

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturelt projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-lande hvert år - i 2017 Paphos (Cypern) og Aarhus Et helt

Læs mere

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Vi er i dag 112 medlemmer, men har plads til flere, så udbring gerne kendskabet til foreningen. Vi har i årets løb haft, en række velbesøgte arrangementer,

Læs mere

Om ZeBU: Repertoire. At udbygge den direkte kontakt til skoler. At skabe særlige tilbud til familier med større børn. Fra 2013 til i dag.

Om ZeBU: Repertoire. At udbygge den direkte kontakt til skoler. At skabe særlige tilbud til familier med større børn. Fra 2013 til i dag. 1 Om ZeBU: Vi er et lille storby teater på Amager ved Amager Kulturpunkt. Vi har i perioden fra 1. januar 2013 til 30. juni 2016 produceret eller er i gang med at producere: - 9 nye egne produktioner -

Læs mere

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet!

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet! Musik I musikhjemmegruppen handler det om sammenspil, glæde og nysgerrighed og en lyst til at lege med musik på mange forskellige måder. Vi skal finde musikalske elementer og strukturer og vi skal udforske

Læs mere

AARHUS 2017. BUM seminar, den 29. januar 2016 Gitte Bligaard / Maria Vandborg / Pia Buchardt

AARHUS 2017. BUM seminar, den 29. januar 2016 Gitte Bligaard / Maria Vandborg / Pia Buchardt AARHUS 2017 BUM seminar, den 29. januar 2016 Gitte Bligaard / Maria Vandborg / Pia Buchardt o Hvad er en kulturhovedstad - Aarhus 2017? o Hvordan sammensættes programmet? o Konkrete projekter HVAD ER EN

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik FØLG OS PÅ _ Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik WWW.SOLGYM.DK De kunstneriske fag Billedkunst I dit første år på gymnasiet skal du have ét af de fire kunstneriske fag, der bliver udbudt

Læs mere

Kulturguide skolerne Albertslund Pixiudgave

Kulturguide skolerne Albertslund Pixiudgave Vision Kulturguide ne Albertslund Pixiudgave - alle børn og unge i Albertslund kommune skal i deres hverdag møde kunst og kultur - alle kulturinstitutioner skal bidrage til mødet mellem børn og unge og

Læs mere

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner Læs mere om Kulturrygsækken på www.copenhagenkids.dk Tak for samarbejde til Tak for tilskud til 2013/14 Daginstitutioner KULTURRYGSÆKKEN Tilbud om kunst og kultur til daginstitutionerne i København Kulturrygsækken

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FOR, MED boernekultur.vejle.dk OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FORORD Bliv et af de topmotiverede mandskaber, som skal dyste i kaproning over en distance på ca. 300m på Vejle Visionen for Børnekulturen er

Læs mere

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST & Kulturregion Midt- og Vestsjælland ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNSTNERISKE UDTRYKSFORMER? Er du mellem 15 og 25 år, og tæn ker du på at

Læs mere

AARHUS TEATER I AARHUS

AARHUS TEATER I AARHUS FAKTA ARK AARHUS TEATER I AARHUS 2017 "Tanken med vores bidrag til Kulturhovedstadåret har været at skabe en vifte af forskellige forestillinger, der tager temaet Rethink for pålydende. Med Erasmus Montanus

Læs mere

Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5

Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5 Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5 Info om projektet A Technicolor Dream Part 4 En festival hvor computer og kreativitet møder mennesker til spændende samvær og udfoldelse. Vi sigter mod at det kommende Campus

Læs mere

Ansøgningsskema Mærk Næstved

Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskemaet udfyldes og indsendes som e-mail til: Mærk Næstved, Center for Strategi og Innovation Mrk: Ansøgning Mærk Næstved Mail: maerk@naestved.dk Har du spørgsmål

Læs mere

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Det Radikale Venstres folketingsgruppen juni 2004 Det Radikale Venstre opfordrer til, at strukturreformen

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 35 Offentligt TEATERØEN

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 35 Offentligt TEATERØEN Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del Bilag 35 Offentligt TEATERØEN internationalt vækstcenter for scenekunst et magisk hjørne af københavn Lige over for Langeliniekajen og Amalienborg ligger solidt placeret

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

VELKOMMEN TILLYKKE MED DIN NYE BOLIG!

VELKOMMEN TILLYKKE MED DIN NYE BOLIG! VELKOMMEN godt af de ældre, der gennem et langt liv har slidt og slæbt for at skabe det samfund og de goder, som vi andre kan nyde godt af. Rødovre har et blomstrende foreningsliv, der er et værdifuldt

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET

Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET Der er et stort behov og ønske om højere vægtning af vækstlaget i det københavnske teatermiljø: Der er brug for en scene og et miljø, der sikrer og skaber

Læs mere

KOMBINÉR DIN STUDENTEREKSAMEN MED 3-ÅRIGT SCENISK GRUNDKURSUS

KOMBINÉR DIN STUDENTEREKSAMEN MED 3-ÅRIGT SCENISK GRUNDKURSUS KOMBINÉR DIN STUDENTEREKSAMEN MED 3-ÅRIGT SCENISK GRUNDKURSUS HOLBÆK DRAMA COLLEGE BRUG DIT TALENT DEL din gymnasietid med andre, der brænder for det samme som dig. UDVIKL dit talent sammen med professionelle

Læs mere

2200 Børn & Musik 2019

2200 Børn & Musik 2019 2200 Børn & Musik 2019 Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en børnemusikfestival på Nørrebro, som er med til at sikre, at bydelens børn møder og deltager i livemusik af høj kvalitet. Festivalen

Læs mere

Udvalgspolitik Kulturudvalget

Udvalgspolitik Kulturudvalget Udvalgspolitik Kulturudvalget Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Udvalgspolitik Kulturudvalget Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet

Læs mere

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS 1 Hvornår blev kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: GODSBANEN blev indviet den 30. marts 2012. Se mere på godsbanens youtube kanal. 2 Hvad var godsbanen indtil år 2000? Godsbanen var godsbanegård

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Generel mening om projektet - God ide?

Generel mening om projektet - God ide? Side 1 Generel mening om projektet - God ide? Generel mening - uddybet Flere fester jeg ville ikke bruge det, på baggrund af det umiddelebare indhold af aktiviteter i huset Synes der er andet at prioritere

Læs mere

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre I samarbejde med Steen Koerner Studio & Tasso Hvis du ønsker intelligente børn læs eventyr for dem Hvis du ønsker mere intelligente børn læs flere eventyr

Læs mere

Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i. Nordfyns Kommune

Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i. Nordfyns Kommune Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i Nordfyns Kommune Indholdsfortegnelse 3 Hvad er Mod.Strøm? 4 Fælles fynsk kulturfestival 5 Nordfyns Kommunes Mod.Strøm lokalitet er Det tyske anlæg ved Beldringe

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek?

Vil du være en del af international ArtWeek? Vil du være en del af international ArtWeek? Picture this Det er sommer lune vinde lokker folket frem turisterne har indtaget byen og havnen er fuld af liv. Mennesker mødes omkring kulinariske oplevelser,

Læs mere

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 1 Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 Kære deltagere i årets Kunst- og Vinmesse her i Sjørring. Godmorgen til jer alle også til The Swingers, som vi lige

Læs mere

SVEND13. Danmarks Film- og kulturdage

SVEND13. Danmarks Film- og kulturdage SVEND13 Danmarks Film- og kulturdage SVEND13 Danmarks Film- og kulturdage SVEND13 - Danmark s Kultur- & Filmdage er en ny begivenhed, der finder sted i Svendborg i uge 35, 2013. Foreningen bag SVEND13

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Museum og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige enhed.

Læs mere

Kulturprinsen præsenterer: 4 kunstmuseer, 2 teatre, 1 vandportal

Kulturprinsen præsenterer: 4 kunstmuseer, 2 teatre, 1 vandportal Kulturprinsen præsenterer: 4 kunstmuseer, 2 teatre, 1 vandportal PROJEKTET Vandet er et samarbejde mellem 4 kunstmuseer, 2 teatre og 1 børnekulturelt udviklingscenter. I mødet mellem billedkunst og scenekunst

Læs mere

Gentænk Folkemusikken og Gentænk Orkesteret

Gentænk Folkemusikken og Gentænk Orkesteret Musikalske Europæiske udvekslinger Gentænk Folkemusikken og Gentænk Orkesteret Formål Danmark har den største samling af middelalderlige ballader i verden, Danmarks gamle Folkeviser, som indeholder over

Læs mere

Bandholm Børnehus 2011

Bandholm Børnehus 2011 Pædagogiske læreplaner. 6. TEMA: Kulturelle udtryksformer og værdier. Bandholm Børnehus 2011 Kulturel viden er det ubevidste blik, mennesker møder verden med. Først i mødet med de andre og det anderledes,

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Kulturpolitik

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Kulturpolitik GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Kulturpolitik Mødetidspunkt 16-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Øregaard Museum - Ørehøj allé 2, 2900 Hellerup Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Kulturpolitik

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Gå på... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater og på

Læs mere

NORDIC CULTURE CAMP 2018!

NORDIC CULTURE CAMP 2018! 19.-26. august Nykøbing Mors NORDIC CULTURE CAMP 2018 www.rn.dk/nordicculturecamp VÆR MED PÅ NORDIC CULTURE CAMP 2018! Er du ung kunstner? Og kunne du tænke dig at opleve Kulturmødet Mors og deltage i

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber INVITATION Kulturens Laboratorium æstetiske læreprocesser i partnerskaber Hvor: Magasinet/Kulturmaskinen, 5000 Odense Hvornår: 8. juni 2017 Arrangør: Kulturens Laboratorium, Kulturregion Fyn Pris: 625.-/725.-

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

2020 PLAN JON STEPHENSEN

2020 PLAN JON STEPHENSEN 2020 PLAN JON STEPHENSEN STATUS 2011-16 Aveny-T har eksisteret i fem år med Frederiksberg Kommune som tilskudsyder. I fem sæsoner har teatret produceret nye forestillinger, primært ny dansk dramatik og

Læs mere

Kom og oplev. reformationen med alle sanser! Viborg Domkirkeplads den 31. oktober 2017 kl Hvordan smagte maden dengang? Hvordan dansede man?

Kom og oplev. reformationen med alle sanser! Viborg Domkirkeplads den 31. oktober 2017 kl Hvordan smagte maden dengang? Hvordan dansede man? Kom og oplev reformationen med alle sanser! Viborg Domkirkeplads den 31. oktober 2017 kl. 9-13 I området omkring Viborg Domkirkeplads vil der være masser af oplevelser og aktiviteter for børn, som man

Læs mere

ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS

ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS kompetencecenter kompetencecenter for DanSk ScEnEkUnST Et kompetencecenter er tænkt som et supplement til eksisterende konstruktioner og organisationer, der hjælper scenekunsten

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE Litteratur, teater, dans, billedkunst og musik FFB - FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR 2008 FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR Fagligt Forum for Børnekultur er et fagligt netværk

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

KULTURENS FÆLLESSKABER HUSTRÆF KULTURHUSENE I DANMARK

KULTURENS FÆLLESSKABER HUSTRÆF KULTURHUSENE I DANMARK KULTURENS FÆLLESSKABER HUSTRÆF KULTURHUSENE I DANMARK INDHOLD Oplæg om kulturens fællesskaber og betydningen af lokalt forankrede kulturhuse Præsentation af to undersøgelser om danskernes holdning til

Læs mere

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd KULTURAFTALEOPLÆG FOR VÆKSTBÅNDET 2018-2021 FORMÅL: Kulturregion Østjysk Vækstbånd et kulturelt talenteksperimentarium Kulturregionen ønsker at styrke kulturmiljøet

Læs mere

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet Udgangspunktet for ungeindsatsen er Kulturmetropolens fokus på at udvikle innovative, demokratiske og aktive medborgere til fremtidens samfund. Med afsæt

Læs mere

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK EN FASTHOLDELSE AF ALT DET DER GÅR GODT OG EN HURTIG SCANNING

Læs mere

Kulturelle Samråd i Danmark. byder velkommen til Kulturkonference september 2017 i Aarhus Kommune.

Kulturelle Samråd i Danmark. byder velkommen til Kulturkonference september 2017 i Aarhus Kommune. Kulturelle Samråd i Danmark byder velkommen til Kulturkonference 22. 24. september 2017 i Aarhus Kommune. Velkommen til Aarhus Kommune, og Kulturhovedstad 2017! Velkommen fra Samrådet for amatørkulturen

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

KULTURELLE UDTRYKS- FORMER OG VÆRDIER

KULTURELLE UDTRYKS- FORMER OG VÆRDIER Udviklingsprogrammet FREMTIDENS DAGTILBUD AKTIVITETSTEMA KULTURELLE UDTRYKS- FORMER OG VÆRDIER Indhold 3 4 5 6 8 9 Indledning Kulturelle udtryksformer og værdier i Fremtidens Dagtilbud Fokusområder Pædagogiske

Læs mere