PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme. 10 års Jubilæumsprogram

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme. 10 års Jubilæumsprogram"

Transkript

1 PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme 10 års Jubilæumsprogram Phendelings Program Efterår 2013

2

3 INVITATION TIL PHENDELINGS 10 ÅRS FØDSELSDAG søndag d.1.9. kl ca.17 I denne sommer er det 10 år siden, vi slog døren op til Phendeling lige midt i hjertet af København - og vi er her stadig. Phendeling lever og endda i bedste velgående som et usekterisk tibetansk buddhistisk center. Phendelings trivsel skyldes en utrolig stor motivation og indsats fra mange menneskers side gennem alle 10 år både foran og bag kulisserne:

4 Bestyrelsen, de frivillige, de der støtter økonomisk, medlemmer, deltagere i arrangementerne samt de, der utrætteligt underviser i centeret. Hjertelig tak til jer alle! Men uden en bestemt person var det aldrig gået: Lakha Rinpoche, hvis umådelige store omsorg for centeret og dets besøgende har været en bærende kraft lige fra starten og stadig er det. En stor og dybfølt tak til dig fordi du er Phendelings spirituelle leder! I anledning af Phendelings runde dag inviterer vi alle Phendelings venner til fødselsdags-reception med momos, kaffe og hjemmebagt kage, taler, underholdende indslag og en lille meditation søndag d.1.9. kl. 15-ca.17. Ydermere har alle medlemmer og støttemedlemmer fri adgang til kurset med Geshe Pema Samten i august i anledning af 10 års jubilæet - såfremt kontingentet for 2013 er betalt. Hvis du har lyst til at give en fødselsdagsgave, så ønsker Phendeling sig hvide orkideer samt en Medicin-Buddha tangha og midler til udgivelse af en færdig oversættelse af Dalai Lamas bog The Path to Enlightenment. ALLE DHARMA-VENNER ER HJERTELIGT VELKOMNE!

5 INTRODUKTION NY OG NYSGERRIG? ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Ebbe Losang Er du "ny" eller vil du bare gerne undersøge, om buddhismen er noget for dig, så er du velkommen i Phendeling til en uformel info-aften med fokus på buddhistisk filosofi og meditation. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål. Dato og tid: Torsdage d og kl Fri adgang. Donationer til centerets drift modtages med stor tak!

6 INTRO-KURSUS ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Ebbe Losang På kurset gennemgås de grundlæggende begreber i den buddhistiske filosofi og etik. Kurset er for dig, der har deltaget i intro-aftenen "Ny og nysgerrig", eller som i en anden sammenhæng har hørt om buddhismen og derfor er blevet interesseret i at vide mere. Der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål. Vi vil også gennemføre enkle meditationer. Datoer og tid: Torsdage d.19.9., og kl Entre: 50,- pr. aften Tilmelding nødvendig til info@phendeling.dk "ÅBENT TEMPEL" Phendeling er åbent for stille meditation alle mandage fra 2.9. til tidsrummet Der gives ingen instruktion. Du er velkommen til blot at nyde en stille stund i Phendelings fredfyldte og smukke tempelrum eller til at fordybe dig i din egen praksis.

7 KURSUS BUDDHA-NATUREN Weekend-kursus med Geshe Pema Samten Buddha-naturen er vores iboende potentiale for spirituel udvikling og det, som er årsag til, at vi kan gøre det samme, som Buddha gjorde, dvs. nå den fuldt oplyste tilstand for at gavne alle levende væsener. Geshe-la vil fortsætte undervisningen i buddha-naturen på grundlag af Maitreyas (Asangas) skrift Uttaratantra, kap. 4. Dette skrift er inddelt i Syv Vajrapunkter, hvoraf det fjerde omhandler udvikling af buddha-naturen - det som er målet for mahayanapraktiserende. Geshe Pema Samten er født I 1983 blev han optaget som munk i Sera klosteret, hvor han aflagde eksamen som lharampa-geshe i Han er abbed for Dargye klostret i Tibet og spirituel leder af Tibetisches Zentrum, Hamborg, og det er med stor glæde, at vi også i år kan invitere til kursus med Geshe Pema Samten. Tidspunkt: Fredag kl og lørdag-søndag kl Arrangementet er gratis for alle, der har betalt medlemsskab eller støttemedlemsskab til Phendeling for Andre 1.000,- for alle tre dage. Beløbet indbetales på Phendelings konto, se bagsiden. Kun fredag aften: 100,-; en formiddag eller eftermiddag:250,-/250,-/ 150,- Tilmelding: Til info@phendeling.dk eller på , hvis du ikke har adgang til internettet.

8 RETREAT INDRE RO SHAMATA-RETREAT I NATURSKØNNE OMGIVELSER august 2013 Retreatet byder på to intensive døgn med shamata-meditation, meditation på De Fire Umådelige, Medicin-Buddha Puja, gåmeditation, skøn natur og forplejning. Du indkvarteres på Strandgaarden i hyggeligt eneværelse. Sengetøj incl. håndklæder koster 75 kr. pr. sæt (ikke pr. døgn) i leje. Eller man kan bringe sit eget med hjemmefra! Vi har rådighed over meditationssal, hyggestuer og køkken med spisestue samt diverse andre faciliteter. Forplejning: Strandgaarden sørger for fuld forplejning af gode, fortrinsvis økologiske råvarer, bestående at et dejligt veldækket morgenbord med frisk brød, en alsidig frokost buffet og et godt aftenmåltid - fri kaffe, te og en alsidig frugtskål hele dagen, samt kage til eftermiddags-kaffen. Har du brug for sær-forplejning, er du velkommen til at benytte køkkenet. Strandgaarden vil gerne være behjælpelig med indkøb. Deltager-gebyr: 1200 kr., som betales ved tilmelding. Beløbet dækker indkvartering og forplejning. Adresse: Strandgaarden, Esby Strandvej 8, 8420 Knebel Info og fotos på Retræten ledes af ani Tenzin, Daniel Moreau og Ebbe Losang. Der er desværre ingen ledige pladser på dette kursus

9 INDVIELSE LANGTLIVS-INDVIELSE TIL BUDDHA AMITHABHA Phendeling har den store ære og fornøjelse at arrangere langtlivsindvielse til Buddha Amithabha ved Lakha Rinpoche d Buddha Amithabha har en særlig forbindelse til Lakha Rinpoches reinkarnationslinje og kan føres tilbage til Marpa, Tilopa og Naropa. Om lørdagen serveres kaffe, te og lidt sødt i pausen. Om søndagen serveres der kaffe efter indvielsen. Dato og tid: Lørdag d kl.14-17: Forberedelse Søndag d kl.14-17: Indvielse Tilmelding nødvendig. Du tilmelder dig direkte på Klik på menupunktet INDVIELSE i menuen i venstre side. - Såfremt du ikke har adgang til internettet, kan tilmelding ske på Entre: I alt 500,-, som betales ved tilmelding på Phendelings konto (se bagsiden af dette hæfte) under mærket INDVIELSE. Husk at angive dit navn!

10 PRAKSIS OG MEDITATION EFTERMIDDAGS-PRAKSIS MED LAKHA RINPOCHE Hvordan forbinder vi dharma med vores daglige bevidsthed? I efteråret 2013 vil Rinpoche tage udgangspunkt i nogle af de vigtigste temaer fra Lamrim-belæringerne og tale om, hvordan vi forbinder dem med vores daglige bevidsthed. Følgende torsdage kl i Phendeling 01.08: Det kostbare menneskeliv 15.08: Hvordan vi kan gøre livet meningsfuldt 29.08: Om at have tillid og hengivenhed til Buddha, dharma, sangha og til dharmalærere 12.09: Hvad sker der, når vi dør? Hvad betyder det? Og hvad vil det være gavnligt at tage med i bagagen til næste liv? 26.09: Bodhicitta-praksis. Medbring en symbolsk ofring til alteret og til en anden kursusdeltager. Entre: 50,- pr. gang

11 HEALINGS-MEDITATION Medicin-Buddha Puja ved Daniel Moreau/Ebbe Losang En dag med Medicin-Buddha praksis og meditation. En dybt healende meditation, og ikke blot healende, den fremmer også fred, ro og harmoni i hjertet. Dermed kan den lykke, du oplever, overføres til andre og gavne både dem og dig selv. - Introduktion gives. Medbring lidt blomster, frugt, kage eller lignende, som vi spiser sammen til sidst. Datoer og tid: Søndag d , og lørdag d kl ca. 13 Foreslået donation: 100,- modtages med stor tak!

12 FØDSELSDAGS-MEDITATION OG -BELÆRING i forbindelse med Pema Chodrons 77 års fødselsdag Den amerikanske nonne Pema Chodrons vil være kendt af mange, idet hun har skrevet en lang række bøger om buddhisme og spirituel udvikling - især med fokus på tonglen-praksis. I anledning af fødselsdagen vil vi meditere sammen og se en filmet belæring med Pema Chodron, som bliver optaget i dagens anledning. Det er Pema Chodrons håb, at dagen vil bidrage til fred og medfølelse i vores eget sind og i det omgivende samfund. Sidste år deltog mennesker verden over i fødselsdagsmeditationen. Der vil være en pause undervejs, hvor du kan spise din medbragte frokost. Phendeling giver kaffe, te og lidt sødt. Dato og tid: Lørdag d kl.10-ca.13. Entre: 50,- MEDITATION OG SINDSTRÆNING Et undervisningsforløb i sekulær meditation ved Bjarke Aage Dette kursus tager udgangspunkt i buddhismens visdomstradition. Fokus vil være på Buddhas lære om sindet, hvordan man skaber mental fred og glæde, hvordan man arbejder med destruktive følelser, og hvordan vi healer vores væsen ved at træne i altomfavnende kærlighed. Kurset følger en sekulær tilgang til det at arbejde med sindet på den måde, at vi først og fremmest tager udgangspunkt i vores egen indre oplevelse. Det er ikke nødvendigt at tilhøre en bestemt trosretning eller at tro på reinkarnation for at få glæde af buddhismens visdom. Derfor er undervisningen designet til at være et laboratorium, hvor du kan udforske forskellige metoder og selv arbejde videre med de af dem, du finder mest relevante og effektive. Torsdag d kl Hvad siger videnskabelig forskning om meditation, og hvordan mediterer man? Grundlaget for at arbejde med at udvikle sig mentalt i en positiv retning er at finde fred i sindet. Meditation er en vej, som gradvist gør

13 os bekendt med en væren, hvor vi hviler i os selv og oplever større mental klarhed. Første del af aftenen vil præsentere nogle videnskabelige undersøgelser om effekten af meditation. Anden del vil være orienteret mod at træne i meditation, og du vil lære nogle metoder, du kan implementere i dagligdagen med det samme. Torsdag d kl Hvordan man healer sit væsen ved at kultivere kærlighed Denne aften udforsker vi metoder, hvorved vi kan udvikle kærlighed og medfølelse med os selv og vores følelser. Det er en vigtig praksis, der hjælper os med at have overskud til andre og at kunne handle med tålmodighed, kærlighed og medfølelse. Kærlighed og medfølelse med andre vil opstå fra et rum, hvor vi selv føler en indre fred, styrke og glæde. Når vi kultiverer dette rum, flyder det over, og vi vil finde en naturlig glæde i at dele det med andre. Bjarke Aage fik interesse for buddhismen og meditation, da han var 15 år. Bjarke har gennemført en 4-årig tolkeuddannelse, hvor han også studerede de filosofiske emner, som munke gennemgår på en traditionel klosteruddannelse. Bjarke er optaget af, hvordan vi kan bruge den visdom, buddhismen har at byde på, i vores kontekst og dagligdag. Torsdag d kl Hvordan bliver vi venner med destruktive følelser? Normalt forsøger vi at undgå ubehagelige følelser som for eksempel frygt ved at undertrykke følelsen eller ved at distrahere os selv på forskellige måder for at glemme den. Men disse tilgange er kortvarige lappeløsninger, som ikke kommer problemet til livs. Sindstræning tager en helt anden tilgang, hvor man konfronterer sig med sine

14 destruktive følelser og endda bliver venner med dem. På den måde kan destruktive følelser blive kilden til mentalt overskud, mod og frygtløshed. Torsdag d kl Afhængig eksistens Designed by Apple in California. Assembled in China Alting eksisterer i afhængighed af noget andet. Vores eksistens som mennesker er afhængig af andre mennesker. Det er vores glæde og lykke også. Sammen vil vi udforske en dyb værdsættelse, hvorfra vi kan kultivere gavmildhed og kærlighed til andre. Lørdag d kl Workshop En ting er at forstå med hovedet, noget andet at forstå med hjertet. Og det sidste er altafgørende for at være i stand til at kultivere sit sind i positiv retning. Derfor tilbydes du at deltage i en dag, hvor vi praktiserer sammen. Vi vil praktisere de øvelser, som er blevet gennemgået de fire forudgående aftener, samt introducere andre værktøjer til at opbygge og styrke vores praksis. Vi vil også arbejde med en case, som vi i små grupper vil reflektere over sammen og udvikle løsningsforslag til. Denne metode giver os mulighed for at få gavn af hinandens erfaringer og sammen udvikle ideer, vi ikke selv ville være kommet på. Entre torsdag-aftener: Medlemmer af Phendeling 50,-; andre 75,- Entre Workshop: 350,-

15 DIALOG MED BUDDHA Sutra-læsning ved ani Tenzin og zen-præst Shomon Således har jeg hørt. Sådan begynder mange Buddha-sutraer. Herefter følger typisk en samtale mellem Buddha og en af hans elever om et vigtigt filosofisk emne eller en ganske almindelig dagligdags problematik. Vi vil sammen læse nogle udvalgte sutraer, fordybe os i dem, reflektere over dem, diskutere dem og undersøge deres relevans for os og vores liv i dag. Dato og tid: Søndage d og kl og kl Entre: 75,- BUDDHISTISK TILFLUGT v. Lakha Lama kl Phendeling arrangerer tilflugt til Buddha, dharma og sangha med Lakha Rinpoche fredag d kl Såfremt du ønsker at tage tilflugt ved denne lejlighed, må du være villig til at aflægge et løfte om ikke at tale negativt om andre religioner. Gamle buddhister er meget velkomne til at forny deres tilflugt ved denne lejlighed. Der er fri adgang. Det er passende at medbringe en donation i form af en lille pengegave, blomster, frugt eller lignende. ØNSKEBØNNER FOR FRED I DET NYE ÅR kl Vi mødes nytårsdag 2014 kl og reciterer ønskebønner for os selv og vores nærmeste og for hele verden i håbet om, at 2014 må bringe større grad af fred og harmoni i den enkeltes liv og i verden. Fri adgang

16 FOREDRAG MØDET MED MANGE FORSKELLIGE ZEN-MESTRE ved Tim Pallis I 1969 rejste Tim Pallis til Japan for at lære at praktisere Zen: "Efter mange års søgen efter erkendelse fandt jeg endelig den vej til dharmaen, som jeg forbliver på resten af livet. Jeg har spurgt Zen-mestrene om, hvad der er alle tings egentlige natur, og de har hjulper mig med at rydde stenene på vejen dertil. Det drejer sig ikke så meget om, hvad jeg har lært, men om hvad dharmaen er. Det kan være enormt betydningsfuldt for et menneske at finde en vej dertil. Menneskets kval er en mangel på spirituelt indblik og udsyn. Heldigvis er der mange gode råd om buddhistisk praksis at hente også hos Zen-mestrene." Tim Pallis, dansk zen-enthusiast gennem en menneskealder, bor i Japan ½- årligt og er særdeles velbekendt med japansk kultur. Gå ikke glip af hans foredrag. Dato og tid: Tirsdag d kl Entre: Medlemmer af Phendeling 50,-; andre 75,-

17 BUDDHISTISK UNIVERSITET Årgang II, efterår 2013 FORDYBELSES-MODUL, semester 2 LAMRIM II ved ani Tenzin I dette semester vil vi arbejde videre med den trinvise vejs filosofi fra hinayana til mahayana. På kurset vil vi beskæftige os med hvert enkelt trin og fordybe os i dets filosofi ved hjælp af guidede meditationer. Formålet med Lam Rim er at omsætte den buddhistiske filosofi til praksis og derved støtte os i vores spirituelle udvikling. Lam Rim er derfor velegnet for dem, der gerne vil meditere. Studiet tilrettelægges i tre blokke, der hver omfatter et antal temaer korresponderende med de tre niveauer af motivation på den spirituelle udviklingsvej: Ønsket om at opnå lykke, ønsket om at opnå befrielsen og ønsket om at opnå buddha-tilstanden for at gavne alle levende væsener.

18 Mandage kl : 2.9., 9.9., 16.9., 23.9., 30.9., 7.10., , , , 4.11., , Kursusgebyr: Medlemmer af Phendeling 775,-; støttemedlemmer i Phendeling 675,-; andre 975,- Tilmelding: Senest på info@phendeling.dk eller Ani Tenzin er med-initivtager til Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme. Hun har praktiseret tibetansk buddhisme siden 1993 og modtog getsulma-ordination af H.H. Dalai Lama i Hun er uddannet dharma-lærer fra Tibetisches Zentrum, Hamburg, hvor hun fortsat studerer. Årgang I, efterår 2013 OVERBYGNINGSMODUL, semester 3 BUDDHA-NATUREN OG TANTRA ved Anne Burchardi I dette semester af Buddhistisk Universitet vil vi inkludere to temadage med undervisning og meditation formiddag og eftermiddag. Den første tema-lørdag vil udgøre en introduktion til tantra, og vi vil bl.a. tale om dens status i forhold til andre buddhistiske doktriner. Den anden tema-lørdag er der fokus på buddha-naturen og forholdet mellem buddha-naturen og tantrisk praksis. De øvrige undervisningsaftener vil udgøre et studie af den vigtigste buddhistiske tekst om buddha-naturen, kendt som Djy Lama eller Ratnagotravibhaga, med en kommentar af den tibetanske mester, Jamgon Kongtrul Lodro Thaje, i dansk oversættelse.

19 Mandage kl : , 4.11., , , , 2.12., og samt lørdage kl : Temadag Tantra og Temadag Buddhanaturen Kursusgebyr: Medlemmer af Phendeling 775,-; støttemedlemmer i Phendeling 675,-; andre 975,- Tilmelding: Senest på info@phendeling.dk eller Cand mag. Anne Burchardi er ekstern lektor på København Universitet, hvor hun underviser i tibetansk sprog, kultur og religion. Hun har beskæftiget sig med tibetansk buddhisme siden 1976 og har fungeret som tolk for tibetanske lærere siden FILM SÅ DER BIF! Film og fællesspisning Phendelings film-cafe med popcorn og cola. Filmene præsenteres af skiftende personer fra Phendelings kreds. Efter filmen er der mulighed for debat over den medbragte madpakke og socialt samvær. Lørdag kl Hvad nu, hvis i morgen ikke eksisterer? En egocentrisk TV-reporter vågner hver dag op til de samme frustrationer: et job, han regner sig for god til, kolleger han ikke kan holde ud og reportager, han finder trivielle. Det samme samsariske

20 cirkus gentager sig hver eneste dag - og det gør hans fæle opførsel også, mens det hele bare bliver værre og værre. Noget må der ske og i desperation skyr han ingen midler for at gøre en ende på det hele, men lige meget hjælper det - han vågner blot op igen til præcis det, han ville flygte fra...lige indtil han finder nøglen til, hvordan han kan overvinde sin selvskabte lidelse ved at få hjulet til at dreje den anden vej rundt. Lørdag kl Ondskaben hersker og har kastet en forbandelse over dette eventyrrige, der er befolket med de mærkeligste skabninger, som lever i dyb pagt med naturen. Hvem har godhed, visdom, mod og offervilje nok til at befri dem alle fra frygtens jerngreb? Hvordan skal det dog gå, og har det i det hele taget noget som helst med buddhisme at gøre? Lørdag kl Belæring med den amerikanske nonne Pema Chodron om tonglen-praksis, medicinen der kan kurere næsten hvad som helst. Fri adgang Donationer modtages med tak! Husk en madpakke, hvis du vil deltage i fællesspisning og debat efter filmen. PHENDELINGS STUDIEGRUPPE Studiegruppen mødes en gang månedligt på nærmere aftalte datoer. Gruppen optager ikke nye medlemmer i dette halvår. Støttemedlemmer fri adgang. Medlemmer betaler 200,-

21 FOR HELE FAMILIEN PICNIC PÅ H.H. DALAI LAMAS FØDSELSDAG Pak madkurven med ingredienserne til en god frokost, drikkelse m.v. og tag hele familien med til picnic i Lakha Rinpoches have, hvor vi fejrer H.H.Dalai Lamas 78 års fødselsdag. Der tændes op i grillen, hvor du kan grille medbragte lækkerier. Tid og sted: Søndag d kl.13 Niels Bohrs alle 21, Søborg Arrangementet aflyses i tilfælde af dårligt vejr. Se hjemmesiden. KULTURNAT I PHENDELING Fredag d kl Phendeling holder ÅBENT HUS med følgende program: Kl : For børn og deres forældre Kl. 19 og 21: En halv times introduktion Kl.20 og 22: En halv times meditation Vi lukker kl. 23. Fri adgang

22 BØRNEYOGA I PHENDELING ved yogalærer Karolina Gyaljen Tag din far eller mor under armen, en langærmet T-shirt og et par gamacher på og kom og lav lidt yoga på bare fødder eller i skridsikre sokker. Bedst og sjovest bliver det, hvis din far eller mor også har lyst til at være med. Vi laver yoga i ca. tre kvarter med opvarmning og afspænding, og bagefter drikker vi lidt saft og får en kiks. Du skal ikke spise 1.5 time, før du skal dyrke yoga. Hele herligheden varer ca. 1 time. Mest hensigtsmæssig alder er mellem 5 og 8 år, men alle er velkomne! Vi tager det roligt og griner, men vi prøver så godt, vi kan. Dato og tid: Søndage d og kl Fri adgang

23 PHENDELINGS PROGRAM EFTERÅR 2013 JULI Sø.d kl ca.16 Picnic i Søborg Lø.d kl ca.13 Fødselsdagsmeditation og - belæring i anledning af Pema Chodrons 77-års dag AUGUST To.d kl Eftermiddagspraksis med Rinpoche Fr.d sø.d Buddha-naturen, Geshe Pema Samten To.d kl Eftermiddagspraksis med Rinpoche Fr.d sø.d Retreat på Strandgården To.d kl Eftermiddagspraksis med Rinpoche To.d kl Ny og Nysgerrig SEPTEMBER Sø.d kl Phendelings 10-års jubilæum Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Lamrim II Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Lamrim II To.d kl Eftermiddagspraksis med Rinpoche Fr.d kl Tilflugtsceremoni Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Lamrim II Ti.d kl Intro-kursus Sø.d kl Dialog med Buddha Sø.d kl Børneyoga Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Lamrim II To.d kl Eftermiddagspraksis med Rinpoche To.d kl Meditation og sindstræning Lø.d kl Indvielse (forberedelse) Sø.d kl Indvielse Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Lamrim II

24 OKTOBER Lø.d kl BU, Temadag Tantra Sø.d kl Dialog med Buddha Sø.d kl Yoga for børn Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Lamrim II Ti.d kl Mødet med mange zen-mestre To.d kl Ny og Nysgerrig Fr.d kl Kulturnat i Phendeling Lø.d kl BU, Temadag Buddha-naturen Lø.d kl Film med fællesspisning Sø.d kl ca.13 Healings-meditation Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Lamrim II To.d kl Meditation og sindstræning Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Lamrim II To.d kl Meditation og sindstræning Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Buddha-naturen og tantra Ma.d kl BU, Lamrim II To.d kl Intro-kursus NOVEMBER Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Buddha-naturen og tantra Ma.d kl BU, Lamrim II Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Buddha-naturen og tantra Ma.d kl BU, Lamrim II To.d kl Intro-kursus Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Buddha-naturen og tantra Ma.d kl BU, Lamrim II To.d kl Meditation og sindstræning Lø.d kl Meditation, workshop Lø.d kl Film med fællesspisning Sø.d kl ca.13 Healings-meditation Sø.d kl Dialog med Buddha Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Buddha-naturen og tantra

25 DECEMBER Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Buddha-naturen og tantra Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Buddha-naturen og tantra Lø.d kl ca.13 Healings-meditation Lø.d kl Film med fællesspisning Sø.d kl Phendelings julefrokost for undervisere, støttemedlemmer og frivillige i Phendeling Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Buddhanaturen og tantra JANUAR 2014 On.d kl Ønskebønner for det nye år Almindeligt medlemsskab udgør 300 kr. pr. år. Søttemedlemsskab udgør 1500,- årligt. Er du lærer, og ønsker du undervisning for din skoleklasse eller uddannelsesinstitution: Mail til info@phendeling.dk

26

27

28 PHENDELING - Center for Tibetansk Buddhisme Nørregade 7 B 2.th, 1165 Kbh.K. Tlf.: , booking: info@phendeling.dk Danske Bank reg.nr. 9570, kontonr.:

BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2013

BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2013 BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2013 Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme BUDDHISTISK UNIVERSITET i Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme blev etableret i 2008 på initiativ

Læs mere

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme Phendelings Program Forår 2014 INTRODUKTION NY OG NYSGERRIG? ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Ebbe Losang Er du "ny" eller vil du bare gerne undersøge, om

Læs mere

BUDDHISTISK UNIVERSITET Forår 2014

BUDDHISTISK UNIVERSITET Forår 2014 BUDDHISTISK UNIVERSITET Forår 2014 Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme BUDDHISTISK UNIVERSITET i Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme blev etableret i 2008 på initiativ af

Læs mere

BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2014

BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2014 BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2014 Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme BUDDHISTISK UNIVERSITET i Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme blev etableret i 2008 på initiativ af

Læs mere

BUDDHISTISK UNIVERSITET

BUDDHISTISK UNIVERSITET BUDDHISTISK UNIVERSITET 2010-2011 2011 Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme LAM RIM og GOM RIM Metode og visdom 5. semester, efteråret 2010 LAM RIM, DEN TRINVISE VEJ TIL OPLYSNING,

Læs mere

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme Phendelings Program Forår 2013 INTRODUKTION NY OG NYSGERRIG? ved Daniel Moreau, Lisbet Rasmussen og Ebbe Losang Er du "ny" eller vil du bare gerne undersøge,

Læs mere

MAITREYA RELIC EXHIBITION

MAITREYA RELIC EXHIBITION PROGRAM EFTERÅR 2014 MAITREYA RELIC EXHIBITION FREDAG D. 18.07. - SØNDAG D. 20.07. Denne sjældne og kostbare samling af hellige relikvier af den historiske Buddha Shakyamuni og mange andre buddhistiske

Læs mere

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme Phendelings Program Forår 2015 Onsdag den 11. februar kl. 13.15 15.30 Foredrag om: STYRKE GENNEM MEDFØLELSE OG SAMHØRIGHED Dalai Lama påpeger ofte, at mental styrke

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2019 LAKHA RINPOCHE LAKHA RINPOCHE FORTÆLLER OM SIT LIV Det er forbundet med meget stor glæde og taknemmelighed for Phendeling at arrangere denne aften med Lakha Rinpoche, hvor han vil fortælle

Læs mere

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord havde Bodil Wellendorf svært ved at se meningen med livet. Men så fandt hun ro som nonnen Ani Tenzin Af Marie Varming, februar

Læs mere

BUDDHISTISK UNIVERSITET

BUDDHISTISK UNIVERSITET BUDDHISTISK UNIVERSITET Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme Buddha Manjushri Lakha Lama, Phendelings spirituelle leder, har taget initiativ til at starte et studieprogram af form

Læs mere

INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION. NY OG NYSGERRIG? ved Steen Skovhus EFTERMIDDAGS-PRAKSIS MED LAKHA RINPOCHE

INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION. NY OG NYSGERRIG? ved Steen Skovhus EFTERMIDDAGS-PRAKSIS MED LAKHA RINPOCHE PROGRAM EFTERÅR 2016 INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION NY OG NYSGERRIG? ved Steen Skovhus Er du ny, eller vil du bare gerne undersøge, om buddhismen er noget for dig, så er du velkommen i Phendeling til

Læs mere

INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION. NY OG NYSGERRIG? ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Gitte Gammelgaard ÅBENT TEMPEL

INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION. NY OG NYSGERRIG? ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Gitte Gammelgaard ÅBENT TEMPEL PROGRAM EFTERÅR 2015 INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION NY OG NYSGERRIG? ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Gitte Gammelgaard Er du ny, eller vil du bare gerne undersøge, om buddhismen er noget for

Læs mere

Den buddhistiske tilflugt

Den buddhistiske tilflugt Den buddhistiske tilflugt Af Merete Boe Nielsen Tilflugt handler om, hvor vi søger vores lykke, og begrebet er grundlæggende i buddhismen. Det gælder for alle buddhister, ligegyldig hvilken buddhistisk

Læs mere

P R O G R A M E F T E R Å R

P R O G R A M E F T E R Å R PROGRAM EFTERÅR 2018 PHENDELING FYLDER 15 ÅR! Det vil vi gerne fejre med alle medlemmer og venner af centeret. Vi udsender program, når tiden nærmer sig, men kan allerede nu love spændende foredrag, fødselsdagskagebord,

Læs mere

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme Phendelings Program Efterår 2012 INDVIELSE OG TILFLUGTS-CEREMONI HVID TARA INDVIELSE ved Lakha Rinpoche 15.-16.9.2012 Det er os en stor fornøjelse at annoncere,

Læs mere

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche PROGRAM FORÅR 2016 PROGRAM (undervisningen foregår på engelsk) Foredrag 1: Practical Buddhism in Daily Life Torsdag d.28.4. kl. 19-21 i Phendeling

Læs mere

SJÆLESORG PÅ BUDDHISTISK GRUNDLAG

SJÆLESORG PÅ BUDDHISTISK GRUNDLAG PROGRAM EFTERÅR 2017 Introduktionsaften til kursus i SJÆLESORG PÅ BUDDHISTISK GRUNDLAG v. bhikshuni Tenzin Drolkar Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme har den store fornøjelse at tilbyde et halvandet-årigt

Læs mere

P R O G R A M E F T E R Å R

P R O G R A M E F T E R Å R PROGRAM EFTERÅR 2019 LAKHA RINPOCHE LAKHA RINPOCHE UNDERVISER Lakha Rinpoche taler ud fra sin egen livserfaring baseret på den tibetansk buddhistiske filosofi. Tid og dato: Tirsdage d. 20.8., 3.9., 17.9.,

Læs mere

Sundhed for dig på Samsø i april 2019

Sundhed for dig på Samsø i april 2019 Sundhed for dig på Samsø i april 2019 - Yogaretreat hvor din krop er i fokus Du bliver inviteret og guidet igennem yoga morgen og eftermiddag/aften med fokus på områder og funktioner i kroppen. Hver yogatime

Læs mere

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche PROGRAM FORÅR 2017 KURSUS MED GESHE PEMA SAMTEN KARMA SKÆBNE ELLER MULIGHED? Det er en meget stor glæde at annoncere, at Geshe Pema Samten besøger

Læs mere

Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion Mindful Self-Compassion Trænes over 8 uger eller 5 intense dage Give yourself the attention you need, so you don t need so much attention - Chris Germer MINDFUL SELF-COMPASSION Det originale Mindful Self-Compassion

Læs mere

HIMMELBJERGGÅRDEN. Nordisk inspirationsfællesskab for helhedsorienteret sundhed, indre lederskab og bæredygtig levevis.

HIMMELBJERGGÅRDEN. Nordisk inspirationsfællesskab for helhedsorienteret sundhed, indre lederskab og bæredygtig levevis. HIMMELBJERGGÅRDEN Nordisk inspirationsfællesskab for helhedsorienteret sundhed, indre lederskab og bæredygtig levevis. Velkommen til Himmelbjerggårdens nyhedsbrev. Tænk, der allerede er gået to måneder

Læs mere

Sarah Zobel Kølpin. Lev dig lykkelig. med Positiv Psykologi. Gyldendal. Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13

Sarah Zobel Kølpin. Lev dig lykkelig. med Positiv Psykologi. Gyldendal. Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13 Sarah Zobel Kølpin Lev dig lykkelig med Positiv Psykologi Gyldendal Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13 Indhold Lev_dig_lykkelig_AW.indd 4 10/03/08 11:43:13 7 Forord 13 Positiv psykologi hvad

Læs mere

En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet.

En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet. Pilgrimsrejse Bodhgaya og Varanasi 2019 En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet. Indien 26. nov. - 13. dec. 2019 Pilgrimsrejsen ledes af Tsewang Amadou, som vil fungere som

Læs mere

Jeg har selv haft utrolig glæde af den meditation og healing jeg har lært, og derfor brænder jeg for at bringe metoderne videre til andre.

Jeg har selv haft utrolig glæde af den meditation og healing jeg har lært, og derfor brænder jeg for at bringe metoderne videre til andre. KURSUS Igennem mange år har Bob Moores energiøvelser og meditationer været til stor glæde for mennesker i deres psykologiske og spirituelle udvikling. Det energiarbejde, som han udfoldede og videregav

Læs mere

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche PROGRAM FORÅR 2018 2003-2018 I år har vi jubilæum, for Phendeling fylder femten år, og derfor er der ekstra mange spændende ting på programmet. Vi

Læs mere

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget.

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Mindfulness kursus en mere mindful hverdag - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Kære læser I materialet kan du læse om kurset i Gentofte

Læs mere

INTRODUKTION til BUDDHISMEN

INTRODUKTION til BUDDHISMEN PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme INTRODUKTION til BUDDHISMEN 2 INTRODUKTION til BUDDHISMEN PHENDELING TRYK 3 Getsulma Tenzin Drolkar og PHENDELING- Center for Tibetansk Buddhisme 2007 Det er ikke

Læs mere

Nyhedsbrev fra Ann Fuglsang

Nyhedsbrev fra Ann Fuglsang Nyhedsbrev fra Ann Fuglsang Januar, februar, marts, april 2014 Industrivej 14, 5762 Vester Skerninge, Sydfyn NYT! Supervision for healere den 26. februar og 30. april, kl. 19-21 På en supervisionsaften

Læs mere

INTRODUKTION til BUDDHISMEN

INTRODUKTION til BUDDHISMEN INTRODUKTION til BUDDHISMEN PHENDELING TRYK Getsulma Tenzin Drolkar og PHENDELING- Center for Tibetansk Buddhisme 2007 Det er ikke tilladt at kopiere hele eller dele af dette hæfte uden tilladelse fra

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Kære kommende Sundhed og Informatik studerende

Kære kommende Sundhed og Informatik studerende Kære kommende Sundhed og Informatik studerende Først og fremmest STORT tillykke med optagelse på Sundhed og Informatik (tidligere IT og Sundhed). Når nu denne formalitet er af vejen - så videre til noget

Læs mere

Sanghaen holder sit første retreat, og der kommer gæster fra både England, Norge og Holland.

Sanghaen holder sit første retreat, og der kommer gæster fra både England, Norge og Holland. Dec. 2002 Fire entusiaster begynder at mødes i deres private hjem for at studere og praktisere buddhisme. Rammerne defineres meget løst, som Lotus Sutra studier og japansk buddhisme. I begyndelsen er vores

Læs mere

Foreningen De Positive Budskaber

Foreningen De Positive Budskaber Foreningen De Positive Budskaber Efterårsprogram 2014 Søren Hauge Marianne Tiffanie Kirkskov Jette Harthimmer Martin Guldberg Christian Viborg Jens Erik Knudsen Dyb Magi At rejse i mange dimensioner Sådan

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

YOGA RETREAT LANGEBÆK

YOGA RETREAT LANGEBÆK YOGA RETREAT LANGEBÆK 4 DAGE I FRED OG FORDYBELSE 23.5-26.05 2019 Yogamood Retreat Velkommen til et fredfyldt yogaretreat hvor du har mulighed for at lade op og fordybe dig i naturskønne omgivelser. Tag

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Note fra forfatteren

Note fra forfatteren Note fra forfatteren Vejen til oplysning Denne bog er baseret på uddrag af forskellige kurser jeg har undervist, samt informationer jeg har modtaget fra Mestrene, for at tilvejebringe instruktion i selv-oplysningsprocessen.

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Dharma Dhrishti Issue 1, Spring 2009

Dharma Dhrishti Issue 1, Spring 2009 BUDDHISM I VESTEN Dzigar Kongtrul Rinpoche Mine tanker om buddhismen i Vesten har ændret sig gennem årene. På nuværende tidspunkt er jeg meget positiv og optimistisk. Ikke, at jeg var skeptisk eller tvivlende

Læs mere

Tendai Buddhistisk Weekendkursus på Dharmacentret i Slagslunde - Program

Tendai Buddhistisk Weekendkursus på Dharmacentret i Slagslunde - Program Tendai Buddhistisk Weekendkursus på Dharmacentret i Slagslunde - Program Fredag den 10. juni 2016 15.00 17.00 Ankomst 17.00 17.40 Shomon / Kosei Hondo Åbningsceremoni, velkomst 17.40 18.00 Chizen Hondo

Læs mere

Og nej, jeg har ikke altid så meget energi, som når jeg står på scenen, men jeg skaber nok energi til at leve det liv, som jeg ønsker mig, og du kan

Og nej, jeg har ikke altid så meget energi, som når jeg står på scenen, men jeg skaber nok energi til at leve det liv, som jeg ønsker mig, og du kan forord 13 Og nej, jeg har ikke altid så meget energi, som når jeg står på scenen, men jeg skaber nok energi til at leve det liv, som jeg ønsker mig, og du kan gøre det samme. 14 Fra energikrise til energiekstase

Læs mere

UNDERVISNING FRA HJERTET Sekvensering og undervisningsmetodik

UNDERVISNING FRA HJERTET Sekvensering og undervisningsmetodik UNDERVISNING FRA HJERTET Sekvensering og undervisningsmetodik 50 timers kursus for yogalærere BESKRIVELSE Undervisning fra hjertet betyder at være dybt forankret i hjertets visdom og have åbenhed overfor

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Retreat Juni 2017

Retreat Juni 2017 Retreat 8.-11. Juni 2017 Et intenst retreat i naturen med træning i mindfulness, nærvær og personligt lederskab med Roxana Kia og Lars Lundbye Styrk dit overskud Forny din energi Træn dit fokus I den amerikansk-indianske

Læs mere

Velkommen til din logbog!

Velkommen til din logbog! Logbog for: Junior Velkommen til din logbog! Denne bog er til dig, der skal træne med Hukommelsesleg Flex. I logbogen får du information om arbejdshukommelsen. Du får at vide, hvordan træningen foregår,

Læs mere

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen UDRUSTNING & TRÆNING Tilbud til dig fra Kirkeibyen EFTERÅR-VINTER 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer

Læs mere

Foreningen De Positive Budskaber

Foreningen De Positive Budskaber Foreningen De Positive Budskaber Efterårsprogram 2013 Jette Harthimmer Marianne Tiffanie Kirkskov Martin Guldberg Jens Erik Knudsen Kim Pedersen Søren Hauge Spiritualitet i hverdagen Energimedicin & spiritualitet

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Skal du til at studere en alternativ uddannelse, hvor du kan hjælpe andre med at få det bedre?

Skal du til at studere en alternativ uddannelse, hvor du kan hjælpe andre med at få det bedre? S.M.B.A. Juni 2018 Skal du til at studere en alternativ uddannelse, hvor du kan hjælpe andre med at få det bedre? - I så fald vil du få brug for et grundigt kursus i Anatomi, fysiologi og sygdomslære af

Læs mere

Hele min familie går meget op i buddhismen, men jeg er først selv

Hele min familie går meget op i buddhismen, men jeg er først selv En sej religion Hiep Pham og pigerne Lena Nguyen Thanh Tam og Nhu-mai Huynh ( Mai ) bor i Aarhus. Deres forældre kom til Danmark som flygtninge, men Hiep, Lena og Mai er alle født i Danmark. De taler flydende

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Introduktion. Din mulighed nu er at ændre hele verden

Introduktion. Din mulighed nu er at ændre hele verden Introduktion Dét du søger at opnå, ved at læse denne bog, er en tilstand af indre ro og stilhed. Din rejse er en rejse i selvopdagelse og selvforståelse. Imidlertid må du erkende, at dette ikke er noget,

Læs mere

Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole. La Bella. Høj-huset

Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole. La Bella. Høj-huset Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole La Bella Høj-huset Kære forældre Velkommen til La Bella Høj-huset! I denne folder har vi samlet en række praktiske oplysninger. Høj-huset er La Bellas afdeling for

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Det her får du ud af at deltage på uddannelsen: MejlhedeHalskov.dk

Det her får du ud af at deltage på uddannelsen: MejlhedeHalskov.dk Integrativ NLP Practitioner og Master Practitioner Vi tilbyder nu en unik uddannelse, som kombinerer det bedste fra en NLP Practitioner og en NLP Master Practitioner med Enneagrammet indsat i en integral

Læs mere

INVITATION TIL SVØMME-CAMP

INVITATION TIL SVØMME-CAMP INVITATION TIL SVØMME-CAMP Kære svømmere, trænere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for svømning til Hans Christian Andersen City Games. Arrangementet vil i 2014

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

PROGRAM Efterår September Oktober November December

PROGRAM Efterår September Oktober November December PROGRAM Efterår 2013 September Oktober November December Hvad er Café Cool? Vi har lavet et nyt cafétilbud til DIG, som er mellem 18 og 30 år og det hedder Café Cool. Café Cool er stedet, hvor du hænger

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] BLIV VÆRT OG BLIV EN OPLEVELSE RIGERE! Fra tirsdag den 24. til lørdag den 28. september får vi besøg af Steinerskolen i Remscheid, som vores elever fra 8. klasse 3. videregående

Læs mere

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015

IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 IDRÆT OG NETVÆRK EFTERÅR 2015 INDHOLD Ugentlige idrætsaktiviteter Fitness i DGI-Byen Mandage 11-13 3 Svømning og infrarød sauna Tirsdage 11-13 4 Idræt i Kongens Have Onsdage 11-13 5 Yoga og afspænding

Læs mere

FREDENSVEJ NYHEDSBREV STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS. Faglig udvikling

FREDENSVEJ NYHEDSBREV STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS. Faglig udvikling STØTTEKONTAKTGRUPPENS BOTILBUD APS NYHEDSBREV Faglig udvikling I Støttekontaktgruppen har vi fokus på den faglige udvikling. I foråret har vi afholdt MUS for det faste personale, hvor de har haft mulighed

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Se inspirerende billeder og få al information som nedenfor i dette link via munonne

Se inspirerende billeder og få al information som nedenfor i dette link via munonne En fri Himmel At frisætte livet i hverdagen EN LEVENDE NÆRVÆRS TRÆNING 6 MÅNEDERS MASTERTRÆNING der giver mulighed for sand fordybelse og meditativ vedholdenhed i trygge rammer og med tid til udforskning,

Læs mere

Årsplan - hvad sker der i 2013

Årsplan - hvad sker der i 2013 Årsplan - hvad sker der i 2013 Aktivitetsplanen bliver evalueret og tilpasset årligt. Måned Det vi vil Det vi gør Personale opgaver. Februar Fastelavnsfest Den 8-2 Uge projekt - Uge 8 Omhandlende Alle

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

De Seks Paramitaer. Belæringer v. Geshe Pema Samten 2. - 3. juni 2007 i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING TRYK

De Seks Paramitaer. Belæringer v. Geshe Pema Samten 2. - 3. juni 2007 i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING TRYK De Seks Paramitaer Belæringer v. Geshe Pema Samten 2. - 3. juni 2007 i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING TRYK Kopiering af denne publikation, eller af dele af den, må kun ske med udgiverens

Læs mere

100-TIMERS YOGALÆRERUDDANNELSE JANUAR/FEBRUAR 2019

100-TIMERS YOGALÆRERUDDANNELSE JANUAR/FEBRUAR 2019 Januar/februar 2019 København Undervisere: Simon Krohn Charlotte Nielsen Lokaler, tilmelding & spørgsmål: NOR: nordic health house Hejrevej 30, 3. sal 2400 København NV +45 23 92 19 01 info@nor.house UDDANNELSENS

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Bob Moore's arbejde med healing

Bob Moore's arbejde med healing Bob Moore's arbejde med healing Program for de 3 dage Fredag den 24. februar 17.00-19.00 Ankomst og indkvartering 19.00-20.00 Workshoppen starter med en kort præsentation af deltagerne efterfulgt af en

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

Sommerskole. Greve Privatskole

Sommerskole. Greve Privatskole Sommerskole Greve Privatskole 30. juni - 4. juli 2014 SOMMERSKOLE I STORKØBENHAVN TalentCampDK afholder sommerskole i uge 27 på Greve Privatskole. Du modtager denne invitation, fordi din faglærer eller

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Program for Center for Personlig Udvikling Viborg pr. 12/1 2014

Program for Center for Personlig Udvikling Viborg pr. 12/1 2014 Program for Center for Personlig Udvikling Viborg pr. 12/1 2014 For tilmelding til arrangementer: telefon nr. 2366 7494 - bedst pr. sms, eller e-mail cpuviborg@gmail.com, skriv arrangement og medlems nr.

Læs mere

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse

Prana Yoga Shala s yogalæreruddannelse introduktion I efteråret 2014 har vi hos prana yoga shala komprimeret vores populære 200-timers Yoga Alliance-godkendte uddannelse, så du på 4 ½ måned kan blive certificeret yogalærer. Vi tilbyder en grundig,

Læs mere

NY UDDANNELSE. Af SonjA Bruun Juli 2015

NY UDDANNELSE. Af SonjA Bruun Juli 2015 NY UDDANNELSE Af SonjA Bruun Juli 2015 Kursusdage for dig, der gerne vil være i dit hjerte, være ét med dit hjerte og leve herfra som din egen spirituelle energicoach. Kursusdage for dig der ØNSKER og

Læs mere

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ DIGITAL

Læs mere

VIPASSANA. Town retreaten i København, efterårsferien 2015. Søndag d. 11. okt. - tirsdag d. 13. okt. 2015 Nørregade 41, København K.

VIPASSANA. Town retreaten i København, efterårsferien 2015. Søndag d. 11. okt. - tirsdag d. 13. okt. 2015 Nørregade 41, København K. VIPASSANA Town retreaten i København, efterårsferien 2015 Søndag d. 11. okt. - tirsdag d. 13. okt. 2015 Nørregade 41, København K. Fredag d. 16. okt. - søndag d. 18. okt. 2015 Lærkehaven 51, Lystrup ved

Læs mere

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Indhold Præsentation af Aarhus Bridgeklub... 3 Bestyrelsen:... 5 Turneringsledere:... 6 Mandag eftermiddag:... 7 Undervisning mandag eftermiddag... 8 Mandagsklubben...

Læs mere

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august 2015 Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august Talentstævne kun for piger Talentstævnet har eksisteret siden 1993, hvor Stensballe IK

Læs mere

Du kan også få individuel mindfulness træning, evt sammen med samtaleterapi.

Du kan også få individuel mindfulness træning, evt sammen med samtaleterapi. Hvor og hvordan? Træningen foregår i trygge rammer i små grupper på 6-9 personer. Der aftales tavshedspligt i gruppen. Vi mødes i gruppen 2½ - 3 timer (incl. pause) 1 gang om ugen i 8 uger. Hver gang vi

Læs mere

Mindjuice Speakeruddannelse

Mindjuice Speakeruddannelse Mindjuice Speakeruddannelse Vi har længe haft en drøm om at skabe en helt særlig uddannelse i gennemslagskraft. Efter mange års erfaringer med og viden om det menneskelige potentiale er det nu endelig

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Ønsker du et forløb med udvikling af egen yogapraksis. Blive i stand til at undervise i yoga

Læs mere