Regentparrets besøg i Haderslev den 7. juni 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regentparrets besøg i Haderslev den 7. juni 2013"

Transkript

1 Regentparrets besøg i Haderslev den 7. juni 2013 Besøgssteder

2 Haderslev Haderslev har siden 1292 haft købstadsstatus, men kan formentlig dateres helt tilbage til midten af 1100-tallet. Med sine er Haderslev Danmarks 29. største by. Haderslev ligger i Sønderjyllands længste tunneldal, omgivet af vand, med Haderslev Fjord mod øst og Haderslev Dam mod vest. Haderslev Domkirke - Vor Frue Kirke - er en af byens mest markante bygninger og danner rammen om Haderslev Stift. Byen blev baseret på handel på grund af beliggenheden som den korteste afstand til østkysten fra Ribe, men også i dag er størstedelen af indbyggerne beskæftiget inden for serviceerhvervene.

3 Haderslev Drengekor Haderslev Drengekor består af 40 drenge i alderen 9 til 15 år samt 15 voksne herrer. Koret blev stiftet i 2008, men på trods af de kun knap fem år, koret har på bagen, har det allerede markeret sig som et kor, der er noget ud over det sædvanlige. Koret har blandt andet deltaget i masterclasses med ind- og udenlandske dirigenter, været på koncertturnéer i Norge og Danmark og indspillet to cd er. Koret giver desuden mere end 20 koncerter om året. Til efteråret tager Haderslev Drengekor til London, hvor de blandt andet skal synge i Den Danske Kirke, overvære prøve og koncert med St. Paul s Cathedral Choir og undervises af Lindsay Gray, Director of the Royal School of Church Music. Til daglig ledes koret af Henrik Skærbæk Jespersen, født i 1980 i Tønder. Han overtog som kun 31-årig embedet som domorganist i Haderslev Domkirke. Henrik Skærbæk Jespsersen er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium. Han fik en kirkemusikalsk diplomeksamen i 2007 og har desuden suppleret sine studier med orgel hos professor Hans Fagius og korledelse hos Alice Granum samt studier i den engelske kortradition i Cambridge.

4 Veterantog Om sommeren og et par gange i løbet af efteråret og vinteren køres der veterantog på den gamle bane mellem Haderslev og Vojens. Banen er en af de ældste jernbaner i Haderslev. Det første tog mellem Vojens og Haderslev blev sendt af sted i På det tidspunkt var banerne tyske, men ved Genforeningen i 1920 blev jernbanerne i Sønderjylland overtaget af DSB. I 1974 indstillede DSB persontrafikken mellem Vojens og Haderslev midlertidigt på grund af oliekrisen, og togene blev erstattet af rutebiler. Togene kom dog aldrig til at køre med passagerer igen, og i slutningen af 1990 erne stoppede også godstransporten. Sporet mellem Vojens og Haderslev fik dog lov til at blive liggende. I en årrække kørte der ingen tog på den 13 kilometer lange strækning. Det fik veteranbaneforeningen dog ændret på, og i dag bruges den udelukkende til veterantog. Selve banen vedligeholdes af veteranbanens medlemmer, og de sidste par måneder også med hjælp fra et kommunalt beskæftigelsesprojekt. Turen til Hammelev Der er afgang fra Haderslev Bystation. På vej ud af Haderslev snor toget sig langsomt mellem byens huse og tæt på haverne. Toget kører under 10 km/t. Toget kører forbi Plejecenter Kong Frederik IX. Plejecentret har for nylig fået sit eget trinbræt, der fremover kan bruges, hvis plejecentrets beboere har lyst til at køre en tur med veterantoget. Plejecentret ligger ved siden af HospiceSønderjylland med udsigt ud over et naturskønt område.

5 Undervejs køres der også forbi det sted, hvor en fyrbøder og en togbetjent i 1945 mistede livet, da toget blev ramt af kugler under et luftangreb fra de allieredes flyvemaskiner. Hammelev er midt på strækningen til Vojens. I jernbanens storhedstid var Hammelev en stor station. I dag er der opført et stationsshelter, der kan bruges af passagerer, der ønsker at stige af for også at opleve Tunneldalen og det smukke landskab ved Tørning Mølle. Diesellokomotiv med tre vogne Det gamle diesellokomotiv HHJ DL 11 er fra Det har tre vogne efter sig. En personvogn fra 1911 med 46 siddepladser, en personvogn fra 1917 med 56 siddepladser og en personvogn fra 1916 med 53 siddepladser. Alle vogne er fra DSB Museumstog Syd. Fortæller: Carsten Ørnsholt er tidligere statsskovrider på Haderslev Statsskovdistrikt - og nuværende formand for Veteranbanen Haderslev-Vojens. Som skov- og naturmand ser han en oplagt mulighed i at kombinere det naturskønne område ved Haderslev med en tur i veterantoget. Han vil gerne skabe events og særlige oplevelser for landsdelens turister.

6 Tørning Mølle Møllen er en af de største kulturperler i Sønderjylland med borgbanken, hvor tidligere Tørning Borgen lå, og hvorfra konger og grever i middelalderen har regeret over land og rige. Hertil kommer bygningskomplekset fra de sidste 500 års møllerivirksomhed med vandturbine m.m. Der har formentlig været mølledrift på stedet helt tilbage fra middelalderen, hvor Tørning Len blev administreret fra borgen på Tørning Voldsted. De første sikre oplysninger om udnyttelsen af vandkraften ved møllen stammer fra 1494, da Kong Hans erhvervede Tørning Mølle. Tørning Mølle har altid været drevet af vandkraft, og vandet fik man fra Stevning Dam lige uden for møllebygningen. Møllen er brændt flere gange - sidst i Efter genopførslen i 1907 blev den kaldt for en af Tysklands mest moderne møllevirksomheder. Efter Genforeningen i 1920 var Tørning Mølle den største møllevirksomhed i hele Danmark. Der er stor forskel på den mølle, som lå her i 1800-tallet og den store industrimølle, som møder os i dag. En af de store naturoplevelser er en vandring gennem mølleparken, hvor der står mange forskellige træer i parken og på den gamle borgbanke. Parken er anlagt af en tidligere møller, og de fleste træer er plantet i starten af 1900-tallet. Møllen i dag Siden 1980 har bygningerne været fredet. I 1982 købte Skov- og Naturstyrelsen det hele. Den selvejende institution Tørning Mølle opstod og købte Herredsfogedens hus. Stalden og laden på Tørning Mølle er indrettet til kultur- og aktivitetslade og anvendes til mange aktiviteter blandt andet messer, møder, konferencer, koncerter, fester og andre kulturelle arrangementer. Daglig leder af den selvejende institution er Bjarne Beck.

7 Sønder Otting Skoles ungeunivers Sønder Otting Skoles ungeunivers ligger på det, der tidligere hed Hjortebroskolen. Hjortebroskolen blev indviet af Hendes Majestæt Dronningen i 1973 og havde dengang omkring 900 elever fra det omkringliggende nybyggede Hjortebrokvarter, der består af en række almene boliger, som er typiske for den tid. I dag udgør skolen den ene af to afdelinger, der tilsammen hedder Sønder Otting Skole. Haderslev Byråd vedtog i 2010 en reform på børne- og ungeområdet Haderslevreformen der blandt andet betød, at der i Haderslev Kommune er fire ungeuniverser, hvoraf dette er det ene. Ungeuniverserne er for klasse og lægger især vægt på, at eleverne får mulighed for at specialisere sig i forskellige retninger og bliver godt rustet til at gennemføre en ungdomsuddannelse. På afdelingen går der 569 elever.

8 Lindab Lindab er en international koncern, som udvikler, fremstiller og sælger produkter og systemløsninger primært af stål. Virksomhedens danske hovedsæde Lindab A/S ligger uden for Haderslev. I Haderslev er 250 af de knap 450 danske Lindab-medarbejdere beskæftiget. Omdrejningspunktet i Haderslev er ventilation. Ud af galvaniserede stålplader laves der komponenter til de store ventilationsanlæg, der blandt andet bruges på skoler, institutioner og i nybyggeri. I ventilationsafdelingen i Haderslev laves også software til design, beregnings- og planlægningsprogrammer til komplette løsninger til ventilation og indeklima.

9 Et rør helt til Kina Lindab bruger cirka tons tyndplade om året. Der laves naturligvis mange forskellige rør og detaljer i mange forskellige diametre, men hvis man kun lavede rør med en diameter på 100 mm, ville Lindab kunne lave et rør fra Haderslev og til Kina hvert år. På den teknologiske side har virksomheden de sidste par år foretaget en række investeringer i nye it-systemer og robotter. Det er sket for blandt andet at kunne følge med i produktionen, hvor en stor del af ordrerne kræver meget hurtig levering. De nye teknologier skal samtidig være med til at sikre, at virksomheden kan bevare arbejdspladser i Danmark, hvor medarbejderne i højere grad skal være med til udvikling og kvalitetssikring, mens robotterne gør arbejdet. I virksomheden lægges der vægt på, at medarbejderne er sunde og får den nødvendige efteruddannelse, og derfor har virksomheden både sundhedspolitik og uddannelsespolitik. Virksomheden har flere gange været nomineret til årets sociale virksomhed og er også løbet med titlen som årets læreplads i Haderslev Kommune. Virksomheden omsatte sidste år for 800 millioner kroner og kom ud med et overskud på 40 millioner kroner. På verdensplan omsatte hele Lindab-koncernen for 6 milliarder kroner. Vært: Administrerende direktør Dan Stjernegaard har været i virksomheden i 33 år. Han er oprindeligt uddannet maskiningeniør, men siden 2003 har han været ansat som direktør.

10 SMUK og Slesvigske Musikhus Slesvigske Musikkorps, også kaldet SMUK, er et af forsvarets tre professionelle musikkorps. Orkestret består af 16 musikere fordelt på messingblæsere og slagtøj, og repertoiret spænder fra militærmarcher, store klassiske værker til pop, rock og jazz. Orkesterchef er Thomas Larsen Späth. SMUK hører under Telegrafregimentet i Fredericia og har siden 1953 været hjemmehørende i Haderslev. SMUK har til huse i Slesvigske Musikhus, der er opført med økonomisk støtte fra AP Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Haderslev Kommune og Forsvaret. Musikhuset ligger ved siden af Haderslev Kaserne. SMUK repræsenterer forsvaret ved en lang række arrangementer og koncerter både herhjemme og i udlandet. Musikkorpset deltager ved militære parader og er med til at markere nationale mærkedage. Ikke mindst i kraft af orkestrets musikalske spændvidde har det opnået stor popularitet i Danmark. Nytårskoncerterne i januar måned tiltrækker ikke færre end tilhørere. Musikkorpsets støtteforening tæller mere end medlemmer. SMUK er et ikon for forsvaret og for danskheden i den sydlige del af landet, men korpset har også på landsplan opnået en synlighed og en popularitet som få andre danske ensembler. Slesvigske Musikhus Slesvigske Musikhus er tegnet af Zeni Arkitekter, Aabenraa, og blev indviet den 21. november Huset rummer blandt andet en koncertsal med plads til 150 tilhører, publikumsfaciliteter, øvelokaler, mødelokale, administration, omklædning, depot og en foyer med sofaer, køkken og toiletter.

11 Logoet for Slesvigske Musikhus, som pryder foyeren, er tegnet af professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Mogens Andresen. Der er kælet for detaljerne i byggeriet, og man har blandt andet brugt specielle hulsten, der tager højde for akustikken, og der er muret rum i rum, fordi det vigtigste i byggeriet er klangen og akustikken. For at få den bedst mulige klang og lyd har Kai Østergaard-Jensen fra Zeni-arkitekterne i Aabenraa og bygherrerne haft en af landets bedste akustikere på banen, Anders Gade, der nærmest er et ikon, når det kommer til lyd.

12 Udbetaling Danmark - ATP ATP er Danmarks største pensions- og administrationsselskab, der løser opgaver for borgere og virksomheder i hele Danmark. ATP er blandt Europas største pensionsvirksomheder. ATP har en pensionsformue på 630 milliarder kroner og udbetaler i alt 210 milliarder kroner årligt i velfærdsydelser. Der er i alt 2200 medarbejdere i ATP-koncernen. ATP har etableret en ny offentlig myndighed: Udbetaling Danmark, der fra efteråret 2012 overtog udbetalingen af en lang række ydelser fra kommunerne: familieydelser, barseldagpenge, boligstøtte, folkepension og førtidspension. Udbetaling Danmark drives fra fem centre rundt omkring i landet - et af dem er placeret på havnen i Haderslev. Centret i Haderslev stod færdigt i 2012 og er bygget specielt til formålet og med store krav til det fysiske arbejdsmiljø. Bygningen er tegnet af arkitekterne Arkitema og har et flot, arkitektonisk udtryk med tre arme og en enkel, lys facade med vandrette linjer med flotte lysindfald og god udsigt fra de tre etager over både havnen og de nærmeste naboer, som blandt andet er SKAT og VUC Syd. I centret i Haderslev er der 200 medarbejdere. I ATP fokuseres der på at kombinere forretningsmæssige toppræstationer med en ambitiøs HR-strategi, der skaber topmotiverede medarbejdere. ATP fokuserer særligt på suveræn ledelse, aktiv CV-pleje og har udviklet et livsbalanceprogram, som har tilbud til alle medarbejdere som f.eks. sund kantineordning, et aktivt foreningsliv, børnerum mm. Hele huset er udsmykket med store billeder, der på en anderledes måde fortæller om borgerne, der udbetales velfærdsydelser til. Billederne fortæller også om kerneværdierne i ATP: Troværdighed, nyskabende, konkurrencedygtighed, arbejdsglæde. Der er også Udbetaling Danmark centre i Frederikshavn, Holstebro, Vordingborg og Hillerød samt to midlertidige filialer i Aarhus og Odense.

13 En særlig ATP-sang skaber arbejdsglæde Mange af de medarbejdere, der i dag er ansat i ATP, har tidligere været ansat i kommunerne i Sydjylland. Opbygningen af Udbetaling Danmark har således også handlet om at få skabt en fælles kultur med sammenhold og arbejdsglæde i centrum. Sang kan være med til at skabe glæde, og derfor har medarbejderne fået sangundervisning i en særlig ATP-sang. Modtagelse ved administrerende direktør i ATP, Carsten Stendevad, koncerndirektør i ATP og direktør i Udbetaling Danmark Lilian Mogensen, og centerdirektør i Haderslev Bente Graae. Direktør for Udbetaling Danmark i Haderslev er Bente Graae.

14 Haderslev Havn Haderslev Havn udvikler sig i disse år til en ny og moderne bydel i Haderslev med boliger, erhverv, institutioner og rekreative tilbud. Omdannelsen af Haderslev Havn fra erhvervs- og trafikhavn til en moderne og attraktiv bydel sker med udgangspunkt i Haderslev Byråds masterplan, der er udarbejdet af arkitektfirmaet C.F. Møller. Masterplanen med tilhørende designmanual er vigtige redskaber og giver inspiration til at skabe rammerne om den arkitektoniske udformning af havneområdet. Haderslev Havn indeholder mange forskellige bevaringsværdier, der spænder fra kulturmiljøer, der afspejler væsentlige træk af den industrielle og samfundsmæssige udvikling, over bymiljøer til enkeltstående bevaringsværdige og sågar fredede bygninger. Arealet fra Hertug Hansbroen til Honnørkajen rummer de største traditionelle bevaringsværdier. Gadelinjerne Jomfrustien, Østergade og Skibbrogade/Hansborggade markerer det ældste industrielle havneområde og rummer med deres sigtelinjer mulighed for en unik, visuel forbindelse mellem havnen, vandet og resten af byen.

15 Søslangen Havnen i Haderslev har de seneste år gennemgået en stor forandring. Fra tidligere at have været en traditionel havn med industri og trafik, er den nu bygget om med boliger og virksomheder. Boligbyggeriet Søslangen er et nyt og attraktivt boligbyggeri med 90 almene boliger. Den hvide søslange med de farvede altaner er en slange, der nu er krøbet op på land og ligger og snor sig, mens den betragter de mange nye tiltag, der er sket på havnen. Det er arkitektfirmaet Kleemann og arkitektfirmaet A78, der har tegnet byggeriet for Haderslev Boligselskab ved Domea. Lejlighederne i Søslangen er mellem 70 og 100 m 2 store og har alle en terrasse. Øverst på bygningen er der en stor, fælles tagterrasse med udsigt til vandet. Første spadestik til Søslangen blev taget i sensommeren 2009, og første etape var færdig året efter, mens sidste etape var færdig i Til den ene side har beboerne udsigt til kunstværket Bid af bølger, som er en 3 meter høj vandkunst i rød granit og beton, som Ribekunstneren Ole Videbæk står bag. Til den anden side har beboerne udsigt ud over fjorden og til siloen, som er i gang med at blive forvandlet til et kunstværk og en klatrevæg - en del af streetdomeprojektet.

16 VUC Syd VUC Syd er et selvejende uddannelsescenter under staten, der tilbyder uddannelse for unge og voksne. Der er i alt cirka 275 medarbejdere, og hvert år er cirka kursister tilmeldt enkelte fag eller hele forløb. VUC Syd består af afdelinger i Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg og med undervisningssteder i Nordborg og Skærbæk. I Gram ligger et e-læringscenter, der er landsdelens største af slagsen. Desuden har VUC Syd også en erhvervsafdeling, der tilbyder efteruddannelse ude på de sønderjyske virksomheder.

17 Det nye hus på havnen Der er fuld gang i byggeriet af et helt nyt VUC på havnen i Haderslev. Byggeriet er et af de største byggerier i Haderslev i nyere tid. Når byggeriet er færdigt, er det klar til de godt 700 kursister, der vil have deres daglige gang i huset. Det er Zeni Arkitekter i Aabenraa, der sammen med Aart Architechts i Aarhus samt COWI har udarbejdet Haderslevs nye VUC Syd. MT Højgaard er entreprenør. Bygningen kommer til at fremstå i fem dæk, hvor kursister og undervisere kan drage fuld fordel af det topmoderne undervisningsmiljø fordelt i zoner, hvor VUC s ny-skabende læringsprincipper med grupperum, oplægsrum, dialogbokse og stillezoner kan udvikle sig. Direktør for VUC Syd er Hans Jørgen Hansen. Bestyrelsesformand er viceborgmester H.P. Geil.

18 Skatecity Streetdome Den 29. maj blev første spadestik taget til byggeriet af Skatecity Streetdome. Et projekt som initiativgruppen Skatecity startede i 2004 med en idé om et mindre areal til skatere, men som endte med et mere visionært projekt, der vil tiltrække nogle af de bedste udøvere inden for den uorganiserede idræt. Skatecity Streetdome blev en del af udviklingsprojektet på Haderslev Havn, der nu rummer både private boliger, almene boliger, offentligt og privat erhverv foruden Streetdomen, der bliver et kulturelt samlingssted for såvel kommunens borgere som folk fra andre dele af Danmark og grænselandet. Streetdomen består af både indendørs og udendørs arealer, der kan anvendes til skateboard, streetbasket, klatring, parkour, freestyle BMX, rulleskøjter og meget mere. Området består blandt andet af en havnepromenade, et kajakbassin og en streetpark og det mest iøjnefaldende element igloen, der rummer indendørsaktiviteterne. Blandt mange andre ting, er igloens tag værd at bemærke. Det bliver et mos sedum-tag, der består af præfabrikeret tagvegetation. Det varierer i farve og vegetation alt efter årstiden, og har blandt andet de egenskaber, at det filtrerer luften, dæmper støj og reducerer afvandingen i området altså et bæredygtigt tag i mere end én forstand.

19 Siloen I området hvor Skatecity Streetdome skal opføres, stod der tidligere tre ubrugte siloer. Nu er kun én tilbage, der kke bliver ubrugt. Den har gennemgået en større renovering og er i gang med at blive udsmykket af kunstneren Victor Ash. Siloen er blevet bevaret som et vigtigt levn fra en tid, hvor Haderslev Havn stadig fungerede som en industriel havn. Nu hvor boliger, uddannelsesinstitutioner og kontordomiciler flytter til, bliver siloen transformeret med et nutidigt kunstnerisk udtryk, der skaber et markant visuelt greb i den urbane kontekst, som kan ses på lang afstand og som peger på havnen som et attraktivt sted. Siloen bliver et anvendeligt kunststykke, der udsmykkes som et akvarium med havets dyr, luftbobler og krusninger og kommer til at indgå i Skatecity Streetdome som en klatrevæg. Udsmykningen af siloen er støttet af Statens Kunstfond. Victor Ash Victor Ash har travlt med en international karriere, hvor han oplever stor interesse for sine vægmalerier i stor skala. I 2012 har han realiseret kunstprojekter med overdimensionerede dyreøjne i Korea og Østrig og tidligere har han lavet store gavlmalerier i blandt andet Berlin, Sevilla, Bremen. Victor Ash er født i Portugal, men vokset op i Paris, hvor han var blandt de første til at introducere street art. I dag er Victor Ash bosiddende i København, hvor han blandt andet har realiseret værker for arkitekttegnestuen BIG til det prisvindende byggeri VM Bjerget.

20 Kommunikationsteam Gåskærgade Haderslev

Regentparrets besøg på Aarø og i Haderslev

Regentparrets besøg på Aarø og i Haderslev Regentparrets besøg på Aarø og i Haderslev Samlede drejebøger for pressen Version 1, den 21. maj 2013 Haderslev Kommune er vært ved Regentparrets besøg på Aarø og i Haderslev den 6. og 7. juni 2013. Nedenstående

Læs mere

Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian

Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian Mogensen En arbejdsplads i verdensklasse igen og igen det er

Læs mere

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088 www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S (tidligere Aaskov & Østergård A/S) ZENI arkitekter udfører arkitekt- og totalrådgivningsopgaver

Læs mere

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Aabenraa Veteranbane Historie Aabenraa Veteranbane blev hjemmehørende i Aabenraa 16. august 1999 og opstod på resterne af Tønder-Tinglev

Læs mere

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Den fredede marskgård, der fremover skal danne ramme om en madlejrskole for elever fra hele landet, er opført i 1823 og var for år tilbage

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

ARKITEKTURIKONER & STJERNESKUD I VEJLE. Byens Netværk Tekst og foto: Lisbet Fibiger

ARKITEKTURIKONER & STJERNESKUD I VEJLE. Byens Netværk Tekst og foto: Lisbet Fibiger ARKITEKTURIKONER & STJERNESKUD I VEJLE Byens Netværk 19.09.18 Tekst og foto: Lisbet Fibiger Vejle har vokseværk - og det ene arkitekturikon efter det andet rejser sig i den midtjyske fjordby. Byens Netværk

Læs mere

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER 1 BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m 2. UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole får ca. 6200

Læs mere

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 Karréen YRSA.RO blev oprindelig tegnet i ren jugendstil i 1905 af arkitekt J.P. Rasmussen, Utterslev for malermester Holger Hansen, der var en stor grundejer i området.

Læs mere

Fakta om Det Nye Experimentarium

Fakta om Det Nye Experimentarium Fakta om Det Nye Experimentarium (Foto Adam Mørk) Fænomenale oplevelser i naturvidenskabens og teknologiens verden Nysgerrighed er grundstoffet, som Experimentarium er gjort af. Vi vil tænde en gnist i

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Problemformulering: Hvilke årsager er der til, at Skt. Klemens har udviklet sig fra en lille landsby til en villaby, og hvordan kan Skt. Klemens fortsat

Læs mere

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd Lunden Det rekreative område Status: Det Grønne Bånd Vraa - en grøn by Vraa er en grøn by midt i en smuk natur og midt i et aktivt landbrugsområde - og ud over serviceerhvervene var det var landbruget,

Læs mere

PÅ KANTEN AF HORISONTEN

PÅ KANTEN AF HORISONTEN PÅ KANTEN AF HORISONTEN 2 HORISONTEN VISIONEN OM NORDJYLLANDS HØJESTE BYGNING Horisontens betagende arkitektur er designet af et af landets største arkitektfirmaer, Arkitema. Byggeriets færdige udformning

Læs mere

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende?

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? September 2008 1 UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Erhverv Kommuner Hans Kirk, Danfoss A/S, Formand Jørgen Popp Petersen, Det sønderjyske Landbrugsråd Hans

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

Odense fra stor dansk by - til dansk storby

Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense hovedby og vækstdriver Odense er Danmarks 3. største by og der bor ca. 194.000 indbyggere i kommunen Odense dækker et areal på 306 km2 Odense har ca.

Læs mere

Oplev Brøndby fra en ny vinkel BLÅ KLØVERSTI

Oplev Brøndby fra en ny vinkel BLÅ KLØVERSTI Oplev Brøndby fra en ny vinkel BLÅ KLØVERSTI Den blå kløversti 5,5 km Kort beskrivelse af den blå kløversti Fra Brøndbyøster Torv, går man ad Brøndbyøster Boulevard forbi politiskolen, ned til Park Alle

Læs mere

Eller Du bør invitere din nabo på en kop kaffe!

Eller Du bør invitere din nabo på en kop kaffe! KILDEGÅRDEN - Fællesskab, fleksibilitet og multifunktionelle faciliteter Eller Du bør invitere din nabo på en kop kaffe! Laura Munch Udviklingskonsulent Lokale og Anlægsfonden 75 MIO. KR. FRA DANSKE SPIL:

Læs mere

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade.

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgeskemaundersøgelse Ny Østergade Gennemført 12.-18- september 2017 Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgsmål 1-3. Baggrundsfakta: Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

KONFERENCE- OG FERIECENTER NATURSKØNT MIDT I DANMARK

KONFERENCE- OG FERIECENTER NATURSKØNT MIDT I DANMARK KONFERENCE- OG FERIECENTER NATURSKØNT MIDT I DANMARK BYGGEMULIGHED MED OP TIL 90 HOTELVÆRELSER 5.129 M 2 KONFERENCE- OG FERIECENTER. FORVENTET BYGGERET PÅ 3.000 M 2 Oddevejen, 5500 Middelfart Direkte til

Læs mere

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT!

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er

Læs mere

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017 Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton 24.-28. maj 2017 Gladsaxe Folkekor I Kr. Himmelfartsferien rejste 41 sangere samt dirigent og pianist fra Gladsaxe Folkekor til Gladsaxes venskabsby, Sutton, ca. 20

Læs mere

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Byens Netværk 01.11.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Den 1. november tager Byens Netværk, i samarbejde med InnoByg og AlmenNet, på

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Musholm har plads til forskelle

Musholm har plads til forskelle Musholm har plads til forskelle z Ingen barrierer - alle kan bruge huset Verdens mest tilgængelige feriecenter ligger i Danmark, ved Korsør. Musholm - Ferie, Sport og Konference, modtog i december 2016

Læs mere

HELSINGØR STADION ATRIUM ARKITEKTER 09.06.2015

HELSINGØR STADION ATRIUM ARKITEKTER 09.06.2015 HELSINGØR STADION ATRIUM ARKITEKTER 09.06.2015 ATRIUM ARKITEKTER ApS Sofie Brahes gade 1A 3000 Helsingør Telefon nr. +45 60 21 23 72 Mail info@atriumarkitekter.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Side 4 HELSINGØR Side

Læs mere

FLOT OG VELINDRETTET LEJEMÅL I AALBORG

FLOT OG VELINDRETTET LEJEMÅL I AALBORG 542 m2 KULHUSET GASVÆRKSVEJ 26B, 1. SAL 9000 AALBORG FLOT OG VELINDRETTET LEJEMÅL I AALBORG INDHOLD 3 Beliggenhed 4 Ejendommen 6 Lejemål 8 Plantegninger 9 Lejevilkår 11 Kontaktinformation 2 C.W. OBEL EJENDOMME

Læs mere

Boligselskabet Domea Randers Moesgaard-Nielsen, Falbe Parken. 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 beliggende i Randers NV

Boligselskabet Domea Randers Moesgaard-Nielsen, Falbe Parken. 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers 24 nye lavenergiboliger i størrelsen 71-108 m2 beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers Boligselskabet Domea Randers 24 nye, almene boliger opføres i det ikoniske

Læs mere

KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker

KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker Uddannelsen sigter mod at forberede de studerende på det meget varierede arbejdsliv, der møder mange konservatorieuddannede

Læs mere

Byggeri med visioner

Byggeri med visioner Byggeri med visioner Nøgletal 2005-2006 Kroner Resultat Egenkapital Balancesum* Soliditetsgrad 2005 29.480.813 41.965.182 351.857.585 11,9 % 2006 64.594.083 120.541.377 557.160.152 21,6 % *Balancesumsbegrebet

Læs mere

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg.

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Den flotte vej Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Smuk tur gennem land og by Turen på motorvejen bliver en stor oplevelse for trafikanterne. På de 29 km

Læs mere

Funder. Silkeborg Nord. Høje Kejlstrup

Funder. Silkeborg Nord. Høje Kejlstrup Funder Silkeborg Nord Høje Kejlstrup Søholt Silkeborg Centrum Hårup Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har

Læs mere

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og VUC Syd Christian d. X s vej 39 6100 Haderslev www.vucsyd.dk 2. Formål Et partnerskab mellem Aabenraa

Læs mere

Norman Foster. Kendte Bygningsværker:

Norman Foster. Kendte Bygningsværker: Norman Foster Kendte Bygningsværker: Millau Viaduct Broen ligger i det sydlige Frankrig og har skabt en direkte vej mellem Paris og Barcelona. Den spænder 2460 meter, den store udfordring var ikke at ødelægge

Læs mere

Globale englestemmer

Globale englestemmer Globale englestemmer Svulmende russisk musik står på programmet med Københavns Drengekor fredag den 12. november i Københavns Domkirke. Kgl. Operasanger, tenoren Gert Henning-Jensen synger Lenskys bøn

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

ORGELBOG 2004. indeholdende 12 orgelstykker inspireret af melodier som er nye i brug til "Den danske Salmebog 2003"

ORGELBOG 2004. indeholdende 12 orgelstykker inspireret af melodier som er nye i brug til Den danske Salmebog 2003 ORGELBOG 2004 indeholdende 12 orgelstykker inspireret af melodier som er nye i brug til "Den danske Salmebog 2003" Bidragydere til samlingen er: Mikkel Andreassen, Povl Christian Balslev, Peter Gawol,

Læs mere

Ringsted Kasernegrund

Ringsted Kasernegrund Inspirationskatalog for: Ringsted Kasernegrund 12.november 2018 // Sofie Stilling Kaserne Pa rkvej Inspiration til bebyggelsesplan Beliggenhed Storparcellens beliggenhed og det omkringliggende område.

Læs mere

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT Hvordan det begyndte Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense begyndte sit virke i vinteren 1880/81 på initiativ af pastor Johannes Møller.

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

Basiskurser og efteruddannelse

Basiskurser og efteruddannelse Dansk Amatørmusik Ledelse af børnekor Basiskurser og efteruddannelse Aarhus, Slagelse, Odense, Fredericia Kurserne arrangeres i samarbejde mellem Musiklærerforeningen, FUK, Folkekirkens Musikskoler, Børnekorakademiet,

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

PRÆSTATIONERNE I CENTRUM HOS UDBETALING DANMARK. Vi kalder det toppræstationer med arbejdsglæde. Lilian Mogensen, koncerndirektør i ATP

PRÆSTATIONERNE I CENTRUM HOS UDBETALING DANMARK. Vi kalder det toppræstationer med arbejdsglæde. Lilian Mogensen, koncerndirektør i ATP PRÆSTATIONERNE I CENTRUM HOS UDBETALING DANMARK I Udbetaling Danmark arbejder man systematisk med præstationsledelse, hvilket har bidraget til en gennemgribende effektivisering af virksomheden. I 2015

Læs mere

Tandlæge på deltid eller heltid

Tandlæge på deltid eller heltid Tandlæge på deltid eller heltid Den Kommunale Tandpleje i Holstebro søger en dygtig tandlæge med tiltrædelse 01.01.14 eller hurtigst muligt herefter. Der er ansøgningsfrist den 13.12.13 med morgenposten

Læs mere

Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum. 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk

Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum. 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum MunkePorten er et kombineret finanscenter,

Læs mere

Domea Rødekro. afdeling 38-19

Domea Rødekro. afdeling 38-19 C r b im n e k r a P ia 102 attraktive og klimavenlige familieboliger med egen altan opføres i Aabenraa med unik placering tæt på havn og bymidte Domea Rødekro l afdeling 38-19 Cimbria Parken - dit nye

Læs mere

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Læs mere på www.multimediehuset.dk Århus Kommune Hvad og hvor? Samspil mellem by, bygning og havn Omdannelsen af De Bynære Havnearealer er et af de største udviklingsprojekter

Læs mere

Bramstrup Gods, Performance Art og Videncenter for Landbrug og Fødevarer

Bramstrup Gods, Performance Art og Videncenter for Landbrug og Fødevarer Bramstrup Gods, Performance Art og Videncenter for Landbrug og Fødevarer Bramstrup dannede rammen om det andet inspirationsarrangement i udviklingsforløbet Hjerteblod og Bundlinje. Overskriften for arrangementet

Læs mere

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen 71-108 m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Læs mere om boligerne på www.domea.dk/falbe-parken Boligselskabet Domea Randers

Læs mere

Sag. nr: 09.674 18.02.2013. BOTICON Totalentrepriser til byggeriet

Sag. nr: 09.674 18.02.2013. BOTICON Totalentrepriser til byggeriet Sag. nr: 09.674 18.02.2013 luftperspektiv Vildbjerg Sports- & Kulturcenter regnes blandt landets bedste, når det gælder faciliteter til træningsophold. DBU`s kvindelandshold & ungdomshold er blandt gæsterne,

Læs mere

TRENDY OMRÅDE MED BRYGGERIHISTORIE

TRENDY OMRÅDE MED BRYGGERIHISTORIE BELIGGENHED TRENDY OMRÅDE MED BRYGGERIHISTORIE Området i Aarhus midtby, hvor Ceres i 150 år har brygget øl til danskerne, er i fuld forvandling. CeresByen er en levende og fremsynet bydel, inspireret af

Læs mere

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER COPENHAGEN PROPERTY 6 2 O N. 885/203 C O P E N H A G E N K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER // KØBENHAVN V COPENHAGEN PROPERTY OPKØBT : NOVEMBER 202 AREAL : 2663 KVM RENOVERET

Læs mere

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have.

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Rådhuset er bygget i 1881-1883. Men der har været rådhus på pladsen i 400 år. Bag facaden er den nye tilbygning fra 1950 erne

Læs mere

Værdibaseret tilgang. 02 (om os)

Værdibaseret tilgang. 02 (om os) Dialog skaber værdi 02 (om os) Værdibaseret tilgang Når du skal vælge en arkitekt til dit projekt, er tilliden afgørende. Fagligheden skal være i orden, kreativiteten skal blomstre, og det færdige resultat

Læs mere

Odense Havn. En levende bydel ved vandet

Odense Havn. En levende bydel ved vandet Odense Havn Odense Havn En levende bydel ved vandet ODENSE HAVN Odenses 200 år gamle industrihavn er ved at blive omdannet til et attraktivt havneområde med boliger, erhverv, kultur, cafeer og rekreation.

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY KALUNDBORGVEJ

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY KALUNDBORGVEJ KULTURMILJØER I HOLBÆK BY KALUNDBORGVEJ BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: KALUNDBORGVEJ, HOLBÆK Historie Omkring 1900 blev der opført en række større villaer langs den vestlige indfaldsvej til Holbæk, Villakvarteret

Læs mere

Kontorlejemål i centrum af Aarhus

Kontorlejemål i centrum af Aarhus lejemål i centrum af Aarhus Åboulevarden 70 8000 Aarhus C Lyst kontorlejemål med masser af muligheder på attraktiv adresse direkte til åen i centrum af Aarhus. 1 Åboulevarden ligger i hjertet af Aarhus

Læs mere

Rapport om KFUs studietur 2011 til Valencia

Rapport om KFUs studietur 2011 til Valencia KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT 13-05-2011 Rapport om KFUs studietur 2011 til Valencia Sagsnr. 2010-184725 Dokumentnr. 2011-346077 Sagsbehandler Mads Kamp Hansen Kultur-

Læs mere

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor Idéforslag I det følgende gennemgås et forslag til udvidelse af kirkecenteret med et provstikontor. Forslaget tager udgangspunkt i de krav og ønsker der er

Læs mere

West Coast. Lejeboliger. Park

West Coast. Lejeboliger. Park West Coast Lejeboliger Park Teglholmen - her bygger vi drømmeboliger Tusindvis af teglsten blev gennem mange år lavet af flittige hænder på Teglholmen. I dag bygger vi videre og skaber 140 moderne lejligheder

Læs mere

PARCELHUSGRUNDE MED BYGGEFRIHED

PARCELHUSGRUNDE MED BYGGEFRIHED Bo i naturskønne omgivelser PARCELHUSGRUNDE MED BYGGEFRIHED Cirkelbuen i Hillerød Indholdsfortegnelse Din parcelhusgrund 3 Hillerød 4 Ullerødbyen 5 Cirkelbuen i Ullerødbyen 6 Dine boligmuligheder 7 Nærvær

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

VELKOMMEN TIL KrygerHus

VELKOMMEN TIL KrygerHus VELKOMMEN TIL KrygerHus Kunne du tænke dig at bo med skoven som nabo, med flotte grønne skrænter, i en læfyldt skovlomme og samtidigt med en storslået udsigt over byen, fjorden og Ådalen? Her hersker stilheden,

Læs mere

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK Udviklingskonsulent Bodil Øllgaard, Vejle Kommune Arkitekt maa. Henrik Stjernholm, StjernholmArkitektur.dk DET VIL VI

Læs mere

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige punkter. Høj trafikintensitet tæt ved det centrale punkt.

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

= kontorlejemål. i centrum af Aarhus. Åboulevarden 70, 5. sal 8000 Aarhus C

= kontorlejemål. i centrum af Aarhus. Åboulevarden 70, 5. sal 8000 Aarhus C = kontorlejemål i centrum af Aarhus 1 Bliv en del af Aarhus absolutte centrum Åboulevarden ligger i hjertet af Aarhus og snor sig langs åen fra Mølleparken til havnefronten. Åboulevarden er en eftertragtet

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA INDLEDNING POPULÆRT HOS DE YNGRE Surfing, kitesurfing o. l. tiltrækker typisk turister under år. VANDSPORTSTURISTEN ER MELLEM

Læs mere

New York, Columbus Circle

New York, Columbus Circle New York, Columbus Circle Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er der således skabt

Læs mere

LINDHOLM BRYGGE EKSKLUSIVE RÆKKEHUSE VED FJORDEN

LINDHOLM BRYGGE EKSKLUSIVE RÆKKEHUSE VED FJORDEN UDLEJES FOR: LINDHOLM BRYGGE EKSKLUSIVE RÆKKEHUSE VED FJORDEN RÆKKEHUSE TIL LEJE PÅ 3-4 VÆRELSER SE UDLEJNINGSSTATUS PÅ LINDHOLM-BRYGGE.DK LYSE OG MODERNE RÆKKEHUSE ATTRAKTIV BELIGGENHED I NATURSKØNT OMRÅDE

Læs mere

Frederiks Plads. Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg

Frederiks Plads. Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg Frederiks Plads Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg 20130902 DAGSORDEN OMRAADETS POTENTIALE PROJEKT VISION BEVARINGS OVERVEJELSER KULTURHISTORISKE RELATIONER AARHUS C IDAG Området har med sin

Læs mere

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II Sommervej 31E og F, 8210 Aarhus V Sag 16370 Udlejes i samarbejde med: BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med synlig facade på et af de mest trafikerede

Læs mere

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER NYT INDGANGSPARTI BESKRIVELSE / PLAN 1:350 Baggrund for udvidelsen Eksisterende hal 1194,3 m² Eksisterende omklædning Sdr. Omme Idrætscenter er efterhånden blevet 40 år gammelt. Der er sket to mindre tilbygninger

Læs mere

Velkommen til mulighedernes hus

Velkommen til mulighedernes hus Velkommen til mulighedernes hus Musikteatret Holstebro Musikteatret Holstebro er det vestlige Danmarks kulturelle midtpunkt. Mere end 100.000 gæster besøger årligt huset til teaterforestillinger, musicals

Læs mere

Projekt vedr. restaurering og formidling af Hammershus

Projekt vedr. restaurering og formidling af Hammershus Den 15. juni 2012 Projekt vedr. restaurering og formidling af Hammershus Naturstyrelsen har af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal modtaget tilsagn om støtte på 92,5

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense Cortex Park Cortex Park salgsprospekt 2017 SALGSPROSPEKT Cortex Park 5230 Odense Skarpe hjerner, innovative samarbejder og succesfulde iværksættere. Odenses nye eventyr

Læs mere

En grøn skole på vej Byggeriet af Fredensborg Skole - Vilhelmsro

En grøn skole på vej Byggeriet af Fredensborg Skole - Vilhelmsro En grøn skole på vej Byggeriet af Fredensborg Skole - Vilhelmsro Parat til nutidens unge Håndværkerne hamrer, skruer og borer i rekordfart i disse måneder. Med udgangen af 2012 skal den nye skole ved Vilhelmsro

Læs mere

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Amagerbrogade Sammenlægning af lejligheder Plejehjem transformeret til børnehus Ny børnehave Nyt plejehjem Ny plads Almene familieboliger Renovering

Læs mere

Kører du op ad Viborgvej, startede Hasle Sogn, hvor Præstehaven ligger.

Kører du op ad Viborgvej, startede Hasle Sogn, hvor Præstehaven ligger. Boformerne i Hasle I Hasle findes blandede boligformer, der minder os om en konstant udvikling gennem de sidste snart 100 år. Ikke alt er lige gennemtænkt og kønt, så vi ønsker at Aarhus Kommune vil bestræbe

Læs mere

Studielejligheder i Holbæk

Studielejligheder i Holbæk Lundestrædet 55, Studielejligheder i Holbæk Perfekt ramme for dig der studerer i Holbæk Klar til indflytning M. Goldschmidt Ejendomme Logo/bomærke på hvid Mand: Pantone Cool Gray 8 Tekst: Pantone 389 M.

Læs mere

Boliger i Rygaark Park Lindholm Brygge

Boliger i Rygaark Park Lindholm Brygge Boliger i Rygaark Park 36-68 Lindholm Brygge Rygaard Park Rygaard Park ligger på Lindholm Brygge,der er et gammelt industriområde, som over de seneste år har undergået en stor forandring til i dag at være

Læs mere

Program Plansporets udflugt til Skanderborg 8. juni 2017

Program Plansporets udflugt til Skanderborg 8. juni 2017 9.00 (9.15) Afgang fra Kolding - Skovbrynet 1, 6000 Kolding Kaffe og croissant eller frugt i bussen ca. 9.45. 10.15 Ankomst og Afgang Skanderborg Rådhus - Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg nyere sidevej

Læs mere

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ VEDERSØ Midt i den fantastiske natur ligger Vedersø med den typiske vestjyske købmandsgård og det nu nedlagte Vedersø mejeri placeret vis a vis centralt i byen. Mejeriet er restaurere Vedersø er i dag

Læs mere

Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig

Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig Udflugt til det gamle hertugdømme Schleswig Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Contails på en dybblå sommerhimmel det er da smukt Haderslev den 8. juni 2018 i bragende solskin. Vi var sat stævne

Læs mere

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III Sommervej 31B, 8210 Aarhus V Sag 16370 NY ETAPE Udlejes i samarbejde med: BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med synlig facade på et af de mest trafikerede

Læs mere

Danica Pension. Konference. Investering i og udvikling af Lyngby

Danica Pension. Konference. Investering i og udvikling af Lyngby Danica Pension Konference om Investering i og udvikling af Lyngby Danica Pension En af Lyngbys store virksomheder Danica Pension er en del af Danske Bank koncernen, Danica Pension har hovedkontor i Lyngby

Læs mere

Musikkens Hus. Ideskitse 2015 Aabenraa kommunes Musikråd. Aabenraa Kommunes Musikråd Nygade Aabenraa

Musikkens Hus. Ideskitse 2015 Aabenraa kommunes Musikråd. Aabenraa Kommunes Musikråd Nygade Aabenraa Musikkens Hus Aabenraa Kommunes Musikråd Nygade 21 6200 Aabenraa Karen Hanne Munk, Formand Nis-Edwin List-Petersen, Næstformand Ole Livbjerg Klitgaard Lars Husted Michael Jeberg Kjær Ideskitse 2015 Aabenraa

Læs mere

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør 1 Lejeprospekt Velbeliggende detailhandelsejendom med stor parkeringsplads i dagligvarebutiksområdet og få minutters gang fra gågaden og lystbådehavn i Løgstør. Husleje pr.

Læs mere

Det er især videnserhvervet, der mener, at kulturarven er med til at tiltrække og fastholde arbejdspladser.

Det er især videnserhvervet, der mener, at kulturarven er med til at tiltrække og fastholde arbejdspladser. Kulturarven er med til at skabe et godt miljø omkring virksomheden 74,1% 9,7% 16,2% Turismeerhverv 50,8% 17,2% 32,0% Serviceerhverv 40,8% 22,2% 37,0% Produktionserhverv 72,2% 13,9% 13,9% Videnserhverv

Læs mere

RENOVERING OG UDVIDELSE AF KLUBHUS

RENOVERING OG UDVIDELSE AF KLUBHUS RENOVERING OG UDVIDELSE AF KLUBHUS GINNERUPARKITEKTER FORORD Af Horsens Borgmester Jan Trøjborg Længst mod øst - hvor Horsens Havn og Horsens Fjord mødes - ønsker Horsens Sejlklub at opføre et nyt klubhus.

Læs mere

Luftperspektiv fra byudviklingsområdet syd for Hillerød med Frederiksborg Slot i baggrunden

Luftperspektiv fra byudviklingsområdet syd for Hillerød med Frederiksborg Slot i baggrunden Luftperspektiv fra byudviklingsområdet syd for Hillerød med Frederiksborg Slot i baggrunden 0 012 5-2 000 nat urfo rkla ring 11/ 1:1 Rentemestervej 14 2400 København NV Tel: (+45) 3311 0024 Mail: info@hillerødsyd.dk

Læs mere

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS 1 Hvornår blev kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: GODSBANEN blev indviet den 30. marts 2012. Se mere på godsbanens youtube kanal. 2 Hvad var godsbanen indtil år 2000? Godsbanen var godsbanegård

Læs mere

Fakta om Tøndermarsk Initiativet

Fakta om Tøndermarsk Initiativet Fakta om Tøndermarsk Initiativet Budget: Samlet budget: 210,9 millioner kr. Heraf kommer 111,3 millioner kr. fra Tønder kommune. Realdania har bevilget 65 millioner kr., og A.P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

Velkommen til Søndre Havn

Velkommen til Søndre Havn Velkommen til Søndre Havn På Søndre Havn i Køge er den tidligere erhvervshavn godt på vej til at blive omdannet til et attraktivt og levende boligområde med adgang til badestrand, strandeng og grønne områder.

Læs mere

GUIDEDE TURE I FREDERICIA

GUIDEDE TURE I FREDERICIA I FREDERICIA OPLEV DET HISTORISKE FREDERICIA MED EN GUIDE VisitLillebælt Fredericia TURFORSLAG HISTORISK BYVANDRING Turen tager os rundt i Fredericia historiske bydel. Vi starter fra det smukke gamle Meldahls

Læs mere

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Odense Kommune 15. marts 2016 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Forsøget, der er godkendt den 4.

Læs mere