Referat af det 53. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af det 53. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal"

Transkript

1 Kulturministeriet Nybrogade København K Tlf : Fax : kum@kum.dk Web : Referat af det 53. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal Det 53. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal blev afholdt i Undervisningsministeriet den 7. september 2016 med minister Ellen Trane Nørby som formand. Fra Folketinget deltog: Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby Anni Matthiesen (V) Mette Bock ( LA) Jesper Petersen (S) Christian Juhl (EL) Roger Matthisen (ALT) Lotte Rod (R) Afbud: Karen Ellemann (V) Anders Johansson (KF) Fra Bund Deutscher Nordschleswiger deltog: Hinrich Jürgensen formand for BDN Uwe Jessen generalsekretær Claus Diedrichsen skoledirektør for de tyske mindretalsskoler Jan Diedrichsen leder af det tyske mindretals sekretariat i Københavm Carsten Leth Schmidt formand for Slesvigsk Parti (SP) Harro Hallmann kommunikationschef, BDN Fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling deltog: Chefkonsulent Steffen Bang, referent. For mødet var følgende dagsorden fastsat: Dok. nr. 17/

2 Side 2 1. Velkomst ved minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby. 2. Godkendelse af referat af mødet den 31. august Beretning fra Hinrich Jürgensen, formand for BDN 4. Beretning fra Jan Diedrichsen, leder af det tyske mindretals sekretariat i Københavm 5. Orientering fra Claus Diedrichsen skoledirektør for de tyske mindretalsskoler 6. Orientering fra Carsten Leth Schmidt, formand for Slesvigsk Parti. 7. evt. Ad punkt 1. Ministeren bød velkommen og udtrykte sin glæde over det store fremmøde. Herefter spurgte hum om dagsorden og referat kunne godkendes. Dette var der opbakning til. Hun redegjorde herefter for, hvilke initiativer m.v. hun havde taget som opfølgning på det foregående møde i På mødet i 2015 havde mindretallet efterspurgt, at regeringen tog initiativ til at rette henvendelse til de sønderjyske kommuner og Region Syd med henblik på at få præciseret, hvilke rettigheder mindretallet har i forhold til brugen af deres modersmål i kontakten med myndighederne. Ministeren orienterede om, at der var blevet sendt et fælles brev fra hende og Indenrigs- og Sundhedsministeren til de relevante myndigheder, og at der ikke havde været nogle negative reaktioner på brevet. Kommunerne havde tilkendegivet, at man gerne gik i dialog med mindretallet. Hun opfordrede dog mindretallet til at være mere konkrete i forhold til de udfordringer, man oplevede i den daglige kontakt med myndighederne. Ministeren redegjorde herefter for, at regeringen i februar 2016 havde lanceret en tysklandsstrategi, der skulle styrke eksporten til Tyskland og tyskundervisningen i Danmark. Hun var meget glad for, at strategien også indeholdt en ambition om at udnytte de særlige sproglige kompetencer hos begge mindretal i grænselandet. Hun havde aflagt begge mindretal besøg i marts 2016 og så frem til at høre, hvor langt man var kommet med at omsætte ambitionen til egentlige projektforslag. Ministeren orienterede desuden om, at hun på baggrund af det seneste møde havde rettet henvendelse til kulturministeren for at få beskrevet, hvilke støttemuligheder til produktion af digitale nyhedsmedier og nyhedsudsendelser Der Nordschsleswiger kunne komme i betragtning til. Hun så frem til at høre mere om sagen fra mindretallet. I forhold til genforeningsjubilæet i 2020 kunne ministeren fortælle, at der havde været afholdt det første møde i den embedsmandsgruppe, der skal står for den statslige del af koordineringen og planlægningen. Ligeledes havde man fra regeringens side udpeget Kim Andersen til at være repræsentant i det Sønderjyske Præsidium, der står for at planlægge og gennemføre en lang række arrangementer i grænselandet.

3 Side 3 Endelig nævnte ministeren, at transportministeren havde slået fast, at spørgsmål vedrørende dobbeltsprogede byskilte var et lokalt ansvar, hvorfor det var op til den enkelte kommune, om man ville skilte på tysk eller ej. Ad punkt 3 Hinrich Jürgensen takkede for ministerens beretning og glædede sig over, at mødestedet skiftede mellem København og Sønderjylland. Det gav altid ekstra opmærksomhed, når der var ministerbesøg. Han var desuden glad for det brev, der var blevet afsendt til de lokale myndigheder, men mente ikke at brevet var blevet positivt modtaget. Han understregede, at problemerne var reelle, og så frem til et kommende møde med de lokale borgmestre. Han kom herefter ind på tysklandsstrategien og takkede for den gode dialog med ministeren og embedsværket. Foreløbig var der tre konkrete projekter under udarbejdelse: Digitalisering af undervisningsmateriale for at gøre tysk mere attraktivt Oprettelse af et ambassadørkorps sammen med bl.a. Goethe Instituttet Skræddersyet undervisningsforløb for tysklærere i grundskolen. Hinrich Jürgensen nævnte, at man fra mindretallets side gerne så, at den dansk-tyske mindretalsmodel blev en værdikanon ud fra ånden i København-Bonn erklæringerne.han nævnte desuden at man i samarbejde med det danske mindretal ville arbejde på at få denne model optaget på UNESCOs liste over immateriel kulturarv, og at dette ville kunne understøttes af en fælles dansk-tysk regeringsansøgnig. I forbindelse med genforeningensjubilæet ville der være masser af aktiviteter i grænselandet, men han pegede på vigtigheden af, også at få de tyske myndigheder engageret. Hinrich Jürgensen orienterede herefter om to konkrete nye tiltag fra BDN. Dels var der blevet udarbejdet en rejsebrochure på tysk, hvor mindretallet eksplicit blev nævnt, og som var blevet trykt i eksemplarer. Dels udarbejdede man nu en gang om måneden et indstik til Der Nordschsleswiger om bl.a.. skolegang. Ministeren takkede for den udførlige beretning, og spurgte om der var nogle spørgsmål. Christian Juhl spurgte til, hvilke lokale argumenter der var imod tosproget skiltning. Hinrich Jürgensen forklarede, at Tønder kommune tidligere havde været positiv da man så det som en mulighed for at profilere kommunen. Men meget af modstanden skyldtes formentlig misforståelser og gamle fordomme. Ikke alle kunne se, behovet for at markere den særlige kulturelle mangfoldighed. Ligeledes skræmte sporene fra 2007.

4 Side 4 Uwe Jessen supplerede, at en mulig årsagsforklaring var, at mindretallet ikke var synlige i markedsføringen i Sønderjylland. Ministeren spurgte, om det ville få betydning, at beslutningen nu kunne træffes lokalt? Hinrich Jürgensen svarede, at nu kunne kommunerne i det mindste ikke længere skubbe ansvaret over på staten, men at det derudover var vanskeligt at vurdere. Jan Rytkjær Callensen spurgte til, hvordan det så ud med tosproget skiltning umiddelbart syd for grænsen. Ifølge Hinrich Jürgensen var der danskssprogede byskilte i både Flensborg og Lyksborg, ligesom der blev skiltet på frisisk i Nordfriesland. Han så gerne, at der var tosproget skiltning i hele region Sønderjylland/Slesvig. Jan Rytkjær Callesen foreslog, at man måske skulle starte helt nede ved grænsen, dvs. ved Sæd og Kruså. Uwe Jessen svarede, at man gerne ville have skilte alle de steder, hvor der var tyske institutioner, men at man var åbne ift. at se på alternative løsninger. Carsten Leth Schmidt supplerede, at det Tønder brugte byens tyske dimension meget aktivt i markedsføringsøjemed. På denm baggrund forekom det underligt, at det var så besværligt at opnå lydhørhed ift. skilte. Jesper Petersen var af den opfattelse, at tiden arbejdede for mindretallet i denne sag, og at det på sigt nok skulle blive en realitet. Han var desuden glad for det brev, regeringen havde sendt til de sønderjyske kommuner, men var overrasket over deres reaktion. Han var desuden positiv ift. Tysklandsstrategien, men bemærkede, at det ville koste penge at indfri ambitionerne. Han var ligeledes positiv ift. kanon- og Unescoforslagene. Mette Bock bemærkede, at regeringen burde tage inititiativ ift. UNESCO. Ift. skiltning skulle mindretallet søge samarbejde med andre, og satse på 2020 ift. genforeningsjubilæet. Hun støttede op om tosproget skiltning, da der ifølge hende var tale om fælles kulturarv. Hinrich Jürgensen fastslog, at det ikke ville blive i denne valgperiode at man fra mindretallets side ville fremsætte fornyede krav om skiltning. Det ville heller ikke blive en brik i en evt. konstitueringsaftale. Kun i samabejde med flertallet ville ambitionen kunne realiseres. Han beklagede igen, at det tyske mindretal ikke var tilstrækkeligt synligt ej heller i rekrutteringsøjemed. Man havde dog for nylig opnået en del medieomtale ifm med et arrangement, hvor man havde indbudt flytninge til at spille fodbold.

5 Side 5 Lotte Rod bifaldt ligeledes UNESCO-initiativet, men bemærkede, at de Radikale ikke gik ind for kanoner. Anni Matthiesen pointerede at der var mange, der arbejdede for at udbrede det historiske kendskab til den kulturelle mangfoldighed i grænselandet. Hun opfordrede dog mindretallet til at tage kontakt til TVSyd for at få dem til at blive en mere aktiv medspiller. Hinrich Jürgensen nævnte, at forholdet til TVSyd var vanskeligt, men at BDN arbejdede på at få det genoprettet. Både Mette Bock og Christian Juhl roste BDN for fodboldinitiativet. Ministeren opsummerede punktet med en bemærkning om, at regeringen både i forhold til Tysklandsstrategiens konkrete implementering og UNESCO-initiativet var positivt stemt, men at man stadig var i en afklarende fase. Ad punkt 4 Jan Diedrichsen indledte sin beretning med at konstatere, at man var udfordret på medieområdet, og at der her var et felt, hvor Danmark ikke levede op til Europarådskonventionerne. Mindretallet efterlyste ikke egne tv- og kanaler, men midler til at lave digitalt indhold i både lyd og billeder. Der Nordschsleswiger mister hvert år 90 betalende abbonennenter, og lige nu er det digitale indhold blot et dårligt biprodukt. Og der burde være stor interesse for digitalt indhold: I DK er der tyske statsborgere, heraf i Sønderjylland. Han kunne berette, at BDN havde søgt Kulturministeriet om 8,3 mio. kr. over tre år med en egenfinansiering på 25 pct. Ministeriet havde dog stillet som betingelse, at egenandelen udgjorde 60 pct. Derfor blev projektet skaleret ned, men det vil blive et ikke-optimalt slutprodukt. Ministeren ville gerne vide, på hvilken baggrund satsen for egenbetalingen blev fastsat. Jan Diedrichsen forklarede, at der var taget udgangspunkt i BDNs samlede omsætning. Mette Bock spurgte ind til, om mindretallet havde overvejet at søge supplerende tyske midler. Uwe Jessen svarede, at dette gjorde man løbende, men at midlerne fra tysk side bevilges som et bloktilskud. I forvejen modtager mindretallet en meget stor del af de midler, der fra tysk side er afsat til nationale mindretal. Desuden var der lovgivningsmæssige problemer ift. At støtte henover grænsen.

6 Side 6 Jan Diedrichsen afsluttede punktet med at forslå, at næste års møde blev afholdt hos Der Nordschleswiger, hvor dialogen forhåbentlig kunne fortsætte. Ad punkt 5. Claus Diedrichsen indledte punktet med at orientere om, at Epinion har kortlagt uddannelsesmønstrene for unge i mindretallet i perioden Analysen viste, at eleverne følger det generelle uddannelsesmønster for landsdelens unge. Herefter redegjorde han for elevtallene i mindretalsskolerne. Her kunne han berette, at elevtallet var i fremgang både i grundskolen og i gymnasiet. Han nævnte desuden, at reformarbejdet i folkeskolen kun var af beskeden betydning for mindretallet. Han udtrykte glæde for finanslovsforslaget og for den ordning man var kommet frem til på anlægsområdet. Han var dog bekymret for et nyt lovforslag, der ville gøre det umuligt at modtage anonyme donationer, og håbede på, at man ville se med velvilje på Skoleforeningens høringssvar. Afslutningsvist takkede han for en ordentlig behandling i ministeriet. Ministeren var ligeledes glad for den opnåede løsning på anlægsområdet. Det var vigtigt at den tog udgangspunkt i de lokale forhold i Sønderjylland og ikke i landsgennemsnittene. Hun var dog uforstående over bekymringen vedrørende donationer. Anni Matthiesen spurgte til, hvad bekymringen vedrørende donationer gik på. Om det evt. skyldtes misundelse? Claus Diedrichsen svarede, at misundelse var en del af forklaringen, da de enkelte skoler fremover ville kunne se, hvor meget de hver især havde fået. Ligeledes var der en del donorer, der ønskede at forblive anonyme. Hinrich Jürgensen tilføjede, at åbenhed om diskussioner også kunne føre til misundelse i flertalsbefolkning. Faktuelt havde man intet at skjule, men det var svært f.eks. at styre ytringer på de sociale medier. Christian Juhl anerkendte bekymringen, men konstaterede at åbenhed er en del af virkeligheden. Han var ligeledes glad for anlægsløsningen og for den generelle udvikling på skoleområdet. Mette Bock konstaterede, at man var nødt til at være åbne i forhold til donationer, og at det var et spørgsmål om at få revet plastret af. Herefter gik ordet til Carsten Leth Schmidt

7 Side 7 Ad punkt 6. Carsten Leth Schmidt kunne fortælle at Slesvigsk Partis årsberetning nu var offentliggjorte. Partiet stræbte imod at blive den stabile politiske kraft henover midten. I forhold til næste kommunalvalg var målet at fastholde de 8 mandater i byrådene. Ligeledes overvejede partiet at stille op til regionsrådsvalget. Denne beslutning ville blive truffet i november måned. Ad 7 Der var intet til dette punkt. Ministeren takkede for et godt møde og så frem til næste års møde på Der Nordschsleswiger.

Referat af 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal

Referat af 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal Referat af 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal Det 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal blev afholdt på den tyske skole i Tinglev den 31. august 2015 med minister Ellen Trane

Læs mere

Referat af 51. møde i Kontaktudvalget. 30. oktober 2014 Sags nr.: S.541

Referat af 51. møde i Kontaktudvalget. 30. oktober 2014 Sags nr.: S.541 Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af 51. møde i Kontaktudvalget Det

Læs mere

Fra Sydslesvigsekretariatet deltog Steffen Bang og Susan Parwini.

Fra Sydslesvigsekretariatet deltog Steffen Bang og Susan Parwini. Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af ordinært møde den 30.

Læs mere

Sydslesvigudvalget afholdte et ordinært møde den 28. juni 2015 i Christiansborg.

Sydslesvigudvalget afholdte et ordinært møde den 28. juni 2015 i Christiansborg. Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af ordinært møde den 9. september

Læs mere

Mellem Bajstrup og Berlin

Mellem Bajstrup og Berlin Mellem Bajstrup og Berlin Hinrich Jürgensen købte sin første gård som 21 årig. Med 33 blev han den første økolog, der blev valgt som formand for en landboforening og i 2014 blev han genvalgt som formand

Læs mere

Referat af 50. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal

Referat af 50. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af 50. møde i Kontaktudvalget for

Læs mere

Pressemeddelelse om Sydslesvigudvalgets projekttilskud 2014

Pressemeddelelse om Sydslesvigudvalgets projekttilskud 2014 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse om Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om mediestøtte

Forslag til lov om ændring af lov om mediestøtte Forslag til lov om ændring af lov om mediestøtte (Tilskud til nyhedsmedier i grænselandet) 1 I lov nr. 1604 af 26. december 2013 om mediestøtte foretages følgende ændringer: 1. I 2 indsættes efter el.lign.":

Læs mere

TOSPROGEDE BYSKILTE - ROLLESPIL

TOSPROGEDE BYSKILTE - ROLLESPIL TOSPROGEDE BYSKILTE - ROLLESPIL I april 2009 fik Flensborg nye byskilte. Når man i dag kører ind i Flensborg kan man læse både byens tyske og danske navn. Med de tosprogede byskilte vil byen vise, at den

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 12. januar 2016. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 12. januar 2016. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 63 Folketinget 2015-16 Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 12. januar 2016 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K DOK. NR. 19/00980-4 REF. LELI 1. Status på Danmarks arbejde i FN s Menneskerettighedsråd

Læs mere

Vi bor i Sydslesvig. Et materiale til dansk, historie og tværfaglig undervisning

Vi bor i Sydslesvig. Et materiale til dansk, historie og tværfaglig undervisning Vi bor i Sydslesvig Et materiale til dansk, historie og tværfaglig undervisning Karen Margrethe Pedersen Institut for Grænseregionsforskning, Syddansk Universitet i samarbejde med Dansk Skoleforening for

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Deltagere: Formand/pårørende, Lene Rasmussen Bestyrelse/pårørende, Sara Skelbæk Bestyrelse/beboer, Karen Marie Tøgersen Bestyrelse/beboer, Birte

Læs mere

Rapport: Danskernes forhold til Tyskland og grænser Del 3 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig

Rapport: Danskernes forhold til Tyskland og grænser Del 3 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig Rapport: Danskernes forhold til Tyskland og grænser Del 3 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig Indhold 1. Konklusioner (side 3) 2. Om undersøgelsen (side 5) 3. Forholdet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018

Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018 Udkast Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018 Tilstede: Frank Christensen (FC), Benny Würtz (BW), Helle Rootzén (HR), Daniel E. Hansen (DEH), Jesper Lykkegaard (JL), Morten Eskildsen (ME),

Læs mere

Referat af møde i DJ s Ligestillingsudvalg den 2. marts 2006

Referat af møde i DJ s Ligestillingsudvalg den 2. marts 2006 J.nr. 1.60.10.01 Referat af møde i DJ s Ligestillingsudvalg den 2. marts 2006 Tilstede: Mandana Zarrehparvar, Bodil Rahbek, Morten Bergholt, Bente Friis, Ulla Søgaard Thomsen, Fred Jacobsen og Per Sørensen

Læs mere

En national vision for folkeoplysningen i Danmark. Af kulturminister Marianne Jelved

En national vision for folkeoplysningen i Danmark. Af kulturminister Marianne Jelved Kulturministeriet: National vision for folkeoplysningen http://kum.dk/kulturpolitik/uddannelse-folkeoplysning-og-hoejskoler/folkeoplysning/... Side 1 af 1 05-03-2015 National vision for folkeoplysningen

Læs mere

Protokollat over styrelsesmødet tirsdag den 28. maj 2013 kl på Christian Paulsen-Skolen

Protokollat over styrelsesmødet tirsdag den 28. maj 2013 kl på Christian Paulsen-Skolen 5.6.2013 AMI/Oe Protokollat over styrelsesmødet tirsdag den 28. maj 2013 kl. 17.00 på Christian Paulsen-Skolen Til stede: Åse Jørgensen, Thede Boysen, André Pastorff, Per Gildberg, Niels Ole Krogh, Michael

Læs mere

Godkendt referat af ordinært møde i Sydslesvigudvalget 18. december

Godkendt referat af ordinært møde i Sydslesvigudvalget 18. december Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Godkendt referat af ordinært møde

Læs mere

Referat. Ordinær Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn kl præcis på Brandstationen i Hoptrup. Dagsorden er som følgende:

Referat. Ordinær Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn kl præcis på Brandstationen i Hoptrup. Dagsorden er som følgende: Referat Ordinær Generalforsamling Hoptrup Frivillige Brandværn 27-01-2017 kl. 17.30 præcis på Brandstationen i Hoptrup. Dagsorden er som følgende: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning v. kaptajnen.

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om indfødsrets meddelelse

Betænkning. Forslag til lov om indfødsrets meddelelse Til lovforslag nr. L 36 Folketinget 2015-16 Betænkning afgivet af Indfødsretsudvalget den 10. december 2015 Betænkning over Forslag til lov om indfødsrets meddelelse [af udlændinge-, integrations- og boligministeren

Læs mere

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Referat fra ordinær generalforsamling i I/S Veksø Vandværk 2014 Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Indkaldelse til ordinær generalforsamling Mødested: Kroen, Veksø Mødetid: Torsdag den 20. marts

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om internationalt udviklingssamarbejde

Betænkning. Forslag til lov om internationalt udviklingssamarbejde Til lovforslag nr. L 153 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 16. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om internationalt udviklingssamarbejde [af ministeren for udviklingsbistand

Læs mere

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus, Vikærsvej 36, 8240 Risskov Onsdag den 23.9.2015 kl. 16.30 19.00

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus, Vikærsvej 36, 8240 Risskov Onsdag den 23.9.2015 kl. 16.30 19.00 Tilstede: Lone, Kim F., Sanne, Heino, Jørgen, Lasse, Kim A.,, Mads Afbud: Thomas, Kristian, Mette, Jens, Sus, Silke, Henrik Referent: Mads Dagsorden: Referat: Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus,

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 7. marts 2011

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 7. marts 2011 Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 7. marts 2011 Mødedeltagere: Afbud: Jan Lemser Jes Rønving Rauf Hasanezadeh Lone Clausen Susanne Johansson Ebbe Merkelsen Jesper Olesen Henrik Bjørn Hansen

Læs mere

Protokollat over styrelsesmødet mandag den 14. november 2016 kl på Christian Paulsen-Skolen

Protokollat over styrelsesmødet mandag den 14. november 2016 kl på Christian Paulsen-Skolen 21.11.2016 LK/Oe Protokollat over styrelsesmødet mandag den 14. november 2016 kl. 18.00 på Christian Paulsen-Skolen Til stede: Jytte Nickelsen, Søren Harnow Klausen, Per Gildberg, Oluf Hoppe, Michael Otten,

Læs mere

Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 132 Offentligt

Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 132 Offentligt Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 132 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92

Læs mere

Tinglev Antenneforening

Tinglev Antenneforening Tinglev Antenneforening Ekstra ordinær Generalforsamling onsdag den 2. november 2011 kl. 19.00 i Borgerhuset Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Orientering fra bestyrelsen 3. Nye programpakker 4. Samarbejde

Læs mere

Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april Betænkning. over

Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april Betænkning. over Til lovforslag nr. L 149 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april 2013 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Læs mere

Referat 9. ordinære Rådsmøde. Dato: 12. maj 2011. J.nr.: 11/29736

Referat 9. ordinære Rådsmøde. Dato: 12. maj 2011. J.nr.: 11/29736 Referat 9. ordinære Rådsmøde. Dato: 12. maj 2011 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 11/29736 Referat af 9. ordinære møde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato og tidspunkt: Mandag den 2. maj 2011 kl. 15 18. Tilstedeværende:

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg lov@ft.dk Dan.Jorgensen@ft.dk Udlændinge-,

Læs mere

Referat. ekstraordinært møde i Udvalget for de Grundlæggende Social- og Sundhedsuddannelser den 4. januar 2005 kl

Referat. ekstraordinært møde i Udvalget for de Grundlæggende Social- og Sundhedsuddannelser den 4. januar 2005 kl GrundlÆggende Socialog Sundhedsuddannelser Den 6. januar 2005 J.nr.: 5.01.02 Sagsbehandler: kol Referat ekstraordinært møde i Udvalget for de Grundlæggende Social- og Sundhedsuddannelser den 4. januar

Læs mere

2012/1 BTL 149 (Gældende) Udskriftsdato: 8. januar Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april Betænkning.

2012/1 BTL 149 (Gældende) Udskriftsdato: 8. januar Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april Betænkning. 2012/1 BTL 149 (Gældende) Udskriftsdato: 8. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udvalget for Landdistrikter og Øer den 2. april 2013 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl. 19.30 i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne driftsår. 3. Den reviderede årsrapport

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske regioner

Læs mere

Protokollat over styrelsesmødet onsdag den 2. maj 2012 kl. 18.00 på Christian Paulsen-Skolen

Protokollat over styrelsesmødet onsdag den 2. maj 2012 kl. 18.00 på Christian Paulsen-Skolen 14.5.2012 AMI/Oe Protokollat over styrelsesmødet onsdag den 2. maj 2012 kl. 18.00 på Christian Paulsen-Skolen Til stede: Åse Jørgensen, Thede Boysen, André Pastorff, Per Gildberg, Niels Ole Krogh, Lars

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier 2011/1 BTL 155 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 16. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om Dansk Institut

Læs mere

Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart

Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart Formanden Lise Petersen bød velkommen til årets generalforsamling. Valg af dirigent: Lise foreslog på bestyrelsens

Læs mere

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN BORUPGAARD GYMNASIUM M Ø D E R E F E R A T Dato: den 31.januar 2007 Tid: kl. 17 Sted: rektors kontor Til stede: Afbud: Peter Speldt Jørn Larsen Michael Krautwald-Rasmussen

Læs mere

Protokol af SOF-generalforsamling mandag den 16. april 2018 i Flensborghus, Klubværelset (Norderstr. 76, Flensburg)

Protokol af SOF-generalforsamling mandag den 16. april 2018 i Flensborghus, Klubværelset (Norderstr. 76, Flensburg) Forretningsfører Philipp Micha Mobil +49 (0)176 62069716 Flensborg, 23. april 2018 Protokol af SOF-generalforsamling mandag den 16. april 2018 i Flensborghus, Klubværelset (, ) Mødet var indkaldt med følgende

Læs mere

Åens Grundejerforening.

Åens Grundejerforening. Åens Grundejerforening. Referat af ordinær generalforsamling søndag den 24. juli 2016, kl. 10.00, i Campingplads-pavillonen på Osvejen 30, 4480 St. Fuglede. Grundejerforeningens formand Jan Peter Rasmussen,

Læs mere

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl Referat Jersie Strands Grundejerforening Deltagere: 13 stemmeberettigede grundejere, heraf 3 personer med fuldmagt fra hver 1 grundejer - i alt 16 stemmeberettigede. 0. Velkommen Formanden, Søren Kunst,

Læs mere

Samråd i KUU om spørgsmål AB vedrørende danske mindesmærker i udlandet

Samråd i KUU om spørgsmål AB vedrørende danske mindesmærker i udlandet Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 196 Offentligt TALE Arrangement: Samråd i KUU om spørgsmål AB vedrørende danske mindesmærker i udlandet Åbent eller lukket: Åbent samråd Dato og klokkeslæt: Tirsdag

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Post Danmark A/S

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Post Danmark A/S Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) L 183 Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 183 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Trafikudvalget den 3. juni 2008 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C.

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. DM Seniorklub København/Sjælland November 2011-11-08 Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. Der var 35 medlemmer til stede. Til stede fra

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven 2016/1 BTL 37 (Gældende) Udskriftsdato: 29. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 22. november 2016 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Susanne Larsen deltager i et møde med formændene for DFIs råd i denne uge, hvor hun ville drøfte emnet med dem.

Susanne Larsen deltager i et møde med formændene for DFIs råd i denne uge, hvor hun ville drøfte emnet med dem. REFERAT Referat af Det Danske Filminstituts bestyrelsesmøde 67 tirsdag den 1. september 2015, kl. 10.00 Tilstede: Bestyrelsen: Joachim Malling (formand), Susanne Larsen (næstformand), Jesper Boas Smith,

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 2. JUNI 2014 ST 201401091 Generalforsamlingen blev afviklet lørdag den 29. marts 2014 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus. Der deltog ca. 250

Læs mere

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014 Taxinævnet i Region Hovedstaden Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Telefon 3821 2750 man-torsdag 09.00-12.00 - Fax 3821 2749 Eksp.tid: mandag og torsdag 9.00-17.00, tirs., ons., fredag

Læs mere

08.02 Orientering og beslutning - Siden sidst v/direktøren

08.02 Orientering og beslutning - Siden sidst v/direktøren Vedr. : Ordinært møde Referat den 8. møde 2019 Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Tirsdag den 14. maj 2019 kl. 16.00-19.00 Deltagere : Kristian Brøns Nielsen KBN Ole Anders Petersen

Læs mere

Formanden bød velkommen til de 16 fremmødte. .Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent. Ole Dalsgaard Jensen blev valgt.

Formanden bød velkommen til de 16 fremmødte. .Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent. Ole Dalsgaard Jensen blev valgt. REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIRSDAG D. 24. MAJ 2015, KULTURZONEN Formanden bød velkommen til de 16 fremmødte..dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent Ole Dalsgaard Jensen blev valgt. Han takkede for

Læs mere

Protokollat over styrelsesmødet torsdag den 13. september 2012 kl på Christian Paulsen-Skolen

Protokollat over styrelsesmødet torsdag den 13. september 2012 kl på Christian Paulsen-Skolen 25.9.2012 AMI/Oe Protokollat over styrelsesmødet torsdag den 13. september 2012 kl. 19.00 på Christian Paulsen-Skolen Til stede: Åse Jørgensen, Thede Boysen, André Pastorff, Per Gildberg, Niels Ole Krogh,

Læs mere

Møde i Indberetterudvalget, 4. december 2012

Møde i Indberetterudvalget, 4. december 2012 Danmarks Statistik, Virksomhedsindberetninger 19. december 2012 SMC/- Møde 5 Til Indberetterudvalget Møde i Indberetterudvalget, 4. december 2012 Tid og sted Deltagere kl. 12.30-14.00 i Danmarks Statistik,

Læs mere

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling.

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. Dagsorden Referat 1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. 2. Beretning om foreningens formål og virke Preben Christensen (PC) fik ordet og redegjorde

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014 30 huse var repræsenteret. Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Nøddeparken onsdag den 26. februar 2014 Carsten Zornig bød velkommen og fortalte, at Kasper, som var bestyrelsens

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde torsdag den 24. september 2015 kl Lyngby Stadion, mødelokale 1, 2800 Lyngby

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde torsdag den 24. september 2015 kl Lyngby Stadion, mødelokale 1, 2800 Lyngby CARLSHØJ Afdeling B-11 mdr-2015-00847 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 Lyngby Stadion, mødelokale 1, 2800 Lyngby Til stede var repræsentanter for i alt 39

Læs mere

Referat fra generalforsamling

Referat fra generalforsamling Referat fra generalforsamling På Rønbækskolen, lokale 151 Tirsdag den 27. marts 2008 kl. 19.30 Dagsorden: Antenneforeningen Rønege www.roenege.dk 1. Valg af dirigent A. Optælling af stemmeberettigede medlemmer

Læs mere

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om ændring af lov om produktionsskoler

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om ændring af lov om produktionsskoler Til lovforslag nr. L 64 Folketinget 2010-11 Tillægsbetænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 14. december 2010 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om ændring af lov om produktionsskoler 1. Udvalgsarbejdet

Læs mere

REFERAT. Referat af Det Danske Filminstituts bestyrelsesmøde 52 tirsdag den 19. marts 2013, kl på Filminstituttet.

REFERAT. Referat af Det Danske Filminstituts bestyrelsesmøde 52 tirsdag den 19. marts 2013, kl på Filminstituttet. REFERAT Referat af Det Danske Filminstituts bestyrelsesmøde 52 tirsdag den 19. marts 2013, kl. 10.00 på Filminstituttet Tilstede: Bestyrelsen: Joachim Malling, Annette Kjær, Birgit Nordsmark Henriksen,

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v.

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v. Socialudvalget 2009-10 L 35 Bilag 4 Offentligt Til lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Socialudvalget den 0. november 2009 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I PERSONALEFORENINGEN. 26. marts 2019 kl på Genoptræningscentret. Side 1 / 5. Deltagere 45 medlemmer og bestyrelse

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I PERSONALEFORENINGEN. 26. marts 2019 kl på Genoptræningscentret. Side 1 / 5. Deltagere 45 medlemmer og bestyrelse REFERAT AF GENERALFORSAMLING I PERSONALEFORENINGEN 26. marts 2019 kl. 17.30 på Genoptræningscentret Kultur- og Økonomiforvaltningen Personaleafdelingen 26. marts 2019 2011-15091-103 Deltagere 45 medlemmer

Læs mere

KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB

KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB Den gamle bom ved grænseovergangen Ellund Kirkevej mellem Ellund i Tyskland og Frøslev i Danmark. HVAD ER GRÆNSEFORENINGEN? Grænseforeningen, der en folkeoplysende

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven 2016/1 BTL 162 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udlændinge- og Integrationsudvalget den 25. april 2017 Betænkning over Forslag til

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Generalforsamling 13. marts 2018 Sted: Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 51, 8000 Aarhus C Tid: 19.00-22.00 Referat Dagsorden: Velkomst Formanden, Arne Rindom, bød velkommen

Læs mere

Djurslands Udviklingsråd REFERAT

Djurslands Udviklingsråd REFERAT Djurslands Udviklingsråd REFERAT Sted: andet Dato: Torsdag den 5. september 2013 Start kl.: 10:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Kirstine Bille Gunnar Sørensen Claus Wistoft Hans Erik Husum Lars Møller (A)

Læs mere

1 Lokalråd Stevns Kommune

1 Lokalråd Stevns Kommune 1 Referat af møde i Lokalråd Stevns 16. september 2015 Til stede: Bjarne Lykke Nielsen Claus Brix Østergaard Georg Vad-Nielsen Gitte Geer Jesper Kloppenborg John Brok-Jørgensen Knud Erik Ingerslev Jensen

Læs mere

Samtaler med ansatte i Aabenraa Kommune foregik ikke i respekt for deres ytringsfrihed

Samtaler med ansatte i Aabenraa Kommune foregik ikke i respekt for deres ytringsfrihed Nyhed Samtaler med ansatte i Aabenraa Kommune foregik ikke i respekt for deres ytringsfrihed Nogle medarbejdere i Aabenraa Kommune blev indkaldt til samtaler med ledelsen, fordi de havde ytret sig offentligt.

Læs mere

Sydslesvigudvalget afholdte ordinært møde den 26. marts 2014 på Christiansborg.

Sydslesvigudvalget afholdte ordinært møde den 26. marts 2014 på Christiansborg. Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af ordinært møde den 26.

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Snoghøj, d. 4. februar 2011 J.nr. 013 JSS/jn Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Kolstrup Boligforening Referat af ordinær generalforsamling Torsdag den 08. maj 2014

Kolstrup Boligforening Referat af ordinær generalforsamling Torsdag den 08. maj 2014 Der var mødt repræsentanter for 38 lejemål / 47 beboere. Som gæster deltog Jan Thietje ( Deloitte ) Organisationsbestyrelsen tilstede: Tove Christensen afbud. Salus Boligadministration samt foreningens

Læs mere

Referat af Grundejerforeningen Jyllingelunds ordinære generalforsamling 2013, afholdt på Hotel Søfryd d.3/4 2013.

Referat af Grundejerforeningen Jyllingelunds ordinære generalforsamling 2013, afholdt på Hotel Søfryd d.3/4 2013. Referat af Grundejerforeningen Jyllingelunds ordinære generalforsamling 2013, afholdt på Hotel Søfryd d.3/4 2013. Bestyrelsen: Formand Jesper Krogh, Kasserer Anni Olsen, Ib Christensen, Carsten Rishøj,

Læs mere

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen Dagsorden for Videnudvalget Mødedato 5. februar 2014 Mødetid Kl. 16.00-18.00 Mødested Ved Fjorden 6, 6950 (Rådhuset) Mødelokale 1 Fraværende Bemærkninger R E F E R A T Deltagere: Bent Brodersen Tine Korsholm

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling ved den selvejende institution Skanderborg Realskole onsdag den 28. marts 2012. 1) Valg af dirigent Bestyrelsens formand Mads Nysted foreslog advokat Kristian Storgaard,

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 24. september

Læs mere

Referat Dato: Mandag 16/4-18 Kl

Referat Dato: Mandag 16/4-18 Kl Referat Dato: Mandag 16/4-18 Kl. 17.00-20.00 Sted: Ungecenter Syd (Sortebakkeskolen) Løgstørvej 161, 9610 Nørager. Parker ved Sortebakkehallen derfra kan skiltene med RU ses. Emne: Bestyrelsesmøde (m.

Læs mere

Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 4. juni Betænkning. over. [af Alex Ahrendtsen (DF), Flemming Damgaard Larsen (V) og Lars Barfoed (KF)]

Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 4. juni Betænkning. over. [af Alex Ahrendtsen (DF), Flemming Damgaard Larsen (V) og Lars Barfoed (KF)] Til beslutningsforslag nr. B 76 Folketinget 2013-14 Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 4. juni 2014 Betænkning over Forslag til folketingsbeslutning om understøttelse af bevaring af kulturhistoriske

Læs mere

2014/1 BTL 90 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar Betænkning. over. (Forenkling af ordningen vedrørende statens voksenuddannelsesstøtte)

2014/1 BTL 90 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar Betænkning. over. (Forenkling af ordningen vedrørende statens voksenuddannelsesstøtte) 2014/1 BTL 90 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Uddannelses- og Forskningsudvalget den 10. marts 2015 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Ministeriets sagsnr. 16/11123, FN s børnekonvention og privatskolerne

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Ministeriets sagsnr. 16/11123, FN s børnekonvention og privatskolerne Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Brancheforeningen for Genanvendelse af Organiske Restprodukter til Jordbrugsformål

Brancheforeningen for Genanvendelse af Organiske Restprodukter til Jordbrugsformål Brancheforeningen for Genanvendelse af Organiske Restprodukter til Jordbrugsformål www.genanvendbiomasse.dk Referat, Generalforsamling den 20. april 2007 kl. 10:00 Landbrugsraadet, Axeltorv 3, 1609 Kbh.

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 21. marts 2012 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Britta

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

god løsning, da det ville være trist hvis det skulle lukke. Formandens beretning kan læses i sin helhed på 8.hk hjemmeside.

god løsning, da det ville være trist hvis det skulle lukke. Formandens beretning kan læses i sin helhed på 8.hk hjemmeside. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Hovedkredsbestyrelsens beretning ved formanden 3. Holdturneringslederens beretning 4. Ungdomslederens beretning 5. Kassererens beretning 6. Indkomne forslag 7. Fastsættelse

Læs mere

Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005

Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005 Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005 Ole Olsen (OO) indledte mødet med forklaring om, at mødet blev afholdt, så sektionsbestyrelsen kunne være bedst mulig forberedt til forårets generalforsamling.

Læs mere

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Justitsministeriet Lovafdelingen Sendt pr. mail til: lovkvalitetskontoret@jm.dk 18. august 2017 Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Dansk Erhverv konstaterer, at Justitsministeriet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den august 2016 på Christianslyst

Referat af bestyrelsesmødet den august 2016 på Christianslyst Referat af bestyrelsesmødet den 19-20. august 2016 på Christianslyst Der var afbud fra Lars Bjerre og Bo Trelborg. Fra sekretariatet deltog Gunvor Vestergaard, Claus Jørn Jensen og Jonas Callesen. I mødet

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014.

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014. Igen blev generalforsamlingen afholdt i Uddannelsescenter UIUs lyse og rummelige lokaler. LEV København havde fået tilsagn fra to oplægsholdere til at indlede kredsens generalforsamling: Anna-Belinda Fosdal,

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen i Asserbo Golf Club d. 22. marts 2015

Referat af Generalforsamlingen i Asserbo Golf Club d. 22. marts 2015 Referat af Generalforsamlingen i Asserbo Golf Club d. 22. marts 2015 Referent: Hon. Sekretær Stig Borg William Grahn, formand for Asserbo Golf Club, bød forsamlingen velkommen og mindedes sammen med de

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig

Betænkning. Forslag til lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig Til lovforslag nr. L 98 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 2. marts 2010 Betænkning over Forslag til lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens

Læs mere