Der er bygget flere lodshuse efter brande og stormfloder. Foto: Rudbjerg Lokalhistoriske Arkiv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er bygget flere lodshuse efter brande og stormfloder. Foto: Rudbjerg Lokalhistoriske Arkiv."

Transkript

1 Albuen Lodsstationen på den midterste del af Albuen ligger - som det siges - der hvor Lolland bøjer Albuen som en meget smal buet halvø mellem Langelandsbæltet og Nakskov Fjord. Lodshuset med de tre skorstene blev opført som bolig for to lodsfamilier i 1873, fordi lodshusets forgænger blev taget af en stormflod i Så lodshuset ligger på en lille høj og er næsten omgivet af vand i dag. Fotos: Naturpark Nakskov Fjord. Albuen Lodseri blev opretttet i 1791 og ophørte i I 1896 blev fyrtårnet taget i brug. Senere blev bygget et kystudkigstårn og en skole, fordi nogle fiskere bosatte sig her. Lodserne sørgede for, at skibene sejlede mellem de lavvandede grunde og i den snoede sejlrende i Nakskov Fjord. Lodserne passede fyret sammen med fiskerne og havde et bijob som vagtmænd i kystudkigstårnet. Herfra førte de protokol over de skibe, som sejlede forbi. I 1916 var der 41 beboere på Albuen, men Kystudkigstjenesten blev flyttet fra Albuen i 1916, og den sidste fastboende forlod Albuen i 2002.

2 Der er bygget flere lodshuse efter brande og stormfloder. Foto: Rudbjerg Lokalhistoriske Arkiv. Lodsvæsenets første overlods for den østlige del af Danmark Poul Løwenørn rejste året efter udnævnelsen den 23. december 1796 som overlods til Lolland og Falster for at inspicere lodserierne. Som et resultat af besigtigelsen af lodseriet på Albuen udstedte han i 1797 et reglement og lodstakster for Albuen Lodseri - faktisk det første efter hans mange inspektioner af de danske lodserier. Kortet over Nakskov Fjord viser de mange øer omkring 1900 og illustrerer, at det var vanskeligt at finde sejlrenden mellem øerne og de mange lavvandede områder i fjorden. Fra Albuens Lodsstation kunne skibene lodses til og fra Nakskov Havn. De få huse på Albuen bruges i dag som sommerhuse. Men lodshuset fra 1873 ejes af Skov- og Naturstyrelsen. For lodshuset stod ubenyttet i mange år, indtil ideen om at skabe et kombineret naturcenter og museum på Albuen i det storslåede område med det beskyttede fuglereservat på den smalle tange blev realiseret i 2003.

3 Ovenstående foto fra omkring ejes af Rudbjerg Lokalhistoriske Arkiv, der har beskrevet motivet med bl.a. følgende oplysninger: Billedet viser lodshusene med bro og garn på forstranden mellem selve Albuen og det gamle fyrtårn. Huset til venstre bebos af lodsformanden. Huset er nu revet ned. Huset til højre bebos af to lodsfamilier og blev bebygget af Råbe -Gunnersen. Sigurd Gunnersens forældre boede til højre i huset. Broen til det gamle fyrtårn var nødvendig, når forstranden var overskyllet. De to herrer i sort tøj er til venstre lods Mogensen og til højre William Gunnersen. Bagest fru Mogensen. Lodshuset er restaureret og indeholder en sommerbolig til naturvejlederen på Nakskov Fjord samt en lejlighed, der udlejes. Loftet kan huse en skoleklasse, som kan overnatte på gulvet, Men der er 4 værelser med senge. Skolen er bygget omkring 1925, og skolevæsenet sorterede under lodsvæsenet. Det var tre lag i de sociale forhold: Tre lodsfamilier, fire familier ved kystudkiggen og seks-syv fiskerfamilier. Når mændene var på havet i flere dage ad gangen, tog kvinderne selv afgørelser i sager, der angik fællesskabet. Om vinteren gik de over isen til Langø, og tog med på ladet af en lastvogn med fiskekasser til Kappel Station, hvorfra de rejste med toget til Nakskov. En af lodsernes lejligheder er restaureret, så den næsten ser ud, som da lodsen boede her i 1930 erne. Derfor er der ikke strøm, kun petroleum i lampen over bordet.

4 På fotoet ses lodsformandens hus til højre. Bag sømærket skimtes lodshuset, hvor de to lodsfamilier boede. Lodshusene og sømærket er fotograferet af Lodsdirektoratet under en inspektion i Lodshusene er bygget for kongelig Regning. For de to oprindelige lodshytter blev afbrændt i 1808 af søfolk fra den engelske flåde under englandskrigene. Ifølge reglementet fra 1842 skulle der være to fastlodser og to reservelodser, som kunne lodse til Nakskov og de større byer i Storebælt og Smålandshavet. Og havde de kyndighed, kunne de lodse helt til Tyskland. Lodserne skulle vedligeholde alle sømærkerne i området og tage dem ind om vinteren. Hvis et skib ikke ønskede lods, skulle skibet betale prikkepenge til Albuen Lodseri for vedligeholdelsen af sømærkerne. Pengene blev opkrævet af Toldkammeret. Fra 1879, hvor dampskibene blev almindelige, forlangte overlodsen, at lodserne skulle have styrmandseksamen og styrmandsbevis. Det endnu eksisterende lodshus, der blev bygget efter stormfloden i 1872, anvendes af Skov- og Naturstyrelsen som formidlingscenter. Det sker som en kombination af et naturcenter, et museum og udlejning. Den ene lejlighed udlejes om sommeren til turister, mens Skov- og Naturstyrelsens naturvejleder bor i den anden lejlighed om sommeren.

5 Lodseriets historie er bevaret i kommunens arkiv Da det sidste skib var lodset, lodsbåden var solgt, og døren blev låst for sidste gang, forsvandt en kulturhistorisk epoke og 171 års lodshistorie på en smal tange mellem Nakskov Fjord og Storebælt. Men lodserne har efterladt et historisk meget værdifuldt arkiv, der beretter om lodsernes liv, virke, pligter, regnskaber, personaleforhold, reglementer, lodstakster og uoverensstemmelser med andre. Arkivalierne giver et indblik i lodseriets verden og lodseriets korrespondance med omverdenen og myndighederne i København Lodsernes ålegårdsret. Brevveksling vedr. lodsernes Ålegårdsret på Albuen. Sagen var mellem lodserne og fiskerne Chr. Helle og Emanuel Due Lodsernes ålegårdsret. Korrespondance mellem ejerne af matr. 49 på Albuen og Ålegårdsafløsningskommissionen vedr. erstatning for statens overtagelse af fiskerettigheder Vedtægter og love Lov om Lodsvæsenet fra Kopi Kontrakt mellem Marineministeriet og Albuens Lodseri om tilsyn med sømærker ved Albuen. Kopi Uniformsreglement for Lodsvæsenets Personel. Udsendt fra Marineministeriet d. 22. juli sider Forhandlingsprotokoller Kopier af lodsdagbog. 3 sider fra 1878 Kopi af regnskabsblad. 1 side fra Personlige dokumenter Skattekvitteringsbog for Marineministeriet - betalt af Lodserne på Albuen Regnskabsmateriale 7 ca Takstbog for Albu Lodseri. Prisliste for lodsninger af skibe i forskellige størrelser i vinterhalvåret Lods-kvitteringer. 6 stk Halvmånedlige opgørelser for indtjente lods- og prikkepenge ved Albue Lodseri. (en enkelt er fra Nakskov Lodseri). 6 stk Takster for Statens Lodsvæsen Fotokopier af s og s Uddrag af prisliste for Albuen Lodseri fra Marineministeriet, Bestemmelser vedr. Lodsningsområder for Statens Lodsvæsen Fotokopi af s Kvittering på afdrag på lån fra overlodsen til Marineministeriet og et regnskab for lodsarbejde Korrespondance Breve fra Overlodsen i København til Lodsformanden på Albuen. 1870: 30 breve, 1871: 8 breve, 1873: 29 breve, 1876: 19 breve, 1879: 1 brev, 1886: 2 breve, 1900: 2 breve, 1904: 2 breve. 93 breve i alt Brev fra Løvenørn til Det kgl. Admiralitet vedr. opsætning af et fyr på Albuen og bedre aflønningsvilkår for lodserne på Albuen. Brevet er en kopi og der foreligger en oversættelse Lodsen på Albuens svar på en klage fra en skipper fra Ålborg. Brevet er en kopi og der foreligger en oversættelsen rundsendte skrivelser til Albuelodserne fra Nakskov Karantæne- og sundhedskommission. Den første skrivelse er en vejledning i, hvordan Lodseriet skal forholde sig til skibe med sygdom om bord. Den anden skrivelse er en erindring om at følge retningslinierne i det 1. brev Brev fra kystudkigsvæsenet til lodsformanden på Albuen vedr. bemanding og arbejdsområder Kendelse vedr. Nyborg Lodseris anke mod Albuen Lodseri Meddelelse om lukning af Kystudkigsstation Albuen.

6 Forespørgsel fra lods Olsen om jagtretten på Lodsvæsenets areal. + svar fra Lodsdirektoratet Forespørgsel fra finansministeriet omkring matr. 49, ålegårde og jagtret på Albuen + svar fra Lodsdirektøren Brev til Forsvarsministeriet vedr. Forsvarsministeriets ønske om at overtage matr. 33 på Albuen. Indeholder liste over andre, der har vist interesse for arealet breve vedr. tyskernes beslaglæggelse af det østre lodshus i perioden 17/2-9/ Cirkulærer Fra Lodsdirektøren. Vedr. drivende miner Cirkulærer udsendt af Lodsdirektøren med retningslinier for hvordan Lodserierne skal forholde sig i forbindelse med de ændrede vilkår under besættelsen Brev fra E. Toussieng, Chefen for Region V, til alle Delings- og Gruppeførere inden for Region V Diverse andet Uddrag af Det Danske Lodsvæsens Historie, udgivet Kronologisk liste over vedtagne regler og love vedr. lodsvæsenet Lodsdirektoratets oplæg og forslag til flytning af Albuen Lodseri. 4 sider Fotokopi af s fra "Beretning om Redningsvæsenets virksomhed Nogle registrerede strandinger og forlis i det nuværende Rudbjerg Kommunes kyststrækning Bjærgebreve fra Albuen Lodseri. 13 stk Ansøgning om ny lodsjolle af egetræ. Brev fra lodsformand Jens Gunnersen til Marineministeriet. Lodseriets arkivalier opbevares i dag i Rudbjerg Lokalhistoriske Arkiv. Nakskov Havn betjenes i dag af DanPilot. Skrevet af Danmarks Lodsmuseumsforening

Egnens mange seværdigheder tiltrækker op til 100 lystsejlere i døgnet om sommeren. De ligger ved den gamle havnekaj og i Sønderborgs

Egnens mange seværdigheder tiltrækker op til 100 lystsejlere i døgnet om sommeren. De ligger ved den gamle havnekaj og i Sønderborgs Sønderborg Sønderborg Lodseri blev antagelig grundlagt i 1836. For i dette år fastsatte lodsvæsenet et Speciel Reglement og Taxt for Sønderborg-, Kegnæs- og Birk Lodseri. Reglementet fyldte 25 sider og

Læs mere

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn.

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn. Helsingør Det smalle farvand mellem Danmark og Sverige har i århundreder været et stærkt befærdet internationalt farvand. Der opstod derfor tidligt en beskæftigelse for fiskere, færgefolk og søfolk som

Læs mere

I 1960 erne flyttede administrationen til andre lokaler, og i 1978 flyttede lodseriet til Skagen.

I 1960 erne flyttede administrationen til andre lokaler, og i 1978 flyttede lodseriet til Skagen. Frederikshavn Frederikshavn Havn er i dag en af Danmarks 10 største havne og har en forhavn, en trafikhavn, en færgehavn og en alsidig serviceindustri. Havnen er en af landets travleste færgehavne med

Læs mere

Byudvikling på Limfjordstangerne

Byudvikling på Limfjordstangerne Byudvikling på Limfjordstangerne I det følgende opgavesæt skal du forsøge at forestille dig, hvordan det har været at leve på Limfjordstangen før det endelige gennembrud i 1862 og frem til i dag, hvor

Læs mere

Til venstre ses et smukt vinterfoto af lodsudkigshuset og omgivelserne. Foto: Nyord Lokalhistoriske Forening.

Til venstre ses et smukt vinterfoto af lodsudkigshuset og omgivelserne. Foto: Nyord Lokalhistoriske Forening. Nyord Nyord Havn, der ses på postkortet ovenfor, ligger på den lille ø Nyord, som adskilles fra Sjælland af Bøgestrømmen og fra Møn af Ulvshale Løb ved halvøen Ulvshale på Møns nordside. Ordet Nyord kommer

Læs mere

Her ses D.D.P.A.s tankanlæg og tøndelager i Køge med tilhørende hestevogne. Fotos: Rigsarkivet Bogstaverne står for Det Danske

Her ses D.D.P.A.s tankanlæg og tøndelager i Køge med tilhørende hestevogne. Fotos: Rigsarkivet Bogstaverne står for Det Danske Køge Fotoet viser Køges gamle havn, der nu er udbygget med et havnebassin, der er ca. 950 m langt og ca. 300 m bredt, så der er 1150 m ny kaj og et erhvervsareal, som indebærer, at Køge Havn har et areal,

Læs mere

C.F. Sørensen har malet dette maleri i midten af 1800-tallet af sejlskibe ud for Nordby. I baggrunden ses et skibsværft. Fanø

C.F. Sørensen har malet dette maleri i midten af 1800-tallet af sejlskibe ud for Nordby. I baggrunden ses et skibsværft. Fanø C.F. Sørensen har malet dette maleri i midten af 1800-tallet af sejlskibe ud for Nordby. I baggrunden ses et skibsværft. Fanø Fanø var et af Danmarks vigtigste centre for skibsbygning og søfart i 1700-

Læs mere

Mulige aktiviteter i lodshuset på Albuen

Mulige aktiviteter i lodshuset på Albuen Fiskeri: Mad af fisk: Fang aftensmaden ved at sætte garn, ruser, ålekroge og røgte fiskeredskaberne dagen efter. Udførlig vejledning er udarbejdet. Der findes intet bedre mad end nyfangede fjordrejer.

Læs mere

Smid det ikke ud! Hjælp dit lokalarkiv! Vi passer på historien

Smid det ikke ud! Hjælp dit lokalarkiv! Vi passer på historien Smid det ikke ud! Hjælp dit lokalarkiv! Vi passer på historien Tysk vagtpost på Storstrømsbroen under besættelsen.vordingborg Lokalhistoriske Arkiv. Skolepatrulje i Vrå. 1962-63. Lokalhistorisk Arkiv Vrå.

Læs mere

Vedtægter. for. Den selvejende institution Hestehovedet Lystbådehavn

Vedtægter. for. Den selvejende institution Hestehovedet Lystbådehavn Vedtægter for Den selvejende institution Hestehovedet Lystbådehavn 1. Hestehovedet Lystbådehavn er en selvejende institution med hjemsted i Nakskov. 2. Institutionens formål er at leje og drive Hestehovedet

Læs mere

Her ses lodsernes første lodsstation. Bygningen lå ved Kastellet tæt ved Langelinie. I baggrunden ses Kastellets voldanlæg.

Her ses lodsernes første lodsstation. Bygningen lå ved Kastellet tæt ved Langelinie. I baggrunden ses Kastellets voldanlæg. Lods- og Karantænebygningen i Københavns Frihavn blev opført i 1942-43. Bygningen er tegnet af arkitekt og kongelig bygningsinspektør Thomas Havning og blev med sit fine mønstermurværk, den høje skorsten

Læs mere

Lods i Nyborg. Af Otto Nielsen

Lods i Nyborg. Af Otto Nielsen Lods i Nyborg Af Otto Nielsen Ordet lods er et låneord fra tysk Lotse eller hollandsk loods, der er forkortede former af mty. Lötsman, holl. loodsman, begge atter lånt fra engelsk loadsman, hvis 1. led

Læs mere

RUNDT HAVNEN I SKÆLSKØR

RUNDT HAVNEN I SKÆLSKØR RUNDT HAVNEN I SKÆLSKØR Skælskør Havn ejes af Slagelse kommune. Havnen består af tre bassiner: (A) Inderhavnen, som er 3,8 m dyb, (B) Yderhavnen 4,6 m og (C) Fiskerihavnen på 2,5 m. Skibe op til 60 meters

Læs mere

Besættelsen set fra kommunens arkiver

Besættelsen set fra kommunens arkiver Side 1 Frederikshavn by, ligesom så mange andre danske byer, er fyldt med efterladenskaber fra 2. verdenskrig, der alle vidner om tiden fra 1940-1945 under besættelsen. Det store befæstningsområde som

Læs mere

Søfartsstyrelsen refereres i denne Bekendtgørelse: Forsvarsministeriet / Anvendelse af lods

Søfartsstyrelsen refereres i denne Bekendtgørelse: Forsvarsministeriet / Anvendelse af lods Søfartsstyrelsen refereres i denne Bekendtgørelse: Forsvarsministeriet / Anvendelse af lods Orientering Dette er en skrivelse ved databasen Retsinformation, som indeholder teksten "Søfartsstyrelsen" Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis

Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis Forsvarsministeriets bekendtgørelse nr. 1201 af 1. december 2006 om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis I medfør

Læs mere

Kortet Landgrunden fra Søe Etatens Krudttaarn til Dragøe Bye er opmålt af Dragørs lodskaptajn Andreas Lous i Dragør

Kortet Landgrunden fra Søe Etatens Krudttaarn til Dragøe Bye er opmålt af Dragørs lodskaptajn Andreas Lous i Dragør Kortet Landgrunden fra Søe Etatens Krudttaarn til Dragøe Bye er opmålt af Dragørs lodskaptajn Andreas Lous i 1787 Dragør Hovedstadens amtmand, Johan von Körbits, fik under Den Skånske Krig 1675-79 en befaling

Læs mere

De danske lodseriers historie

De danske lodseriers historie De danske lodseriers historie Danmarks Lodsmuseum 1 !!! Databasens opbygning og indhold Lodserierne er beskrevet i alfabetisk rækkefølge efter stedbetegnelse, by- eller landsbynavn eller efter lodseriets

Læs mere

Thyborøn lodseri. Regler og praksis omkring lodsning i den vestlige Limfjord. Af Mette Lund Andersen, Lemvig Museum

Thyborøn lodseri. Regler og praksis omkring lodsning i den vestlige Limfjord. Af Mette Lund Andersen, Lemvig Museum Thyborøn lodseri Regler og praksis omkring lodsning i den vestlige Limfjord. Af Mette Lund Andersen, Lemvig Museum Redningskrans fra Thyborøn Lodsbåd. Foto: Mette Lund Andersen Formålet med denne undersøgelse

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 19. december 2002 RN A304/02

RIGSREVISIONEN København, den 19. december 2002 RN A304/02 RIGSREVISIONEN København, den 19. december 2002 RN A304/02 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om lodsvæsenet (lodserierne og lodsreguleringsfonden) (beretning nr. 4/00) 1. I

Læs mere

Bekendtgørelse om Nakskov Vildtreservat 1

Bekendtgørelse om Nakskov Vildtreservat 1 Udkast marts 2016 Bekendtgørelse om Nakskov Vildtreservat 1 I medfør af 33, 49, stk. 1 og 3, og 54, stk. 3, i lov om jagt og vildtforvaltning, jf. lovbekendtgørelse nr. 1617 af 8. december 2015, fastsættes:

Læs mere

ESRUM GENNEM GENERATIONER. Hefte 1 LOKALHISTORISK ARKIV FOR GRÆSTED OG OMEGN

ESRUM GENNEM GENERATIONER. Hefte 1 LOKALHISTORISK ARKIV FOR GRÆSTED OG OMEGN ESRUM GENNEM GENERATIONER Hefte 1 LOKALHISTORISK ARKIV FOR GRÆSTED OG OMEGN Forord Side 3 Forord - hefte 1 I forordet til de to Esbønderup-hefter 2006 skrev jeg, at det ikke var min hensigt at skrive flere

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Klintsø

Vedtægter for Grundejerforeningen Klintsø Foto: Nyrup Bugt, Michael Schmidt Nielsen Vedtægter for Grundejerforeningen Klintsø Indhold 1-2 Foreningens navn 3-4 Formål 5-8 Ejernes forpligtelser 9 Generalforsamlingen 10 Stemmeafgivelse 11 Foreningens

Læs mere

Nr. 39 - Persillekræmmeren - 2006

Nr. 39 - Persillekræmmeren - 2006 Nr. 39 - Persillekræmmeren - 2006 Peder Sandahl Skov: Erindringer Smedemester Peder Sandahl Skov (1919-2006) har skrevet sine erindringer under titlen "Fra Socialistunge til fhv. smedemester". Det er blevet

Læs mere

Vedr. Gudme Møbelfabrik: Luftfotos, kataloger, logo og skilt, 1948-2008

Vedr. Gudme Møbelfabrik: Luftfotos, kataloger, logo og skilt, 1948-2008 Vedr. Gudme Møbelfabrik: Luftfotos, kataloger, logo og skilt, 1948-2008 Vedr. Østifternes Haveselskab/Det Danske Haveselskab, Gudme og Vejstrup kredse: Årsrapporter, regnskaber, medlemslister, dagsordener,

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KANALBETJENTHUSENE VED LENDRUP VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 25.05.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/820-0001 Kommune:

Læs mere

Vedtægter for Nivåvænge Garager

Vedtægter for Nivåvænge Garager Vedtægter for Nivåvænge Garager Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 3. maj 1972 og ændret på de ekstraordinære generalforsamlinger den 6. oktober 1977, den 7. oktober 1982, den 26. august 1998

Læs mere

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt 27. maj 2011 Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt R E F E R A T fra ordinært repræsentantskabsmøde 12. maj 2011 Kl. 1900 Side 1 Til stede var 14 repræsentanter med stemmeret. Heraf 1 dirigent

Læs mere

Beretning til statsrevisorerne om. lodsvæsenet. (lodserierne og Lodsreguleringsfonden) Januar 2001 RB A301/01. Rigsrevisionen

Beretning til statsrevisorerne om. lodsvæsenet. (lodserierne og Lodsreguleringsfonden) Januar 2001 RB A301/01. Rigsrevisionen Beretning til statsrevisorerne om lodsvæsenet (lodserierne og Lodsreguleringsfonden) Januar 2001 RB A301/01 Rigsrevisionen Indholdsfortegnelse Side I. Resumé... 5 II. Indledning, formål, afgrænsning og

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Udkast til: Vedtægter for Foreningen Nørre Djurs Egnsarkiv

Udkast til: Vedtægter for Foreningen Nørre Djurs Egnsarkiv Udkast til: Vedtægter for Foreningen Nørre Djurs Egnsarkiv Stk.1 1 Navn, hjemsted og ejerforhold Foreningens navn er: Foreningen Nørre Djurs Egnsarkiv. Stk.2 Foreningens hjemsted er: Stokkebro 85, Gjerrild,

Læs mere

De danske lodseriers historie. Under udarbejdelse - forventes at være færdig i 2016. Danmarks Lodsmuseum

De danske lodseriers historie. Under udarbejdelse - forventes at være færdig i 2016. Danmarks Lodsmuseum De danske lodseriers historie Under udarbejdelse - forventes at være færdig i 2016 Danmarks Lodsmuseum 1 !! Fortegnelsens opbygning og indhold Lodserierne er beskrevet i alfabetisk rækkefølge efter stedbetegnelse,

Læs mere

Vedtægter. Grundejerforeningen Kalvehave Færgegaard

Vedtægter. Grundejerforeningen Kalvehave Færgegaard Vedtægter For Grundejerforeningen Kalvehave Færgegaard Dato 10 maj 2008 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kalvehave Færgegaard, og dens hjemsted er Vordingborg kommune under Nykøbing Falster ret,

Læs mere

Bjergningens historie

Bjergningens historie Bjergningens historie Af Birte Hjorth Bjergning af strandede og grundstødte skibe har helt op til nyere tid været et naturligt erhverv for Dragør med dets beliggenhed ved Øresund - et af de mest trafikerede

Læs mere

S A M E J E O V E R E N S K O M S T

S A M E J E O V E R E N S K O M S T Følgende er et eksempel på en aftale om sameje af en grund på hvilken senere ønskes opført en bolig. Eksemplet er ikke udtømmende og bør tilpasses den konkrete situation med professionel bistand. S A M

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Resumé: Statsforvaltningen fandt ikke grundlag for at antage, at Tårnby Kommune havde handlet i strid med offentlighedsloven ved afgørelser om aktindsigt

Læs mere

KYS DET NU, DET SATANS LIV!

KYS DET NU, DET SATANS LIV! SKOLEMATERIALE KYS DET NU, DET SATANS LIV! TIL LÆRERNE. Skolematerialet til 'Kys det nu, det satans liv' har to overordnede formål: 1) At inspirere og levendegøre elevernes nysgerrighed i forhold til de

Læs mere

Vejledning i rapportering af lodsning til Lodstilsynet

Vejledning i rapportering af lodsning til Lodstilsynet Vejledning i rapportering af lodsning til Lodstilsynet Rapportering af lodsning foretages i henhold til Lodstilsynets bekendtgørelse nr. 1201 om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis, bilag

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland af dele af lodsloven

Anordning om ikrafttræden for Grønland af dele af lodsloven Anordning om ikrafttræden for Grønland af dele af lodsloven VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 40, stk. 2, i lodsloven, lov nr. 567 af 9. juni 2006, som

Læs mere

Holbæk havnebane. Nykøbing Sjælland havnebane. Jesper Mann. www.hrmann.dk

Holbæk havnebane. Nykøbing Sjælland havnebane. Jesper Mann. www.hrmann.dk Holbæk havnebane Nykøbing Sjælland havnebane www.hrmann.dk Holbæk havnebane og Nykøbing Sjælland havnebane Copyright, fotograferne og forlaget www.hrmann.dk, 2015. ISBN, print 978-87-996166-2-6 Trykkeri:

Læs mere

Udbyhøj Skanse. Udbyhøj skanse er en af de største østjyske skanser fra Englandskrigene

Udbyhøj Skanse. Udbyhøj skanse er en af de største østjyske skanser fra Englandskrigene Udbyhøj Skanse den vigtige, smalle indsejling til Randers et godt forsvar mod eventuelle fremmede skibe. Det kom dog aldrig til egentlige kamphandlinger ved Udbyhøj og tiden har nok til tider været lang

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

: Undersøgelse af lodserhvervet - konkurrence- og effektivitetsvilkår (Bilag til notat)

: Undersøgelse af lodserhvervet - konkurrence- og effektivitetsvilkår (Bilag til notat) 2003-11-26: Undersøgelse af lodserhvervet - konkurrence- og effektivitetsvilkår (Bilag til notat) Den 26. november 2003 Journal nr.3/1107-0300-0032/mhv/hla/isa BILAG 1 Undersøgelse af lodserhvervet - konkurrence-

Læs mere

Velkommen til din nye bolig. Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB

Velkommen til din nye bolig. Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB Velkommen til din nye bolig Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB Inden du flytter ind Nøgler Det er ejendomskontoret, der udleverer nøgler. Ring

Læs mere

Fyrvæsen. De fyr, der blev opsat i 1500-tallet var simple bålsteder, hvor man fyrede med kul, og dermed fik en kraftig ild, der kunne ses langt væk.

Fyrvæsen. De fyr, der blev opsat i 1500-tallet var simple bålsteder, hvor man fyrede med kul, og dermed fik en kraftig ild, der kunne ses langt væk. Fyrvæsen Øresunds fyr Passagen gennem Hollænderdybet, Kongedybet og Drogden var et overordentligt vanskeligt gennemsejlingsfarvand med mange grunde, røser, snævre sejlrender og vanskelige passager. De

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen VESTBO

Vedtægter for Grundejerforeningen VESTBO Vedtægter 08/02/07 15:23 Side 1 Vedtægter for Grundejerforeningen VESTBO Sværdagergård, Bygaden 47 i Jyllinge, da udstykningen af grundejerforeningens område fandt sted i midten af 1960 erne. Foto: Lokal

Læs mere

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Siden sidst. Onsdag d. 13. januar. Foredrag ved forfatter Vibeke Nørgård Nielsen om Johannes Larsen o g Island. Foredraget blev ledsaget af dejlige lysbilleder fra

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos København og Frederiksberg kommuner

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos København og Frederiksberg kommuner Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos København og Frederiksberg kommuner Indhold Kapitel 1 - Område Kapitel 2 - Bevaring- og kassation Kapitel 3 - Ikrafttrædelse m.v. Bilag Bilag 1

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet, idet køb af mobilbillet via applikation ikke var gennemført.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet, idet køb af mobilbillet via applikation ikke var gennemført. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0374 Klageren: XX 1970 Frb. C. Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende

Læs mere

Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem Indkaldelse til ordinær generalforsamling PETER EGEMAR CLAUS CLAUSEN Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 32 83 66 København, den 27. april 2015 J.nr. 50-000-5 Til Andelshaverne i Frederiksberg Arbejderhjem Boligforeningen

Læs mere

Korrespondance om betaling for vedligeholdelse og køb af en vager på Skellerev

Korrespondance om betaling for vedligeholdelse og køb af en vager på Skellerev Korrespondance om betaling for vedligeholdelse og køb af en vager på Skellerev København den 10. juli 1855 I det tjenstlige Reglement for Femø Lodseri 5 findes opført iblandt at Prikker, som Lodseren selv

Læs mere

Østerbrogade. Udgiver: Vilhelm Hansen, Grenaa

Østerbrogade. Udgiver: Vilhelm Hansen, Grenaa Østerbrogade Amtssygehuset Østerbrogade nr. 20 fra 1901, blev bygget til afløsning af det gamle Amtssygehus som siden 1860 havde ligget på Grønland nr. 47 og blev i 1922 afløst af sygehuset på Baunehøj.

Læs mere

Langøparken. ved Nakskov Fjord. Ferieparadiset ved vandet

Langøparken. ved Nakskov Fjord. Ferieparadiset ved vandet Langøparken ved Nakskov Fjord Ferieparadiset ved vandet Starten på et nyt ferieeventyr? Kan man mon forestille sig, at turister ikke nødvendigvis skal bo på stranden? Kan man forestille sig, at turister,

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN SMEDEFABRIKKEN

GRUNDEJERFORENINGEN SMEDEFABRIKKEN GRUNDEJERFORENINGEN SMEDEFABRIKKEN VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN SMEDEFABRIKKEN Vedtaget på stiftende generalforsamlingen den [INDSÆT] 2017 Kap. 1. Navn og formål 1. Grundejerforeningens navn er: "Grundejerforeningen

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (Fjerde del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (Fjerde del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (Fjerde del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: GÅRDENE

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: GÅRDENE BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: GÅRDENE Thorsagers gårde blev udskiftet i 1793. De med sort markerede gårde blev liggende i byen, øvrige blev udflyttet. Der kan læses om gårdene i Thorsager i Folk og

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 19. december 2015. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. 11. december 2015. Nr. 1698.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 19. december 2015. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. 11. december 2015. Nr. 1698. Lovtidende A 2015 Udgivet den 19. december 2015 11. december 2015. Nr. 1698. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. I medfør af 1, stk. 3, 3, 6 og 32 i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bilag 3. Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis - retsinformation.dk

Bilag 3. Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis - retsinformation.dk Page 1 of 8 Krav til at få udstedt eller opretholdt et lodscertifikat eller lodsfritagelsesbevis Bilag 3 Indledning: Dette bilag (se Lodstilsynets hjemmeside, www.lodstilsynet.dk) har til formål at sikre,

Læs mere

Ca. 3.500 par og en stor del løse sko samt driftsinventar

Ca. 3.500 par og en stor del løse sko samt driftsinventar Sko Max ApS, Vesterbrogade under konkurs Ca. 3.500 par og en stor del løse sko samt driftsinventar Besigtigelse den 29. juni 2009 kl. 15-16 Budfrist den 3. juli 2009 kl. 15 Konkursboets navn og CVRnr.:

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Kort over Kerteminde 1859. Her kan du læse om, hvad det betyder, når man kalder Kerteminde en købstad.

Kort over Kerteminde 1859. Her kan du læse om, hvad det betyder, når man kalder Kerteminde en købstad. Blandt fiskerdrenge og tjenestepiger - Kerteminde i 1800- og 1900-tallet Kerteminde er en typisk dansk by. Ligesom de fleste andre byer ligger den ved havet og har en historie, der går tilbage til middelalderen.

Læs mere

Auktioner Aps sælger for en kunde

Auktioner Aps sælger for en kunde 16. september 2015 Auktioner Aps sælger for en kunde IKKE under konkurs (4 Malerier & 1 gammel kinesisk lampe) Eftersyn: 30. september 2015 fra kl. 13.00 til kl. 14.00 Svanemøllevej 34, København Ø Budfrist:

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Klintsø

Vedtægter for Grundejerforeningen Klintsø Foto: Stranden ved Sonnerup Skov, Michael Schmidt Nielsen Vedtægter for Grundejerforeningen Klintsø Indhold 1-2 Foreningens navn 3-4 Formål 5-8 Ejernes forpligtelser 9 Generalforsamlingen 10 Stemmeafgivelse

Læs mere

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier Generelle bestemmelser Beslutning om ophold på Polsk territorium for EU statsborgere gives umiddelbart og i tilfælde af medlemmer i familien,

Læs mere

Hirtshals Fyr og befæstningsanlæg

Hirtshals Fyr og befæstningsanlæg Hirtshals Fyr og befæstningsanlæg Kulturmiljø nr. 5 Tema Anlæg ved kysten Emne (-r) Fyr og befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig Sted/Topografi Hirtshals ligger på et 15-20 meter højt plateau, der falder

Læs mere

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Danske Naturparker - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Kirsten Østerbye, politisk konsulent, kos@friluftsraadet.dk Friluftsrådet paraply

Læs mere

NB: På næste side kan I se, hvilken rækkefølge jeres hold skal finde posterne i.

NB: På næste side kan I se, hvilken rækkefølge jeres hold skal finde posterne i. I ER HOLD NR: (oplyses af arrangøren) Turen er på ca. 2,5 km og indeholder 8 poster. Inden I tager af sted på skattejagten, skal I sikre, at I har modtaget en SMS (til skattejagt 22!!) med link til turen.

Læs mere

Færger fanget med kamera

Færger fanget med kamera Færger fanget med kamera Østdanmark (1998-2016) Michael Koefoed-Hansen Starnia Færger fanget med kamera - Østdanmark (1998-2016) Af Michael Koefoed-Hansen 1. udgave, 1. oplag 2017: Michael Koefoed-Hansen

Læs mere

C M Lassen A/S IKKE under konkurs (Kontormøbler, sagsmapper, babyalarmer m.m.)

C M Lassen A/S IKKE under konkurs (Kontormøbler, sagsmapper, babyalarmer m.m.) 10. august 2012 C M Lassen A/S IKKE under konkurs (Kontormøbler, sagsmapper, babyalarmer m.m.) Eftersyn: Eftersyn aftales med sælger i Fredericia på telefon 24 64 24 74 Budfrist: 16. august 2012 kl. 15.00

Læs mere

Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland

Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland I medfør af 1, stk. 3, 3, 6 og 32 i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 654 af 15. juni 2010, som ændret ved lov nr. 1384 af 23. december 2012

Læs mere

Vedtægter for Falck-Museets Venner Danmark

Vedtægter for Falck-Museets Venner Danmark Vedtægter for Falck-Museets Venner Danmark 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Falck-Museets Venner Danmark. 2 Formål og regioner: Foreningens formål er at skabe interesse for Falcks historie

Læs mere

Bentzon Teglværk, Gjerrild

Bentzon Teglværk, Gjerrild Gjerrild Brevsamlingsstedet (BRS) i Gjerrild blev oprettet den 1/8 1880 og blev fra starte underlagt Grenaa. Efter Ryomgård Gjerrild banens åbning den 5/12 1911 blev det den 1/1 1912 ændret til JBS og

Læs mere

Sådan finder du kilder om slaveri

Sådan finder du kilder om slaveri Sådan finder du kilder om slaveri Indtil slaveriets ophævelse i Dansk Vestindien i 1848 var slaver og slaveri en fundamental del af livet på øerne. Derfor findes der oplysninger om slaver og slaveri i

Læs mere

Automatbaronen v/ Michael Niemann IKKE under konkurs (diverse automater m.m.)

Automatbaronen v/ Michael Niemann IKKE under konkurs (diverse automater m.m.) 11. maj 2011 Automatbaronen v/ Michael Niemann IKKE under konkurs (diverse automater m.m.) Eftersyn: Efter aftale på tlf. 42204408 Budfrist: 22. maj 2011 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje

Læs mere

Lejeaftale Fælleshus Jungehøj Andelsboligforeningen Kyndby Huse

Lejeaftale Fælleshus Jungehøj Andelsboligforeningen Kyndby Huse Huset udlejes kun til beboere i Kyndby Huse samt medlemmer af Kyndbyværkets Personaleforening (KPF) Udlejning aftales på ejendomskontoret enten med den administrative medarbejder i træffetiden eller med

Læs mere

VEDTÆGT FOR FORENINGEN

VEDTÆGT FOR FORENINGEN VEDTÆGT FOR FORENINGEN.1. Foreningens navn og hjemmested: 1. Denne forening er blevet stiftet d. 20.01.1990 2. Foreningens navn: Roskilde Kulturforening 3. Hjemmestedet for foreningen: Roskilde Kommune.2.

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T MILJØMINISTERIET Naturstyrelsen Midtjylland Mellem xxxx som lejer og Naturstyrelsen Midtjylland, Bjørnkærvej 18, 7540 Haderup som udlejer, oprettes nedenstående L E J E K O N T R A K T 1. Lejemålet Hastruphus

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Vålse Kommunalhus, opført 1842 Vålse Vesterskovvej 2, 4840 Nørre Alslev

Vålse Kommunalhus, opført 1842 Vålse Vesterskovvej 2, 4840 Nørre Alslev Vålse Kommunalhus, opført 1842 Vålse Vesterskovvej 2, 4840 Nørre Alslev Fredningsforslaget omfatter: Kommunalhus i Vålse, nu Lokalhistorisk Arkiv, samt den brostensbelagte forplads med mindestenen over

Læs mere

Lodseriet ved Nymindegab Omkring år 1800 Fræ æ Minn te æ Gaf Skitser til en egns- og slægtshistorie

Lodseriet ved Nymindegab Omkring år 1800 Fræ æ Minn te æ Gaf Skitser til en egns- og slægtshistorie Sejlende man og skulle ind i Ringkøbing Fjord, måtte man først finde Nyminde Gab. Ifølge en skibsjournal fra 1797 brugte man på dette tidspunkt Blåbjerg som landkending. Man behøvede en ikke for stærk

Læs mere

Danskb2b - boun10 - palle 17-26

Danskb2b - boun10 - palle 17-26 29. oktober 2015 Danskb2b - boun10 - palle 17-26 IKKE under konkurs (Kæmpe restvarelager fra Boun10. Bl.a. læsebriller) Eftersyn: 29. oktober 2015 fra kl. 10.00 til kl. 17.00 Korden 5, 8751 Gedved eller

Læs mere

Klager modtog den 12. januar en ordrebekræftelse, hvorpå der blot stod de 4 deals.

Klager modtog den 12. januar en ordrebekræftelse, hvorpå der blot stod de 4 deals. Ankenævnets journal nr.: 2017-0575 Betaling for overnatning Sagsfremstilling: Klager bestilte i december 2016 et ophold med sin familie hos indklagede fra den 27.5.2017 (lørdag) til den 28.5.2017 (søndag).

Læs mere

Jan Nordens beretning om flugten

Jan Nordens beretning om flugten Jan Nordens beretning om flugten Jan Norden flygtede i 1943 sammen med sin storebror Arthur ("Ati") med en fiskerbåd fra Dragør. Muligvis sejlede de med kutteren "Elisabeth", der i dag tilhører Museum

Læs mere

UniCare Support ApS IKKE under konkurs (Loddestationer, skruemaskiner, stålreoler m.v.)

UniCare Support ApS IKKE under konkurs (Loddestationer, skruemaskiner, stålreoler m.v.) 2. juli 2012 UniCare Support ApS IKKE under konkurs (Loddestationer, skruemaskiner, stålreoler m.v.) Eftersyn: 2. juli 2012 fra kl. 10.00 til kl. 12.00 Savsvinget 7, 2970 Hørsholm og eft. aft. med sælger

Læs mere

Lars Løndal under konkurs (Fordring - omsætningsgældsbrev kr. 130.881,11)

Lars Løndal under konkurs (Fordring - omsætningsgældsbrev kr. 130.881,11) 16. december 2013 Lars Løndal under konkurs (Fordring - omsætningsgældsbrev kr. 130.881,11) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 7. januar 2014 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med de løbende

Læs mere

Sådan finder du kilder om kolonimagt

Sådan finder du kilder om kolonimagt Sådan finder du kilder om kolonimagt Den danske kolonimagt greb ind i mange aspekter af livet i Dansk Vestindien. Følgende kildegrupper er udvalgt som eksempler på de områder, hvor kolonimagten bestemte

Læs mere

Sværdagergård, Bygaden 47 i Jyllinge, da udstykningen af grundejerforeningens område fandt sted i midten af 1960 erne. Foto: Lokal Historisk Arkiv,

Sværdagergård, Bygaden 47 i Jyllinge, da udstykningen af grundejerforeningens område fandt sted i midten af 1960 erne. Foto: Lokal Historisk Arkiv, Sværdagergård, Bygaden 47 i Jyllinge, da udstykningen af grundejerforeningens område fandt sted i midten af 1960 erne. Foto: Lokal Historisk Arkiv, Fjordmuseet. Foreningens navn er Grundejerforeningen

Læs mere

BETÆNKNING ANGÅENDE LODSLOVENS REVISION AFGIVET AF DET AF FORSVARSMINISTEREN UNDER 26. JANUAR 1950 NEDSATTE UDVALG

BETÆNKNING ANGÅENDE LODSLOVENS REVISION AFGIVET AF DET AF FORSVARSMINISTEREN UNDER 26. JANUAR 1950 NEDSATTE UDVALG BETÆNKNING ANGÅENDE LODSLOVENS REVISION AFGIVET AF DET AF FORSVARSMINISTEREN UNDER 26. JANUAR 1950 NEDSATTE UDVALG Det administrative bibliotek Slotsholmsgade 12 1216 København K Tlf. (01) 122517 J. H.

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 10. JUNI 2006 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Beretning 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Fastsættelse af kontingent for året 2007

Læs mere

Motorbådsklubben af 1943

Motorbådsklubben af 1943 Love For Motorbådsklubben af 1943 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Motorbådsklubben af 1943 Randers Klubbens hjemsted og værneting er Bådevænget 14 8900 Randers 2. Organisation. Klubben er opbygget

Læs mere

Selskabet af maj 1995 ApS under konkurs v/advokatfirmaet Poul Schmith (Kontor inventar, skriveborde h/s, kontorstole, mm)

Selskabet af maj 1995 ApS under konkurs v/advokatfirmaet Poul Schmith (Kontor inventar, skriveborde h/s, kontorstole, mm) 24. maj 2015 Selskabet af maj 1995 ApS under konkurs v/advokatfirmaet Poul Schmith (Kontor inventar, skriveborde h/s, kontorstole, mm) Eftersyn: 26. maj 2015 fra kl. 12.00 til kl. 12.30 Store Kongensgade

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: [ ] Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt Storemosevej 7, 9510 Arden mellem Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET

Læs mere

Privat udlejning. Fraflytning. Hovedregler

Privat udlejning. Fraflytning. Hovedregler Privat udlejning Fraflytning Hovedregler 1 Denne folder handler om hovedreglerne ved fraflytning. Hvordan dit lejemål kan kræves afleveret afhænger af din lejekontrakt. Lejer Forening Fyn Skibhusvej 34,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Søvangen Bådklub V/Alex Breinholt Nielsen Tavervej 28 9270 Klarup Kystdirektoratet J.nr. 15/00647-12 Ref. Anna L. S. Østergaard 20-08-2015 Tilladelse til flytning af bådebro ud for matr. nr. 1cq Lindholm

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har solgt en andelslejlighed og i forbindelse hermed har modtaget kr. 50.000,00 udover købesummen.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har solgt en andelslejlighed og i forbindelse hermed har modtaget kr. 50.000,00 udover købesummen. 1 København, den 23. december 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mariann Trolledahl Solrød Center 46 2680 Solrød Strand Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har solgt en andelslejlighed

Læs mere

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol.

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol. Landskabet naturen planter og dyr Genner Bugt og dens forlængelse ind i landet, er en gammel tunneldal, skabt under isen i sidste istid. Selve Kalvø er egentlig blot en bakke i landskabet, der stiger op

Læs mere

Holdingselskabet M.K. ApS under konkurs v/ Advokatpartnerselskabet Kirk Larsen & Ascanius (Fordring stor kr. 165.439)

Holdingselskabet M.K. ApS under konkurs v/ Advokatpartnerselskabet Kirk Larsen & Ascanius (Fordring stor kr. 165.439) 25. November 2014 Holdingselskabet M.K. ApS under konkurs v/ Advokatpartnerselskabet Kirk Larsen & Ascanius (Fordring stor kr. 165.439) Eftersyn: Inter eftersyn Budfrist: 28. november 2014 kl. 15.00 Se

Læs mere

Midtmøn. Midt Møn. Midt Møn. Bårse Præstø Jungshoved. Lundby. Allerslev / Skibinge. Mern. Ørslev. Kastrup / Neder Vindinge. Kalvehave.

Midtmøn. Midt Møn. Midt Møn. Bårse Præstø Jungshoved. Lundby. Allerslev / Skibinge. Mern. Ørslev. Kastrup / Neder Vindinge. Kalvehave. Midtmøn Bårse Præstø Jungshoved Lundby Allerslev / Skibinge Ørslev Mern Kastrup / Neder Vindinge Vordingborg Nyråd Stensved Kalvehave Midt Møn Stege Lendemarke Østmøn Midt Møn Bogø Vestmøn 176 Kulturmiljøer

Læs mere

Sekretariat og Digitalisering ARKIVVEDTÆGTER ARKIV

Sekretariat og Digitalisering ARKIVVEDTÆGTER ARKIV Sekretariat og Digitalisering ARKIVVEDTÆGTER ARKIV AUGUST 2017 Indhold 1. Formål 3 2. Organisation 3 3. Arkivalierne 3 4. Bevarings- og kassationsretningslinjer 4 5. Aflevering til Arkivet 4 6. Pligtaflevering

Læs mere

VEDTÆGT FOR KØGE TYRKISK KULTURHUS

VEDTÆGT FOR KØGE TYRKISK KULTURHUS VEDTÆGT FOR KØGE TYRKISK KULTURHUS.1. Foreningens navn og hjemme sted: Køge Tyrkisk Kulturforening Ølbycenter 71 4600 Køge CVR nr:35152377 1. Denne forening er blevet stiftet d. 28.06.1985 2. Foreningens

Læs mere