Kunsten i Herning En registrerings- og placeringsrapport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kunsten i Herning En registrerings- og placeringsrapport"

Transkript

1 Kunsten i Herning En registrerings- og placeringsrapport Registrerings- og placeringsrapporten omfatter de skulpturer, som står i det offentlige rum. Enkelte af skulpturerne står pt i depot pga. anlægsprojekter. Afsnittende om de enkelte skulpturer giver en vurdering af om de står med den rette placering eller om de evt. med fordel kunne flyttet til nye placeringer. Der står hvorvidt skulpturen har brug for evt. virkemidler for at fremstå flottere. Der kan ved enkelte skulpturer være flere valgmuligheder i forhold til placeringer. Her er det op til udvalget at vælge hvilken placering der skal prioriteres fremfor de øvrige muligheder. De mulige placeringer er bl.a. blevet udpeget i samarbejde med Lotte Korshøj fra Carl Henning og Else Ahlefeldts Museum. Indhold: Herningstenen af Jørgen Haugen Sørensen Kirsebærhaven Indsnit af Bent Sørensen Skolegade Granitskulptur (uden titel) af Poul Bækhøj Nis Petersens Plads Skulptur (Uden titel) af Christian Lymann Hansen Bredgade Fuglen af Erik Heide Østergade/Søndergade Stenbukken af Ole Christensen Bredgade Tegn 2 af Ole Christensen Bredgade Skyggen af en hund af Erik Heide Plads bagved Biblioteket Double Form af Carel Visser Skulpturparken i Brik Kuben af Per Arnoldi Ny-opstilling Column af Ingvar Cronhammer Østergade Uldjyden af Ejgil Wedel Schmidt Vestre Anlæg Granitskulptur af Søren Vullum Volmerhuspassage Seated Woman af Henry Moore Ny placering på Torvet Brozeskulptur af Willy Ørskov Torvet Mytologia af Ole Mynster Herold Gårdrum ved Søndergade Livsglæde af Børge Jørgensen Væg ved Biblioteket Granitrelieffer af Eva Sørensen Ny-opstilling Mirage af Ingvar Cronhammer og Poul Ingemann Ny-opstilling The Same for Everyone af Nathan Coley Herning Højskole Uldjyden af Torvald Westergaard Tekstilmuseet Anslået økonomisk overslag

2 Herningstenen af Jørgen Haugen Sørensen Materiale: Granit Størrelse: 400 cm x 120 cm x 470 cm Sokkel (over/under jorden): Ukendt Årstal: 1988 Ejerforhold: Herning Kommune, - betalt af kommunen, ejendomsselskabet Holmens Kanal, pengeinstitutter og fonde. Ark. C. F. Møllers Tegnestue 1988 Nuværende placering: Fredensgade/Dalgas Alle (Kirsebærhaven) Beskrivelse/historik: Herningstenen er tænkt placeret på Kongrespladsen. I kunstrapporten fra 1996 skrives følgende om den nuværende placering i Kirsebærhaven: Det forekommer ikke særlig motiveret at placeres Herning Stenen i centrum af dette anlæg. Nuværende placering: Kirsebærhaven Fremtidige placering: Skulpturen bliver stående i Kirsebærhaven Virkemidler: Evt. belysning med spots eller up-lights samt ny skiltning

3 Indsnit af Bent Sørensen Materiale: Jern Størrelse: 32 cm x 28 cm x 58 cm Sokkel (over/under jorden): ca. 75 cm. Sokkel under jorden ukendt Årstal: 1982 Ejerforhold: Herning Kunstmuseum Beskrivelse/historik: Skulpturen er et fint eksempel på Bent Sørensens fornemme kunst. Skulpturen rummer en fin detaljeringsgrad. En detaljeringsgrad, der vil blive mere synlig i forbindelse med en ny placering i Bredgade, hvor der arbejdes med iscenesættelsen af skulpturen med ny sokkel og belysning Nuværende placering: Skolegade ved Hotel Corona. Virkemidler: Ny sokkel, belysning samt ny skiltning. Værkets tilstand: Middel stand Skulpturen trænger til at blive renset. Status september 2018: Genplaceret i Skolegade. Soklen er rengjort og der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

4 Granitskulptur (uden titel) af Poul Bækhøj Materiale: Granit Størrelse: 90 cm x 50 cm x 95 cm Sokkel (over/under jorden): ukendt Årstal: 1987 Ejerforhold: Herning Kommune - skænket/opstillet af Midtbank Beskrivelse/historik: Oprindelig var skulpturen placeret i City-passagen. I forbindelse med renoveringen af denne blev skulpturen flyttet til Nis Petersens hus. Da Nis Petersens hus blev nedrevet, blev der i stedet etableret en plads, hvor skulpturen blev placeret Skulpturen rummer en kunstnerisk kvalitet, som gør den egnet til at stå på et mere ydmyget areal, som f.eks. i et gårdrum eller et friareal Nuværende placering: Skulpturen er placeres på Nis Petersens Plads Fremtidig placering: Det vurderes, at skulpturen står fint på sin nuværende placering Virkemidler: Ingen

5 Skulptur (Uden titel) af Christian Lymann Hansen Materiale: Rustfrit stål Størrelse: 120 cm x 120 cm Sokkel: Granitsokkel limet på terræn Årstal: 1972 Ejerforhold: Herning Kommune Beskrivelse/historik: Skulpturen har et tidløst motiv og er et godt eksempel på, at skulpturelt kunst godt kan indgå i en sammenhæng med et moderne byliv. Skulpturens moderne abstrakte udstyk, enkeltheden i samspil med det polerede, vil nemt kunne indgå i en ny sammenhæng i Bredgade Nuværende placering: Bredgade, tæt på Poulsens Plads. Virkemidler: Det anbefales, at den monteres med en ny større sokkel. Den skal belyses enten med spots eller up-lights samt ny skiltning. Værkets tilstand: Der to større buler ovenpå og en mindre forneden, samt flere større ridser og er snavset. Det anbefales, at der indhentes vurdering på reparation og rensning. Status september 2018: Genplaceret i Bredgade. Skulpturen har fået ny sokkel og der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

6 Fuglen af Erik Heide Materiale: Granit Størrelse: 220 cm x 60 cm x 80 cm Sokkel (over/under jorden): Placeret på belægningen. Ingen sokkel under jorden Årstal: - Ejerforhold: Herning Kommune, - skænket af Gågadeforeningen m.fl. Beskrivelse/historik: Fuglen er et meget fint kunstværk, som byen har taget til sig. Fuglen er som en ren skulpturel form betagende og appellerer direkte til glæde og leg. Skulpturen kan placeres uden tanke på den byarkitektoniske geometri, da den blot lander på fladen og bliver. Skulpturen har tidligere været opstillet på modsatte side af gaden i forhold til sin nuværende placering Nuværende placering: Hjørnet af Østergade og Søndergade Fremtidig placering: Det anbefales, at Fuglen bliver stående på sin nuværende placering Virkemidler: Det anbefales, at den monteres med en ny større sokkel. Den skal belyses enten med spots eller up-lights samt ny skiltning. Værkets tilstand: Soklen har nogle skrammer. I forbindelse med genplaceringen blev det vurderet, om det skulle have ny sokkel. Kunstneren vurderede at skrammerne var en del af historien, og at et sådan kunstværk bliver slidt over åre. Status september 2018: Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

7 Stenbukken af Ole Christensen Materiale: Granit Størrelse: 225 x 45 x 120 cm Sokkel (over/under jorden): Placeret på belægningen. Ingen sokkel under jorden Årstal: - Ejerforhold: Herning Kommune - deponeret fra Statens Kunstfond Beskrivelse/historik: Skulpturen er fornem dansk billedhuggerkunst kraftfuld og ukunstlet. Stenbukken blev placeret i sammenhæng med Tegn 2 på Tinghuspladsen i I forbindelse med en ny-opstilling i Bredgade stilles de to skulpturer igen i sammenhæng Nuværende Placering: Bredgade ud for Dalgaspassagen. Virkemidler: Spots og ny skiltning. Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket. Status september 2018: Genplaceret i Bredgade ved Dalgaspassagen. Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

8 Tegn 2 af Ole Christensen Materiale: Granit Størrelse: 100 cm x 30 cm x 120 cm Sokkel (over/under jorden): Placeret på belægningen. Ingen sokkel under jorden Årstal: 1983 Ejerforhold: Herning Kunstmuseum Beskrivelse: Skulpturen er fornem dansk billedhuggerkunst kraftfuld og ukunstlet. Tegn 2 blev placeret i sammenhæng med Stenbukken på Tinghuspladsen i I forbindelse med en ny-opstilling i Bredgade stilles de to skulpturer igen i sammenhæng Nuværende Placering: Bredgade. Virkemidler: Spots og ny skiltning. Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket. Status september 2018: Genplaceret i Bredgade. Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

9 Skyggen af en hund af Erik Heide Materiale: Støbejern Størrelse: ca. 200 cm x 110 cm Sokkel (over/under jorden): Ingen, monteret med bolte Årstal: - Ejerforhold: Herning Kommune Beskrivelse/historik: Skyggen af en Hund er skabt til Tinghuspladsen, og havde tidligere hjemme op ad en af de grå stenbeklædte mure på hjørnet af Østergade og Nørregade. I forbindelse med nedrivning af muren blev skulpturen sat i depot, og fik først sin nye placering i forbindelse med etablering af Herning Bibliotek i midtbyen Nuværende placering: Plads bagved Herning Bibliotek Fremtidig placering: Plads bagved Herning Bibliotek. I forbindelse med etableringen af den nye trappe fra p-dækket står Skyggen af en Hund i skyggen af trappen. Det anbefales derfor, at flytte Skyggen af en Hund til den hvide væg kun få meter fra sin nuværende placering Virkemidler: Evt. spots og ny skiltning Status september 2018: Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

10 Double Form af Carel Visser Materiale: Jern Størrelse: 250 cm x 280 cm x 400 cm Sokkel (over/under jorden): Ingen sokkel over jorden. Sokkel under jorden - ukendt Årstal: 1963 Ejerforhold: Herning Kunstmuseum Beskrivelse/historik: Double Form er skabt af den hollandske kunstner Carl Visser for Anglifabrikken i Skulpturen er et stort og næsten pågående kunstværk, der i sin dobbeltvirkende form spejler forholdet mellem himmel og jord eller tyngde og lethed Nuværende placering: Skulpturparken i Birk. Fremtidig placering: Det anbefales, at der findes en ny placering til Double Form, da den aldrig helt er kommet til sin ret i Tinghushaven. Da skulpturen er skabt i forbindelse med Anglifabrikkens betydelige kunstneriske aktiviteter i 1960 erne er det nærliggende at den igen opstilles i Birk, men en placering ved f.eks. Fuglesang Sø kunne også blive en smuk kulisse for skulpturen. 1. Birk, f.eks. Skulpturparken 2. Fuglesang Sø Virkemidler: Skulpturen, kunne blive effektfuld, hvis den belyses med spots og up-lights. Endvidere ny skiltning Værkets tilstand: Fin, men trænger til at blive renset Status september 2018: Skulpturen står i skulpturparken i Birk og HEART ønsker at den skal blive i skulpturparken.

11 Kuben af Per Arnoldi Materiale: Cortenstål og stål Størrelse: ca. 148 cm x 148 cm x 148 cm Sokkel (over/under jorden): Placeret i græs. Sokkel under jorden - ukendt Årstal: 1993 Ejerforhold: Herning Kommune, opstillet/skænket af Herning Bibliotek og Herning Kommune Beskrivelse/historik: Per Arnoldis skulptur, Kuben, er skabt til en placering mod åben himmel og med omgivende beplantning som spejler skulpturens blanke flader. Med sin hårdhed og sit stærke grafiske udtryk er den tidløs. Arnoldis evne til at skabe kunstværker, som alle kan lide, er en del af hans kvalitet som kunstner. Værket vil kunne placeres flere steder, så længe skulpturen placeres med plads og ro i form af grønt og himmel. Nuværende placering: Det tidligere Herning Centralbibliotek (nu Den Kristne Friskole), Gullestrupvej/H. P. Hansensvej Fremtidig placering: Det anbefales, at der findes en ny placering til skulpturen, da biblioteket er flyttet og friskolen er i gang med en større ombygning/nedrivning. Kunstværket vil blive overset, hvis friskolen forsat ønsker, at skilte med store skilte samt banner på facaden. En ny placering kunne f.eks. være en anden tilsvarende grøn plads på H.P Hansensvej, f.eks. ved Hedeagerkirken eller tættere på byen f.eks. hjørnet af Silkeborgvej/Sjællandsgade, hjørnet af Dalgasgade/Fredensgade, hvor der er plads til at der kan skabes en jordtue den skal stå på. Virkemidler: Ingen Status september 2018: Det anbefales at skulpturen flyttes længere mod syd, ud mod krydset, så skulpturen bliver mere synlig. Der er ikke fundet anden placering hvor der er et større grønt rum til skulpturen. Det vurderes at skulpturen passer godt i området omkring H. P. Hansensvej og de store egetræer.

12 Column af Ingvar Cronhammer Materiale: Rustfrit stål Størrelse: 700 cm x 50 cm Sokkel (over/under jorden): Placeret på belægningen. Sokkel under jorden - ukendt Årstal: 2009 Ejerforhold: Herning Kommune. Værket blev skænket til Herning af Mediehuset Herning i anledningen af Mediehusets 140 års jubilæum Beskrivelse/historik: Søjlen er opdelt i 12 buer med 12 lysstriber mellem buerne. I belægningen er der lagt 12 stålstriber, som fanger lysstriberne. Lysstriberne, som lyser rødt, skifter hvert minut og drejer på den måde hele vejen rundt om søjlen Nuværende placering: Skulpturen er placeret i Østergade, i nær tilknytning til mediehuset Fremtidig placering: Skulpturen opretholder sin nuværende placering. Dog bør der gøres op med at strålerne skal friholdes for byruminventar, da det er begrænsende for udviklingen i byrummet. Samtidig skal der være hastighedsdæmpende elementer omkring den, da den tidligere er blevet påkørt. Virkemidler: Ingen. Status september 2018: Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

13 Uldjyden af Ejgil Wedel Schmidt Materiale: Bronze Størrelse: 200 x 85 x 230 cm Sokkel (over/under jorden): ca cm. Sokkel under jorden ukendt Årstal: 1958 Ejerforhold: Herning Kommune Beskrivelse/historik: Skulpturen er, som titlen signalerer, et symbol på Hernings historie. På det der var, og på den udvikling som Herning har undergået. Nuværende placering: Skulpturen er placeret i Vestre Anlæg i nær tilknytning i Textilforum, hvilket giver en meningsfuld sammenhæng Fremtidig placering: Skulpturen opretholder sin nuværende placering Virkemidler: Ingen Værkets tilstand: Tilfredsstillende, men begyndende rust samt graffiti

14 nyt foto Granitskulptur af Søren Vullum Materiale: Granit Størrelse: 45 cm x 45 cm x 55 cm Sokkel (over/under jorden): Ukendt Årstal: 1988 Ejerforhold: Revisor Anker Høst Beskrivelse/historik: Placeret i 1988 og genplaceret i forbindelse med renoveringen af pladsen bag ved biblioteket og Volmerhuspassage. Skulpturen, som er skænket af Revisor Anker Høst, syntes at have sit tilhørsforhold til stedet og virksomheden Nuværende placering: Ved Volmerhuspassage til Østergade Fremtidig placering: Skulpturen opretholder sin nuværende placering Virkemidler: Ingen

15 Sitting Woman af Henry Moore Materiale: Bronze Størrelse: 90 cm x 110 cm x 200 cm Sokkel (over/under jorden): Ukendt Årstal: - Ejerforhold: Herning Kommune - Donation fra Mads Eg Damgaard i 1987 Beskrivelse/historik: Henry Moores siddende kvinde er kultur og kunsthistorie på én gang. Hun er i kraft af sin prissætning et magtsymbol, og fortæller på bedste vis historien om Herning som byen, hvor erhvervslivet støtter op om kulturlivet. Hun er lokalhistorie og kulturhistorie og hun gør det overbevisende, fordi hun samtidig er et pragteksemplar i den internationale kunsthistorie. Hun er med andre ord værd at prale med Nuværende placering: Torvet Fremtidig placering: Det vurderes, at skulpturen skal beholde sin centrale placering ved Torvet, men at der skal arbejdes med iscenesættelsen. Det anbefales, at der ser på en løsning i forbindelse med et forskønnelsesprojekt af Torvet samt at udgifterne til iscenesættelsen afholdes af torve-projektet. Virkemidler: Ny sokkel, belysning i form af spot- eller uplights samt ny skiltning. Status september 2018: Skulpturen indgår i projektet omkring Torvet. Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

16 Bronzeskulptur (uden titel) af Willy Ørskov Materiale: Bronze Størrelse: ca. 300 cm x 200 cm Sokkel (over/under jorden): ukendt Årstal: 1970 Ejerforhold: Deponeret af Realkredit Danmark Beskrivelse/historik: Skulpturen, som betegnes som et af Willy Ørskovs hovedværker, fortjener en markant og betydningsfuld placering. Hvilket den har fået med sin placering på Torvet i sammenhæng med B&O bygningen Nuværende placering: Skulpturen er placeres på Torvet ved B&O huset Fremtidig placering: Det vurderes, at skulpturen står fint på sin nuværende placering, men at der skabes et spejlbassin som skulpturen kan stå i fremfor det nuværende sandfelt. Det anbefales, at der ses på en løsning i forbindelse med et forskønnelsesprojekt af Torvet samt at udgifterne til iscenesættelsen afholdes af torve-projektet. Virkemidler: Spejlbassin, belysning i form af spot- eller uplights samt ny skiltning Status september 2018: Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

17 Mytologia af Ole Mynster Herold Materiale: 3 granit skulpturer Størrelse: ca. 175 cm/ca. 175 cm/ca. 125 cm Sokkel (over/under jorden): Ukendt Årstal: - Ejerforhold: Herning Kommune Beskrivelse/Historik: Granitskulpturerne Mytologia har et legende udstyk og pirre nysgerrigheden. Det taler til børn og barnlige sjæle med sit totempælagtige udseende. Mytologia har tidligere været placeret i Søndergade Nuværende placering: Mytologia står pt i et gårdrum ved Søndergade, hvor man som forbipasserende lige kan få et glimt af den, når man passage porten. Fremtidig placering: Det anbefales at skulptur-gruppen bliver stående på den nuværende placering Virkemidler: Ingen

18 Livsglæde af Børge Jørgensen Materiale: stål og glas-relief Størrelse: ca. 250 cm x 600 cm Sokkel: Ingen Årstal: 1978 Ejerforhold: Herning Kommune Beskrivelse/Historik: Kunstværket var oprindelig placeret ved Herning Centralbibliotek på hjørnet af H.P Hansensvej og Gullestrupvej, hvor det var ophængt i en indre gårdhave. I forbindelse med en ombygning blev værket flyttet til en placering ved hovedindgangen til biblioteket. Da biblioteket blev etableret i bymidten blev det besluttet, at værket skulle flytte med, og hænger nu på sin nuværende placering i en gårdrum ved bibliotek, hvor det kan nydes fra bibliotekets café Nuværende placering: Gårdrum ved Herning Bibliotek Fremtidig placering: Det anbefales at skulpturen bliver hængende på sin nuværende placering Virkemidler: Ingen Status september 2018: Der er sat ny skiltning op som informere om kunstværket.

19 Granitrelieffer af Eva Sørensen Materiale: Grøn montorfan granit Størrelse: ca. 250 cm x 55 cm x 227cm/ ca. 200 cm x 100 cm x 260 cm Sokkel (over/under jorden): Ukendt Årstal: 1979 (første placering på Banegårdspladsen) Ejerforhold: Herning Kommune - skænket af Herning Kunstmuseum og ark. Rasmussen og Schiøts A/S. Blev indkøbt på kunstnernes udstilling, Milano Beskrivelse/Historik: De to granitrelieffer har været placeret i Sølvgade ved Banegården. Mogens Breyner og Hans Edvard Nørregård-Nielsen forslog i kunstrapporten fra 1996, at de skulle placeres på Tinghuspladsen (dengang kaldet Polititorvet). Herningpigen Eva Sørensen skulpturelle evner for at få en hård sten til at se let og blød ud er uovertruffen. Hendes skulpturer er på én gang abstrakte skulpturer, steler på vikingegrave og geologiske vidnesbyrd. Det er de geologiske egenskaber i stenen som Eva Sørensen fremhæver, og derved fremkommer lethende i kunstværket. Detaljens kvaliteter lægger op til en fordybelse i oplevelsen af værket. Værket fortjener et roligt rum, hvor der kan tages en pause fra dagens stress og jag, og man kan nyde skulpturens detaljeringsgrad. Nuværende placering: I forbindelse med renoveringen af Banegårdspladsen er granitreliefferne sat i depot Fremtidig placering: I kunstrapporten fra 1996 anbefales en placering i Tinghushaven, men hvor der arbejdes med at skabe et mere roligt byrum, hvor man kan tage en pause fra hverdagen. Det virker dog utænkeligt at bygge en ringmur om Tinghushaven i dag, hvor haven er blevet en central plads i bymidten. Derfor forslås 3 placeringsmuligheder: 1. Fuglesang Sø/100-års Skoven, hvor kunstværket får græs at skyde sig op af og højt til himmelen 2. Birk et ikke nærmere defineret sted 3. I tilknytning til den nye station ved DNV Gødstrup Virkemidler: Der skal laves nye underjordiske sokler, og samtidig skal skulpturen belyses, hvis den placeres i bymiljøet. En placering ved f.eks. Fulgesangsø/100-års Skoven vil ikke kræve belysning Status september 2018: Der er ikke fundet en endelig placering til kunstværket. Det anbefales at skulpturen kan indgå i en grøn bydelspark ved Haraldsgade overfor den nye politistation. Her er et offentligt rum hvor skulpturen kan indpasses, eller nærmere projekt kan tilpasses skulpturen.

20 Mirage af Ingvar Cronhammer og Poul Ingemann Mirage set fra Museumsgade Mirage set fra Gl. Vejlevej Materiale: Bemalet jern/stål, glas og grafik Størrelse: ca. 600 cm x 250 cm Sokkel (over/under jorden): Ukendt Årstal: 1993 Ejerforhold: Herning kommune Beskrivelse/Historik: Mirage var tidligere opstillet på Kongens Nytorv i København, hvor den stod smukt placeret mellem træerne. Da pladsen skulle omlægges, indkøbte Herning Kommune den og aftale opstilling af kunstværket på Banegårdspladsen i Skulpturen, som er cirka 6 meter høj, er grundlæggende en central figur. I 1993 blev Mirage placeret i krydspunktet af Søndergades- og Dalgasgades centerlinier udgjorde skulpturen et landmark. Skulpturens mangetydighed, som spejling af fortid og nutid, Fata Morgama og blændværk er velegnet til opstilling på et sted, hvor tidens kaotiske trafikorden er koncentreret. I forbindelse med renovering og omlægningen af Banegårdspladesen blev Mirage i 2015 sat i depot og med den nye udformning af Banegårdspladsen er det ikke længere muligt at genplacerer Mirage i krydspunktet. Nuværende placering: I forbindelse med renoveringen af Banegårdspladsen er skulpturen sat i depot Fremtidig placering: Mirage egner sig til at så i et krydspunkt, hvor den igen kan blive et landmark et pejlemærke for både borgere og gæster. Samtidig egner den sig med sin orientering mod fire retninger til at placeres i f.eks. en rundkørsel, et krydsfelt eller lign., hvorfor følgende placeringsmuligheder forslås: 1. Mindeparken, hvor der skabes en ny plads til på hjørnet af H.C. Ørsteds Vej og Kaj Munks Vej 2. Krydspunkt mellem Godsbanevej, Museumsgade og Gl. Vejlevej, i tilknytning til Søndre Anlæg 3. Skulpturparken i Birk Virkemidler: Mirage skal have en ny sokkel samt strøm, så den kan belyses. Værkets tilstand: Ved nedtagning var værket i fin stand. Når værket skal ny-opstilles må der tages stilling til om det har lidt skade Status september 2018: Mirage indgår i skitsering i projektet Herning Syd ved Godsbanevej, Museumsgade og Gl. Vejlevej.

21 The Same for Everyone af Nathan Coley Materiale: Lysdioder og stillads Størrelse: 400 cm x 400 cm Sokkel: Ingen, monteres i belægningen med bolte Årstal: 2016 Ejerforhold: Århus Herning Kommune skal tage stilling til om man ønsker at overtage den Beskrivelse/Historik: Den anerkendte skotske kunstner Nathan Coley har skabt en række lysende værker, der som mytiske lysmanifestationer binder regionen sammen fra øst til vest. Værkernes placering er udvalgt på grund af deres særlige betydning og kontekst, og teksterne står som midlertidige udsagn, der sammen med stedet skaber et billede, der kalder på vores opmærksomhed. Værket er monteret på stillads og består af små blinkende krystallys, som man kender fra forlystelsesparker. Nuværende placering: Herning Højskole Fremtidig placering: Det anbefales, at skulpturen placeres ved Skovsnogen efter aftale med Søren Taaning Virkemidler: Ingen, dog skal der trækkes strøm til den Status september 2018: Skulpturen er givet som gave til Herning Kommune. Skulpturen står ved Herning Højskole, pt. er der ikke trukket strøm til værket.

22 Uldjyden af Torvald Westergaard Materiale: Bronze Størrelse: 73 cm x 68 cm x 185 cm Sokkel: Granit Årstal: 1958 Ejerforhold: Skænket til Tekstilmuseet af Michael Jensens Fond. Beskrivelse/Historik: Uldjyden stod fra 1956 til 2009 foran trikotagefabrikken Micha i Tjørring, grundlagt af Michael Jensen. Den skal munde os om de uld handlende og hosebindere der lagde grunden for Midtjyllands tekstil- og beklædningsindustri. Nuværende placering: Tekstilmuseet, Museum Østjylland, Vestergade 22. Fremtidig placering: Det anbefales at skulpturen bliver stående på sin nuværende placering Virkemidler: Ingen

23 Skulptur Økonomi Status september 2018 Herningstenen af Jørgen Haugen Sørensen Evt. ny skiltning: KR Indsnit af Bent Sørensen Afholdes af Bymidte-projektet Genplaceret og ny skiltning Granitskulptur (uden titel) af Poul Bækhøj Evt. ny skiltning: KR Skulptur (Uden titel) af Christian Lymann Hansen Afholdes af Bymidte-projektet Genplaceret ny sokkel og ny skiltning Fuglen af Erik Heide Evt. ny skiltning: KR Ny skiltning Stenbukken af Ole Christensen Afholdes af Bymidte-projektet Genplaceret og ny skiltning Tegn 2 af Ole Christensen Afholdes af Bymidte-projektet Genplaceret og ny skiltning Skyggen af en hund af Erik Heide Anslået pris: Ny skiltning Flytning: KR Evt. ny skiltning: KR I alt KR Double Form af Carel Visser Kuben af Per Arnoldi Anslået pris: Afmontering og flytning: KR Ny-opstilling: KR Ny skiltning: KR I alt KR Anslået pris: Afmontering og flytning: KR Ny-opstilling: KR Ny skiltning: KR I alt KR Ny placering Skulpturparken i Birk Anbefales flyttet længer mod syd, samme område ved H. P. Hansensvej Column af Ingvar Cronhammer Evt. ny skiltning: KR Ny skiltning Uldjyden af Ejgil Wedel Schmidt Evt. ny skiltning: KR Granitskulptur af Søren Vullum Evt. ny skiltning: KR Sitting Woman af Henry Moore Afholdes af Torve-projektet Ny skiltning og indgår i Torveprojektet Brozeskulptur af Willy Ørskov Afholdes af Torve-projektet Ny skiltning Mytologia af Ole Mynster Herold Evt. ny skiltning: KR Livsglæde af Børge Jørgensen Evt. ny skiltning: KR Ny skiltning Granitrelieffer af Eva Sørensen Anslået pris: Afmontering og flytning: KR Ny-opstilling: KR Ny skiltning: KR I alt KR Mirage af Ingvar Cronhammer og Poul Ingemann The Same for Everyone af Nathan Coley Anslået pris: Afmontering og flytning: KR Ny-opstilling: KR Ny skiltning: KR I alt KR Dertil kan der komme udgifter til nyt glas og evt. bemaling, hvis skulpturen har lidt skade under transport og depot-ophold. Anslået pris: Afmontering og flytning: KR Ny-opstilling: KR Ny skiltning: KR I alt KR Indgår i projektet i Herning syd ved Museumsgade, Gl. Vejlevej og Godsbanevej Placering ved Herning højskole Uldjyden af Torvald Westergaard Placering ved Tekstilmuseet, Vestergade I alt KR Brugte midler ca kr.

Kunsten i Herning En registrerings- og placeringsrapport

Kunsten i Herning En registrerings- og placeringsrapport Kunsten i Herning En registrerings- og placeringsrapport Registrerings- og placeringsrapporten omfatter de skulpturer, som står i det offentlige rum. Enkelte af skulpturerne står pt i depot pga. anlægsprojekter.

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

i Aulum By Udarbejdet af Aulum Kunstforening juli 2017 Redigeret juni 2019

i Aulum By Udarbejdet af Aulum Kunstforening juli 2017 Redigeret juni 2019 i Aulum By Udarbejdet af juli 2017 Redigeret juni 2019 oversigtskort KUNSTVÆRKETS NAVN: Black Lady KUNSTVÆRKETS ART: Skulptur i svensk granit på sokkel af bornholmsk granit. PLACERING: På den røde plads

Læs mere

i Aulum By Udarbejdet af Aulum Kunstforening juli 2017

i Aulum By Udarbejdet af Aulum Kunstforening juli 2017 i Aulum By Udarbejdet af Aulum Kunstforening juli 2017 oversigtskort KUNSTVÆRKETS NAVN: Black Lady KUNSTVÆRKETS ART: Skulptur i svensk granit på sokkel af bornholmsk granit. PLACERING: På den røde plads

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg Bilag nr. 3 Teknisk Udvalg 25.august 2010 Notat Viborg Kommune Viborg Midtby HOVEDPUNKTER I VURDERING AF BESØGTE BYMIDTER NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

Ungdomsboliger. Vurdering af mulige placeringer af ungdomsboliger i Herning Dato: 23.03.2009. Udarbejdet af Planafdelingen, Herning Kommune

Ungdomsboliger. Vurdering af mulige placeringer af ungdomsboliger i Herning Dato: 23.03.2009. Udarbejdet af Planafdelingen, Herning Kommune Ungdomsboliger Vurdering af mulige placeringer af ungdomsboliger i Herning Dato: 23.03.2009 Udarbejdet af Planafdelingen, Herning Kommune Dette notat omhandler placeringen af nye ungdomsboliger i eller

Læs mere

Udsmykning af Næstved Politistation

Udsmykning af Næstved Politistation Udsmykning af Næstved Politistation Omkring min arbejdsproces Skitserne her i præsentationen skal forstås som idéoplæg, og er vejledende. Det er sådan cirka at jeg forestiller mig kompositionen. Når jeg

Læs mere

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter Byskolen i Faaborg 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter BYSKOLEN i FAABORG Byskolen Byskolen er i dag en kulturinstitution, der huser en række skoler og foreninger. De fysiske rammer fremstår som nedslidte

Læs mere

BANEGÅRDSFÆLLEDEN Kontoret for Kunst i Byen / Gitte Juul, Juni 2015

BANEGÅRDSFÆLLEDEN Kontoret for Kunst i Byen / Gitte Juul, Juni 2015 BANEGÅRDSFÆLLEDEN Kontoret for Kunst i Byen / Gitte Juul, Juni 2015 BANEGÅRDSTAVLERNE BANEGÅRDSHUSET BANEGÅRDSFACADEN BANEGÅRDSPLADSEN I DAG BANEGÅRDSPLADSEN I EFTERÅRET 2015 BANEGÅRDSPLADSEN I FREMTIDEN

Læs mere

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten!

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten! Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum Brug billedkunsten! Foto: Anne Styrbech. På Syddansk Universitet finder man moderne dansk billedkunst overalt - både inde og ude. Denne fire meter høje

Læs mere

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning Galten midtby KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10 UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning GALTEN MIDTBY Overordnet beskrivelse: Galten er en by med ildsjæle, en aktiv by med en

Læs mere

FREYAS KVARTER. Udsmyknigsforslag. quasiartkkart

FREYAS KVARTER. Udsmyknigsforslag. quasiartkkart FREYAS KVARTER Udsmyknigsforslag quasiartkkart Kunstnerisk Udsmykning - Freyas Kvarter Udsmykningsforslaget tager udgangspunkt i ønsket om at promenaden skal blive det daglige mødested og opholdssted i

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

BYRUMS- OG BYGNINGSANALYSEG

BYRUMS- OG BYGNINGSANALYSEG BYRUMS- OG BYGNINGSANALYSEG Bygninger bevaringsværdier bebyggelsesmønstre Ankomster Byrum Hvad går det ud på? Finde det der er karakteristisk for Rødding Finde det der bør søges at bevares eller fremhæves

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

CICERONEN. Et skitseforslag til torvet ved Sillebroen Shopping i Frederikssund ELISABETH TOUBRO

CICERONEN. Et skitseforslag til torvet ved Sillebroen Shopping i Frederikssund ELISABETH TOUBRO CICERONEN Et skitseforslag til torvet ved Sillebroen Shopping i Frederikssund ELISABETH TOUBRO Opdrag: Sillebroen I det nye byrum foran Sillebroen Shopping, skabes et torv med en unik central beliggenhed

Læs mere

Områdefornyelse i Ringsted bymidte. Opgradering af Sct. Hansgade og Haven ved vandtårnet

Områdefornyelse i Ringsted bymidte. Opgradering af Sct. Hansgade og Haven ved vandtårnet Områdefornyelse i Ringsted bymidte Opgradering af Sct. Hansgade og Haven ved vandtårnet Kort om opgaven Områdefornyelse Byrådet i Ringsted Kommune har i 2010 vedtaget planerne for områdefornyelse af bymidten

Læs mere

Stationsbyer i forandring

Stationsbyer i forandring Stationsbyer i forandring AA b y f o r n y e l s e Velkommen til Glamsbjerg Beliggenhed Tidligere vestfynsk stationsby opstået ca. 1890 i krydset mellem jernbanen Odense/Assens og landevejen Bogense/Fåborg

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

Kjellerupegnens Kunstsamling

Kjellerupegnens Kunstsamling Kjellerupegnens Kunstsamling 1982-2015 Nr. 4/1984: Solstenen på Torvet i Kjellerup Udført af billedhuggeren Edgar Funch assisteret af Esben Bach 1 1982-2015 Nr. 7/1985: Solsneglen ved bådehavnen i Ans

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS FREMTIDENS AABENRAA Markedspladsen Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS MARKEDSPLADSEN Projektets baggrund Projektet er en videre udvikling af det igangværende

Læs mere

SKULPTURGUIDEN HADERSLEV. Heidi Guthmann Birck - Livstrappen - 2015 Bronze - Tombak

SKULPTURGUIDEN HADERSLEV. Heidi Guthmann Birck - Livstrappen - 2015 Bronze - Tombak SKULPTURGUIDEN HADERSLEV 1 Heidi Guthmann Birck - Livstrappen - 2015 Bronze - Tombak FORORD SKULPTURGUIDEN 2015 Haderslev Kommune, private virksomheder, institutioner og uddannelsessteder har igennem årene

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Gavlmalerier på Frederiksberg udført

Gavlmalerier på Frederiksberg udført Gavlmalerier på Frederiksberg udført 2012 2017 The Beanstalk, opført 2012 Det første gavlmaleri, Kultur- og Fritidsudvalget ydede tilskud til, er beliggende på H.C. Ørstedsvej 23. Det er udarbejdet af

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Find vej i Birkerød By del 1

Find vej i Birkerød By del 1 Find vej i Birkerød By del 1 Find vej i Birkerød By - er en anderledes tur i Birkerød. Kortet er fremstillet efter standarden for et orienteringskort i byområde. Posterne er vist med en cirkel og et nummer

Læs mere

BILAG 3 Tilgængelighedsanalyse og byrumsanalyse

BILAG 3 Tilgængelighedsanalyse og byrumsanalyse Tilgængelighedsanalyse Strækningen er analyseret for særlige problemstillinger mht. indpasning af tilgængelighed - særligt følsomme byrum udpeges som vist herunder. For disse byrum er der udarbejdet alternative

Læs mere

Randers Kommunes Kunstfond. Beretning 2006

Randers Kommunes Kunstfond. Beretning 2006 Randers Kommunes Kunstfond Beretning 2006 Forside: Altertavle i Sct. Mortens Kirke Per Kirkeby: Getsemane Erhvervelsen er støttet af Randers Kommunes Kunstfond. 1 Beretning 2006. I 2006 har Kunstfondens

Læs mere

Gavlmalerier på Frederiksberg udført

Gavlmalerier på Frederiksberg udført Gavlmalerier på Frederiksberg udført 2012 2018 The Beanstalk, udført 2012 Det første gavlmaleri, Kultur- og Fritidsudvalget ydede tilskud til, er beliggende på H.C. Ørstedsvej 23. Det er udarbejdet af

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

kultur minder pa tur oplevelser Stålskulptur Markedspladsen 7490 Aulum Skulptur Ymer, Audhumla og Bure Jyllandsgade 2/ Aulum Foran Aulum Mølle

kultur minder pa tur oplevelser Stålskulptur Markedspladsen 7490 Aulum Skulptur Ymer, Audhumla og Bure Jyllandsgade 2/ Aulum Foran Aulum Mølle kultur minder o pa tur Skulptur Vestergade/Lundbyvej 7490 Aulum Skulpturen er i svejset kobber og udført af billedhuggeren Byron Hulsart i 1987. Den er placeret på det grønne område på hjørnet af Vestergade-

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR OG 21 MARTS. BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM TRAFIKALE FORHOLD VISION

Læs mere

Kunst i AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER

Kunst i AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER Kunst i AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER Forpladsen MUR MED TÅRNE Vandkunst af Anita Jørgensen Skænket af Statens Kunstfond og Aalborg Kommunes Kunstfond. Afsløret ved 40 års jubilæet 15. januar 1993. FRA

Læs mere

12 BOLIGER THRIGESVEJ, HERNING Opført: 2005 - Areal: 950 m² Bygherre: Lejerbo, Herning Arkitekt: Kobra Arkitekter A/S Ingeniør: Rambøll, Herning

12 BOLIGER THRIGESVEJ, HERNING Opført: 2005 - Areal: 950 m² Bygherre: Lejerbo, Herning Arkitekt: Kobra Arkitekter A/S Ingeniør: Rambøll, Herning 3 BOLIGENHEDER OMBYGNING AF TIDLIGERE ERHVERVSLOKALER - BREDGADE 6, HERNING Opført: 2011 - Areal: 450 m² Bygherre: Ejendomssklskabet Bredgade Aps, v/ Kjeld Jørgensen 8 BOLIGER, KLØVERPARKEN 6, SNEJBJERG,

Læs mere

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Facader acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Gladsaxe Kommune ønsker at gøre Gladsaxe til en smuk, oplevelsesrig og bæredygtig by for alle. Derfor sætter Gladsaxe Kommune fokus på, hvordan vi kan

Læs mere

SÆRLIGE VEJRUM Rundkørsler - byporte - underføringer??? Principper for udformning og udsmykning

SÆRLIGE VEJRUM Rundkørsler - byporte - underføringer??? Principper for udformning og udsmykning SÆRLIGE VEJRUM Rundkørsler - byporte - underføringer??? Principper for udformning og udsmykning Baggrund Kommuneplanen 2013-2025 beskriver, hvordan Vejen Kommune ønsker at arbejde med identitet. Dette

Læs mere

Renovering og byfornyelse

Renovering og byfornyelse Renovering og byfornyelse 2018-2021 26 mio kr til investering i Bogense, Otterup, Morud og Søndersø Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 30. januar 2018 Indhold Formål... 2 Budget... 3 Tidsplan...

Læs mere

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018 BYTUREN Sommerkonkurrence for børn -------- 15. juni 25. august 2018 Tag børn eller børnebørn i hånden og prøv Middelfart Kultur & Biblioteks gå-det-selv-tur i Middelfart. Følg ruten, svar på spørgsmål

Læs mere

Gavlmalerier på Frederiksberg udført

Gavlmalerier på Frederiksberg udført Gavlmalerier på Frederiksberg udført 2012 2016 The Beanstalk, udført 2012 Det første gavlmaleri, Kultur- og Fritidsudvalget ydede tilskud til, er beliggende på H.C. Ørstedsvej 23. Det er udarbejdet af

Læs mere

Referat borgermøde, Lokalplan august 2018, Hotel Ry Betty, beboer på Bytorvet der er ikke nok p-pladser, mangler allerede i dag.

Referat borgermøde, Lokalplan august 2018, Hotel Ry Betty, beboer på Bytorvet der er ikke nok p-pladser, mangler allerede i dag. Referat borgermøde, Lokalplan 1122 22. august 2018, Hotel Ry Betty, beboer på Bytorvet der er ikke nok p-pladser, mangler allerede i dag. Asger Riis, Bytorvet- tidligere plan havde 130 p-pladser. Få pladser

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Kunst i Korsør - Anerkendte Kunstnere. Kunst i Korsør - Anerkendte Kunstnere - Google Maps. Kunst i Korsør - Anerkendte Kunstnere.

Kunst i Korsør - Anerkendte Kunstnere. Kunst i Korsør - Anerkendte Kunstnere - Google Maps. Kunst i Korsør - Anerkendte Kunstnere. Kunst i Korsør - Anerkendte Kunstnere 2011 Google - Kunst i Korsør - Anerkendte Kunstnere 2011 Google - Map data 2011 Google - De syv dage Frank Rosen, Holland, bronze, 2001. Ved Havnearkaderne Resultat

Læs mere

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget Budgetønsker Budgetønsker drift Nr. Drift [Hele 1.000 kr.] s Driftsønsker 2013 2014 2015 2016 1 Vedligeholdelse udenomsarealer 5.500 5.500 5.500 5.500 2 Middel bygningsvedligeholdelse 4.860 4.860 4.860

Læs mere

Byfornyelse - Varde 2016

Byfornyelse - Varde 2016 Byfornyelse - Varde 2016 - et særligt sted med en særlig sjæl Siden Marchel Duchamp har vi ikke måttet tale om skønhed, men det er et vigtigt emne og burde blive genoptaget. Skønhed er en del af at være

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Høje Taastrup GF Licens 1 2 Total Plac. I Jan 70 Svend Clausen Beck 166 162 328 I Jan 70 Erik Høltermand 125 139 264 I Jun 84 René Poulsen 060664 186 206 392 I Mar 86

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi

SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi INDLEDNING 3 En bund af krokus ANKOMSTEN 5 INDFALDSVEJE 6 VIRKEMIDLER 7 Beplantning Bebyggelse og arkitektur Skiltning Kunst og udsmykning Belysning Forside - H. P. Hansens

Læs mere

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE 1 67 FRA SCT. PEDERS KIRKE TIL AXELTORV SCT. PEDERS KIRKE Engang var Sct. Peders Kirke centrum i Næstved. Den var det naturlige pejlemærke og tre indfaldsveje ledte direkte mod kirken. SCT. PEDERS KIRKEPLADS

Læs mere

SKULPTURPAS FOR BØRN

SKULPTURPAS FOR BØRN SKULPTURPAS FOR BØRN Vil du med på Skulpturjagt - følg den røde tråd 4 5 3 6 2 1 10 8 9 7 Introduktion Ved du, hvad en skulptur er Man kan gå rundt om en skulptur, i modsætning til et maleri. Den kan være

Læs mere

Kulturudvalget. KUU alm. del - Bilag 201 Offentligt. Kulturudvalget

Kulturudvalget. KUU alm. del - Bilag 201 Offentligt. Kulturudvalget Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 201 Offentligt Kulturudvalget Indenlandske studietur Den 23. - 25. august 2006 Deltagerliste Kulturudvalget: Kim Andersen (V), formand Leif Mikkelsen (V) Ellen Trane

Læs mere

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park, Byrumskontoret Tlf.: 33 66 34 09, Fax: 33 66 71 91, E-mail: bypulje@btf.kk.dk Hjemmeside: www.vejpark.kk.dk/byudviklingspuljen BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA

Læs mere

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger Aars er billedkunstneren Per Kirkebys sted. Allerede ved rundkørslerne på vej ind til den lille himmerlandske by bliver besøgende hilst velkommen af hans høje røde teglstenstårne. På Kimbrertorvet midt

Læs mere

NOTAT: Fjordkilen Vest og Bygaden 28 Området Fjordkilen Vest

NOTAT: Fjordkilen Vest og Bygaden 28 Området Fjordkilen Vest By, Kultur og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 245175 Brevid. 1802368 Ref. PHF Dir. tlf. 46 31 35 67 pernillehf@roskilde.dk 23. maj 2014 NOTAT: Fjordkilen Vest og Bygaden 28 Området Fjordkilen

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY

PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY 1 Kunst i Kunsten i det offentlige rum er en del af vores alle sammens hverdag. Kunsten i det offentlige rum kan give inspiration, udfordre og berige byens borgere. har

Læs mere

STOHOLM BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSE DEN SKJULTE BY 7. FEB. 2017

STOHOLM BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSE DEN SKJULTE BY 7. FEB. 2017 BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSE 7. FEB. 2017 STOHOLM DEN SKJULTE BY // SKITSEFORSLAG FEBRUAR 2017 VIBORG KOMMUNE // COWI - A086570 Trafikal afvikling Identitet Forbindelse tog-torv Området ved Krogrunden

Læs mere

REGION NORDJYLLAND. Museer

REGION NORDJYLLAND. Museer REGION NORDJYLLAND Museer FREDERIKSHAVN: Frederikshavns Kunstmuseum Parallelvej 14 9900 Frederikshavn T: 9845 9080 kunstmuseum@frederikshavn.dk http://www.frederikshavnkunstmuseum.dk/index.php/ HJØRRING:

Læs mere

BILAG 8. Banegårdspladsen

BILAG 8. Banegårdspladsen BILAG 8 Banegårdspladsen idéskitse, Januar 2004 S TA D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K TA F D. M A G I S T R AT E N S 2. A F D Banegårdens hovedindgang - eksisterende cykelparkering Banegårdspladsen

Læs mere

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Peter Bonnén på værksted, 2006. Foto: Suste Bonnén Udstilling Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén 23 nov 201616 apr 2017

Læs mere

Mogens Koch Sokkel. Natur/eg vandret 24 cm. Mogens Koch. Model: Materialer og produktion: Mogens Koch Bogkasse. Designer: Mogens Koch

Mogens Koch Sokkel. Natur/eg vandret 24 cm. Mogens Koch. Model: Materialer og produktion: Mogens Koch Bogkasse. Designer: Mogens Koch /eg vandret 24 cm Bogkasse sokkel, EG, natur, H. 10 cm D. 24 cm B. 54 Til liggende bogkasse dybde 28cm : 10,0 x 54,0 x 24,0 Vægt: 2 bogkasse sokkel aftørres med en ren hårdt EAN: 5700380836149 /eg vandret

Læs mere

Kære kollegaer. Kjul 11.august.2019

Kære kollegaer. Kjul 11.august.2019 Kjul 11.august.2019 Kære kollegaer Vi håber I nyder sommeren, lidt eller megen ferie og på vej til nye værker, inspirationer, planer eller faktisk igangværende arbejder. Planlægningen af DBS kommende arrangementer

Læs mere

Festival kataloget 2013 er på gaden

Festival kataloget 2013 er på gaden Nyhedsbrev 4 Festival kataloget 2013 er på gaden Ligesom sidste år er deltagertallet på festivalen stigende. I år deltager 101 kunstnere fra i alt 12 lande i de ni dage festivalen varer. Alene den lokale

Læs mere

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab VELKOMMEN Fortællinger og forbindelser i byens landskab workshop 01 RUNDE 1 Idéer til by- og landskabsplanen overordnet, placering af knudepunkter, ankerpunkter og forbindelserne imellem RUNDE 2 Idéer

Læs mere

FORSLAG Klosterbyen - Byrum og trafik

FORSLAG Klosterbyen - Byrum og trafik FORSLAG - 18.06.2018 Klosterbyen - Byrum og trafik 1 Proces Klosterbyen - Byrum - byrum og og trafik trafik 1 Helhedsplan for en landskabelig sammenhæng mellem ådal og bymidte, klosterområde og handelsby

Læs mere

STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS.

STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. Fra Bedre Byrum til det aktuelle projekt. Fonden Realdania støtter projekt Byen efter gågaden med 200.000 kr. med henblik på den videre bearbejdning til Bedre Byrum.

Læs mere

FOLKETS PARK IDÉ: NATUREN BRYDER GENNEM ASFALTEN

FOLKETS PARK IDÉ: NATUREN BRYDER GENNEM ASFALTEN FOLKETS PARK Folkets Park har allerede en stærk historie: Fortællingen om Naturen som bryder gennem stenbroen. Vi bevarer og forstærker denne historie om at naturen gør sit indtog i byen. En vulkan symboliserer

Læs mere

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR - SKANDERBORG MIDTBY - En by vil ikke vil hjem fra - Indbydende gennem iscenesættelse af gaden - Fælles vi - Attraktiv for børnefamilier - Byens skal samles for

Læs mere

oplev SOrgenfri VED mølleåen

oplev SOrgenfri VED mølleåen oplev SOrgenfri slotshave LANDSKABSHAVEN VED mølleåen Skovbrynet FUGLEVAD STATION N MØLLEÅEN Kongevejen SORGENFRI SLOT Lyngby Hovedgade LYNGBY SØ sorgenfri SLOT Den gamle køkkenhave MØLLEÅEN DRONNINGEKILDEN

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Rønnevej Sørup, Fredensborg

Rønnevej Sørup, Fredensborg Rønnevej Sørup, Fredensborg Sørup Vaskeplads set mod Esrum Sø ved indkørslen til Sørupvej 62, 1918. Fotograf ubekendt. Rønnevej 1 Matr.nr. 2bx Sørup by, Grønholt sogn, som er på 1067 m2. Ejendommen er

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

KØBENHAVNS GÅRDHAVER

KØBENHAVNS GÅRDHAVER KØBENHAVNS GÅRDHAVER NYT LIV TIL JERES GÅRD? Drømmer I om, at jeres gård forvandler sig fra en grå baggård til en grøn oase med duften af blomster, græs og masser af solskin? KØBENHAVNS GARDHAVER Å EN

Læs mere

ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg Opslagstavle med vision for Posthusgruden

ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg Opslagstavle med vision for Posthusgruden ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg 2016 - Opslagstavle med vision for Posthusgruden Indhold Vision Beskrivelse Referencebilleder Illustrationsplan

Læs mere

Skulpturer i Hyldespjældet

Skulpturer i Hyldespjældet 3 Et ægtepar fra den københavnske Vestegn er drivkræfter bag en skulpturbank i deres boligområde. De vil bringe kunsten ud til folket og give deres naboer kunstoplevelser i hverdagen. Afdelingen huser

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

krøyer hus i carlsberg byen

krøyer hus i carlsberg byen krøyer hus i carlsberg byen Bygningen danner overgang fra det gamle Vesterbro til det nye bykvarter, og reflekterer både boligkarréerne på Vesterfælledvej og de historiske Humleby-rækkehuse, som nabo mod

Læs mere

NJ Lang 2014 Stræktider -05/16/2014 Plads Navn Klasse Tid D15-20

NJ Lang 2014 Stræktider -05/16/2014 Plads Navn Klasse Tid D15-20 NJ Lang 2014 Stræktider -05/16/2014 Plads Navn Klasse D15-20 1 Kristina Præstgaard Mariager Fjord OK 1:22:03 01:46= 03:17= 05:58= 10:08= 19:24= 26:43= 38:11= 43:52= 48:10= 53:12= 65:04= 72:30= 79:44= 81:49=

Læs mere

STRATEGI FOR SKANDERBORG MIDTBY

STRATEGI FOR SKANDERBORG MIDTBY STRATEGI FOR SKANDERBORG MIDTBY Handel og Byliv - Kraftcentre eller perler på en snor? - Hvor og hvordan understøttes butiksudbuddet? - Hvor prioriterer vi andre aktiviteter? - Hvordan binder vi oplevelserne

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Oplæg til Plan for omdannelse af Galten Midtby

Oplæg til Plan for omdannelse af Galten Midtby Oplæg til Plan for omdannelse af Galten Midtby 1. Baggrund Som følge af Budgetaftalen 2013 er der over tre år afsat 4 mio. kr. til fornyelse og renoveringer af Galten Bymidte. På baggrund af denne bevilling

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

1 Charlotte Algreen, Algreen Arkitekter MAA Esben Klemann, skulptør

1 Charlotte Algreen, Algreen Arkitekter MAA Esben Klemann, skulptør Forslag til en kunstnerisk bearbejdning af Rønne Privatskoles indgangsparti. Med dette forslag ønsker vi at rense skolens indgangsparti så den i fremtiden vil tage mere åbent, rent og moderne imod. Vi

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

DRONNINGLUND I FORANDRING

DRONNINGLUND I FORANDRING DRONNINGLUND I FORANDRING Dagsorden for midtbyrådsmødet 1. Velkomst / v. Karsten Frederiksen 2. Vision / v. Steven 3. Præsentation af samlet projektforslag / v. Claus Otto 4. Designguiden/ v. Tine/Steven

Læs mere

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018 Til Københavns Kommunes Billedkunstudvalg Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden 9.-25. februar 2018 Jeg arbejder med grafik, skulptur og fundne objekter. I mine linoleumssnit

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

pa tur Se placering på Aulumkortet

pa tur Se placering på Aulumkortet o pa tur kultur minder 1. Skulptur Vestergade/Lundbyvej Skulpturen er i svejset kobber og udført af billedhuggeren Byron Hulsart i 1987. Den er placeret på det grønne område på hjørnet af Vestergade-Lundbyvej

Læs mere

De fire strategispor. Skanderborg Midtby. Et rum af oplevelser. Flere skaber mere. Nem at komme til og fra. Skaber vi sammen

De fire strategispor. Skanderborg Midtby. Et rum af oplevelser. Flere skaber mere. Nem at komme til og fra. Skaber vi sammen Handel og Byliv - Kraftcentre eller perler på en snor? - Hvor og hvordan understøttes butiksudbuddet? - Hvor prioriterer vi andre aktiviteter? - Hvordan binder vi oplevelserne sammen? De fire strategispor

Læs mere